Športski Objekti br. 9 - lipanj 2014.

Page 1

KRIŽALJKA SASTAVIO: SUSTAV PODOBLIK, VESLAČ MILAN IZ OSIJEKA APARATA PODVRSTA ĐURIĆ

OTILIJA OD MILJA

ODRPANKA

MJESTO BLIZU ŽUPANJE

PREDSJEDNIK HNS-A, RODOM IZ OSIJEKA

URANIJ

RUDNIK KRAJ TUZLE

‘’EASTERN AIRLINES’’

NIJE ŠIJA NEGO ... GORJE U J.AMERICI

BITI U KRIVU RIJEKA U GRČKOJ NA PELO-

PONEZU TV VODITELJICA ... ANTONIJA BEBEK

ODISEJEVA DOMAJA ČEŠKI: DA

ZNALAC U ANATOMIJI NA OVU STRANU

PASJA KUĆICA GLUMICA WEST LUIGI GALVANI

STVARALAC, TVORAC ‘’INTERNATIONAL RENTAL EXHIBITION’’ NAZAD

‘’RADIOTELEVIZIJA’’

ŽITNICA HRVATSKE

DVOTRUPNO PLOVILO

SISAK IRITIRAJUĆE SREDSTVO RATARSKE ALATKE ‘’SAUDI ARABIA’’

MINERAL IZ SKUPINE FOSFATA

PJEVAČICA ROSS STARI SLAVEN

VRSTA VRBE ALLEN IVERSON

ANT. FENIČKI GRAD SLAVKO GOLUŽA BILJKA MAHUNARKA

PLOD KLONIRANJA

ITALIJA

RADIJUS RUSKI ŠAHIST PETROSJAN

PAINTBALL

Tim za adrenalinske poslastice na Pampasu

Zanimljiva igra u kojoj se natječu dva tima od svibnja se može igrati na Pampasu, na posebno uređenom terenu dimenzija 100 x 50 metara. Najam terena stoji 125 kuna, a oprema se može iznajmiti od jednog od tri osječka paintball kluba.

Cijeli tjedan Paintball teren na Pampasu radi cijeli tjedan. Radno vrijeme: cijeli dan. Rezervacije: u Športskim objektima, putem partner udruge ili kluba.

Vikend Paintball klub Raptor organizira proslave dječjih rođendana na prenosivom poligonu koji se smješta uz teren na Pampasu. lipanj 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 1

PAMPAS

športski objekti Osijek, LIPANJ 2014. - broj 9.


info

NOVA PONUDA U punoj spremi

STO KUGLICA ZA SAT IGRE

Igor Ilić iz PK Raptor kaže kako se sa 100 kuglica streljiva na terenu na Pampasu može igrati do sat vremena, a što, naravno, ovisi o načinu igre, kretanju i taktiziranju.. - Teren je dosta otvoren pa je možda potrebno više kuglica kojima igrači markiraju partnera. 200 kuglica je sasvim dovoljno za igru od dva sata s predasima - kaže Ilić.

Paintbal možete igrati svakoga dana u tjednu, i u noćnim terminima PAINTBALL I ZA DJECU

Nema problemu za opremu, tu su klubovi Raptor, Slavonija i Mursa

PAMPAS

PK Raptor raspolaže i s uniformama za djecu iznad 9 godina za koje će na Pampasu također biti organiziran paintball, ali na posebnom igralištu jer dječji markeri nemaju velik domet. Klub raspolaže s prenosivim dječjim poligonom od 10 x 10 metara. Djeca ne igraju klasični paintball, nego na poligonu trče, gađaju mete i igraju slične igre uz koje je moguće organizirati i proslavu rođendana.

100 x 50 4

metra visoka je ograda kojom je teren ograđen

metara površina je terena

40

punktova postavljeno je na terenu

125

kuna najam je terena za sat vremena

Cijena opreme ovisi o broju kuglica streljiva 2 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.


