Page 1

MORS SALLING

Din avis Dit vindue Din egn Spøttrup Ugeavis Nr. 11  ·  årgang 26  ·  14. marts 2018

Revy i Rødding fylder 35 år De glade aktører fra den lokale revy spreder glæde hvert år med deres humoristiske påfund Den årlige lokalrevy i Rødding vender tilbage i week-

enden den 16. og 17. marts, og i år fylder revyen 35 år. Deltagere og publikum kan derfor se tilbage på mange

SKIVE

Postomdeles til samtlige husstande i Spøttrup, Hem og Hindborg

De humørfyldte aktører ses her. På billedet ses fra venstre: Jørgen Laustsen, Anni Godsk, Susanne Nyman, Sten Kjeldgaard, Henrik Nielsen og Klaus Nielsen.

Af Natasha Ross-Dagø

SPU

år fuld af sjov og spas fra scenekanten, hvor både nationale som ultra-lokale input tages op undervejs.

I revyen vil, der være kendte ansigter, da nogle af aktørerne er gamle i gårde og har været med fra revyens start, mens andre er stødt til senere. Aktørerne er i år Susanne Nyman, Sten Kjeldgaard, Anni Godsk, Henrik Nielsen, Klaus Nielsen og Jørgen Laustsen. Normalt er der fuldt hus især om fredagen til denne populære revy, så kom i god tid, lyder opfordringen fra holdet. - Jeg håber, at byens borgere støtter godt op om det, siger Henrik Nielsen, tovholder for revyen, som er meget populær. Under bæltestedet Titlen på årets forestilling er De Tre, Måske Flere, og i stykket tager aktørerne bag forestillingen fat i emner som tv-programmet Landmand Søger Kærlighed, borgerservice og programmet Hvad Er Det Værd.

Desuden kommer nogle af de lokale borgere som altid under kærlig behandling. - Nogle ting vil være under bæltestedet, siger Henrik Nielsen. Der vil også komme en gæsteoptræden, som Henrik Nielsen og de andre aktører ikke vil afsløre mere om,

men de lover dog, at det bliver godt. Revyholdets pianist Flemming Jensen er også klar igen i år. Revyen finder sted i Rødding Forsamlingshus, og fredag aften bliver der serveret kaffe og kage, mens der lørdag holdes fest, når forestillingen er slut.

 Lars er vores nye erhvervsrådgiver og han glæder sig til at arbejde med de lokale erhvervskunder. Har du lyst til at møde Lars, som din rådgiver – uanset om det er erhverv eller privat, så er han klar.

Erhvervsrådgiver Lars Lindhard Jensen Direkte 9676 4435 llj@sparekassenballing.dk

Ugens ekstra gode tilbud i Balling og Oddense

Stort kagemarked Flere varianter Frit valg

Kun fredag den 16. marts

6

Mou hønse- eller oksekødsuppe Frit valg

Spar 13,95

1 kg

10,Balling åbningstider: Butik hver dag kl. 06.30 - 20.00 Oddense åbningstider: Butik hver dag kl. 07.30 - 19.00

TILBYDeR

foderbrættet Delikatesser & Fast Food

g

95

Delikatesser & Fast Food

MenU 2 gO til 2 personer ALLIn KUn B

Pr. stk.

foderbrættet

Forret: Hønsesalat m/flûtes Kalvekoteletter af kalv fra Himmerland, timian-bagte kartofler, bearnaise sauce og salat m/dressing

CIRKUS Kun MASCOT

149,-

lørdag

Ring gerne den 31. marts og bestil på 15.00 tlf.kl. 97 56 45 07 Kun 250 billetter

Croissanter Flere varianter Frit valg Skarp pris

Pr. stk.

30,-

- først til mølle CIRKUS MASCOT Pink Lady æbler Lokale kartofler

Cirkus-forestilling på P-pladsen lørdag fra Meldbjerggaard vedmed Balling Sæk 10 kg skole den 31. marts kl. 15.00 Billetter kr. 50,skal købes i Dagli’Brugsen Balling Kun 250 billetter - først til mølle

Pr. sæk Cirkus-forestilling på P-pladsen ved Balling skole

30,-

Billetter kr. 50,skal købes i Dagli’Brugsen Balling

Tilbudene er gældende fra onsdag den 14. marts til og med lørdag den 17. marts

Balling Tlf. 97 56 40 14 Oddense Tlf. 97 58 10 12

Bakke med 8 stk.

Spar 6,00

Pr. bakke

20,foderbrættet Delikatesser & Fast Food

Tlf. 97 56 45 07 foderbrættet

foderbrættet Delikatesser & Fast Food

TILBYDeR foderbrættet Delikatesser & Fast Food


Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

2

Elever inviterer til buffet og foredrag Nørregade 19, 7870 Roslev Kontorets åbningstider: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag: Fredag:

kl. 8.00 -16.00 kl. 8.00 -15.00

Tlf. 97 56 43 30 post@spottrup-ugeavis.dk Udgiver:

Salling Bogtrykkeri Nørregade 19, 7870 Roslev www.spottrup-ugeavis.dk Tryk: OTM, Ikast Oplag: 4.100 Annoncer: Lasse J. Lauritsen 97 56 43 30 Morten Olsen 41 78 68 86 Redaktion: Lasse J. Lauritsen 97 56 43 30 Helle Lenschow 41 78 68 91 Pressestof: Lasse J. Lauritsen 97 56 43 30 Daglig leder: Lars Wolf 41 78 68 89 Ansvarshavende: Thorkil Christensen Spøttrup Ugeavis postomdeles til samtlige husstande, kontorer og forretninger i Spøttrup området samt Hem og Hindborg + alle sommerhusområder i uge 27 - 30 Vi tager forbehold over for »sættenissen«. Har du lyst til at gengive dele af teksten eller illustrationer, bedes du aftale det med os (loven om ophavsret).

Indleveringsfrister:

Korrektur- og større annoncer: Torsdag Rubrikannoncer: Fredag

kl. 12.00 kl. 12.00

VÆRD AT VIDE: ÆLDREMOBILISERINGEN - BESØGSTJENESTE Kontaktpersoner: Gulhill Jacobsen tlf. 97 56 17 97

Gudstjenester Søndag den 18. marts (Mariæ bebudelse) Lihme: 9.00

JFN

Rødding: 10.30 A

JFN

Krejbjerg: 10.15

JHN

Oddense: 9.00

JHN

Brøndum: 9.00

DVJ

Håsum: 10.15 A

DVJ

Hindborg: 10.15

Rydal

Røde Kors

Café Borgen ved Spøttrup Borg drives af lærere og elever fra Bustrup Skolecenter. Den drives som en social-økonomisk virksomhed, og den drives sammen med skolecentrets elever. - Vi driver caféen, fordi vores elever nyder så godt af at deltage i dette arbejde. Eleverne vokser og får selvtillid og sejre, som de normalt ikke har haft mu-

ligheder for at få. Det er en arbejdsplads i den virkelige verden, men stadig er de beskyttede af lærere og flinke kunder, siger Puk Billeskov, der er bestyrer af caféen. Hun fortæller, at eleverne er glade for at deltage i kulturen i Salling. - Vi betjener gæsterne, som besøger den gamle middelalderborg. Der er mange børnefamilier og turister, og

Det er pengeuge Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening arrangerer Pengeuge 2018 i uge 11, og blandt de deltagende skoler er Skivehus Skole. Formålet med Pengeuge er, at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i

matematik i grundskolens ældste klasser. Igen i år vil der blive sat fokus på de unges færdes på nettet og på digital sikkerhed, ligesom pengeuge igen i år byder på en quiz, som tager temperaturen på den finansielle forståelse.

Kiropraktisk Klinik Skive

61 79 16 86

Dorthe Plagborg Lars Rud Rasmussen

Vågekonetjenesten

Østergade 4C · 7800 Skive

Besøgsvennetjeneste www.spoettrup.drk.dk

A: Altergang

Eleverne er glade for at arbejde i caféen.

Røde Kors har opstillet en tøjcontainer i Borgergade i Rødding bag Forsamlingshuset

KLOCHs Begravelsesforretning Skive og Omegns Begravelsesforretning

Trier Skovgaard Christensen

Møllegade 2 - 7800 Skive

Tlf. 97 52 01 50

Jubilæum i Lihme Den 22. marts kan alle deltage i sæsonens femte og sidste fællesspisning i Lihme Medborgerhus. Aftenen byder også på foredrag med provst Susan Aaen. Denne fællesspisning er nummer 50 og derfor kan folk i Lihme glæde sig over et flot jubilæum. Mange forskellige madhold har indtil nu lavet godt 5.000 måltider til fællesspisningerne, og da hvert måltid har bestået af to retter er det godt 10.000 portioner. Fællesspisningen overgår fremover til Lihme Borgerforening, hvor Thomas Kristensen vil stå i spidsen for spisningerne.

97 51 02 11 www.skive-kiropraktor.dk

Oddense Fysioterapi Kraniosakralterapeut Aut. fysioterapeut Lone Bach Mortensen Højskolevej 2 · Oddense · 7860 Spøttrup

Telefon 40 88 95 54 Åbent daglig kl. 8.00-16.00

Svarer hele døgnet

de synes om vores lille perle, som ligger i parken omgivet af sø og urtehave, siger Puk Billeskov. Menuen er varieret med stjerneskud, Borgens Gryde, burger og pomfritter samt æblekage og hjemmebagt kringle.

