Page 1

web издание

www.sportlife.com.mk 30 мај 2014

СОДРЖИНА: БРАЗИЛ СЕРИЈА А

2

ИСЛАНД

7

ФИНСКА 2

12

БРАЗИЛ СЕРИЈА Б

3

НОРВЕШКА 2

8

ШВЕДСКА 1

13

ИРСКА 1

4

ПОЛСКА

9

ШВЕДСКА 2

14

ИРСКА 2

5

САД МЛС

10

ШПАНИЈА СЕГУНДА

15

ИТАЛИЈА СЕРИЈА Б

6

ФИНСКА 1

11


2

БРАЗИЛ СЕРИЈА А

30 мај 2014

Сао Пауло (8) - Атлетико МГ (6)

2013

Атлетико МГ 1-1 (0-0) Д + Крузеиро 2-0 (1-0) Г + Сантос 2-5 (2-1) Г + Виторија 1-0 (0-0) Д x Крисиума 2-2 (0-1) Д + Флуминенсе Г Шапекоенсе Д Бахија Меѓусебни дуели 2012 0-1, 1-0 2011 2-1, 1-0 2010 23:30 ч. Реален тип

1-0, 0-0 сабота

2-1 (0-1) 2-1 (0-1) 3-2 (2-0) 0-0 2-0 (0-0)

4-0, 3-2

0-2

Коритиба ПР Гојас 0-1 (0-0) Г - Палмеирас Д - Спорт Ресифе 2-3 (1-2) Д + Ботафого Г - Крузеиро 1-1 (0-1) Д x Сантос Д x Интернасионал 0-2 (0-0) Г + Фигеиренсе Г - Атлетико ПР 0-1 (0-0) Д x Виторија Г - Крисиума Г Гремио Д Фигеиренсе Г Ботафого Д Спорт Ресифе Меѓусебни дуели 2013 2-2, 1-1 2009 2-2, 1-3 2008 1-1, 2-2 2005 сабота 23:30 ч. Реален тип

Гремио (7) - Палмеирас (9) Г Д Д Г Г Д Г

0-0, 1-0 недела

Палмеирас 2-1 (1-0) Д + Гојас 2-0 (2-0) 1-0 (1-0) Г + Виторија 1-0 (0-0) 2-1 (1-1) Д + Фигеиренсе 1-0 (1-0) 0-1 (0-0) Г - Шапекоенсе 0-2 (0-1) 0-0 Д - Ботафого 0-2 (0-0) Г Сантос Д Крузеиро Меѓусебни дуели 2011 2-2, 0-0 2010 1-2, 2-4 2009 2-0, 1-1 21 ч. Реален тип БХ

Д Г Г Д Г Д Г

Шапекоенсе 1-2 (0-1) - Гремио 1-1 (0-0) x Атлетико ПР 0-1 (0-1) - Крисиума 2-0 (1-0) + Палмеирас 0-2 (0-1) - Интернасионал Атлетико МГ Сао Пауло недела 21 ч.

Сантос x Гремио + Фигеиренсе - Атлетико МГ x Гојас x Фламенго Палмеирас Флуминенсе

2013

2-1, 1-3 недела

0-2, 1-2

Г Д Д Г Г Г Д

2009

2

Г Д Д Г Д Г Д

Бахија + Фигеиренсе + Ботафого x Виторија x Фламенго - Флуминенсе Спорт Ресифе Сао Пауло Реален тип

0-2, 1-0 недела

Крисиума Г - Ботафого Д x Интернасионал Д + Шапекоенсе Г x Атлетико МГ Д + Коритиба ПР Д Флуминенсе Г Атлетико ПР Меѓусебни дуели 2004 1-1, 5-2 2003 5-2, 3-1 23:30 ч. Реален тип

   

Крузеиро Флуминенсе Коринтијанс Интернасионал Гојас Атлетико МГ Гремио Сао Пауло Палмеирас Крисиума Атлетико ПР Ботафого Бахија Сантос Спорт Ресифе Виторија Фламенго Шапекоенсе Коритиба ПР Фигеиренсе

0-6 (0-1) 0-0 1-0 (1-0) 0-0 1-0 (0-0)

Г Д Г Г Д Г Д

Фигеиренсе - Крисиума - Сантос + Коринтијанс - Палмеирас - Гојас Коритиба ПР Гремио

2011

ГГ

0-0, 2-0 недела

Атлетико ПР Г - Интернасионал Д x Шапекоенсе Г x Коринтијанс Д + Коритиба ПР Д x Сао Пауло Г Фламенго Д Крисиума Меѓусебни дуели 2008 0-2, 0-0 2007 1-1, 3-6 2006 23:30 ч. Реален тип

2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-1) 1-1 (0-1) 0-1 (0-1)

Г Д Д Г Д Д Г

БХ 0-1, 1-1 недела

5 5 4 4 4 4 4 3 4 3 2 2 2 1 2 1 1 1 0 1

1-1, 1-0 недела

Фламенго Д + Палмеирас Г - Флуминенсе Д - Сао Пауло Д x Бахија Г x Сантос Д Атлетико ПР Г Интернасионал Меѓусебни дуели 2012 1-1, 1-0 2008 0-0, 0-0 2005 21 ч. Реален тип 1-2 (1-0) 3-2 (2-1) 2-0 (0-0) 3-1 (1-1) 0-1 (0-0)

4-2 (1-2) 0-2 (0-1) 0-2 (0-1) 1-1 (1-0) 0-0

2-3

Флуминенсе (2) - Интернасионал (4)

Ботафого 1-1 (0-0) Д + Крисиума 0-1 (0-0) Г - Гојас 1-1 (0-0) Г - Гремио 4-1 (2-1) Д x Виторија 1-0 (0-0) Г + Палмеирас Г Спорт Ресифе Д Коритиба ПР Меѓусебни дуели 2012 2-2, 1-3 2011 0-2, 2-0 2010 21 ч. Реален тип

0-1 (0-1) 0-2 (0-1) 1-0 (0-0) 0-1 (0-1) 0-1 (0-1)

1-2 (0-0) 1-1 (0-0) 1-1 (0-0) 2-0 (0-0) 2-2 (1-0)

Д Г Д Г Г Г Д

6-0 (1-0) 0-2 (0-0) 1-2 (1-1) 1-1 (1-0) 2-0 (0-0)

1-1, 2-2

Флуминенсе + Фламенго - Гремио + Сао Пауло + Бахија - Атлетико МГ Крисиума Сантос

2013

1

0-1, 2-3 недела

Интернасионал Д + Атлетико ПР 2-1 (0-0) Г x Крисиума 0-0 Г x Коритиба ПР 1-1 (1-0) Д - Крузеиро 1-3 (1-1) Д + Шапекоенсе 2-0 (1-0) Г Коринтијанс Д Фламенго Меѓусебни дуели 2012 1-0, 0-0 2011 2-1, 2-0 2010 0-0, 3-0 23:30 ч. Реален тип БХ 2-0 (1-0) 0-1 (0-1) 5-2 (1-2) 1-0 (1-0) 0-2 (0-0)

4-1, 3-3

Статистика - Бразил Серија А Одиграни натпревари

77

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

165

0-1 гол

29 (37,66%)

Просек гол по натпревар

2,14

0-2 голови

51 (66,23%)

Победа на домаќини

32 (41,56%)

3+ голови

26 (33,77%)

Нерешено

24 (31,17%)

4-6 голови

12 (15,58%)

Победа на гости

21 (27,27%)

7+ голови

1 (1,30%)

БХ

Дополнителна статистика

1 0 3 3 3 2 2 4 0 2 4 2 2 5 2 4 3 2 4 0

2 3 1 1 1 2 2 1 4 3 2 4 2 1 3 3 3 5 4 6

15 13 10 11 7 10 7 14 8 4 12 12 6 6 6 8 5 5 5 1

Дома 10 7 4 8 4 7 5 11 10 9 11 11 5 5 10 10 9 9 10 10

16 15 15 15 15 14 14 13 12 11 10 8 8 8 8 7 6 5 4 3

3 4 4 5 4 5 3 4 4 5 5 3 4 4 3 3 4 4 3 3

2 3 2 4 2 2 3 2 2 3 2 1 1 0 1 0 1 1 0 0

1 0 1 0 2 2 0 2 0 1 2 2 1 3 1 1 2 1 2 0

0 1 1 1 0 1 0 0 2 1 1 0 2 1 1 2 1 2 1 3

6 11 4 8 5 4 5 7 3 4 8 9 3 2 3 4 5 3 1 0

Гости 3 7 5 3 0 2 9 7 4 9 4 2 0 2 2 3 2 7 4 2 2 0 6 2 5 12 3 0 3 0 3 3 2 8 4 2 1 1 2 2 2 8 3 2 0 1 6 5 2 9 5 1 2 2 2 3 3 8 4 1 2 1 7 8 3 6 4 2 0 2 5 7 2 10 3 0 1 2 0 7 6 8 3 0 2 1 4 5 3 5 5 1 0 4 3 8 4 4 2 1 1 0 3 1 3 3 3 1 2 0 4 2 5 4 4 1 1 2 3 5 6 1 5 1 3 1 4 4 5 5 3 0 1 2 0 4 3 4 4 0 1 3 2 6 2 2 5 0 2 3 4 8 5 0 4 1 0 3 1 5

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 33 0 33 20 33 40 33 80 33 40 67 60 33 40 67 80 33 80 2.00 1.00

дал 1.80

при. 1.40

50 50 25 75 50 0 75 0 25 0 75 0 75 0 50 0 50 0

д 1-1

Вкупно 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 6 7 7 8 7 8 8 7

2013

Коринтијанс (3) - Ботафого (12)

Бразил Серија А 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Г Д Д Г Г Д Г

Крузеиро - Атлетико МГ + Коритиба ПР + Спорт Ресифе + Интернасионал - Коринтијанс Виторија Палмеирас

Фигеиренсе (20) - Атлетико ПР (11)

0-0 2-0 (1-0) 1-2 (1-0) 2-2 (2-1) 0-0

Тим

Спорт Ресифе 1-1 (1-0) Г - Интернасионал 1-2 (0-2) 0-1 (0-0) Г + Коритиба ПР 1-0 (0-0) 2-3 (0-2) Г - Крузеиро 0-2 (0-0) 1-1 (0-1) Д - Коринтијанс 1-4 (1-2) 0-0 Д x Гремио 0-0 Д Бахија Д Ботафого Меѓусебни дуели 2008 0-0, 0-0 02 ч. Реален тип 0-21

Коринтијанс x Сао Пауло - Фигеиренсе x Атлетико ПР + Спорт Ресифе + Крузеиро Интернасионал Виторија

2013

Сантос (14) - Крисиума (10) Д Г Д Г Д Д Г

0-2 (0-2) 2-0 (0-0) 2-2 (1-2) 1-0 (1-0) 0-0

Крузеиро (1) - Фламенго (17)

Виторија x Бахија - Палмеирас - Атлетико МГ x Ботафого x Гојас Крузеиро Коринтијанс

Шапекоенсе (18) - Бахија (13)

Гремио + Шапекоенсе + Флуминенсе + Ботафого - Сао Пауло x Спорт Ресифе Гојас Фигеиренсе

2012

Виторија (16) - Спорт Ресифе (15)

9 6 8 3 7 6 5 5 6 1 2 3 4 5 4 6 1 1 2 3

г 2-2

Д Г Г Д Г Г Д

Коритиба ПР (19) - Гојас (5)

Сао Пауло x Коринтијанс + Фламенго - Флуминенсе + Гремио x Атлетико ПР Бахија Шапекоенсе

гости

сер. -1

2.75

1.00

0.50

0.75

-1

25 25 0 25 0 25 0 25 0 25 25 25 25 25 25 50 0 25 1.00

0.50

1.50

0.50

+2

60 0 40 0 40 33 60 33 20 33 60 33 20 0 60 67 60 33 1.60

1.00

1.00

1.00

+1

0 25 25 50 25 25 25 0 25 0 50 0 25 0 25 0 25 0

1.25

0.50

0.50

0.50

=1

0 33 0 33 0 67 20 100 0 33 40 67 0 33 20 100 20 100 0.80

0.40

2.00

1.67

+1

67 20 100 20 67 0 67 20 0

0 67 20 33 20 67 20 67 20 1.67

0.67

0.40

0.60

=1

25 25 25 0 50 25 50 50 25 50 50 75 50 25 50 75 25 50 1.75

0.75

1.75

2.00

=1

50 0 75 0 25 25 0 50 0 25 25 50 0

0

0.75

1.25

1.75

-2

40 0 40 0

0 20 0 20 0

0.80

0.40

0.00

2.33

+1

20 0 40 0 20 33 40 67 40 33 60 33 20 0 60 100 40 67 1.60

1.20

1.33

1.67

=1

33 0

1.00

0.60

1.60

+1

0.75

1.00

1.50

0.50

-1

0 33 0 33 0 33 25 33 0 33 0 67 0 33 50 33 25 33 0.50

0.75

1.33

0.67

=2

33 0 67 25 67 25 67 25 33 0 33 0

0

0 20 33 0 33 0

0

0

0 50 0 50 0.75

0 40 33 40 67 40 67 0 67 20 33 0 67 20 33 20 3.00

0 50 25 0

0

0 25 0

0

0

0 50 0 50 50 50 25 0 0

0 67 50 67 25 1.00

1.67

0.75

1.25

=1

0

0

0 20 67 0 67 20 67 0 67 20 0

0 67 60 67 20 1.33

2.00

0.80

0.80

=2

0

0

0

1.25

1.25

0.00

1.33

=2

0 25 0 25 0 25 0 25 0 25 0 50 0 25 0

25 0

0 50 0 25 25 25 0

0 25 0 25 0 25 50 25 25 0.75

0.75

0.50

1.50

-1

0

0

0 20 0 40 0 40 0 40 0 40 0 40 33 40 0 40 0.33

0.67

0.80

1.60

-2

0

0 33 75 0 25 0 25 0

1.67

0.25

1.25

-2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0.00


3

БРАЗИЛ СЕРИЈА Б

30 мај 2014

Оесте (14) - Парана (15) Г Д Д Г Г Д Г

Оесте - Васко де Гама x Понте Прета x Санта Круз - Брагантино + АБС Икаса Америка МГ

2013

2-1, 1-0 сабота

Аваи (12) - АБС (5)

Парана Г - Сеара Д x Боа Г - Аваи Д + Наутико ПЕ Д - Понте Прета Д Луверденсе Г Америка МГ Меѓусебни дуели 0-2 (0-0) 1-1 (0-0) 1-1 (1-1) 0-3 (0-1) 1-0 (0-0)

1-2 (0-1) 0-0 1-2 (0-0) 2-0 (1-0) 1-2 (0-0)

Г Д Д Г Г Г Г

2013 00:30 ч.

1

Реален тип

Понте Прета (6) - Боа (17) Понте Прета Д Г Д Г Г Г Д

+ АБС x Оесте + Вила Нова - Сеара + Парана Санта Круз Португеса Д.

2011

1-2, 1-1 сабота

Г Д Д Г Г Д Г

2013

2-1 (1-0) 0-0 2-4 (1-0) 2-0 (0-0) 0-2 (0-1)

1

Реален тип

3-3 (0-1) 0-0 2-0 (2-0) 0-2 (0-0) 3-0 (2-0)

Д Г Г Д Г Г Д

Вила Нова - Икаса - Америка МГ - Понте Прета - Америка РН - Сеара Жоинвили Боа

2011 02 ч.

Д Г Д Г Г Г Д

Америка РН 3-3 (1-0) x Атлетико ГО 2-1 (0-0) + Португеса Д. 0-1 (0-1) - Сеара 3-1 (0-1) + Вила Нова 0-1 (0-0) - Жоинвили Сампајо Kореа Брагантино сабота 00:30 ч.

