__MAIN_TEXT__

Page 1

Najtoplije dane provodite blizu bazena

KRIŽALJKA

OSVJEŽENJE Ljeto je stiglo, a s njim i dvojba – gdje se rashladiti?! Dok ste u Osijeku nemojte puno razmišljati, nego pravac Kopika ili Gradski bazeni! Na Copacabani vas čeka mnoštvo sadržaja, dok na Gradskim bazenima birate hoćete li se rashlađivati u zatvorenom dijelu kompleksa ili na otvorenom dijelu gdje možete uhvatiti i boju.

Gradski bazeni 9-22h

Vikend i blagdani 9-20h

Plivački bazen, jacuzzi, gljiva, divlja rijeka, vodeni topovi i gejzir samo su dio svakodnevne ponude Gradskih bazena.

Copacabanna petkom, vikendom i blagdanima sat vremena ranije otvara vrata kupačima – već u 9. Dođite i uživajte! srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 1

BAZENI

Osijek, SRPANJ/KOLOVOZ 2017. - broj 35.


CIJENE

info

8

20

50

kuna ulaznica za djecu (8-16 godina)

AQUAAEROBIC

I ove će kupališne sezone na Copacabani tijekom vikenda biti organizirano vježbanje aquaaerobica uz profesionalne trenere. U srpnju i kolovozu vježbat će se u dva poslijepodnevna termina u mješovitom bazenu. Već dvije sezone ovaj je novitet privlačio i po nekoliko stotina kupača, pa je za očekivati veliki interes i ove sezone. Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, i ove se godine planiraju organizirati Igre bez granica na vodi.

5

kuna karnet od 10 ulaznica (djeca)

kuna ulaznica za odrasle kuna karnet od 10 ulaznica (odrasli)

NOVA SEZONA COPACABANA

Idealno osvježenje i dobra zabava za cijele obitelji Kvaliteta vode u bazenima provjerava se svakih par sati, a sterilizira se tri do četiri puta dnevno

PRAVILA

U bazene se ne smije ulaziti u obući, nije dozvoljeno unošenje hrane i pića, te staklenih ili drugih lomljivih predmeta. Za skakanje u vodu ili unošenje bilo kakve opreme u bazen potrebna je suglasnost dežurnog osoblja. Prije ulaska u bazen obavezno je tuširanje.

Nova je sezona na kupalištu Copacabana započela još 13. lipnja. Besplatan ulaz prvoga dana privukao je velik broj kupača, koji su ondje krenuli tražiti spas od ljetnih vrućina. Novosti je i ove godine puno – dno dječjeg bazena je oslikano, pa mališani sada plivajući promatraju rakove i školjke. Dio je dječjeg bazena natkriven sjenilom, što će zasigurno olakšati roditeljima koji svoju djecu drže pod budnim okom. Sportski park je ure-

BAZENI

BRŽI TOBOGAN

Tobogan je za ovu sezonu doživio preporod. Obojana je konstrukcija i unutarnji dio, tako da je puno brži i bolji za vožnju, te sigurniji. Toboganom se može voziti od 12 do 20 sati, a cijena jednog spusta je 3 kune. 2 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.

đen pa i dalje ondje možete zaigrati šah s divovskim figurama, zaigrati mini golf ili boćati. Tobogan je, na radost mladih posjetitelja, obnovljen, kao i gljiva u mješovitom bazenu. Sve je puno šarenije, veselije i zanimljivije, pa bi ova godina mogla donijeti nove rekorde u posjećenosti ako bude lijepog vremena. U funkciji su trenutno olimpijski, mješoviti i dječji bazen, dok bi duboki (okrugli bazen) trebao uskoro proraditi.


UGO PONUDA i ove je godine bogata. Kupačima se nudi hrana, sladoled i piće kroz dva centralna ugostiteljska objekta.

KUPAČI mogu iznajmiti VIP otok s dvije ležaljke, dvije stolice, stolićem i suncobranom za samo 35 kuna. Pet kuna stoji najam suncobrana, a 10 kuna ležaljke.

Puno kupača već u lipnju

SPORTSKI PARK 18 staza za mini golf 2 staze za kuglanje 1 boćalište 1 ploča za veliki šah

SPASILAČKA SLUŽBA

I ove će godine spasilačka služba na Kopiki biti organizirana prema broju kupača. Spasioca će vikendom biti više nego preko radnog tjedna kada ih je na bazenima minimalno sedmero.

