Page 1

MESTNA OBČINA MARIBOR-URAD ZA ŠPORT

ŠPORTNA ZVEZA MARIBOR

LETNIK XIV • FEBRUAR 2012 • ŠTEVILKA 133

Najšportnika Maribora 2011 Polona Hercog in Dalibor Volaš Mestna občina Maribor, Urad za šport in Športna zveza Maribor so 16. februarja pripravili tradicionalno prireditev Izbiramo najboljše v mariborskem športu. To je bila že 39. tovrstna slavnost, prvič v dvorani Tabor v Mariboru, na njem pa so prireditelji obelodanili imena najboljši treh športnikov in športnic, najboljših ženskih in moških ekip, najboljših ekip v individualnih športnih panogah, dveh najbolj nadarjenih športnikov, najboljšega trenerja in treh najuspešnejših šolskih športnih društev za leto 2011. Izbor so opravili športni novinarji mariborskih medijev. Uvodne minute prireditve so bile namenjene slavnostnima govorcema - županu Mestne občine Maribor Francu Kanglerju in predsedniku Športne zveze Maribor dr. Alojzu Križmanu. Župan se je najprej dotaknil peripetij okoli univerzijade, nato pa spregovoril o Mariboru kot športnem, univerzitetnem in kulturnem mestu.

Franc Kangler in Alojz Križman s kapetanko odbojkaric Nove KBM Branika Moniko Potokar in s kapetanom nogometašev Maribora Marcosom Tavaresom.

“Kljub velikim oviram, na katere smo z zvezi z organizacijo univerzijade trčili pri državnih oblasteh, bomo nadaljevali z vlaganji v športno infrastrukturo, ki smo si jih začrtali v naših programih. Gre za dokončanje Ledne dvorane Tabor, položitev vodovodne cevi od Drave do Pohorja za zasneževanje in za ureditev tekaškega poligona. Mariborčanom želimo omogočiti čim boljše razmere za športno in rekreativno dejavnost,” je za uvod povedal Franc Kangler, nato pa nadaljeval. “Naše mesto ima nekaj vrhunskih športnikov in športnic, dokaz za to so njihovi imenitni dosežki v letu 2011. Čestitam jim za uspehe in jim želim vse najboljše na njihovi nadaljnji športni poti.” “Danes je dan, ko slavimo naše odlične športnike in športnice, dan, ko je treba pozabiti na vsakodnevne tegobe. Ponosni smo na dosežke vseh mariborskih športnikov in športnic in zadovoljni, da imajo ustrezne objekte za vadbo in tekmovanja. S svojimi uspehi nam dvigujejo samozavest. V Mariboru je skorajda 400 kategoriziranih športnikov in športnic, ki so člani enega od 220 športnih društev ali klubov, ki delujejo pod okriljem Športne zveze Maribor. Podatek, da se približno 30.000 občanov in občank Maribora ukvarja s športom in rekreacijo, ne potrebuje komentarja. Vsem, ki so po športni plati prispevali k večji prepoznavnosti našega mesta, čestitam, in jim želim še več podobnih ali še boljših dosežkov,” je poudaril dr. Alojz Križman. Sledil je osrednji del prireditve, v katerem so podelili priznanja najboljšim v mariborskem športu za leto 2011. Kandidatov in kandidatinj za najbolj prestižni priznanji, za športnico in športnika Maribor, je bilo več, športni novinarji pa so se odločili, da sta si laskava naziva zaslužila teniška igralka in nogometaš. Za športnico Maribora za leto 2011 je bila izbrana teniška igralka Polona Hercog (TK Mima), ki je bila najboljša že v letu 2010. Za Mimo Jaušovec, Katarino Srebotnik, Majo Matevžič in Tino Pisnik je peta Slovenka z zmago na WTA-turnirju. Hercogova je turnir osvojila lani julija v Bastadu, teden dni pozneje


Filip Flisar in Nuša Rajher.

Nogometaši Maribora so bili spet najboljši.

pa je bila 22-letna igralka iz Kamnice pri Mariboru še finalistka turnirja v Palermu, nato pa njeni dosežki niso bili več vrhunski. Kljub temu je sezono 2011 končala na 36. mestu svetovne lestvice. Letošnja sezona se za Hercogovo ni začela najboljše, zato si je izbrala tudi novega trenerja, Slovaka Vladimirja Platenika. Prepričana je, da bo v nadaljevanju sezone veliko uspešnejša. Za športnika Maribora za leto 2011 je bil izbran nogometaš Dalibor Volaš (NK Maribor), ki je po Zvonku Breberju in Marinku Galiču - oba sta prav tako igrala za vijoličaste - tretji nogometaš z nazivom najšportnika Maribora. Volaš, ki je z enajstim zadetki eden najzaslužnejših, da si je Maribor po prvem delu državnega prvenstva priigral kar petnajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, je odlično igral tudi na mednarodnih tekmah vijoličastih. V kvalifikacijah za evropsko ligo je 25-letni nogometaš iz Ankarana v Glasgowu Rangersom zabil odločilni zadetek, v evropski ligi je dosegel po en zadetek proti Biminghamu in Bragi, dva pa proti Bruggeu. Med športnicami je drugo mesto osvojila teniška igralka Katarina Srebotnik (TK Branik), tretje tekvondoistka Nuša Rajher (TK Jitae), med športniki je drugo mesto osvojil odbojkar Sebastijan Škorc (OK Maribor) in tretje tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar (SK Branik). Za najboljšo moško ekipo so priznanje dobili nogometaši Maribora, ki so lani osvojili že deveti naslov državnega prvaka in igrali v evropski ligi, za najboljšo žensko ekipo pa so priznanje dobile odbojkarice Nove KBM Branika, ki so lani osvojile že deseti naslov državnih prvakinj. Med ekipami v individualnih športnih panogah so se v letu 2011 najbolj izkazali šahisti ŽŠK Maribor, ki so že vrsti naslovov državnega prvaka lani dodali novega. Priznanje za najbolj nadarjeno športnico je dobila teniška igralka Tjaša Šrimpf (ŽTK Maribor), za najbolj nadarjenega športnika pa telovadec Miha Šmigoc (ŠD Center). Za trenerja leta 2011 je bil izbran strateg nogometašev Maribora Darko Milanič. Najuspešnejše šolsko športno društvo v letu 2011 so imeli na OŠ Tabor I, sledita pa OŠ Bojana Ilicha in Ludvika Pliberška. Na prireditvi so podelil še posebna priznanja. Dobili so jih ju-jitsu klub ADK Maribor za uspešno izvedbo evropskega članskega prvenstva, hokejsko-drsalni klub Maribor za uspešno izvedbo svetovnega prvenstva v hokeju za mladince do 18 let in Športno društvo Ultimate Frisbee Maribor za uspešno izvedbo evropskega prvenstva v ultimate frisbiju.