2

Реален тип

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Америка МГ Сеара Луверденсе Жоинвили АБС Понте Прета Сампајо Kореа Васко де Гама Санта Круз Америка РН Атлетико ГО Аваи Брагантино Оесте Парана Наутико ПЕ Боа Икаса Португеса Д Вила Нова

1-2, 0-1 недела

Брагантино Д - Америка МГ 0-2 (0-1) Г - Луверденсе 0-2 (0-1) Г - Икаса 0-3 (0-1) Д + Оесте 3-0 (1-0) Д x Васко де Гама 1-1 (0-0) Д Сеара Г Америка РН Меѓусебни дуели 2010 1-5, 3-1 2009 1-2, 1-2 2008 2-0, 1-2 02 ч. Реален тип 2-3

5 5 4 4 4 3 3 2 1 3 2 3 2 2 2 2 2 2 1 0

2

Сампајо Kореа (7) - Сеара (2)

4-1 сабота

Жоинвили Д + Наутико ПЕ Г x Атлетико ГО Г - Америка МГ Д x Васко де Гама Д + Америка РН Д Вила Нова Г Сеара Меѓусебни дуели 2003 0-3 2002 2-2 02:50 ч. Реален тип 0-0 1-1 (0-0) 1-1 (1-1) 1-1 (0-0) 2-0 (1-0)

1-0 (0-0) 0-0 1-3 (0-1) 0-0 1-0 (0-0)

ГГ

Америка МГ (1) - Наутико ПЕ (16)

Сампајо Kореа Сеара 2-2 (0-0) Д + Парана Д x Оесте 0-1 (0-1) Г x Аваи Г - АБС 1-1 (0-0) Г + Америка РН Г x Васко де Гама 1-0 (1-0) Д + Понте Прета Д + Луверденсе 4-1 (2-0) Д + Вила Нова Г + Португеса Д. Г Брагантино Д Америка РН Д Аваи Д Жоинвили Меѓусебни дуели 2002 0-4 2001 3-2, 2-3 сабота 21:20 ч. Реален тип

Г Д Д Г Г Г Д

2-1 (1-0) 1-1 (0-0) 1-0 (1-0) 3-2 (1-1) 4-0 (2-0)

Америка МГ + Брагантино + Вила Нова + Жоинвили x Санта Круз - Атлетико ГО Португеса Д. Парана

2010

3+

1-2, 1-2 сабота

Наутико ПЕ Г x Сеара Г - Жоинвили Д + Португеса Д. Г - Парана Д - Аваи Г АБС Д Сампајо Kореа Меѓусебни дуели 2004 0-3 2003 0-0 2002 21:20 ч. Реален тип 2-0 (1-0) 2-0 (2-0) 3-1 (1-0) 1-1 (0-0) 0-3 (0-2)

0-1 (0-1) 0-2 (0-2) 0-1 (0-1) 1-3 (1-0) 0-4 (0-2)

2-2 (1-0) 0-1 (0-0) 2-1 (0-1) 0-2 (0-1) 0-1 (0-1)

2-2

1

Статистика - Бразил Серија Б Одиграни натпревари

78

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

191

0-1 гол

18 (23,08%)

Просек гол по натпревар

2,45

0-2 голови

43 (55,13%)

Победа на домаќини

36 (46,15%)

3+ голови

35 (44,87%)

Нерешено

25 (32,05%)

4-6 голови

16 (20,51%)

Победа на гости

17 (21,79%)

7+ голови

0 (0,00%)

Дополнителна статистика

2 2 3 2 1 4 2 4 7 1 4 1 3 3 2 2 2 2 2 1

1 1 1 1 3 1 2 1 0 4 2 3 3 3 4 3 4 4 4 7

15 14 11 8 9 13 11 9 8 12 11 7 10 7 10 8 8 7 9 1

статистиката е изразена во проценти [%]

Дома 7 9 6 6 6 11 7 5 6 12 11 9 13 11 10 9 12 11 13 14

17 17 15 14 13 13 11 10 10 10 10 10 9 9 8 8 8 8 5 1

3 5 4 4 4 4 3 4 4 4 4 3 5 3 4 3 5 3 4 4

3 4 4 3 3 2 1 2 0 1 2 1 1 1 1 2 2 1 1 0

0 1 0 1 0 2 1 2 4 1 2 1 3 2 1 0 1 1 1 1

0 0 0 0 1 0 1 0 0 2 0 1 1 0 2 1 2 1 2 3

8 12 9 4 5 6 3 7 3 6 7 4 8 4 5 4 6 4 5 1

Гости 1 9 5 2 2 1 7 6 5 13 3 1 1 1 2 4 3 12 4 0 3 1 2 3 1 10 3 1 1 1 4 5 1 9 4 1 1 2 4 5 4 8 4 1 2 1 7 7 4 4 4 2 1 1 8 3 2 8 3 0 2 1 2 3 3 4 4 1 3 0 5 3 7 4 4 2 0 2 6 5 2 8 4 0 2 2 4 9 4 4 4 2 0 2 3 5 7 6 3 1 0 2 2 6 3 5 5 1 1 3 3 8 5 4 4 1 1 2 5 5 2 6 4 0 2 2 4 7 7 7 3 0 1 2 2 5 4 4 5 1 1 3 3 7 7 4 3 0 1 2 4 6 5 1 4 0 0 4 0 9

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 100 20 67 20 67 40 67 40 33 20 100 40 67 40 33 60 33 20 2.67 0.33

дал 1.40

при. 1.20

8 4 3 4 4 5 7 2 6 6 2 6 3 4 4 2 1 4 1 0

-1

60 33 20 67 40 33 80 33 60 0 80 0 60 0 60 33 60 0

г 2-2

Вкупно 8 8 8 7 8 8 7 7 8 8 8 7 8 8 8 7 8 8 7 8

Д Г Г Д Г Д Г

0-0 2-0 (1-0) 4-2 (0-1) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0)

2004

д 1-1

   

Санта Круз (9) - Жоинвили (4) Санта Круз x Луверденсе x Икаса x Оесте x Америка МГ + Боа Понте Прета Васко де Гама

0-2

Бразил Серија Б Тим

Г Д Д Г Д Г Д

Луверденсе x Санта Круз + Брагантино + Боа - Сампајо Kореа + Икаса Парана АБС Реален тип

Вила Нова (20) - Брагантино (13)

Атлетико ГО 1-0 (1-0) Г x Америка РН 1-1 (0-0) Д x Жоинвили 3-0 (1-0) Д + АБС 0-3 (0-1) Г - Португеса Д. 0-1 (0-0) Д + Америка МГ Г Аваи Г Луверденсе Меѓусебни дуели

0-0, 3-0 недела

1-2 (0-1) 1-0 (1-0) 0-2 (0-2) 3-0 (1-0) 0-1 (0-0)

Васко де Гама Португеса Д. 3-0 (1-0) Г - Боа 1-2 (0-1) Д + Атлетико ГО 2-0 (0-0) Д - Америка РН 1-2 (0-0) Д + Оесте 1-1 (0-0) Г - Наутико ПЕ 1-2 (1-0) Д x Сампајо Kореа 0-0 Д + Атлетико ГО 2-0 (0-0) Г x Жоинвили 1-1 (0-0) Д - Сампајо Kореа 1-4 (0-2) Г x Брагантино Д Америка МГ Г Боа Д Санта Круз Г Понте Прета Меѓусебни дуели 2013 0-2, 1-0 2012 2-0, 1-0 2009 0-1, 3-1 2008 1-0, 3-1 сабота 21:20 ч. Реален тип 1

Икаса (18) - Атлетико ГО (11) Икаса + Вила Нова x Санта Круз + Брагантино - АБС - Луверденсе Аваи Оесте

0-1, 2-0 сабота

АБС 1-0 (0-0) Г - Понте Прета 1-1 (0-0) Д + Сампајо Kореа 2-1 (0-0) Г - Атлетико ГО 0-2 (0-0) Д + Икаса 1-0 (1-0) Д - Оесте Д Наутико ПЕ Г Луверденсе Меѓусебни дуели 2012 2-1, 3-1 2008 1-1, 0-0 00:30 ч. Реален тип

Васко де Гама (8) - Португеса Д. (19)

Боа 2-1 (1-0) Д + Португеса Д. 1-1 (0-0) Г x Парана 1-0 (1-0) Г - Луверденсе 2-3 (1-1) Д + Аваи 2-1 (0-0) Д - Санта Круз Д Васко де Гама Г Вила Нова Меѓусебни дуели

21:20 ч.

Америка РН (20) - Луверденсе (3)

Аваи + Вила Нова x Сеара + Парана - Боа + Наутико ПЕ Икаса Сампајо Kореа

50 0

гости

сер.

2.40

1.00

0.67

1.33

+3

0 50 0 25 50 25 25 25 75 25 50 0 50 25 50 25 2.25

0.75

0.50

0.75

+1

25 0 25 33 25 33 25 67 0 67 25 33 0 33 25 67 25 67 1.00

0.25

1.33

1.67

+1

75 0 50 25 0 25 25 25 0

0 50 0 25 1.25

0.25

1.00

1.25

-1

50 0 50 0 25 50 50 75 25 50 50 75 50 50 75 100 50 75 1.50

1.00

1.75

1.75

+1

33 50 33 50 0 50 33 50 33 25 33 50 0 50 33 50 33 25 1.00

1.33

2.00

0.75

+2

25 0

0 50 0 25 0 50 67 0 33 1.75

0.50

0.67

1.00

=3

0

0.75

0.75

1.25

0.75

+1

25 0 50 0 25 0 50 75 50 25 50 50 50 0 50 75 50 75 1.50

1.75

1.50

1.25

-1

50 0 50 25 75 25 50 50 25 25 75 25 50 0 25 50 25 25 1.75

0.50

1.00

2.25

+1

0 25 33 50 33 25 67 25 0 25 33 0

0 100 25 67 25 1.33

1.33

0.75

1.25

+1

0 33 0 33 60 67 40 0 60 33 40 33 60 33 40 33 1.60

1.40

0.67

2.00

=1

0 100 20 33 20 1.33

1.00

0.60

1.60

+1

25 0 25 25 25 25 50 50 25 0 50 25 25 0 50 75 50 50 1.25

1.25

1.25

1.25

-1

33 0 33 0

0 33 50 0 50 67 50 33 25 33 50 33 50 1.33

0.67

1.00

1.75

-2

20 0 20 33 40 0 40 33 20 33 40 33 20 33 60 33 40 33 1.20

1.40

0.67

1.67

-1

33 20 33 40 33 20 67 40 0

1.33

0.60

1.40

-2

0 75 100 50 100 1.25

1.75

1.33

2.00

-1

0 25 0 25 0

1.25

0.00

2.25

-7

0

0

0

0 25 33 0

0 25 25 25 25 25 0

20 0 0

0

0

0 25 25 25 0

0 25 0 25 75 75 0

0

0 33 20 33 0 33 40 0 20 33 20 0

0

0

0

0 33 0 33 0 33 40 0 20 1.33

0

0

0 25 0 50 100 25 33 25 33 0

0

0 25 50 0 50 25 25 25 25 0

0

0

0.25


4

ИРСКА 1

30 мај 2014

Бохемијанс Д. (10) - Дандалк (1)

Корк сити (2) - Атлон таун (12)

Бохемијанс Д. Дандалк 1-1 (0-0) Г - Бреј вандерерс 0-1 (0-0) Г x Корк сити 1-1 (1-1) Д + Корк сити 4-0 (3-0) Д x Дери сити 0-0 Г + Лимерик 2-1 (1-1) Д x УЦД 0-1 (0-0) Д + Дрогеда јун. 7-0 (1-0) Г - Дрогеда јун. 0-0 Д + Слајго роверс 3-0 (1-0) Г x Шемрок Д Сент Патрикс Г Бреј вандерерс Д Атлон таун Г Дери сити Меѓусебни дуели 2014 1-1 2013 1-1, 0-3, 0-2 2012 2-2, 2-1, 2-0 2011 3-1, 3-1, 0-1 петок 20:45 ч. Реален тип 2

Г Г Д Г Г Г Д

2014

УЦД x Дери сити + Дрогеда јун. x Бохемијанс Д. x Сент Патрикс - Атлон таун Лимерик Шемрок

2014

5-3 петок

Атлон таун 0-4 (0-3) Г - Сент Патрикс 2-3 (1-0) Д x Бреј вандерерс 2-0 (2-0) Г - Шемрок 2-1 (2-0) Д - Слајго роверс 2-0 (1-0) Д + УЦД Д Дрогеда јун. Г Бохемијанс Д. Меѓусебни дуели 2011 7-0, 2-0, 0-0 2010 1-0, 0-1, 1-1 20:45 ч. Реален тип

3-0 петок

УЦД (11) - Бреј вандерерс (7) Г Д Г Д Г Г Д

Дрогеда јун. (8) - Лимерик (9)

Корк сити - Дандалк - Сент Патрикс + Дери сити + Лимерик + Бреј вандерерс Шемрок Лимерик

0-4 (0-2) 0-0 0-1 (0-0) 0-2 (0-1) 2-0 (0-0)

Д Г Д Г Г Г Д

Дрогеда јун. - Шемрок - УЦД + Бохемијанс Д. - Дандалк - Дери сити Атлон таун Слајго роверс

2014

1

Лимерик 2-3 (1-1) Г x Шемрок 1-2 (1-0) Г - Бреј вандерерс 1-0 (0-0) Д - Дандалк 0-7 (0-1) Д - Корк сити 0-2 (0-1) Д + Сент Патрикс Д УЦД Г Корк сити Меѓусебни дуели 2013 3-0, 1-0, 2-2 20:45 ч. Реален тип

1-0 петок

Слајго роверс (5) - Шемрок (3)

Бреј вандерерс Д + Дандалк 1-0 (0-0) Г x Атлон таун 0-0 Д + Лимерик 1-0 (0-0) Г - Слајго роверс 0-3 (0-1) Д - Корк сити 0-2 (0-1) Д Бохемијанс Д. Г Сент Патрикс Меѓусебни дуели 2013 1-1, 4-5, 2-2 2012 3-1, 1-3, 2-3 2011 0-4, 1-2, 1-2 20:45 ч. Реален тип ГГ 1-1 (1-1) 2-1 (0-1) 0-0 1-1 (1-1) 0-2 (0-0)

Сент Патрикс (4) - Дери сити (6) 1-1 (1-0) 0-1 (0-0) 1-2 (1-1) 1-2 (0-2) 2-0 (0-0)

НГ

Сент Патрикс Дери сити 4-0 (2-0) Д x УЦД 1-1 (1-1) Д + Атлон таун 2-2 (0-1) Г x Бохемијанс Д. 1-1 (1-1) Г x Слајго роверс 3-2 (0-1) Д - Шемрок 0-1 (0-1) Д + Корк сити 1-1 (1-1) Г - Корк сити 0-2 (0-2) Г x УЦД 0-2 (0-0) Д + Дрогеда јун. 2-0 (1-0) Г - Лимерик Г Слајго роверс Г Дандалк Д Бреј вандерерс Д Дандалк Меѓусебни дуели 2014 0-0 2013 1-1, 1-0, 1-1 2012 1-2, 3-0, 2-0 2011 1-1, 0-2, 1-1 петок 20:45 ч. Реален тип БХ

Дандалк (1) - УЦД (11)

Слајго роверс Шемрок 3-0 (1-0) Г + Дрогеда јун. 3-2 (1-1) + Лимерик 2-2 (1-0) Д x Лимерик 1-1 (0-1) x Сент Патрикс 3-0 (1-0) Г + Дери сити 1-0 (1-0) + Бреј вандерерс 2-0 (1-0) Д + Атлон таун 1-0 (0-0) + Атлон таун 0-3 (0-1) Д x Бохемијанс Д. 0-0 - Дандалк Дери сити Д Корк сити Дрогеда јун. Г УЦД Меѓусебни дуели 2014 0-1 2013 2-1, 0-0, 1-1 2012 0-2, 1-1, 3-0 2011 2-1, 2-0, 0-1 недела 16 ч. Реален тип 2

Г Д Д Г Г Д Г

УЦД Г x Дери сити 1-1 (1-1) Д + Дрогеда јун. 2-1 (0-1) Г x Бохемијанс Д. 0-0 Д x Сент Патрикс 1-1 (1-1) Г - Атлон таун 0-2 (0-0) Г Лимерик Д Шемрок Меѓусебни дуели 2014 4-1 2013 2-0, 2-3, 2-1 2012 1-2, 1-1, 2-1 2011 0-3, 2-0, 2-0 понеделник 20:45 ч. Реален тип 1

Г Д Г Д Д Д Г

Дандалк - Бреј вандерерс + Корк сити + Лимерик + Дрогеда јун. + Слајго роверс Сент Патрикс Дери сити

Сент Патрикс (4) - Дрогеда јун. (8)

0-1 (0-0) 4-0 (3-0) 2-1 (1-1) 7-0 (1-0) 3-0 (1-0)

Сент Патрикс Дрогеда јун. 4-0 (2-0) Д - Шемрок 2-3 (1-1) + Атлон таун 2-2 (0-1) Г - УЦД 1-2 (1-0) x Слајго роверс 3-2 (0-1) Д + Бохемијанс Д. 1-0 (0-0) + Корк сити 1-1 (1-1) Г - Дандалк 0-7 (0-1) x УЦД 0-2 (0-0) Г - Дери сити 0-2 (0-1) - Лимерик Дандалк Г Атлон таун Бреј вандерерс Д Слајго роверс Меѓусебни дуели 2014 4-0 2013 0-0, 2-1, 1-0 2012 0-0, 0-2, 0-0 2011 3-4, 4-0, 4-1 понеделник 20:45 ч. Реален тип 1

Д Г Д Г Г Г Д

Статистика - Ирска Одиграни натпревари

84

Победа на домаќини

35 (41,67%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

39 (46,43%)

Постигнати голови

219

Нерешено

24 (28,57%)

0-1 гол

22 (26,19%)

4-6 голови

22 (26,19%)

Просек гол по натпревар

2,61

Победа на гости

25 (29,76%)

0-2 голови

45 (53,57%)

7+ голови

2 (2,38%)

Дополнителна статистика

Ирска Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  11.  12.

Дандалк Корк сити Шемрок Сент Патрикс Слајго роверс Дери сити Бреј вандерерс Дрогеда јун. Лимерик Бохемијанс Д. УЦД Атлон таун

14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14

10 9 8 7 6 3 4 4 3 2 3 1

2 3 4 5 3 7 4 3 5 7 4 1

2 2 2 2 5 4 6 7 6 5 7 12

35 25 21 27 21 10 12 17 11 14 15 11

Дома 12 13 13 17 12 13 19 30 15 17 28 30

32 30 28 26 21 16 16 15 14 13 13 4

7 7 7 7 6 8 7 7 7 7 7 7

5 4 4 5 3 3 3 3 2 0 2 1

2 3 3 1 2 3 1 1 1 4 2 1

0 0 0 1 1 2 3 3 4 3 3 5

22 14 8 16 13 7 7 11 6 5 7 4

Гости 4 5 3 10 5 5 10 13 9 10 12 13

17 15 15 16 11 12 10 10 7 4 8 4

7 7 7 7 8 6 7 7 7 7 7 7

5 5 4 2 3 0 1 1 1 2 1 0

0 0 1 4 1 4 3 2 4 3 2 0

2 2 2 1 4 2 3 4 2 2 4 7

13 11 13 11 8 3 5 6 5 9 8 7

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 43 0 43 14 43 29 86 57 43 43 86 43 57 29 43 57 29 57 3.14 0.57

дал 1.86

при. 1.14

8 8 10 7 7 8 9 17 6 7 16 17

15 15 13 10 10 4 6 5 7 9 5 0

+4

43 57 14 43 14 29 43 57 29 29 57 57 29 43 71 29 29 29 2.00

0.71

1.57

1.14

+3

29 43 14 29 0 29 14 71 0 57 29 57 14 57 43 57 14 57 1.14

0.43

1.86

1.43

=1

29 29 29 14 43 29 71 43 71 43 57 43 43 29 71 57 57 29 2.29

1.43

1.57

1.00

-1

33 25 17 13 33 0 67 25 33 0 67 38 50 25 50 13 33 0

2.17

0.83

1.00

0.88

-1

25 0 38 33 25 33 13 17 13 0 25 0 25 0 25 50 13 0

0.88

0.63

0.50

1.33

+1 -2

0

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

0

0

гости

сер.

