Page 1

TENIS I PAMPAS

Osijek, SIJEČANJ/VELJAČA 2018. - broj 39.

KRIŽAL JKA

JAHANJE Zove se Nika Bujak, ide u četvrti razred i svakoga je dana na hipodromu Pampas. Trenira po sat vremena, timari konja Johnnya i priprema mu hranu. Na natjecanjima najčešće osvaja prva mjesta.

Kad nije u školi, onda je na Pampasu

TC Osijek 7-23h Svakoga dana tenis se može igrati u Perivoju kralja Tomislava. Dva su terena pod balonom. Rezervacije na: 031/211-035.

Hipodrom Pampas Treninzi škole jahanja za djecu su jednom ili dva puta tjedno, ili po dogovoru. Info kod KK Osijek: 099/655-4005. siječanj/veljača 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 1


ŠKOLA JAHANJA

info

1.000

BOŽIĆ U JAHAONI

četnog tečaja

Krajem prošle godine održan je “Božić pod maskama”, svečani bal članova Konjičkoga kluba “Osijek”. U jahaoni su se okupili članovi i radoznali sugrađani. Program je počeo s članovima koji su preskakali prepone, a nakon toga slijedilo je dresurno jahanje i predstava s rekvizitima. Dan je završio pokazivanjem škole jahanja.

kuna cijena je po-

16

dolazaka na jahanje uključeno je u početni tečaj

Pomaže i u školi jahanja

JAHANJE NIKA BUJAK (10)

PROLJETNI SAJAM

TENIS I PAMPAS

U tijeku su pripreme za 25. Osječki proljetni sajam i 19. Obrtnički sajam, koji će se ove godine održati od 2. do 4. ožujka. Sajam poljoprivrede i prehrane održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa. Cilj je promicanje poljoprivredne proizvodnje, proizvoda, usluga i tehnologija u proizvodnji i preradi hrane.

Od druge godine druži se s konjima Na natjecanjima najčešće osvaja prva mjesta

Desetogodišnja Nika Bujak pohađa 4. razred osnovne škole Vijenac. Kada nije u školskim klupama, najviše voli biti na Pampasu gdje vrijeme provodi s konjima i na treninzima. Jahanje trenira već dvije godine, ali je puno ranije pokazivala zanimanje za konje. - Nika je intenzivno počela trenirati jahanje s osam godina. Tada je i dobila svoga konja. No, od njene druge godine vodim ju po konjičkom klubu. S dvije je pro-

bala jahati, s pet je slomila ključnu kost kada je pala s konja, no to je nije zaustavilo u jahanju i ljubavi prema konjima. Jedva je čekala da zaraste pa da može ponovno na Pampas – kaže Bojana Bujak, Nikina mama. Treninzi su svakoga dana po sat vremena. - Na Pampasu radi sve što treba. Sredi konja, timari ga i prije i poslije treninga, opere ga, pripremi mu hranu.

DOBRI UVJETI

Za jahače su uvjeti na Pampasu dobri, no uvijek ima mjesta za poboljšanje. Dobro je što je sve na jednom mjestu.

Nika bi stalno bila na konjičkom. Kada završi s obvezama oko konja, ide pomagati drugima. 2 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača 2018.


U TENISKOM CENTRU OSIJEK u zimskim se mjesecima može igrati na dva terena. Jedan sat pod balonom u terminu od 7 do 16 sati iznosi 80 kuna, dok u terminu od 16 do 23 sata iznosi 120 kuna. TEMPERATURA pod balonom idealnih je 14 do 15 stupnjeva, što je ugodno za igru. Tereni se redovno održavaju, a osim rekreativaca, ovdje su svakodnevno i djeca koja pohađaju školu tenisa i natjecatelji Teniskog kluba Osijek.