vzemu priznanj povprašali Daliborja Volaša, Sebastijana Škorca, Filipa Flisarja, Nušo Rajher in Darka Milaniča. “Priznanje za najšportnika Maribora je zame velika čast. To ni priznanje le zame, ampak za vse moje soigralce, strokovno vodstvo prvega moštva in vodstvo kluba. Trudil se bom, da bom tudi v letošnji sezoni upravičil zaupanje trenerja in upam, da mi bo to uspevalo. Smo na dobri poti, da osvojimo novi naslov prvaka, če bom k temu prispeval kakšen zadetek, pa bom zelo vesel,” je razložil Dalibor Volaš. “V ekipnih športih se je težko prebiti med najboljše posameznike, zato sem zelo zadovoljen, da sem osvojil drugo mesto. Tega sem si zaslužil predvsem zaradi dobrih iger v reprezentančni majici. Moja športna pot gre počasi h koncu in taka priznanja so le še pika na i vsemu, kar sem dosegel kot odbojkar,” je povedal Sebastijan Škorc. “Zadovoljen sem, da se ob tovrstnih športnih prireditvah spomnijo name. Bil sem najboljši športnik Maribora za leto 2010, lani dosežki niso bili tako vrhunski, a je tudi tretje mesto za leto 2011 dobra uvrstitev. Upam, da se bom z dosežki v letošnjem letu prihodnje leto spet potegoval za športnika Maribora,” je pojasnil Filip Flisar. “Drugih in tretjih mest na izborih najboljših v mariborskem športu sem že vajena in tudi s tretjim mestom za leto 2011 sem zadovoljna. Tekvondo postaja v Mariboru in tudi v Sloveniji vedno bolj prepoznaven šport, še posebej olimpijskega sloga WTF, ki bo na letošnjem olimpijskem turnirju imel kar tri slovenske predstavnike,” je povedala Nuša Rajher. “Naziv najboljšega trenerja med kopico zelo uspešnih trenerjev mariborskih klubov je seveda priznanje, ki sem ga zelo vesel. Zanj so zaslužni predvsem nogometaši, ki so v lanskem letu prikazali veliko dobrih iger in njihov trud je bil poplačan z naslovom državnega prvaka. Upam, da bomo tudi v letošnjem letu uspešni in da bomo ubranili naslov,” je bil optimističen Darko Milanič.

Priznanj so bili zelo veseli Glede na to da se teniški igralki Polona Hercog in Katarina Srebotnik zaradi obveznosti na turnirjih v tujini nista mogli udeležiti slovesnosti v dvorani Tabor, smo o občutkih po pre-

2

Bloudkovi nagrajenci Najvišja državna priznanja za šport, Bloudkove nagrade, že 47. po vrsti, so letos dobili reprezentanti v smučarskih skokih Jernej Damjan, Robert Kranjec, Peter Prevc in Jurij Tepeš, rokometni trener Slavko Ivezič, nekdanja predstojnica katedre za ples na FŠ Meta Zagorc in nekdanji predsednik Hokejske zveze Slovenije Janko Popovič. Podeljenih je bilo tudi trinajst Bloudkovih plaket, med dobitniki pa so bili tudi znana mariborska športna delavca Dolfe Rajtmajer in Gorazd Bedrač in teniška igralka Branika Katarina Srebotnik. MARIBORSKI ŠPORT


Za leto 2011 podeljenih enajst Cizljevih priznanj Vsakoletna prireditev Izbiramo najboljše v mariborskem športu je namenjena tudi podelitvi priznanj v spomin na predvojnega vsestranskega in uspešnega mariborskega športnika Mirana Cizlja. Gre za najvišja priznanja na področju športa in rekreacije v Mariboru, namenjena pa so športnikom in športnicam za njihove vrhunske dosežke v članskih kategorijah in športnim delavcem, ki so s prizadevnim in strokovnim dolgoletnim delom prispevali k razvoju športa in rekreacije v Mariboru. Za leto 2011 je bilo podeljenih enajst priznanj, dobili pa so jih OŠ Ludvika Pliberška, ŠD Studenci, judo klub Branik Broker, Ervin Vidovič, Žarko Dragšič, Vojko Debevc, Igor Košak, Miroslav Smerdu, Darko Golob, Sandi Sajko in Igor Ćosić.

OŠ Ludvika Pliberška

Priznanje je dobila za uspešno dolgoletno delo v športni vzgoji. V športnem kolektivu na OŠ Ludvika Pliberška že tretje desetletje zelo uspešno delujejo trije športni pedagogi - Jadranka Foster, Milan Soršak in Vladimir Bambič. Vsa leta sodelujejo v interesnih programih športa otrok in mladine, ki zajemajo programe Zlati sonček, Krpan in šolska športna tekmovanja. OŠ Ludvika Pliberška je priznanje za najšportno šolo Maribora osvojila kar trinajskrat zapored.

Tehnična ekipa ŠD Studenci

Priznanje je dobila za dolgoletno organizacijsko in tehnično pripravo večjih gimnastičnih tekmovanj in drugih športnih prireditev. ŠD Studenci največjo pozornost namenja športni gimnastiki. Društno ni le ponosno na tekmovalke, ampak tudi na organizacijsko-tehnično ekipo, ki že več let prostovoljno deluje na lokalni in republiški ravni. Ta je v zadnjih nekaj letih nepogrešljivi člen pri organizaciji tekmovanj za Šalamunov memorial.

Judo klub Branik Broker

Priznanje, ki ga je prevzel predsednik kluba Darko Saje, je dobil za uspešno organizacijo tekmovanj za Baumgartnov pas. Judo klub Branik Broker že od leta 1960 uspešno organizira tekmovanja v judu za Baumgartnov pas. V letu 2011 je klub uspešno izvedel že 50. tovrstno tekmovanje z mednarodno udeležbo.

Ervin Vidovič

Priznanje je dobil za dolgoletno in uspešno organizacijsko delo pri razvijanju športa. Ervin Vidovič, rojen leta 1943, je športno pot začel pri nogometnem klubu Kovinar leta 1954. Pozneje je bil več let predsednik NK Kovinar, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in sekretar Telesnokulturne skupnosti Maribor. Bil je tudi pobudnik in soustanovitelj NK Kungota, NK Miklavž in NK Tezno.

Žarko Dragšič

Priznanje je dobil za 32 let aktivne dejavnosti v taborniški organizaciji. Žarko Dragšič, rojen leta 1949, se je v taborniško organizacijo vključil leta 1980. Leta 1987 je prevzel dolžnost starešine rodu, ki jo opravlja še sedaj. Že nekaj let je predsednik nadzornega odbora v Okrajni zvezi tabornikov občine Maribor. MARIBORSKI ŠPORT

Vojko Debevc

Priznanje je dobil za 30-letno uspešno strokovno in organizacijsko delo v alpskem smučanju. Vojko Debevc, rojen leta 1949, je leta 1974 diplomiral na Fakulteti za šport. Od leta 1980 je trener mlajših kategorij v smučarskemu klubu Branik. Bil je sooblikovalec vrhunskih smučarjev kot so Katja Koren, Peter Pen, Melanja Šober, Mitja Dragšič, Rene Mlekuž, Drago Grubelnik, Filip Flisar… Od leta 2003 je predsednik strokovnega sveta v SK Branik Maribor.

Igor Košak

Priznanje je dobil za vrhunske tekmovalne in trenerske dosežke v tenisu. Igor Košak, rojen leta 1953, je imel kot igralec Branika iz Maribora bleščečo tekmovalno kariero. Bil je eden najboljših slovenskih teniških igralcev. Osvojil je naslov mladinskega prvaka Jugoslavije, štirikrat je bil članski državni prvak v dvojicah ter z dvajsetimi leti že član jugoslovanske reprezentance za Davisov pokal. Kot trener je znanje in izkušnje prenašal na Iztoka Božiča, Tino Križan, Leo Degen, Tino Vukasovič ...

