Page 1

DVORANE

Osijek, SRPANJ/KOLOVOZ 2018. - broj 42.

KRIŽAL JKA

LAKO DO POBJEDE!

Hrvatski rukometaši napravili su veliki korak prema Svjetskom prvenstvu kojem će u siječnju 2019. domaćini biti Njemačka i Danska. U prvoj kvalifikacijskoj utakmici koja je odigrana 8. lipnja u dvorani Gradski vrt svladali su reprezentaciju Crne Gore. A s prepunih tribina bodrili su ih navijači koji su stvorili sjajnu atmosferu.

U akciji

Od 1. kolovoza svaki dan

26.10. 21h

Nakon ljetne stanke, brojni će se sportski klubovi vratiti u tri osječke dvorane kako bi se pripremili za nadolazeću jesensku sezonu.

Koncert Željka Joksimovića, popularnog pjevača i glazbenika, održat će se u petak, 26. listopada 2018., u dvorani Gradski vrt. srpanj/kolovoz 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 1


GRADSKI VRT

info

5

glavnih dvorana nalazi se u kompleksu Gradski vrt, te pomoćni i prateći sadržaji

MJUZIKL U GRADSKOM VRTU

2008.

godine ova je dvorana izgrađena za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu

U sklopu Osječkog ljeta kulture, u dvorani Gradski vrt u subotu, 30. lipnja, uprizoren je mjuzikl Josepha Steina i Jerryja Bocka „Violinist na krovu“ u režiji Atile Bereša. Ovaj su mjuzikl koproducirali Srpsko narodno pozorište i Novosadsko pozorište, a dvorana puna gledatelja jasno je pokazala kako su osječani željni dobrih mjuzikala.

Publika je na trenutke ostajala bez daha

TURNIR KBC-a

DVORANE

Malonogometni turnir Kliničkog bolničkog centra Osijek „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ organiziran je po 21. put. Djelatnici KBC-a snage su odmjerili u dvorani Jug, a na turniru je sudjelovalo 12 ekipa bolničkih odjela. Ekipa Ort/Trauma osvojila je turnir, najboljim igračem proglašen je Tomislav Brzaj, a najbolji vratar je Ivan Mikulić.

PRVENSTVO AKROBATSKI ROCK’N’ROLL

Kikovci osvojili čak sedam zlatnih medalja Plesna su umijeća pokazali natjecatelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Sportsku dvoranu Zrinjevac početkom je lipnja „okupiralo“ 400 plesača akrobatskog rock’n’rolla koji su nastupali na 2. Regionalnom klupskom prvenstvu u organizaciji Plesnog kluba Kick. Na natjecanju su snage odmjerili plesači iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine koji su u Osijek stigli iz Slavonskog Broda, Zagreba, Tešnja, Tuzle i Sarajeva. Publiku su na trenutke ostavljali bez daha svojim akrobacijama, a najviše su ovacija s tribina ponijeli najmlađi natjecatelji.

2 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2018.

100 7 plesača PK Kick natjecalo se u Osijeku

zlatnih medalja su osvojili

11

10

srebrnih medalja

brončanih medalja


DVORANE

ZRINJEVAC NAJSTARIJA DVORANA NAJFREKVENTNIJA i najstarija gradska sportska dvorana ima 1.200 sjedećih mjesta, dok je ukupni kapacitet 4.000 posjetitelja.

OSIM UTAKMICA i treninga brojnih klubova, ovdje se održava i nastava Tjelesne i kulture, razni koncerti, manifestacije i skupovi.

KVALIFIKACIJE HRVATSKA - CRNA GORA

Kauboji osigurali odlazak na Svjetsko prvenstvo! Manuel Štrlek i Zlatko Horvat bili su najbolji strijelci Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Crnu Goru s 32:19 u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kojemu će u siječnju domaćini biti Danska i Njemačka. Ovom nadmoćnom razlikom Kauboji su tako osigurali odlazak na svjetsku smotru. Hrvatsku su do pobjede sa po šest pogodaka predvodi-

Hrvatska je dominirala u Gradskom vrtu

li Manuel Štrlek i Zlatko Horvat, pet golova postigao je Luka Cindrić, a četiri Igor Karačić. Vratar Marin Šego je sakupio deset obrana. U re-

prezentaciji Crne Gore najbolji strijelac bio je Nemanja Grbović sa četiri pogotka, a po tri su postigli Stefan Čavor i Miloš Božović.

