Page 1

KIGUIDE 17/18

NORDISK/ ALPINT/ TILBEHØR ALT DU TRENGER TIL SKISESONGEN


INNHOLD 4-7 JR ALPINT 8-9 DAME ALPINT 10 TWINTIP/PARK 11 CARVING HERRE 12-13 FREERIDE DAME 14-15 STORSLALOM 16-17 HJELMER/BRILLER 18-19 FRIKJØRING HERRE 20-21 RANDONEE 22-23 ALPINT TILBEHØR 24-33 LANGRENN/ TUR/FJELL 34-35 JR LANGRENN 36 FRILUFTSLIV

SLIK FÅR DU RIKTIG TEKNIKK I LANGRENNSLØYPEN Når teknikken sitter, blir det morsommere å gå på ski. I tillegg vil du gå langt fortere uten å bruke mer krefter. Tekst Janne Vibeke Rosenberg, Cox Kommuikasjonsbyrå Langrenn er en svært god treningsform, spesielt for kondisjonen. En får tatt i bruk muskulaturen i hele kroppen på en god og skånsom måte. I tillegg er det bra for den psykiske helsen å være ute i hvitt og fint vinterlandskap. I langrenn har man to ulike hovedteknikker, klassisk og skøyting, med flere underteknikker. – Hovedforskjellen mellom klassisk og skøyting er hvordan skiene føres i lengderetningen og stavsettingen. Når en går klassisk følger skiene et spor, og som regel legges det festesmurning/feller under skiene for at du lettere skal få feste når skiene skyves bakover for fremdrift. I skøyting skyver løperen skiene utover fra kroppen uten noen form for feste på skiene. Utstyret er også forskjellig da skiene har forskjellig type spenn, skoene har forskjellig stivhet og stavene forskjellig lengde, sier butikksjef ved Sport Norge på Os, Lars Petter Grønvigh.

Sammen med butikksjef ved Sport Norge på Lagunen, Sondre Versto, gir han tips om hvordan man blir god på teknikk i langrennsløypen. Tren teknikk hele året Hvilken teknikk du skal bruke i sporet avhenger av terrenget, teknikken din og av hvilken form du er i. Våre skieksperter anbefaler å trene teknikk hele året. – God teknikk i langrenn fordrer god balanse, god koordinasjon og god styrke. Alle disse tre tingene bør trenes på både sommer og vinter som basistrening hvis man ønsker god fremgang. På starten av dagen er det ofte perfekte skiforhold etter prepping, og da kan man fokusere på detaljer, sier Grønvigh. Et godt tips kan være å legge fra seg stavene når man er ute og trener. – Å gå uten staver både på klassisk og skøyting vil forbedre balansen og koordinasjonen betraktelig. Bruk armene som om du skulle hatt stavene med. Et godt tips er å skaffe seg rulleski slik at du får gått på ski gjennom hele året, sier Versto.


ØKT SKIOPPLEVELSE! Vi har en av landets mest avanserte maskiner for preparering av brett og ski! Du kan levere inn skiutstyret ditt i alle våre butikker. skiene kan leveres inn i alle våre Sport Norge butikker.

ALPINT/NORDISK:

Maskinvoks: 99,Maskin/kant: 149,Strukturslip: 399,Voksing for hånd: 249,Kantslip + maskinvoksing: 249,Kantslip + håndvoksing: 449,Stor reparasjoner av sålen: timepris 649,(avtale pris)

PRØV SKIENE FØR DU KJØPER! Sport Norge har demoski av alle modeller i alle butikker. Vil du være sikker på at du velger de rette skiene kan du teste dem først. Pris pr dag: 200,-. Kostnaden får du refundert hvis du kjøper ski den samme sesongen.

NORDISK:

Rengjøring + stensliping med struktur + voksing: 749,Struktursliping: 349,Rengjøring av ski: 249,Store reperasjoner av sålen, timepris 649,-

tilgjengelig fra januar

SMARTE TIPS FRA VÅRE SKIEKSPERTER TOPPTURSETT SR.

SKI: Völkl VTA 98. BINDING: Marker F10 tour. SKIFELL: Original fell VTA 98

3499; MAMMUT BARRYVOC SKREDSØKER SETT Komplett skredpakke som inneholder nye Mammut Barryvox skredsøker, Probe 240 cm søkestang og Alugator Ride spade. Nye Barryvox har økt rekkevidde og man vil få et raskere søk over skredområdet. Utflaggings-funksjon for et mer effektivt søk ved flere skredtatte. En digital, 3-antenners søker som er enkel og effektiv i bruk.

PR DEL

SKITREKK & STØVELBAG

149;

Skitrekk til 1 par ski/ Støvelbag til 1 par Max 2 pr. kunde.

Völkl VTA 98 ski er den perfekte allround toppturskien. 98mm under fot, kombinert med tiprocker, gir fantastisk flyt uten å være krevende i lange traverser. Karbonforsterket tupp og full trekjerne gir fantastiske kjøreegenskaper uansett føre. Leveres med ferdigkuttede feller og Marker F10 tour binding.

7999;


CARVINGSETT BARN SKI: Rossignol Experience baby/Temptation baby 70-92. BINDING: Integrerte bindinger 4,5.

Rossignol sin barne range er spekket med gode kjøreegenskaper og mye moro. Lett vekt gjør at skiene blir enklere å håndtere samt at capkonstruksjonen i skiene er laget for at barna enkelt skal ha det gøy i bakken!

SKI & BINDING

999;

CARVING FOR BARN & JUNIOR SETTPRIS

1699; 299; ESKA VOOZ SKIHANSKE JUNIOR Supervarm Gore-Tex® hanske med Primaloft® og lær i håndflaten.

699,-

SKI & BINDING

1099;

CARVINGSETT BARN

CARVINGSETT JUNIOR

Perfekte ski for unge lette løpere. Rocker i tuppen gjør den leken og lettsvingt uansett hastighet. Motion bindingsystem sikrer lav vekt, fri fleks og optimalt kantgrep. Justerbare, integrerte bindinger gjør at disse lett kan flyttes og barna kan «vokse» med skiene.

Rossignol sin junior range er spekket med gode kjøreegenskaper og mye moro. Lett vekt gjør at skiene blir enklere å håndtere samt at capkonstruksjonen i skiene er laget for at barna enkelt skal ha det gøy i bakken og utvikle seg.

SKI: Völkl RTM JR/Chica 110-150/110-150 cm. BINDING: Integrerte bindinger M 4,5/7,5

SKI: Rossignol ExperiencePro/ Temptation Pro 104-140 BINDING: Integrerte bindinger 7,5.


ALPINT BARN/JUNIOR

DALBELLO GAIA 1/ MENACE 1

DALBELLO GAIA 2/ MENACE 2

DALBELLO GAIA 4/MENACE 4

Myk 1 spenne støvel for de minste. Bred lest og ekstra varmeforet. Lett å komme ned i med enkel jekkestramming. Str. 150-185 mondo/Str. 25,5-29 Europ.

Myk barnestøvel med 2 spenner. Bred lest og ekstra varmeforet. En vanlig og en jekkespenne gjør det lett å få på denne alene. Str 190-225 mondo/Str. 30-35 Europ.

Tøff juniorstøvel med 4 spenner som gir jevn og “tight” stramming til foten. Bred lest og godt foret støvel. Str 230-265 mondo/Str. 36-41

899,-

999,-

1299,-

749;

899;

799;

ROSSIGNOL COMP J1/FUN GIRL J1

ROSSIGNOL COMP J3/FUN GIRL J3

ROSSIGNOL COMP J4/FUN GIRL J4

Støvel for de minste som har svært god passform og komfort med 1 spenne for enkelt å komme i og ut av støvel. Kule farger for både gutter og jenter. Str 155-175 mondo, 25,5 28 euro.

Barnemodell som har svært god passform og komfort med 2 spenner så den sitter godt på foten. Kule farger for både gutter og jenter. Str 185 -225 mondo, 29- 35 euro.

Juniormodell med svært god passform og komfort med 4 spenner som seniormodellenefor å sitte godt på foten. Kule farger for både gutter og jenter. Str 235-265 mondo, 36- 41 euro

999,-

1199,-

1399,-

Vårt u er gull

100% merinoull garantert «mulestingfree»

SMITH DAREDEVIL JR Juniorbrille fra Smith som kombinerer dobbelt glass og sprekt design. Fra 7 – 12 år og er enkel å bruke i kombinasjon med hjelm. Antidugg behandling sørger for at brillen fungerer optimalt.

499,-

ACLIMA HOOD SWEATHER BARN Tommelgrep rundt håndristen og du kan putte hendene i en varmelomme på magen, alt ettersom hvor kaldt du synes det er. På samme måte trenger du heller ikke å fryse på hodet og hals, du kan velge mellom rund hals, polo eller dekke til hele hodet med hetten. Str. 90-120/130-160.

449/499,-

SETTPRIS

199;

299;

SMITH ZOOM JR.

SWIX TECH JUNIOR

VIKAFJELL FINSE ULLSETT BARN

Zoom er en fantastisk barnehjelm med lav vekt, riktig design og optimal komfort. Hjelmen har mange ventiler som sørger for at varm luft transporteres ut av hjelmen og forhindrer dugg på brillene. Tilpasningssystem.

Aluminiumstav for de yngste med Swix juniorhåndtak i et mykt materiale som er ergonomisk tilpasset barns hender. Lett justerbar stropp. Str. 70-105 cm.

Ny kolleksjon fra Vikafjell! Vikafjell er sporty ullundertøy i 100% ren merinoull. Str. barn: 2-8 år.

599,-

249,-


ALPINT BARN/JUNIOR

SLIK VELGER DU SKI TIL BARN OG JUNIOR

TWINTIPSETT JUNIOR SKI: Nordica Soul Rider 119-139 cm. BINDING: Marker IQ 7

Solid twintip barneski med cap konstruksjon og forsterkning i tupp og i bindingssonen. Riktig ski for våre minste og kommende alpinister. Marker IQ binding er lett å flytte til ulike støvel størrelser.

HVOR LANGE SKAL SKIENE VÆRE? HVILKE ANDRE EGENSKAPER ER VESENTLIGE? Hva skal du se etter når du kjøper ski til ungene og hva er viktig for at opplevelsen blir god? – Det viktigste er mestringsfølelse, at ungene får ski og støvler som er komfortable og passelig lange. Både barn og unge liker å leke seg, både i skogsløyper, på hopp og på rails, sier Bjørn Blomvågnes hos Sport Norge Atleten. – Feile ski kan dessuten lede til innøving av feil teknikk, advarer han.

Ikke for lang - ikke for kort Som utgangspunkt er regelen at carvingski skal gå til hake/munn. – Husk at barna skal vokse ut av skiene, ikke inn i de. To sesonger er som oftest passelig i den alderen ungene vokser mye. Skiene skal heller ikke være for korte, de svinger de for lett og barna får feil teknikk. I tillegg blir de ustabile i litt fart.

SETTPRIS:

1599;

Myke ski til de yngste Sport Norge byr på alpinski fra 70 cm lengde, som passer for 2-3-åringer, og oppover. Pass på å velge myke ski og myke sko. Ski med intergrert binding er ofte mykest og kan anbefales til de yngste. Når ungene kommer opp i 8-10 år, og gjerne skal ha ski på rundt 120 cm, begynner det å bli større forskjell på prisklasser og kvalitet. – Flere egenskaper er med på å påvirke skiopplevelsen, fra sving i bakken til grep på isete føre. Unger i 8-10-årsalderen, som har stått en del på ski, kan ha stort utbytte av at skiene er mer rolig og stabil i høy fart, og at de henger godt på underlaget også når det er utfordrende føre. Twintip - med noe større lengde Når ungene og ungdommen skal ha sitt par nummer to eller tre er det ofte twintip som står øverst på ønskelisten. Er det en bakdel med tanke på svingteknikk og bakkekjøring? – Ungdommen vil stort sett ha twintip, enten de står baklengs eller ikke. Med mindre de kjører aktivt i klubb, eller stort sett holder seg i bakken og øver carvingteknikk, er det bare til å velge twintip. Dagens twintip-ski har veldig gode bakkeegenskaper, de er robuste og de er best egnet når du skal utenfor løypen eller på rail og hopp. – Men kjøp gjerne litt lengre ski enn du ellers ville valgt, siden kontakflaten med snøen er noe kortere med bakende som vipper opp.


