Issuu on Google+

SPREEKBEURTPAKKET JONGER ORANJE 2013 – 2014

Informatie voor Jonger Oranje-fans voor het houden van een spreekbeurt


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014

Inhoudsopgave 1. Geschiedenis 1.1 Oprichting 1.2 Droom 1.3 Eerste keer

2. Dit is Jonger Oranje 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2.6

Jonger Jonger Jonger Jonger Jonger Jonger

Oranje Oranje Oranje Oranje Oranje Oranje

Talentendagen Finals op het Plein Meisjes TalentClass Masterclass

3. Plezier, vriendschap en talent 3.1 Plezier 3.2 Vriendschap 3.3 Talent

4. Partners en sponsors 4.1 Hoofdsponsor 4.2 Vrienden van Jonger Oranje

Pagina Pagina Pagina Pagina

| | | |

3 3 3 3

Pagina Pagina Pagina Pagina Pagina Pagina Pagina

| | | | | | |

4 4 5 5 5 6 6

Pagina Pagina Pagina Pagina

| | | |

7 7 7 7

Pagina | 8 Pagina | 8 Pagina | 8

5. Jonger Oranje-sterren

Pagina | 9

6. Tips en trics van scouts

Pagina | 10

7. Uitdelen en laten zien!

Pagina | 11

Pagina | 2


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014

1. Geschiedenis TIP: Vraag eerst aan de klas en meester/juffrouw of zij Jonger Oranje kennen. Als zij Jonger Oranje nog niet kennen, kun je zeggen dat het héél erg leuk is en dat ze goed op moeten letten. 1.1 Oprichting Jonger Oranje werd in 2007 opgericht door Ed Kuijper, mede-eigenaar van SportsGen sportmarketing. 1.2 Droom Ed had vroeger een droom: profvoetballer worden. Elke nacht weer. Hoe zien al die scouts nou eens dat ze mij moeten hebben? Ik, die in de laatste minuut altijd het winnende doelpunt maak. Ik, die mijn teamgenootjes beter laat voetballen. Ik, die alles over heeft om te spelen in de WK- of Champions League-finale.. Voor Ed is deze kans helaas verkeken. Maar wat natuurlijk rest is Jonger Oranje. Voor de kinderen van nu: jullie dus! Jullie, die nu dromen van een carrière als profvoetballer. Jonger Oranje is de voetbalspeelplaats waar plezier bovenaan staat en waar iedereen gescout kan worden. Wie weet wordt één van jullie in de klas straks wel aanbeden door fans, overladen door de aandacht van de pers en speel je in de grootste stadions van de wereld! 1.3 Eerste keer In 2008 vond de eerste editie van Jonger Oranje plaats, in samenwerking met AZ Alkmaar. Op deze voetbaldag deden maar liefst 500 enthousiaste deelnemers mee! Inmiddels is Jonger Oranje heel groot geworden en hebben we evenementen door heel het land.

Pagina | 3


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014

2. Dit is Jonger Oranje Jonger Oranje is de afgelopen jaren uitgegroeid van één Talentendag in Noord-Holland voor kinderen van 10-12 jaar naar een landelijk evenement voor jonge voetballers van 6 tot 17 jaar. Met 17 Talentendagen door het hele land verspreid, de samenwerking met negen profclubs en de finaledag, heeft Jonger Oranje nu een sterke basis met duizenden deelnemers per jaar. In het seizoen 2011-’12 is dit uitgebreid met Jonger Oranje op het Plein, de Jonger Oranje Masterclasses en Jonger Oranje Meisjes. Sinds 2012-’13 is er ook de Jonger Oranje TalentClass. Zo kunnen we niet alleen jouw droom waarmaken, maar die van iedereen! 2.1 Jonger Oranje Talentendagen Maximaal 275 enthousiaste kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen zich inschrijven per Talentendag. Vanwege het succes hebben sommige profclubs zelfs meerdere voorrondes. Via www.jongeroranje.nl kunnen de kinderen zich inschrijven voor één of meerdere Talentendagen. TIP: Vraag aan de klas of iemand al heeft meegedaan. Vraag wat hij/zij van Jonger Oranje vindt. Je speelt een groot 4-tegen-4 toernooi verdeeld in drie categorieën (onder 9, onder 11 en onder 13). De keepers krijgen een keepersclinic van een professionele keeperstrainer. De scouts staan rondom de velden om de kinderen te selecteren voor het Jonger Oranje Regioteam. Tijdens de afsluiting worden alle winnaars van de Regioteams bekendgemaakt door de scouts. Die mogen meedoen aan de grote finaledag! Daar komen alle Regioteams tegen elkaar te spelen. Maar dat is niet alles! Want alle groepswinnaars van Talentendag worden gehuldigd in het Olympisch Stadion. Hoe tof is dat!