Lad mobilen ligge I hele denne uge er der færdselskontroller i Skive Kom-

Al opmærksomhed i anledning af min fødselsdag frabedes venligst. Grethe Larsen Rødding

Din Lokale Bedemand

Skive Begravelsesforretning Vestergade 14 • 7800 Skive

Tlf. 3015 2444

Din Lokale Bedemand Tlf.: 3015 2444 - Svarer hele døgnet

Tryghed i prisen Uden ceremoni: 7.995,Begravelse: 10.995,Bisættelse: 13.995,Inkluderet i prisen: Kiste (natur eller hvid) Polstring af kiste. Tøj/sengelinned. Ilægning i kiste. Rustvognskørsel. Kremering. Alt papirarbejde. Samtale i hjemmet.

www.boudigaard.dk

Vi kører ud til samtale i hele Salling & på Fur

Søren Boudigaard

Vi varetager alt vedr. begravelsen

Menuen den 22. marts er flæskesteg med det hele og æblegrød, og efter spisningen vil Susan Aaen fortælle om folkekirkens udfordringer i dagens Danmark og kirkens rolle i et landsogn som Lihme.

Diamantbryllup Lis og Nis Nissen, Frilandsvej 4M, Rødding, kunne fejre 60 års bryllupsdag den 8. marts. mune, oplyser Skive Politi. Kontrollerne er landsdækkende, så bilister skal - som altid - køre pænt, hvis de vil undgå bøder. Politiet har særlig fokus på manglende sele og brug af mobiltelefon under kørsel. Varebil fundet Politiet i Tyskland har fundet en varebil ved grænsen til Polen. Bilen er stjålet fra Salling Traktorservice ved Volling, hvor tyvene stjal bilen med værktøj af forskellig art. I bilen var en mand, som i skrivende stund fortsat var i politiets varetægt.

Niels Jørgen Gaardsted

SE PRISER PÅ: www.klochs.dk

Søren Toft

- Der er altid kaffe, kakao og varme. Man kan spille ludo og hvile benene. Folk er også meget velkommen i vores Tirsdagscafé hver uge om aftenen, hvor vi har forskellige emner og tilbyder buffet før aftenens indlæg, siger Puk Billeskov. Der er både små foredrag men også levende musik på programmet om tirsdagen, og du kan finde hele programmet på Café Borgens hjemmeside. Den 20. marts er der således billeder og rejsefortællinger fra elevernes mange rejser ud i verden, og den 27. marts puster elever og gæster æg og dekorerer dem flot. Denne aften er der påskebuffet. Café Borgen har åben i påsken frem til den 2. april. Den 1. maj åbner caféen for daglig drift, undtagen mandage. Gæster er velkomne til at reservere bord eller bare komme, som det passer dem. Om tirsdagen laver eleverne mad til 30 personer som buffet, så kom i god tid. Priserne er absolut overkommelige.

Forbrugerrådet Birgitte S. Mortensen TÆNK anbefaler

Tlf. 97 52 08 98

Dag • aften & weekend

Også aften og weekend

Skives Nye Bedemand

www.dlb-skive.dk

Resenvej 57 - 7800 Skive

Hvis du ikke har modtaget Spøttrup Ugeavis - senest torsdag kl. 7.00 skal du ringe på 96 15 33 65 distribution@skivefolkeblad.dk


Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

Bananer og æbler kom på køl sig også over afdelingen, der løfter butikken som helhed. - Alt frugt og grønt er i det nye området, der er afskærmet med glas og nedkølet. Det handler om at sikre, at

disse varer holder sig bedre. Samtidig ønsker vi at give vores kunder en ekstra god oplevelse, når de handler ind, siger uddeler i Balling Mikkel Janum.

Prisen uddeles i år for 22. gang.

Nyt samarbejde bag årets landsby Snart begynder ansøgningerne om at blive Årets Landsby 2018 at vælte ind hos Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark, som i fællesskab uddeler prisen til et ekstraordinært dansk lokalsamfund. I år får projektet ekstra hænder til arbejdet i form af Forenet Kredit, der er blevet samarbejdspartner på projektet. Formanden i bedømmelseskomiteen bag Årets Landsby 2018 og tidligere minister for by-, bolig og landdistrikter,

Carsten Hansen, ser frem til det nye samarbejde. - Det er med stor glæde, at jeg byder Forenet Kredit velkommen om bord på dette projekt, der skal hædre ildsjælene i de danske landsbyer. Jeg glæder mig over, at foreningen har lyst til at støtte de mennesker, der stædigt og vedholdende insisterer på at skabe udvikling frem for afvikling i deres landsbyer, siger Carsten Hansen. Prisen Årets Landsby uddeles i år for 22. gang.

Flere kiggede forbi og roste den nye afdeling.

DagliBrugsen Balling indviede forleden sin nye afdeling for frugt og grønt, og mange kunder kiggede forbi for at se det nye tiltag. Der var kagemand, kaffe og kakao til gæsterne, som var meget positive og glade for den nye afdeling. Flere roste butikken for det nyeste initiativ. Uddeleren glæder

Afdelingen sikrer, at frugt og grønt holder sig bedre.

sallingbank.dk

Pengeautomater i 6 forskellige byer! Pengeautomat i Roslev Du kan både hæve danske kroner og euro i alle vores automater. Madskolen melder alt udsolgt i Balling.

Børnebørnene skal i køkkenet i Balling Interessen for at deltage i Børnebørnenes Madværksted i Balling er så stor, at madskolen allerede nu må melde alt udsolgt. Madskolen inviterer bedsteforældre og børnebørn til at gå i køkkenet sammen på Balling Skole for at tilberede velsmagende og hjertesund mad.

På hvert hold er der plads til otte bedsteforældre og deres otte børnebørn, og der er allerede nu fuld hus på alle fire tirsdage, når madskolen starter i april.

Hvis du er kunde i banken, kan du også indbetale kontanter i automaterne.

Det er Hjerteforeningen Skive, der står bag madskolen.

Vinder af

bogen Sille

Posthusvej 24, Balling 7860 Spøttrup Den heldige vinder kan afhente bogen på Spøttrup Ugeavis Nørregade 19, Roslev. Bogen skal være afhentet senest

2 måneder efter udtrækningen

Her finder du vores pengeautomater: Rybjergvej 1 · 7870 Roslev

Egeris Butikstorv · 7800 Skive

Vestergade 5 · 8800 Viborg

Søndergade 30 · 7830 Vinderup

Frederiksgade 6 · 7800 Skive Gågaden V/ Theaterpladsen

Algade 28 · 7900 Nykøbing Vestergade 1 · 7850 Stoholm

3


Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

4

Fælles udbud af akutlægebiler akutlægebiler, som skal leve op til høje krav med hensyn til sikkerhed, økonomi og kvalitet. Region Midtjylland samarbejder med Region Hovedstaden, som allerede driver egne akutlægebiler, om det fælles udbud. Det skal sikre en attraktiv aftale, som de øvrige tre regioner

indkalder til Generalforsamling i Spøttrup Kulturhal torsdag den 22. marts 2018 kl. 19.00 Dagsorden iflg. vedtægterne. Bestyrelsen

Efter at Region Midtjylland i starten af året valgte selv at drive fire akutlægebiler i den østlige del af regionen, er det nu tid til at finde de køretøjer, der skal fungere som arbejdsplads for teamet i akutlægebilerne. Region Midtjylland skal inden 1. december have indkøbt egne

Sdr. Lem Vigs Digelaug

Tennisfolk mødes

afholder

generalforsamling onsdag den 28. marts 2018 kl. 19.30 i Ejsing Forsamlingshus. Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag sendes skriftligt til formanden.

Nu kan du høre mere om årets gang i den lokale tennisklub for Vestsalling. Klubben mødes nemlig til sin årlige generalforsamling den 22. marts i Spøttrup Kulturhal, hvor klubben

har sine baner ved siden af hallen. Klubben kendetegnes ved mange medlemmer og stor aktivitet, men der er altid plads til flere.

Hospitaler får ny chef

ordinær generalforsamling på Ramsing skole

onsdag den 28. marts kl. 20.00

Bestyrelserne

97 56 43 30

BLIV SET!

Hospitalsenhed Midt har ansat den 43-årige Julie Witt som ny HR-chef på regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive. Hun tiltræder stillingen som HR-chef den 1. april. Julie Witt har 17 års erfaring fra hospitalsvæsenet, og i seks af årene har hun været personaleleder. Hun kommer

generalforsamlIng i Balling og omegns Brugsforening torsdag den 12. april kl. 18.00 i Pulsen, stadion allé 3, Balling

Dagsorden:

Valg af ordstyrer Bestyrelsens beretning Godkendelse af årsregnskab Forslag fra bestyrelsen Indkomne forslag Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant Eventuelt

Vel mødt! Bestyrelsen for

Balling og Omegns Brugsforening Balling åbningstider: Butik hver dag kl. 06.30 - 20.00 Oddense åbningstider: Butik hver dag kl. 07.30 - 19.00

Der er generalforsamling i Knud Strand Vandværk den 24. marts, og alle er velkommen. Mødet finder sted i cafeteriet i Spøttrup

Kulturhal, hvor deltagerne kan høre om årets gang i det lokale vandværk. Efter samlingen er der brunch, som man skal tilmelde sig.

er billett i e s i p s e øbes kan k n oddens g e n s i l Bal ’Brug Dagli li’Brugsen tk. g .s og Da r 75 kr. pr fo

Balling & Oddense

generalforsamlingen den 22. marts i det lokale forsamlingshus, oplyser bestyrelsen, der håber på et stort fremmøde.

Vandfolk mødes

Julie Witt.

