Page 1

DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

NYHET! VI LANSERER ‘KLIKK & HENT’

Velkommen til vår helt nye Klikk & Hent-løsning på Sportnorge.no

HVILKE FELLESKI SKAL JEG VELGE?

Vi har felleskiene som passer nettopp deg. Side 11

TOPPTUR I TRYGGE RAMMER!

Forbered deg på tipp-topptur. Side 33

ALPINBRILLEGUIDE Se lyset. Side 25


#norging

“BEST HYBRID

VINN GAVEKORT HVER ENESTE UKE Hver eneste uke trekker vi ut en heldig vinner av et gavekort på kr 1000. Merk dine Instagrambilder med #norging for å bli med i trekningen! Sjekk ut @sportnorge.no på Instagram for mer informasjon.

ÈN STØVEL TIL ALT!

SPORT NORGE KJENNER FAGET! I våre butikker skal du være helt trygg på at du får den aller beste kjøpshjelpen, servicen og oppfølgingen som er mulig når du skal handle nye ski eller skiutstyr: Våre ansatte kurses nemlig både teoretisk og praktisk, og vi tar med våre ansatte på test av sesongens modellutvalg hvert eneste år - både nordisk og alpint.

Justerbar stivhet/flex fra “Soft” til “Hard”

Hvorfor? Vi ønsker ikke bare å selge produkter. Vi ønsker å selge den store, gode og riktige opplevelsen som følger med et produkt: Følelsen av å ha nådd en topp man ikke trodde man kunne nå, følelsen av å mestre sin første, ordentlig skjærende carvingsving, følelsen av en hjelm som sitter så godt på hodet at man ikke behøver lue på innsiden for å holde varmen. Dèt er hva vi selger!

Gåmodus med 48º utslag og solid hempe som enkelt åpnes/låses

Velkommen ut, Norge er til for å brukes! ---------Test skiene før du kjøper: Sport Norge Laguneparken, Sartor og Oslo fungerer som testsentre for både alpin- og nordiske ski. Her er det er mulig å prøvekjøre store deler av sortimentet etter avtale med den enkelte butikk. Priser: Depositum: kr 1000,-Refunderes ved tilbakelevering av ski Dagleie: kr 200,-Refunderes ved eventuelt kjøp av ski Leveres med Tech-såle som standard. Er kompatibel med “Grip-Walk” alpinbindinger, såvel som randobindinger

...og du? Hos Sport Norge monterer vi alltid dine nye ski helt gratis!

NYHET HOS SPORT NORGE: ROXA - ITALIENSK KVALITET! ROXA er en uavhengig familiebedrift som i 35 år bokstavelig talt har produsert støvlene sine ved foten av de Italienske Dolomittene. Det som gjør ROXA så unikt som merkevare er at de produserer skistøvler - og kun skistøvler - med 100% fokus på innovative løsninger, materialvalg og passform. Prøv en ROXA støvel på føttene dine - du vil bli positivt overrasket!

2  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


BOOT OF THE YEAR” – POWDER.COM - SEPTEMBER 2019

Intuition® 100% formbare innerstøvler for optimal passform og komfort

Innovativ Powerstrap som kan justeres trinnløst og åpnes/lukkes selv med skibukse trukket på utsiden

KLIKK

& HENT

Midtklype med 45º vinkel gjør at hælen alltid sitter på plass

ROXA R3 130 TI I.R.

Hybridstøvel - Herre Testvinnende hybridstøvler med skall i grilamid som er både stivt og lett. Ypperlig alternativ for både toppturer, bakke- og frikjøring. Formbare innerstøvler med svært gode varmeegenskaper og behagelig komfort. Lestbredde: 99-101 mm / Flex: 130 / Vekt: 1520 gram / Str. 26-31 LØSSALG:

I PAKKE:

4599;

FØLG OSS GJERNE PÅ

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

3924;

|

#NORGING

Foto: Endre Knudsen

Anatomisk formet tåboks med bredde på 99-101 mm


ALPINSETT - JUNIOR

ELAN RS RIPSTICK/RC RACE

OAKLEY O FRAME 2.0

+ Quick Shift 7.5 binding Det er ikke alle juniorer som er nybegynnere på ski. Dette er en glimrende alpinski med godt kantgrep, lekenhet og stabilitet, alt for å kose seg i bakken. Laminert trekjerne og Waveflex sørger for at skien gir optimal snøkontakt. Passer til variert kjøring på alle typer underlag og er det beste verktøyet for å utvikle seg på ski.

Alpintbrille - Junior Super juniorbrille i velkjent, god Oakley kvalitet. Orange allroundglass for bruk i både skyet vær, sol og på kveldskjøring. Linsene er produsert i Plutonite polykarbonat, noe som gjør dem veldig klare å se ut gjennom, samtidig som de er mer resistente mot riper enn hva mange andre briller vil være. Antidugg-behandlet innside gir god sikt og trygge opplevelser i alpintbakken.

Mål: 114-70-99 SKI+BINDING:

499;

1799;

TA STEGET VIDERE!

ALPINA AJ2 GIRL/AJ2 MAX

LØSSALG:

799;

I PAKKE:

679;

Alpintstøvel - Barn Behagelig barnestøvel med to spenner som tilbyr enkelt inn-/ utsteg slik at barna selv kan betjene støvlene. Thinsulate innerstoff med deilig komfort og svært gode varmeegenskaper. Leveres i både gutt- og jentedesign. Str. 16.5–21.5.

ALPINA AJ3 GIRL/AJ3 MAX

LØSSALG:

899;

I PAKKE:

764;

Alpintstøvel - Barn/junior Behagelig barne- og juniorstøvel støvel med tre spenner som tilbyr enkelt inn-/utsteg slik at barna selv kan betjene støvlene. Thinsulate innerstoff med deilig komfort og svært gode varmeegenskaper. Leveres i både guttog jentedesign. Str. 22.5–23.5.

ALPINA AJ4 GIRL/AJ4 MAX

KLIKK

LØSSALG: & HENT

999;

I PAKKE:

849;

Alpintstøvel - Junior Behagelig juniorstøvel med fire spenner som tilbyr enkelt inn-/ utsteg slik at barna selv kan betjene støvlene. Thinsulate innerstoff med deilig komfort og svært gode varmeegenskaper. Leveres i både gutt- og jentedesign. Str. 24.5–27.5.

LEKI RIDER

Alpintstav - Barn/junior Lett, god og solid alpinstav til barn som finnes i flere kule farger. Laget i solid aluminium som tåler mye, samtidig som den er lett. Myke, gode håndtak som er ergonomisk utformet og har justerbare stropper. Lengde: 75-105 cm. KLIKK

149;

& HENT TILBEHØR

ALPINSETT - BARN/JUNIOR

ELAN MAXX/SKY

+EL 4.5/7.0 binding Stilige og lettkjørte alpintski som innbyr til stor skiglede og mestringsfølelse for barn i alpintbakken. Elan har lang erfaring med å skape barneski som gir jevn flex og lav vekt slik at barna kan mestre svingteknikk på enklest mulig måte. Leveres med Shift bindingssystem som enkelt kan justeres til større støvler etterhvert som barnet vokser. Lengde: 80-120 cm.

SKI+BINDING:

999;

LETTKJØRT OG RIMELIG

STØVLER

ALPINT - BARN & JUNIOR

4  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


#fagsport

START UTEN STAVER! Et av de beste rådene vi kan gi til foreldre som skal investere i barnets første sett med skiutstyr, er å starte uten staver. Når barnet skal lære skiene å kjenne er det mange nye inntrykk som skal fordøyes, og staver blir fort bare et ekstra element som kan forstyrre læringsprosessen. La barnet heller glede seg over skiene, mestre dem så langt som mulig og innlære god skibalanse - før man implementerer stavene i opplevelsen på et senere tidspunkt når man føler at barnet har en nytteverdi av å bruke staver.

TWINTIPSETT - JUNIOR

INGEN ER FØDT MED SKI PÅ BEINA

& HENT SKI

– Gi barna gode skiopplevelser fra begynnelsen! Skal du fostre skiglade barn gjelder det å ikke gå i fellene som gir barnet en dårlig skiopplevelse i starten. Fremgang avler fremgang, og glede avler glede når det kommer til barn og ski. En vanlig snubletråd for foreldre er at de kjøper for stort utstyr til barna. Dette er i utgangspunktet en god tanke, med hensyn til miljø og lommebok, men vil ikke hjelpe barnet i gang med skigleden. Kjøper man for store skistøvler til barnet mister man skoens evne til å støtte og stabilisere den lille skiløperen. Dette gjør det vanskeligere å holde balansen, og kan lett føre til gnagsår. Dersom man ønsker å ha litt rom for vekst, kan man legge inn maks en pekefingerbredde med luft fremme i støvelen. Da er det plass til en tykk ullsokk, og skoene kan forhåpentligvis brukes i en sesong eller to til.

K2 DREAMWEAVER/POACHER JR

+ Marker M 7.0 binding K2 twintipski for de kuleste barna! Markedets mest populære twintipski for gutter og jenter. Skiene har en myk trekjerne med glassfiber som gir økt holdbarhet og lang levetid. Både framski og bakski har en liten Rocker som gir en leken og lettsvingt ski og det er nok innsving til at junior kan øve på skjærende svinger i bakken. Dette er en perfekt ski for lek og morro og starten på det som vil bli et liv med mange gode skiopplevelser. Mål: 102-75-96. Lengde: 129-149 cm. SKI+BINDING:

2199;

Dersom et barn aldri har gått på ski før, bør man ikke kjøpe for lange ski. Om skiene blir for lange er de vanskelige å håndtere og kommer lett i kryss.

SALOMON QST ACCESS 70T JR

Langrennsski til barn skal være omtrent i barnets kroppshøyde, og alpinski skal nå barnet omtrent til haken. Husk at barneski er tilpasset barn. De er mykere og mer tilgivende, og gjør det enklere å lære seg korrekt teknikk enn det voksenski gjør.

Alpintstøvel - Junior Ypperlig hybridstøvel for junior. Gir muligher for utvidet gåutslag slik at støvlene kan brukes til enkle toppturer, uten at det går på bekostning av kjøre egenskapene. Flex: 70. Vekt: 1580 gram. Str. 22.5-27.5.

TIPS: Dersom skistøvlene ikke har det som standard, kan det være lurt å bytte ut sålene i barnets skisko med en god, varm ullsåle for ekstra gode varmeegenskaper!

1799;

FØLG OSS GJERNE PÅ

: SPORT NORGE

KLIKK

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING


SMITH ZOOM JR

SWEET PROTECTION BLASTER II JR

STIGA SNOWPOWER

599;

799;

499;

SMITH OPTICS RASCAL GOGGLE

SMITH OPTICS DAREDEVIL GOGGLE

STIGA SNOWRACER CLASSIC

349;

549;

799;

Skihjelm - Barn/junior Superlett skihjelm for barn og junior med vekt på kun 350 gram. På tross lav vekt er det likevel en sikker hjelm med in-mold skall og sideklaffer som beskytter godt. Innside i myk fleeceliner, og størrelseshjulstering i nakken. God passform! Str. 48-53 cm / 53-58 cm.

Skibrille - Barn Alpinbrille laget for barn. I motsetning til mange barnebriller har man ikke her bare nedskalert en voksenbrille til en mindre størrelse. Her har man begynt i andre enden, og designet en brille som skal passe så godt som mulig til et barneansikt, også kombinert med hjelm.

SWEET PROTECTION BACK PROTECTOR VEST

Ryggskinne - Barn/junior Back Protector Race Vest JR gir den samme overlegne beskyttelsen som voksenversjonen. Den er lett, ventilert og gir optimal beskyttelse. for ytterligere justering. Str. XS-S.

999;

Skihjelm - Junior Svært komfortabel allmountain-hjelm laget for barn. Ultralett formstøpt hjelm med ABS-forsterket hardskall for ekstra styrke i utsatte områder. Hjelmen er oppdatert med nytt Comfort Interior, som gir den bedre passform. Vekt: 400 gram. Str. SM - ML.

Skibrille - Junior Alpinbrille laget for junior. Linsen er antiduggbehandlet, og rammen er myk slik at den føyer seg godt etter ansiktsfasongen. Skumgummien som er i kontakt med ansiktet er allergivennlig. Laget slik at det er plass til vanlige briller på innsiden.

SALOMON FLEXCELL JR

Ryggskinne - Junior Pustende, fleksibel ryggbeskytter spesialdesignet for barn. Støtdempning som absorberer slag. Vesten kan vaskes. Komfortabel passform. Str. S-XL.

799;

Akebrett - Barn/junior/senior Moderne akebrett med kult utseende og solid plastkropp. Lav egenvekt kombinert med retningsstabile meier og god presisjon på styringen gir mye moro i akebakken. Leveres med integrert håndbremse, detaljer i refleks og solid drag slik at man enkelt drar med seg akebrettet opp igjen til topps. Passer fra ca. 4 år og oppover.

Snøkjelke - Junior/senior Den tidløse, klassiske Snowraceren fra Stiga. Gjennomført snøkjelke av god kvalitet med solid stålramme, meier og bremse. Kjelken har sikkerhetsratt, drasnor, doble fotbremser og styrefjær. Styrfjæren sørger for at snowraceren stopper dersom du ramler av i fart. Like gøy for store som små! Passer fra ca. 6 år og oppover.

STIGA SNOWRACER SX

Akebrett - Junior/senior Den røffeste av Snowracerne fra Stiga. Utstyrt med styre som på en BMX-sykkel og laget for å tåle røffe påkjenninger. Ypperlig kjelke for hopp, triks, fart og spenning. Passer fra ca. 6 år og oppover.

1399;

ALPINT - BARN & JUNIOR

6  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK

KLIKK

& HENT TILBEHØR


Enestående allroundegenskaper!

ELAN RIPSTICK 86 T/TW

+ Tyrolia 7.5 binding Mange ønsker seg én ski som funker til alt. Elan Ripstick 86 junior er trolig det nærmeste du kommer dette. Dette er en super inngangsbillett for de yngste til en verden fylt av opplevelser både i og utenfor bakken. Leken, men stabil ski som takler alle typer underlag og som i tillegg er lett nok til å bruke på toppturer dersom man oppgraderer til en toppturkompatibel binding. Lengde: 138-168 cm / Vekt: 1300 gram / Mål: 123-86-112 SKI+BINDING:

2999;

Formbare innerstøvler

Progressiv flex

Ski-/gåmodus Alpinkompatibel

Tech-fester

ROXA R3 FLIGHT 75 JR

Toppturstøvel - Junior Fantastisk inngangsbillett til gode toppturopplevelser for de yngste. Fullspekket med funksjonalitet som man vanligvis kun finner i dyrere støvler. Cabrio-konstruksjon som sikrer progressiv flex i skallet, og tre gode klyper gir gode tilpasningsmuligheter. Gllimrende også som bakkestøvel. Leveres med formbare innerstøvler. Lestbredde: 99-101 mm. Flex: 75. Vekt: 1540 gram. Str. 22.5-26.5.

2999;

KLIKK

LEKI SPITFIRE LITE S

Alpinstav - Junior Lett alpinstav til junior med det geniale Trigger S systemet som gjør at man enkelt kan tilpasse stroppen til hansken og deretter raskt klipse deg av og på staven mens stroppen sitter rundt hansken. Utløserfunksjon som gjør at reimen løsner ved fall. Lengde: 100-115 cm. NB: Utvalgte butikker.