ORMARIĆI S KLJUČEM

Kako bi kupači vrijedne stvari držali na sigurnom, na raspolaganju su im ormarići s ključevima. Svoje vrijednosti mogu pohraniti u šifrirane ormariće, te ih tako skloniti od pogleda kradljivaca.

REKREACIJA 20 kuna kuglanje (1 sat) 15 kuna mini golf (jedna palica + loptica)

20 kuna boćanje (1 sat)

LEŽALJKE I SUNCOBRANI

Sjenila su i ove godine na raspolaganju onima koji se ne vole direktno izlagati suncu. Za veću udobnost tu su i ležaljke, a cijena njihova iznajmljivanja ista je kao i prošle godine. srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 3

BAZENI

PONUDA


Vještina

Samouvjereno Podrška

Hrabro Ravnoteža

Spretno

UŽIVANCIJA GRADSKI BAZENI

BAZENI

Za obitelji s malom djecom Ovdje uživaju brojne obitelji s malom djecom koje ne vole prevelike gužve i buku, a povezanost vanjskog i unutarnjeg dijela pruža im dobru zaštitu od sunca. Kupačima su i ovdje na ras-

polaganju suncobrani i ležaljke, te osvježenje. Dnevna ulaznica za odrasle stoji 25 kuna, a za učenike, studente, umirovljenike i invalide 15 kuna. Djeci do četiri godine ulaz je besplatan.

4 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.

20

suncobrana postavljeno je na vanjskom

50

ležaljki dostupno je posjetiteljima

dijelu


drška

Vrijeme je poslužilo, bilo je lude zabave i ekstremnih vratolomija Tribine Skate parka bile su pune tijekom sva tri dana sportskih natjecanja Osamnaesti Pannonian Challenge je iza nas, a posjetitelje je oduševio sjajnom organizacijom i spektakularnim izvedbama in-linera, skejtera i BMX vozača. U tri dana sportskog programa tribine na RC Copacabana bile su pune do zadnjeg mjesta, a već tradicionalno, najveći je interes vladao posljednjeg dana

natjecanja. BMX spektakl nikoga nije ostavio ravnodušnim! Iako je zbog kiše napravljena kratka pauza, sunce se ipak vratilo u skate park, pa su BMX PRO vozači mogli bez problema izvesti svoje trikove. Estremni sport diljem svijeta uživa sve veću popularnost. Zahtjevne figure u zraku i na tlu kod publike

izazivaju uzdahe, čak i kratke zastoje srca, pa ne čudi da mnogi ekstremni sport, posebice BMX, smatraju jednim od najuzbudljivijih sportova za gledanje uživo. Ovogodišnji je sportski program, zahvaljujući Gradu Osijeku, bio besplatan za sve posjetitelje koji su gromoglasnim pljeskom i pokojim uzdahom zdušno bodrili natjecatelje.

TOP 3

Od BMX PRO vozača top 3 najistaknutija i najbolja natjecatelja bili su: Logan Martin, Marin Ranteš i Erik Figar.

18. PANNONIAN CHALLENGE 2.500 četvornih metara veličina je Skate parka na Kopiki

3.500 vozača i vozačica iz svih dijelova svijeta natjecalo se do sada na Pannonianu

250.000 posjetitelja prošlo je Skate parkom

DVORANA GRADSKIH BAZENA (U MJESECU SRPNJU) PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK DIJAGNOSTIKA VJEŽBE U VODI DIJAGNOSTIKA VJEŽBE U VODI DIJAGNOSTIKA 16.00-17.30 09.15-10.00 16.00-17.30 09.15-10.00 16.30-17.30 BASIC PILATES DIJAGNOSTIKA BASIC PILATES DIJAGNOSTIKA PILATES MIX 17.40-18.35 (I. grupa) 10.30-11.00 17.40-18.35 (I. grupa) 10.30-11.00 18.00-18.50 POWER PILATES BASIC PILATES POWER PILATES BASIC PILATES ZUMBA FITNESS 18.50-19.45 16.45-17.40 (II. grupa) 18.50-19.45 16.45-17.40 (II. grupa) 19.00-19.55 ZUMBA FITNESS BOOTY&CORE BODY WORKOUT BOOTY&CORE WORKOUT KRUŽNI 20.00-20.55 17.55-18.50 20.00-20.55 17.55-18.50 20.05-21.00 BOOTY&CORE ZUMBA FITNESS EXTREME WORKOUT WORKOUT KRUŽNI 21.00-21.55 19.00-19.55 21.05-21.50 19.00-20.00

U kolovozu nema treninga srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 5

BAZENI

ereno

NAJBOLJE IZDANJE PANNONIAN CHALLENGE


PILATES SKLAD TIJELA I UMA PILATES je spoj istočnjačkih i zapadnjačkih metoda vježbanja, povezuje um i tijelo, što ga čini jednim od najcjelovitijih i najpotpunijih metoda vježbanja.

