Page 1

web издание

www.sportlife.com.mk 16 мај 2014

СОДРЖИНА: АРГЕНТИНА 1

2

ПОЛСКА

11

ФРАНЦИЈА 1

20

БРАЗИЛ СЕРИЈА А

3

РОМАНИЈА

12

ФРАНЦИЈА 2

21

ДАНСКА

4

САД МЛС

13

ХРВАТСКА

22

ИРСКА

5

СЛОВАЧКА

14

ШВАЈЦАРИЈА 1

23

ИТАЛИЈА СЕРИЈА А

6

СЛОВЕНИЈА

15

ШВАЈЦАРИЈА 2

24

ИТАЛИЈА СЕРИЈА Б

7

СРБИЈА

16

ШВЕДСКА

25

ЈАПОНИЈА

8

ТУРЦИЈА

17

ШПАНИЈА ПРИМЕРА

26

МАКЕДОНИЈА

9

УНГАРИЈА

18

ШПАНИЈА СЕГУНДА

27

НОРВЕШКА

10

ФИНСКА

19


2

АРГЕНТИНА 1

16 мај 2014

ФИКС на колото

Химнасија ЛП - Бока јуниорс

Ол бојс (20) - Белграно (15) Д Г Г Д Г -

x -

13/14

Ол бојс Арсенал Саранди Химнасија ЛП Ланус Бока јуниорс Њуелс олд бојс

0-1 сабота

Росарио сентрал (11) - Аргентинос јун. (19)

Белграно Д - Годој Крус Г x Колон Д x Сан Лоренцо Г - Тигре Д x Арсенал Саранди - - Меѓусебни дуели 12/13 1-0, 1-0 11/12 0-0, 1-1 09/10 01:10 ч. Реален тип 1-1 (0-0) 1-2 (0-1) 0-1 (0-0) 1-3 (0-0) 2-4 (1-3)

1-2 (1-1) 0-0 0-0 1-2 (1-1) 0-0

0-1, 0-1

0-2

+ x x x -

Росарио сентрал Атлетико Рафаела 3-2 (1-0) Естудијантес 0-0 Велес Сарсфилд 1-4 (0-2) Олимпо 0-0 Расинг клуб 0-0

Годој Крус (5) - Расинг клуб (17) Годој Крус Белграно Атлетико Рафаела Естудијантес Велес Сарсфилд Олимпо

Расинг клуб Химнасија ЛП Аргентинос јун. Килмес Ривер плате Росарио сентрал

Д Г + Д Г Д x - - Меѓусебни дуели 13/14 0-2 12/13 1-1, 0-1 11/12 1-0, 0-3 10/11 недела 20 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

+ + + x -

2-1 (1-1) 3-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0) 1-3 (0-0)

0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 0-1 (0-0) 2-3 (1-2) 0-0

3-2, 1-1

1

+ + + x -

Ланус Арсенал Саранди Ол бојс Тигре Химнасија ЛП Бока јуниорс

x + + x -

Арсенал Саранди Ол бојс 1-1 (0-0) Ланус 3-1 (0-0) Бока јуниорс 2-4 (1-2) Њуелс олд бојс 3-2 (2-1) Белграно 0-0

1-3 (0-0) 1-0 (0-0) 0-0 0-0 1-3 (0-0)

0-0 1-0 (0-0) 4-2 (2-1) 3-1 (0-0) 3-1 (0-0)

2-1, 0-0

БХ

Тигре Бока јуниорс Њуелс олд бојс Ланус Белграно Атлетико Рафаела

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Ривер плате Естудијантес Химнасија ЛП Бока јуниорс Годој Крус Велес Сарсфилд Олимпо Сан Лоренцо Колон Ланус Росарио сентрал Њуелс олд бојс Килмес Тигре Белграно Арсенал Саранди Расинг клуб Атлетико Рафаела Аргентинос јун. Ол бојс

Велес Сарсфилд Д - Килмес 1-3 (1-2) Г - Ривер плате 0-1 (0-1) Д + Росарио сентрал 4-1 (2-0) Г x Годој Крус 1-1 (0-1) Д + Колон 2-0 (2-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 0-0 12/13 1-1, 1-2 11/12 0-2, 2-1 10/11 0-2, 0-0 вторник 01:10 ч. Реален тип 0-2 Г Д Г Д Г -

x x x + -

Сан Лоренцо Бока јуниорс 0-0 Њуелс олд бојс 0-0 Белграно 0-0 Атлетико Рафаела 2-0 (1-0) Естудијантес 0-3 (0-2)

x + x -

10 8 9 8 8 8 7 7 7 8 6 6 7 4 3 5 4 3 3 3

4 8 4 5 5 3 6 6 6 3 7 6 3 9 10 3 5 8 6 5

+ x x -

Колон Њуелс олд бојс Белграно Атлетико Рафаела Естудијантес Велес Сарсфилд

0-1 (0-0) 1-2 (0-0) 0-0 2-1 (1-1) 1-1 (0-0)

1-0 (0-0) 0-0 1-1 (0-0) 0-2 (0-1) 0-2 (0-2)

3-0 (3-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-1) 0-0 3-1 (0-0)

1-2, 3-0

БХ

2-2, 2-1

2

Килмес Г + Велес Сарсфилд Д - Олимпо Г + Расинг клуб Д + Аргентинос јун. Д + Химнасија ЛП - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1 12/13 1-1, 0-1 11/12 0-0, 1-1 10/11 недела 22:30 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

x + x + + -

Ривер плате Естудијантес Велес Сарсфилд Олимпо Расинг клуб Аргентинос јун.

0-0 1-0 (1-0) 1-1 (1-1) 3-2 (2-1) 2-0 (0-0)

3-1 (2-1) 0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 1-0 (1-0) 2-0 (0-0)

1-0, 1-1

1

Статистика - Аргентина 1 Одиграни натпревари

180

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

370

0-1 гол

72 (40,00%)

Просек гол по натпревар

2,06

0-2 голови

118 (65,56%)

Победа на домаќини

82 (45,56%)

3+ голови

62 (34,44%)

Нерешено

56 (31,11%)

4-6 голови

32 (17,78%)

Победа на гости

42 (23,33%)

7+ голови

0 (0,00%)

Дополнителна статистика

4 2 5 5 5 7 5 5 5 7 5 6 8 5 5 10 9 7 9 10

23 19 24 24 21 31 18 17 12 20 18 21 16 12 17 18 18 20 7 14

статистиката е изразена во проценти [%]

15 9 18 15 17 24 14 17 12 22 19 17 17 13 21 26 22 27 18 27

34 32 31 29 29 27 27 27 27 27 25 24 24 21 19 18 17 17 15 14

9 9 9 9 9 10 10 8 9 8 9 9 10 8 9 8 10 9 10 8

8 4 5 5 5 6 6 5 4 6 3 5 4 2 1 4 2 2 3 2

0 4 3 2 2 2 1 2 4 1 5 2 1 5 7 1 4 5 2 3

1 1 1 2 2 2 3 1 1 1 1 2 5 1 1 3 4 2 5 3

13 7 15 17 13 20 15 9 7 9 9 17 7 6 8 12 11 14 6 7

Гости 4 2 7 9 6 8 9 5 4 6 5 8 9 4 8 11 10 13 11 9

24 16 18 17 17 20 19 17 16 19 14 17 13 11 10 13 10 11 11 9

9 9 9 9 9 8 8 10 9 10 9 9 8 10 9 10 8 9 8 10

2 4 4 3 3 2 1 2 3 2 3 1 3 2 2 1 2 1 0 1

4 4 1 3 3 1 5 4 2 2 2 4 2 4 3 2 1 3 4 2

3 1 4 3 3 5 2 4 4 6 4 4 3 4 4 7 5 5 4 7

10 12 9 7 8 11 3 8 5 11 9 4 9 6 9 6 7 6 1 7

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 67 0 67 33 22 44 22 44 11 22 33 33 22 11 22 67 22 44 1.44 0.44

дал 1.11

при. 1.22

11 7 11 6 11 16 5 12 8 16 14 9 8 9 13 15 12 14 7 18

10 16 13 12 12 7 8 10 11 8 11 7 11 10 9 5 7 6 4 5

+2

22 33 33 33 22 22 22 22 0 22 22 33 22 33 11 44 11 22 0.78

0.22

1.33

0.78

+2

44 22 44 22 33 22 56 22 22 22 67 33 44 11 56 22 44 22 1.67

0.78

1.00

1.22

-1

33 11 11 11 11 0 56 33 33 11 56 22 33 11 56 33 44 33 1.89

1.00

0.78

0.67

+4

56 0 33 22 22 22 33 56 0 11 44 22 33 22 33 56 11 44 1.44

0.67

0.89

1.22

-1

40 13 30 25 30 25 50 75 40 50 50 38 20 25 50 88 40 75 2.00

0.80

1.38

2.00

+1

30 0 30 25 20 13 40 0 10 0 50 0 10 0 40 25 30 0

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18

Олимпо Д + Аргентинос јун. Г + Килмес Д x Ривер плате Г x Росарио сентрал Д + Годој Крус - - Меѓусебни дуели 13/14 0-1 11/12 3-1, 1-0 10/11 0-2, 3-2 07/08 недела 20 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

Ривер плате (1) - Килмес (13)

Естудијантес Ривер плате 0-0 Росарио сентрал 0-0 Годој Крус 0-1 (0-0) Колон 2-0 (1-0) Сан Лоренцо 3-0 (2-0)

Д x Г x Д Г + Д + - - Меѓусебни дуели 13/14 2-0 12/13 3-1, 1-2 11/12 1-1, 3-1 10/11 недела 22:30 ч. Реален тип Д Г Г Д Г -

Аргентина 1 Тим

Колон (9) - Олимпо (7)

