Page 1

web издание

www.sportlife.com.mk 23 мај 2014

СОДРЖИНА: АВСТРИЈА 2

2

ИТАЛИЈА СЕРИЈА Б

7

СЛОВЕНИЈА

12

БРАЗИЛ СЕРИЈА А

3

НОРВЕШКА 1

8

ФИНСКА 1

13

БРАЗИЛ СЕРИЈА Б

4

НОРВЕШКА 2

9

ФИНСКА 2

14

ИРСКА 1

5

ПОЛСКА

10

ШВЕДСКА 1

15

ИРСКА 2

6

САД МЛС

11

ШВЕДСКА 2

16


2

АВСТРИЈА 2

23 мај 2014

ФИКС на колото

Рајндорф Алтах - Матерсбург

Кафенберг (5) - Хорн (6) Кафенберг Австрија Лустенау Парндорф Фрст Виена Хартберг Лиферинг

Рајндорф Алтах (1) - Матерсбург (8)

Хорн Сент Пелтен Австрија Лустенау Лиферинг Парндорф Рајндорф Алтах

Д + Г + Д Г + Д - - Меѓусебни дуели 13/14 1-2, 2-0, 3-1 12/13 2-1, 3-0 12/13 0-2, 3-3 петок 18 ч. Реален тип Д Г Г Д Г -

+ -

2-3 (1-1) 3-1 (0-1) 2-3 (1-0) 1-2 (0-0) 0-1 (0-1)

Рајндорф Алтах Хартберг 3-0 (1-0) Сент Пелтен 2-2 (0-1) Парндорф 4-1 (1-0) Австрија Лустенау 0-5 (0-3) Хорн 4-2 (3-0)

3+

+ x + + -

Погоден фикс: 13/19 + -

Парндорф (9) - Австрија Лустенау (2)

Матерсбург Фрст Виена Хартберг Сент Пелтен Лиферинг Парндорф

Г + 2-1 (1-0) Г x 0-0 Д + 3-2 (3-0) Г 1-3 (0-1) Д 2-4 (1-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1, 3-3, 3-0 08/09 4-5, 4-1 08/09 2-2, 1-3 07/08 2-0, 3-3, 0-0 петок 18 ч. Реален тип ГГ Д Г Д Г Г -

1-0 (0-0) 2-1 (0-1) 1-4 (0-1) 1-0 (0-0) 2-4 (0-3)

+

ГГ

Д Д Г Д Г -

+ + -

13/14

Сент Пелтен (4) - Лиферинг (3)

Парндорф Лиферинг Кафенберг Рајндорф Алтах Хорн Матерсбург

Австрија Лустенау 2-1 (1-0) Г + Кафенберг 3-2 (1-1) 1-3 (1-0) Д - Хорн 1-2 (1-0) 1-4 (0-1) Г - Хартберг 0-1 (0-1) 0-1 (0-0) Д + Рајндорф Алтах 5-0 (3-0) 4-2 (0-1) Д + Фрст Виена 2-1 (0-1) - - Меѓусебни дуели 0-1, 1-2, 0-0 07/08 2-1, 2-3, 0-4 06/07 2-4, 0-0, 2-2 петок 18 ч. Реален тип 2-3

Г Д Г Д Г -

x + x -

Сент Пелтен Хорн Рајндорф Алтах Матерсбург Фрст Виена Хартберг

13/14 0-3, 1-0, 1-4 петок

Лиферинг Г - Парндорф Д + Фрст Виена Г + Хорн Д + Матерсбург Д + Кафенберг - - Меѓусебни дуели 0-1 (0-0) 2-2 (1-0) 2-3 (0-3) 1-0 (1-0) 0-0

18 ч.

1-2 (0-1) 2-1 (0-1) 4-1 (1-0) 3-1 (1-0) 1-0 (1-0)

BH

Реален тип

Фрст Виена (10) - Хартберг (7) Хартберг Г - Рајндорф Алтах 0-3 (0-1) Д x Матерсбург 0-0 Д + Австрија Лустенау 1-0 (1-0) Г + Кафенберг 2-1 (0-0) Д x Сент Пелтен 0-0 - - Меѓусебни дуели 13/14 1-2, 3-0, 1-4 12/13 1-1, 2-0 12/13 2-0, 0-1 11/12 1-1, 1-2, 0-2 петок 18 ч. Реален тип 2 + -

1-2 (0-1) 1-2 (1-0) 3-2 (0-1) 0-1 (0-1) 1-2 (1-0)

Статистика - Австрија 2 Одиграни натпревари

175

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

526

0-1 гол

38 (21,71%)

Просек гол по натпревар

3,01

0-2 голови

73 (41,71%)

Победа на домаќини

79 (45,14%)

3+ голови

102 (58,29%)

Нерешено

41 (23,43%)

4-6 голови

62 (35,43%)

Победа на гости

55 (31,43%)

7+ голови

4 (2,29%)

Дополнителна статистика

 

Тим 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Рајндорф Алтах Австрија Лустенау Лиферинг Сент Пелтен Кафенберг Хорн Хартберг Матерсбург Парндорф Фрст Виена (-3)

Вкупно 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35

21 16 15 15 15 12 11 10 11 8

10 10 9 8 4 8 11 11 5 6

4 9 11 12 16 15 13 14 19 21

78 56 68 52 53 52 41 51 40 35

Дома 39 35 48 44 48 68 59 66 58 61

73 58 54 53 49 44 44 41 38 27

17 18 18 17 17 18 18 18 17 17

13 9 9 10 8 5 7 6 7 5

3 5 4 4 2 4 5 8 4 2

1 4 5 3 7 9 6 4 6 10

42 36 35 36 27 24 24 32 18 20

Гости 13 18 21 19 23 33 29 30 18 28

42 32 31 34 26 19 26 26 25 17

18 17 17 18 18 17 17 17 18 18

8 7 6 5 7 7 4 4 4 3

7 5 5 4 2 4 6 3 1 4

3 5 6 9 9 6 7 10 13 11

36 20 33 16 26 28 17 19 22 15

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 47 39 35 33 35 50 65 67 41 50 76 56 53 39 47 50 41 33 2.47 0.76

дал 2.00

при. 1.44

+1

33 18 33 24 39 35 56 29 33 24 56 35 33 29 50 35 33 29 2.00

1.00

1.18

1.00

+2

33 12 33 24 39 35 56 65 33 53 56 47 33 35 56 71 39 59 1.94

1.17

1.94

1.59

+4

47 11 29 33 41 28 53 44 41 22 53 33 47 6 47 39 41 33 2.12

1.12

0.89

1.39

=1

29 17 12 39 24 39 71 44 41 28 53 44 35 17 53 50 53 39 1.59

1.35

1.44

1.39

-3

11 12 28 29 39 47 56 76 44 59 44 59 17 29 61 71 56 65 1.33

1.83

1.65

2.06

-1

22 0 11 24 44 35 61 59 50 24 44 35 39 24 56 41 56 29 1.33

1.61

1.00

1.76

=1

17 12 22 18 39 47 61 76 44 47 61 29 39 24 61 59 44 53 1.78

1.67

1.12

2.12

-2

24 17 29 33 35 33 41 61 18 44 35 28 12 11 35 56 29 56 1.06

1.06

1.22

2.22

+1

18 11 41 17 35 22 65 61 29 28 24 17 12 11 59 56 53 50 1.18

1.65

0.83

1.83

-2

д 1-1

Австрија 2 26 17 27 25 25 35 30 36 40 33

31 26 23 19 23 25 18 15 13 13

г 2-2

Д Г Д Г Г -

Фрст Виена Матерсбург Лиферинг Кафенберг Сент Пелтен Австрија Лустенау

гости

сер.


3

БРАЗИЛ СЕРИЈА А

ФИКС на колото

23 мај 2014

Шапекоенсе - Палмеирас

Бахија (9) - Флуминенсе (3) Д Г Д Д Г Д Г

Сао Пауло (6) - Гремио (2)

Бахија - Крузеиро + Фигеиренсе + Ботафого x Виторија x Фламенго Сантос Шапекоенсе

2013

1-2, 0-1 сабота

Флуминенсе 1-2 (0-0) Г + Палмеирас 2-0 (1-0) Д - Виторија 1-0 (0-0) Д + Фламенго 1-1 (0-1) Г - Гремио 1-1 (0-1) Д + Сао Пауло Г Атлетико МГ Д Интернасионал Меѓусебни дуели 2012 0-2, 0-4 2011 3-0, 1-0 2003 23:30 ч. Реален тип

1-0 (1-0) 1-2 (0-0) 2-0 (1-0) 0-1 (0-1) 5-2 (1-2)

2-2, 0-1

Г Д Д Г Г Г Д

2013

3-0 недела

Коритиба ПР 2-2 (0-2) Д x Сантос 0-0 2-3 (2-1) Г x Сао Пауло 2-2 (1-1) 1-2 (0-0) Д - Спорт Ресифе 0-1 (0-0) 1-1 (0-0) Г - Крузеиро 2-3 (1-2) 1-1 (0-0) Д x Интернасионал 1-1 (0-1) Г Крисиума Д Гојас Меѓусебни дуели 2013 2-1, 0-1 2013 1-3, 2-2 2013 3-1, 1-2 21 ч. Реален тип 1

Интернасионал Крузеиро 2-2 (2-0) Д x Сао Пауло x Ботафого 2-1 (2-0) Г + Атлетико ПР + Спорт Ресифе 2-1 (0-0) Г - Атлетико МГ + Атлетико ПР 0-0 Д + Коритиба ПР x Крисиума 1-1 (1-0) Д + Спорт Ресифе x Коритиба ПР Шапекоенсе Г Коринтијанс Флуминенсе Д Фламенго Меѓусебни дуели 2013 1-2, 2-2 2012 0-0, 2-1 2011 0-1, 3-2 2010 недела 23:30 ч. Реален тип

2-4, 3-1

БХ

Г Д Г Д Г Г Д

2008

0-2, 0-0 недела

Гојас 0-3 (0-2) Г x Фламенго 0-2 (0-1) Д + Крисиума 0-1 (0-1) Г + Атлетико МГ 0-2 (0-1) Г - Палмеирас 1-0 (0-0) Д + Ботафого Д Виторија Г Коритиба ПР Меѓусебни дуели 2007 1-2, 2-1 2006 2-2, 1-2 2005 21 ч. Реален тип

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Крузеиро Гремио Флуминенсе Интернасионал Гојас Сао Пауло Коринтијанс Палмеирас Бахија Атлетико МГ Спорт Ресифе Крисиума Сантос Атлетико ПР Виторија Фламенго Ботафого Коритиба ПР Фигеиренсе Шапекоенсе

4 4 4 3 3 2 2 3 2 2 2 2 1 1 1 1 1 0 1 0

1 1 0 3 1 3 3 0 2 1 1 1 3 3 2 2 1 4 0 2

Д Г Д Г Д Г Д

2-1

2013

ГГ

1-2, 0-0 недела

0-0 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) 0-2 (0-2) 2-0 (0-0)

3-0, 0-0

Д Г Д Г Г Г Г

2013

2

Виторија 2-2 (0-2) Г - Интернасионал 0-1 (0-0) Д x Атлетико ПР 6-0 (1-0) Г + Флуминенсе 0-2 (0-0) Г x Бахија 1-2 (1-1) Д - Палмеирас Г Гојас Д Спорт Ресифе Меѓусебни дуели 2010 1-0, 3-1 2009 1-3, 3-4 2008 23:30 ч. Реален тип

0-1, 2-0 недела

Фламенго Г - Коринтијанс 0-2 (0-1) Д + Палмеирас 4-2 (1-2) Г - Флуминенсе 0-2 (0-1) Д - Сао Пауло 0-2 (0-1) Д x Бахија 1-1 (1-0) Д Фигеиренсе Г Крузеиро Меѓусебни дуели 2012 2-0, 0-1 2011 1-1, 4-5 2010 0-0, 0-0 21 ч. Реален тип БХ 1-1 (0-0) 0-0 0-0 2-0 (1-0) 1-2 (1-0)

Д Г Д Д Г Д Г

0-1 (0-1) 2-2 (2-0) 2-1 (0-0) 1-1 (1-0) 0-1 (0-0)

3-1, 2-5

Атлетико МГ x Коринтијанс - Гремио - Гојас + Крузеиро + Сантос Флуминенсе Сао Пауло

2013

0-2

1-1, 3-2 недела

Крисиума Г - Гојас Д + Фигеиренсе Г - Ботафого Д x Интернасионал Д + Шапекоенсе Д Коритиба ПР Г Сантос Меѓусебни дуели 2004 2-2, 2-4 2003 1-1, 0-1 23:30 ч. Реален тип 0-0 1-2 (0-2) 0-1 (0-0) 2-1 (0-1) 2-1 (0-1)

0-1 (0-0) 1-0 (1-0) 0-6 (0-1) 0-0 1-0 (1-0)

1

Шапекоенсе (20) - Палмеирас (8) 1-1 (0-0) 3-2 (1-2) 1-2 (1-0) 3-2 (2-1) 2-0 (0-0)

0-1, 1-2

Г Д Д Г Г Г Д

Шапекоенсе - Спорт Ресифе - Коринтијанс - Гремио x Атлетико ПР - Крисиума Интернасионал Бахија

2013

БХ

1-0, 0-0 недела

Палмеирас Г + Крисиума Д - Флуминенсе Г - Фламенго Д + Гојас Г + Виторија Д Ботафого Г Гремио Меѓусебни дуели 1-2 (1-2) 0-1 (0-0) 1-2 (0-1) 1-1 (0-0) 0-1 (0-1)

23:30 ч.

2-1 (0-1) 0-1 (0-1) 2-4 (2-1) 2-0 (2-0) 1-0 (0-0)

Статистика - Бразил Серија А Одиграни натпревари

56

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

125

0-1 гол

19 (33,93%)

Просек гол по натпревар

2,23

0-2 голови

35 (62,50%)

Победа на домаќини

24 (42,86%)

3+ голови

21 (37,50%)

Нерешено

17 (30,36%)

4-6 голови

7 (12,50%)

Победа на гости

15 (26,79%)

7+ голови

1 (1,79%)

0-2

Реален тип

Дополнителна статистика

1 1 2 0 1 1 1 2 1 2 2 3 1 2 2 3 4 2 4 4

12 7 12 8 4 11 5 7 6 5 5 3 4 8 5 5 9 5 1 3

статистиката е изразена во проценти [%]

8 4 5 5 2 9 3 6 4 5 6 9 3 9 6 9 10 7 8 7

13 13 12 12 10 9 9 9 8 7 7 7 6 6 5 5 4 4 3 2

3 3 4 3 2 3 3 2 3 3 1 4 3 3 2 4 2 3 2 3

2 3 3 3 2 1 1 1 1 1 1 2 0 1 0 1 1 0 0 0

1 0 0 0 0 2 1 0 1 1 0 1 2 1 1 2 1 2 0 1

0 0 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 1 1 1 1 0 1 2 2

6 5 11 5 3 6 3 2 3 2 2 3 2 4 2 5 8 1 0 1

Гости 3 2 4 2 0 3 2 1 3 2 1 2 3 4 3 5 2 2 4 3

7 9 9 9 6 5 4 3 4 4 3 7 2 4 1 5 4 2 0 1

3 3 2 3 3 3 3 3 2 2 4 2 2 3 3 2 4 3 3 3

2 1 1 0 1 1 1 2 1 1 1 0 1 0 1 0 0 0 1 0

0 1 0 3 1 1 2 0 1 0 1 0 1 2 1 0 0 2 0 1

1 1 1 0 1 1 0 1 0 1 2 2 0 1 1 2 4 1 2 2

6 2 1 3 1 5 2 5 3 3 3 0 2 4 3 0 1 4 1 2

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 33 0 33 33 33 33 33 100 33 33 67 67 33 33 67 100 33 100 2.00 1.00

дал 2.00

при. 1.67

5 2 1 3 2 6 1 5 1 3 5 7 0 5 3 4 8 5 4 4

6 4 3 3 4 4 5 6 4 3 4 0 4 2 4 0 0 2 3 1

+2

67 33 100 33 67 0 67 33 0

0.67

0.67

0.67

+3

2.75

1.00

0.50

0.50

+1

67 0 67 0 33 33 67 33 0 33 67 33 0

0 67 67 67 33 1.67

0.67

1.00

1.00

=2

0

0

+1

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно 6 6 6 6 5 6 6 5 5 5 5 6 5 6 5 6 6 6 5 6

2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 0-1 (0-0) 1-1 (0-0)

Атлетико МГ (10) - Крисиума (12)

Ботафого x Интернасионал - Бахија + Крисиума - Гојас - Гремио Палмеирас Коринтијанс

Бразил Серија А Тим

Сантос (13) - Фламенго (16) Сантос x Спорт Ресифе x Коритиба ПР x Гремио + Фигеиренсе - Атлетико МГ Бахија Крисиума

Ботафого (17) - Виторија (15)

Фигеиренсе - Флуминенсе - Бахија - Крисиума - Сантос + Коринтијанс Фламенго Атлетико ПР

Интернасионал (4) - Крузеиро (1) Г Д Д Г Г Д Г

2-1 (2-0) 0-0 2-1 (1-0) 1-0 (1-0) 2-1 (1-1)

Спорт Ресифе Коринтијанс 1-1 (0-0) Д + Фламенго Г x Сантос 2-1 (2-1) Г + Шапекоенсе Д + Шапекоенсе 1-2 (0-2) Г x Сао Пауло Г - Интернасионал 1-0 (0-0) Д - Фигеиренсе Г + Коритиба ПР 0-2 (0-0) Д x Атлетико ПР Г - Крузеиро Д Крузеиро Д Гремио Г Виторија Д Ботафого Меѓусебни дуели 2012 0-3, 1-1 2009 2-0, 3-4 2007 2-1, 2-1 2001 недела 21 ч. Реален тип

Фигеиренсе (19) - Гојас (5)

Атлетико ПР x Виторија - Крузеиро - Интернасионал x Шапекоенсе x Коринтијанс Сао Пауло Фигеиренсе

2014

Гремио 1-1 (0-0) Д + Атлетико МГ 2-2 (1-1) Г x Сантос 1-1 (0-0) Г + Шапекоенсе 2-0 (1-0) Д + Флуминенсе 2-5 (2-1) Д + Ботафого Г Спорт Ресифе Д Палмеирас Меѓусебни дуели 2012 1-2, 1-2 2011 0-1, 3-1 2010 02 ч. Реален тип

0-1, 1-1 недела

Атлетико ПР (14) - Коритиба ПР (18) Г Д Г Д Г Д Г

Спорт Ресифе (11) - Коринтијанс (7)

Сао Пауло x Крузеиро x Коритиба ПР x Коринтијанс + Фламенго - Флуминенсе Атлетико ПР Атлетико МГ

БХ

0-2

+ -

Погоден фикс: 2/4

0 67 33 33 33 67 33 67 33 1.67

50 50 25 100 50 0 75 0 25 0 75 0 75 0 50 0 50 0 0

0 33 0 33 0

1.50

0.00

0.33

0.67

1.00

1.67

2.00

-1

33 0

1.00

0.67

0.67

0.33

=1

0 67 0 67 1.00

0

0

0

0

0

0 0

0 50 0

0

0

0

0

0

0 33 0

0

0 50 0 50 33 100 0

100 0 100 25 100 25 100 25 0

0

0.50

1.67

1.67

+2

1.00

1.50

0.50

=2

0 33 50 0

0 33 100 33 100 0.67

0.67

1.50

1.50

+2

0 100 0

0

0 100 50 100 25 2.00

1.00

0.75

1.25

-1

0

0 25 0 25 0

0.75

0.50

0.00

3.50

+1

0 50 0 50 67 0 33 0

0 25 50 0 50 0

0 50 0

0

0 33 0

0

0

0

0 50 0 50 67 50 33 0

0

0

0

1.00

0

50 0 50 0 0

0

0 33 0 33 0 33 33 0

50 0 100 0 50 33 0 67 0 33 50 67 0 0 50 0

0

сер.