OSIM ISTEZANJA mišića, pilates ih i jača, ispravlja držanje, poboljšava koordinaciju i fleksibilnost, oblikuje tijelo. Filozofija pilatesa smatra tijelo cjelinom.

POGODAN je i za početnike i za napredne vježbače, za potpuno zdrave osobe i za osobe koji imaju zdravstvene poteškoće. Treba paziti na disanje i koncentraciju.

PRIJEDLOG VJEŽBA

Čvršće noge i stražnjica

1

2

Ljeto je već stiglo, pa ako niste od onih koji redovno vježbaju, trenerica Dunja Habjanić predlaže set vježbi za učvršćivanje nogu i stražnjice.

3 ZANOŽENJE Početni položaj – klečeći. Oslonac je na podlakticama, ruke u širini ramena, noge u širini kukova. Podižite noge iz zgloba kuka.

4 ABDUKCIJA (ODMICANJE) Početni položaj - ležeći, na boku. Podižite gornju nogu iz zgloba kuka.

ČUČANJ Stopala su u širini ramena, tijelo uspravno, pogled naprijed. Spuštajte se da kut između potkoljenice i natkoljenice bude 90 stupnjeva.

6 5

ADUKCIJA (PRIMICANJE) Početni položaj - ležeći, na boku. Podižite donju nogu iz zgloba kuka.

FITNESS TRENERI

BAZENI

ISKORAK Noge u širini kukova, tijelo uspravno, pogled naprijed. Zakoračite naprijed i spustite se dok se koljena ne spuste do kuta od 90 stupnjeva.

nje okupljaju ljubitelji i treneri fitnessa iz cijelog svijeta. Ove su godine na njemu sudjelovali i treneri s Gradskih bazena. Rimini Wellness najveći je Već u novoj sezoni vježbači fitness sajam u Europi. će imati prilike vidjeti što su Na njemu se jednom godiš- treneri novoga naučili.

U Riminiju

6 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.

ISPRUŽANJE KUKOVA Početni položaj - ležeći, na leđima, koljena savijena. Podižite kukove do položaja mosta.


Svaki dan sat i pol treninga

TC Osijek 7-23h

Pampas 9./10.9.

Tenis u hladovini Perivoja kralja Tomislava možete svakodnevno zaigrati na osam terena. Rezervacije na broj: 031/211-035

Finale Croatia Cupa u preponskom jahanju u organizaciji konjičkog kluba Osijek održava se na hipodromu Pampas. srpanj/kolovoz srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪OBJEKTI 7 ▪ 7

TENIS I PAMPAS

TALENT

Ivan Funarić (16) član je Konjičkog kluba Osijek. Najtrofejniji jahač niže uspjeh za uspjehom, a nije mu teško uskladiti školu, treninge i brigu o svoja dva konja. Trenira na hipodromu Pampas pod budnim okom trenera Rajka Dokića.


NAJAM TERENA

info

25

PAINTBALL ROĐENDAN

Na Paintball terenima na Pampasu sve više mališana slavi rođendane. Adrenalinska proslava traje dva sata, a cijena osnovnog paketa (za 10 djece) je 500 kuna. Djeca prolaze poligon, natječu se i igraju po sistemu “ekipa na ekipu”. Najčešće se radi o djeci starijoj od osam godina. Rezervacija termina na: 098/682-508 i 091/224-45-51.

minuta

kuna cijena je najma terena po osobi za 60

37,50

kuna cijena je najma terena po osobi za 90 minuta

MLADI JAHAČ IVAN FUNARIĆ

Ide u školu, trenira i brine o svoja dva konja

Talentirani 16-godišnjak najuspješniji je član Konjičkog kluba Osijek

Ivan je svakodnevno na hipodromu

TENIS I PAMPAS

MALI TENISAČI

Teniski klub Osijek u travnju je upisao novu grupu mališana koji su izabrali tenis za sport broj jedan. Lucija Beršić (9) odlučila je zaigrati nakon što je pogledala utakmicu Davis Cupa u Osijeku. Iva Iličić (9) na tenis dolazi par tjedana i sviđa joj se. Frane Bilandžić (8) kaže kako se u tenis zaljubio u školi. A Nadja Perišić (7) voljela bi zaigrati neki veliki meč.

