Page 1

SREDNJIKA

Osijek, SVIBANJ/LIPANJ 2018. - broj 41.

KRIŽAL JKA

VRIJEME ZA REKREACIJU

Idealne temperature, sunce i zelenilo dovoljni su za buđenje iz zimskog sna. Lijepe trenutke odmora možete aktivno provesti na Srednjiki. Opustite se trčanjem, istegnite se na brojnim spravama i zagrijte na nekom od igrališta na otvorenom. Ovdje je sada kao u košnici, no ne brinite – ima mjesta i za vas!

Uvijek se možete priključiti

Cijeli tjedan 7-23h

Svaki dan 17-23h

Dani su duži, pa je i Srednjoškolsko igralište građanima na raspolaganju 16 sati dnevno. Iskoristite vrijeme.

Termin za nogomet u kavezu na Srednjiki možete rezervirati na 285-500 ili na mail kavez@sportski-objekti.hr ili u caffe baru Žabac svibanj/lipanj 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 1


MALI NOGOMET

info TURNEJA RADOSTI

Osnovnoškolci i vrtićarci okupili su se na Srednjoškolskom igralištu na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih. Osnovnoškolci su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Treći FERIT-ov turnir

Feritijada okupila 18 ekipa na Srednjiki Ovogodišnji je pobjednik ekipa “Kimko je stroj kume moj”

HORIZONTALNE LJESTVE

SREDNJIKA

U Street workout parku tjelovježbu možete započeti na horizontalnim ljestvama koje su idealne za jačanje snage mišića gornjih ekstremiteta, ramena, prsa i leđnih mišića. Vježama ćete povećati koordinaciju među udovima i fleksibilnost. Sprava je jednostavna za vježbanje - uhvatite se za rukohvat i polako prelazite od jedne do druge prečke.

18

ekipa je sudjelovalo

150

nogometaša je igralo

TRČANJE ANDRIJA PERIĆ

Svaki dan par krugova Student Odjela za biologiju, Andrija Perić na Srednjiki je skoro svaki dan. - Trčanje mi dođe kao nekakav bijeg od fakultetskih obveza. Ne bavim se njime profesionalno, rekreativac sam - objašnjava Andrija. Kad je lijepo vrijeme otrči nekoliko krugova.

Na stazi bude pola sata do sat

Stavim slušalice u uši, pustim glazbu i isključim se. 2 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ svibanj/lipanj 2018.


S prvim lijepim i toplim danima na Srednjiki je održan Malonogometni turnir FERIT-a (Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija). Tijekom dva dana (18. i 19. travnja) odigrano je 38 susreta – prvoga dana utakmice u skupinama, dok se drugi dan održalo četvrtfinale, polufinale, utakmica za 3. mjesto i finale turnira. Ekipa studenata 2. godine FERIT-a “Kimko je stroj kume moj” osvojila je ovo-

NAJBOLJI GOLMAN turnira je Edi Takač iz pobjedničke ekipe Kimko, a najbolji strijelac je igrač Deni Maganjić iz ekipe DEBili s 9 postignutih pogodaka. godišnju Feritijadu protiv ekipe “DEBili”. Rezultat je bio 2:1 gdje je ekipa Kimko postigla dva pogotka u ranom dijelu utakmice te privela utakmicu kraju uz jedan primljen pogodak.

SREDNJIKA

TURNIR STUDENATA I PROFESORA

Kimko je pobijedio na pogon Luke Šporčića koji je proglašen najboljim igračem turnira, a može se pohvaliti i zavidnim brojem postignutih zgoditaka. Prva ekipa osvojila je komplet za provod u jednom osječkom noćnom klubu, a drugo i treće mjesto po bocu šampanjca. Održana je i tombola s glavnim nagradama - putovanje za dvoje u Sarajevo i besplatan odlazak s FERIT-om na STEM Games.

ODAZIV studenata i profesora FERIT-a bio je jako velik, čemu svjedoči i činjenica da je bilo 18 ekipa s do 10 igrača, koliko je bilo propisano. NAJVIŠE navijača bilo je na utakmicama za treće mjesto i na finalnoj utakmici. Tradiciju organiziranja ovog turnira FERIT će zasigurno nastaviti.