33 33 33 0 67 33 67 33 33 33 67 67 67 33 67 67 33 33 2.00 0

0

гости

0

0.67

1.00

1.00

0.00

-1

33 0 67 0 33 33 33 67 33 33 33 33 0

0 67 100 33 67 1.33

1.33

1.33

1.67

=2

0

0

0 33 50 0 50 33 50 0 50 33 0

0 50 67 50 33 1.00

0

0

0

1.50

1.00

1.00

-1

1.25

1.25

0.00

2.00

=1

50 0

0 50 50 50 100 50 100 0 100 0 50 0 50 25 50 25 4.00

1.00

0.25

2.00

-2

0

0

0 33 0 67 0 67 0 67 0 67 0 67 33 67 0 67 0.33

0.67

1.33

1.67

=1

0

0

0 67 0 33 0 33 0

0

0

0

0

0

0.00

2.00

0.33

1.33

+1

0

0

0 67 0 33 33 33 0

0

0

0

0

0 33 67 33 33 0.33

1.00

0.67

1.33

-1

0 25 0 25 0 25 0 25 0 25 0 50 0 25 0

0

0

0

0


4

БРАЗИЛ СЕРИЈА Б

ФИКС на колото

23 мај 2014

Сеара - Понте Прета

Брагантино (18) - Оесте (14)

Санта Круз (13) - Америка МГ (1)

Брагантино + Аваи x Португеса Д. - Америка МГ - Луверденсе - Икаса Васко де Гама Вила Нова

Оесте 2-1 (1-1) Д + Америка РН Г 2-2 (0-0) Г x Сампајо Kореа Д 0-2 (0-1) Г - Васко де Гама Д 0-2 (0-1) Д x Понте Прета Г 0-3 (0-1) Д x Санта Круз Г Г АБС Д Г Д Парана Меѓусебни дуели 2013 0-2, 2-0, 2-2 2012 1-4 2011 0-2 2010 сабота 00:30 ч. Реален тип

2-1 (0-0) 2-2 (0-0) 0-2 (0-0) 1-1 (0-0) 1-1 (1-1)

Г Д Д Г Г Г Д

4-0

2004

БХ

2-0 сабота

Америка МГ 1-1 (0-0) Д + Сеара 3-0 (2-0) 1-1 (1-1) Г + Итуиутаба 3-1 (1-1) 0-0 Г + Брагантино 2-0 (1-0) 1-1 (0-0) Д + Вила Нова 2-0 (2-0) 1-1 (1-1) Д + Жоинвили 3-1 (1-0) Г Атлетико ГО Д Наутико ПЕ Меѓусебни дуели 2003 3-2 2002 4-0 2001 2-1 00:30 ч. Реален тип БХ

Сампајо Kореа Луверденсе 0-2 (0-0) Д + Васко де Гама Д - Парана 3-0 (2-0) Г x Понте Прета Г + Икаса 2-2 (0-0) Г x Санта Круз Д x Оесте 0-1 (0-1) Д + Брагантино Г - АБС 1-1 (0-0) Д + Итуиутаба Г x Васко де Гама Д Икаса Г Португеса Д. Д Сеара Г Америка РН Меѓусебни дуели 2013 2-2, 1-1 сабота 21:20 ч. Реален тип

Парана (16) - Наутико ПЕ (8)

Аваи 0-1 (0-1) Г - Америка РН Г - АБС 1-3 (1-1) Д - Брагантино Д - Америка МГ 2-1 (1-0) Г + Вила Нова Д + Португеса Д. 0-0 Д x Сеара Г x Парана 2-4 (1-0) Д + Парана Г - Луверденсе Г Наутико ПЕ Д Санта Круз Г Понте Прета Д АБС Меѓусебни дуели 2013 0-1, 0-0 2012 1-2, 2-2 сабота 00:30 ч. Реален тип

Наутико ПЕ 2-3 (2-2) Г x Брагантино 1-1 (1-1) Д + Вила Нова 1-2 (0-1) Г x Сеара 0-0 Г - Жоинвили 1-2 (0-0) Д + Португеса Д. Д Аваи Г Америка МГ Меѓусебни дуели 2010 4-1, 4-0 2007 2-4, 4-4 02 ч. Реален тип

2-1 (1-0) 2-2 (2-1) 0-0 2-0 (1-0) 4-2 (0-1)

Г Д Д Г Г Д Г

Жоинвили 3-2 (2-2) + Парана 2-1 (2-0) + Икаса 1-0 (0-0) + Наутико ПЕ 0-0 x Атлетико ГО 1-3 (0-1) - Америка МГ Америка РН Санта Круз сабота 21:20 ч.

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Америка МГ Луверденсе Сеара Понте Прета Жоинвили АБС Васко де Гама Наутико ПЕ Икаса Америка РН Атлетико ГО Аваи Санта Круз Оесте Сампајо Kореа Парана Итуиутаба Брагантино Португеса Д Вила Нова

2-2 (0-1) 2-0 (1-0) 2-2 (1-0) 0-1 (0-0) 2-1 (0-1)

Д Г Г Д Г Д Г

АБС + Итуиутаба + Америка РН - Понте Прета + Сампајо Kореа - Атлетико ГО Оесте Аваи

2013

ГГ

1-0, 1-2 недела

Икаса Д - Сампајо Kореа Г - Жоинвили Г + Вила Нова Д x Санта Круз Д + Брагантино Г Луверденсе Д Атлетико ГО Меѓусебни дуели 2011 3-1, 1-1 02 ч. Реален тип 1-0 (1-0) 2-0 (0-0) 1-2 (0-1) 1-0 (1-0) 0-2 (0-2)

5 3 3 2 3 3 2 2 2 2 1 2 0 1 1 1 1 1 0 0

2-1, 1-1 сабота

Понте Прета Г x Атлетико ГО Д x Луверденсе Д + АБС Г x Оесте Д + Вила Нова Г Парана Д Итуиутаба Меѓусебни дуели 2008 2-0, 2-3 2007 1-1, 4-1 02:50 ч. Реален тип 0-3 (0-2) 2-2 (0-1) 2-1 (1-0) 1-1 (0-0) 1-0 (1-0)

2-2 (1-1) 2-2 (1-2) 2-1 (1-0) 1-1 (0-0) 1-0 (1-0)

ГГ

Вила Нова (20) - Америка РН (10) Г Д Д Г Г Г Д

1-1 (0-0) 1-2 (0-1) 3-0 (1-0) 2-0 (0-0) 1-1 (0-0)

Вила Нова - Наутико ПЕ - Аваи - Икаса - Америка МГ - Понте Прета Сеара Брагантино

БХ 2010

2-1, 2-1 сабота

Америка РН Г - Оесте 1-2 (0-0) Д - АБС 0-2 (0-0) Д x Атлетико ГО 3-3 (1-0) Г + Португеса Д. 2-1 (0-0) Д - Сеара 0-1 (0-1) Г Жоинвили Д Луверденсе Меѓусебни дуели 2009 0-2, 2-1 2008 1-5, 3-2 2006 0-0, 0-2 21:20 ч. Реален тип 2 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1) 0-2 (0-2) 0-1 (0-1)

0-3 (0-2) 1-2 (0-2) 1-0 (1-0) 1-1 (0-0) 3-0 (1-0)

Статистика - Бразил Серија Б Одиграни натпревари

58

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

144

0-1 гол

12 (20,96%)

Просек гол по натпревар

2,48

0-2 голови

31 (53,45%)

Победа на домаќини

25 (43,10%)

3+ голови

27 (46,55%)

Нерешено

22 (37,93%)

4-6 голови

12 (20,69%)

Победа на гости

11 (18,97%)

7+ голови

0 (0,00%)

1

Дополнителна статистика

1 3 2 4 1 1 2 2 2 1 4 1 6 3 2 2 2 2 2 1

0 0 1 0 1 2 1 1 2 3 1 2 0 2 2 3 3 3 3 5

14 10 7 9 7 6 8 8 7 9 8 6 5 6 6 7 6 6 6 0

статистиката е изразена во проценти [%]

Дома 3 5 7 7 6 5 4 6 7 10 9 7 5 8 6 8 10 12 9 7

16 12 11 10 10 10 8 8 8 7 7 7 6 6 5 5 5 5 2 1

3 3 3 4 2 2 4 2 3 4 3 3 3 3 2 2 3 3 2 3

3 3 2 2 2 2 2 2 1 1 1 1 0 1 0 0 1 0 0 0

0 0 1 2 0 0 2 0 1 1 2 1 3 2 1 1 1 2 1 1

0 0 0 0 0 0 0 0 1 2 0 1 0 0 1 1 1 1 1 2

8 8 5 6 3 2 7 4 4 6 4 4 2 4 2 2 4 4 2 0

Гости 1 3 3 4 1 0 2 1 4 7 2 4 2 3 4 3 5 6 3 2

9 9 7 8 6 6 8 6 4 4 5 4 3 5 1 1 4 2 1 1

3 3 3 2 3 4 1 3 3 2 3 2 3 3 3 4 3 3 3 3

2 0 1 0 1 1 0 0 1 1 0 1 0 0 1 1 0 1 0 0

1 3 1 2 1 1 0 2 1 0 2 0 3 1 1 1 1 0 1 0

0 0 1 0 1 2 1 1 1 1 1 1 0 2 1 2 2 2 2 3

6 2 2 3 4 4 1 4 3 3 4 2 3 2 4 5 2 2 4 0

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 100 33 67 0 67 33 67 33 33 33 100 67 67 67 33 67 33 33 2.67 0.33

дал 2.00

при. 0.67

2 2 4 3 5 5 2 5 3 3 7 3 3 5 2 5 5 6 6 5

7 3 4 2 4 4 0 2 4 3 2 3 3 1 4 4 1 3 1 0

+5

67 0

1.00

0.67

0.67

+2

1.67

1.00

0.67

1.33

+1

50 0 50 0 25 50 50 50 25 50 50 50 50 50 75 100 50 50 1.50

1.00

1.50

1.50

+1 -1

г 2-2

Вкупно 6 6 6 6 5 6 5 5 6 6 6 5 6 6 5 6 6 6 5 6

Д Г Д Д Д Г Д

Васко де Гама x Америка МГ - Луверденсе + Атлетико ГО + Оесте x Сампајо Kореа Брагантино Португеса Д. Реален тип

БХ

д 1-1

   

2009

БХ

Жоинвили (5) - Васко де Гама (7)

Бразил Серија Б Тим

Г Д Д Г Г Д Г

1-3 (1-2) 1-2 (1-1) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 2-1 (0-0)

Сеара - Америка МГ x Наутико ПЕ + Парана x Аваи + Америка РН Вила Нова Сампајо Kореа

АБС (6) - Икаса (9)

Парана - Жоинвили x Санта Круз - Сеара x Итуиутаба - Аваи Понте Прета Оесте 2-0, 1-1 недела

Сеара (3) - Понте Прета (4

Итуиутаба

Сампајо Kореа (15) - Луверденсе (2)

Португеса Д. Атлетико ГО 1-1 (0-0) Д x Понте Прета 2-2 (1-1) Д x Санта Круз 2-2 (0-0) Г - Васко де Гама 0-3 (0-1) Г x Брагантино 1-2 (0-1) Г x Америка РН 3-3 (0-1) Г - Итуиутаба 1-2 (0-0) Д x Жоинвили 0-0 Д - Америка РН 1-2 (1-0) Д + АБС 2-0 (2-0) Г - Наутико ПЕ Д Америка МГ Д Сампајо Kореа Г Васко де Гама Г Икаса Меѓусебни дуели 2012 1-1, 2-0 2009 1-0, 2-1 сабота 21:20 ч. Реален тип 0-2

2011

Итуиутаба (17) - Аваи (12)

Санта Круз x Португеса Д. x Парана x Луверденсе x Икаса x Оесте Итуиутаба Жоинвили

Португеса Д. (19) - Атлетико ГО (11)

Д Г Г Д Г Д Г

ГГ

0 33 0 33 67 33 33 33 100 33 67 0 67 33 67 33 2.67

67 33 33 67 0 33 67 33 33 0 67 0 33 0 67 33 67 0

гости

сер.

50 0 50 33 50 33 50 67 0 67 50 33 0 33 50 67 50 67 1.50

0.50

1.33

1.67

100 0 100 25 0 25 0 25 0

0

0 50 0 25 1.00

0.00

1.00

1.25

-1

25 0

0

0

0

0 25 100 0

0 50 0 25 0 50 100 0 100 1.75

0.50

1.00

2.00

=1

50 0

0

0

0

0 50 67 0 67 100 67 50 33 50 67 50 67 2.00

0 25 0

0

0.50

1.33

1.67

+1

0 33 0 33 0 33 67 0 33 1.33

1.33

1.00

1.00

+1

25 0 50 0 25 0 50 100 50 0 50 50 50 0 50 100 50 100 1.50

1.75

1.50

1.50

-1

33 0 33 33 67 33 33 67 33 33 67 33 33 0 33 67 33 33 1.33

0.67

1.33

2.33

+1

0

0 33 50 33 50 67 50 0 50 33 0

0

0 100 50 67 50 1.33

1.33

1.00

1.50

+1

0

0 33 33 33 33 0

0

0 67 100 0

0.67

0.67

1.00

1.00

=6

0

0 33 33 33 0 33 33 0 33 33 33 0

0 100 33 33 33 1.33

1.00

0.67

1.67

=2

1.00

2.00

1.33

0.67

=1

0 50 75 50 50 1.00

1.50

1.25

1.25

-1

33 0 33 33 67 0 67 33 33 33 33 33 33 33 100 33 67 33 1.33

1.67

0.67

1.67

-1

0

0

0 33 0 33 67 67 67 0 67 33 33 33 67 33 67 33 1.33

2.00

0.67

2.00

-3

0

0

0

0 100 100 50 100 1.00

1.50

1.33

2.00

-3

0

0 33 67 0 33 0

0

0.67

0.00

1.67

-5

33 33 33 67 33 33 67 33 0

0

0

0

0

0

0

0 33 0 67 0 33 50 33 50 0 50 33 0 33 50 33 50 0 0

0 50 25 50 25 50 50 50 0 50 25 0

0

0

0 50 100 0 33 0 33 0 0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0.00


5

ИРСКА 1

23 мај 2014

ФИКС на колото

Шемрок - Бохемијанс Д.

Атлон таун (12) - УЦД (9) Д Г Д Г Д Г Д

Бреј вандерерс (6) - Корк сити (2)

Атлон таун - Дандалк - Сент Патрикс x Бреј вандерерс - Шемрок - Слајго роверс Корк сити Дрогеда јун.

2014

1-2 петок

УЦД 0-1 (0-0) Д - Корк сити 0-4 (0-2) Г x Дери сити 0-0 Д + Дрогеда јун. 0-1 (0-0) Г x Бохемијанс Д. 0-2 (0-1) Д x Сент Патрикс Д Бреј вандерерс Г Лимерик Меѓусебни дуели 2009 0-5, 1-1, 0-1 00/01 1-2, 2-1 20:45 ч. Реален тип

0-1 (0-1) 1-1 (1-1) 2-1 (0-1) 0-0 1-1 (1-1)

2

Д Г Г Д Д Г Д

Лимерик - Слајго роверс x Шемрок - Бреј вандерерс - Дандалк - Корк сити Дрогеда јун. УЦД

2014

1-1 петок

Д Д Г Д Г Г Г

Дрогеда јун. 0-0 Д - Сент Патрикс 0-4 (0-2) 1-1 (1-1) Д - Шемрок 2-3 (1-1) 1-1 (1-1) Г - УЦД 1-2 (1-0) 0-1 (0-1) Д + Бохемијанс Д. 1-0 (0-0) 0-2 (0-2) Г - Дандалк 0-7 (0-1) Д Лимерик Г Атлон таун Меѓусебни дуели 2013 0-2, 3-2, 1-1 2012 1-2, 0-3, 0-2 2011 2-2, 3-0, 2-0 20:45 ч. Реален тип БХ

1-1 петок

4-0 (2-0) 4-0 (2-0) 2-2 (0-1) 3-2 (0-1) 1-1 (1-1)

Д Г Д Г Д Г Д

Шемрок + Бреј вандерерс + Дрогеда јун. x Лимерик + Дери сити + Атлон таун Слајго роверс Корк сити

2014

2

Бохемијанс Д. Д - Слајго роверс 0-2 (0-0) Г x Корк сити 1-1 (0-0) Д x Дери сити 1-1 (1-1) Д x УЦД 0-0 Г - Дрогеда јун. 0-1 (0-0) Д Дандалк Г Бреј вандерерс Меѓусебни дуели 2013 0-1, 1-1, 0-0 2012 0-1, 0-4, 2-0 2011 1-1, 1-0, 1-0 21 ч. Реален тип 1

3-1 петок

2-1 (1-0) 3-2 (1-1) 1-1 (0-1) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0)

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  11.  12.