Hrvatska je reprezentacija polako dizala prednost. Kada je dostigla deset golova viška, više se ispod dvoznamenkaste razlike nije spuštala.

KARATE PRVENSTVO HRVATSKE

Okupilo se 40 klubova U dvorani Gradski vrt održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste (od 6 do 13 godina) i Prvenstvo Hrvatske u parakarateu za osobe s invaliditetom. Sudjelovalo je više od 300 natjecatelja iz 40 klubova iz cijele Hrvatske. Zastupljeni su bili i osječki klubovi,

odnosno članovi Osječkog karate saveza, koji je uz potporu Hrvatskog karate saveza organizirao natjecanje. Svoje znanje u katama prikazali su članovi KK Osijek Žito, Essekera, Hrvatskog Sokola, Kuna, Karate akademije i HVIDR-e Osijek.

Najuspješniji klub bio je KK Hrvatski Sokol.

Koncentracija

300

prvenstvu

natjecatelja sudjelovalo je na

srpanj/kolovoz 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 3


JUBILARAC DOBRO WORLD CUP

Najbolji do sada Tin Srbić, svjetski prvak na preči, pobjednik je DOBRO World Cupa 2018. Sudionici, ali i brojni gosti DOBRO World Cupa, jubilarnog 10. Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku, proglasili su ga najboljim dosada. Kao i 116 gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja svijeta. Tin Srbić, svjetski prvak na preči i pobjednik DOBRO World Cupa 2018. postao je, kako piše na službenoj stranici Svjetske gimnastičke federacije, nacionalni heroj pobjedom na domaćem terenu. Deseti kup u Osijeku pamtit će i ukrajinska gimnastičarka Diana Varinska koja je osvojila

Naš Tin je briljirao!

zlatne medalje na dvovisinskim ručama, gredi i parteru te je bila uvjerljivo najuspješnija sudionica kupa. Lijepa slika otišla je s Promenade gdje je uz pomoć čak 530 članova brojnih klubova i sportskih društava stvorena Najduža ljudska špaga na svijetu. VIŠE OD 5.000 GLEDATELJA ukupno tijekom finalnih dana natjecanja posjetilo je dvoranu Gradski vrt, a slika iz Osijeka, tijekom gimnastičkih natjecanja, praćena je diljem svijeta.

SLJEDEĆI 11. PO REDU Svjetski gimnastički kup organizatori žele učiniti još boljim. Vjeruju kako će mnogi ovo natjecanje svih sljedećih godina označiti u kalendare kao događaj koji se ne smije propustiti.

JUG I ZRINJEVAC KATOLIČKA LIGA

DVORANE

Pobijedio tim Sv. Ilija iz Stolca Ekipa Sv. Ilija iz Stolca pobjednik je završnice nacionalne Katoličke malonogometne lige održane u Osijeku. Nastupilo je ukupno 12 momčadi iz Mostarsko-duvanjske, Zadarske, Šibenske, Riječke, Bjelovarsko-križevačke, Splitsko-makarske, Vrhbosanske, Porečke i Pulske te Đakovačko-osječke

nadbiskupije. Utakmice su se igrale u dvoranama Jug i Zrinjevac, najprije se razigravalo po skupinama, nakon čega su dvije prvoplasirane momčadi izborile četvrtfinale. Slavlje u finalu za Sv. Iliju osigurali su Josip Bošković i Ivan Perić, dok je konačni rezultat postavio Deni Kolega.

Osim na parketu, sudionici su se družili i u Aljmašu. 4 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2018.

Nastupilo je 12 momčadi


BAZEN

NOVA SEZONA

Ljetno osvježenje od polovice se lipnja traži na Kopiki. Nije ni čudo jer ovdje je pregršt sadržaja – četiri bazena, odbojka na pijesku, ležaljke, sjenila, dječje igralište… Sve što je pojedincu ili obitelji potrebno za uživanje. Dođite, osvježite se, opustite i dobro zabavite!

Kopika 9-20h Osvježenje na Copacabani možete potražiti tijekom cijeloga tjedna od jutarnjih do večernjih sati. Djeca mlađa od 12 godina moraju biti u pratnji starije osobe.