Сан Лоренцо (8) - Велес Сарсфилд (6)

Њуелс олд бојс Д - Колон 0-1 (0-0) Г x Сан Лоренцо 0-0 Д + Тигре 2-1 (0-0) Г - Арсенал Саранди 2-3 (1-2) Д + Ол бојс 4-2 (3-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-2 12/13 3-0, 0-1 11/12 0-0, 2-2 10/11 1-2, 1-1 понеделник 02:30 ч. Реален тип БХ + x x -

1-0 (0-0) 2-1 (1-0) 2-0 (1-0) 0-0 0-2 (0-0)

-

Тигре (14) - Естудијантес (2)

Бока јуниорс Сан Лоренцо Тигре Арсенал Саранди Ол бојс Ланус

Д x Г + Д + Г + Д + - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1 10/11 2-2, 1-1 09/10 1-0, 0-4 08/09 недела 22:30 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

Ланус (10) - Њуелс олд бојс (12) Г Д Д Г Г -

Атлетико Рафаела Д - Росарио сентрал 2-3 (0-1) Г - Годој Крус 0-3 (0-1) Д x Колон 1-1 (0-0) Г - Сан Лоренцо 0-2 (0-1) Д x Тигре 1-1 (0-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1 12/13 0-0, 0-0 11/12 2-2, 3-1 03/04 3-2, 0-1 недела 20 ч. Реален тип БХ Г Д Г Д Г -

Химнасија ЛП (3) - Бока јуниорс (4) Химнасија ЛП Расинг клуб Ол бојс Аргентинос јун. Ланус Килмес

БХ

Арсенал Саранди (16) - Атлетико Рафаела (18)

Аргентинос јун. Г - Олимпо 0-3 (0-3) Д - Расинг клуб 0-1 (0-0) Д - Химнасија ЛП 0-2 (0-1) Г - Килмес 0-1 (0-1) Д - Ривер плате 0-2 (0-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-1 09/10 0-1, 1-1 08/09 2-1, 0-0 07/08 1-2, 1-1 недела 01:30 ч. Реален тип 1 Г Д Г Д Г -

+

Погоден фикс: 8/11 +

гости

сер.

1.50

0.90

0.38

0.63

+1

38 10 13 20 13 10 25 40 13 10 38 30 25 20 25 40 25 30 1.13

0.63

0.80

1.20

-1

22 22 11 56 0 33 11 11 11 0 11 11 11 0 22 11 11 0

0.78

0.44

0.56

0.89

-2

38 20 50 30 25 30 38 50 13 40 25 30 13 30 25 50 25 50 1.13

0.75

1.10

1.60

-1

11 22 22 11 22 11 22 56 11 22 33 11 22 11 44 56 22 44 1.00

0.56

1.00

1.56

=2

44 0 22 33 22 11 44 22 33 11 56 11 44 11 56 22 44 11 1.89

0.89

0.44

1.00

+1

30 25 60 25 20 25 20 25 10 25 10 38 0 25 20 38 20 25 0.70

0.90

1.13

1.00

+3

13 10 13 40 13 10 25 20 13 10 38 0 25 0 25 40 25 20 0.75

0.50

0.60

0.90

=1

0

0 33 44 33 33 33 56 11 33 22 33 11 22 67 56 33 56 0.89

0.89

1.00

1.44

=1

25 10 25 20 25 20 50 20 50 10 38 20 13 20 63 30 50 20 1.50

1.38

0.60

1.50

=1

20 0 30 50 30 25 30 38 10 38 30 25 30 13 40 38 20 38 1.10

1.00

0.88

1.50

=1

11 11 11 33 22 33 56 44 44 11 44 11 22 11 89 33 56 22 1.56

1.44

0.67

1.56

=1

20 0 10 25 10 13 20 13 0

0.60

1.10

0.13

0.88

-5

13 10 13 10 13 10 38 40 25 10 13 20 13 20 50 50 38 30 0.88

1.13

0.70

1.80

-4

0 30 0 10 0 20 13 20 0


3

БРАЗИЛ СЕРИЈА А

ФИКС на колото

16 мај 2014

Коринтијанс - Фигеиренсе

Крузеиро (6) - Коритиба ПР (17) Г Д Г Г Д Г

Фламенго (16) - Сао Пауло (9)

Крузеиро + Бахија x Сао Пауло + Атлетико ПР - Атлетико МГ - Спорт Ресифе Интернасионал

2013

1-2, 1-0 сабота

Коритиба ПР 2-1 (0-0) Г + Сао Пауло 1-0 (1-0) 1-1 (0-0) Г x Шапекоенсе 0-0 3-2 (1-2) Д x Сантос 0-0 1-2 (1-0) Г x Сао Пауло 2-2 (1-1) Д - Спорт Ресифе 0-1 (0-0) Д Интернасионал Г Атлетико ПР Меѓусебни дуели 2012 2-1, 0-4 2011 1-2, 2-1 2009 1-4, 3-1 23:30 ч. Реален тип 1

Д Г Д Г Г Д

Атлетико ПР 1-0 (1-0) + Гремио 2-2 (0-2) x Виторија 2-3 (2-1) - Крузеиро 1-2 (0-0) - Интернасионал - Коринтијанс Коритиба ПР недела 21 ч.

Шапекоенсе x Коритиба ПР - Спорт Ресифе - Коринтијанс - Гремио - Крисиума Палмеирас Реален тип

Д Г Д Д Г Д

Спорт Ресифе (7) - Бахија (5)

Фламенго

Сао Пауло 0-0 Д - Коритиба ПР 0-1 (0-1) Д x Гојас 0-2 (0-1) Д + Ботафого 3-0 (2-0) Г - Коринтијанс 4-2 (1-2) Г x Крузеиро 1-1 (0-0) Д + Палмеирас 0-2 (0-1) Д x Коритиба ПР 2-2 (1-1) Г - Флуминенсе Д x Коринтијанс 1-1 (0-0) - - Г Флуминенсе Д Бахија Г Сантос Д Гремио Меѓусебни дуели 2013 0-2, 0-0 2012 1-0, 1-4 2011 2-1, 1-0 2010 0-2, 1-1 недела 21 ч. Реален тип 0-2

Атлетико ПР (14) - Шапекоенсе (19) Г Д Г Г Д Г

2-3 2013

1-1, 2-0 недела

Коринтијанс - Наутико ПЕ x Атлетико МГ + Фламенго + Шапекоенсе x Сао Пауло Атлетико ПР Спорт Ресифе

1-2 (0-0) 2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-1) -

Г Г Д Г Г Д Г

0-1

2012

БХ

0-1, 1-1 недела

Сантос (10) - Атлетико МГ (15)

Гремио - Атлетико ПР + Атлетико МГ x Сантос + Шапекоенсе - Ботафого Сао Пауло

Флуминенсе 0-1 (0-1) Д + Фигеиренсе 2-1 (2-0) Г + Палмеирас 0-0 Д - Виторија 2-1 (1-0) Д + Фламенго - - Д Сао Пауло Г Бахија Меѓусебни дуели 2012 2-2, 1-0 2011 4-5, 2-1 2010 21 ч. Реален тип

3-0 (2-0) 1-0 (1-0) 1-2 (0-0) 2-0 (1-0) -

Д Г Д Г Г Д

0-2, 1-2

2013

Атлетико МГ 1-1 (0-0) Д x Коринтијанс 0-0 Г - Гремио 0-0 Д - Гојас 2-0 (1-0) Д + Крузеиро - - Г Виторија Д Крисиума Меѓусебни дуели 2012 2-2, 0-2 2011 1-2, 2-1 2010 23:30 ч. Реален тип

1-3, 1-0 недела

Фигеиренсе Г - Флуминенсе 0-3 (0-2) Д - Бахија 0-2 (0-1) Г - Крисиума 0-1 (0-1) Д - Сантос 0-2 (0-1) - - Г Палмеирас Д Гојас Меѓусебни дуели 2011 1-0, 0-2 2007 2-1, 2-2 2006 0-0, 1-3 21 ч. Реален тип 1 0-1 (0-0) 0-0 2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0)

Виторија (12) - Палмеирас (11)

Сантос x Спорт Ресифе x Коритиба ПР x Гремио + Фигеиренсе - Гојас Фламенго

БХ

+ +

Коринтијанс (4) - Фигеиренсе (20)

Спорт Ресифе Бахија 1-1 (0-0) Д - Крузеиро Г x Сантос 2-1 (2-1) Г + Фигеиренсе Д + Шапекоенсе 1-2 (0-2) Д + Ботафого Г - Интернасионал 1-0 (0-0) Д x Виторија Г + Коритиба ПР - - - Г Фламенго Г Крузеиро Д Коринтијанс Д Флуминенсе Меѓусебни дуели 2012 1-1, 1-2 2010 1-2, 0-2 2005 3-2 2004 недела 21 ч. Реален тип

Гремио (8) - Флуминенсе (3) 0-0 1-2 (1-2) 0-1 (0-0) 1-2 (0-1) -

1

Погоден фикс: 2/3

Г Д Г Г

0-0 1-2 (0-2) 0-1 (0-0) 2-1 (0-1) -

Д Г 2-2, 2-0

Виторија - Интернасионал x Атлетико ПР + Флуминенсе x Бахија - Атлетико МГ Ботафого

2010

1

1-1, 0-1 недела

Палмеирас Г + Крисиума 2-1 (0-1) Д - Флуминенсе 0-1 (0-1) Г - Фламенго 2-4 (2-1) Д + Гојас 2-0 (2-0) - - Д Фигеиренсе Г Шапекоенсе Меѓусебни дуели 2009 3-2, 1-2 2008 0-0, 0-3 2004 2-2, 2-2 23:30 ч. Реален тип BH 0-1 (0-1) 2-2 (2-0) 2-1 (0-0) 1-1 (1-0) -