Već osam godina Ivan Funarić trenira jahanje. Završio je drugi razred Poljoprivredne i veterinarske škole, a želja mu je studirati veterinu. - Prvo sam krenuo u školu jahanja, pa nastavio s treninzima i onda su došla natjecanja. Jako volim životinje, posebno moja dva konja – Guinnessa i Koka – priča Ivan. - Svaki dan jašem oko sat, sat i pol. Konji su smješteni na Pampasu, pa i o njima brinem, obično nakon škole. Čistim staju, pripremam im hranu, radim sve što treba i to obično traje oko tri sata. Kaže da mu nije teško uskladiti školu, treninge i brigu o svojim ljubimcima.

8 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.

- Kada nešto volite, onda ništa nije teško – dodaje i ističe kako je preskakanje prepona zahtjevan sport u koji treba uložiti dosta truda i vremena. A ako ode u Zagreb na studij? - Konji idu sa mnom. Trenirat ću i dalje, bez obzira na fakultet. I vjerujem da ću sve stići.

NAJTROFEJNIJI

Osvojio je Balkanski kup 2016. (Novi Sad), Zimski kup Slavonije i Baranje 2015./16. i 2016./17. (Đakovo), te Ljetni kup Slavonije i Baranje 2016. (Boly).

Trener Rajko Dokić dolazi jednom ili dva puta tjedno iz Novoga Sada kako bih vježbao preskakanje prepona.


U TENISKOM CENTRU tenis možete zaigrati na osam zemljanih i jednom igralištu s tvrdom podlogom. Tereni su svakodnevno na raspolaganju rekreativcima. TURNIR za djecu u organizaciji Teniskog kluba Osijek održan je sredinom lipnja u Teniskom centru. Mali tenisači dobro su se zabavili i odmjerili snage.

MALA TENISAČICA TARA BIRNBAUM

Uz školu i tenis još ide i na ritmičku gimnastiku Svestrana djevojčica na teniskim terenima je tri puta tjedno Tara Birnbaum (8,5 godina) od svoje pete godine u ruci drži reket. Nakon škole tenisa počela je trenirati na terenima u Perivoju kralja Tomislava. Tamo je tri puta u tjednu, po sat vremena, pod budnim okom trenera Zlatka Sekošana. Na turnirima još nije sudjelovala, no oni ju vrlo brzo očekuju i Tara im se jako veseli. S odličnim je uspjehom završi-

la drugi razred OŠ Svete Ane. A na pitanje je li teško uskladiti školske obveze i treninge, Tara kratko odgovara: - Nije! Sve stignem, a idem još i na ritmičku gimnastiku – hvali se. Koji joj je od ova dva sporta draži? - Možda ipak ritmička gimnastika, ali i tenis jako volim. Kaže kako će nastaviti trenirati i jedno i drugo, jer uz školu ipak stigne sve.

Trenira od pete godine

Uzor mi je Donna Vekić. Voljela bih jednog dana igrati tenis kao ona.

srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 9

TENIS I PAMPAS

NOVA SEZONA


TENIS I PAMPAS 10 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.


DVORANE

SPEKTAKL Dvorana Gradski vrt tijekom dva finalna dana ovogodišnjeg Grand prix Osijek Žito Challenge Cupa bila je popunjena do zadnjeg mjesta. Organizatori iz godine u godinu u grad dovode najbolje svjetske gimnastičare, pa je sve veći i interes gledatelja.

Pod sloganom “Osjeti gimnastiku”

Od 6. 8. 8-24h

16.7. 18h

Nakon ljetne stanke gradske dvorane ponovno otvaraju vrata klubovima koji ondje treniraju, slijede pripreme za jesensku sezonu.

U sportskoj dvorani Jug održava se karizmatski susret - molitveno evangelizacijski ekumenski skup Kristofora. srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 11


info KUĆA DOBRE KOŠARKE

Športska dvorana Jug 2 izgrađena je 2005. i u njoj se uglavnom održavaju košarkaški susreti. Na raspolaganju je brojnim košarkaškim klubovima, ali se koristi i za organiziranje školskih natjecanja, gradske i županijske lige malog nogometa, plesne produkcije te športsku rekreaciju i povremena kulturno društvena događanja.

