Page 1

SPORTRANDEVÚ II.. évfolyam 3. szám, 2013. március

PÓLUS FUTÓNAP 17. PALOTA KUPA 2013. ÁPRILIS 6.

www.sportrandevu.hu • www.sporthirugynokseg.hu


2

SPORTRANDEVÚ

2013. JANUÁR

TARTALOM: Startol az első tömegmozgalom Hergeghalmi terepfutás Ridehouse snowboard gyerektábor és verseny Premierek az Extreme Sports Channel áprilisi műsorán MOB Sajtóközlemény Pólus Futónap – 17. Palota Kupa Janics Natasa mégis Magyarországon folytatja pályafutását Foghúzás: megvan a világrekord! OptiVita Beszámoló Ismét magyarok a dobogón Mexikóban Félmillió embert bírt sportolásra a „Sportolj 3x1 órát!” kampány Nyílt napok az SRTeam-nél Poco Loco Gyorsulási Verseny ExtremeMan 113 Kaposvár Bírkózás Általános üzletszabályzat a hirdetésekre vonatkozóan Hirdetési tarifák

4 5 7 8 10 12 14 17 18 21 22 24 29 30 31 32 33

IMPRESSZUM: Jelen oldalt a Best Média Tanácsadó és Szolgáltató Kft. üzemelteti. A szerkesztőség címe: 1092 Bp, Ráday u 59. III. 2. Cégbejegyzési szám: 01-09-933812. Adószám: 12425613-2-43. Ügyvezető: Mohilla Tamás Elérhetőségeink: telefon: +36 30 231 3263, e-mail cím: mohilla@bestmedia.hu Kapcsolattartó: Pantocsik Ferenc, telefon: +06 70 620 4716 Szerkesztő/tördelő: Kasza Zoltán, telefon: +06 30 503 3446 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK: A Best Média Kft. által megjelenített, minden kép és egyéb publikált anyaga szerzői jog védelme alatt áll (lásd: ÁÜSZ)! Bármilyen formában történő másodlagos terjesztésük, közzétételük vagy felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes írásbeli engedélyével történhet!

3


4

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

STARTOL az első egyedülálló tömegmozgalom Ma a szakemberek becslése szerint Magyarországon mintegy négymillió és kétmillió embertársunk él túlsúlyosan illetve elhízottan, köztük egyre több gyermek. Mindez egyre növekvő egészségügyi, társadalmi és gazdasági problémát jelent. „ Az elkeserítő statisztika adta a most útjára indított futókörverseny alapötletét Csonka Gábor sportvezetőnek, aki barátai segítségével összesen több mint egy tucatnyi szponzort – városvezetőt illetve atlétikai szövetséget - keresett meg, hogy a mindenki számára elérhető mezei futásra alapozva egy olyan mozgás-egészségprogramot dolgozzon

ki hagyományteremtő szándékkal, amely az egészségmegőrzés és az egészséges életmód kialakításának egyik elemeként része legyen a diákok és felnőttek mozgáskultúrájának, mindennapjainak.” - mesélte el a kezdeteket Balla Attila. „Az először a Dél-Alföld hat településén - Szeged, Makó, Mórahalom, Hódmezővásárhely, Kistelek, Ópusztaszer – startoló, több mint fél éven át zajló programsorozat egyedülálló elképzelés ma Magyarországon, amely tízezreket, sportolókat, hobbistákat, családokat, diákokat szólít meg azzal a céllal, hogy megmozduljon a magyar emberek apraja, nagyja az egészséges életmód érdekében” - folytatta a szervező. Balla Attila elmondta: a versenysorozattal megpróbálják kiszakítani az embereket a „betondzsungelekből.” Éppen ezért fontos

k szempont volt a pályák kialakításánál, hogy azok hangulatos természeti körben legyenek. A nevezőket 10 korcsoportra osztották a gyerekektől az idősekig, és ennek megfelelően kell teljesíteniük az indulóknak az ezertől négyezer méterig terjedő körpályákat. A startpisztoly mindenhol az adott település polgármestere kezében dördül majd el. Az idei sorozat március 16-án, szombaton Szegedről, a SZEOL sportpályáról startol és november 9-én, szombaton, szintén Szegeden a díjátadó ünnepséggel ér véget. Egyéni és összetett kategóriában is pontozzák majd a versenyzőket. Az első hat helyezett a szponzoroktól – köztük a névadó Kígyó Patikától – értékes, egészséges ajándékcsomagot vehet át. Emellett a legfiatalabb és legidősebb indulót is díjazzák. A díjakat többek közt olyan neves sportolók adják majd át, mint például Vajda Attila olimpiai bajnok kenus vagy Vozár Attila többszörös szupermaratoni bajnok, hosszútávfutó. A versenysorozat jövőjéről szólva Balla Attila hozzátette: már tervezik a következő esztendőt, és azt szeretnék elérni, hogy akkor Magyarország legnagyobb amatőr versenysorozata legyen a most még I. Dél-Alföldi Mezei Futókörversenyeknek elnevezett sorozatból. Jövőre az országossá duzzadt futóverseny kiegészítő programokkal is társulna: szűrővizsgálatokkal és életmód tanácsadásokkal – fejezte be Balla Attila.

A pontos versenyhelyszínekről, időpontokról, korcsoportokról, távokról és a programsorozat menetéről a rendezvény hivatalos honlapján www.futokorverseny.hu és Facebook oldalán lehet folyamatosan tájékozódni.

Hergeghalmi terepfutás

5


6

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

RIDEHOUSE snowboard gyerektábor és verseny

2013

2013-ban ismét megrendezésre került a Ridehouse snowboard gyerektábor. Az utánpótlás egy része már rutinosnak mondható és több alkalommal részt vett a táboron, de szerencsére minden évben fiatal lányok és fiúk bukkannak fel a snowboard porondján. A fejlődést, az eredményességet és a változást mutatja, hogy Fehér Zsófi, aki nemrég még táborlakó volt idén már a haladó csoportot okította. A tábor lakói közül több eredményes haza snowboard versenyző került ki a felnőtt mezőnybe, hogy legjobb példát említsük Szigeti Viktor is a Ridehouse gyerektáborban kapott komoly motivációt. Az egy hetes tábor a snowboardozáson kívül egy közösség megteremtéséről is szól, ezért a tábor hangulat a kiegészítő rendezvények szintén fontosak és a gyerekek is szeretik. Csocsó verseny, éjszakai szánkózás és élményfürdőzés is színesíti a programot. A tábor idén is a gyerek snowboard versennyel zárult, aminek eredményeit itt olvashatjátok.

VÁRUNK JÖVŐRE IS TITEKET!

7


8

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

PREMIEREK

Az Extreme Sports Channel áprilisi műsorán

Alpinista kalandor ÁPRILIS 1-TŐL (HÉTFŐTŐL) HÉTKÖZNAPOKON 18:50-KOR AzAlpinistakalandorbanSimonStArnaud-hoz, a szenvedélyes hegymászóhoz és utazóhoz egy csapat halálmegvető bátorságú síelő társul. A rettenthetetlen kalandorok kőkemény, járatlan utakat taposnak a világ legeldugottabb zugaiban, megküzdve a legdurvább és legelcsigázóbb formájukat mutató elemekkel. Kalandjaiknak nincs határa – gyalog, kutyaszánon és helikopterrel vágnak neki az útnak, ennek a végtelen küldetésnek, amely során szerzett élményeiket sem ők, sem a nézők nem fogják soha elfeledni.

9

MMA – a küzdôszellem (3. évad) ÁPRILIS 1-TŐL HÉTKÖZNAPOKON 21:35-TŐL Az Alpinista kalandor Az MMA – a küzdőszellem 2010-ben, azzal a céllal indult útjára, hogy a ringben megnyilvánuló küzdőszellemet – a legkiemelkedőbb harcosok, első osztályú élő produkciók és szenzációs szenzációs, hősies csörték segítségével – a televíziónézőknek is bemutassa. A műsor – amelynek kommentátora egy MMA szakértő – fókuszában maga a küzdelem áll: a KO, a technikai KO és a megadás. A nézőket egy igazán felejthetetlen élménnyel lepjük meg. Foglalja le a nézőtér legjobb helyét!