PAMPAS

UZ STRELJANU PAMPAS Adrenalinska igra izvrsna je za kondiciju, budući da su igrači stalno u pokretu

Novi paintball teren na Pampasu mogu iznajmljivati svi zainteresirani ljubitelji ove adrenalinske aktivnosti. Na turniru otvorenja, koji je održan 10. svibnja, pokazalo se kako je takvih u našem gradu zaista mnogo. Naime, čak 18 ekipa sudjelovalo je na turniru, a pozivi za rezervaciju termina od tada su svakodnevni. Teren u vlasništvu Športskih objekata može se koristiti po cijeni od 125 kuna za sat vremena, dok se

KONTAKTI

Svi zainteresirani za rezerviranje termina mogu se javiti u Športske objekte, ali i na adrese osječkih paintball udruga.

oprema, kuglice streljiva i sve ostalo potrebno za igru mogu iznajmiti kod jednog od tri paintball kluba - Raptor, Slavonija i Mursa. Teren se može koristiti tijekom cijeloga tjedna, čak i u noćnim terminima, dok je najviše interesa za vikend termine. U uređenje terena, na kojem je osim igrališta postavljen i objekt sa svlačionicama, tuševima, ali i mjestom za odmor i roštilj, uloženo je 75.000 kuna.

NA TEREN JE POSTAVLJENO 40 punktova, odnosno zaklona koji se često mijenjaju kako igra ne bi bila predvidljiva.

Direktor Športskih objekata Stjepan Čuraj isprobao je opremu

KORISNICIMA SU NA RASPOLAGANJU svlačionice, tuševi i drvena koliba u kojoj se mogu okrijepiti nakon igre.

PAINTBALL KLUB RAPTOR

Imaju 100 uniformi

Od njih je moguće iznajmiti opremu za paintball na Pampasu - uniforme, maske i markere. Za igrače je na raspolaganju oko 100 maskirnih uniformi. Cijenu iznajmljivanja opreme

određuje broj kuglica streljiva, pa se tako oprema sa 100 kuglica može iznajmiti za 100 kuna dok je ona s 200 kuglica 130 kuna. Oprema s 300 kuglica košta 150 kuna, a s 500 kuglica 200 kuna.

Teren idealan za paintball

lipanj 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 3


Dva puta tjedno po sat vremena s prijateljima

ŠKOLA TENISA TENISKOG KLUBA OSIJEK

Rasadnik vrhunskih tenisača Tko želi može i dva puta besplatno pohađati školu Ovogodišnji turnusi Škole tenisa za predškolski i školski uzrast započeli su 15. svibnja i održavaju se do 15. srpnja. Najmlađi polaznici imaju tek četiri do pet godina i najčešće su im to prvi susreti s tenisom. - Pojedinačni turnusi Škole traju po dva tjedna, a odr-

žavaju se dva puta tjedno po sat vremena. Škola je besplatna i svako dijete ima pravo pohađati ju pa čak i dva puta ako želi. Grupe broje do šestero djece kako bi se svakome moglo pristupiti gotovo individualno – pojašnjava Siniša Jakus, tajnik Teniskog kluba Osijek.

Djeci se pristupa individualno, oni već u ranoj dobi znaju pravila ponašanja.

PREDŠKOLCI

Škola tenisa za predškolce prakticira se kroz igraonicu na kojoj trče, uče se ponašanju i vježbaju čučnjeve. Kroz neformalno druženje djeca sama požele uzeti reket i zaigrati.

BEOGRAĐANKA NA TERAPIJI U RITMU PULSA

TENIS I FITNESS

Za vratnu kralježnicu Ivana Botić, 24-godišnja Beograđanka već 10 godina ima problema s bolovima u šaci. Iako je obišla mnogo liječnika, tek je poznati osječki fizioterapeut Stevo Kuric shvatio u čemu je problem. - Do Steve Kurica sam došla preko tete koja je davno kod njega bila na ma-

saži. Odmah je shvatio da problem nije u šaci nego u vratnoj kralježnici. Uputio me je u Ritam pulsa gdje provodim svoju terapiju – priča Ivana koja je oduševljena pristupom u ovom Fitness centru.

Ivana u Ritam pulsa dolazi svakih nekoliko tjedana

Nakon prve terapije sam osjetila kako mi popušta pritisak u ruci, a vrat se vraća u normalan položaj.

4 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.


lipanj 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 5


6 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.


QUADRILLA

Popularni ples kojim osječki maturanti obilježavaju kraj školovanja ove godine su, zbog lošeg vremena, otplesali u dvorani Gradski vrt. Njih 1.900 s tribina su bodrili roditelji. Poslije je tu održana i Norijada na kojoj je svirao Leteći odred.

Cijeli tjedan 8-24h U dvorani Gradski vrt treniraju i igraju brojni osječki klubovi – od rukometnih, preko borilačkih, do stolnoteniskih.