SKI: Elan Pinball Pro 105-145 cm. BINDING: EL 7,5 QT

SKI: Völkl Revolt Jr 118-148 cm. BINDING: Marker M7

TWINTIPSETT JUNIOR

TWINTIPSETT JUNIOR

Med tupp rocker, synflex kjærne og U-flex konstruksjon er pinnball pro en lettkjørt og moro ski for alle juniorer uansett om en vil kjøre svinger eller er med leken.

Knalltøff twintipski. Full rocker gjør den lettkjørt og tilgivende. Den har full trekjerne slik at den er stabil og tåler masse juling. Innsvinget gjør at skien kjører fine svinger også i preppet bakke. 74mm under fot gjør at den flyter fint.

Knalltøff twintipski. Full rocker gjør den lettkjørt og tilgivende. Den har full trekjerne slik at den er stabil og tåler masse juling. Innsvinget gjør at skien kjører fine svinger også i preppet bakke. 74mm under fot gjør at den flyter fint.

TWINTIPSETT JUNIOR

SETTPRIS:

SETTPRIS:

1999;

1999;

1999;

SMITH SKIBRILLE BARN/JUNIOR

ROSSIGNOL COMP J JUNIOR HJELM

899,-

349,-

899,-

Tøffe skibriller fra Smith med stilige design på rem. Finnes i flere forskjellige mønstre.

SETTPRIS:

499;

FREERIDESETT JUNIOR

SKI: Völkel Mantra jr BINDING: Marker M7 Mantra i junior utgave gir også de yngre en som kan brukes til det meste. Bred trekjærne ski med full rocker og fin flex gir god flyt i myk snø, men er likevel solid i bakken. Ny kul grafikk gjør denne populær blant de unge denne vinteren. Bruksområde: 60 % bakke 40% pudder. Lenger 138-148-158 cm.

ESKA SKIHANSKE BASE GTX JUNIOR

ESKA SKIHANSKE BASE GTX JUNIOR

Supervarm Gore-Tex® hanske med Primaloft® og lær i håndflaten. Hanskene finnes i flere farger. Str: S-XL

Supervarm Gore-Tex® hanske med Primaloft® og lær i håndflaten. Hanskene finnes i flere farger. Str: S-XL

799,-

799,-

SETTPRIS:

SETTPRIS:

399;

399;

2999,-

SWEET BEARSUIT KIDS Komfortabel ryggbeskytter for barn, med beskyttelse på høyeste nivå. Back Protector Kids har SAS-TEC Visco Elastic Foam - et materiale som blir hardt ved sammenstøt og som beskytter som et hardt skall, til tross for god bevegelse og komfort ved vanlig bruk. Den har justerbare skulderstropper, bryststropp samt et enkelt justerbart midjebelte.

899,-

Tøff barnehjelm fra rossignol med lav vekt i 3 farger. Finnes i 3 str 49-52, 51-54, 53-56

SETTPRIS:

499;

2999;

SETTPRIS:

ROSSIGNOL COMP J JUNIOR HJELM

Tøff barnehjelm fra rossignol med lav vekt i 3 farger. Finnes i 3 str 49-52, 51-54, 53-56

SETTPRIS:

SKI: Völkl Transfer Jr 118-148 cm. BINDING: Marker M7

BERGANS VETLEBOTN KIDS MITTEN Vanntette, vatterte votter til barn, med borrelåsjustering over håndleddet. Et topp valg til kalde høst- og vinterdager. Str. 1-6 år.

399,-


DET RETTE UTSTYRET TIL DAMENE

TECNICA COCHISE 95 W DAME Perfekt støvel for viderekomne alpinister som vil ha gode kjøreegenskaper, passform og funksjon, og den vil overraske utover de fleste sine forventninger. Nydesignet skall med lavere vekt og nye innerstøvler med merino ull for kalde dager.

3799,-

CARVINGSETT DAME SKI: Völkl Flair 7 BINDING: Vmotion 1

Den perfekt skien å lære seg å kjøre på skjæret med. Den har en liten rocker i tuppen, noe som gjør den utrolig lett å svinge uansett hastighet, og den takler ujevnt terreng på en fantastisk måte. Skien passer alle fra nybegynner og opp til godt øvet nivå. Lengde : 141(9.9) 147(10.7) 153(12), 159(12.9) 166(14.3)

2999;


SETTPRIS

SETTPRIS

SETTPRIS

SETTPRIS

SETTPRIS

SETTPRIS

3499;

6499;

5999;

2499;

4499;

5499;

CARVINGSETT DAME

CARVINGSETT DAME

CARVINGSETT DAME

CARVINGSETT DAME

SKI: Elan Speed Magic BINDING: ELS 11 Shift

SKI: Famous 2 LTD. BINDING: Xpress 10

CARVINGSETT DAME

CARVINGSETT DAME

Völkl Flair 76 er en helt ny, sporty, lett, leken og presis allroundski til dame. Den har rette sidekanter på midten, som gir grep og stabilitet. Tupprockeren gjør at den spiser alle typer underlag, og at den er leken og tilgivende. Trekjerne under midten av skien gir god respons ut av svingen. Perfekt ski for løpere som ønsker å ha det gøy på ski uten å måtte tenke på utstyret. Lengder: 147(11.8) 154(12.7) 161(14.2).

Flair SC E er den nye, sporty racecarveren til dame. Skien er lynrask fra kant til kant, og gir fantastisk respons ut av svingen. Full trekjerne gir perfekt isgrep og god demping. UVO demper tar bort uønskede vibrasjoner, og karbonstringers gir den lille ekstra snerten en toppski skal ha. Tupprocker gjør at skien takler alle typer underlag, og gjør den enklere å kontrollere. Lengder:150(11.4) 155(12.2) 160(13.1) 165(14.0).

Special Edition carving ski. Etter LightSkiing teknologi har vi utviklet denne nyskapningen til å bli en perle. Vår FIS WORLD CUP testede og utprøvde Power Spine teknologi, kombinert med Amphibio ® Teknologi, sikrer høy effekt og enkel kontroll, mens nøye utvalgte materialer sikrer vektreduksjon. Lengde: 155-165 cm.

Perfekt ski for de som er ferske i alpinabkken. Med unik flex er den tilgivende og enkel og bevege fra kant til kant og man kan kombinere korte og lange svinger på en enke måte slik at skopplevelsen gir mye moro hver dag i bakken. Lengde: 142-163

Tenk deg en ski som er like lett som en fjær. Med Delight Prime QT blir denne drømmen til virkelighet. Den lar skiløpere svinge som en proff. Ultralette materialer tillater oss å redusere vekten dramatisk og waveflex teknologi gir mykere flex samtidig etablerer god støtte og stabilitet. Geometri: 126/76/103. Lengde: 146, 152, 158, 164.

Konstruksjon som fokusere på lav vekt og kjøreegenskaper. Oversiden av skien er konkav så en har slanket skien men beholer egenskapene på toppnivå. Svinginngang kommer lett og en får veldig flyt i kjøringen da den er så lett og leken.

SKI: Völkl Flair 76 BINDING: Vmotion 1

SKI: Flair SC E. BINDING: vMotion 11

2499; DET RETTE UTSTYRET TIL DAMENE

SKI: Elan Delight Prime. BINDING: ELW 9

SKI: Elan Delight Supreme BINDING: Powershift ELW 10

1999;

DALBELLO KYRA 85 W

NORDICA CRUISE 85 W

ROSSIGNOL PURE 80

DALBELLO AVANTI MX 75 W

DALBELLO AVANTI MX 65 W

Støvel for øvede som vil ha en allsidig støvel med god vekt på komfort og tilpasning til ulike behos men samtidig nok tak i til at en kan kjøre aktivt og utvikle seg.102 mm lest og med justerbar cuff og ski/ gå funksjon.

Meget populær modell for skiløpere som ønsker god komfort. Lett å ta av og på, innebygget spenneforlenger på øvre spenne. Øvre del av skaftet kan enkelt utvides for økt komfort. Innerstøvel kan varmetilpasses og klargjort for varmesåler.

Pure er Rossignol sin meget populære comfort damemodell som kombinerer minimalistisk og feminimt design med nytenkende teknologi og utvikling. Lestbredde 102mm samt bruken av Merino ull i innerstøvlene gjør disse til både eksklusive og meget ettertraktet.

Komfort støvel for de som vil ha litt mer presisjon i kjøringen. Metallspenner og gå-funksjon samt varm innerstøvel. Passer opp til øvet nivå. Lest: 103 mm. Str. 230-275.

For de som legger vekt på komfort. Med sin 103 mm bredde i forfoten skaper vi god komfort og kombinert med ekstra foring blir dette en sikker vinner i bakken. Passer nybegynner. Str. 230-275.

2999,-

1799,-

1299,-


TWINTIP/PARK

SETTPRIS

2999;

SETTPRIS

3599;

SETTPRIS

3599;

SETTPRIS

2999;

TWINTIPSETT DAME

TWINTIPSETT DAME SKI: Völkl Transfer 85 W BINDING: M Squire 11

SKI: Völkl Transfer 85 BINDING: Squire 11

TWINTIPSETT HERRE

TWINTIPSETT HERRE

Jentevesjon av Pinball med tilhørende fargedesign som mange vil like. Jib rocker, tolags trekjærne forsterklet med galssfiber i en cap konstruksjon gjør at denne tåler røff behandling i parken så vel som vanlig kjøring i bakken.

Vil bli en favoritt blant jentene i parken. Med Tip og tail rocker, symetrisk sidecut og full trekjærne passer denne til lekne løpere i parken. Trekjærnen gir god stabilitet og rette sidekanter maksimal slitestyrke og godt kantgrep. Lengde:147(14.7), 155(16.5), 163(18.4)

Park og rail ski med rocker i tip&tail. Symetrisk form og full trekjærne. Passer til lekne løpere i parken og er tilgivende men stabil i inruns. Lengde: 147-171 cm

Med sin jib rocker er Pinball et klar tvalg for ungdom som vil ha moro med godt utstyr i skiparken. Trekjærne med glassfiber forsterkning gjør den tilgivende men og holdbar og flott til å lære nye tricks og heve nivået ditt.

SKI: Elan Twist BINDING: EFS 10 WB

DALBELLO IL MORO 90 MX Il Moro MX 90 er en fantastisk jibbestøvel. Cabrio-design kombinert med et nytt dempemateriale i leggen og under foten, samt et skall som demper bakover, gir markedets mest komfortable jibbestøvel. Fremste spenne kan festes i to ulike posisjoner for maks presisjon eller følsomhet. Leveres med TF innerstøvel.

2899,-

SKI: Elan Pinball BINDING: EFS 10,0 WB


CARVING HERRE

HELDRE BERGEN BRYGGEN 3-LAGS SKALLJAKKE

CARVINGSETT HERRE SKI: Völkl RTM 76. BINDING: M10

3 lags skalljakke med vannsøyle på 15000 mm. Lufting under armene. Kan brukes både på ski og på tur i regn. Str. S-XXL.

3499;

799; CARVINGSETT HERRE SKI: Rossignol Pursuit 600 Cam. BINDING: SPX 12

3999;

Pursuit 600 er en ski for både entusiaster og drevne skikjørere. Kombinasjonen av trekjerne og karbonlaminater gjør skien lettkjørt men samtidig utrolig stabil på isete og hardt underlag. Dette en ski som gir deg mye for pengene og er samtidig en av ski-instruktørenes favoritter på grunn av sine gode kjøreegnenskaper.

Experience 84 HD – en fantastisk ski som passer for de fleste løyper og underlag. En all mountain ski som er bygget som en bakkeski og lener seg mer mot bakkebruk enn utenfor mye grunnet sine svært gode kjøreegenskaper og stabilitet. 84mm midtbredde gir god stabilitet og kontroll selv på løst underlag.

Den lave fullrockeren gjør den supersmidig i lav fart, enkelt å bestemme størrelsen på svingbuen, og gjør at den flyter kjempefint oppå når det er løst i bakken. Trekjernen og binding-systemet sørger for godt isgrep og god presisjon og takler alle forhold meget bra. Lengde: 163-170-177.

