Page 1

issue #23 / Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ Το ρεκόρ συμμετοχών, με 10.700 αθλητές και αθλήτριες έναντι 10.100 που έτρεξαν πέρυσι, η θεαματική αύξηση του αριθμού των εκθετών που θα έχουν παρουσία στην αθλητική έκθεση και η διατήρηση της εμπορικής αξίας του θεσμού εν μέσω της οικονομικής κρίσεως, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία την οποία έχει αποκτήσει πλέον ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, για  27η χρονιά. Η τάση που έχει δημιουργηθεί είναι σαφής και απόλυτα ενθαρρυντική καθώς όλα δείχνουν ότι οδεύουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις προς τη χρονιά - ορόσημο, το 2010, οπότε και θα γιορταστεί η ιστορική επέτειος των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, με μία  σειρά από εκδηλώσεις που θα φέρουν στην Ελλάδα εκπροσώπους περισσοτέρων από 120 από τους 370 επισήμους Μαραθωνίους που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο και τουλάχιστον 17.000 συμμετέχοντες στον αγώνα και τους συνοδούς τους. «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς για το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η οικονομική κρίση ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών μεγαλώνει σε αριθμούς και αποτύπωση δυναμικής με συνέπεια να δικαιώνονται έτσι οι προσπάθειες πολλών ανθρώπων που για πολλά χρόνια κάνουν ότι μπορούν καλύτερο για αυτή τη διοργάνωση και πλέον υπάρχει μία

σπουδαία προοπτική ώστε να αξιοποιήσουμε ιδανικά την επέτειο των 2.500 χρόνων το 2010» δηλώνει στο sportsbiz ο κ.Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Οι αριθμοί είναι πράγματι εντυπωσιακοί. Οι συμμετέχοντες (σε ποσοστό 70% είναι άνδρες και σε 30% γυναίκες) προέρχονται από 55 χώρες από όλο τον κόσμο, ακόμα και από τις Παρθένους Νήσους και την Μογγολία. Κοντά τους θα είναι και 2.700 συνοδοί που ταξιδεύουν στην Αθήνα για τον Κλασικό Μαραθώνιο ενώ υπολογίζεται, ανάλογα βέβαια και με τις καιρικές συνθήκες, ότι τον αγώνα θα παρακολουθήσουν από κοντά συνολικά 50.000 θεατές και 20.000 θα είναι αυτοί που θα επισκεφθούν την  Marathon Expo. Σχεδόν  3.000 άτομα θα προσφέρουν υπηρεσίες και από αυτά τα 900 ως εθελοντές.

MEDIA

SPONSORSHIP

MARKETING

INNOVATION

BUSINESS

UEFA

CASTROL

INTERSPORT

FOOTBALL MANAGER

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

100.000.000 ευρώ δίνει η Ελλάδα στην ΤΕΑΜ

Ο Κριστιάν Ρονάλντο έδωσε το σύνθημα

‘WELLNESS’ η νέα τάση από την ΙΝΤΕRSPORT

Πάρε τηλέφωνο τον Ρέντναπ

Αλλάζει διεύθυνση η ΚΑΕ Ολυμπιακός


TOP STORY

«Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών διευρύνεται και πέρα από την κοινή παραδοχή ότι λαμπρύνει με τον καλύτερο τρόπο το μαραθώνιο κίνημα, αναπτύσσεται χωρίς να επιβαρύνει καθώς, αντιθέτως, δημιουργεί υπεραξία για την πόλη και τη χώρα» εκτιμά ο Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Μάκης Ασημακόπουλος. Τα έξοδα του Κλασικού Μαραθωνίου, που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, ανέρχονται στο 1.100.000 ευρώ και τα έσοδα από τις συμμετοχές και τις χορηγίες αρκούν ώστε να ισοσκελίζονται οι δαπάνες. Επιπλέον, οι χορηγοί επενδύουν 700.000 ευρώ για προώθηση της διοργάνωσης αλλά και για υλικά (ιματισμό, νερά κ.ά.).Ο τζίρος για την Αθήνα φθάνει τα 10.000.000 ευρώ και δικαιολογημένα ο Κλασικός Μαραθώνιος θεωρείται ότι έχει αποκτήσει αίγλη κι ως πόλος τουριστικής έλξης και μάλιστα σε μία όχι δραστήρια περίοδο για την πρωτεύουσα. Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Ηδη, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού, αναγνώρισε την συνεχή πρόοδο του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών σε όλους τους τομείς και από αργυρό τον κατατάσσει πια στους χρυσούς μαραθωνίους. Σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται συνολικά 750 μαραθώνιοι και από αυτούς μόλις 8-10 είναι χρυσοί. Ανάμεσα τους συγκαταλέγεται ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών που είναι στην ελίτ όχι μόνο λόγω της συγκυρίας της επερχόμενης επετείου των 2.500 ετών από τη μάχη του Μαραθώνα αλλά πρωτίστως εξαιτίας της ραγδαίας εξέλιξης του σε όλους τους τομείς.