349;

FØLG OSS GJERNE PÅ

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

& HENT STØVEL

KLIKK

& HENT SKI

|

#NORGING


TURSKISETT

SKØYTESETT

SKØYTESETT

FISCHER SNOWSTAR JR

FISCHER SCS SKATE JR

MADSHUS ACTIVE SKATE JR

Lengde: 90-140 cm Mål: 54-48-52

Lengde: 121-161 cm Mål: 41-44-44

Lengde: 120-160 cm Mål: 44-42-43

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

FOR FERSKE LØPERE

TRYGG SKØYTEOPPLEVELSE

+Tour Step-in IFP binding Myke, smørefrie langrennski til barn og junior. God bredde og fint innsving gjør dette til en ski som tilbyr mye skiglede, selv for helt ferske løpere. Leveres med ferdig monterte bindinger som barnet selv enkelt kan betjene.

+ IFP Skate binding Fischer SCS Skate velges av mange juniorløpere som ønsker seg en prisgunstig treningsski med mange av de samme kvalitetene som RCS-skiene. Lett og sterk AirCore-kjerne, universalt racingbelegg og DTG World Cup Universal steinslip er alle forutsetninger for en god skøyteopplevelse.

799;

1358;

TURSKISETT

+Rottefella Exercise Skate binding Active Skate Junior er en utmerket ski til unge skiløpere som vil lære seg å skøyte. Skiene er lette og livlige med en solid paulownia kjerne. Spennet er naturligvis tilpasset for skøyting. Leveres med Rottefella skøytebinding. Vi anbefaler kombistøvel til de yngste løperne, og skøytestøvel til de litt eldre.

1528;

FELLESKISETT

GÅ FRA FAR

FELLESKISETT

FISCHER SPRINT WAX/CROWN

FISCHER SKIN PERFORMANCE JR

FISCHER TWIN SKIN PRO JR IFP

Lengde: 90-170 cm Mål: 51-47-50.

Lengde: 117-167 cm Mål: 51-47-50

Lengde: 117-167 cm Mål: 48-44-46

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

+ Tour Step-in IFP binding Svært aktuell og populær smørbar barneski som mange har startet sin skikarriere på. Den er myk, lett å svinge med, og har avrundet flexitupp for barnets sikkerhet. Lett og sterk trekjerne og sidekantforsterkninger gir skiene godt kantgrep og lang levetid. Leveres i både smørbar og smørefri variant.

+ Tour Step-in IFP binding Smørefri klassisk ski til junior med integrert kortfell som gir et sikkert feste og god gli, og er perfekt de dagene man sliter med å treffe på smøringen, eller om man ikke liker å legge på klister. Skiene har innsving som gjør dem stabile og enkle å svinge, skrense og ploge med. Dette er en fin ski for tur, trening og lek.

999;

1299;

GAMMEL KLASSIKER

+ Tour Step-in IFP binding Smørefri juniorski med integrert kortfell. Fellene gjør at skiene er klare til bruk når du får lyst på en impulsiv skitur. Perfekt også de dagene man sliter med å treffe på smøringen, eller om man ikke liker å legge på klister. Innsving for god stabilitet og gjør det enklere å svinge, skrense og ploge. Ypperlig for tur og trening.

1499;

SUPER TURSKI

FOR SKIGLADE BARN

LEKI VASA JR

Langrennstav - Barn/junior Solid langrennsstav til barn og junior i aluminium. Staven har justerbar stropp. Lengde: 80-120 cm

199;

ALPINA SPORT TOUR JR

LEKI XTA 5.5 JR

Langrennstøvel - Barn/junior Prisgunstig og god turstøvel til barn og junior. Sporty, lett og komfortabel. Overdel med dobbel pløse, glidelås og gamasjekrok. Godt polstret med anatomisk formet innleggssåle. Thinsulate isolering som gjør den spesielt varm. Str. 26-38.

Langrennstav - Junior Lett langrennsstav i aluminium av høyeste kvalitet. Leveres med Trigger Shark systemet til Leki som gjør at du enkelt kan tilpasse stroppen til hansken og deretter raskt klipse deg av og på staven mens stroppen sitter på hånden. Lengde: 120-130 cm.

LØSSALG:

399;

699;

I PAKKE:

594;

FISCHER XJ SPRINT

Langrennstøvel - Barn/junior Sprint er Fischers mest populære barneskisko med god passform og overtrekk i neopren som holder små føtter varme og tørre. Myk såle for naturlig fleksibilitet i foten. Det tøffe svarte og gule racingdesignet matcher Sprint-skiene. Str. 28-40. LØSSALG:

799;

NORDISK - BARN & JUNIOR

8  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK

I PAKKE:

674;


#fagsport

TRENGER JEG KORTFELLER? Mange av turfjellskiene fra Åsnes og Fischer leveres nå klargjort for bruk av kortfeller. Disse skiene er i utgangspunktet smørbare og kan smøres med festevoks etter eget ønske, men det er samtidig mulig, via prefabrikerte spor, å hekte på kortfeller i området hvor det ellers er festevoks. I praksis gjør dette skiene smørefrie, og fordelen med kortfeller er at de vil tilby godt feste under de fleste forhold. For deg som ikke er trygg på smøring av ski er kortfeller et supert alternativ, med den fordel at de kan tas av i nedkjøringene for ekstra god glid. Stålkant

Kortfellekompatibel

ÅSNES MOUNTAIN RACE JR

+ Prolink Access NNN juniorbinding Mountain Race Junior er en fullblods tur- og fjellski for de minste. En ski med ¾ stålkant som sikrer godt grep på hardt og vanskelig føre. Fellelåsen gir de minste et solid grep og sikrer godt humør på hele turen. Skien har god innsving, en perfekt ski for lek og moro i fjellet. Et tips er å velge en kombistøvel, som ofte er mer stabil og gir økt skiglede. Mål: 60-51-55 / Lengde: 140-170 cm. NB: Bindingstype kan variere fra butikk til butikk.

MADSHUS RACE PRO JR

Kombistøvel - Junior Kombistøvel til tur, trening og konkurranse. Softshell-konstruksjonen gir en varm og komfortabel sko som puster og er vannavvisende. Skoene har optimal såleflex for klassisk langrenn, mens ankelstøtten sikrer god stabilitet i skøyting, og gjør den også velegnet for bruk med litt bredere stålkantski. Str. 33-42. LØSSALG:

SKI+BINDING:

1699;

1299;

I PAKKE:

1104;

KLIKK

& HENT SKI

KLIKK

& HENT TILBEHØR

FØLG OSS GJERNE PÅ

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING


#fagsport

RIKTIGE STAVER ER GULL!

499;

LEKI XTA 5.5 SR

Det er ikke noe fasitsvar på hva som er rett stav for deg, men et par vurderinger bør likevel ligge til grunn for hvilken stav som burde passe ditt bruk best. Se først og fremst etter en stav du liker grepet på, da det er lite givende å gå med staver som ikke er gode å holde i. Deretter bør du etter beste evne sitte ditt ferdighets- og aktivitetsnivå i bås. Jo mer du går på ski, jo mer glede vil du ha av en stivere og lettere stav. Som hovedregel skal en skøytestav nå deg til øreflippen og en klassiskstav rekke deg i armhulen. Vi hjelper deg gjerne!

Langrennstav - Senior Lett tur- og treningsstav i aluminium. Leveres med det geniale Trigger Shark som gjør at du enkelt kan tilpasse stroppen til hansken og deretter raskt klipse deg av og på staven mens stroppen sitter på hånden. Lengde 125-160 cm.

999;

LEKI PRC 700

Langrennstav - Senior Høykvalitets carbonstav med Trigger Shark stroppesystem. Stroppen er ergonomisk utformet, sitter perfekt på hånden og sikrer god kraftoverføring i hvert tak. Lengde: 140-170 cm.

KLIKK

& HENT TILBEHØR

FELLESKISETT

FELLESKISETT

FELLESKISETT

FISCHER TWIN SKIN PRO

FISCHER TWIN SKIN SUPERLITE

FISCHER TWIN SKIN RACE

Lengde: 182-207 cm Mål: 41-44-44

Lengde: 179-204 cm Mål: 48-44-46

Lengde: 187-207 cm Mål: 41-44-44

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

+ IFP Contol Step-in binding Testvinneren som er blitt en favoritt! Prisgunstig klassisk treningsski med integrert kortfell. Allroundski for tur og trening som gir sikkert feste og god glid. Såle av sintret WC Pro materiale og 70% Mohair fell. Twin Skin Pro lagerføres med både medium og stivt spenn.

+ IFP Control Step-in binding Muligens en av de beste allroundskiene i markedet. Lett og robust konstruksjon med integrert kortfelle, bra med innsving og såle med gode glidegenskaper. IFP-plate med Fischers TURNAMIC bindingssystem for enkelt å kunne flytte bindingene for justering av feste og gli.

2973;

3143;

TESTVINNER FOR FOLKET

ALPINA SPORT TOUR

Langrennstøvel - Senior Prisgunstig og god turstøvel. Sporty, lett og komfortabel. Overdel med dobbel pløse, glidelås og gamasjekrok. Godt polstret med anatomisk formet innleggssåle. Thinsulate fòring. Testvinner hos Dinside i februar 2019. Str. 36-47.

LØSSALG:

799;

+ IFP Race Classic binding Klassisk konkurranse- og treningsski med integrert kortfell i 100% mohair. Perfekt de dagene man sliter med å treffe på smøringen, eller om man ikke liker å legge på klister. Lett og sterk Air Core-kjerne og DTG World Cup steinslip gjør disse skiene til en sikker vinner i sin prisklasse.

3999;

KLASSIKER I NYTT FORMAT

ALPINA T 15

Kombistøvel - Senior God og komfortabel kombistøvel myntet på tur og trening. Med stødig ankelstøtte og powerstrap som gir ekstra stabilitet til ankelen. Thinsulate-fòring gjør støvlene gode og varme. NNN-såle. Str. 36-47. NB: Utvalgte butikker.

I PAKKE:

679;

LØSSALG:

1199;

I PAKKE:

1099;

FOR DEN AKTIVE

MADSHUS KOMBISTØVEL

Hyper U - Senior Kombisko som passer godt til både tur og trening. Pustende og vannavstøtende materiale som gjør at du holder deg tørr og varm. Ankelstøtten og en myk såle gir god støtte til skøyting og gode egenskaper for klassisk. Str. 36-47. NB: Utvalgte butikker. LØSSALG:

1599;

I PAKKE:

1359;

ALPINA CCL+ MARATHON

Langrennstøvel - Senior Super støvel for de aktive som ønsker ekstra stabilitet under lange skirenn med mye staking. Thinsulate isolasjon i overdelen gir også en varm og meget komfortabel skisko. Str. 36-47. NB: Utvalgte butikker.

LØSSALG:

3199;

NORDISK

10  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK

I PAKKE:

2719;


HVILKE FELLESKI PASSER BEST FOR MEG? Trenden er for lengst snudd fra smørbare til smørefrie ski, og vi selger nå en klar overvekt av felleski i alle våre butikker. Du slipper å tenke på smøring, og du får fortsatt god gli på skiene! Best av alt - terskelen for å ta seg en helt spontan skitur er betydelig redusert! Felleski er, enkelt forklart, en smørefri langrennski hvor fiskeskjellmønsteret under foten er byttet ut med en formskjært skifelle. Når man legger kroppsvekten over fellen og sparker fra får man feste, og når man letter på trykket og fører skien framover glir man godt. Fordelen med en felle kontra det tradisjonelle fiskekjellmønsteret, er at fellen tilbyr bedre feste og fraspark under de fleste forhold.

FISCHER TWIN SKIN SPORT

+ Tour Step-in IFP binding Prisgunstig smørefri markaski med bra innsving og integrert kortfell til turbruk. Twin Skin fellene gjør at skiene er klare til bruk når du får lyst på en impulsiv skitur. Perfekt også de dagene man sliter med å treffe på smøringen, eller om man ikke liker å legge på klister. Leveres med TourStep in IFP-binding som er enkel i bruk og passer til de fleste modeller av langrennstøvler på markedet.

Vi har felleski for både nybegynnere og de mer viderekomne, og du finner blant annet merkene Madshus, Rossignol og Fischer hos oss, med en overvekt av sistnevnte. Alle våre felleski har til felles at de leveres med flyttbare bindinger. I en rask håndvending, og uten verktøy, kan man flytte bindingen lengre fram på skien for bedre feste, eller lengre bak på skien for bedre glid. Felleski for voksne Nybegynnerskiene er brede og har et lavt tyngdepunkt, for enkelt å kunne gi godt feste. De er også innsvingt, slik at de er lettere å kontrollere og svinge med.

Lengde: 179-204 cm. Mål: 52-48-50.

Spennet vil være noe annerledes og mer spisset på ski som er for viderekomne løpere. Dette gjør at det krever bedre teknikk å få godt feste med en mer spesialisert ski, men som belønning for dette vil du raskt oppdage at du kommer deg veldig fort frem i løypene. Trenings- og racingski er dessuten ofte uten særlig innsving, noe som kan gjøre dem vrien å styre for en fersk løper.

SKI+BINDING:

1999;

For voksne løpere skal skiene være fra 15-25 cm høyere enn egen kroppshøyde, alt etter ferdighetsnivå og bruksområde, men det viktigste er at spennet er riktig i forhold til din kroppsvekt. Vi hjelper deg naturligvis å velge ski med riktig spenn, slik at du får en ski som helt riktig for deg med hjem. Felleski for barn Skal du få barna med på tur, er det viktig at de får mestringsfølelse fra første stund. Det viktigste er at skiene ikke er for lange, og at de er oppleves enkle i bruk.

FISCHER RC5 CLASSIC

Klassisk skistøvel - Senior Dynamisk og god skisko som passer til lange skiturer, turrenn og raske treningsøkter. En meget aktuell og prisgunstig klassisk sko med relativt bred lest og Thermo Fit som gir god passform og stabilitet. Fischers Speed Lock system for hurtigsnøring. Str. 36-47. LØSSALG:

1899;

KLIKK

& HENT STØVLER

KLIKK

I PAKKE:

1614;

FØLG OSS GJERNE PÅ

Start med ski som har samme høyde som barnet, så kan du kjøpe litt høyere ski når barna har blitt mer skivante. Vekt er ikke like viktig for barn som for voksne, men her er det viktig at man velger ski som er bløte nok til at barnet klarer å få feste/fraspark så enkelt som mulig. For de ferskeste barna har vi felleski med en stor fell under, som gir god stabilitet og som er svært lett å få feste med, mens for de mer skivante barna har vi ski som er smalere og med kraftigere spenn - som i sin tur gjør at man kan gå vesentlig raskere på ski. Vi anbefaler at du preparerer skiene før førstegangsbruk, slik at du får best mulig glid. Vi har prepareringsverksted i alle Sport Norge-butikker, og vi hjelper deg mer enn gjerne - også med gode råd!

& HENT SKI

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING


FISCHER EASY ANTI ICE SKIN HF

FISCHER EASY SKIN CARE KIT

Fellevoks - 80 ml Flytende voks tilsatt fluor som reduserer ising i de korte hårene som en felle består av. Skiene får også økt levetid. Gir bedre glid og reduserer opptak av smuss i fellen. Enkelt og raskt.

Vedlikehold for felleski Praktisk sett for langrennsski med integrerte kortfeller. Settet består av det du trenger til vedlikehold av dine fellski: To flasker à 80 ml med rense-/glidprodukt samt tilhørende tørkepapir. Enkelt og raskt å bruke for både turløpere og hobbyracere.

349;

499;

FISCHER EASY SKIN CLEANER

MADSHUS INTELLIGRIP SKIN

Fellerens - 80 ml Spesialprodukt for felleski, utviklet for å rengjøre fellene for skitt og smuss fra løypene. Slik gjenopprettes skienes fulle gli- og festeegenskaper. Ved bruk av fellski vil det generelt over tid samle seg skitt og voksrester fra løypa i fellen.

Universalkortfeller Intelligrip skin er det perfekte hjelpemiddelet for de som ikke ønsker å bruke tid på smøring. Dette er en kortfell med glidsone som gir deg optimalt feste og god glid. Den er lett å montere og løser alle typer smøreproblem. Passer på alle typer ski. Mohair fell med integrert glidsone. Kommer i to lengder: 180-195cm / 200-210cm.