Indkaldelse til

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Drikkevand ved Knud Strand

Drikkevand og drift af det lokale vandværk er på dagsordenen, når der ses tilbage på årets gang i Ramsing Vandværk. Det sker ved

afholder

Kl. 19.00-20.00: Orientering vedr. Håsumhus

Udover de økonomiske fordele vil det fælles udbud skabe et tæt samarbejde mellem regionernes akutberedskaber om driften af akutlægebiler. Det vil ifølge Thomas Balle Kristensen, præhospital direktør i Region Midtjylland, bidrage til udvikling af kvaliteten i den akutte hjælp og dermed komme borgere og patienter til gode.

Vand i Ramsing

Håsumhus og støtteforeningen Håsum Marked

Dagsorden iflg. vedtægter Evt. forslag til formanden senest 1 uge før

også har mulighed for at tilslutte sig. Med samarbejdet forventer de to regioner at kunne drage fordel af et udbud med et større volumen, der vil kunne sikre en fordelagtig aftale. Udbuddet involverer indkøb af fem akutlægebiler til levering i efteråret 2018 samt en rammeaftale, der giver mulighed for løbende indkøb af flere køretøjer efter behov.

fra en stilling som teamleder for 10 medarbejdere i HR i Psykiatri og Social i Region Midtjylland. Som HR-chef på Hospitalsenhed Midt skal Julie Witt sikre en fortsat udvikling af HR-området. Hun bliver desuden ansvarlig for HR’s organisatoriske, økonomiske, faglige og personalemæssige drift og udvikling. Julie Witt har en kandidatuddannelse i jura med speciale i ansættelsesret, og hun er i øjeblikket i gang med en lederuddannelse. Hun har tidligere arbejdet på blandt andet Regionshospitalet Silkeborg og Odense Universitetshospital, så hun kender arbejdsgangene på et hospital.

Takster og udleje er på dagsordenen i Vejby. Den 27. marts er der nemlig generalforsamling i Vejby

Vandværk og Vejby Forsamlingshus. Det sker i forsamlingshuset, hvor alle er velkommen.

Like-jagten virker ikke Otte ud af ti amerikanske forbrugere er i dag mere forsigtige, når de deler indhold online, end de var for blot fem år siden. Det viser en ny undersøgelse foretaget på vegne af Adobe. 54 procent af de adspurgte forbrugere vurderer, at de er blevet meget mere forsigtige med at dele, mens 29 procent svarer, at de er lidt mere påpasselige, når de deler indhold på sociale medier. Færre end hver femte, 16 procent, har

Invitation til påskefrokost

2018

på Rødding Ældrecenter onsdag den 28. marts kl. 12.00 Pris: 120 kr. incl. 1 glas vin, øl eller vand samt kaffe med sødt Tilmelding tiil Karen Balsby, tlf. 40 34 93 52 senest torsdag den 22. marts Bemærk: Begrænset deltagerantal Kontaktrådet for Rødding

Foredrag i Glyngøre Hallen - alle er velkomne

Onsdag den 21. marts kl. 18.30 Stil spørgsmål til vores socialrådgiver, Bente Elton Rasmussen § Ansøgning om handicapbil § Hjemmehjælp, BPA, Ledsagerordning § Førtidspension og Folkepension § Fleksjob § osv. Tilmelding på www.ulykkespatient.dk/socialraadgiver senest 19. marts Mere info: 2493 8085. Pris: kr. 50,- inkl. en mad, øl, vand, kaffe og kage Glyngøre Hallen, Ringvej 24, 7870 Roslev

ikke ændret vaner, mens én procent er blevet mindre forsigtig med at dele indhold over de seneste fem år. Når forbrugerne deler på de sociale medier, foretrækker de at dele indhold fra venner og familie. Indhold fra virksomheder, som forbrugerne ikke køber varer hos, er ikke populært på de sociale medier. Forbrugerne har ikke lyst til at dele det, og de finder heller ikke indholdet troværdigt. Kun otte procent finder det sandsynligt, at de ville dele indhold fra virksomheder, de ikke er kunder hos, og kun fire procent peger på indhold fra ukendte virksomheder som værende blandt det mest troværdige. - Gennem de seneste år er mængden af information eksploderet, og det kan være svært at skelne mellem det gode, troværdige indhold og det mindre gode indhold. Fra virksomhedernes perspektiv understreger rapporten vigtigheden af at have en relation til sine kunder - og ikke blindt at opfordre alle til at dele eller like en bestemt side - for det er en tilgang, som kun de færreste forbrugere bryder sig om eller engagerer sig i. Det er produktet eller tjenesten kombineret med det dybe kendskab til kunden og evnen til at skabe en indbydende og relevant kundeoplevelse, der er nøglen til forbrugernes gunst, siger Imran Afzal, Nordisk Marketingchef for Adobe Experience Manager.


Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

5

Alt om kaffe i Balling

Sidste år besøgte omkring 1200 skolen til åben hus.

Ungdomsskolen ruller den røde løber ud Torsdag den 15. marts om aftenen ruller Ungdomsskolen-Skive den røde løber ud og holder åbent hus, hvor alle interesserede har mulighed for at komme og se, hvad der sker på skolen. Her vil man kunne blive klogere på alt fra fritidstilbud til valgfag, events og skoletilbud. - Ungdomsskolen er et rigtig spændende sted, som har masser af aktiviteter til unge fra 7. klasse og til 18 år, og med vores åbent hus event vil vi gerne vise både forældre og de unge hvad vi kan tilbyde, siger Thomas Hansen, fritidskoordinator. Til arrangementet vil man have mulighed for at opleve ungdomsskolens forskellige musikhold give koncert, og der vil være danseopvisning i gården. Alle skolens værksteder vil være åbne, og man vil blandt andet kunne kigge nærmere på træværkstedet, metal og scooterværkstedet, mens elever fra madholdet

Lågsusfråd vil serverer pizzaer, som man kan smage. - Vi håber, at mange vil benytte muligheden til at se, høre, smage og dufte de ting, som vores elever har stablet på benene til denne dag, og jeg tror, at de fleste vil blive overrasket over, hvor mange forskellige tilbud vi har, og hvilket

Skive-Listen i arbejdstøjet Skive-Listen har afholdt stiftende generalforsamling. I forlængelse af den store opbakning listen fik til kommunalvalget, har Skive-Listen nu organiseret sig, så der sikres fortsat fokus på de politiske områder, som medlemmerne gik til valg på. Skive-Listen vil sammen med sine to byrådsmedlemmer, bruge de næste fire år på at arbejde for en Skive Kommune i udvikling. Bestyrelsen har efter generalforsamlingen konstitue-

Campister overtager lokal campingplads Limfjordens Camping og Vandland ved Ålbæk Strand har fået nye ejere. Det er de to vennepar Linda og Allan Mikkelsen samt Maj-Britt og Claus Hansen, der har overtaget pladsen per 1. februar, og de glæder sig til at sætte deres præg på campingpladsen. - Maj-Britt og jeg ken-

fantastisk miljø som findes på skolen. siger skoleleder Thomas Andersen. Ungdomsskolens elever og undervisere vil alle være at finde på skolen, så hvis man har spørgsmål eller bare er nysgerrig så er der gode muligheder for se og høre om, hvad Ungdomsskolen kan tilbyde.

der hinanden fra dengang vores ældste børn startede i dagpleje sammen for 22 år siden. Siden har vi holdt kontakten. Vi har ikke ejet en campingplads før, men vi er alle fire erfarne campister, der elsker campinglivet, siger Linda Mikkelsen. Hun og Maj-Britt Hansen er begge uddannet pædago-

ret sig med formand Henrik Henriksen, Thise, næstformand/kasserer Lissa Birkkjær Højmose, Dommerby, sekretær Maj Britt Ebbesen, Skive og medlemmerne Hans-Ole Brunsgaard, Skive og Ralf Høgedal, Skive. Suppleant er Søren Mouritsen, Højslev. Skive-Listen vil snart melde ud, hvordan borgere i Skive Kommune kan melde sig ind i den nye forening. Indtil da henviser man til foreningens hjemmeside. ger, mens Allan Mikkelsen er uddannet inden for lager og logistik, og Claus Hansen er tømrer. De kommer alle fire fra Askov ved Vejen, men nu er de flyttet til Spøttrup. - Campingpladsen her er virkelig lækker og med nogle gode og populære pladser. Naturen og udsigten er vidunderlig, siger Linda Mikkelsen om at være flyttet til Salling. Snart vil de nye ejere løfte sløret for en række nye tiltag på campingpladsen.

Forpagter til ”Den Gamle Pavillon” – Knud Strand Ny flot bygning tegnet af arkitekt Andreas Ravn, Balling. Nyt moderne industrikøkken og alt i udstyr. Super attraktiv lejekontrakt. – Klar den 1. juli 2018. Kontakt Poul Laursen på 40791781 eller pl@poul-laursen.dk senest 31. marts 2018.

Den Gamle Pavillon ApS

Der er naturligvis god kaffe på kanden, når der er foredrag om kaffe i Pulsen.

Livslang kaffeentusiast og kaffepassionist kigger forbi Pulsen i Balling med sit spændende foredrag Alt om kaffe den 20. marts. Gennem sit arbejde, har Peter Hansen besøgt mange af de kaffeproducerende steder i verden og kan fortælle vidt og bredt om kaffens oprindelse, jordbundsforhold, ristning, brygning og - smag. Foredraget tager deltagerne med ind i kaffens forunderlige verden og alle lærer hvordan de brygger den bedste kaffe hjemme - uden en masse dikkedarer - og man behøver ikke være bange for at skulle ud og købe dyrt udstyr efter denne aften. Foredraget afholdes af Pulsens kaffeleverandør Peter Hansen. - Vi har længe talt med Peter om at han skulle komme og øse ud af sin viden. Peter glæder sig helt vildt og ende-

lig har vi presset ham ind i vores arrangementer, siger centerchef Kasper Juhl Olesen.