SKI: Völkl RTM 78. BINDING: 4Motion XL

5499;

SKI: Völkl RTM 84 UVO BINDING: Wide Ride XL

SKI: Elan Amphibio 16 BINDING: Marker TP12

7499;

CARVINGSETT HERRE

CARVINGSETT HERRE

CARVINGSETT HERRE Prisvinnende bakkeski som vil bli like populær i år igjen. Skien har alt en kan drømme om av egenskaper i bakken selv for den kresne alpinist og et stilrent design som appelere til mange.

CARVINGSETT HERRE

SKI: Rossignol Experience 84 BINDING: SPX 12 HD

4999;

Sporty, lettkjørt og leken ski med en liten rocker i tuppen som gjør at den er veldig lett å manøvrere i lav fart, samtidig som man får full kantkontakt når man legger den på kant. Passer løpere opp til et bra øvet nivå. Lengder(radius): 153(12,8), 159(13,7), 166(15,2), 173(16,8).

7999;

RTM 84 – kanskje den mest anvennlige allmountainskien som finnes. Unik 3D konstruksjon reduserer svingvekten, og med nytt bindingsystem som er breiere og som sitter direkte i trekjernen. Gir fantastisk kraftoverføring og presisjon. Lang, flat tip&tail rocker gjør skien leken og lettkjørt i lav fart og stabil og forutsigbar i høy fart.

CARVINGSETT HERRE SKI: Völkl RTM 73 3 motion TP BINDING: Motion TP

2999;

Utrolig lettkjørt ski med liten rocker i tuppen. Skien enkelt uansett hastighet og tar av for ujevnheter og slag på en god måte. Passer alle fra nybynnere opp til øvet nivå. Ski: Völkl RTM 73. Lengde: 153-159-166-173.


FREERIDE DAME

FRIKJØRING - DAME

ROSSIGNOL REPLY W

Komfortabel hjelm med ABS konstruksjon, justerbar i størrelse og med god ventilering . Str : 54-58, 58-62

599;


SETTPRIS

SETTPRIS

SETTPRIS

SETTPRIS

5999;

6999;

6499;

6499;

FREERIDESETT

FREERIDESETT

FREERIDESETT

FREERIDESETT

Endelig kommer dameversjonen av testvinneren 90Eight. Dette er en lettkjørt allmountain frikjøringsski for jenter. Skien passer like godt on-piste som off-piste, og er lett nok til topptur. 3D konstruksjonen gir både lav egenvekt og lav svingvekt. Det gjør at du bruker mindre krefter og har bedre kontroll. Rockeren sørger for god flyt, og tapering gjør at den ikke hekter i snøen. Fin ski til telemark, alpint og topptur. Lengder: 156, 163, 170 cm.

100Eight, her i jenteversjon, er den perfekte allroundskien for frikjøring. 3D konstruksjon som både gir lav egenvekt og lav svingvekt, kombinert med god innsving, rocker og tapering, gir en utrolig lettkjørt og anvennelig ski. Den flyter godt, sitter i bakken og er enkel å kontrollere under alle forhold. Fin ski til telemark, alpint og topptur. 157-165-173 cm.

Denne damemodellen er for alpinister som vil utforske hele fjellet uten begrensninger.Vektredusksjon uten å gi vekk egenskaper er mye av grunnen til dette i form av Tubelite woodcore og vapor tip inserts. Tubelite core er to carbon tuber som følger innsvinget gjennom hele skien mens vapor tip inserts hindrer vibrasjoner og gir lavere svingvekt. Passer alle som vil ha en leken pudderski. 156-163-170 cm.

Damemodell for agressiv kjøring og flytting av grenser under tøffe forhold og dyp snø. Konstruert med med progresiv form og TNT teknologi gir den lavere vekt for mer effektiv kjøring. Ripstick 102 er veldig allsidig og kan kjøres under alle forhold.

SKI: Völkl 90eight W BINDING: Marker Squire 11

SKI: Völkl 100eight W BINDING: Marker Squire 11

SKI: Elan ripstick 94 W BINDING: Marker Squire 11

SKI: Elan ripstick 102 W BINDING: Marker Squire 11

ZEAL PORTAL GOGGLE

Ny toppmodell fra Zeal med mulighet for glassskifte som er så enkelt og hurtig at du vil bli forbløffet. Finnes i flere farger og linsekvaliteter og har selvsagt alle egenskapene en toppbrille skal ha innen optikk ventilering, polstring og hjelmtilpasning.

FRA 1399,-

999;

899;

SMITH ARRIVAL

SMITH DRIFT

Klassiske linjer i denne dame modellen med gjonnomprøved kvalitet i alle deler. Et godt valg for alle som setter pris på design og ønsker en trygg hjelm.

Damemodell med god ventilasjon, Fox-X anti-fog glass og bred stropp for godt feste til hjelm. Sylindrisk glass med god optikk gir godt utsyn i hele brillen. 2-lags skum mot ansikt føles behagelig samt luftig.


UTSTYR FOR DE KRESNE ER DU LEI AV VONDE SKISTØVLER?

DALBELLO PANTERRA 120 ID Frikjørings modell for godt øvede løpere eller bedre. 120 flex og et tredelt skall gjør støvelenfunksjonell og kompakt til å tåle alle utfordringer i fjellet samtidig gir thermo innerstøvelen passform og komfort. Lest 100-102mm.

BÅDE NYE OG GAMLE SKI-STØVLER KAN UTVIDES DER DE KNIPER MEST. – DET TRENGER IKKE VÆRE VONDT Å STÅ MYE PÅ SKI.

4799,-

– Veldig mange har vondt i en knoke eller tå når de har stått lenge på ski, spesielt de som står alpint. Alle har forskjellige føtter og det er ikke alltid lett å finne en støvel som sitter perfekt. Ofte kjenner du det ikke før du har stått noen turer heller. – Og veldig få vet hvor lett det er å gjøre noe med det, sier Stig Eide hos Sport Norge Laguneparken.

Fjerner ømme punkt Sport Norge-butikkene i bergensområdet har gode verksteder for montering av sykler og skisett. Sport Norge Laguneparken er ekstra godt utstyrt, med to verksted, ett for sykkel og et ekstra velutstyrt verksted for ski og skistøvler. – Vi har en ganske spesiell blokke-maskin, som ved bruk av varme og press kan utvide skistøvelen på punkter der den er plagsom. – Noen har for smal støvel eller støvel med for lav vrist. Andre kjenner gjerne at støvelen kniper på en knoke ved ankelen eller ved siden av tåballene. 250 kroner per punkt – Alt dette kan ordnes på uten at du kjøper ny støvel, prisen er 250 kroner per punkt. Har du kjøpt nye støvler anbefaler vi deg å stå noen turer og kjenne etter, sånn at du er sikker på hvor støvelen bør blokkes ut.

Formstøpt såle I tillegg til å skreddersy skistøvlene kan de fleste Sport Norge butikkene støpe sålene dine.

Stygg ripe i fine ski? Det kan være veldig frustrerende å få stygge sår i fine ski. – Men vi har muligheter til å reparere også dype sår, enten ved å fylle i såret eller ved å skifte ut deler av sålen. Det er ingen grunn til å starte sesongen med dårlig utstyr.

DALBELLO AVANTI MX 65 Komfortabel støvel for de som er ferske i bakken og ønsker seg en prisgunstig modell med komfort. Lest: 104 mm.

1299,-

DALBELLO AVANTI MX 75

ROSSIGNOL ALLSPEED90

Relativt myk komfortstøvel med gå funksjon, hælløft og aluspenner. Varm suercomfort innerstøvel og bred lest (104 mm). Allroundstøvel for løpere opp til litt øvet nivå.

Allspeed 90 kommer med lestbredde 102mm og 90 flex er laget for å tilfredstille løpere som ønsker komfort samt gode kjøreegenskaper. Tilpassede innerstøvler gjør at disse støvlene gir en perfekt passform, optimal komfort.

1799,-

1999;


STORSLALOM SETT

SLALOM SETT

SLALOM SETT

Den ultimate skien for stor fart og presise svingbuer. Racetiger GS har fått UVO vibrasjonsdemper, som sammen med doble titanalplater, gir bedre demping og stabilitet. Rocker i tuppen gjør den lett-svingt. En helt ny trekjerne som er sterkere og mer presis enn noen gang. Nye Motion 2 bindinger gir markedets beste kraftoverføring. L: 175-180-185.

Slalom modell i racetiger serien for de som vil dra de knappest svingene og

En racecarver som er inspirert av WC skiene, men enklere å kontrollere. Skien har UVO demper og full trekjerne for maksimal stabilitet, demping og grep. Tupprocker gjør at den er lettkjørt selv om bakken ikke er perfekt preparert. Passer løpere som ønsker en morsom, sporty ski til mellomstore svinger. L: 165(15.4), 170(16.4), 175(17.5)

SKI: Völkl Racetiger GS BINDING: Motion 12

SKI & BINDING

7499;

SKI: Völkl Racetiger SL BINDING: Motion 12

SKI & BINDING

7499;

SKI: Völkl Racetiger RC BINDING:

kjenne G- kreftene i lårene. UVO vibrasjon demping

SKI & BINDING

5999;

sammen med doble titanal plater gir gi demping og stabilitet. Lengde 165 cm.

10499,-

10499,-

8999,-

LEKI VISTA

SWIX EXCALIBUR COMPOSITE

Alpintstaver i kraftig aluminium med ergonomisk håndtak i nylon stropp.

Slitesterk og oppgradert alpintstav fra Swix. Komposittmateriale med 20% karbon gjør at staven ligger smidig og lett i grepet og er veldig responsiv. Perfekt til både freeride og carving.

549;

249;

SMITH QUANTUM Ny toppmodell fra Smith. Her får du topp beskyttelse og beste passform du kan tenke deg. 22 justerbare ventiler og hurtig og enkel stramming av stropper samt MIPS sikkerhets funksjon.

2499,DALBELLO PANTERRA 90

NORDICA CRUISE 110

2599;

Meget populær modell for entusiaster som ønsker god komfort. Natural Foot Stance (NFS) for bedre balanse og mindre kraftforbruk. Lett å ta av og på, innebygget spenneforlenger på øvre spenne. Øvre del av skaftet kan enkelt utvides for økt komfort. Innerstøvel kan varmetilpasses og klargjort for varmesåler.

Til middels til øvede skiløper som er ute etter et godt verktøy under alle forhold. Den oppreiste og nøytrale posisjonen en har i støvelene gir en bedre kant til kant bevegelse på dagens rocker ski. Gå funksjonen her fungerer godt. Lest 100102mm.

3499,-

2799,-

TECNICA COCHISE 110

NORDICA SPEEDMACHINE 110

NORDICA SPEEDMACHINE 130

Støvler som kan yte maks over hele fjellet. Gåfunksjon og gummisåle mellom såleklossene gir deg gode muligheter til å flytte deg ut av anlegget til fots for å finne de beste linjene. Carvingfølelse i bakken med stor presisjon og kraft. Lest 100 mm og flex 110.

Lillebroren i speedmachine serien med de samme egenskapene som toppmodellen men med litt mykere flex for litt mer komfort og ettergivende kjøring men likevel en skikelig kjørestøvel.

Den er tilbake! Endelig er speedmachine serien her igjen i ny og bedre utgave. Toppmodellen med 130 flex er like genial som den er enkel og stilfull. Tri-fit tilpasnigssytemet gir en enkle og nye muligheter til å tilpasse både skall og liner.

3999,-

3599,-

4999,-


FANTASTISK SESONGSTART I FJELLET! ALPINANLEGGENE RUNDT BERGEN ÅPNET MED STRÅLENDE SOL OG EN HALV METER MED PUDDERSNØ. MYRKDALEN, VOSS RESORT OG EIKEDALEN BYR OGSÅ PÅ NOE NYTT DENNE VINTEREN.

ZEAL PORTAL GOGGLE

Ny toppmodell fra Zeal med mulighet for glassskifte som er så enkelt og hurtig at du vil bli forbløffet. Finnes i flere farger og linsekvaliteter og har selvsagt alle egenskapene en toppbrille skal ha innen optikk ventilering, polstring og hjelmtilpasning.