KOŠARKA PETAR ČES

Češće dolazim ujutro

Volim biti u formi Studentu informatike, Petru Česu dolazak na Srednjiku ovisi o fakultetskim obvezama. - Košarku sam aktivno trenirao osam godina, ali sam, nažalost, morao prestati zbog bolesti. No, to me ne sprječava da dođem na Srednjiku i gađam koš, po-

gotovo kad je ovako lijepo vrijeme – objašnjava Petar. Trudi se doći barem tri puta tjedno. - Provjeravam jesam li još uvijek u formi. Zimi nisam bio redovan jer ne volim snijeg, ali otkako je došlo proljeće sve se češće na Srednjiki opuštam od fakulteta.

Ako su svi koševi zauzeti pridružim se dečkima koji već igraju.

Odlično je što su tereni osvijetljeni, a okoliš je uredan i čist. svibanj/lipanj 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 3


TRIATLONKA IVANA GRANOŠA (17)

Treniram šest dana u tjednu Trči na Srednjiki, pliva na Gradskim bazenima, a biciklira po gradu i Baranji Najprije se Ivana Granoša devet godina bavila plivanjem, a sad već godinu i pol trenira triatlon. - Oduvijek sam voljela trčati i voziti bicikl. Najčešće sam biciklom išla u školu i na trening – kaže Ivana, učenica III. gimnazije. Trenira u Triatlon klubu Tritim. Trener Aleksandar Tompa pozvao ju je na utrku i naprosto joj se jako svidjelo. - Jako me raduje što je došlo toplo vrijeme jer mogu biciklirati vani. Tijekom zime treninge sam odrađivala na sobnome biciklu, ali to nije to. Treninzi mi traju od dva

pa čak i do četiri sata dnevno, a kombiniram discipline. Do sada je sudjelovala na svim triatlon natjecanjima u Hrvatskoj, a bila je i na natjecanjima u Rumunjskoj i Bugarskoj. Krajem svibnja ide u Poljsku na Europski kup. - To je seniorski kup, a ja sam još juniorka. Idem vidjeti kako je to natjecati se sa starijim curama. Nemam velika očekivanja, dat ću sve od sebe pa ćemo vidjeti što će biti.

Želi na Olimpijske igre 2024. ili 2028.

Kao plivačica nekoliko puta sam se penjala na pobjednička postolja državnih natjecanja. PROŠLE JE GODINE Ivana bila državna prvakinja u mlađoj juniorskoj kategoriji, a među juniorkama je bila treća. Na europskoj rang ljestvici bila je sveukupno 25. Taj se rezultat dobije zbrajanjem rezultata sa svih europskih kupova.

OD NAPORNIH TRENINGA Ivana se opušta odlaskom u prirodu. Čak i kad odmara ode se s prijateljima voziti biciklima. Njezin je odmor uvijek aktivan, bilo da je riječ o trčanju, bicikliranju ili plivanju.

TJELESNA KULTURA DINO GALIĆ

SREDNJIKA

Prvo trčimo, pa onda odbojka Dino Galić, student prve godine Odjela za fiziku, Srednjiku najčešće posjećuje kad imaju sat Tjelesne i zdravstvene kulture. - Tjelesni imamo jedanput tjedno po dva školska sata. Tijekom zime nastavu tjelesne i zdravstvene kulture održavamo u dvorani koja je malena i nema puno vježbi

koje možemo odraditi unutra. Unazad dva-tri tjedna nastava se održava vani, što je odlično. Nije zagušljivo, a Srednjika je uredna i čista te su tereni odlični - kaže Dino. Ovdje, kaže, nema gužve i izvrsno im je na zraku. Najprije trče, a onda igraju odbojku, nogomet ili košarku. Preferira odbojku.

Ovdje je sve baš onako kako treba biti. 4 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ svibanj/lipanj 2018.

Volim kada Tjelesni imamo na Srednjiki


DVOPREG

Po šest sati svakoga dana Marko Vidačić trenira vožnju dvopregom na Hipodromu Pampas. Trenutno se priprema za turnir u Beču, te za Svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Njemačkoj. Dvopreg je ljubav.

TC Osijek 7-23h

Hipodrom Pampas

Svakoga dana možete rezervirati svoj termin za igru na osam otvorenih terena. Dovoljno je nazvati broj: 031/211-035.