Ljeto u gradu najugodnije je ovdje

Gradski bazeni Od 1.9. U dvorani Gradskih bazena tijekom srpnja i kolovoza neće biti organiziranih grupnih programa vježbanja sve do prvog dana rujna. srpanj/kolovoz srpanj/kolovoz 2018. ▪ ŠPORTSKI 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪OBJEKTI 5 ▪ 5


PLIVANJE NAJZDRAVIJI SPORT

info NOVI SADRŽAJI

Veliki park na napuhavanje svakako će biti atrakcija na Copacabani. Park će se prostirati na 800 kvadrata i nije riječ o klasičnom parku, poput dvorca na napuhavanje i tobogana, već parku koji sadrži različite sprave. Moći će ga koristiti i djeca, ali i odrasli. U parku će biti postavljeni mehanički i elektronički napuhanci koji se gibaju.

4-6

godina najbolja je dob djece za učenje plivanja

8

2

14

su profesionalca, ostali su volonteri

licenciranih trenera radi u PK Osijek Žito

klubu

licenciranih sudaca je u

S mlađim se kategorijama prvenstveno vježba snaga trupa

PLIVAČKI KLUB OSIJEK ŽITO BAZENSKI RED

BAZEN

Oba gradska kupališta – Copacabana i Gradski bazeni imaju propisana pravila ponašanja koja, iz sigurnosnih razloga, svi posjetitelji trebaju poštivati. Tako u bazene nije dopušteno ulaziti u obući, unositi hranu, piće, staklene ili lomljive predmete, a prije korištenja bazena kupači se moraju istuširati. Za skakanje u vodu ili unošenje opreme u bazen potrebna je suglasnost, odnosno dozvola osoblja.

U zadnjih 5 godina bilježe brojne uspjehe U ovom su klubu stasale generacije i generacije plivača Plivački klub Osijek Žito osnovan je 1999. i broji 150 članova, od kojih su 130 registrirani natjecatelji. Sportaši su podijeljeni po dobnim kategorijama u šest grupa. Najmlađi su plivači u klubu kategorija početnici, zatim su tu mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori, mlađi seniori i seniori. - Preduvjet za upis u klub je pozitivna ocjena zdravstvenog stanja djeteta i osnova znanja plivanja: samostalan ulazak u vodu, plutanje na stomaku i leđima, odgurivanje od ruba bazena na stomak i leđa,

zaron, skok s ruba bazena u bazen na glavu… – pojašnjava Mihael Močković, trener i dopredsjednik PK „Osijek Žito“. Kaže kako su natjecatelji do sada ostvarili brojne uspjehe. U posljednjih pet godina ženska ekipa je dva puta ulazila u završnicu među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj, dok je muškima to uspjelo jednom.

TRENINZI

Plivački treninzi uključuju razvoj svih sposobnosti u skladu s dobi djeteta. Treninzi u bazenu čine 80%, a vježbe na suhom oko 20% ukupnog vremena provedenog na treningu.

Jako smo zadovoljni sa Gradskim Bazenima. Koristimo ih do maksimuma. 6 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2018.


BAZEN

OSVJEŽENJE SVI NA KOPIKU NAJPOPULARNIJE gradsko kupalište ove je godine svoja vrata otvorilo 15. lipnja, a ulaz je za sve posjetitelje bio besplatan. Cijene ulaznica i ove sezone ostaju iste – 8 kuna za odrasle, 5 kuna za djecu (od 7-16 godina). ZA DJECU DO 7 GODINA ulaz je i dalje besplatan. Osim bazena, uređeni su tereni za odbojku, rukomet i nogomet na pijesku, a teren za rukomet se i proširio kako bi odgovarao propozicijama.

1 2 ODNOŽENJE Odmičite savijenu nogu iz zgloba kuka.

ZANOŽENJE Podižite ispruženu nogu iz kuka.

PRIJEDLOG VJEŽBA

4

Za čvrstu stražnjicu i noge Iako je ljeto stiglo, još uvijek nije kasno da učvrstite stražnjicu i noge i osjećate se zadovoljno u vlastitom tijelu. Trenerica Dunja Habjanić donosi vam set vježbi kojima ćete učvrstiti ovaj dio tijela. Početni položaj (za prve tri vježbe) je isti – oslonite se na dlanove ispruženih ruku, leđa neka budu ravna, a mala lopta pod koljenom jedne noge. Mala lopta kao rekvizit, može se koristiti u svim vrstama programa, sa svim vježbačima. Pomoću nje vježbamo i proprioceptore, poboljšavamo ravnotežu i uključujemo veći broj stabilizatora.