2

www.sportsbiz.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η κοινωνική διάσταση της διοργάνωσης. Τα έσοδα που προκύπτουν από τις ομαδικές εγγραφές των μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού διατίθενται από το ΣΕΓΑΣ για την ενίσχυση των σκοπών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, η ομαδική συμμετοχή των μαθητών σχολείων στον Αγώνα των 5 χλμ. προσφέρεται δωρεάν, κοινωνική προσφορά του ΣΕΓΑΣ στη νεολαία της χώρας. Με αφορμή τον Μαραθώνιο, προωθείται ένα Πρόγραμμα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την «Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» και τη χορηγία της Coca Cola Hellas (ανακύκλωση μπουκαλιών). Παράλληλα, χορηγούνται βιοδιασπώμενες σακούλες στους δρομείς, φιλικές προς το περιβάλλον. To Ειδικό Κέντρο Καρδιάς Αθλητών και Νέων (ΕΚΚΑΝ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέχει καρδιολογικές εξετάσεις δωρεάν σε εκατοντάδες δρομείς, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Μαραθωνίου.

MARATHON EXPO Εξαιρετικής σημασίας είναι η Marathon EXPO, η οποία διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  στο Ζάππειο Μέγαρο στις 6 και 7 Νοεμβρίου. Η Έκθεση λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 20:00, παράλληλα με το Κέντρο Εγγραφών των δρομέων. Η Marathon EXPO 2009 φιλοξενεί 45 εταιρίες και οργανισμούς που προβάλουν υπηρεσίες και προϊόντα για το Τρέξιμο, τον Αθλητισμό, την Υγεία, τον Τουρισμό. Πέρσι, ο αντίστοιχος αριθμός των εταιρειών ήταν 28. Ο κ. Γιώργος Γκουτζιούπας, Διευθυντής της Έκθεσης επεσήμανε στο sportsbiz ότι πλέον στόχος είναι να προσελκυσθούν πολλά παιδιά ώστε να βρεθούν πιο κοντά στον αθλητισμό συνδυάζοντας την βόλτα στο Ζάππειο με την περιήγηση στα περίπτερα της Marathon EXPO. Μέχρι τώρα, ο μέσος όρος ηλικίας των επισκεπτών της εκθέσεως είναι τα 40 χρόνια και το προφίλ του αντιπροσωπεύει άτομα με μέσο και υψηλό εισόδημα και από επαγγελματικής απόψεως είναι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί και στελέχη εταιρειών, όπως κατά κύριο λόγο συμβαίνει και με τους δρομείς που αγωνίζονται στη διοργάνωση. Το 85% των εκθετών προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και το υπόλοιπο 15% είναι φορείς του Δημοσίου. Η έκθεση περιλαμβάνει και πρόγραμμα με ομιλίες για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τον εθελοντισμό. «Τα περίπτερα της έκθεσης θα είναι πιο ωραία ντυμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι εκθέτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να είναι πιο κοντά στο κοινό και οι επισκέπτες είμαι


TOP STORY

www.sportsbiz.gr

βέβαιος ότι θα περάσουν καλά απολαμβάνοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου» υποστηρίζει ο κ. Γκουτζιούπας. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών ουσιαστικά είναι ‘πέντε αγώνες σε έναν’. Στο Μαραθώνιο Δρόμο, στην κλασική απόσταση, θα τρέξουν 4.700 δρομείς και 3.000 δρομείς θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων ενώ οι συμμετέχοντες στον Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων θα είναι επίσης 3.000. Εκτός από αυτούς τους 10.700 δρομείς θα αγωνισθούν 1.500 παιδιά στους Αγώνες Παιδιών των Όμορων Δήμων της Μαραθώνιας Διαδρομής και 1.000 παιδιά στον Αγώνα Δρόμου 1000 μ. Special Olympics και τον Παιδικό Αγώνα 700μ. Ο 27ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών πραγματοποιείται υπό την  αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και είναι αφιερωμένος στο Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη. Στο www.athensclassicmarathon.gr μπορείτε να βρείτε τα πάντα για την διοργάνωση, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους θεσμικούς φορείς, και την ιστορία του Κλασικού Μαραθώνιου.