Forrás: www.extreme.com Számos egyéb sportesemény felvételeit is megtalálhatja itt!


10

2013. MÁRCIUS

MOB

Sajtóközlemény

Átadták a MOB Nôk sportjáért illetve Médiadíjait A Telekom és a Magyar Olimpiai Bizottság közös hétfői sajtótájékoztatójának – melyen újabb négy évvel hosszabbították meg együttműködési megállapodásukat – keretein belül a MOB Nők a Sportban illetve Médiabizottsága díjainak átadására is sor került. Az esemény, hagyományosan a nemzetközi nőnaphoz, március 8-ához és a magyar sajtó napjához, március 15-éhez igazodik. Az elismeréseket Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, továbbá – a MOB Nők a Sportban Bizottságának vezetője, Regőczy Krisztina távollétében – Németh Angéla gerelyhajító olimpiai bajnok, valamint Riskó Géza, a MOB Médiabizottságának elnöke, az MTVA sportfőszerkesztője adta át. A MOB Médiabizottságának díjazottjai 2013-ban (Médiadíjak):

MOB Média Életműdíj: Farkas József, fotóriporter MOB Média Nívódíj: Bera Emese, a Kossuth Rádió szerkesztő-riportere; Gyuricza Róbert, az MTVA hírügynökségi sportszerkesztőségének vezetője, Vincze Attila, a Sport1 szerkesztője; Deák Zsigmond, a Magyar Nemzet újságírója. MOB Média Oklevél elismerés: Bálint Mátyás, a Nemzeti Sport újságírója; Vobeczky Zoltán, az MTVA szerkesztő-riportere, Fejér Balázs, a Lánchíd Rádió szerkesztő-riportere, Horváth Mariann, az Eurosport kommentátora, Csiszár Jenő, a Class FM tanácsadója, műsorvezetője. (A külföldön tartózkodó Horváth Mariann díját az Eurosport magyar nyelvű szerkesztőségének vezetője, Szabó Gábor vette át.) A MOB Nők a Sportban Bizottságának díjazottjai 2013-ban (Nők sportjáért díjak): MOB Nők Sportjáért, Életműdíj:

Fábiánné Rozsnyói Katalin a kajakkenu sportágban kiemelkedő edzői életpályája elismeréséül. MOB Nők Sportjáért, Éves Teljesítményért Díj: Szűcs Veronika, a londoni olimpián első alkalommal programba került női ökölvívó olimpiai bajnoki döntő vezetőbírói tevékenységéért. MOB Nők Sportjáért, Különdíj: Krajnyák Zsuzsanna többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok kerekesszékes vívó, sportteljesítményéért. MOB Nők Sportjáért, Junior Díj: Rózsa Csilla világranglista-vezető golfozó, jó tanulmányi eredményéért és a golf sportágban nemzetközi és hazai eredményességéért. (A díjat külföldi tartózkodása miatt nővére, Rózsa Ágnes vette át. Fábiánné, Rozsnyói Katalin a kitüntető elismerést szintén külföldi tartózkodása miatt, későbbi időpontban veszi át).

SPORTRANDEVÚ

Támogatásokról is döntött hétfôi ülésén a MOB elnöksége Hétfőn délelőtt új székházában tartotta soros ülését a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége. A grémium egyhangúlag elfogadta a Gerevich ösztöndíjakkal illetve a szabadidősportért felelős szakmai tagozat idei költségvetésével kapcsolatos előterjesztést, megszavazta a Speciális Világjátékok költségeihez történő hozzájárulást. Az elnökség – az Alapszabály lehetőségével élve – Murányi Lászlót, a Coop Zrt. vezérigazgatóját, a szer-

vezet és az olimpiai mozgalom elkötelezett támogatóját jelölte tagnak a MOB közgyűlésébe. A jelenlévők döntése értelmében a MOB támogatja az Ezüstgerely-pályázat kiírását, és egyben felkéri a Mező Ferenc Sportbizottság Ezüstgerely Albizottságát a kiírásra és a lebonyolításra. Az egyebek közt dr. Kamuti Jenő tájékoztatást adott a Magyar Fair Play Bizottság múlt heti üléséről – melyen a 2012-es cselekedetek alapján tör-

ténő díjazások szerepeltek a középpontban –; továbbá az Olimpiai Reménységek Versenyeivel kapcsolatos támogatások is terítékre kerültek. A megbeszélésen részt vett Szabó Bence, a MOB főtitkára, Fábián László sport- és dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató, valamint Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó és Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is.

A Telekom és a Magyar Olimpiai Bizottság új megállapodással erôsítik meg 20 éves partnerségüket A Telekom és a Magyar Olimpiai Bizottság a mai napon a magyar sport jövője szempontjából meghatározóan fontos együttműködési szerződést írtak alá. A 2016. év végéig szóló megállapodásban foglaltak szerint a Magyar Telekom a telekommunikációs szolgáltatásai széles tárházát felvonultatva Platina fokozatú támogatóként segíti a megújult MOB céljainak megvalósulását és a Rio de Janeiró-i olimpiai játékok leendő szereplőinek a felkészülését. A piacvezető távközlési vállalat társadalmi szerepvállalásának részeként már az 1996-os atlantai olimpián, majd később Sydneyben, Athénben, Pekingben és Londonban is a MOB és a Magyar Csapat segítő társa volt. A Telekom valamint a Magyar Olimpiai Bizottság közötti együttműködések két évtizedes történetét a támogató és a támogatottak is eredményesnek és kölcsönös előnyökön alapulónak minősítik, a szerződés meghosszabbítása pedig a magyar sport egyik legjelentősebb szponzora bizalmát és elismerését fejezi ki.

„A MOB feladata, hogy a kiemelt olimpiai éveken túl, a köztes időszakban is irányítsa, koordinálja a magyar sportban felmerült feladatokat, és programjaival, szakmai hozzáértésével, az állami pénzekkel való megfelelő gazdálkodással, és nem utolsó sorban a támogatók megnyerésével biztosítsa az elkövetkezendő olimpiákon való eredményes szereplést” – mondta Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. „Ezen kiterjedt feladatok elvégzéséhez a MOB-nak olyan stratégiai partnerekre van szüksége, amelyek stabil hátteret biztosítanak. Éppen ezért nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a Magyar Telekom, Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója Platina fokozatú támogatóként bizalommal, bíztatással, a tiszta sport meggyőződéses támogatójaként áll mellettünk” – hangsúlyozta a MOB elnöke. „A Telekom számára fontos értékek, a minőség, a bizalom és a megbízhatóság nemcsak az üzleti életben, az ügyfeleink kiszolgálásában, hanem a szponzori együttműködésben is alapvetőek.

Éppen ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy vállalatunkra immár a hatodik olimpiai felkészülési ciklusban tekinthet megbízható partnerként a Magyar Olimpiai Bizottság” – mondta a Christopher Mattheisen, Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. „A magyar sport legjobbjai számíthatnak a Telekomra, hiszen a vállalat ügyfelei, jelen esetben az olimpiai megmérettetésre készülő versenyzők a vállalat szolgáltatásainak segítségével nemcsak otthon vagy útközben, de az edzéseik és a versenyeik színhelyén is kapcsolatba léphetnek egymással, és mindazokkal, akik fontosak a számukra” – tette hozzá Christopher Mattheisen. „Nem csupán a MOB támogatói, hanem az olimpiai résztvevők lelkes szurkolói is vagyunk. Jó példa erre a londoni olimpia kapcsán létrehozott „Szurkolj szívből” kampányunk is, amely során egy különleges közösségi alkalmazás segítségével minden sportrajongó hozzájárulhatott olimpikonjaink sikeréhez.” www.mob.hu

11


12

2013. MÁRCIUS

PÓLUS FUTÓNAP – 17.