PAMPAS STRELJAČKI KLUB METAK

Od 2017. imaju dva državna prvaka! Preko 50 članova aktivno sudjeluje u raznim streljačkim disciplinama Klub je 2006. osnovalo nekoliko prijatelja, zaljubljenika u sportsko streljaštvo. Danas zajedno rade na promicanju sportskog streljaštva. - Sjedište našeg kluba je na streljani Pampas, koja je jedna od najopremljenijih streljana u ovom dijelu Europe. Zadovoljava sve standardne za treninge i organizaciju natjecanja u svim streljačkim disciplinama kaže Boris Čunović, pred-

sjednik kluba. Klub od prošle godine ima i državnog prvaka u disciplini 10 + 10, Sašu Županića. U istoj su disciplini osvojili i ekipno srebro u sastavu Županić – Kuduz – Čunović. - Imamo i državnog prvaka u trapu u juniorskoj konkurenciji, Josipa Pavoševića. Naši natjecatelji posjećuju i druga natjecanja s kojih se vraćamo s medaljama kaže predsjednik.

REKREATIVKA JASMINKA VIDAKOVIĆ

Ovdje je obiteljska atmosfera

Kad ne igra tenis, navrati u centar na druženje

Pedesetdvogodišnja Jasminka Vidaković tenis igra još od mladih dana. Počela je trenirati nakon završetka košarkaške epizode. - Ljeti igram bar tri puta

Organiziraju nekoliko natjecanja

POSTATI ČLAN

Član kluba može postati svatko s navršenih 21 godinu. Potrebno je odobrenje od MUP-a za korištenje vatrenog oružja.

Iznimno zadovoljni uvjetima na streljani Pampas. tjedno, a zimi preživljavam samo s jednim satom tenisa tjedno. Zimi također igram i piramidu parova - kaže Jasminka. Kao bivšoj sportašici, tenis joj je bio idealan za nastavak tjelesne aktivnosti.

IGRA

Rijetko imam priliku odigrati ženski meč.

Igram s većim brojem muških kolega, podjednakih po teniskom umijeću, ali i s jačima. To mi je zadovoljstvo i jako se trudim.

siječanj/veljača 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 3

TENIS I PAMPAS

POD BALONOM TENIS


4 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača 2018.


BAZENI

RONIOCI

Članovi Ronilačkog centra Osijek redovito vježbaju na Gradskim bazenima. Pridružit se možete uz uvjete da znate plivati i održavati se na vodi te da imate zdravo srce, pluća i sinuse. Ako ispunjavate ove uvjete – avantura može početi!

Godine nisu važne

Svaki dan 6,30-7,30h

Pon/sri 19-19,55h

Ranom zorom na Gradskim bazenima može se plivati sat vremena za samo 10 kuna. Ista je cijena ulaznice i od 9 do 15 sati za dva sata korištenja.

U dvorani Gradskih bazena grupno se vježba Power pilates. Riječ je o zanimljivom treningu nešto jačeg intenziteta. siječanj/veljača siječanj/veljača 2018. ▪ ŠPORTSKI 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪OBJEKTI 5 ▪ 5


info

VJEŽBANJE NA GRADSKIM BAZENIMA

170

150

200

kuna mjesečno iznose dva dolaska tjedno

ULAZNICE

Dnevna ulaznica za Gradske bazene iznosi 25 kuna za odrasle, dok djeca, učenici, studenti i umirovljenici ulaznice plaćaju 15 kuna. Ulaznica za invalide je 10 kuna. Korištenje saune (sat vremena) uz kupanje na bazenima iznosi 35 kuna. Organizirana škola plivanja iznosi 200 kuna, dok je obuka neplivača 300 kuna.

je a na u

130

kuna mjesečno iznose tri dolaska tjedno

kuna mjesečno iznose četiri dolaska tjedno kuna mjesečno iznosi svakodnevno vježbanje

Zadovoljni su Gradskim bazenima

OD 1996. RONILAČKI CENTAR OSIJEK DIJAGNOSTIKA

BAZENI

U dvorani Gradskih bazena utorkom i četvrtkom (10,30 - 11,30 sati), ponedjeljkom i srijedom (20 - 21 sat) te petkom (16,30 - 17,30 sati) obavlja se dijagnostika tijela. Njome se otkriva ograničenje mobilnosti, narušena stabilnost, slabost ili asimetrija mišića te se prema tome određuju najbolji programi vježbanja, odnosno programi prilagođeni budućem vježbaču.