ΧΟΡΗΓΟΙ Alpha Bank

adidas

POWERADE

ρηγός τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ καθώς και τον αγώνα των 5χλμ που διοργανώνεται στο Κέντρο της Αθήνας και δίνει την ευκαιρία στους δρομείς να γνωρίσουν μια άλλη όψη της πόλης τους. Με την ανανέωση της χορηγίας αυτής, «στοχεύουμε στην αναβάθμιση και την εξασφάλιση της διεθνούς προβολής του Μαραθωνίου, ως ένα μοναδικό γεγονός αντάξιο της ιστορίας του και της διαχρονικότητάς του. Επιθυμία μας είναι να αναδείξουμε την αξία του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, την ιδιαιτερότητα και τη σημασία της διαδρομής. Για τον σκοπό αυτό, προσκαλούμε μέσω του ΣΕΓΑΣ κορυφαίους αθλητές να συμμετέχουν και να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή τη λαμπρή διοργάνωση».

Αθλητική Ένδυση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. «Η συνεργασία της adidas με τη μεγαλύτερη αθλητική δρομική διοργάνωση της χώρας είναι φυσική συνέχεια της πολύχρονης και στενής συνεργασίας της εταιρείας με τον ΣΕΓΑΣ ως Επίσημος Προμηθευτής Αθλητικής Ένδυσης των Εθνικών Ομάδων Στίβου. Με την ασύγκριτη ποιότητα της, η adidas ντύνει το προσωπικό της διοργάνωσης και τους εθελοντές της. Το επίσημο T-shirt με το λογότυπο της διοργάνωσης μπορούν να βρουν όλοι οι φίλοι του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών στο περίπτερο της εταιρείας κατά τη διάρκεια της έκθεσης που διοργανώνεται παράλληλα και στον ίδιο χώρο με το Κέντρο Εγγραφών του αγώνα».

αναπτύξει μια πολυετή και επιτυχημένη συνεργασία με το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ως το Επίσημο Αθλητικό Πότο της Ομοσπονδίας, προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες και την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το POWERADE, υποστηρίζει για 6η συνεχή χρονιά τη διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, καλύπτοντας στο 100% τις αυξημένες ανάγκες των μαραθωνοδρόμων για σωστή ενυδάτωση. «Φέτος, όπως και κατά την περσινή χρονιά, υλοποιεί ακόμα μια δυναμική πρωτοβουλία, δημιουργώντας την Ομάδα POWERADE, προσκαλώντας συναδέλφους και συνεργάτες της Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον να τρέξουν όλοι μαζί στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ.

Μέγας Επίσημη Επίσημο Χορηγός Αθλητική Αθλητικό Η Alpha Bank, για 9η συνεχή Ποτό χρονιά στηρίζει ως Μέγας Χο- Ένδυση H adidas παρέχει την Επίσημη Το POWERADE έχει

3

ΣΚΑΪ

Επίσημος Τηλεοπτικός Φορέας Πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει συνεχείς συνδέσεις, γραφικές απεικονίσεις, πλάνα από το ελικόπτερο του σταθμού και συζήτηση στο στούντιο με μεγάλες μορφές του Ελληνικού αθλητισμού έχει ετοιμάσει από τις 8.30 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, ο ΣΚΑΪ με αφορμή τη διεξαγωγή του 27ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.


SPORTS MEDIA UEFA

ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, ελεύθερα και συνδρομητικά, θα καταβάλλουν στη θυγατρική εταιρεία της UEFA, την ΤΕΑΜ, ποσό 100.000.000 ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που έχουν εξασφαλίσει για την τριετία 2009-2012 για την κάλυψη του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. ΝΕΤ, ΜΕGA , NOVA και ΑΝΤ1 έχουν αναλάβει την υποχρέωση να δώσουν αυτά τα χρήματα, σταδιακά ασφαλώς κι ανάλογα με την πρόοδο της τριετίας για την οποία έχουν δεσμευθεί .Σε ετήσια βάση η ΤΕΑΜ θα καρπούται 20.000.000 ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ και άλλα 10.000.000 θα εισπράττει από το Γιουρόπα Λιγκ . Αυτά τα μεγέθη κρίνονται ιδιαίτερα μεγάλα για την ελληνική τηλεοπτική αγορά αλλά οφείλονται στον έντονο ανταγωνισμό και την υψηλού επιπέδου δημοτικότητα των μεταδόσεων που αφορούν ποδόσφαιρο ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι είναι σχετικά μικρά σύμφωνα με ότι επικρατεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με μεγαλύτερο βέβαια πληθυσμό κι άλλα οικονομικά δεδομένα για τη δυναμική της αγοράς και τη δυνατότητα της να στηρίξει διαφημιστικά τέτοιου είδους επενδύσεις .