Крисиума (18) - Интернасионал (1) Г Д Г Д Г Д Г

Крисиума - Ботафого - Палмеирас - Гојас + Фигеиренсе - Ботафого Шапекоенсе Атлетико МГ

2013

0-1, 0-2 недела

Интернасионал Д + Виторија 1-0 (1-0) Г x Ботафого 2-2 (2-0) Д + Спорт Ресифе 2-1 (2-0) Д + Атлетико ПР 2-1 (0-0) - - Г Коритиба ПР Д Крузеиро Меѓусебни дуели 2004 2-1, 0-3 2003 0-2, 1-0 23:30 ч. Реален тип 2 0-3 (0-1) 1-2 (1-0) 0-1 (0-0) 1-0 (1-0) 0-6 (0-1)

Статистика - Бразил Серија А Одиграни натпревари

41

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

91

0-1 гол

14 (34,15%)

Просек гол по натпревар

2,22

0-2 голови

24 (58,54%)

Победа на домаќини

18 (43,90%)

3+ голови

17 (41,46%)

Нерешено

12 (29,27%)

4-6 голови

6 (14,63%)

Победа на гости

11 (26,83%)

7+ голови

0 (0,00%)

Дополнителна статистика

Бразил Серија А

   

Интернасионал Гојас Флуминенсе Коринтијанс Бахија Крузеиро Спорт Ресифе Гремио Сао Пауло Сантос Палмеирас Виторија Ботафого Атлетико ПР Атлетико МГ Фламенго Коритиба ПР Крисиума Шапекоенсе Фигеиренсе

4 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 4 4 4 4 4 4 4

3 3 3 2 2 2 2 2 1 1 2 1 1 1 1 1 0 1 0 0

1 1 0 2 1 1 1 1 3 3 0 2 1 1 1 1 3 0 1 0

0 1 1 0 1 1 1 1 0 0 2 1 3 2 2 2 1 3 3 4

7 4 7 4 5 7 5 4 7 3 6 5 8 6 3 4 2 2 2 0

Дома 4 10 3 3 0 0 5 2 2 10 2 2 0 0 3 0 2 9 3 2 0 1 6 2 1 8 1 1 0 0 2 0 3 7 3 1 1 1 3 3 6 7 1 0 1 0 1 1 4 7 1 1 0 0 2 1 3 7 1 1 0 0 2 1 4 6 3 1 2 0 6 3 1 6 2 0 2 0 1 1 6 6 2 1 0 1 2 1 5 5 1 0 1 0 2 2 8 4 2 1 1 0 8 2 7 4 2 1 0 1 3 3 4 4 3 1 1 1 2 2 6 4 2 1 1 0 4 2 3 3 2 0 1 1 0 1 9 3 2 1 0 1 2 2 5 1 3 0 1 2 1 3 8 0 2 0 0 2 0 4

Гости 9 6 6 3 4 1 3 3 5 2 3 1 4 3 4 4 1 3 1 0

1 3 1 3 1 3 3 3 1 2 2 3 3 2 1 2 2 2 1 2

0 1 1 1 1 2 1 1 0 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0

1 1 0 2 0 0 1 1 1 1 0 1 0 1 0 0 2 0 0 0

0 1 0 0 0 1 1 1 0 0 1 1 3 1 1 2 0 2 1 2

2 1 1 2 2 6 3 2 1 2 4 3 0 3 1 0 2 0 1 0

2 2 0 1 0 5 3 2 1 0 5 3 6 4 2 4 2 7 2 4

1 4 3 5 3 6 4 4 1 4 3 4 0 1 0 0 2 0 0 0

г 2-2

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 67 0 67 0 33 100 67 100 0 100 67 100 0 0 67 100 67 100 1.67 0.67

дал 2.00

при. 2.00

+2

0

0

0 33 0 33 0

0

0

0 50 0

0

1.50

0.00

0.33

0.67

+1

67 100 33 100 33 0 67 0

0

0 67 0 67 0 33 0 33 0

2.00

0.67

1.00

0.00

+1

100 0

0

2.00

0.00

0.67

0.33

=1

0 100 0 100 67 0 33 0

1.00

1.00

2.00

0.00

=1

0 33 0 33 0 100 0 33 0 67 0 33 100 100 0 100 1.00

1.00

2.00

1.67

-1

0

0

0

0

0

0

0 100 0 100 0

0 100 0

0

0

0 33 0

0

0

0

0

0

0

0

0

сер.

0

0

0

гости

0 33 0

100 0 100 33 100 33 100 33 0

0 100 0

0 100 67 100 33 2.00

1.00

1.00

1.00

+1

100 33 100 33 100 0 100 33 0

0 100 33 0 33 100 33 100 33 2.00

1.00

0.67

0.67

+1

33 0 33 0 67 0 67 0 33 0 67 0 67 0 67 100 33 0

2.00

1.00

1.00

1.00

=3

0 50 0

0.50

0.50

1.00

0.00

+1

0

0

0

0

0

0

0

0 50 0 50 50 0

0

0

50 0 100 0 50 50 0 100 0 50 50 100 0

0

0 100 0 100 1.00

0.50

2.00

2.50

+1

0

0 100 67 100 33 2.00

2.00

1.00

1.00

=1

4.00

1.00

0.00

2.00

-1

50 0 100 0 50 50 50 100 50 50 50 50 0

0 50 100 50 100 1.50

1.50

1.50

2.00

-2

0

0 33 100 33 100 0.67

0.67

1.00

2.00

+1

0

50 0 0

0 33 100 0 100 33 100 0 100 33 0

0 33 50 33 100 33 100 0 100 0 50 0 50 0 50 0 0 100 0 100 33 100 0

0 33 0

0

0

0

0

0 50 0 50 0 50 0 50 0 50 0 50 0 50 0

0

0

0

0

50 0 50 0

2.00

1.00

0.00

2.00

-1

0 50 0 50 0 50 0 50 0 50 0 50 0 50 0.00

0.50

1.00

1.00

-1

0

0 50 50 0 50 0

0

0

0 50 0 50 0

1.00

1.00

0.00

3.50

-1

0

0

0 100 0 100 33 100 0

0

0

0

0

0 33 100 33 100 0.33

1.00

1.00

2.00

-3

0

0

0 100 0 50 0 50 0

0

0

0

0

0

2.00

0.00

2.00

-4

0

0

0

0

0.00


ДАНСКА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Нордсјиланд - Брондби

Копенхаген (3) - Оденсе (7) Копенхаген Есбјерг Нордсјиланд Брондби Виборг Митјиланд

Сондерјиске Нордсјиланд Рандерс Виборг Есбјерг Архус

Д + 5-2 (1-1) Г x 0-0 Д + 3-1 (2-1) Г 1-3 (1-3) Д 2-3 (1-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 0-2, 1-2 12/13 0-2, 0-1, 3-1 11/12 1-1, 1-1, 0-2 10/11 1-2, 2-1, 0-2 недела 17 ч. Реален тип 21

Нордсјиланд (6) - Брондби (4)

Есбјерг (5) - Виборг (11)

x x + + -

Брондби Г + Архус 2-1 (1-1) Д x Вестсјеланд 2-2 (1-2) Г x Копенхаген 1-1 (0-0) Д + Митјиланд 3-1 (3-1) Д x Рандерс 1-1 (0-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 1-4, 1-1 12/13 0-4, 3-0, 0-0 11/12 1-0, 1-2, 2-0 10/11 1-1, 1-1, 1-3 недела 17 ч. Реален тип БХ Г Д Г Д Г -

+ + + -

Нордсјиланд Сондерјиске Копенхаген Рандерс Алборг Виборг

2-2 (2-1) 0-1 (0-0) 1-1 (0-0) 2-0 (0-0) 3-2 (1-1)

1-3 (0-1) 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) 2-4 (2-3) 3-1 (3-0)

Д Г Д Г Г -

+ x + + -

Виборг Г - Митјиланд 2-5 (1-1) Д + Архус 3-0 (1-0) Г - Сондерјиске 0-1 (0-1) Д - Копенхаген 0-2 (0-0) Д - Нордсјиланд 1-3 (0-3) - - Меѓусебни дуели 13/14 3-1, 1-3 11/12 4-0, 2-1 07/08 2-1, 4-0, 5-0 06/07 2-2, 1-1, 4-0 недела 17 ч. Реален тип 1 Г Д Г Д Г -

x x + + + -

Есбјерг Копенхаген Митјиланд Алборг Сондерјиске Оденсе

3-1 (1-0) 1-1 (1-1) 1-0 (1-0) 1-2 (1-1) 3-0 (1-0)

2-2 (1-2) 0-0 2-0 (0-0) 2-1 (1-1) 2-1 (1-1)

Алборг Рандерс Оденсе Есбјерг Нордсјиланд Вестсјеланд

1. Q 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  11.  12.

Алборг Митјиланд Копенхаген Брондби Есбјерг Нордсјиланд Оденсе Рандерс Вестсјеланд Сондерјиске Виборг Архус

+ + x -

17 16 14 13 13 13 10 8 8 9 7 8

8 7 11 12 9 6 10 14 13 8 9 5

7 9 7 7 10 13 12 10 11 15 16 19

59 60 51 45 49 36 46 39 30 38 41 35

59 55 53 51 48 45 40 38 37 35 30 29

16 17 16 16 16 16 16 16 16 15 16 16

Вестсјеланд Д + Оденсе 1-0 (0-0) Г x Брондби 2-2 (2-1) Г - Митјиланд 1-3 (1-2) Д + Архус 2-1 (1-1) Д x Алборг 0-0 - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1, 0-2 11/12 2-1, 2-1 недела 17 ч. Реален тип 2-3 Г Д Д Г Г -