Ved foredraget servers selvfølgelig god kaffe og Hanne er i køkkenet og laver hjemmebagt kringle

VIND 2 BILLETTER TIL

”Kenn Lending”

koncert med Kenn Lendings Blues Band i Skive Theater fredag den 6. april kl. 21.00

Hvor optræder Kenn Lendings Blues Band? Svar:

Musik for de mindste Så er der igen Musikalsk Legestue på biblioteket i Skive. De et til tre-årige børn og deres voksne vil sammen med musikpædagog Mia Andersen synge, spille, danse, tumle og lege med musikken den 19. marts.

Navn: Tlf.: Mail: Udfyld kuponen og deltag i lodtrækningen om to billetter til ”Kenn Lending” . Kuponen skal være Spøttrup Ugeavis, Nørregade 19, 7870 Roslev, i hænde senest mandag den 19. marts kl. 8.00. Vindernavnet offentliggøres i uge 12. Mrk. kuverten ”Kenn Lending”.

IndleverIngsfrIster påske-ugen Uge 13

Uge 14

Udgivelsesdato:

Mandag den 26. marts

Onsdag den 4. april

Korrekturannoncer:

Onsdag den 21. marts

Mandag den 26. marts

Øvrige annoncer:

Torsdag den 22. marts

Tirsdag den 27. marts

Takke- og dødsannoncer:

Fredag den 23. marts kl. 8.30

Onsdag den 28. marts kl. 8.30

Telefon 97 56 43 30 post@spottrup-ugeavis.dk


Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

6

Mange børn og deres familier lever på et eksistensminimum i Rumænien. Foto: Laura Rask.

Støt Rumæniens fattigste familier Den 23. marts er der støttekoncert til fordel for familier i Rumænien, og det er foreningen Craica.dk, der står bag.

- I vores EU-søsterland Rumænien lever rigtigt mange på et eksistensminimum, og foreningen Craica.dk har som formål at støtte grup-

per af disse allerfattigste, som samtidig er udstødte af normalsamfundet, siger foreningens formand Ivan Andersen. Derfor arrangerer foreningen i samarbejde med Knud Bjerre, Skive Theater, tv-fotograf Karsten Mortensen og musikskolelærer, Lars Folmer, en glad familieaften med masser af musik, digte, festligt trylleri og andre indslag. Entré-indtægterne går først og fremmest til transport af genbrugstøj. På plakaten er blandt andre Stine Guldborg med Grønærtekoret fra Friskolen i Skive, Sofia Frandsen Warden, som har vundet Skive-egnens klassiske musiklegat og studerer på Syddansk Musikkonservatorium i Odense, og Lars Folmer med elever fra musikskolen. Desuden optræder Skive-tryllekunstneren Lasse Kvist. Han er også er hypnotisør. Undervejs er der ultrakorte indlæg om modtagerne af hjælpen, blandt andet af to af aftenens rumænske gæster. - Et væld af mennesker i Skive-området støtter os løbende med tøj, sko og legetøj året igennem, og nu glæder vi os til mødes med dem alle, børn og voksne i teatersalen til en helt særlig og uforglemmelig aften, siger Ivan Andersen.

The Vils kommer til Balling.

The Vils besøger Balling Torsdag den 22. marts er der koncert med The Vils på Balling Plejecenter. Centret byder påsken velkommen med besøg af duoen, som består af Jane på guitar og Tage på harmonika, begge er bosiddende på øen Mors

i byen Vils, og deraf navnet The Vils. Deres repertoire spænder bredt - fra egne tekster og melodier til de gode gamle dansktop klassikere, suppleret med et twist af god humor og morsomme indslag.

Balling Plejecenters beboere er meget spændte på at få besøg af de folkekære musikere, som lover at sætte festen i gang med glad musik og sang. Der er kaffe og kage, og alle er hjertelig velkommen.

Bed med fødderne langs fjorden Pilgrimsvandring er en oplevelse for krop, sjæl og ånd, og i uge 21 kan du vandre på Mors sammen med andre pilgrimme. Det er præst for åndeligt søgende i Aalborg Stift Benedicte Tønsberg , der deltager på ruten, der varer syv dage, og undervejs giver hun hver dag inspiration til den indre vandring. Årets tema er Og Således Også På Jorden. Pilgrimsvandring på Mors tager udgangspunkt i kystruten, som angivet i kystrutebogen. Kystruten går gennem en enestående og fantastisk variation i landskaber og naturformer.

Man følger både strande, skovveje, markveje, går over strandenge med græssende dyr, langs molerskrænter og ad små asfalterede veje.

Det er også muligt at sejle en pilgrimsrute på Mors eller at gå på andre tider end denne tur samt at gå alene.

Stemningsfoto fra pilgrimsruten sidste år.

Har du hørt noget... - spændende lokalt, som du syntes fortjener at blive delt med andre, så tøv ikke med at kontakte Spøttrup Ugeavis på mail: jou@sallingavis.dk eller på tlf. 97 56 43 30...

Hvem er på fotoet?

Nørregade 19 · 7870 Roslev Tlf. 97 56 43 30 www.spottrup-ugeavis.dk post@spottrup-ugeavis.dk

Spøttrup Lokalarkiv i Balling vil gerne høre fra folk, der kan hjælpe med oplysninger om personerne på dette foto, der viser konfirmander fra Rødding og Krejbjerg sogne ved præstegården i Rødding, år 1924. I bagerste række yderst til højre ses Pastor Oluf Madsen, og i 3. række nummer fem ses Nanna Othilde Nielsen, Kær. Arkivet vil gerne have personernes fulde navn, bopæl og gerne fødselsdata samt

navn og adresse på de personer, der kan oplyse noget om billederne. Ved du noget, så henvend dig til: Spøttrup lokalarkiv - Nørregade 24 Balling. Postadresse Kåsvej 29, Lihme 7860 Spøttrup. Det kan ske på telefon 97 56 61 82 eller mail eltagenielsen@gmail.com Arkivet har åben hver tirsdag kl. 13 -17. Juli og august kun efter aftale.


Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

7

I Balling søger 13 hunde stadig nyt hjem. De otte af dem er dog små hvalpe, der først skal være gamle nok.

en anden sag i Midtjylland. I alle tilfælde har hundene, der kom her været i fin stand fysisk. Der er ikke tale om misrøgt men om, at opgaven er vokset ejerne over hovedet, og de derfor frivilligt har overladt hundene til os. Vi har allerede formidlet 11 hunde videre til nye gode hjem, siger leder af Spøttrup Internat i Balling Anton Jokumsen.

Mange hunde på Internat i Balling

Dyrenes Beskyttelse har modtaget 113 hunde fra fire store hundesager, og en del af dem er kommet til Balling Nogle gange vokser opgaven med at passe kæledyrene en ejer over hovedet. I de lykkelige sager aflevere ejeren frivilligt dyret til et nyt hjem eller internat, og det er præcis, hvad der er sket i fire tilfælde i januar og februar hos Dyrenes Beskyttelse. Her har internaterne lige nu rekordmange hunde til formidling, og der skyldes fire sager, hvor ejerne selv har afhændet hundene frivilligt

til videreformidling, fordi de ikke længere selv kunne passe dem. I alt er der via de fire sager kommet 113 hunde ind. De 60 stammer fra et døsbo på Mors. På stedet avlede man både chihuahua, jack russel-terriere og cavalier king charles spaniels. Der er hvalpe, som skal afhændes, og voksne avlshunde, som skal passes og plejes. Det er en stor opgave, og

mere end enkemanden kunne umiddelbart overskue. Derfor indgik han en aftale med Dyrenes Beskyttelse om at overdrage dyrene til deres internater, så de kunne finde nye hjem til de mange hunde, og det arbejde er i fuld gang. Hundene i de fire sager er fordelt på fire af Dyrenes Beskyttelses internater i henholdsvis Roskilde, Hjallerup, Brande og Balling.

- Vi har fået 24 hunde i alt. De 15 af dem kommer fra sagen på Mors, mens de resterende ni kommer fra

Tænk dig om Tilbage står Anton Jokumsen derfor med tre hunde, der er sendt i plejefamilie, samt to tæver med i alt otte hvalpe. Hvalpene skal være mindst otte uger, før de kan finde nye hjem. - Ved disse hunde venter vi måske til de er lidt ældre, så vi kan socialisere dem mere, før de får nye hjem. En del af dem har mest gået sammen med andre hunde, så der er en opgave der, siger Anton Jokumsen.

Hundene skal sundhedstjekkes, vaccineres, og de skal lære helt basale færdigheder som at gå i snor, gå tur og være sammen med mennesker. Og selvom de ser søde ud, er de ikke nødvendigvis en hund for alle. - Nogle af de voksne fra disse sager har særlige behov, fordi de ikke har været tæt knyttet til mennesker gennem deres opvækst. Derfor skal man tænke sig grundigt om, inden man henvender sig om at få sådan en hund. Der skal tages særlige hensyn til hunden resten af dens liv, og det gør også, at disse hunde ikke nødvendigvis er egnede til børnefamilier. Men hvalpene er, som hvalpe nu en gang er. De skal nok få et helt normalt liv hos gode familier, siger Henrik Bucholdtz, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse. Hvis du er interesseret i at adoptere en hund, kan du følge med på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside, hvor hundene lægges op efterhånden, som de er klar til et nyt hjem.