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει μπει πλέον δυναμικά στο χώρο των αθλητικών media και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι αποφασισμένος να κάνει τη διαφορά. Παρά το γεγονός ότι η αθλητική τηλεοπτική αγορά δείχνει κορεσμένη, ο Ελληνας επιχειρηματίας απέκτησε πρόσφατα από τον Σωκράτη Κόκκαλη τον σταθμό Sport Tv και έχει ήδη αναθέσει σε εταιρία συμβούλων τη αναδιάρθρωση του. Το σίγουρο είναι ότι το κανάλι θα διατηρήσει το αθλητικό του προφίλ, αλλά αναμένονται ριζικές αλλαγές στο στυλ και στη γενικότερη λειτουργία του. Το μεγάλο στοίχημα είναι βέβαια η εξασφάλιση αθλητικών μεταδόσεων, καθώς τα περισσότερα δικαιώματα είναι ήδη καταχωρημένα και με υψηλό κόστος.

100.000.000€ ΔΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΑΜ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΠ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟVA Την πρώτη γιορτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) με πρόεδρο πλέον τον Αντώνη Νικοπολίδη, θα μεταδώσει απευθείας η nova καθώς άλλωστε είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης που αποτελεί θεσμό πλέον. Η «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 20.00 και θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού.

5

www.sportsbiz.gr www.sportsbiz.gr

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ SPORT TV

ΜΠΑΣΚΕΤ Α1

ΥΨΗΛΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΪ

Ικανοποιητικές ήταν οι τηλεθεάσεις των αγώνων μπάσκετ ΟλυμπιακόςΜαρούσι και Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος που μεταδόθηκαν από τον ΣΚΑΙ, που έφθασε σε συμφωνία με τον ΑΝΤΕΝΝΑ προκειμένου να έχει το δικαίωμα να μεταδίδει τα εντός έδρας παιχνίδια των ‘αιωνίων αντιπάλων’ στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας.

RANGERS F.C.

ΛΑΝΣΑΡΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ Ο νέος διαδικτυακός τηλεοπτικός σταθμός των Ρέιντζερς είναι γεγονός! Οι «Τζερς» έγραψαν ιστορία καθώς έγιναν ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος στη M. Βρετανία που δημιουργεί έναν online σταθμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει εννέα διαφορετικά κανάλια. Οι Ρέιντζερς ουσιαστικά υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση μετά την κατάρρευση της συμφωνίας τους με τη Setanta, η οποία το καλοκαίρι σταμάτησε τη λειτουργία της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ BSKYB Οι κορυφαίες αθλητικές ομοσπονδίες της Αγγλίας τάχθηκαν στο πλευρό του συνδρομητικού τηλεοπτικού κολοσσού, BSkyB,ο οποίος βρίσκεται στα… χαρακώματα με το βρετανικό οργανισμό ελέγχου των media, Ofcom. Συγκεκριμένα, η Ofcom ζητά από BSkyB να μειώσει το κόστος πώλησης των αθλητικών και κινηματογραφικών καναλιών στους ανταγωνιστές της, όπως η Virgin Media, το BT και την Top-Up TV.


SPONSORSHIP

www.sportsbiz.gr

CASTROL

Ο Κριστιάν Ρονάλντο έδωσε το σύνθημα Ο σούπερ σταρ της  Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο και η Castrol επεκτείνουν συνεχώς τη συνεργασία τους, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα πρωτοποριακή. Ο Πορτογάλος άσος έδωσε την περασμένη εβδομάδα το σύνθημα για την έναρξη του Castrol Rankings, της πρώτης βαθμολογικής λίστας στο κόσμο που θα μετρά την προσωπική απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή στα πέντε ευρωπαϊκά κορυφαία πρωταθλήματα. Η βαθμολογία θα ανανεώνεται κάθε μήνα και θα περιλαμβάνει περισσότερους από 2.000 ποδοσφαιριστές.

Bridgestone

Αποχωρεί από τη Formula 1

FA CUP

Το βάρος του αρνητικού πρόσημου στα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2009 υποχρεώνουν την Bridgestone να αποχωρήσει από την Formula 1 μετά το τέλος της επόμενης σεζόν. Η ιαπωνική εταιρία, η οποία λειτουργεί ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το κορυφαίο πρωτάθλημα στο χώρο των μηχανοκίνητων σπορ, είχε απώλειες ύψους 420 εκατ. δολαρίων, ενώ τα συνολικά έσοδα του 2008 ήταν 410 εκατ. δολάρια. Η Bridgestone συνεργάζεται με τη Φόρμουλα 1 τα τελευταία 13 χρόνια, ενώ από το 2007 είχε εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα. Η γαλλική Michelin είχε αποχωρήσει το 2006, ενώ η αμερικανική Goodyear απέχει από το πρωτάθλημα από το 1998.

