a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

2020

Spøttrup Turistforening byder velkommen til spÌndende arrangementer


Spøttrup Turistforening - der blev stiftet i 1990, deltager aktivt i at informere om turismen i Vestsalling/ Skive kommune. Foreningen har blandt andet været med­virkende til: - at påbegynde et sammenhængende sti­system i gl. Spøttrup kommune - at påbegynde cykelsti på Vestsallingbanen fra den gamle kommunegrænse ved Hem til endestationen i Rødding - at bygge shelters i kommunen med mulig­hed for overnatning for cyklister og gående feriegæster - at arrangere guidede vandre- og busture rundt i kommunen

TT

R

EN

SPØ

IN G

- blå flag arrangementer med guidede vandreture. Blå flag er symbolet på godt badevand og gode badestrande.

UP

TU RISTF

OR


Tirsdag d. 21. april kl. 19.00 Generalforsamling Spøttrup Kro

Østergade 6 Rødding. Efter generalforsamlingen serveres kaffe. Ole Riis er gæstetaler over emnet “Hvordan markeds­­ fører man en egn?” Alle medlemmer er velkomne til kaffe og hyggeligt samvær.

Mødested: Spøttrup Kro, Østergade 6 Rødding. Turen er en fortsættelse af vores medlemstur for 2 år siden på GreenLab, hvor alt var under opbygning. Vi skal vises rundt på fabrikken og se og høre succeshistorien om, hvor­ledes søstjerner bliver lavet om til bl.a. grisefoder. Efter rundvisningen kører vi tilbage til Spøttrup Kro og får vores kaffe. Pris for tur inkl. kaffe: kr. 50,- for medlemmer. Kr. 100,- for ikke-medlemmer. Medlemskab kan tegnes for kr. 75,-.

Onsdag d. 27/5 kl. 18.30 Guidet naturvandring omkring Hostrup Hovedgård

Mødested: Hostrup Hovedgård, Hostrupvej 40, 7860 Spøttrup. Guider: Anders Ahrenfeldt og Steen Reinholdt. Vi skal gå en naturskøn og meget varieret tur omkring hovedgården ad strandeng, hvor vi kan finde både gøgeurt og vibefedt, langs stranden ved fjorden og tilbage ad stier over engene. Både fiskeørn og havørn ses i området ligesom odderen og en varieret flora. Efter turen kan købes kaffe i den smukke riddersal. Turen er ca. 7 km lang og ikke egnet for gangbesværede.

Ret til ændringer forbeholdes. Følg med på vores hjemmeside: www.spottrupturist.dk

Onsdag d. 13. maj kl. 18.30 Medlemstur til søstjernefabrikken Danish Marine Protein ved Kåstrup


Lørdag d. 6. juni kl. 13-16 Blå Flag hejses ved Ålbæk Strand

Søndag d. 21. juni kl. 10-13 Naturvandring med emnet ”Spiselige planter i naturen”

Mødested: P-pladsen ved Nymølle, Nymøllevej. Guide: Biolog Eva Grøndahl, Skive kommune. Vi skal gå en tur ved strand og på stierne omkring den gamle skorsten ved Nymølle, hvor vi under kyndig vejledning skal finde spiselige planter. Efterfølgende vil vi tilberede, hvad vi har fundet og spise det sammen med vores medbragte madpakker. Så husk at smøre madpakken hjemmefra. En spændende tur for hele familien – især børnene.

Ret til ændringer forbeholdes. Følg med på vores hjemmeside: www.spottrupturist.dk

Mødested: Limfjordscamping Ålbæk Strandvej 7, 7860. Det Blå Flag ankommer på festlig vis sammen med Skive Garden, som senere vil underholde på pladsen nede ved stranden. Der vil være tale ved repræsentant for Friluftsrådet, flaget hejses, Jesper, biolog fra Fur, vil vise og fortælle om liv og kriblekrable fra fjorden, der er mulighed for at prøve havkajakkerne, og der er saft til børnene og kaffe til de voksne. En dejlig familiebegivenhed, hvor alle er velkomne.