Pridružit se mogu svi od 7 do 77 godina! Treninzi se održavaju na Gradskim bazenima srijedom i nedjeljom Ronilački Centar Osijek djeluje od 1996. Broji 70-ak članova u različitim sekcijama unutar kluba. Pridružiti se mogu svi zainteresirani građani od 7 do 77 godina koji su željni avanture. - Glavni uvjet koji treba ispunjavati onaj koji se želi pridružiti je da mora znati plivati i održavati se na vodi. Drugi je uvjet da imate zdravo srce, pluća i sinuse. Sportske aktivnosti i natjecanja prilagođena su uzrastu – pojašnjava Andrej Slivka, instruktor ronjenja. Ovisno o disciplini, treninzi su koncipirani sukladno sposob-

nostima. - To bi značilo da postoje neke razine razvoja i napretka koje se konstantno prate – ističe Slivka, dodajući kako su ponosni na zadnje održano državno prvenstvo u podvodnom hokeju 2014., kada su njihovi članovi osvojili zlato. Isto očekuju i nagodinu.

AKTIVNOSTI

Članovi kluba sudjeluju na natjecanjima u daljinskom plivanju perajama, podvodnom hokeju, podvodnoj fotografiji, podvodnim vještinama (Brzo i vješto) te u zaštiti i spašavanju.

Klub je nositelj kvalitete ronilaštva u Osijeku. 6 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača 2018.


BAZENI

TRX ZA DOBRU KONDICIJU SUSPENZIJSKA TRAKA koju koriste i vojnici Navy SEAL nezaobilazna je u mnogim grupnim programima vježbanja jer razvija snagu, izdržljivost, fleksibilnost i kondiciju. VJEŽBA SE tako da se jedan dio tijela podupire rekvizitom, a suprotni kraj je u dodiru s tlom. Intenzitet se prilagođava mijenjajući kut tijela u odnosu na tlo, i to brzinom izvedbe.

PLIVAČ ANTONIO KERCEL

Na bazenima barem jednom tjedno Trenutno sudjeluje na natjecanjima gdje predstavlja svoj fakultet Dvadesetdvogodišnji Antonio Kercel student je treće godine preddiplomskoga studija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, a plivanje je počeo trenirati još u osnovnoj školi. - Plivati sam počeo s 12 godina u Plivačkom klubu OsijekŽito. Školske su obveze na kraju ipak presudile, tako da sam prestao trenirati baš pred kraj srednje škole - priča Antonio. No, ljubav prema plivanju traje i tijekom studija. - Kada je gužva na faksu, idem rjeđe, ali se svakako trudim da

Oduvijek voli plivanje

Na bazenima je uvijek sve čisto i uredno, a osoblje je vrlo ljubazno. Osijek bi trebao imati bazen od 50 metara, da plivači i vaterpolisti imaju bolje uvjete.

to bude barem jednom tjedno. A sve je krenulo u školi plivanja. - Roditelji su me upisali, a u ta dva tjedna plivanje mi se jako svidjelo pa sam mislio kako bi bilo lijepo početi aktivno tre-

nirati. Nekoliko godina poslije roditelji su me upisali u plivački klub. Tijekom treniranja stekao sam mnogo prijatelja s kojima se i dan-danas družim, iako više aktivno ne treniramo – priča Antonio, dodajući kako je osvajao brojne medalje.

ZABAVNO ZUMBA FITNESS

Idealno za početnike! Aerobni program srednjeg intenziteta (intervalni) koji je kombinacija klasičnog aerobika i latino američkih plesova (salsa, cumbia, reggaeton, merengue, samba...). Prilagođen je i početnicima zbog jednostavnih koreografija. Zumba fitness zabavan je i za-

nimljiv trening koji ima sve više pobornika. No, on nije samo aeroban, budući da u koreografijama budu zamaskirani i nešto teži pokreti poput čučnjeva i iskoraka. U dvorani Gradskih bazena Zumbu fitness vodi licencirana instruktorica.