0 14 0 29 43 29 14 14 14 14 0 29 43 29 29 1.00

1.43

0.71

1.29

29 14 0 43 29 29 57 57 57 43 43 14 43 14 57 57 43 43 1.57

1.86

0.86

2.43

-2

0

0 29 0 14 0 43 57 43 14 0.86

1.29

0.71

0.86

+1

0 29 29 14 29 29 29 43 29 29 14 29 0 29 57 57 29 29 0.71

1.43

1.29

1.00

=1

14 0 29 29 29 57 57 43 14 43 29 29 14 14 71 43 43 29 1.00

1.71

1.14

2.29

-1

0

1.86

1.00

2.43

+1

0 57 14 43 14 57 14 0

0

0 29 14 43 43 86 29 43 14 29 0 14 29 71 29 71 0.57


5

ИРСКА 2

30 мај 2014

Ватерфорд јун. (6) - Коув рамблерс (8)

Шелбурн (1) - Голвеј (3)

Ватерфорд јун. Коув рамблерс 2-0 (2-0) Г - Шемрок Б 1-3 (0-1) Д + Фин Харпс 0-2 (0-1) Д - Вексфорд јутс 0-1 (0-1) Г - Голвеј 0-1 (0-0) Д - Фин Харпс 0-2 (0-1) Д - Шелбурн 3-1 (1-0) Г - Лонгфорд таун 0-2 (0-2) Г + Вексфорд јутс 2-3 (1-2) Д - Голвеј 1-5 (1-1) Д - Лонгфорд таун Д Лонгфорд таун Г Шемрок Б Г Фин Харпс Д Шелбурн Меѓусебни дуели 2014 0-0 2013 1-2, 1-0 2013 2-0, 0-0 02/03 3-2, 2-0 петок 20:45 ч. Реален тип 1

Г Д Г Д Г Г Д

Шелбурн - Вексфорд јутс + Лонгфорд таун + Ватерфорд јун. x Шемрок Б x Фин Харпс Коув рамблерс Вексфорд јутс

2014

1-0 петок

Вексфорд јутс (2) - Фин Харпс (5)

Голвеј 0-1 (0-0) Г x Лонгфорд таун 3-2 (1-1) Д + Ватерфорд јун. 1-0 (0-0) Г x Шемрок Б 0-0 Д x Фин Харпс 1-1 (0-0) Г + Коув рамблерс Д Вексфорд јутс Д Лонгфорд таун Меѓусебни дуели 21 ч.

2-2 (1-1) 2-0 (1-0) 1-1 (0-1) 1-1 (0-0) 5-1 (1-1)

1

Реален тип

Вексфорд јутс Фин Харпс 0-1 (0-0) Г - Ватерфорд јун. 0-2 (0-2) Д - Голвеј 1-0 (0-0) Д - Шемрок Б 0-1 (0-0) Д + Шелбурн 1-0 (1-0) Г + Коув рамблерс 2-0 (1-0) Г + Коув рамблерс 1-3 (0-1) Г x Голвеј 1-1 (0-0) Д - Ватерфорд јун. 2-0 (0-0) Д x Шелбурн 1-1 (0-0) Г + Шемрок Б Д Лонгфорд таун Г Голвеј Г Шелбурн Д Ватерфорд јун. Меѓусебни дуели 2014 1-1 2013 3-1, 0-1 2013 2-1, 0-0 2012 2-2, 3-3, 3-0 петок 21 ч. Реален тип БХ

Лонгфорд таун (4) - Шемрок Б (7) Лонгфорд таун Шемрок Б 1-0 (1-0) Д + Коув рамблерс Д + Фин Харпс 2-2 (1-1) Г + Фин Харпс Д x Голвеј 2-3 (1-1) Д x Голвеј Г - Шелбурн 2-0 (2-0) Г x Шелбурн Д + Коув рамблерс 3-2 (2-1) Д - Вексфорд јутс Г + Ватерфорд јун. Д Ватерфорд јун. Г Коув рамблерс Г Фин Харпс Г Коув рамблерс Меѓусебни дуели 2014 1-2 петок 21 ч. Реален тип

3-1 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0) 0-0 0-2 (0-0)

1

Статистика - Ирска 2 Одиграни натпревари

46

Победа на домаќини

16 (34,78%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

14 (30,43%)

Постигнати голови

103

Нерешено

15 (32,61%)

0-1 гол

17 (36,96%)

4-6 голови

11 (23,91%)

Просек гол по натпревар

2,24

Победа на гости

15 (32,61%)

0-2 голови

32 (69,57%)

7+ голови

0 (0,00%)

Дополнителна статистика

Ирска 2 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Шелбурн Вексфорд јутс Голвеј Лонгфорд таун Фин Харпс Ватерфорд јун. Шемрок Б Коув рамблерс

12 11 12 10 12 12 12 11

7 6 4 5 3 3 3 0

4 1 6 2 5 5 5 2

1 4 2 3 4 4 4 9

17 14 17 13 14 12 11 5

Дома 8 13 8 10 10 12 14 28

25 19 18 17 14 14 14 2

6 6 6 5 6 6 6 5

4 3 2 2 1 2 2 0

2 0 2 2 4 1 2 2

0 3 2 1 1 3 2 3

12 8 7 5 8 6 7 2

Гости 5 14 6 3 2 1 5 3 9 9 5 3 1 1 6 4 3 8 6 2 4 0 10 5 3 8 5 3 0 2 8 7 4 7 6 2 1 3 6 6 6 7 6 1 4 1 6 6 9 8 6 1 3 2 4 5 9 2 6 0 0 6 3 19

д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ 33 17 17 17 50 0 33 0 33 0 83 0 50 0 33 33 33 0

11 10 10 9 7 7 6 0

г 2-2

Вкупно

д 1-1

  

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

дома

гости

сер.

дал 2.00

при. 0.83

дал 0.83

при. 0.50

33 40 33 20 33 0 50 20 50 0 33 40 17 20 50 40 50 20 1.33

1.50

1.20

0.80

+1

33 0

0 17 33 17 33 17 33 33 33 33 33 17 67 0 33 1.17

0.50

1.67

0.83

+1

40 40 60 40 40 40 20 60 20 40 40 40 20 40 20 60 20 60 1.00

0.60

1.60

1.40

+2

17 33 0 33 0 17 17 17 17 0 17 33 17 33 50 17 0

1.33

0.67

1.00

1.00

=2

33 17 50 0 33 17 33 33 17 33 33 33 17 17 33 33 33 33 1.00

1.00

1.00

1.00

-1

33 0

0 17 0 17 50 17 17 17 33 17 33 0 67 33 33 17 1.17

1.50

0.67

0.83

-1

0 20 50 20 67 20 67 20 67 0 17 0 17 40 33 20 33 0.40

1.80

0.50

3.17

-6

0

0

0

=2


6 ИТАЛИЈА СЕРИЈА Б

30 мај 2014

Падова (20) - Авелино (10) Г Д Г Д Г -

+ -

13/14

Падова Кротоне Чезена Тернана Пескара Сиена

1-2 петок

Трапани (12) - Бреша (13)

Авелино Чезена Специја Трапани Модена Реџина

Г Д + Д x Г Д + - - Меѓусебни дуели 04/05 3-2, 1-3 20:30 ч. Реален тип 1-2 (0-1) 0-1 (0-0) 1-2 (0-1) 2-1 (1-0) 0-2 (0-1)

0-2 (0-0) 2-0 (2-0) 3-3 (2-1) 0-1 (0-0) 3-0 (1-0)

Г Д Г Д Г -

x x + -

Трапани Ланчано Читадела Авелино Тернана Кротоне

13/14

Ланчано (11) - Читадела (17) Д Г Г Д Г -

x x x x x -

13/14

Ланчано Трапани Палермо Пескара Специја Карпи

2-1 петок

x -

2-2 (0-1) 1-1 (0-1) 2-2 (1-1) 2-2 (0-0) 2-2 (0-2)

13/14

1-1 петок

БХ

x x -

Реален тип

0-1 петок

5-1 (2-0) 2-1 (1-1) 0-2 (0-0) 0-1 (0-0) 2-2 (2-2)

Г Д Г Д Г -

+ x + + -

Палермо Новара Ланчано Читадела Карпи Тернана

13/14

2-1 петок

БХ

Кротоне Д + Падова Г - Емполи Д - Латина Г x Јуве Стабија Д + Трапани - - Меѓусебни дуели 01/02 1-1, 2-0 99/00 0-1, 0-1 20:30 ч. Реален тип 1-0 (1-0) 1-1 (1-0) 2-0 (0-0) 1-2 (1-1) 2-1 (2-1)

1-3 (0-1) 0-1 (0-0) 2-1 (1-0) 3-0 (1-0) 2-0 (1-0)

Г Д Г Д Г -

x + + + -

Латина Јуве Стабија Тернана Кротоне Сиена Чезена

2-1 (1-0) 1-3 (0-2) 0-1 (0-1) 2-2 (1-1) 2-1 (1-1)

Г Д Г Д Г -

+ + + + -

13/14

ГГ

13/14

БХ

4-1 петок

Бари Тернана Јуве Стабија Карпи Читадела Специја

Д + Г Д + Г x Д + - - Меѓусебни дуели 11/12 0-3, 1-2 20:30 ч. Реален тип

    

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.

Палермо Емполи Латина Чезена Модена Кротоне Сиена (-8) Бари (-3) Специја Авелино Ланчано Трапани Бреша Карпи Пескара Тернана Читадела Варезе Новара Падова Реџина Јуве Стабија

41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41 41

25 19 18 17 16 17 18 18 16 15 15 14 14 15 13 11 11 11 10 9 6 2

10 12 13 14 15 11 15 10 13 14 14 15 14 11 13 15 13 11 14 11 11 13

6 10 10 10 10 13 8 13 12 12 12 12 13 15 15 15 17 19 17 21 24 26

62 57 44 45 65 56 57 48 46 47 44 58 55 48 50 52 42 49 39 43 37 37

85 69 67 65 63 62 61 61 61 59 59 57 56 56 52 48 46 44 44 38 29 19

20 20 20 21 20 21 21 20 21 21 20 20 21 21 21 21 21 20 21 20 20 20

12 11 10 9 12 10 13 11 9 12 8 8 6 6 6 9 6 7 9 6 4 1

5 7 4 7 5 7 5 5 7 5 8 6 7 7 9 5 7 6 7 7 6 9

3 2 6 5 3 4 3 4 5 4 4 6 8 8 6 7 8 7 5 7 10 10

20:30 ч.

2

Реален тип

Г Д Г Д Г -

+ + + + x -

Сиена Новара Бреша Авелино Пескара

13/14

1-1 петок

1-0 петок

2-1 (1-1) 0-2 (0-2) 2-1 (2-1) 2-2 (0-0) 2-0 (1-0)

Г Д Г Д Г -

Реџина Специја Бреша Сиена Чезена Авелино

x -

13/14

1

Д - Бари Г - Латина Д + Падова Г - Трапани Д - Палермо - - Меѓусебни дуели 12/13 0-1, 1-1 01/02 0-1, 2-0 98/99 20:30 ч. Реален тип

1-2 петок

2-0 (0-0) 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) 2-1 (1-1) 1-3 (0-1)

1-2, 1-1

БХ

Емполи (2) - Пескара (15) 0-1 (0-1) 1-3 (1-1) 2-0 (1-0) 1-3 (1-2) 0-0

Г Д Г Д Г -

+ + + x -

13/14

0-2

Емполи Бреша Кротоне Чезена Новара Читадела

Пескара Г - Карпи Д + Сиена Д x Ланчано Г - Падова Д x Модена - - Меѓусебни дуели 11/12 0-2, 2-3 10/11 0-1, 0-0 04/05 20:30 ч. Реален тип

2-1 петок

3-1 (1-1) 3-1 (2-0) 0-1 (0-0) 3-1 (2-1) 2-2 (2-2)

0-2 (0-1) 1-0 (0-0) 2-2 (1-1) 1-2 (0-1) 2-2 (1-0)

2-1, 0-1

1

Статистика - Италија Серија Б

Тернана 1-2 (1-1) 1-1 (1-0) 1-2 (0-1) 1-2 (1-1) 0-3 (0-1)

Чезена Д + Авелино Г + Падова Д + Емполи Г + Реџина Д - Латина - - Меѓусебни дуели 12/13 0-1, 4-0 09/10 1-2, 1-0 07/08 20:30 ч. Реален тип 3-1 (1-0) 3-1 (1-1) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0) 2-2 (0-1)

1-3 (1-2) 0-2 (0-0) 2-1 (1-0) 1-2 (0-1) 1-2 (1-2)

1-1, 0-0

ГГ

Одиграни натпревари

451

Постигнати голови

1081

Просек гол по натпревар

2,40

Победа на домаќини

185 (41,02%)

Нерешено

141 (31,26%)

Победа на гости

125 (27,72%)

2+ п. п.

/

3+ голови

199 (44,12%)

0-1 гол

139 (30,82%)

4-6 голови

99 (21,95%)

0-2 голови

252 (55,88%)

7+ голови

3 (0,67%)

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

29 34 22 26 41 30 34 26 26 30 22 27 32 21 30 29 22 23 23 23 22 23

Гости 13 14 18 21 16 19 20 15 23 18 19 20 33 25 26 25 23 23 18 29 31 37

41 40 34 34 41 37 44 38 34 41 32 30 25 25 27 32 25 27 34 25 18 12

21 21 21 20 21 20 20 21 20 20 21 21 20 20 20 20 20 21 20 21 21 21

13 8 8 8 4 7 5 7 7 3 7 6 8 9 7 2 5 4 1 3 2 1

5 5 9 7 10 4 10 5 6 9 6 9 7 4 4 10 6 5 7 4 5 4

3 8 4 5 7 9 5 9 7 8 8 6 5 7 9 8 9 12 12 14 14 16

33 23 22 19 24 26 23 22 20 17 22 31 23 27 20 23 20 26 16 20 15 14

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 30 43 35 29 25 24 45 43 5 10 40 52 20 33 50 52 35 33 1.45 0.65

дал 1.57

при. 0.71

15 21 18 14 27 33 19 27 25 25 26 33 20 24 25 30 26 40 36 33 37 41

44 29 33 31 22 25 25 26 27 18 27 27 31 31 25 16 21 17 10 13 11 7

+1

40 24 25 33 25 24 45 43 30 14 55 33 35 24 55 48 35 38 1.70

0.70

1.10

1.00

=1

25 24 15 33 0 24 35 29 15 24 30 24 10 5 25 43 20 24 1.10

0.90

1.05

0.86

+1

14 20 10 30 14 20 33 30 24 5 33 30 14 25 48 40 29 30 1.24

1.00

0.95

0.70

-1

40 14 20 19 25 19 50 48 45 33 60 29 50 10 45 67 35 48 2.05 ERIE 43 A 55 1.43 38 25 29 25 29 40 48 55 19 40 43 45 38 25 57 S60 48 10 38 15 24 25 43 35 24 20 43 35 33 20 57 Serie 50 38 30 1.62

0.80

1.14

1.29

=1

0.90

1.30

1.65

+1

0.95

1.15

0.95

+3

35 29 30 33 20 19 50 43 10 19 40 24 25 19 45 52 40 38 1.30

0.75

1.05

1.29

-1

19 10 33 20 29 10 48 35 29 10 48 40 24 15 52 50 48 30 1.24

1.10

1.00

1.25

+1

38 10 29 15 29 15 38 25 14 10 43 20 33 15 48 55 33 20 1.43

0.86

0.85

1.25

+1

15 24 20 38 10 33 30 43 20 24 25 33 5 19 55 43 30 33 1.10

0.95

1.05

1.24

=5

30 10 35 19 35 38 40 57 15 43 40 43 30 29 50 67 30 52 1.35

1.00

1.48

1.57

-1

19 10 24 15 52 15 57 45 38 15 43 40 29 25 67 45 52 40 1.52

1.57

1.15

1.00

+2

14 20 29 35 29 40 38 40 14 35 19 45 14 35 52 45 33 40 1.00

1.19

1.35

1.20

=1

14 25 10 35 29 15 52 40 29 20 43 25 43 15 62 40 48 30 1.43

1.24

1.00

1.25

=1

29 5 43 20 38 20 48 45 19 20 33 25 19 10 62 80 43 45 1.38

1.19

1.15

1.50

-2

10 10 14 35 10 35 38 40 24 25 24 20 5 20 43 50 38 35 1.05

1.10

1.00

1.30

=1

15 14 25 24 20 43 45 52 20 33 30 33 20 24 50 62 35 48 1.15

1.15

1.24

1.90

=1

24 5 33 15 24 20 33 55 14 30 33 15 14 10 43 65 29 50 1.10

0.86

0.80

1.80

=1

15 10 20 24 35 29 55 57 35 24 35 19 30 14 50 57 45 48 1.15

1.45

0.95

1.57

-1

0

5

5 24 10 24 45 57 25 24 30 14 15 10 65 43 45 33 1.10

1.55

0.71

1.76

-3

0

5 35 19 45 24 55 52 30 19 35 14 25 5 80 48 50 33 1.15

1.85

0.67

1.95

-1

г 2-2

Дома 28 35 36 35 43 52 39 42 48 43 45 53 53 49 51 55 49 63 54 62 68 78

2-0 (1-0) 2-0 (0-0) 1-2 (0-1) 2-1 (1-1) 2-2 (2-0)

Новара Д - Палермо Г - Модена Д + Јуве Стабија Г - Емполи Д x Варезе - - Меѓусебни дуели 12/13 1-0, 1-3 20:30 ч. Реален тип

д 1-1

     

Вкупно

Д + Г + Д Г + Д x - - Меѓусебни дуели 1-1 (1-0) 0-3 (0-1) 0-2 (0-1) 2-2 (1-1) 1-4 (0-2)

3-1 (2-1) 3-0 (1-0) 2-1 (1-0) 1-0 (0-0) 0-2 (0-1)

Италија Серија Б Тим

Модена (5) - Чезена (4) Модена

Реџина (21) - Тернана (16)

Специја Реџина Авелино Варезе Ланчано Бари

1-1 (0-1) 2-0 (0-0) 1-0 (1-0) 0-3 (0-1) 3-1 (1-0)

Карпи Пескара Варезе Бари Палермо Ланчано

Бари (8) - Новара (19)

Латина (3) - Специја (9)

Сиена Модена Пескара Реџина Латина Падова

Д Г Д + Г + Д + - - Меѓусебни дуели 10/11 0-5, 1-0 99/00 0-2, 1-2 20:30 ч. Реален тип 1-5 (0-2) 0-2 (0-0) 1-2 (1-2) 1-2 (1-0) 0-0

20:30 ч.