Lem Vejby Lihme Brodal - Ramsing Alt t & snømreredk LEM erarbejde

SNE TØMRE FOR DKER- R- & Ring RETNIN ve G 97 j 2, Lem A/S

56 8 1

Nø rre ga de po st@ 19 ·7 sp ot 87 tru 0 Ro pug sle ea v vis .d k

Tl f. 97

www.skp-el.dk

Ringvej 1, Lem 7860 Spøttrup

Tlf. 97 56 85 00

Mødre til døtre født i 2003 modtager et spørgeskema om HPV-vacciner.

71

Sdr. Boulevard 7 7800 Skive

Tlf. 97 52 23 00

56

43

30

Skal din datter HPV-vaccineres? I disse dage modtager 7.000 mødre i Region Midtjylland et spørgeskema om deres valg eller fravalg af HPV-vaccine til deres døtre. Spørgeskemaet sendes ud til kvinder, hvis døtre er født i 2003. Spørgeskemaet skal afdække de overvejelser, som forældrene gør sig i forbindelse med vaccinationen samt, hvor de henter information. I Danmark tilbydes HPV-vaccinationen til alle 12-årige piger med det formål at beskytte mod udvikling af livmoderhalskræft. Nyeste tal fra Statens Serum Institut viser, at der er en stigning i antallet af piger, der bliver vaccineret i forhold til det seneste år. Dog er der stadig kun 41% af piger født i 2003, som er blevet vaccineret, og der er

således stadig et stykke vej til deltagelse på 90%, som man så i de første år, efter vaccinen blev introduceret i 2009. Astrid Baumann, lægestuderende og leder af projektet, håber, at mange kvinder, der modtager spørgeskemaet om HPV-vaccinen, vil tage sig tid til at udfylde det. - Uanset hvilken beslutning man har truffet for sin datter, også hvis man endnu ikke har besluttet sig, håber vi, at kvinderne vil udfylde spørgeskemaet. På den måde får vi viden om forældrenes overvejelser, og hvor de henter information. Den viden kan vi bruge til at forbedre og målrette information til forældre, der står overfor at skulle have

deres datter HPV-vaccineret, siger Astrid Baumann. Berit Andersen, ledende overlæge i Afdeling for Folkeundersøgelser og professor i screeningsadfærd, finder det nye projekt vigtigt i forbindelse med information til borgerne om HPV-vaccinen, men det har også et mere generelt perspektiv. - Gad vide om vi ikke generelt kan blive bedre til at informere og lægge oplysninger ud på steder, som vi ikke sædvanligvis overvejer, når det drejer sig om forebyggende tilbud. Det gælder oplysninger om vaccinationer, men det kan også gælde oplysninger om screening og andre forebyggende sundhedstilbud, siger Berit Andersen.

RUPSRETNING T U A . N OR BRDR MANDSn FNautruppøttrup VOjGleNr og KarsLteem, 786506 S81 57 v/E elvej 2, 2 - 97 7 ler) n) Hass 7 56 80 2 (Ej 15 7 (Karste 4 3 Tlf. 9 41 40 Biltlf. 30 97 77 . f l t l i B

OK-Benzin

K. Aggerholm A/S

Brodal

Tlf. 97 56 80 34

v/Annette G rønvaldt Østerbrogad e 7 • Lem

97 56 81 33


SPØTTRUP UGEAVIS

8

Onsdag 14. marts 2018

Vil du gerne læse Spøttrup Ugeavis tidligere..?

Android

Har du ikke tålmodighed til at vente på avisbudet, kan du læse den nyeste Spøttrup Ugeavis på nettet. Avisen bliver lagt på nettet hver tirsdag inden middag. Den nemmeste måde er at downloade en app til din telefon eller tablet. Dette kan gøres let ved at scanne QR koden til venstre. Du kan også vælge at gå på issuu.com og søge på Spøttrup Ugeavis.

Iphone

Nørregade 19 · 7870 Roslev · Tlf. 97 56 43 30 · www.spottrup-ugeavis.dk


Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

9

Plads til forbedring med nyt tilsyn Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og partierne i arbejdsmiljøforligskredsen har aftalt at forlænge et forsøg med et nyt byggepladstilsyn, der skal nedbringe ulykker og nedslidning i byggeriet. Dansk Byggeri mener, at det er positivt, at forsøgsordningen fortsætter, men opfordrer Arbejdstilsynet til at målrette påbuddene mere end det sker i dag. - Bygge- og anlægsvirksomhederne er meget optaget af at forebygge ulykker og nedslidning i byggeriet, og mange gør allerede en stor indsats for at forbedre arbejdsmiljøet, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri. Hun nævner blandt andet projektet Bam-bus, som

lige har fået flere ressourcer. Her hjælper Dansk Byggeri sammen med 3F virksomheder og ansatte over hele landet med at holde fokus på arbejdsmiljø og med at sikre, at viden om gode løsninger bliver delt på tværs af branchen. - Initiativet med de nye byggepladstilsyn er godt, fordi Arbejdstilsynet tager højde for alle aktører på byggepladserne. Vi er glade for, at det også gælder bygherrerne, som har det overordnede ansvar, fordi det er dem, der bestiller byggeriet. Men når nu vi ved, at en tredjedel af arbejdsulykkerne stammer fra projekteringen og planlægningen, så håber vi, at de uanmeldte besøg også vil komme til at

omfatte arkitekter, ingeniører og andre projekterende, siger Mette Møller Nielsen. I dag bruger arbejdsgiverne mange ressourcer på opfølgningsbesøg, når der er givet et påbud. Dansk Byggeri håber, at det bliver mere smidigt med tiden. - Vi opfordrer Arbejdstilsynet til at målrette påbuddene mod dem, der har ansvaret. Hvis der for eksempel er noget galt med en adgangsvej til en byggeplads, så får alle dem, der færdes på vejen i dag et påbud. I sådanne tilfælde kunne Arbejdstilsynet nøjes med at give påbuddet til den, der er ansvarlig for adgangsvejen, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri.

Grisene kan hentes når det passer dig Er du vant til at få afhentet grise til slagtning hos Danish Crown på en fast dag, eller vil du tilmelde i god tid, men have udskudt afhentningen, kan du nu frit vælge afhentningsdato, når du tilmelder grise til Centralplanlægningen. Det kræver blot, at du vælger dato, når du tilmelder, fortæller Vagner Bøge, der er direktør i Danish Crown Ejerservice.

- Når der tilmeldes grise, kan der vælges afhentningsdag i kalenderfunktionen, og det er vigtigt, at man benytter den, hvis man har ønsker til afhentningen, eller hvis man tilmelder i god tid. Ellers kører tilmeldingen efter fast procedure, siger han. Derudover er det vigtigt, at tilmeldingerne kommer ind i systemet i ordentlig tid. - I den nye Centralplanlægning arbejder vi med

transporten i hele landet, og det giver et større planlægningsarbejde. Derfor er det vigtigt, at vores andelshavere melder deres grise til efter vores regler, hvilket vil sige før klokken 13 og tre hverdage, før de skal afhentes. Det gør, at vi kan give den bedste service, siger Vagner Bøge. Centralplanlægningen er bygget op efter Danish Crowns kredse.

Mejerigigant har et stærkt brand En stærk præstation af Arla Foods’ globale brands, internationale markeder og ingrediensforretning sikrede et år med høj vækst i 2017. Det landmandsejede mejeri leverede en stigning på 27,4 procent i mælkeprisen til andelshaverne og et nettoresultat på 2,8 procent af omsætningen, hvilket er inden for målsætningen. Dette blev opnået i endnu et volatilt år på det globale mejerimarked kendetegnet ved markante ændringer i markedspriserne, hvilket understøttede en stigning i

salgspriserne på en milliard euro. Et af fokuspunkterne i Arla Foods’ Good Growth 2020-strategi er at imødekomme en stigende efterspørgsel fra forbrugere over hele verden efter mejeriprodukter som en del af en sundere og mere naturlig livsstil. Arla-varemærket, som er på forkant med denne udvikling, oplevede store fremskridt på mange markeder, godt hjulpet af lancering af økologiske produkter i Mellemøsten, lancering

Kenn Lending er noget af det tætteste man kan komme på en skandinavisk bluesmand.

Vind billetter til masser af blues

Den 6. april er der dobbelt koncert med masser af blues i Skive Theater, og i denne uge kan du vinde billetter via Spøttrup Ugeavis. Find kuponen i avisen hvis du vil deltage. Dobbeltkoncerten leveres af Kenn Lending Blues Band og Thomsen / Nello / Hansen, der lover forrygende fortolkninger af de gamle blues klassikere af kunstnere som Muddy Waters, Sonny Boy Williamsson, Little Walter, og Howlin’ Wolf, krydret med masser af anekdoter og skæv humor. Bag navnet Thomsen / Nello / Hansen gemmer sig det tidligere band Giraffen, Elefanten og Det Blå Lys bestående af Kent Thomsen, Niels Nello Mogensen og Henrik Hansen. Trioen opstod under de efterhånden legendariske onsdagskoncerter på værtshuset

Peter Gift i Aarhus tilbage i 90’erne, og disse tre bluesfolk er nu atter samlet. Der er således et længe ventet genhør med Kent Thomsens fabelagtige guitarspil, Niels Nello Mogensens sejt svingende bas og Henrik Hansens virtuose mundharpespil. Hvis man overhovedet kan tale om en skandinavisk bluesmand, må Kenn Lending være noget af det tætteste man kan komme på dette begreb. I det sydlige USA er en bluesmand en musiker, som lever med sin musik fuldt ud. En der kan begejstre og bevæge sit publikum ved en hver lejlighed, om det er til alvor eller fest, og som iøvrigt er blevet lært op af en ældre bluesmand i de hemmeligheder og traditioner, der kan føres direkte tilbage til de afrikanske slaver. For at være vaskeægte, skal

af flødeost i USA og stor efterspørgsel efter Arlas innovative skyr- og proteinprodukter i Europa. - I 2017 leverede vi et solidt resultat takket være en god balance mellem brands, kategorier og markeder, som øger væksten i vores virksomhed. Men vigtigst af alt gav det os mulighed for at udbetale en betydeligt højere mælkepris til vores andelshavere og styrke vores balance, så vi kan foretage væsentlige investeringer i 2018, siger Arla Foods’ adm. direktør Peder Tuborgh.

man dog også være født og opvokset i USA’s sydstater, men det er også det eneste man ikke kan sige om Kenn Lending. Han er nemlig født og opvokset på stenbroen i København, hvor han startede sin musikalske kariere helt tilbage i tresserne. Men at Kenn kan begejstre og bevæge sit publikum til hver en tid, har han til fulde bevist i over 30 år med Kenn Lending Blues Band. Den traditionelle oplæring fik han igennem sit lange venskab og samarbejde med blues sangeren og barrelhouse pianisten Champion Jack Dupree fra New Orleans. Fra 1978 og til Jack Duprees død i 1992, spillede duoen over 1000 koncerter i 35 lande og stater i Europa, Afrika og Nordamerika. Deres nærmest symbiotiske sammenspil kan høres på mere end 20 pladeindspilninger.