Miroslav Smerdu

Priznanje je dobil za 30-letno strokovno in organizacijsko delo v plavalnem športu. Miroslav Smerdu, rojen leta 1954, se je s plavanjem začel ukvarjati leta 1965 v PK Ilirija v Ljubljani. Leta 1974 je opravil izpit za vaditelja plavanja. Med leti 1972 in 1981 je opravljal delo trenerja mlajših selekcij v PK Branik Maribor. Med drugim je treniral večkratnega državnega prvaka in rekorderja Matjaža Koželja. Od leta 2004 do 2007 je bil predsednik PK Branik Maribor.

Darko Golob

Priznanje je dobil za izjemne zasluge pri razvijanju veslaškega športa. Darko Golob, rojen leta 1956, se je pričel z veslanjem ukvarjati leta 1970. Osvojil je več naslovov državnega prvaka v dvojcu, enojcu, dvojcu brez krmarja in dvojnem četvercu v mladinski in članski konkurenci. Leta 1992 se je pričel intenzivno ukvarjati s strokovnim in organizacijskim delom v veslaškem športu. Od leta 1995 je član UO VK Dravske elektrarne Maribor.

Igor Ćosić

Priznanje je dobil za tretje mesto na ekipnem svetovnem članskem prvenstvu v kegljanju v Sarajevu.

Sandi Sajko

Priznanje je dobil za tretje mesto na ekipnem svetovnem članskem prvenstvu v kegljanju v Sarajevu.

3


Kar 346 pokalov uspešnim mariborskim Na prireditvi Izbiramo najboljše v mariborskem športu za leto 2011 je bilo podeljenih tudi 346 pokalov najuspešnejšim športnicam in športnikom za njihove dosežke v letu 2011. Pogoji za podelitev priznanja so:

• da športnik nastopa za matični klub, s sedežem v MOM, na

uradnem mednarodnem ali nacionalnem tekmovanju; kot član državne reprezentance je športnik dolžan nastopiti tudi za matični klub; • da je športnik nastopal kot član članske državne ATLETIKA AD Štajerska Anton Kosmač Daneja Grandovec Sabina Veit Simona Kapl Helena Javornik Mitja Krevs Mario Vračič Mateja Pokrivač Riko Novak Uroš Taks Sonja Roman Vid Zevnik Jožetu Čeh Liona Rebernik Doritea Rebernik AK Poljane Eva Vivod Miha Ambrožič Nuša Maver Žan Brus BADMINTON Badminton klub Branik Luka Petrič GIMNASTIKA - ŠPORTNA ŠD Center Žiga Potočnik Jernej Domajnko ŠD Studenci Carmen Horvat Ana Cikač Tina Ribič Peter Lampret HOKEJ NA LEDU Hokejsko-drsalni klub Maribor Jasmina Rošar Nadji Vakaričič Metka Manfreda Nuša Bučar Simona Mavrin Urša Krajšek Ina Prezelj Tamara Lepir Ines Confidenti Sara Confidenti Lara Banovič Lea Becner Martina Holcman

4

Katarina Jakovac Tina Kelc Larisa Kreis Manja Pernek Urška Roušnik Ana Peršina Ines Ledinšek Eva Becner Kaja Zajfrid Katja Slemnik Ina Slemnik Jure Verlič Uroš Puš Jaka Zupanc Patrik Unuk Martin Potočnik Marko Ferlež Davor Rakanovič Žiga Kuzman Luka Petelin Andraž Kramberger HAPKIDO Hapkido klub KBK Maribor Davor Horvat Denis Lazar Ines Ošlaj Tilen Svenšek Damian Vesenjak Boris Strelec INVALIDSKI ŠPORT Društvo invalidov Maribor ekipa pikada Justina Cvetko Marija Podgorelec Jožefa Simonič Cvetka Bratkovič Lidija Jauševec JADRANJE Brodarsko društvo Sidro Žan Luka Zelko

• A-reprezentance na uradnih mednarodnih tekmah; • • • •

da je osvojil naslov članskega državnega prvaka posamezno ali ekipno; da je nastopal kot mladinski ali kadetski reprezentant Slovenije na evropskem ali svetovnem prvenstvu; da je nastopal na tekmovanjih, ki so bila zadnja tri leta redno organizirana kot enotna državna prvenstva Slovenije, in da krovno organizacijo priznava MOK; da se upoštevajo rezultati, doseženi med 1. januarjem in 31. decembrom; da predlog za priznanje potrdi Športna zveza Maribor.

JU-JITSU Ju-jitsu klub ADK Zoran Kačičnik Denis Kurbus Gregor Hartman Anže Vujčič Irma Pirc Igor Kuzmanovič Mehmet Telalovič Uroš Trčak Adela Nakinovič Luka Čupkovič Jaša Černe KARATE Karate klub Kovinar Gašper Fošt Ines Švarc KEGLJANJE Društvo kegljanja na ledu Ledenko Mojca Mahajnc Sabina Jančič Tina Jančič Jernej Nedog Nino Hajdnik Tim Majhen KK Konstruktor Franc Kirbiš Sandi Sajko Rok Ružman Mitja Gornik Mario Čulibrk Igor Ćosić Darko Merčnik Timi Jurančič Luka Sajko Damir Vindiš Robi Pinterič

JUDO Judo klub ŽŠD Maribor Mitja Jenuš Mario Rudl Stojan Kramar

KK DE Vesta Borut Ramšak Željko Skrober Dejan Koser Simon Mali Jure Grušovnik Milan Podgoršek

Judo klub Branik Broker David Kukovica Rok Leskovšek Darko Mušič

KIKBOKS ŽŠD MARIBOR Gregor Stračanek Dalibor Ristič

Denis Polančič KOLESARSTVO - BMX ŠKD BSX racing team Maribor Tilen Frank KOŠARKA Žensko košarkarsko društvo AJM Maribor Martina Dover Tjaša Unverdorben LOKOSTRELSTVO Lokostrelski klub Maribor Branko Pečnik LETALSTVO ŠD Letalski center Maribor Robert Verbančič Zoran Cirnski Mitja Gorjup Robert Šlaus Željko Roškar Aleš Rudl Martin Grošelj Primož Rižner Bojan Gergič Jan Hlastec MOTOCIKLIZEM - ENDURO Motoristični klub ENDURO sport Maribor Albert Ferlin Mišo Popovič Damjan Butinar Švajncer NAMIZNI TENIS ŽNTK Maribor Finea Gregor Zafoštnik Gregor Komac Matevž Črepnjak Zvonko Plohl NOGOMET NK Maribor Branik Marko Pridigar Matej Radan Dragan Topić Matjaž Kek Aleš Majer Aleš Mejač Nejc Potokar Aleksander Rajčevič Dejan Trajkovski