FRA 1399,-

Eikedalen får afterski (!), Voss Resort har utvidet kveldskjøring og Myrkdalen dobler arealet på varmestuen. – Vi får trolig også, for første gang i historien, åpnet Stolheisen før jul, sier Fredrik Tønjum ved Eikedalen Skisenter. Myrkdalen åpnet 18. november, Voss Resort 1. desember og Eikedalen lørdag 2. desember. I skrivende stund, 13. desember, er dette status i alpinanleggene rundt Bergen: EIKEDALEN SKISENTER SNØ OG ÅPNINGSTIDER: Kvelskjøringen kom i gang tirsdag 12/12 og fortsetter fra tirsdag-fredag i ukene som kommer. NYHETER: Afterski! Et eksternt selskap har, etter å ha fått skjenkeløyve, blitt leietaker av varmestuen ved Tvillingtrekket. Her blir det åpent under kveldskjøring og full trøkk på ettermiddagene lørdagene gjennom sesongen. I tillegg er terrenget ved toppen av Stolheisen endelig ferdig planert, noe som gjør at Stolheisen, for første gang i historien, trolig åpner før nyttår.

ZEAL NOMAD GOGGLE Ny bestselger fra Zeal Optics. Knallgod passform og stort synsfelt. Og selvfølgelig er Zeal Optics velkjente allround og høykontrastlinser tilgjengelige i alle farger.

FRA 999,-

VOSS RESORT STATUS: Rundt 1 meter snødybde i fjellet. Alle heiser åpne fra 1. desember, nå er også kveldskjøring i gang, med økning fra 2 til 3 dager i uken og fra 4 til 8 km nedfarter med lys! NYHETER: Voss Resort har investert 35 mill i lys og snøproduksjon, og lyssatt hele familieløypen sånn at kveldskjøring nå byr på 8 km nedfarter. Kveldskjøring er utvidet fra 2 til 3 dager og går nå tirsdag, torsdag og fredag. Nytt vannbasseng er på plass øverst i anlegget, noe som øker kapasiteten på snøproduksjon med over 50 prosent. MYRKDALEN STATUS: Alle heiser og nedfarter er åpen hver dag (fra 30/11), rundt 2 meter med snø i fjellet, 95 cm nederst i anlegget. Myrkdalen har, med unntak av under stormen «Aina», vært godt besøkt siden sesongåpningen. NYHETER: Varmestuen får doblet restaurantareal, et arbeid som skal være ferdig i januar. Økt fokus på barneområdet, med bygging av gapahuker og et større miljø rundt heisene og nedfartene for de aller yngste.

ZEAL FARGO GOGGLE DAME/JR Goggle i stilrent retrodesign med kontrastfremmende linser til allroundbruk. Stort synsfelt og god passform til små ansikter.

FRA 999,-


499; SMITH SCOPE

SMITH SQUAD

SMITH IO/X

Scope har et passivt ventilasjonssystem som forhindrer dugg kombinert med dobbelt glass. Tykk foam på rammen sørger for at den passer de fleste ansikter og sitter utrolig bra i kombinasjon med hjelm.

Squad har med sitt røffe design virkelig slått an. Her kan man velge mellom klassiske eller spreke farger alt etter hva man liker. Leveres med to sett glass som er tilpasset sollys og flatt lys og som er enkelt å bytte. Aairvac utluftning.

IO/X er som utseende tilsier the biggest and the badest i I/O familien. Brillen er spekket med elementer for å gjøre skidagen best mulig. Den helt nye 5X teknologien sørger for å forhindre dugg og modellen leveres med to sett glass.

799,-

1099,-

2099,ROSSIGNOL REPLY

UKER BRILLER TIL DE SOM BR

Komfortabel hjelm med ABS konstruksjon, justerbar i størrelse og med god ventilering. Str : 54-58, 58-62

SMITH KNOWLEDGE OTG

SMITH ASPECT

Utviklet for de som er avhengige av briller med styrke i kombinasjon med skibriller. Modellen er dypere og har utskjæringer i siden for å gjør plass til brillestenger. Leveres med Blue sensor linse for optimale egenskaper ved flatt lys.

Klassiske linjer i denne modellen med gjonnomprøved kvalitet i alle deler. Et godt valg for alle som ønsker både godt design og en trygg hjelm.

1199,-

599;

999,-

SMITH VANTAGE

SWEET TROOPER MIPS

SWEET TROOPER

Ny og lettereutgave i år med bedre ventilsjon. Modell for den kresne alpinist.

Samme modell som trooper men med MIPS sytem som er en to-skalls løsning som gjør at hodet kan få mindre belastning ved rotasjons slag.

En av markedets mest solide hjelmer med ett karbonforsterket toppskall. Den avanserte konstruksjonen gjør skallet hardt nok til å motstå kraftige påkjenninger men samtidig fleksibel nok til at energien distribueres over størst mulig areal og tidsrom.

1999,-

2599,-

2299,-

NYTT KONSEPT! SWEET IGNITER

SWEET BLASTER

Igniter er en allsidig , ekstremt lett (450g) og svært godt ventilert hjelm med 26 ventilasjonshull. ABS Superlight skallet er sprøytestøpt og gummiforsterket, noe som gjør den råsterk i forhold til vekten.

Blaster tar in-mold hjelmer ett steg lengre med fokus på uovertruffen beskyttelse. Luftekanaler og Polygiene® behandlet liner sørger for god lufting og komfort, samtidig som Occi Grip skrumekanismen sikrer en enkel justering og perfekt passform.

1699,-

1299,-

NORGE ER TIL FOR Å BRUKES, OG VI VET HVORDAN


FRIKJØRINGSETT HERRE SKI: Rossignol Sky 7 BINDING: Marker Griffon 13

Sky 7 er en meget solid og lettkjørt modell som dekker et stort bruksområdet. 98mm på midten gjør denne modellen svært allsidig til både frikjøring, topptur og fungerer også godt i bakken. Bygget som Soul og Super så har denne alle egenskapene for en fantastisk skidag.

SKI & BINDING

5999;


FRIKJØRING TIL HERRENE FRIKJØRINGSETT

FRIKJØRINGSETT

SKI: Ripstick 96. BINDING: Marker Griffon 13

SKI: Völkl 90eight BINDING: Marker Griffon 13

SKI & BINDING

6499;

Fantastisk ski for gode løpere som primært holder seg utenfor løypene. Tidlig tapering og åpen radius lar den cruise med letthett i pudderet med elgante svinger. Flyter nok med sine 98 mm midje til å vere med når snøen laver ned og lager forhold for breie ski.

SKI & BINDING

6999;

FRIKJØRINGSETT

FRIKJØRINGSETT

Ski: Elan Ripstick 106 BINDING: Marker Griffon 13

SKI: Völkl 100eight BINDING: Marker Griffon 13

SKI & BINDING

7499;

Den mest anvendelige modellen i serien. Rett og slett superartig ski som kan brukes over hele fjellet. Vektredusksjon uten å gi vekk egenskaper er mye av grunnen til dette i form av Tubelite woodcore og vapor tip inserts. Tubelite core er to carbon tuber som følger innsvinget gjennom hele skien mens vapor tip inserts hindrer vibrasjoner og gir lavere svingvekt.

100Eight er den perfekte allroundskien for frikjøring. 3D konstruksjon som både gir lav egenvekt og lav svingvekt, kombinert med god innsving, rocker og tapering, gir en utrolig lettkjørt og anvennelig ski. Den flyter godt, sitter i bakken og er enkel å kontrollere under alle forhold. Fin ski til telemark, alpint og topptur. L: 173-181-189 mål 1411058-124.

SKI & BINDING

7499;

Konstruert for å takle bratte bakker og utfordrende forhold, samtidig som den skal fungere godt i pudder. Elans Tubelite trekjerne har lagt til karbon-rør fra tuppen til halen for rebound og vektreduksjon. Tuppen er vibrasjonsabsoberende og lettere. Skien har også Elans Amphibio- venstre og høyre ski er derfor forskjellige. Skien kan holde en sving samtidig som den kan slippe lett.

SWEET PROTECTION Bearsuit Soft Back Protector Sweet Protection Bearsuit Soft Back Protector er perfekt når du ønsker å være lett, ledig og temperert. Denne komplette men likevel superlette beskyttelsen har en støtabsorberende kjerne som er supplert med en støpt EVA ryggstruktur for stabilitet og pusteevne som fører ned til den utvidede korsyggbeskyttelsen.

1399,-

SPORT NORGE SITT SKIVERKSTED TIL TJENESTE Både nye (!) og gamle ski bør få sålen vokset med jevne mellomrom. Sport Norge tar jobben for deg - til en rimelig penge! God gli og godt grep er avgjørende for en god skiopplevelse, også om du er nybegynner. Visste du at nye ski har et svært tynt lag med voks og bør få ny voks etter få turer?

For noen hundrelapper kan skiene dine bli like god som nye! • • • •

Voksing av ski: 100,Sliping av stålkanter: 15,Plansliping med struktur: 399,Reparasjon av sår i såle: fra 10,-

Henting og levering i butikk Sport Norge Bergen Holding AS, som eier Sport Norge-butikkene Os, Åsane, Laguneparken, Sletten Senter, Askøy og, fra nå nylig, Sotra, har sentrallager, administrasjon og skiverksted med stor maskinpark i det «berømte» tidligere ubrukte Lidl-lageret i Ådnadalen i Os. – Alle butikkene har egne skiverksteder, men den største maskinparken er her i Ådnadalen. Du kan likevel levere skiene dine i din nærmeste butikk, vi har henting og levering to ganger i uken, sier Johnny Titlestad. Bedre gli - bedre kontroll. Både ski og snowboard skal ha ny voks i sålen noen ganger gjennom sesongen. – Du kan også få med deg voks, smøremidler og noen gode tips på vei ut av butikken, for sjansen er stor for at du vil få smaken på å stå på nypreppa ski, sier Johnny. Med bedre gli og nyslipte stålkanter får du bedre grep og bedre kontroll i bakken.


PÅ VEI MOT TOPPEN

TOPPTURSETT

SKI: Völkl VTA 80 BINDING: Marker Kingpin 10 VTA 80 er en prisgunstig, lett toppturski. 80mm under fot gjør den ekstremt enkel å håndtere i alle typer snø. Skien har trekjerne, tupprocker og moderat tapering. Passer perfekt for de som vil ha noe bedre og mer stabilt enn en tradisjonell fjellski.

MYRKDALEN INSULATED JAKKE

Lang, teknisk 2-lags jakke utviklet for alpint og frikjøring. Myrkdalen Insulated er vattert med varmeisolerende Bergans ArcticInsulation, og Dermizax®-membranen gjør jakka vanntett og vindtett. Den har skikortlomme og avtakbart snøskjørt, og kan kobles sammen med flere av våre skibukser og danne en hel dress. Str. dame/herre XS-XXL.

3499,-

SKI & BINDING

6999;

2499;

MARKER KINGPIN 10

MARKER KINGPIN 13

KREUZSPITZE GT M/SKISTOPPER

Samme binding som Kingpin 13 men med lavere DIN skala. Vekt: 599 g.

Noe av det aller beste på markedet i dag. Tech huset foran har 6 fjærer istedet for 4 og med to pinner på siden for lettere innsteg. Bakbindingen fungerer mest som en vanlig alpinbinding med kraftig feste rundt hele hælen og presser denne ned for maks kraftoverføring. Du kan og gå ut og inn av gåmodus uten å ta av skiene, noe som er gunstig i småkupert terreng og helninger.

Solid lettvekter på kun 160 gram! Helstøpte deler uten plast gjør den kraftig og solid. Bakbindingen kan roteres 360 grader som gir ulike nivåer for hæl når du går. Bakbindingen justeres med motstand fra 5 til 10. Bindingene leveres med skistoppere fra Kreuzspitze.

5499,-

5999,-

8549,-


TOPPTURSETT HERRE

TOPPTURSETT HERRE

TOPPTURSETT DAME

Skien som leker seg nedover i mye snø men og fungerer som carvingski på hardere underlag. 105 mm midje er blandt den bredere skien å gå med men carbon i hele skiens lengde kompenserer for det med lav vekt. Noe av det beste om en skal ha en modell for ulike forhold.

