Page 1

Vereniging Sport Utrecht: organisatie voor top- en breedtesport


Toppers bij jou op school levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl bij leerlingen in het basisonderwijs. Enthousiaste topsporters delen tijdens een speciaal topsport­bezoek hun eigen sport- en levenservaringen met leerlingen van groep 5 t/m 8. Het project heeft als primair doel deze kinderen enthousiast te maken voor sport.

Vereniging Sport Utrecht / Olympisch Netwerk Midden Nederland (VSU/ONMN) is in samenwerking met de gemeente Utrecht het project Toppers bij jou op school gestart. Het project past binnen de intentie om topsport als vliegwiel voor de breedtesport te gebruiken.

Wat houdt het project ‘Toppers bij jou op school’ in? Sport en bewegen levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl bij leerlingen in het basis­ onderwijs. En dat maakt sport ook een krachtig middel om beweeg- en gezondheidsachterstanden bij kinderen te verminderen en te voorkomen. Topsportprestaties kunnen kinderen inspireren om zelf te gaan sporten. Bovendien hebben ze invloed op het gedrag in het sportveld en daarbuiten. Voor veel kinderen zijn bekende topsporters een voorbeeld. Deze topsporters kunnen kinderen – als geen ander – enthousiasmeren over al het moois dat sport te bieden heeft! Toppers bij jou op school brengt topsporters naar kinderen toe. Het bezoek is niet alleen leuk, het heeft ook een grote educatieve waarde. Het leert kinderen meer over doelen bereiken in het leven, gezonde voeding en het sociale aspect.

K i j k v o o r m e e r i n f o o p : w w w. s p o r t u t re c h t . n l o f n e e m c o n t a c t o p m e t Ve re n i g i n g S p o r t U t re c h t /


Wat komt de topsporter doen? De basis van het bezoek ligt op school, in het klaslokaal. Hier vertelt de topsporter over zijn/ haar persoonlijke ervaringen in de sport en over zijn/haar carrière. Met een korte presentatie en het meenemen van sportmaterialen en prijzen, zien kinderen wat er allemaal bij komt kijken om de top te bereiken. Ook krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf vragen te stellen aan de topsporter: hoe is het om in het Olympisch dorp te zijn? Hoe bereid je je voor op een finale? Maar ook vragen over hoe het leven van de topsporter eruit ziet: kan je ook nog met vrienden afspreken? Hoeveel moet je trainen? En wat is er niet leuk aan het leven als topsporter? Natuurlijk zet de topsporter ook handtekeningen en kan de groep met de sporter op de foto!

Na het gedeelte in de klas geeft de topsporter een clinic. Dit is de kans om iets te leren over de sport. Het praktijkgedeelte vindt plaats in de gymzaal, op het schoolplein of bij een sportvereniging in de buurt. De exacte invulling van een bezoek wordt altijd in overleg met de school en topsporter bepaald.

Voor wie is het project bedoeld? Deelname aan project Toppers bij jou op school is gratis en voornamelijk bedoeld voor groep 5 t/m 8.

Hoe kan een klas meedoen? Bent u enthousiast om een topsporter of talent te ontvangen? Vraag dan het inschrijfformulier aan via toppers@sportutrecht.nl of download het formulier van onze website www.sportutrecht.nl/toppers.

/ O l y m p i s c h N e t w e r k M i d d e n N e d e r l a n d , t e l : ( 0 3 0 ) 2 8 4 0 7 7 0 , e m a i l : t o p p e r s @ s p o r t u t re c h t . n l


Informatie Wil je meer weten of heb je vragen over het project ‘Toppers bij jou op school’ neem dan contact op met Vereniging Sport Utrecht/Olympisch Netwerk Midden Nederland via telefoon (030) 284 07 70 of e-mail toppers@sportutrecht.nl Kijk ook eens op de website www.sportutrecht.nl/toppers of volg ons op: www.facebook.com/UtrechtseToppers www.twitter.com/toppersopschool Toppers bij jou op school is een project van Vereniging Sport Utrecht/Olympisch Netwerk Midden Nederland, Grebbeberglaan 5, 3527 VX Utrecht Toppers bij jou op school wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vereniging Sport Utrecht: organisatie voor top- en breedtesport

Toppers bij jou op school  
Toppers bij jou op school  

Informatie over het project Toppers bij jou op school waar topsporters scholen bezoek voor een presentatie en clinic.

Advertisement