SPORTRANDEVÚ

13


14

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

JANICS NATASA mégis Magyarországon folytatja pályafutását Mégsem külföldön, hanem Magyarországon folytatná pályafutását Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos - közölte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ). A versenyző szándékáról levélben tájékoztatta Baráth Etelét, az MKKSZ elnökét és az elnökséget. „El kell ismernem, hogy a magyar kajak-kenu sport és különösen a női kajak a legerősebb a világon” - többek között ez áll Douchev-Janics levelében, amelyben azt írja, hogy szándéka szerint Magyarországon folytatná a pályafutását. A kajakos a levélben egyben bejelentette, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez (ICF) benyújtott versenyzésiengedélykérelmét, vagyis egészen biztosan nem akar más ország színeiben kajakozni. A londoni olimpián K-2 500 méteren Kovács Katalinnal ezüst-, K-1 200 méteren bronzérmes Douchev-Janics Natasa szeptemberben jelentette be, hogy szülőhazájában, Szerbiában kívánja folytatni a pályafutását. Az MKKSZ azonban úgy döntött, hogy felkészülési hozzájárulás címén 150 ezer eurót kér versenyzői engedélyének kiadásához. A pénz nem érkezett meg időre, 2012. november 30ra, az MKKSZ nem adta ki az engedélyt, és így

az ICF is elutasította a benyújtott kérelmet. A szabályok szerint Douchev-Janics Natasa csak két év kihagyás után versenyezhetett volna szerb színekben. A helyi sajtó korábban ugyanakkor arról cikkezett, hogy Szerbia villámgyors eljárással honosíthatja Andrian Douchevet, a sportoló bolgár férjét, és akkor Douchev-Janics - egy válás, majd új házasság után, a férje jogán - már idén is indulhatna a világversenyeken szerb színekben. Vaskuti István, az ICF első alelnöke ugyanakkor ezzel a lehetőséggel kapcsolatban azt mondta: ez sem változtatna a helyzeten. Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára januárban azt mondta: elképzelhető, hogy a kajakos a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, de erre végül nem került sor. Akkor megjegyezte: a szerb és a magyar szövetség közötti viszony egyelőre korrekt, egy esetleges házassági trükközés azonban visszavonhatatlanul elmérgesítené azt. Ezt a véleményét most is fenntartja: „Úgy érzem, Natasa mostani lépésével is nyilvánvalóvá vált, hogy nem akar trükközni” - mondta Ábrahám. TAVALY JANICS SÍRVA JELENTETTE BE AZ ORSZÁGVÁLTÁST Hozzátette: talán ennyi idő kellett neki,

hogy lehiggadjon és rádöbbenjen, hogy Szerbiában ugyan könnyedén bekerülne a válogatottba, ám nem biztos, hogy éremesély lenne egy világversenyen, míg a magyar csapat - ahová nehéz bekerülni - minden tagja dobogóesélyes. „Vannak még nyitott kérdések: melyik klub fogadja őt, és mikor tudja lezárni ezt a sok érzelmet kiváltó ügyet, hogy tudja rendezni viszonyát a versenyzőtársaival” - fogalmazott Ábrahám. Storcz Botond szövetségi kapitány örül annak, hogy Douchev-Janics Natasa a magyar válogatottban szeretne szerepelni, és nem a magyar válogatott ellen. „Ez örömteli lépés a részéről, örülök neki, hogy meggondolta magát. Most már beindultak az edzések, remélem, ő is maximálisan készül a szezonra” - tette hozzá Storcz. A magyar–szerb kettős állampolgárságú Dusev-Janics szeptember 27-én jelezte az MKKSZ-nek, hogy Szerbiában akarja folytatni a pályafutását, mert férje állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot. Az MKKSZ még októberben úgy döntött, 150 ezer eurót kér Dusev-Janics versenyzői engedélyének kiadásához, amely a befizetés határidejéig nem érkezett meg. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke egy tévéinterjúban akkor azt mondta: ha nem fizetnek a szerbek, Janics Natasának két évet ki kell hagynia. A szerb sajtó korábban arról cikkezett, hogy Szerbia villámgyors eljárással honosíthatja Andrian Dusevet, és akkor Dusev-Janics Natasa – férje jogán – már jövőre indulhatna a világversenyeken szerb színekben. Az ICF azonban idén januárban elutasította Janics kérelmét. JANICS A MAGYARORSZÁGI VERSENYSZELLEMET DICSÉRI A magyarországi versenyszellemet dicséri, és az ebből eredő kihívásokra hivatkozva jelentette be Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos, hogy mégsem külföldön, hanem Magyarországon folytatná pályafutását.m A magyar szövet-

ségnek írt mostani levelében jelezte: még októberben kapott egy „utolsó” lehetőséget, hogy végiggondolja távozásának indokait, de akkor nem élt vele. Ahogy fogalmazott: az új lehetőség, a családi béke iránti szándék és a szülőhazája iránti szeretet hajtotta. Az elmúlt négy hónap Douchev-Janicsot megerősítette abban, hogy nem lehet szétválasztani élete két felét, a sportolást és a családot. „El kell ismernem, a magyar kajak-kenu sport és különösen a női kajak a legerősebb a világon. Ahhoz, hogy felkészülésem eredményes legyen, szükségem van arra a kihívásra, azokra a feltételekre, amelyeket a magyar versenyrendszer jelent a számomra” - írta a jelenleg Portugáliában edzőtáborozó versenyző. Levelében kitért rá, hogy megértette a közvélemény egy részének elutasítását, megértette a neki sokat adó Szeged városa és egyesülete ellenérzéseit. Most azt kéri, őt is értsék meg. Hangsúlyozza: nem kívánt trükköket alkalmazni, hogy versenyengedélyt kapjon, és nem hiszi, hogy hűtlenség lett volna visszatérnie szülőhazájába. Hozzáteszi: természetesnek veszi, hogy ott folytathassa pályafutását, ahol a legjobb eredményeit elérte. Mint jelzi: Szerbiában kiváló fiatal kajakosok vannak, „de az a versenyszellem, az a lehetőség, ami Magyarországon várhat, az a sportban mindenek előtt való.” A kajakos a döntését megbeszélte családjával, és jelzi: „egyetértenek szándékommal, miszerint Magyarországon szeretném folytatni pályafutásomat.” Ehhez kéri a magyar szövetség (MKKSZ) és Baráth Etele elnök támogatását. Douchev-Janics bejelentette azt is, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez (ICF) benyújtott versenyzésiengedély-kérelmét. Farkas Dávid, a kajakos sajtófelelőse hétfőn elmondta: a legfontosabb, hogy DouchevJanics mielőbb klubot találjon, erre heteken belül sor kerülhet. Hozzátette: a versenyző a tervek szerint április elején tér vissza Magyarországra, most Portugáliában edzőtáborozik, és szeretne sikeresen felkészülni a május 10. és 12. közötti szegedi Világkupa-verseny válogatójára. SPORTPÁLYAFUTÁSA 1999 óta edz Magyarországon. 2000-ben jugoszláv színekben olimpiai negyedik, Eb-hatodik és ifi Eb-győztes volt. A következő évtől már a DÉMÁSZ-Szeged versenyzőjeként indult a versenyeken. 2002-ben az ob-n 2 arany és 3 ezüstérmet szerzett. Ekkor még nem volt magyar állampolgár, de a Szerb Kajak-kenu Szövetség engedélyével a magyar válogatottban szerepelhetett a nemzetközi versenyeken. Az Eb-n a három 200 méteres versenyszámban indult. Négyesben második, párosban és egyesben negyedik lett. A világbajnokságon 200 méter négyesben első, egyesben negyedik