Informacije o školi jahanja za djecu mogu se dobiti u KK Osijek na broj: 099/655-4005. Treninzi su dva puta tjedno. svibanj/lipanj svibanj/lipanj 2018. ▪ ŠPORTSKI 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪OBJEKTI 5 ▪ 5

TENIS I PAMPAS

Nekada i dva puta dnevno dolazi na hipodrom


info

TENISKI CENTAR OSIJEK ČLANARINE

300

600

1000

10

kuna cijena je godišnje članarine za djecu članove

BEZ BALONA

Balon pod kojim su tenisači trenirali tijekom zimskih mjeseci u Perivoju kralja Tomislava uklonjen je 24. travnja. Dolaskom lijepog vremena teniske aktivnosti odvijaju se na šest vanjskih terena. Okoliš je već odavno uređen, a cijene termina ostale su iste. Dovoljno je da se pokrenete - tereni su spremni.

kuna stoji godišnja obiteljska članarina

kuna godišnju članarinu plaćaju dame i gospoda kuna stoji termin od 60 minuta na otvorenim terenima za članove

Jako voli tenis

MALA TENISAČICA LEONA ROGULJA FINALE U JAHANJU

TENIS I PAMPAS

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo, održano je finale kupa u preponskom jahanju “Zimski kup Slavonije i Baranje”, sezona 2017/2018. Organizatori natjecanja su Konjički klub Osijek i Državna ergela Đakovo. Ovogodišnji osvajači Zimskog kupa su u kategoriji 110 cm Ivan Funarić iz KK Osijek, a u kategoriji 120 cm Danijela Žuljević iz KK Karoca.

Sudjeluje na 10 turnira svake teniske sezoni Zbog istegnutog mišića trenutno ide samo na kondicijske treninge Jedanaestogodišnja Leona Rogulja trenira tenis već punih pet godina. - Prije tenisa trenirala sam gimnastiku i balet. Budući da je moj tata prije bio trener tenisa, htio je da pokušam i vidim hoće li mi se svidjeti. Probala sam i jako sam zavoljela tenis! – priča Leona. Trenira pet puta tjedno po jedan ili dva sata dnevno, a dva ili tri puta tjedno ima i kondicijske treninge. Do sada je sudjelovala na turnirima do 8, do 10 i do 12 godina, a igra oko 10 turnira po sezoni. - Obišla sam skoro cijelu Sla-

voniju. Bila sam u Požegi, Valpovu i drugim gradovima. Često sam u zlatnoj skupini, što se tiče osvojenih mjesta. U slobodno vrijeme vozi se biciklom i voli čitati knjige. Jako joj se sviđaju tereni i okoliš Teniskog Centra Osijek. - Živim blizu pa mi je i to super. Tereni su odlični, a park je jako lijepo uređen.

TRENERI

Otkako trenira u TC Osijek, Leonin trener je Zlatko Sekošan, a kondicijski trener Mirko Krolo. Kaže kako će na sljedećem turniru vjerojatno probati igrati parove.

Jedva dočekam lijepo vrijeme da ispod balona izađemo trenirati na otvorenom. 6 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ svibanj/lipanj 2018.


NA REGIONALNOM PRVENSTVU Slavonije za juniore u Vinkovcima, tenisači TK Osijek ostvarili su zapažene rezultate. Ema Miđić bila je prva u konkurenciji juniorki, a Lovro Harc najbolji junior. USPJEH JE POSTIGLA i Dea Dunković koja je osvojila ZTS/HTS turnir do 10 godina TK Hrvoje u Zagrebu. Ovo je Dein 5. uzastopni osvojeni turnir i 25. uzastopna pobjeda na službenim turnirima.

STRELJAČI GSD OSIJEK 1784.

Sa zračnim pištoljem najbolji u Hrvatskoj Profesionalci treniraju četiri puta tjedno, a vikendom su na natjecanjima Streljači smatraju kako je Pampas jedna od najboljih streljana u ovom dijelu Europe.

Streljačka škola za djecu

Najstarije streljačko društvo u Osijeku ima oko 200 članova i šest trenera. Najzastupljenija disciplina je pištolj, po čemu su poznati u

Kadeti, juniori, seniori i veterani u disciplinama pištolj, puška i puška sačmarica.