199;

699;

FISCHER EASY WAX COLD LF

Hurtigglider - 80 ml Super hurtigsmøring for turløpere og hobbyracere. En flytende fluorvoks for glisonene, som er enkel å påføre uten bruk av smørejern. Laget for lufttemperaturer fra -2° C til -20° C.

SPORT NORGE NORDISK SKITREKK

For 2 par langrennski Skitrekk av høy kvalitet preget med flott Sport Norge-logo. Sydd med gode bærereimer for enkel transportering. Rommer flere par langrennski opp til og med lengde 210 cm.

199;

149;

FISCHER EASY WAX PLUS LF

Hurtigglider - 80 ml Super hurtigsmøring for turløpere og hobbyracere. En flytende fluorvoks for glisonene, som er enkel å påføre uten bruk av smørejern. Laget for lufttemperaturer fra -2° C til + 10° C.

FISCHER NORDISK SKITREKK

199;

For 2 par langrennski Praktisk, lett og solid skitrekk til langrennski. Lett i vekt og enkelt å folde sammen når det ikke er i bruk. Gode bærestropper og dobbel glidelås gjør det enkelt å åpne og lukke. Variant med plass til 4 par: kr 349,-. Lengde: 210 cm.

299;

ROTTEFELLA MOVE SWITCH KIT NIS/IFP

Flyttbart bindingsunderlag Rottefella Move Switch Kit for NIS eller IFP bindinger gir deg muligheten til å flytte bindingen for bedre feste og bedre glid, uten å ta av deg skiene. Med litt øvelse kan du til og med justere bindingen i fart. Vri på Switchen for å flytte bindingen fremover for bedre feste eller bakover for bedre glid. LØSSALG:

I PAKKE:

1099;

934;

KLIKK

& HENT TILBEHØR

FISCHER NORDISK SKITREKK

For 3 par langrennski Forseggjort og solid skitrekk med plass til 3 par langrennski. Kompresjonsstropper som strammer rundt når skiene ligger nedi. Gode bærestropper og dobbel glidelås gjør det enkelt å åpne og lukke. Lengde: 210 cm.

699;

NORDISK

12  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


#fagsport

IKKE BARE FOR “GAMLE TANTER” Litt smalere langrennski med stålkant har fått sin renessanse etter at flere av de store produsentene, blant annet Åsnes og Fischer, har startet å produsere denne typen ski med integrerte kortfeller. Det er i disse dager dermed mulig å få en ski som er smørefri, lett i vekt - og samtidig har stålkant i skiens fulle lengde. Stålkanten gjør skiene vesentlig enklere å styre, spesielt på hardt eller isete underlag - og vil være en svært god trygghet i utforkjøringene hvor man kanskje ville følt seg utilpass med vanlige langrennski.

Full stålkant!

FISCHER TWIN SKIN POWERLITE

+Tour Step-in IFP binding Fischer Twin Skin Powerlite er en smal og innsvingt smørefri stålkantski med integrert fell for preparerte løyper i marka og på fjellet. Stålkantene sikrer deg et godt og trygt kantgrep på isete underlag. Twin Skin-systemet er perfekt de dagene man sliter med å treffe på smøringen, eller om man ikke liker å legge på klister.

Passer i langrennspor!

Vi anbefaler bruk av kombistøvler til stålkantski for eksta god støtte i ankelen.

Lengde: 174-204 cm Mål: 51-46-49 SKI+BINDING:

2680;

KLIKK

KLIKK

& HENT

& HENT

STØVLER

SKI

FISCHER XC CONTROL MY STYLE/XC CONTROL

Kombistøvel - Dame/herre Fischer Control er en sporty skisko for turer i marka og i oppkjørte løyper. Passer like godt til turløpere med høyt tempo som til den tilfeldige søndagsturen. Den føles stødig og trygg på grunn av den ekstra støtten rundt ankelen, og er behagelig på foten. Skoen har god passform på grunn av relativt bred lest og ekstra støtte for ankelen. En bredere stropp til en leddet ankelstøtte gir en enda bedre stabilitet, bevegelighet og passform. Triple-F Membrane og Comfort Guard for varme, tørre og ventilerende sko. Thermo-Fit for god passform. Lett å ta på og av. TURNAMIC® såle med myk flex. Støvelen har Fischer Fresh, et naturlig enzym som reduserer vond lukt. Str. 36-48. LØSSALG:

I PAKKE:

1799;

1529;

FISCHER OFFTRACK

Allroundstav - Senior Staver som får deg trygt frem uavhengig av føreforhold. Langrennstav med store trinser som gjør at de fungerer bra også på løst underlag eller i løssnø. Myke og brede reimer som ligger godt i hånden. Lengder: 125-160cm.

499;

FØLG OSS GJERNE PÅ

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING


#norging HVILKEN LANGRENNSTØVEL PASSER FOR MEG? Det finnes i all hovedsak tre ulike typer av skistøvler: kombi-, klassisk- og skøytesko. Her er hva som skiller dem fra hverandre, og hva du bør tenke på ved valg av sko: Kombistøvler: Dette er skoene vi selger desidert mest av, og er – som navnet tilsier – en sko som går til fleste typer bruk. Denne skotypen er varme og komfortable, og skal føles nesten som en vintersko.

ÅSNES MOUNTAIN RACE 48

+ Salomon Prolink Access NNN Mountain Race 48 Skin er en tur- og markaski med 3/4 stålkant, stivere spenn og moderat innsving. Sammen med en integrert fell blir dette en perfekt ski for turer i marka og skisport. Den kan også brukes ved helt optimale føreforhold i fjellet. Skien passer utmerket i skispor og stålkanten sikrer en trygg nedkjøring på hardt og vanskelig føre. Skien leveres også med feste for kortfeller dersom man beveger seg i kupert terreng eller har behov for mer feste. Vi anbefaler at skien er brukt noen ganger og fellen satt inn med voks før annen fell limes over den integrerte fellen. Lengde: 180-210 cm Mål: 60-48-53

Kombiskoene kommer med ekstra ankelstøtte, slik at de også skal kunne brukes på bredere ski med stålkant, og slik at de skal fungere tilstrekkelig til enkel skøyting. Det er viktig å merke seg at en kombistøvel ikke har skøyteskoens stive såle, og vil derfor ikke fungere optimalt til denne typen skigåing. Klassiskstøvler: Disse skoene har mange av de samme egenskapene som en kombistøvel, men uten nevnte ankelstøtte. Siden klassisk er en av de to teknikkdisiplinene man finner i konkurranser, finnes det mer spesialiserte og proffere klassisksko enn kombistøvler. Jo mer man nærmer seg utstyret som proffene bruker, desto lettere er skoene. Vektreduksjonen går på bekostning av fôring og komfort, og slike sko er for dem som virkelig skal gå raskt på ski. For mosjonister og turgåere anbefaler vi ikke slike konkurransesko, da du nok bare vil ende opp med kalde, såre føtter.

SKI+BINDING:

2718;

Skøytestøvler: Denne typen sko skal kun brukes med skøyteski. Grunnen til det er at skøytestøvlene har en mye stivere såle enn andre skisko, faktisk er den så stiv at du vil slite med å få knekk i den. Det vil derfor være svært vanskelig å gå klassisk teknikk med en fullblods skøytestøvel.

KLIKK

Den stive sålen i skøyteskoene skal gi deg et bra fraskyv når du padler eller skøyter, noe du ikke får med en bløtere såle. De er også typisk høyere enn alt av langrennssko, med solid støtte rundt ankelen. Dette hjelper også på under frasparkene. Uten denne stivheten får du ikke skikkelig utbytte av frasparkene dine, skøytingen vil føles tyngre og du må belage deg mye på staking og mer armbruk for å holde farten oppe.

& HENT STØVLER

Skøytesko finnes også i alt fra mosjonsklasse til konkurransenivå, og som med klassiskskoene ligger forskjellene i all hovedsak i vekt. For å få lettest mulige sko, kuttes fôret. Konkurranseskoene er også stivere enn vanlige skøytesko.

ALPINA A COMBI

Kombistøvel - Dame/herre Bestselger! Svært populær klassisk/kombi skistøvel med ekstra god støtte på anklene. Passer til lange skiturer og trening. Thinsulate-isolasjon for ekstra varme og komfort. Str. 36-47. LØSSALG:

1599;

I PAKKE:

1444;

Er du helt fersk som skøyter, og skal kjøpe deg sko, bør du ikke nødvendigvis kjøpe topp utstyr. Slike sko kan rett og slett bli for stive, og du vil mangle kraft og teknikk for å få utbytte av skoen. Siden det er mindre fôring, vil du nok også ende opp med å bli kald, og få en dårlig skiopplevelse. Snakk med oss i butikken, og så finner vi sammen en sko som passer ditt bruk!

NORDISK

14  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


KLIKK

& HENT OAKLEY

OAKLEY JAWBREAKER

Multisportbrille - Senior En av de mest populære modellene fra Oakley. Rå brille for deg som liker å være i aktivitet. Bredt synsfelt og god ventilering gir briller som gir god sikt og dugger lite. Svært enkelt skifte av brilleglass, samt brillestenger som er justerbare i tre lengder.

1999;

KLIKK

FISCHER RC3 SKATE

FISCHER CRS SKATE

Skøytestøvel - Dame/herre Ypperlig støvel i kombinasjon med trenings- og semiracingski. Relativt bred lest og Thermo Fit for god passform. Ankelstøtten gjør skoen stabil og stødig. Triple-F Membrane og Comfort Guard for varm, tørr og ventilerende sko. Str. 36-48. LØSSALG:

1899;

+ IFP Race Skate binding Fischer CRS Skate er en ny skøyteski til trening med AirCore-kjerne og mål som racingskiene. Skiene har også Speed Grinding steinslipt racingbelegg og forsterkede sidekanter som gir god glid og lang levetid. IFP-plate med Fischers Turnamic bindingssystem for enkelt å kunne flytte binding uten bruk av verktøy. Folkelig ski som både nybegynnere og viderkomne vil finne seg til rette på. Lengde: 166-186 cm / Mål: 41-44-44.

I PAKKE:

SKI+BINDING:

1614;

2498;

SKØYTESETT

MADSHUS HYPER S

Skøytestøvel - Dame/herre Hyper S er en skøytesko som passer godt til både tur og trening. Skoen kommer med det pustende og vannavstøtende materiale Softshell MemBrain som gjør at du holder deg tørr og varm. Skoen har ankelstøtte og en glassfiberlest som gir en stødig skøytesko. Ypperlig modell for både nybegynnere og viderekomne. Str. 36-47. LØSSALG:

1599;

I PAKKE:

1359;

FØLG OSS GJERNE PÅ

SKØYTESETT

MADSHUS ACTIVE PRO SKATE

FISCHER RCS SKATE PLUS HOLE

Lengde: 172-192 cm Mål: 44-40-44

Lengde: 181-191 cm Mål: 41-44-44

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

+ Rottefella Exercise skate binding God skøyteski til trening og aktive mosjonister. Lett skumkjerne og racing såle gir god stabilitet og glid. Lav tupp og smal bakski reduserer svingvekten, noe som er en stor fordel i skøyting. Leveres med Rottefella Exercise Skate skøyebinding som er enkel å tre inn og ut av og tilbyr mye stabilitet og støtte.

+ IFP Race Skate binding Skøyteski for trening og konkurranse. Den kortere tuppen med hull gir en vektreduksjon som gjør at skienes svingvekt blir ytterligere redusert, og løperen kan starte et nytt fraskyv tidligere. Skikonstruksjonen, trykkfordelingen og den lette og sterke AirCore Carbon-kjernen gjør skiene svært retningsstabile på hardt underlag, samtidig som de «flyter» godt ved løsere forhold.

1999;

4673;

GOD INNGANGSBILLETT

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

RASK, LETT OG EKSKLUSIV

|

#NORGING

& HENT SKI


ROXA R/FIT HIKE 90

KLIKK

& HENT

Alpinstøvel - Herre Moderne allmountain støvel med anatomisk passform, svært god innvendig komfort, og bred fasong hvor man har tatt hensyn til “trykksoner” i fotbladet. Enkelt inn- og utsteg. Man kan skifte mellom “gå” og “kjøremodus” ved hjelp av svitsj på baksiden av leggen. Grip-Walk såle gjør også at disse støvlene er mer behagelige å gå med uten ski på beina enn de fleste andre støvler. Mye støvel for pengene! Lestbredde: 102-104 mm / Flex: 90 / Str. 26.5–30.5. LØSSALG:

I PAKKE:

1599;

1599;

ROXA R/FIT HIKE 85

KLIKK

& HENT

Alpinstøvel - Dame Rålekker damestøvel med suveren komfort og veldig gode varmeegenskaper. Lavt skaft og god bredde rundt både vristen og legg-muskulaturen gjør at denne modellen sitter behagelig på mange forskjellige føtter. Støvlene kan enkelt settes “gå-modus” for behagelig gåkomfort når man skal gå til eller fra heisen eller nyte en velfortjent lunsjpause i kafeteriaen. Mye støvel for pengene! Lestbredde: 102-104 mm / Flex: 85 / Str. 22.5–27.5. LØSSALG:

I PAKKE:

1599;

1599;

ALPINT

16  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


KLIKK

& HENT

ELAN WINGMAN 78

+ EL 10.0 binding Wingman 78 C PowerShift er valget hvis du er ute etter en moderne ski med topp ytelse og overlegen respons. Modellen er full av avanserte funksjoner som sikrer deg kantgrep, respons og allsidighet få kan matche. Wingman-serien er trendsettende og gir deg muligheten for å kjøre variert på alle typer underlag. Her vil man kunne kjenne på G-kreftene på hardt og kompakt underlag og samtidig kunne nyte god flyt i lengre buer på urørt snø. Modellen er en perfekt match for den som ønsker å utvikle sine kjøreferdigheter og foretrekker å variere kjøremønsteret sitt. Lengde: 160-176 cm/ Svingradius: 14.6 meter / Mål: 125-78-104 SKI+BINDING:

3999;

KLIKK

& HENT

ELAN BLACK MAGIC

+ ELW 9.0 binding Kvikke og lettkjørte alpinski for dame med solid trekjerne som gjør at de også tåler godt med fart og spenning på varierende underlag. Passer derfor supert for både nybegynnere og mer viderekomne løpere. Bygget opp med en “Early Rise Rocker” profil i tuppene, som enkelt forklart gjør inngangen til svingene enklere uavhengig av ferdighetsnivået til løperen. Elan har her hatt fokus på lav vekt, komfort og skiglede. Modellen passer løpere i alle ferdighetskategorier. Leveres med systembindinger som passer alle typer alpinstøvler. Lengde: 146-158 cm / Svingradius: 12.1 meter / Mål: 125-76-103. SKI+BINDING:

2499;

FØLG OSS GJERNE PÅ

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING


ROXA R/FIT HIKE 90

#fagsport

Alpinstøvel - Herre All-mountain støvel med anatomisk lest og svært god komfort, samt utrolig enkelt inn- og utsteg. Man kan skifte mellom “gå” og “kjøremodus” ved hjelp av svitsj på baksiden av leggen. Lestbredde: 102-104 mm. Flex: 90. Str. 26.5–30.5.

VELG RIKTIG ALPINTSTØVEL Når man skal gå til innkjøp av nye alpinstøvler, er det flere faktorer som avgjør hva man bør velge. Pris, bruksområde og ferdighetsnivå spiller alle inn i valget av den perfekte modellen. Noen tommelfingerregler kan man likevel ha, på tvers av disse faktorene:

LØSSALG:

1599;

Passform: Passformen på støvelen er nok det viktigste for den jevne alpinist. Støvelen skal sitte godt på foten, og gi deg maksimal kontakt med skien og underlaget. Dette gir den beste og tryggeste skiopplevelsen. Rimeligere alpinstøvler er ofte brede i passformen. Disse er laget for å passe alle, og har et økt fokus på komfort. De dyrere støvlene sitter strammere på foten, og er bedre for mer krevende kjøring der kontakt med skiene er viktig.