Pagina | 4


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014 2.2 Jonger Oranje Finals Dit is dé finaledag van Jonger Oranje waar alle 15 regio’s met de drie leeftijdscategorieën het tegen elkaar opnemen. Alle meewerkende profclubs zijn aanwezig om de kinderen te selecteren voor het Jonger Oranje team. Alle Regioteams hebben een coach en spelen in het eigen ‘Jonger Oranje regioshirt’. De kids die aan het eind van de dag geselecteerd worden voor Jonger Oranje spelen wedstrijden tegen leeftijdsgenoten van profclubs uit de Nederlandse competitie, waaronder PSV, FC Volendam en Almere City FC. Naast een spannende en fantastische dag kunnen dromen ook werkelijkheid worden. 2.3 Jonger Oranje op het Plein Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om te voetballen bij een club. Daarom wordt sinds 2012 Jonger Oranje op het Plein georganiseerd voor kinderen van basisscholen uit aandachtswijken. Veel van deze kinderen dromen er ook van om profvoetballer te worden, maar de ouders hebben daar vaak niet het geld voor om ze lid te maken van een club. Op meerdere plaatsen in Nederland wordt aan deze kinderen ook de kans geboden om te voetballen en te dromen van een profcarrière. Dit wordt mogelijk gemaakt door FEBO. Deelnemers maken kans op een uitnodiging voor een van de Talentendagen. 2.4 Jonger Oranje Meisjes In 2012 is gestart met Jonger Oranje Meisjes. Een Talentendag exclusief voor meisjes in samenwerking met ADO Den Haag vrouwen. De deelneemsters maken aan het eind van de dag kans om geselecteerd te worden voor één van de Jonger Oranje Meisjesteams. Hierbij gelden drie leeftijdscategorieën: onder 10, onder 12 en onder 14. De teams krijgen een VIP-dag en een masterclass verzorgd door de ADO Den Haag vrouwen. Overigens kunnen de meisjes zich ook inschrijven voor de Talentendagen. Er zijn in het verleden al meisjes geweest die het geschopt hebben tot het Regioteam. Samya Masnaoui speelt in het seizoen 2013-’14 zelfs in Jonger Oranje waar verder alleen maar jongens spelen!

Pagina | 5


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014 2.5 Jonger Oranje TalentClass Omdat er zoveel vraag naar was, is in 2013 gestart met de Jonger Oranje TalentClass. Zo kunnen ook kinderen van onder 15 en onder 17 meedoen. In tegenstelling tot de Talentendagen er naast het 4-tegen-4 toernooi ook een clinic in het programma opgenomen. Deze clinic wordt gegeven door (jeugd)trainers van profclubs en Topklassers. Voor de keepers is er een aparte keepersclinic. TIP: Zeg tegen je klasgenootjes dat hun oudere broers en zussen dus ook nog mee kunnen doen met Jonger Oranje! 2.6 Jonger Oranje Masterclass Een paar keer per jaar laat Jonger Oranje top jeugdtrainers naar Nederland komen om de deelnemers een unieke kans te bieden om zichzelf te ontwikkelen. Omdat SportsGen sportmarketing een goede samenwerking heeft met trainers van onder andere Juventus, die fantastische en vooral leuke trainingsvormen hebben voor alle kinderen. Voor iedereen een geweldige en leerzame ervaring om kennis te maken met andere voetbalstijlen. In het seizoen 2013-’14 waren er maar liefst 4 Masterclasses!