Sve je više vježbačica

Termini su utorkom i četvrtkom od 19 sati.

siječanj/veljača 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 7


PRIJEDLOG VJEŽBA

Učvrstite noge

Bilo da planirate ići na skijanje ili ste jednostavno pretjerali preko blagdana i želite da vam noge budu u fit formi s prvim zrakama sunca, vrijeme je da krenete s vježbama za lijepe i čvrste noge. Trenerica Dunja Habjanić donosi set zanimljivih vježbi koje su jednostavne za izvođenje, pa se može vježbati i kod kuće.

1

2

ISKORAK Iz stojećeg položaja iskoračiti jednom nogom savijajući koljena i kukove. Leđa su uspravna

PODIZANJE NA PRSTE U stojećem položaju podizati se na prste. Pokret je samo u nožnom zglobu

BAZENI

3

4

ZANOŽENJE U KLEČEĆEM UPORU Klećeći upor, s osloncem na laktovima. Leđa su mirna. Pri podizanju noge gore, pokret je iz kuka

ODNOŽENJE U KLEČEĆEM UPORU Klečeći upor na ispruženim rukama. Leđa su mirna, odmičete nogu u stranu iz kuka

5

6

PODIZANJE DONJE NOGE IZ POLOŽAJA Ležeći na boku podižite nogu iz zgloba kuka

ISPRUŽANJE KUKOVA Ležeći na leđima, savijenih nogu, ispružati kukove do položaja mosta

8 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača 2018.


SREDNJIKA I GRADSKA IGRALIŠTA

Trčanjem do zdravlja

AKTIVNI I ZIMI Iako nije popunjena kao u proljeće, ljeto ili jesen, Srednjika je i zimi atraktivno mjesto za sve rekreativce koji se ne žele odreći tjelovježbe. Niske temperature ne sprječavaju najhrabrije da vježbaju u toploj odjeći i optrče koji krug.

Svaki dan 7-21h

Rekreacija na otvorenom

I u zimskim mjesecima vrata Srednjike otvorena su cijeloga tjedna. Na raspolaganju su sve sprave, igrališta i staza za trčanje.

Street workout park idealan je za zimsku rekreaciju na otvorenom. Odlično za istezanje, razgibavanje i trbušnjake. siječanj/veljača 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 9


info ZRINJEVAC

Dvorana Zrinjevac izgrađena je 1973. i preko noći je postala središte osječkog sporta. U prve tri godine s njezinih je tribina natjecanja pratilo čak 236.000 gledatelja. No, od tada na njoj nisu rađeni ozbiljniji zahvati vezani za energetsku učinkovitost.

GRADSKI VRT

Pažljivo razmatramo mogućnosti ušteda

Dvorana Gradski vrt izgrađena je za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. Ima veliku, glavnu dvoranu kapaciteta 3.538 sjedećih mjesta, te manju na višoj etaži s 1.448 mjesta. U dvije manje dvorane u prizemlju, kao i u atletski tunel na drugoj etaži može se postaviti 200 pomičnih sjedalica. Troškovi redovitog održavanja su iznimno visoki.

PROMJENA STOLARIJE

U suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom postoji mogućnost apliciranja prema EU fondovima da se u okviru projekata energetske učinkovitosti promjeni stolarija u dvoranama.

BUNAR NA KOPIKI

SREDNJIKA I GRADSKA IGRALIŠTA

U tijeku je izrada projekta za izgradnju bunara na Rekreacijskom centru Copacabana za izvlačenje dravske vode. Procjena povrata investicije je 1-2 godine.

Energetske uštede bi uz istovremenu modernizaciju iznosile i više od 50%.