+ x x -

2-1 (2-1) 1-1 (1-1) 0-1 (0-0) 1-2 (1-2) 1-1 (1-0)

Статистика - Данска Одиграни натпревари

192

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

528

0-1 гол

45 (23,44%)

Просек гол по натпревар

2,75

0-2 голови

92 (47,92%)

Победа на домаќини

74 (38,54%)

3+ голови

100 (52,08%)

Нерешено

56 (29,17%)

4-6 голови

59 (30,73%)

Победа на гости

62 (32,29%)

7+ голови

4 (2,08%)

9 9 8 7 6 8 5 4 5 6 4 3

5 3 6 6 7 4 5 5 4 4 5 2

2 5 2 3 3 4 6 7 7 5 7 11

23 33 28 27 26 23 26 19 12 17 26 14

Гости 10 20 18 19 17 16 26 28 19 21 29 32

32 30 30 27 25 28 20 17 19 22 17 11

16 15 16 16 16 16 16 16 16 17 16 16

8 7 6 6 7 5 5 4 3 3 3 5

3 4 5 6 2 2 5 9 9 4 4 3

5 4 5 4 7 9 6 3 4 10 9 8

36 27 23 18 23 13 20 20 18 21 15 21

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 31 31 38 44 31 63 38 88 13 63 44 75 19 56 44 81 31 81 1.44 0.63

дал 2.25

при. 1.75

35 40 29 47 41 47 59 53 35 33 65 40 53 33 53 60 47 40 1.94

1.18

1.80

1.00

-2

25 19 38 19 44 31 50 44 31 31 44 38 19 19 69 63 38 44 1.75

1.13

1.44

1.13

+2

31 6 25 19 31 25 63 31 44 19 50 31 31 19 69 50 56 31 1.69

1.19

1.13

1.06

=1

31 19 31 44 38 31 56 56 38 31 44 50 38 31 63 50 50 44 1.63

1.06

1.44

1.25

+3

25 13 50 38 44 31 44 50 13 31 44 6 38 0 56 44 38 38 1.44

1.00

0.81

1.63

+1

19 19 25 13 44 13 56 38 38 19 44 31 25 25 75 56 56 38 1.63

1.63

1.25

1.06

-1

13 13 25 38 44 38 50 38 44 25 25 31 13 25 69 75 44 38 1.19

1.75

1.25

1.13

=1

13 6 38 25 19 44 31 50 13 38 25 38 19 19 38 69 25 50 0.75

1.19

1.13

1.38

=1

33 12 47 24 40 41 47 65 33 35 20 29 13 24 53 59 40 47 1.13

1.40

1.24

1.82

+1

13 19 13 50 38 50 69 50 63 38 56 19 38 19 69 50 63 38 1.63

1.81

0.94

1.94

-3

6 19 31 31 44 44 63 63 31 31 31 38 25 31 50 50 44 44 0.88

2.00

1.31

1.94

-10

д 1-1

Дома 38 35 36 36 37 42 43 46 41 52 60 63

1-2 (1-2) 3-2 (1-0) 0-2 (0-0) 4-2 (3-2) 0-0

Рандерс Алборг Сондерјиске Нордсјиланд Оденсе Брондби

Дополнителна статистика

Вкупно 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32

Рандерс (8) - Вестсјеланд (9)

Архус Брондби Виборг Оденсе Вестсјеланд Сондерјиске

Д 1-2 (1-1) Г 0-3 (0-1) Д 0-1 (0-0) Г 1-2 (1-1) Д 0-3 (0-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 5-2, 0-0 12/13 0-3, 0-3, 1-1 11/12 1-1, 0-2, 2-1 09/10 2-0, 0-0, 0-1 недела 17 ч. Реален тип Д Г Д Г Г -

Данска Тим

-

Алборг (1) - Архус (12)

Митјиланд Виборг Есбјерг Вестсјеланд Брондби Копенхаген

Г 0-1 (0-0) Д 2-3 (0-1) Г + 1-0 (0-0) Д + 2-1 (2-1) Д 1-2 (1-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 1-0, 2-1 12/13 1-1, 3-2, 2-2 11/12 1-1, 3-1, 2-2 10/11 0-3, 5-0, 3-2 недела 17 ч. Реален тип 1 Д Г Д Г Г -

БХ

Сондерјиске (10) - Митјиланд (2)

Оденсе Вестсјеланд Алборг Архус Рандерс Есбјерг

-

Погоден фикс: 10/21 +

28 15 18 17 20 26 17 18 22 31 31 31

27 25 23 24 23 17 20 21 18 13 13 18

г 2-2

4

гости

сер. =1


5

ИРСКА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Слајго роверс - Бреј вандерерс

Корк сити (4) - Дери сити (7) Д Г Д Г Г Г Г

Корк сити + Дрогеда јун. + УЦД x Бохемијанс Д. - Дандалк - Сент Патрикс Лимерик Бреј вандерерс

2014

1-0 петок

Дрогеда јун. (9) - Бохемијанс Д. (8)

Дери сити Г x Бреј вандерерс 0-0 Д x Лимерик 0-0 Д x УЦД 1-1 (1-1) Г x Бохемијанс Д. 1-1 (1-1) Д - Шемрок 0-1 (0-1) Д Дрогеда јун. Г Сент Патрикс Меѓусебни дуели 2013 4-1, 1-1, 0-1 2012 1-0, 2-2, 0-2 2010 1-0, 1-1, 1-1 20:45 ч. Реален тип 1 3-1 (0-0) 1-0 (1-0) 1-1 (0-0) 0-4 (0-3) 2-3 (1-0)

Д Г Д Д Г Г Г

Дрогеда јун. - Бреј вандерерс - Корк сити - Сент Патрикс - Шемрок - УЦД Дандалк Дери сити

2014

Шемрок (2) - Атлон таун (12) Г Д Г Д Г Д Г

Шемрок x Дандалк + Бреј вандерерс + Дрогеда јун. x Лимерик + Дери сити Бохемијанс Д. Слајго роверс

2014

4-1 сабота

0-2 (0-0) 1-3 (0-0) 0-4 (0-2) 2-3 (1-1) 1-2 (1-0)

Д Г Д Г Г Д Д

Лимерик + Атлон таун x Дери сити - Слајго роверс x Шемрок - Бреј вандерерс Корк сити Сент Патрикс

2014

Дандалк Г + УЦД Д x Шемрок Г + Атлон таун Г - Бреј вандерерс Д + Корк сити Д Дрогеда јун. Д Слајго роверс Меѓусебни дуели 2013 2-1, 3-2, 2-2 2008 1-0, 2-0 2008 20:45 ч. Реален тип

1-2 петок

2-1 (1-1) 0-0 0-3 (0-1) 1-1 (1-0) 0-1 (0-0)

Атлон таун Г - Дери сити Г - Лимерик Д - Дандалк Г - Сент Патрикс Д x Бреј вандерерс Д Слајго роверс Д УЦД Меѓусебни дуели 2006 2-0, 2-0 2006 3-0, 2-0 20 ч. Реален тип

2-3 (1-2) 1-2 (1-1) 0-1 (0-0) 0-4 (0-2) 0-0

Слајго роверс Бреј вандерерс 1-1 (0-0) Д x Дери сити 0-0 x Корк сити 5-0 (2-0) Г - Шемрок 1-2 (0-1) + УЦД 2-0 (0-0) Д + Дандалк 1-0 (0-0) + Бохемијанс Д. 3-0 (1-0) Г x Атлон таун 0-0 + Лимерик 2-2 (1-0) Д + Лимерик 1-0 (0-0) x Сент Патрикс Атлон таун Д Корк сити Дандалк Г УЦД Меѓусебни дуели 2014 0-1 2013 2-0, 0-0, 3-0 2012 0-0, 1-1, 2-1 2011 3-0, 3-0, 3-1 сабота 20:45 ч. Реален тип БХ

Г Д Г Г Д Г Г

Сент Патрикс Шемрок Дандалк Корк сити Бреј вандерерс Слајго роверс Дери сити Бохемијанс Д. Дрогеда јун. УЦД Лимерик Атлон таун

1

7 7 7 6 4 4 2 2 3 3 2 0

4-1 (1-1) 2-2 (0-1) 1-0 (0-0) 0-1 (0-0) 4-0 (3-0)

2-0, 1-2

2

Г Д Г Д Г Г Д

УЦД - Слајго роверс - Корк сити x Дери сити + Дрогеда јун. x Бохемијанс Д. Атлон таун Бреј вандерерс

2014

2-3 петок

Сент Патрикс Д + Бохемијанс Д. 3-1 (1-1) Г + Дрогеда јун. 4-0 (2-0) Д + Атлон таун 4-0 (2-0) Г x Слајго роверс 2-2 (0-1) Д + Корк сити 3-2 (0-1) Г Лимерик Д Дери сити Меѓусебни дуели 2013 1-3, 0-5, 0-1 2012 0-5, 1-1, 0-2 2011 2-1, 2-2, 1-3 20:45 ч. Реален тип 2 0-5 (0-2) 0-1 (0-1) 1-1 (1-1) 2-1 (0-1) 0-0

Одиграни натпревари

69

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

184

0-1 гол

19 (27,54%)

Просек гол по натпревар

2,67

0-2 голови

35 (50,72%)

Победа на домаќини

26 (37,68%)

3+ голови

34 (49,28%)

Нерешено

22 (31,88%)

4-6 голови

22 (31,88%)

Победа на гости

21 (30,43%)

7+ голови

1 (1,45%)