MARIBORSKI ŠPORT


športnicam in športnikom v letu 2011 Jovan Vidovič Mitja Viler Goran Cvijanovič Matic Črnic Željko Filipovič Aleš Mertelj Dejan Mezga Martin Milec Robert Berič Dragan Jelič Marcos Magno Morales Tavares Alen Ploj Etien Velikonja Dalibor Volaš Jasmin Handanovič Argus Soares Bordignon Agim Ibraimi Zoran Lesjak ODBOJKA OK Maribor Sebastijan Škorc OK Nova KBM Branik Meta Jerala Ana Pehnec Sarah Julie Ammerman Aleksandra Milosavljević Urša Jerala Stefana Proković Sara Hutinski Nika Blagne Elena Kučej Marina Kaučič Katja Karin Pintarič Mihela Planinšec Monika Potokar Lia Pozvek PLANINSTVO - ALPINIZEM APD Kozjak Maribor Andrej Grmovšek Anja Šerbine PLAVANJE Plavalno društvo Maribor Vasja Dover Ana Švarc Lea Šprah Simon Skledar Tina Kozoderc Sofija Buagič Tjaša Kelc Maša Leš Gregor Šerbec Timotej Vidovič Jernej Meden Luka Dover Plavalni klub Branik Kaja Perkovič Maša Stopinšek Matej Golob Martin Bau Gašper Haložan Grega Popovič

MARIBORSKI ŠPORT

Nejka Kuzman Mateja Zidarič Luka Štraus Aja Kovačevič Neja Dežman Anja Jakopin Luka Bombek Maja Žalik Nina Vrban Ines Horvat Menih Žan Miha Šulek Blaž Kekec Aljaž Štrukelj Alen Gornjak Matej Čeh Ajda Gostinčar Pia Godec Eva Skaza Miha Sovrovič Erik Hren Filip Zatezalo PLES - ST IN LA PLESI Plesni klub Pingi Tara Bohak Alen Lesjak Tine Kranjc Saša Ul Naja Dolenc Michel Albigese Žiga Tantegel Nuša Črnko Marcel Vodenik Giovana Gabriela Klarič Ana Gerečnik Boštjan Lemež Urška Balažič Dejan Kotnik ROKOBORBA ŽŠD Maribor Dritano Hajrizi GRAPLING Športno društvo Razvanje Žiga Pečnik Boris Kmetič Timotej Čamernik Jernej Gajšek Matej Sovdat Andrej Kozar Žan Vake Boris Kretič SAMBO ŠD Špartanec Nermin Dedić Evghenij Stoianov ŠŠD Zeleni val Polona Lampe Nejc Špic SMUČANJE - ALPSKO Smučarski klub Branik Mateja Robnik Tina Robnik

Ilka Štuhec Klemen Kosi Mitja Dragšič Boštjan Kline Martin Čater Mišel Žerak SMUČANJE - KROS Športno društvo kros Filip Flisar ŠAH Železničarski šahovski klub Maribor Vesna Rožič Aleksandar Dimitrijević Narcisa Mihevc Mohr Milka Ankerst Markus Ragger Luka Lenič Zdenko Kožul Alojzij Janković Jure Škoberne Georg Mohr Tadej Sakelšek Suad Osmanbgovič Društvo upokojencev Maribor Tabor - šahovska sekcija Franc Pešec Gorazd Klemenčič Branko Vadlja Ivan Šertel Benjamin Brecelj Stanko Segala Zlatko Hevir Franc Slavinc Karl Cojhter TAEKWONDO - ITF Klub borilnih veščin Keter Hwarang Urška Gazvoda Nejc Gazvoda Sven Šincek Žan Hedl Nejc Blanuša Aleš Zemljič Grega Rudolf Mitja Potočnik Aleš Lorber Urška Terdin Aljaž Markuš Dejan Vajs Timi Čelofiga Vid Kajtna Andrej Šinjur Žiga Ozmec Matej Brbre Daš Lešnik Domen Kugl TAEKWONDO – WTF Taekwondo klub JITAE Maribor Nuša Rajher

K2 taekwondo Maribor Gregor Pirš Michel Majcenovič Aleksander Arnuš Taekwondo klub KBK Maribor Ivan Konrad Trajkovič TENIS Železničarski teniški klub Maribor Matej Leljak Aleksandra Lukič Patricia Vollmeier Tjaša Šrimpf Maša Grgan Matic Špec Rok Sitar Aleš Germič Eva Zagorac Teniški klub Mima Polona Hercog Teniški klub Branik Blaž Rola Tomislav Ternar Martin Rmuš Tadej Turk Janoš Žibrat Tim Žibrat Samo Zavrl Rok Petelinšek Vid Lepej Miha Zgubič Luka Pehnec Daniel Šantl Luka Duh Boštjan Muminovič Frank Škugor Mislav Hižak Katarina Srebotnik VATERPOLO Akademski vaterpolo klub Branik Luka Globovnik Marko Prcač Matevž Pevec Aljaž Pevec Matej Rajšp VESLANJE Veslaški klub DE Maribor Rok Kolander Gašper Fistravec Janez Jurše Anja Šešum Gregor Boltič Tomaž Jurše Matej Grobelnik Jure Grace Marko Grace Grega Domanjko Jernej Jurše Rok Gradišnik

5


Dosedanje športnice in športniki Maribora Prva prireditev, na kateri so v Mariboru izbirali najboljše športnice in športnike Maribora, je bila že leta 1974, ko so izbrali najboljše za leto 1973. Kot prva sta se s priznanjem za najboljšo športnico ozirom športnika Maribora ovenčala teniška igralka Branika Mima Jaušovec in namiznoteniški igralec ŽNTK Maribor Miran Savnik. V dosedanjih izborih se je zvrstilo veliko

športnic in športnikov, ki so s svojimi dosežki prispevali velik delež k uveljavitvi našega športa in tudi Slovenije v svetu. Prireditev Izbiramo najboljše v mariborskem športu je tudi neke vrste presek dosežkov mariborskih športnic in športnikov v določenem obdobju, zaradi česar ima še dodatno veljavo.

Leto 1973:

Silva Vivod (atletika) in Franc Kirbiš (kegljanje)

Mima Jaušovec (tenis) in Miran Savnik (namizni tenis)

Leto 1993:

Leto 1974:

Katja Koren (smučanje) in Igor Šalamun (atletika)

Mima Jaušovec (tenis) in Miro Steržaj (kegljanje)

Leto 1994:

Leto 1975:

Katja Koren (smučanje) in Tomaž Barada (tekvondo)

Mima Jaušovec (tenis) in Miran Savnik (namizni tenis)

Leto 1995:

Leto 1976:

Katja Koren (smučanje) in Peter Koprivnikar (lokostrelstvo)

Mima Jaušovec (tenis) in Miro Steržaj (kegljanje)

Leto 1996:

Leto 1977:

Metka Sparavec (plavanje) in Tomaž Barada (tekvondo)

Mima Jaušovec (tenis) in Iztok Frank (namizni tenis)

Leto 1997:

Leto 1978:

Tina Pisnik (tenis) in Tomaž Barada (tekvondo)

Ljubomira Tkalčič (kegljanje) in Zvonko Breber (nogomet)

Leto 1998:

Leto 1979:

Helena Javornik (atletika) in Tomaž Barada (tekvondo)

Mima Jaušovec (tenis) in Bane Tripkovič (gimnastika)

Leto 1999:

Leto 1980:

Helena Javornik (atletika) in Tomaž Barada (tekvondo)

Breda Pergar (atletika) in Dušan Jurše (veslanje)

Leto 2000:

Leto 1981:

Tina Pisnik (tenis) in Marinko Galič (nogomet)

Mima Jaušovec (tenis) in Ljubo Javoršek (karate)

Leto 2001:

Leto 1982:

Tina Pisnik (tenis) in Matej Prelog, Rok Kolander (veslanje)

Marika Nagy (kegljanje) in Ljubo Javoršek (karate)

Leto 2002:

Leto 1983:

Tina Pisnik (tenis) in Tomaž Barada (tekvondo)