volt. 2003-ban az ob-n hat versenyszámban végzett dobogón. A vb-n K4 1000 méteren indult és szerzett aranyérmet. 2004 januárjában tette le a magyar állampolgársági esküt. Az Európa-bajnokságon K1 500 méteren nevezték. Ebben a számban aranyérmes lett. Májusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezte Janics esetleges olimpiai indulását. Az ob-n három aranyéremmel zárt. A K1 500 méteres sikere egyben az olimpiai indulást is jelentette ebben a számban Kovács Katalin ellenében. K2 500 méteren pótválogatón harcolta ki az ötkarikás szereplést. A 2004. évi nyári olimpiai játékokon mindkét számban aranyérmes lett. Az év végén kiadott hazai ranglistán első lett a nők mezőnyében. Az év magyar sportolónője szavazáson első lett. A csapatok között – Kováccsal – harmadik helyen végzett. A 2005-ös ob-n négy aranyérmet nyert. Az ob-n, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon a kettes versenyeket mindhárom távon megnyerte Kovács Katalinnal. Az év végén az év magyar csapata címet is elnyerték. 2006-ban tarolt magyar bajnokságon. A kilenc versenyszámból hétben aranyérmet szerzett. A vb-n és az Európa-bajnokságon minden páros és négyes versenyszámban első helyen végzett. Az év végén magyar ranglistavezető volt. Ismét elnyerte az év magyar csapata címet. 2007-ben kivált edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából. Edzéseit ezután Vécsi Viktor, majd Sári Nándor irányította. Az Ob-n K1 500 méteren indult, de miután eldőlt, hogy nincs esélye a versenyt megnyer-

ni (ami alapfeltétel volt a vb induláshoz ebben számban) visszavett teljesítményéből és nyolcadik lett. Az Eb-n és a vb-n 200 méter egyesben indult és mindkét versenyt megnyerte. Októberben Fábiánné hozzájárult, hogy ismét az ő általa edzett Kovács Katalinnal versenyezzen egy hajóban. 2008-ban Kováccsal kiharcolták K2 500 méteren az Eb indulás jogát, de olimpiai kvalifikációs megfontolások miatt nem indították őket. Az olimpián kettesben arany-, négyesben ezüstérmes lett. Októbertől Kovács László lett az edzője. 2009-ben két aranyat nyert az ob-n 200 méteren. 500 méter egyesben nem állt rajthoz a döntőben. Az Európa-bajnokságon K4 200 méteren első, K2 200, K4 500 és K1 4 × 200 méteren második lett. A világbajnokságon K1 200, K2 200 és K4 500 méteren első, K4 200, K1 4 × 200 és méteren második helyezett volt. Az év magyar női sportolója szavazáson harmadik volt. A 2010-es EB-n három aranyérmet szerzett. A vb-n öt számban indult. Ezeken 3 arany és két ezüstérmet szerzett. 2011 márciusában bejelentette, hogy szeptemberre gyermeket vár és nem indul versenyeken. Ugyanekkor közölte, hogy a 2012-es olimpián szándékában áll indulni. Szeptember 2-án megszületett kislánya, Milana. Az edzéseket terhessége alatt is folytatta. A szülés után egy hónappal újra folytatta a tréningezést. Az Európa-bajnokságon K2 500 méteren (Kovács Katalin) és K1 200 méteren lett első. Augusztusban a londoni olimpián K2 500 méteren Kovács Katalinnal ezüstérmet nyert, K1 200 méteren pedig bronzérmes lett.

Forrás: www.richpoi.com

15


16

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

FOGHÚZÁS: megvan a világrekord!

Csuklósbusz, utasokkal! BUDAPEST, 2013. 02. 23., KOSSUTH TÉR. Sinka Zsolt „Popey” a fogai közé szorított kötéllel húzott el egy BKV-buszt és 44 utasát. Látványos mutatványával a szentesi erőművész megdöntötte korábbi rekordját. Az eddigi Guinness-rekord foggal húzott közúti jármű esetében egy 9 tonnás busz, amit egy luxemburgi férfi húzott el. A kiválasztott csuklós Ikarus „mindössze” 19,7 tonnát, nyomott, így a Kossuth téren összegyűlt nézők közül jelentkező 44 alkalmi utassal sikerült az össztömeget a kitűzött 21 tonna fölé emelni. Az időjárás nem volt éppen kedvezőnek mondható. Zsolt a szakadó esőhöz illő cipőt választott, ennek ellenére többször megcsúszott, de kitartását végül siker koronázta. A fiatalember rekordját Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke hitelesítette. Sinka Zsolt mozgatott már csupán a fogai segítségével autót, teherautót, sőt vasúti mozdonyt is. A mintegy 90 tonnás MÁV-mozdonyt bemelegítésképpen húzta el a Nyugati-pályaudvar egyik vágányán 2012 decemberében. Néhány nappal később emelte a tétet: a mozdony mögé kötöttek egy személykocsit is, a

140 tonnásra hizlalt szerelvényt 20 méteren keresztül húzta maga mögött!

Legújabb kísérletére is hamarosan sor kerül, amikor két repülőt akar elhúzni, amelyek kétszáz tonnát nyomnak. Zsolt látványos rekordokat ér el, melyhez nem csak a testi és lelki erőre van szükség, hanem megértő, segítő családi háttérre, hogy nyugodt körülmények között tudjon felkészülni a megmérettetésre. Edzőterme még mindig Szegváron az édesapja garázsában található. Hajósi Miklós

17


18

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

OptiVita Beszámoló

19


20

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

Az elmúlt években megtanulták az ultratriatlon sportágban, Mexikóban, hogy hol van a mi kis hazánk! Szőnyi Ferenc, Vőneki Antal, , Tamás Zsolt, hogy csak néhányat említsek az Ultratriatlonistáink közül, akik az Ironman tízszeres illetve hússzoros távján beírták magukat a sportág történelemkönyvébe! A hétvégén újabb fejezetet kellett nyitni abban a bizonyos történelemkönyvben, Ironman címszóval. A mexikói Los Cabos-ban, Csomor Erika, Major József és Vatai Miklós is emberfeletti teljesítménnyel megmutatta a világnak, hogy a „rövidebb” távon is van magyar versenyző, akivel számolni kell! Csomor Erika, aki egy kisebb riadalmat okozott nekünk, mivel az úszás során elveszítette a chipjét így szinte már a legrosszabb dologra gondoltunk. Semmi információ nem érkezett, míg a verseny közvetítésében megjelent egy hír Csomor Erika versenyben van, de itt sem volt semmi konkrét infó a helyezéséről. A következő hír már a harmadik helyről számolt be, míg az utolsó előtti infó már Csomor 40. km tájékán már 500m-rel vezet a női profi mezőnyben. Ezt az előnyt már megtartotta a célig, és elsőként lépte át a célvonalat! Ez Erának egy újabb Ironman címet jelentett, amihez 15.000,-USD pénzdíj és értékes kvalifikációs pontok járnak! Eredmények Ironman Los Cabos Profi Nők: 1. CSOMOR ERIKA 9:35:34 2. VESTERBY MICHELLE 9:36:31 3. RIBES LISA 9:38:35 4. HUFE MAREEN 9:40:50 5. CALKINS KATHLEEN 9:46:55

Major Józsi is hatalmasat versenyzett, közel 10 perces hátránnyal fejezte be az úszást a 21. helyen ((00:58:42)) és onnan tovább faragta hátrányát a kerékpározás végén már a 11. helyen volt (04:41:03), ezt követte a szenzációs maratoni idő 02:48:30 ami felrepítette a dobogó harmadik fokára. A francia Trevor Desauttal nagy csatát vívott a második helyért, de most a francia versenyző bizonyult jobbnak 28 másodperccel . Joe a kvalifikációs pontok mellett a harmadik helyért járó 5.000,-USD pénzdíjnak is örülhet. Ironman Los Cabos Profi Férfiak 1. BRACHT TIMO 8:26:48 2. DELSAUT TREVOR 8:33:26 3. MAJOR JOZSEF 8:33:57 4. SYMONDS JEFF 8:37:09 5. TWELSIEK MAIK 8:37:43

Vatai Miklósnak a 30-34 éves korcsoportban a 4 helyen, vagy annál előrébb kellett végeznie, hogy amatőrként kvalifikálja magát a Hawaii Ironman világbajnokságra Miki 26. helyen jött ki a vízből (1:03:54), majd egy erős kerékpáros teljesítménnyel már bebiztosította a helyét az amatőr világbajnoki mezőnyben (5:15:50). A futás során kétséget sem hagyott, hogy helye van a világbajnokságon, 2. helyen ért célba, amihez egy 3:03:41-es maratont teljesített.