I PAKKE:

1599;

SALOMON X PRO 100 SPORT

Alpinstøvel - Herre En av de mest populære all mountainstøvlene. Custom Shell-teknologi for økt ytelse og personlig passform gjennom varmetilpasning. Lest: 100 mm. Flex: 100. 26.5-30.5. NB: Utvalgte butikker.

Flex: Du bør også tenke på er det som kalles «flex», eller stivhet. Dette handler om hvor lett det er å bøye skoen fremover. Høy flexverdi betyr en stivere sko. Tommelfingerregelen her er, at jo mer dreven du er og jo sterkere du er, desto høyere verdi skal du ha på flex-skalaen. Dette gir deg mer kraft i framskiene. Dersom du er en nybegynner skal du ha mykere sko, for enklere å kjøre rett teknisk.

LØSSALG:

2499;

I PAKKE:

2499;

ALPINA ELITE 100 HEAT

Dette gjør folk galt når de skal velge seg alpinstøvel: Gnagsår og manglende blodtilførsel, kalde bein og generelt ubehag er ikke ukjente ting når man snakker om alpinstøvler. Hvordan unngår du disse scenarioene?

Alpinstøvel - Herre Alpintstøvler med innebygget varmesystem som sørger for at kalde føtter er en saga blott. Slå på anlegget med et trykk og nyt både varme og komfort i særklasse. Flex: 75. Str. 26.5-30.5. NB: Utvalgte butikker.

Velg riktig størrelse: Det aller viktigste når du skal velge deg alpinstøvler er at du velger riktig størrelse. Alt for mange velger for store sko, og grunnen til det er ganske logisk: Når du tråkker ned i en alpinstøvel er det trangt og veldig stivt. Det er ikke akkurat en tøffel man trår nedi. I tillegg er skaftet på alpinstøvler vinklet fremover, slik at brukeren skal ha en naturlig posisjon over framskiene. Dette gjør at hælen ikke sitter helt baki støvelen før man bøyer seg litt fremover, noe som gjør at man gjerne opplever at tærne stanger i tuppen med det samme man trakker nedi skoene, og dermed kanskje umiddelbart tenker at støvlene er for små.

LØSSALG:

3999;

I PAKKE:

3399;

ROXA R3 110 TI I.R.

Hybridstøvel - Herre Beregnet på alpinister som liker å kunne velge mellom tech-bindinger eller alpinbindinger. Progressiv flex som sikrer optimal kraftoverføring. Flex: 110. Vekt: 1590 gram. Lestbredde: 99-101 mm. Str. 26.5-30.5.

Har du for store sko kan du fort få problemer i bakken. Når du svinger vil nemlig foten først svinge nedi skoen, og du vil få en forsinkelse på skiene. Denne bevegelsen inni skoen er den som kan føre til gnaging og såre bein. I høy fart kan det også gi en svært dårlig opplevelse om man ikke har fullstendig kontakt med skiene. Dessuten er det ikke sikkert at utløsermekanismen i bindingen fungerer optimalt dersom støvlene er altfor store i forhold til foten på innsiden.

LØSSALG:

3999;

Hvordan gjør jeg det? Alpinstøvler opererer heldigvis med en veldig enkel størrelsesguide som heter “Mondopoint”. Til forskjell fra vanlige sko, der en str. 42 kan være ulik fra skomerke til skomerke, måles Mondo størrelsen i centimeter innvendig i innerstøvelen.

I PAKKE:

3486;

ROXA R3 130 TI I.R.

Når du kommer inn i butikken for å kjøpe alpinstøvler måler vi foten din, og legger maksimalt på én centimeter, da vi i utgangspunktet ønsker å gi deg så små støvler som mulig. Da får du KLIKK rett størrelse på støvelen, kjøreopplevelsen blir bedre og gnaging er en saga blott.

Hybridstøvel - Herre Testvinner med skall i grilamid og flexfaktor på 130. Lav egenvekt på kun 1520 gram gjør dette til et ypperlig alternativ for både toppturer, bakke- og frikjøring. Flex: 130. Vekt: 1520 gram. Lestbredde: 99-101 mm. Str. 26.5-30.5. LØSSALG:

& HENT STØVLER

4599;

I PAKKE:

3924;

ALPINT

18  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


#fagsport

HVA ER SVINGRADIUS, EGENTLIG? Svingradius forteller deg noe om hvor mye, eller lite, en ski vil svinge når man legger den på skjæret. Det er ikke noe fasitsvar på hva som er riktig svingradius for deg, men den kan gi deg gode referanser til hva en bestemt ski er best egnet til, og hvordan den vil oppføre seg i løypen. En ski med svingradius på 13 meter vil svinge krappere enn en ski med svingradius på 20 meter. Liker du kjappe, intense slalomsvinger, så velger du en ski med kort svingradius - og ønsker du større svingbuer med lange svinger, bør du heller se etter en ski med mer radius.

ROXA ELEMENT 90

Alpinstøvel - Herre Park- og frikjøringsstøvel med progressiv flex og formbare Intuitioninnerstøvler. Tre justerbare klyper i kombinasjon med kraftig borelåsrem øverst gir gode tilpasningsmuligheter for alle kjørestiler. Lestbredde: 102 mm. Flex: 90. NB: Utvalgte butikker. LØSSALG:

1999;

Fantastisk allrounder!

I PAKKE:

1699; FRIKJØRINGSSETT

FRIKJØRINGSSETT KLIKK

ELAN RIPSTICK 96

ELAN RIPSTICK 86

+ Marker Squire 11 binding Elan Ripstick 96 er trolig det nærmeste du kommer en ski som er best til alt. Leken, men stabil ski som takler alle type underlag og som i tillegg er lett nok til lengre toppturer. Her får du gode egenskaper både for leken svingkjøring og stabilitet nok til virkelig å kunne dra på hvis du ønsker.

& HENT SKI

+ELS 11.0 Shift binding Dette er den smaleste skien i Ripstick serien. Skiene har høstet medaljer i tester over hele verden og fellesnevneren er suveren allsidighet. Dette er valget for de som stortrives i bakke, men samtidig liker de egenskapene en frikjøringsski gir deg. Svingradius: 17 meter (179 cm) Lengde: 163-184 cm Mål: 130-86-105

Svingradius: 18 meter (181 cm) Lengde: 174-188 cm Mål: 134-96-113

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

4000;

6171;

FOR SKIFTENDE FORHOLD

DET BESTE FRA TO VERDENER TWINTIPSETT

K2 PRESS TWINTIPSKI

TWINTIPSETT

FRIKJØRINGSSETT

+ Marker Free Ten binding Lettkjørt twintipski med trekjerne og myk flex, som kan anbefales for alle aldre og ferdighetsnivåer. Lette kjerne omspunnet av glassfiber for å gi økt slitestyrke. Rocker i tupp og tail gir en svingvillig og leken ski, som kan være like aktuell som en AllMountain kjøreski som en parkski.

K2 SIGHT TWINTIPSKI

+ Marker Squire 11 binding Legendariske parkski som er like rå i parken som i bakken! Bygget rundt en ekstra solid trekjerne med moderat rocker i tupp og hale for full kontroll under alle forhold. God midjebredde gjør at skiene også er fine til skogskjøring. NB: Kun utvalgte butikker.

BLACK DIAMOND BOUNDARY PRO 100

Svingradius: 16 meter (169 cm) Lengde: 149-169 cm Mål: 113-85-104

Svingradius: 19 meter (179 cm) Lengde: 159-179 cm Mål: 116-88-110

Vekt: 1950 gram pr. ski (180 cm) Svingradius: 21 meter (180 cm) Lengde: 172-188 cm Mål: 132-100-119

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

3299;

LATTERLIG LEKEN

FØLG OSS GJERNE PÅ

+ Marker Griffon 13 binding Perfekt til de som ønsker en ski som fungerer over hele fjellet. Enten du skal cruise lange storslamlomsvinger på kordfløyel eller utfordre de upreparerte områdene i heisen. Produsert med trekjerne og god rocker. NB: Utvalgte butikker.

4399;

6499;

LEGENDARISK ALLROUNDER

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

FOR HELE FJELLET

|

#NORGING


KLIKK

ALPINSETT & HENT

ELAN SPEEDWAVE 12 TI

TILBEHØR

SALOMON FLEXCELL

Ryggskinne - Dame/herre Pustende, fleksibel kroppsbeskyttelse som beveger seg slik du beveger deg. Fòr som transporterer vekk fuktighet for økt komfort i alle temperaturer. Støtdempning som absorberer slag. Vesten kan vaskes. Str. XS-XL.

1199;

SPORT NORGE STØVELBAG

Støvelbag for alpinstøvler Støvelbag for alpintstøvler. God plass til både et par støvler, hjelm og briller. Stiv bunn slik at bagen står oppreist på egenhånd. Praktisk bærereim slik at man kan ha den over skulderen.

149;

+ EL 10.0 binding Kvikke og lettkjørte alpin ski med solid trekjerne som gjør at de også tåler godt med fart og spenning på varierende underlag. Passer bra både for både nybegynnere og mer viderekomne løpere. Kjerneforsterkninger i titanal gir den ekstra kantgrep og fartsstabilitet. Svingradius: 16.7 meter (176 cm) Lengde: 160-176 cm Mål: 125-78-104 SKI+BINDING:

2499;

MYE SKI FOR PENGENE

ALPINSETT

SALOMON S/FORCE HT

SWEET PROTECTION BACK PROTECTOR VEST

Ryggskinne - Dame/herre Sweet Protection sin letteste ryggbeskyttelse. Den er ventilert og gir overlegen beskyttelse. Laget av en 3Dbeskyttelsesplate i mykt viskoelastisk skum som gjør den myk og behagelig, men med imponerende støtdempende egenskaper. Str. S-XL.

1499;

FISCHER BACKPACK RACE

Alpintryggsekk - 55 liter Praktisk ryggsekk på 55 liter tilpasset alpintilbehør som hjelm, briller og støvler. Den har sidelommer og egen plass til drikkeflaske. Justerbar hoftestramming avlaster ryggen på en god måte. Vanntett bunn gjør at den kan stå på vått underlag.

899;

+ Z10 Gripwalk binding Perfekt ski for skikjørere som ønsker stabilitet og trygghet i høy hastighet, slik at du kan carve best mulig i alle snøforhold. GripWalk binding som passer alle alpin støvler med ISO NORM. Semi Sandwich Sidewalls, Poplar trekjerne, Pulse pad, tip og tail beskyttelse. Svingradius: 14 meter (167 cm) Lengde: 160-175 cm Mål: 123-76-107 SKI+BINDING:

3499;

TRYGG I SVINGENE

ALPINSETT

ATOMIC VANTAGE X 80 CTI

LEKI GRIFFIN S HANSKE

Alpinhanske - Senior Varme hansker med geiteskinn, Primaloft og integrert Trigger-Loop. Du kan bruke hansken med alle Leki staver med Trigger S systemet, eller du kan bruke den med en vanlig alpinstav. Trigger S gjør at du kan klipse deg av og på staven og sikrer svært godt grep og presis kontroll.

1299;

FISCHER TEAM SPORT BAG

Duffelbag med hjul - 100 liter Team Sportduffel er en superpraktisk sportsbag på 100 liter. Den har skjulte stropper slik at den kan bæres på ryggen, i tillegg til teleskophåndtak og hjul slik at den kan brukes som trillebag om den er tung. Bagen har det velkjente sporty svarte og gule Fischer-designet.

1199;

+ FT12 Gripwalk binding Håndterer like fint isete løyper som oppkjørte, myke løyper på slutten av dagen. Carbon Tank Mesh teknologi gir stivhet langs skien. Power Woodcore, Titanium forsterket konstruksjon gir et solid kantgrep. All mountain rocker gir forbedrede flytegenskaper og forenklet inngang til svingene. Svingradius: 15,2 m (173 cm) Lengde: 159-180 cm Mål: 125-80-110 SKI+BINDING:

4999;

JULEKVELD FOR DEN DREVNE

ALPINT

20  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


#fagsport

ER DET FORSKJELL PÅ STAVER? Svaret er ja! Alpinstaver kommer i mange forskjellige varianter alt etter bruksområde. Til felles har de at de hjelper deg med å holde balansen, samtidig som de er din venn i nøden når du skal stake fra kafeteriaen til stolheisen, eller når du skal opp igjen til overflaten etter et salig svalestup dypt ned i løssnøen. Mer avanserte staver kommer gjerne med utløserfunksjon på stroppen, slik at man unngår skader i håndledd og armer hvis man ramler. Som tommelfingerregel kan man si at en alpintstav bør ha lengde på ca. 70% av løperens egens kroppshøyde.

NORDICA GT SPITFIRE PRO

+ 4 Motion XL binding Rå bakkeski i sandwich konstruksjon med full trekjerne, dobbel titanium og FDT race Plate. Dette er den originale Spitfire modellen som på en overlegen måte blander både SL og GS innsving i en ski. Total kontroll, stabilitet og masse gøy i bakken for eksperter, instruktører og godt øvede.

LEKI NEOLITE S

Svingradius: 15 m (168 cm) Lengde: 162-174 cm Mål: 122-72-102

Alpinstav - Senior Solid allround alpinstav med godt grep. Neolite fra Leki er en klassisk allround alpinstav i aluminium. Grepet er ergonomisk med justerbar stropp. Staven leveres med skrutrinse som er svært enkel å bytte. Matt finish gir et eksklusivt uttrykk. Lengde: 110-135.

SKI+BINDING:

5999;

399;

NORDICA SPEEDMACHINE 130

Alpinstøvel - Herre Gode, gamle Nordica Speedmachine gjorde sitt comeback i fjor på grunn av etterspørsel i markedet. Dette er en highperformance bakkestøvel med utrolig komfort og svært gode varmeegenskaper. PU plast i tre hardhetsgrader kombinert med 100% formbare innerstøvler sørger for suveren komfort og presisjon. Flex: 130. Lestbredde: 100 mm. Str. 26.0-30.5.

KLIKK

LØSSALG:

SKI

FØLG OSS GJERNE PÅ

I PAKKE:

4699;

& HENT

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

KLIKK

3994;

|

#NORGING

& HENT STØVLER


ALPINSETT

ALPINSETT

K2 ANTHEM 76X

SALOMON S/MAX HT WMN

+ Z10 GripWalk binding Raske, lettsvingte og feminine ski som er tilgivende på ujevnt underlag. Tilbyr enkel inngang for perfekte carvingsvinger. Skien er bygget med en sterk og stabil sandwich sidewall konstruksjon som gir deg stabile og trygge egenskaper i alpinbakken.

+ Marker ERP 10 Binding Lettsvingt og stabil carvingski for damer opp til og med godt øvet nivå. Skiene går lett fra kant til kant, og Rocker i tupp og bakski gir en forutsigbarhet som hindrer at skiene hekter i snøen når de settes på kant i starten av svingen.