Tatjana Krsnik (nam. tenis) in Bane Tripkovič (gimnastika)

Leto 2003:

Leto 1984:

Tina Pisnik (tenis) in Tomaž Barada (tekvondo)

Barbara Kislinger (odbojka) in Sašo Grajf (smučarski tek)

Leto 2004:

Leto 1985:

Melanja Šober (telemark smuč.) in Blaž Medvešek (plavanje)

Karmen Raišp (smučarski tek) in Sašo Grajf (smučarski tek)

Leto 2005:

Leto 1986:

Katarina Srebotnik (tenis) in Blaž Medvešek (plavanje)

Marika Nagy (kegljanje) in Matjaž Koželj (plavanje)

Leto 2006:

Leto 1987:

Katarina Srebotnik (tenis) in Rok Kolander (veslanje)

Irena Dominc (atletika) in Matjaž Koželj (plavanje)

Leto 2007:

Leto 1988:

Sonja Roman (atletika) in Rok Kolander (veslanje)

Tanja Godina (plavanje) in Milan Stjepovič (atletika)

Leto 2008:

Leto 1989:

Sonja Roman (atletika) in Rok Kolander (veslanje)

Tanja Godina (plavanje) in Matjaž Koželj (plavanje)

Leto 2009:

Leto 1990:

Sonja Roman (atletika) in Rok Kolander (veslanje)

Tanja Godina (plavanje) in Sašo Grajf (smučarski tek)

Leto 2010:

Leto 1991:

Polona Hercog (tenis) in Filip Flisar (smučarski kros)

Andreja Potisk Ribič (smučanje) in Matjaž Koželj (plavanje)

Leto 2011:

Leto 1992:

Polona Hercog (tenis) in Dalibor Volaš (nogomet)

6

MARIBORSKI ŠPORT


Prisrčen sprejem novih olimpijcev

Slovenski tekvondo sloga WTF bo na olimpijskih igrah v Londonu imel kar tri predstavnike. Nastop na olimpijskem turnirju so si na evropskih kvalifikacijah v Kazanu zagotovili Ivan Trajkovič (nad 80 kg), Nuša Rajher (nad 67 kg) in Franka Anić (do 67 kg). Trajkovič je član TK KBK Maribor, Rajherjeva TK Jitae Maribor, Anićeva pa tekmuje za klub iz Korčule, a ker ima po materi tudi slovenske korenine, se je pred poldrugim letom odločila, da bo nastopala pod slovensko zastavo. Po odličnih dosežkih - vsi trije so osvojili tretje mesto v kategoriji, s čimer so ujeli zadnji vlak za Lonon - so po vrnitvi iz Kazana doživeli prisrčen sprejem. Tega so se v mariborskem v športnem centru Red power udeležili številni privrženci tekvondoja ter prijatelji in znanci novih olimpijcev.

Mariborski podžupan Milan Mikl, župan Franc Kangler, dr. Milan Zver in Gorg Mohr so o svetovnem mladinskem šahovskem prvenstvu spregovorili na tiskovni konferenci.

Množica šahistov v Mariboru

Nastopili bodo v Londonu, od leve: Franka Anić, Ivan Trajković in Nuša Rajher.

Branikovi rokometaši z Maccabijem

Rokometaši mariborskega Branika so se uvrstili v četrtfinale tekmovanja za evropski pokal Challenge. Mariborčani so v osmini finala igrali dve tekmi proti bosanski ekipi Gradačac. Prvo, v dvorani Tabor, so dobili s 30:22, drugo v gosteh pa izgubili s 26:31, a se zaradi boljše razlike v zadetkih uvrstili v četrtfinale in ponovili dosežek iz lanske sezone. Branikovim rokometašem pa se ponuja priložnost, da ta dosežek nadgradijo. Žreb jim je v četrtfinalu namreč namenil premagljivega tekmeca. V dveh tekmah se bodo pomerili z izraelskim Maccabijem. Prva tekma bo 17. ali 18. marca v Mariboru, povratna teden dni pozneje v Tel Avivu.

Marko Tarabochia je bil na obeh tekmah z Gradačcem pomemben člen mariborske ekipe. Foto: Boštjan Selinšek MARIBORSKI ŠPORT

Maribor bo od 7. do 19. novembra prizorišče mladinskega svetovnega šahovskega prvenstva. Na njem naj bi nastopilo približno 1500 šahistov, če pa k njim prištejemo še spremljevalce, se bo število skorajda podvojilo. To pomeni tudi od 30 do 40 tisoč nočitev, kar zagotovo ni zanemarljiva številka. Maribor naj bi med prvenstvom obiskal tudi nekdanji svetovni prvak Gari Kasparov, kar bi prvenstvu dalo še dodatno veljavo. Predsednik organizacijskega odbora je evropski poslanec dr. Milan Zver, generalni sekretar prvenstva, na plečih katerega bo največ dela in odgovornosti, pa mariborski velemojster Georg Mohr.

Umrl Niko Vrabl

Slovenski judo je pred dnevi os-

tal brez enega od utemeljiteljev tega športa pri nas, Mariborčana Nika Vrabla. Starosta slovenskega juda je preminil v 86. letu. Zadnje slovo od priznanega športnega delavca, nosilca mojstrskega pasu 7. dan v judu in 8. dan v jiujitsu, in uveljavljenega sodnika in odvetnika je bilo na pokopališču Pobrežje v Mariboru. Niko Vrabl je leta 1952 ustanovil prvi klub juda v Sloveniji - Akademski judo klub Olimpija Ljubljana - in bil tudi njegov predsednik. Junija leta 1954 sta z Dušanom Kolnikom ustanovila judo klub Branik, prvega na Štajerskem. Leta 1957 je bil Vrabl eden od soustanoviteljev Judo zveze Slovenije in bil leto dni tudi njen prvi predsednik, nato je to dolžnost opravljal še od leta 1959 do 1963, bil je tudi sekretar zveze. Dolga leta je tvorno deloval v organih Judo zveze Slovenije in Judo zveze Jugoslavije, aktiven, kot predsednik in kot trener, pa je bil tudi v JK Branik. Leta 1973 je bil imenovan za častnega predsednika JZ Slovenije, bil je tudi častni predsednik JK Branik in častni član Aikido kluba Branik. Za dolgoletno prizadevno in strokovno delo v judu je dobil Bloudkovo nagrado in plaketo, diplomo mednarodnega olimpijskega komiteja in Cizljevo priznanje.