Pagina | 6


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014

3. Plezier, vriendschap en talent “Ik vind Jonger Oranje heel gezellig en vooral spannend. Ik leer er altijd nieuwe vriendjes kennen en vind het heerlijk om de hele dag te voetballen.” – Duncan (8 jaar) Dit is wat wij bij Jonger Oranje graag horen! Wij willen dat alles draait om de volgende drie punten: plezier, vriendschap en talent. 3.1 Plezier Tijdens alle evenementen van Jonger Oranje staat plezier voorop. Als organisatie vinden wij het belangrijk dat elke deelnemer een fantastische dag kan beleven, waarin ze kunnen doen wat ze het allerliefste willen: voetballen! 3.2 Vriendschap Samenspelen met leeftijdsgenootjes die je nog niet kent. Jonger Oranje heeft vriendschap hoog in het vaandel staan. Tijdens alle evenementen van Jonger Oranje laten we iedereen veel samenwerken. Het is geen onderlinge strijd, maar een dag waar vriendschap een belangrijke rol speelt. 3.3 Talent Naast plezier en vriendschap is talent een belangrijke pijler van Jonger Oranje. Tijdens de verschillende evenementen is het doel om je als voetballer te ontwikkelen, door samen te spelen met leeftijdsgenoten die je nog niet kent. Jonger Oranje biedt de jonge voetballers een podium om hun talenten te ‘showen’ en uiteindelijk hun droom waar te maken.

Pagina | 7


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014

4. Partners en sponsors De partners en sponsors zijn een heel belangrijk onderdeel van Jonger Oranje. Zonder hun hulp zouden wij namelijk nooit kunnen bestaan! Een partner is een bedrijf dat samenwerkt om elkaar sterken te maken. Een sponsor stelt geld of spullen beschikbaar, zodat wij alles heel goed kunnen regelen. 4.1 Hoofdsponsor FEBO is de grootste sponsor, ook wel hoofdsponsor genoemd, van Jonger Oranje. FEBO is een bedrijf met meer dan 65 winkels waar dagelijks de meest verse snacks van Nederland worden verkocht! De directeur van FEBO heet Dennis Borst. Hij is al zijn hele leven voetbalfan en gaat ook wel eens naar Ajax kijken in de Amsterdam ArenA. Dennis wilde net als jij en veel klasgenootjes profvoetballer worden, maar dat is hem net als Ed helaas niet gelukt. Omdat Dennis alle Jonger Oranje deelnemers de kans wil geven om gescout te worden en een leuke voetbaldag wil bezorgen, is hij met zijn bedrijf FEBO sponsor geworden. In de Champions League heet dat een ‘official partner’. Heerlijk toch, een broodje kroket na het voetballen in de kantine? Natuurlijk mag je af en toe snacken! Maar FEBO vindt het enorm belangrijk dat je daarnaast wel blijft sporten en bewegen. Omdat het leuk is en omdat het goed voor je is! 4.2 Vrienden van Jonger Oranje Onze partners en sponsors zien wij als vrienden! Wij doen namelijk alles samen met plezier. Naast FEBO heeft Jonger Oranje nog veel meer vrienden. Deze zie je hier allemaal rechts staan. Just Kick-It Geeft alle deelnemers een super leuk voetbaltijdschrift. Stadsblad De Echo Maakt leuke berichtjes over ons in de krant en op internet. Centurion Printing Drukt de mooie flyers die je hebt gekregen. Voetbalschoenenwinkel.com Maakt alle shirt voor de Regioteams en zorgt voor de voetballen. Arlanet Heeft onze website www.jongeroranje.nl gemaakt. Sixt Leent ons busjes om alle spullen te brengen naar alle evenementen. Krekels Heeft de mooie tent gemaakt waar wij alle Jonger Oranje merchandise verkopen. Acerbis Maakt alle hesjes waarin je de hele dag voetbalt. Hollandium Is het bedrijf van de papa van Jonger Oranje-ster Jasper ter Heide en helpen ons met het internet. SL-Services Maakt alle stickers en bordjes en eigenaar Patries de Koster is de mevrouw van de Jonger Oranje winkel. Pagina | 8


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014

5. Jonger Oranje-sterren Er zijn verschillende voetballers geweest bij Jonger Oranje die zijn opgevallen door de scouts van de profclubs. Niets voor niets wordt Jonger Oranje ‘de droom van iedere voetballer’ genoemd. Jonger Oranje bestaat pas vanaf 2007, maar let op: over een paar jaar zul je een paar van de onderstaande Jonger Oranje-sterren zien in de Eredivisie of Jupiler League en wie weet later wel in Oranje! Kaj Sierhuis is misschien wel het grootste talent dat tot nu toe heeft meegedaan aan Jonger Oranje. Als klein voetballertje deed Kaj in 2008 mee aan één van de Talentendagen en werd uitgekozen voor het Jonger Oranje team. Als aanvoerder speelde hij oefenwedstrijden tegen profclubs en viel zo op bij de scouts. Niet veel later mocht Kaj meetrainen bij Ajax en AZ en koos hij voor Ajax. Naast Ajax speelt hij zelfs in Oranje onder 16!

