Page 1

DVORANE

Osijek, STUDENI/PROSINAC 2017. - broj 38.

RITMIČKI VIKENDI U Osijeku su tijekom dva vikenda u listopadu održana dva velika ritmičkogimnastička spektakla – pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske, te Rondo kup. Veliki broj natjecateljica pokazao je svu ljepotu ovoga sporta.

KRIŽALJKA Sigurne i graciozne

Gradski vrt 4.11.

Vikend 10-20 h

Predstava Audicija nakon Zagreba i Rijeke stiže i u Osijek. Do suza će vas nasmijati u dvorani Gradski vrt.

U dvorani Zrinjevac vikendom se odigravaju službene i prijateljske utakmice koje okupe veliki broj gledatelja. studeni/prosinac 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 1


DVORANA GRADSKI VRT

info THOMPSON U GRADSKOM VRTU

Koncert je održan 28. listopada. U Osijek je Thompson stigao nakon ljetne turneje - koncerta na zagrebačkoj Šalati pred više od 8.000 ljudi, te oborenog Guinnessovog rekorda na Kupresu, gdje se okupilo više od 2.000 Ivana. Osječka je publika ponovno imala prilike zapjevati s njim stare i nove hitove.

Elegancija i gracioznost

Istinski praznik ritmičke gimnastike Više od 280 gimnastičarki sudjelovalo je na Rondo kupu

56

gimnastičarki sudjelovalo je na prvenstvu Hrvatske

EURO SHOW DANCE CHALLENGE

DVORANE

6. izdanje međunarodnog plesnog kupa “Euro Show Dance Challenge” održat će se u dvorani Jug, 16. prosinca 2017. Kao i ranijih godina posjetitelje očekuje ugodan božićni ugođaj natjecanja koje neprestano raste - brojem natjecatelja, klubova i zemljama sudionicama. Ovo je natjecanje preporučeno od strane najbrže rastućih i najkvalitetnijih svjetskih plesnih federacija - WADF-a i IDO.

12

klubova iz cijele zemlje nastupilo je na natjecanju

KONCERT DVORANA GRADSKI VRT

Bajaga i Instruktori U subotu, 9. prosinca 2017., u najvećoj osječkoj dvorani nastupit će Bajaga i Instruktori. Nakon sedam godina, Bajaga će ponovno “ostaviti srce i dušu” na pozornici na cjelovečernjem koncertu. Publika će imati priliku

Početak u 20 sati

uživati u brojnim poznatim hitovima, te ponekoj novoj pjesmi. Ulaznice se prodaju po cijenu od 100 kuna za parter i 120 kuna za tribine.

Predgrupa Bajagi i Instruktorima je osječka grupa Kit Karson. 2 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ studeni/prosinac 2017.


Sportski je listopad u Osijeku obilježila ritmička gimnastika. U dvorani Jug održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici (14./15. 10,), a idućeg vikenda (21./22. 10.) u dvorani Gradski vrt jubilarni, 10. Rondo kup. Na njemu je nastupilo je više od 280 natjecateljica iz osam

DVORANE

JUBILARNI 10. RONDO KUP

država - Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Češke, Slovačke, Srbije i Hrvatske. Bio je to nikad veći, masovniji i kvalitetniji Rondo kup do sada. Publika je u Gradskom vrtu tijekom dva dana mogla uživati u šarenilu boja, gracioznosti djevojčica i djevojaka, usklađenosti pokreta i kvalitetnom sportu.

OSJEČANKE U A programu Rondo kupa Osječanka Iva Janjić osvojila je tri zlata (višeboj, obruč, lopta), dok je Paula Vujnovac osvojila srebra u višeboju i bez rekvizita.

I jubilarno natjecanje organizirao je osječki Klub za ritmičko-sportsku gimnastiku Rondo koji je i glavni pokretač ovog sporta na našem području. Pred osječkom publikom nastupile su i domaće uzdanice - zlatima na državnoj smotri okićena Iva Janjić, te Patricija Mate, Barbara Čuljak, Lorena Jelošek...

KOD DJEVOJČICA I DJEVOJAKA iz B programa Dajana Imširović bila je druga bez rekvizita i treća u obruču i višeboju. ULAZ na oba natjecateljska dana bio je besplatan, pa je velik broj Osječana bodrio natjecateljice s tribina.

GRADSKI VRT HUMANITARNI AEROBIC

Toni ide u Madrid U dvorani Gradski vrt 15. je listopada održan humanitarni događaj “Kad se male ruke slože, tada Toni u Madrid može!”. Velika aerobic akcija održana je za dječaka Tonija, sina poznate osječke trenerice Kristinke Marković.