Na konju s hvataljkama naši su gimnastičari osvojili srebro i broncu

GRADSKI VRT GIMNASTIČKI SPEKTAKL

Brojna publika jasno je pokazala da je Osijek grad gimnastike Oba finalna dana dvorana Gradski vrt bila je popunjena do zadnjeg mjesta

55

milijuna kućanstava, od Kine i Singaporea do Sjeverne i Južne Amerike gledalo je ovogodišnji spektakl

GRADSKI VRT

DVORANE

U dvorani Gradski vrt nalazi se pet glavnih dvorana te pomoćni i prateći sadržaji. Izgrađena je za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. Gradski vrt oblikom, veličinom, kapacitetom i funkcionalnom organizacijom prostora omogućuje odvijanje zabavnih, kulturnih i drugih aktivnosti. U objektu se nalaze sauna sa malim bazenom, atletski tunel, dvije manje polivalentne dvorane, dvorana za trim i fitness, uredi i garderobe.

U CIJELOM SVIJETU Žito Challenge kup izravno se prenosio na HRT-u, a putem streama i u cijelom svijetu.

GODIŠNJI ODMOR

Osvježavanje dvorana Od 1. srpnja pa sve do 6. kolovoza sve tri dvorane – Jug, Zrinjevac i Gradski vrt zatvorit će vrata klubovima koji ondje treniraju. Naime, klubovi u ljetnim mjesecima treninge uglavnom održavaju na vanjskim terenima, odnosno na Srednjoškolskom

igralištu. Za vrijeme ljetne stanke sve će dvorane biti osvježene – oličene, očišćene, uređene, a u dvorani Jug bit će montirana i LED rasvjeta. U kolovozu, kada se klubovi vrate na treninge, u dvoranama će sve biti spremno za novu sezonu.

Punim kapacitetom dvorane će početi raditi u rujnu, kada započinje i jesenska sezona natjecanja. 12 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.


DVORANE

Među gimnastičarima iz 32 zemlje sudionice, na ovogodišnjem su Grand prix Osijek Žito Challenge Cupu bili olimpijski, svjetski i europski prvaci koji su pokazali svoje najbolje vježbe. U velikoj konkurenciji, i hrvatski predstavnici prikazali su vrhunske izvedbe. U ženskoj konkurenciji u finale su prošle Ana Đerek, Ema Kajić i Tijana Tkalčec, a u muškoj su naše boje branili Robert Seligman, Matija Baron i Tin

Srbić. Od šest predstavnika, medalje su osvojili čak njih trojica. Brončano odličje na konju s hvataljkama pripalo je Matiji Baronu, srebro Robertu Seligmanu, dok je novo gimnastičko čudo Tin Srbić drugi puta u deset dana bio zlatni na preči. Osim naših gimnastičara, najtrofejniji na kupu su bili Rusi s čak sedam medalja, dok se najviše puta mogla čuti brazilska himna u čast pobjednicima i to čak tri

puta u jednom danu. Program ovogodišnjeg Grand prixa vodio je Frano Ridjan, a posjetitelji su mogli, osim u odličnoj gimnastici, sudjelovati i u brojnim nagradnim igrama. Najmlađe je maskota Gymi zabavljala tijekom četiri dana spektakla. Svjetski gimnastički kup u Osijeku spada u Top 3 sportska događaja u Hrvatskoj.

USPJEH Na osječko se natjecanje rado odazivaju treneri i gimnastičari i federacije iz cijelog svijeta. PLANOVI Organizatorima je želja kroz Žito Challenge kup grad Osijek promovirati u cijeloj Hrvatskoj.

PRVI PUT U OSIJEKU

Sergej Ćetković

Najveća crnogorska pop zvijezda, Sergej Ćetković održao je u svibnju svoj prvi koncert u Osijeku. Mala dvorana Gradskog vrta bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a pjevač je predstavio svoj aktualni šesti studijski album - “Moj svijet” intiman uvid u misli i svjetonazor čovjeka čija je misija slanje pozitivnih

Puna mala dvorana

poruka u svijet kao što su ljubav prema obitelji, prijateljima, ali i svim ljudima. Osječani su čuli pjesme “Zar je kraj?”, “Korov”, te “Moj svijet” s kojom je Ćetković uspješno nastupio na Eurosongu 2014. Prošle je godine Sergej održao dva rasprodana nastupa u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski, koji ulaze u top 10 njegovih koncerata ikada održanih. srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 13


BADMINTON PANNONIA OPEN 2017.