Д Г Г Д Г -

13/14

Варезе (18) - Сиена (7) Г Д Г Д Г -

1-3 (1-1) 1-1 (0-1) 0-1 (0-1) 2-1 (0-1) 4-1 (2-0)

Јуве Стабија Латина Бари Новара Кротоне Бреша

Палермо (1) - Кротоне (6)

Читадела Д + Варезе Г + Трапани Д - Палермо Г - Бари Д x Емполи - - Меѓусебни дуели 12/13 3-2, 0-1 04/05 1-1, 1-2 20:30 ч. Реален тип

Варезе Читадела Карпи Специја Бреша Новара

Д Г x Д Г + Д + - - Меѓусебни дуели 2-2 (1-0) 1-2 (1-1) 3-3 (1-2) 2-1 (1-0) 1-2 (1-1)

3-3 петок

ГГ

Јуве Стабија (22) - Карпи (14)

Бреша Емполи Реџина Модена Варезе Јуве Стабија

гости

сер.


7

ИСЛАНД

30 мај 2014

Тор (10) - ИБВ (12) Г Д Г Д Д Г Г

ФХ (1) - Викингур Р. (7)

Тор - Кефлавик - Фјолнир - Фрам Рејкјавик - Стјарнан + Филкир Викингур Р. ФХ

2013

2-1, 1-3 недела

ИБВ 1-3 (0-2) Г x Фрам Рејкјавик 1-2 (0-2) Д - Стјарнан 0-1 (0-0) Д - Филкир 3-4 (1-2) Г - ФХ 5-2 (5-1) Д - Викингур Р. Д Валур Г Брејдаблик Меѓусебни дуели 2011 1-3, 2-1 2002 1-3, 1-1 17 ч. Реален тип

1-1 (0-1) 1-2 (0-1) 1-3 (1-2) 0-1 (0-0) 1-2 (0-0)

Д Д Г Д Г Г Д

ФХ x Брејдаблик + Филкир + КР Рејкјавик + ИБВ x Кефлавик Фјолнир Тор

2011

ГГ

3-1, 1-1 недела

Валур (5) - Филкир (8) Валур + КР Рејкјавик - Кефлавик x Фјолнир + Фрам Рејкјавик x Стјарнан ИБВ Викингур Р.

Г Д + Г x Д Г + Д Тор Г Валур Меѓусебни дуели 2007 3-1, 4-1 2006 4-0, 0-0 2004 21:15 ч. Реален тип 1-1 (1-1) 3-0 (1-0) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-1)

Кефлавик 0-3 (0-2) 2-1 (1-0) 0-0 1-2 (0-1) 2-1 (0-0)

0-0, 1-1

Д Г Д Д Д Г Д

+ Тор + Валур + Брејдаблик - КР Рејкјавик x ФХ Фрам Рејкјавик Стјарнан

2009

1

3-3, 3-1 недела

2-1 (2-0) 0-1 (0-1) 1-1 (0-0) 5-3 (3-2) 1-1 (0-1)

Д + Г + Д x Г x Д x Д ФХ Д Фрам Рејкјавик Меѓусебни дуели 2008 2-1, 1-2 21:15 ч. Реален тип 3-1 (2-0) 1-0 (1-0) 2-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-1 (1-0)

0-1 (0-0) 0-3 (0-1) 3-1 (2-1) 2-1 (1-0) 2-5 (1-5)

1-0, 5-2

ГГ

Стјарнан Д + Филкир Г + ИБВ Д x Викингур Р. Г + Тор Д x Валур Д КР Рејкјавик Г Кефлавик Меѓусебни дуели 2013 2-3, 2-1 2012 2-0, 1-1 2011 4-3, 2-3 2010 понеделник 22 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

Брејдаблик x ФХ - КР Рејкјавик - Кефлавик x Фјолнир x Фрам Рејкјавик Филкир ИБВ

1-1 (1-1) 1-2 (1-1) 0-2 (0-0) 2-2 (1-0) 1-1 (0-0)

1-0 (0-0) 2-1 (1-0) 0-0 4-3 (2-1) 1-1 (1-0)

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  11.  12.

ФХ Стјарнан Кефлавик Фјолнир Валур КР Рејкјавик Викингур Р. Филкир Фрам Рејкјавик Тор Брејдаблик ИБВ

3 3 3 2 2 2 2 2 1 1 0 0

ГГ

КР Рејкјавик - Валур + Брејдаблик - ФХ + Кефлавик x Фјолнир Стјарнан Филкир

1-2 (0-2) 2-1 (1-1) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0) 1-1 (1-1)

Одиграни натпревари

30

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

83

0-1 гол

7 (23,33%)

Просек гол по натпревар

2,77

0-2 голови

15 (50,00%)

Победа на домаќини

10 (33,33%)

3+ голови

15 (50,00%)

Нерешено

9 (30,00%)

4-6 голови

3 (10,00%)

Победа на гости

11 (36,67%)

7+ голови

3 (10,00%)

0-0, 4-0

2

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

2 2 1 3 2 1 1 0 2 0 3 1

0 0 1 0 1 2 2 3 2 4 2 4

7 8 7 9 9 5 5 7 7 10 5 4

2 5 3 5 7 5 7 11 9 12 8 9

11 11 10 9 8 7 7 6 5 3 3 1

3 3 4 3 2 2 2 0 3 3 2 3

2 1 2 1 1 0 1 0 1 1 0 0

1 2 1 2 0 0 0 0 2 0 1 0

0 0 1 0 1 2 1 0 0 2 1 3

5 2 6 5 5 1 3 0 3 9 3 3

Гости 1 1 3 2 4 3 3 0 2 8 4 7

7 5 7 5 3 0 3 0 5 3 1 0

2 2 1 2 3 3 3 5 2 2 3 2

1 2 1 1 1 2 1 2 0 0 0 0

1 0 0 1 2 1 1 0 0 0 2 1

0 0 0 0 0 0 1 3 2 2 1 1

2 6 1 4 4 4 2 7 4 1 2 1

1 4 0 3 3 2 4 11 7 4 4 2

4 6 3 4 5 7 4 6 0 0 2 1

г 2-2

Дома

д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 33 50 33 50 33 0 33 0

д 1-1

Вкупно 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Фрам Рејкјавик Д x ИБВ 1-1 (1-0) Г - Викингур Р. 1-2 (0-1) Д + Тор 1-0 (0-0) Г - Валур 3-5 (2-3) Д x Брејдаблик 1-1 (0-0) Д Кефлавик Г Фјолнир Меѓусебни дуели 2013 2-1, 1-2 2012 1-1, 2-1 2011 2-1, 2-1 2010 2-1, 3-2 понеделник 21:15 ч. Реален тип ГГ

Д Г Д Г Г Г Д

3-0 (2-0) 2-1 (2-0) 1-1 (0-0) 2-2 (0-1) 1-1 (1-1)

Статистика - Исланд

Исланд Тим

КР Рејкјавик (6) - Фрам Рејкјавик (9)

Фјолнир Викингур Р. Тор Валур Брејдаблик КР Рејкјавик

Брејдаблик (11) - Стјарнан (2)

Филкир Г - Стјарнан Г - ФХ Г + ИБВ Г + Викингур Р. Г - Тор Д Брејдаблик Г КР Рејкјавик Меѓусебни дуели 2013 1-3, 2-1 2012 1-2, 1-3 2011 3-1, 1-2 2010 понеделник 21:15 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

Кефлавик (3) - Фјолнир (4)

Викингур Р. Фјолнир Фрам Рејкјавик Стјарнан Филкир ИБВ

д г д г д г д г д г 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ 0 0 33 0 33 0 33 50 0 0

дома

гости

сер.

дал 1.67

при. 0.33

дал 1.00

при. 0.50

=1

0 50 0 100 0 50 0 100 0 100 33 100 0 100 0.67

0.33

3.00

2.00

=1

1.50

0.75

1.00

0.00

=1

33 50 67 50 67 50 33 100 0 50 33 100 33 0 67 100 0 100 1.67

0.67

2.00

1.50

=3

50 33 100 33 50 33 50 33 50 0 50 33 50 0 50 100 50 33 2.50

2.00

1.33

1.00

=1

0

0 25 0 25 50 75 50 50 0.50

1.50

1.33

0.67

=1

0 50 33 50 0 100 33 100 33 1.50

1.50

0.67

1.33

+1

0 40 0 40 0 40 0 80 0 40 0 60 0 60 0 60 0 60 0.00

0.00

1.40

2.20

-1

0

0 50 0 50 0 100 0 50 0 50 0 50 67 100 0 100 1.00

0.67

2.00

3.50

=1

33 0 67 0 100 50 100 50 67 50 67 0 33 0 100 50 100 50 3.00

2.67

0.50

2.00

+1

33 0 33 33 33 33 100 0 33 0 67 0 67 0 100 67 100 0

1.50

2.00

0.67

1.33

=2

0

1.00

2.33

0.50

1.00

-4

0 100 0

0

25 100 0 100 25 0 25 0 25 0 50 0 25 0 50 0 25 0

0 100 50 50 50 50 50 0

50 0 0

0 33 0 33 100 67 0

0

0 33 0 33 0 100 0 33 0

0

0

0

0 100 50 100 0


8

НОРВЕШКА 2

30 мај 2014

Уленсакер/Хиса (16) - Алта (8)

Брине (13) - Стромен (11)

Уленсакер/Хиса Алта 0-1 (0-0) Д + Фредрикштад Д - Мјондален 3-5 (1-3) Г - Мјондален Г - Стромен 1-0 (1-0) Д - Стромен Д + Брине 1-3 (1-2) Г x Тромсдален Г - Берум 1-2 (0-1) Д + Хенефос БК Д - Ранхајм Д Брине Г Хамкам Д Тромсо Г Ранхајм Меѓусебни дуели 2012 3-0, 3-1 2006 1-3, 0-0 недела 18 ч. Реален тип

1-0 (0-0) 1-4 (1-3) 0-2 (0-1) 0-0 2-0 (1-0)

Г Д Г Д Г Г Г

Брине + Хамкам x Ход - Уленсакер/Хиса - Кристијансунд - Фредрикштад Алта Тромсо

2013

ГГ

0-2, 2-1 недела

Ход (10) - Тромсо (2) Ход Д Г Д Г Д Д Г

x Стромен x Брине x Хенефос БК - Ранхајм - Нест Сотра Кристијансунд Сандефјорд

2002

Г x Ход Д + Уленсакер/Хиса Г + Алта Д - Тромсо Г - Сандефјорд Г Нест Сотра Д Хенефос БК Меѓусебни дуели 2012 1-1, 3-1 2011 4-2, 5-0 2010 18 ч. Реален тип 2-0 (1-0) 2-2 (2-2) 0-1 (0-1) 1-3 (1-2) 1-2 (0-0)

1-1 (0-0) 5-3 (3-1) 2-0 (1-0) 0-3 (0-1) 0-1 (0-1)

1-2, 3-6

Г Д Г Д Г Г Д

Ранхајм x Тромсо + Фредрикштад + Кристијансунд + Ход + Уленсакер/Хиса Мјондален Алта

2012

БХ

1-1 (1-1) 1-2 (1-1) 5-2 (2-1) 3-0 (1-0) 1-1 (1-1)

Д Г Д Г Д Г Д

Кристијансунд 4-1 (2-0) + Хенефос БК 1-2 (0-1) - Берум 0-3 (0-0) - Ранхајм 3-1 (2-1) + Брине 4-2 (2-1) + Тромсдален Ход Мјондален недела 18 ч.

Д Д Г Д Г Д Г

Берум 1-1 (1-1) Г - Сандефјорд 4-1 (3-0) Д + Кристијансунд 3-0 (0-0) Г - Тромсо 1-0 (0-0) Д + Уленсакер/Хиса 2-1 (1-0) Г - Хамкам Д Фредрикштад Г Тромсдален Меѓусебни дуели 2009 4-1, 0-1 2007 1-1, 1-0 18 ч. Реален тип

2-2, 3-1 недела

Кристијансунд (6) - Нест Сотра (4)

Тромсо 1-1 (0-0) Д x Ранхајм 2-2 (2-2) Г - Нест Сотра 0-0 Д + Берум 0-1 (0-0) Г + Стромен 2-5 (1-3) Д x Мјондален Д Сандефјорд Д Брине Меѓусебни дуели

0-3, 0-3 недела

Ранхајм (5) - Берум (7)

Стромен

Фредрикштад (9) - Хенефос БК (14) 0-1 (0-1) 2-1 (1-0) 2-5 (1-2) 3-1 (2-1) 0-3 (0-1)

ГГ

Фредрикштад Хенефос БК 0-1 (0-0) Г - Кристијансунд Г - Алта 1-4 (0-3) Д - Сандефјорд Г - Ранхајм 2-0 (1-0) Г x Ход Д + Нест Сотра 0-0 Д + Хамкам Г x Мјондален 2-1 (0-0) Г - Алта Д + Брине Д Тромсдален Г Берум Д Хамкам Г Стромен Меѓусебни дуели 2012 0-2, 1-1 2010 4-0, 4-1 2003 2-1, 1-1 недела 18 ч. Реален тип

Тромсдален (12) - Мјондален (3)

Нест Сотра + Тромсдален + Тромсо - Фредрикштад - Сандефјорд + Ход Стромен Брине Реален тип

4-0 (0-0) 2-1 (1-1) 0-2 (0-1) 0-4 (0-3) 5-2 (3-1)

Г Д Г Д Г Г Д

Тромсдален - Нест Сотра + Хамкам - Сандефјорд x Алта - Кристијансунд Хенефос БК Берум

Мјондален 0-4 (0-0) Г + Уленсакер/Хиса 2-1 (1-1) Д + Алта 1-2 (1-0) Г + Хамкам 0-0 Д x Фредрикштад 2-4 (1-2) Г x Тромсо Д Ранхајм Г Кристијансунд Меѓусебни дуели 2010 0-4, 5-3 2009 0-3, 4-2 18 ч. Реален тип

ГГ 2012

0-3, 2-0 недела

1

Сандефјорд (1) - Хамкам (15) 1-0 (0-0) 4-1 (3-1) 2-1 (2-0) 0-0 1-1 (1-1)

2

Хамкам Д - Брине Г - Тромсдален Д - Мјондален Г - Хенефос БК Д + Берум Д Уленсакер/Хиса Г Фредрикштад Меѓусебни дуели 2013 0-3, 3-2 2012 2-0, 3-2 2011 4-1, 1-2 2006 понеделник 19 ч. Реален тип

Д Г Д Г Д Г Д

Сандефјорд + Берум + Хенефос БК + Тромсдален + Нест Сотра + Стромен Тромсо Ход

Реален тип

2

Одиграни натпревари

80

Победа на домаќини

40 (50,00%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

43 (53,75%)

Постигнати голови

221

Нерешено

16 (20,00%)

0-1 гол

21 (26,25%)

4-6 голови

20 (25,00%)

Просек гол по натпревар

2,76

Победа на гости

24 (30,00%)

0-2 голови

37 (46,25%)

7+ голови

4 (5,00%)

18 ч.

1-4 (0-2) 2-3 (1-1) 0-0 2-0 (0-0) 0-2 (0-1)

1-0 (1-0) 3-2 (1-1) 2-1 (0-1) 4-0 (3-0) 1-0 (1-0)

0-2 (0-1) 1-2 (1-1) 1-2 (0-2) 0-2 (0-0) 3-0 (1-0)

0-3, 2-1

1

Статистика - Норвешка 2

Дополнителна статистика

Норвешка 2 1. Q 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.  14.  15.  16.