VOLI TRČATI IVONA MARIĆ

Trčanje me jako opušta! Dvadesetčetverogodišnja Ivona Marić od pisanja diplomskoga rada najbolje se opušta trčanjem na Srednjiki. Ova studentica biologije na igralište se trudi doći barem nekoliko puta tjedno. - Moji dolasci umnogome ovise o fakultetskim obvezama. Trčanje me jako opušta. Srednjika mi se

sviđa prvenstveno jer volim vježbati na otvorenom. Tu su i različiti tereni i sprave, pa se može odraditi trening cijelog tijela. Kaže kako trči prvenstveno zbog zdravlja, ali i rekreacije, a često i zbog druženja. – Često dođem s prijateljicama na Srednjiku pa zajedno odradimo trening – kaže Ivona.

Sve je uredno i čisto, a najviše mi se sviđa staza za trčanje. Mekana je i ne bole koljena. 10 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača 2018.

Ovdje je dva puta tjedno


Tražimo rješenja za uštede energije i troškova održavanja dvorana i bazena Riječ je o projektima energetske učinkovitosti koji bi dugoročno riješili probleme Športski objekti upravljaju s 14 objekata te u svakome od njih postoje potrebe za uštedama. ◗ Koji su najveći problemi trenutno otvoreni kod održavanja? - Nastojimo što bolje redovito održavati objekte, ali preduvjet takvom pristupu je pronalazak novih energetskih rješenja i izvođenje projekata energetske učinkovitosti. Cijene energenata se povećavaju i sve veća su obveza u redovitom poslovanju tvrtke, a stara postrojenja i oprema su podložna kvarovima i izazivaju probleme u poslovnim aktivnostima. ◗ Koje aktivnosti trenutno porovodite?

- Prikupljamo i obrađujemo podatke vezane uz potrošnju svih energenata. Pokušali bismo obnoviti i modernizirati postojeća postrojenja s ciljem racionalnije potrošnje energije, a uložena sredstva bi se vraćala kroz uštedu u energiji.

CILJ

Osigurati niže troškove za energiju i održavanje ugradnjom nove opreme i optimiziranjem energetskih sustava.

Imamo i projekt izgradnje kompostane u cilju racionalnijeg gospodarenja otpadom.

◗ Koji su objekti prvi na redu? - Krenuli smo najprije od Gradskih bazena i Športske dvorane Zrinjevac. ◗ Što je do sada učinjeno po pitanju Gradskih bazena? - Za Gradske bazene smo dobili Studiju za povećanje energetske učinkovitosti i nabavu energetske usluge za zgradu. Studija je izrađena u suradnji s Odjelom za sustavno gospodarenje energijom i Odjelom za energetsku obnovu zgrada javnog sektora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Izrađena je na njihov prijedlog, kao tehnička pomoć gradu Osijeku tijekom lipnja i srpnja 2017. Troškove navedene studije u potpunosti je pokrio APN, a izradili su je stručnjaci s područja energetske učinkovitosti iz Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba. ◗ Jesu li već poznati iznosi ušteda za Zrinjevac? - Što se tiče Športske dvorane Zrinjevac izradom projekta izvedenog stanja toplovodnog grijanja ostvariti ćemo uštedu od oko 120.000 kuna na godišnjoj razini, a također smo i u pripremi pilot projekta promjene postojećih rasvjetnih tijela u dvorani s LED rasvjetom.

REKREATIVKA MARTINA ŽULJ

Reflektori spašavaju po zimi Martina je studentica biologije. Često je na Srednjiki, uglavnom na spravama. – Inače idem u teretanu, ali više volim vježbati na otvorenom zbog svježeg zraka. Pokušavam i zimi iskoristiti lijepo vrijeme. Dobro se odjenem pa se može odraditi trening u svim vremenskim uvjetima – kaže Martina.

Reflektori su, kaže, odlična stvar jer ponekad ne stigne odraditi trening po danu. – Po zimi mrak padne jako brzo, a i zamijetila sam da ima dosta vježbača kada se upale reflektori. Sviđa mi se raznolikost terena i sprava jer se tako mogu odraditi sve skupine mišića – dodaje.

