Issuu on Google+

:: soundslike.be .nieuws

1 af 3

http://www.soundslike.be/nieuws/?articleID=4175

home

rss / newsletter

contact

nieuws reviews clips interviews live reviews live pics wedstrijden links faves soundslike jazz

nieuws MINTZKOV: album + concertinfo

2

nieuws

sign up free

login band

BRAND YOUR BAND

login MYSPACE

zoek

SPOT ON DENMARK '09: derde editie showcase-festival in AB (26/11) - WIN CD-SAMPLERS!

JÓNSI: Sigur Rós-frontman

reviews brand your band artikels

releaset soloalbum + beluister akoestische sessie BOYSHOUTING: een dag uit het leven van....

concertagenda

WIN DUOTICKETS VOOR TRY OUT CONCERT VAN:

artiest/band

SELAH SUE - 19/03 - JC DE KLINKER (Aarschot) HOT CHIP: levert nieuwe

stad

floorfillers met 'One Life Stand'!! + CLIP BABY BIRD: featuring Johnny Depp (!) MIDLAKE: nieuw album + bekijk hier alvast de teaser! THE HOT RATS: = 1/2 Supergrass coveren The Sex Pistols, Gang Of Four, The

Voor het derde jaar op rij vindt op 26 november aanstaande een editie plaats van het SPOT ON DENMARK-festival in de Brusselse AB. Dit unieke showcase-festival - met medewerking van Ancienne Belgique, ROSA (het Deense muziekcentrum), SPOT-festival en Music Export Denmark - geeft Deense bands de kans om zich te tonen aan het Belgische publiek. Op 26 november kan je dus afzakken nar de Brusselse AB voor een avondje Deense pop/rock/indie met ondermeer Lucy Love, Prins Nitram, I Got You On Tape en Fagget Fairys!

soundslike approved

Cure, Syd Barrett, Beastie Boys... + CLIPS!

meer info en tickets:

KLIK HIER!

VALGEIR SIGURDSSON: releaset soundtrack Ijslandse docu + TRAILER!

reviews PALOV & MISHKIN: Think Twice VEIRS, LAURA: July Flame PANTHA DU PRINCE: Black Noise RETRIBUTION GOSPEL CHOIR: 2

meer »

clips THE MAKING OF...

:: BANDS :: FAGGET FAIRYS Balkan geïnspireerde electro-rap van het meisjes-duo DJ Sensimilla en Mc Ena gekend van de hitsingle "Feed The Horse".

LUCY LOVE Wordt beschouwd als het Deense Grime-antwoord op Dizzee Rascal.

I GOT YOU ON TAPE Uit Kopenhagen afkomstige band on der leiding van Jacob Bellens, gekend van de band Murder. Eén van zijn tracks kwam onlangs terechty op de allereerste compilatie van diens landgenoot: Trentemoller. ('Harbour Boat Trips')

PRINS NITRAM Prins Nitram is het alterego van Martin Dahl die in het thuisland furore maakt met zijn one-man band.

Riceboy Sleeps DAAN: Exes

wedstrijden WIN DUOTICKETS VOOR TRY OUT SELAH SUE (19/03 - JC DKLINKER - Aarschot)

WIN DUOTICKETS VOOR THE BLACK ANGELS (07/02 - 4AD - Diksmuide) WIN DUO PASSE-PARTOUTS VOOR WE ARE O'PEN (12-13/02 TRIX -Antw.)

BAT FOR LASHES: Daniel STARSAILOR: Tell Me It's

WIN DUOTICKETS VOOR BALLROOM QUARTET (30/01 - 4AD - Diskmuide)

Not Over

meer »

interviews

meer

top albums

CUSTOMS: trekt stoute schoenen aan. Het publiek is

Local Natives: Gorilla Manor » download

net een grote hond. Ze ruiken het als je bang bent. KARTASAN: “Op mijn vijftiende zou ik uit armoede een song over stofzuigers geschreven hebben” BUSCEMI: Dirk Swartenbroeckx over zijn alter ego: Ik zal Buscemi altijd dankbaar zijn.

:: WEDSTRIJD :: Soundslike mag 3 SPOT ON DENMARK CD-SAMPLERS weggeven onder haar lezers. Op deze dubbelcd staan niet minder dan 30 pareltjes verzamelt uit het Hoge Noorden.

Fryars: Dark Young Hearts » download

Stereophonics: Keep Calm and Carry On » download

Interesse? Astatke, Mulatu: New York - Addis - London, The Story

29-01-2010 11:39


:: soundslike.be .nieuws

2 af 3

http://www.soundslike.be/nieuws/?articleID=4175 and Carry On » download

Hoge Noorden.

Swartenbroeckx over zijn alter ego: Ik zal Buscemi

Interesse?

altijd dankbaar zijn.

Astatke, Mulatu: New York - Addis - London, The Story Of Ethio Jazz 1965-1975 » download

KLIK HIER!

Love is noise. Or should we say, noise is love: A PLACE TO BURY STRANGERS:

Evangelista: Prince Of Truth » download

INTERVIEW!

meer »

[02-11-2009]

live reviews TRIXIE WHITLEY: 15/01 De Handelsbeurs - Gent

meer 29

nieuws van de dag

SVN's corner

MINTZKOV: album + concertinfo meer »

BIFFY CLYRO walst VK* plat (16/12 - VK* - BXL) THE CULT: 'Love' Live: concertverslag AB 16/10/2009

X-Ray Spex Live @ The Roundhouse

JÓNSI: Sigur Rós-frontman releaset soloalbum + beluister akoestische sessie

London 2008 X-Ray Spex

meer

meer »

ZOOT WOMAN: concertverslag 20/09 -

soundslike jazz

Botanique

meer »

live pics Julian Plenti

JOSE JAMES - Black Magic > 5leds / SL Marvin Gaye

nieuwsoverzicht

EDITORS + Wintersleep + The Maccabees THE HORRORS

donderdag 28 januari 2010

new: Fire!: You Liked Me Five Minutes Ago (6leds / sl Mats Gustafson) new: Squartet - Uwaga! (3leds >> SL Tar Babies)

WIN DUOTICKETS VOOR TRY OUT CONCERT VAN: SELAH SUE - 19/03

MOGWAI

- JC DE KLINKER (Aarschot)

meer »

HOT CHIP: levert nieuwe floorfillers met 'One Life Stand'!! + CLIP

meer

BOYSHOUTING: een dag uit het leven van....

woensdag 27 januari 2010 BABY BIRD: featuring Johnny Depp (!)

dinsdag 26 januari 2010 VALGEIR SIGURDSSON: releaset soundtrack Ijslandse docu + TRAILER! MIDLAKE: nieuw album + bekijk hier alvast de teaser! THE HOT RATS: = 1/2 Supergrass coveren The Sex Pistols, Gang Of Four, The Cure, Syd Barrett, Beastie Boys... + CLIPS!

maandag 25 januari 2010 DANTON EEPROM: na remixes voor Simian Mobile Disco en Röyksopp nu eigen debuut album! THE CRAB FOUR speelt 'THE WHITE ALBUM' (The Beatles)

vrijdag 22 januari 2010 DEAD CONFEDERATE: R.E.M. trok de band op gang, Dinosaur Jr en A place To Bury Strangers zorgden mee voor doorbrak bij ons

donderdag 21 januari 2010 GORILLAZ: feat. Lou Reed, Snoop Dogg, Mos Def, Mick Jones, Paul Simonon, Bobby Womack, Mark E Smith, De La Soul......iemand? WIN DUOTICKETS VOOR CONCERT: THE BLACK ANGELS (07/02 - 4AD - Diksmuide) COLD WAR KIDS: releasen voorloper album + bekijk hier alvast de teaser

woensdag 20 januari 2010 RICHARD ASHCROFT: lanceert nieuwe band + CLIP! WE ARE O'PEN 12/13 FEB. - TRIX (Antwerpen) - WIN DUO PASSE-PARTOUTS!! LUCY LOVE: de nieuwste Deense dancesensatie + CLIPS!

dinsdag 19 januari 2010 THE HUMAN LEAGUE: ..... are back! tekenen platendeal met Wall Of Sound

29-01-2010 11:39


:: soundslike.be .nieuws

3 af 3

http://www.soundslike.be/nieuws/?articleID=4175

dinsdag 19 januari 2010 THE HUMAN LEAGUE: ..... are back! tekenen platendeal met Wall Of Sound (Les Rythmes Digitales, Grace Jones, Propellerheads, Röyksopp,...) TRIXIE WHITLEY: live in De Handelsbeurs, Gent - 15/01 CONCERTVERSLAG

maandag 18 januari 2010 DANGERMOUSE + THE SHINS = BROKEN BELLS NICK CAVE, MARK LANEGAN, THE RAVEONETTES, DEBBIE HARRY,... brengen ode aan Jeffrey Lee Pierce (The Gun Club) CUSTOMS: Het publiek is net een grote hond. Ze ruiken het als je bang bent. - INTERVIEW!

volgende »

gebruikerspolicy | privacypolicy | contact

Kung fu Junkies Outlaw

VINZ

VARILI

Coldgenius

soundslike Young, Neil

soundslike Sixteen Horsepower

soundslike Coldplay

soundslike Ayreon,

soundslike Whatever you want it to sound...

29-01-2010 11:39


Vice Belgium: SPOT ON DENMARK - JE ALLEDAAGSE DENEN ...

1 af 3

HOME

ARTICLES

Subscribe to this blog's feed Archives

DOs & DON'Ts

SCANDO BLOG

PHOTO BLOG

http://typepad.viceland.com/vice_belgium/2009/11/spot-on-denmark-je...