3

SAVIJANJE Nogu savijajte u zglobu koljena privlačeći petu stražnjici i zadržavajući natkoljenicu na istoj visini cijelo vrijeme.

STISKANJE LOPTE Podići obje noge od poda i stiskati malu loptu koja se nalazi između stopala.

5

6

MOST Podižite i spuštajte stražnjicu u položaju „mosta“. Oba su stopala na maloj lopti.

ISKORAK S MALOM LOPTOM Namjestite početni položaj iskoraka sa malom loptom ispod koljena. Radite male pokrete podizanja i spuštanja, ne gubeći kontakt s loptom.

srpanj/kolovoz 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 7


Vratolomije koje publiku ostavljaju bez daha

19. PUT PANNONIAN CHALLENGE

Odlično vrijeme i lude akrobacije Tri dana adrenalinske zabave u Osijeku Proglašenjem najboljih BMX vozača završilo je 19. izdanje Pannonian Challengea, najvećeg festivala ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe. Pobjedu je odnio Iyek Rizaev. Pannonian su i ovoga puta otvorili skejteri, a Osijek je kao pobjednik napustio Slovenac Timotej Lampe Ignjić. Idućeg su dana skateparkom vladali

inlineri (roleri), a oduševio je Danac Jacob Juul. Ljubitelji adrenalina mogli su uživati u vratolomijama i akrobacijama, koje su na Kopiki tijekom tri dana izvodi-

li skejteri, roleri i vozači BMXa. S druge strane, partijaneri i ljubitelji dobre glazbe uživali su u večernjim satima u svirkama Psihomodo popa, Urbana, Brkova.

Na bicikle je sjelo 16 BMX profesionalnih vozača, a miljenik publike, Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač, zaradio je najveće ovacije, te osvojio drugo mjesto.

ORGANIZATORI i brojni volonteri pobrinuli su se da i ovo izdanje ostane zabilježeno kao najbolje do sada. Osijek se ponovno pozicionirao kao domaćin jednog od najboljih festivala ekstremnog sporta i zabave. EKSTREMNI SPORT i dobra zabava od 31. svibnja do 2. lipnja u Osijeku su išli čvrsto ruku pod ruku. Organizatori već imaju velike planove za sljedeće, jubilarno 20. izdanje najboljeg i najpopularnijeg festivala.

IDEALNO GRADSKI BAZENI

BAZEN

I ovdje se traži spas od vrućina Brojne osječke obitelji s malom djecom rado ljeti dolaze na Gradske bazene budući da im ovaj kompleks pruža puno veću komociju. Otvoreni i zatvoreni dio odlično su povezani, pa oni koji ne vole biti na suncu lako „skoknu“ u hladovinu zatvorenog prostora.

Kupačima su ovdje na raspolaganju suncobrani i ležaljke, a mogu se i osvježiti. Dostupno je čak 50 ležaljki, dok je u vanjskom dijelu postavljeno i 20 suncobrana. Intimnija atmosfera posjetiteljima omogućuje pravu relaksaciju nakon napornog radnog dana. Dođite i uvjerite se!

8 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2018.

25 15

kuna stoji dnevna ulaznica za odrasle

kuna je ulaznica za učenike, studente, umirovljenike i invalide


SREDNJIKA

Basketaši su neumorni

REKREACIJA Svi oni koji vole vježbati na otvorenom došli su na svoje. Lijepo vrijeme izmamilo je na Srednjiku brojne rekreativce, a ovdje tijekom ljeta vježbaju i klubovi koji su dvorane zamijenili terenima omiljenog gradskog igrališta. Kada se skupi ekipa pod košem, ni vrućina nije problem.

10.9. cijeli dan Na Srednjiki se tradicionalno obilježava Hrvatski olimpijski dan, središnja proslava dana Hrvatskog olimpijskog odbora.

Svaki dan 7-23h Svi sportski tereni, Street workout park i boćalište na raspolaganju su sugrađanima tijekom cijeloga tjedna. srpanj/kolovoz 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 9


ATLETSKA STAZA

info

333

metra duga je atletska staza na Srednjoškolskom igralištu. Presvučena je tartanom, a hvale je brojni rekreativci.