Сандефјорд Тромсо Мјондален Нест Сотра Ранхајм Кристијансунд Берум Алта Фредрикштад Ход Стромен Тромсдален Брине Хенефос БК Хамкам Уленсакер/Хиса

10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

8 6 6 6 5 5 5 4 4 3 3 3 2 2 1 1

1 3 3 0 2 2 1 2 2 4 3 3 2 2 1 1

1 1 1 4 3 3 4 4 4 3 4 4 6 6 8 8

19 18 19 19 15 17 17 12 8 14 16 11 12 11 6 7

Дома 7 7 9 15 9 15 21 12 10 13 19 16 17 18 15 18

25 21 21 18 17 17 16 14 14 13 12 12 8 8 4 4

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

4 3 3 3 3 4 4 3 3 1 2 3 1 1 1 1

0 2 1 0 1 0 0 1 1 3 2 2 1 1 1 0

1 0 1 2 1 1 1 1 1 1 1 0 3 3 3 4

5 9 12 10 9 10 11 8 6 7 12 7 7 6 4 2

Гости 2 4 5 8 4 6 9 4 4 7 11 3 10 8 5 6

12 11 10 9 10 12 12 10 10 6 8 11 4 4 4 3

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

4 3 3 3 2 1 1 1 1 2 1 0 1 1 0 0

1 1 2 0 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1

0 1 0 2 2 2 3 3 3 2 3 4 3 3 5 4

14 9 7 9 6 7 6 4 2 7 4 4 5 5 2 5

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 60 60 80 40 0 60 20 80 0 80 20 100 0 100 20 60 20 60 1.00 0.40

дал 2.80

при. 1.00

5 3 4 7 5 9 12 8 6 6 8 13 7 10 10 12

13 10 11 9 7 5 4 4 4 7 4 1 4 4 0 1

+7

20 60 40 40 60 40 20 60 20 20 20 60 20 60 60 40 20 40 1.80

0.80

1.80

0.60

=1

60 20 40 40 60 40 80 40 80 0 60 40 60 0 60 80 60 40 2.40

1.00

1.40

0.80

=2

20 40 60 20 60 20 100 60 60 20 60 40 40 40 60 60 60 60 2.00

1.60

1.80

1.40

+1

40 20 20 40 20 20 40 40 20 0 40 40 40 20 60 40 40 20 1.80

0.80

1.20

1.00

+4

40 20 0 20 40 20 60 80 40 40 40 40 40 40 40 60 40 60 2.00

1.20

1.40

1.80

+2

60 0 40 20 40 40 100 80 40 40 80 60 60 40 80 60 80 60 2.20

1.80

1.20

2.40

-1

40 20 20 20 20 20 40 60 20 20 60 20 40 20 20 20 20 20 1.60

0.80

0.80

1.60

+1

40 20 0 40 0 20 40 20 0 20 60 0 40 0 40 20 40 20 1.20

0.80

0.40

1.20

+1

0 40 20 60 20 40 40 60 20 40 40 40 20 20 60 60 20 60 1.40

1.40

1.40

1.20

-2

20 20 0 20 40 0 80 40 60 20 80 20 40 20 60 40 60 20 2.40

2.20

0.80

1.60

-2

20 0 20 0 40 20 60 60 20 40 60 20 40 20 60 60 60 40 1.40

0.60

0.80

2.60

-1

0 20 40 20 40 20 80 40 60 20 40 20 0 20 80 60 80 40 1.40

2.00

1.00

1.40

-3

0

0 20 20 40 40 40 40 40 40 40 20 20 20 60 40 40 40 1.20

1.60

1.00

2.00

-1

20 0 40 40 20 40 40 40 0 20 20 0 20 0 20 40 20 40 0.80

1.00

0.40

2.00

+1

20 0 20 20 0 60 20 60 0 60 0 20 0 20 20 60 20 60 0.40

1.20

1.00

2.40

-2

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.


9 ПОЛСКА

30 мај 2014

Краковија Краков (6) - Јагелонија Б. (3) Г Д Г Д Г -

+ x -

13/14

Краковија Краков Виѓев Лоѓ 0-2 (0-1) Пјаст Гливице 1-5 (0-2) Заглембје Љубин 2-1 (1-0) Корона Кјељце 1-1 (1-0) Шлонск Вроцлав 0-1 (0-1)

1-0, 2-1 сабота

Јагелонија Б. Подбескидзе Заглембје Љубин Виѓев Лоѓ Шлонск Вроцлав Корона Кјељце

Г Д + Г x Д Д x - - Меѓусебни дуели 11/12 0-0, 1-2 10/11 3-0, 2-4 09/10 20:30 ч. Реален тип

Корона Кјељце (5) - Шлонск Вроцлав (1)

1-2 (0-0) 1-0 (1-0) 1-1 (1-1) 0-3 (0-2) 4-4 (3-0)

0-1, 0-0

Г Д Д Г Г -

x + x x -

13/14

БХ

Корона Кјељце Заглембје Љубин Подбескидзе Пјаст Гливице Краковија Краков Јагелонија Б.

1-1, 0-0 сабота

Легија (1) - Лех П. (2) + + + + -

Легија Лехија Гдањск Висла Краков Гурник Забже Рух Хожув Погон Шчечин

1-0, 2-1

Д Г Г Д Г -

x + + + -

13/14

0-2

Рух Хожув (3) - Погон Шчечин (7)

Лех П. Г + Завиша Б. Д + Гурник Забже Г - Лехија Гдањск Д x Погон Шчечин Д + Рух Хожув - - Меѓусебни дуели 13/14 1-0, 1-1 12/13 1-0, 3-1 11/12 0-1, 0-0 10/11 недела 18 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

Г x Д + Д x Г + Д + - - Меѓусебни дуели 12/13 1-1, 0-2 11/12 2-1, 2-1 10/11 20:30 ч. Реален тип 0-0 3-2 (1-1) 0-1 (0-0) 1-1 (0-1) 4-4 (0-3)

Пјаст Гливице (4) - Подбескидзе (2)

Шлонск Вроцлав Пјаст Гливице 0-0 Виѓев Лоѓ 1-0 (0-0) Подбескидзе 0-0 Јагелонија Б. 3-0 (2-0) Краковија Краков 1-0 (1-0)

1-0 (0-0) 5-0 (3-0) 3-2 (1-1) 1-2 (0-1) 1-0 (0-0)

2-1 (1-0) 2-1 (1-1) 1-2 (1-2) 0-0 4-0 (2-0)

0-1, 2-1

0-2

+ x + -

Рух Хожув Гурник Забже Завиша Б. Висла Краков Легија Лех П.

0-0, 1-0 сабота

Подбескидзе Јагелонија Б. Корона Кјељце Шлонск Вроцлав Виѓев Лоѓ Заглембје Љубин

Д + Г Г x Д + Д + - - Меѓусебни дуели 12/13 2-1, 1-0 10/11 0-0, 2-1 07/08 20:30 ч. Реален тип 0-0 5-1 (2-0) 1-0 (0-0) 2-0 (0-0) 1-2 (0-1)

Заглембје Љубин (8) - Виѓев Лоѓ (7) 2-1 (0-0) 2-3 (1-1) 0-0 3-0 (1-0) 2-0 (0-0)

0-0, 1-0

Д Г Д Г Г -

Заглембје Љубин Корона Кјељце 0-0 Јагелонија Б. 0-1 (0-1) Краковија Краков 1-2 (0-1) Пјаст Гливице 0-2 (0-0) Подбескидзе 0-2 (0-0)

x -

13/14

0-0, 3-1 сабота

0-2

Висла Краков (6) - Завиша Б. (8)

Погон Шчечин Г - Висла Краков 0-5 (0-3) Д - Лехија Гдањск 0-2 (0-2) Д - Завиша Б. 1-2 (1-0) Г x Лех П. 0-0 Д - Легија 0-1 (0-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 1-3, 1-1 12/13 2-3, 0-1 03/04 1-0, 2-2 02/03 3-0, 3-0 недела 18 ч. Реален тип 1 Г Д Д Г Г -

Пјаст Гливице Шлонск Вроцлав Краковија Краков Корона Кјељце Заглембје Љубин Виѓев Лоѓ

0-2 (0-2) 3-1 (0-0) 2-2 (2-2) 2-1 (1-0) 0-4 (0-2)

Д Г Г Д Г -

+ x x -

13/14

Висла Краков Погон Шчечин Легија Рух Хожув Гурник Забже Лехија Гдањск

Завиша Б. Д - Лех П. Г - Рух Хожув Г + Погон Шчечин Д x Лехија Гдањск Д - Гурник Забже - - Меѓусебни дуели

0-1, 1-3 недела

5-0 (3-0) 0-5 (0-3) 2-2 (2-2) 2-3 (2-1) 2-2 (1-0)

18 ч.

Гурник Забже (4) - Лехија Гдањск (5) 1-2 (0-1) 1-3 (0-0) 2-1 (0-1) 0-0 0-1 (0-1)

1

Реален тип

Виѓев Лоѓ Д + Краковија Краков 2-0 (1-0) Г - Шлонск Вроцлав 0-1 (0-0) Д x Јагелонија Б. 1-1 (1-1) Г - Подбескидзе 0-3 (0-1) Д + Пјаст Гливице 2-1 (1-0) - - Меѓусебни дуели 12/13 0-0, 0-1 11/12 1-0, 0-0 10/11 1-2, 1-0 20:30 ч. Реален тип БХ

Лехија Гдањск Д - Легија 0-1 (0-0) Г + Погон Шчечин 2-0 (2-0) Д + Лех П. 2-1 (2-1) Г x Завиша Б. 0-0 Д x Висла Краков 2-2 (0-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 0-0, 1-1 12/13 2-0, 2-0 11/12 2-2, 1-2 10/11 0-0, 1-5 недела 18 ч. Реален тип 0-2 Д Г Д Г Г -

Гурник Забже Рух Хожув Лех П. Легија Висла Краков Завиша Б.

+ + + -

2-0 (2-0) 1-2 (1-1) 2-3 (1-1) 3-2 (1-2) 1-0 (1-0)

Статистика - Полска Одиграни натпревари

288

Победа на домаќини

131 (45,49%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

140 (48,61%)

Постигнати голови

762

Нерешено

86 (29,86%)

0-1 гол

75 (26,04%)

4-6 голови

77 (26,74%)

Просек гол по натпревар

2,65

Победа на гости

71 (24,65%)

0-2 голови

148 (51,39%)

7+ голови

6 (2,08%)

Полска - Плејоф Тим

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Легија Лех П. Рух Хожув Гурник Забже Лехија Гдањск Висла Краков Погон Шчечин Завиша Б.

Вкупно 6 6 6 6 6 6 6 6

5 4 2 3 2 1 0 1

0 1 2 1 3 2 2 1

1 1 2 2 1 3 4 4

13 12 7 11 6 11 3 4

Полска - - Плејаут

Дома 4 4 10 9 4 15 12 9

47 40 33 31 29 28 26 25

3 4 3 2 3 2 4 3

2 3 1 1 1 1 0 0

0 1 2 0 1 0 1 1

1 0 0 1 1 1 3 2

8 9 5 4 4 7 3 1

Гости 2 6 3 3 0 0 5 2 1 10 2 1 0 1 3 3 3 5 3 1 0 2 2 7 3 3 4 2 1 1 7 6 4 4 3 1 2 0 2 0 3 3 4 0 2 2 4 12 7 1 2 0 1 1 0 5 3 1 3 1 0 2 3 6

Тим 9 3 3 7 5 2 1 3

1. Шлонск Вроцлав 2. Подбескидзе 3. Јагелонија Б. 4. Пјаст Гливице 5. Корона Кјељце 6. Краковија Краков 7. Виѓев Лоѓ 8. Заглембје Љубин

Вкупно 6 6 6 6 6 6 6 6

4 4 2 3 1 1 2 0

2 1 2 1 4 1 2 1

0 1 2 2 1 4 2 5

6 10 11 12 10 4 7 1

Дома 0 4 13 7 10 11 8 8

31 29 28 27 26 24 19 16

4 3 4 2 3 3 3 2

3 3 2 1 1 0 2 0

1 0 1 1 1 1 1 1

0 0 1 0 1 2 0 1

3 7 9 2 5 2 5 1

Гости 0 1 10 0 5 7 2 2

10 9 7 4 4 1 7 1

2 3 2 4 3 3 3 4

1 1 0 2 0 1 0 0

1 1 1 0 3 0 1 0

0 1 1 2 0 2 2 4

3 3 2 10 5 2 2 0

0 3 3 7 5 4 6 6

4 4 1 6 3 3 1 0

 


10 САД МЛС

30 мај 2014

Сиетл (1) - Солт Лејк (2)

Торонто (7) - Колумбус (5)

Сиетл + Филаделфија + Далас - Њу Ингланд + Сан Хозе x Ванкувер В. Чикаго Вашингтон ДЦ

Солт Лејк 2-1 (0-1) Д x Ванкувер В. 2-2 (2-0) Д 2-1 (0-1) Г + Чикаго 3-2 (0-2) Д 0-5 (0-4) Г + Хјустон 5-2 (3-1) Г 1-0 (1-0) Д + Колорадо 2-1 (1-0) Д 2-2 (1-1) Д x Далас 0-0 Г Г Колумбус Г Г Д Портланд тимберс Меѓусебни дуели 2013 2-0, 0-2, 1-2 2012 1-0, 0-0 2012 0-0, 0-0, 0-1 2011 2-0, 0-3, 1-2 сабота 22 ч. Реален тип 0-2

Д Г Д Д Г Д Г

Монтреал (10) - Њу Ингланд (1)

Торонто - Колорадо - Далас - Њу Ингланд + Њујорк x Канзас Сити Сан Хозе Њујорк

2014

2-0 сабота

Далас (4) - Сан Хозе (8)

Колумбус 0-1 (0-0) Г - Канзас Сити 0-2 (0-1) 1-2 (1-1) Г - Хјустон 0-1 (0-0) 1-2 (1-1) Д - Ванкувер В. 0-1 (0-1) 2-0 (1-0) Г x Портланд тимберс 3-3 (2-1) 2-2 (0-0) Д + Чикаго 2-0 (2-0) Д Солт Лејк Г Вашингтон ДЦ Меѓусебни дуели 2013 0-2, 2-1, 0-1 2012 1-2, 1-2, 0-1 2011 4-2, 1-1 23 ч. Реален тип БХ

Г Д Д Г Г Д Г

Монтреал - Канзас Сити + Филаделфија - Канзас Сити x Вашингтон ДЦ - Колорадо Вашингтон ДЦ Ванкувер В.

2013

Чивас УСА (9) - Филаделфија (9)

Далас

Сан Хозе 1-2 (1-0) Г - Ванкувер В. Г - Сиетл 1-2 (0-1) Д x Колорадо Г - Сан Хозе 1-1 (0-0) Д + Далас Д x Чивас УСА 1-2 (0-2) Г - Сиетл Г - Лос Анџелес 0-0 Д + Хјустон Г x Солт Лејк Г Торонто Д Колорадо Г Портланд тимберс Д Лос Анџелес Меѓусебни дуели 2014 1-2 2013 1-2, 2-2, 1-0 2012 3-3, 1-2 2011 недела 02:30 ч. Реален тип

2-3 (1-3) 0-0 2-1 (1-0) 0-1 (0-1) 3-0 (1-0)

2-4, 0-2

Г Д Г Г Д Г Д

2013

1-3 недела

Портланд тимберс (6) - Ванкувер В. (5)

Филаделфија 0-1 (0-0) Г - Сиетл 1-2 (1-0) 1-4 (1-3) Д - Вашингтон ДЦ 0-1 (0-1) 3-1 (0-0) Г + Канзас Сити 2-1 (0-0) 1-1 (0-0) Д - Њу Ингланд 3-5 (1-2) 0-2 (0-0) Г - Лос Анџелес 1-4 (0-1) Д Ванкувер В. Г Њу Ингланд Меѓусебни дуели 2012 0-1 2011 1-1, 2-3 2010 0-3, 1-1 04:30 ч. Реален тип ГГ

Д Д Г Д Г Г Д

Портланд тимберс Ванкувер В. 3-2 (2-1) Д x Лос Анџелес 2-2 (0-1) + Вашингтон ДЦ 1-1 (0-0) Г x Солт Лејк 2-2 (0-2) x Лос Анџелес 3-3 (1-2) Д + Сан Хозе 3-2 (3-1) x Колумбус 2-1 (1-1) Г + Колумбус 1-0 (1-0) + Њујорк 2-0 (0-0) Д x Сиетл 2-2 (1-1) + Чивас УСА Солт Лејк Г Филаделфија Далас Д Монтреал Меѓусебни дуели 2013 2-2, 1-1, 2-2 2012 1-0, 2-1, 1-1 2011 1-0, 2-1 2010 1-0, 0-2, 2-2 понеделник 03 ч. Реален тип ГГ

Солт Лејк Д x Ванкувер В. Г + Чикаго Г + Хјустон Д + Колорадо Д x Далас Д Портланд тимберс Г Чивас УСА Меѓусебни дуели 2013 0-4 2012 2-0 2011 2-0, 2-1 2010 четврток 01:30 ч. Реален тип

Г Г Д Г Д Г Д

Колумбус - Канзас Сити - Хјустон - Ванкувер В. x Портланд тимберс + Чикаго Вашингтон ДЦ Далас

0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1) 3-3 (2-1) 2-0 (2-0)

0-4 недела

Лос Анџелес 1-1 (1-1) Г - Колорадо 2-3 (2-0) Г x Портланд тимберс 5-4 (1-2) Г - Хјустон 2-1 (2-0) Д + Далас 0-2 (0-2) Д + Филаделфија Д Чивас УСА Г Сан Хозе Меѓусебни дуели 2012 0-2 2011 1-2, 1-2 2010 22 ч. Реален тип

Тим 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Њу Ингланд Канзас Сити Вашингтон ДЦ Хјустон Колумбус Њујорк Торонто Чикаго Филаделфија Монтреал

Вкупно 12 13 12 14 12 14 9 11 14 11

7 5 5 5 4 3 4 2 2 1

2 4 3 2 4 6 1 6 5 4

3 4 4 7 4 5 4 3 7 6

21 19 17 16 15 20 11 19 16 9

23 19 18 17 16 15 13 12 11 7

5 8 7 7 6 6 4 5 6 5

4 3 4 4 2 2 2 1 1 1

1 4 2 1 2 2 0 3 3 2

0 1 1 2 2 2 2 1 2 2

11 12 12 11 6 13 4 8 7 4

2-2 (2-0) 3-2 (0-2) 5-2 (3-1) 2-1 (1-0) 0-0

0-2, 1-0

НГ

Гости 1 6 7 10 6 10 3 8 9 8

13 13 14 13 8 8 6 6 6 5

7 5 5 7 6 8 5 6 8 6

0-1 (0-1) 1-1 (0-0) 0-1 (0-0) 2-1 (2-0) 4-1 (1-0)

1-1, 3-2

БХ

Колорадо + Лос Анџелес x Сан Хозе - Чивас УСА - Солт Лејк + Монтреал Далас Ванкувер В.