7


Plesni klub PINGI MARIBOR je v dvorani Tabor  9 24‐ih sodnikov iz 14‐ih držav, je bil več kot pravi razlog za obisk prireditve. preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko‐ameriških ritm 2011gostil eno najprestižnejših plesnih tekmova ušesa in dušo. Mednarodna udeležba več kot 500‐ih plesnih parov iz pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za 24‐ih sodnikov iz 14‐ih držav, je bil več kot pravi razlog za obisk prire športniki standardnih in latinsko‐ameriških plesih 

Predstavili so se mladi Mednarodni plesni

Mednarodni Mednarodni plesni plesni turnir turnir Maribor Maribor open open 2011 2011 Od petka, 9. 12. do nedelje, 11.12.2011 je dvorana Tabor zasija Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011 preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko‐amerišk

Hokejsko-drsalni klub Maribor, ki uspešno deluje že več Plesniklub klubPingi PingiMaribor Mariborjeje jevvvdvorani dvoraniTabor Tabor 9., 9.,10. 10.inin in11. 11.decembra decembra Plesni Plesni klub Pingi Maribor dvorani Tabor 9., 10. 11. decembra kot 60eno let,najprestižnejših je svojo dejavnost predstavil tudi širši javnosti. gostil plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Plegostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa.PlePleNa montažnem drsališču na so Trgu svobode zaza sonaslove se z enournim sni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali naslove zmagovalsni pari vseh starostnih kategorij se potegovali zmagovalsni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagovalPlesni klub Pingi Maribor je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra treningom pod vodstvom trenerja Marka Ferleža predstavili cev standardnih inlatinsko-ameriških latinsko-ameriških plesih. cev vvvstandardnih inin plesih. cev standardnih latinsko-ameriških plesih. gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Plenaraščajniki klubske hokejske šole, pod vodstvom trenerke Ines Dvorana Tabor je vse tri tekmovalne dni zasijala drugačni podobi. Dvorana Tabor je vse tri tekmovalne dni zasijala vvvdrugačni podobi. sni pari vseh starostnih so se potegovali za naslove zmagovalDvorana Tabor je vse kategorij tri tekmovalne dni zasijala drugačni podobi. Veličasten preplet elegance standardnih plesov sdrsalke. strastjoČe latinskoBerginc papreplet so se predstavile tudi umetnostne se bo Veličasten elegance standardnih plesov latinskocev v standardnih in latinsko-ameriških plesih. Veličasten preplet elegance standardnih plesov ss strastjo strastjo latinskoameriških ritmov jevse biltri prava paša zadni oči, ušesa in dušo. Mednarodna ameriških ritmov jeje bil prava paša za oči, ušesa inin dušo. Mednarodna Plesni klub Pingije Maribor jeumetnostnega vpaša dvorani Tabor 9., 11. decembra Dvorana Tabor zasijala v10. drugačni podobi. po predstavitvi hokeja intekmovalne drsanja zainobe zanimiameriških ritmov bil prava za oči, ušesa dušo. Mednarodna udeležba več kot500 500mariborskih plesnimi pari iz31 31 držav, kiso sonastopili nastopili pod Veličasten preplet elegance standardnih plesov s kistrastjo latinskoudeležba več kot plesnimi pari iziz držav, pod gostil enozzznajprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Pleudeležba več kot 500 plesnimi pari 31 držav, ki so nastopili pod vi športni panogi pri otrocih zanimanje povečalo, ameriških ritmov je bil prava paša za oči, ušesa in dušo. Mednarodna budnimi očmi 24 sodnikov iz 14 držav, je bila več kot pravi razlog za budnimi očmi 24 sodnikov iz 14 držav, je bila več kot pravi razlog sni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagovalbudnimi očmi 24 sodnikov iz 14pričakovanja. držav, je bila več kot pravi razlogza za tedaj je predstavitev izpolnila

ušesa in dušo. Mednarodna udeležba več kot 500‐ih plesnih pa

Mednarodni plesni turnir MARIBOR OPE 24‐ih sodnikov iz 14‐ih držav, je bil več kot pravi razlog za obisk

Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011

Plesni klub PINGI MARIBOR je v dvorani Tabor  9., 10. in 1 2011gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetov udeležba z več kotin500 plesnimi pari iz 31 držav, ki so nastopili pod obisk prireditve. obisk cev vprireditve. standardnih latinsko-ameriških plesih. obisk prireditve. pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011 očmi 24jesodnikov iz 14 držav, je bila več kot pravi za Vbudnimi petekso so sepredstavili predstavili plesni pari, kiše še niso uvrščeni medrazlog najboljših VDvorana petek sese pari, kiki niso uvrščeni med najboljših Tabor vse triplesni tekmovalne dni zasijala v drugačni podobi. V petek so predstavili plesni pari, še niso uvrščeni med najboljših Plesni klub Pingi Maribor je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra obisk prireditve. 50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z nazivom Vzhajajoče zvezde. V standardnih in latinsko‐ameriških plesih  50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z nazivom Vzhajajoče zvezde. V Veličasten preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z gostil nazivom Vzhajajoče plesnih zvezde. V eno najprestižnejših tekmovanj svetovnega slovesa. Ple-