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

4 3 2 3 4 3 7 6 3 3 5 1

1 2 2 2 4 4 3 4 5 6 4 10

26 20 23 19 12 16 8 14 16 14 7 9

14 13 11 12 14 9 11 16 21 25 11 27

25 24 23 21 16 15 13 12 12 12 11 1

7 5 5 6 6 5 7 7 6 6 4 5

5 3 3 3 3 2 2 0 2 2 1 0

1 2 2 3 1 2 3 4 1 1 1 1

1 0 0 0 2 1 2 3 3 3 2 4

16 7 12 12 7 10 5 5 10 6 2 2

Гости 10 3 4 5 8 5 5 10 13 11 5 11

16 11 11 12 10 8 9 4 7 7 4 1

5 7 6 5 6 6 5 5 5 6 7 6

2 4 4 3 1 2 0 2 1 1 1 0

3 1 0 0 3 1 4 2 2 2 4 0

0 2 2 2 2 3 1 1 2 3 2 6

10 13 11 7 5 6 3 9 6 8 5 7

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 29 40 29 0 43 20 71 60 71 60 57 60 43 40 71 60 57 40 2.29 1.43

дал 2.00

при. 0.80

4 10 7 7 6 4 6 6 8 14 6 16

9 13 12 9 6 7 4 8 5 5 7 0

+1

40 43 20 29 0 29 20 71 0 57 40 57 20 57 60 57 20 57 1.40

0.60

1.86

1.43

+1

20 0 60 0 60 17 80 50 40 50 80 33 40 17 60 50 40 50 2.40

0.80

1.83

1.17

+1

33 40 0 40 0 20 50 60 33 40 50 40 33 40 83 20 33 20 2.00

0.83

1.40

1.40

-2

0

1.33

0.83

1.00

+1

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно 12 12 11 11 12 11 12 12 11 12 11 11

УЦД (10) - Сент Патрикс (1)

Статистика - Ирска

Ирска Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  11.  12.

+

Слајго роверс (6) - Бреј вандерерс (5)

2-2 (1-0) 2-1 (1-0) 3-2 (1-1) 1-1 (0-1) 1-0 (1-0)

Тим

Погоден фикс: 4/8

Лимерик (11) - Дандалк (3)

Бохемијанс Д. Г - Сент Патрикс 1-3 (1-1) Д - Слајго роверс 0-2 (0-0) Г x Корк сити 1-1 (0-0) Д x Дери сити 1-1 (1-1) Д x УЦД 0-0 Г Шемрок Д Дандалк Меѓусебни дуели 2013 1-0, 1-1, 2-2 2012 4-1, 1-0, 1-1 2011 0-2, 0-2, 0-1 20:45 ч. Реален тип БХ

2-2 петок

БХ

0

0

0 17 0 33 33 33 17 17 17 17 0 33 50 33 33 1.17

гости

сер.

20 17 20 17 40 0 60 17 40 0 60 33 40 17 60 17 40 0

2.00

1.00

1.00

0.67

=1

14 0 43 20 29 20 14 20 14 0 14 0 14 0 29 60 14 0

0.71

0.71

0.60

1.20

-1 =3

0 40 29 20 29 40 29 60 29 40 14 40 0 40 57 80 29 40 0.71

1.43

1.80

1.20

33 20 0 60 33 40 67 60 67 40 50 20 50 20 67 80 50 60 1.67

2.17

1.20

1.60

-5

17 0 17 33 17 67 67 50 17 50 33 33 17 17 67 50 50 33 1.00

1.83

1.33

2.33

=1

0

0 50 14 25 14 50 14 0

0 25 0 25 0 25 57 25 14 0.50

1.25

0.71

0.86

-1

0

0

0 33 20 50 60 100 40 50 0 33 0 17 40 83 40 83 0.40

2.20

1.17

2.67

=1


6 ИТАЛИЈА СЕРИЈА А

ФИКС на колото

16 мај 2014

Лацио - Болоња

Удинезе (13) - Сампдорија (12) Д Д Г Д Г -

x + x -

13/14

Удинезе Јувентус Наполи Торино Ливорно Верона

0-3 сабота

Јувентус (1) - Калјари (15)

Сампдорија Д - Интер 0-4 (0-1) Г - Катанија 1-2 (0-1) Д + Киево 2-1 (0-0) Г - Парма 0-2 (0-1) Д - Наполи 2-5 (1-3) - - Меѓусебни дуели 12/13 3-1, 2-0 10/11 2-0, 0-0 09/10 2-3, 1-3 20:45 ч. Реален тип ГГ 0-2 (0-2) 1-1 (0-1) 0-2 (0-1) 5-3 (5-2) 2-2 (0-1)

+ + + + + -

Јувентус Удинезе Болоња Сасуоло Аталанта Рома

Лацио (10) - Болоња (18) Лацио

Наполи

Д x Г Д Г x Д - - Меѓусебни дуели 13/14 0-0 12/13 6-0, 0-0 11/12 1-3, 2-0 10/11 недела 20:45 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

x + x -

Наполи Торино Ливорно Верона Интер

2-4 (1-1) 3-3 (1-0) 2-0 (1-0) 3-3 (1-1) 1-4 (1-3)

1-1 (1-0) 0-1 (0-0) 0-3 (0-2) 0-0 1-2 (0-1)

+ + + -

13/14

Милан Катанија Ливорно Рома Интер Аталанта

3-4 недела

1-3, 3-1

1

+ x x + + -

Лацио Удинезе Интер Калјари Сампдорија

3-1, 4-2

1

Рома Д + Аталанта Г + Фиорентина Д + Милан Г - Катанија Д - Јувентус - - Меѓусебни дуели 13/14 0-4 12/13 1-3, 2-4 11/12 0-1, 2-1 10/11 недела 15 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

Џенова Торино Калјари Аталанта Болоња Сасуоло

x x -

Сасуоло Д x Калјари Г + Киево Д - Јувентус Г + Фиорентина Д + Џенова - - Меѓусебни дуели

1-1 (1-0) 1-0 (1-0) 1-3 (1-1) 4-3 (3-0) 4-2 (1-1)

1

Реален тип

3-5 (1-2) 2-1 (0-0) 4-0 (3-0) 3-3 (1-1) 2-2 (1-0)

0-0, 2-2

1

Киево Ливорно Сасуоло Сампдорија Торино Калјари

1. 2. Q 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.  18.  19.  20.

Јувентус Рома Наполи Фиорентина Интер Торино Парма Милан Верона Лацио Аталанта Сампдорија Удинезе Џенова Калјари Сасуоло Киево Болоња Катанија Ливорно

Торино Д + Џенова Г x Лацио Д + Удинезе Г + Киево Д x Парма - - Меѓусебни дуели 13/14 0-0 12/13 4-3, 2-2 08/09 1-0, 4-1 07/08 недела 20:45 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

+ + + -

Фиорентина Верона Рома Болоња Сасуоло Ливорно

+ + -

5-3 (2-1) 0-1 (0-1) 3-0 (2-0) 3-4 (0-3) 1-0 (0-0)

2-1 (0-0) 3-3 (0-1) 2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0)

32 26 22 19 15 15 14 15 16 14 15 12 12 10 9 9 9 5 7 6

3-1 (2-0) 1-0 (1-0) 2-0 (1-0) 1-4 (1-2) 0-1 (0-0)

4-3, 1-2

3+

Аталанта Г - Рома Д - Верона Д x Џенова Г - Јувентус Д + Милан - - Меѓусебни дуели 13/14 1-2 12/13 0-0, 2-1 11/12 2-0, 1-1 09/10 недела 20:45 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

+ + + -

Катанија Милан Сампдорија Верона Рома Болоња

4-2 (3-2) 0-1 (0-1) 1-2 (0-0) 0-1 (0-0) 1-0 (0-0)

0-1 (0-1) 2-1 (1-0) 0-4 (0-3) 4-1 (2-1) 2-1 (1-0)

1-3 (0-2) 1-2 (0-0) 1-1 (0-1) 0-1 (0-0) 2-1 (0-0)

0-0, 0-0

ГГ

Парма (7) - Ливорно (20) 4-0 (1-0) 2-0 (0-0) 0-0 0-1 (0-0) 4-1 (3-1)

0-2, 2-1

2

Ливорно Д - Киево Г - Милан Д - Лацио Г - Удинезе Д - Фиорентина - - Меѓусебни дуели 13/14 3-0 09/10 4-1, 1-2 08/09 2-2, 0-0 07/08 недела 20:45 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

x + x -

Парма Болоња Интер Калјари Сампдорија Торино

1-1 (0-1) 0-2 (0-0) 0-1 (0-1) 2-0 (1-0) 1-1 (0-1)

2-4 (2-3) 0-3 (0-1) 0-2 (0-1) 3-5 (2-5) 0-1 (0-0)

1-1, 3-2

1

1-0, 2-1

Статистика - Италија Серија А Одиграни натпревари

370

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

1003

0-1 гол

90 (24,32%)

Просек гол по натпревар

2,71

0-2 голови

190 (51,35%)

Победа на домаќини

173 (46,76%)

3+ голови

180 (48,65%)

Нерешено

88 (23,78%)

4-6 голови

88 (23,78%)

Победа на гости

109 (29,46%)

7+ голови

10 (2,70%)

ГГ

Дополнителна статистика

3 7 9 7 15 11 13 9 6 11 5 8 7 11 12 7 6 14 8 7

2 4 6 11 7 11 10 13 15 12 17 17 18 16 16 21 22 18 22 24

77 72 72 63 61 56 56 55 61 53 42 45 43 40 34 42 32 28 32 39

статистиката е изразена во проценти [%]