Svingradius: 14 meter (167 cm) Lengde: 150-167 cm Mål: 124-76-108

Svingradius: 14 meter (156 cm) Lengde: 142-163 cm Mål: 120-76-105

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

3999;

3499;

FREIDIG OG SNERTEN

LEKEN OG FEMININ

TWINTIPSETT

K2 MISSCONDUCT

+ Marker Squire 11 binding Denne modellen har flere X-Games medaljer med Johanne Killi oppå skiene! Parkskien som gjør rails og hopp til en drøm for jentene, men som samtidig fungerer utmerket som en bakke eller frikjøringsski. Svingradius: 14.5 meter (159 cm) Lengde: 149-169 cm Mål: 116-88-110

SKI+BINDING:

4399;

GOD NOK FOR X-GAMES

FRIKJØRINGSSETT

SALOMON X ACCESS 70 W WIDE

Alpinstøvel - Dame Ekstra bred og komfortabel støvel for damer. Svært romlig plass rundt legg og ankelkul, såvel som deilig lestbredde på hele 104 mm. Innerstøvelen tilbyr enkelt inn- og utsteg. Flex: 70. Vekt: 1650 gram. Str. 23.5-26.5. LØSSALG:

1999;

I PAKKE:

1999;

SALOMON QST ACCESS 80 W

Alpinstøvel - Dame Damemodell med innerstøvel som er ekstra enkel å komme ned i, og leggfasong tilpasset kvinner. Gåmodus gjør støvelen praktisk og behagelig hele dagen. CustomFit innerstøvel med ekstra mye fòr gir isolasjon og varme føtter hele dagen. Flex: 80. Vekt: 1790 gram. Str. 23.5-26.5. LØSSALG:

2949;

I PAKKE:

2507;

ALPINA EVE 75 HEAT

Alpinstøvel - Dame Alpinstøvler med innebygget varmesystem som sørger for at kalde føtter er en saga blott. Slå på anlegget med et tastetrykk og nyt både varme og komfort i særklasse. Flex: 75. Str. 24.5-27.5. NB: Utvalgte butikker.

KLIKK

.

LØSSALG:

3199;

& HENT STØVLER

I PAKKE:

2719;

ELAN RIPSTICK 86 W

+ ELS 9.0 binding Dette er den smaleste skien i Ripstick serien. Skiene har høstet medaljer i tester over hele verden og fellesnevneren er suveren allsidighet. Dette er valget for de som stortrives i bakke, men samtidig liker de egenskapene en frikjøringsski gir deg. Svingradius: 16 meter (173 cm) Lengde: 152-173 cm Mål: 130-86-105 SKI+BINDING:

4000;

INGENTING STOPPER DEG

FRIKJØRINGSETT

ELAN RIPSTICK 94 W

+ Marker Squire 11 binding Mange leter etter én ski som er best på alt. Elan Ripstick 94 W er trolig det nærmeste du kommer. Dette er en leken, men stabil ski som takler alle type underlag og som i tillegg er lett nok til lengre toppturer. Flyter også godt i løssnø. Svingradius: 17 meter (177 cm) Lengde: 156-177 cm Mål: 134-94-110 SKI+BINDING:

5799;

DET BESTE FRA TO VERDENER

ALPINT

22  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


KLIKK

& HENT SKI

ROXA R3W 105 TI I.R.

Hybridstøvel - Dame Med sin totale vekt på kun 1430 gram er dette en av de letteste alpinstøvlene tilpasset damer. Beregnet på jenter/damer som liker å kunne velge mellom techbindinger eller alpinbindinger i en og samme støvel. Modellen har en tilpasset damelest for optimal passform, komfort og sikrer deg godt hælgrep uansett kjøring. Passer for de som ønsker å bestige en topp eller de som liker mer kontante svinger i bakken på moderne allmountain ski med noe bredde. Flex: 105. Vekt: 1430 gram. Lestbredde: 99-101 mm. Gåmodus: 48º utslag. Str. 23.5-26.5. LØSSALG:

ELAN INSOMNIA

+ ELW 11.0 binding Insomnia har med sin smidige og kontante kjørestil gitt mange deres beste opplevelser i bakken. Modellen ivaretar alle damers krav til en sporty kjøreopplevelse. Det som overrasker og gleder de fleste er den balanserte måten skien reagerer på. Her får man kontante buer eller rolige svinger alt etter hvordan du trykker skien i snøen. Svingradius: 13.3 meter Lengde: 152-164 cm Mål: 121-73-104 SKI+BINDING:

5999;

FØLG OSS GJERNE PÅ

3899;

I PAKKE:

3314;

LEKI GIULIA S

Alpinstav - Dame Giulia S er en lekker strømlinjeformet alpinstav i aluminium tilpasset damer. Med Trigger S systemet kan du justere stroppen til hansken og deretter enkelt klipse deg av og på staven. Håndtaket har en utløserfunksjon som gjør at reimen løser seg fra staven ved fall. Hånden sitter perfekt i forhold til grepet på staven og du slipper å ta reimene av og på ved for eksempel justering av skistøvlene. Lengde: 110-120 cm.

649;

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING


#fagsport

TA VARE PÅ BRILLENE DINE!

Irritert på skibriller som alltid dugger? Ikke gjør vondt verre! Bruk alltid medfølgende pusseklut for å gjøre ren innsiden av linsen på brillene dine, ettersom andre materialer kan gjøre skade på linsen. Rengjør aldri linsen mens den er våt, ettersom skibriller med antiduggcoating på innsiden av linsen kan ta skade av dette, og faktisk dugge mer etter redningsforsøket enn de gjorde fra før av! KLIKK

& HENT SMITH

KLIKK

SWEET PROTECTION AUDIO CHIPS WIRED

SWEET PROTECTION TROOPER II MIPS

499;

2799;

Headset for alpinhjelm Headset som er utformet for å gi lyd av høy kvalitet i hjelmen. Bare plasser dem inni øreputene og ta i bruk den robuste kabelen som brukes til å styre lyden, så er du klar til en fantastisk lydopplevelse i bakken. Disse Audio Chipsene passer med alle Sweet Protection hjelmer som er Audio Ready fra og med sesongen 2018/19.

& HENT SWEET

Alpinhjelm - Senior Banebrytende og allsidig allmountain-hjelm med 22 ventiler som kan justeres med én hånd, slik at ingen dager blir for varme eller for kalde. Magnetisk hakespenne, gjør den enkel å feste selv om du har på deg votter eller hansker. Justeringssystemet øker mulighetene for mer personlig tilpasning. Vekt: 680 gram. Str. ML - LXL

+1

EKSTRALINSE INKLUDERT

ZEAL OPTICS SLATE OPTIMUM

SMITH OPTICS KNOWLEDGE OTG

SMITH OPTICS SKYLINE XL GOGGLE

ZEAL OPTICS PORTAL XL GOGGLE

499;

1199;

1499;

1499;

Alpinbrille - Dame/herre Stilsikker og tøff goggle forberedt for brillebrukere, slik at man også kan bruke vanlige briller på innsiden av skibrillen. Leveres med høykontrastlinsen “Sky Blue Mirror”, kanskje den beste linsen i markedet for å motvirke flatt lys og dårlige lysforhold. Denne brillen blir fort din beste venn på dager med lite lys i bakken.

Alpinbrille - Dame/herre Hvis du bruker briller til hverdags er dette skibrillen for deg! Smith Knowledge OTG (Over The Glasses) er romslig, og tillater bruk av ordinære briller inni skibrillen. Antidugg-behandlet linse med god ventilajsjon, slitestyrke og deilig, bredt synsfelt. Leveres med gode kontrastglass til allround-bruk.

+1

Alpinbrille - Herre Skyline XL er mye skibrille for pengene. Bred konstruksjon gir mulighet for å bruke vanlige briller inni skibrillen, samtidig som synsfeltet sideveis blir helt enormt. Antidugg-behandlet linse med sfærisk fasong gir så krystallklart utsyn at man kan lure på om man har på seg skibriller eller ei.

+1

EKSTRALINSE INKLUDERT

Alpinbrille - Herre Skibrille med enormt synsfelt og en rå passform for alle som ønsker seg en unik skibrille. Portal XL leveres med to linser og RLS systemet gir deg et trygt og sikkert linseskift på 3 sekunder. Prøv selv, du vil bli overrasket! Bonuslinsen “Sky Blue Mirror” som medfølger i forpakningen er en ypperlig ekstralinse for flate lysforhold!

+1

EKSTRALINSE INKLUDERT

+1

EKSTRALINSE INKLUDERT

EKSTRALINSE INKLUDERT

ZEAL OPTICS PORTAL POLARIZED

ZEAL OPTICS PORTAL XL POLARIZED

ZEAL OPTICS PORTAL POLARIZED+AUTO

ZEAL OPTICS HATCHET POLARIZED+AUTO

2249;

2249;

2599;

2599;

Alpinbrille - Dame/herre Portal er en ”gamechanger” i markedet. Skifte av linse gjøres på kun 3 sekunder, og linsen sitter trygt uansett påkjenning. Prøv selv, du vil bli overrasket! Leveres med 2 linser. Denne versjonen av Portal leveres med en polarisert hovedlinse som sørger for å dempe refleksjoner fra snøen, noe som gir et veldig behagelig bilde inne i brillen.

Alpinbrille - Herre Skibrille med enormt synsfelt og en rå passform for alle som ønsker seg en unik skibrille. Portal XL leveres med to linser og RLS systemet gir deg et trygt og sikkert linseskift på 3 sekunder. Denne versjonen av Portal XL leveres med en polarisert hovedlinse som fjerner refleksjoner og skarpt lys fra snøen, noe som gir et utrolig behagelig bilde inne i brillen.

Alpinbrille - Dame/herre Optisk korrigert, sylindrisk linse. Hovedlinse for soldager, og bonuslinse som er optimal for vanskelige lysforhold. Denne versjonen av Hatchet leveres med fotokromatisk hovedlinse som forandrer farge alt etter hvor mye sollys den blir utsatt for. Jo mer UV-stråling, jo mørkere linse. Den er også polarisert for å fjerne reflekser. Linsen skiftes på kun sekunder!

Alpinbrille - Dame/herre Optisk korrigert, sylindrisk linse. Hovedlinse for soldager, og bonuslinse som er optimal for vanskelige lysforhold. Denne versjonen av Hatchet leveres med fotokromatisk hovedlinse som forandrer farge alt etter hvor mye sollys den blir utsatt for. Jo mer UV-stråling, jo mørkere linse. Den er også polarisert for å fjerne reflekser. Linsen skiftes på kun sekunder!

HJELM & BRILLE

24  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


#fagsport

+1

SMITH OPTICS SQUAD GOGGLE

EKSTRALINSE INKLUDERT

Alpinbrille - Dame/herre Squad har linse laget i Carbonix-X materiale for økt resistens mot riper. Linsen er også antidugg-behandlet med Fog-X teknologi. Minimalistisk ramme sikrer et moderne uttrykk, og gjør samtidig at linsebytte går som en lek. Brillen leveres med to sett linser inkludert i prisen. Èn linse for de flotte soldagene, og èn for overskyet og flate lysforhold.

999;

HVILKEN BRILLE BEHØVER MAN, EGENTLIG? Flatt lys er en av skikjørernes verste fiender. Men hva er flatt lys? Fotografer snakker om flatt lys som en mangel på kontrast, og det er nettopp dette som skjer i bakken når det er lite lys, tåke og skyer – nyansene og kontrastene i snøen forsvinner. Hjernen vår klarer rett og slett ikke å oppfatte de ørsmå forskjellene og detaljene i bildet vi ser – det blir bare hvitt. Med nok sol og lys, vil skygger og lysere partier i snøen gjøre at vi klarer å danne oss et bilde av hvordan bakken er. For mørke glass – en vanlig feil: Den første tingen mange gjør feil, er at de kjøper seg en kjempekul skibrille med farget speilglass. I Norge er det dessverre slik at mange skidager ikke har optimale solforhold, og da blir briller med speilglass et feilvalg.

+1

ZEAL OPTICS HATCHET OPTIMUM GOGGLE

EKSTRALINSE INKLUDERT

Alpinbrille - Dame/herre Hatchet er en goggle med sylindrisk linse. Den er optisk korrigert, og har selvfølgelig Zeal Optics patenterte system for lynraske og trygge linseskift som gjør at man kan bytte linse på kun få sekunder! Leveres med 2 linser. Hovedlinse for soldager, og bonuslinse med “Sky Blue Mirror” toning, som er optimal for flatt lys og vanskelige lysforhold.

1499;

En speilglassbrille er beregnet på dager med mye sol, og slipper derfor ikke inn så mye lys. En slik brille gjør det derfor mye vanskeligere å få bukt med det flate lyset. Skal du få en best mulig skiopplevelse på dager med dårlig lys og sikt, så velger du en brille som slipper inn så mye lys som mulig. Det er også lurt å ha litt fargetint i glasset, noe som vil hjelpe deg å se nyanser i snøen: Det er lettere å se forskjell på lyseblått og mørkeblått enn på hvit og lys hvit. Teknologi: Med briller får du det du betaler for. Dyrere briller har teknologi som gjør turen i bakken til en bedre opplevelse. Polariserte linser Glass med polariserte linser hjelper deg med å fjerne refleksjonene i snøen på solfylte dager i bakken. Disse glassene er ganske mørke, så de passer best til soldager. Polariseringsteknologien gjør at øynene får hvile, selv i skarpt sollys.

+1

ZEAL OPTICS PORTAL OPTIMUM GOGGLE

EKSTRALINSE INKLUDERT

Alpinbrille - Dame/herre Portal er en ”gamechanger” i markedet. Skifte av linse gjøres på kun 3 sekunder, og linsen sitter trygt uansett påkjenning. Prøv selv, du vil bli overrasket! Leveres med 2 linser. Hovedlinse for soldager, mens bonuslinsen er “Sky Blue Mirror”, en ultimat linse for flatt lys og vanskelige lysforhold. Vår desiderte bestselger-goggle!

Passform Om du har en skihjelm fra før, bør du ta denne med deg når du kommer inn for å kjøpe briller. Det er fasongforskjeller på ulike briller, og det gjelder å ha en som sitter komfortabelt på sammen med hjelmen.

1499;

+1

SMITH OPTICS I/O MAG S/XL GOGGLE

EKSTRALINSE INKLUDERT

Alpinbrille - Dame/herre Premiumbrille fullspekket med innovasjoner som gjør at man ikke engang tenker over at man har dem på seg mens man suser nedover løypene. MAG-teknologi gjør at linsebytte er unnagjort på få sekunder. Antidugg-behandlet linse med sfærisk fasong gir krystallklart utstyn med vidt synsfelt. I/O MAG S og XL leveres med to sett linser: Èn for klarværsdager, og èn for flatt lys

1999;

FØLG OSS GJERNE PÅ

Fotokromatiske linser Har du sett briller som blir mørke som solbriller når brukeren er ute i solen? Dette er fotokromatiske glass. Jo mer UVstråling glasset utsettes for, jo mørkere blir glasset. Skibriller med denne teknologien er de dyreste brillene, men de gir deg en brille som kan brukes under alle forhold. Denne teknologien kan kombineres med polariserte glass, for en brille som virkelig hjelper øynene å ha det bra under de fleste forhold.

Dugg I de fleste gode briller finner man at antidugg-belegg på innsiden av glasset. Denne fungerer best når den er ren. Får du en fettflekk på dette belegget slutter det å fungere. Den verste feilen folk gjør med tanke på dugg er å pusse brillen mens den er våt – dette gjør bare vondt verre. Du bør vente til linsen er tørr med å pusse den, og bruk da pussekluten som kommer med brillen, eller en pusseklut som passer til formålet. Dersom du vil unngår dugg gjelder det å ha på seg brillen hele tiden. Har du en brille som er tilpasset lyset, og som sitter fint på med hjelmen, går det uten problemer. Bær brilleskillet med stolthet!

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING

KLIKK

& HENT ZEAL


! E G OR N T R O S SP O YH E L AK O NÅ R E INN F DU

! T E H Y N

KLIKK

& HENT OAKLEY

OAKLEY FLIGHT DECK XM

Alpinbrille - Senior Inspirert av hjelmvisirene til jagerflypilotene, og maksimerer synsfeltet ditt slik at du ikke går glipp av en eneste mulighet. Den har blitt utviklet for sømløs forenlighet, og gir deg fleksibiliteten til å velge den hjelmen som passer din stil. Brillene er konstruert med Oakleys Ridgelock-teknologi, så brilleglasset kan raskt og enkelt skiftes ut. Du vil fortsatt ha perfekt tetning som hindrer at ugjestmilde forhold trenger gjennom brillen.