Nasmijane i vedre trenerice

Naime, Toni je pozvan na kamp Real Madrida kao talent iz Osijeka, no kamp za njega i njegovu pratnju – mamu Kristinku, stoji 2.500 eura. Značajan je to iznos za

ovu samohranu majku, pa se nekolicina njezinih sportskih kolegica dosjetila i organizirala aerobik s tombolom, kako bi Tonijev san postao java.

Sudionici su mogli zaplesati Zumbu i vježbati pilates, te ispobati jogu. studeni/prosinac 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 3


Idealni uvjeti treniranja u Gradskom vrtu

KLUBOVI

Za Miku su se zanimali mnogi klubovi - od Super lige iz Hrvatske pa do nekih klubova iz inozemstva.

ODBOJKAŠICA MIKA GRBAVICA

Ponosna sam što sam hrvatska reprezentativka Od 2014. sudjeluje u svim pripremama i natjecanjiima U-18 i U-20 reprezentacije Petnaestogodišnja Mika pohađa Trgovačku i komercijalnu školu, a odbojku trenira od svoje 5. godine. - Mama je trenerica odbojke. S njom sam uvijek išla na treninge i zavoljela sam taj sport, kao i život u dvorani – priča Mika koja danas igra za OK “Lingu”. Objašnjava kako je njezi-

na majka smatrala da je za rad i napredak potreban drukčiji pristup djeci i treninzima od onih koji su bili uobičajeni u drugim klubovima. Tako je odlučila osnovati svoj klub i potpuno se posvetiti kćeri Miki i drugoj djeci. Mika je od 2015. u prvoj postavi Hrvatske nacionalne reprezentacije U-18,

U slobodno vrijeme ponekad slika, ali najbolje se i najkvalitetnije odmori u dvorani.

Znam da zvuči čudno, ali odbojka je naprosto moj život. U-20 te na širem popisu U-23 hrvatske reprezentacije. Do sada je sudjelovala na važnim natjecanjima i osvajala medalje. - Najdraža od svih mi je nagrada koju sam na Državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje u Rovinju osvojila za najbolju igračicu Hrvatske u toj kategoriji - kaže Mika.

KARATE AKADEMIJA OSIJEK

DVORANE

Karate vrtić već od pete godine života Sportski klub Karate Akademija “Osijek”, osnovan 2015., trenutno broji 25 sportaša koji marljivo treniraju u dvorani Gradski vrt. - Jako sam zadovoljan osobljem, a dvorana je održavana te smo jako zadovoljni čistoćom – ističe Goran

Mesić, glavni trener i predsjednik Akademije. Osim u Gradskom vrtu, Akademija je s treninzima započela i u Josipovcu, gdje također imaju svoje članove. Pokrenuli su “karate vrtić” za djecu koja ovaj sport mogu početi trenirati već od pete godine.

4 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ studeni/prosinac 2017.

Mladi klub s puno uspjeha

Djeluju kratko, ali sudjelovali su na mnogim natjecanjima i vraćali se s medaljama.


Predstavljeni roboti i robotska kolica Promocija inovativnih ideja i popularizacija tehnike Uz Hrvatsku zajednicu tehničke kulture i nacionalne saveze, na Festivalu su se predstavili domaćini - ZTK Osječko-baranjske županije i ZTK Grada Osijeka te brojne udruge s područja Osječko-baranjske županije. Kao gosti, predstavili su se CARNet, FabLab Hrvatska, STEMI d.o.o, FERIT Osijek, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Srednja škola Valpovo, Strojarska tehnička škola Osijek, COO Ivan Štark, Centar za kulturu iz Pečuha, Građevinski fakultet Osijek te domaćini Festivala tehničke kulture 2018. - ZTK Križevci i ZTK Koprivničko-križevačke županije. Posjetitelji su na festivalu mogli vidjeti humanoidne robote, voziti se robotskim kolicima kroz labirint, programirati i uspostavljati radioamaterske i CB veze.

Cjelodnevne radionice privukle su veliki broj djece i mladih

FILMOVI

Snimani su kratki filmovi, izlagane fotografije, prezentirane jedrilice, automodeli, kajaci i ronilačka oprema.

TURNIRI U ZRINJEVCU

8 kafića

I ovog prosinca, sedmu godinu za redom, humanitarna udruga “Od mene za tebe” organizira malonogometni turnir “8 kafića” dva dana prije Božića, 23. prosinca u dvorani Gradski vrt. Udruga tako pomaže djeci s posebnim potrebama.

Zimko Publika uvijek uživa u zanimljivoj igri

Sredstvima skupljenim na turnirima, te od donacija, sudjelovali su u gradnji i opremanju rehabilitacijsko-edukativno-senzoričkog parka u Antunovcu.

Prošle godine su lopte s turnira poklonjene Centru za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”.