1-0 (1-0) 0-0 1-3 (0-0) 1-2 (0-1) 4-1 (1-0)

1-0 (0-0) 2-5 (1-3) 1-0 (0-0) 0-2 (0-1) 0-3 (0-1)

3-0, 2-2

0-2

Статистика - САД МЛС

Чикаго Д x Њу Ингланд Д - Солт Лејк Г + Њујорк Д + Канзас Сити Г - Колумбус Д Сиетл Д Торонто Меѓусебни дуели 2013 1-2 2012 2-0 2011 0-2, 1-1 2010 четврток 03 ч. Реален тип

Д Г Д Г Д Г Д

Хјустон Д + Колумбус Д - Солт Лејк Д + Лос Анџелес Г - Вашингтон ДЦ Г - Сан Хозе Д Канзас Сити Г Монтреал Меѓусебни дуели 2013 1-1 2012 2-0 2011 0-0, 2-1 2010 понеделник 02 ч. Реален тип

Д Г Д Г Д Д Г

Колорадо + Лос Анџелес x Сан Хозе - Чивас УСА - Солт Лејк + Монтреал Чикаго Далас

1-0 (1-0) 0-0 1-3 (0-0) 1-2 (0-1) 4-1 (1-0)

1-1 (1-1) 2-3 (2-0) 5-4 (1-2) 2-1 (2-0) 0-2 (0-2)

2-2, 2-2

1

Одиграни натпревари

115

Постигнати голови

327

Просек гол по натпревар

2,84

Победа на домаќини

50 (43,48%)

Нерешено

37 (32,17%)

Победа на гости

28 (24,35%)

2+ п. п.

/

3+ голови

59 (51,30%)

0-1 гол

25 (21,74%)

4-6 голови

30 (26,09%)

0-2 голови

56 (48,70%)

7+ голови

4 (3,48%)

САД МЛС - Западна конференција

Дома 14 13 14 24 14 22 11 21 24 22

2

Колорадо (3) - Чикаго (8)

САД МЛС - Источна конференција     

2-0 (0-0) 2-1 (1-1) 5-0 (4-0) 5-3 (2-1) 2-1 (0-0)

Колорадо (3) - Хјустон (4)

Чикаго x Њу Ингланд - Солт Лејк + Њујорк + Канзас Сити - Колумбус Колорадо Сиетл

2013

Колумбус (5) - Солт Лејк (2)

Д Д Д Г Г Г Д

Вашингтон ДЦ (3) - Канзас Сити (2) Вашингтон ДЦ Канзас Сити 2-3 (1-2) Г + Монтреал 3-0 (2-0) Г - Портланд тимберс 1-0 (1-0) Д - Филаделфија 1-2 (0-0) Г + Филаделфија 1-1 (0-0) Г - Чикаго 1-2 (0-2) Д x Монтреал 2-0 (1-0) Д x Торонто 2-2 (0-0) Д + Хјустон 1-2 (0-0) Д x Њујорк 1-1 (1-0) Г - Њу Ингланд Г Хјустон Д Колумбус Г Монтреал Г Портланд тимберс Меѓусебни дуели 2013 0-1, 1-1, 0-1 2012 1-2, 0-1 2011 0-1, 0-1 2010 2-1, 0-4 недела 01 ч. Реален тип 0-2

Чикаго (8) - Лос Анџелес (7)

Чивас УСА - Сан Хозе - Хјустон + Колорадо x Далас - Портланд тимберс Лос Анџелес Солт Лејк

1

0-1, 4-2 недела

Њу Ингланд 0-4 (0-1) Д + Канзас Сити 1-0 (1-0) Г + Торонто 0-3 (0-2) Д + Сиетл 1-1 (0-0) Г + Филаделфија 1-4 (0-1) Д + Вашингтон ДЦ Д Њујорк Д Филаделфија Меѓусебни дуели 2012 0-1, 1-0, 2-1 01 ч. Реален тип

3 2 1 1 2 1 2 1 1 0

1 0 1 1 2 4 1 3 2 2

3 3 3 5 2 3 2 2 5 4

10 7 5 5 9 7 7 11 9 5

Тим 13 7 7 14 8 12 8 13 15 14

10 6 4 4 8 7 7 6 5 2

1. Сиетл 2. Солт Лејк 3. Колорадо 4. Далас 5. Ванкувер В. 6. Портланд тимберс 7. Лос Анџелес 8. Сан Хозе 9. Чивас УСА

Вкупно 13 12 12 14 11 13 10 11 12

8 6 5 5 4 3 4 3 2

2 6 3 3 5 7 3 4 4

3 0 4 6 2 3 3 4 6

25 23 16 22 18 20 14 13 13

Дома 21 13 15 22 14 20 9 12 22

26 24 18 18 17 16 15 13 10

7 6 6 7 6 7 4 7 6

5 3 3 4 3 1 3 3 1

0 3 1 1 2 6 0 3 1

2 0 2 2 1 0 1 1 4

12 9 10 13 14 14 7 11 6

Гости 7 4 7 10 10 13 3 7 14

15 12 10 13 11 9 9 12 4

6 6 6 7 5 6 6 4 6

3 3 2 1 1 2 1 0 1

2 3 2 2 3 1 3 1 3

1 0 2 4 1 3 2 3 2

13 14 6 9 4 6 7 2 7

14 9 8 12 4 7 6 5 8

11 12 8 5 6 7 6 1 6

    


11 ФИНСКА 1

30 мај 2014 Сеинјоен ЈК (11) - МиПа (2)

Хелсинки

Г + ВПС Д + Мариехамн Г + РоПС Д + МиПа Д + Сеинјоен ЈК Г Јаро Г РоПС Меѓусебни дуели 2013 1-1, 0-6, 2-2 2012 1-1, 2-0, 1-2 2011 1-1, 2-4, 0-1 2010 среда 17:30 ч. Реален тип

Д Г Г Д Г Д Г

x КуПС x Лахти x Мариехамн x ВПС x МиПа ТПС Јаро

1-1 (0-0) 0-0 2-2 (1-1) 0-0 1-1 (0-1)

2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) 4-0 (2-0) 1-0 (0-0)

Д Г Д Д Г Г Д

Сеинјоен ЈК 0-0 x Хонка 0-2 (0-2) - ТПС 3-0 (2-0) + Мариехамн 0-1 (0-1) - Јаро 0-1 (0-0) - Хелсинки МиПа РоПС среда 17:30 ч.

Д Д Г Д Д Д Г

Лахти

+ ТПС + Јаро - Хелсинки + КуПС x Интер Т. Сеинјоен ЈК Интер Т. Реален тип

4-1 (1-0) 3-2 (0-2) 0-4 (0-2) 2-0 (1-0) 1-1 (1-0)

Д Г Д Д Г Д Г

x Интер Т. - Хонка + РоПС + ТПС x Мариехамн ВПС Хонка

2

2-2, 0-0

2014

ГГ

2-0 среда

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.  12.

Хелсинки МиПа Јаро ВПС Лахти Хонка Мариехамн Интер Т. КуПС РоПС Сеинјоен ЈК ТПС

7 6 6 5 4 3 3 2 3 3 2 2

1 3 1 3 4 4 3 5 2 1 3 0

2 2 4 2 2 4 4 2 5 7 4 8

16 20 17 13 11 14 10 9 10 6 8 4

Дома 7 16 12 5 6 17 15 9 15 12 8 16

22 21 19 18 16 13 12 11 11 10 9 6

7 7 4 5 5 5 6 3 4 6 4 5

5 4 3 3 3 2 2 1 2 2 2 1

Г - МиПа Д + Сеинјоен ЈК Г - Јаро Г - Лахти Д - КуПС Г Интер Т. Д Мариехамн Меѓусебни дуели 2013 3-2, 2-1, 0-1 2012 1-0, 0-4, 2-0 2010 17:30 ч. Реален тип 0-0 0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 2-0 (1-0) 0-0

1-4 (0-1) 2-0 (2-0) 0-2 (0-1) 0-2 (0-1) 0-3 (0-0)

2-3, 1-3

1

Одиграни натпревари

61

Постигнати голови

138

Просек гол по натпревар

2,26

Победа на домаќини

30 (49,18%)

Нерешено

15 (24,59%)

Победа на гости

16 (26,23%)

2+ п. п.

/

3+ голови

21 (34,43%)

0-1 гол

19 (31,15%)

4-6 голови

11 (18,03%)

0-2 голови

40 (65,57%)

7+ голови

1 (1,64%)

1 3 0 1 2 2 2 2 0 1 1 0

1 0 1 1 0 1 2 0 2 3 1 4

12 16 5 7 7 8 7 3 4 4 5 2

Гости 4 9 3 3 2 6 9 2 6 6 1 7

16 15 9 10 11 8 8 5 6 7 7 3

3 4 7 5 5 6 4 6 6 5 5 5

2 2 3 2 1 1 1 1 1 1 0 1

0 0 1 2 2 2 1 3 2 0 2 0

1 2 3 1 2 3 2 2 3 4 3 4

4 4 12 6 4 6 3 6 6 2 3 2

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 43 33 43 33 43 33 43 33 43 33 43 33 43 33 29 33 29 33 1.71 0.57

дал 1.33

при. 1.00

+5

29 0 14 25 29 50 43 75 43 25 57 25 29 25 86 50 43 50 2.29

1.29

1.00

1.75

=1

25 29 25 43 25 57 25 57 0 43 50 43 25 29 25 71 25 57 1.25

0.75

1.71

1.29

-1

40 20 0 20 0 20 20 0

1.40

0.60

1.20

0.40

+2

40 20 20 0 20 0 20 20 20 0 40 20 20 20 40 40 20 20 1.40

0.40

0.80

0.80

=1

20 17 40 17 40 17 60 50 40 33 40 33 40 33 80 33 60 33 1.60

1.20

1.00

1.83

-1

0

0 25 33 25 50 50 33 25 50 25 17 0 50 25 50 25 1.17

1.50

0.75

1.50

=2

0 17 33 50 33 50 33 33 0 33 33 33 33 17 67 50 33 33 1.00

0.67

1.00

1.17

=5

0

0 25 50 25 17 1.00

1.50

1.00

1.50

+1

0 33 0 17 0

0.67

1.00

0.40

1.20

+1

0 60 0 20 1.25

0.25

0.60

1.40

-2

0 20 0 20 0.40

1.40

0.40

1.80

-3

д 1-1

Вкупно 10 11 11 10 10 11 10 9 10 11 9 10

ТПС

Дополнителна статистика

Финска 1 Тим

Статистика - Финска 1

Лахти (5) - ТПС (12)

МиПа

3 7 9 2 4 11 6 7 9 6 7 9

6 6 10 8 5 5 4 6 5 3 2 3

г 2-2

Интер Т. (8) - Хелсинки (1) Интер Т.

0 0

0

0 40 20 40 20 20 20 0

0 33 25 33 25 33 25 17 25 17 0

33 0 33 0 17 0 17 0

0

50 0 75 40 50 40 25 20 0

0 17 20 0

0 50 0 25 0

20 20 40 20 20 0 20 20 0 20 20 0

0

0

0

гости

сер.


12 ФИНСКА 2

30 мај 2014

Џез (6) - ПК-35 (3) Џез + ЈИПО x Хака - Јиваскила ЈК x Илвес + Викингит КТП ХИФК недела

1-0 (0-0) 2-2 (1-1) 0-1 (0-1) 0-0 4-1 (1-0)

15 ч.

Г Д Г Г Д Д Г

ПК-35 - КТП x ЈИПО x ХИФК + Викингит + Улу Јиваскила ЈК Хака Реален тип

Илвес (4) - КТП (1)

Улу

1-2 (0-2) 0-0 1-1 (1-1) 2-0 (0-0) 3-0 (0-0)

Викингит Г x Јиваскила ЈК Д - КТП Г - Хака Д - ПК-35 Д - Џез Д ХИФК Г Илвес Меѓусебни дуели 2013 2-3, 0-2, 2-0 2012 1-1, 3-3, 0-3 2011 2-5, 2-1 2009 недела 15 ч. Реален тип

Г Д Д Г Г Д Г

БХ

x Хака x ХИФК x КТП - ЈИПО - ПК-35 Илвес Јиваскила ЈК

Јиваскила ЈК (9) - ЈИПО (7)

0-0 2-2 (2-1) 4-4 (1-3) 1-2 (1-2) 0-3 (0-0)

0-0 0-4 (0-2) 0-5 (0-4) 0-2 (0-0) 1-4 (0-1)

3-1, 1-1

Г Д Д Г Д Г Д

Илвес - ХИФК + Јиваскила ЈК + ЈИПО x Џез + Хака Улу Викингит

Јиваскила ЈК ЈИПО 0-0 Д - Џез x Викингит 1-4 (0-2) Г x ПК-35 - Илвес 1-0 (1-0) Г - Илвес + Џез 0-4 (0-2) Д + Улу - ХИФК 1-3 (1-2) Г - ХИФК - КТП ПК-35 Д Хака Улу Г КТП Меѓусебни дуели 2008 3-1, 5-0 2007 1-2, 1-1 недела 15 ч. Реален тип

0-1 (0-0) 0-0 0-2 (0-1) 2-1 (2-1) 0-4 (0-0)

Јиваскила ЈК ПК-35 0-0 Г - КТП x Викингит 1-4 (0-2) Д x ЈИПО - Илвес 1-0 (1-0) Г x ХИФК + Џез 0-4 (0-2) Г + Викингит - ХИФК 1-3 (1-2) Д + Улу - КТП ПК-35 Д Јиваскила ЈК Улу Г Хака Меѓусебни дуели 2008 4-3, 1-1 2007 1-1, 0-2 среда 17:30 ч. Реален тип

Д Г Д Д Г Г Д

3+

1-2 (0-2) 0-0 1-1 (1-1) 2-0 (0-0) 3-0 (0-0)

 

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

КТП ХИФК ПК-35 Илвес Хака Џез ЈИПО Улу Јиваскила ЈК Викингит

5 3 3 3 2 2 2 1 1 0

0-0 2-2 (1-1) 5-0 (4-0) 0-3 (0-2) 1-2 (1-1)

Д Г Д Г Д Г Д

15 ч.

ХИФК + Илвес x Улу x ПК-35 + Јиваскила ЈК + ЈИПО Викингит Џез Реален тип

2-0 (0-0) 2-2 (1-2) 1-1 (1-1) 4-0 (2-0) 4-0 (0-0)

2

БХ

Одиграни натпревари

30

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

81

0-1 гол

8 (26,67%)

Просек гол по натпревар

2,70

0-2 голови

14 (46,67%)

Победа на домаќини

16 (53,33%)

3+ голови

16 (53,33%)

Нерешено

8 (26,67%)

4-6 голови

9 (30,00%)

Победа на гости

6 (20,00%)

7+ голови

1 (3,33%)

2

Дополнителна статистика

1 2 2 1 2 2 1 3 1 1

0 1 1 2 2 2 3 2 4 5

18 13 9 9 10 7 3 8 3 1

Дома 6 5 4 6 7 5 8 11 13 16

16 11 11 10 8 8 7 6 4 1

4 3 3 3 3 3 3 2 3 3

4 2 2 3 2 0 2 0 1 0

0 1 1 0 1 2 0 2 1 0

0 0 0 0 0 1 1 0 1 3

10 7 5 8 7 2 3 6 1 1

Гости 2 1 1 2 0 3 2 6 4 10

12 7 7 9 7 2 6 2 4 0

2 3 3 3 3 3 3 4 3 3

1 1 1 0 0 2 0 1 0 0

1 1 1 1 1 0 1 1 0 1

0 1 1 2 2 1 2 2 3 2

8 6 4 1 3 5 0 2 2 0

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 100 50 100 0 100 100 75 100 25 100 100 100 50 100 50 50 50 50 2.50 0.50 д 1-1

Вкупно 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6

Реален тип

Хака x Улу x Џез + Викингит - КТП - Илвес ЈИПО ПК-35 недела

Статистика - Финска 2

Финска 2 

15 ч.

Д Г Д Г Г Г Д

2-1 (2-0) 4-0 (2-0) 4-4 (3-1) 3-0 (2-0) 3-1 (2-1)

Јиваскила ЈК (9) - ПК-35 (3)

Д Г Д Д Г Г Д

Тим

КТП Д + ПК-35 Г + Викингит Г x Улу Д + Хака Д + Јиваскила ЈК Г Џез Д ЈИПО Меѓусебни дуели 0-2 (0-0) 4-1 (2-0) 2-0 (1-0) 0-0 2-1 (1-1)

2013 2-2, 0-4, 0-0 недела

1

Хака (5) - ХИФК (2)

4 4 3 4 7 2 6 5 9 6

4 4 4 1 1 6 1 4 0 1

г 2-2

Г Д Г Д Г Д Г

Улу (8) - Викингит (10)

гости

сер.