Дандалк Корк сити Шемрок Сент Патрикс Слајго роверс Бреј вандерерс Дрогеда јун. Дери сити УЦД Бохемијанс Д. Лимерик Атлон таун

9 8 8 7 6 4 4 2 3 2 2 0

2 3 3 5 3 4 3 7 4 6 5 1

2014

1-0 петок

Слајго роверс Г + Бохемијанс Д. 2-0 (0-0) Г + Лимерик 3-0 (1-0) Д x Сент Патрикс 2-2 (1-0) Д + Бреј вандерерс 3-0 (1-0) Г + Атлон таун 2-0 (1-0) Д Шемрок Д Дери сити Меѓусебни дуели 2013 2-0, 1-0, 1-3 2012 0-3, 1-2, 0-3 2011 0-5, 1-1, 0-1 20:45 ч. Реален тип 1 1-0 (0-0) 0-1 (0-0) 4-0 (3-0) 2-1 (1-1) 7-0 (1-0)

Одиграни натпревари

78

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

208

0-1 гол

21 (26,92%)

Просек гол по натпревар

2,67

0-2 голови

40 (51,28%)

Победа на домаќини

31 (39,74%)

3+ голови

38 (48,72%)

Нерешено

23 (29,49%)

4-6 голови

22 (28,21%)

Победа на гости

24 (30,77%)

7+ голови

2 (2,56%)

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

2 2 2 1 4 5 6 4 6 5 6 12

32 23 21 27 21 12 17 8 15 14 9 9

12 13 13 15 9 17 28 13 26 17 15 30

29 27 27 26 21 16 15 13 13 12 11 1

6 7 6 7 6 6 7 7 7 7 6 6

4 4 4 5 3 3 3 2 2 0 1 0

2 3 2 1 2 1 1 3 2 4 1 1

0 0 0 1 1 2 3 2 3 3 4 5

19 14 8 16 13 7 11 5 7 5 4 2

Гости 4 5 3 10 5 8 13 5 12 10 9 13

14 15 14 16 11 10 10 9 8 4 4 1

7 6 7 6 7 7 6 6 6 6 7 7

5 4 4 2 3 1 1 0 1 2 1 0

0 0 1 4 1 3 2 4 2 2 4 0

2 2 2 0 3 3 3 2 3 2 2 7

13 9 13 11 8 5 6 3 8 9 5 7

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 33 0 50 14 50 29 83 57 50 43 83 43 50 29 50 57 33 57 3.17 0.67

дал 1.86

при. 1.14

8 8 10 5 4 9 15 8 14 7 6 17

15 12 13 10 10 6 5 4 5 8 7 0

+3

43 50 14 50 14 33 43 67 29 33 57 50 29 33 71 33 29 33 2.00

0.71

1.50

1.33

+2

33 43 17 29 0 29 17 71 0 57 33 57 17 57 50 57 17 57 1.33

0.50

1.86

1.43

+2

29 33 29 17 43 33 71 50 71 50 57 50 43 33 71 67 57 33 2.29

1.43

1.83

0.83

=1

33 29 17 14 33 0 67 14 33 0 67 43 50 29 50 14 33 0

2.17

0.83

1.14

0.57

+2

0 17 0 33 43 33 14 17 14 17 0 33 43 33 29 1.17

1.33

0.71

1.29

-1

29 17 0 50 29 33 57 67 57 50 43 17 43 17 57 67 43 50 1.57

1.86

1.00

2.50

-1

14 0 43 33 29 33 14 17 14 0 14 0 14 0 29 50 14 0

0

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13

Г Г Д Г Д Г Д

Дандалк + Атлон таун - Бреј вандерерс + Корк сити + Лимерик + Дрогеда јун. Бохемијанс Д. Сент Патрикс

Статистика - Ирска

Ирска Тим

Дандалк (1) - Слајго роверс (5)

Дери сити x Лимерик x УЦД x Бохемијанс Д. - Шемрок - Корк сити Сент Патрикс Слајго роверс

2014

+ -

Шемрок (3) - Бохемијанс Д. (10)

Сент Патрикс Г + Дрогеда јун. Д + Атлон таун Г x Слајго роверс Д + Корк сити Г x УЦД Д Дери сити Г Дандалк Меѓусебни дуели 2013 0-0, 0-3, 0-1 20:45 ч. Реален тип 0-3 (0-1) 1-1 (1-0) 0-1 (0-0) 1-2 (1-1) 1-2 (0-2)

Погоден фикс: 4/9

Дери сити (8) - Дрогеда јун. (7)

Бреј вандерерс Корк сити 1-2 (0-1) Д x Бохемијанс Д. 1-1 (0-0) Г - Шемрок 1-0 (0-0) Г - Дандалк 0-4 (0-3) Д + Дандалк 0-0 Г - Сент Патрикс 2-3 (1-0) Г x Атлон таун 1-0 (0-0) Д + Дери сити 2-0 (2-0) Д + Лимерик 0-3 (0-1) Г + Лимерик 2-1 (2-0) Г - Слајго роверс Д Атлон таун Г УЦД Д Бохемијанс Д. Г Шемрок Меѓусебни дуели 2014 1-3 2013 1-2, 3-1, 1-2 2012 0-2, 0-3, 1-1 2009 3-2, 0-1, 0-2 петок 20:45 ч. Реален тип ГГ

Лимерик (11) - Сент Патрикс (4)

1

0

0

гости

сер.

0.71

0.71

0.50

1.33

-2

14 0 29 33 29 67 57 50 14 50 29 33 14 17 71 50 43 33 1.00

1.71

1.33

2.33

=2

0 33 29 17 29 33 29 50 29 33 14 33 0 33 57 67 29 33 0.71

1.43

1.50

1.17

-1

0

0 67 14 50 14 67 14 0

0 17 0 17 0 50 57 50 14 0.67

1.50

0.71

0.86

-3

0

0

0 29 17 43 50 86 33 43 0 29 0 14 33 71 33 71 0.33

2.17

1.00

2.43

-2


6 ИРСКА 2

23 мај 2014

ФИКС на колото

Ватерфорд јун. - Лонгфорд таун БХ

Коув рамблерс (8) - Голвеј (3)

Ватерфорд јун. (5) - Лонгфорд таун (4)

Коув рамблерс Голвеј 0-2 (0-2) Г + Вексфорд јутс - Шелбурн 1-3 (0-1) Г x Лонгфорд таун - Шемрок Б 0-1 (0-1) Д + Ватерфорд јун. - Вексфорд јутс 0-2 (0-1) Г x Шемрок Б - Фин Харпс 0-2 (0-2) Д x Фин Харпс - Лонгфорд таун Ватерфорд јун. Г Шелбурн Шелбурн Д Вексфорд јутс Меѓусебни дуели 2014 0-4 петок 20:45 ч. Реален тип

Г Г Д Д Г Г Д

Ватерфорд јун. Лонгфорд таун 1-0 (1-0) Г - Шемрок Б 1-2 (0-1) + Шемрок Б 2-0 (2-0) Д + Фин Харпс 1-0 (1-0) + Фин Харпс 0-2 (0-1) Д x Голвеј 2-2 (1-1) - Голвеј 0-1 (0-0) Г - Шелбурн 2-3 (1-1) - Шелбурн 3-1 (1-0) Д + Коув рамблерс 2-0 (2-0) + Вексфорд јутс Коув рамблерс Д Шемрок Б Шемрок Б Г Фин Харпс Меѓусебни дуели 2014 0-0 2013 1-0, 1-2 2013 1-1, 1-2 2012 1-1, 2-0, 4-2 петок 20:45 ч. Реален тип БХ

Д Д Г Д Г Д Г

1-0 (0-0) 2-2 (1-1) 2-0 (1-0) 1-1 (0-1) 1-1 (0-0)

2

Фин Харпс (7) - Шелбурн (1) Г Г Д Г Г Г Д

Фин Харпс - Лонгфорд таун - Ватерфорд јун. - Шемрок Б + Коув рамблерс x Голвеј Вексфорд јутс Лонгфорд таун

2014

Шелбурн Д + Коув рамблерс 2-0 (2-0) Г - Вексфорд јутс 0-1 (0-0) Д + Лонгфорд таун 3-2 (1-1) Г + Ватерфорд јун. 1-0 (0-0) Д x Шемрок Б 0-0 Д Голвеј Г Коув рамблерс Меѓусебни дуели 2011 0-4, 0-3, 0-1 2010 1-3, 1-1, 0-1 2009 1-3, 1-1, 1-2 21 ч. Реален тип 2

0-2 петок

0-1 (0-1) 0-2 (0-2) 0-1 (0-0) 2-0 (1-0) 1-1 (0-0)

Шемрок Б (6) - Вексфорд јутс (2) Г Д Г Д Г Г Д

Шемрок Б - Ватерфорд јун. + Коув рамблерс + Фин Харпс x Голвеј x Шелбурн Лонгфорд таун Ватерфорд јун.

2014

2-3 недела

Вексфорд јутс Г x Фин Харпс Д - Голвеј Д + Шелбурн Г + Коув рамблерс Д - Ватерфорд јун. Д Фин Харпс Г Голвеј Меѓусебни дуели 0-1 (0-1) 3-1 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0) 0-0

16 ч.

1-1 (0-0) 0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 1-0 (1-0) 1-3 (0-1)

ГГ

Реален тип

Статистика - Ирска 2 Одиграни натпревари

42

Победа на домаќини

16 (38,10%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

12 (28,57%)

Постигнати голови

88

Нерешено

14 (33,33%)

0-1 гол

17 (40,48%)

4-6 голови

9 (21,43%)

Просек гол по натпревар

2,10

Победа на гости

12 (28,57%)

0-2 голови

30 (71,43%)

7+ голови

0 (0,00%)

Дополнителна статистика

Ирска 2 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Шелбурн Вексфорд јутс Голвеј Лонгфорд таун Ватерфорд јун. Шемрок Б Фин Харпс Коув рамблерс

11 10 11 9 11 11 11 10

7 5 3 4 3 3 3 0

3 1 6 2 5 5 4 2

1 4 2 3 3 3 4 8

16 12 12 10 10 11 13 4

Дома 7 13 7 8 9 12 9 23

24 16 15 14 14 14 13 2

6 6 6 5 5 5 5 4

4 3 2 2 2 2 1 0

2 0 2 2 1 2 3 2

0 3 2 1 2 1 1 2

12 8 7 5 4 7 7 1

Гости 5 14 5 3 1 1 4 2 9 9 4 2 1 1 4 4 3 8 5 1 4 0 5 4 3 8 4 2 0 2 5 5 3 7 6 1 4 1 6 6 7 8 6 1 3 2 4 5 3 6 6 2 1 3 6 6 4 2 6 0 0 6 3 19

10 7 7 6 7 6 7 0

г 2-2

Вкупно

д 1-1

  

Тим

статистиката е изразена во проценти [%] д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ 33 20 17 20 50 0 33 0 33 0 83 0 50 0 33 20 33 0

дома

гости

сер.

дал 2.00

при. 0.83

дал 0.80

при. 0.40

33 50 33 25 33 0 50 25 50 0 33 25 17 25 50 50 50 25 1.33

1.50

1.00

1.00

-1

33 0

0 17 20 17 20 17 20 33 20 33 20 17 60 0 20 1.17

0.50

1.00

0.80

=2

40 25 60 25 40 25 20 50 20 25 40 25 20 25 20 50 20 50 1.00

0.60

1.25

1.25

+1

40 17 40 0 20 17 20 33 0 33 20 33 0 17 20 33 20 33 0.80

0.60

1.00

1.00

+1

40 0

1.40

0.67

0.83

=2

1.40

0.60

1.00

1.00

=1

0 25 50 0 67 0 67 0 67 0 17 0 17 25 33 0 33 0.25

1.00

0.50

3.17

-5

0

0 17 0 17 60 17 20 17 40 17 40 0 80 33 40 17 1.40

20 33 0 33 0 17 20 17 20 0 20 33 20 33 40 17 0 0

0

=1


7

ИТАЛИЈА СЕРИЈА Б

ФИКС на колото

23 мај 2014

Г Д Г Д Г Г -

Пескара (15) - Модена (5)

13/14

Варезе 0-0 Д - Ланчано 0-1 (0-1) Г - Читадела 1-3 (1-1) Д - Карпи 2-0 (1-0) Г - Специја 1-3 (1-2) Д - Бреша Д Сиена - Меѓусебни дуели 12/13 2-0, 1-1 10/11 1-1, 1-3 09/10 18 ч. Реален тип

1-1 сабота

0-1 (0-1) 1-5 (0-2) 0-2 (0-0) 1-2 (1-2) 1-2 (1-0)

1-1, 1-1

БХ

Модена 0-0 Д x Тернана Д 0-2 (0-1) Г + Сиена Г 1-0 (0-0) Д + Новара Д 2-2 (1-1) Г + Бреша Д 1-2 (0-1) Д + Авелино Г Д Чезена Г - Меѓусебни дуели 13/14 1-0 11/12 3-1, 2-3 10/11 0-1, 0-2 06/07 недела 18 ч. Реален тип

Јуве Стабија 3-0 (1-0) Г - Трапани Г + Чезена 1-3 (1-1) Д x Латина Д - Емполи 1-1 (0-1) Г - Бари Г x Реџина 0-1 (0-1) Г - Новара Д - Модена 2-1 (0-1) Д x Кротоне Г + Варезе Д Карпи Г Трапани - - Меѓусебни дуели 13/14 2-1 12/13 0-0, 2-0 11/12 0-0, 1-0 99/00 недела 20:30 ч. Реален тип

Чезена 0-3 (0-1) 1-1 (1-0) 0-3 (0-1) 0-2 (0-1) 2-2 (1-1)

1-0, 0-1

Д Д Г Д Г Г -

- Бреша + Авелино + Падова + Емполи + Реџина Модена -

13/14

1

0-0 недела

Авелино (12) - Реџина (21) Д Г Д Д Г Г -

Авелино + Кротоне - Чезена + Специја x Трапани - Модена Падова -

13/14

1-1 недела

2-6, 0-2

2

0-1 (0-0) 1-2 (1-1) 1-1 (1-0) 1-2 (0-1) 1-2 (1-1)

Г Д Г Д Г Г -

Кротоне - Авелино + Падова - Емполи - Латина x Јуве Стабија Палермо -

13/14

1

Реален тип

0-1 недела

Сиена 1-3 (0-0) 1-1 (0-1) 2-0 (0-0) 1-0 (1-0) 0-3 (0-1)

БХ

Реален тип

x Карпи - Модена - Пескара + Реџина + Латина Варезе -

3-0 (1-0) 2-2 (1-0) 1-2 (1-1) 3-3 (1-2) 2-1 (1-0)

Г Д Г Д Г Г -

x Сиена + Пескара + Варезе - Бари + Палермо Јуве Стабија -

0-2

Реален тип

3-1 недела

    

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.

Палермо Емполи Чезена Латина Модена Бари (-3) Кротоне Сиена (-8) Ланчано Специја Трапани Авелино Карпи Бреша Пескара Тернана Читадела Варезе Новара Падова Реџина Јуве Стабија

40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40

24 19 17 17 16 18 16 17 15 15 14 14 15 13 13 11 11 11 10 9 6 2

10 11 14 13 14 10 11 15 13 13 15 14 10 14 12 15 12 10 13 11 11 13

6 10 9 10 10 12 13 8 12 12 11 12 15 13 15 14 17 19 17 20 23 25

60 55 44 41 63 48 54 55 42 44 57 44 46 51 48 51 40 49 39 43 37 36

82 68 65 64 62 61 59 58 58 58 57 56 55 53 51 48 45 43 43 38 29 19

20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20

12 11 9 10 12 11 9 12 8 8 8 11 6 5 6 9 6 7 9 6 4 1

5 7 7 4 5 5 7 5 8 7 6 5 6 7 8 5 6 6 6 7 6 9

3 2 4 6 3 4 4 3 4 5 6 4 8 8 6 6 8 7 5 7 10 10

ГГ

Емполи Д + Специја Г + Бреша Д + Кротоне Г - Чезена Д + Новара Д Пескара - Меѓусебни дуели 13/14 1-0 12/13 0-1, 0-0 11/12 2-3, 2-1 10/11 недела 20:30 ч. Реален тип Г Д Г Д Г Г -

Реален тип

1-0 (0-0) 5-1 (2-0) 2-1 (1-1) 0-2 (0-0) 0-1 (0-0)

2-0 (1-0) 3-1 (1-1) 3-1 (2-0) 0-1 (0-0) 3-1 (2-1)

0-2, 2-3

2

Тернана (16) - Палермо (1) 1-2 (0-1) 1-2 (0-1) 0-1 (0-0) 1-2 (0-1) 2-1 (1-0)

1

Палермо Г + Латина Г + Новара Д x Ланчано Г + Читадела Д - Карпи Д Кротоне - Меѓусебни дуели 13/14 0-1 03/04 1-1, 1-2 02/03 0-0, 1-2 01/02 недела 20:30 ч. Реален тип Г Д Г Д Г Г -

Тернана x Модена - Бари - Латина + Падова - Трапани Реџина -

3-3 (0-0) 1-3 (1-2) 0-2 (0-0) 2-1 (1-0) 1-2 (0-1)

3-1 (0-0) 1-0 (1-0) 1-1 (1-0) 2-0 (0-0) 1-2 (1-1)

2-0, 0-3

2

Статистика - Италија Серија Б 1-0 (1-0) 2-2 (0-1) 1-1 (0-1) 2-2 (1-1) 2-2 (0-0)

ГГ

Одиграни натпревари

440

Постигнати голови

1047

Просек гол по натпревар

2,38

Победа на домаќини

180 (40,91%)

Нерешено

137 (31,14%)

Победа на гости

123 (27,95%)

2+ п. п.

/

3+ голови

191 (43,41%)

0-1 гол

138 (31,36%)

4-6 голови

94 (21,36%)

0-2 голови

249 (56,59%)

7+ голови

3 (0,68%)

Дополнителна статистика

Дома 27 33 32 35 41 40 51 39 43 48 51 43 47 52 49 53 47 63 54 60 65 74

Ланчано 0-0 Г + Варезе 2-0 (1-0) Д x Трапани 2-0 (0-0) Г x Палермо 1-2 (0-1) Г x Пескара 2-1 (1-1) Д x Специја Д Читадела - Меѓусебни дуели 20:30 ч.

29 34 25 22 41 26 28 32 22 24 27 27 19 28 28 28 20 23 23 23 22 23

Гости 13 14 18 18 16 15 18 20 19 23 20 18 23 32 24 23 21 23 18 29 31 37

41 40 34 34 41 38 34 41 32 31 30 38 24 22 26 32 24 27 33 25 18 12

20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20

12 8 8 7 4 7 7 5 7 7 6 3 9 8 7 2 5 4 1 3 2 1

5 4 7 9 9 5 4 10 5 6 9 9 4 7 4 10 6 4 7 4 5 4

3 8 5 4 7 8 9 5 8 7 5 8 7 5 9 8 9 12 12 13 13 15

31 21 19 19 22 22 26 23 20 20 30 17 27 23 20 23 20 26 16 20 15 13

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 30 40 35 25 25 20 45 40 5 10 40 50 20 35 50 50 35 30 1.45 0.65

дал 1.55

при. 0.70

-1

40 25 25 30 25 20 45 40 30 10 55 30 35 25 55 45 35 35 1.70

0.70

1.05

0.95

+1

15 20 10 30 15 20 30 30 20 5 35 30 15 25 45 40 25 30 1.25

0.90

0.95

0.70

+4

25 20 15 35 0 25 35 25 15 20 30 20 10 0 25 40 20 20 1.10

0.90

0.95

0.85

-1

40 15 20 20 25 20 50 45 45 30 60 25 50 10 45 65 35 45 2.05 ERIE 40 A 40 1.30 35 30 30 35 20 20 50 45 10 20 40 25 25 20 45 S55 40 25 25 25 25 40 45 55 20 40 40 45 35 25 55 Serie 60 40 55 1.40

0.80

1.10

1.25

+4

0.75

1.10

1.25

+5

0.90

1.30

1.65

=1

45 10 40 15 25 25 45 35 25 20 40 35 30 20 60 50 40 30 1.60

1.00

1.15

0.95

+2

15 25 20 40 10 30 30 40 20 20 25 30 5 20 55 40 30 30 1.10

0.95

1.00

1.20

=4

15 10 35 20 30 10 50 35 30 10 45 40 20 15 55 50 50 30 1.20

1.15

1.00

1.25

=1

30 10 35 15 35 35 40 55 15 45 40 45 30 30 50 65 30 50 1.35

1.00

1.50

1.55

+1

35 10 30 15 30 15 35 25 15 10 40 20 30 15 50 55 35 20 1.35

0.90

0.85

1.25

-1

15 20 30 35 25 40 35 40 10 35 15 45 15 35 50 45 30 40 0.95

1.15

1.35

1.20

+1

15 10 25 15 50 15 55 45 35 15 40 40 25 25 65 45 50 40 1.40

1.60

1.15

1.00

+1

15 25 10 35 30 15 50 40 25 20 40 25 40 15 60 40 45 30 1.40

1.20

1.00

1.25

-1

30 5 40 20 35 20 45 45 20 20 35 25 20 10 60 80 40 45 1.40

1.15

1.15

1.50

-1

10 10 10 35 5 35 35 40 20 25 20 20 5 20 40 50 35 35 1.00

1.05

1.00

1.30

-2

15 15 25 25 20 45 45 55 20 35 30 35 20 25 50 65 35 50 1.15

1.15

1.30

2.00

-7

25 5 35 15 25 20 35 55 15 30 35 15 15 10 45 65 30 50 1.15

0.90

0.80

1.80

-1

15 10 20 25 35 30 55 60 35 25 35 20 30 15 50 60 45 50 1.15

1.45

1.00

1.55

+1

0

5

5 25 10 25 45 55 25 25 30 15 15 10 65 45 45 35 1.10

1.55

0.75

1.70

-2

0

5 35 20 45 20 55 50 30 15 35 15 25 5 80 45 50 30 1.15

1.85

0.65

1.85

=1

д 1-1

     

0-0 1-3 (0-1) 0-1 (0-0) 2-1 (1-0) 3-0 (1-0)

Карпи

13/14

Вкупно

1-2, 0-2

Падова

Д - Бари Г - Кротоне Д - Чезена Г - Тернана Д + Пескара Д Авелино - Меѓусебни дуели 13/14 2-2 10/11 0-0, 2-1 недела 20:30 ч. Реален тип Д Д Г Д Г Г -

Италија Серија Б Тим

2-1 (1-0) 3-1 (2-1) 3-0 (1-0) 2-1 (1-0) 1-0 (0-0)

Карпи (13) - Ланчано (9)

Трапани 0-2 (0-1) Д + Јуве Стабија 2-1 (1-0) Г x Ланчано 1-3 (0-2) Д - Читадела 0-1 (0-1) Г x Авелино 2-2 (1-1) Д + Тернана Д Бреша - Меѓусебни дуели 20:30 ч.