BLIV SET! v/Knud Langberg 7860 Spøttrup • Murerarbejde • Flisearbejde • Forsikringsskader • Reaparation

97 56 07 07 21 40 09 88

Kvalitet til tiden

97 56 43 30


10

Arrangementer: Onsdag den 14. marts Balling Plejecenter: Jens og Ibi kommer Rødding Ældrecenter: Inger Olsen - sang og musik Lem Ældrecenter: Sang - kun for mænd Lem Borgerforening: Suppefest, (Køb af billetter senest 10. marts), Lem Samlingshus Balling Plejecenter: Film og vafler

Lørdag den 17. marts

kl. 14.30 kl. 16.00

Ryvyholdet og Rødding Borgerforening: Revyen ”De tre, måske flere!”, Rødding Forsamlingshus, dørerne åbner

Torsdag den 15. marts Balling Plejecenter: Åbent hus - vi får besøg af Niels Knudsen på guitar Lem Ældrecenter: Bevægelse Lem Ældrecenter: Torsdagsklub

Ryvyholdet og Rødding Borgerforening: Revyen ”De tre, måske flere!”, Rødding Forsamlingshus, dørerne åbner

kl. 14.30

kl. 18.00 kl. 18.45

Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

Lihme Medborgerhus kl. 18.30

kl. 18.00 kl. 10.00 kl. 14.00

Tirsdag den 20. marts kl. 09.30 kl. 10.30 kl. 14.00

Fredag den 16. marts

Balling Plejecenter: Hobby Balling Plejecenter: Gudstjeneste OOUGF: Ordinær generalforsamling, OddenseHus Lihme Vandværk: Generalforsamling,

Onsdag den 21. marts Lem Ældrecenter: Onsdags Café Lem Ældrecenter: Sang - kun for mænd

kl. 10.00 kl. 16.00

Torsdag den 22. marts

Mandag den 19. marts Lem Ældrecenter: Gåture Lem Ældrecenter: Bustur

kl. 19.30

kl. 09.30 kl. 15.00 kl. 19.00

Balling Plejecenter: Åbent hus - vi laver påskepynt, sår karse og andet Lem Ældrecenter: Bevægelse Rødding Ældrecenter: Torsdagstræf - kortspil og brætspil Lem Ældrecenter: Torsdagsklub Efterlønsklubben Vestsalling: Lotterispil, Spøttrup Aktivitetscenter Vestsalling Tennisklub: Generalforsamling, Spøttrup Kulturhal Ramsing Vandværk: Ordinær generalforsamling, Ramsing Forsamlingshus

kl. 09.30 kl. 10.30 kl. 14.00 kl. 14.00 kl. 19.00 kl. 19.00 kl. 19.30

Turismefolk mødes i Sundsøre

Undervejs er der rundvisning på det nye Brænderi Limfjorden. Her ses Hans Smidths Glibfiskere fra 1915.

Har du en gammel glib? Hvis du ejer en glib, vil Museum Salling gerne høre fra dig. Museet mangler en glib, der har været brugt til fiskeri på Limfjorden til sin første særudstilling i det nye Skive Museum, der åbner 15. september. Udstillingen fortæller om livet i Salling i 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet gennem vær-

ker af de tre lokale malere Christen Dalsgaard, Hans Smidth og Emilie Demant Hatt, og viadragter, møbler og hverdagsting brugt på Skive-egnen på den tid. Limfjorden og limfjordsfiskeri bliver et tema, som udstillingen berører, og Hans Smidths Glibfiskere fra 1915 vil være et hovedværk i dette tema.

Desværre har museet ikke en glib i samlingen, som kan vises i udstillingen sammen med maleriet. Så hvis du har en gammel glib stående i udhuset eller i laden, som du vil donere til Museum Sallings samling eller udlåne til udstillingen, bedes du kontakte museumsinspektør for nyere tid Anne Birgitte Jessen.

Fadøl er populært.

Danskerne elsker fadøl

Danskerne har for alvor fået appetit på fadøl. I 2017 løb der så meget øl gennem hanerne – og ganerne – at fadøllets andel af det samlede

ølsalg nåede op på 13,3 procent - mod 10,8 procent bare tre år tidligere. Travlheden ved fadølshanerne er ikke mindst drevet af den succes,

som ale, hvedeøl, stout og andre specialøl, har opnået de senere år. - Vi oplever, at forbrugerne er nysgerrige, når de går

Snart starter årets turisme sæson, og i den forbindelse er der møde for alle tilknyttet erhvervet i Sundsøre. SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har stor fokus på at samle - og knytte bånd imellem - alle Skiveegnens virksomheder indenfor oplevelsesøkonomi. Af samme grund afholdes hvert forår et sæsonstartmøde, hvor virksomhederne mødes til gensidig orientering, inspiration og netværk. - I år holdes mødet den 21. marts, fortæller turismekonsulent Janne Kragh Pedersen fra SET, der tilføjer, i byen. De vil gerne smage nye øl, og mange specialøl bliver leveret på fad, siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald. Samtidig går det godt for de dele af restaurationsbranchen, som serverer fadøl. Og overalt i landet opstår der nye festivaller, spillesteder og madmarkeder med street food – ved disse events er øl på fad meget populært. Niels Hald forventer, at stigningen for fadøl vil fortsætte i de kommende år. - Det skyldes ikke mindst, at bryggerierne sørger for at øge drikkeoplevelsen ved fadøl. De udvikler nye fustager og teknologier, som holder øllet friskt og smagfuldt. De leverer glas, som er særligt udviklet til at fremhæve smagen i de forskellige øltyper. Og de uddanner sammen med restaurationsbranchen bartendere og tjenere i at skænke øllet på den rigtige måde, siger han.

at mødet afholdes hos en af egnens helt nye virksomheder, Brænderiet Limfjorden ved havnen i Sundsøre, der

allerede nu har flere samarbejder i gang med lokale virksomheder.

Balling Billard Klub Søgård-Cup Finn Dahl spillede på udebane den 2/3 (i Morsø) Totalgennemsnit af Finn var på 14,78 og en serie på 106 point. Finn blev nr. 1 i puljen og går videre i turneringen Individuel (kegler) Ivar Højris spillede om det Jyske/Fynsk- mesterskab den 3/3 i Grenå (klasse C) Ivar Højris - Peter Lindsø Bak (Grenå) 400 - 212 Ivar Højris - Mogens Hansen (Haderslev) 400 - 314 Ivar Højris - Jan Hock (Bov) 252 - 400 Totalgennemsnit af Ivar var på 13,60 og en serie på 94 point Slutstilling blev: Guld Jan Hock (Bov) Sølv Ivar Højris (Balling) Bronze Peter Lindsø Bak (Grenå) Bronze Mogens Hansen (Haderslev) Nr. 1 og nr. 2 går videre til Landsmesterskab Oldboys (hold) Balling-2 spillede på hjemmebane den 6/3 mod Holstebro-2, Balling tabte 6 - 2 Finn Dahl (0), Ivar Højris (0), Per Winther Hansen (2) og Mogens N. E. Hansen (0) Holdsnit Balling: 9,25. Holdsnit Holstebro: 10,03 Oldboys (hold) Balling-4 spillede på udebane den 6/3 mod Holstebro-4, Balling tabte 6 - 2 Knud Nielsen (0), Hans Rasmussen (0), Kirsten Sørensen (0) og Bjarne Steen (2) Holdsnit Holstebro: 6,24. Holdsnit Balling: 7,00 3. Division Balling spillede på hjemmebane den 6/3 mod Silkeborg, Balling vandt 6 - 2 Jacob Stubkjær (2), Henry Svane (0), Henning Henriksen (2) og Poul Erik Simonsen (2) Jacob Stubkjær spillede med et gennemsnit på 31,25 og en serie på 138 point Holdsnit Balling: 17,48. Holdsnit Silkeborg: 16,03 Serie 2 Balling spillede på udebane den 7/3 mod Harboøre, Balling tabte 6 - 2 Henning Kristensen (0), Henning Madsen (0), Hans Rasmussen (2) og Niels Møller (0) Holdsnit Harboøre: 12,51. Holdsnit Balling: 7,35


Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

Oplev Grundtvigs påskelilje i Balling Kirke Spøttrup Ugeavis har modtaget følgende indlæg fra sognepræst Jens Hvidtfeldt Nielsen, Oddense:

Pilatus sætter vagt ved graven, fra engelsk bønnebog fra det 14. århundrede. Foto: Jens Hvidtfeldt Nielsen.