23 24 38 42 37 46 46 48 63 54 49 59 54 50 50 70 53 57 65 75

99 85 75 64 60 56 55 54 54 53 50 44 43 41 39 34 33 29 29 25

18 19 18 18 19 19 18 18 19 18 19 19 18 18 19 19 18 19 18 19

18 15 12 9 8 9 8 10 10 9 11 7 9 7 8 5 5 3 6 4

0 3 4 3 9 6 7 4 3 6 3 5 3 5 4 2 2 8 6 5

0 1 2 6 2 4 3 4 6 3 5 7 6 6 7 12 11 8 6 10

44 44 38 34 27 31 25 26 35 31 28 28 24 21 24 23 17 15 23 23

Гости 9 9 14 27 18 20 18 16 28 21 22 29 21 19 27 39 21 27 24 33

54 48 40 30 33 33 31 34 33 33 36 26 30 26 28 17 17 17 24 17

19 18 19 19 18 18 19 19 18 19 18 18 19 19 18 18 19 18 19 18

14 11 10 10 7 6 6 5 6 5 4 5 3 3 1 4 4 2 1 2

3 4 5 4 6 5 6 5 3 5 2 3 4 6 8 5 4 6 2 2

2 3 4 5 5 7 7 9 9 9 12 10 12 10 9 9 11 10 16 14

33 28 34 29 34 25 31 29 26 22 14 17 19 19 10 19 15 13 9 16

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 78 16 50 5 56 32 61 32 39 26 72 53 50 26 39 42 39 32 2.44 0.50

дал 1.74

при. 0.74

14 15 24 15 19 26 28 32 35 33 27 30 33 31 23 31 32 30 41 42

45 37 35 34 27 23 24 20 21 20 14 18 13 15 11 17 16 12 5 8

58 39 21 28 37 22 58 39 32 28 74 50 63 22 32 39 26 28 2.32

0.47

1.56

0.83

-2

39 37 33 37 56 42 44 53 28 26 67 53 44 32 44 53 28 37 2.11

0.78

1.79

1.26

+2

39 32 44 37 50 37 67 42 33 16 61 42 33 37 67 32 61 32 1.89

1.50

1.53

0.79

+1

21 33 32 17 37 33 37 50 21 33 37 56 26 39 53 44 32 28 1.42

0.95

1.89

1.06

+1

32 11 11 33 26 22 47 50 32 28 53 44 42 11 58 61 47 50 1.63

1.05

1.39

1.44

=1

33 21 28 26 39 32 33 58 33 42 39 47 33 42 50 63 33 47 1.39

1.00

1.63

1.47

=1

33 16 28 11 22 42 39 63 17 42 33 58 28 42 39 68 22 63 1.44

0.89

1.53

1.68

-1

26 17 26 44 37 56 74 67 42 44 68 50 53 33 58 56 58 56 1.84

1.47

1.44

1.94

=2

33 21 22 26 39 26 44 42 33 37 61 32 39 21 50 58 39 42 1.72

1.17

1.16

1.74

-1

26 11 11 33 16 28 53 33 11 11 53 17 26 11 53 39 37 28 1.47

1.16

0.78

1.50

+1

16 22 16 33 16 28 47 50 32 17 42 33 26 28 42 44 26 39 1.47

1.53

0.94

1.67

-2

28 5 33 37 22 37 33 58 22 21 28 37 17 26 39 47 22 47 1.33

1.17

1.00

1.74

=1

22 11 28 32 33 32 28 42 11 16 39 21 17 16 39 53 28 26 1.17

1.06

1.00

1.63

-1

26 0 32 22 26 17 63 28 21 6 37 6 26 6 63 50 53 22 1.26

1.42

0.56

1.28

-2

11 17 26 33 37 39 58 39 37 39 32 28 11 11 58 44 53 33 1.21

2.05

1.06

1.72

+2

28 5 44 21 28 37 44 53 6 21 33 5 22 5 33 47 33 37 0.94

1.17

0.79

1.68

+1

5 11 26 33 32 39 37 56 21 11 16 17 16 11 42 44 32 28 0.79

1.42

0.72

1.67

-1

28 5 22 32 28 37 50 58 28 32 39 5 28 5 50 42 39 42 1.28

1.33

0.47

2.16

+2

11 11 42 33 42 39 53 61 32 33 42 28 11 17 58 39 47 39 1.21

1.74

0.89

2.33

-6

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37

Интер Сампдорија Парма Наполи Милан Лацио

Г + Г + Д x Г Д + - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1 12/13 1-3, 0-2 11/12 0-2, 0-1 10/11 недела 20:45 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

Италија Серија А Тим

1-2 (0-0) 1-2 (1-1) 1-1 (1-0) 0-0 2-4 (1-1)

Катанија (19) - Аталанта (11)

Киево (17) - Интер (5)

Верона Фиорентина Аталанта Катанија Лацио Удинезе

4-2 (1-1) 1-1 (1-0) 0-0 3-0 (2-0) 5-2 (3-1)

+

Фиорентина (4) - Торино (6)

1-0 (1-0) 3-0 (1-0) 0-2 (0-1) 1-0 (0-0) 1-2 (0-0)

20:45 ч.

1-1 (0-1) 2-1 (1-1) 1-0 (1-0) 0-3 (0-2) 0-1 (0-0)

Д Г + Д + Г x Д x - - Меѓусебни дуели 13/14 3-0 06/07 3-1, 1-0 03/04 2-2, 1-1 02/03 недела 20:45 ч. Реален тип Д Г Г Д Г -

Милан (8) - Сасуоло (16) Д Д Г Д Г -

2-0 (2-0) 1-0 (0-0) 3-1 (1-1) 1-0 (0-0) 1-0 (0-0)

Наполи (3) - Верона (9)

Болоња Парма Јувентус Фиорентина Џенова Катанија

Погоден фикс: 17/30 +

Џенова (14) - Рома (2)

Калјари Г x Сасуоло Г + Џенова Д + Парма Г - Наполи Д - Киево - - Меѓусебни дуели 13/14 4-1 12/13 1-1, 3-1 11/12 2-0, 1-1 10/11 недела 15 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

-

1

гости

сер. +6


7

ИТАЛИЈА СЕРИЈА Б

ФИКС на колото

16 мај 2014

Ланчано - Специја Варезе (18) - Бреша (15)

Г Д Г Д Г Г Д

x Карпи x Тернана + Сиена + Новара + Бреша Пескара Чезена

13/14

1-2 сабота

Авелино 2-2 (0-1) Г x Јуве Стабија 3-3 (0-0) Д + Кротоне 3-1 (1-0) Г - Чезена 3-1 (1-1) Д + Специја 1-0 (1-0) Д x Трапани Д Реџина Г Падова Меѓусебни дуели 08/09 2-1, 3-4 07/08 1-1, 1-0 05/06 15 ч. Реален тип

2-2 (1-1) 2-0 (1-0) 0-2 (0-0) 2-0 (2-0) 3-3 (2-1)

4-5, 2-0

Г Д Г Д Г Г Д

13/14

Јуве Стабија (22) - Кротоне (7) Д Г Д Г Г Г Д

Јуве Стабија x Авелино - Трапани x Латина - Бари - Новара Бреша Карпи

13/14

1-1 сабота

2-2 (1-1) 0-3 (0-1) 1-1 (1-0) 0-3 (0-1) 0-2 (0-1)

3-2 (1-1) 0-2 (0-1) 2-1 (1-0) 1-3 (0-2) 0-1 (0-1)

1-2, 1-0

Г Д Г Д Г Г Д

Емполи - Ланчано + Специја + Бреша + Кротоне - Чезена Читадела Пескара

13/14

2

13/14

15 ч.

13/14

0-1 сабота

БХ

Реален тип

1-2 (1-0) 2-0 (1-0) 3-1 (1-1) 3-1 (2-0) 0-1 (0-0)

3-1 (2-0) 0-0 0-1 (0-1) 1-3 (1-1) 2-0 (1-0)

0-0, 1-1

Г Д Г Д Г Г Д

13/14

1

    

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.

Палермо Емполи Латина Чезена Модена Бари (-3) Кротоне Ланчано Специја Авелино Сиена (-8) Трапани Карпи Пескара Бреша Тернана Читадела Варезе Новара Падова Реџина Јуве Стабија

39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39 39

24 18 17 16 15 17 16 15 15 14 16 13 14 13 12 11 11 11 10 8 6 2

Пескара Г - Тернана Д x Новара Г - Карпи Д + Сиена Д x Ланчано Д Модена Г Емполи Меѓусебни дуели 11/12 0-6, 1-1 10/11 2-0, 3-1 97/98 15 ч. Реален тип

0-1 сабота

Латина 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) 5-1 (2-0) 2-1 (1-1) 0-2 (0-0)

2-0, 1-1

Г Д Г Д Г Г Д

+ Бари - Палермо x Јуве Стабија + Тернана + Кротоне Чезена Специја

13/14 0-1 понеделник

1

10 11 13 14 14 10 10 12 12 14 15 15 10 12 14 15 12 10 13 11 11 12

5 10 9 9 10 12 13 12 12 11 8 11 15 14 13 13 16 18 16 20 22 25

59 52 41 42 62 47 52 40 42 44 52 55 44 47 49 50 40 48 38 41 36 34

Дома 25 32 32 31 41 40 49 41 46 42 39 50 46 47 51 51 46 61 51 59 63 72

82 65 64 62 59 58 58 57 57 56 55 54 52 51 50 48 45 43 43 35 29 18

19 19 19 20 19 19 20 19 20 20 20 19 20 20 20 20 20 19 20 19 19 19

12 10 10 9 11 10 9 8 8 11 12 7 6 6 5 9 6 7 9 5 4 1

5 7 4 7 5 5 7 7 7 5 5 6 6 8 7 5 6 6 6 7 6 8

2 2 5 4 3 4 4 4 5 4 3 6 8 6 8 6 8 6 5 7 9 10

Г Д Г Д Г Г Д

1

3-1 (2-1) 1-2 (0-1) 1-2 (0-1) 0-1 (0-0) 1-2 (0-1)

Сиена 1-0 (1-0) Г - Специја 1-3 (0-0) Д x Карпи 1-1 (0-1) Д - Модена 2-0 (0-0) Г - Пескара 1-0 (1-0) Д + Реџина Д Падова Г Варезе Меѓусебни дуели 21 ч.