In het seizoen 2010-’11 deed Jasper ter Heide mee aan Jonger Oranje. Een groot succes! Bij een Talentendag in Noord-Holland werd Jasper namelijk gescout door AZ en mocht hij stage komen lopen. Dat ging zo goed dat hij nu nog steeds bij AZ voetbalt. Daarnaast komt Jasper vaak kijken, want hij vindt Jonger Oranje echt heel leuk.

Martijn van der Sande is in 2013 erg bekend geworden. Voorafgaand aan de Klassieker tussen Ajax – Feyenoord vestigde hij namelijk het record hooghouden. Martijn hield de bal maar liefst 2700 (!) keer hoog en moest zelfs stoppen omdat de wedstrijd weer begon. Martijn werd in 2012-’13 geselecteerd voor Regioteam Utrecht en mocht de grote finale spelen in Wormerveer.

Sparta Rotterdam is ook erg blij met Jonger Oranje, want Nassef Chourak is een heel groot talent en speelt daar sinds het seizoen 2013-’14. Op de Talentendag bij Alphense Boys viel Nassef op door zijn onnavolgbare dribbels, speelde hij goed samen en was ook niet te beroerd om te verdedigen.

TIP: Zeg dat jij héél graag de volgende Jonger Oranje-ster wil zijn!  Pagina | 9


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014

6. Tips en trics van scouts Waar letten de scouts van de profclubs op als je meedoet aan één van de Jonger Oranje evenementen? Wij hebben speciaal voor jou en jouw klasgenoten een paar goede tips en trics gevraagd. Vertel ze dus goed door en wie weet speel je straks wel samen met je klasgenoten bij een profclub! TIP: Vraag aan de klas of zij wat puntjes op kunnen waarop zij denken dat de scouts letten. Al deze profclubs werken mee aan Jonger Oranje!

Hieronder volgen een paar goede tips en trics van de profscouts! “Een talentvolle jeugdspeler valt op, omdat hij in iedere moeilijke voetbalsituatie een creatieve oplossing heeft.” – Jorg van der Breggen van Sparta Rotterdam. Karel Brandsma van sc Heerenveen – “Als trotse ouders de tas van hun zoon/dochter gaan dragen, komt het waarschijnlijk niet goed. Maar spelers die plezier in het voetbal uitstralen vallen eerder op bij mij.” “Het belangrijkste is dat je vergeet dat er scouts langs de lijn staan, gewoon doet waar je goed in bent en plezier hebt in het spel. De scouts zien dan vanzelf jouw kwaliteiten.” – Harrald Stelder van Vitesse. Guus Klein van sc Heerenveen – “Natuurlijk moet je als jeugdspeler opvallen door de baas te zijn over de bal, een goede techniek te hebben. Maar je kunt juist ook opvallen als je de bal niet hebt. Wat doe je om je teamgenoten te helpen de bal weer terug te veroveren? Dat is zeker iets waar wij bij sc Heerenveen op letten.”

Pagina | 10


SPREEKBEURTPAKKET | 2013 – 2014

7. Uitdelen en laten zien! Om jouw spreekbeurt de beste en leukste ooit te maken hebben wij ook wat echte Jonger Oranje spullen voor je bij dit spreekbeurtpakket gedaan! Tussendoor hebben wij al wat tips voor je gegeven, maar hier zijn er nog een paar om jouw spreekbeurt de allerbeste en –leukste te maken! 1) 2) 3) 4) 5)

Kijk onze website www.jongeroranje.nl, www.facebook.com/jongeroranje en www.twitter.com/jongeroranje voor nog meer informatie! Doe je Jonger Oranje keycord en polsbandje om tijdens je spreekbeurt. Zo val je extra goed op! Versier je tafeltje en het bord goed met Jonger Oranje spullen. Laat het Jonger Oranje Voetbalpaspoort rondgaan in de klas. Deel aan het einde van je spreekbeurt de flyers uit en vraag of je klasgenootjes ook mee gaan doen! Oh ja.. LAAT MOOIE FOTO’S MAKEN VOOR DE JONGER ORANJE WEBSITE 

HEEL VEEL SUCCES!

Pagina | 11


Spreekbeurt Jonger Oranje