Vikend 10-20 h Subotom i nedjeljom u dvorani Zrinjevac se odigravaju službene i prijateljske utakmice. Slobodno dođite navijati. lipanj 2014.lipanj ▪ ŠPORTSKI 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪OBJEKTI 7 ▪ 7

DVORANE

Otplesali iz srednje škole


info

SPORT ZA SVE

sati neprekidno se igrao stolni tenis 18. svibnja u dvorani Gradski vrt u sklopu 9. Stolnoteniskog prvenstva rekreativaca Hrvatske i njihovog 15. Festivala rekreativaca.

U SRPNJU DVORANE NEĆE RADITI S prvim ljepšim proljetnim danima i završetkom školske godine treninzi iz sportskih dvorana prebacuju se na vanjske terene Športskih objekata. Tako su sve dvorane u pravilu zatvorene od 1. srpnja do 1. kolovoza, kada većina klubova ni ne trenira. Dvorane se otvaraju u slučaju treninga za važna natjecanja.

8

80

zaljubljenika u stolni tenis odazvalo se pozivu Gradskog saveza za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ i Grada Osijeka te sudjelovalo na ovom zanimljivom prvenstvu.

ŽENSKI RUKOMETNI KLUB OLIMPIJA

Jedini rukometni klub u Donjem gradu

SPREMNI ZA PRIHVAT GRAĐANA

DVORANE

Športski objekti pridružili su se pružanju pomoći unesrećenima koji su ostali bez svojih domova u katastrofalnim poplavama koje su zadesile jugoistok Slavonije. Dvorana Gradski vrt bila je spremna za prihvat osoba iz Gunje, Račinovaca, Posavskih Podgajaca i drugih mjesta koja su bila pod vodom i čiji su stanovnici privremeno raseljeni.

Nadaju se prelasku u 2. rukometnu ligu Najbolje rezultate ostvarili su 1992. Najbolje rezultate u Ženskom rukometnom klubu Olimpija pamte još iz davnih vremena kada su 1992. igrali u 1B ligi. Seniorke su trenutno pri dnu tablice 3. HRL-Istok, pa im je jedan od najvećih planova prelazak u 2. ligu. Mlađe kadetkinje, djevojčice 2002. godišta natje-

ču se u županijskoj ligi. - Glavni problem nam je izostanak gospodarske podrške, a u slučaju da ŽRK Osijek napusti prvu ligu bojim se da dva drugoligaša neće moći opstati u gradu. Bit će to tehnički i financijski neizvedivo – ističe Zvonko Muhar, tajnik kluba.

Rukometašice Olimpije treniraju dva dana u tjednu u dvorani Zrinjevac. 8 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.


U DVORANI JUG 2 održan je Final four prvenstva Hrvatske za kadete. Pobjedničke pehare i nagradu ispred Grada Osijeka uručio je Stjepan Čuraj, direktor Športskih objekata.

EKIPA SPLITA u finalu je pobijedila Zagreb, dok su u borbi za 3. mjesto kadeti osječkog Košarkaškog kluba Osječki sokol izgubili od Rudeša.

QUADRILLA U GRADSKOM VRTU

Ples maturanata

Zbog lošeg vremena i jake kiše posljednjeg dana školovanja (16. svibnja) gotovo je otkazan ples maturanata Quadrilla za koju su se dugo pripremali. Grad je pronašao rješnje za loše vrijeme, pa su srednjoškolci umjesto u Županijskoj ulici zaplesali u dvorani

Gradski vrt. Završni školski ples otplesali su točno u podne, a potom su u dvorani nastavili uživati u programu ispraćaja. Zabavljala ih je grupa Leteći odred.

Maturanti tijekom plesa

1.900

maturanata ove je godine zaplesalo quadrillu

MNK MURSA

Odlični juniori Ovoga ljeta neće biti odmora za Malonogometni klub Mursa jer već 24. lipnja idu na međunarodni turnir za juniore koji će se održati u Zagrebu, a od 25. do 31. kolovoza i u Zadru.

- Očekivanja od ovih turnira su velika jer smo prošle godine na prvom turniru bili drugi, a na drugom se plasirali među četiri najbolja kluba – govori Branimir Čuturdić, predsjednik kluba.

Igraju u 2. HL, regija Istok. Juniori su prvaci regije Istok, te na 4. mjestu u cijeloj Hrvatskoj.