Lørdag/søndag 1. og 2. august kl. 11-16 ”Åbne døre i Vestsalling, kunst og specialiteter”

Lørdag og søndag 1. og 2. august slår 13 kunst­ håndværkere og indehavere af spændende specialiteter i Vestsalling dørene op for publikum. Se nærmere om hvilke kunstnere og specialfolk på www.spottrupturist.dk hvor man også kan finde den dertil lavede folder med adresser og kortmateriale.

Mødested: Spøttrup Kulturhal, Nørremarken 1, 7860 Spøttrup. Ved mødestedet vil lokalarkivar Ib Svenningsen inden turen fortælle lidt om den gamle bane. Vi kører derefter ad den gamle Vestsallingbane fra Rødding over Brodal, Lem, Vejby, Ramsing, Balling, og tilbage ad den nye cykelsti Balling/Rødding. Cykelturen er ca 20 km lang. Efter cykelturen går vi ned og nyder vores medbragte kaffe i den smukke have ved Spøttrup Borg.

Ret til ændringer forbeholdes. Følg med på vores hjemmeside: www.spottrupturist.dk

Søndag d. 16. august kl. 10,00 Cykeltur ad Vestsallingbanen og cykelstien Balling-Rødding


Mødested: Polakhuset på vejen ”Borgen”, 7860. Guide: Steen Reinholdt. Vi skal gå en smuk og varieret tur omkring Spøttrup Sø, der har et rigt fugleliv. Undervejs skal vi høre om fuglene i søen og de planter, vi finder, mens vi kan nyde den smukke natur og synet af den smukke Spøttrup Borg. Når vi har gået ca. halvvejen, drikker vi vores medbragte kaffe. Her vil Finn D. Andersen fortælle om Stude­ fonden, der er tæt knyttet til området, og hvad de her aktuelt er i gang med. Turen er ca. 7 km lang og ikke egnet for gangbesværede. Tag kaffen med, så nyder vi den undervejs

Søndag d. 15. november kl. 13.00 Juletur i Hvidbjerg Plantage

Guide: Steen Reinholdt. Mødested: Rønbjergvej ved P-pladsen. Vi går tur i plantagen, hvor Steen vil fortælle om de dyr og planter, vi finder nu på denne tid, hvor naturen er ved at gøre sig klar til vinterens komme. Vi skal samle mos og kogler, og hvad vi ellers kan finde til juledekorationerne, og vi slutter af i spejderhytten med kaffe, saft og æbleskiver på sædvanlig hyggelig vis. Alle er velkomne.

Ret til ændringer forbeholdes. Følg med på vores hjemmeside: www.spottrupturist.dk

Søndag d. 13. september kl. 14.00 Guidet naturvandring omkring Spøttrup Sø


Vi vil gerne have dig som medlem af Spøttrup Turistforening Prisen er pr. år kun 75,- kr. pr. person (incl. moms). Vælg at overføre beløbet til konto 9070 2600 173491 med angivelse af navn og adresse samt mailadresse, eller skriv dit navn og adresse samt mailadresse på denne kupon og send den til Spøttrup Turistforenings kasserer – eller du kan aflevere kuponen til en af Spøttup Turistforenings bestyrelses­medlemmer så sender vi dig opkrævningen på kontingentet.

Du finder bestyrelsesmedlemmerne og flere oplysninger på www.spottrupturist.dk

Spøttrup Turistforenings formål er: At informere om og skabe adgang til, samt lave arrangementer i forhold til de seværdigheder vi har i Vestsalling/Skive kommune. Det være sig vor smukke natur, vore historiske byg­ninger, Spøttrup Middelalderborg, kirker, herregårde, etc., til glæde for såvel borgere som turister fra ind- og udland.

Hvert år udgiver foreningen brochuren Spøttrup – Velkommen til Vestsalling Brochuren er på dansk, tysk og engelsk.


IN G

TT

EN

SPØ

R

UP

TU RISTF

OR

- en aktiv forening i Skive kommune! www.spottrupturist.dk

Profile for ildtom

Arrangements kalender 2020  

Spøttrup Turistforening

Arrangements kalender 2020  

Spøttrup Turistforening

Advertisement