LJETNI SPORTSKI KAMP

Grad Osijek i Školski športski savez grada Osijeka u suradnji sa Zajednicom športskih udruga grada Osijeka organiziraju Ljetni sportski kamp SREDNJIKA 2018. U Kampu mogu sudjelovati djeca uzrasta od 9 do 14 godina. Kamp će se provoditi na terenima Srednjoškolskog igrališta, na Streljani i Kuglani Pampas te na Gradskim bazenima. Kamp će se provesti u terminu od 18. lipnja do 13. srpnja 2018. kroz četiri smjene.

5

godina je prošlo otkako je Srednjika dobila novo ruho. Obnovljena su sva igrališta i postavljene sprave za vježbanje na otvorenom.

DIZAČICA UTEGA TEA ŠOJAT

U dizanje utega zaljubila se na prvu Tea je državna rekorderka do 58 i do 63 kg

PARALELNA PREČA

SREDNJIKA

U Street workout parku snagu i fleskibilnost gornjih udova možete razvijati na paralelnoj preči. Idealna je za poboljšanje stabilnosti zglobova gornjih ekstremiteta, te koordinaciju i ravnotežu u tijelu. Vježbe na njoj dobre su za uklanjanje funkcionalnih smetnji zglobova ramena, laktova i zapešća. Jednostavna je za korištenje – s obje ruke čvrsto uhvatite prečke te dižete i spuštate tijelo, ili podignete tijelo i ljuljate se naprijed nazad.

Jako je zadovoljna dvoranom na Srednjiki

Dvadesetšestogodišnja Tea Šojat bavi se dizanjem utega već četiri godine. Ova studentica kineziologije sport obožava o čemu govori činjenica da se 15 godina bavila karateom. - I u karateu sam bila dobra kao što sam u dizanju utega. Bila sam u reprezentaciji skoro 10 godina te sam sedam puta bila državna prvakinja. Što se tiče dizanja utega, tu sam u reprezentaciji od samog početka. Nakon tri mjeseca treninga nastupila sam na europskom prvenstvu, a nedavno sam se vratila sa svog petog europskog prvenstva u Rumunjskoj. Zauzela sam 10 mjesto od ukupno 18 i ovo je bio jedan od mo-

jih najboljih nastupa jer sam napravila tri državna rekorda. Tea se u dizanje utega zaljubila na prvi pogled. Čak je godinu i po dana trenirala i karate i dizanje utega, ali je shvatila da to ne ide. Državna je rekorderka do 58 i do 63 kg, a dnevno trenira oko 5 sati.

CILJ

Nekakav poseban ritual prije natjecanja nemam. Malo dreknem na sebe i to je to. Cilj mi je ostati mirna i fokusirana.

Veliki mi je san otići na Olimpijadu, ako ne onu 2020., onda 2024. godine. Ja ću dati sve od sebe pa kako bude. 10 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2018.


SREDNJIKA

NOGOMET U KAVEZU NEŠTO DRUGAČIJI nogomet možete svakodnevno zaigrati na Srednjiki. U debeloj hladovini na sjevernoj strani igrališta smješten je kavez za nogomet. Igralište je dimenzija 15x20 metara i može se pregraditi u dva igrališta. REZERVACIJE termina možete obaviti telefonski na broj 031/285-500, na e-mail: kavez@sportskiobjekti.hr ili u caffe baru Žabac u sklopu objekta na Srednjiki. Termin od 50 minuta stoji 80 kuna (17-19h) i 120 kuna (19-23h).

TRČANJE JOSIP PAVIČIĆ

Staza je mekana za stopala i koljena To mu je važno jer je ranije igrao nogomet i ozlijedio koljeno Tridesetčetverogodišnji Josip Pavičić česti je posjetitelj Srednjoškolskog igrališta. - Ljeti dođem barem tri-četiri puta tjedno, a zimi dvaput. Uvijek se dobro zagrijem, potom istrčim određenu dionicu, a onda se prebacim na sprave, na kojima potom odradim trening. Josip na terene često dođe sa suprugom pa trče zajedno. - Moje kćeri treniraju atletiku i trenutno imaju treninge na Srednjoškolskom igralištu. Treninzi su

im sat vremena pa se zna dogoditi da supruga i ja odradimo trening dok njih čekamo. Cure su jako zadovoljne stazom, a najdraže su im šarene sprave. Mislim da je jako važno djecu usmjeravati u sport – kaže Josip i dodaje: - Uvjetima na Srednjiki sam jako zadovoljan. Staza je iznimno mekana za stopala i koljena.