ZERO G 85 er designet for jakten på de perfekte svingene. Blant de letteste innenfor Alpine Touring kategorien. Ivaretar arven om de beste egenskapene på vei ned urørte fjellsider og pakket snø. L: 157, 164 og 171 cm. Innsving: 116-8599,5. Svingradius: 19 m i 171 cm. Sandwich konstruksjon, Tip-Tail rocker, Flipcore, Carbon Drive Teknologi. Vekt: 1015g i 164 cm.

ZERO G 85 er designet for jakten på de perfekte svingene. Blant de letteste innenfor Alpine Touring kategorien. Ivaretar arven om de beste egenskapene på vei ned urørte fjellsider og pakket snø. L: 157, 164 og 171 cm. Innsving: 116-85-99,5. Svingradius: 19 m i 171 cm. Sandwich konstruksjon, Tip-Tail rocker, Flipcore, Carbon Drive Teknologi. Vekt: 1015g i 164 cm.

SKI: Black Diamond Helio 105 BINDING: Marker Kingpin 13

SKI & BINDING

10499;

SKI: Blizzard Zero G 85. BINDING: Marker Kingpin 10

SKI & BINDING

8999;

TOPPTURSETT HERRE

SKI: Blizzard Zero G 095 BINDING: Marker Kingpin 10

SKI & BINDING

9999;

Freeride touring ski - den beste kombinasjonen mellom energisparende vekt når man går og kjøreegenskaper på vei ned. ZERO G 95 er laget for skikjørere i den endeløse jakten på nysnø. Blant de letteste innenfor Alpine Touring kategorien. Ivaretar arven om de beste egenskapene på vei ned urørte fjellsider. L: 164, 171, 178 og 185 cm. Svingradius: 21 m i 178 cm. Sandwich konstruksjon, TipTail rocker, Flipcore, Carbon Drive Teknologi. Vekt: 1150g i 171 cm (+/-50g)

4999;

TOPPTURSETT

Völkl VTA 98 ski er den perfekte allround toppturskien. 98mm under fot, kombinert med tiprocker, gir fantastisk flyt uten å være krevende i lange traverser. Karbonforsterket tupp og full trekjerne gir fantastiske kjøreegenskaper uansett føre. leveres med ferdigkuttede feller og Marker F10 tour binding.

Scott superguide Toppmodell i touring segmentet til scott. Medium lett i sin klasse men er bygget for ikke å gi slipp på gode opplevelser nedover uansett forhold. Du kan faktisk kjøre den i preppet hard løype en hel dag uten å stusse. Carbonforsterket og med rette sidekanter er den spenstig med et godt kantgrep og flyter godt med sin 95mm midje.

SKI & BINDING

7999;

Tecnica zero g guide w Modell til dame og herre. Her er lillebroren til Zero G Guide pro med litt snillere flex (110) og mykere plast. Her er vekten på ca 1650 g. og er et rimeligere valg en pro modellen men likevel med de fleste egenskapene.

Nå er Tecnica med for fullt i Rando segmentet! Fokus har vært å lage en fullblodt toppturstøvel med alle egenskapene den trenger ute å gå på bekostning av kjøreegenskapene. Med 1540 gr, 98 mm. lest, 4 spenner og stort utslag i gå-funksjon står den ikke tilbake for noen.

5999,-

Lette og supercomfy toppturstøvler. Scott Cosmos/ Celeste randonnéstøvel kombinerer kontante frikjøringsegenskaper med suveren gåkomfort. Støvlene gir hele 60 graders gåutslag – noe av det beste i klassen. Passformen er forholdsvis romslig, og passer perfekt til deg med litt bred fot. Dame/ heremodell. Vekt 1450 g str 27,5 mondo.

8999;

SKI: Völkl VTA 98. BINDING: Marker F10 tour inkludert Völkl skifeller

TECNICA ZERO G GUIDE PRO

SCOTT COSMOS/CELESTE

SKI & BINDING

TOPPTURSETT

TECNICA ZERO G GUIDE

4999;

Ski: Blizzard Zero G 85 W Binding: Marker Kingpin 10

ACLIMA WARMWOOD HOOD DAME/HERRE Hood Sweater er en av våre absolutte bestselgere! Designet for kalde dager med varmelomme på magen. Du kan også velge mellom rund hals, polo eller balaklava.

849,-

SKI: Scott Superguide 95. BINDING: Marker Kingpin 10

SKI & BINDING

9999;

SCOTT ORBIT

3999;

Scott Orbit er en suveren toppturstøvel til variert bruk med relativt bred lest (103mm) . Vekten er på bare 1210 gram. Det gjør den lett nok til selv de lengste toppturene. Gåutslaget på hele 60º gjør den svært komfortabel i motbakkene. Samtidig gir den støtten du trenger for å kunne kjøre aktivt nedover med stor selvtillitt.


ON EDITI D E T LIMI

NORRØNA FALKETIND W GORE-TEX JACKET

ON EDITI D E T LIMI

NORRØNA W FALKETIND FLEX1

Oppdatert versjon av vår mest allsidige vanntette og pustende helårsjakke til dame. Lett nok til sommerbruk og solid nok til vinterturer. Denne jakken er utviklet for all slags fjellsport, året rundt. Laget i et spesialutviklet GORE-TEX®-stoff. Str. XS-XL.

Vår letteste flex™1 soft shell-bukse utviklet for alle typer klatre- og friluftsaktiviteter for dame. Denne elastiske buksen puster meget godt, og passer bra til aktiviteter med høy intensitet. Buksen har en komfortabel og vindtett overflate med utmerket vannavvisende kvaliteter. Str. XS-XL.

4499,-

1699,-

ON EDITI D E T LIMI

NORRØNA TROLLVEGGEN THERMAL PRO JAKKE

NORRØNA W FALKETIND WARM1

Vår mest fleksible fleecejakke til dame med den høyeste varme- til-vekt verdien i vår kolleksjon. Det er en varm og behagelig klatrefleece med et stilfullt retrodesign. Polartec® Thermal Pro®-stoffet veier lite og er svært isolerende. Str. S-XXL.

Oppdatert versjon av vår mest allsidige mellomlagsfleece, designet for aktiviteter året rundt til herre. Laget i slitesterkt, resirkulert Polartec® Micro Series® med utmerket varme-tilvekt- verdi, samt områder med Polartec® Power Stretch® for god passform og bevegelsesfrihet. Str. XS-XL.

1749,-

1299,-

NORRØNA TROLLVEGGEN GORE-TEX LIGHT PRO En lett, slitesterk, vær beskyttende og vanntett jakke til herre. Med det vanntette samt pustende materialet Gore-Tex light Pro, er jakken perfekt for alle typer høyfjells- og klatreaktiviteter. Jakken har alle nødvendige tekniske detaljer, men kombinerer dette med lett vekt og ren design. Str. S-XL.

5199,-

NORRØNA FALKETIND WARM1 W Oppdatert versjon av vår mest allsidige mellomlagsfleece, designet for aktiviteter året rundt til herre. Laget i slitesterkt, resirkulert Polartec® Micro Series® med utmerket varme-til-vekt- verdi, samt områder med Polartec® Power Stretch® for god passform og bevegelsesfrihet. Str. XS-XL.

1299,-


SMART UTSTYR FOR HØYFJELLET BLACK DIAMOND TRAVERSE PRO

BLACK DIAMOND NEVE PRO Stegjern for toppturstøvler.

LEKI HAUTE ROUTE Leki Haute Route er en pålitelige og justerbar skistav for toppturer og fjellklatring. Aluluminiumskonstruksjonen holder den lett og stiv. Justerbar lengde fra 90 til 150 cm. Raskt og enkelt SLS Twist-Lock system. Hardmetallspiss opprettholder godt feste på frosset stein og is.

Ny og forbedret utgave av Traverse modellen. Fremdeles en kraftig aluminiums stav en kan stole på nå og med breakaway wriststrap for sikkerhet.

1549;

999,-

799,-

BLACK DIAMOND COMPACTOR

RAVEN ULTRA ØKS Lettvekts spade på 565 gr som en åpner kjapt og skaftet kan pakkes lett ned i i bladet og tar liten plass i sekken.

En fire sesongers aliminium stav som komprimeres ned til en ultra kompakt pakke for lett oppbevaring. Perfekt for split-board! “FlickLock” justeringen gir opptil 20 cm regulering og “speed cone” tar staven fra komprimert til fullt utstrekt på sekunder.

949,-

1199,-

MAMMUT ALUGATOR TWIST

BLACK DIAMOND EVAC 7

MAMMUT PROBE 240

En solid, lett spade som også takler hard snø. Vinkelen på bladet kan justeres slik at den fungerer perfekt både til å måke løs snø og kutte i hard snø. Teleskopskaft. Vekt 670 gram.

Multi funksjonell topptur spade for røffe turer. Enkelt å skifte fra spade til grapse funksjon. Stort blad og langt skaft som lar deg flytte mye snø. Med D håndtak for godt grep.

Prisgunstig, men solid søkestang. 240 cm lengde. Enkel å operere med hansker på. Vekt 245 gram.

699,-

849,-

BLACK DIAMOND GLIDELITE MIX CUSTOM STS 125 MM

MAMMUT BARRYVOC SKREDSØKER SETT

MAMMUT BARRYWOX S

Komplett skredpakke som inneholder nye Mammut Barryvox skredsøker, Probe 240 cm søkestang og Alugator Ride spade. Nye Barryvox har økt rekkevidde og man vil få et raskere søk over skredområdet. Utflaggings-funksjon for et mer effektivt søk ved flere skredtatte. En digital, 3-antenners søker som er enkel og effektiv i bruk.

3 antennes søker/ mottager med lite volum og enkelt design med bare to knapper for hurtig og enkel betjening. Innebygd recco brikke for hurtigere funn ved profesjonelle søk.

Black Diamond enkleste og letteste felle med 65%-35% mohair/nylon mix. 20% mer pakkbar enn mange konkurenter og med tuppfeste som passer de fleste ski. 10 cm lengde justering og kommer i fem lengder.

FRA 1599,-

3499;

Tilgjengelig fra januar

499,-

4799,-


UTSTYRET ER HALVE JOBBEN SMØR ENKELT OG FÅ EN BEDRE SKIOPPLEVELSE FÅ TING ER SÅ IRRITERENDE SOM TREGE SKI, DÅRLIG GLID OG FESTE NÅR SOLA SKINNER OG KRITTHVITE SPOR LIGGER FORAN DEG. En av de viktigste forberedelsene du gjør er å rengjøre skiene skikkelig. En skitten såle er en treg såle. Rengjør derfor skiene før du legger på ny voks. Start med å skrape av mest mulig voks/klister med en skrape. Spray deretter skien med skirens og vent ett minutt. Tørk godt av med Swix Fiberlene la skiene stå i fem minutter før du legger på ny voks.

ROSSIGNOL SMØREBORD Dobbel variant.SSolid konstruksjon, og brukervennelighet. Kommer med justerbare ben for høydejustering, og antiskli knotter for stabilitet. Profilen er også justerbar i lengden. Kan legges sammen ved enkle grep. Vekt: 8/10 kg.

1199;

Bedre gli Legg først på glider i glidsonene for å forbedre gliden og skituren. Du kan bruke voks som gnis på og korkes ut, eller flytende glider med applikator. OBS! Legg aldri glider i festesonen midt under skien, da vil ikke festesmøringen sitte.

Godt feste Bruk sandpapir med korning #120 og puss (rubb) skiene fra der hælen på skiskoen din er når du står på skien og ca 75 cm fremover. Swix sin kombinerte sandpapir/smørekloss er et enkelt og godt alternativ. Denne behandlingen gjør at smøringen fester bedre til skisålen og varer lengre. Når du har gjort dette er skien klar for at du kan legge på festevoks for dagens forhold.

KOM INNOM OSS! VI HAR UTVALGET I GLIDER.