Hrvatskoj i u svijetu. Danas je muška i ženska ekipa u disciplini zračni pištolj među najuspješnijima u Hrvatskoj – muška je ekipa već četvrtu

godinu zaredom prva, a ženska je među tri najuspješnije. U društvo se može učlaniti tko želi. Nekakav poseban uvjet ne postoji, osim onog prema Zakonu o oružju i Zakonu o športu, koji kaže da djeca mlađa od 10 godina ne mogu baratati oružjem, bez obzira što su pod nadzorom trenera. Društvo ima streljačku školu koju pohađa 20-ak djece. U školi uče osnove, a potom član prelazi u stariju grupu. Članarina za streljačku školu je 80 kuna mjesečno, a treninzi se održavaju tri puta tjedno po jedan školski sat. Godišnje na državnim prvenstvima osvoje oko 25 medalja u različitim kategorijama, a imaju i nekoliko reprezentativaca.

REKREATIVKA SVJETLANA AZENIĆ MITROVIĆ

Sin me uvukao u tenis Uz sina teniskog profesionalca, liječnica Svjetlana Azenić Mitrović i suprug su počeli rekreativno igrati tenis. - Unazad dvije, tri godine i mi smo počeli igrati. Kako je Luka išao na treninge i mi smo uvidjeli da nam treba rekreacija. Zapravo nas je sin uvukao u

tenis. Trudimo se igrati barem jednom ili dva puta tjedno, ali smo na terenu i češće, jer volimo gledati Lukine treninge kaže Svjetlana. Češće igra ljeti. - Ljepše mi je igrati na otvorenom. Ima više zraka, okoliš je odlično uređen.

Sudjelovala je na nekoliko turnira

Poslije meča sjednemo pa popričamo s društvom u parku i popijemo kavu. svibanj/lipanj 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 7

TENIS I PAMPAS

USPJEH OSJEČKI TENISAČI


Konji moraju biti izrazito zdravi

VOŽNJA DVOPREGA MARKO VIDAČIĆ

Mozart, Ginger i Barabela idu na Svjetsko prvenstvo u Njemačku Treninzi ovise o psihičkom stanju konja. Često se trenira i dva puta na dan Sjeća se Marko Vidačić davne 1994., kad je kao osmogodišnjak prvi puta doživio konje. - Otac je tada kupio prvi par konja i uveo me u taj svijet. Narednih pet godina s konjima smo išli samo na kulturne manifestacije, kao što su Đakovački vezovi i Vinkovačke jeseni. Tek smo kasnije počeli ozbiljnije trenirati za natjeca-

nja – priča Marko. Vožnja dvoprega njegov je način života. - Treninge i privatni život jako je teško uskladiti jer je tu i posao, ali sve teškoće nestanu kada vidim moju dvogodišnju kćerkicu Evu - kaže.

Trenutno trenira s tri konja Mozartom, Gingerom i Barabelom, čiji je vlasnik Krešimir Ćorić iz Iloka. - Te konje spremamo za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2019. Uskoro nas očekuje turnir u Beču, i to prvi međunarodni turnir za ove konje. Discipline: dresura, maraton i vožnja preciznosti.

Na natjecanju pobjeđuje onaj tko ima najmanje negativnih bodova.

NA PAMPASU Marko provede dnevno minimalno 6 sati. Uvjeti za trening su odlični. U zatvorenoj hali preko zime se rade kondicijske pripreme, a s dolaskom lijepog vremena odmah se kreće s ozbiljnim radom. U LIPNJU SE u Pleternici održava Nacionalno prvenstvo i međunarodni turnir u vožnji dvoprega. Marko se priprema za to natjecanje, te prisjeća kako je upravo u tom gradu 2006. postao viceprvak države.

TENIS I PAMPAS

PAMPAS PAINTBALL

Provjerite kondiciju Paintball teren uz streljanu Pampas prostran je i lijepo uređen. Ukoliko ste željni dobre zabave, svakako ovdje svratite i okušajte se u adrenalinskoj igri izvrsnoj za kondiciju. Površina terena je 100x50 metara, a na njemu je postav-

ljeno 40 punktova. Korisnicima su na raspolaganju svlačionice, tuševi i drvena koliba u kojoj se mogu okrijepiti nakon igre. Na paintball terenima moguće je proslaviti i rođendan. Proslava traje dva sata. Cijena je 500 kuna za osnovni paket za desetero djece.

8 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ svibanj/lipanj 2018.

Zabava za sve generacije

Rezervacije terena ili termina za rođendan Paintball klub Raptor, 091/224-45-51.