Okoliš je jako uredan i čist. Najčešće trčim predvečer i, iako ima gužve, nađe se mjesta za svakoga!

REKREATIVKA KARLA TADIĆ

Održavam dobru formu Karla Tadić, studentica s trenutnom adresom u Londonu, ne propušta odraditi trening na Srednjiki kad god je u rodnome gradu. - Trudim se doći što ranije ujutro. Ako imam više vremena, otrčim određenu dionicu pa se pre-

Na Srednjiki je barem tri puta tjedno

Oduvijek sam se bavila sportom

bacim na sprave. No, koliko god imala obveza, trudim se doći tri puta tjedno jer tako održavam dobru formu. Ranije je trenirala tenis, te je dva puta proglašena najboljom učenicom športašicom Osijeka.

Volim doći na Srednjiku kad god sam u Osijeku. Tereni su najbolji u gradu. srpanj/kolovoz 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 11


Na turniru su sudjelovale tri ekipe

KAVEZ NA SREDNJIKI MINI SVJETSKO PRVENSTVO

Prvo mjesto osvojila ekipa OŠ „Grigor Vitez“ Najboljim strijelcem proglašen je Patrik Hinić iz OŠ „Dobriša Cesarić“ Na Srednjoškolskom igralištu u kavezu za mali nogomet održano je Mini svjetsko prvenstvo pod pokroviteljstvom grada Osijeka. Igralo se dva puta po 10 minuta. Na turniru je sudjelovalo tri ekipe – OŠ „Grigor Vitez“, OČ „Dobriša Cesarić“ i OŠ „Vijenac“, od

prvotno šest prijavljenih. Natjecanje je trajalo od 9 do 13,30 sati, a prvo su škole igrale utakmice međusobno, a potom su dvije najbolje ekipe, ekipa iz škole „Grigor Vitez“ i ekipa iz škole „Dobriša Cesarić“, igrale finalnu utakmicu. U finalnoj utakmici slavila je eki-

Svi natjecatelji dobili su besplatnu ulaznicu za Gradske bazene, a dodijeljene su i medalje i pehar pobjedničkoj ekipi. pa „Grigor Vitez“ rezultatom 5:4, a najbolji strijelac bio je Patrik Hinić iz OŠ „Dobriša Cesarić“.

NATJECATELJIMA je bilo vrlo zanimljivo igrati utakmice u nogometnom kavezu, a pravila su brzo usvojili. Sve je to zainteresiralo i slučajne prolaznike tako da gledatelja nije manjkalo. ORGANIZATOR turnira, udruga Mačkamama, svakako planira ponoviti ovakav događaj sljedeće godine i želja im je da on postane tradicija grada. Nadaju se i većem odazivu školaraca.

TJELESNI KATARINA JELEČEVIĆ

SREDNJIKA

Na jesen se vraćamo! I ove su se godine u lipnju učenici srednjih škola i studenti „oprostili“ sa Srednjoškolskim igralištem. Razred Katarine Jelečević, učenice I. gimnazije, svoj je posljednji sat Tjelesne i zdravstvene kulture proveo na terenima Srednjike. Neki su igrali nogomet, neki vjež-

bali na spravama, a neki trčali. - Ovdje možemo više kondicijski napredovati, a u dvorani radimo na snazi. Na Srednjiki smo trčali i štafetu te smo skakali u dalj u pijesku, što nije moguće u dvorani. Sve je uredno i čisto. Ima dosta sprava što je još jedan plus.

Tu smo sve dok je lijepo vrijeme. Kada krene kiša, selimo se u dvoranu. 12 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2018.

I u slobodno vrijeme zna doći na Srednjiku


Iako joj je tek 10 godina, Luna Devetak s natjecanja se obavezno vraća s medaljama. Dvije se godine natječe na turnirima sa svojim jahaćim ponijem Jeremyjem Baby Frayerom. Za jahanje se odlučila jer jako voli životinje. Nije joj problem trenirati svaki dan. Svaka čast!

Svaki dan 7-23h

5.-7.10.

U Teniskom centru Osijek termin možete rezervirati na broj 031/211-035. Tenis se ovdje igra u hladovini, na osam zemljanih terena. Dobrodošli!