Trideset natjecatelja iz četiri države Drugo izdanje Pannonia opena u badmintonu, održano u dvorani Zrinjevac, okupilo je tridesetak natjecatelja iz četiri države. Najuspješniji sudionik turnira je Osječanin Goran Hummel koji je je slavio u čak tri konkurencije. U muškom singlu svladao je Darija Karla (Flex, Zagreb).

Kod muških parova Goran Hummel/Filip Ban u završnici su svladali slovensko-srpski par Miha Vilar/Ivan Magdelinić. Broncu su osvojili Bo Koch (Dan-

ska)/Andreja Todorović (Srbija). U ženskim parovima slavila je zagrebačko-beogradska kombinacija Andreja Žvorc/Tijana Manić.

USPJEH

Hummel je do trećeg zlata stigao u igri mješovitih parova sa Sofijom Dmitović pobjedom od 2-1 nad zagrebačkim parom Dario Karl/Sara Mikuš.

Organizator je Badmintonski klub Osijek

KARATE KLUB ESSEKER BRAĆA I SESTRA GUDELJ

Karataši Borna, Petar i Lara

DVORANE

Svakoga dana su na treninzima i svi su odlični učenici Da jedan klub može okupiti gotovo cijelu obitelj, svjedoče Borna (15), Petar (12) i Lara (8) Gudelj – dva brata i sestra koji treniraju karate. Tu im je ljubav prenio djed, inače predsjednik KK Esseker, Joco Đukić. Borna je u obitelji Gudelj najtrofejniji karataš. - On trenira već 10 godina, a ušao je i u širi sastav kadeta hrvatske reprezentacije. Već je imao i jedan nastup s reprezentacijom u

PLAVI I CRVENI

Početkom lipnja Borna, Petar i lara polagali su ispite za nove pojaseve. Borna i Petar tako nose plave, a sestra Lara crveni pojas.

Slovačkoj, a bio je i na pripremama – ponosno priča mama Martina Gudelj. Kaže kako su gotovo svaki vikend njih troje na nekom od natjecanja. - Petar također ima cijelo čudo odličja, a na prvenstvu Hrvatske 2016. osvojio je treće mjesto kao mlađi kadet. I on i sestra Lara počeli su trenirati kao sedmogodišnjaci, dok je najstariji brat Borna na treninge krenuo s pet godina – dodaje mama Martina. Borna je završio osmi, Petar šesti, a Lara drugi razred. Svi su odlični učenici. - Odmalena ih odgajamo u sportskom duhu. Kako je djed imao utjecaja na Bornu i Petra, tako su njih dvojica imali na Laru. Odrastala je uz njih i karate, tako da nije bilo govora o nekom drugom sportu. Sama je rekla da želi njihovim stopama - kaže mama.

14 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.

Ekipa s trenerom

Lara želi što prije u borbe, kaže kako je kate već prerasla. Od jeseni će i krenuti. Kod kuće nekad znaju isprobavati poteze, ali uglavnom sve odrade na treningu.


Fascinantni nastupi plesača od 3 do 30 godina

DVORANE

BROADWAY GODIŠNJA PLESNA PRODUKCIJA

Zabava i dobar ples

Zrinjevac su preplesali Štrumpfovi, vile i pčelice Već 11. godinu zaredom plesni klub Broadway održava veliku godišnju plesnu produkciju i koreografijama oduševljava okupljenu publiku. Ovog je lipnja u sportskoj dvorani Zrinjevac izvedeno čak 15 koreografija u kojima su nastupi-

PUN ZRINJEVAC

Svaka plesna skupina predstavila se svojom koreografijom. I ove je godine Zrinjevac bio popunjen do posljednjega mjesta, a jednako su uživali i plesači i gledatelji.

li mališani i mladi plesači – od tri do 30 godina. Zrinjevac su tako preplesali Štrumpfovi, male pčelice i čarobnice, dok su oni stariji plesači pokazali svoja iznimna plesna umijeća. Plesni klub Boadway osnovan je 2007. s ciljem promicanja plesne kulture i sporta u Osijeku i okolici. Njeguje nekoliko plesnih oblika, od standardnih i latino- američkih do jazz dancea i modern dancea. Tu su i plesne radionice tae-bo i rekreacijske skupine na aerobiku.