GAMES

MUSIC

FASHION

ARCHIVES

CONTESTS

EVENTS

SHOP

SPOT ON DENMARK - JE ALLEDAAGSE DENEN OP EEN PODIUM

January 2010 December 2009 November 2009 October 2009 September 2009 August 2009 July 2009 June 2009 May 2009 April 2009 Categories A fist in the face of god Amerika Animals Australia Bizar Bizar/Grappig Bloed Books Celeb Comics contest Crime Culture Current Affairs Dash Snow Dear Vice Dour Festival Drugs dvd Exhibition Fashion Fashion Issue Festival Fiction Film Food and Drink French Cheese Funny Games Gangs

Of net niet? Met Spot on Denmark stuurt Denemarken immers een delegatie muzikale ambassadeurs richting de AB waar enkele rare figuren tussen zitten. Ena Carli Cosovic bijvoorbeeld, de jongste helft van het Deense duo Fagget Fairys, blijkt een uit Bosnië afkomstig lesbisch topmmodel te zijn dat zingt over bij bestaliteit aanleunende onderwerpen. Didn't see that one coming. Of om dan maar te zwijgen van Lucy Love, een Britse-Zambiaans halfbloedje, aka compleet getikte tough girl die naar het schijnt Dizzy Rascal is, maar dan met tieten. Beiden zijn wel zo Deens als maar kan zijn.

Lucy: Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n tough girl hoor, al heb ik naast vrouwelijke Dizzy Rascal ook wel al vaker het label van Queen of Grime opgeplakt gekregen. Maar eigenlijk ben ik echt wel een heel lieve meid. Het mag er soms wel wat rauw uitkomen, maar wat ik in mijn muziek stop is progressieve energie, "love energy". Deenser dan dat kan toch niet. Ena: Toen ik klein was reisden we nog regelmatig terug naar Bosnië om familie te bezoeken, maar toen ik op mijn dertiende het derde uithuwelijkingsvoorstel op mijn bord kreeg, heb ik resoluut gekozen voor de Deense identiteit. Sindsdien ben ik ook niet meer teruggekeerd. Ik heb mijn ouders al meerdere hartaanvallen bezorgd. We zullen nooit de beste relatie hebben, maar ze hebben mijn keuzes leren aanvaarden en hebben ondertussen ook Carla aanvaard. Vice: Tja, mijn moeder zou het ook niet leuk vinden moest ik thuiskomen met een tien jaar oudere vrouw. Ena: Die tien jaar verschil kon hen geen moer schelen, het feit dat ik met een vrouw thuiskwam daarentegen... Welke hartaanvallen heb jij je moeder al bezorgd? Lucy: Dat valt wel mee. Mijn moeder helpt me namelijk heel veel. Ik ontwerp bijvoorbeeld zelf al de kleren die ik en mijn dansers op het podium dragen en mijn moeder stikt en naait die dan voor mij. Je komt naar hier als een soort van culturele ambassadeur van Denemarken.

29-01-2010 11:56


Vice Belgium: SPOT ON DENMARK - JE ALLEDAAGSE DENEN ...

3 af 3

b on VBS - VICE GUIDE TO LIBERIA DEEL 3 Pierre on VICE GUIDE TO LIBERIA - DEEL 2:

http://typepad.viceland.com/vice_belgium/2009/11/spot-on-denmark-je...

Posted by: | This is only a preview. Your comment has not yet been posted. Post Edit

GENERAAL BIN LADEN jean on HASSELT - WIJ ZAGEN NIET, WIJ FEESTEN, Your comment could not be posted. Error type: MODDERFOKKER Eskobar Bijnens on HASSELT - WIJ ZAGEN NIET,

Your comment has been posted. Post another comment The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

WIJ FEESTEN, MODDERFOKKER Limburg Hater on HASSELT - WIJ ZAGEN NIET, WIJ As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers FEESTEN, MODDERFOKKER you see in the image below. This prevents automated programs from posting Patrick Goots on HASSELT - WIJ ZAGEN NIET, WIJ comments. FEESTEN, MODDERFOKKER Having trouble reading this image? View an alternate. johan korenblek on LEVEN ALS HUURLING - GOEDE Continue ARBEIDSVOORWAARDEN EN LEKKER VEEL REIZEN Roger Van Duffel on USA - DEZE RECLAME MAAKT ME DOODSBANG T on KANKERHARDEMOEDERNEUKENDETERINGSHIT - GEVONDEN TEKENINGEN VAN BEN tip on FICTION ISSUE - VOOR TUSSEN JE BOEKEN

29-01-2010 11:56


Telex: Opnieuw Spot on Denmark in de AB | daMusic

1 af 4

http://damusic.be/telex/2009-07-08-opnieuw-spot-on-denmark-in-de-ab

Home Telex CD Live Interview Exit Poll Achtergrond Les Petits Belges

Opnieuw Spot on Denmark in de AB Ancienne Belgique

Fagget Fairys

I Got You On Tape

Lucy Love

Prins Nitram

Ook dit jaar sturen de Denen hun zonen weer naar BelgiĂŤ. Dit keer laten ze de drakkars achterwege, maar brengen ze wel een boel lekkere muziek mee. Op donderdag 26 november kan u volgende Denen aan het werk zien in de Ancienne Belgique : - Lucy Love: een mc die een unieke performance zal geven, bijgestaan door Tim Vanhamel - Fagget Fairys: twee lesbische elektroheldinnen - I Got You On Tape: Jacob Bellens heeft naast Murder nog andere projecten lopen - Prins Nitram: one man band met bas, drums en zang

29-01-2010 11:37


MXD

1 af 2

http://www.mxd.dk/index.php?sid=505&cid=10238&1264758974

Dansk musik hot i Belgien op til fremstød

Læs mere

12. November 2009, Henrik Friis NYHEDER BANDS PÅ TOUR SÅDAN ARBEJDER MXD SPOT ON DENMARK STØTTEORDNINGER MXD HAR STØTTET MXD KNOW HOW KOMMENDE AKTIVITETER HVEM ER MXD ARTIKELARKIV KONTAKT

NYHEDSBREV

Udskriv side Når der 26. november bydes op til SPOT On Denmark-showcase for tredje år i træk på Bruxelles-klubben AB, sker det i bevidstheden om, at interessen for dansk musik i det belgiske ikke bare er veletableret, men også at den er stigende. Foromtalen i diverse belgiske medier har været mærkbar – både interviews med flere af de deltagende grupper og artikler om selve arrangementet – alle fire medvirkende grupper har sikret sig supplerende jobs i forbindelse med fremstødet, lige som alle pladser til det dansk-belgiske branche-møde forud for showcasen også er optaget. Som ved tidligere SPOT On Denmark-fremstød er det belgierne selv, der har peget på årets fire medvirkende, Fagget Fairys, Lucy Love, I Got You On Tape og Prins Nitram. Det skete efter en delegation af medie- og branchefolk deltog ved SPOT Festivalen i maj. Og filosofien om at belgierne selv bedst ved hvilken musik, der vil gøre sig på det belgiske marked, ser ud til at holde stik: Fra de foregående års arrangementer har især Murder og Slaraffenland for alvor fået slået deres navne fast i Bruxelles og omegn – ud over turneer har Murder fået aftale med belgisk pladeselskab og bookingfirma, mens Slaraffenland fik den maglende bookingaftale på plads for at være helt klædt på i landet. Desuden har Band Ane fået pladeselskabs-aftale som udmøntes næste år, mens One-Eyed Mule har sikret sig booking-aftale (og netop er vendt hjem efter tre koncerter i det belgiske). Fin forhåndsinteresse Når det gælder dette års deltagere, er Fagget Fairys blevet præsenteret i stort interview i universitetsmagasinet Interviewet med Fagget Fairys i magasinet Guido (oplag: 45.000), Guido. ligesom belgiens største fransksprogede ugeblad, Telemoustique (oplag: 150.000) har anmeldt duo’ens cd i forbindelse med deres SPOT On Denmark-preview. Desuden er Fagget Fairys interviewet på sitet guido.be, er kommet på playliste hos FM Brussel og har hittet med ”Feed The Horse” hos det flamske P3, Stu Bru. I Got You On Tape er blevet opdaget af magasinet Gonzo, som har brugt fire sider på gruppen -– samt SPOT On Denmark-aftenen - i det netop udkomne november-nummer. I det hele taget nyder gruppen stor forhåndsnysgerrighed fordi sanger Jacob Bellens også slår sine folder i Murder… Lucy Love er signet ind til radio-session på førnævnte Stu Bru – og skal spille MTV-job i Bruxelles to dage efter SPOT On Denmark-fremstødet. Og mere er på vej. Mens Fagget Fairys allerede har pladeselskabs- og bookingaftale i Belgien, gælder det for såvel I Got You On Tape, Lucy Love og Prins