Nekada dođem s dečkom pa zajedno otrčimo rutu. Poslije on igra nogoš, a ja sam na spravama.

Najčešće je na spravama siječanj/veljača 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 11

SREDNJIKA I GRADSKA IGRALIŠTA

NATAŠA BRČIĆ DIREKTORICA ŠPORTSKIH OBJEKATA


Idealno igralište

NOGOMETAŠICA MAJA STIPANČEVIĆ

Srednjika je najbolje mjesto za druženje i rekreaciju S fakultetom ima osvojena tri zlata i jednu broncu Dvadesettrogodišnja Maja Stipančević nogomet trenira već 10 godina, a igra ga još od malih nogu. - I ja se pitam zašto baš nogomet. To je nešto s čime se rodiš. Nogomet je ekipni sport gdje smo svi kao jedna i jednostavno ne možeš funkcionirati bez drugih igračica. Ta povezanost s mojim

curama je jedan od razloga zašto treniram baš nogomet i zašto uživam u njemu – priča Maja koja trenira u ŽNK Viktorija u Slavonskome Brodu. Kako je studentica prve godine diplomskog studija osječkog Poljoprivrednog fakulteta, u gradu na Dravi igra za reprezentaciju sveučilišta.

PUNO MLADIH

Predivno je vidjeti sportske terene pune mladih u današnje vrijeme kada smo svi zaluđeni tehnologijom.

Tereni su sjajni i Srednjika ima općenito sve potrebno za rekreaciju. Od napornog tjedna na fakultetu najbolje se opuštam igrajući nogomet. - S Viktorijom se svake godine natječem u 1. HNL za žene. Sa sveučilištem sudjelujem svake godine na Sveučilišnom državnom prvenstvu. Sa sveučilištem na državnim prvenstvima ima osvojene dvije bronce i jedno srebro. - To nas čini jednom od tri najbolje ekipe u Hrvatskoj. S fakultetom smo nedavno obranile prošlogodišnje prvo mjesto – kaže Maja.

SREDNJIKA I GRADSKA IGRALIŠTA

GRADSKA IGRALIŠTA ŠPORTSKI OBJEKTI sredinom su prošle godine preuzeli upravljanje kvartovskim sportskim igralištima. Na popisu ih je 17 po gradskim četvrtima i mjesnim odborima. REDOVITO ODRŽAVANJE sada je kvalitetnije riješeno. Djelatnici Športskih objekata obilaze igrališta i brzo uklanjaju sva oštećenja i kvarove. U planu su i nove sprave.

PORUKE #POKRENIMOGRAD

Novi grafiti na Srednjiki U znak podrške svim gradskim klubovima i sportašima, na sjevernom zidu zgrade na Srednjoškolskom igralištu ispisane su poruke “Pokrenimo grad” i “Osijek navija za Osijek”. Kohorta i NK Osijek zajedničkim

su snagama nastavili uređivati gradske površine na kojima je dopušteno grafitiranje i oslikavanje. Akcije imaju pozitivan odjek među sugrađanima jer je navijačka Air Jam grafiterska ekipa inovativna.

12 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača 2018.


DVORANE

HUMANITARCI

U dvorani Zrinjevac održano je osmo izdanje malonogometnog “Turnira osam kafića”, a ovogodišnji će prihod od donacija biti usmjeren za dovršenje projekta Rehabilitacijskoedukativnog senzoričkog parka za djecu s posebnim potrebama u Antunovcu.

Organizator je udruga “Od mene za tebe”

Dvoranska sezona 2018.

9.2. 20h

U atletskom tunelu dvorane Gradski vrt 27. 12. 2017. održan je atletski miting „Memorijal Josip Gašparac“ povodom otvorenja dvoranske sezone 2018.