Tradicionalni malonogometni turnir Zimko započet će krajem prosinca. Finalne utakmice očekuju se početkom siječnja 2018. Osim novčane nagrade za pobjedničku momčad seniora i veterana, najbolje momčadi u svim kategorijama te najbolji igrači, strijelci i vratari bit će nagrađeni medaljama i peharima.

studeni/prosinac 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 5

DVORANE

GRADSKI VRT 5. FESTIVAL TEHNIČKE KULTURE


TENIS I PAMPAS 6 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ studeni/prosinac 2017.


TENIS I PAMPAS

JAHAČI

U Školu jahanja roditelji djecu mogu upisivati tijekom cijele godine. Ipak, ne preporučuje se djeci koja još nisu krenula u školu. Mlađi se mogu priključiti Konjičkom klubu, ali samo u šetnji na konjima.

Treba završiti dva tečaja

TC Osijek 7-23 h

KK Osijek 25/26.11.

Termin za igru na dva balonom natkrivena teniska terena može se rezervirati na telefon: 031/211-035

2. kolo Zimskog kupa Slavonije i Baranje u jahanju, na kojem će sudjelovati KK Osijek, održava se u Đakovu. studeni/prosinac studeni/prosinac 2017. ▪ ŠPORTSKI 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪OBJEKTI 7 ▪ 7


CIJENE ZIMSKI REŽIM

info

80

kuna cijena je najma terena (1 sat) pod balonom u terminima od 7 do 16 sati

NAJAM STRELJANE

Za sportske manifestacije najam streljane Pampas iznosi 5.000 kuna + PDV. Jedan sat korištenje otvorenog prostora za praktičnu obuku gađanja iznosi 265 kuna + PDV, a korištenje vatrene linije 30 kuna + PDV po satu korištenja. Streljana je izgrađena 1985. za potrebe EPSO-a (Europskog prvenstva u streljaštvu), a prigodom obilježavanja 200 godina streljaštva u Hrvatskoj. Velikih je prostornih i sadržajnih mogućnosti.

120

kuna cijena je najma terena (1 sat) pod balonom u terminima od 16 do 23 sata

Najljepši su treninzi na otvorenom

je a na u

ŠKOLA JAHANJA KK OSIJEK

Polaznici uče jahati i brinuti o konjima Početni tečaj u 16 nastavnih sati

TENIS I PAMPAS

TENIS BALON

Tijekom zimskih mjeseci tenis se u Perivoju kralja Tomislava igra pod balonom. Dva su teniska terena natkrivena balonom, a prostor je zagrijan na 13 stupnjeva. Idealna je to temperatura za igru. Uobičajeno, balon se postavlja krajem listopada, a dva su terena natkrivena u prosjeku pet mjeseci godišnje.

Škola jahanja za svako dijete započinje u drugo vrijeme, jer svatko ima individualne treninge. Iz tog razloga se za učenje jahanja kandidati mogu upisivati tijekom cijele godine. Početni se tečaj završi već dva mjeseca nakon upisa. Trenutno škola jahanja ima 20-ak polaznika. Cijena početnog tečaja iznosi 1.000 kuna za 16 dolazaka. Nakon toga postoji mogućnost upisivanja drugog tečaja, ako početnik želi nastaviti. Cijena i broj sati su isti

TRENINZI

Jednom ili dvaput tjedno, po dogovoru se odvijaju treninzi. Prijepodne između 10 i 12 sati, te poslijepodne između 17 i 19 sati. 8 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ studeni/prosinac 2017.

kao i kod prvog tečaja. Nakon završena dva tečaja, polaznik postaje član škole jahanja. Cijena članstva tada iznosi 500 kuna mjesečno. U školi jahanja djeca su podijeljena. Za vrijeme treninga zna biti više djece odjednom, ali nikada na treningu nisu dva početnika u isto vrijeme. Dijeli ih se po iskustvu kako bi se treneri mogli svima jednako i dovoljno posvetiti. Uče brinuti o konjima, spremanju konja za trening i, na kraju, o jahanju.

U školu jahanja djecu treba upisivati nakon upisa u osnovnu školu. Za djecu vrtićke dobi postoji opcija šetanja na konjima.


TENIS I PAMPAS

ADRENALINSKA ZABAVA UZ STRELJANU PAMPAS nalazi se Paintball teren na kojem se korisnici mogu okušati u zanimljivoj adrenalinskoj zabavi. Na terenu površine 100 x 50 metara postavljeno je 40 punktova. REZERVACIJA TERENA obavlja se preko Paintball kluba Raptor na broj 091/224-45-51. Osim ozbiljnih okršaja u paintbolu, na terenima se organiziraju i dvosatne proslave dječjih rođendana.