Festevoks Festevoks bruker du primært på ny og fallende snø, samt gammel/omdannet snø som er mer enn en dag gammel. V40 Blå Ekstra dekker et stort område på kuldegradsidenog gir godt feste. Denne er beregnet på -1 til -7 grader ved ny snø og -3 til -10 grader på gammel snø.Legg på 3 til 5 lag fra hælen og ca 75 cm fremover på skien (ski over 180 cm). Legg på ved å gni voksen med god kraft frem og tilbake i små intervaller til hele festesonen er dekket. Kork ut med smøreklossen mellom hvert lag til overflaten er relativt jevn. Hvis Blå Ekstra blir glatt, legg på V50 Fiolett (0 til -1 grad ved nysnø, -1 til -3 grader gammel snø). Legg på 2 til 3 lag og kork ut mellom hver påføring. På Vestlandet opplever vi ofte at snøen er både fuktig og kram, selv når den faller. For denne type snø, eller blandingsføre, er V60 Rød/Sølv et godt alternativ (+3 til 0 grader nysnø, +1 til -1 grader gammel snø). Legg på tykkere lag når det er vått. Ett til to lag holder normalt sett. Tips: Er du i tvil så legg på den kaldeste smøringen først. Glipper det, så legg på et ekstra lag eller en varmere voks. Et tredje alternativ er å smøre ca 5 cm lengre frem mot tuppen. På snø som er mer enn en dag gammel smører man varmere enn ved nysnø for å få godt feste. Klister Klister brukes ved våt, kornete snø (våt, gammel snø) eller ved grovkornet snø/skare (snøoverflaten er hard og isete). K22 N Universal klister (VM) kommer på tube og passer til grovkornet, gammel snø hvor forholdene varierer fra is/skare til våt snø. Spesielt bra på våt kornete snø (+10 til -3 grader). Ett lag er nok. egg klisteret i små skrå striper i festesonen fra hælen og 75 cm fremover. Jevn ut med klisterskapen. Et godt alternativ kan være K65 Universal Quick klister (+10 til -5 grader), som kommer på boks med påføringsapplikator. Trykk applikatoren ned på skien og dra klisteret ut fra hælen og ca 75 cm fremover. Påfør et jevn lag. La skiene “tørke” noen minutter før du legger de ned i snøen.I


SWIX TREKKSELE TIL BARN

299;

Swix Trekksele egner seg for barn i alderen 2-7 år. Den gir en voksen person kontroll over barnet i alpinbakken og muliggjør en hyggelig tur sammen på langrenn. Swix Trekksele består av en belteveske med barnesele og et 5,5 meter langt bånd med en praktisk krok i hver ende.

SWIX WAX PACK 27

99;

Basic smørepakke med to stk tørrvoks, kork og universalglider.

SWIX DRIKKEBELTE

99;

Enkelt drikkebelte med en 500 ml drikkeflaske. 750ml flaske passer også. Godt isolerte flaskelommen som holder drikken din kald eller varm lengre. Nettinglomme med glidelås og refleksbiser. Polstret ryggparti med netting for god lufting. Midjebelte.

399; POLLUX GLOVE DAME

POLLUX GLOVE JUNIOR Varm langrennshanske med god passform til aktive barn.

Varm langrennshanske med god passform til sporty damer.

299,-

349,-

1499;

SWIX VEGGTERMOMETER LANGRENN Det klassiske runde veggtermometeret med fargeinikasjoner for valg av skismøring. Veggtermometeret fra Swix er kjent for de fleste langrennsløpere. Et must på alle hyttevegger!

SWIX UTVIDBAR BAG MED HJUL

SWIX SKIPOSE MED 2 HJUL

89cm X 38cm X 43cm (140 liter) Store hovedrom, med lett tilgang med U-formet glidelås. To sidelommer. Regulertbart uttrekkshåndtak med låsemekanisme. Polstret bunn og støtteknotter.

For ski fra 180-215cm. Innvendige feste-stropper med polstrede skillevegger holder ski og utstyr sikkert på plass. Lange bærereimer og skulderreimer. Avstivet konstruksjon ved hjulfestene og støpte glideskinner i plast beskytter bunnen av bagen.

1199,-

1199,-

RACEX BODYW LS DAME RACEX BODYW PANTS DAME

RACEX BODYW LS HERRE RACEX BODYW PANTS HERRE

Maksimal pusteevne, 4 veis superstretch, Sømløs armhule, anti lukt behandling.

Maksimal pusteevne, 4 veis superstretch, sømløs armhule, anti lukt behandling.

499,- PR. DEL.

499,- PR. DEL.

999;

STAR X LANGRENNSJAKKE/BUKSE DAME/HERRE

Start X er et vindavvisende treningsprodukt. En klassisk type langrennsbekledning av høykvalitets tettvevet og vind-avvisende microfiber.


FJELLSKI

SKI & BINDING

2299;

JAKTSKI

SKI & BINDING

3299;

FJELLSKISETT ÅSNES MOUNTAIN TOURING 51

FJELLSKISETT ÅSNES LIV M/FELLELÅS

En robust markaski med fellelås. En lett tur- og fjellski med ¾ stålkant og smørelomme. Skien passar godt i oppkjørte spor, men er bred nok til å mestre de fleste forhold i fjellet, og er en sikker venn i påskefjellet. m/rottefella bc magnum

Ski laget med mal av Amundsen og i samarbeid med Liv Arnesen. Ski for lange turer med oppakning eller pulk da den har bra lengdespenn. Har åsnes fellefeste. Skiene vil gå ned i spor. Lengde: 170-175-180-187-194 m/rottefella bc magnum

1099;

ALPINA NANSEN BC

SKI & BINDING

3299;

SKI & BINDING

Alpina Nansen er BC fjellstøvler med gode turegenskaper. Med ekte lær, ekstra tå beskyttelse, anatomisk fotseng og Soft Flex.

3299;

BREIDABLIKK M/FELLELÅS

KONGSVOLL M/FELLELÅS

Breidablikk har gode allroundegenskaper. Fravær av stålkanter gjør denne skien ideell for turglade hundeeiere. L: 180-205 cm. m/rottefella bc magnum.

Kongsvold er utviklet for de som bruker hund til jakt og fritid. Skien har derfor ikke stålkanter. Jaktskien har mye innsving, noe som sammen med en myk tupp, samt stor bæreflate gir god flyt og svingvilje. m/rottefella bc magnum.

1599; ALPINA TRAVERSE Lett og stabil fjellskisko for de gode turene innover fjellet. Godt lag Thinsulate gir varme og komfort, samt Alpitex membran for å holde føttene tørre. Skoen er utrustet med en gamasjehempe og en stor sårkappe. Ankelstøtte for traverseringer og nedstigning.


SKI & BINDING

3499;

SKI & BINDING

3499;

SKI & BINDING

3499;

SKI & BINDING

3699;

SKI & BINDING

3699;

SKI & BINDING

4699;

FJELLSKISETT ÅSNES CECILIE M/FELLELÅS

FJELLSKISETT ÅSNES NANSEN M/FELLELÅS

FJELLSKISETT ÅSNES GAMME 54 M/FELLELÅS

FJELLSKISETT ÅSNES TONJE M/FELLELÅS

FJELLSKISETT ÅSNES INGSTAD M/FELLELÅS

FJELLSKISETT ÅSNES FALKETIND 62 M/FELLELÅS

Cecilie Fjellski Skia er utvikla i samarbeid med eventyraren Cecilie Skog. God innsving og breidd gjer skia lettsvinga med gode flyte-eigenskapar. Lengde: 170-185 cm. m/rottefella bc auto.

Den optimale fjellskien, bred med stort innsving og gode flyteegenskaper. Lengde: 180-205 cm. m/rottefella bc auto.

Gamme 54 er den mest allsidige fjellskien du kan få. En lengdestiv, men også svært svingvillig ski. En markert smørelomme og lengdestiv ski gjør denne skia egnet for lange turer i kupert terreng og gjerne med bagasje. Early Rise (Nordisk Rocker) og markert innsving sørger for svingvillighet. m/ rottefella bc magnum.

Dette er skien for eventyrlystne jegnter. Perfekt ski for dyp og krevende snø, men også leken ski for bratte nedkjøringer. Skien har en moderat nordisk rocker og taper tupp. Dette gjør skien lett å håndtere under løse forhold. Skien har innsving på hele 22 mm.

Den sivile versjonen av Combat Nato skia. Svært lett og robust fjellski med hele 22 mm innsving. Lengde: 180-210 cm. m/rottefella bc magnum m/voile 3-pin.

Superlett og kjørevillig fjellski med mye innsving og gåspenn, noe som gjør skiene idelle for lengre turer med offensiv kjøring. Voile kabelbinding sikrer de gode kjøreegenskapene med sin stabilitet. Kortfellefeste vil med fell på gjøre den lett å gå med i kupert terreng oppover. L: 172-188 cm. m/Voile binding.

2699; ALFA ADVANCE BC/ ALFA ADVANCE BC W

2999;

Varm og kraftig skistøvel i fullnarvet lær, for krevende skiturer på fjell og vidde. Støvelen er vinterforet med Gore-Tex®, og har en varme-isolerende mellomsåle, samt anatomisk innleggssåle. Tåpartiet er ekstra forsterket for å beskytte skinnet mot skarekanter. Str. 36-47.

CRISPI BRE 75 MM

3299;

Forseggjort og kraftig fjellskistøvel i lær, normal lest med tettsittende passform. Vridningsstiv såle og litt høyere ankel for ekstra stabilitet. Passer perfekt med Rottefella Super Telemark eller Voile 3 Pin fjellskibinding. Matcher både klassiske og brede fjellski samt jaktski. Str. 36-48.

ALPINA ALASKA BC Moderne BC-Støvel i kraftig lær. Meget god stabilitet i forhold til tyngde og flott utseende. Super komfortabel og topp turstøvel. Gåvennlig bøyfleks i sålen. Ekstra isolert med Thinsulate. Overdel med gummi skarekant for å beskytte læret. Alpitex membran for optimal vannavvising. Str. 36-48.

1999;

2699;

FISCHER BCX 6

ALPINA ALASKA 75 MM

Stødig og behagelig bc støvel i syntet materiale med ergonomisk ankelstøtte, thinsulate, en anatomisk helkappe for godt helfeste og beskyttende gamasj med glidelås over snøring. Str. 36-47

En moderne fjellskistøvel i kraftig lær, forholdsvis lett og med god stabilitet og gåvennlig fleksibilitet i den slitesterk sålen fra Vibram. Thinsulate® gir ekstra varme på kalde dager i fjellet. Alpitex®-membranen har optimal vannmotstandsevne, og holder føttene dine tørre og med en skarekant rundt nedre del av støvelen for beskyttelse.


699;

ALPINA SPORT TOUR

Alpina Sport Tour er en meget prisgunstig og god turstøvel. Sporty, lett og komfortabel. Thinsulate isolering, som gjør den spesielt varm.

MADSHUS HYPER U Kombisko som passer godt til både tur og trening. Kommer med det pustende og vannavstøtende materiale Softshell MemBrain. Skoen har høy anatomisk ankelstøtte og en myk såle som gir god støtte til skøyting og gode egenskaper for klassisk.

1499,-

SKI MED INTEGRERT FELL:

LETT FJELLSKISETT NNN

FJELLSKI ANBEFALTE SKIOG STAVLENGDER SR. Løper Ski Ski Staver Staver cm Classic Skate Classic Skate 150 170/175 155/165 120 130 155 175/180 160/170 125 135 160 180/185 165/175 130 140 165 185/190 170/180 135 145 170 190/195 175/185 140 150 175 195/200 180/190 145 155 180 200/205 185/195 150 160 185 205/210 190/200 155 165 190 210 195/200 160 170 195 210 200 165 175 NB! Nybegynnere bør alltid velge 5cm kortere ski. For smørefrie ski velg 5cm kortere ski.

SKI: Fisher Twinskin Powelite BINDING: IFP Tour Step in

Helt ny smal og innsvingt smørefri stålkantski med fell for preparerte løyper i marka og på fjellet, for å sikre godt og trygt kantgrep på isete underlag. Et innovativt system fra Fischer med todelt fell og midtrand som gir lett føring, et sikkert feste og god gli. Twin Skin Powerlite har en lett og sterk trekjerne, sintret grafittbelegg og hele stålkanter.

2499;

ROSSIGNOL X-8 CLASSIC

X-8 Classic er en meget komfortabel og lett skisko for alt fra aktive turgåere til konkurranse. Ny Performance Classic såle gir god flex og torsjonstivhet. Denne skiskoen har en passform som passer selv brede føtter. Sportslig design gjør også at den går godt sammen med de populære R-Skin skiene.