Anden Påskedag i år vil vi holde pastoratets gudstjeneste lidt anderledes end van-

ligt. Den vil være i Balling Kirke, og som et særligt indslag i den række af littera-

tur-gudstjenester, vi har afholdt nogle hverdage i løbet af foråret, vil vi denne gang lade N.F.S. Grundtvigs læse- og syngestykke Påskeliljen udgøre hoveddelen af gudstjenesten. Harrevig/ Korlight under ledelse af Jørgen Lorentzen vil være med til at løfte salmesangen og stå for præ- og postludium, og nogle medlemmer af koret vil læse replikkerne i den samtale, som er kernen i Grundtvigs værk. Menigheden vil blive inddraget til at synge værkets prolog og epilog til Carl Nielsens fine og velkendte melodi. Ja, velkendte. For Påskeliljen, som Grundtvig publicerede i sit eget tidsskrift Dannevirke i 1817, er faktisk det oprindelige og lange forlæg for salmen Påskeblomst, Hvad Vil Du Her, som mange skatter højt og kender som de seks vers i nummer 236 i Den Danske Salmebog. Som én af de bedste salmer overhovedet i vores salmebog har man hørt det hævdet fra kvalificeret hold. I den oprindelige udgave, som vi altså tager op i gudstjenesten Anden Påskedag, var der ikke mindre end tretten plus otte vers i henholdsvis prolog og epi-

11

log, og foruden Grundtvigs fine og genialt formulerede diskussion mellem tro og tvivl overfor opstandelsens postulat, som vi kender fra salmen i form af hans samtale med påskeblomsten, rummer den lange udgave her også hans henvendelse til Saga (verdenshistorien personificeret, red.) og nogle overvejelser om hans egen status som digter for sin samtid. Dramastykket ind imellem former sig som en samtale mellem en jødisk farisæer og fire romerske soldater, som er blevet sat til at bevogte Jesu grav. Inden de ved ærkeenglen Gabriels og flere engles mellemkomst bliver konfronteret med opstandelsen som en stedfunden begivenhed, når de at levere flere kommentarer til det, de har oplevet Langfredag, og til noget af det, som Jesus var blevet kendt for, inden korsfæstelsen. Måske er humor ikke det, de fleste tænker på først, når navnet Grundtvig nævnes, men han var faktisk slet ikke foruden humor, og visse passager i Påskeliljen giver udmærkede eksempler på det. For eksempel når vi hører om, hvordan farisæeren i sin tid egenhændigt har foretaget ligsyn på Jesu ven, Lazarus med en knappenål. Og om hvordan en ikke altid særligt høvisk høvedsmand håner samme farisæer både for hans karakteristisk jødiske, u-ro-

KirKestof Kirkekaffe i Krejbjerg Efter gudstjenesten i Krejbjerg Kirke søndag den 18. marts kl. 10.15 vil menighedsrådet have kaffen klar. Menighedsrådet

Der strikkes Der strikkes onsdag den 21. marts kl. 14.30-16.30 på Ørnevej i Balling. Kom og vær med. Som noget nyt arbejder vi med en hilsen til årets konfirmander. Menighedsrådet

Rødding - Lem - Lihme og Vejby Kirker

Præster: Anna-Mette Korshøj Jørgensen Jakob Fløe Nielsen

Gudstjenester på Ældrecentrene Balling: Tirsdag den 20. marts kl. 15.00 Oddense: Torsdag den 22. marts kl. 15.00

Balling-Volling-Krejbjerg Oddense og Otting Kirker Præster: Susanne Trolsgaard Nielsen Jens Hvidtfeldt Nielsen

Andagter Rødding Ældrecenter: den 15. marts kl. 14.30 Sognehuset i Rødding den 5. april kl. 9.00 Lem Ældrecenter: den 28. marts kl. 14.30 Fælleshuset, Valmuevej den 11. april kl. 10.00

Kirkebilen bestilles hos Skive Taxa tlf. 97 52 47 00 OBS-OBS-OBS: For kirkegængere i BrøndumHvidjerg-Håsum og Ramsing: Skive Minibusser og Taxi tlf. 97 53 53 11

Oddense Kirkegård Vi roder på Oddense Kirkegård fra nr. 38 til nr. 117 fra den 19. marts til den 1. maj 2018 da vi tager hække op, planter nye og sætter ny forkant. Med venlig hilsen - Graveren ”Folkekirkens udfordringer i dagens Danmark” ved provst Susan Aaen i Lihme Medborgerhus torsdag den 22. marts 2018 kl. 19.30. Provst Susan Aaen vil fortælle om hendes syn på ”Folkekirkens udfordringer i dagens Danmark og rolle i et landsogn som Lihme. Hun vil komme ind på det menneskesyn der ligger i kristendommen og derigennem kristendommens indflydelse på udvikling af vores samfund. Der kikkes også på hvad Brøndum-Hvidbjerg det specifikt betyder for Ramsing og Håsum Kirker et landsogn som Lihme.

merske hang til overtro og for hans meget farisæiske frygt for at forfalde til at tro, at Jesus faktisk var den ventede Messias. Foruden den til tider halvdrøje humor er der selvfølgelig også virkningsfuld og uforbeholden forkyndelse i stykket - samt godt stof til eftertanke, også af den slags som har relevans til den jævnligt tilbagevendende debat inden for kirkens rækker om, hvordan vi skal forstå opstandelsens store, glædelige budskab. Så kom og vær med til at levende-

gøre et stykke spændende dansk litteratur- og kirkehistorie som nutidsgudstjeneste! Og hvis man vil gøre forstudier til gudstjenesten, kan man for eksempel finde Påskeliljen med kommentarer af højskolelærer Poul Erik Søe på internettet ved at google Påskeblomst, Hvad Vil Du Her, Grundtvigs Dramadigt. eller læse en fin artikel af Daniel Øhrstrøm i Kristeligt Dagblad fra 23. april 2011 ved at google Jesus Opstod Som En Påskeblomst.

vindere

Anne Marie Lind Eriksen Mette B. Christensen Vinderne har fået direkte besked.

Udvidet litteratur-gudstjeneste i Balling Kirke Anden Påskedag Kom og deltag i opførelsen/oplevelsen af N.F.S. Grundtvigs dramadigt, ”Påskeliljen” til gudstjenesten kl. 10.15, Anden Påskedag (mandag den 2. april) i Balling Kirke.

Harrevig/Korlight

medvirker under ledelse af organist Jørgen Lorentzen samt begge pastoratets sognepræster. (Mere grundig Grundtvig-præsentation vil være at finde i bladet op til højtiden). Sognepræsterne

Præst: Daniel Vigtoft Jakobsen

Gudstjenester Søndag den 18. marts (Mariæ bebudelse) Lihme: 9.00

JFN

Rødding: 10.30 A

JFN

Krejbjerg: 10.15

JHN

Oddense: 9.00

Søndag den 25. marts (Palmesøndag) Lihme: 10.30 JFN/AMKJ Familiegudstjeneste Balling: 10.15

STN

JHN

Volling: 19.00 Stillegudstjeneste

STN

Brøndum: 9.00

DVJ

Hvidbjerg: 10.15 A

DVJ

Håsum: 10.15 A

DVJ

Ramsing: 9.00

DVJ

Hindborg: 10.15

Rydal

A: Altergang

Hem: 10.15 A: Altergang

Rydal

Skærtorsdag den 29. marts

Påskelørsdag den 31. marts

Rødding: 10.30 A Lem: 19.30 A Balling: 19.30 Brøndum: 16.30 A Dølby: 10.15

Rødding: 23.00

AMKJ AMKJ STN DVJ Rydal

Langfredag den 30. marts Rødding: 9.00 Vejby: 10.30 A Oddense: 10.15 Håsum: 10.15 Hindborg: 10.15 A: Altergang

JFN JFN JHN DVJ Rydal

JFN

Påskedag den 1. april Lihme: 9.00 Rødding: 10.30 A Balling: 11.00 Volling: 9.30 Krejbjerg: 9.30 Oddense: 11.00 Ramsing: 10.15 A Hem: 10.15 Hindborg: 9.00 A: Altergang

JFN JFN STN STN JHN JHN DVJ Rydal Rydal


Onsdag 14. marts 2018

SPØTTRUP UGEAVIS

12

Din kommune informerer

Torvegade10 • 7800 Skive • 9915 5500 • sk@skivekommune.dk • skive.dk

Skive - det er RENT LIV INFO

DET SKER

Sundhedscenter Skive

Skive Bibliotek

Tilbud til borgere mellem 65 år og 79 år

Yderligere oplysninger på skivebibliotek.dk/arrangementer

Er du mellem 65 år og 79 år og er din livssituation ændret grundet: • Dit helbred og eventuelle helbredsmæssige begrænsninger i hverdagen • Depression eller angst • Alvorlig sygdom • Ophør på arbejdsmarkedet • Følelsen af ensomhed • Mangler nogle at være sammen med eller dele interesse med • Dødsfald blandt nærtstående personer • Andet, der fylder i hverdagen så tilbyder Skive Kommune en eller flere samtaler med en forebyggende medarbejder fra Sundhedscenteret. Det er dig, der bestemmer, hvad vi skal tale om. Vi har tavshedspligt i forhold til det, du fortæller. Samtalen fokuserer på, at du oplever en positiv ændring i hverdagen ved: • At give dig mulighed for at tale om det, du oplever som værende svært • Sammen med dig at finde ud af, hvilke aktuelle muligheder, der er • At finde ud af, hvad du kan gøre, som eventuelt kan føre til en positiv ændring. Ønsker du en samtale, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 9915 7310 kl. 8-9. sundhedscenter@skivekommune.dk

Bestilling af blåt sygesikringskort Det blå EU-sygesikringskort bestilles på borger.dk med NemID. Alle forespørgsler rettes til Udbetaling Danmark på tlf. 7012 8081. Det gælder også de midlertidige beviser. Borgerservice borgerservice@skivekommune.dk

Information om frit valg af tandpleje Pr. 1. januar kan børn og unge mellem 0 og 16 år og personer, som er visiteret til omsorgstandpleje, frit vælge mellem den kommunale tandpleje eller en privat tandlæge. Det er hele din tandbehandling, inklusiv eventuel tandregulering, der skal foregå hos enten den kommunale tandpleje eller hos en privattandlæge. For børn og unge vil der være en egenbetaling på 35%, hvis der vælges en privat tandlæge. Hvis du ønsker at skifte, skal du informere Tandplejens kontor på tlf. 9915 6880 inden behandlingen starter.