REKREATIVAC TENISAČ IVICA HANŽEK

Došao na nagovor prijatelja i ostao! Do sada je sudjelovao na mnogim turnirima za rekreativce Pedesetšestogodišnji Ivica Hanžek tenis igra još od 1999. - Uvjeti u Teniskom centru “Osijek” jako su dobri, i to u svim segmentima, s time se rijetko koji klub može pohvaliti. Svima nama rekreativcima nedostaju turniri kojih je nekad bilo i do osam godišnje u ljetnoj sezoni – ističe Hanžek. Tenis mu se, kaže, oduvijek sviđao, ali prvi puta je na terene došao na nagovor prijatelja. - Stalnog partnera nemam, ali ima puno onih s kojima naiz-

mjence igram. Sudjelovao je na mnogim turnirima za rekreativce i osvajao odličja, a na teniskim je terenima najčešće dva puta tjedno.

Želio bi da je više turnira

ODLIČJA

Ê 1. mjesto na turniru TK

Osijek Ê 2. mjesto na turniru parova na Uralan kupu u Vinkovcima Ê 2. mjesto na turniru parova na TK Olimpija u Osijeku Ê 2. mjesto na pojedinačnom dvoranskom turniru na TK Olimpija

PAMPAS SVJETSKI KUP

Streljaštvo za osobe s invaliditetom U Osijeku je od 19. do 27. rujna održan Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom. Hrvatske boje su branili u disciplinama pištolja: Petar Mihalić, Damir Bošnjak, Tomislav Blažević, Drago Števinović i Sanja Soldo, te u disciplinama puške: Rudolf Petrović i Mari-

jan Škledar. Damir Bošnjak osvojio je srebrnu medalju. U konkurenciji od 14 strijelaca, Rudolf Petrović je u novoj paraolimpijskoj disciplini R9 s pogođenih 613.6 krugova u kvalifikacijskom meču zauzeo 4. poziciju koja ga je odvela u finale, gdje je osvojio 6. mjesto.

Atmosfera na streljani

5.

mjesto Hrvatska je zauzela u ekipnom poretku

studeni/prosinac 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 9


SAJAM NA PAMPASU 20. OSJEČKI JESENSKI SAJAM održan je od 6. do 8. listopada na sajamskom prostoru Pampas. Predstavljeni su poljoprivredni i pčelarski proizvodi, prehrana, graditeljstvo i stanovanje. OKUPILO SE više od 220 domaćih i inozemnih izlagača, te velik broj posjetitelja. Pozitivan je primjer uspješne suradnje i povezivanja gradova naše regije sa susjednim regijama i županijama.

MALI TENISAČ MARK SMOLJO

Bavi se mnogim sportovima, ali tenis mu je prva ljubav

TENIS I PAMPAS

Dobar primjer utjecaja obitelji na odabir sportskog hobija Odličan učenik petog razreda osnovne škole “Antun Mihanović”, Mark Smoljo tenisom se bavi od svoje šeste godine, a zavolio ga je zahvaljujući obitelji. - U tenisu smo cijeli život. Živimo blizu terena te je Marku tenis oduvijek bio zanimljiv. On mu je bio prvi izbor. Obiteljski smo vezani za njega. I moj otac, Markov djed, igra tenis, i ja igram tenis, moj suprug također pa je nekako logično bilo da i Mark krene na tenis – govori njegova mama Valentina.

Prošle je godine Mark sudjelovao na turnirima za djecu do 10 godina, a od ove godine sudjeluje na turnirima za natjecatelje do 12 godina. - Prošle je godine na nekim turnirima igrao finale. Ima i srebrnih i brončanih medalja osvojenih na turnirima – dodaje mama. Inače, Mark se u slobodno vrijeme bavi i drugim sportovima. Dobro kliže, rola i skija. Naravno da voli igrati igrice na računalu, ali sve u granicama normale. Pravi je sportski tip.

10 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ studeni/prosinac 2017.

Sudjelovao je na mnogim turnirima

BEZ NAGOVARANJA

Jako voli igrati tenis na terenima Teniskog centra. Ne mora ga se nagovarati da ide na treninge, što zna biti uobičajeno kod djece njegove dobi.

11

godina uskoro će napuniti mali tenisač


BAZENI

VODENE RADOSTI Iskoristite slobodan vikend i obiteljski se uputite na Gradske bazene. Zajamčena je uživancija za sve. Predlažemo opuštenje u jacuzziju ili na vodenim topovima. Na kraju, jednostavno se “pustite” niz divlju rijeku.

Avantura za sve generacije

Utorak/četvrtak 9,15-10h Na Gradskim bazenima održava se aqua aerobic idealan za sve – od djece do umirovljenika. Treninzi traju 45 minuta.