29-01-2010 11:28


MXD

2 af 2

http://www.mxd.dk/index.php?sid=505&cid=10238&1264758974

Nitram, at der er stor interesse fra diverse belgisk branche, som med lidt held går i orden i forbindelse med showcasen. Stor branche-interesse Optimismen skyldes ikke mindst den gode forbindelse, der gennem de seneste tre år er blevet skabt mellem danske og belgisk branche via de danske showcases. Så SPOT On Denmark-arrangørerne ROSA, MXD og SPOT Festivalen har slet ikke haft problemer med at trække hverken dansk eller belgisk branche til den networking-middag, som foregår umiddelbart inden selve koncerterne. 50 er indbudt og har sagt ja – blandt dem i øvrigt også repræsentanter fra Holland, Luxemburg, Frankrig, Tyskland og Canada. Som eksempler kan vi nævne en bred vifte belgiske agenturer fra Live Nation til Quiet Concerts (vild med dansk musik: har arrangeret koncerter i Belgien med Teitur, Saybia, Mads Langer, Under Byen, etc.), belgiske pladeselskaber/distributører - som også er toneangivende på europæisk plan - som PIAS/Play It Again Sam og NEWS samt en lang række vigtige europæiske aktører som den tyske festival C/O Pop, det hollandske agentur Friendly Fire og franske Summery Agency. SPOT On Denmark-programmet 26. november på AB i Bruxelles: 19:30-20:00: Film om Vega og spillestedets rolle på Københavner-scenen 20:00-20:40: Prins Nitram 21:00-21:40: I Got You on Tape 22:00-22:40: Lucy Love 23:00-24:00: Fagget Fairys Desuden spiller de danske band her: 25. november I Got You On Tape, Gent, Café Video 27. november Fagget Fairys - Gent - Make Up Club Prins Nitram - Liège - L’Escalier I Got You On Tape - Sonic Visions - Luxembourg 28. november Lucy Love - MTV-show - Bruxelles

29-01-2010 11:28


MXD

1 af 2

http://www.mxd.dk/index.php?sid=505&cid=10263&1264758974

Udsolgt hus i Bruxelles - det er ved at blive en god vane 27. November 2009, Henrik Friis, SPOT On Denmark, AB, Bruxelles, torsdag aften. NYHEDER BANDS PÅ TOUR SÅDAN ARBEJDER MXD SPOT ON DENMARK STØTTEORDNINGER MXD HAR STØTTET MXD KNOW HOW KOMMENDE AKTIVITETER HVEM ER MXD ARTIKELARKIV

Udskriv side Torsdag aften i Bruxelles. Klokken er lidt over 20, og SPOT On Denmarks Christian Buhl kan med et smil om munden klistre skiltet ”SPOT On Denmark – SOLD OUT” op på væggen på Allerede først på aftenen var det en Bruxelles-spillestedet AB – til slette miner hos det publikum og kendsgerning: Udsolgt! de branchefolk, der ikke fik købt billet eller tilmeldt sig i tide, men selvfølgelig til stor tilfredshed hos SPOT On Denmarks arrangører ROSA og MXD – og også hos de både belgiske og danske branchefolk, der havde trodset november-nedbøren (jo, det regner også hernede) og var mødt op til både forudgående networking-middag samt selve koncerten.

Læs mere Mange facetter af den danske scene samlet i Bruxelles Et eksempel til forfølgelse Vores musik er ikke reserveret for et grime- eller dubstep-orienteret publikum

KONTAKT

NYHEDSBREV

Det er altså besværet værd. Med tre år på bagen er SPOT On Denmark så småt ved at gro fast i både den belgiske og den danske branches bevidsthed. Lige som med tilskuerinteressen har

50 fra dansk og belgisk branche var inviteret til den forudgående "speed-eating-session" hvor branche-folkene cirkulerede mellem hvert af de tre retter. brancheopmærksomheden aldrig været større, og man fornemmer klart, at der stadig er masser af interesse for at indgå nye bekendtskaber og aftaler. Forskellen fra de tidligere år er bare, at mange nu begynder at kende hinanden – og dermed også hinandens muligheder og begrænsninger. Men skal ikke starte fra Adam og Eva længere… Så både bedømt ud fra et branchemæssigt synspunkt og tilskuertilslutningen fungerer SPOT On Denmark-konceptet perfekt i Bruxelles. Der var næsten pakket allerede til Prins Nitram, og efter I Got You On Tape entrede scenen, var der dampende varmt i den intime klub med en max-kapacitet på 250. Og de store musikalske sceneskift til Lucy Love og Fagget Fairys betød ingen forvirring i den sammenhæng – sauna-fornemmelsen varede aftenen ud. Fokus på de sociale Selv om det endnu er for tidligt at tale om konkrete resultater af aftenens anstrengelser – de tegner dog godt – kunne MXD-chef Der var pakket i saunaen AB fra første strofe i Thomas Rohde konstatere, at SPOT I Got You On Tapes sæt. On Denmark # 3 i Bruxelles ”har forbedret og styrket meget omkring det sociale netværk mellem dansk og belgisk branche”.

29-01-2010 11:25


MXD

2 af 2

http://www.mxd.dk/index.php?sid=505&cid=10263&1264758974

- Vi har aktivt ført dem sammen via vores ankermand på aftenen Christian Buhl – ja, har spillet en meget aktiv rolle allerede på forhånd for at skabe resultater. Og det kan godt være, at dette ikke er rocket science, men ofte er det i detaljen fejlene opstår og projekterne glipper. Det er bare ikke sket her – det er forløbet perfekt. - Udviklingsmæssigt tror jeg også, at det har været rigtigt at satse på en ændring af den belgiske jury, der har valgt musikken. Sidste år var det f.eks en journalistisk jury – i år har det været en blanding af medieog branche-folk, og det har givet en bredere pallette. - Om vi bliver ved hernede? Det tror jeg. Sagen er nok, at selv hvis vi som arrangører skulle begynde at blive ”trætte” af vores succes, så er omverdenen først lige ved at opdage, hvad det er, der sker. For det tager tid at få et koncept til at bide sig fast, slutter Thomas Rohde. Læs artiklerne fra SPOT On Denmark-aftenen i Bruxelles: Mange facetter af den danske scene samlet i Bruxelles Reportage fra SPOT On Denmark -aften med Lucy Love, Fagget Fairys, I Got You On Tape og Prins Nitram. "Et eksempel til forfølgelse..." Belgisk og dansk branche om den danske Bruxelles-aften. - Vores musik er ikke reserveret for et grime- eller dubstep-orienteret publikum Interview med Lucy Love i Bruxelles

29-01-2010 11:25


SPOTcast 4 :: Fagget Fairys - goddeau.com :: magazine over muziek e...

1 af 1

http://www.goddeau.com/content/view/6795

home | zoeken | nieuws | forum | myspace | agenda | links | colofon MUZIEK :: EN ANDERE ::

RECENSIES PODIUM

INTERVIEWS

ARTIKELS FILM

ONBEPERKT HOUDBAAR STRIPS

LIVE

DVD

THE CAMERAEYE

BOEKEN

Op 26 november nemen de Denen Brussel in. Enfin, toch de AB Club, maar het is een begin. Op één wervelende "SPOT on Denmark"-avond, presenteren Rosa, het SPOT-festival en Music Export Denmark vier veelbelovende Deense acts. In een speciale SPOTcast wordt elk van hen voorgesteld.

EXPO

MEER SPOTCAST 4 De terugkeer van de Vikingen: hoe Denemarken zijn popmuziek aan de wereld verkocht SPOTcast 2 Prince Nitram

MEER NIEUWS Concertnieuws week 4 Nieuwe plaat The National is voor mei Sigur Rós gooit nieuw materiaal in de vuilbak Gorillaz zijn terug met Plastic Beach Richard Ashcroft komt met een nieuw samenwerkingsproject

23 November 2009

BoyShouting komt met zijn eerste officiële album Suede reunie sans Butler in de maak

MEER OP GODDEAU.COM

zoek

29-01-2010 11:46


SPOTcast 3 :: Lucy Love - goddeau.com :: magazine over muziek en ...

1 af 1

http://www.goddeau.com/content/view/6761

home | zoeken | nieuws | forum | myspace | agenda | links | colofon MUZIEK :: EN ANDERE ::

RECENSIES PODIUM

INTERVIEWS

ARTIKELS FILM

ONBEPERKT HOUDBAAR STRIPS

LIVE

Op 26 november nemen de Denen Brussel in. Enfin, toch de AB Club, maar het is een begin. Op één wervelende "SPOT on Denmark"-avond, presenteren Rosa, het SPOT-festival en Music Export Denmark vier veelbelovende Deense acts. In een speciale SPOTcast wordt elk van hen voorgesteld.

15 November 2009

DVD

THE CAMERAEYE

BOEKEN

EXPO

MEER SPOTCAST 3 abconcerts.be/nl/concerten/p/detail/spot-on-denmar De terugkeer van de Vikingen: hoe Denemarken zijn popmuziek aan de wereld verkocht SPOTcast 2 Prince Nitram

MEER NIEUWS Concertnieuws week 4 Nieuwe plaat The National is voor mei Sigur Rós gooit nieuw materiaal in de vuilbak Gorillaz zijn terug met Plastic Beach Richard Ashcroft komt met een nieuw samenwerkingsproject BoyShouting komt met zijn eerste officiële album Suede reunie sans Butler in de maak

MEER OP GODDEAU.COM

zoek

29-01-2010 11:45


SPOTcast 2 :: Prince Nitram - goddeau.com :: magazine over muziek e...

1 af 1

http://www.goddeau.com/content/view/6731

home | zoeken | nieuws | forum | myspace | agenda | links | colofon MUZIEK :: EN ANDERE ::

RECENSIES PODIUM

INTERVIEWS

ARTIKELS FILM

ONBEPERKT HOUDBAAR STRIPS

LIVE

Op 26 november nemen de Denen Brussel in. Enfin, toch de AB Club, maar het is een begin. Op één wervelende "SPOT on Denmark"-avond, presenteren Rosa, het SPOT-festival en Music Export Denmark vier veelbelovende Deense acts. In een speciale SPOTcast wordt elk van hen voorgesteld.