Kroz klub je prošlo i prolazi dvjestotinjak plesačica i plesača svih dobnih skupina.

srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 15


TENIS I FITNESS SREDNJIKA, PAMPAS I SOKOL 16 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.


Basketaši su neumorni

Svaki dan 7-23h Svi sportski tereni Srednjike i parkovi za vježbanje su u funkciji. Rasvjeta igrališta se uključuje kad i javna rasvjeta.

10. 9. cijeli dan Središnja proslava dana Hrvatskog olimpijskog odbora “Hrvatski olimpijski dan” i ove će se godine održati na Srednjiki. srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 17

SREDNJIKA I GRADSKA IGRALIŠTA

REKREACIJA

Srednjoškolsko igralište puno je kao košnica. Od ranih jutarnjih, do kasnih večernjih sati rekreativci, profesionalni sportaši, ali i slučajni prolaznici ovdje mogu uživati u obiljju terena i sadržaja. Ljeti je ovo središte sportskog života grada.


ZA SVAKOGA

info

15

sati dnevno otvorena su vrata Srednjoškolskog igrališta svim zainteresiranim rekreativcima

PAMETNI TUŠ

Smart Shower LOOPS izum je trojice osječkih inovatora, a na Srednjoškolskom je igralištu postavljen prošle godine. Pametni tuš za rad koristi obnovljive izvore energije. Korisnici za vrijeme tuširanja stoje na podestu od bagrema, a konstrukcija je napravljena od inoksa. Smješten je na južnoj strani Srednjike. Isijava i besplatnu bežičnu vezu na Internet.

20

sprava za vježbanje postavljeno je u Street workout parku – na njima se može istezati, zagrijavati i vježbati

37. OSJEČKO LJETO MLADIH SPORT

Najzanimljiviji su basket i odbojka na pijesku

Studenti odmjerili sportske snage SREDNJIKA I GRADSKA IGRALIŠTA

ODLIČAN USPJEH!

Dizački klub Slavonija u svibnju je sudjelovao na Hrvatskom seniorskom prvenstvu u olimpijskom dizanju utega. Natjecalo se osamdesetak žena i muškaraca iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Vukovara, Solina, Kaštela i Dražica. Osječani su osvojili 14 zlatnih, četiri srebrne i 6 brončanih medalja i tako postali najuspješniji klub na ovogodišnjem prvenstvu.

Natjecanja u basketu, odbojci na pijesku, malom nogometu, te utrke na 100 i 1200 metara Osječko ljeto mladih najveći je studentski događaj u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta J.J. Strossmayera. Obuhvaća širok spektar aktivnosti na različitim lokacijama u gradu, a ove se godine održavalo od 11. do 23. lipnja. Tradicija duga 37 godina začinjena je novim sadržajima, pa studente osim edukativnog, sportskog, kulturno-umjetničkog i glazbenog programa očekuju i case study te mogućnost stjecanja orga-

VOLONTERI

Od prvog Osječkog ljeta mladih pa do danas organiziraju ga studenti za studente. Od ove godine sati uloženi u organizaciju evidentirani su im u volonterskim knjižicama.

Ovogodišnji sportski program studentima je poslužio kao motivacija za zdrav i aktivan život. 18 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.

nizacijskih vještina kroz program volontiranja. Sportska natjecanja, koja su se i ove godine odigravala na Srednjoškolskom igralištu, okupila su mnoštvo zaljubljenika u sport. U srijedu, 14. lipnja, održan je turnir u basketu za dečke i cure. Okupio je veliki broj natjecatelja, ali i publike. Idućeg se dana igrala odbojka na pijesku za mješovite parove, dok su 16. lipnja održane utrke na 100 i 1.200 metara. Odbojka na pijesku za dečke, a potom i cure održana je tijekom vikenda (17. i 18. lipnja), dok je 19. lipnja bio rezerviran za mali nogomet.


NA VIJENCU IVANA MEŠTROVIĆA jedno je od 17 gradskih igrališta o kojima brinu Športski objekti. Sastoji se od košarkaškog i nogometnog igrališta. SMJEŠTENO je između naselja i tramvajske pruge u Hadrijanovoj ulici, a okruženo je drvećem i zelenilom, tako da u vrućim ljetnim danima pruža dovoljno hladovine.