1999;

Fra:

OAKLEY LINE MINER

OAKLEY FALL LINE XM/XL

1499;

1999;

Alpinbrille - Senior Skibrille laget for å gi det ultimate sidesynet med et sylindrisk design. Brillen sitter tettere inn mot ansiktet enn noensinne før, noe som gir utrolig godt syn nedover og til siden. Med en stor passform, er Line Miner optimalisert for en rekke ulike ansiktstyper, og er konstruert for å passe perfekt sammen med de fleste hjelmer. Fra:

Alpinbrille - Senior Fall Line har en middels stor passform, den er optimalisert for en rekke ulike ansiktstyper og er konstruert for å passe perfekt på de fleste hjelmer. Brillene er konstruert med Oakleys Ridgelock-teknologi, så brilleglasset kan raskt og enkelt skiftes. Kompatibel med vanlige briller innenfor hovedglassene.

HJELM & BRILLE

26  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


KLIKK

& HENT SWEET

SWEET PROTECTION FIREWALL RAMET GOGGLE

SWEET PROTECTION SWITCHER II

899;

2199;

Alpinbrille - Senior Premium lettvekts all-round goggle med sylinderformet glass som gir et stort synsfelt og 100% UV beskyttelse. Godt ventilert modell, grunnet store luftekanaler. Firewall benytter samme antiduggteknologi som de andre modellene fra Sweet Protection.

Skihjelm - Dame/herre Banebrytende og allsidig allmountain-hjelm med 22 ventiler som kan justeres med én hånd, slik at ingen dager blir for varme eller for kalde. Magnetisk hakespenne, gjør den enkel å feste selv om du har på deg votter eller hansker. Justeringssystemet øker mulighetene for mer personlig tilpasning. Vekt: 550 gram. Str. SM - ML - LXL.

SWEET PROTECTION BLASTER II

SWEET PROTECTION BLASTER II

SMITH OPTICS MISSION MIPS

899;

899;

1299;

SMITH OPTICS MIRAGE MIPS

SWEET PROTECTION IGNITER II

SMITH OPTICS LIBERTY/LEVEL

Alpinhjelm - Herre Lett allmountainhjelm. Enten du koser deg i bakkene eller utforsker fjellene, tilbyr den god beskyttelse kombinert med super passform. Impact Shields og ABS hardskallforsterkninger for ekstra styrke i utsatte områder. Vekt: 400 g. Str. SM - ML - LXL.

Alpinhjelm - Dame Riktig valg når man søker beste kombinasjon av sikkerhet og komfort til en fornuftig pris. Klassisk design kombinert med lav vekt og justerbar størrelse gjør dette til en sikker vinner. MIPS-teknologi sørger for best mulig beskyttelse Vekt: 450 gram.

1299;

Alpinhjelm - Dame Lett allmountainhjelm. Enten du koser deg i bakkene eller utforsker fjellene, tilbyr den god beskyttelse kombinert med super passform. Impact Shields og ABS hardskallforsterkninger for ekstra styrke i utsatte områder. Vekt: 400 gram. Str. SM - ML.

Alpinhjelm - Dame/herre Lett og godt ventilert hjelm for frikjøring. Utstyrt med superlett ABS-skallteknologi og Impact Shields liner for optimal beskyttelse. Hjelmen er oppdatert med nytt Performance Interiør, som gjør den enklere å justere. Vekt: 500 g. Str. SM - ML - LXL

1799;

Alpinhjelm - Herre Riktig valg når man søker beste kombinasjon av sikkerhet og komfort. Klassisk design kombinert med lav vekt og justerbar størrelse gjør dette til en sikker vinner. MIPSteknologi sørger for best mulig beskyttelse mot vridningsskader. Vekt: 450 gram.

Alpinhjelm - Dame/herre Denne modellen har et av de beste ventileringssystemene noensinne! 20 justerbare luftekanaler i skallet gjør at man alltid har komforttemperatur på innsiden av hjelmen. Stilig design, kombinert med behagelig passform. Vekt: 550 g. Utvalgte butikker.

1899;

KLIKK

& HENT SMITH


GODE FORBEREDELSER GIR

Kun 1190 gram i str. 26.5

KLIKK

& HENT STØVLER

ROXA RX TOUR/RX TOUR W

Toppturstøvel - Dame/herre Meget lett toppturstøvel med en rå kombinasjon av gå-/kjøreegenskaper. Suveren allrounder som kan brukes til både lange ekspedisjonstoppturer, og til korte mer kjørerelaterte toppturer. Gåutslaget er på hele 62 grader. På denne støvelen har du, i motsetning til mange andre støvler, også mulighet for å lukke begge spennene og samtidig ha støvelen i gåmodus. Flex: 95 / Lestbredde: 100 mm / Vekt: 1120 gram (23.5) / Str. 23.5-30.5 LØSSALG:

4486;

I PAKKE:

3813;

TOPPTURSETT

TOPPTURSETT

TOPPTURSETT

BLIZZARD ZERO G85

BLACK DIAMOND HELIO RECON 95

ELAN IBEX 84 CARBON XLT

Svingradius: 22 meter (178 cm) Vekt: 1090 gram (171 cm) Lengde: 164-185 cm Mål: 115-85-99

Svingradius: 19 meter (173 cm) Vekt: 1590 gram (173 cm) Lengde: 163-183 cm Mål: 123-95-113

Svingradius: 18 meter (170 cm) Vekt: 1210 gram (170 cm) Lengde: 156-177 cm Mål: 120-84-105

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

+ Marker Alpinist 9 binding Freeride touring ski for de som ser etter den beste kombinasjonen mellom energisparende vekt når man går opp og kjøreegenskaper på vei ned. Moderat midjebredde på 85 mm gjør at skiene oppleves enkel og kvikk i håndteringen selv på hardt og pakket underlag. NB: Kun utvalgte butikker/ fargeutvalg kan variere.

7999;

GULL PÅ HARDT FØRE

+ Marker Alpinist 12 binding Helt nye Helio Recon 95 er en suveren ski for deg som både går toppturer, og som kjører i heisanlegget. Her får du glimrende allroundegenskaper til spenstig kjøring under alle snøforhold, alt fra nypreparerte løyper til bunnløse pudderdager. NB: Utvalgte butikker.

8499;

TAKLER ALLE FORHOLD

+ Marker Alpinist 9 binding Den perfekte turvenn eller treningskamerat hvis man ønsker å kombinere gåegenskaper og kjøreglede. Med sin bredde på 84 mm under foten sørger den for god bæring under de aller fleste forhold og lav nok i vekt til å kunne tåle mange timer oppover i fjellsidene. Midtpartiet er forsterket med aluminium.

8999;

KVIKK LETTVEKTER

TOPPTUR

28  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


EN TIPP-TOPPTUR!

Les om bindinger på neste side!

K2 WAYBACK 84 TOPPTURSETT

SKI+BINDING+FELLER:

+ Marker Alpinist 9 binding + K2 Wayback skifeller Solid toppturski med gode og stabile kjøreegenskaper. Konstruert med en Paulownia trekjerne med glassfiber som gir en jevn, stabil flex og godt kantgrep. En trygg og enormt forutsigbar når det kommer til nedkjøringen, samtidig som den er enkel å føre på oppturen. En liten Rocker i framskiene gir den ekstra gode følelsen mot all slags underlag. Dette er ski som trygt kan anbefales til alle brukere, og spesielt de som ønsker seg en prisgunstig inngangsbillett til toppturer. Lengde: 160-174 cm / Svingradius: 18 meter / Vekt: 1210 gram / Mål: 118-84-106.

6999; SUPER INNGANGSBILLETT!

KLIKK

& HENT

TOPPTURSETT

TOPPTURSETT

TOPPTURSETT

K2 WAYBACK 96

BLIZZARD ZERO G95

BLACK DIAMOND HELIO 95

Svingradius: 20 meter (170 cm) Vekt: 1330 gram (170 cm) Lengde: 170-184 cm Mål: 128-96-115

Svingradius: 22 meter (171 cm) Vekt: 1170 gram (171 cm) Lengde:164-185 cm Mål: 127-95-111

Svingradius: 19 meter (173 cm) Vekt: 1250 gram (173 cm) Lengde: 163-183 cm. Mål: 123-95-113

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

+ Marker Kingpin 10 binding Helt ny, lett toppturski tiltenkt de som er ute etter det ekstra på turen ned igjen. Konstruert med en lett Paulownia trekjerne med Glassfiber og Carbon, og i tillegg er det lagt inn en Titanal plate for å sikre et godt kantgrep og god demping av underlaget. Svingvillig ski som kjører bra selv i myk snø, men har også sin fordel i partier med mer krevende underlag.

8999;

KJØRERETTET FOKUS

FØLG OSS GJERNE PÅ

+ Marker Kingpin 10 binding Lettvekts toppturski med superlett trekjerne som gir en lett, men sterk ski. Helt riktig redskap for løperen som ønsker en ski som kan fungere til både bakkekjøring, toppturer og frikjøring. Uten tvil en av de beste allroundskiene som finnes i markedet. NB: Kun utvalgte butikker/ Fargeutvalg kan variere.

+ Marker Kingpin 10 binding Suverene allroundegenskaper i en meget lett innpakning. Helio 95 er den mest allsidige toppturskien i Black Diamonds Helioserie. Den er lettkjørt og innbyr til lekne svinger i all slags terreng. Det imponerende gode kantgrepet sørger for en trygg kjørefølelse når fjellet er bratt og snøen er hard.

9999;

10999;

ALLROUNDER I SÆRKLASSE

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

TESTVINNENDE ALLROUNDER

|

#NORGING

SKISETT


#fagsport

ROXA R3 FLIGHT 75 JR

VELG BINDING ETTER BEHOV! Det er blitt mote å ha de “feteste” bindingene, men har du egentlig behov for dem? De dyreste bindingene er som regel også de kraftigste, men det er på langt nær alle løpere som har behov for egenskapene en binding i toppsjiktet kan tilby.

Toppturstøvel - Junior Fantastisk inngangsbillett til gode toppturopplevelser for de yngste. Fullspekket med funksjonalitet som man vanligvis kun finner i dyrere støvler. Cabrio-konstruksjon som sikrer progressiv flex i skallet, og 3 gode klyper gir gode tilpasningsmuligheter. Formbare innerstøvler. Lestbredde: 99-101 mm. Flex: 75. Vekt: 1540 gram. Str. 22.5-26.5.

Gjør bindingsvalget i samspill med fornuften og Sport Norge, så sitter du kanskje igjen med noen kroner som heller kan brukes på den litt bedre støvelen, eller den noe dyrere hjelmen som faktisk satt best på hodet ditt!

LØSSALG:

2999;

I PAKKE:

2999;

KLIKK

MARKER KINGPIN 10

MARKER ALPINIST 9

LØSSALG:

3749;

I PAKKE:

3000;

Toppturbinding Tech binding med vekt på bare 245 gram! Bindingen er spekket med velprøvd eksisterende teknologi som allerede finnes eksempelvis i den mer kjørerettede Marker Kingpin. Hælpartiet er utformet slik at du har muligheten til å gå helt flatt, og med hælløfter som gir deg 5° og 9°.

LØSSALG:

4999;

I PAKKE:

4600;

MARKER ALPINIST 12

LØSSALG:

3999;

I PAKKE:

3200;

Toppturbinding Tech binding med vekt på bare 245 gram! Bindingen er spekket med velprøvd eksisterende teknologi som allerede finnes eksempelvis i den mer kjørerettede Marker Kingpin. Hælpartiet er utformet slik at du har muligheten til å gå helt flatt, og med hælløfter som gir deg 5° og 9°.

SALOMON S/LAB SHIFT MNC

LØSSALG:

5499;

I PAKKE:

4800;

Toppturbinding Verdens første binding med full touring og freerideevne i ett. Tech-binding for oppturen og solid freeride alpinbinding for nedoverturen. Kompatibel med alle alpinstøvler med ISO sertifisering. En binding for alt og alle! Vekt: 865g. NB: Kun hos utvalgte butikker.

BINDING

Toppturbinding Revolusjonerende toppturbinding som gir deg de beste gåegenskapene fra techbindinger kombinert med de rå egenskapene en alpintbinding vil ha i utforkjøringene. Svært enkel betjening og trygg, serifisert utløsermekanisme. Ypperlig valg uansett ferdighetsnivå. Vekt: 730 gram (inkl. skistoppere).

MARKER KINGPIN 13

LØSSALG:

5499;

I PAKKE:

4900;

Toppturbinding Revolusjonerende toppturbinding som gir deg de beste gåegenskapene fra techbindinger kombinert med de rå egenskapene en alpinbinding vil ha i utforkjøringene. Svært enkel betjening og trygg, serifisert utløsermekanisme. Ypperlig valg uansett ferdighetsnivå. Vekt: 730 gram (inkl. skistoppere).

SALOMON SHIFT CRAMPON

Skarejern / Par Skarejern tilpasset Salomon Shift toppturbinding. Din venn i nøden på hardt og isete underlag. NB: Utvalgte butikker.

799;

TOPPTUR

30  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

& HENT

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


SCOTT ORBIT

ROXA R3W 105 TI I.R.

Toppturstøvel - Dame/herre Lett toppturstøvel med bred lest, god komfort og Vibram-såle. To klyper for enkel håndtering og kjapt inn-/utsteg. Svært enkelt å bytte mellom gå-/ kjøremodus. Mye støvel for pengene. Lestbredde 103,5 mm / Flex: 115. Vekt: 1210 gram. Str. 23.5-30.5. NB: Utvalgte butikker. LØSSALG:

Hybridstøvel - Dame En av de letteste alpinstøvlene tilpasset damer. Tilpasset damelest for optimal passform, komfort og sikrer deg godt hælgrep uansett kjøring. Super for de som ønsker en mest mulig allsidig støvel. Lestbredde: 99-101 mm. Flex: 105. Gåmodus: 48º utslag. Vekt: 1430 gram. Str. 23.5-26.5.

I PAKKE:

3549;

LØSSALG:

3017;

3899;

ROXA R3 110 TI I.R.

3999;

Hybridstøvel - Herre Testvinnende hybridstøvler med skall i grilamid som er både stivt og lett. Ypperlig alternativ for både toppturer, bakke- og frikjøring. Formbare innerstøvler med svært god komfort. Lestbredde: 99-101 mm. Flex: 130. Gåmodus: 48º utslag. Vekt: 1520 gram. Str. 26-31.

I PAKKE:

LØSSALG:

3486;

4599;

SCOTT CELESTE

5149;

I PAKKE:

LØSSALG:

4377;

5149;

FØLG OSS GJERNE PÅ

4377;

Toppturstøvel - Herre Toppturstøvel til herre med meget gode kjøreegenskaper. Vibram-såle og Dynafit sertifiserte tech-fester. Ultrafit Pro light liner. Enkelt å omstille fra gå- til kjøremodus. 99mm lestbredde /110 flex. Vekt: 1500 gram. Str. 26-30.5. NB: Utvalgte butikker.

I PAKKE:

LØSSALG:

4887;

: SPORT NORGE

I PAKKE:

TECNICA ZERO G TOUR

Toppturstøvel - Dame Toppturstøvel til dame med meget gode kjøreegenskaper. Vibram-såle og Dynafit sertifiserte tech-fester. Ultrafit Pro light liner. Enkelt å omstille fra gå- til kjøremodus. 99mm lestbredde /105 flex. Vekt: 1500 gram. Str. 23-26.5. NB: Utvalgte butikker.

5749;

3924;

Toppturstøvel - Herre Toppturstøvel med bred lest, lav vekt og innovativ ski-/gåfunksjon. Vibramsåle med godt grep og formbare innerstøvler. Gode egenskaper både opp og ned. Lestbredde: 103,5mm / Flex: 110. Vekt: 1542 gram. Str. 26.030.5. NB: Utvalgte butikker.