9 November 2009

DVD

THE CAMERAEYE

BOEKEN

EXPO

MEER SPOTCAST 2 abconcerts.be/nl/concerten/p/detail/spot-on-denmar De terugkeer van de Vikingen: hoe Denemarken zijn popmuziek aan de wereld verkocht SPOTcast 3 Lucy Love MEER NIEUWS Concertnieuws week 4 Nieuwe plaat The National is voor mei Sigur Rós gooit nieuw materiaal in de vuilbak Gorillaz zijn terug met Plastic Beach Richard Ashcroft komt met een nieuw samenwerkingsproject BoyShouting komt met zijn eerste officiële album Suede reunie sans Butler in de maak

MEER OP GODDEAU.COM

zoek

29-01-2010 11:42


SPOTcast 1 :: I Got You On Tape - goddeau.com :: magazine over mu...

1 af 1

http://www.goddeau.com/content/view/6682

home | zoeken | nieuws | forum | myspace | agenda | links | colofon MUZIEK :: EN ANDERE ::

RECENSIES PODIUM

INTERVIEWS

ARTIKELS

ONBEPERKT HOUDBAAR

FILM

STRIPS

LIVE

Op 26 november nemen de Denen Brussel in. Enfin, toch de AB Club, maar het is een begin. Op één wervelende "SPOT on Denmark"-avond, presenteren Rosa, het SPOT-festival en Music Export Denmark vier veelbelovende Deense acts. In een speciale SPOTcast wordt elk van hen voorgesteld.

30 October 2009

DVD

THE CAMERAEYE

BOEKEN

EXPO

MEER SPOTCAST 1 Denmark's got talent De SPOT-tapes ''Show me what you got'' SPOT 2008 en het showcase-fenomeen MEER NIEUWS Concertnieuws week 4 Nieuwe plaat The National is voor mei Sigur Rós gooit nieuw materiaal in de vuilbak Gorillaz zijn terug met Plastic Beach Richard Ashcroft komt met een nieuw samenwerkingsproject BoyShouting komt met zijn eerste officiële album Suede reunie sans Butler in de maak

MEER OP GODDEAU.COM

zoek

29-01-2010 11:37


Spot on Denmark III in Brussels | ITSATRAP

1 af 1

http://www.itsatrap.com/n/31960

It's a Trap! Scandinavian music journal Login/Register

Search:

Spot on Denmark III in Brussels

Filter Online

Create new The 3rd annual "Spot on Denmark" showcase, as presented by ROSA (The Danish Rock Council), the Browse all SPOT festival and MXD (Music Export Denmark), will be happening in Brussels, Belgium on November 26. Acts to be featured include Fagget Fairys, I Got You on Tape, Lucy Love and Prins Nitram. Full details: http://www.abconcerts.be/en/concerts/p/detail/spot-on-denmark-iii-feat-fagget-fairys-lucy-love-i-got-you-on-tape-prins-nitram-26-11-2009 Mp3s Thu, Jan 28th, 2010 18:08:16

Thu, Oct 15th, 2009 11:34:21

Scarred By Beauty - We swim 1 comment

Comments

Articles Tue, Jan 5th, 2010 17:53:40

None yet.

Interview: Cecilia Klingspor 0 comments

Reviews

Username Password

Post

Preview

Help

Label

Comments Check out my new song. if you want to. Its good "Its in my... Burgus | Fri, Jan 29th, 2010 02:35:26 ah, I see now: http://blogg.svt.se/psl/2010/01/27/umea-har... Avi | Wed, Jan 27th, 2010 17:23:53 You are forgiven. simon | Fri, Jan 22nd, 2010 12:56:07 in my defense, at least I got it right in the title line Avi | Thu, Jan 21st, 2010 11:52:51

Unsigned artist? Sell your music online & start Making money – keep your rights! www.zimbalam.eu Medlem af Dansk Metal? Få en familieforsikring hos Alka for kun 1220 kr. om året! www.alka.dk/1220 Download LP to CD Wizard Download software to convert and burn vinyl LP records to CD. audio.nch.com.au/software USB Turntables Convert your LPs to CD, DVD, MP3 and more through your PC USB port. www.altoedge.com/USBturntables

Info Help About Contact Mailorder Newsletter Contribute Myspace Facebook Last.fm Twitter

Tags news general multimedia live reviews awards mp3s charts industry interviews

Popular Searches Porno Darkthrone Melody Club Folk Sign indie Lykke Li Caesars Palace King Diamond abba

Resource Library Artists (1355) Labels (411) Friends & Allies News/Blogs/Zines Mailorder/Misc/Other

©2010 All rights reserved. It's a Trap! is a publication of the Norsound Project.

29-01-2010 11:38


Spot On Denmark: I Got You On Tape : Gonzo (circus)

1 af 4

http://www.gonzocircus.com/?p=2249

News Feed Comments Gonzo (circus) Over vernieuwende muziek en cultuur Home Blog Magazine Editoriaal Gonzo (circus) #95 Mind The Gap #82 Kijk en koop ! Gratis Sonic Acts Special Serie: Fear Of A Hacked Planet Archief Backissues Reviews Beeld Artikelen Gratis Abonneer Klik & Win Wedstrijden Winnaars Info Over Gonzo (circus) Adverteren Contact F.A.Q Materiaal opsturen Colofon Disclaimer Agenda Search this website...

GO

Gonzo (circus) Gonzo's archief Gonzo's blog Gonzo's columns Gonzo's vizier Gonzo's veld_ver_slag Frankfurt U bent hier: Home / Gonzo (circus) / Spot On Denmark: I Got You On Tape

Spot On Denmark: I Got You On Tape 6 november, 2009 door Stijn Buyst Categorie Gonzo (circus) Plaats een bericht

De Denen komen!

29-01-2010 11:43


Spot On Denmark: I Got You On Tape : Gonzo (circus)

2 af 4

http://www.gonzocircus.com/?p=2249

Op 26 november is het Deense Spot-festival voor de derde keer te gast in de Brusselse Ancienne Belgique. Eén van de bands die de rood-witte vlag komen verdedigen is I Got You On Tape, uit Kopenhagen.

I Got You On Tape Scandinavië is een mooi geografisch gebied. Met veel water, véél varianten op sneeuw en ijs en vriendelijke, zeer gedisciplineerde doch lichtjes zwaarmoedige mensen. En over zwaarmoedige mensen kun je veel zeggen – ze brengen in deze dagen van crisiseconomie bijzonder weinig zoden aan de dijk, ze zijn niet de leukste buren aan een cafétoog en ze huilen godverdomme de hele tijd – maar ze maken doorgaans wél interessantere muziek dan hun goedgemutste soortgenoten. Of hebt u die laatste Milk Inc. nog vaak op de draaitafel gegooid, na die dronken impulsaankoop?

Meer lezen? Koop Gonzo (circus) #94 los via één van de verkooppunten of via de webshop

Meer info Discografie I Got You On Tape – I Got You On Tape (Auditorium, 2006) I Got You On Tape – 2 (Auditorium, 2007) I Got You On Tape – 3: Spinning for the Cause (Tigerspring, 2009) Murder – Stockholm Syndrome (Good Tape Records, 2006)

WWW www.igotyouontape.com Deel/Bewaar Tags: Ancienne Belgique, Gonzo (circus), Gonzo (circus) #94, I Got You On Tape, Spot On Denmark Vertel ons wat je denkt Vertel ons wat je denkt... oh ja, als je een beeldje bij je bericht wilt, maak jezelf een gravatar! Naam (vereist) e-mail (wordt niet getoond) (required)

29-01-2010 11:43


Preview: Spot on Denmark III - MUZIEK - Focus Knack - Poplounge

1 af 2

NIEUWS

REGIO

ECONOMIE

GELD & BEURS

LIFE & STYLE

http://knack.rnews.be/focus/poplounge/muziek/29-75-6495/preview--s...

ENTERTAINMENT

ZOEKERTJES

PARTNER-INFORMATIE

Partner-informatie Maak uw bedrijf groen zonder in het rood te gaan. Dexia maakt investeren in groene energie makkelijk dankzij Energy Line, een flexibele en voordelige leasingformule voor de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen.

home / MUZIEK / Preview: Spot on Denmark III

Preview: Spot on Denmark III Brussel overspoeld door vikingrock

Mannen, houd uw vrouwen en dochters binnen: de vikingen zijn terug. Gelukkig hebben ze hun zwaarden inmiddels verruild voor gitaren, drums en keyboards, zodat hun zegetocht dit keer met iets minder geweld gepaard gaat dan een eeuw of twaalf

Gratis alle winterbrochures in uw bus?

geleden. In de Brusselse AB worden ze op 26 november zelfs met open armen ontvangen, want het showcasefestival Spot on Denmark is dan aan zijn derde editie toe. Tot voor enkele jaren deed Deense popmuziek bij de meesten onder ons amper een belletje rinkelen. Met 'Barbie Girl' van one-hit-wonder Aqua waren we vertrouwd en de cowboypunk van Disneyland After Dark had wel eens een Belgisch festival op stelten gezet, maar veel verder reikte de kennis van de doorsnee muziekkenner niet. Dat is vandaag wel anders. The Raveonettes, Mew, Trentemøller, Under Byen, Efterklang, The Kissaway Trail en Murder zijn op onze podia graaggeziene gasten geworden, terwijl popacts als Alphabeat, Fagget Fairys en Maria Timm, met de flair van hun roofzuchtige voorouders, ook bij ons de hitlijsten bestormen. Vanwaar die Deense invasie? Simpel: Denemarken, een land met slechts vijf miljoen inwoners, is zo klein dat lokale artiesten er enkel kunnen overleven op voorwaarde dat ze hun muziek weten te exporteren. Wie actief wil blijven moet dus wel de hort op, in een poging buitenlandse markten aan te boren. Bands worden daarin bijgestaan door twee instellingen: ROSA (de Deense tegenhanger van Muziekcentrum Vlaanderen) die als organisator van het Jaarlijkse Spotfestival in Aarhus de internationale aandacht voor de eigen popmuziek aanzienlijk weet aan te zwengelen, en MXD (Music Export Denmark), dat systematisch op zoek gaat naar buitenlandse partners.