Pripreme za turnire lipanj 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 9

DVORANE

FINAL FOUR PRVENSTVO


JUDO KLUB MLADOST OSIJEK

Slave 50. rođendan! Organiziraju i veliki međunarodni turnir „Memorijal Josipa Potneka“

mogu baviti do kraja života – ističe Vlasta Dragušica, predsjednica kluba, dodavši kako natjecatelji treniraju u najboljim uvjetima do sada, u dvorani Gradski vrt. Trenutno su u tijeku pripreme za juniorsko Prvenstvo Hrvatske, juniorske i seniorske Europske kupove, te Europsko prvenstvo u katama.

DVORANE

Ove će godine Judo klub Mladost Osijek proslaviti 50 godina postojanja. Upisi novih članova mogući su tijekom cijele godine, bez obzira na starost, tako da broj članova raste. - Posebno velika zainteresiranost postoji kod 13-godišnjaka, dok najmlađi članovi imaju tek 3 godine, a judom se

130

90

3

4

6

50

članova broji klub školovana trenera u klubu

10 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.

Planiraju raditi sa što većim broje djece i mladih

registriranih natjecatelja suradnika članova kluba

godine imaju najmlađi članovi

obave

natjecanja godišnje


BAZENI

Ugodno je i ima dovoljno mjesta za ručnike

SUNČALIŠTE

S prvim ozbiljnijim suncem krenulo je i popunjavanje sunčališta na vanjskom dijelu Gradskih bazena. Kao i obično početkom sezone, još uvijek nije gužva, pa sugrađani koji žele uhvatiti boju prije ozbiljnijih izleta na plažu koriste svaki trenutak. Izvolite i vi.

Cijeli tjedan 6,30-22h

Vikendom 9-19h

Ovo je najatraktivniji dio godine za kupanje na gradskim bazenima jer konačno rade kompletni kapaciteti, unutrašnji i vanjski.

Copacabana počinje raditi sredinom lipnja. Vikendom će bazeni kupačima biti na raspolaganju jedan sat duže – od 9 ujutro. lipanj 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 11


ZAVRŠEN REMONT

info

OD 22. TRAVNJA DO 4. SVIBNJA trajao je remont unutrašnjeg i vanjskog dijela Gradskih bazena. Obavljeno je kompletno ličenje unurašnjosti, ali i vanjske fasade, te je izvršen popravak krova.

PROSLAVE ROĐENDANA

Gradski bazeni su idealni za proslave rođendana. Moguće je proslave organizirati svakoga dana, ali najviše je interesa vikendom kada bude od 6 do čak 12 rođendana. Mogu se organizirati dva rođendana u jednom terminu. Proslava rođendana u vodenoj rođendaonici traje tri sata, a cijena je 350 kuna za grupu od 10 djece.

REMONT POSTROJENJA također je obavljen. Servisirani su i zamijenjeni dotrajali dijelovi postrojenja. Obavljena je i zamjena 80 kvadrata pločica. Bazeni su očišćeni i napunjeni svježom vodom.

PLIVAČKI KLUB NEPTUN

Najmlađi ove zime osvojili 17 medalja Natjecatelji treniraju svakodnevno, a ostali članovi dva puta tjedno Treniraju i tijekom školskih praznika

TERMINI ROĐENDANA

U rođendaonici se djeca kupaju, igraju u vodi te spuštaju toboganom. Termini proslave su od 10 do 13 sati, od 13 do 16 te od 16 do 19 sati. Radnim danima od 17 do 20 sati. Može se, uz prethodnu najavu, koristiti i uslugu animatora po cijeni od 150 kuna. U posebnom prostoru uzvanici se počaste hranom, slasticama i pićem koje donesu roditelji.

Treninge za hladnijeg vremena provode na Gradskim bazenima, a ljeti na Copacabani. - Naši plivači uspješno se natječu u svim kategorijama. Ove zimske sezone najviše uspjeha su polučili najmlađi osvojivši 17 medalja na Mini Grand Prix natjecanjima, dok u seniorskoj konkurenciji bilježimo dva finala Mirjane Romić na jakom međunarodnom Mitin-

BAZENI

50

članova broji klub

44

gu Mladosti u Zagrebu, dva mlađa juniorska finala Ivana Filipovića i Helene Lazović na Prvenstvu Hrvatske, te odličan prvi nastup muških na ekipnom Prvenstvu Hrvatske – nabraja Mihael Močković, predsjednik kluba. Najavio je kako će do kraja ljeta nastupiti na međunarodnom mitingu u Austriji, a nakon toga na poznatom “Zlatnom medvjedu” u Zagrebu.

registriranih natjecatelja

17

medalja osvojili su u zimskoj sezoni

Za vrijeme ljetnih treninga na Kopiki, klub nastoji animirati što veći broj djece da se okušaju u plivanju. 12 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.


