Page 18

PAŽNJA!

info

333

metra duga je Atletska staza na Srednjoškolskom igralištu. Presvučena je tartanom.

NOGOMET U KAVEZU

Na umjetnoj travi u kavezu smještenom na sjevernoj strani Srednjike može se zaigrati nogomet, a kavez se rezervira telefonski (031 285500) ili putem web stranice Športskih objekata. Termin od 50 minuta stoji od 80 do 120 kuna, ovisno o dobu dana. Kavez ima dva odvojena ulaza, a igralište dimenzija 15x20 metara može se pregraditi u dva manja igrališta.

14

sati dnevno u zimskom periodu rekreativcima i profesionalnim sportašima otvorena su vrata Srednjike.

NASTAVA TJELESNI I ZDRAVSTEVNI ODGOJ

Štafeta, odbojka i nogomet su odrađeni

DVORANE

SUSRETI UMIROVLJENIKA

Osijek je ove godine (30. rujna do 1. listopada) bio domaćin 9. Međunarodnih sportsko-rekreacijskih susreta osoba starije životne dobi. Sudionici su se ogledali u pikadu, boćanju, pločkanju i visećem kuglanju, a sva su natjecanja održana na Srednjoškolskom igralištu. Svi su bili jako zadovoljni stanjem sportskih borilišta i općenitom rekreacijskom ponudom praktički u središtu grada.

Na Srednjiku se učenici opet vraćaju u travnju Ovdje je jedna od najboljih staza za trčanje u Hrvatskoj Tijekom lijepog vremena u listopadu, profesor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u I. gimnaziji, Arman Schüssler i učenici nastavu su provodili na svježem zraku na Srednjoškolskom igralištu. - S nastavom na otvorenom krećemo odmah na jesen, početkom školske godine i ostajemo cijeli rujan i listopad, naravno ako vremenski uvjeti to dopuste. Prije svega mislim na kišu. Ako i zahladi, sat se i dalje može kvalitetno odraditi na otvorenome, uz prikladno, slojevito odijevanje – ističe prof. Schüssler.

18 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ studeni/prosinac 2017.

NAVIKA

Na igralištu nema prašine, a okoliš je jako čist. Jedini problem jest što nemamo svlačionice, ali to riješavam tako što navikavam učenike da se za taj jedan dan u tjednu, kada imamo sat, obuku sportski – kaže prof. Schüssler.

Sat Tjelesnog i zdravstvenog odgoja na Srednjiki u mnogočemu se razlikuju od onog na Zrinjevcu Dodaje i kako imaju izvrsnu suradnju sa Športskim objektima. - Izlaze nam u susret te nama, koji Tjelesni i

zdravstveni odgoj imamo u dvorani kad zahladi, daju da odradimo sate u našem terminu u dvorani Zrinjevac, u slučaju iznenadne kiše. Naravno, ako je lijepo vrijeme, mi smo i dalje vani. Krajem travnja opet izlazimo na Srednjiku – pojašnjava. Tijekom nastave na otvorenom radi se mnogo više aerobnih kretanja i trčanja koje ne mogu raditi na Zrinjevcu. Zatim je tu i bacanje kugle, skok u dalje te štafetna trčanja. Koristi se i park za street workout, a na spravama profesor ocijenjuje, osim običnih, i one propadajuće zgibove.

Športski Objekti br. 38 - studeni/prosinac 2017.  
Športski Objekti br. 38 - studeni/prosinac 2017.  
Advertisement