Focus Knack on Facebook Become a Fan Focus Knack has 4,236 fans

Tim

Montuir

Patricia

Joke

Niels

Marte

Naomi

Els

Katrien

Sofie

Focus Knack op Facebook

CD v/d WEEK: Midlake Zo sloot Christian Hald Buhl, een Deense Brusselaar die voor ROSA werkt, drie jaar geleden een verbond met de AB voor een jaarlijks terugkerend evenement rond Deense muziek. Met het oog daarop stelde hij een jury samen van Belgische journalisten, radiomakers en concertpromotoren, die tijdens de Spotdriedaagse in Denemarken vier acts mochten gaan uitkiezen die vervolgens in Brussel op het podium zouden worden geplant. Een slimme zet, want op die manier verzekerde Buhl zich van een maximale betrokkenheid van de plaatselijke media en industrie, wat promotioneel snel vrucht zou afwerpen. De formule werd inmiddels al toegepast in zeven Europese landen en ze wérkt: de belangstelling voor Spot on DK is nog nooit zo groot geweest. "Het cruciale onderdeel van onze strategie is uitwisseling", zegt Christian Hald Buhl. "Als Belgische en Deense muzikanten, agents, managements en labels elkaar beter leren kennen, wordt het ook makkelijker samen te werken. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van." Tijdens de vorige edities van Spot on DK ontving de AB onder anderen Slaraffenland, Said the Shark, Figurines en One-Eyed Mule. Dit jaar is het de beurt aan Fagget Fairys (een electrorapduo, bekend van de radiohit 'Feed the Horse'), Lucy Love (een hiphopqueen die nu al de vrouwelijke Dizzee Rascal wordt genoemd), I Got You on Tape (een donkere, romantische rockband die zijn zanger deelt met Murder) en Prins Nitram (een man die in zijn eentje stekelige popsongs brengt, begeleid door een virtuele band vanaf een filmscherm). "De meeste bands die donderdag in Brussel te zien zijn, mogen in dezelfde week ook nog andere Belgische podia onveilig maken", onderstreept Buhl nog. "Het festival is dus een prima katalysator." DIRK STEENHAUT

Midlake heeft het op zijn derde worp over 'The Courage Of Others', maar blijft toch vooral zélf de dapperste aller muziekgroepen.

Poplounge / alles over: HET BESTE VH DECENNIUM IN DE MUZIEK HET BESTE VH DECENNIUM IN TV HET BESTE VH DECENNIUM IN DE FILM INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL MUZIEK FILM TELEVISIE BOEKEN STRIPS E-FOCUS EXPO VARIA

Poplounge / eerder verschenen posts: Linda De Win, één jaar lang de Slimste Mens Ter Wereld Made in Congo: snapshots ODDSAC: een visueel album van Animal Collective

29-01-2010 11:49


Muziek > De oneindige huwelijksreis van FAGGET FAIRYS

1 af 4

http://www.guido.be/Ontspanning/ArticleDetail/ArticleId/5358/De-on...

Home Filmpjes Wedstrijden Agenda & Pics Ontspanning Guido Shop Studentennieuws Studies Stadsgids Jobs & Stages Film, DVD & Muziek Multimedia & Games Strips Reizen Lifestyle & Mode Liefde & Erotiek Roddels & Gadgets Sport Mobiel Ontspanning >> Muziek >> De oneindige huwelijksreis van FAGGET FAIRYS

De oneindige huwelijksreis van FAGGET FAIRYS

Gepost: 4/11/2009 Categorie: Muziek ‘Yum-yum!’ en de meesten onder jullie weten al waar het over gaat. Voor de rest, als jullie nu nog niet weten wie de Fagget Fairys zijn (Mc Ena alias Elena Carli Cosovic en Dj Sensimilla alias Carla Camillia Hort), dan wordt het echt de hoogste tijd. Ze scoorden keihard met hun geil ondeugende ‘Feed the horse’ en het zijn bovendien twee ongelooflijk lieve, grappige, getalenteerde, onstuimige en magische vrouwen. Hetero, homo of bi, verliefd worden moet je!

"Feed the Horse! Het blijft grappig dat mensen denken dat wij graag paardjes voeren." GUIDO: Was 2009 jullie doorbraak? Sensimilla: Naar de mainstream wel ja. In de underground-clubscene van over de hele wereld zijn we al dik twee jaar bezig. ‘Feed the horse’ was de klik naar de mainstream. Een tweede ronde dus, op een andere manier. GUIDO: Veel jongens en mannen staan luidkeels te feed-the-horsen op jullie shows. Vinden jullie dat niet grappig? Ena: (lacht) Ik vind dat fantastisch! Sensimilla: Veel kinderen zingen het ook gewoon mee, en veel mensen hebben geen flauw idee van wat het eigenlijk wil zeggen. Ena: Maar uiteindelijk vind ik het belangrijk dat ze reageren op de song, de vibe van de song, het plezier dat wij in die song wilden leggen. Sensimilla: Maar het blijft wel hilarisch dat veel mensen denken dat we gewoon graag de paardjes voederen. (lacht) Ena: Toen het in Denemarken op de radio kwam, werden we ook zo aangekondigd: ‘… met de debuutsingle van deze lieve meisjes paardenliefhebsters...’ Iedere keer lag ik plat op de grond van het lachen. Toen iedereen wist waarover het ging, zijn er ook heel veel grapjes over gemaakt. GUIDO: Hebben jullie als lesbisch koppel het gevoel dat jullie iets betekenen voor de gay scene, de gay muziek? Sensimilla: Dat hoop ik toch. Dat voelen we ook wel. Veel gay kids zijn blij dat we er op een heel open manier mee omgaan. Ena: En toch blijven veel labels maar vragen aan hun artiesten om er niet te fel mee naar voren te komen. Zo stom! Bang dat ze of het mannelijke of het vrouwelijk publiek zullen kwijtraken. Sensimilla: Of: ‘zeg niet dat jullie een koppel zijn’! GUIDO: Want dan kunnen de fans niet meer dromen. Sensimilla en Ena:(lachen samen) Precies! Sensimilla: Maar we zijn blij dat het meer en meer kan. Het toont dat we stappen voorwaarts nemen in onze maatschappij. We zijn op de goede weg. Kunstrebellen GUIDO: Terwijl alles zo rechts aan het worden is. Ena: De Deense politiek is echt angstaanjagend nu. Onze buitenland- en asielpolitiek maakt me heel bang en kwaad. Sensimilla: De Nationale Partij doet het heel goed, maar die partij is gevaarlijk. Slecht voor cultuur, buitenlanders, kunst, jongeren… Ena: Hun campagnes zijn verschrikkelijk. Heel racistisch en op moslims gefocust. (Ena is van Bosnische moslimafkomst - LAD) Geen greintje begrip of medeleven. Sensimilla: Ze teren op angst en het oneindige terreurspook. Ena: Onlangs wou de overheid immigranten van Irakese oorsprong deporteren, en toen zijn er heel veel demonstraties van jongeren en concerten georganiseerd. De vluchtelingen hebben toevlucht gezocht in een kerk. Een paar weken geleden is de politie die kerk binnengestormd. Ze hebben Deense kids die er een sit-in hielden afgeranseld en Irakese gezinnen uit elkaar getrokken. Er is zelfs een dode gevallen! Het was verschrikkelijk. GUIDO: Zit die betrokkenheid ook in je Artrebels-collectief? Sensimilla: We hebben natuurlijk meningen, maar we proberen niet al te veel de politieke toer op te gaan. Het is vooral een manier om jongeren die creatief zijn te helpen met ateliers, tentoonstellingen, dromen… GUIDO: Je organiseert ook een jaarlijks festival: Trailerpark. Ena: Deze zomer was de derde keer. Al onze vrienden en vrijwilligers helpen ons om het iedere keer perfect te doen slagen. Artrebels is in Denemarken een bekende naam als het op muziek,kunst, cultuur en film aankomt. Sensimilla: We weten ook jaar na jaar duidelijker wat we precies willen, waar het heen moet en gaat. GUIDO: Het festival is in een skatepark? Sensimilla: Ja! Ik heb zelf jaren geskatet. Ena: Het is ook heel leuk om met die quarters en banks en zo te werken voor ons festival. Heel gezellig. GUIDO: Ik heb vaak de indruk dat de scenes in Scandinavië mooi versmolten zijn met elkaar.

29-01-2010 11:41


Muziek > De oneindige huwelijksreis van FAGGET FAIRYS

2 af 4

http://www.guido.be/Ontspanning/ArticleDetail/ArticleId/5358/De-on...