1599,-

ALFA HORIZON PERFORMANCE GTX Svært komfortabel og varm turstøvel for lengre turer i skiløypa. Skoen er produsert med Gore-Tex® laminert til fleece, for å gi varme føtter på kalde dager. Kuldeisolerende mellomsåle, og pustende og fuktabsorberende innleggssåle.

1699,-


ÅSNES FRAM TURSTAV ALUMINIUM 7075

499;

Lett og solid aluminiumsstav for fjellet og marka. Produsert i aluminium 7075 for lav vekt og god stabilitet. Håndtak av syntetisk kork med en behagelig polstret håndstropp. Blir levert med løssnøtrinse. SKI & BINDING

SKI & BINDING

2699;

SKI & BINDING

3199;

SKI & BINDING

3799;

2699;

FJELLSKISETT FISCHER E99 EASY SKIN XTRA LITE

FJELLSKISETT FISCHER E99 CROWN XTRA LITE

FJELLSKISETT FISCHER E109 EASY SKIN TOUR

FJELLSKISETT ÅSNES MOUNTAIN RACE 46

SWIX MOUNTAIN FJELLSKISTAV

Legendarisk fjellturski med Fischer sin sintrede såle. Stålkantski med lite rocker for bedre flyt. Med mulighet for Fischers integrerte skifell. Lengde: 170-205 cm. rottefella m/bc auto

Smørefri utgave av Fischers legendariske E99 Xtralite. Førstevalget for deg som vil ha en letthåndterbar, smørefri allroundfjellski. Suverent valg for varierte turer både i og utenfor skisporet. rottefella m/bc auto

Moderne ekspedisjons-og fjellski med hel stålkant med mulighet for Fischers integrerte skifell. Stor bæreflate og 22 mm. innsving og rocker gir gode kjøreegenskaper. Sintret såle. Lengde: 170-205 cm. rottefella m/ bc magnum

Lett fjellskisett. Stadig flere søker turer i fjellet med lettere utstyr og med mountain race 46 med hel stålkant og lav vekt er dette mulig. Den er smal nok til sporbruk og med markert smørelomme og moderat innsving er den rask og retningstabil. Ski: Åsnes Mountain Race 46 Binding: NNN Touring Manuell

Den velkjente swix staven lever videre. Kraftig alustav med kork håndtak og lærkrysstrinser.

699;

FELLER FRA ÅSNES Glem fiskeben og bakglatte ski, Med Åsnes korfeller får du godt feste og beholde samtidig noe av glien i skien. Fellesystemet til Åsnes leveres på de fleste fjellskimodeller frå Åsnes og fellen er produsert i 100% nylon for optimal slitestyrke. Åsnes anbefaler å kutte fellen i forhold til kaldt og mildt føre for å få optimal glid.

599; ROSSIGNOL WCS SKJERM LANGRENNSBRILLE

Kul langrennsbrille hvor glasset kan heves. Komfortabel passform og godt glass selv under dårlige værforhold.

599,-

kortfell syntet 35 mm 349,kortfell syntet 45 mm 399,kortfell syntet 60 mm 499,-

BJØRN DÆHLIE WINNER PANTS Front i vind- og vannavstøtende mikrofiber med nettingfôr. Elastisk bakside som gir suveren bevegelsesfrihet og pusteegenskaper. Pants Winner er tilpasset både klassisk- og skøytestøvler.

1199,-

kortfell mohair 35 mm 449,kortfell mohair 45 mm 499,kortfell mohair 60 mm 599,-

RACE WARM HAT RACE WARM HEADBAND En stretch lue med varmende for for trening og konkurranse på kalde dager.

399/299,-

199;

langfell 35 mm 699,langfell 45 mm 799,langfell 60 mm 999,-


LM IKO NTS EL NET LOG EM O EN ER IKO TE OU N ER NE TL ER INET ET FIR DIN E. FOR ETAL BR UK Å L SO M DEM GI ST . DEG ÅR SO FOR M AN BR TA UKE LL R ELEM MU LIG ENTE HET R. VA TIL NN Å , LU FO FT, RM JO E RD INN OG HO ILD LD . ET.

599;

IKO BÅ N O MO DE SA G LO DEL M GO LE MEN TYPE N ER O KA ET G HVE N BE EK SE R FO NYT MPE R TE L PÅ SEG S PÅ FE UTEN MAN LL ES REG GE U OPP LE LIKE SE R. M TT. EN MÅT DEN ER, NE

IK

O BÅ N O MO DE SA G LO DEL M GO LE MEN TYPE N ER O KA ET G HVE N BE EK SE R FO NYT MPE R TE L PÅ SEG S PÅ FE UTEN MAN LL ES REG GE U OPP LE LIKE SE R. M TT. EN MÅT DEN ER, NE

Spennende hodelykt med oppladbar batteripakke. USB inngang i batteripakken slik at powebank kan brukes som ekstra batteri.

HE AD BU S& LL TA LES KF9 5

LM IKO NTS EL NET LOG EM O EN ER IKO TE OU N ER NE TL ER INET ET FIR DIN E. FOR ETAL BR UK Å L SO M DEM GI ST . DEG ÅR SO FOR M AN BR TA UKE LL R ELEM MU LIG ENTE HET R. VA TIL NN Å , LU FO FT, RM JO E RD INN OG HO ILD LD . ET.

AURORA HEADLIGHT 2000 LMN

LM KA NTS KO NTE LOG DEN MPL R OG O ER ER EKS HJØ SA EN SAM RN MM EN KE L O MEN ER, SO SA G LE FATN M TT TT IN SA AV BÅ OPP G AV MM D FATT U EN E SK EL TFOR GIR ARPE IG. DR EN ING FU OG O ER LLST RG SA EN AN MTI D ISKE DIG IG O SO G M

HE AD BU S& LL TA LES KF9 5

THOM AS

399;

LM KA NTS KO NTE LOG DEN MPL R OG O ER ER EKS HJØ SAM EN SAM RN M EN KE L O MEN ER, SO SA G LE FATN M TT TT IN SA AV BÅ OPP G AV MM D FATT U EN E SK EL TFOR GIR ARPE IG. DR EN ING FU OG O ER LLST RG SA EN AN MTI D ISKE DIG IG O SO G M

IKO BÅ N O MO DE SA G LO DEL M GO LE MEN TYPE N ER O KA ET G HVE N BE EK SE R FO NYT MPE R TE L PÅ SEG S PÅ FE UTEN MAN LL ES REG GE U OPP LE LIKE SE R. M TT. EN MÅT DEN ER, NE

SKIN SKISETT SENIOR

THOM AS

HE AD BU S& LL TA LES KF9 5

THOM AS

LM IKO NTS EL NET LOG EM O EN ER IKO TE OU N ER NE TL ER INET ET FIR DIN E. FOR ETAL BR UK Å L SO M DEM GI ST . DEG ÅR SO FOR M AN BR TA UKE LL R ELEM MU LIG ENTE HET R. VA TIL NN Å , LU FO FT, RM JO E RD INN OG HO ILD LD . ET.

LM KA NTS KO NTE LOG DEN MPL R OG O ER ER EKS HJØ SAM EN SAM RN M EN KE L O MEN ER, SO SA G LE FATN M TT TT IN SA AV BÅ OPP G AV MM D FATT U EN E SK EL TFOR GIR ARPE IG. DR EN ING FU OG O ER LLST RG SA EN AN MTI D ISKE DIG IG O SO G M

TURSETT SENIOR

SKI: Madshus Beitostølen BINDING: Touring Auto

Rimelig markasett med trekjærne med carbonforsterkning. 180-210cm /5cm 48-44-46.

SKI & BINDING

1199;

TESTVINNER TV2 HJELPER DEG!

SKI & BINDING

3199; MOSJONSSETT SENIOR

SKI: Fischer Superlight Wax BINDING: Exercise Classic

Perfekt sett for mosjon og moderat trening. Litt bredere og mer inn-svinget enn racingskiene men med lav vekt og racingsåle for godt hold på smurning eller i crown utgave for mindre smørearbeid.

SKI: Rossignol R Skin CL IFP BINDING: IFP Race Classic

En av de mest ettertraktede felle-skiene og en referanseski i dagens marked. Testvinneren R-Skin er skien for mosjonistene og aktive skiløpere og kommer i lengder fra 186cm. Skiene har den tradisjonelle 100% Mohairfellen som gir god glid samt trygt og godt feste.

SKI & BINDING

2499;

HODELYKT SG-2000 L

MEST FOR PENGENE! SCORE 7,8 I STOR HODELYKTEST

Kombinert sykkel og hodelykt med 2000 Lumen. Usbinngang i batteripakken slik at powebank kan brukes som ekstra batteri.

HODELYKT SG-800 L

Hodelykt på 800 Lumen. Perfekt for løp og turer høst og vintermørket. Usbinngang i batteripakken slik at powebank kan brukes som ekstra batteri.

299;


SKIN SKI - TUR/MOSJONSSETT

LEKI CROSS SENIOR

249;

Aliminium turstav med standard stropp og trinse for bruk til fine turer i løypa. Str. 130-160 cm.

SKIN SKISETT SENIOR

SKIN SKISETT SENIOR

SKI: Fischer Twinskin Sport BINDING: IFP Tour Step in

SKI: Rossignol R Skin Ultra BINDING: IFP Tour Step in

Flott Turski med fischer sitt twinskin system, bred innsvinget modell som er stødig og lett å kontrollereog passer fint til de som vil kose seg i turløypene i eget tempo. Trekjærne med aircore og bredde 52-48-50.

Innsvingt markaski med fell. R-Skin Ultra er et soleklart alternativ for deg som skal ut å gå på tur i marka. Skiene er lette i vekt som gir enkelt og trygt feste samt stabile i nedkjøringer takket være sitt innsving.

SKI & BINDING

1999;

SWIX CT5 COMPOSITE

499;

Rør med stivhet og styrke til å tilfredstille de fleste skiløpere, PC håndtak, Pro Fit 2stropp i neopren og nylon, Stor ’97trinse, Bruksområder: Preparerte løyper, klassisk, skøyting

2499;

SKIN SKISETT SENIOR

SKIN SKISETT SENIOR

Smørefri klassisk konkurranseog treningsski med integrert kortfell. Et nytt og innovativt system fra Fischer med todelt fell og midtrand som gir lett føring, et sikkert feste og god gli. Skiene fungerer best ved faste forhold, ved de fleste temperaturer og er et ypperlig tilleggspar til de smørbare skiene. Prisgunstig ski med racingbelegg og WC universal slip. Mål: 41-44-44 mm. Lengder: 182-207 cm.

Ny og revolusjonerende smørefri markaski fra Madshus med integrert fell i smøresonen. Den progressive utformingen i sålen sikrer at fellen ikke subber i fremføringen, mens skiene er lette å trykke ned slik at man får et trygt og sikkert feste på de fleste fører. Den ekstra bredden og den gode innsvingen gjør skiene stabile og lette og gå på.

SKI: Fischer Twinskin Pro BINDING: IFP Race Classic

SKI & BINDING

2799; BLACK DIAMOND SPOT HODELYKT, 300 LUMENS.

BLACK DIAMOND SPRINTER HODELYKT, 250 LUMENS.

Spot har strobe-innstilling, rødt nattlys,dimming av hovedlys samt låsefunksjon. Lykten har batteriindikator og bruker standard AAA batterier. Vekt: 88g

Black Diamond Sprinter 200 lumens: vårt beste alternativ for løperen! Oppladbar lykt med rødt lys i bakhodet for synlighet langs veien. Vekt: 105 g.

499;

SKI & BINDING

699;

SKI: Madshus Normarka IGS BINDING: Exercise Classic NIS

SKI & BINDING

2999; ACLIMA ULL-HEADOVER En headover i ull kan blant annet benyttes som skjerf, pannebånd, balaklava eller lue. Produktet er elastisk, men kommer tilbake til sin opprinnelige form.

219,-


SWIX CT3

Ypperlig stav for turrennløpere, men også en meget god allroundstav for skiløpere uten startnummer. Swix CT3 er ekstra forsterket mot slag og skikanter, og er dermed en svært solid stav. Leveres med PCU håndtak med korkfylt termoplast i grepsonen, «Pro Fit» stropp og stor ’97 trinse.