21


22

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

Félmillió embert bírt sportolásra a „Sportolj 3x1 órát!” kampány Félmillióan kezdtek el sportolni a Médiaunió 2012-es A sport mindenkié! elnevezésű kampányának hatására Magyarországon; a program 23 reklámfilm és több száz sajtóhirdetés segítségével hívta fel a figyelmet a mozgás fontosságára. A Médiaunió Alapítvány 2012-ben az egyik legnagyobb társadalmi célú kampányt rendezte meg: egymilliárd forint értékű médiafelületen hívta fel a figyelmet a sportolás jelentőségére. A kampány minden célcsoportot igyekezett megérinteni, idősebbeket, fiatalokat, a fővárosban és a vidéken élőket egyaránt - részletezte a szervezet közleménye. A kampány minden célcsoportot igyekezett megérinteni, idősebbeket, fiatalokat Budapesten, vidéken élőket egyaránt. A kampány közel kétszáz hazai médiumban jelent meg. Három szakaszban zajlott: 2012. április-június, illetve 2012. szeptember-november között minden csatornán futott. Nyáron, a londoni olimpia idején a közszolgálati televízió-csatornákon, az olimpiai közvetítések között találkozhatott a közönség a „szurkolói filmmel”. A nyári időszakban „Sportos csütörtökök” és több száz különböző sport-program várták a sportágakat kipróbálni vágyókat. Az eseményekhez országszerte több százan csatlakoztak.

A kampány során 23 reklámfilm és több száz sajtóhirdetés készült, és a magyar lakosság a közterületeken, rádióban és online felületeken is találkozhatott a hirdetésekkel. A tájékoztatásra létrehozott www.sportolnijo. hu oldalon az érdeklődők továbbra is megtalálhatják a hozzájuk legközelebb található sportegyesületeket, klubokat, sportolási lehetőségeket, és megtekinthetik a kampány videóit is. A Médiaunió Alapítvány felkérésére az Ipsos Zrt. ezer fős mintán felmérést végzett a kampány hatásairól. A mintavétel módja személyes megkérdezés volt, úgynevezett omnibusz-vizsgálat keretében. Az adatgyűjtés ideje: 2012. december 10 - december 20. A minta kor, nem, iskolai végzettség és lakóhely településtípusa szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságra nézve. Az Ipsos felméréséből kiderül, hogy azok, akik Magyarországon úgy nyilatkoztak, hogy sportolnak, azt legalább hetente egyszer teszik. Riasztó adat, hogy a magyar társadalom 40%-a egyáltalán nem mozog, de figyelembe kell venni, hogy ez a szám az idősebbeket is tartalmazza, akikre sajnos általában nem jellemző, hogy sportos életet élnének.

Závecz Tibor, a kutatás vezetője elmondta: „A felmérés eredményeképpen kijelenthető, hogy fél millió ember volt aki a kampány hatására többet is mozgott, mint korábban. A legkedveltebb sportágak a kedveltség sorrendje szerint: 1. kerékpározás, 2. futás, 3. fitnesz, 4. a foci.” Géczi Tamás, az Ipsos ügyvezető igazgatója így fogalmazott: „A válaszadók véleményének összegzése alapján elmondható, hogy 2.5 millió ember számára mondható emlékezetesnek „A sport mindenkié!” kampány.” A Médiaunió Alapítvány Kuratóriuma és Elnöksége ezúton mond köszönetet az Ipsos-nak a felmérés elkészítéséért, valamint támogatóinak, a MOB-nak és az E-on Hungáriának, valamint a közreműködő ügynökségeknek és valamennyi médiumnak, amely felületet biztosított a kampányhoz. Miért sportoljak? A kampány honlapján a következőket olvashatjuk a mozgás fontosságáról: „Közismert, hogy a sport örömforrás. A mozgás örömét valamennyi egészséges ember megtapasztalja, de emiatt játszanak a gyerekek mozgásos játékot, mert élvezik a testi ügyességet. Így mi felnőttek is megérezzük a mozgás

feszültségoldó hatásait is. Szánjuk egészségünkre hetente a 168 órából testedzésre 3x1 órát, vagy naponta félórát. Tapasztaljuk, érezzük meg, hogy a jó közérzet, az egészség elmaradhatatlan kelléke a rendszeres testedzés, a sportolás.” - Monspart Sparolta Rendszeresen sportolni, mozogni – egyszerűbb, mint gondolnád Rengeteg olyan akadály lehet, amely megnnehezíti a sportolás elkezdését vagy szokássá vválását. Ezek között belső akadályok, hiedelmek is lehetnek („nem fogom bírni”, „nem m nnekem való”, „kinek van rá ideje?”, „többet árt aaz egészségnek, mint használ”, „drága”, „nehéz megszervezni”, stb.), amelyek hatására úgy m ttűnik, hogy a rendszeres mozgás „bonyolult ddolog”. Ezért közelebb kell hozni az emberek mindennapi életébe az egészséges életmód m eelőnyeit, hatásait, hasznosságát, s érzékeltetni kkell, hogy az egészséges életmód nem valami eegzakt, bonyolult, megvalósíthatatlan feladat. A mozgás az egyik legjobb örömforrás Az emberek gyakran büntetésként élik meg, hogy mozogniuk kell, pedig néhány alkalom után megéreznék, hogy a mozgás örömöt okoz, felszabadít, már azonnali hatásként is oldja a stresszt! Bizonyított tény, hogy aki rendszeresen mozog, boldogabb-

nak, kiegyensúlyozottabbnak érzi magát, és önbizalma is nő! („Nem vagy jól? Sportolj!”; „A sport egy lehetőség, élj vele”) A testmozgás a legjobb orvosság Az emberi szervezet valójában úgy épül

fel, hogy egy mozgásban gazdag életmódot szolgáljon. A „civilizációs” megbetegedések kialakulásának kockázatát fokozza a nem megfelelő táplálkozás, a krónikus stressz és az elegendő testmozgás hiánya!

A sportolásra is rá lehet szokni” – „Legyen a sport a szenvedélyed! A szokások automatikusan működnek, és rengeteg időt töltünkszokásainkkal. Ezek között lehetnek egészségünkre hasznos és káros szokások egyaránt. A szokások megváltoztatása nem egyszerű feladat – a legtöbbször egy szokás egy másikra cserélhető. Az új szokásnak is „helyet kell csinálni”, időben, energiában, figyelemben – ez legtöbbször más tevékenységek (szokások) csökkentésével, leépítésével lehet. Közös mozgás – erősebb barátság A közös sportolás lehetőség a rendszeres találkozásra. A sport, az egészség a közösség és a jövő mindenkinek fontos érték legyen. Olyan élethelyzetben, amikor hirtelen mindenre „kevesebb az idő” (munkába állás, gyermek születése stb.; elsőként említett célcsoport), a rendszeres sport és a barátokkal

való találkozás is veszélybe kerül. A kettőt össze lehet hozni, s így mindkettőt meg lehet menteni.

Forrás: http://richpoi.com

23


24

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

NYÍLT NAPOK AZ SRTEAM-NÉL

március 22. és 23.