Svaki dan 9-22h Gradski bazeni otvoreni su za sve kupače 13 sati dnevno. Za djecu do 4 godine ulaz na kupalište je besplatan. rujan/listopad 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 11


POVOLJNIJE KARNET ULAZNICE

info

1200

170

700

kuna stoji karnet od 10 ulaznica za djecu do 12 godina

ULAZNICE

Dnevna ulaznica za Gradske bazene za odrasle stoji 25 kuna, a za djecu, učenike, studente i umirovljenike 15 kuna. Ulaznica za invalide je 10 kuna. Najam jedne staze u plivačkom bazenu je 150 kuna, dok 35 kuna stoji jedan sat saune uz kupanje na bazenima. Cijena napredne škole plivanja je 200 kuna, a obuka neplivača stoji 300 kuna.

100

kuna stoji karnet od 10 ulaznica za odrasle

kuna stoji

karnet od sto ulaznica za odrasle kuna stoji karnet od 50 ulaznica

PLIVAČICA LEA KNEŽEVIĆ

Od pete godine sam zaljubljena u plivanje Živi u Osijeku i trenira na Gradskim bazenima, a pliva za zagrebačku Mladost Uz ogromnu podršku obitelji

AEROBIC

BAZENI

U dvorani na Gradskim bazenima svakodnevno se može vježbati jedan od nekoliko ponuđenih grupnih programa, poput pilatesa, body workouta i zumbe. Jedan trening stoji 30 kuna. Ukoliko se vježba na mjesečnoj bazi, cijene su sljedeće: 2x tjedno stoji 130 kuna, 3x tjedno 150 kuna, 4x tjedno 170 kuna, a svakodnevno vježbanje stoji 200 kuna na mjesec.

Šesnaestogodišnja Lea Knežević plivanje trenira punih 11 godina. - U školu plivanja krenula sam s pet godina. S vremenom se ta ljubav razvijala i počela sam intenzivnije trenirati– kaže Lea. Učenica je II. Gimnazije u Osijeku i pliva za zagrebačku Mladost. - Prije sam trenirala u plivačkom klubu Osijek Žito. Zagrebački klub nudi mi puno više mogućnosti. Treninzi su mi puno bolje osmišljeni i kvalitetniji. Uz sve to, puno je bolje okruženje u kojem mogu više napredovati – pojašnjava. Naravno, i dalje marljivo trenira na Gradskim bazenima. - Mislim da sam još mlada da svoj cijeli život preselim u Zagreb, pa

mi trener nudi mogućnost da treniram ovdje. Vikendom ponekad odlazim na treninge u Zagreb. Uvjeti treniranja nisu baš najbolji kakvi bi trebali biti za grad Osijek, ali nisu ni najgori mogući. Ponekad mi je nezgodno uskladiti termine koji se nude zbog građanstva i ostalih klubova, ali i to nekako uspijevam – kaže Lea. U slobodno vrijeme je s prijateljima u šetnji, rado ide u kino ili gleda serije.

ISKUSTVO

Sudjelovala je na Europskom juniorskom prvenstvu 2016. u Mađarskoj. Do sada je osvojila puno medalja u različitim kategorijama. Članica je juniorske reprezentacije.

Svako natjecanje je posebno jer je to novo iskustvo i prilika za upoznavanje novih ljudi. 12 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ rujan/listopad 2017.


1200

kubika vode ima ukupno u svim bazenima

25

6061

14

ljudi prati stranicu Gradskih bazena na Facebooku

BAZENI

ZANIMLJIVO DETALJI metara je dugačak plivački bazen godina se u dvorani bazena održavaju rekreacijski programi

PILATES MIX U DVORANI GRADSKIH BAZENA

Za čvršće mišiće i veću pokretljivost Vježbe početnog i srednjeg stupnja idealne su i za početnike Pilates mix trening je niskog do srednjeg intenziteta koji se petkom od 19 sati održava u dvorani Gradskih bazena. Traje 55 minuta, a rade se vježbe početnog i srednjeg stupnja pilatesa. - Ovaj je program prikladan i za početnike. Od rekvizita koristimo bučice, nožne utege, velike i male lopte, elastične gume, štapove... – pojašnjava trenerica Dunja Habjanić, naglašavajući kako je interes vježbačica velik. Pilates mix je program vježbanja baziran na pilatesu, a mix je cardio pilatesa, trx pilatesa, power pilatesa i borilačkih sportova.

Učvršćuje mišiće cijelog tijela, pomaže u uklanjanju bolova i ispravljanju lošeg držanja, povećava pokretljivost i fleksibilnost, te pomaže u opuštanju i smanjenju stresa.