TECNICA ZERO G TOUR W

LØSSALG:

I PAKKE:

SCOTT COSMOS

Toppturstøvel - Dame Toppturstøvel med bred damelest, lav vekt og meget brukervennlig ski-/gåfunksjon. Vibram-såle med godt grep og formbare innersko. Lestbredde: 103,5mm / Flex:100. Vekt: 1316 gram. Str. 23.0-26.5. NB: Utvalgte butikker. LØSSALG:

3314;

ROXA R3 130 TI I.R.

Hybridstøvel - Herre Fantastisk allrounder med mye komfort og smarte løsninger. Leveres med 100% formbare innerstøvler for super passform. En sikker vinner for de som søker en støvel med bredt bruksområde og god komfort. Gåmodus: 48º utslag. Lestbredde: 99-101 mm / Flex: 110. Vekt: 1590 gram. LØSSALG:

I PAKKE:

5749;

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING

KLIKK

I PAKKE:

4887;

& HENT STØVLER


LEKI HAUTE ROUTE

Teleskopstav - Senior Teleskopstaver i robust aluminium for topptur og frikjøring. Haute Route er laget i svært sterk aluminium og tåler det aller meste. Med Speed Lock 2 justeres lengden på stavene enkelt, selv med hanskene på. Aergon Soft Grip gir godt grep og god komfort. Med den nye puddertrinsen kan du enkelt justere lifteren på bindingen i bratte partier og med den lengste siden på trinsen kan du skrape bort is og snø fra fellene.

799;

BLACK DIAMOND TRAVERSE PRO

Teleskopstav - Senior Ekstra forseggjort teleskopstav som passer perfekt til toppturer. De har et godt ergonomisk grep og en komfortabel håndstropp. Røret nedenfor håndtaket har belegg som gir ekstra godt grep. Dette er svært praktisk når du skal traversere bortover bratte fjellsider og trenger en lang stav på den ene siden, og kort på den andre. Traverse Pro har utenpåliggende FlickLock Pro låseklemmer i metall som er ekstra solide. Håndstroppen har utløserfunksjon.

999;

MAMMUT SPINDRIFT 26

Allround skisekk - 26 liter Topptursekk med lav vekt og mange smarte løsninger. Hele rygg-panelet kan åpnes for enkel tilgang til alt innholdet i sekken på èn gang. Ganske smart når man har lagt de ekstra hanskene nederst i sekken. Hofteholder for mobiltelefon, flaskeholder på brystremmen og dedikerte fester for både ski og hjelm gjør dette til en sekk man fort ikke klarer seg uten. Finnes også i 32-liters versjon. Volum: 26 liter. Vekt: 850 gram.

1799;

LEKI AERGONLITE 2

Teleskopstav - Dame/herre Aergonlite 2 er en lett allround teleskopstav som hjelper deg på flere måter når du står på ski. Med den nye pudder-trinsen kan du enkelt justere lifteren på bindingen i bratte partier og med den lengste siden på trinsen kan du skrape bort is og snø fra fellene. Med Speed Lock 2 justeres lengden på stavene enkelt, selv med hanskene på. Neoprenstroppene har fleecefôr som gir maksimal komfort. Det superlette grepet Aergon Tour Thermo er kantløst, holder fingrene varme og sikrer godt grep.

1099;

BLACK DIAMOND GLIDELITE MOHAIR MIX

Toppturfeller - 125 mm Toppturfell med blanding av mohair og nylon (65/35%) gjør dette til en veldig funksjonell skifell for norske forhold. Nylonet gjør den slitesterk og at den klatrer bra, mens mohair gjør at den glir utrolig godt og gjør den lettere og mer pakkbar i sekken. Godt fellelim som varer lenge.

1599;

Fra:

MAMMUT PROBE 240 MAMMUT ALUGATOR TWIST

Snøspade - Aluminium En solid og lett spade bør være fast inventar i enhver topptursekk. Denne er konstruert i aluminium og kan justeres både i lengde og fasong. Vendbart blad gjør nemlig at den kan brukes både som spade og som grafse, noe som hjelper deg med å finne den mest effektive arbeidsstillingen når klokken tikker. Vekt: 705 gram.

KLIKK

& HENT

849;

Søkestang - Aluminium Mammut Probe 240 søkestang er konstruert i holdbart aluminium og foldes enkelt ut i full lengde i løpet av få sekunder, selv med hansker på hendene. Helt uunnværlig når uhellet først er ute og hvert sekund teller. Komprimert størrelse: 45 cm. Full lengde: 240 cm. Vekt: 240 gram. Finnes også i 280 cm variant.

599;

TILBEHØR

TOPPTUR

32  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


#fagsport

BYTT BATTERIENE DINE - LEV LENGRE

MAMMUT BARRYVOX PACKAGE

Komplett skredsøkspakke Mammut Barryvox samlepakke med det mest essensielle skredutstyret. Pakken Inkluderer Mammut Barryvox skredsøker, Mammut Alugator Ride snøspade i aluminium og Mammut Probe søkestang med lengde på 240 cm. Funksjonelt og innovativt utstyr i god kvalitet. Lav vekt på kun 1190 gram for hele pakken.

Ny sesong står for døren! Skiene er glidet, Go Pro kamera ladet, nye goggles og stilig hjelm er for lengst krysset av handlelisten. Dette er vel og bra, men dessverre er det lett å glemme noen av de små detaljene oppi all ekstasen når første dump med hvitt gull mykt legger seg over fjellene som en hvit dyne. Da er det ekstra viktig å huske på at det nettopp er disse detaljene som kan være forskjellen på liv og død. Bytt batterier i skredsøkeren din! Det er vår bønn og oppfordring når vi nå går inn i en ny sesong. Uansett hvor lite skredsøkeren ble brukt i fjor, er det ingen garanti for at batteriene fremdeles gjør jobben når du først får bruk for den!

3999;

MAMMUT FLIP REMOVABLE AIRBAG 3.0

Skredsekk med ballong - 22 L Gjennomført skredsekk som passer ypperlig til både toppturer og heisbasert skikjøring. Mammut Flip sekken lar deg fjerne hele airbag-systemet dersom du enkelte dager ønsker å bruke den som en vanlig skisekk eller en hverdagssekk. Komfortabelt bæresystem og svært gode muligheter for å feste både ski og snowboard på utsiden av sekken. Full glidelås langs ryggen gir deg tilgang til hele sekkens innhold i en håndvending. Fullspekket med fester og tekniske finesser for enklest mulig å pakke med seg alt nødvendig utstyr. Volum: 22 liter. Ballongstørrelse: 150 liter. Vekt: 1910 gram (inkl. airbag). NB: Utvalgte butikker. INKL. CARBONPATRON:

6499;

TRYGG PÅ TOPPTUR Mats Hjelle (64) har lang erfaring med sikkerhet i fjellet, både som friluftsentusiast og i regi av arbeidsgiver, Røde Kors og andre organisasjoner. Han var også en del av utvalget som i 2016 ble satt ned for å revidere Fjellvettreglene som da hadde vært uendret siden 1950-tallet. Mats deler gjerne sine beste tips og råd for sikker ferdsel i fjellet med alle oss andre: – Før man legger ut på topptur er det veldig viktig å tenke gjennom hvilken tur man skal gå. Hvem skal man gå sammen med, er dette en tur som passer til deltakernes evner, og de forhold som råder i den perioden man skal gå? Man ønsker gode skiopplevelser under trygge forhold - og da er god planlegging i forkant første steg på veien! I planleggingsfasen bør man sjekke skredvarselet på “Varsom.no” og værvarslene på f.eks. “Yr.no” for det området man skal bevege seg i. Bruk papirkart og de ulike digitale kart som er tilgjengelige på nettet. Flere av disse gir oss mulighet til å se markeringer av områder som er bratte nok til at man kan løse ut skred, og noen viser også markering av hvor langt ut et eventuelt skred kan komme til å gå i terrenget (utløpsområde). Disse kartene kan lastes ned på telefonen og brukes i områder uten mobildekning. Når man så kommer til området og skal starte selve turen, må man vurdere alle planene på nytt. Stemmer informasjonen man har innhentet med det som faktisk er realiteten? Unngå utløsningsområder for skred, altså terreng med over 30 grader helning. Vær varsom med krysning av utløpsområder der skred vil kunne komme ned og treffe oss. Unngå terrengfeller som bekkedaler og områder der vi vil kunne bli ført utfor stup, inn mot steiner eller trær.

AV ED PANT V N O R T 0,NY PA L: KR 40 GAMME

Carbonpatron med på kjøpet! Verdi: kr 1199,-

FØLG OSS GJERNE PÅ

: SPORT NORGE

...og husk alltid Fjellvettregel nummer 8: “Vend i tide, det er ingen skam å snu!”

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING


TUR/FJELLSKI

ÅSNES MOUNTAIN RACE 48

ÅSNES LIV

Lengde: 180-210 cm Mål: 60-51-55

Lengde: 180-210 cm Mål: 60-48-53

Lengde: 170-194 cm Mål: 67-57-62

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

2463;

2718;

SMAL STÅLKANTSKI

JAKTSKI

FJELLSKI

+Rottefella BC auto binding Utviklet i samarbeid med Liv Arnesen. En ski for lange fjellturer med oppakning. Lengdestiv og egnet til å trekke pulk. Skispennet er tilpasset damer, og den markante smørelommen bevarer festevoksen lengst mulig. Skiene er smale nok til å passe i oppkjørte turspor. NB: Kun utvalgte butikker.

3228;

STIVSPENT DAMESKI

FJELLSKI

ÅSNES BREIDABLIKK

ÅSNES NANSEN

ÅSNES CECILIE

Lengde: 170-200 cm Mål: 86-62-74

Lengde: 175-205 cm Mål: 76-56-66

Lengde: 170-190 cm Mål: 76-56-66.

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

3313;

SKÅNSOM MOT POTENE

FJELLSKI

+Rottefella BC auto binding Den optimale fjellskien for aktive skiløpere som beveger seg i varierende terreng. Nansen er en bred fjellski med god innsving og gode flytegenskaper. Hel stålkant og moderat gåspenn for de som ønsker både sving- og gåegenskaper. For i dyp og tung snø, samtidig som den er kvikk og leken på hardere underlag.

3398;

FOR FOLK FLEST

FJELLSKI

+Rottefella BC auto binding Bestselger! Cecilie er utviklet i samarbeid med eventyreren Cecilie Skog. God innsving og bredde gjør skien lettsvingt og gir gode flytegenskaper. Den har hel stålkant og et moderat gåspenn som er tilpasset jenter. En kjøreglad og optimal fjellski for turglade jenter, og den blir levert med Åsnes sin patenterte fellelås.

3398;

BESTSELGER TIL DAME

FJELLSKI

ÅSNES GAMME 54

ÅSNES INGSTAD

ÅSNES TONJE

+Rottefella BC auto binding Kanskje den mest allsidige fjellskien du kan få. Lengdestiv, men også svært svingvillig. Denne skien har markert smørelomme og lengdestivheten gjør denne skien egnet for lange turer i kupert terreng, gjerne med mye bagasje. Gamme 54 har lettvekts trekjerne i poppel. Klargjort for bruk av Åsnes kortfeller.

+Rottefella BC Magnum binding En moderne fjellski med markert innsving og gode svingegenskaper. En god ski for krevende uforkjøringer, men fungerer også godt til lange etapper i flatt terreng. Ingstad har en trekjerne i Paulownia og Poppel, noe som fører til en særdeles lav vekt. Helt topp i kombinasjon med kraftige støvler og bindinger. NB: Kun utvalgte butikker.

Lengde: 180-210 cm Mål: 68-54-61

Lengde: 175-205 cm Mål: 84-62-74

Lengde: 165-185 cm Mål: 84-62-74.

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

3398; SKI

+ Salomon Prolink Access NNN Tur- og markaski med 3/4 stålkant, stivere spenn og moderat innsving. Sammen med en integrert fell blir dette en perfekt ski for turer i marka og skisport. Den kan også brukes ved helt optimale føreforhold i fjellet. Skien passer utmerket i skispor og stålkanten sikrer en trygg nedkjøring på hardt og vanskelig føre.

PRISGUNSTIG ALLROUNDER

+Rottefella BC Magnum binding Utviklet med tanke på de som bruker hund til jakt og fritid, den har derfor ikke stålkant. Skien har en innsving på 22 mm, noe som sammen med en myk tupp gjør den lett å svinge. Håndteres enkelt i ulikt og krevende terreng, flyter godt i snøen og vil fort bli en trofast følgesvenn i vinterfjellet for både deg og lille vofsen.

& HENT

FJELLSKI

ÅSNES MOUNTAIN TOURING 51

+Rottefella BC auto binding Robust markaski med fellelås. En lett tur- og fjellski med ¾ stålkant og smørelomme. Skien passer godt i oppkjørte spor, men er bred nok til å mestre de fleste forhold i fjellet. Egner seg utmerket til pakket og hard snø. Skien leveres med en smørbar sinter såle og har en solid cap i børstet Nylon.

KLIKK

TUR/FJELLSKI

RUSTET FOR LANGTUR

3653;

SVINGVILLIG ALLROUNDER

+Rottefella BC Magnum binding Dette er skien for eventyrlystne jenter. Perfekt ski for dyp og krevende vårsnø, men også en leken ski for bratte nedkjøringer på hardere føre. Skien har en markant Nordisk Rocker med taper i tupp. Dette gjør skien lett å håndtere under løse forhold. Hele 22 mm innsving gir en svært svingvillig ski. NB: Kun utvalgte butikker.

3653;

SKIGLEDE TIL DAMENE

FJELLSKI

34  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


CRISPI STETIND GTX

Fjellskistøvel - BC Kraftig fjellskistøvel med Gore-Tex. Overdel i vannavstøtende fullnarvet lær. Stetind gir meget god ankelstøtte og har heldekkende gummikalosjering for økt beskyttelse og slitestyrke. Vekt: 860 gram. Str. 36-46.

KLIKK

LØSSALG:

& HENT

I PAKKE:

3249;

STØVLER

ÅSNES X-SKIN MOHAIR

Kortfeller - 30/45/58 mm Mohair kortfell gir optimal glid og feste under kalde forhold. Fellematerialet er produsert av den renommerte felleprodusenten Colltex i Sveits. Den nye X-skin fellen kan benyttes på alle Åsnes ski med fellefeste. Fellen er produsert i 100% Mohair for best mulig glid og feste. 30 mm: kr 449,45 mm: kr 549,Fra: 58 mm: kr 599,-

449;

COLLTEX LANGFELLER

Skistav med gode reimer Lett og solid aluminiumsstav for både marka og fjellet! Staven er produsert i lett og solid aluminium for lav vekt og god stabilitet. Staven har håndtak av syntetisk kork med en behagelig polstret håndstropp og blir levert med solid løssnøtrinse. 130-160cm / 5 cm intervaller.

499; STIV OG LETT

FØLG OSS GJERNE PÅ

COLLTEX SKI+SKIN WAX

35/45 mm - 210 cm Langfellen fra Colltex er produsert i 100% Nylon for optimal slitestyrke og feste. Nylon er et materiale som egner seg til lengre turer med mye slitasje. Nylonfeller egner seg utmerket til våt og tung snø. Ønsker man enda bedre egenskaper på fellen lønner det seg å impregnere fellene med felleimpregnering, noe som også vil gi bedre glid. 35 mm: kr 799,Fra: 45 mm: kr 899,-

Glider og felleimpregnering Impregner fellene dine på tur og unngå klabbing. Fellevoks gir bedre glid og reduserer sjansen for «klabbing» på fellene. Vi anbefaler alle som skal på tur å ta med voks. Ingenting er mer irriterende en klabbing når du er på tur. Dette kan du unngå med en liten voksstift som sikrer deg en bedre turopplevelse.