Sensimilla: Mijn vrienden producers en zangers zijn erg onder de indruk van Ena (verliefde blik) en zeggen dat ze echt fel talent heeft. Want freestylen, los uit je hoofd zingen en dat kunnen herhalen in een opname is heel zeldzaam. Maar mijn Ena kan dat. Zij gaat gewoon voor de allereerste keer de studio in en neemt meteen twee songs op, telkens in één take! GUIDO: Het topmoment van de voorbije twee jaar? Ena: Alles! Alles was nieuw voor me, alles is ‘wauw!’ Je kan eigenlijk niets fout doen zolang je je eerlijke zelf blijft, plezier hebt en je blootgeeft aan de muziek en aan je fans. En als we fouten maken, zeggen we dat gewoon tijdens een concert. Wij zijn niet perfect en dat mogen de fans gerust weten. Als je maar plezier maakt! Als je passie je werk is, kan je dat 24/7 zonder te slapen. Sensimilla: Maar voorlopig is het voor één grote huwelijksreis! GUIDO: Was Michael de belangrijkste muziekdode dit jaar? Sensimilla: Wij waren aan het dj'en op een fuif in Christiania toen het nieuws van zijn dood bekend werd. Een vriendin kwam huilend de zaal in, liep tot bij ons, draaide het volume dicht en schreeuwde: ‘Michael Jackson is dead!’ Ik heb toen gewoon een hele hoop Jackson-nummers gedraaid en iedereen heeft gedanst en gefeest. Dat leek me een mooi eerbetoon. Ik kan echter niet zeggen dat ik er persoonlijk ondersteboven van was. Hij zag er al een jaar of tien uit alsof hij elk moment kon doodvallen. Niemand verwachtte dat die man oud zou worden. Als Prince sterft, dan zal ik pas verdrietig zijn. Mijn grote kleine held! GUIDO: Jullie eerste muzikale herinneringen? Ena: Ik ben een MTV-meisje van 1989. Toen ik drie jaar was, stond ik al te playbacken met MTV op de televisie. Zo heb ik ook mijn Engels geleerd. Ik had nog geen benul van wat ik allemaal zong of zei, maar de klanken waren wel juist. Ik was een echte MTV-spons: zingen, dansen, de looks van de videoclips kopiëren... Sensimilla: Mijn mama had een dansschool in de jaren tachtig en zij heeft me veel leren kennen in die tijd. Alles van Prince toen ik acht was, en ook het eerste concert van Prince dat jaar. Ik was totaal verkocht: meteen en nog altijd een hardcore fan. Ena: Elke zomer gingen wij naar Macedonië, waar mijn grootouders wonen. Daar had je dan een totaal andere muziekcultuur. De trouwfeesten waren daar zowat het enige wat er was qua grote feesten. Een tractor met aanhangwagen en daarop de Balkanband, midden in de velden. Ze beginnen te spelen om acht uur ’s avonds. Alle meisjes maken zich klaar, doen hun make-up en dan gaan ze naar de paar lichtjes in het donkere veld, en daar is het de hele nacht feest op Balkanmuziek over gebroken harten en harde tijden. GUIDO: Zijn jullie al samen naar Macedonië geweest? Sensimilla: Nee, Ena is er al vijf jaar niet meer geweest. We hadden het er onlangs over, dat we dat echt eens moeten doen. Ena: Cultuurschok! Nee, ik zal je overal mee naartoe nemen! (LAD)

Gerelateerde artikels

13/01/2010 Gent heeft nieuw festival 04/12/2009 Sven Van Hees 08/11/2009 Vlammen in de muziekraket van THE DITCH 04/11/2009 De oneindige huwelijksreis van FAGGET FAIRYS 26/10/2009 The Very Best: Warm Heart of Africa 30/09/2009 Team William: De vreugde en pijn van het zanger zijn 24/09/2009 Hairglow: De boeiende metamorfose van Alex Callier 09/06/2009 Buraka Som Sistema 08/06/2009 Alex Agnew & Xander Derycke 07/06/2009 The Hickey Underworld 06/06/2009 The Bony King of Nowhere 23/05/2009 THE GALACTICOS: minder poppy dan je denkt 15/05/2009 STARSAILOR denkt proactief tijdens de crisis 09/12/2008 Thuis en in de clubs: THE SUBS 05/12/2008 ZORNIK, 4 miljoen minuten later 14/11/2008 Mariee Sioux: "Ik vraag me af waar mijn teksten vandaan komen." 05/11/2008 MGMT : "Natúúrlijk luisteren wij naar Pink Floyd" 13/10/2008 BOMB THE BASS : in bed met de Mini-Moog 04/10/2008 Soulwax-protégés LATE OF THE PIER 22/09/2008 10 x de wei 12/09/2008 Muziek downloaden 10/07/2008 Interview met Brent Vanneste van STEAK N° 8 16/06/2008 Interview met Sarah en Boris Zeebroek van THE HONG KONG DONG 06/06/2008 Interview met Jimmy Dewit en Luuk Cox van SHAMEBOY 05/06/2008 Interview met THE KOOKS 03/06/2008 De festivalzomer van TOM BARMAN 28/04/2008 Het carpe diem-evangelie volgens Gorki's LUC DEVOS 17/03/2008 THE TELLERS: "Pop is als een allesbeheersend lijfelijk gif" 03/02/2008 MARK RONSON onthult de waarheid 29/11/2007 FIXKES: "Durf janetterige muziek maken!" 25/11/2007 BALOJI, soulvol gelogeerd in 'Hotel Impala' 21/09/2007 De laptoppop van DIGITALISM 20/08/2007 ARNO: “Ik ben met mijn gat in de boter gevallen” 06/08/2007 RYE JEHU: "Iedereen op de drummer!" 30/07/2007 Jerboa: "Te laat op de avond speel je voor een scheef publiek" 23/07/2007 MINTZKOV: "Een festival in een bos, met Jane Birkin en Brigitte Bardot.." 16/07/2007 Isolde Lasoen: "Mijn festivaltip? Drink je niet poepeloerezat!" 25/06/2007 GABRIEL RIOS: "Ik hou wel van een typisch Belgisch weertje op festivals." 28/05/2007 Nelly Furtado: "Waarom geen duet met Britney Spears?" 14/05/2007 JAMIE T: "Ik wil het op-je-lauweren-rusten-gevoel niet kennen" 05/03/2007 DJ 4T4 10/11/2006 Tine Reymer van Billie King 15/09/2006 Guillemots: doe het licht uit en luister 21/08/2006 Erwin Marcisz van MINT 31/07/2006 Lien De Greef en DJ Buzz van Skeemz 10/07/2006 An Pierlé & Koen Gisen van White Velvet 04/07/2006 Bob Sinclar: "Ik speel met de meisjes" 22/05/2006 MO & GRAZZ: real soulmates 06/03/2006 De essentie van poprock volgens A Brand 09/01/2006 De Jeugd van Tegenwoordig spreekt! 28/11/2005 Girlpower en softporno à la EMMA PEAL 14/10/2005 Het duistert bij JANEZ DETD.

29-01-2010 11:41


Lucy Love :: Superbillion - goddeau.com :: magazine over muziek en ...

1 af 1

http://www.goddeau.com/content/view/6874

home | zoeken | nieuws | forum | myspace | agenda | links | colofon MUZIEK :: EN ANDERE ::

RECENSIES PODIUM

INTERVIEWS

ARTIKELS FILM

ONBEPERKT HOUDBAAR STRIPS

LIVE

"When I drop a rhyme, I create history/It’s about time, cos this is not a mystery/others wait in line, while I collect my victory". Jaja, de kleine Lucy Love is een echte stoere rapster die alle clichés volgt. Maar toch ook niet helemaal, want op Superbillion bewijst de Deense dat ze ook de wetten van de popmuziek van binnen en van buiten kent. Mocht Dizzee Rascal zijn bejubelde debuut niet gemaakt hebben in het grimmige Londen, maar in Kopenhagen, dan was hij misschien met iets als Superbillion naar huis gekomen. Dit is immers grime van het zuiverste water: snedige, energieke raps en minimale elektronische begeleiding. En toch is het net dat tikje anders. "I’m In Love With It" speelt ronduit met de wetten van het genre. In alle donkerte begint Love nog wel onheilspellend "the suburbs runs through my veins just like morphine/keeping me drowsy like I’m in a dream", maar uiteindelijk blijkt het gewoon om een lange ode aan de muziek te gaan en zo speelt ze her en der nog wel met de conventies. Daarbij wordt ze niet weinig geholpen door producer Yo Akim, die track na track met de meest aanstekelijke beats en bliepjes komt aandraven (let op het drumroffeltje dat "No V.I.P." halverwege opnieuw in gang steekt!), en in de geinige single "Daddy Was A DJ" ook muzikale knipoogjes naar vaders new wavefixatie steekt. Onze kop eraf als die beginbeat niet van Salt ’n Peppa is trouwens. Het is dat onweerstaanbare "No V.I.P." dat alle tegenstand al vroeg wegblaast met stevig vervormde bassen en daarnaast valt vooral de manier waarop Love haar two-fingered salute aan all things Britney brengt: ergens tussen ijzig cool en toch met oogjes die blinken van het speelplezier, wat nog meer tot uiting komt in het speelse "March". Aandoenlijk, maar ook krachtig en vol overtuiging. Het is moeilijk hoogtepunten aan te duiden op een plaat waar daarna meteen "Ten Steps" volgt. En dan is er het donkere "Wake Up": een eerlijk stuk dagboek, dat — een unicum in rapland — toch niet eindigt in larmoyante zelfobsessie. Knap. Zij een korte plaat; wij een korte recensie. Tien tracks: dat is genoeg voor Lucy Love om de deur met veel kracht in te trappen en autoritair de macht te eisen. Geen skits, geen instrumentals, geen vulsel. Gewoon: tien ijzer- en ijzersterke tracks die zowel de grootste gang bro’s als de hitparade kan overtuigen. Heeft Lucy Love stalen ballen? Drié volgens ons. Matthieu Van Steenkiste 9 December 2009

DVD

THE CAMERAEYE

BOEKEN

EXPO

MEER LUCY LOVE lucylove.dk Superbillion MEER RECENSIES Blur :: All The People (Blur Live At Hyde Park 03 July 2009) Dark Fortress :: Ylem