VANJSKI DIO Gradskih bazena spreman je za ugodno opuštanje. Kako su temperature u svibnju naglo skočile do gotovo 30 stupnjeva, prvi kupači su se spremno odazvali. POZITIVNE REAKCIJE građana koji su nakon remonta posjetili bazene dodatni su poticaj djelatnicima Športskih objekata. Dolaskom lijepog vremena na vanjskom se dijelu očekuje sve više kupača.

SABINA LEDINSKI REDOVITA NA ZUMBI

SCULP PILATES

Vježbanje bez prekida Jedan od programa kojeg nude Gradski bazeni je i sculp pilates, specifičan po tome što se uz uobičajene pokrete pilatesa izvodi iz vježbe u vježbu, bez prekida između njihova izvođenja. Njime se aktivira čitavo tijelo jer se izvode bočni, gornji, ležeći, prsni, leđni i drugi pokreti. U dinamičnom treningu koji traje sat vremena vježbe su uvijek drugačije posložene.

S ostalim polaznicama zumbe Sabina dogovori kupnju povoljne karnet ulaznice za bazene

Nakon treninga rado se opuštam u bazenu Već godinu i pol puni baterije plešući i vježbajući Na Gradskim bazenima Sabina Ledinski posljednjih godinu i pol dana ne propušta treninge zumbe. A nakon sat vremena kondicijskog treninga, slijedi pravo opuštanje – plivanje. Kaže kako nakon zabavnog, ali i napornog treninga punog plesnih koraka i glazbe njezino umorno tijelo vapi

Na treningu se koriste i svi rekviziti poznati u klasičnom pilatesu.

za osvježenjem. - U tih sat vremena dva puta tjedno na treningu zumbe se zaista izmorim i tada mi godi osvježenje. Prvo sam mislila kako ću biti preumorna za plivanje, ali voda je pravo opuštanje za mišiće i umorne zglobove. Nakon treninga osjećam kao da klizim kroz vodu, a to osvježenje je odlično i za poticanje cirkulacije – ističe Sabina.

45

zumbe

minuta Sabina provede u bazenu nakon naporne

Vježbanjem na suhom opterećujemo mišiće i zglobove bez obzira što ispravno radimo vježbe, a onda se mišići u vodi opuštaju.

Namijenjen je svim dobima lipanj 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 13

BAZENI

PRAVO OSVJEŽENJE


KOPIKA

Počinje sezona kupanja

BAZENI

Popularna Copacabana vrata otvara polovinom lipnja, a proteklih se dana intenzivno radilo na posljednjim detaljima kako bi sve bilo spremno za novu kupališnu sezonu. Osim čišćenja i redovite košnje,

postavljeno je 100 četvornih metara novih pločica, a novom su bojom osvježeni dječji, mješoviti i duboki bazen. Obavljeni su i radovi nužni za održavanje filternice, te remont čitavog postrojenja. Ove sezone na Copacabani ima i novosti, dodatnih sadržaja koji se mogu koristiti u stankama od kupanja. Igrališta za mini golf, zatim boćalište, kuglana, stolovi za

Na kupače će i ove godine paziti spasioci, a njihov broj ovisit će o broju posjetitelja. igranje šaha te nogometno igralište na skliskoj podlozi i ledenjak na napuhavanje. Neki od noviteta dočekat će posjetitelje s prvim danima sezone dok će pojedini biti postavljeni tijekom sezone.

10

20

50

0

3

7

ulaznica nalazi se u karnetu kuna cijena je za djecu do 12 godina

14 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.

kuna cijena je karneta za djecu od 12 do 18 godina kune pojedinačna je cijena ulaznice (12-18 godina)

odrasle

kuna stoji karnet za

kuna pojedinačna je cijena za odrasle


lipanj 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 15


trgovina elektromaterijala

16 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.


SOKOL I SREDNJIKA

NA MREŽI

Srednjoškolsko igralište je puno rekreativaca, ali i aktivnih sportaša koji se iz zatvorenih prostora prebacuju na zrak. U ponudi je trčanje, odbojka na pijesku, nogomet, rukomet ili košarka. Sprave za vježbanje na otvorenom su cijeli dan u pogonu. Priključite se!