SREDNJIKA OVDJE JE KAO U KOŠNICI

Ljetna sportska meka Kompleksom dnevno prođe više od 1.000 ljudi Istezanje prije treninga

SVJETLA DO 23H

Tijekom ljetne sezone svjetla se na Srednjoškolskom igralištu isključuju u 23 sata, a uključuju se s prvim sumrakom, kada i ulična rasvjeta. Na rasvjetnim su tijelima postavljeni senzori koji bilježe kretanje u visini od 1,5 metara. Ako je neko igralište prazno, svjetla se gase.

Važno je biti aktivan

Ni vrući ljetni dani rekreativce ne sprječavaju da se na sat, dva dođu rekreirati na Srednjiki. Omiljeno sportsko okupljalište Osječana svih generacija u rano je jutro i kasno popodne, te uvečer puno poput košnice! Na

Osvježenje u kafiću

atletskoj stazi dugoj 333 metara trči se punom parom, skače se u dalj, igra se odbojka na pijesku, razgibava u streetworkout parku, igra se mali nogomet, ali i onaj u kavezu… Rekreativcima su se u ljetnim mjesecima pridružili

i klubovi koji su svoje treninge iz dvorana “prebacili” na svježi zrak. Od jeseni i nove školske godine će se povećati broj korisnika, pa će Srednjikom, zbog nastave Tjelesnog odgoja, dnevno proći i do 2.000 ljudi. Impozantno.

REKREATIVAC IVAN KERETA

Svaki dan sam na Srednjiki - Svaki dan sam na Srednjiki, bilo privatno ili s polaznicima Centra osobne moći koji inače djeluje tu u blizini, u Tvrđi - kaže Ivan Kereta, student Kineziološkog fakulteta koji studira kondicijsku pripremu sportaša.

Ivan je inače voditelj fitnesa uz glazbu te voditelj individualnih i grupnih treninga i rehabilitacije. - Najčešće smo na stazi, najviše radimo sprinteve.

Ponekada koristimo šipke i zgibove. Uglavnom ponesemo prostirke, radimo trbušnjake, trčimo, zagrijavamo se i slično.

Za Srednjiku nemam niti jedne zamjerke. Tereni su odlični i za sportaše i za rekreativce.

Koristi sve terene

srpanj/kolovoz 2017. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 19

SREDNJIKA I GRADSKA IGRALIŠTA

IGRALIŠTE DOLINE


Novi direktor

Igra u skučenom prostoru

ATRAKTIVNO NOGOMET U KAVEZU

Na vrijeme rezervirajte termin za nogoš u debeloj hladovini Nogometni kavez na sjevernoj strani Srednjike cijelo je popodne u hladovini, što igru čini ugodnijom. Podloga je umjetna trava, a igralište dimenzije 15x20 metara može se

pregraditi u dva manja. Zbog toga kavez ima dva odvojena ulaza. Kavez svakodnevno možete rezervirati na broj 285-500, preko web stranice Športskih objekata

ili u Caffe baru Žabac na Srednjiki. Najam terena od 17 do 19 sati (50 minuta) stoji 80 kuna, a od 19 do 23 sata (50 minuta) 120 kuna. Najam lopte je 15 kuna za jedan termin.

IMPRESSUM Izdavač: Športski objekti d.o.o. Direktor: Josip Radko Urednica: Marijana Bošković Izvršna produkcija: Kulen vizija Tisak: Grafika 031 285 500 (tajništvo) uprava@sportski-objekti.hr www.sportski-objekti.hr

Rješenje: Bratska ljubav, rod, kanu, Ant, bluza, idila, Ljeto u Osijeku, AT, RTL, netom, vaga, obad, NN, are, uši, Audi, cimet, kundak

SREDNJIKA I GRADSKA IGRALIŠTA

Igrači kažu da se u kavezu više istrče i izmore, nego na velikom nogometnom terenu.

Od 21. lipnja dužnost direktora Športskih objekata preuzeo je Josip Radko iz Osijeka. Do promjene je došlo jer prethodni direktor Stjepan Čuraj profesionalno obavlja dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru.

20 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ srpanj/kolovoz 2017.

Profile for Športski objekti Osijek

Športski Objekti br. 35 - srpanj/kolovoz 2017.  

Športski Objekti br. 35 - srpanj/kolovoz 2017.  

Advertisement