BAZENI

Lijepo, ugodno, čisto i zabavno

OSVJEŽENJE Nakon redovitog remonta Gradski su bazeni posjetiteljima ponovo na raspolaganju od kraja travnja. U vodenim radostima uživaju i mali i veliki, a uskoro će to moći i u vanjskom dijelu kompleksa.

Jutarnja akcija vraća se na jesen

Uto/čet 17,55-18,50h

Jutarnja akcija na Gradskim bazenima je završila s 1.5., a u planu je opet na jesen.

U dvorani Gradskih bazena dva dana u tjednu grupno se vježba Booty&Core, za učvršćivanje nogu, stražnjice, trbuha i leđa. svibanj/lipanj 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 9


info

ROĐENDAN PROSLAVA NA GRADSKIM BAZENIMA

BAZENI

10

20

djece uključeno je u cijenu proslave

kuna je nadoplata za svako sljedeće dijete djece maksimalno može biti na proslavi

VATERPOLO KLUB MURSA

Tri puta prvaci treće lige istočne regije

OBAVLJEN REMONT

Od 9. do 22. travnja na Gradskim se bazenima održao redoviti remont. Izvršena je izmjena filtera, očišćene su klime, servisirane cirkulacijske pumpe, te obavljena dezinfekcija kompenzacije. Rekonstruirane su i pločice u natjecateljskom bazenu, te izmijenjene pločice na terasi vanjskog bazena. Od 23. travnja posjetitelji mogu ponovno uživati u čarima bazena. Tako će biti do novog remonta koji se očekuje u rujnu, po završetku ljetne sezone.

20

kuna stoji proslava rođendana

KOPIKA SE OTVARA U LIPNJU

Sredinom lipnja vrata otvara Copacabana - najpopularnije gradsko kupalište. Pripreme su već u tijeku kako bi sve bilo spremno za idući mjesec. I ove se kupališne sezone očekuje velik broj kupača koji će spas od ljetnih vrućina tražiti upravo na bazenima uz Dravu.

350

Seniori već četiri godine igraju 3. ligu

Klub trenutno broji oko 70 članova koje treniraju četiri trenera. Podijeljeni su u školu vaterpola, nade, mlađe kadete, kadete, mlađe juniore, juniore i seniore. Trenutno su najbrojnije skupine nade i mlađi kadeti. Najveći interes za upis u klub imali su nakon zadnjih olimpijskih igara kada je Hrvatska osvojila zlato. - Dvije smo sezone igrali i Otvoreno prvenstvo Mađarske. S našim smo seniorima tri puta bili prvaci treće lige istočne regije. Treća je liga podijeljena na četiri regije, a najbolji igraju finalnu četvorku – ističe Dražen Lerinc, tajnik kluba.

Tijekom zimskih mjeseci vaterpolisti treniraju na Gradskim bazenima, dok se ljeti sele u Olimpijski bazen na Copacabani. - Taj nam bazen više odgovara jer djeca mogu osjetiti širinu bazena – dodaje. Najmlađi imaju tri-četiri puta tjedno trening po sat vremena. Starije kategorije imaju od četiri do šest puta tjedno trening u trajanju od po sat i pol do dva.

POMLADAK

Još ima mjesta za priključenje dječaka godišta 2007., 2008. i 2009. Djevojčice koje se žele okušati u vaterpolu mogu biti i starije.

Idealno je da djeca imaju 9 do 10 godina i da se znaju održavati na vodi. 10 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ svibanj/lipanj 2018.


BAZENI

PANNONIAN CHALLENGE 19. FESTIVAL EKSTREMNIH SPORTOVA Pannonian Challenge od 30. svibnja do 2. lipnja na lijevoj će obali Drave okupiti najbolje svjetske vozače ekstremnih sportova, kao i neke od najboljih glazbenih izvođača u regiji. PARTY OTVORENJA i izložba fotografija održat će se u srijedu, 30. svibnja u Kazamatu, a posjetitelje Pannoniana zabavljat će poznati osječki DJ dvojac – DJ Omer i DJ Umbo.