0-2 (0-1) 2-1 (1-1) 0-2 (0-2) 2-1 (2-1) 2-2 (0-0)

Читадела + Реџина + Варезе + Трапани - Палермо - Бари Ланчано -

Сиена (8) - Падова (20)

Латина 0-3 (0-1) Д - Палермо 2-0 (0-0) Г x Јуве Стабија 1-0 (0-0) Д + Тернана 1-0 (0-0) Г + Кротоне 2-1 (1-1) Д - Сиена Д Специја - Меѓусебни дуели 20:30 ч.

Читадела (17) - Емполи (2)

Бари

Г + Падова Г + Тернана Д + Јуве Стабија Г + Карпи Д + Читадела Д Новара - Меѓусебни дуели 13/14 2-1 12/13 1-2, 3-2 07/08 1-2, 1-1 06/07 недела 20:30 ч. Реален тип Г Д Г Д Г Г -

Кротоне (7) - Трапани (11)

Реџина 2-0 (1-0) Д - Читадела 0-2 (0-0) Г - Специја 2-0 (2-0) Д x Бреша 3-3 (2-1) Г - Сиена 0-1 (0-0) Д - Чезена Д Тернана - Меѓусебни дуели 20:30 ч.

3-3 (0-0) 3-1 (1-0) 3-1 (1-1) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0)

Специја - Емполи + Реџина - Авелино + Варезе x Ланчано Латина -

Чезена (3) - Латина (4)

Бреша

-

Специја (10) - Бари (6)

Пескара x Новара - Карпи + Сиена x Ланчано - Падова Емполи -

Бреша (14) - Јуве Стабија (22)

Погоден фикс: 16/30 +-

14 19 14 17 25 25 33 19 24 25 31 25 24 20 25 30 26 40 36 31 34 37

41 28 31 30 21 26 25 25 26 27 27 18 31 31 25 16 21 16 10 13 11 7

г 2-2

Новара (19) - Варезе (18) Новара x Пескара - Палермо - Модена + Јуве Стабија - Емполи Бари -

+-

Новара - Варезе БХ

гости

сер.


8

НОРВЕШКА 1

23 мај 2014

ФИКС на колото

Лилестром - Стабек

Хаугесун (16) - Молде (1) Г Д Г Д Г Г Д

Хаугесун + Бран - Олесун - Бодо/Глимт - Од-Гренланд x Санднес Стромсгодсет Сарпсборг 08

2013

1-1, 5-1 петок

3+

Лилестром (8) - Стабек (3)

Молде Д + Старт Г + Розенборг Д x Стромсгодсет Г + Лилестром Д + Викинг Д Бран Г Бодо/Глимт Меѓусебни дуели 2012 0-1, 2-0 2011 1-3, 5-0 2010 19 ч. Реален тип 3-1 (2-1) 1-2 (0-1) 1-2 (0-2) 1-2 (0-1) 0-0

2-0 (1-0) 2-0 (1-0) 2-2 (1-0) 2-1 (2-1) 1-0 (0-0)

1-2, 1-2

Г Д Г Д Г Г Д

Лилестром + Бодо/Глимт + Сондал + Од-Гренланд - Молде x Волеренга Розенборг Стромсгодсет

2012

2

6-0, 1-4 сабота

Викинг (4) - Бодо/Глимт (9)

Стромсгодсет (2) - Розенборг (7)

Стабек Г - Санднес Д - Волеренга Д + Сарпсборг 08 Г + Розенборг Д + Стромсгодсет Д Старт Г Викинг Меѓусебни дуели 2011 1-1, 7-0 2010 1-2, 0-0 2009 15:30 ч. Реален тип 2-1 (1-1) 2-0 (1-0) 2-0 (2-0) 1-2 (1-2) 2-2 (1-1)

1-2 (0-1) 0-3 (0-2) 3-2 (3-0) 3-1 (1-0) 2-1 (1-0)

1-2, 1-1

3+

Бодо/Глимт 2-1 (1-0) Д - Лилестром 1-2 (1-1) Г + Олесун 1-1 (0-0) Г - Стромсгодсет 0-2 (0-2) Д x Од-Гренланд 1-1 (0-1) Д + Хаугесун 2-1 (2-0) Г x Волеренга 2-2 (0-1) Г + Бран 2-1 (1-0) Д x Санднес 0-1 (0-0) Д + Старт 2-1 (1-1) Г - Молде Г Санднес Г Сарпсборг 08 Д Стабек Д Молде Меѓусебни дуели 2009 0-2, 3-2 2008 2-3, 2-0 2005 3-0, 2-1 2004 2-2, 1-1 недела 18 ч. Реален тип 1

Олесун (14) - Сарпсборг 08 (10)

Стромсгодсет Розенборг 0-3 (0-1) Г + Сондал 2-1 (1-1) - Волеренга 2-0 (2-0) Д - Молде 0-2 (0-1) + Бодо/Глимт 2-2 (0-1) Г + Санднес 2-0 (1-0) x Молде 4-1 (2-0) Д - Стабек 1-3 (0-1) + Сарпсборг 08 1-2 (0-1) Г x Сарпсборг 08 1-1 (1-0) - Стабек Хаугесун Д Лилестром Лилестром Г Старт Меѓусебни дуели 2013 2-2, 0-1 2012 2-1, 3-3 2011 3-1, 0-2 2010 1-1, 0-3 сабота 18 ч. Реален тип ГГ

Г Д Г Д Г Д Г

Старт (12) - Од-Гренланд (5)

Викинг

Д Г Д Д Г Г Д

Олесун - Викинг + Хаугесун - Бран x Сондал - Од-Гренланд Волеренга Санднес

2013

Од-Гренланд 0-2 (0-1) Д + Сарпсборг 08 2-0 (1-0) Г - Молде 1-1 (1-0) Г x Викинг 1-1 (0-0) Д x Бран 1-2 (0-0) Д - Лилестром 0-2 (0-2) Г - Сондал 2-2 (0-1) Г + Хаугесун 2-1 (1-0) Д x Волеренга 1-2 (1-1) Д + Олесун 2-1 (2-0) Г - Бодо/Глимт Д Сондал Г Стабек Д Розенборг Г Бран Меѓусебни дуели 2013 0-1, 1-0 2011 1-3, 2-0 2010 1-2, 1-1 2009 2-1, 1-1 недела 18 ч. Реален тип БХ

Д Г Д Г Д Г Д

Сондал - Розенборг - Лилестром + Старт x Олесун + Бран Од-Гренланд Волеренга

2013

Санднес 1-2 (1-1) Д + Стабек 0-2 (0-1) Г - Сарпсборг 08 2-1 (0-0) Д - Розенборг 2-2 (1-0) Г x Викинг 2-1 (2-0) Д x Хаугесун Д Бодо/Глимт Г Олесун Меѓусебни дуели 2012 1-3, 0-0 2010 0-1, 0-0 2008 18 ч. Реален тип

2-1, 3-1 недела

Сарпсборг 08 Г - Од-Гренланд Д + Санднес Г - Стабек Г - Стромсгодсет Д x Розенборг Д Викинг Г Хаугесун Меѓусебни дуели 2011 2-0, 0-2 2006 1-1, 6-2 15:30 ч. Реален тип

3-1, 2-0 недела

Сондал (11) - Санднес (15)

Старт

+ -

Погоден фикс: 3/6

1-2 (0-1) 2-1 (1-0) 0-1 (0-1) 2-2 (0-1) 1-2 (0-2)

0-2 (0-1) 2-1 (1-1) 2-3 (0-3) 1-4 (0-2) 1-1 (0-1)

1

Бран (13) - Волеренга (6) Бран 2-1 (1-0) 1-2 (1-1) 0-2 (0-1) 2-2 (1-0) 0-0

1-1, 0-3

ГГ

Д Г Г Д Г Г Д

- Хаугесун x Старт + Олесун - Бодо/Глимт - Сондал Молде Од-Гренланд

2013

3-4, 3-1 недела

Волеренга Д + Стромсгодсет 3-0 (1-0) Г + Стабек 3-0 (2-0) Д x Викинг 1-1 (1-0) Г x Старт 2-2 (1-0) Д x Лилестром 2-2 (1-1) Д Олесун Г Сондал Меѓусебни дуели 2012 1-1, 1-2 2011 1-4, 2-0 2010 0-1, 1-1 19 ч. Реален тип 3+ 1-3 (1-2) 1-1 (0-1) 1-0 (1-0) 1-2 (0-1) 1-2 (0-2)

Статистика - Норвешка 1 Одиграни натпревари

80

Победа на домаќини

36 (45,00%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

48 (60,00%)

Постигнати голови

231

Нерешено

22 (27,50%)

0-1 гол

6 (7,50%)

4-6 голови

19 (23,75%)

Просек гол по натпревар

2,89

Победа на гости

22 (27,50%)

0-2 голови

32 (40,00%)

7+ голови

1 (1,25%)

Дополнителна статистика

1. Q 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.  14.  15.  16.

Молде Стромсгодсет Стабек Викинг Од-Гренланд Волеренга Розенборг Лилестром Бодо/Глимт Сарпсборг 08 Сондал Старт Бран Олесун Санднес Хаугесун

Вкупно 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

8 6 6 4 5 4 4 4 4 3 3 2 2 1 1 1

1 2 0 5 2 4 4 3 2 3 2 3 2 4 4 3

1 2 4 1 3 2 2 3 4 4 5 5 6 5 5 6

22 20 17 13 13 18 18 14 16 15 14 13 11 9 9 9

Дома 7 12 15 8 12 12 14 10 17 18 19 18 19 14 19 17

25 20 18 17 17 16 16 15 14 12 11 9 8 7 7 6

5 5 6 4 5 5 5 5 6 5 5 4 4 5 6 5

4 5 4 1 4 3 2 2 3 3 2 1 1 0 1 0

1 0 0 3 0 2 1 1 2 2 1 2 0 2 3 2

0 0 2 0 1 0 2 2 1 0 2 1 3 3 2 3

12 14 10 5 8 12 10 7 12 10 7 6 5 5 5 4

Гости 3 4 9 3 5 4 9 4 9 3 8 6 7 8 8 9

13 15 12 6 12 11 7 7 11 11 7 5 3 2 6 2

5 5 4 6 5 5 5 5 4 5 5 6 6 5 4 5

4 1 2 3 1 1 2 2 1 0 1 1 1 1 0 1

0 2 0 2 2 2 3 2 0 1 1 1 2 2 1 1

1 2 2 1 2 2 0 1 3 4 3 4 3 2 3 3

10 6 7 8 5 6 8 7 4 5 7 7 6 4 4 5

дал 2.00

при. 0.80

4 8 6 5 7 8 5 6 8 15 11 12 12 6 11 8

12 5 6 11 5 5 9 8 3 1 4 4 5 5 1 4

60 0 60 0 80 20 60 80 40 40 100 40 40 20 60 60 60 60 2.80

0.80

1.20

1.60

-1

67 25 33 25 33 25 83 100 17 25 67 50 50 50 50 100 50 100 1.67

1.50

1.75

1.50

+3

25 33 25 17 25 17 25 33 25 17 50 50 0 17 50 50 25 33 1.25

0.75

1.33

0.83

-1

40 20 40 20 40 20 60 40 0

0 80 20 20 20 60 80 60 40 1.60

1.00

1.00

1.40

+2

40 20 0 40 40 40 80 60 40 20 80 40 80 40 60 40 40 20 2.40

0.80

1.20

1.60

=3

40 20 0 20 20 40 60 40 60 20 60 60 40 60 60 80 60 40 2.00

1.80

1.60

1.00

=1

40 20 20 40 20 60 40 40 20 20 40 60 40 40 40 60 40 40 1.40

0.80

1.40

1.20

=1

17 25 67 25 100 50 83 75 33 25 67 25 50 25 100 75 83 75 2.00

1.50

1.00

2.00

+3

20 0 40 20 40 60 60 60 0 60 60 20 40 0 60 80 20 60 2.00

0.60

1.00

3.00

=1

20 20 40 20 60 40 80 80 20 40 40 60 0 40 100 40 80 40 1.40

1.60

1.40

2.20

+1

0 17 25 33 25 33 50 67 50 17 50 33 0 17 75 83 50 67 1.50

1.50

1.17

2.00

-1

0 17 50 50 50 50 75 50 25 17 25 17 0 17 75 67 75 33 1.25

1.75

1.00

2.00

-2

0 20 20 40 0 40 60 40 20 0 20 20 0 20 80 60 60 40 1.00

1.60

0.80

1.20

-1

17 0

0 25 17 25 33 100 17 50 17 25 17 25 67 75 33 75 0.83

1.33

1.00

2.75

=2

0 20 20 60 20 60 60 60 0 40 0 20 0 20 80 60 40 60 0.80

1.80

1.00

1.60

=1

г 2-2

Тим

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 40 80 20 20 40 40 40 60 40 20 80 80 60 60 40 60 40 60 2.40 0.60

д 1-1

Норвешка 1

гости

сер. +2


9 НОРВЕШКА 2

23 мај 2014

ФИКС на колото

Сандефјорд - Стромен

Фредрикштад (12) - Брине (13)

Алта (11) - Хенефос БК (14)

Фредрикштад Брине 0-0 Д - Сандефјорд x Уленсакер/Хиса 0-1 (0-0) Г + Хамкам - Алта 1-4 (0-3) Д x Ход - Ранхајм 2-0 (1-0) Г - Уленсакер/Хиса + Нест Сотра 0-0 Д - Кристијансунд x Мјондален Стромен Г Хенефос БК Хенефос БК Д Стромен Меѓусебни дуели 2013 4-0, 1-2 2010 2-2, 3-0 недела 15 ч. Реален тип

Д Г Г Д Г Г Д

1-3 (0-1) 2-0 (1-0) 2-2 (2-2) 0-1 (0-1) 1-3 (1-2)

Г Д Г Д Г Д Г

Алта + Берум + Фредрикштад - Мјондален - Стромен x Тромсдален Хамкам Уленсакер/Хиса

2011

3+

1-4, 0-2 недела

Кристијансунд (7) - Тромсдален (10) Г Д Г Д Г Г Д

Кристијансунд 3-3 (1-0) x Стромен 4-1 (2-0) + Хенефос БК 1-2 (0-1) - Берум 0-3 (0-0) - Ранхајм 3-1 (2-1) + Брине Тромсо Нест Сотра недела 18 ч.

Д Г Д Г Д Г Д

Тромсдален x Тромсо - Нест Сотра + Хамкам - Сандефјорд x Алта Ранхајм Мјондален Реален тип

1 Хамкам (16) - Берум (4)

Хенефос БК Д - Нест Сотра 0-1 (0-0) Г - Кристијансунд 1-4 (0-2) Д - Сандефјорд 2-3 (1-1) Г x Ход 0-0 Д + Хамкам 2-0 (0-0) Д Брине Г Фредрикштад Меѓусебни дуели 2009 0-2, 0-1 2008 0-2, 0-2 2005 1-1, 0-4 18 ч. Реален тип БХ 3-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-4 (1-3) 0-2 (0-1) 0-0

Г Д Г Д Г Г Г

Хамкам - Ранхајм - Брине - Тромсдален - Мјондален - Хенефос БК Алта Сандефјорд

2012

3-1, 2-1 недела

Уленсакер/Хиса (15) - Ранхајм (6) 0-0 0-4 (0-0) 2-1 (1-1) 1-2 (1-0) 0-0

1

Берум Д - Алта Г - Сандефјорд Д + Кристијансунд Г - Тромсо Д + Уленсакер/Хиса Д Ход Г Ранхајм Меѓусебни дуели 2003 2-0, 1-0 18 ч. Реален тип 0-2 (0-1) 0-2 (0-1) 1-2 (1-1) 1-2 (0-2) 0-2 (0-0)

Ход (8) - Нест Сотра (5) Г Д Г Д Г Г Д

0-3 (0-1) 0-1 (0-1) 2-1 (1-0) 2-5 (1-2) 3-1 (2-1)

Уленсакер/Хиса Ранхајм 0-0 Д + Хамкам x Фредрикштад 0-1 (0-0) Г x Тромсо - Мјондален 3-5 (1-3) Д + Фредрикштад - Стромен 1-0 (1-0) Г + Кристијансунд + Брине 1-3 (1-2) Д + Ход - Берум Нест Сотра Д Тромсдален Алта Д Берум Меѓусебни дуели 2013 0-2, 1-3 2012 1-0, 0-3 недела 18 ч. Реален тип

2-0 (1-0) 1-1 (1-1) 4-1 (3-0) 3-0 (0-0) 1-0 (0-0)

Г Д Г Д Г Г Д

Сандефјорд + Брине + Берум + Хенефос БК + Тромсдален + Нест Сотра Мјондален Хамкам

2013

2

Стромен Д x Кристијансунд Г x Ход Д + Уленсакер/Хиса Г + Алта Д - Тромсо Д Фредрикштад Г Брине Меѓусебни дуели 2012 1-0, 1-1 2011 2-1, 3-0 18 ч. Реален тип

1-1, 0-0 недела

3-1 (1-0) 1-0 (1-0) 3-2 (1-1) 2-1 (0-1) 4-0 (3-0)

3-1 (2-1) 1-1 (0-0) 2-2 (2-2) 0-0 0-1 (0-0)

Г Д Д Г Д Д Г

18 ч.

Нест Сотра + Хенефос БК + Тромсдален + Тромсо - Фредрикштад - Сандефјорд Уленсакер/Хиса Кристијансунд Реален тип

1-0 (0-0) 4-0 (0-0) 2-1 (1-1) 0-2 (0-1) 0-4 (0-3)

БХ

2

Тромсо (2) - Мјондален (3)

Сандефјорд (1) - Стромен (9)

Г Д Г Д Г Г Д

Ход + Мјондален x Стромен x Брине x Хенефос БК - Ранхајм Берум Тромсо недела

Г Д Г Д Г Д Г

3-3 (0-1) 1-1 (0-0) 5-3 (3-1) 2-0 (1-0) 0-3 (0-1)

Тромсо x Тромсдален x Ранхајм - Нест Сотра + Берум + Стромен Кристијансунд Ход понеделник

0-0 1-1 (1-1) 1-2 (1-1) 5-2 (2-1) 3-0 (1-0)

19 ч.