Prljavo kazalište svirat će u dvorani Gradski vrt povodom 40 godina karijere i prije odlaska na svjetsku turneju. siječanj/veljača 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 13


NAJAM DVORENE ZRINJEVAC

info

250

400

240

kuna + PDV stoji sat vremena za nastavu Tjelesnog odgoja (od 7 do 18 sati)

BALAŠEVIĆ U GRADSKOM VRTU

U sklopu proslave četrdeset godina karijere, Đorđe Balašević ponovno je stigao u Osijek. Nakon spektakularnog koncerta u rujnu 2014. na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, Balašević je brojne obožavatelje u prepunoj dvorani Gradski vrt svojim hitovina nasmijao i rasplakao. Obljetnicu slavi u “važnim” gradovima, a uz Osijek tu su Zagreb, Beograd i Novi Sad.

230

kuna + PDV stoji sat vremena za rekreaciju (od 18 do 22 sata)

Puna dvorana

Poslije koncerta se od publike moglo čuti da je ovo bio nastup za pamćenje

DVORANE

Jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih pjevača na našim prostorima, s više od 40 godina uspješne glazbene karijere iza sebe te velikim brojem obožavatelja svih generacija, spreman je za regionalnu koncertnu turneju u 2018. pod nazivom “Ono nešto naše”! Bebek u Osijek dolazi nakon Zagreba, a koncert u dvorani Gradski vrt bit će održan 16. ožujka u 20 sati.

kuna + PDV stoji sat vremena za treninge klubova koji nisu nosioci kvalitete (od 18 do 22 sata)

SPEKTAKL BAJAGA I INSTRUKTORI

Publika u zanosu pjevala i plesala dva i pol sata BEBEK DOLAZI U OŽUJKU

kuna + PDV stoji sat vremena za rekreaciju (od 7 do 18 sati)

Momčilo Bajagić - Bajaga sa svojim je Instruktorima u osječkoj dvorani Gradski vrt raspjevao i rasplesao mnogobrojne Osječane. Koncert koji je trajao dva i pol sata dvoranu je ispunio dobrim, starim rockom. Emocije su prštale

na sve strane, a popularni kantautor i pjevač koji već 33 godine puni koncertne dvorane i ovoga je puta oduševio fanove svih generacija. Pjevalo se iz sveg glasa, a Osječani su pokazali kako su Bajagine pjesme svevremenske. Zajedno su

PREDGRUPA

Kao predgrupa Bajagi i Instruktorima nastupio je popularni osječki bend Kit Karson.

Popularni kantautor i pjevač oduševio je fanove svih generacija. otpjevali sve pjesme s repertoara osim jedne s novog albuma koja je premijerno izvedena upravo u Gradskom vrtu, a koja će se naći na novom albumu koji izlazi početkom 2018.

ZRINJEVAC TRADICIJA

Zimko 2017./2018. U dvorani Zrinjevac od 18. prosinca 2017. do 6. siječnja 2018. održava se tradicionalni 31. po redu futsal spektakl – popularni Zimko. Na tom popularnom osječkom zimskom Futsal kupu natjecat će se

14 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača 2018.

114 ekipa, koje su podijeljene u više kategorija. Kategorije će biti kao i prošle godine: U-9, U-11, U-13, U-15, U-17, seniori te veterani. Inače, ove godine Zimko ima novog sponzora Osječko 1664.

Utakmice počinju u 18 sati

114

ekipa natječe se na Zimku


DVORANE

JUDO NA 12. MEĐUNARODNOM memorijalu Josipa Potneka, održanom u dvorani Jug, u organizaciji Judo kluba Mladost nastupilo je 419 djece iz 46 klubova i 6 zemalja. UKUPNU POBJEDU odnio je klub domaćin – JK Mladost. Predstavljalo ga je 50 natjecatelja i natjecateljica s osvojenih 21 medalja – 8 zlatnih, 8 srebrnih i 5 brončanih.