V petek soritmov se predstavili plesni pari, za ki niso uvrščeni med najboljših standardnih plesih sta seprava naodlično odlično 3.še mesto uvrstila Tine Kranjc in standardnih plesih sta sese na 3.3. mesto uvrstila Tine Kranjc ameriških je bil paša oči, ušesa in dušo. Mednarodna standardnih plesih sta na odlično mesto uvrstila Tine Kranjc in sni pari vseh starostnih kategorij so sein potegovali za naslove zmagoval50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z nazivom Vzhajajoče zvezde. Vpod plesih. Saša Ul iz PK Pingi Maribor; v razredu mladincev je bilo tekmovanje Saša Maribor; vvrazredu mladincev tekmovanje in latinsko-ameriških udeležba večPingi kot 500 plesnimi pari izcev 31v standardnih držav, jeki so nastopili Od petka, 9. 12. do nedelje, 11.12.2011 je dvorana Tabor zasijala v drugač SašaUl UlizizzPK PK Pingi Maribor; razredu mladincev jebilo bilo tekmovanje standardnih plesih sta se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in Dvorana Tabor je vse tri tekmovalne v drugačni podobi. kombinaciji desetih plesov, kjer staslavila slavila Marcel Vodenik inNaja Naja vbudnimi plesov, Marcel Vodenik inin očmidesetih 24 sodnikov izkjer 14 sta držav, je bila več kot pravi razlog zadni zasijala vvkombinaciji kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Marcel Vodenik Naja preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko‐ameriških ritmov je preplet standardnih plesov s strastjodruštva latinsko- in klube naprošamo, da sproti posredujejo Saša Ul tretja iz PKpa Pingi Maribor; razredu Veličasten mladincev je biloelegance tekmovanje Športna Dolenc, stabila bilaŽiga ŽigavTantegel Tantegel in Nuša Črnko; oba prihajata Dolenc, tretja pa sta in Nuša Črnko; oba prihajata obisk prireditve. Dolenc, tretja pa sta bila Žiga Tantegel in Nuša Črnko; oba prihajata ameriških ritmov je bil prava paša za oči, ušesa in dušo. Mednarodna ušesa in dušo. Mednarodna udeležba več kot 500‐ih plesnih parov iz 31‐ih v kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Marcel Vodenik in Naja vsekispremembe izPK PKPingi. Pingi. izV petek so se predstavili plesni pari, ki še niso uvrščeni med najboljših udeležba več kot 500 pari iz 31 držav, so nastopili pod v zvezi z novimi predsedniki, spremembe iz PK Pingi. Dolenc, tretja pa sta bila Žiga Tantegel in NušazČrnko; obaplesnimi prihajata 24‐ih sodnikov iz 14‐ih držav, je bil več kot pravi razlog za obisk prireditve. očmi 24svetovna sodnikov iz prvaka 14 držav, več kot pravi razlogspremembe za V latinsko-ameriških latinsko-ameriških plesih sta nastopila nastopila aktualna svetovna prvaka V50 sta aktualna na svetovni lestvici,plesih v tekmovanju z budnimi nazivom Vzhajajoče zvezde. V je bila prebivališča, telefonskih številk predsednikov V latinsko-ameriških plesih sta nastopila aktualna svetovna prvaka iz PK Pingi. obisk prireditve. Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno standardnih plesih sta se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno in zastopnikov društev in klubov in tudi druge spremembe, V latinsko-ameriških plesih sta nastopila aktualna svetovna prvaka V petek so se predstavili plesni pari, ki še niso uvrščeni med najboljših pot prav priPK trenerjema Alenki inrazredu Branku Bohak, bila dolgoletna člana pot prav pri trenerjema Alenki in Branku Bohak, bila člana Saša UlPlohl iz Maribor; vin mladincev jedolgoletna bilo pot prav pri trenerjema Alenki Branku Bohak, bila dolgoletna člana nasicer svetovni lestvici, v tekmovanje tekmovanju z nazivompovezane Vzhajajoče zvezde. V z njihovo športno dejavnostjo. Točne podatke Zoran in Pingi Tatsiana Lahvinovich, ki50sta začela svojo plesno PK Pingi, sedaj paplešeta plešeta zaHrvaško. Hrvaško. To jeMarcel bila njuna zadnja tekma PK Pingi, sedaj pa za To jeje bila njuna tekma standardnih plesih stazadnja se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in vPK kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Vodenik in Naja Pingi, sedaj pa plešeta za Hrvaško. To bila njuna zadnja tekma pot prav pri trenerjema Alenki in Branku Bohak, bila dolgoletna člana potrebujemo zaradi njihovega vpisa na spletno stran. Saša Ul iz med PK Pingi Maribor; v razredu mladincev je bilo tekmovanje med amaterji, saj bosta novim letomprestopila prestopila med profesionalce. med saj bosta zzznovim letom profesionalce. Dolenc, tretja papa sta bila Žiga Tantegel injeNuša Črnko; oba prihajata med amaterji, saj bosta novim letom prestopila profesionalce. PK amaterji, Pingi, sedaj plešeta za Hrvaško. To bila med njuna zadnja v kombinaciji desetih plesov,tekma kjer sta slavila Marcel Vodenik in Naja Vmed standardnih plesih smo medmladinci mladinci imelidva dva predstavnika, sicer in Nuša Črnko; oba prihajata Viz standardnih smo imeli predstavnika, inin sicer PKamaterji, Pingi. plesih V standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, sicer saj bosta z med novim letom prestopila med Dolenc, tretja paprofesionalce. sta bila Žiga in Tantegel ponovno stabila bila točlana člana PKmladinci Pingi; tretje mesto staosvojila osvojilainMarcel Marcel ponovno sta toto PK Pingi; tretje mesto sta V latinsko-ameriških plesih sta nastopila aktualna svetovna prvaka iz PK Pingi. ponovno sta bila člana PK Pingi; tretje mesto sta osvojila Marcel V standardnih plesih smo med imeli dva predstavnika, sicer Plesni klub Pingi Maribor je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra V latinsko-ameriških plesih staplesno nastopila aktualna svetovna prvaka Vodenik in Naja Dolenc, peto paeno Žiga Tantegel inzačela Nuša Črnko. Vodenik inin Naja Dolenc, peto pa Žiga Tantegel in Nuša Črnko. Zoran Plohl in Tatsiana ki sta sicer svojo ponovno sta bila to članaLahvinovich, PK Pingi; tretje mesto sta osvojila Marcel Vodenik Naja Dolenc, peto pa Žiga Tantegel in Nuša Črnko. gostil najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. PleZoran Plohlsta in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno Med profesionalnimi pari standardnih plesih zmagala slovenska Med profesionalnimi pari vvvstandardnih plesih sta zmagala slovenska pot prav pri trenerjema Alenki in Žiga Branku Bohak, bila dolgoletna člana Vodenik in Naja Dolenc, peto pa Tantegel in Nuša Črnko. sni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagovalMed profesionalnimi pari standardnih plesih sta zmagala slovenska pot prav pri trenerjema Alenki in Branku Bohak, bila dolgoletna člana cev v standardnih in latinsko-ameriških plesih. predstavnika Luca Bussoletti in TjašaVulič, Vulič, med seniorji IIza inHrvaško. IIIpa pa To je bila predstavnika Luca inin Tjaša seniorji IIII inin III MedPingi, profesionalnimi pari v za standardnih plesih sta zmagala slovenska PK sedaj paBussoletti plešeta Hrvaško. ToPingi, jemed bila njuna zadnja tekma predstavnika Luca Bussoletti Tjaša Vulič, med seniorji III pa PK sedaj pa plešeta njuna zadnja tekmaMaribor, Urad za šport in Športna zveza Mestna občina Tabor je vsemed triiztekmovalne drugačni podobi. svetovna podprvaka Vitam inDvorana Barbara Kodelja Slovenije. predstavnika Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, seniorji IIzdni inzasijala IIIletom pa v prestopila svetovna podprvaka Vitam inin Barbara Kodelja iz Slovenije. med amaterji, saj bosta novim med profesionalce. med amaterji, saj bosta z novim letom prestopila med profesionalce. svetovna podprvaka Vitam Barbara Kodelja iz Slovenije. imajo tudi spletno stran na internetu - Športne inVeličasten preplet elegance standardnih plesov s strastjo Maribor latinskoV standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, in sicer svetovna podprvaka Vitam inameriških Barbara Kodelja Slovenije. Alenka inBranko Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega mednAlenka inin Bohak, največjega slovenskega mednV standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, inmednsicer Alenka Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega ritmov je tekmi biliz prava pašatretje za oči,mesto ušesa in dušo. Mednarodna Hokejisti Maribora so vorganizatorja tretji, odločilni za formacije -, kjer je možno poiskati dodatne inforponovno sta slovenskega bila to člana PK Pingi;vtretje mesto sta osvojilaMaribora Marcel Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega mednarodnegaplesnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki statekmovanje tekmovanje arodnega tekmovanja Maribor open 2011, kiki sta udeležba z več kot 500 plesnimi pari iztekmovanje 31 držav, ki so nastopili pod ponovno sta bila to člana PK Pingi; tretje mesto sta osvojila arodnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, sta Vodenik in(1:0, Naja Dolenc, petoMarcel pa Žiga Tantegel in Nuša o Črnko. Slohokej ligi, v Ledni dvorani Tabor zsodnikov 2:5 0:3, 1:2) izgumacije športu in tudi prebrati glasilo Mariborski šport. budnimi očmi 24 iz 14 držav, je bila več kot pravi razlog za arodnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki sta tekmovanje priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo podprla sta jo tudi MOM priredila že sta prireditvijo -profesionalnimi sta tudi MOM Vodenik in Naja Dolenc, peto Žiga Med Tantegel in Nuša Črnko. pari v standardnih priredilaletos letos žetrinajstič, trinajstič, stasspa prireditvijo -podprla podprla stajo jo MOM plesih sta zmagala slovenska obisk prireditve. bili proti Triglavu izpari Kranja in tekmovanje končali natudi četrtem priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo podprla sta jo tudi MOM Naslova: http://www.maribor.si/sport predstavnika Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, med seniorji II in III pa in ŠZ Maribor izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na inMed ŠZ Maribor izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na profesionalnimi v standardnih plesih sta zmagala slovenska in ŠZ Maribor - izredno zadovoljna, je bil obisk plesnih parov na med najboljših V petek so sesaj predstavili plesni pari, ki še niso uvrščeni svetovna podprvaka Vitamnajslabša in Barbara Kodelja iz mestu. To jerekorden, vLuca letih, odkar obstaja Slohokej liga, in ŠZ Maribor -treh izredno zadovoljna, je vbil obisk plesnih parov na pa inSlovenije. http://www.sz-maribor.com tekmovanju rekorden, gledalcev pa jesaj bilo dvorani Tabor tudi veliko tekmovanju gledalcev jeje bilo Tabor predstavnika Bussoletti Tjaša Vulič, med seniorji II inveliko III 50 in napa svetovni lestvici, v tekmovanju z tudi nazivom Vzhajajoče zvezde. V tekmovanju rekorden, gledalcev pa bilo vvdvorani dvorani Tabor tudi veliko Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega medntekmovanju rekorden, gledalcev pa je bilo v dvorani Tabor tudi veliko uvrstitev lisjakov. V sezoni 2009/2010 so Mariborčani namreč standardnih plesih sta se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in več kot prejšnja leta. TineKranjc Kranjcinin inSaša SašaUl Ul več leta. svetovna podprvaka Slovenije. večkot kotprejšnja prejšnja leta.Vitam in Barbara Kodelja Tine Kranjc Saša Ul arodnega iz plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki sta tekmovanje Tine več kot prejšnja leta. v sezoni Tine Kranjc in Saša Ul Saša Ul2010/20011 iz PK Pingi Maribor; v razredu mladincev osvojili prvo mesto, pa žeso bili tretji. Zaje bilo -tekmovanje priredila letos trinajstič, sta s mednprireditvijo podprla sta jo tudi MOM Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega v kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Marcel Vodenik in Naja in ŠZ Maribor - ki izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na arodnega tekmovanja Maribor sta tekmovanje prvo mestoplesnega seVsem potegujeta ekipi HK Olimpija in Ljubljane in ParVsem športnicam inšportnikom, športnikom, njihovim trenerjem, športnim delavcem, rekreativcemin insodelavcem sodelavcem športnicam in njihovim trenerjem, rekreativcem Dolenc, tretja paopen sta bila2011, Žiga Tantegel in Nuša Črnko; obašportnim prihajata delavcem, Vsem športnicam in športnikom, njihovim trenerjem, športnim delavcem, rekreativcem in sodelavcem tekmovanju rekorden, gledalcev pa je bilo športnim v dvorani Tabor tudi veliko rekreativcem Vsem športnicam in športnikom, njihovim trenerjem, delavcem, in sodelavcem iz PK Pingi. priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo podprla sta jo tudi MOM tizana iz Beograda. Mariborskega športa želimo prijetne božično-novoletne praznike ter zdravo, srečno Mariborskega športa želimo božično-novoletne praznike ter srečno več kot prejšnja leta. prijetne Tine Kranjc in Saša Ul Mariborskega športa želimo prijetne božično-novoletne praznike terzdravo, zdravo, srečno želimo prijetne božično-novoletne ter zdravo, srečno V latinsko-ameriških sta plesnih nastopila aktualna prvaka praznike in ŠZ Maribor - izredno Mariborskega zadovoljna, saj športa je bilplesih obisk parov nasvetovna in zadovoljstva polno leto 2012 in zadovoljstva polno leto 2012 Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno in zadovoljstva polno leto 2012 in zadovoljstva polno letonjihovim 2012 trenerjem, športnim delavcem, rekreativcem in sodelavcem tekmovanju rekorden, gledalcev papri jetrenerjema bilo v dvorani tudi veliko športnicam in športnikom, pot prav AlenkiVsem inTabor Branku Bohak, bila dolgoletna člana Uredniški odbor Uredniški odbor Uredniški odbor športa praznike terUl zdravo, srečno več kot prejšnja leta. Tine Kranjc in Saša PK Pingi, sedaj pa plešeta za Hrvaško. Mariborskega ToUredniški je bila njuna odbor zadnja želimo tekma prijetne božično-novoletne