The Dadds :: Idees Choc & Propos Chic Beach House :: Teen Dream Four Tet :: There Is Love In You

Jesu :: Opiate Sun EP

First Aid Kit :: The Big Black And The Blue

MEER OP GODDEAU.COM

zoek

29-01-2010 11:59


GAFFA.dk - Spot-kunstnere indtager Belgien (Nyhed)

1 af 1

http://gaffa.dk/nyhed/35643

SPOT-KUNSTNERE INDTAGER BELGIEN Af SIMON CHRISTENSEN Lørdag d. 14-11-2009 kl. 10:43 0 kommentarer

Fagget Fairys, Lucy Love, I Got You On Tape og Prins Nitram tager til dansk branchefremstød i Bruxelles Den 26. november indtager de fire danske kunstnere den belgiske hovedstad i et meget varieret udsnit af den danske scene, som har fået muligheden for at prøve talentet af foran et belgisk publikum, som fortrinsvist består af branche- og mediefolk. Alle fire kunstnere har alle tilrettelagt flere små koncerter i eller omkring Belgien i slutningen af november i forbindelse med arrangementet, og mens albumaktuelle I Got You On Tape skal spille i Gent og Luxembourg, så skal den danske grimedronning, Lucy Love, spille til et MTV-show i Bruxelles den 28. november. Som ved tidligere Spot On Denmark-fremstød er det belgierne selv, der har peget på årets fire medvirkende, Fagget Fairys, Lucy Love, I Got You On Tape og Prins Nitram. Det skete efter en delegation af medie- og branchefolk deltog ved Spot Festival i maj. Det er tredje gang, at Music Export holder Spot On Denmark i Bruxelles, efter de sidste Spot On-koncerter er det særligt bands som Murder, Slaraffenland og One-Eyed Mule, der har fået fat i den belgiske branche. Murder har i øvrigt også samme forsanger som I Got You On Tape i Jacob Bellens. Op til koncerten på AB - Bruxelles' ekvivalent til Vega - har MXD primet de fire danske bands hos de belgiske tv-stationer, aviser og magasiner i en sådan grad, at ROSA's og MXD's strategimanager i Bruxelles, Christian Hald Buhl, mener, at stemningen er "hot": - Vi er stolte over den store presse- og brancheinteresse, der har været op til årets showcase. Belgierne har simpelthen lært Spot-brandet at kende. Vi har arbejdet målrettet og langsigtet, og det betyder, at Spot On Denmark på AB står for kvalitetsmusik, kanon networking, og branchen hernede har lært at der er god business i at arbejde med danske kunstnere. Der er flere konkrete plade- og bookingforhandlinger i gære allerede nu og en lang række bekræftede mediefeatures på vej, så der er bestemt stor værdi i det for de deltagende bands! Det skader selvfølgeligt heller ikke, at det er fire meget forskellige bands, som alle har en unik historie eller udstråling. Det er gode historier for pressen, og de appelerer til forskellige branchetyper, fortæller han. Den store interesse skyldes primært den forbindelse, som Spot On har opbygget gennem de sidste tre år i Benelux og med den belgiske delegation på Spot Festival. Desuden ligger Bruxelles godt placeret, som Europas centrum, der kan tiltrække gæster fra såvel Frankrig, Tyskland, Holland og Luxembourg. GAFFA dækker Spot On Denmark med reportager og interviews.

29-01-2010 11:45


BRUSSELS IS BURNING: Lucy Love

1 af 4

http://brusselsisburning.blogspot.com/2009/11/lucy-love.html

Del

Rapporter misbrug

Næste blog»

Opret blog

Log ind

29-01-2010 11:58


BRUSSELS IS BURNING: Lucy Love

2 af 4

http://brusselsisburning.blogspot.com/2009/11/lucy-love.html

LUNDI 9 NOVEMBRE 2009

Lucy Love

The grime genre with its machine gun volleys of arch-British rap might seem difficult to adapt to peaceful Copenhagen. Yet, this is exactly what Lucy Love has done – and with great success.

The Zambia-born art student’s language is like that of a regular Brit, and it is smashed right in the face of the spectator on the debut album Superbillion. She has been helped on the way by Yo Akim’s synthetic soundtrack which by simple means delivers an affective pop backdrop to Lucy Love’s confident rap.

29-01-2010 11:58


Achtergrond: AB over de grenzen heen | daMusic

1 af 5

http://www.damusic.be/achtergrond/ab/ab-over-de-grenzen-heen

Home Telex CD Live Interview Exit Poll Achtergrond Les Petits Belges

AB over de grenzen heen Voorbeschouwing

Op donderdag 26 november ligt Denemarken opnieuw een heel klein beetje in Brussel. De AB organiseert die avond immers voor het derde jaar op rij zijn Spot on Denmark, een concept met roots in het SPOT-festival in het Deense Aarhus, naast Eurosonic zowat het meest invloedrijke showcasefestival van Europa. Om te weten hoe Lucy Love (de nieuwe M.I.A., in samenwerking met Tim Vanhamel), Fagget Fairys (feed the horse, mjam mjam), I Got You on Tape (de helft van Murder) en Prins Nitram (een geschifte one-man-band) het er van af brengen in onze hoofdstad, moet u nog even geduld hebben. Maar niet alles haalde de affiche van Spot on Denmark. En dus graven we nu al in ons geheugen en vertellen we u waarom een trip naar Aarhus zeker ook eens het overwegen waard is. We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: echte kwaliteit zit verscholen in het hoge Noorden. Meer nog, we vroegen ons regelmatig zelfs af waarom wij telkens een hoop nationale prutsbands uit Humo's Rock Rally de hemel in prijzen terwijl in Scandinavië muziek gemaakt wordt die dat niveau ver overstijgt. De aftrap van een beklijvende driedaagse was er één in stijl. De Denen van Ave betraden het

29-01-2010 11:59


Achtergrond: AB over de grenzen heen | daMusic

2 af 5

http://www.damusic.be/achtergrond/ab/ab-over-de-grenzen-heen

grote podium als allereersten. Een vrij typische rockband die voor de feestelijke gelegenheid begeleid werd door een symfonieorkest, een mannen- en knapenkoor en drie oude typemachines. Mooie visuals maakten het geheel af, en aan de afsluitende staande ovatie moesten ook wij toegeven. Yann Tiersen, u waarschijnlijk meer bekend, breide een vervolg aan die mooie start. Jammer genoeg voldeed de Fransman echter niet aan onze hoge verwachtingen. Niet dat we gehoopt hadden op een set vol Amélie Poulain-riedeltjes, maar Tiersens postrock klonk gewoon te laks en kon ons niet boeien. Enkel toen hij naar zijn viool greep, kon de man ons even meenemen in zijn wereld. Maar dit was allesbehalve memorabel te noemen. Voor slechts enkele hopeloos dronken Denen mocht het Nederlandse zZz zijn ding komen doen. Maar laat die dronken Denen nu ook net hét uitgelezen publiek zijn voor het Nederlandse, tamelijk geschifte duo. Hun muziek valt met de beste wil van de wereld niet in een hokje te duwen, maar het is alleszins het opzwependste wat wij de laatste jaren van onze noorderburen hoorden. Dag één sloten we dan maar af met de twee Belgische bands op de affiche: Yuko en Absynthe Minded. Vooral die laatsten wisten het Deense publiek te imponeren, en wij voelden ons terstond thuis in Aarhus. Op naar dag 2, die The State, The Market and The DJ voor ons mocht aftrappen. Het jonge viertal speelde een voornamelijk ingetogen set en deed ons verlangen naar meer. Bodebrixen schudde ons helemaal wakker met zijn frisse en bijzonder opgewekte popnummertjes. De vergelijking met Belle & Sebastian overviel ons om de haverklap, maar dat kon de pret niet bederven. Integendeel. Ook de Noorse Hanne Hukkelberg kreeg een plaats op de goedgevulde SPOT-affiche. Zij bracht ons een perfect afgewerkte set vol nummers uit haar jongste 'Blood From A Stone'. Een dame met klasse waarvan we blijvend onder de indruk zijn. Valravn was dan weer een echte ontdekking. De krachtige nummers gedragen door draailieren, eenhandsfluiten, percussie en elektronica kwamen zeer mooi tot hun recht bij de bezwerende stem van de Faroerse leading lady. Voer voor fans van Hedningarna, Under Byen en Björk. IJsland was een volgende logische halte, want ook Emiliana Torrini was aanwezig in Aarhus. Haar immens populaire Jungle Drum deed de zaal al snel vollopen, maar het waren vooral nummers als het intense Gun of het ingetogen Sunny Road die ons aan onze stoel kluisterden. De grootste ontdekking van de dag, en misschien wel van onze driedaagse, moest echter nog komen in de vorm van Mike Sheridan. In Denemarken geen onbekende meer, getuige zijn plaats op Roskilde. Wat deze 17-jarige snaak uit zijn laptop wist te persen, was ongetwijfeld elektronica van de bovenste plank. Het is wellicht slechts een kwestie van tijd vooraleer deze getalenteerde jongen evenveel furore maakt als zijn landgenoot Trentemøller. Met een gemiddelde leeftijd van vijftien jaar moet Electrojuice - vandaar wellicht de dwaze groepsnaam - zowat de jongste band van het festival geweest zijn. Maar laat het nu ook één van de meest opwindende geweest zijn. Hun snoeiharde elektro is niet bepaald origineel - Goose deed het hen een hele tijd geleden al voor - maar het bracht onze ledematen vanaf de eerste seconde in beweging, en ook dat verdient hier een pluim. Het begint onderhand al tamelijk ongeloofwaardig te worden, maar ook Marybell Katastrophy vormde een ontdekking van jewelste. Een bont allegaartje dat voornamelijk uit vrouwen bestond, en enkele wel erg vreemde bejaarden, bracht de meest uitbundige show van het