Sokunknak feltűnt egy péntek-szombati eseményre szóló meghívó az Srteam-től, de szemben a megszokott klubrendezvényekkel itt egy nyílt napra szólt a meghívó. Ezzel kapcsolatosan kérdeztük Lajosfalvi Ferencet mit jelent ez a nyílt nap? Az autósport után érdeklődők tudják, hogy az SRTeam legfontosabb feladatának tartja a legmodernebb és legfejlettebb versenyport-technológiák hazai elterjesztését, ezért rendszeresen meghívunk neves szakembereket, hogy első kézből tájékoztassák az újdonságokról az érdeklődő versenyzőket. Most pénteken és szombaton rendhagyó módon a versenytechnológia vezető gyártójának, az OMP cégnek a segítségével tartott bemutató során szeretnénk áttekinteni, hogy merre tart a világ a versenytechnikai megoldások fejlesztésével. Mondanál pár szót az OMP cégről? Az OMP a világ egyik vezető versenytechnológiai gyártója, termékeivel a F1-től kezdve az autósport minden ágában találkozhatunk. Idén lett 40 éves a cég ezért megújították a választékukat és új biztonságtechnikai fejlesztéseket vezettek be szinte minden téren. Természetesen itt egy olasz cégről beszélünk, ezért a dizájnban, a felhasznált anyagokban és mintákban is sokat újítottak. Ebben az évben az OMP termékeit használja több vezető autosportos csapat is, ebből talán a VW Motorsporttal folytatott együttműködést emelném ki, amiről az előadáson további részleteket fogunk megtudni. Jól értem, hogy nem csak szakmai előadás lesz megtartva hanem a nyílt napokon láthatóak és kipróbálhatóak lesznek az OMP termékei?

Aki az SRTeam csapatát ismeri, tudja, hogy igyekszünk minél több versenyen jelen lenni és ott, vagy a Kondorosi úti bemutató termünkben megmutatni a forgalmazott termékeket. Ez a nyílt nap lehetőséget biztosít egy még szélesebb választék prezentációjára, többek között olyan termékeket is bemutatva, amelyeket egyébként csak katalógusban lehet látni. Szeretnénk lehetővé tenni, hogy a legújabb termékeket ne csak képen lássák felhasználó-

ink, hanem a nyílt napokon ki is próbálhassák és meg is vásárolhassák őket. A bemutató pénteken 10 órától kezdődik és szombaton délelőtt is fogadjuk a az érdeklődőket 10 és 13 óra között. Próbáltunk egy olyan időpontot kiválasztani, amely a vidékről érkezőknek is megfelelhet, hiszen ezen a hétvégén több motorsport-esemény is lesz a fővárosban. Számíthatunk szakmai előadásra is? Igen fontosnak tartjuk, hogy ne csak költsünk

a versenyfelszerelésre, hanem ismerjük annak a helyes felhasználását is. Ezzel kapcsolatban fog az OMP cég képviselője péntek délután 15 órától egy prezentációt tartani, kiemelve a FIA szabályokkal kapcsolatos fontos tudnivalókat, és legfontosabb biztonságtechnikai fejlesztéseket. Természetesen az OMP-s kolléga pénteken egész nap az érdeklődők rendelkezésére áll és személyes tanácsadással is segíti a megfelelő versenyfelszerelések kiválasztását. Készültök valami különleges ajánlattal is a hozzátok ellátogatóknak? Igen tudjuk, hogy a szigorodó szabályok komoly anyagi terhet jelentenek ezekben a nehéz időkben a versenyzőknek, ezért egy kifejezetten a boltba ellátogató vendégeink számára érvényes - kedvezményes ajánlatot dolgoztunk ki, amely szerint egy homológ alsó+felső kombinációt együttesen 20.000 Forintért (bruttó ár) és egy OMP HTGX homológ versenykesztyűt 15.000 Forintért (bruttó ár) biztosítunk. Természetesen minden érdeklődőnek ezeken a napokon további kedvezményeket tudunk nyújtani, egyedi ajánlatok formájában. Tudtok segíteni egyéb gyártók termékeinek beszerzésében is? Cégünk több gyártó termékeit is forgalmazza, és kiterjedt beszállítói kapcsolatrendszerünk segítségével minden igényre meg tudjuk találni a legmegfelelőbb megoldást.

25


26

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

Tavasszal turbó fokozatba kapcsolhatsz! Itt az adidas új futócipője, a BOOST™. A kényelmes eddig puha volt, az energikus pedig kemény. A futócipőket mostanáig vagy kényelmesre, vagy gyorsra és energikusra tervezték. A BOOST™ most mindkettőt egyszerre nyújtja egy szuper dizájnos futócipő képében, ami biztos, hogy megváltoztatja, amit eddig a cipőkről gondoltál. Képzeld csak el, hogy futás közben minden egyes lépésnél visszakapod a leadott energiát! Hogyan? Míg más futócipőknél a leadott energia nagy része elvész, a BOOST™ esetében a talpat alkotó ezernyi kis energiatároló kapszula a leadott energiát futás közben viszszajuttatja neked! 40 FOKTÓL MÍNUSZ 20 FOKIG KELLEMES VISELET Nemcsak tavasszal fogod imádni, de nyáron, ősszel, sőt még télen is – a BOOST™ háromszor jobban bírja az időjárás viszontagságait, mint a korábbi EVA hab. Ráadásul a tartós techfit felsőrész zokni hatású, második bőrként illeszkedik, így a célzott támogatás mellett extra szellőzés segít futás közben. A rugalmas, nyílt pórusú háló alkalmazkodik a különböző lábfejformákhoz, és hűsen tartja a lábat. NULLÁTÓL ÖTSZÁZ KILOMÉTERIG Tartós és strapabíró, még az ezredik lépés is ugyanolyan kényelmes, mint az első. A BOOST™ párnázottság megbízható teljesítményt nyújt, és a hagyományos EVA talppárnával szemben nagyon sokáig megtartja a tulajdonságait. Hidegben, melegben, a sokadik kilométer után is változatlan magas szinten teljesít, és nem veszít az alakjából és a párnázottságából. JÓL MUTAT, JÓL ILLESZKEDIK, TÁMOGAT ÉS ULTRA KÉNYELMES A laposabb talp biztosan tartja a lábat, növeli a stabilitást- a BOOST™ 22mm a saroknál és mindössze 12 mm a lábfej elülső részénél. A BOOST™ minimalista cipőfelépítést tesz lehetővé, természetes érzést nyújt a lábnak, A puha, ugyanakkor energikus párnázottság rugalmassá teszi minden lépésed. Minimálisra csökkenti az Achilles-ínnál az irritációt, könynyen gördül az új, megerősített sarokkéregnek és a rugalmas középtalpnak köszönhetően. A lábujjaktól a sarokig tartó torziós rendszer azt jelenti, hogy többé soha nem kell választanod a stabilitás és a kényelem között. Célzott támogatás, extra teljesítmény, ultra kényelem és tartósság, átgondolt szerkezet, látványosan minimalista design – adidas BOOST™ és a futás jobb lesz, mint valaha is képzelted!