21. Osječki jesenski sajam tradicionalno se održava na sajamskom prostoru Pampas. Okuplja veliki broj gospodarstvenika i poljoprivrednika. srpanj/kolovoz 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 13

TENIS I PAMPAS

NIŽE USPJEHE

Treninzi joj traju po dva i pol sata


TERENI

info

8

zemljanih terena svakodnevno je na raspolaganju rekreativcima i članovima Teniskog centra Osijek

ŠKOLA JAHANJA

Za učenje jahanja kandidati se mogu upisivati tijekom cijele godine. Škola jahanja Konjičkog kluba Osijek za svako dijete započinje u drugo vrijeme, budući da svatko ima individualne treninge. Cijena početnog tečaja stoji 1.000 kuna za 16 dolazaka. Nakon toga postoji mogućnost upisivanja drugog tečaja. Nakon dva završena tečaja polaznik postaje član škole jahanja. Cijena članstva tada je 500 kuna mjesečno. Informacije se mogu dobiti na broj: 099/655-4005.

TENIS I PAMPAS

NAJAM STRELJANE

Za sportske manifestacije najam streljane Pampas iznosi 5.000 kuna + PDV. Jedan sat korištenje otvorenog prostora za praktičnu obuku gađanja iznosi 265 kuna + PDV, a korištenje vatrene linije 30 kuna + PDV po satu korištenja. Streljana je izgrađena 1985. za potrebe EPSO-a (Europskog prvenstva u streljaštvu), a prigodom obilježavanja 200 godina streljaštva u Hrvatskoj. Velikih je prostornih i sadržajnih mogućnosti.

1

igralište s tvrdom podlogom također je dostupno za igru svim lkjubiteljima bijelog sporta

MALA JAHAČICA LUNA DEVETAK

Kaže da su joj uvjeti za treniranje na Pampasu jako dobri

Na turnirima osvoji jedno od prva tri mjesta Uz jahanje, hobi joj je glazba i pjevanje Desetogodišnja Luna Devetak bavi se jahanjem već četiri godine. Ova se učenica 4. razreda osnovne škole Frana Krste Frankopana prije jahanja bavila ritmičkom gimnastikom koja joj je uvelike pomogla u jahanju, jer je tamo naučila držati ravnotežu što je u jahanju vrlo bitno . - Za jahanje sam se odlučila jer volim životinje, a posebno konje. Jednom sam otišla probati jahati i odmah sam zavoljela taj sport. Kasnije sam između

svih jahaćih sportova izabrala preponsko jahanje. Natječe se za Konjički klub Osijek i trenira svakodnevno. Treninzi joj traju oko dva i pol sata, uključujući pripremu prije i nakon jahanja. - Ako idem s konjem na pašu, onda to zna trajati i duže. Imam svog konja, koji je jahaći Welshki pony WPB , a zove se Jeremy Baby Frayer i star je osam godina – ponosno priča Luna. Već dvije godine natječe se na turnirima. Do

PONI

Luna ističe kako je jedina na natjecanjima s ponijem, dok se ostali natjecatelji natječu s velikim konjima.

ODLIČNA U ŠKOLI

U školi sam odlična učenica, redovno učim i pišem zadaću tako da stignem ići svaki dan na trening. Ne dozvoljavam da mi se nakupi puno školskih obveza.

sada je bila na natjecanju u Novom Sadu gdje je osvojila 2. mjesto, u Zagrebu je osvojila 1. mjesto, a na sedam turnira u Đakovu osvajala je uglavnom 1. i 2. mjesto. U mađarskom Kaposvaru osvojila je 3.

S trenerima Snježanom Andraković i Rajkom Dokićem sprema se za Državno prvenstvo u Zagrebu. 14 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2018.


TENIS I PAMPAS

CJENIK ČLANOVI Teniskog centra Osijek tenis mogu igrati po povoljnijim cijenama. Najam terena (60 minuta) stoji 10 kuna po osobi, a 90 minuta 15 kuna. Igra u večernjem terminu (s rasvjetom) nešto je skuplja (20 kuna 60 minuta i 30 kuna 90 minuta). SVI OSTALI rekreativci koji žele rezervirati termin, sat vremena igre platit će 25 kuna po osobi (60 minuta) ili 37,60 kuna (90 minuta). U večernjim satima (igra pod rasvjetom) za 60 minuta izdvojit će 35 kuna po osobi, a za 90 minuta 52,50 kuna.