Trening traje 55 minuta

SUSTAV VJEŽBI

➧ POVIJEST Pilates je metoda i inteligentni sustav vježbi kojeg je prije 90 godina osmislio Joseph H. Pilates, spajajući elemente istočnjačkih i zapadnjačkih metoda vježbanja. ➧ ELEMENTI Sa Istoka uzima povezanost uma i tijela, opuštanje i svjesnost, a sa Zapada naglašavanje mišićnog tonusa, snage i izdržljivosti.

AKCIJA U CIK ZORE

Plivajte od 6,30 sati za samo 10 kuna! Gradski bazeni ponovno su pokrenuli akciju – na plivačkom bazenu može se plivati u terminu od 6,30 do 7,30 sati za samo 10 kuna. Po istoj cijeni bazeni se mogu koristiti od 9 do 15 sati svakog radnog dana. Ranojutarnji je termin idea-

lan za sve koji su tada već na nogama, a vole biti u formi. Zagriženi rekreativci stignu odraditi jutarnje plivanje i još na vrijeme stići na posao.

Idealno za ranoranioce

rujan/listopad 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 13


DVORANA GRADSKIH BAZENA PONEDJELJAK BASIC PILATES 16.45-17.40 (I. grupa) BASIC PILATES 17.55-18.50 (II. grupa) POWER PILATES 19.00-19.55 BODY WORKOUT 20.05-21.00 DIJAGNOSTIKA 21.00-22.00

UTORAK VJEŽBE U VODI 09.15-10.00 DIJAGNOSTIKA 10.30-11.30 BASIC PILATES 16.45-17.40 (III. grupa) BOOTY&CORE 17.55-18.50 ZUMBA FITNESS 19.00-19.55

SRIJEDA ČETVRTAK BASIC PILATES VJEŽBE U VODI 16.45-17.40 (I. grupa) 09.15-10.00 BASIC PILATES DIJAGNOSTIKA 17.55-18.50 (II. grupa) 10.30-11.30 POWER PILATES BASIC PILATES 19.00-19.55 16.45-17.40 (III. grupa) BODY WORKOUT BOOTY&CORE 20.05-21.00 17.55-18.50 DIJAGNOSTIKA ZUMBA FITNESS 21.00-22.00 19.00-19.55

PETAK DIJAGNOSTIKA 16.30-17.30 FRIDAY RELAX 17.55-18.50 PILATES MIX 19.00-19.55 WORKOUT KRUŽNI 20.05-21.00

PRIJEDLOG VJEŽBA

1

2

3

BICEPS PREGIB Kroz izdah savijamo ruke u laktu

TRICEPS EKSTENZIJA Kroz izdah ispružamo ruku u laktu

PREDRUČENJE Kroz izdah podići ispružene ruke do visine ramena

Ruke i leđa 4

Sjedalački način života mnogima stvara velike probleme s kralježnicom. Za ojačanje gornjeg dijela leđa i ruku, trenerica Dunja Habjanić predstavlja set vježbi koje se izvode u tri serije po 15 ponavljanja. Vježba se s elastičnom gumom koja cijelo vrijeme treba biti zategnuta – i u početnom položaju, ne samo u krajnjem. POVLAČENJE LOPATICA Savijajte laktove unatrag

ODRUČENJE Kroz izdah podići ispružene ruke u stranu do visine ramena

5

RAZVLAČENJE GUME Postupati upravo kako je prikazano na fotografiji

BAZENI

6

14 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ rujan/listopad 2017.


BAZENI

ŠKOLA PLIVANJA JOŠ SE MOŽETE PRIKLJUČITI

Uče lijepo plivati Podijeljeni su po plivačkim sposobnostima Početkom je listopada na Gradskim bazenima službeno započela škola plivanja. Ako se netko nije na vrijeme upisao, može se upisati naknadno, ali prvo treba doći na provjeru kako bi trenerica utvrdila u koju će dijete grupu ići. Uče četiri osnovne discipline: na početku kraul i leđno, a potom prsno i delfin. Osim toga, djeca uče kako napraviti pravilan skok na glavu, kolut u vodi… - Osim svih disciplina, ali i svega onoga što je potrebno djetetu da nauči plivati, ima mjesta i za zabavu. Tako da pustim djecu i da se provozaju na toboganu, budu u igraonici. Bitno je da zavole pli-

Nije to samo trening, oni se i druže

UČENJE

U školu plivanja mogu se upisati sva djeca koja žele naučiti pravilno plivati, ali i djeca koja boluju od astme i drugih bolesti u kojima im mogu pomoći voda i plivanje.

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu javiti trenerici na 031 570 066.