дал 4.00

при. 2.00

+2

0 33 33 67 33 100 33 67 33 67 67 67 0 67 33 33 0 33 2.33

0.33

2.00

1.33

+2

0

0 67 33 33 0 33 67 33 33 1.67

0.33

1.33

1.00

+2

67 0 33 33 67 33 67 33 33 0 100 0 100 0 67 33 67 33 2.67

0.67

0.33

1.33

+1

33 0 33 67 33 100 33 100 33 33 67 33 33 33 0 67 0 67 2.33

0.00

1.00

2.33

-2

0 33 33 33 33 0 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 0.67

1.00

1.67

0.67

+1

33 0 33 0 33 0 33 33 0 33 33 0

0 33 67 33 67 67 33 0

1.00

0.67

0.00

2.00

-1

0 25 50 50 100 25 100 50 100 0 100 0 50 0 100 25 100 25 3.00

3.00

0.50

1.25

-2

33 0 33 33 33 67 33 67 33 67 0

0

0

0

1.33

0.67

3.00

-2

0

0

0

0 33 0 33 0

3.33

0.00

2.00

-4

0

0 33 33 33 67 33 67 33 0

0

0 33 0 33 0

0 67 0 67 0.33 0.33


13 ШВЕДСКА 1

30 мај 2014

Еребро (9) - Ѓургарден (8) Г Д Г Д Г Д Г

Мјелби (15) - Атвидаберг (7)

Еребро - Калмар x Фалкенберг - Гетеборг x Јефле - Елфсборг Норчепинг Хекен

2012

2-3, 1-2 петок

Ѓургарден 0-2 (0-1) Г x Атвидаберг 1-1 (1-1) 0-0 Д x Калмар 0-0 1-2 (1-1) Г - Фалкенберг 0-1 (0-0) 2-2 (0-1) Д x Гетеборг 0-0 0-1 (0-1) Г x Јефле 1-1 (0-0) Д Елфсборг Г Норчепинг Меѓусебни дуели 2011 2-0, 1-2 2010 1-2, 1-0 2009 2-0, 0-1 19 ч. Реален тип ГГ

Д Г Г Г Д Г Д

2013

0-1, 0-3 сабота

Елфсборг (2) - Малме (1) Г Д Г Г Д Г Д

Елфсборг x Гетеборг + Мјелби + Јефле - АИК + Еребро Ѓургарден Бромапојкарна

2013

0-2, 1-2 недела

Халмштад (14) - Калмар (3)

Мјелби + Халмштад - Елфсборг - АИК + Бромапојкарна - Малме Калмар Фалкенберг

Атвидаберг 2-1 (1-0) Д x Ѓургарден 1-1 (1-1) 1-3 (1-0) Г - Норчепинг 1-2 (1-1) 1-2 (1-1) Д + Хекен 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) Г x Хелсингборг 0-0 0-1 (0-1) Д + Халмштад 1-0 (1-0) Д АИК Г Малме Меѓусебни дуели 2012 0-0, 2-0 2010 2-1, 2-1 2009 0-2, 6-1 16 ч. Реален тип 2

Г Д Г Д Г Г Д

Халмштад - Мјелби x АИК - Малме + Бромапојкарна - Атвидаберг Фалкенберг Гетеборг

2013

0-1, 1-2 сабота

АИК (5) - Бромапојкарна (16)

Малме Д - Хекен Г + Хелсингборг Д + Халмштад Г + Мјелби Д x АИК Г Бромапојкарна Д Атвидаберг Меѓусебни дуели 2012 4-1, 0-1 2011 1-2, 3-0 2010 17:30 ч. Реален тип 0-0 3-1 (0-1) 1-0 (0-0) 1-2 (0-1) 1-0 (1-0)

1-2 (0-2) 1-0 (1-0) 3-1 (1-0) 1-0 (1-0) 2-2 (0-1)

0-1, 2-2

ГГ

АИК + Хелсингборг x Халмштад + Мјелби + Елфсборг x Малме Атвидаберг Калмар

Хелсингборг (12) - Фалкенберг (10) 2-0 (1-0) 0-0 2-0 (0-0) 1-4 (1-2) 2-0 (1-0)

Г Д Г Д Г Г Д

Хелсингборг - АИК - Малме + Бромапојкарна x Атвидаберг - Калмар Гетеборг Јефле недела

2-1 (1-0) 2-2 (0-0) 2-1 (1-1) 2-1 (1-0) 2-2 (1-0)

Јефле Г x Фалкенберг Д x Гетеборг Д - Елфсборг Г x Еребро Д x Ѓургарден Д Хекен Г Хелсингборг Меѓусебни дуели 2013 2-2, 2-1 2012 0-1, 2-0 2011 1-1, 0-2 2008 понеделник 19 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

Норчепинг - Бромапојкарна + Атвидаберг - Калмар - Фалкенберг x Гетеборг Еребро Ѓургарден

0-3 (0-1) 2-1 (1-1) 0-2 (0-0) 0-3 (0-2) 2-2 (1-2)

1-2 (0-1) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0) 0-0 0-2 (0-1)

15 ч.

Д Г Д Г Д Д Г

Фалкенберг x Јефле 1-1 (0-1) x Еребро 0-0 + Ѓургарден 1-0 (0-0) + Норчепинг 3-0 (2-0) x Хекен 1-1 (0-1) Халмштад Мјелби Реален тип БХ

2-0, 1-0

2

Норчепинг (11) - Јефле (13)

Бромапојкарна Д + Норчепинг 3-0 (1-0) Г - Хекен 1-3 (1-1) Д - Хелсингборг 0-1 (0-0) Д - Мјелби 0-1 (0-0) Г - Халмштад 0-3 (0-2) Д Малме Г Елфсборг Меѓусебни дуели 2013 6-0, 4-0 2010 2-1, 0-0 2009 2-1, 3-2 2007 3-0, 2-0 понеделник 19 ч. Реален тип 1

Д Г Д Д Г Г Д

Калмар 1-2 (0-1) Д + Еребро 2-2 (0-0) Г x Ѓургарден 1-3 (0-1) Д + Норчепинг 3-0 (2-0) Г - Хекен 0-1 (0-1) Д + Хелсингборг Д Мјелби Г АИК Меѓусебни дуели 2011 0-1, 0-0 2010 2-1, 0-1 2009 16 ч. Реален тип

Хекен (4) - Гетеборг (6) 1-1 (1-0) 1-1 (1-0) 0-1 (0-0) 2-2 (1-0) 1-1 (0-0)

2-1, 0-2

ГГ

Гетеборг Д x Елфсборг Г x Јефле Д + Еребро Г x Ѓургарден Д x Норчепинг Д Хелсингборг Г Халмштад Меѓусебни дуели 2013 1-3, 0-3 2012 1-1, 1-2 2011 2-2, 3-1 2010 понеделник 19:05 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

Хекен + Малме + Бромапојкарна - Атвидаберг + Калмар x Фалкенберг Јефле Еребро

2-1 (2-0) 3-1 (1-1) 0-1 (0-0) 4-1 (2-1) 1-1 (1-0)

0-0 1-1 (0-1) 2-1 (1-1) 0-0 2-2 (2-1)

1-5, 1-0

ГГ

Статистика - Шведска 1 Одиграни натпревари

88

Победа на домаќини

40 (45,45%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

48 (54,55%)

Постигнати голови

231

Нерешено

27 (30,68%)

0-1 гол

21 (23,86%)

4-6 голови

25 (28,41%)

Просек гол по натпревар

2,62

Победа на гости

21 (23,86%)

0-2 голови

40 (45,45%)

7+ голови

0 (0,00%)

Дополнителна статистика

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.  14.  15.  16.

Малме Елфсборг Калмар Хекен АИК Гетеборг Атвидаберг Ѓургарден Еребро Фалкенберг Норчепинг Хелсингборг Јефле Халмштад Мјелби Бромапојкарна

Вкупно 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11

8 7 6 6 5 4 4 3 3 3 3 3 1 2 2 1

2 2 4 2 4 6 4 6 4 3 3 2 6 2 2 2

1 2 1 3 2 1 3 2 4 5 5 6 4 7 7 8

21 18 17 24 19 15 14 15 13 10 10 11 13 11 10 10

Дома 9 9 9 15 17 9 16 11 15 14 17 14 15 21 20 20

26 23 22 20 19 18 16 15 13 12 12 11 9 8 8 5

6 5 6 5 6 6 6 5 5 6 5 5 6 5 5 6

3 5 3 4 3 3 4 2 2 2 2 2 1 2 1 1

2 0 3 1 1 2 2 2 2 2 1 2 2 2 1 2

1 0 0 0 2 1 0 1 1 2 2 1 3 1 3 3

12 12 9 14 8 10 9 8 7 7 6 8 6 8 5 7

Гости 7 3 3 4 8 6 4 5 6 8 7 5 7 5 10 7

11 15 12 13 10 11 14 8 8 8 7 8 5 8 4 5

5 6 5 6 5 5 5 6 6 5 6 6 5 6 6 5

5 2 3 2 2 1 0 1 1 1 1 1 0 0 1 0

0 2 1 1 3 4 2 4 2 1 2 0 4 0 1 0

0 2 1 3 0 0 3 1 3 3 3 5 1 6 4 5

9 6 8 10 11 5 5 7 6 3 4 3 7 3 5 3

дал 1.80

при. 0.40

2 6 6 11 9 3 12 6 9 6 10 9 8 16 10 13

15 8 10 7 9 7 2 7 5 4 5 3 4 0 4 0

=1

60 0 60 17 20 17 60 50 60 17 60 17 20 17 60 50 60 50 2.40

0.60

1.00

1.00

+1

33 60 0 40 17 40 17 60 17 40 67 60 50 40 33 60 17 60 1.50

0.50

1.60

1.20

+1

40 33 40 33 60 50 80 67 60 50 100 50 60 17 60 83 60 67 2.80

0.80

1.67

1.83

=1

33 20 33 0 33 0 67 100 0 80 50 100 50 60 83 100 67 100 1.33

1.33

2.20

1.80

=1

17 20 50 0 50 0 67 0 33 0 50 20 33 20 33 60 33 0

1.67

1.00

1.00

0.60

=2

33 0 33 40 33 60 33 80 17 60 50 40 33 20 50 60 33 60 1.50

0.67

1.00

2.40

+1

40 0

0 33 20 50 60 17 40 17 60 33 40 17 40 67 40 17 1.60

1.00

1.17

1.00

=2

20 0 20 50 20 33 60 50 40 17 40 33 0 33 60 67 60 50 1.40

1.20

1.00

1.50

-1

17 20 33 20 17 20 33 40 33 0 17 20 0 20 67 0 33 0

1.17

1.33

0.60

1.20

=1

0 17 40 33 40 33 60 50 0 17 40 33 20 17 60 33 40 33 1.20

1.40

0.67

1.67

=1

0

0 40 33 40 17 40 33 40 0 40 0 20 0 60 33 40 33 1.60

1.00

0.50

1.50

-1

17 0 33 20 33 40 33 60 0 60 17 60 17 40 50 80 17 60 1.00

1.17

1.40

1.60

=2

20 0 60 50 60 33 80 83 20 33 60 0 40 0 60 50 60 50 1.60

1.00

0.50

2.67

-1

20 0 60 17 40 17 60 50 40 33 40 0 20 0 60 67 60 50 1.00

2.00

0.83

1.67

-1

17 0

1.17

0.60

2.60

-4

г 2-2

Тим

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 17 80 17 60 33 20 83 60 50 0 67 60 33 40 67 40 67 40 2.00 1.17

д 1-1

Шведска 1

0 60 0 80 50 80 17 40 33 20 17 0 50 40 33 40 1.17

гости

сер.


14 ШВЕДСКА 2

30 мај 2014

Естерсундс (8) - Јенкепингс Седра (6) Д Г Д Г Г Г Д

Естерсундс + Варберг x Сириус + Ландскрона x Дегерфорс + ГАИС Естерс Хамарби

2013

Јунгскиле (4) - Вернаму (3)

Јенкепингс Седра 3-0 (1-0) Д + Хускварна 1-0 (1-0) 1-1 (0-1) Г + Сиријанска 2-0 (1-0) 3-2 (1-1) Д - Варберг 1-2 (1-1) 2-2 (2-0) Г + Сириус 1-0 (0-0) 3-1 (0-1) Д + Ландскрона 6-2 (3-1) Д ГАИС Г Дегерфорс Меѓусебни дуели

1-1, 5-0 петок

Г Д Г Д Г Д Г

2013 19 ч.

БХ

Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

2011

3-1, 1-2 сабота

Енгелхолм 1-0 (0-0) Д - Дегерфорс 0-2 (0-1) Г - Сундсвал 0-1 (0-1) Д x Вернаму 2-4 (1-1) Г - Јунгскиле 2-0 (2-0) Д + Хускварна Д Варберг Г Сириус Меѓусебни дуели 2010 0-0, 0-0 2009 3-1, 1-3 16 ч. Реален тип

Вернаму 0-2 (0-1) Г x Хамарби 0-1 (0-0) Д + Асириска 4-0 (0-0) Г x Енгелхолм 5-0 (2-0) Д + Сундсвал 0-0 Д + Дегерфорс Д Хускварна Г Сиријанска Меѓусебни дуели 2012 3-2, 2-2 2011 5-1, 2-0 19:20 ч. Реален тип

1-2, 0-1 петок

Сиријанска (10) - Енгелхолм (12) Сиријанска + ГАИС - Јенкепингс Седра - Естерс - Хамарби + Асириска Сундсвал Вернаму

Дегерфорс (16) - ГАИС (13)

Јунгскиле - Естерс - Хамарби + Асириска + Енгелхолм x Сундсвал Дегерфорс Хускварна

2-2 (1-1) 1-0 (1-0) 2-2 (1-0) 1-0 (1-0) 3-1 (1-1)

Г Д Г Д Г Г Д

Дегерфорс + Енгелхолм - Ландскрона - Сундсвал x Естерсундс - Вернаму Јунгскиле Јенкепингс Седра

2013

ГГ

4-2, 1-3 сабота

Ландскрона (14) - Естерс (7) 1-4 (0-1) 3-4 (0-3) 2-2 (0-1) 0-5 (0-2) 2-0 (1-0)

Г Г Д Г Д Г Д

БХ

1-0, 1-2 сабота

Варберг (5) - Асириска (15) Г Д Г Д Г Г Д

0-1 (0-0) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0) 1-2 (1-1) 1-3 (1-0)

Варберг - Естерсундс + ГАИС + Јенкепингс Седра x Естерс - Хамарби Енгелхолм Сундсвал

2013

ГГ

Естерс 1-0 (1-0) Д + Јунгскиле 2-3 (1-1) Г x Хускварна 2-1 (1-1) Д + Сиријанска 2-6 (1-3) Г x Варберг 1-2 (0-0) Д x Сириус Д Естерсундс Г ГАИС Меѓусебни дуели 2011 1-0, 3-2 2010 4-0, 0-2 2007 18:15 ч. Реален тип

2-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-0 (1-0) 2-2 (1-0) 2-2 (1-1)

Г Д Г Д Г Г Д

Хускварна 0-1 (0-1) - Јенкепингс Седра 1-1 (0-1) x Естерс 1-3 (1-2) - Хамарби 0-0 x Асириска 0-2 (0-1) - Енгелхолм Вернаму Јунгскиле недела 18:15 ч.

Г Д Д Г Д Д Г

Сундсвал + Асириска + Енгелхолм + Дегерфорс - Вернаму x Јунгскиле Сиријанска Варберг Реален тип

Асириска Д - Сундсвал Г - Вернаму Д - Јунгскиле Г x Хускварна Д - Сиријанска Д Сириус Г Ландскрона Меѓусебни дуели 2012 0-0, 1-2 16 ч. Реален тип

4-1, 0-3 сабота

Хускварна (9) - Сундсвал (2)

Ландскрона + Дегерфорс - Естерсундс + ГАИС - Јенкепингс Седра - Сириус Хамарби Асириска

2012

ГАИС 4-1 (1-0) Д - Сиријанска 0-1 (0-1) Г - Варберг 1-4 (1-2) Д + Сириус 2-2 (0-2) Г - Ландскрона 1-3 (1-1) Д - Естерсундс Г Јенкепингс Седра Д Естерс Меѓусебни дуели 2005 1-1, 0-2 16 ч. Реален тип

0-3 (0-1) 1-0 (1-0) 2-1 (1-1) 2-2 (0-1) 0-2 (0-1)

1-3 (1-0) 0-1 (0-1) 0-4 (0-0) 0-0 0-2 (0-2)

1

Сириус (11) - Хамарби (1) Д Г Д Г Г Г Д

3-1 (0-1) 4-3 (3-0) 4-1 (2-1) 0-1 (0-1) 0-0

2

Сириус 1-1 (1-0) x Естерсундс 0-1 (0-0) - ГАИС 0-1 (0-0) - Јенкепингс Седра 2-2 (1-1) x Естерс 2-1 (0-0) + Ландскрона Асириска Енгелхолм понеделник 19:20 ч.