REKREATIVAC PLIVAČ FILIP VUJIĆ

Plivanje me formiralo kao osobu S 13 godina na 100 metara kraul imao je bolji rezultat nego Duje Draganja u istoj dobi Plivanje je Filip Vujić počeo trenirati sa šest godina i trenirao je punih 12 godina. - Imao sam problema s kralježnicom i roditelji su smatrali da će plivanje to riješiti. Nakon nekog vremena, plivanje je ispravilo moje držanje te preraslo u jednu veliku ljubav i strast. Formiralo me kao osobu - kaže Filip, student Socijalnog rada u Zagrebu. Odlaskom na studij nije više imao vremena za profesionalne

Plivanje je ljubav i strast

treninge. - Trenutno sam na studentskoj razmjeni u Beču gdje dobru formu održavam teretanom, no moram priznati da mi plivanje fali. Kad god sam u Osijeku odem na Gradske bazene i odradim trening. Najdraži stilovi su mu delfin i kraul. Dva puta je bio brončani u delfinu na državnom prvenstvu. A dobre rezultate imao je i u štafeti.

NATJECANJA

Dok je aktivno trenirao Filip je osvojio više od 100 medalja. Kako je odrastao tako je imao i sve veću želju za uspjehom, više je sebe davao, pa su medalje lakše dolazile.

Gradski bazeni su uredni i čisti, a osoblje je uvijek bilo susretljivo prema sportašima.

GRADSKI BAZENI GRUPNE VJEŽBE

Pilates i Booty&Core U dvorani Gradskih bazena grupno se vježba basic pilates i Booty&Core. Termini basic pilatesa su ponedjeljkom i srijedom od 16,45 sati, te utorkom i četvrtkom od 16,45 sati. Trening je niskog intenzite-

ta i namijenjen je početnicima i svima koji žele manje agresivan program vježbanja. Booty&Core na rasporedu je utorkom i četvrtkom od 17,55 sati. Također je riječ o treningu srednjeg intenziteta.

Vježbe se mogu prilagoditi i totalnim početnicima.

Za vježbanje u društvu

svibanj/lipanj 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 11


1 2 PODIZANJE NOGU Leći potrbuške na klupicu, noge malo u zraku, savijene u koljenima, spojenih peta. S izdahom podizati noge. Pokret je iz kukova.

3 SKLEK Široki položaj ruku, leđa ravna. Savijte, te kroz izdah ispružite laktove.

5 4 ČUČANJ NA JEDNOJ NOZI Krenuti iz stojećeg položaja, podići jedno stopalo u zrak i spuštati se dok ne sjednete na klupicu. Zatim se podignete i vratite u stojeći položaj.

SKLOPKA Sjednite na klupu, ravnih leđa. Podignite savijenu nogu po nogu u zrak. Zadržavajte cijelo vrijeme noge u zraku i izvodite sklopku odmicanjem trupa od nogu, pa ponovno približite noge i trup.

PRIJEDLOG VJEŽBA

OBRNUTI USKI SKLEK Ruke postavite u uži položaj. Pružajte i savijajte ruke u laktovima.

6

Vraćanje u formu Trenerica Dunja Habjanić ovoga puta donosi vježbe koje možete odraditi na otvorenom. Dovoljno je da se zaustavite kod klupice i odradite kratki krug. Vježbe možete izvoditi i kod kuće, uz stolicu ili krevet. Radite ih jednu za drugom (čučanj na jednoj nozi i iskorak napraviti dva puta

zaredom, mijenjajući nogu). Organizirajte si mali kružni trening s tri do pet krugova vježbanja, a svaku vježbu ponavljate 15 puta. Uz klasične aktivnosti na otvorenom, poput trčanja, brzog hodanja, rolanja ili vožnje biciklom, ove će Vam vježbe snage brzo vratiti formu.

COPACABANA TRAVANJSKI CAC

BAZENI

Čak 84 pasmine na izložbi pasa Na travnjacima Copacabane pred petero domaćih i inozemnih sudaca prošetalo je oko 240 rasnih pasa. Najdulji put prevalili su natjecatelji iz Velike Britanije i Norveške. Za najljepšeg psa izložbe izabran

je škotski terijer Ante Lučina iz Zagreba, a najljepši autohtoni pas je hrvatski ovčar Crazy carlos Certisa Ante Žeravice iz Đakova, koji je izveo i najljepši par i uzgojnu skupinu hrvatskih ovčara.

12 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ svibanj/lipanj 2018.

ISKORAK Iz stojećeg položaja ispred klupe, namjestite jednu nogu iza na klupicu. Pružajte i savijajte koljena i kukove pazeći na položaj kralježnice.