Д Г Д Г Д Д Г

Мјондален - Ход + Уленсакер/Хиса + Алта + Хамкам x Фредрикштад Сандефјорд Тромсдален Реален тип

1-3 (1-2) 1-0 (0-0) 4-1 (3-1) 2-1 (2-0) 0-0

БХ

1

Статистика - Норвешка 2 Одиграни натпревари

72

Победа на домаќини

35 (48,61%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

38 (52,78%)

Постигнати голови

194

Нерешено

15 (20,83%)

0-1 гол

20 (27,78%)

4-6 голови

19 (26,39%)

Просек гол по натпревар

2,69

Победа на гости

22 (30,56%)

0-2 голови

34 (47,22%)

7+ голови

3 (4,17%)

Дополнителна статистика

1. Q 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.  14.  15.  16.

Сандефјорд Тромсо Мјондален Берум Нест Сотра Ранхајм Кристијансунд Ход Стромен Тромсдален Алта Фредрикштад Брине Хенефос БК Уленсакер/Хиса Хамкам

Вкупно 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9

7 6 6 5 5 4 4 3 3 3 3 3 2 2 1 0

1 2 2 1 0 2 2 4 3 3 2 2 2 2 1 1

1 1 1 3 4 3 3 2 3 3 4 4 5 5 7 8

18 17 18 17 14 13 13 12 16 9 10 6 11 11 6 3

Дома 7 6 8 18 13 8 13 8 18 12 12 9 15 16 16 15

22 20 20 16 15 14 14 13 12 12 11 11 8 8 4 1

4 4 5 5 5 5 4 4 5 5 4 4 5 5 4 4

3 3 3 4 3 3 3 1 2 3 2 2 1 1 1 0

0 1 1 0 0 1 0 3 2 2 1 1 1 1 0 1

1 0 1 1 2 1 1 0 1 0 1 1 3 3 3 3

4 8 12 11 10 9 6 5 12 7 6 4 7 6 1 1

Гости 2 3 5 9 8 4 4 2 11 3 4 3 10 8 4 5

9 10 10 12 9 10 9 6 8 11 7 7 4 4 3 1

5 5 4 4 4 4 5 5 4 4 5 5 4 4 5 5

4 3 3 1 2 1 1 2 1 0 1 1 1 1 0 0

1 1 1 1 0 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 0

0 1 0 2 2 2 2 2 2 3 3 3 2 2 4 5

14 9 6 6 4 4 7 7 4 2 4 2 4 5 5 2

дал 2.80

при. 1.00

5 3 3 9 5 4 9 6 7 9 8 6 5 8 12 10

13 10 10 4 6 4 5 7 4 1 4 4 4 4 1 0

+6

25 60 25 40 50 40 25 60 25 20 25 60 25 60 50 40 25 40 2.00

0.75

1.80

0.60

+2

60 25 40 25 60 25 80 50 80 0 60 50 60 0 60 75 60 50 2.40

1.00

1.50

0.75

=1

60 0 40 25 40 50 100 75 40 50 80 75 60 50 80 75 80 75 2.20

1.80

1.50

2.25

+1

20 25 60 0 60 0 100 50 60 0 60 25 40 25 60 50 60 50 2.00

1.60

1.00

1.25

-2

40 0 20 50 20 25 40 25 20 0 40 25 40 0 60 25 40 0

1.80

0.80

1.00

1.00

+3

25 20 0 20 25 20 50 80 25 40 25 40 25 40 25 60 25 60 1.50

1.00

1.40

1.80

+1

0 40 0 60 0 40 25 60 0 40 25 40 0 20 50 60 0 60 1.25

0.50

1.40

1.20

-1

20 25 0

0 40 0 80 50 60 25 80 25 40 25 60 50 60 25 2.40

2.20

1.00

1.75

-1

20 0 20 0 40 0 60 50 20 25 60 0 40 0 60 50 60 25 1.40

0.60

0.50

2.25

=1

25 20 25 20 25 20 50 60 25 20 50 20 25 20 25 20 25 20 1.50

1.00

0.80

1.60

=1

50 20 0 40 0 20 25 20 0 20 50 0 50 0 25 20 25 20 1.00

0.75

0.40

1.20

=1

0 25 40 25 40 25 80 25 60 25 40 25 0 25 80 50 80 25 1.40

2.00

1.00

1.25

-2

0

0 20 25 40 50 40 50 40 50 40 25 20 25 60 50 40 50 1.20

1.60

1.25

2.00

+1

25 0 25 20 0 60 0 60 0 60 0 20 0 20 0 60 0 60 0.25

1.00

1.00

2.40

-1

0

1.25

0.40

2.00

-6

г 2-2

Тим

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 50 60 75 40 0 60 25 80 0 80 25 100 0 100 25 60 25 60 1.00 0.50

д 1-1

Норвешка 2

0 50 40 25 40 25 40 0 20 0

0

0

0 25 40 25 40 0.25

гости

сер.


10 ПОЛСКА

23 мај 2014

ФИКС на колото

Лех П. - Погон Шчечин

Краковија Краков (6) - Корона Кјељце (4)

Пјаст Гливице (3) - Заглембје Љубин (8)

Висла Краков (5) - Гурник Забже (6)

Краковија Краков Корона Кјељце 0-1 (0-0) Д + Краковија Краков 1-0 (0-0) Г - Корона Кјељце 0-1 (0-0) Д x Виѓев Лоѓ 2-2 (0-2) Д - Подбескидзе 0-2 (0-1) Г x Заглембје Љубин 0-0 Г - Виѓев Лоѓ 1-5 (0-2) Д + Подбескидзе 3-2 (1-1) Д - Пјаст Гливице 2-1 (1-0) Д - Пјаст Гливице 0-1 (0-0) Г + Заглембје Љубин Г Јагелонија Б. Г Шлонск Вроцлав Д Јагелонија Б. Д Шлонск Вроцлав Меѓусебни дуели 13/14 0-1, 1-2 11/12 0-0, 1-2 10/11 3-0, 0-1 09/10 3-0, 1-1 петок 18 ч. Реален тип БХ

Пјаст Гливице Заглембје Љубин 1-1 (1-0) Д - Легија 1-3 (0-3) Г x Јагелонија Б. 3-4 (1-2) Г - Шлонск Вроцлав 0-1 (0-0) Г - Јагелонија Б. 0-0 Д x Корона Кјељце 0-0 Д x Шлонск Вроцлав 5-1 (2-0) Г - Јагелонија Б. 0-1 (0-1) Г + Краковија Краков 1-0 (0-0) Д - Краковија Краков 1-2 (0-1) Г + Корона Кјељце Г Подбескидзе Г Виѓев Лоѓ Д Подбескидзе Д Виѓев Лоѓ Меѓусебни дуели 13/14 2-0, 2-1 12/13 1-1, 1-2 09/10 1-1, 4-1 03/04 0-1, 0-2 петок 20:30 ч. Реален тип 1

Висла Краков Гурник Забже 0-1 (0-1) Д - Лех П. 0-3 (0-2) Д - Подбескидзе 0-3 (0-2) Г x Погон Шчечин 2-2 (1-2) Г - Лех П. 5-0 (3-0) Д + Рух Хожув 2-0 (2-0) Д + Погон Шчечин 0-5 (0-3) Г - Лех П. 1-2 (1-1) Г - Легија 2-2 (2-2) Д - Легија 2-3 (1-1) Г x Рух Хожув Г Завиша Б. Г Лехија Гдањск Д Завиша Б. Д Лехија Гдањск Меѓусебни дуели 13/14 2-3, 0-0 12/13 1-0, 1-3 11/12 0-2, 0-1 10/11 0-2, 0-1 сабота 13 ч. Реален тип 1

Легија (1) - Рух Хожув (3)

Завиша Б. (8) - Лехија Гдањск (4)

Легија + Заглембје Љубин + Завиша Б. + Лехија Гдањск + Висла Краков + Гурник Забже Погон Шчечин Лех П.

Рух Хожув 3-1 (3-0) Г + Завиша Б. 3-0 (1-0) Г 2-0 (0-0) Д x Лехија Гдањск 0-0 Д 1-0 (0-0) Г - Гурник Забже 0-2 (0-2) Г 5-0 (3-0) Д + Завиша Б. 3-1 (0-0) Д 3-2 (1-1) Д x Висла Краков 2-2 (2-2) Г Г Лех П. Г Д Д Погон Шчечин Меѓусебни дуели 13/14 2-0, 1-2 12/13 0-0, 3-0 11/12 2-0, 1-0 10/11 2-3, 0-1 недела 15:30 ч. Реален тип 1

Лехија Гдањск Г - Шлонск Вроцлав Г x Рух Хожув Д - Легија Г + Погон Шчечин Д + Лех П. Д Висла Краков Г Гурник Забже Меѓусебни дуели 13/14 0-3, 1-1 06/07 0-3, 2-1 05/06 0-0, 2-0 недела 18 ч. Реален тип Д Г Д Г Г Д Г

Завиша Б. - Рух Хожув - Легија - Лех П. - Рух Хожув + Погон Шчечин Гурник Забже Висла Краков

0-3 (0-1) 0-2 (0-0) 1-2 (0-1) 1-3 (0-0) 2-1 (0-1)

0-1 (0-0) 0-0 0-1 (0-0) 2-0 (2-0) 2-1 (2-1)

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Легија Лех П. Рух Хожув Лехија Гдањск Висла Краков Гурник Забже Погон Шчечин Завиша Б.

Вкупно 4 4 4 4 4 4 4 4

4 3 1 2 1 1 0 1

0 0 2 1 1 1 1 0

0 1 1 1 2 2 3 3

11 8 5 4 7 7 3 4

44 36 30 27 27 25 25 24

2 2 3 2 1 2 3 1

2 2 1 1 1 1 0 0

0 0 2 0 0 0 1 0

0 0 0 1 0 1 2 1

-

Лех П. (2) - Погон Шчечин (7) Г Д Г Д Г Д Г

Лех П. + Гурник Забже + Висла Краков + Завиша Б. + Гурник Забже - Лехија Гдањск Рух Хожув Легија

13/14

1-5, 1-2 сабота

Погон Шчечин Д + Виѓев Лоѓ 1-0 (0-0) Д x Гурник Забже 2-2 (2-1) Г - Висла Краков 0-5 (0-3) Д - Лехија Гдањск 0-2 (0-2) Д - Завиша Б. 1-2 (1-0) Д Легија Г Рух Хожув Меѓусебни дуели 12/13 2-0, 1-1 06/07 3-0, 3-1 05/06 0-0, 1-1 15:30 ч. Реален тип 1 3-0 (2-0) 3-0 (2-0) 2-1 (1-0) 2-1 (1-1) 1-2 (1-2)

Одиграни натпревари

272

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

720

0-1 гол

70 (25,74%)

Просек гол по натпревар

2,65

0-2 голови

140 (51,47%)

Победа на домаќини

125 (45,96%)

3+ голови

132 (48,53%)

Нерешено

81 (29,78%)

4-6 голови

74 (27,21%)

Победа на гости

66 (24,26%)

7+ голови

5 (1,84%)

2

Полска - - Плејаут

Дома 2 4 5 2 10 7 11 8

Погоден фикс: 10/22 -

Статистика - Полска

Полска - Плејоф Тим

+

1

7 5 5 2 5 4 3 1

Гости 0 1 3 2 0 3 6 2

6 6 5 3 3 3 1 0

2 2 1 2 3 2 1 3

2 1 0 1 0 0 0 1

0 0 0 1 1 1 0 0

0 1 1 0 2 1 1 2

4 3 0 2 2 3 0 3

Тим 2 3 2 0 10 4 5 6

6 3 0 4 1 1 0 3

1. Јагелонија Б. 2. Шлонск Вроцлав 3. Пјаст Гливице 4. Корона Кјељце 5. Подбескидзе 6. Краковија Краков 7. Виѓев Лоѓ 8. Заглембје Љубин

Вкупно 4 4 4 4 4 4 4 4

2 2 2 1 2 1 1 0

1 2 1 2 1 0 2 1

1 0 1 1 1 3 1 3

7 2 9 5 5 3 5 1

Дома 6 0 5 5 4 9 4 4

27 25 24 24 23 23 16 16

2 3 1 3 1 2 2 2

2 2 0 1 1 0 1 0

0 1 1 1 0 0 1 1

0 0 0 1 0 2 0 1

5 2 0 5 2 1 3 1

Гости 3 0 0 5 1 6 1 2

6 7 1 4 3 0 4 1

2 1 3 1 3 2 2 2

0 0 2 0 1 1 0 0

1 1 0 1 1 0 1 0

1 0 1 0 1 1 1 2

2 0 9 0 3 2 2 0

3 0 5 0 3 3 3 2

1 1 6 1 4 3 1 0

 


11 САД МЛС

23 мај 2014

ФИКС на колото

Канзас Сити - Торонто

Канзас Сити (3) - Торонто (8)

Њујорк (5) - Портланд тимберс (8)

Канзас Сити - Њу Ингланд + Колумбус + Монтреал - Филаделфија - Чикаго Вашингтон ДЦ Хјустон

Торонто 0-2 (0-0) Г + Колумбус Г 2-0 (1-0) Д - Колорадо Д 3-0 (2-0) Г - Далас Г 1-2 (0-0) Д - Њу Ингланд Д 1-2 (0-2) Д + Њујорк Г Д Колумбус Г Г Д Сан Хозе Меѓусебни дуели 2013 2-1, 3-0, 1-2 2012 2-1, 1-0, 2-0 2011 4-2, 0-0 2010 сабота 02:30 ч. Реален тип

2-0 (1-0) 0-1 (0-0) 1-2 (1-1) 1-2 (1-1) 2-0 (1-0)

1-0, 0-0

Д Г Г Д Г Г Д

2013

3-3 недела

Њу Ингланд (1) - Вашингтон ДЦ (2) Г Д Г Д Г Г Д

0-2 недела

Вашингтон ДЦ 1-1 (1-1) Д + Далас 4-1 (1-1) 2-0 (0-0) Г - Портланд тимберс 2-3 (1-2) 2-1 (1-1) Г + Филаделфија 1-0 (1-0) 5-0 (4-0) Д x Монтреал 1-1 (0-0) 5-3 (2-1) Д + Хјустон 2-0 (1-0) Д Канзас Сити Д Колумбус Меѓусебни дуели 2013 2-1, 2-1, 0-0 2012 1-2, 2-3, 1-2 2011 1-0, 2-1 01:30 ч. Реален тип БХ

Г Д Г Д Г Д Д

Колорадо - Сиетл + Лос Анџелес x Сан Хозе - Чивас УСА - Солт Лејк Хјустон Чикаго

2013

4-3 недела

Сан Хозе (7) - Хјустон (4) Сан Хозе + Чивас УСА - Ванкувер В. x Колорадо + Далас - Сиетл Далас Торонто

Сиетл 0-1 (0-0) Д + Колорадо 4-1 (1-0) Г 2-2 (0-1) Д + Филаделфија 2-1 (0-1) Д 2-2 (0-2) Д + Далас 2-1 (0-1) Г 3-2 (3-1) Г - Њу Ингланд 0-5 (0-4) Д 1-0 (1-0) Д + Сан Хозе 1-0 (1-0) Г Д Солт Лејк Г Г Г Чикаго Меѓусебни дуели 2013 4-1, 2-0, 2-3 2012 0-0, 0-2, 2-2 2011 1-3, 2-2 2007 2-2, 0-1, 3-1 недела 01 ч. Реален тип ГГ

1-0 (0-0) 2-3 (1-3) 0-0 2-1 (1-0) 0-1 (0-1)

4-1 (3-1) 1-0 (0-0) 2-5 (1-3) 1-0 (0-0) 0-2 (0-1)

0-1, 2-1

Г Д Г Д Г Г Г

Канзас Сити - Њу Ингланд + Колумбус + Монтреал - Филаделфија - Чикаго Вашингтон ДЦ Хјустон

2013

0-2

2-3, 1-0 среда

Њујорк Д + Хјустон Г x Колумбус Г + Далас Д - Чикаго Г - Торонто Г Њу Ингланд Д Торонто Меѓусебни дуели 2012 0-0, 2-0, 1-1 2011 2-0, 0-1 2010 02 ч. Реален тип 0-2 (0-0) 2-0 (1-0) 3-0 (2-0) 1-2 (0-0) 1-2 (0-2)

1-1 (1-0) 0-4 (0-1) 1-0 (1-0) 0-3 (0-2) 1-1 (0-0)

1

0-1, 0-3

1

Портланд тимберс Г - Солт Лејк 0-1 (0-0) Г x Хјустон 1-1 (1-1) Д + Вашингтон ДЦ 3-2 (2-1) Д x Лос Анџелес 1-1 (0-0) Д x Колумбус 3-3 (1-2) Д Ванкувер В. Г Солт Лејк Меѓусебни дуели 2014 1-1 2013 0-5, 1-1, 0-3 2012 1-0, 1-0 2011 0-1, 1-0 четврток 04:30 ч. Реален тип ГГ

Д Г Д Г Г Д Г

Чивас УСА - Сиетл - Сан Хозе - Хјустон + Колорадо x Далас Филаделфија Лос Анџелес

Тим 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Њу Ингланд Вашингтон ДЦ Канзас Сити Хјустон Њујорк Колумбус Чикаго Торонто Филаделфија Монтреал

Вкупно 11 11 11 13 12 11 10 8 13 10

6 5 5 5 3 3 2 4 2 1

2 3 2 2 5 4 6 0 5 4

3 3 4 6 4 4 2 4 6 5

19 16 16 16 18 13 19 9 15 8

20 18 17 17 14 13 12 12 11 7

4 7 6 7 5 5 5 4 6 5

3 4 3 4 2 1 1 2 1 1

1 2 2 1 2 2 3 0 3 2

0 1 1 2 1 2 1 2 2 2

9 12 9 11 12 4 8 4 7 4

Гости 0 7 3 10 8 6 8 3 9 8

10 14 11 13 8 5 6 6 6 5

7 4 5 6 7 6 5 4 7 5

0-2, 2-1

3+

Филаделфија Г - Монтреал 0-1 (0-1) Г - Сиетл 1-2 (1-0) Д - Вашингтон ДЦ 0-1 (0-1) Г + Канзас Сити 2-1 (0-0) Д - Њу Ингланд 3-5 (1-2) Г Чивас УСА Д Ванкувер В. Меѓусебни дуели 2013 4-1 2012 1-2 2011 1-1, 1-0 2010 1-0, 3-1 понеделник 02 ч. Реален тип ГГ

Г Г Г Г Д Г Д

Лос Анџелес x Ванкувер В. - Колорадо x Портланд тимберс - Хјустон + Далас Чикаго Чивас УСА

2-2 (1-0) 0-1 (0-1) 1-1 (0-0) 0-1 (0-0) 2-1 (2-0)

1-2 (1-1) 0-1 (0-0) 1-4 (1-3) 3-1 (0-0) 1-1 (0-0)

Одиграни натпревари

104

Постигнати голови

294

Просек гол по натпревар

2,83

Победа на домаќини

45 (43,27%)

Нерешено

33 (31,73%)

Победа на гости

26 (25,00%)

2+ п. п.