TRENING GIR TRIVSEL

799;

KV+ TEMPESTA Kv+ Tempesta er en skistav med 90% carbon, som gjør at staven fortsatt er stiv og har en god pendel samt kraftoverføring. Skistaven har racing design og også fått forbedret grep/håndtak. Tempesta leveres også med Clip stropp som gjør det enkelt å ta av og på. Dette er den perfekte staven for den aktive.

999; SKØYTESETT SENIOR

SKI: Rossignol Cobra Skate BINDING: Exercise Scate NIS Rossignol Cobra Skate NIS er en langrennski for alt fra rekreasjonsbruk til den aktive nybegynneren. Skien har Rossignols Active Capkonstruksjon, Low Density kjerne og Extended Edge.

1299; SKI & BINDING


LANGRENN TRENING OG KONKURRANSE SKØYTESETT SENIOR

SKI: Fischer Crs Skating. BINDING: Exercise Skate NIS Rimelige skøyteski med AirCorekjerne og mal som RCS- og SCS-skiene. Skiene har også steinslipt racingbelegg og forsterkede sidekanter som gir god gli og lang levetid. Mål: 41-44-44 mm. Lengde: 172–192 cm.

SKI & BINDING

1799;

SKØYTESETT SENIOR SKI: Madshus Redline Skate Pluss BINDING: Exercise Skate

Redline Carbon Skate Plus har en geometri som har gir skiene svært gode egenskaper. Skiene har optimerte trykkpunkter og perfekt balanse mellom stabilitet, ekstrem glid, kontroll og snøfølelse. PR100X kjernen gir en lett og stabil skøyteski med lav svingvekt som er en stor fordel når man skøyter. P200 Nano Plus sålen er slipt med M6 struktur fra fabrikk som gir god glid på fuktig og grovkornet snø.

SKI & BINDING

2499;

FISHER RC3 SKATE

MADSHUS HYPER RPS

Skøytesko med relativt bred lest og Thermo Fit for god passform. Triple-F membran og Comfort Guard for varm, tørr og ventilerende sko. Svært aktuell til markaog semiracingski. Lett å ta på og av. Speed Lock system for hurtigsnøring

Skøytemodell med høy ankelstøtte, lest i full lengde og R3 yttersåle som gir skoen de egenskaper som kreves i konkurransesammenheng. Fjærlett skisko basert på konstruksjonen fra World Cup modellene med stødig og behagelig Cordura® konstruksjon, pustende MemBrain® softshell-overtrekk og vannavstøtende glidelås.

1299;

SKØYTESETT SENIOR

SKI: Fischer rcs Skate Hole Plus BINDING: Xcelerator Skate NIS Da er den velkjente RCS modellen kommet med hull i tuppen slik de to modellene over. Carbonlaminatene i tuppen reduserer vekten foran og reduserer svingvekten og dermed kraftforbruket.

SKI & BINDING

4499;

ROSSIGNOL X-10 SKATE X-10 Skate er en meget lett skisko som kombinerer god komfort og ytelse. Ny Expert Skate såle gir stiv flex og torsjonstivhet. God passform og sportslig design gjør denne skiskoen meget aktuell i dagens marked. Både for mosjonister og aktive tuløpere.

2699,-

1699,-

ALPINA A COMBI ALPINA A COMBI EVE Modellen A Combi er en svært populær klassisk/kombi skistøvel med ekstra god støtte på anklene. Passer til lange skiturer og trening og finnes i egen dame og herre utgave. Har plastmansjett og powerstropp lukking for riktig kraftoverføring og skikontroll. Hæljustering for optimal passform. Thinsulate isolasjon for ekstra varme og komfort.

1599,-

ALPINA CCL + MARATON En klassisk racingstøvel med 4Dry membran og med ekstra carbonstøtte gjør dette til en unik støvel for de virkelig lange rennene. Kombinasjonen av Xcelerator racingsåle og ny carbon sidestøtte gir økt stabilitet under lange turrenn og avlaster muskulaturen ved mye staking/og eller ved slingrete spor. Thinsulate isolasjon garanterer for at man holder seg tørr og varm på beina under lange økter og skirenn.

2999,-

NYTT KONSEPT! NORGE ER TIL FOR Å BRUKES, OG VI VET HVORDAN


SKISETT

SKISETT

SKI+BINDING

SKI+BINDING

1799;

699;

SKI MED STÅLKANT JUNIOR

TURSETT BARN

Fjelski med ¾ stålkant for for de yngre som og vil ha et godt grep på hardt og vanskelig føre. Kortfellefeste vil med fell sikre feste og godt innsving gjør den perfekt for moro i fjellet.

Smørefri barnesett for de minste i flotte fargerfor både jenter og gutter medferdigmonterte bindinger klar for bruk.

SKI: Åsnes Mountain Race Jr. BINDING: Rottefella NNN Dino jr.

LANGRENN JUNIOR

SKI: Fischer Snowstar 90-130 cm. jr. BINDING: Rottefella NNN Dino jr.

ANBEFALTE SKI- OG STAVLENGDER TIL BARN Løper Løper Ski

SKIPAKKE

Stav

ca. alder

cm

cm

3 år 4 år 5 år 6 år 7 år 8 år 9 år 10 år 11 år

110 115 120 125 130 135 140 145 150

100/110 110 120 130 130/140 140/150 150/160 150/160 160/170

75 80 85 95/100 100/105 105/110 110/115 115/120 120/125

Ski Skate

Staver Staver Classic Skate

Løper Ski ca.alder/cm Classic

cm

12 år/155 160/170 155/160 125 13 år/160 165/175 160/165 130 14 år/165 170/185 165/170 135

SKI+BINDING+SK0

1499; 135 140 145

NB! Nybegynnere bør alltid velge 5cm kortere ski. For smørefrie ski velg 5cm kortere ski.

SKIPAKKE BARN SKI: Fischer RCS Sprint Wax jr. 120-170 cm. Fischer RCS Sprint Crown jr. 90-170 cm. SKO: Ficsher XJ Sprint jr. BINDING: Rottefella NNN Dino jr.

Komplett pakke fra fischer med smørbare eller smørefrie ski i racing farger og matchende varme støvler. Godt innsving og spenn og støvler med litt støtte gjør dette til et flott tur sett for barn på både korte og lengre turer. Turpakke junior:


SKI +BINDING

1499; SKØYTESETT JUNIOR

SKI: Rossignol Delta Skating Jr. BINDING: Excelerator Skate Jr. Skøyteski for de yngre som vil komme i gang og prøve noe nytt. Alle unge prøver å skøyte og her har de riktig verktøy til det og med rette lengder, spenn og med lav tupp.

SKI +BINDING

999;

SKØYTESETT JUNIOR

SKI: Fischer RSC Skate Jr. BINDING: Excercise skate Junior skøyteski for de yngste. Denne skien er et godt utgangspunkt for de yngste når de skal lære seg å skøyte.

SKI +BINDING

1799; TRENINGSETT JUNIOR

SKI: Madshus Hypersonic Skate Jr. BINDING: Xcelerator Skate Jr

Hypersonic Skate Jr er en svært god skøyteski til en fornuftig pris. Den nye geometrien og lavere tupp gjør skien velegnet for klubbrenn, skitrening og skilek. 3D Torsion Cap-konstruksjon gjør dem til et utmerket valg for unge skiløpere på jakt etter en skøyteski som er lett, stabil, enkel å håndtere og som holder skjæret godt.

SKI +BINDING

1199; SKINSKI SETT JUNIOR

SKI: Rossignol Speed Skin Jr. BINDING: IFP Step in Jr Rossignol har hatt stor suksess med felleski i lange lengder. Men nå tar det av også til barn. Skiene har trekjerne og er robuste til alle slags føre og snøforhold. Med Rossignol Speed Skin slipper du å smøre skiene, her er det bare å ta på seg skistøvlene og komme seg på tur.

599; FISCHER XJ SPRINT JUNIOR

ROSSIGNOL COMP JUNIOR

ALPINA SPORT TOUR JUNIOR

Sporty syntet barnestøvel i tøft racing-design med elastisk gamasj over snøring.

Kombisko til junior som brukes til både klassisk og skøyting. God ankelstøtte med strambar velcro hjelper å holde stabiliteten under skøyting eller i krevende utforkjøringer.

Sporty, lett og komfortabel turstøvel for barn/juniorer. Overdel med dobbel pløse, glidelås og gamasjekrok. Godt polstret, anatomisk formet innleggsåle og Thinsulate isolering, som gjør den varm.

799,-

1099,-

SKI +BINDING

1399;

Varm og komfortabel junior kombistøvel som kan brukes både til klassisk og skøyting med vannavvisende egenskaper. Komposittlest i full bredde og lengde gir fleksibilitet forover når du trenger det, samtidig som den anatomisk tilpassede kombi-ankelstøtten gir vridningsstivhet for bedre kontroll under skøyting.

1299,-

1799;

SKINSKI SETT JUNIOR

TRENINGSETT JUNIOR

Ny prisgunstig smørefri barn og juniorski med integrert kortfell. Fellen gir et meget godt feste og relativt god gli. Innsving for god stabilitet og gjør det enklere å svinge, skrense og ploge. IFP-plate med Fischers TURNAMIC® bindingssystem for enkelt å kunne flytte binding for justering av feste og gli.

Hypersonic Classic Jr er en svært god ski med 3D-design til en rimelig pris for en junior langrenn ski med enorm verdi. Torsion Cap konstruksjon gjør den til et utmerket valg for unge skiløpere på jakt etter en klassisk ski.

SKI: Fischer Performance Skin Jr. BINDING: Inkl. binding

199; MADSHUS HYPER JRR COMBI

SKI +BINDING

SKI: Madshus Hypersonic Classic Jr. BINDING: Xcelerator Classic Jr

299;

LEKI VASA JUNIOR

EXEL X-CURVE JUNIOR

Aluminium turstav for barn og ungdom med standard stropp og trinser. Str 80-120 cm.

Treningsstav for junior i 45% carbon med Evo+ grip og avenger trinse. Str 110-140 cm.


NANSEN/ CECILIE SKOG M/FELLELÅS

Nansen er den optimale fjellskien, bred med stort innsving og gode flyteegenskaper. Lengde: 180-205 cm. Cecilie Skog skien har god innsving og bredde som gjør skien lettsvingt med gode flyteegenskaper. Lengde: 170-185 cm.

OSPREY TEMPEST 9 DAME

OSPREY TALON 11 HERRE

Den nye generasjonen av den ikoniske Tempest-serien har kommet, basert på 10 år med design. Tempest 9 har rent, moderne design og fantastisk ytelse, uansett type eventyr. Tempest 9 vil ikke skuffe deg som den perfekte lette dagssekken.

Tempest og Talon har et rent, moderne design og fantastisk ytelse, uansett type eventyr. Tempest og Talon vil ikke skuffe deg som den perfekte lette dagssekken.

999,-

999,-

3999,-

SETTPRIS

3499; 0,5 L.

199; 149; Vårt u er gull

100% merinoull garantert «mulestingfree»

129;

0,5 L.

0,75 L.

129; 149;

VIDDEN TERMOS 0,5/1 LTR.

TERMOKOPP 0,35/0,45 LTR.

TERMOFLASKE 0,5/0,75 LTR.

Lettvekter, uknuselig og holder drikken kald eller varm - lenge. Med drikkekopp.

Urban drikkekopp har et praktisk lokk, som åpnes ved et trykk. En egen låseknapp på lokket, hindrer at koppen åpner seg uønsket.

Isbjørn Stone Termoflaske har et stilig design, er lett i vekt, og ikke minst - den holder drikken kald eller varm - lenge.

ww

VIKAFJELL FINSE ULLSETT SENIOR Ny kolleksjon fra Vikafjell! Vikafjell er sporty ullundertøy i 100% ren merinoull. Str. S-XXL/36-42.

499;

Da er tiden vår i MX Sport over og vi ønsker alle velkommen til våre nye Sport Norge butikker:

Sport Norge Os Sport Norge Askøy Sport Norge Sletten Sport Norge Laguneparken Sport Norge Åsane Sport Norge Sotra 55 11 77 77 Atleten Knarvik 56 35 04 15

FORBEHOLD OM TRYKKFEIL

Sport Norge skiavis 2017  
Sport Norge skiavis 2017