OSMI PUT HUMANITARNI “TURNIR 8 KAFIĆA”

Malim nogometom do parka u Antunovcu! Organizator je udruga “Od mene za tebe” koja pomaže djeci s posebnim potrebama Pobjedom Caffeterije Svačić završeno je osmo izdanje humanitarnog malonogometnog turnira “Osam kafića”, koji je održan u dvorani Zrinjevac. U prethodnih sedam godina prikupljeno je više od 1,7 milijuna kuna, dovršena su četiri projekta, a ovaj će turnir poslužiti za dovršetak petog - rehabilitacijsko-edukativno-senzoričkog parka u Antunovcu. Riječ je o jedinstvenom parku u Hr-

Za pobjednike je igrao i nekadašnji Vatreni Ognjen Vukojević

NAJBOLJI

Revijalnu su utakmicu odigrali NK Osijek i Kohorta (4:5) vatskoj. I ovogodišnjim su izdanjem prodefilirali sadašnji i bivši nogometaši i malonogometaši. Među

U finalu je Caffeteria Novi grad izgubila od Caffeterije Svačić rezultatom 3:7 njima i bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, nekadašnji napadač Osijeka Almir Turković te stručni stožer

Caffeterija Svačić osvojila je i sve tri pojedinačne nagrade. Najbolji igrač i strijelac turnira je Kristijan Krajček, a Domagoj Malovan najbolji je vratar.

bijelo-plavih. Za publiku su kratki glazbeni program izvela djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”.

VIKEND LIGA, KUP I GRAND PRIX

Tri streljačka natjecanja U dva dana – 16. i 17. prosinca u dvorani Gradski vrt održana su tri natjecanja strijelaca. Prvo su pucali najbolji strijelci u zračnom oružju (puška, pištolj) u sklopu 3. kola Prve A/B hrvatske lige. Juniori Leon Luka

Ćelić, Borna Butković i Teodora Šimić upucali su A norme za EP sljedeće godine u Mađarskoj. Ligaški rezultati bili su dostatni za nastup na Christmas

5.000

kupu, a potom je održan i 7. Grand Prix Osijek. Na njemu su uz domaće nastupili i strijelci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije.

eura bio je vrijedan nagradni fond međunarodnog dijela natjecanja

Smireno i precizno

siječanj/veljača 2018. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 15


Davis Cup

Spektakularni nastupi

DVORANA JUG EURO SHOW DANCE CHALLENGE

Naš najveći plesni događaj okupio 400 plesača iz regije Na 6. Euro Show Dance Challengeu 16. prosinca u dvorani Jug nastupilo je više od 400 plesača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Riječ je o jednom od najvećih plesnih događaja,

jer objedinjuje gotovo sve vrste plesova: umjetničke, street i discipline plesnih parova. Bio je to vrhunski umjetnički i kulturni doživljaj. Posjetitelji su u božićnom ugođaju uživali u plesnim

točkama malih i velikih plesača. Ovo natjecanje neprestano raste brojem natjecatelja, klubova i brojem zemalja sudionica, a preporučuju ga najkvalitetnije plesne federacije.

IMPRESSUM Izdavač: Športski objekti d.o.o. Direktorica: Nataša Brčić Urednica: Marijana Bošković Izvršna produkcija: Kulen vizija Tisak: Grafika 031 285 500 (tajništvo) uprava@sportski-objekti.hr www.sportski-objekti.hr

Rješenje: Gradski bazen, Andora, aroma, R. Abesinija, GL, RDT, Ivana, A, Sinjanka, UN, mulci, O, tref, Eniak, Ariela, lav, Alma, TAS

DVORANE

Nagradni novčani fond od 4.850 eura podijeljen je među pobjednicima određenih plesnih kategorija.

Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade održat će se od 2. do 4. veljače 2018. u dvorani Gradski vrt. Igrat će se na zemljanoj podlozi, koja će za tu priliku biti postavljena u dvorani.

16 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača 2018.

Športski Objekti br. 39 - siječanj/veljača 2018.  
Športski Objekti br. 39 - siječanj/veljača 2018.  
Advertisement