Športnim društvom in klubom

Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011 Športne informacije Maribora

Lisjaki letos četrti

Vsem

med amaterji, saj bosta z novim letom prestopila med profesionalce. in zadovoljstva polno leto 2012 Uredniški odbor V standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, in sicer športnicam njihovim trenerjem, delavcem, rekreativcem in sodelavcem ponovno in sta športnikom, bila to člana PK Pingi; tretje mesto sta osvojilašportnim Marcel Vodenik in Naja Dolenc, pa Žigaprijetne Tantegel inbožično-novoletne Nuša Črnko. Mariborskega športapeto želimo praznike ter zdravo, srečno Med profesionalnimi pari v standardnih plesih sta zmagala slovenska Mariborčana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrščena na turnirju  in zadovoljstva polno leto 2012 predstavnika Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, med seniorji II in III pa svetovna podprvaka Vitam in Barbara KodeljaUredniški iz Slovenije. odbor Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega mednarodnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki sta tekmovanje priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo - podprla sta jo tudi MOM in ŠZ Maribor - izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na tekmovanju rekorden, gledalcev pa je bilo v dvorani Tabor tudi veliko več kot prejšnja leta. Tine Kranjc in Saša Ul

Mariborčana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrščena na turnirju Rising Mariborčana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrščena na turnirju Rising Mariborčana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrščena na turnirju RisingStars

Mariborčana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrščena na turnirju Rising

Vsem športnicam in športnikom, njihovim trenerjem, športnim delavcem, rekreativcem in sodelavcem Mariborskega športa želimo prijetne božično-novoletne praznike ter zdravo, srečno in zadovoljstva polno leto 2012 Uredniški odbor

Mariborčana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrščena na turnirju RisingStars

Mariborski šport je uradno glasilo, ki ga izdajata Urad za šport in Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Oblikovanje in tisk: Tiskarna Saje, Maribor • Naklada: 32.600 izvodov.

Mariborskišport športjejeuradno uradno glasilo, glasilo, ki ki ga zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Mariborski ga izdajata izdajataUrad Uradzazašport športininŠportna Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Mariborski šport jeuradno uradno glasilo, kiga gaizdajata izdajata Urad zašport športin•in inGlavni Športna zveza Maribor, VitaKraigherja Kraigherja 8,2000 2000 MariborMatjaž Uredniški odbor: Mariborski šport jeje glasilo, kiki Urad za Športna zveza Maribor, Vita 8,8, Maribor •••Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Ledinek Mariborski šport uradno glasilo, ga izdajata Urad za šport Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 2000 Maribor Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Oblikovanje in tisk: Tiskarna Saje, Maribor • Naklada: 32.600 izvodov. Križman, Žmak, Manuela Pendl•Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Alojz Oblikovanje inGregor tisk: Tiskarna Saje, Maribor Naklada: 600 izvodov. Oblikovanjeinin intisk: tisk:Tiskarna TiskarnaSaje, Saje,Maribor Maribor•••Naklada: Naklada:32.600 32.600izvodov. izvodov. •••Oblikovanje Oblikovanje tisk: Tiskarna Saje, Maribor Naklada: 32.600 izvodov.

8

MARIBORSKI ŠPORT

Mariborski šport je uradno glasilo, ki ga izdajata Urad za šport in Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek

mb sport133 distribucija  

LETNIK XIV • FEBRUAR 2012 • ŠTEVILKA 133 Franc Kangler in Alojz Križman s kapetanko odbojkar- ic Nove KBM Branika Moniko Potokar in s kapeta...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you