29-01-2010 11:59


Achtergrond: AB over de grenzen heen | daMusic

3 af 5

http://www.damusic.be/achtergrond/ab/ab-over-de-grenzen-heen

weekend en was ook muzikaal écht vernieuwend. We hoorden CocoRosie, maar evengoed Crystal Castles en een hoop rock. De laatste dag begon de vermoeidheid toe te slaan, en het optreden van Rumpistol werkte dat jammer genoeg enkel nog meer in de hand. Een slaapverwekkende set vol minimale elektronica met daarbij enkele nietszeggende visuals was niet meteen waar we nu nood aan hadden. Kiss Kiss Kiss kon ons er meer doorslepen. Het was een van de weinige gewone rockgroepen die we dit weekend aan het werk zagen, en daar zit meteen ook het negatieve kantje: gewoon. Niets minder, maar ook niets meer. Red Shifter verdient echter de prijs als meest slaapverwekkende band van het festival. De bewierookte ruimte deed ons al geen goed, en de muziek kon ons ook geen enkele seconde boeien. Ólafur Arnalds deed het dan een stuk beter, maar ook hij leek deze keer niet in topvorm. Hij putte gretig uit zijn ouder materiaal en verraste ons met enkele nieuwe nummers, maar de nodige sfeerschepping was zoek. Een jammerlijk gemiste kans voor deze nochtans beloftevolle IJslandse pianist en zijn strijkers. Bij WhoMadeWho was er dan wel weer sfeer, maar danig onder de indruk waren we verder niet. En net toen we dachten dat we het wel gehad hadden, belandden we bij een laatste hoogtepunt: The Low Frequency In Stereo. Op plaat hebben ze nog heel wat werk aan de winkel, maar live staat de groep als een huis. Bij momenten hoekig, dan weer uiterst melodieus, maar altijd raak. Festivalafsluiter van dienst was de IJslandse postrock-formatie For A Minor Reflection. Zij bewezen zichzelf al in het voorprogramma van Sigur Rós en tekenden ook deze avond voor een krachtige set die nooit verveelde. Een ideale afsluiter van een prachtig festival. 22 November 2009 Tom Weyn

No comments Nieuwe reactie inzenden Uw naam: * Gast

E-mailadres: * De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Homepagina: Onderwerp: Reactie: *

29-01-2010 11:59


Festivalverslag: Spot on Denmark- 26/11- ABClub, Brussel - MUZIEK...

1 af 2

NIEUWS

REGIO

ECONOMIE

GELD & BEURS

LIFE & STYLE

http://knack.rnews.be/focus/poplounge/muziek/29-75-6506/festivalver...

ENTERTAINMENT

ZOEKERTJES

PARTNER-INFORMATIE

Partner-informatie Maak uw bedrijf groen zonder in het rood te gaan. Dexia maakt investeren in groene energie makkelijk dankzij Energy Line, een flexibele en voordelige leasingformule voor de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen.

Gratis alle winterbrochures in uw bus?

home / MUZIEK / Festivalverslag: Spot on Denmark- 26/11- ABClub, Brussel

Festivalverslag: Spot on Denmark- 26/11- ABClub, Brussel Lucy Love

Deense muziek in opmars? Zo'n vaart loopt het voorlopig nog niet. Wel viel op dat de derde editie van Spot on Denmark verreweg de succesrijkste was tot nu toe. De ABclub liep helemaal vol voor het showcasefestival waarop indierock werd afgewisseld met

Focus Knack op Facebook Fan worden

een gulle portie rap en dance. Focus Knack heeft 4,236 fans

In mei mocht een handvol vertegenwoordigers van de Belgische media naar het Spotfestival in Aarhus om er uit de 110 geprogrammeerde acts vier uit te kiezen die zich enkele maanden later in Brussel zouden mogen presenteren. Het resultaat was een snapshot van de Deense scene in al zijn verscheidenheid. Waar tijdens vorige edities van Spot on DK hoofdzakelijk de nadruk werd gelegd op bands uit het alternatieve milieu, kwamen dit keer ook artiesten aan bod die al een stek in de internationale hitlijsten hadden veroverd. De spits werd afgebeten door Prins Nitram, alias Martin Dahl, die zijn toegankelijke popsongs doorgaans van een flinke 'twist' voorzag. Dahl stond in zijn eentje met een elektrische gitaar op het podium, maar liet zich vanaf een filmscherm begeleiden door een drummer en bassist, wat verrassend goed uitpakte. Wie even zijn ogen sloot hoorde een strakke band aan het werk die uitsluitend uit alter ego's van de zanger bleek te bestaan. Nitram speelde songs uit zijn debuut-cd 'Bomty Bomty' en toonde zich daarbij van veel stilistische markten thuis: 'Change the Channel' was gemuteerde reggae en 'Arrogance' vertoonde zelfs bossanova-invloeden. Een veelzijdige jongen, deze Prins, en een stuk minder houterig dan zijn collega's uit het Belgische

Pedro

Rosita

Canelle

Michaël

Fabienne

Maxime

Van

Pascal

Philippe

Vicky

Focus Knack op Facebook

CD v/d WEEK: Midlake Midlake heeft het op zijn derde worp over 'The Courage Of Others', maar blijft toch vooral zélf de dapperste aller muziekgroepen.

vorstenhuis. Zanger Jacob Bellens, een Deen met Vlaamse roots, kwam twee jaar geleden in de AB al zijn fantastische folk noirduo Murder voorstellen. De man leent zijn stembanden en toetsenspel echter ook aan I Got You on Tape, een even donkere als romantische indierockband uit Kopenhagen. De songs uit 'Spinning for the Cause', de derde plaat van de groep, bleken met één been in de eighties te staan, maar klonken doorvoeld, organisch en authentiek. Er werd op hoog niveau gemusiceerd en op miniatuurtjes als 'Somersault' of 'The Blacksmith' viel volstrekt niets af te dingen. Hopelijk zien we I Got You on Tape dus snel terug met een langere set. Lucy Love, een zwarte 'femcee' met zwaar cockney-accent, die in haar thuisland al de Queen of Grime wordt genoemd, tapte uit een heel ander vaatje. Grime is een genre dat zich, met Dizzee Rascal als voornaamste vertegenwoordiger, in Londen ontwikkelde uit garage, dancehall, hiphop en dubstep. Lucy Loves nummers, gerapt tegen de scherpe beats en kale elektronische backing van ene Joakim, vertoonden raakpunten met die van Kelis en Lady Sovereign, al hadden ze weinig met het harde leven in de getto's te maken. 'No VIP' of 'Daddy was a DJ', uit haar cd 'Superbillion', steunden veeleer op de kleine irritaties uit het dagelijkse leven. Rudimentair, zeker, maar daarom niet minder doeltreffend. Headliners Fagget Fairys -vrij vertaald: de flikkerfeeën- grossierden in elektrohop met balkaninvloeden, wat hen met het dubbelzinnige 'Feed the Horse' ook bij ons al een radiohit opleverde. Frontvrouw Ena, een ex-fotomodel uit een moslimfamilie die jaren geleden de burgeroorlog in Sarajevo ontvluchtte, en DJ Sensimilla, hadden het in de meeste van hun songs vrij expliciet over hun lesbische geaardheid, maar lieten zich niettemin begeleiden door mannelijke muzikanten. Hun optreden was een explosieve cocktail van vette baslijnen, hamerende beats en stuiterende synthriedels met bloedgeile teksten, die de toeschouwers tot drinken én dansen aanzette. En zo werd Spot on DK omstreeks middernacht in ware feeststemming afgesloten. Dirk Steenhaut

door Lies Van Grieken | 27 november 2009 | Muziek |

1reacties |

reageer hier

Poplounge / alles over: HET BESTE VH DECENNIUM IN DE MUZIEK HET BESTE VH DECENNIUM IN TV HET BESTE VH DECENNIUM IN DE FILM INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL MUZIEK FILM TELEVISIE BOEKEN STRIPS E-FOCUS EXPO VARIA

Poplounge / eerder verschenen posts: Linda De Win, één jaar lang de Slimste Mens Ter Wereld Made in Congo: snapshots ODDSAC: een visueel album van Animal Collective Avatar meest succesvolle film aller tijden CLIPTIP: Karibu Ya Bintou van Baloji GRATIS: 'Kinshasa Succursale', de nieuwe afroparel van Baloji Saturday come slow nieuwe clip Massive Attack TOP 10: Winstgevende tournees Concertverslag Local Natives. Botanique Brussel, 25/1 Fever Ray 'speecht' op Zweedse award-uitreiking Tim Burton leidt Cannes-jury Concertverslag: Marduk - 24/1 - Biebob, Vosselaar Erik Van Looy regisseert Nederlandse remake Loft Amerikaanse producers prijzen The Hurt Locker Festivalverslag: Les TransArdentes - 23/1 - Halles des Foires, Luik Tip van de dag: Gil Scott-Heron "I'm new here" Concertverslag: Depeche Mode - 23/1 Sportpaleis, Antwerpen 'Mad man' Sam Page in Desperate Housewives Concertverslag: Channel Zero @ AB, 22/1 Ricky Gervais' regiedebuut leidt tot controverse in Amerika

29-01-2010 11:53


SPOT on Denmark, Bruxelles 2009 - previews