«Μάχη» για τη χορηγία του Κυπέλλου Οι ασφαλιστικές εταιρίες Prudential και Aviva είναι αυτές που δίνουν σκληρή… μάχη προκειμένου να εξασφαλίσουν τη χορηγία για το Κύπελλο Αγγλίας. Η εταιρία ενέργειας EON αποφάσισε πριν μερικές ημέρες να μην ανανεώσει το συμβόλαιο με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA), με την οποία συνεργάστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η FA αναζητά πλέον ένα νέο συμβόλαιο ύψους 32 εκατ. στερλινών. Την ίδια στιγμή, η Football League ψάχνει τον αντικαταστάτη της Coca-Cola, ενώ ήδη έχει στα χέρια της κάποιες προσφορές που κυμαίνονται μεταξύ των 7,5 και 9 εκατ. στερλινών.

6

play

video

Manchester United

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ Η αφρικανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Globacom αποτελεί το νέο σπόνσορα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν πρόσφατα πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η Globacom υποστηρίζει φανατικά τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο, ενώ η συνεργασία της με τους Κόκκινους Διαβόλους θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των Ακαδημιών.

LIVERPOOL F.C.

H STANDARD ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Η επένδυση των 80 εκατ. στερλινών της τράπεζας Standard Chartered στη Λίβερπουλ έχει ήδη τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τη Sportspromedia. Η συμφωνία για τη χορηγία της φανέλας, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία του παγκοσμίου αθλητισμού, έδωσε τη δυνατότητα στην Standard Chartered να αυξήσει το επιχειρησιακό κέρδος της και παράλληλα να αυξήσει την αξία των μετοχών της.

Αλκμάαρ

ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ DESKO ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ GAZPROM Η εταιρία κατασκευής επίπλων DESKO προσφέρει… σανίδα σωτηρίας στην Αλκμάαρ, η οποία έχει άμεση ανάγκη από οικονομική ενίσχυση. Ενδιαφέρον να επενδύσει στην ομάδα, την οποία αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Champions League, έχει δείξει και ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στις αρχές της εβδομάδας.


SPORTS MARKETING

www.sportsbiz.gr

‘WELLNESS’ H ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕRSPORT Ακολουθώντας τα πρότυπα του σύγχρονου τρόπου ζωής, η INTERSPORT εκφράζει με τον πιο δυναμικό τρόπο τις νέες τάσεις του “wellness”. Δύο από τις βασικότερες δραστηριότητες που ενσωματώνουν στην Intersport την έννοια του wellness είναι το fitness και το running. Το fitness – από τις σημαντικότερες σημερινές τάσεις – είναι μια ευρεία έννοια που απαντά στην ανάγκη του μοντέρνου και σε μεγάλο ποσοστό υπερφορτισμένου από την καθημερινότητα ανθρώπου να είναι και να αισθάνεται υγιής. Η σημασία που έχει για την INTERSPORT ο τομέας fitness αντικατοπτρίζεται μέσα από ένα εύρος προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιούνται τόσο στο γυμναστήριο όσο και στο σπίτι: fitness footwear και ρούχα, καθώς και μια ποικιλία οργάνων και αξεσουάρ γυμναστικής. Το  running είναι μια ανερχόμενη τάση με αρκετούς οπαδούς. Ακόμη και σε αστικές ζώνες, πολύ συχνά θα δούμε ανθρώπους κάθε ηλικίας να κάνουν jogging οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η INTERSPORT είναι το σημείο αναφοράς για τους runners κάθε επιπέδου τόσο μέσω μιας πλήρους γκάμας running παπουτσιών με τις τελευταίες τεχνολογίες όσο και μέσω του πελματογράφου INTERSPORT Footscan, που υπάρχει αποκλειστικά σε όλα καταστήματα INTERSPORT και μέσω του οποίου ο πελάτης έχει στη διάθεσή του δωρεάν πελματογράφηση, ώστε η επιλογή των running παπουτσιών να βασίζεται στη μορφολογία και τις ανάγκες του πέλματός του.

ΠΑΟΚ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΝΕΟ YEARBOOK

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην ειδική έκδοση ΠΑΟΚ 2009-2010 YEARBOOK, που έχει αρχίσει ήδη να διατίθεται προς όλους τους φίλους της ομάδας από το ΠΑΟΚ Megastore. Η ειδική έκδοση έχει ως βασικό στόχο να παρουσιάσει μέσα στις 130 σελίδες της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει: την Ιστορία του ΠΑΟΚ από το 1926 μέχρι και σήμερα, την Ιστορία της Θεσσαλονίκης, την πορεία του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη με πλήρη στατιστικά στοιχεία, όλους τους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ, την Ιστορία του γηπέδου της Τούμπας, το υπό κατασκευή Αθλητικό Κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία, τα Τμήματα Υποδομής και το Δίκτυο Ακαδημιών και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από όλες τις μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ.