/

3+ голови

52 (50,00%)

0-1 гол

24 (23,08%)

4-6 голови

26 (25,00%)

0-2 голови

52 (50,00%)

7+ голови

4 (3,85%)

САД МЛС - Западна конференција

Дома 13 12 10 21 19 14 19 9 20 18

1-1 (0-1) 1-1 (1-1) 2-3 (2-0) 5-4 (1-2) 2-1 (2-0)

Статистика - САД МЛС

Чивас УСА (9) - Портланд тимберс (8) 4-0 (2-0) 1-1 (0-1) 1-0 (0-0) 4-5 (2-1) 0-2 (0-1)

1-1 (1-0) 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1) 3-3 (2-1)

Лос Анџелес (6) - Филаделфија (9)

Далас 1-0 (0-0) Д - Њујорк 0-1 (0-0) Д 2-2 (2-0) Г - Сиетл 1-2 (1-0) Д 3-2 (0-2) Г - Сан Хозе 1-2 (0-1) Г 5-2 (3-1) Д x Чивас УСА 1-1 (0-0) Г 2-1 (1-0) Г - Лос Анџелес 1-2 (0-2) Д Д Сан Хозе Г Г Д Колорадо Меѓусебни дуели 2013 1-1, 3-0, 0-2 2012 1-2, 3-2, 1-1 2011 2-0, 0-0 2010 1-1, 1-2, 2-0, недела 03:30 ч. Реален тип 1

САД МЛС - Источна конференција     

Чикаго Г x Монтреал Д x Њу Ингланд Д - Солт Лејк Г + Њујорк Д + Канзас Сити Д Лос Анџелес Г Колорадо Меѓусебни дуели 2013 3-0, 1-2, 0-1 2012 1-2, 1-2, 2-1 2011 2-3, 0-1 2010 недела 01:30 ч. Реален тип

Д Г Г Д Г Г Д

Колумбус x Њујорк - Канзас Сити - Хјустон - Ванкувер В. x Портланд тимберс Торонто Солт Лејк

Солт Лејк (2) - Далас (3) Солт Лејк + Портланд тимберс x Ванкувер В. + Чикаго + Хјустон + Колорадо Сиетл Колумбус

Канзас Сити (3) - Њујорк (5)

Хјустон Г + Чивас УСА Д + Колумбус Д - Солт Лејк Д + Лос Анџелес Г - Вашингтон ДЦ Г Колорадо Д Канзас Сити Меѓусебни дуели 2013 0-2 2012 0-1 2011 1-2, 2-0 2010 понеделник 04:30 ч. Реален тип

Д Г Д Д Г Г Г

Монтреал 1-4 (0-1) Д x Чикаго 1-0 (1-0) Г - Канзас Сити 0-0 Д + Филаделфија 1-3 (0-0) Д - Канзас Сити 1-2 (0-1) Г x Вашингтон ДЦ Д Њу Ингланд Д Вашингтон ДЦ Меѓусебни дуели 2012 3-2 03 ч. Реален тип

Колумбус (6) - Чикаго (7)

Ванкувер В. - Лос Анџелес x Лос Анџелес x Солт Лејк + Сан Хозе + Колумбус Портланд тимберс Филаделфија

Колорадо (5) - Монтреал (10)

Њу Ингланд x Чикаго + Канзас Сити + Торонто + Сиетл + Филаделфија Монтреал Њујорк

2014

Портланд тимберс 4-0 (2-0) Г - Солт Лејк 0-1 (0-0) 1-1 (0-1) Г x Хјустон 1-1 (1-1) 1-0 (0-0) Д + Вашингтон ДЦ 3-2 (2-1) 4-5 (2-1) Д x Лос Анџелес 1-1 (0-0) 0-2 (0-1) Д x Колумбус 3-3 (1-2) Г Чивас УСА Д Ванкувер В. Меѓусебни дуели 2012 3-2 2011 2-0, 3-3 01 ч. Реален тип ГГ

+ -

Погоден фикс: 5/9

Ванкувер В. (4) - Сиетл (1)

Њујорк + Хјустон x Колумбус + Далас - Чикаго - Торонто Њу Ингланд Торонто

1

1

3 1 2 1 1 2 1 2 1 0

1 1 0 1 3 2 3 0 2 2

3 2 3 4 3 2 1 2 4 3

10 4 7 5 6 9 11 5 8 4

Тим 13 5 7 11 11 8 11 6 11 10

10 4 6 4 6 8 6 6 5 2

1. Сиетл 2. Солт Лејк 3. Далас 4. Ванкувер В. 5. Колорадо 6. Лос Анџелес 7. Сан Хозе 8. Портланд тимберс 9. Чивас УСА

Вкупно 12 11 13 10 11 9 10 11 11

8 6 5 4 4 3 2 1 2

1 5 2 4 3 3 4 7 4

3 0 6 2 4 3 4 3 5

23 23 22 16 12 10 10 16 13

Дома 19 13 22 12 14 8 12 19 20

25 23 17 16 15 12 10 10 10

7 5 7 5 5 3 6 7 5

5 3 4 3 2 2 2 1 1

0 2 1 1 1 0 3 6 1

2 0 2 1 2 1 1 0 3

12 9 13 12 6 3 8 14 6

Гости 7 4 10 8 6 2 7 13 12

15 11 13 10 7 6 9 9 4

5 6 6 5 6 6 4 4 6

3 3 1 1 2 1 0 0 1

1 3 1 3 2 3 1 1 3

1 0 4 1 2 2 3 3 2

11 14 9 4 6 7 2 2 7

12 9 12 4 8 6 5 6 8

10 12 4 6 8 6 1 1 6

    


12 СЛОВЕНИЈА

23 мај 2014

ФИКС на колото Крка (9) - Триглав (10) Крка Домжале Марибор Заврч Целје Рудар Велење

Целје (8) - Горица (4)

Триглав Рудар Велење Копер Олимпија Љ. Марибор Целје

Д Г Д + Г Д - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1, 2-2, 0-1 07/08 0-3, 0-2, 0-2 01/02 2-2, 1-2 00/01 недела 17 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

x x -

0-0 0-4 (0-0) 1-2 (0-1) 2-2 (1-0) 2-4 (2-1)

+

Крка - Триглав БХ Целје

1-4, 3-0

БХ

+ x + -

Копер Олимпија Љ. Марибор Крка Триглав

-

Марибор (1) - Домжале (6)

Горица

Д + Заврч 4-0 (2-0) Г - Рудар Велење 2-3 (1-2) Д - Копер 0-1 (0-1) Г + Олимпија Љ. 2-0 (1-0) Д - Марибор 1-2 (0-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 0-5, 0-1, 0-2 12/13 2-3, 0-0 12/13 0-0, 1-1 11/12 0-0, 1-1, 1-2 недела 17 ч. Реален тип БХ Д Г Д Г Г -

0-1 (0-1) 0-3 (0-2) 5-2 (3-1) 1-2 (1-2) 0-1 (0-1)

Погоден фикс: 10/20 -

2-3 (1-3) 1-0 (0-0) 0-4 (0-2) 2-2 (0-1) 1-0 (1-0)

Марибор Олимпија Љ. Крка Целје Триглав Горица

Олимпија Љ. (7) - Заврч (5)

Домжале

Д x Крка 0-0 Г x Заврч 0-0 Д x Рудар Велење 0-0 Г x Копер 1-1 (1-1) Д - Олимпија Љ. 1-2 (0-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-1, 5-3, 1-0 12/13 1-1, 1-3 12/13 2-2, 2-1 11/12 2-0, 2-1, 4-1 недела 17 ч. Реален тип 1 Д Г Г Д Г -

+ + + + + -

Г Д Г Д Г -

2-0 (1-0) 4-0 (0-0) 4-0 (2-0) 2-1 (2-1) 2-1 (0-0)

+ -

Олимпија Љ. Марибор Целје Триглав Горица Домжале

13/14 1-3, 3-2, 1-2 недела

Заврч Г - Горица Д x Домжале Д + Крка Г + Рудар Велење Д - Копер - - Меѓусебни дуели 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 2-5 (1-3) 0-2 (0-1) 2-1 (0-0)

17 ч.

0-4 (0-2) 0-0 2-1 (1-0) 3-2 (2-0) 1-2 (0-1)

3+

Реален тип

Копер (2) - Рудар Велење (3) Копер

Рудар Велење Г + Триглав 1-0 (1-0) Д + Горица 3-2 (2-1) Г x Домжале 0-0 Д - Заврч 2-3 (0-2) Д + Крка 4-2 (1-2) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-0, 1-0, 0-1 12/13 4-1, 2-2 12/13 0-0, 1-0 11/12 1-0, 3-1, 1-0 недела 17 ч. Реален тип 1 + + + x + -

Целје Триглав Горица Домжале Заврч

3-2 (3-1) 3-0 (2-0) 1-0 (1-0) 1-1 (1-1) 2-1 (1-0)

Статистика - Словенија Одиграни натпревари

175

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

469

0-1 гол

47 (26,86%)

Просек гол по натпревар

2,68

0-2 голови

81 (46,29%)

Победа на домаќини

79 (45,14%)

3+ голови

94 (53,71%)

Нерешено

38 (21,71%)

4-6 голови

40 (22,86%)

Победа на гости

58 (33,14%)

7+ голови

6 (3,43%)

Дополнителна статистика

Тим

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.  9.  10.

Марибор Копер Рудар Велење Горица Заврч Домжале Олимпија Љ. Целје Крка Триглав

Вкупно 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35

24 20 18 15 16 10 11 10 7 6

4 6 9 10 5 14 6 7 7 8

7 9 8 10 14 11 18 18 21 21

78 49 54 48 56 47 35 30 28 34

Дома 31 35 30 32 60 36 54 56 64 71

76 66 63 55 53 44 39 37 28 26

17 17 18 18 18 18 17 17 17 18

10 11 12 8 11 6 6 6 4 5

4 4 0 5 3 7 3 3 5 4

3 2 6 5 4 5 8 8 8 9

42 24 37 33 31 28 19 15 16 19

Гости 22 12 20 14 21 15 23 22 28 28

34 37 36 29 36 25 21 21 17 19

18 18 17 17 17 17 18 18 18 17

14 9 6 7 5 4 5 4 3 1

0 2 9 5 2 7 3 4 2 4

4 7 2 5 10 6 10 10 13 12

36 25 17 15 25 19 16 15 12 15

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 47 50 18 39 35 33 65 56 41 22 76 56 47 44 71 22 59 22 2.47 1.29

дал 2.00

при. 0.50

+6

41 44 47 44 29 22 41 56 0 28 47 44 24 33 59 33 35 33 1.41

0.71

1.39

1.28

+1

50 18 33 35 33 24 67 24 39 0 56 24 50 24 44 47 44 18 2.06

1.11

1.00

0.59

+1

44 41 39 35 33 29 56 35 28 24 39 35 39 29 50 59 33 35 1.83

0.78

0.88

1.06

-1

50 24 44 35 39 53 72 88 28 41 56 35 33 35 61 71 56 59 1.72

1.17

1.47

2.29

-1

17 18 28 35 22 29 50 47 28 24 39 35 22 18 50 41 33 29 1.56

0.83

1.12

1.24

-1

35 6 59 33 47 22 47 50 24 28 29 28 12 11 29 50 24 44 1.12

1.35

0.89

1.72

+1

12 11 24 28 24 22 47 50 18 33 35 22 24 11 29 39 29 33 0.88

1.29

0.83

1.89

+1

12 0 41 28 24 28 47 61 29 22 29 11 24 0 35 44 24 39 0.94

1.65

0.67

2.00

-1

17 0 33 53 28 53 44 71 28 41 22 18 22 6 44 71 33 59 1.06

1.56

0.88

2.53

-2

д 1-1

Словенија 9 23 10 18 39 21 31 34 36 43

42 29 27 26 17 19 18 16 11 7

г 2-2

Г Д Г Д Г -

гости

сер.


13 ФИНСКА 1

23 мај 2014

ФИКС на колото

МиПа - КуПС

Хонка (6) - Мариехамн (8)

1

ВПС (5) - РоПС (11)

Хонка

Мариехамн 3-1 (2-1) Д - Јаро 1-3 (1-1) Д + Интер Т. 1-1 (0-0) Д + МиПа 2-1 (0-1) Д x Јаро 0-0 Г - Хелсинки 0-1 (0-0) Г x Сеинјоен ЈК 1-0 (0-0) Д x Интер Т. 2-2 (1-1) Д + Лахти 0-2 (0-0) Г - Сеинјоен ЈК 0-3 (0-2) Г - КуПС Д Лахти Г ВПС Д РоПС Г КуПС Меѓусебни дуели 2013 2-3, 4-1, 2-1 2012 1-1, 2-2, 0-0 2011 1-1, 2-0, 0-1 2010 2-2, 3-0 петок 17:30 ч. Реален тип БХ

ВПС Г Д Г Д Г Д Г

x МиПа - Хелсинки - Јаро x КуПС x Интер Т. Хонка Лахти

2014

2-0 петок

Сеинјоен ЈК (9) - Јаро (3) РоПС

Д - МиПа Г + ТПС Г - КуПС Д - Хелсинки Г - Лахти Д Јаро Г Хонка Меѓусебни дуели 2013 1-1, 0-0, 3-1 2011 2-1, 0-0, 1-1 2009 17:30 ч. Реален тип 1-1 (1-1) 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 1-1 (0-1) 0-0

0-1 (0-0) 2-0 (0-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0)

Д Г Д Г Д Г Д

Сеинјоен ЈК 2-0 (2-0) + КуПС 1-1 (1-0) x Лахти 0-0 x Хонка 0-2 (0-2) - ТПС 3-0 (2-0) + Мариехамн Хелсинки МиПа петок 17:30 ч.

Г Г Д Г Д Г Д

+ +

Погоден фикс: 2/4 МиПа (2) - КуПС (10)

Јаро + Мариехамн x Хонка + ВПС - МиПа + ТПС РоПС Хелсинки Реален тип

МиПа

КуПС Д - Лахти Г x Интер Т. Д + РоПС Г x ВПС Д + Хонка Г ТПС Д Мариехамн Меѓусебни дуели 2013 2-0, 2-0, 1-1 2012 0-2, 1-1, 2-1 2011 1-0, 0-2, 0-2 2010 петок 17:30 ч. Реален тип

Г Г Д Д Г Д Г

3-1 (1-1) 1-1 (0-0) 1-0 (0-0) 2-3 (2-0) 2-0 (1-0)

2

3-2, 2-0

1

+ РоПС - Мариехамн + ТПС + Јаро - Хелсинки Интер Т. Сеинјоен ЈК

1-0 (0-0) 1-2 (1-0) 4-1 (1-0) 3-2 (0-2) 0-4 (0-2)

0-2 (0-1) 1-1 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0) 2-0 (0-0)

1-2, 1-1

1

Лахти (4) - ТПС (12) Лахти

ТПС Г + Хелсинки Д - РоПС Г - МиПа Д + Сеинјоен ЈК Г - Јаро Д КуПС Г Лахти Меѓусебни дуели 2013 3-2, 2-1, 0-1 2012 1-0, 0-1, 2-0 2010 2-3, 1-3 2009 петок 17:30 ч. Реален тип + КуПС x Сеинјоен ЈК x Интер Т. - Хонка + РоПС Мариехамн ТПС

2-0 (1-0) 1-1 (0-1) 0-0 0-1 (0-0) 1-0 (0-0)

1-0 (1-0) 0-2 (0-0) 1-4 (0-1) 2-0 (2-0) 0-2 (0-1)

2-5, 2-4

Статистика - Финска 1 Одиграни натпревари

50

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

115

0-1 гол

16 (32,00%)

Просек гол по натпревар

2,30

0-2 голови

33 (66,00%)

Победа на домаќини

24 (48,00%)

3+ голови

17 (34,00%)

Нерешено

12 (24,00%)

4-6 голови

10 (20,00%)

Победа на гости

14 (28,00%)

7+ голови

1 (2,00%)

1

Дополнителна статистика

Тим

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.  12.

Хелсинки МиПа Јаро Лахти ВПС Хонка Интер Т. Мариехамн Сеинјоен ЈК КуПС РоПС ТПС

Вкупно 9 9 9 8 8 9 8 8 7 8 9 8

6 5 5 3 3 3 2 3 2 2 2 2

1 2 1 3 3 3 4 1 3 2 1 0

2 2 3 2 2 3 2 4 2 4 6 6

15 17 15 9 8 12 8 8 8 7 4 4

Дома 7 15 10 6 5 12 8 13 6 13 9 11

19 17 16 12 12 12 10 10 9 8 7 6

6 5 4 4 3 4 3 5 3 4 5 4

4 3 3 2 1 2 1 2 2 2 1 1

1 2 0 2 1 1 2 1 1 0 1 0

1 0 1 0 1 1 0 2 0 2 3 3

11 13 5 5 2 6 3 7 5 4 2 2

Гости 4 13 3 2 0 1 4 3 8 11 4 2 0 2 4 7 3 9 5 2 1 2 10 7 2 8 4 1 1 2 4 4 3 4 5 2 2 1 6 2 4 7 5 1 2 2 6 8 2 5 5 1 2 2 5 6 9 7 3 1 0 2 1 4 0 7 4 0 2 2 3 6 6 6 4 0 2 2 3 7 5 4 4 1 0 3 2 4 4 3 4 1 0 3 2 7

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 50 33 50 33 50 33 50 33 50 33 50 33 50 33 33 33 33 33 1.83 0.67

дал 1.33

при. 1.00

20 0 20 25 40 50 60 75 60 25 60 25 20 25 100 50 60 50 2.60

1.60

1.00

1.75

-1

25 20 25 20 25 60 25 60 0 60 50 60 25 40 25 80 25 60 1.25

0.75

2.00

1.40

+1

25 25 25 0 25 0 25 25 25 0 25 25 0 25 50 50 25 25 1.25

0.50

1.00

1.00

+1

0 20 0 20 0 20 0

0.67

1.00

1.20

0.40

=2

25 20 50 20 50 20 50 40 25 40 25 40 25 40 75 40 50 40 1.50

1.00

1.20

1.60

-1

0 20 33 60 33 60 33 40 0 40 33 40 33 20 67 40 33 40 1.00

0.67

1.00

1.20

=4

0

д 1-1

Финска 1 6 6 7 4 8 5 5 3 2 2 3 3

г 2-2

Г Д Д Г Д Г Д

0

0

0

0

0 20 0 20 33 20 0

0

0 33 40 33 60 33 40 0 60 0 20 0 60 0 60 0

67 0 67 50 67 50 33 25 0 0

0

0

0

25 25 50 25 25 0

0

0

0

0

0

0 25 0

0 25 0 25 25 0

0

сер. +4

1.40

1.80

0.33

1.33

-1

0 75 0 25 1.67

0.00

0.75

1.50

+1

0 25 75 25 25 1.00

1.50

0.75

1.75

+1

0 20 0

0.40

1.00

0.50

1.00

-3

0 25 0 25 0.50

1.00

0.50

1.75

-1

0 67 0 33 0

0 50 25 50 25 25 25 25 25 0

20 0 20 0

гости

0

0

0


14 ФИНСКА 2

23 мај 2014

ФИКС на колото

Џез - Илвес

ЈИПО (8) - Улу (4) ЈИПО - Сеинјоен ЈК + Викингит - Џез x ПК-35 - Илвес ХИФК Јиваскила ЈК

Џез (7) - Илвес (3)

Улу Г + ПК-35 Г + Џез Г x Хака Д x ХИФК Д x КТП Г ПК-35 Д Викингит Меѓусебни дуели 2013 2-0, 0-1, 0-1 2012 0-2, 2-3, 1-1 2011 1-1, 1-1 2009 петок 17:30 ч. Реален тип

Д Д Д Г Г Г Г

ГГ

0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 0-1 (0-0) 0-0 0-2 (0-1)

1-0 (0-0) 1-0 (1-0) 0-0 2-2 (2-1) 4-4 (1-3)

Илвес Д x КоТеПе Г - ПК-35 Г - ХИФК Д + Јиваскила ЈК Д + ЈИПО Д Хака Д КТП Меѓусебни дуели 2012 0-3, 1-2, 1-1 2011 1-2, 1-2 петок 17:30 ч. Реален тип

Д Г Д Г Г Д

1-0, 0-1

0-2

Џез - Улу + ЈИПО x Хака - Јиваскила ЈК - Викингит ПК-35

КТП (1) - Хака (2)

0-1 (0-1) 1-0 (0-0) 2-2 (1-1) 0-1 (0-1) -

2-2 (1-1) 1-2 (1-1) 0-2 (0-0) 4-1 (2-0) 2-0 (1-0)

ГГ

Хака Д + Викингит Д + Јиваскила ЈК Д x Улу Г x Џез Д + Викингит Г Илвес Д ХИФК Меѓусебни дуели 2013 1-1, 1-2, 1-0 2008 0-2, 1-1 2007 0-3, 1-2 2006 петок 17:30 ч. Реален тип

Д Д Г Г Д Г

КТП + ХИФК + ПК-35 + Викингит x Улу - Јиваскила ЈК Илвес

Јиваскила ЈК (9) - ХИФК (5)

2-0 (2-0) 2-1 (2-0) 4-0 (2-0) 4-4 (3-1) -

Г Д Г Д Г Д

3-1 (2-1) 2-0 (0-0) 0-0 2-2 (1-1) 5-0 (4-0)

Јиваскила ЈК 0-2 (0-0) - Хака 0-0 x Викингит 1-4 (0-2) - Илвес 1-0 (1-0) + Џез - КТП ЈИПО петок 17:30 ч.