Реален тип

Чезена Г - Читадела Д - Бреша Д + Авелино Г + Падова Д + Емполи Д Латина Г Модена Меѓусебни дуели 12/13 1-2, 1-1 09/10 1-3, 1-0 98/99 15 ч. Реален тип

1-3 сабота

0-1 (0-1) 0-1 (0-0) 1-2 (1-1) 1-1 (1-0) 1-2 (0-1)

0-1 (0-0) 0-3 (0-1) 2-0 (0-0) 1-0 (0-0) 1-0 (0-0)

3-1, 2-0

2

Ланчано (8) - Специја (9) 0-1 (0-1) 0-0 0-2 (0-1) 1-0 (0-0) 2-2 (1-1)

1-0, 0-4

2

Д Г Д Г Г Г Д

Ланчано + Емполи + Варезе x Трапани x Палермо x Пескара Карпи Читадела

13/14

Специја Д + Сиена Г - Емполи Д + Реџина Г - Авелино Д + Варезе Д Бари Г Латина Меѓусебни дуели 12/13 1-1, 1-1 11/12 0-1, 0-0 15 ч. Реален тип

0-2 сабота

2-1 (0-1) 1-0 (1-0) 2-2 (0-1) 1-1 (0-1) 2-2 (1-1)

1-0 (0-0) 0-2 (0-1) 2-1 (1-1) 0-2 (0-2) 2-1 (2-1)

0-2

Статистика - Италија Серија Б 0-1 (0-0) 0-0 1-3 (0-1) 0-1 (0-0) 2-1 (1-0)

1

Одиграни натпревари

429

Постигнати голови

1015

Просек гол по натпревар

2,37

Победа на домаќини

175 (40,79%)

Нерешено

135 (31,47%)

Победа на гости

119 (27,74%)

2+ п. п.

/

3+ голови

182 (42,42%)

0-1 гол

136 (31,70%)

4-6 голови

91 (21,21%)

0-2 голови

247 (57,58%)

7+ голови

3 (0,70%)

Дополнителна статистика

28 31 22 25 40 25 28 20 24 27 32 25 19 28 28 28 20 22 23 21 21 21

Гости 11 13 15 18 16 15 18 17 23 18 20 19 23 24 32 23 21 21 18 28 29 35

41 37 34 34 38 35 34 31 31 38 41 27 24 26 22 32 24 27 33 22 18 11

20 20 20 19 20 20 19 20 19 19 19 20 19 19 19 19 19 20 19 20 20 20

12 8 7 7 4 7 7 7 7 3 4 6 8 7 7 2 5 4 1 3 2 1

5 4 9 7 9 5 3 5 5 9 10 9 4 4 7 10 6 4 7 4 5 4

3 8 4 5 7 8 9 8 7 7 5 5 7 8 5 7 8 12 11 13 13 15

31 21 19 17 22 22 24 20 18 17 20 30 25 19 21 22 20 26 15 20 15 13

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 32 40 32 25 21 20 42 40 5 10 42 50 21 35 47 50 32 30 1.47 0.58

дал 1.55

при. 0.70

37 25 21 30 21 20 42 40 26 10 53 30 32 25 53 45 32 35 1.63

0.68

1.05

0.95

-1

26 20 16 35 0 25 32 25 16 20 32 20 11 0 26 40 21 20 1.16

0.79

0.95

0.85

+2

15 21 10 26 15 16 30 26 20 5 35 26 15 21 45 37 25 26 1.25

0.90

0.89

0.68

+3

42 15 21 20 26 20 53 45 47 30 63 25 53 10 47 65 37 45 2.11 ERIE 42 A 40 1.32 37 30 32 35 21 20 53 45 11 20 42 25 26 20 47 S55 40 26 25 26 25 37 45 53 20 37 40 42 35 21 55 Serie 58 40 53 1.40

0.84

1.10

1.25

+3

0.79

1.10

1.25

+4

0.90

1.26

1.63

-2

16 25 21 40 11 30 26 40 16 20 21 30 5 20 53 40 26 30 1.05

0.89

1.00

1.20

=3

15 11 35 21 30 11 50 32 30 5 45 37 20 16 55 47 50 26 1.20

1.15

0.95

1.21

+1

35 11 30 16 30 16 35 26 15 11 40 21 30 16 50 58 35 21 1.35

0.90

0.89

1.26

=1

45 5 40 16 25 26 45 32 25 21 40 32 30 16 60 53 40 32 1.60

1.00

1.05

1.00

+1

26 10 37 15 37 35 37 55 16 45 37 45 26 30 47 65 26 50 1.32

1.00

1.50

1.55

=1

15 21 30 32 25 37 35 37 10 37 15 42 15 32 50 42 30 37 0.95

1.15

1.32

1.21

-1

15 26 10 37 30 16 50 37 25 21 40 26 40 16 60 37 45 26 1.40

1.20

1.00

1.21

=1

15 11 25 16 50 16 55 42 35 16 40 37 25 26 65 42 50 37 1.40

1.60

1.11

1.00

-1

30 5 40 21 35 21 45 42 20 21 35 26 20 11 60 79 40 42 1.40

1.15

1.16

1.47

+1

10 11 10 37 5 37 35 42 20 26 20 21 5 21 40 53 35 37 1.00

1.05

1.05

1.32

-1

16 15 26 25 21 45 42 55 21 35 32 35 21 25 47 65 32 50 1.16

1.11

1.30

2.00

-6

25 5 35 11 25 16 35 53 15 26 35 16 15 11 45 63 30 47 1.15

0.90

0.79

1.74

+1

11 10 21 25 37 30 53 60 37 25 32 20 26 15 47 60 42 50 1.11

1.47

1.00

1.55

-4

0

5

0 25 5 25 42 55 26 25 32 15 16 10 63 45 42 35 1.11

1.53

0.75

1.70

-1

0

5 37 20 42 20 53 50 26 15 32 15 21 5 79 45 47 30 1.11

1.84

0.65

1.85

-2

д 1-1

     

Реален тип

Латина (3) - Сиена (11)

Читадела 0-1 (0-1) Д + Чезена Д - Латина 2-1 (1-0) Г + Реџина Г + Падова 3-1 (2-1) Д + Варезе Г + Тернана 3-0 (1-0) Г + Трапани Д + Јуве Стабија 2-1 (1-0) Д - Палермо Г + Карпи Д Емполи Г Специја Д Новара Г Ланчано Меѓусебни дуели 13/14 1-1 12/13 1-1, 2-1 11/12 0-1, 2-2 08/09 понеделник 19 ч. Реален тип

Вкупно

2-2 (1-0) 0-0 2-0 (1-0) 2-0 (0-0) 1-2 (0-1)

13/14

Падова + Бреша - Бари - Кротоне - Чезена - Тернана Сиена Авелино

Италија Серија Б Тим

Реџина (21) - Чезена (4) Реџина - Палермо - Читадела - Специја x Бреша - Сиена Авелино Тернана

Падова (20) - Пескара (14)

Бари

1-0 (1-0) 3-3 (0-0) 1-3 (1-2) 0-2 (0-0) 2-1 (1-0)

Карпи 1-0 (1-0) Д x Модена 3-1 (0-0) Г x Сиена 1-0 (1-0) Д + Пескара 1-1 (1-0) Г + Варезе 2-0 (0-0) Д - Бари Д Ланчано Г Јуве Стабија Меѓусебни дуели 15 ч.

Бари (6) - Читадела (17)

Тернана 1-3 (0-2) Д + Пескара 3-0 (1-0) Г x Модена 2-2 (1-0) Д - Бари 1-2 (1-1) Г - Латина 3-3 (1-2) Д + Падова Д Палермо Г Реџина Меѓусебни дуели

2-0 сабота

Д Г Г Д Г Г Д

ГГ

Новара Д + Трапани Г x Пескара Д - Палермо Г - Модена Д + Јуве Стабија Д Варезе Г Бари Меѓусебни дуели 12/13 4-1, 1-1 12/13 0-2, 2-2 10/11 15 ч. Реален тип

1-0 сабота

Трапани (12) - Тернана (16) Г Д Г Д Г Г Д

1-3 (1-2) 3-0 (1-0) 1-3 (1-1) 1-1 (0-1) 0-1 (0-1)

Палермо + Реџина + Латина + Новара x Ланчано + Читадела Тернана Кротоне

Емполи (2) - Новара (19)

Кротоне Д + Варезе Г - Авелино Д + Падова Г - Емполи Д - Латина Д Трапани Г Палермо Меѓусебни дуели 12/13 3-3, 3-1 11/12 2-2, 0-0 08/09 15 ч. Реален тип

Трапани - Новара + Јуве Стабија x Ланчано - Читадела x Авелино Кротоне Бреша

Бреша 2-3 (1-1) Д - Падова 0-1 (0-1) Г + Чезена 1-5 (0-2) Д - Емполи 0-2 (0-0) Г x Реџина 1-2 (1-2) Д - Модена Д Јуве Стабија Г Трапани Меѓусебни дуели 12/13 0-2, 3-2 11/12 2-1, 2-2 15 ч. Реален тип

2-4 сабота

-

Палермо (1) - Карпи (13)

Варезе - Кротоне - Ланчано - Читадела - Карпи - Специја Новара Сиена

1

Погоден фикс: 16/30 +-

14 19 17 13 25 25 31 24 23 24 19 31 23 23 19 28 25 40 33 31 34 37

41 28 30 28 21 26 24 26 26 18 22 27 28 25 28 16 21 16 10 13 11 7

г 2-2

Модена (5) - Авелино (10) Модена

+-

0-2

гости

сер. +1


8

ЈАПОНИЈА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Урава редс - Серезо Осака

Кофу (16) - Кашива (4)

Урава редс (2) - Серезо Осака (10)

Кофу

Кашива 2-0 (1-0) Д + Урава редс Г + Омија 0-1 (0-0) Г + Гамба Осака Д - Токушима Вортис 0-2 (0-0) Д + Кашима Антлерс Г - Кавасаки Ф. 0-0 Г - Саган Тосу Д x Урава редс 0-1 (0-1) Д + Албирекс Нигата Г - Висел Кобе Д Сендај Г Гамба Осака Д Серезо Осака Г Хирошима Меѓусебни дуели 2013 0-2, 3-1 2011 1-4, 1-2 2010 2-2, 1-1 2007 сабота 06 ч. Реален тип

Г Д Д Г Г Д Г

3-2 (0-1) 2-1 (2-1) 1-0 (1-0) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0)

1-2, 3-2

2013

Саган Тосу (1) - Омија (17) Г Д Г Д Г Г Д

Саган Тосу + Нагоја - Хирошима + Шимицу + Кашива + Јокохама ФМ Висел Кобе Кавасаки Ф.