TENIS KATJA KOROVLJEVIĆ

Tenis mi se jednostavno učinio zanimljivim sportom

Do sada još nije sudjelovala na turnirima

Tenis trenira već dvije godine. Prije njega trenirala je gimnastiku i ples. Kaže kako joj se tenis jednostavno učinio zanimljivim. - Kada sam počela trenirati, sve više i više sam

SUPER TERENI

Tereni u Teniskom Centru Osijek su odlični. Imam super trenere, dobar i velik teren, a preko zime i balon u kojem nam nije hladno. Uvjeti su izvrsni.

STRELJAŠTVO LUKA KUDUZ

Slučajno postao strijelac - Streljaštvo kao šport me zainteresiralo sasvim slučajno, prije devet godina kada mi je ujak poklonio moj prvi pištolj velikog kalibra – kultnu Čezu – priča Luka Kuduz, strijelac Streljačkog kluba Me-

tak. Dolaskom na streljanu Pampas odmah je upoznao kolege strijelce i oni su ga u najvećoj mjeri i zainteresirali za streljaštvo. Nakon toga znao je da se želi baviti ovim sportom.

napredovala pa mi se počeo još više sviđati. Sada ne mogu zamisliti da ne igram tenis – pojašnjava Katja Korovljević, uče-

nica 3. razreda osnovne škole Sv. Ane. Katja treninge ima dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, i to popodne, a trenira u Teniskom centaru Osijek. Odlično usklađuje školske obveze sa sportskima. - U školu uvijek idem ujutro, a treninzi su mi uvijek popodne. Kada dođem iz škole kući najprije napišem zadaću, pa mi ostane vremena i za trening i za igru.

Katja se opušta pjevanjem i igranjem badmintona.

DISCIPLINE

Natječem se u disciplinama pištolj VK 25m 10 + 10 hitaca, revolver VK 25m 10 + 10 hitaca, pištolj i revolver VK 25m 15 + 15 hitaca.

Što u pojedinačnim, što u ekipnim konkurencijama do sada je skupio stotinjak medalja.

Meni je opuštanje upravo streljaštvo i ne shvaćam ga kao teret.

Prije je trenirao košarku

srpanj/kolovoz 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 15


Zabava za sve

UZ STRELJANU PAMPAS PANITBALL TEREN

Najmlađi tenisači TK Osijek bili su uspješni na prvenstvu u Đakovu. Mia Rogulja i Luka Mitrović osvojili su prve pehare. Dea Dunković osvojila je 1. mjesto u srebrnoj skupini, a Franka Juvančić 7. u zlatnoj. Fabijan Đitko i Marko Peterka podjelili su 3. mjesto u zlatnoj skupini.

Igra izvrsna za kondiciju Paintball teren na Pampasu mogu iznajmljivati svi zainteresirani ljubitelji ove adrenalinske aktivnosti. Teren se može iznajmiti tijekom cijeloga tjedna, a interes je vikendom najveći. Na terenu je po-

stavljeno 40 punktova, odnosno zaklona koji se mijenjaju kako igra ne bi bila predvidljiva. Korisnicima su na raspolaganju svlačionice, tuševi i drvena koliba u kojoj se mogu okrijepiti nakon igre. Po-

vršina terena je 100x50 metara, a ograda kojom je ograđen teren visoka je četiri metra. Rezervaciju terena možete obaviti preko Paintball kluba Raptor, na broj 091/22445-51.

031 285 500 (tajništvo) uprava@sportski-objekti.hr www.sportski-objekti.hr

Rješenje: Morski prolaz, ama, A-ha, sila, Đ, Grk, otonel, Aqua aerobic, RU, ZOR, kaj, U, Seul, oda, APS, keton, ort, AN, anagramiranje

TENIS I PAMPAS

Oprema za paintball također se iznajmljuje u klubu Raptor.

IMPRESSUM Izdavač: Športski objekti d.o.o. Direktorica: Nataša Brčić Urednica: Marijana Bošković Izvršna produkcija: Kulen vizija Tisak: Grafika

16 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2018.

Športski Objekti br. 42 - srpanj/kolovoz 2018.  
Športski Objekti br. 42 - srpanj/kolovoz 2018.  
Advertisement