200 vanje i da u njemu uživaju - kaže trenerica Maja Novaković. Treninzi se održavaju dva puta tjedno, a nema dobne granice za upis. - Bitno je da se dijete zna održa-

kuna stoji škola plivanja mjesečno

vati na vodi i da može samostalno preplivati 25 metara. Ako se ne može samostalno održavati na vodi, onda mora ići na obuku neplivača - kaže trenerica.

ROĐENDAN VODENA ZABAVA NA GRADSKIM BAZENIMA mogu se svakoga dana slaviti dječji rođendani. Termini su od 10 do 13, od 13 do 16 ili od 16 do 19 sati. Sve informacije na 031 570 066. U CIJENU OD 350 kuna uključene su pozivnice, odvojeni prostor za konzumaciju hrane i pića, skupna garderoba i korištenje divlje rijeke. Animacija za vrijeme proslave dodatno se naplaćuje 170 kuna.

rujan/listopad 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 15


TENIS I FITNESS SREDNJIKA, PAMPAS I SOKOL 16 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ rujan/listopad 2017.


SREDNJIKA I GRADSKA IGRALIŠTA

KONDICIJA

Sa vježbanja na spravama u Street Workout Parku najozbiljniji rekreativci neće izostajati ni tijekom zime. Odlična je to aktivnost za dobru kondiciju, zdravlje i opuštanje. Samo treba dobro isplanirati vrijeme.

Aktivni i zdravi

Rekreacija na otvorenom Tijekom toplijih dana kompleks Srednjoškolskog igrališta sve je zanimljiviji i novim vježbačima. Primjer: joga.

Cijeli tjedan 16 - 21 h U razdoblju zimskog računanja vremena igrališta su osvjetljenja već od 16 sati, a rasvjeta se gasi u 21 sat. studeni/prosinac 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 17


PAŽNJA!

info

333

metra duga je Atletska staza na Srednjoškolskom igralištu. Presvučena je tartanom.

NOGOMET U KAVEZU

Na umjetnoj travi u kavezu smještenom na sjevernoj strani Srednjike može se zaigrati nogomet, a kavez se rezervira telefonski (031 285500) ili putem web stranice Športskih objekata. Termin od 50 minuta stoji od 80 do 120 kuna, ovisno o dobu dana. Kavez ima dva odvojena ulaza, a igralište dimenzija 15x20 metara može se pregraditi u dva manja igrališta.

14

sati dnevno u zimskom periodu rekreativcima i profesionalnim sportašima otvorena su vrata Srednjike.

NASTAVA TJELESNI I ZDRAVSTEVNI ODGOJ

Štafeta, odbojka i nogomet su odrađeni

DVORANE

SUSRETI UMIROVLJENIKA

Osijek je ove godine (30. rujna do 1. listopada) bio domaćin 9. Međunarodnih sportsko-rekreacijskih susreta osoba starije životne dobi. Sudionici su se ogledali u pikadu, boćanju, pločkanju i visećem kuglanju, a sva su natjecanja održana na Srednjoškolskom igralištu. Svi su bili jako zadovoljni stanjem sportskih borilišta i općenitom rekreacijskom ponudom praktički u središtu grada.

Na Srednjiku se učenici opet vraćaju u travnju Ovdje je jedna od najboljih staza za trčanje u Hrvatskoj Tijekom lijepog vremena u listopadu, profesor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u I. gimnaziji, Arman Schüssler i učenici nastavu su provodili na svježem zraku na Srednjoškolskom igralištu. - S nastavom na otvorenom krećemo odmah na jesen, početkom školske godine i ostajemo cijeli rujan i listopad, naravno ako vremenski uvjeti to dopuste. Prije svega mislim na kišu. Ako i zahladi, sat se i dalje može kvalitetno odraditi na otvorenome, uz prikladno, slojevito odijevanje – ističe prof. Schüssler.

18 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ studeni/prosinac 2017.

NAVIKA

Na igralištu nema prašine, a okoliš je jako čist. Jedini problem jest što nemamo svlačionice, ali to riješavam tako što navikavam učenike da se za taj jedan dan u tjednu, kada imamo sat, obuku sportski – kaže prof. Schüssler.

Sat Tjelesnog i zdravstvenog odgoja na Srednjiki u mnogočemu se razlikuju od onog na Zrinjevcu Dodaje i kako imaju izvrsnu suradnju sa Športskim objektima. - Izlaze nam u susret te nama, koji Tjelesni i

zdravstveni odgoj imamo u dvorani kad zahladi, daju da odradimo sate u našem terminu u dvorani Zrinjevac, u slučaju iznenadne kiše. Naravno, ako je lijepo vrijeme, mi smo i dalje vani. Krajem travnja opet izlazimo na Srednjiku – pojašnjava. Tijekom nastave na otvorenom radi se mnogo više aerobnih kretanja i trčanja koje ne mogu raditi na Zrinjevcu. Zatim je tu i bacanje kugle, skok u dalje te štafetna trčanja. Koristi se i park za street workout, a na spravama profesor ocijenjuje, osim običnih, i one propadajuće zgibove.