27


28

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

29

Kiskunlacháza Repülôtér 2013. március 23. Hagyományos módon, Márciusban rendezzük az Poco Loco Gyorsulási Verseny idei szezon nyitóját. A Dragracing nevével fémjelzett gyorsulási versenyek az utóbbi években nemzetközivé nőtték ki magukat, ugyanis külföldön is híre ment Magyarország egyik legszínvonalasabb autós, motoros rendezvényének. Ennek köszönhetően egyre több és több külföldi és Magyar versenyzővel, nézővel találkozhatunk a versenyeken. A Március 23.-i szezonnyitón jelen lesz a hazai és a nemzetközi gyorsulási élet színe java. A tét pedig nem kicsi, mindenki fúrt, faragott a télen és most először nyílik lehetősége, hogy megmutassa a világnak mire is jutott és mennyivel gyorsabb a versenytársaknál. A győzteseknek az értékes ajándékok és nyeremények mellett a hírnévből is kijár majd, hisz ki ne ismerné ez eddigi bajnokokat: Nagy

Géza az Unóval, Igor Kovacsics az Opellel, Csolti Ádám a Fiattal, Vano Gábor a Mitsubishivel, Kiss Győrgy a Hondával vagy Erdős Csabi a brutális Morissal. A Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete és a Dragracing közös szervezésében kerül megrendezésre az IV. Opel Kupa Kiskunlacházán. Opelek részére elkülönített parkoló! Idén a gyorsulási versennyel egy időben és egy reptéren zajló Szlalom Országos Bajnoki fordulót is tartunk ami kb. 2-3 km hosszú, 100% aszfalt-beton zárt pályán zajlik A tavalyi évben nem volt ritka, hogy akár 5db Ferrari gyűlt össze a reptéren a többi luxusautó mellett. A szezonnyitón se lesz ez másképp. Sőt !A Poco Loco Gyorsulási Versenyeken megcsodálhatja, meghallgathatja a több ezer kilátogató néző az autócsodákat, amiket eddig csak egy-egy luxusautó kiállítás

alkalmával láthat némán, mozdulatlanul, itt mozgás és versenyközben is láthatja. A szezonnyitó gyorsuláson rendhagyó módon kiemelt szerepet kap a baleset megelőzés. A már megszokott több száz, több ezer lóerős versenyautók és motorok futama mellett a szervezők ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet az elmúlt hetek, napok komoly közúti baleseteire és a biztonságos versenyzés fontosságára. Öszszefognak a versenyzők, a nézők és a közélet kiemelkedő alakjai annak érdekében, hogy minél kisebb számban használják a fiatalok a közutat versenyzésre és válasszák inkább a Kiskunlacházi reptér biztonságos kereteit, autóik, motorjaik és vezetési tudásuk kipróbálására. Mindenkit várunk sok szeretettel 2013. március 23.-án 8-19 óráig a Kiskunlacházi reptéren a Poco Loco Gyorsulási Versenyre!

Helyszín: Kiskunlacháza Repülőtér N47’11.218’ E19’03.949’ Belépő: 2500 ft/fő (10 év alatt ingyenes) Online jegy: http://onlinejegy.dragracing.hu/ Info: www.dragracing.hu Infoline: 06-30/9430-957

GYORSULÁSI VERSENY KISKUNLACHÁZA 2013. MÁRCIUS 23. IDŐTERV 07:45 – tól 08:00 – 16:00 08:00 – tól 08:00 – 09:30 09:30 – 10:00 10: 00 - 10:30 10: 30 - 11:45 11:45 – 12:15 12:15 – 12:40

Kapunyitás Szlalom Országos Bajnokság Autós, Motoros gépátvétel Autós, Motoros időmérő edzés Profi Autós Idő Motoros időmérő edzés Autós időmérő edzés Profi Autós Idő Motoros időmérő edzés

12:40 - 13:10 13:10 – 13:30 13:20 - kor 13:30-13:45 13:45 - 14:30 14:30 – 15:00 15:00 - 16:00 16:00-18:15 18:30- tól

Autós időmérő edzés Profi Autós Idő Motoros gépátvétel vege Motoros időmérő edzés Motoros Döntők Profi Autós Idő Autós Időmérők Autós döntők Díjkiosztó


30

SPORTRANDEVÚ

2013. MÁRCIUS

ExtremeMan 113 Kaposvár Néhány hete – az Óbudai Sportakadémián tartott előadásomra készülve – döbbentem rá, hogy én tulajdonképpen NEM VERSENY SZERVEZŐKÉNT, hanem versenyzőként keveredtem bele az Ironman életérzésbe, és bár bizonyos okok miatt még nem szabad, hogy újra versenyezzek IM távon, de szeretnék újra e táborhoz tartozni. Nagyon jól éreztem magam közöttetek már tavaly is (http://www.ironman.hu/hu/node/952), és azóta folyamatosan rengeteg e.mailt, telefont kapok az edzőtáborunkkal kapcsolatosan, többen, jobbító szándékkal még ötleteket is adnak. No, jó rendben van, mindent lehet: de én Veletek egy mezőnyben indulva VERSENYEZNI, egy kicsit együtt ünnepelni szeretnék… ezért segítséget kértem és kaptam barátaimtól (a történeti hűség kedvéért Szliczki Józsi és Péter Attila) majd megálmodtunk valamit… Aztán ma újra vendégem volt Péter Attila és döntöttünk – így az elképzelés immáron hírként szerepelhet: A “Készülj velünk az Ironmanre” programunk nagyatádi edzőtáborozását egy “hús-vér” tesztversennyel zárjuk, melynek szálait Péter Attila kezeibe tesszük le.

Időpont:2013. június 30. Részletek hamarosan! forrás: Herr Gyula, Készülj velünk az Ironmanre!

Az FTC – Ócsai Birkózó Edzôközpont összetettben 17 csoport közül az 1. helyen végzett. Az ,,Ócsai Edzőközpont’’ 2013. Március 2-án (szombaton) újra bizonyította felkészültségét a Ferencvárosi Torna Club által szervezett nemzetközi szabadfogású kisdiák és gyermek versenyen. A versenyen Szerbia, Szlovákia és 17 Magyarországi gyermek csapat 264 versenyzője indult. A rangos versenyen, amely három szőnyegen lett lebonyolítva az ,, Ócsa-i edzőközpont” versenyzői kiemelkedően szerepeltek, több érmet és emléktárgyat kaptak elismerés képpen. Az egész verseny, össz súlycsoportjainak a ,, legtechnikásabb versenyzői ’’ címet Domokos Dániel ócsai versenyző érdemelte ki , aki egyébként a 35-kg-os súlycsoport győztese volt. Ugyan csak ,,korosztályának legtechnikásabb versenyzője’’ címet, szintén az ócsai Kozma Bálintnak ítélte oda a versenyszervező technika bizottság.

EGYÉNI EREDMÉNYEK: Domokos Dániel első helyezett, Pridjeni Dániel első helyezett, Kozma Bálint, Kozanics Márton, Gálik Zsolt második helyezett, Takács Zsolt egy veszteséggel 16 főből harmadik helyezett. Ezenkívül különdíjakat is kaptunk, Domokos Dániel a legtechnikásabb szobrocskát, a legjobb vendégsportoló szobrocskát és az aranyszív jutalmat is megkapta. Kozma Bálint és Takács Zsolt szintén a technikai birkózó szobrocskát kapták.

31


32

SPORTRANDEVÚ

2013. FEBRUÁR

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT A HIRDETÉSEKRE VONATKOZÓAN Tájékoztatjuk, hogy honlapunkra való látogatással – amennyiben hirdetést kíván megjelentetni a honlapunkon keresztül a Best Média Kft. által üzemeltetett online felületen – Ön (a továbbiakban: Ön vagy Felhasználó vagy Hirdető) elfogadja jelen Üzleti Szabályzat feltételeit. Kérjük, gondosan olvassa el az alábbi rendelkezéseket, amely az Ön és a Best Média Kft. között létrejövő jogviszonyt szabályozza. 1. Általános rendelkezések. A honlap alapvető célja, hogy a Hirdető a honlapon keresztül jelentesse meg a Hirdető által kiválasztott, a Best Média Kft. által kiadott elektronikus termékben. Az adott elektronikus hirdetésben szereplő minden információ a Hirdetőtől és nem a Best Média Kft.-től származik. A Best Média Kft. nem vállal felelősséget az elektronikus hirdetések valóság tartalmáért, illetve azok valódiságáért. A Best Média Kft. az elektronikus hirdetés tartalmának hitelességét és valódiságát nem ellenőrzheti. 2. Adatvédelem. A Best Média Kft. elkötelezett a Felhasználók személyes adatainak megőrzése iránt és mindent megtesz ezen adatok védelme érdekében, jogszabályban írt ez irányú kötelezettségeit maradéktalanul teljesíti. Nincs feltörhetetlen biztonsági rendszer, ezért adatbázisunk biztonságát nem tudjuk 100 %-ban garantálni, illetve az Ön által, az interneten számukra küldött információ mások által történő eltérítése, másolása, vagy egyéb jogosulatlan felhasználása vonatkozásában sem áll módunkban felelősséget vállalni. A Best Média Kft. fenntartja a jogot, hogy az Ön által közölt információkat (pl. felhasználónév, e-mail cím) saját gazdasági tevékenysége keretében és céljából használja, kivéve, ha Ön kifejezetten az ellenkezőjére utasít minket írásban. A honlapunk által nyújtott szolgáltatás igénybevételével Ön elfogadja a fenti adatvédelmi rendelkezéseket. Az Ön kötelezettsége meghatározni, hogy az elektronikus hirdetése melyik a Best Média Kft. által megje-