SPORTS MARKETING

H BURNS ENTERTAINMENT & SPORTS MARKETING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

7

Η Burns Entertainment & Sports Marketing, η οποία έχει διεθνή παρουσία στο χώρο του celebrity endorsement και talent consultancy εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, απέκτησε παρουσία και στη χώρα μας. Στο roster των πελατών της βρίσκονται εταιρείες όπως οι Unilever, Nestle, Novartis,Microsoft, Pfizer, Coca Cola, P&G, Kraft, AmEx, αλλά και προσωπικότητες όπως οι Madonna, Shakira, Patricia Kaas, Sean Connery, Katherine Zeta Jones, Colin Powell, Donald Trump κ.α. Από το χώρο το αθλητισμού ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα των Michael Jordan και Cristiano Ronaldo. Συνεργάτες της BURNS στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι οι κύριοι James P. Mimikos και Ηλίας Κόλλιας, στελέχη με πολυετή εμπειρία και γνώση στο χώρο της διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής και επικοινωνίας αντίστοιχα.

Η περίοδος running-fitness fall-winter 2009 πλαισιώνεται στην INTERSPORT με μια σειρά από ενέργειες για δρομείς και gym-fans κάθε επιπέδου. Πιο συγκεκριμένα: Προσφορά Διαδρόμου + Δώρο netbook Μια high-tech, προσφορά που περιλαμβάνει τον ηλεκτρονικό διάδρομο ENERGETICS Power Run 9.0 σε ανταγωνιστική τιμή με δώρο το πιο hot gadget του έτους: επώνυμο netbook σε συνδυασμό με πρόγραμμα παρακολούθησης της πορείας κάθε χρήστη του διαδρόμου. Η ENERGETICS αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα fitness brands στην Ελλάδα και διατίθεται αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων INTERSPORT. Παρέχει value-for-money λύσεις μέσα από μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα προϊόντων fitness: όργανα γυμναστικής, αξεσουάρ γυμναστικής, ειδικά αξεσουάρ για Yoga και Pilates, στρώματα, αλτήρες, μονόζυγα, γάντια κλπ.


SPORTS MARKETING Adidas

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Η Adidas διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες που την θέλουν να εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς των δικαιωμάτων του ονόματος του γηπέδου της Νιούκαστλ. Η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να μετονομάσει το Saint James Park προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά και να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού πρωταθλήματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Adidas προμηθεύει με αθλητικό υλικό τη Νιούκαστλ, ωστόσο ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει περισσότερα χρήματα στο σύλλογο.

Adidas

ΤΟ ADIDAS CAMP ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

www.sportsbiz.gr ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ MARS ΕΛΛΑΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Σε ενέργεια προώθησης των προϊόντων της σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα των snickers προχώρησε η ΜΑRS ΕΛΛΑΣ. Στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας των ‘’πρασίνων’’ ,με αντίπαλο τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα της   Super League διεξήχθη product sampling σε επιλεγμένες θύρες του γηπέδου με την ανταπόκριση του κοινού να κρίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Οι δυο πλευρές σχεδιάζουν και νέες ενέργειες οι οποίες θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα.

Με σκοπό  την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία των δρομέων και των θεατών καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ημέρου του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η adidas θα δώσει το παρόν σε 3 διαφορετικά σημεία δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών και για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στα επίπεδα των διοργανώσεων του εξωτερικού, η adidas δημιούργησε το “Your Perfect Run” adidas Camp, ένα χώρο φιλοξενίας για τους δρομείς και τους επισκέπτες, ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο του Ζαππείου - έναντι του Καλλιμάρμαρου - , με λειτουργία από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως και το τέλος της διοργάνωσης, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο, η adidas θα υποδέχεται τους επισκέπτες στο χώρο χαλάρωσης (resting area), όπου οι δρομείς από όλο τον κόσμο θα μπορούν να ξεκουραστούν μετά τον αγώνα, και να ανταλλάξουν απόψεις. Ξεχωριστή εμπειρία θα αποτελέσειο χώρος αποκατάστασης και μασάζ με εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές να φροντίζουν τους δρομείς για ταχύτερη και σωστή αποθεραπεία.

Virgin Group Pro Evolution 2010

Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ Το κατάστημα Κωτσόβολος στο The Mall Athens σφύριξε πριν μερικές ημέρες την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού ποδοσφαίρου Pro Evolution Soccer 2010. Δεκάδες «οπαδοί» της αγαπημένης σειράς παιχνιδιών ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα και δήλωσαν συμμετοχή σε ένα μοναδικό τουρνουά με απίστευτα δώρα.