Г Д Г Д Д Г

ХИФК - КТП + Илвес x Улу x ПК-35 - ЈИПО Хака Реален тип

0-2 (0-2) 2-0 (0-0) 2-2 (1-2) 1-1 (1-1) -

1

1-3, 0-2

БХ

Викингит (10) - ПК-35 (6) Викингит

ПК-35 Д - Улу Д + Илвес Г - КТП Д x ЈИПО Г x ХИФК Д Улу Г Џез Меѓусебни дуели 2013 0-2, 1-2, 1-2 2012 0-4, 4-0, 0-4 2011 0-0, 0-0 2010 петок 17:30 ч. Реален тип - Хака - ЈИПО x Јиваскила ЈК - КТП - Хака Џез Улу

1-3 (1-2) 0-1 (0-0) 0-0 0-4 (0-2) 0-5 (0-4)

Статистика - Финска 2

0-1 (0-0) 2-1 (1-1) 1-2 (0-2) 0-0 1-1 (1-1)

Одиграни натпревари

50

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

115

0-1 гол

16 (32,00%)

Просек гол по натпревар

2,30

0-2 голови

33 (66,00%)

Победа на домаќини

24 (48,00%)

3+ голови

17 (34,00%)

Нерешено

12 (24,00%)

4-6 голови

10 (20,00%)

Победа на гости

14 (28,00%)

7+ голови

1 (2,00%)

1-0, 0-0

2

Дополнителна статистика

 

Тим 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

КТП Хака Илвес Улу ХИФК ПК-35 Џез ЈИПО Јиваскила ЈК Викингит

Вкупно 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4

3 2 2 1 1 1 1 1 1 0

1 2 0 3 2 2 1 1 1 1

0 0 2 0 1 1 2 2 2 3

12 9 7 7 5 4 3 1 2 0

Дома 5 2 5 6 5 4 4 3 6 10

10 8 6 6 5 5 4 4 4 1

2 3 2 2 2 2 2 2 2 1

2 2 2 0 1 1 0 1 1 0

0 1 0 2 1 1 1 0 1 0

0 0 0 0 0 0 1 1 0 1

4 7 6 6 3 2 2 1 1 0

Гости 1 0 1 6 1 1 3 1 0 4

6 7 6 2 4 4 1 3 4 0

2 1 2 2 2 2 2 2 2 3

1 0 0 1 0 0 1 0 0 0

1 1 0 1 1 1 0 1 0 1

0 0 2 0 1 1 1 1 2 2

8 2 1 1 2 2 1 0 1 0

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 100 50 100 0 100 100 50 100 0 100 100 100 0 100 50 50 50 50 2.00 0.50

дал 4.00

при. 2.00

=1

33 0 33 0 33 100 33 100 33 100 67 100 33 100 0 100 0 100 2.33

0.00

2.00

2.00

+1

100 0

0.50

0.50

2.00

+2

3.00

3.00

0.50

0.00

=3

0

0 50 100 50 100 0 50 0 50 50 50 0 50 50 50 0 50 1.50

0.50

1.00

2.00

=2

0

0 50 100 50 100 50 50 0

0.50

1.00

1.50

=2

0

0 50 50 50 0 50 0 50 0 50 0 50 0 50 0 50 0

1.00

1.50

0.50

0.50

-1

0

0

д 1-1

Финска 2 4 2 4 0 4 3 1 2 6 6

4 1 0 4 1 1 3 1 0 1

г 2-2

Г Г Г Д Г Д Г

0 50 50 50 50 50 50 0 100 0 100 0 50 50 50 50 3.00

0 50 50 50 100 0 100 0 100 0 100 0 50 0 100 0 100 0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0.50

0.50

0.00

1.00

-1

0 50 0 50 0 50 0

0

0

0

0 50 0 50 0.50

0.00

0.50

3.00

+1

0 33 100 33 100 33 100 33 0

0

0

0

0

4.00

0.00

2.00

-2

0

0 0

0

сер.

0

50 0 50 0

0

0 50 0 50 0 50 100 50 50 1.00

гости

0

0.00


15 ШВЕДСКА 1

23 мај 2014

ФИКС на колото

Јефле - Ѓургарден БХ

Д Г Д Г Г Д Г

Атвидаберг (9) - Халмштад (14)

2012

1-0, 2-0 сабота

Еребро 4-1 (2-1) Д + Атвидаберг 0-0 Г - Калмар 3-1 (0-1) Д x Фалкенберг 1-0 (0-0) Г - Гетеборг 1-2 (0-1) Д x Јефле Д Ѓургарден Д Норчепинг Меѓусебни дуели 2011 3-0, 3-0 2010 0-3, 3-3 2009 16 ч. Реален тип

3-2 (3-0) 0-2 (0-1) 0-0 1-2 (1-1) 2-2 (0-1)

2-1, 1-0

Г Д Г Д Г Г Д

2013

1

2-0, 2-1 недела

1-4 (1-2) 1-2 (0-1) 2-2 (0-0) 1-3 (0-1) 3-0 (2-0)

Г Д Г Д Г Г Д

Фалкенберг - Гетеборг x Јефле x Еребро + Ѓургарден + Норчепинг Хелсингборг Халмштад

2008

0-2

2-2, 1-0 сабота

Норчепинг 1-0 (0-0) Д - Малме 1-2 (0-0) 0-0 Г - Бромапојкарна 0-3 (0-1) 1-1 (0-1) Д + Атвидаберг 2-1 (1-1) 2-1 (1-1) Г - Калмар 0-2 (0-0) 0-0 Д - Фалкенберг 0-3 (0-2) Д Јефле Г Еребро Меѓусебни дуели 2012 0-0, 1-2 2011 3-0, 2-2 2008 2-2, 4-0 17:30 ч. Реален тип 1

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.  14.  15.  16.

Малме Елфсборг Хекен Калмар АИК Гетеборг Ѓургарден Еребро Атвидаберг Хелсингборг Фалкенберг Норчепинг Јефле Халмштад Мјелби Бромапојкарна

Ѓургарден 0-2 (0-2) Д + Бромапојкарна 3-2 (2-0) Д - Калмар 1-1 (1-0) Г x Атвидаберг 1-1 (1-1) Г x Фалкенберг 1-1 (1-0) Д x Калмар 0-0 Д x Гетеборг 0-1 (0-0) Г - Фалкенберг 0-1 (0-0) Д - Елфсборг 2-2 (1-0) Д x Гетеборг 0-0 Г x Еребро Г Еребро Г Норчепинг Д Хекен Д Елфсборг Меѓусебни дуели 2013 1-1, 1-1 2012 0-1, 1-1 2011 1-1, 0-0 2010 2-2, 1-1 понеделник 19 ч. Реален тип БХ

7 6 6 5 5 4 3 3 3 3 3 3 1 2 2 1

1 2 1 4 3 5 5 4 4 2 2 2 5 2 2 2

1 2 3 1 2 1 2 3 3 5 5 5 4 6 6 8

18 17 23 15 17 13 14 13 13 11 9 8 12 11 10 10

Малме x Ѓургарден + Норчепинг - Хекен + Хелсингборг + Халмштад Елфсборг Бромапојкарна

22 20 19 19 18 17 14 13 13 11 11 11 8 8 8 5

5 4 5 5 6 5 5 5 5 5 5 5 5 5 4 6

3 4 4 2 3 3 2 2 3 2 2 2 1 2 1 1

1-2, 2-3

2

Г Д Г Д Г Г Д

Хелсингборг Д + Мјелби Г - АИК Д - Малме Г + Бромапојкарна Д x Атвидаберг Д Фалкенберг Г Гетеборг Меѓусебни дуели 2012 2-7, 1-1 2011 1-2, 0-1 2010 15 ч. Реален тип

+ Јефле + Еребро x Ѓургарден + Норчепинг - Хекен Халмштад Мјелби

2013

2-0 (2-0) 2-0 (1-0) 0-0 2-0 (0-0) 1-4 (1-2)

3-2, 1-1 недела

3-1 (0-0) 1-2 (0-1) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0) 0-0

0-0, 1-0

1

Статистика - Шведска АИК

Г x Хекен Д + Хелсингборг Г x Халмштад Д + Мјелби Д + Елфсборг Д Бромапојкарна Г Атвидаберг Меѓусебни дуели 2013 1-0, 1-0 2012 0-2, 4-0 2011 1-1, 0-2 2010 понеделник 19:05 ч. Реален тип

Д Г Д Г Д Г Г

2-2 (1-1) 2-1 (0-0) 1-2 (0-2) 1-0 (1-0) 3-1 (1-0)

2-2 (1-0) 2-1 (1-0) 2-2 (0-0) 2-1 (1-1) 2-1 (1-0)

1-0, 0-2

1

Одиграни натпревари

80

Постигнати голови

214

Просек гол по натпревар

2,68

Победа на домаќини

37 (46,25%)

Нерешено

23 (28,75%)

Победа на гости

20 (25,00%)

2+ п. п.

/

3+ голови

46 (57,50%)

0-1 гол

18 (22,50%)

4-6 голови

23 (28,75%)

0-2 голови

34 (42,50%)

7+ голови

0 (0,00%)

1 0 1 3 1 1 2 2 2 2 1 1 1 2 1 2

1 0 0 0 2 1 1 1 0 1 2 2 3 1 2 3

10 11 14 7 8 8 8 7 8 8 6 6 5 8 5 7

Гости 5 3 4 3 8 4 5 6 4 5 7 7 6 5 9 7

10 12 13 9 10 10 8 8 11 8 7 7 4 8 4 5

4 6 5 5 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 6 5

4 2 2 3 2 1 1 1 0 1 1 1 0 0 1 0

0 2 0 1 2 4 3 2 2 0 1 1 4 0 1 0

0 2 3 1 0 0 1 2 3 4 3 3 1 5 4 5

8 6 9 8 9 5 6 6 5 3 3 2 7 3 5 3

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 20 75 20 50 40 25 80 75 40 0 60 75 40 50 60 50 60 50 2.00 1.00

дал 2.00

при. 0.50

50 0 50 17 25 17 75 50 75 17 75 17 25 17 75 50 75 50 2.75

0.75

1.00

1.00

-1

40 40 40 40 60 60 80 80 60 60 100 60 60 20 60 80 60 80 2.80

0.80

1.80

2.00

+1

20 60 0 40 20 40 20 60 20 40 60 60 40 40 40 60 20 60 1.40

0.60

1.60

1.20

-1

33 25 33 0 33 0 67 100 0 75 50 100 50 50 83 100 67 100 1.33

1.33

2.25

1.75

+2

20 20 40 0 40 0 60 0 20 0 40 20 40 20 20 60 20 0

д 1-1

Дома 7 9 14 9 15 7 10 14 16 12 13 15 14 20 19 20

2-2 (0-1) 2-1 (2-0) 3-1 (1-1) 0-1 (0-0) 4-1 (2-1)

Дополнителна статистика

Вкупно 9 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 11

0-1 (0-0) 1-1 (0-1) 0-0 1-0 (0-0) 3-0 (2-0)

Калмар

Малме (1) - АИК (5)

Јефле

Шведска 1 Тим

Калмар (4) - Хелсингборг (10)

Хекен

Д x АИК Г + Малме Д + Бромапојкарна Г - Атвидаберг Д + Калмар Д Гетеборг Г Јефле Меѓусебни дуели 2007 0-1, 0-3 2004 1-3, 0-2 2003 16 ч. Реален тип

Јефле (13) - Ѓургарден (7)

Гетеборг + Фалкенберг x Елфсборг x Јефле + Еребро x Ѓургарден Хекен Хелсингборг

2013

Халмштад 2-3 (0-3) Г - Елфсборг 1-1 (1-1) Г - Мјелби 1-2 (1-1) Д x АИК 1-0 (0-0) Г - Малме 0-0 Д + Бромапојкарна Д Калмар Г Фалкенберг Меѓусебни дуели 2010 1-1, 0-4 16 ч. Реален тип

0-1, 0-0 сабота

Гетеборг (6) - Норчепинг (12) Д Д Г Д Г Г Д

Фалкенберг (11) - Хекен (3)

Атвидаберг - Еребро x Ѓургарден - Норчепинг + Хекен x Хелсингборг Мјелби АИК

2 6 10 6 7 3 5 8 12 7 6 8 8 15 10 13

12 8 6 10 8 7 6 5 2 3 4 4 4 0 4 0

г 2-2

Елфсборг (2) - Еребро (8) Елфсборг + Халмштад x Гетеборг + Мјелби + Јефле - АИК Малме Ѓургарден

+ +

Погоден фикс: 4/5

гости

сер. +2

1.60

0.80

1.00

0.60

=1

0 40 20 60 60 20 40 20 60 40 40 20 40 60 40 20 1.60

1.00

1.20

1.00

=1

20 0 20 40 20 40 60 60 40 20 40 40 0 40 60 80 60 60 1.40

1.20

1.20

1.60

=1

20 0 20 40 40 60 40 80 20 60 60 40 40 20 60 60 40 60 1.60

0.80

1.00

2.40

=1

0

1.00

0.60

1.40

=1

1.20

1.40

0.60

1.20

+2

0 40 20 20 0 60 20 40 20 1.20

1.40

0.40

1.60

-2

20 0 40 20 40 40 40 60 0 60 20 60 20 40 40 80 20 60 1.00

1.20

1.40

1.60

=1

20 0 60 40 60 40 80 100 20 40 60 0 40 0 60 60 60 60 1.60

1.00

0.60

3.00

+1

25 0 50 17 50 17 75 50 50 33 50 0 25 0 75 67 75 50 1.25

2.25

0.83

1.67

+1

17 0

1.17

0.60

2.60

-4

40 0

0 40 40 40 20 40 40 40 0 40 0 20 0 60 40 40 40 1.60

20 20 40 20 20 20 40 40 40 0 20 20 0 20 60 0 40 0 0 20 40 20 40 20 60 40 0

0 60 0 80 50 80 17 40 33 20 17 0 50 40 33 40 1.17


16 ШВЕДСКА 2

23 мај 2014

ФИКС на колото

Вернаму - Дегерфорс

Естерс (7) - Сириус (14) Г Д Г Д Г Г Д

Естерс - Вернаму + Јунгскиле x Хускварна + Сиријанска x Варберг Ландскрона Естерсундс

2007

Сундсвал (1) - Јунгскиле (5)

Сириус Д - Варберг Г + Дегерфорс Д x Естерсундс Г - ГАИС Д - Јенкепингс Седра Г Ландскрона Д Хамарби Меѓусебни дуели

1-2, 1-3 петок

2-3 (1-0) 2-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-0 (1-0) 2-2 (1-0)

2-3 (1-1) 3-1 (0-0) 1-1 (1-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0)

Д Г Д Д Г Г Д

Сундсвал + Хамарби + Асириска + Енгелхолм + Дегерфорс - Вернаму Хускварна Сиријанска

2013 19 ч.

1

Реален тип

1-0, 3-1 сабота

Асириска (15) - Сиријанска (10) Г Д Г Д Г Г Д

Асириска x Енгелхолм - Сундсвал - Вернаму - Јунгскиле x Хускварна Варберг Сириус

2010

2-0, 2-3 недела

1

Сиријанска 1-1 (1-1) Д + Естерсундс 1-3 (1-0) Г + ГАИС 0-1 (0-1) Д - Јенкепингс Седра 0-4 (0-0) Г - Естерс 0-0 Д - Хамарби Д Енгелхолм Г Сундсвал Меѓусебни дуели 2009 1-0, 0-1 2007 0-1, 3-0 18:30 ч. Реален тип

Хамарби (2) - Варберг (4)

Јунгскиле Д + Јенкепингс Седра 3-2 (1-0) Г - Естерс 0-2 (0-1) Д - Хамарби 0-1 (0-0) Г + Асириска 4-0 (0-0) Д + Енгелхолм 5-0 (2-0) Д Вернаму Д Дегерфорс Меѓусебни дуели 2011 1-3, 3-0 2010 3-2, 0-0 2009 0-3, 2-2 16 ч. Реален тип 1 3-1 (1-0) 3-1 (0-1) 4-3 (3-0) 4-1 (2-1) 0-1 (0-1)

Г Д Г Д Г Г Д

Хамарби - Сундсвал x Вернаму + Јунгскиле + Хускварна + Сиријанска Сириус Ландскрона

2013

1-0, 2-2 сабота

Вернаму (3) - Дегерфорс (16) 3-0 (3-0) 1-0 (0-0) 0-2 (0-1) 0-1 (0-1) 2-4 (1-1)

БХ

Варберг Д x Ландскрона Г - Естерсундс Д + ГАИС Г + Јенкепингс Седра Д x Естерс Д Асириска Г Енгелхолм Меѓусебни дуели 2012 2-2, 1-1 16 ч. Реален тип 1-3 (0-1) 2-2 (1-1) 1-0 (0-0) 3-1 (2-1) 4-2 (1-1)

Јенкепингс Седра (8) - Ландскрона (11) Јенкепингс Седра Ландскрона 2-3 (0-1) Д - Сиријанска 2-3 (1-1) - Јунгскиле 1-0 (1-0) Г x Варберг 1-1 (1-0) + Хускварна 2-0 (1-0) Г + Дегерфорс 1-0 (1-0) + Сиријанска 1-2 (1-1) Г - Естерсундс 2-3 (1-1) - Варберг 1-0 (0-0) Д + ГАИС 2-1 (1-1) + Сириус Естерсундс Д Сириус ГАИС Д Естерс Меѓусебни дуели 2013 3-1, 0-2 2012 2-3, 2-0 2011 0-1, 0-2 2010 4-1, 3-0 сабота 18:15 ч. Реален тип 1

Г Д Г Д Г Г Д

1-1 (0-1) 0-3 (0-1) 1-0 (1-0) 2-1 (1-1) 2-2 (0-1)

БХ

Енгелхолм (13) - Хускварна (6)

Вернаму + Естерс x Хамарби + Асириска x Енгелхолм + Сундсвал Јунгскиле Хускварна

Дегерфорс 3-2 (0-1) Д - Сириус Д 2-2 (1-1) Г + Енгелхолм Г 1-0 (1-0) Д - Ландскрона Д 2-2 (1-0) Г - Сундсвал Г 1-0 (1-0) Д x Естерсундс Д Д ГАИС Г Д Г Јунгскиле Меѓусебни дуели 2013 2-2, 1-1 2012 2-3, 1-6 2011 0-2, 0-0 понеделник 19 ч. Реален тип

1-3 (0-0) 4-1 (1-0) 0-1 (0-1) 1-4 (1-2) 2-2 (0-2)

1

Енгелхолм x Асириска - Дегерфорс - Сундсвал x Вернаму - Јунгскиле Сиријанска Варберг

Хускварна 1-1 (1-1) Д + ГАИС Д 1-4 (0-1) Г - Јенкепингс Седра Д 3-4 (0-3) Д x Естерс Г 2-2 (0-1) Г - Хамарби Д 0-5 (0-2) Д x Асириска Г Д Сундсвал Г Д Г Вернаму Меѓусебни дуели 2007 3-1, 3-0 2006 1-4, 2-3 понеделник 19 ч. Реален тип

ГАИС (12) - Естерсундс (9) Г Д Г Д Г Г Г

2-0 (1-0) 0-1 (0-1) 1-1 (0-1) 1-3 (1-2) 0-0

ГАИС - Хускварна - Сиријанска - Варберг + Сириус - Ландскрона Дегерфорс Јенкепингс Седра

2013 0-2, 1-3 понеделник

3+

Естерсундс Г - Сиријанска Д + Варберг Г x Сириус Д + Ландскрона Г x Дегерфорс Д Јенкепингс Седра Г Естерс Меѓусебни дуели 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0) 1-2 (1-1)

19:20 ч.