Gratis færge til Fur fra fredag den 23. marts til lørdag den 21. april (begge dage inkl.) Dette gælder for: Busser, gående, campingvogne, trailere, motorcykler, knallerter og personbiler (dog ikke erhverv). Fursund Færgeri ammo@skivekommune.dk

Pas Husk at tjekke i god tid inden ferien, om dit pas er udløbet. Borgerservice borgerservice@skivekommune.dk

Aktiviteter for børn: Musikalsk legestue Mandag den 19. marts kl. 10.00 - 10.45 i Multirummet v/musiklærer Mia Andersen For de 1-3 årige og deres voksne Gratis billetter kan bestilles på skivebibliotek.dk (max. 5 stk. pr. person) Voksne skal ikke have billet Kreativt påskeværksted Mandag den 26. marts kl. 10.00 - 13.00 Vi laver flotte og festlige ting til påske Alle børn og deres voksne er velkomne Robotleg Tirsdag den 27. marts kl. 13.00 - 14.30 På biblioteket bor der forskellige små robotter, som gerne vil lege med alle børn fra 4 år og deres voksne Kreativt påskeværksted Onsdag den 28. marts kl. 10.00 - 13.00 Vi laver flotte og festlige ting til påske Alle børn og deres voksne er velkomne Aktiviteter for voksne: Inspiration til forårskrukker Torsdag den 15. marts kl. 19.00 v/Joans Blomsteri, Højslev Der udloddes 10 af Joans spændende krukker Entré 80 kr. inkl. kaffe og kage Opgiv aldrig - Foredrag med Thomas Borgå Tirsdag den 20. marts kl. 19.00 - 21.00 Thomas vil afmystificere miraklerne og forklare, at der sjældent er grund til at give op Pris 60 kr. Medl. 40 kr. inkl. let traktement Arrangør: Osteoporoseforeningen og Skive Bibliotek Foredrag om kunsthistoriens Store Mestre Torsdag den 22. marts kl. 19.00 - 21.00 Kunsthistoriker Signe Jacobsen vil fortælle om den danske maler L.A. Ring (1854-1933) Arrangør: Skive Kunstforening og Folkeuniversitet i Skive Pris 75 kr. Gratis for medlemmer af Skive Kunstforening

Breumgaard Plejecenter Aktiviteter i marts: Bankospil Mandag den 12. marts kl. 14.00 Tøjsalg v. ”Damernes Butik” Onsdag den 21. marts kl. 14.00 Gudstjeneste Torsdag den 22. marts kl. 10.30

Café Solstrejf

Gudstjeneste Tirsdag den 13. marts kl. 14.30 Gitte og Johannes underholder Onsdag den 21. marts kl. 14.30

Sundhedscenter Skive Samtalecafé Tilbud for pårørende til borgere med følger efter senhjerneskade I samtalecaféen er der: • mulighed for, at du kan møde andre pårørende • god tid til dialog og spørgsmål • undervisning og rådgivning Samtalecaféen er lavet i samarbejde med Hjerneskadeforeningen, der i samme tidsrum tilbyder hyggeligt samvær med borgeren, der har følger efter senhjerneskade. Ved samtalecaféen er temaet hjernetræthed. Tid: 19. marts kl. 16.30-18.00. Emne: Fri dialog Sted: Sundhedscenter Skive, Resenvej 25 plan 3, 7800 Skive. Information: Vil du høre mere om samtalecaféen, kan du kontakte hjerneskadekoordinator Hanne Sandgaard, tlf. 2034 3074 Tilmelding: Du skal ikke tilmelde dig for at deltage i samtalecaféen. Du kan bare møde op. sundhedscenter@skivekommune.dk

Egerisvej 12, 7800 Skive

Quiz og sang Torsdag den 15. marts kl. 14.30 - 16.00 Der serveres kaffe og brød. Pris 20 kr. Bal Torsdag den 22. marts kl. 19.00 - 21.00 OBS! Intet arrangement den 29. marts pga. påske. miha@skivekommune.dk

Kompagnigade 3, Skive Indgang: Tårnet, plan 4

Info- og samværscafé for borgere med hukommelsesbesvær og deres pårørende. Onsdage kl. 13.30 - 16.30, hvor andet ikke er nævnt. Aktiviteter i marts og april: 7.3. Vi hygger i caféen 14.3. Vi strikker og spiller forskellige spil i caféen 21.3. Påskefrokost for caféens faste deltagere. Vi starter kl. 13.00. Pris 75 kr. Tilmelding senest den 14. marts. 28.3. Vi holder påskeferie

Glyngøre Ældrecenter Bankospil Onsdag den 14. marts kl. 14.00 Kaffe og kage 20,50 kr. Tøjsalg - Pasgård Tøjservice Mandag den 19. marts kl. 14.00 Kaffe og kage 20,50 kr. Sang og musik v/Tage og Jane Onsdag den 21. marts kl. 14.30 Inklusiv kaffe og kage 50 kr. Kontaktrådsformand Margit Juul Jensen margitjuul2603@gmail.com

4.4. Vi hygger i caféen 11.4. Vi besøger bryggeriet Hancock, Humlevej 32, 7800 Skive kl. 9.30 - 11.30 Vi mødes ved bryggeriet kl. 9.30 18.4. Vi hygger i caféen og laver plan for maj og juni 25.4. Vi bager vafler og nyder dem til kaffen Kom og vær med, vi vil gerne have dine forslag. Pleje og Omsorg doro@skivekommune.dk

Center Møllegården Møllegade 5, Skive

Arrangementer i marts:

Jebjerg Ældrecenter

Plejecenter Gammelgaard

Datastuen har få ledige pladser til IT-undervisning tirsdage og torsdage Tilmelding til Ida Vestergaard 3013 8782 Lørdagshygge med spil og hygge Lørdag den 17. marts kl. 14.00 - 16.00 Gratis entré og alle er meget velkomne Kaffe med kage kan købes Filmhygge i kursuslokalet Mandag den 19. marts kl. 14.00 - 16.00 Gratis entré og alle er meget velkomne Kaffe med kage kan købes

Demensskole for alle interesserede I foråret afholdes Demensskole på Plejecenter Bøgely, Ørslevklostervej 127C, 7840 Højslev kl. 19.00 - 21.00 Max. 25 deltagere Vand kan købes. Medbring evt. selv kaffe 5. april: Hvad er demens? En introduktion til de mest almindelige demensformer, herunder Alzheimers. Hvordan stilles diagnosen? Hvilke andre symptomer end hukommelsesbesvær kan der være? 3. maj: Kommunikation og samvær Hvordan kommunikerer man godt med et menneske med demens, og hvordan kan man hjælpe? Hvorfor opstår uforståelig adfærd og ændringer i humør? 24. maj: Kommunens tilbud og noget om jura Hvilke tilbud er der fra kommunens side? Noget om fuldmagter og værgemål. Hvornår kan man få en plejebolig - og hvad koster det? Tilmelding senest en uge før start til Dorte Østergaard på tlf. 2219 2138 eller mail: doro@skivekommune.dk

JOB

Viggo spiller og synger dejlig musik Onsdag den 21. marts kl. 10.00 - 11.30 Gratis entré og alle er meget velkomne

Oddense Plejecenter Social- og sundhedshjælper Ansøgningsfrist den 15. marts

Søndagscafé med Musikanterne Søndag den 25. marts kl. 14.00 - 16.00 Vi gentager succesen fra efteråret. Kom og deltag i en hyggelig eftermiddag med masser af dejlig musik. Der spilles på harmonika, guitar, savblad, kontrabas og violin Entré 40 kr. til musik og kaffe med kage

Oddense Plejecenter Social- og sundhedsassistent Ansøgningsfrist den 15. marts

Aktiv Musik orkester spiller Tirsdag den 27. marts kl. 14.00 - 15.45 - en rigtig hyggelig eftermiddag Gratis entré og alle er meget velkomne Kaffe med kage kan købes

Erhverv & Udvikling Udviklingskonsulent (barselsvikariat) Ansøgningsfrist den 19. marts kl. 8

Hele arrangementsoversigten findes på hjemmesiden moellegaardenskive.dk

Center Møllegaardens køkken 2 ernæringsassistenter eller lign. Ansøgningsfrist den 18. marts

Offentlig administration Kontorelev Ansøgningsfrist den 2. april kl. 12

For yderligere information, kontakt Hanne Christiansen, tlf. 2116 5264. Alle er velkomne! Kulturhuset, hvor voksne mødes

Se stillingsbeskrivelserne samt flere stillingsopslag på skive.dk/job

skive.dk

Spøttrup Ugeavis uge 11 2018  
Spøttrup Ugeavis uge 11 2018  
Advertisement