SUSRETI Hrvatski olimpijski dan i ove je godine, 9. rujna, obilježen u Osijeku, na Srednjiki. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Ivan Vrkić, a organizator je Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve”. SADRŽAJ Sportska priredba obuhvatila je raznolike sportsko-rekreativne, edukativne, demonstracijske i predstavljačke sadržaje i aktivnosti brojnih sportskih udruga grada Osijeka.

YOGA VEDRANA VRTARIĆ

Na igralištu treba samo prostirku Jako mi je bitno da je okoliš čist i uredan jer vježbam bosa na travi Slobodno vrijeme Vedrana Vrtarić često provodi na Srednjiki. - Moji dolasci na Srednjiku ovise o studentskim obvezama, no trudim se doći najmanje dva puta tjedno. Studentica treće godine Umjetničke akademije, smjer Glazbena pedagogija, koristi mnoge pogodnosti koje komplekst pruža. - Najčešće prvo trčim. Staza je jako mekana za stopala te je mala šansa da se ozlijedim. Potom

POLE DANCE

Na Srednjiki je dva puta tjedno

vježbam yogu. Donesem svoju prostirku te se na taj način opuštam. Često koristim i sprave za street

REKREATIVAC VEDRAN KNEŽEVIĆ

Vježba pet puta tjedno Već dvije godine Vedran Knežević redovito vježba na spravama Street workout parka. - Sprave su stvarno odlične i jako mi pomažu kod treniranja. Pokušavam što češće dolaziti na Srednjiku, barem pet puta tjedno, jer je puno sadržaja koje bih volio da općenito neki sportski te-

ren ima - kaže Vedran. Student je Umjetničke akademije i nije zadovoljan brojem sati Tjelesnog i zdravstvenog odgoja. - Imamo Tjelesni samo jednom tjedno, što je premalo. Kada je lijepo vrijeme premjestimo se na Srednjiku. Sva sreća, ovdje je uživancija.

workout. One odlično jačaju gornji dio tijela – pojašnjava Vedrana. - Atletska staza je među

Jedino mi ovdje nedostaje mjesto gdje bi se mogao vježbati pole dance. Skupimo se mi cure koje to volimo te vježbamo na Jugu 2 jer tamo imamo adekvatnu šipku koja nam je potrebna. Odlično je za jačanje trbušnih mišića i mišića ruku.

boljima na kojima sam trčala. Inače sam zadovoljna svim sadržajima koje Srednjika pruža.

Srednjika mu je super

Sve je jako lijepo uređeno i ima puno mjesta za različite sportske aktivnosti. studeni/prosinac 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 19

DVORANE

OLIMPIJSKI DAN


Nova direktorica

Počeo je trenirati s 12 godina

REKREACIJA SINIŠA DURGEL, DIZAČ I SUDAC

Predlažem dizanje utega baš zato što je teško i zahtjevno Tijekom cijele sportske karijere Siniša Durgel trenirao je u dizačkom klubu “Slavonija”, u dvorani na Srednjiki. Danas je aktivan kao sudac. - Dizanje utega je izuzetno zahtjevan i težak sport – naglašava, doda-

jući kako je šest puta bio ekipni prvak države, klub je osam puta osvajao kup

IMPRESSUM Izdavač: Športski objekti d.o.o. Direktorica: Nataša Brčić Urednica: Marijana Bošković Izvršna produkcija: Kulen vizija Tisak: Grafika 031 285 500 (tajništvo) uprava@sportski-objekti.hr www.sportski-objekti.hr

Rješenje: Nogometni kav(ez), acid, pratilje, balon, knap, Z, are, apaurini, virovi, T, tov, Inja, Ari, Niko, TE, Slaven, as, intranet, PTT

DVORANE

Većih ili manjih povreda je uvijek bilo, ali to je u ovom sportu neizbježno.

natjecanja, dok je u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji osvajao srebrne i brončane medalje. Dva puta je nastupio za državnu reprezentaciju. - Danas sam više posvećen suđenju. Sudac sam 1. kategorije, sudim na ekipnim i pojedinačnim natjecanjima u Hrvatskoj.

Od 6. listopada direktorica Športskih objekata je Nataša Brčić iz Osijeka. Dužnost je preuzela od Josipa Radka koji je na kratko zamijenio prethodnog direktora, današnjeg saborskog zastupnika.

20 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ studeni/prosinac 2017.

Športski Objekti br. 38 - studeni/prosinac 2017.  
Advertisement