799;

FJELLSKISTAV

ÅSNES FRAM TURSTAV

2762;

199;

FJELLSKISTAV

FJELLSKISTAV

ÅSNES CECILIE TURSTAV

ÅSNES INGSTAD TURSTAV

Skistav med gode reimer Perfekt til alle som skal ut i fjellet på fjell- og turski. Cecilie er en helt ny aluminiumsstav med lav vekt og solide egenskaper. Staven har langt og komfortabelt håndtak for å enkelt kunne bytte grep i varierende terreng. Designet og utvikler i samarbeid med Per Finne Design på Voss for å tåle hardt bruk på fjellet og ekspedisjoner i mange år framover. 130-150 cm / 5 cm intervaller.

Skistav med gode reimer Perfekt til alle som skal ut i fjellet på fjell- og turski. Ingstad er en helt ny aluminiumsstav med lav vekt og solide egenskaper. Staven har langt og komfortabelt håndtak for å enkelt kunne bytte grep i varierende terreng. Designet og utvikler i samarbeid med Per Finne Design på Voss for å tåle hardt bruk på fjellet og ekspedisjoner i mange år framover. 135-160 cm / 5 cm intervaller.

799;

799;

SOLID OG LETT DAMESTAV

: SPORT NORGE

KLIKK

: @SPORTNORGE.NO

SOLID OG LETT HERRESTAV

|

#NORGING

& HENT TILBEHØR


VOILE 3-PIN CABLE

Fjellskibinding - 75 mm Enkel og lett, men likevel vanvittig kraftig, slitesterk og pålitelig. Her er kabel smidd i ett stykke og gjenget opp slik at man enkelt kan justere stivheten i bindingen og samtidig ivareta bruddstyrken. Gå uten kabel opp, og kjør ned igjen med kabel for ekstra stabilitet. Vekt: 810 gram. LØSSALG:

1699;

I PAKKE:

1444; 75 mm

ROTTEFELLA SUPER TELEMARK KLIKK

& HENT

Foto: Endre Knudsen

BINDING

VARDE I SIKTE!

Fjellskibinding - 75 mm Tåbinding for fjelltelemark og skiløping i variert terreng. Den flate bøylen gjør at skoene sitter godt i bindingshuset. Kombinasjonen med de klassiske støvlene og 75 mm binding gir bedre kontroll og styring med skiene, spesielt med sekk eller i mer kupert lende. Vekt: 370 gram. LØSSALG:

Stiv kuling. Snøfokk. Skare og neglesprett i skjønn forening. Varde i sikte. Det er Norge, dèt. Fjellski går aldri av moten, og er i dag en av de største varegruppene innen vintersport i norske sportsbutikker dog med lokale variasjoner. Fjellski benyttes som navnet antyder, først og fremst til fjells. Med stålkant, god innsving og ekstra bredde tilbyr ski i denne kategorien både mer stødighet og bedre svingegenskaper enn ordinære langrennski. Samtidig gjør nettopp disse egenskapene at smale fjellski kan være et godt alternativ til den som ønsker seg en stødig ski i preparerte langrennsløyper. Fjellski kan kombineres med ulike typer støvler og bindinger alt etter bruksområde og behov. Ønsker man en kjørerettet fjellski blinker man seg typisk ut en bred variant med mye innsving, kombinert med ekstra stødige støvler og binding. Skal man primært gå vidde på langs kan man med fordel velge lettere og smalere utstyr. Man skiller gjerne mellom smale (opptil 60 mm midjebredde) og brede fjellski. De smale fjellskiene er et godt valg for den som ønsker en ski som kan brukes både i og utenfor oppkjørte langrennspor. Bredere fjellski, derimot, er ikke et godt alternativ for bruk i skiløyper, da de ikke vil passe ned i sporene. Bredere ski tilbyr imidlertid større bæreflate, som igjen vil innvirke positivt når man velger ønsker å tråkke egne veier i nysnø eller høyfjellet. Bredere ski er som regel også mer svingvillige, og innbyr til en mer lekne og kontrollerte forhold i nedkjøringene. Fjellski produseres på lik linje med markaski i flere varianter. Det finnes både smørefrie og smørbare varianter av fjellski, både med fiskeskjellmønster og med kortfellesystem.

699;

I PAKKE:

594;

ROTTEFELLA BC MAGNUM

Fjellskibinding - BC Rottefella Back Country Magnum er en solid og ekstra bred binding egnet for ulendt terreng og varierende snøforhold. Den er svært godt egnet til røffe fjellturer og ekspedisjoner. Rottefella Back Country Magnum leveres med manuell åpne- og lukkemekanisme. LØSSALG:

699;

I PAKKE:

594;

BC

ROTTEFELLA BC AUTO

Fjellskibinding - BC Rottefella Back Country er en solid, stødig og brukervennlig binding egnet for ulendt terreng og varierende snøforhold. Den er derfor svært velegnet til fjellturer, enten du går i eller utenfor løypene. Rottefella Back Country Auto har en step-in/out mekanisme som gjør det enkel og ta av og på. LØSSALG:

599;

I PAKKE:

509;

FJELLSKI

36  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


#fagsport

VÆR GOD MED LÆRSTØVLENE DINE! Klart det er deilig med tørre skistøvler når man skal gå på ski flere dager på rad. Vinterferie, påskeferie - anledningene til dette byr seg med jevne mellomrom. Fristelsen av å kunne tørke støvlene på et gulv med varmekabler da kan være stor dersom man har denne slags luksus tilgjengelig. Ikke gjør det. Varmen fra gulvet vil nemlig tørke ut læret i støvlene fortere enn godt er, i tillegg til at limet som binder sålen sammen til overdelen vil bli sprøtt og med tiden løsne. Ty heller til avispapir og lufttørking, så varer støvlene mye lengre.

ALPINA ALASKA BC/75 MM

Fjellskistøvel - Dame/herre Moderne fjellskistøvel i 2.8 mm tykt lær. Meget god stabilitet i forhold til tyngde og svært flott utseende. Støvelen er ekstra isolert med deilig, varmt fòr fra Thinsulate, har god skarekant for økt slitestyrke. Støvlene er vannavvisende og ventilerer godt med sin Alpi-Tex membran. Velg mellom BC-såle og 75 mm-såle. Str. 36-47. NB: Utvalgte butikker. LØSSALG:

2949;

KLIKK

I PAKKE:

2507;

& HENT

Foto: Endre Knudsen

STØVLER

FØLG OSS GJERNE PÅ

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING


KLIKK

ALPINA NANSEN BC

& HENT STØVLER

Fjellskistøvel BC - Senior Godt valg for deg som går kortere turer i lett fjellterreng. Den er laget i lær med skarekant. I tillegg er den isolert med fòr fra Thinsulate. Dette gir høy komfort og varm skisko. Str. 36-47. LØSSALG:

999;

I PAKKE:

999;

FISCHER BCX 6

Fjellskistøvel BC - Senior Vanntett, stabil og god fjellskistøvel i lær med BC-såle. Høyt skaft med god leddet ankelstøtte, samt god passform. Denne skoen representerer sikkerhet og komfort i ethvert terreng. Integrerte gamasjer holder snøen ute. Str. 37-46. LØSSALG:

1999;

I PAKKE:

Fjellskistøvel 75 mm - Senior Kraftig og stabil fjellskistøvel som passer godt til brede fjellski og jaktski. Overdel laget i vannavstøtende lær og Gore-Tex membran holder deg tørr på beina. Svært vridningsstiv Vibram-såle. Vekt: 972 gram. Str. 36-47. NB: Utvalgte butikker.

3499; TUR/FJELLSKI

Reservetrinse med diameter på 105 mm. Åsnes har på alle sine staver en solid løssnøtrinse, men skal man på langtur anbefaler vi alltid at du tar med deg et sett med reservetrinser i tilfelle uhellet skulle være ute. Denne trinsen har matchende farger tilpasset alle stavene til Åsnes.

199; ÅSNES SKISTROPP 2 PK.

Solid gummiskistropp med god lås til bruk på fjellski og alpine ski. Denne skistroppen kan brukes til det meste og kan derfor være fin å ha med blant reperasjonsutstyret også. Selges i par.

149; KLIKK

1999;

CRISPI BRE 75 MM GTX

LØSSALG:

ÅSNES RESERVETRINSE

I PAKKE:

2974; FJELLSKI

COLLTEX FELLELIM

199; FJELLSKI

FISCHER E99 EASY SKIN

FISCHER EXCURSION 88

Lengde: 174-204 cm Mål: 51-46-49

Lengde: 180-210 cm Mål: 66-54-61

Lengde: 169-189 cm Mål: 88-68-78.

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

SKI+BINDING:

2680;

TURSKI FOR FOLKET

+ Rottefella BC Auto binding Lett fjellski med stålkant. Medium bredde på skiene gjør at de passer både i og utenfor løyper, for eksempel om man skal gå fra hytte til hytte i fjellet. Disse klassiske fjellskiene er gode allroundere med godt smørespenn. Sintret såle gir god glid og gjør skiene lette å gå med. NB: Utvalgte butikker.

2999;

EVIGUNG KLASSIKER

+Rottefella BC Magnum binding Bred smørefri fjellski med Offtrack Crown (smørefritt mønster) for sikkert feste ved «vanlige» forhold. I tillegg har disse skiene Easy Skin som gir deg muligheten til enkelt å sette på fell for enda bedre og sikrere feste i bratt terreng og ekstreme forhold. Bruksområde er utenfor oppkjørte løyper. NB: Utvalgte butikker.

4163;

SPREK NYHET!

FJELLSKI

38  DEN STORE SKIGUIDEN / 2020

TILBEHØR

75 gram Fornyingslim til skifeller. Når du har brukt skifellene en stund kan det oppstå behov for å legge på litt ekstra lim for at fellene skal hefte ordentlig mot skisålen. Colltex leverer lim tilpasset dette formålet. Perfekt for små reperasjoner såvel som større utbedringer.

FISCHER TWIN SKIN POWERLITE

+Tour Step-in IFP binding Fischer Twin Skin Powerlite er en smal og innsvingt smørefri stålkantski med integrert fell for preparerte løyper i marka og på fjellet. Stålkantene sikrer deg et godt og trygt kantgrep på isete underlag. Twin Skin-systemet er perfekt de dagene man sliter med å treffe på smøringen, eller om man ikke liker å legge på klister.

& HENT

KLIKK & HENT PÅ SPORTNORGE.NO / UTVALGET KAN VARIERE FRA BUTIKK TIL BUTIKK


#fagsport

VI KJENNER PRODUKTENE VÅRE! Sondre Versto (48) er en del av innkjøpsgruppen til Sport Norge. Hvert år diskuteres, vurderes og testes en hel drøss med produkter før vi til slutt sitter igjen med et gjennomtenkt produktprogram som vi kjenner til fingerspissene. Èn av de beste opplevelsene Sondre hadde i forrige innkjøpsrunde var da han fikk teste de smørefrie turfjellskiene “Fischer Traverse 78”: – “Maken til fantastiske allroundski har jeg ikke vært borti så lenge jeg kan huske. Enkle å styre, spikerfeste og velkjent, god byggekvalitet fra Fischer. Dessuten har man mulighet for å hekte av og på kortfeller dersom det virkelig er bratt. Innertier!”

FISCHER TRAVERSE 78

+Rottefella BC Auto binding Fischer Traverse 78 Crown er en smørefri fjellski med Offtrack Crown for sikkert feste ved «vanlige» forhold. I tillegg har disse skiene “Easy-Skin”-feste som gir deg muligheten til enkelt å sette på kortfell for enda bedre og sikrere feste i bratt terreng og ekstreme forhold. Bruksområde er utenfor oppkjørte løyper. Rocker og stålkant for både god flyt og kjøreglede. Vekt: 2090 gram (179 cm) Lengde: 169-199 cm Mål: 78-61-69 SETTPRIS / SKI+BINDING:

3738; INNKJØPERENS FAVORITT!

FISCHER KORTFELLER

Kortfeller - 50/65 mm Kortfeller som passer til Fischer sitt Easy Skin system. Produsert i Mohair Mix for best mulig kombinasjon av feste, glid og slitestyrke. 50 mm: kr 599,65 mm: kr 699,-

Fra:

599; KLIKK

Foto: Lene Strønen

& HENT SKI

FØLG OSS GJERNE PÅ

: SPORT NORGE

: @SPORTNORGE.NO

|

#NORGING


FJELLVETTREGLENE

«No ser eg atter slike fjell og dalar som dei eg i min fyrste ungdom såg» - Aasmund Olavsson Vinje

1 / Planlegg turen og meld fra hvor du går 2 / Tilpass turen etter evne og forhold 3 / Ta hensyn til vær- og skredvarsel 4 / Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer 5 / Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv/andre 6 / Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng/usikker is 7 / Bruk kart og kompass - Vit alltid hvor du er 8 / Vend i tide, det er ingen skam å snu 9 / Spar på kreftene og søk ly om nødvendig

PREPARERING: TA VARE PÅ SKIENE DINE! Alle våre butikker hjelper gladelig med enkle smørejobber, tips og gode råd. Butikkene i Oslo og Laguneparken har dessuten toppmoderne slipemaskiner fra Wintersteiger, og står klare til å hjelpe deg med hva enn det måtte være av vedlikehold, forbedringer eller reparasjoner på dine ski. Prisliste nordisk: Enkel pakke*: 249,Full pakke*: 449,Race pakke*: 749,Strukturslip: 399,Håndvoks: 299,Rengjøring: 249,-

Prisliste alpint: Kantslip+håndvoks: 499,Kantslip+maskinvoks: 349,Kantslip: 199,Maskinvoks: 199,Håndvoks: 349,Timepris / øvrig: 600,-

*Enkel pakke: Grunnglider *Full pakke: Grunnglider + LF glider *Race Pakke: Grunnglider + HF glider

SJEKK UT VÅR NYE ‘KLIKK & HENT’: I starten av desember lanserer vi vår helt nye ‘Klikk & Hent’ løsning hvor du kan handle fra sofakroken og hente varene i butikk like etter. Besøk ‘Sportnorge.no’ i dag og se vårt store utvalg av merkevarer i mange kategorier, såvel som gode tips, råd og aktuelle saker!

SPORT NORGE KJENNER FAGET! I våre butikker skal du være helt trygg på at du får den aller beste kjøpshjelpen, servicen og oppfølgingen som er mulig når du skal hande nye ski eller skiutstyr. Våre ansatte kurses nemlig både teoretisk og praktisk, og vi tar med våre ansatte på test av sesongens modellutvalg hvert eneste år - både nordisk og alpint. Hvorfor? Vi ønsker ikke bare å selge produkter. Vi ønsker å selge den store, gode og riktige opplevelsen som følger med selve produktet. Følelsen av å ha nådd en topp man ikke trodde man kunne nå, følelsen av å mestre sin første, ordentlige skjærende carvingsving, følelsen av en hjelm som sitter så godt på hodet at man ikke behøver lue på innsiden for å holde varmen. Dèt er hva vi selger! Foto: Sondre Versto

Velkommen ut, Norge er til for å brukes!

AMFI OS | AMFI ASKØY | SLETTEN SENTER | FYLLINGSDALEN, SPELHAUGEN | LAGUNEPARKEN | ÅSANE, GULLGRUVEN SENTER | SARTOR STORSENTER | BODØ, KOCH SENTERET | BODØ, HUNSTAD SENTER | AMFI ÅLGÅRD | KNARVIK SENTER | OSLO, STORGATA | AMFI MO I RANA | ÅLESUND, AMFI MOA | KRISTIANSAND, SØRLANDSSENTERET | NAMSOS | GJØVIK | KRISTIANSUND, ALTI FUTURA | RAGLAMYR SENTERET |

Profile for Sport Norge

Sport Norge - Den store skiguiden / 2020  

Sport Norge - Den store skiguiden / 2020