8

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ FORMULA 1 H Virgin Group, του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες 30 ημέρες αν τελικά θα παραμείνει ο βασικός χορηγός της πρωταθλήτριας Brawn GP ή θα επενδύσει και κάποια άλλη ομάδα της Formula 1. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου, ο Αγγλος μεγιστάνας εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στη Manor GP, η οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά.


SPORTS BUSINESS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλλάζει διεύθυνση η ΚΑΕ Ολυμπιακός Την αλλαγή γραφείων και τη μετακόμιση της σε νέα, επίσης στον Πειραιά, προετοιμάζει η ΚΑΕ Ολυμπιακός που λειτουργεί πλέον με καθεστώς πλήρους αυτονομίας σε όλα τα επίπεδα, μετά από την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πακέτου των μετοχών της από τον Σωκράτη Κόκκαλη στους αδελφούς Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα μεταφερθεί σε γραφεία νεόδμητης κατασκευής στη Ζέα, πολύ κοντά στην παλιά, ιστορική λέσχη του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και στα ανοικτά γήπεδα στα οποία αγωνίζονταν, για δεκαετίες, οι ομάδες μπάσκετ, όλων των τμημάτων, του πειραϊκού συλλόγου. Μέχρι τώρα τα γραφεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν στην πλατεία Αλεξάνδρας ,στο ίδιο κτίριο με εκείνα της ΠΑΕ ,του ερασιτέχνη και των άλλων τμημάτων του Ολυμπιακού. Ήδη, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει αποκτήσει δικό της σήμα και ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική στον εμπορικό τομέα με τις δικές της προσφορές και συμφωνίες.

www.sportsbiz.gr

ΜΠΕΪΖΜΠΟΛ

Οικονομική ανάσα για τη Νέα Υόρκη Η παρουσία των Νιου Γιορκ Γιάνκις στους τελικούς του αμερικάνικου πρωταθλήματος μπέιζμπολ (World Series) προσφέρει μία βαθιά οικονομική ανάσα στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Economic Development Corp. κάθε παιχνίδι των Γιάνκις απέναντι στους Φιλαδέλφεια Φίλις στο Μπρόνξ Στέιντουμ προσθέτει τουλάχιστον 15,5 εκατ. δολάρια στα ταμεία της πόλης και η αντικειμενική αξία είναι 30% μεγαλύτερη σε σχέση τους αντίστοιχους αγώνες της κανονικής περιόδου.

EURO 2012

«Άδειασμα» από την ουκρανική τράπεζα

Νέα προβλήματα προκύπτουν συνεχώς για την ουκρανική οργανωτική επιτροπή του Euro 2012 που συνδιοργανώνει με την Πολωνία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κρατική τράπεζα της χώρας (NBU) ενημέρωσε την Κυβέρνηση ότι δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο θα κάλυπτε βασικές ανάγκες της διοργάνωσης. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία προσωπική «ήττα» του Προέδρου Βίκτορ Γιουτσένκο, ο οποίος στα μέσα Οκτωβρίου είχε υποχρεωθεί να αναπροσαρμόσει τον προϋπολογισμό της χώρας έτσι ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη διοργάνωση. Με τα περιθώρια να έχουν στενέψει αρκετά και παρά το γεγονός ότι το Κίεβο είναι πανέτοιμο για να φιλοξενήσει αγώνες, οι Ουκρανοί κινδυνεύουν πλέον να χάσουν μέχρι και τη διεξαγωγή του Τελικού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Στα 5 δισ. τα έσοδα για τις Η.Π.Α

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

75,8 εκατ. δολάρια για την ασφάλεια Το ποσό των 75,8 εκατ. δολαρίων σκοπεύει να ξοδέψει το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Το παραπάνω των 75,8 εκατ. δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί στην αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για την αστυνομία και τη βελτίωση των φυλακών. Παράλληλα, θα αυξηθούν οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης στις περιβόητες φαβέλες, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εγκληματικότητα.

Οι Η.Π.Α έχουν καταθέσει την υποψηφιότητα τους για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και έχουν ήδη καταστρώσει το οικονομικό πλάνο τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφαλίσουν το χρίσμα από τη FIFA, τότε τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια! Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών θα δημιουργούν τουλάχιστον 100.000 νέες θέσεις εργασίας, κάτι που σημαίνει επιπλέον ενίσχυση στις οικονομίες των πόλεων που θα κληθούν να φιλοξενήσουν αγώνες. Η μελέτη της AECOM Technology Corp έδειξε ότι η πιθανή οικονομική ώθηση για κάθε πόλη θα ανέρχεται στα 400 με 600 εκατ. δολάρια.