Д Г Д Г Д Д Г

Хамарби x Вернаму + Јунгскиле + Хускварна + Сиријанска + Варберг Ландскрона Естерсундс Реален тип

2-2 (1-1) 1-0 (0-0) 3-1 (2-1) 4-2 (1-1) 2-0 (1-0)

2

1-1, 0-0

2

Статистика - Шведска 2 Одиграни натпревари

72

Победа на домаќини

29 (40,28%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

40 (55,56%)

Постигнати голови

213

Нерешено

18 (25,00%)

0-1 гол

19 (26,39%)

4-6 голови

29 (40,28%)

Просек гол по натпревар

2,96

Победа на гости

25 (34,72%)

0-2 голови

32 (44,44%)

7+ голови

2 (2,78%)

Дополнителна статистика

Шведска 2

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Хамарби Сундсвал Вернаму Јунгскиле Варберг Јенкепингс Седра Естерс Естерсундс Хускварна Сиријанска Сириус Енгелхолм ГАИС Ландскрона Асириска Дегерфорс

9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9

6 6 5 4 4 4 3 3 3 4 3 3 2 2 1 1

1 1 4 3 3 1 3 3 3 0 2 2 2 2 3 3

2 2 0 2 2 4 3 3 3 5 4 4 5 5 5 5

20 17 16 15 11 15 15 14 10 13 16 15 7 12 6 11

Дома 10 8 9 7 12 11 13 14 10 16 13 23 12 19 15 21

19 19 19 15 15 13 12 12 12 12 11 11 8 8 6 6

5 5 5 4 4 5 5 4 4 4 4 5 5 4 5 4

3 4 4 3 2 2 2 2 2 1 0 1 2 1 0 0

1 1 1 0 2 1 1 1 2 0 1 2 1 1 1 2

1 0 0 1 0 2 2 1 0 3 3 2 2 2 4 2

13 12 9 9 6 10 6 8 6 6 4 7 5 5 3 3

Гости 5 5 4 3 4 7 6 6 2 11 7 11 6 6 12 6

10 13 13 9 8 7 7 7 8 3 1 5 7 4 1 2

4 4 4 5 5 4 4 5 5 5 5 4 4 5 4 5

3 2 1 1 2 2 1 1 1 3 3 2 0 1 1 1

0 0 3 3 1 0 2 2 1 0 1 0 1 1 2 1

1 2 0 1 2 2 1 2 3 2 1 2 3 3 1 3

7 5 7 6 5 5 9 6 4 7 12 8 2 7 3 8

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 60 0 20 0 60 25 80 50 60 50 80 25 80 25 60 50 60 50 2.60 1.00

дал 1.75

при. 1.25

5 3 5 4 8 4 7 8 8 5 6 12 6 13 3 15

9 6 6 6 7 6 5 5 4 9 10 6 1 4 5 4

+4

60 25 20 50 40 0 60 25 60 25 60 50 60 25 60 25 60 25 2.40

1.00

1.25

0.75

=1

40 25 40 25 20 50 40 75 40 75 40 75 20 50 60 75 40 75 1.80

0.80

1.75

1.25

+2

50 0

0 20 25 20 50 40 50 40 50 40 50 20 25 20 25 20 2.25

0.75

1.20

0.80

=1

25 0 25 20 0 40 50 60 25 20 50 40 0 40 75 40 50 40 1.50

1.00

1.00

1.60

-1

40 25 40 0 60 0 60 25 40 25 40 50 40 25 60 25 60 25 2.00

1.40

1.25

1.00

+2

40 0 20 0 20 25 40 75 20 75 40 75 40 75 40 100 40 75 1.20

1.20

2.25

1.75

=2

25 0 25 20 50 40 75 60 50 40 50 40 50 0 75 60 50 40 2.00

1.50

1.20

1.60

+1

50 0 25 40 25 20 25 40 25 20 50 20 50 0 50 60 25 40 1.50

0.50

0.80

1.60

-1

25 20 25 40 75 40 75 40 50 20 50 40 25 20 50 40 50 40 1.50

2.75

1.40

1.00

+1

0 20 0

г 2-2

Вкупно

д 1-1

  

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.

0 25 40 50 80 25 60 25 80 25 40 75 80 50 80 1.00

1.75

2.40

1.20

+1

20 0 20 0 40 75 60 100 60 75 40 75 20 25 80 75 60 75 1.40

2.20

2.00

3.00

+1

20 0 40 50 20 25 40 25 40 0 20 0

0 40 50 40 25 1.00

1.20

0.50

1.50

-2

0 20 25 40 50 60 75 60 25 60 50 40 50 40 75 80 75 60 1.25

1.50

1.40

2.60

-2

0 25 20 50 20 25 60 25 60 0 20 25 20 25 40 50 40 25 0.60

2.40

0.75

0.75

-1

0 20 25 20 25 60 50 100 50 100 25 40 0 20 50 80 50 80 0.75

1.50

1.60

3.00

-1

0


15 ШПАНИЈА СЕГУНДА Еибар (1) - Луго (15)

Алавес (21) - Нумансија (12)

Еибар x Рекреативо У. + Мајорка x Понферадина x Ла Коруња + Алавес Нумансија -

Луго 0-0 Г - Спортинг Хихон Д 2-0 (0-0) Д x Ла Коруња Г 0-0 Г - Алкоркон Д 1-1 (0-1) Д - Алавес Г 1-0 (0-0) Г x Еркулес Д Д Мирандес Г - Меѓусебни дуели 13/14 0-0 11/12 0-0, 0-1 09/10 2-2, 0-3 недела 19 ч. Реален тип

0-2 (0-1) 2-2 (0-2) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1) 1-1 (0-0)

1

Нумансија 1-0 (0-0) Д x Реал Мадрид Б 0-0 Д 1-2 (1-0) Г x Рекреативо У. 0-0 Г 1-1 (0-0) Д x Мајорка 1-1 (0-1) Д 1-0 (1-0) Г + Понферадина 1-0 (0-0) Г 0-1 (0-0) Д + Ла Коруња 2-1 (1-1) Г Д Еибар Г - Меѓусебни дуели 13/14 2-0 07/08 0-0, 1-1 06/07 2-2, 1-1 03/04 1-3, 1-1 недела 19 ч. Реален тип 0-2

Д Г Г Д Г Г

Ла Коруња - Понферадина x Луго x Алавес x Еибар - Нумансија Хирона -

13/14

0-0 сабота

Рекреативо У. (8) - Кордоба (7)

Лас Палмас 0-1 (0-0) Д - Барселона Б Г 0-2 (0-0) Г + Сарагоса Д 1-1 (1-0) Д + Тенерифе Г 0-0 Г - Реал Мадрид Б Д 1-1 (0-1) Д - Рекреативо У. Г Д Понферадина Г - Меѓусебни дуели 13/14 2-2 01/02 1-3, 0-3 00/01 2-1, 0-1 недела 19 ч. Реален тип

0-2 (0-0) 2-1 (2-1) 1-0 (0-0) 2-3 (1-3) 2-3 (1-0)

БХ

Алкоркон Г x Мурсија 1-1 (0-1) Д + Спортинг Хихон 1-0 (1-0) Д + Луго 1-0 (0-0) Г + Еркулес 2-1 (0-0) Д + Мирандес 2-0 (0-0) Д Сарагоса - Меѓусебни дуели 13/14 2-2 12/13 1-1, 1-1 11/12 3-2, 2-2 10/11 2-0, 3-1 недела 19 ч. Реален тип ГГ

1-1 (1-0) 1-0 (0-0) 1-2 (1-0) 1-0 (1-0) 2-0 (0-0)

2-1, 3-3

БХ

Мирандес x Кордоба x Сабадел - Мурсија x Спортинг Хихон - Алкоркон Луго -

1-1 (0-1) 2-2 (2-1) 0-5 (0-3) 1-1 (0-1) 0-2 (0-0)

1-2 (0-1) 2-3 (1-1) 1-2 (1-1) 1-2 (0-0) 1-1 (0-0)

Г Д Г Д Г Г

Тенерифе - Реал Хаен - Хирона - Лас Палмас - Кордоба - Сабадел Спортинг Хихон -

13/14

1

2-1 сабота

Мурсија Д x Алкоркон Г + Еркулес Д + Мирандес Г - Барселона Б Д x Сарагоса Д Реал Мадрид Б - Меѓусебни дуели 08/09 3-1, 2-2 06/07 4-1, 1-1 05/06 19 ч. Реален тип

   

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.

Еибар Ла Коруња Барселона Б Спортинг Хихон Лас Палмас Мурсија Кордоба Рекреативо У. Сабадел Алкоркон Тенерифе Нумансија Сарагоса Понферадина Луго Мирандес Реал Хаен Мајорка Реал Мадрид Б Хирона Алавес Еркулес

40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40

18 18 18 15 17 14 16 16 17 15 15 11 13 13 13 13 12 11 12 10 11 10

13 12 6 15 9 17 11 11 7 11 9 20 13 12 12 11 12 14 10 15 12 12

9 10 16 10 14 9 13 13 16 14 16 9 14 15 15 16 16 15 18 15 17 18

47 46 54 59 48 53 45 52 51 42 46 40 48 43 40 39 41 44 47 47 51 43

67 66 60 60 60 59 59 59 58 56 54 53 52 51 51 50 48 47 46 45 45 42

20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20

10 7 11 11 9 9 9 8 14 8 10 7 7 10 9 9 9 7 7 6 5 6

6 9 2 6 5 7 6 6 3 7 4 8 6 4 5 6 5 6 5 10 10 6

4 4 7 3 6 4 5 6 3 5 6 5 7 6 6 5 6 7 8 4 5 8

0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1) 0-1 (0-1)

2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 0-1 (0-1) 1-1 (1-0)

0-2

Сарагоса (13) - Спортинг Хихон (4) 2-1 (1-0) 2-2 (1-2) 2-1 (1-0) 2-2 (0-2) 1-0 (1-0)

ГГ

Спортинг Хихон Д + Луго 2-0 (1-0) Г - Алкоркон 0-1 (0-1) Д + Еркулес 2-1 (1-1) Г x Мирандес 1-1 (1-0) Д + Барселона Б 1-0 (1-0) Д Тенерифе - Меѓусебни дуели 13/14 3-2 02/03 1-1, 1-1 10/11 0-0, 2-2 09/10 1-3, 1-1 недела 19 ч. Реален тип ГГ Г Д Г Д Г Г

Сарагоса - Хирона - Лас Палмас + Кордоба x Сабадел x Мурсија Алкоркон -

0-2 (0-1) 1-2 (1-2) 2-1 (0-1) 2-2 (2-0) 1-1 (0-1)

Статистика - Шпанија Сегунда 1-1 (1-0) 3-2 (1-1) 5-0 (3-0) 0-4 (0-3) 1-1 (1-0)

2-2, 3-1

2

Одиграни натпревари

440

Постигнати голови

1026

Просек гол по натпревар

2,33

Победа на домаќини

188 (42,73%)

Нерешено

132 (30,00%)

Победа на гости

120 (27,27%)

2+ п. п.

/

3+ голови

191 (43,41%)

0-1 гол

146 (33,18%)

4-6 голови

102 (23,18%)

0-2 голови

249 (56,59%)

7+ голови

0 (0,00%)

24 23 30 36 24 35 27 27 34 19 27 23 21 27 27 26 25 25 29 32 29 21

Гости 12 19 17 21 18 23 18 23 18 12 17 17 20 17 21 23 18 26 25 21 28 21

36 30 35 39 32 34 33 30 45 31 34 29 27 34 32 33 32 27 26 28 25 24

20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20

8 11 7 4 8 5 7 8 3 7 5 4 6 3 4 4 3 4 5 4 6 4

7 3 4 9 4 10 5 5 4 4 5 12 7 8 7 5 7 8 5 5 2 6

5 6 9 7 8 5 8 7 13 9 10 4 7 9 9 11 10 8 10 11 12 10

23 23 24 23 24 18 18 25 17 23 19 17 27 16 13 13 16 19 18 15 22 22

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 30 25 5 10 5 10 35 25 10 10 25 40 25 25 25 40 20 25 1.20 0.60

дал 1.15

при. 0.75

15 14 26 29 28 21 24 29 39 24 28 20 31 27 26 31 27 31 29 27 26 39

31 36 25 21 28 25 26 29 13 25 20 24 25 17 19 17 16 20 20 17 20 18

+1

30 30 15 35 20 20 35 30 15 5 35 30 30 15 50 25 30 20 1.15

0.95

1.15

0.70

-1

20 25 35 25 35 20 45 60 15 25 50 45 25 30 30 50 25 50 1.50

0.85

1.20

1.30

-1

30 20 35 25 40 30 55 55 40 30 65 35 35 30 60 65 50 45 1.80

1.05

1.15

1.45

+1

15 20 10 55 5 45 35 60 20 20 40 40 20 25 35 55 30 45 1.20

0.90

1.20

1.40

-2

20 15 25 25 30 30 60 30 40 25 55 20 25 15 70 40 55 25 1.75

1.15

0.90

1.05

=1

15 15 10 20 15 15 30 40 20 25 35 20 25 15 50 40 30 35 1.35

0.90

0.90

1.20

+2

25 25 30 20 30 20 50 55 25 30 40 40 25 25 55 50 45 45 1.35

1.15

1.25

1.45

+2

45 5 25 25 35 30 60 55 30 35 50 20 45 10 40 50 35 40 1.70

0.90

0.85

1.95

+1

25 25 20 20 10 20 20 50 10 25 30 30 20 15 20 55 15 45 0.95

0.60

1.15

1.20

+4

40 10 20 15 15 20 40 45 20 25 45 35 35 20 20 45 15 40 1.35

0.85

0.95

1.40

-5

10 5 25 0 25 15 30 45 20 25 35 30 25 20 40 40 25 40 1.15

0.85

0.85

1.00

+2

10 10 20 15 30 40 45 50 15 35 30 45 15 30 45 65 40 45 1.05

1.00

1.35

1.55

=2

25 15 15 35 20 25 30 35 20 20 45 20 35 15 35 40 30 20 1.35

0.85

0.80

1.35

+1

20 0 30 15 35 20 50 25 25 15 30 10 15 0 50 30 40 20 1.35

1.05

0.65

1.30

=1

10 15 25 35 25 20 50 35 20 25 45 15 20 15 60 35 45 20 1.30

1.15

0.65

1.55

-1

30 5 25 30 35 20 50 35 20 10 35 20 30 15 40 45 35 25 1.25

0.90

0.80

1.35

-1

30 0 30 15 30 35 50 50 30 30 50 20 25 10 45 60 45 40 1.25

1.30

0.95

1.55

=3

30 15 45 35 35 30 55 30 35 20 40 30 20 20 60 35 50 25 1.45

1.25

0.90

1.45

-1

20 5

5 15 15 15 40 45 30 20 40 20 25 5 65 40 30 35 1.60

1.05

0.75

1.35

=1

10 25 25 25 40 25 50 40 35 15 45 30 40 15 70 40 45 35 1.45

1.40

1.10

1.30

-1

10 15 40 20 30 55 40 60 15 40 35 30 20 10 45 65 35 50 1.05

1.05

1.10

1.95

=1

г 2-2

Дома 27 33 43 50 46 44 42 52 57 36 45 37 51 44 47 54 45 57 54 48 54 60

1

статистиката е изразена во проценти [%]

д 1-1

 

Вкупно

1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 3-1 (2-0) 0-0 0-1 (0-1)

Понферадина Хирона 3-0 (1-0) Д + Сарагоса Г + Ла Коруња 2-1 (0-1) Г + Тенерифе Д + Алавес 0-0 Д x Реал Мадрид Б Г x Еибар 0-1 (0-0) Г - Рекреативо У. Д - Нумансија 1-0 (1-0) Д x Мајорка Г + Реал Хаен Д Ла Коруња Г Лас Палмас - Меѓусебни дуели 13/14 1-1 12/13 2-0, 0-1 10/11 1-1, 0-3 недела 19 ч. Реален тип

Дополнителна статистика

Шпанија Сегунда Тим

Реален тип

Понферадина (14) - Хирона (20)

Тенерифе (11) - Мурсија (6)

Еркулес Г - Сабадел Д - Мурсија Г - Спортинг Хихон Д - Алкоркон Д x Луго Д Барселона Б - Меѓусебни дуели 13/14 0-1 12/13 0-1, 3-2 недела 19 ч. Реален тип Г Д Г Д Г Г

19 ч.

Реал Мадрид Б Сабадел 0-0 Д + Еркулес Г x Нумансија 1-1 (0-0) Г x Мирандес Д x Реал Хаен 1-1 (0-0) Д + Барселона Б Г x Хирона 3-2 (3-1) Г x Сарагоса Д + Лас Палмас 0-2 (0-0) Д + Тенерифе Г - Кордоба Д Рекреативо У. Г Мурсија - Меѓусебни дуели 13/14 2-3 12/13 1-3, 2-3 сабота 19 ч. Реален тип

Мирандес (16) - Еркулес (22)

2-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-2 (0-1) 4-0 (3-0) 0-1 (0-1)

Реал Хаен 0-3 (0-1) Д + Тенерифе 2-2 (2-0) Г x Реал Мадрид Б 1-1 (0-0) Д + Рекреативо У. 1-1 (1-0) Г x Мајорка 1-2 (1-1) Д - Понферадина Д Алавес - Меѓусебни дуели

Реал Мадрид Б (19) - Сабадел (9)

Рекреативо У. Кордоба 0-0 Д x Мирандес Г x Еибар 0-0 Г + Барселона Б Д x Нумансија 1-3 (0-2) Д - Сарагоса Г - Реал Хаен 1-0 (1-0) Г + Тенерифе Д + Хирона 3-2 (0-1) Д + Реал Мадрид Б Г + Лас Палмас Д Мајорка Г Сабадел - Меѓусебни дуели 13/14 0-2 12/13 2-1, 2-0 11/12 0-1, 0-0 10/11 сабота 19 ч. Реален тип

Барселона Б (3) - Алкоркон (10) Барселона Б + Лас Палмас - Кордоба - Сабадел + Мурсија - Спортинг Хихон Еркулес -

Ла Коруња (2) - Реал Хаен (17)

Алавес + Мајорка - Понферадина x Ла Коруња + Луго - Еибар Реал Хаен -

Мајорка (18) - Лас Палмас (5) Мајорка - Алавес - Еибар x Нумансија x Реал Хаен x Хирона Кордоба -

Г Д Г Д Г Г

30 мај 2014

гости

сер.

Sport Manija - 141 Web  

Фудбалска статистика, традиција, претходни средби, форма, табели, распоред на натпреварите.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you