0-3 (0-3) 3-0 (1-0) 1-1 (0-1) 3-2 (1-1) 2-2 (2-0)

2

Реален тип

Статистика - Шведска 2 Одиграни натпревари

63

Победа на домаќини

25 (39,68%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

35 (55,56%)

Постигнати голови

184

Нерешено

16 (25,40%)

0-1 гол

18 (28,57%)

4-6 голови

26 (41,27%)

Просек гол по натпревар

2,92

Победа на гости

22 (34,92%)

0-2 голови

28 (44,44%)

7+ голови

1 (1,59%)

Дополнителна статистика

Шведска 2

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Сундсвал Хамарби Вернаму Варберг Јунгскиле Хускварна Естерс Јенкепингс Седра Естерсундс Сиријанска Ландскрона ГАИС Енгелхолм Сириус Асириска Дегерфорс

8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 7 8 8 7 8 8

6 5 4 4 4 3 3 3 2 3 2 2 2 2 1 1

0 1 4 3 2 3 2 1 3 0 2 2 2 1 3 3

2 2 0 1 2 2 3 4 3 5 3 4 4 4 4 4

17 18 13 11 15 10 13 9 11 11 9 6 13 12 6 10

Дома 8 10 8 10 7 8 11 9 13 16 11 9 23 10 13 18

18 16 16 15 14 12 11 10 9 9 8 8 8 7 6 6

4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 3 4 4 4 4 4

4 2 3 2 3 2 2 1 2 1 1 2 0 0 0 0

0 1 1 2 0 2 0 1 1 0 1 1 2 1 1 2

0 1 0 0 1 0 2 2 1 3 1 1 2 3 3 2

12 11 6 6 9 6 4 4 8 6 4 4 5 4 3 3

Гости 5 5 3 4 3 2 4 5 6 11 4 3 11 7 10 6

12 7 10 8 9 8 6 4 7 3 4 7 2 1 1 2

4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 3 4 4

2 3 1 2 1 1 1 2 0 2 1 0 2 2 1 1

0 0 3 1 2 1 2 0 2 0 1 1 0 0 2 1

2 1 0 1 1 2 1 2 2 2 2 3 2 1 1 2

5 7 7 5 6 4 9 5 3 5 5 2 8 8 3 7

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 75 25 25 50 50 0 75 25 75 25 75 50 75 25 75 25 75 25 3.00 1.25

дал 1.25

при. 0.75

3 5 5 6 4 6 7 4 7 5 7 6 12 3 3 12

6 9 6 7 5 4 5 6 2 6 4 1 6 6 5 4

-1

50 0 25 0 75 25 100 50 75 50 75 25 75 25 75 50 75 50 2.75

1.25

1.75

1.25

+3

50 25 50 25 0 50 25 75 25 75 25 75 0 50 50 75 25 75 1.50

0.75

1.75

1.25

+1

25 0 25 25 0 50 50 75 25 25 50 50 0 50 75 50 50 50 1.50

1.00

1.25

1.50

=1

50 0

0 25 25 25 50 50 50 50 50 50 50 25 25 25 25 25 2.25

0.75

1.50

1.00

+2

50 0 25 50 25 25 25 50 25 25 50 25 50 0 50 75 25 50 1.50

0.50

1.00

1.50

=1

50 0 25 0

0 25 25 75 0 75 25 75 25 75 25 100 25 75 1.00

1.00

2.25

1.75

=1

25 25 50 0 50 0 50 25 25 25 25 50 25 25 50 25 50 25 1.00

1.25

1.25

1.00

+1

25 0 25 25 50 50 75 50 50 25 50 25 50 0 75 50 50 25 2.00

1.50

0.75

1.75

=1

25 0 25 25 75 25 75 50 50 25 50 25 25 25 50 50 50 50 1.50

2.75

1.25

1.25

-3

0 25 33 50 67 50 67 50 33 50 67 25 67 25 67 75 67 50 1.33

1.33

1.25

1.75

+1

25 0 50 50 25 25 25 25 25 0 25 0

0 25 50 25 25 1.00

0.75

0.50

1.50

-1

0 25 0 50 75 75 100 75 75 25 75 0 25 100 75 75 75 1.25

2.75

2.00

3.00

-1

0 25 33 50 67 25 67 25 67 25 33 75 67 50 67 1.00

1.75

2.67

1.00

-2

0 25 0 50 0 25 75 25 75 0 25 25 25 25 50 50 50 25 0.75

2.50

0.75

0.75

=1

0 25 25 25 25 50 50 100 50 100 25 50 0 25 50 75 50 75 0.75

1.50

1.75

3.00

=1

0

г 2-2

Вкупно

д 1-1

  

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

0 33 0

0

гости

сер.


17 ШПАНИЈА СЕГУНДА

ФИКС на колото

Хирона - Мајорка

Спортинг Хихон (6) - Барселона Б (3) Спортинг Хихон Барселона Б 0-0 Д + Хирона Д x Мурсија 2-0 (1-0) Г + Лас Палмас Д + Луго 0-1 (0-1) Д - Кордоба Г - Алкоркон 2-1 (1-1) Г - Сабадел Д + Еркулес 1-1 (1-0) Д + Мурсија Г x Мирандес Д Алкоркон Г Сарагоса Д Тенерифе Г Еркулес Меѓусебни дуели 13/14 2-2 12/13 5-2, 0-3 98/99 0-4, 2-1 сабота 16 ч. Реален тип

2-1 (0-1) 2-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-2 (0-1) 4-0 (3-0)

ГГ

1-0 (0-0) 0-2 (0-1) 1-2 (1-2) 2-1 (0-1) 2-2 (2-0)

1-0, 0-3

1

Реал Мадрид Б 1-0 (1-0) Д - Еибар Г 1-1 (1-0) Г x Нумансија Д 1-0 (0-0) Д x Реал Хаен Г 1-2 (1-0) Г x Хирона Д 1-0 (1-0) Д + Лас Палмас Г Д Сабадел Г Д Г Мурсија Меѓусебни дуели 13/14 1-3 12/13 0-4, 1-0 недела 16 ч. Реален тип

Еибар + Реал Мадрид Б x Рекреативо У. + Мајорка x Понферадина x Ла Коруња Луго Нумансија

0-1 (0-1) 0-0 1-1 (0-0) 1-1 (0-0) 3-2 (3-1)

Г Д Г Д Г Г Д

Хирона - Барселона Б + Сарагоса + Тенерифе x Реал Мадрид Б - Рекреативо У. Понферадина Ла Коруња

13/14

1

0-2 недела

Понферадина 0-1 (0-0) Г - Луго Г 1-0 (0-0) Г + Ла Коруња Д 1-1 (0-0) Д + Алавес Г 3-1 (2-0) Г x Еибар Д 0-0 Д - Нумансија Г Д Хирона Г Д Г Лас Палмас Меѓусебни дуели 13/14 0-1 11/12 0-2, 2-1 08/09 1-0, 1-2 недела 19 ч. Реален тип

Алавес Г + Рекреативо У. Д + Мајорка Г - Понферадина Д x Ла Коруња Г + Луго Д Нумансија Г Реал Хаен Меѓусебни дуели 13/14 2-0 12/13 0-1, 3-1 11/12 2-1, 1-2 10/11 недела 20:15 ч. Реален тип

2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-2 (1-0) 1-1 (0-0) 1-0 (1-0)

0-3 (0-1) 3-0 (1-0) 2-1 (0-1) 0-0 0-1 (0-0)

Г Д Г Д Г Г Д

13/14

БХ

4-0, 2-1

1

Лас Палмас - Мирандес - Барселона Б + Сарагоса + Тенерифе - Реал Мадрид Б Мајорка Понферадина

3-0 недела

1-2 (1-1) 0-2 (0-0) 2-1 (2-1) 1-0 (0-0) 2-3 (1-3)

   

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.

Ла Коруња Еибар Барселона Б Лас Палмас Мурсија Спортинг Хихон Кордоба Рекреативо У. Сабадел Тенерифе Алкоркон Сарагоса Нумансија Луго Мирандес Понферадина Реал Хаен Реал Мадрид Б Мајорка Алавес Хирона Еркулес

39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39

18 17 18 17 14 14 15 15 16 15 14 13 10 13 13 12 12 12 11 11 10 10

12 13 6 9 16 15 11 11 7 9 11 12 20 11 11 12 12 10 13 12 14 11

9 9 15 13 9 10 13 13 16 15 14 14 9 15 15 15 15 17 15 16 15 18

45 46 54 46 52 58 43 49 50 46 40 47 38 39 39 42 41 47 43 51 46 42

66 64 60 60 58 57 56 56 55 54 53 51 50 50 50 48 48 46 46 45 44 41

20 19 20 19 19 19 19 20 19 20 19 20 19 20 20 20 19 20 20 20 19 19

7 9 11 9 9 10 8 8 13 10 7 7 6 9 9 10 9 7 7 5 6 6

9 6 2 5 6 6 6 6 3 4 7 6 8 5 6 4 5 5 6 10 9 5

4 4 7 5 4 3 5 6 3 6 5 7 5 6 5 6 5 8 7 5 4 8

0-3 (0-1) 0-1 (0-0) 0-2 (0-0) 1-1 (1-0) 0-0

0-2

Луго Д + Понферадина Г - Спортинг Хихон Д x Ла Коруња Г - Алкоркон Д - Алавес Г Еибар Д Мирандес Меѓусебни дуели 13/14 3-1 12/13 3-0, 0-1 недела 17 ч. Реален тип Д Г Д Г Д Г Д

Еркулес - Кордоба - Сабадел - Мурсија - Спортинг Хихон - Алкоркон Мирандес Барселона Б

Алкоркон + Сабадел x Мурсија + Спортинг Хихон + Луго + Еркулес Барселона Б Сарагоса

3-1 (2-1) 1-1 (0-1) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0) 2-1 (0-0)

0-1 (0-1) 1-2 (0-1) 2-3 (1-1) 1-2 (1-1) 1-2 (0-0)

3-0 (1-0) 0-2 (0-1) 2-2 (0-2) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1)

БХ

Нумансија (13) - Ла Коруња (1) 3-2 (1-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1)

1

Ла Коруња Г + Мајорка 3-0 (1-0) Д - Понферадина 0-3 (0-1) Г x Луго 2-2 (2-0) Г x Алавес 1-1 (0-0) Д x Еибар 1-1 (1-0) Д Реал Хаен Г Хирона Меѓусебни дуели 13/14 3-3 11/12 0-3, 1-3 08/09 0-1, 0-1 04/05 1-1, 1-1 недела 20 ч. Реален тип ГГ Г Д Г Д Г Г Д

Нумансија - Тенерифе x Реал Мадрид Б x Рекреативо У. x Мајорка + Понферадина Алавес Еибар

2-3 (0-1) 0-0 0-0 1-1 (0-1) 1-0 (0-0)

Статистика - Шпанија Сегунда 2-1 (1-1) 1-1 (0-1) 2-2 (2-1) 0-5 (0-3) 1-1 (0-1)

1

Одиграни натпревари

429

Постигнати голови

1004

Просек гол по натпревар

2,34

Победа на домаќини

182 (42,42%)

Нерешено

129 (30,07%)

Победа на гости

118 (27,51%)

2+ п. п.

/

3+ голови

189 (44,06%)

0-1 гол

142 (33,10%)

4-6 голови

101 (23,54%)

0-2 голови

240 (55,94%)

7+ голови

0 (0,00%)

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

23 23 30 22 34 35 25 27 33 27 17 21 21 27 26 27 25 29 25 29 31 20

Гости 19 12 17 15 22 21 18 23 18 17 12 20 16 21 23 17 17 25 26 28 20 20

30 33 35 32 33 36 30 30 42 34 28 27 26 32 33 34 32 26 27 25 27 23

19 20 19 20 20 20 20 19 20 19 20 19 20 19 19 19 20 19 19 19 20 20

11 8 7 8 5 4 7 7 3 5 7 6 4 4 4 2 3 5 4 6 4 4

3 7 4 4 10 9 5 5 4 5 4 6 12 6 5 8 7 5 7 2 5 6

5 5 8 8 5 7 8 7 13 9 9 7 4 9 10 9 10 9 8 11 11 10

22 23 24 24 18 23 18 22 17 19 23 26 17 12 13 15 16 18 18 22 15 22

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 30 32 15 32 20 16 35 26 15 5 35 32 30 16 50 21 30 16 1.15 0.95

дал 1.16

при. 0.63

12 15 25 28 21 29 24 27 39 27 24 30 20 25 29 27 27 27 30 25 27 39

36 31 25 28 25 21 26 26 13 20 25 24 24 18 17 14 16 20 19 20 17 18

=3

32 25 5 10 5 10 37 25 11 10 26 40 26 25 26 40 21 25 1.21

0.63

1.15

0.75

=2

20 26 35 21 35 21 45 63 15 26 50 47 25 32 30 53 25 53 1.50

0.85

1.26

1.32

+1

16 20 11 55 5 45 32 60 16 20 37 40 16 25 32 55 26 45 1.16

0.79

1.20

1.40

-1

21 15 26 25 32 30 63 30 42 25 58 20 26 15 68 40 58 25 1.79

1.16

0.90

1.05

-1

26 20 32 25 42 30 58 55 42 30 68 35 37 30 63 65 53 45 1.84

1.11

1.15

1.45

=1

16 15 11 20 16 15 32 40 21 25 32 20 26 15 53 40 32 35 1.32

0.95

0.90

1.20

+1

25 26 30 21 30 21 50 53 25 26 40 37 25 26 55 47 45 42 1.35

1.15

1.16

1.42

+1

42 5 21 25 37 30 63 55 32 35 53 20 47 10 42 50 37 40 1.74

0.95

0.85

1.95

=1

40 11 20 11 15 21 40 47 20 26 45 37 35 21 20 47 15 42 1.35

0.85

1.00

1.42

-4

26 25 21 20 11 20 21 50 11 25 26 30 21 15 21 55 16 45 0.89

0.63

1.15

1.20

+3

10 11 20 16 30 42 45 53 15 37 30 47 15 32 45 63 40 47 1.05

1.00

1.37

1.58

=1

11 5 21 0 21 15 26 45 21 25 32 30 21 20 37 40 21 40 1.11

0.84

0.85

1.00

+1

20 0 30 16 35 21 50 26 25 16 30 11 15 0 50 26 40 21 1.35

1.05

0.63

1.32

-2

10 16 25 37 25 21 50 37 20 26 45 16 20 16 60 37 45 21 1.30

1.15

0.68

1.53

=1

25 11 15 32 20 26 30 37 20 21 45 21 35 16 35 42 30 21 1.35

0.85

0.79

1.42

-1

32 5 21 30 37 20 53 35 21 10 37 20 32 15 42 45 37 25 1.32

0.89

0.80

1.35

=1

30 16 45 37 35 32 55 32 35 21 40 32 20 21 60 37 50 26 1.45

1.25

0.95

1.42

+1

30 0 30 16 30 37 50 53 30 32 50 21 25 11 45 58 45 42 1.25

1.30

0.95

1.58

=2

10 26 25 26 40 26 50 42 35 16 45 32 40 16 70 42 45 37 1.45

1.40

1.16

1.32

+1

21 5

5 15 16 15 42 45 32 20 42 20 26 5 63 40 32 35 1.63

1.05

0.75

1.35

-1

11 15 42 20 32 55 42 60 16 40 37 30 21 10 42 65 37 50 1.05

1.05

1.10

1.95

-6

г 2-2

Дома 31 27 42 43 43 50 42 50 57 44 36 50 36 46 52 44 44 52 56 53 47 59

Реален тип

Мирандес Д + Лас Палмас Г x Кордоба Д x Сабадел Г - Мурсија Д x Спортинг Хихон Д Еркулес Г Луго Меѓусебни дуели 13/14 1-1 12/13 2-0, 4-0 03/04 1-2, 1-1 недела 21 ч. Реален тип Д Г Д Д Г Г Д

д 1-1

 

Вкупно

Тенерифе 1-3 (1-2) Д + Нумансија 2-1 (1-0) Г - Реал Хаен 2-2 (1-2) Д - Хирона 2-1 (1-0) Г - Лас Палмас 2-2 (0-2) Д - Кордоба Д Мурсија Г Спортинг Хихон Меѓусебни дуели 19 ч.

Шпанија Сегунда Тим

Реален тип

Еркулес (22) - Луго (14)

Алкоркон (11) - Мирандес (15)

Рекреативо У. Д - Алавес 0-2 (0-1) Г x Еибар 0-0 Д x Нумансија 0-0 Г - Реал Хаен 1-3 (0-2) Д + Хирона 1-0 (1-0) Д Кордоба Г Сабадел Меѓусебни дуели 13/14 3-1 12/13 0-0, 0-0 11/12 0-0, 2-4 10/11 1-1, 1-1 недела 21 ч. Реален тип БХ Г Д Г Д Г Г Д

Мајорка 1-2 (1-0) Д - Ла Коруња 2-0 (1-0) Г - Алавес 1-0 (0-0) Д - Еибар 1-1 (0-0) Г x Нумансија 0-1 (0-1) Д x Реал Хаен Д Лас Палмас Г Кордоба Меѓусебни дуели 17 ч.

Сабадел - Алкоркон + Еркулес x Мирандес + Барселона Б x Сарагоса Реал Мадрид Б Рекреативо У.

Лас Палмас (4) - Рекреативо У. (8)

1-0 (1-0) 0-0 2-0 (0-0) 0-0 1-1 (0-1)

+

Сабадел (9) - Тенерифе (10)

Реал Хаен - Сарагоса + Тенерифе x Реал Мадрид Б + Рекреативо У. x Мајорка Ла Коруња Алавес

Еибар (2) - Алавес (20)

Погоден фикс: 20/32 +

Хирона (21) - Мајорка (19)

Кордоба + Еркулес x Мирандес + Барселона Б - Сарагоса + Тенерифе Рекреативо У. Мајорка

Реал Хаен (17) - Понферадина (16)

Сарагоса 0-0 Д + Реал Хаен Г 1-1 (1-0) Г - Хирона Д 3-2 (1-1) Д - Лас Палмас Г 5-0 (3-0) Г + Кордоба Д 0-4 (0-3) Д x Сабадел Г Д Спортинг Хихон Г Д Г Алкоркон Меѓусебни дуели 13/14 0-0 08/09 1-4, 1-2 07/08 1-3, 2-1 03/04 недела 18 ч. Реален тип

-

0-2

Кордоба (7) - Реал Мадрид Б (18)

Мурсија (5) - Сарагоса (12) Мурсија x Спортинг Хихон x Алкоркон + Еркулес + Мирандес - Барселона Б Тенерифе Реал Мадрид Б

Г Д Г Д Г Д Г

23 мај 2014

гости

сер.

Sport Manija - 140 Web  

Фудбалски типови, статистика, форма, табели, претходни средби, распоред на натпреварите.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you