9


STAR EVENT

www.sportsbiz.gr www.sportsbiz.gr

IT’S SHOW TIME!!! NBA RULES Οι κανόνες του παιχνιδιού Το NBA έχει δημιουργήσει ένα ειδικό website που επεξηγεί και παρουσιάζει αναλυτικά και διεξοδικά τους κανόνες του παιχνιδιού για κάθε ενδιαφερόμενο. Αναλυτικά, διεξοδικά και παραστατικά το website ανανεώνεται τακτικά με videos, παραδείγματα και καρφώματα!

NBA BILLIONAIRE Το 2009 είναι η χρονιά που o Michael Jordan έγινε δεκτός στο Hall of Fame αλλά και η χρονιά που κέρδισε το πρώτο του δισεκατομμύριο! Η περίπτωση του MJ είναι σίγουρα ξεχωριστή και μοναδική για το παιδί που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο της North Carolina πριν από 23 χρόνια και έγινε ο θρύλος Air Jordan!

ΝΒΑ ΜΟΒILE Τα παιχνίδια μέσω κινητού τηλεφώνου Με μία συνδρομή 40 δολαρίων το χρόνο οι λάτρεις του μπάσκετ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά τα παιχνίδια του ΝΒΑ μέσω του κινητού τηλεφώνου. Οι παράγοντες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, καθώς μέχρι τώρα πρόσφεραν μόνο τα highlights των αγώνων στη mobile υπηρεσία. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας IDC υπάρχουν περισσότερα από 59 εκατ. κινητά τηλέφωνα στις Η.Π.Α που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνολογία που υποστηρίζει τη νέα υπηρεσία που προσφέρει το ΝΒΑ.

10

NBA ON TV Στην Ελλάδα το ΝΒΑ μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πληροφορίες του sportsbiz η nova βρίσκεται πολύ σε συμφωνία για να μεταδίδει αγώνες κάθε Πέμπτη και Σάββατο.


SPORTS INNOVATION Ferrari

Football Manager 2010

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού πραγματικά έχουν ενθουσιαστεί με τη νέα ιδέα της Ferrari, που τους προσφέρει τη δυνατότητα να στολίσουν το σαλόνι τους με ένα τραπεζάκι τελείως πρωτοποριακό! Τα χρησιμοποιημένα ελαστικά της Goodyear από την περίοδο 1997, όταν ο Μίχαελ Σουμάχερ μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στην Φόρμουλα 1, έχουν μετατραπεί σε κομψά λειτουργικά τραπεζάκια του καφέ και έχουν ξετρελάνει τους φανατικούς συλλέκτες.

www.sportsbiz.gr www.sportsbiz.gr

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΡΕΝΤΝΑΠ ΤΗΛΕΦΩΝΟ! Ο τεχνικός της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ συμμετάσχει με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο στην προώθηση της νέας έκδοσης του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Football Manager 2010. Ένα από τα αντίτυπα του παιχνιδιού θα συνοδεύεται από το τηλέφωνο του έμπειρου προπονητή των Σπερς και ο τυχερός που θα πάρει στα χέρια του, θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει μαζί του. Ο Ρέντναπ θα προσφέρει λοιπόν συμβουλές στον επίδοξο μάνατζερ, που φυσικά θα είναι αυτός που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

INTERSPORT

NEO ΝΕW BALANCE 540 ME ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ν-Fuse Η New Balance μια εταιρεία σημείο αναφοράς για τους runners κάθε επιπέδου τόσο μέσω μιας πλήρους γκάμας running παπουτσιών με τις τελευταίες τεχνολογίες κυκλοφόρησε πρόσφατα τo νέο παπούτσι New Balance 540 με την αντικραδασμική τεχνολογία N-FuseTM, για τρέξιμο με επιδόσεις το οποίο διατίθεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από τα καταστήματα Intersport.

SPORTS BIZ WEEKLY Εβδομαδιαία online ενημέρωση για τo sports marketing Website: www.sportsbiz.gr Email: info@sportsbiz.gr Σύμβουλος Έκδοσης Πέτρος Αδαμαντίδης Συντονισμός Παναγιώτης Ραΐσης

Σύνταξη Νίκος Δελαγραμάτικας Μιχάλης Οικονομόπουλος Email: press@sportsbiz.gr Art Direction CHEMISTRY Πινδάρου 3 Τηλ.: 210 3389332 www.chemad.gr Διαφήμιση: ad@sportsbiz.gr

REGISTER NOW! KANTE ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ SPORTSBIZ WEEKLY

SPORTSBIZ23  
SPORTSBIZ23  

FOOTBALL MANAGER CASTROL INTERSPORT UEFA Πάρε τηλέφωνο τον Ρέντναπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ‘WELLNESS’ η νέα τάση από την ΙΝΤΕRSPORT 100.000.000 ευρώ δίνε...

Advertisement