Stigli su iz 12 država


DVORANE

DOBRO

Gimnastički svjetski kup, najveće sportsko natjecanje u Osijeku, ove se godine u dvorani Gradski vrt odvija krajem svibnja pod nazivom “Dobro World Cup Osijek 2018.”. Dolaze gimnastičari iz 34 zemlje svijeta. Kao i obično, bit će gužva na tribinama.

Jubilarno deseto izdanje natjecanja

Gradski vrt 8./9.6.

Zrinjevac vikend 10-20h

Kvalifikacije rukometnog prvenstva u najvećoj će se dvorani u Osijeku, Gradskom vrtu, održati u petak i subotu, 8. i 9. lipnja.

U najstarijoj gradskoj dvorani subota i nedjelja rezervirane su za službene i prijateljske utakmice na kojima je mnogo gledatelja. svibanj/lipanj 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 13


AKTIVNOSTI

info

11.199

sati treninga sportskih klubova i utakmica prošle je godine održano u dvorani Gradski vrt

STIŽE PETAR GRAŠO

Koncert Petra Graše 5. svibnja u dvorani Gradski vrt počinje u 20,30 sati. Popularni pjevač imat će ovaj puta i specijalnog gosta Tončija Huljića. Grašo će publici prirediti retrospektivu svoje dosadašnje karijere uz hitove Ako te pitaju, Moje zlato, Srce za vodiča, Uvik isti, Šporke riči, Volim i postojim, 92, Ko nam brani, Ljubav sve pozlati...

6

koncerata u Gradskom su vrtu 2017. održali poznati glazbenici, poput Massima i Balaševića

TAEKWONDO LAURA ZAHIROVIĆ

Priprema se za državno natjecanje

STRELJAŠTVO

DVORANE

Od 18. do 20. svibnja u dvorani Zrinjevac će se održati kvalifikacije za Europsku ligu mladih u streljaštvu. Sudjelovat će natjecatelji iz Hrvatske, Ukrajine, Rusije i Srbije. Svaka država u pištoljskoj može prijaviti pet natjecatelja, a isti je slučaj i u puškarskoj disciplini, s time da su miješane streljačice i streljači. Sudit će sedam domaćih sudaca s međunarodnim licencama. Ulaz je slobodan.

Uči između borbi na natjecanjima Trenira minimalno pet puta tjedno po dva sata, a ponekad i više U taekwondou je gotovo 16 godina. Ljubav prema sportu na maturanticu I. gimnazije Lauru Zahirović (18) prenio je otac. - Tata mi je trener taekwondoa pa sam gledala njegove snimke kao mala i činilo mi se zanimljivo. Poželjela sam probati i od tada sam u ovom sportu - kaže Laura. Trenira minimalno pet puta tjedno po dva sata, a ponekad i više. Uglavnom sve zavisi od školskih obaveza. Profesori

znaju da je profesionalna sportašica, a između školskih i sportskih obveza izvrsno balansira. - Učim kad dođem kući i kad se malo odmorim, a ako imam dva treninga dnevno onda učim i između treninga. Ponekad na natjecanje ponesem nešto za učenje pa nakon svih odrađenih borbi to listam i ponavljam. Nađem vremena za sve – ističe. Laura nema nekakav poseban ritual prije natjecanja.

ŽELJA

Voljela bih nastupiti barem na Europskom prvenstvu. Prošle sam godine ušla u seniorke, pa ciljevi možda nisu toliko visoki.

MEDALJE

Ima preko 100 medalja. Najdraže su joj bronca s Međunarodnih dječjih igara u Južnoj Koreji, zlata iz Belgije i Švedske, bronca iz Austrije i bronce s državnih natjecanja.

- Malo se u glavi posložim, uvjerim u svoje mogućnosti i to je to. Trenutno se priprema za Grčku. To će biti jako natjecanje s preko 2.800 natjecatelja, odnosno više od 40 natjecateljica u njezinoj kategoriji. Opušta se čitajući knjige i pod toplim tušem.

U dvorani Gradski Vrt imamo sve što nam je potrebno. 14 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ svibanj/lipanj 2018.


DVORANE

STOLNI TENIS PRVENSTVO HRVATSKE U DVORANI ZRINJEVAC od 25. do 27. svibnja održat će se Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu. Nastupit će više od 250 stolnotenisača iz različitih hrvatskih klubova. NATJECAT ĆE SE u kategorijama juniora, kadeta i mlađih kadeta. Iz stolnoteniskog kluba “Vodovod Osijek” nastupit će 10 igrača i igračica, koji se natječu ekipno i pojedinačno.