lentetett elektronikus számban (havi) jelenjen meg. A Best Média Kft. korlátozza a honlaphoz való hozzáférést azon felhasználói számára, akik nem szakszerűen veszik igénybe a honlap által nyújtott szolgáltatást, illetve a honlapot nem rendeltetésének megfelelően használják. Az elektronikus hirdetéssel kapcsolatos minden szellemi alkotáshoz fűződő jog a Best Média Kft.-t illeti meg. Tetszés szerint szerkesztheti, módosíthatja, rendezheti, továbbá másolhatja és megjelenítheti részleteiben vagy teljes egészében. Az elektronikus hirdetés megjelenését az Ön hirdetésének megjelenésének napját megelőző 3. munkanapig jogosult töröltetni. Ebben az esetben a Best Média Kft. az Ön által megfizetett hirdetési díj összegét nem köteles visszafizetni Önnek. Önnek joga van a elektronikus hirdetés megjelenésének napját megelőző 3. munkanapig a hirdetés tartalmát módosítani.

Tisztelt Hirdető Partnereink! Amennyiben nem a magyar helyesírás szabályainak megfelelően (szóköz hiánya a szavak között, vessző és pont után, csupa nagy betűs szöveg) adja fel hirdetését, azt nem áll módunkban megjelentetni (3. pont, 4-ik bekezdés). Bármilyen kár bekövetkezése esetén a Best Média Kft. kártérítési felelőssége csak és kizárólag az adott hirdetés megjelentetéséért járó hirdetési díj összegére korlátozódik. A Best Média Kft. fenntartja a hirdetés megjelentetésének megtagadási jogát, amennyiben a hirdetés tartalma az Ügyfél által megjelölt rovatnak nem megfelelő, kissebségi vagy emberi jogokat sért, vagy másokra sértő, megbotránkoztató tartalommal bír. 4. Árak és fizetési feltételek. A hirdetések megjelentetéséért járó hirdetési díjak összegét tartalmazó árlista a honlapon hozzáférhető és megtekinthető, illetve a „kapcsolatok”, „impresszum”-ban közzétett telefon illetve elektronikus címen személyesen is megérdeklődhető.

A hirdetési díj megfizetése átutalással-bankon keresztül, készpénzben, készpénzes számla ellenében történik. 5. Szellemi alkotáshoz fűződő jogok. A honlap tartalma, beleértve a szöveget, grafikát, szoftvert, stb., illetve ezen tartalom elrendezése és szerkesztése a Best Média Kft. szellemi alkotásának minősül és a szerzői jog védelme alatt áll. A tartalom terjesztése, publikációja, másolása, megjelenítése és bármely egyéb felhasználása szigorúan tilos, kivéve, ha erre kifejezett, írásos engedélyt adunk. 6. Honlap működése. Nem garantáljuk, hogy a honlap, illetve a kiszolgálásáért felelős szerverek hiba nélküliek, vírus vagy egyéb kártékony elemektől mentesek. Fenntartjuk a jogot a honlap tartalmának, megjelenésének megváltoztatására. A honlapon harmadik fél honlapjára, egyéb tartalmára mutató linkeket találhat. Az ilyen honlapokon található tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk és a linkek jelenléte honlapunkon nem jelenti a honlapokon található tartalom és információ elfogadását, jóváhagyását. A Best Média Kft. bármikor, előzetes figyelmeztetés nélkül törölheti, változtathatja, kiegészítheti a honlap tartalmát. Fenntartjuk a jogot, hogy bármikor belátásunk szerint töröljük, változtassuk, felfüggesszük vagy megszüntessük a honlap egyes részeit vagy egészét. Előfordulhat, hogy karbantartás vagy egyéb okok következtében a honlap átmenetileg hozzáférhetetlenné válik, amely miatt semmilyen igény nem támasztható a Best Média Kft. ellen. 7. Az Üzletszabályzat módosítása. A Best Média Kft. egyoldalúan módosíthatja jelen Üzletszabályzat rendelkezéseit, mely módosított rendelkezéseket a honlapon közzé teszi. A szolgáltatás változtatások utáni további igénybevételével Ön elfogadja a megváltoztatott Üzletszabályzat rendelkezéseit. 8. Alávetés. Jelen Üzletszabályzat által szabályozott jogviszonyból eredő jogvita elbírálására a felek alávetik magukat a Választott Bíróság kizárólagos illetékességének.

HIRDETÉSI TARIFÁK Hirdetési tarifák: 1/1 185x247 mm 1/1 kifutós 220x307 mm 1/2 fekvő 185x118,5 mm 1/2 álló 90x247 mm 1/3 fekvő 165x79 mm 1/3 álló 58x247 mm 1/4 fekvó 165x58 mm 1/4 álló 90x121 mm Címlapos hirdetések árai: bal oldal 112x85 mm jobb oldal 80x80 mm egész oldal 220x230 mm Hirdetés készítési tarifák: 1/1 165x247 mm 1/2 165x121 mm 1/3 165x79 mm 1/4 165x58 mm Banner árak: 200x60 728x90 330x250

239.000 Ft + áfa/hó 239.000 Ft + áfa/hó 171.000 Ft + áfa/hó 171.000 Ft + áfa/hó 149.000 Ft + áfa/hó 149.000 Ft + áfa/hó 99.000 Ft + áfa/hó 99.000 Ft + áfa/hó

120x600 250x360 468x60 250x250 120x240

Bannerkészítési árak: 15-25.000 Ft + áfa (bonyolultságtól függően). Szponzoráció/hó:

46.000 Ft + áfa/hó 34.000 Ft + áfa/hó 335.000 Ft + áfa/hó 20.000 Ft 10.000 Ft 7000 Ft 5000 Ft 420.000 Ft + áfa/hó 370.000 Ft + áfa/hó 247.000 Ft + áfa/hó

148.000 Ft + áfa/hó 124.000 Ft + áfa/hó 124.000 Ft + áfa/hó 99.000 Ft + áfa/hó 74.000 Ft + áfa/hó

1.080.000 Ft

Szpothirdetés LED-falra: Tisztelt cégük számára készített kedvezményes ajánlatunk, 20 mp-es reklámfilm, minimum 4 percenkénti megjelenéssel, (14.400 megjelenés/hó/), illetve a felület aktuális telítettségének függvényében akár 2-3 percenkénti gyakorisággal, 24 órás folyamatos üzemmód mellett: 140.000 Ft + áfa/hó. Kettő, vagy annál több hónapra szóló megrendelés esetén + 4 hét vetítési időt adunk ajándékba. A vetítési spot elkészítését igény esetén 15.000 Ft + áfa/db áron tudjuk vállalni.

33


34

2013. FEBRUÁR

Sportrandevú 2013/3  

II. évfolyam 2.szám 2013. Március

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you