Ima vrhunskih igrača odbojke na pijesku među rekreativcima

4.-7.6. 15-20h

Cijeli tjedan 7-23h

Po prvi puta Osječko ljeto mladih uključuje i sportske susrete. Planirana su natjecanja u odbojci, nogometu i streetball košarci.

Street Workout park idealno je mjesto za rastezanje i vježbanje. Sve što vam treba je dobra volja i nekoliko slobodnih minuta. lipanj 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 17


info

RASVJETA NA SREDNJIKI

180

2

4

rasvjetnih stupova postavljeno je na Srednjiki

TURNIRI OSJEČKOG LJETA MLADIH

Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera će u sklopu 34. Osječkog ljeta mladih organizirati turnire u nogometu, košarci i odbojci od 4. do 7. lipnja na Srednjiki. Prvi dan je predviđen za mušku odbojku, drugi za nogomet, treći za žensku odbojku, a četvrti za streetball košarku. Utakmice će se održavati od 15 do 20 sati.

16

kWh energije troši svaki reflektor

DIZAČKI KLUB SLAVONIJA

reflektora je na stupovima, svaki snage 500W sata dnevno u prosjeku su uključeni reflektori

40

aktivnih članova ima DK Slavonija

Redoviti treninzi na Srednjiki

SOKOL I SREDNJIKA

PRAVILA PONAŠANJA

Lijepo Srednjoškolsko igralište često je na meti vandala, naročito u noćnim satima kada na terenima razbijaju boce i prave veliku štetu. U takvim situacijama znaju stradati i sprave za vježbanje. Također, zbog oštećivanja podloge biciklima napravljen je ulaz kroz kojega ne može proći bicikl. Rekreativci i sportaši čuvaju svoja igrališta. Ostali se trebaju povesti njihovim primjerom.

Dvoje natjecatelja se sprema za Olimpijadu Treniraju mlađi kadeti, kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori Članovi Dizačkog kluba “Slavonija” od 1996. trajno su se smjestili u unutrašnji prostor Srednjoškolskog igrališta, gdje su svlačionicu i prostor za tuševe prenamijenili u prostor za treninge. Dio treninga i opću fizičku pripremu u proljeće i ljeto održavaju na vanjskim igralištima. Klub ima 40 aktivnih od ukupno 60 članova, a osnovan je davne 1961. - Bez obzira na uvjete postižemo sjajne rezultate. Pokazatelj je popis vrhunskih sportaša koji dolaze upravo iz našeg kluba

18 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.

– priča trener Božo Krišto pojasnivši kako u seniorskoj kategoriji imaju 6 prvaka države u 8 kategorija, a imaju i dvoje potencijalnih natjecatelja na idućim Olimpijskim igrama.

BEZ REKLAME

Niti se reklamiramo niti idemo po školama zvati djecu, no oni sami dolaze. Pitaju nas kako to da svi žele doći dizati utege?! Na osnovu priče naših članova čuju kakva je atmosfera u klubu, kakav je pristup i prijateljsko raspoloženje, ističe trener Krišto.


SOKOL I SREDNJIKA

PRIJEDLOG VJEŽBA SPRAVA ZA ISTEZANJE NOGU izrađena je od masivnih stupova, a služi za istezanje donjih ekstremiteta, povećanje fleksibilnosti i snage uz relaksaciju mišića nogu. SPRAVA JE ZA JEDNOG KORISNIKA, a dovoljno je stajati na jednoj nozi protežući drugu na spravi, naginjati se naprijed te pokušati dodirnuti prste na nozi.

HUMANITARNI TURNIR

Stara Moša i prijatelji za Udrugu Down

Sportska i fer atmosfera

Na malonogometnom turniru sudjelovale su veteranske ekipe Malonogometni turnir „Stara Moša i prijatelji“ humanitarnog je karaktera te je i ove godine okupila niz malonogometnih veteranskih ekipa. Organizatori su pozvali dobro poznate veteranske ekipe iz Osijeka te ekipu iz Subotice, a prihod od prodaje ulaznica skupljali su za udrugu „Down sindrom“. Turnir je

Direktor Stjepan Čuraj čestitao je pobjednicima

održan od 23. do 25. svibnja na Sokolskom igralištu. - Skupili smo 7.500 kuna te 3.000 kuna za stradale od poplava – rekao je Davor Lijić iz MNK „Stara

Moša“. Pobjedniku turnira, MNK „John Deer“ iz Subotice, nagradu je uručio direktor Športskih objekata, Stjepan Čuraj.