GIMNASTIKA DOBRO WORLD CUP OSIJEK 2018.

Svjetska gimnastička elita nastupa u Osijeku U Gradski vrt stižu gimnastičari iz 34 zemlje svijeta, a finale je 26. i 27. svibnja Deseto, jubilarno, izdanje Svjetskog kupa u gimnastici ove će se godine održati od 24. do 27. svibnja u dvorani Gradski vrt. Ponovno će okupiti ponajbolje svjetske, ali i hrvatske gimnastičare i gimnastičarke. Natjecanje koje je svjetsku premijeru imalo 2009., danas je jedna od najbolje organiziranih službenih etapa serije natjecanja FIG-e (Svjetske gimnastičke federacije). Do sada je ugostilo

NOVI DOGAĐAJI

Deseto izdanje donijet će niz noviteta

više od 1.500 natjecatelja iz 65 zemalja svijeta među kojima su neki od najboljih gimnastičara svih vremena. Organizacija DOBRO

KOŠARKA MATEJ VILA

Želim biti najbolji Trenira oko godinu i pol, i igra za KK Vrijednosnice Osijek. - Prije sam trenirao nogomet u NK Osijeku, a na košarku sam se odlučio jer mi se svidjelo to što su u ovome sportu sve po-

zicije jednako važne i svi dobiju priliku zabiti koš. U nogometu je to drukčije jer su napadači uvijek oni koji zabijaju - kaže Matej Vila. Svakodnevno je na treninzima, a vikendom na

World cupa Osijek ove godine obilovat će brojnim događanjima kojima će se tijekom svibnja najaviti deseti gimnastički spektakl u Osijeku.

Tijekom svibnja kroz desetak posebnih događanja bit će najavljeno 10. izdanje svjetskog gimnastičkog kupa: glazbeni koncerti, sportski eventi, druženja s hrvatskom gimnastičkom reprezentacijom.

Spektakl ima i novo ime: Dobro World Cup.

OPUŠTANJE

Meni je opuštanje kada izađem van i pucam na koš. Želim biti što bolji i zato naporno vježbam.

utakmicama. Do sada je sudjelovao na Državnom natjecanju u Zagrebu, gdje je njegova ekipa osvojila 2. mjesto. Trenutno igra za početnike.

Uvijek za košarku

svibanj/lipanj 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 15


Karate

Natjecalo se više od 300 učenika

DOMIJADA ZANIMLJIVO U GRADSKOM VRTU

Regionalni susret učeničkih domova - natjecanja i izložbe Na parketu dvorane Gradski vrt održana je 43. regionalna Domijada regije Istok. Sudjelovalo je sedam institucija: Učenički dom srednje škole iz Pakraca, Đački dom iz Požege,

Dom učenika iz Vukovara i četiri osječka učenička doma - Dom učenika Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas”, Učenički dom “Hrvatskoga radiše”, Dom učenika Ugostiteljsko-turističke škole i

Srednjoškolski đački dom. Tijekom dana izmjenjivala su se sportska i umjetnička natjecanja - nogomet, šah, stolni tenis, košarka, odbojka i badminton, izložbe umjetničkih radova i fotografija.

IMPRESSUM Izdavač: Športski objekti d.o.o. Direktorica: Nataša Brčić Urednica: Marijana Bošković Izvršna produkcija: Kulen vizija Tisak: Grafika 031 285 500 (tajništvo) uprava@sportski-objekti.hr www.sportski-objekti.hr

Rješenje: remont, palac, omorike, Gana, Đ, Ra, travar, energana, ATE, naš, Akiko, OV, dokolica, ili, amareti, Erin, NI, ABA, arija

DVORANE

Učenici s najboljim rezultatima idu na državnu smotru 4. svibnja u Rovinj.

Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste i parakarate (osobe s invaliditetom) održava se u dvorani Gradski vrt u nedjelju, 3. lipnja 2018. Natjecanje će okupiti veliki broj klubova iz cijele zemlje.

16 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ svibanj/lipanj 2018.

Športski Objekti br. 41 - svibanj/lipanj 2018.  
Športski Objekti br. 41 - svibanj/lipanj 2018.  
Advertisement