RUKOMETNI KLUB FENIKS

Uspjeh A generacije Ljetni treninzi na sokolu

70

djece trenira u RK Feniks

U klubu ističu kako djeca pokazuju jako veliki interes za rukomet.

Od osnutka 2007., RK Feniks treninge u ljetnom periodu održava na Sokolu. Krenuli su u svibnju i na igralištu su četiri dana u tjednu. Kondicijski dio treninga, trčanje na tartan stazi obavljaju na Srednjiki. Klub ima pet

skupina - juniore, kadete, mlađe kadete, dječake A te dječake B. Dječaci A generacije bili su na Državnom prvenstvu krajem svibnja. To je odlično postignuće, budući da iz drugih klubova ta generacija nije išla na natjecanje.

lipanj 2014. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 19


Prihod za stradale

NOGOMETNA POSLASTICA U GRADSKOM VRTU

Hrvatska pobjeda s 2:1 u susretu s Malijem!

Nešto više od 15.000 gledatelja pratilo je susret Hrvatska-Mali, a prihod od prodaje ulaznica bit će doniran ugroženima s poplavljenih područja. Uz to, reprezentativci su donirali milijun kuna.

Posljednja utakmica prije nastupa na Svjetskom prvenstvu Stadion Gradski vrt bio je popunjen gotovo do posljednjeg mjesta, a Vatrenima su potporu, osim Osječana, dali i navijači iz raznih dijelova Hrvatske. Reprezentacija je, oče-

kivano, ostvarila pozitivan rezultat, a zahvaljujući vodstvu praktički od Najviše je ovacija dobio Luka Modrić koji je u igru ušao u 74. minuti.

SASTAVIO: SUSTAV PODOBLIK, VESLAČ MILAN IZ OSIJEKA APARATA PODVRSTA ĐURIĆ

OTILIJA OD MILJA

ODRPANKA

MJESTO BLIZU ŽUPANJE

početka je vladala dobra navijačka atmosfera. Dvostruki strijelac bio je Ivan Perišić, a za goste je razliku smanjio Diarra. Ovo je prvi slučaj da Hrvatska ugošćuje jednu selekciju iz Afrike. URANIJ

RUDNIK KRAJ TUZLE

‘’EASTERN AIRLINES’’

DVOTRUPNO PLOVILO

RATARSKE ALATKE ‘’SAUDI ARABIA’’ NIJE ŠIJA NEGO ... GORJE U J.AMERICI

BITI U KRIVU

VRSTA VRBE ALLEN IVERSON

ODISEJEVA DOMAJA ČEŠKI: DA ZNALAC U ANATOMIJI NA OVU STRANU PJEVAČICA ROSS STARI SLAVEN

PASJA KUĆICA GLUMICA WEST LUIGI GALVANI

STVARALAC, TVORAC

ANT. FENIČKI GRAD SLAVKO GOLUŽA

PLOD KLONIRANJA

NAZAD

BILJKA MAHUNARKA

RADIJUS

ITALIJA RUSKI ŠAHIST PETROSJAN

Rješenje: Davor Šuker, SK, apatit, ratila, varati se, vrat, Iri, Itaka, Iva, Dajana, anatom, štenara, Diana, autor, Mae, Tir, IRE, klon, soja, natrag, Tigran

GRADSKI VRT

ŽITNICA HRVATSKE SISAK IRITIRAJUĆE SREDSTVO

MINERAL IZ SKUPINE FOSFATA

‘’INTERNATIONAL RENTAL EXHIBITION’’

031 285 500 (tajništvo) uprava@sportski-objekti.hr www.sportski-objekti.hr

‘’RADIOTELEVIZIJA’’

PREDSJEDNIK HNS-A, RODOM IZ OSIJEKA

RIJEKA U GRČKOJ NA PELOPONEZU TV VODITELJICA ... ANTONIJA BEBEK

IMPRESSUM Izdavač: Športski objekti d.o.o. Direktor: Stjepan Čuraj Urednica: Marijana Bošković Izvršna produkcija: Kulen vizija Tisak: Grafika

20 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ lipanj 2014.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.