2013

2-1, 1-1 сабота

2-5, 2-2 сабота

Серезо Осака 2-3 (1-0) Г - ФК Токио 0-2 (0-0) 1-0 (0-0) Г x Висел Кобе 2-2 (0-1) 1-0 (0-0) Д x Омија 1-1 (0-0) 0-0 Г + Нагоја 2-1 (1-0) 2-0 (1-0) Д - Сендај 0-1 (0-0) Д Кавасаки Ф. Д Јокохама ФМ Меѓусебни дуели 2012 0-0, 1-1 2011 1-3, 1-1 2010 2-0, 3-2 07 ч. Реален тип 1

2012

ФК Токио (12) - Гамба Осака (11)

Омија Д - Кофу Г x Серезо Осака Д x Албирекс Нигата Г + ФК Токио Д - Урава редс Д Хирошима Г Кашима Антлерс Меѓусебни дуели 2012 0-1, 1-1 2004 0-1, 0-1 2004 08 ч. Реален тип 3-2 (1-1) 1-2 (1-1) 1-0 (1-0) 1-0 (1-0) 2-1 (2-0)

Г Д Г Д Г Д Г

0-2 (0-1) 1-1 (0-0) 2-2 (1-1) 1-0 (0-0) 0-2 (0-1)

0-0, 0-1

ФК Токио + Јокохама ФМ - Нагоја - Урава редс - Омија x Токушима Вортис Кашима Антлерс Албирекс Нигата

2012

1

2-2, 3-2 сабота

Гамба Осака Г - Кавасаки Ф. Д - Кашива Г - Јокохама ФМ Д + Токушима Вортис Г + Нагоја Д Кофу Д Шимицу Меѓусебни дуели 2010 1-1, 0-2 2009 0-0, 2-4 2008 11 ч. Реален тип

Албирекс Нигата (8) - Нагоја (13)

Шимицу + Сендај - Кашима Антлерс - Саган Тосу - Албирекс Нигата x Хирошима Кавасаки Ф. Гамба Осака

Д Г Д Г Г Д Г

Висел Кобе 1-0 (0-0) Д x Серезо Осака 2-2 (1-0) 1-2 (0-1) Г x Албирекс Нигата 1-1 (0-0) 0-1 (0-1) Д x Хирошима 0-0 1-2 (0-0) Г - Сендај 3-4 (2-0) 1-1 (0-1) Д + Кофу 1-0 (1-0) Д Саган Тосу Г Јокохама ФМ Меѓусебни дуели 2011 1-1, 1-5 2010 0-1, 1-0 2009 1-0, 1-0 07 ч. Реален тип 0-2

1-1, 1-0 сабота

Албирекс Нигата Нагоја 2-1 (2-0) Д - Саган Тосу Г + Токушима Вортис 1-1 (0-0) Г + ФК Токио Д x Висел Кобе 2-2 (1-1) Д - Серезо Осака Г x Омија 2-1 (0-0) Г + Кашима Антлерс Д + Шимицу 0-1 (0-0) Д - Гамба Осака Г - Кашива Д Токушима Вортис Г Урава редс Д ФК Токио Г Сендај Меѓусебни дуели 2013 2-0, 0-2 2012 5-0, 1-2 2011 0-1, 0-4 2010 сабота 08 ч. Реален тип

Кашима Антлерс (7) - Токушима Вортис (18)

1-0 (1-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-0

1-2 (1-1) 1-2 (1-2) 0-2 (0-0) 3-0 (1-0) 2-1 (0-0)

Г Д Г Д Г Г Д

Кашима Антлерс 3-0 (2-0) + Хирошима 2-1 (1-0) + Шимицу 0-1 (0-1) - Кашива 1-2 (1-1) - Нагоја 1-4 (1-1) - Кавасаки Ф. ФК Токио Омија сабота 12 ч.

Д Г Д Г Д Г Д

++ -

Погоден фикс: 7/9

Шимицу (9) - Висел Кобе (3)

Урава редс - Кашива + Јокохама ФМ + ФК Токио x Кофу + Омија Албирекс Нигата Токушима Вортис

2

1

2-3 (1-1) 1-0 (0-0) 1-2 (0-1) 2-1 (1-1) 1-2 (0-0)

4-1, 1-1

1

Сендај (14) - Хирошима (5)

Токушима Вортис - Албирекс Нигата 1-2 (0-2) + Кофу 1-0 (0-0) - Сендај 0-1 (0-1) - Гамба Осака 0-3 (0-1) x ФК Токио 0-0 Нагоја Урава редс Реален тип 1

Г Д Г Д Г Г Д

3-1, 1-1

Сендај - Шимицу x Кавасаки Ф. + Токушима Вортис + Висел Кобе + Серезо Осака Кашива Нагоја

2013

ГГ

0-1, 0-2 недела

Хирошима Г x Албирекс Нигата 0-0 Д - Кашима Антлерс 0-3 (0-2) Г + Саган Тосу 2-1 (1-1) Г x Висел Кобе 0-0 Д x Шимицу 1-1 (1-0) Д Јокохама ФМ Г Омија Меѓусебни дуели 2012 1-2, 2-2 2011 0-0, 0-0 2010 0-1, 1-1 06 ч. Реален тип БХ 0-1 (0-0) 0-0 1-0 (1-0) 4-3 (0-2) 1-0 (0-0)

Кавасаки Ф. (6) - Јокохама ФМ (15) Г Д Г Д Д Г Г

Кавасаки Ф. - Урава редс + Гамба Осака x Сендај + Кофу + Кашима Антлерс Серезо Осака Шимицу

2013

1-0, 1-2 недела

Јокохама ФМ Г x Кашива 0-0 Д - ФК Токио 0-1 (0-1) Г - Урава редс 0-1 (0-0) Д + Гамба Осака 2-0 (0-0) Д - Саган Тосу 1-2 (0-2) Г Хирошима Г Серезо Осака Меѓусебни дуели 2012 2-2, 0-0 2011 3-0, 1-2 2010 1-3, 0-4 08 ч. Реален тип 1 0-1 (0-0) 2-1 (1-1) 0-0 2-0 (0-0) 4-1 (1-1)

Статистика - Јапонија Одиграни натпревари

115

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

280

0-1 гол

34 (29,57%)

Просек гол по натпревар

2,43

0-2 голови

63 (54,78%)

Победа на домаќини

42 (36,52%)

3+ голови

52 (45,22%)

Нерешено

25 (21,74%)

4-6 голови

22 (19,13%)

Победа на гости

48 (41,74%)

7+ голови

3 (2,61%)

Дополнителна статистика

Јапонија

  

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.

Саган Тосу Урава редс Висел Кобе Кашива Хирошима Кавасаки Ф. Кашима Антлерс Албирекс Нигата Шимицу Серезо Осака Гамба Осака ФК Токио Нагоја Сендај Јокохама ФМ Кофу Омија Токушима Вортис

13 13 13 13 12 12 13 13 13 12 13 13 13 13 12 13 13 13

9 8 6 6 6 6 7 5 5 4 4 4 5 4 4 3 3 1

0 2 5 5 4 3 0 6 2 4 3 3 0 3 2 4 3 1

4 3 2 2 2 3 6 2 6 4 6 6 8 6 6 6 7 11

22 18 25 16 16 24 24 13 17 16 14 11 17 10 10 8 16 3

Дома 11 9 16 11 12 12 16 11 17 13 16 14 23 20 10 14 23 32

27 26 23 23 22 21 21 21 17 16 15 15 15 15 14 13 12 4

6 6 7 8 6 7 6 6 5 6 6 6 7 6 7 7 6 7

4 4 4 4 3 4 2 2 2 1 2 2 1 1 3 2 1 0

0 1 3 3 1 2 0 3 0 3 1 1 0 3 0 2 1 1

2 1 0 1 2 1 4 1 3 2 3 3 6 2 4 3 4 6

11 8 12 10 7 15 8 4 4 7 7 5 11 6 9 4 7 1

Гости 5 2 5 7 8 9 10 4 5 6 7 8 18 9 8 7 11 15

12 13 15 15 10 14 6 9 6 6 7 7 3 6 9 8 4 1

7 7 6 5 6 5 7 7 8 6 7 7 6 7 5 6 7 6

5 4 2 2 3 2 5 3 3 3 2 2 4 3 1 1 2 1

0 1 2 2 3 1 0 3 2 1 2 2 0 0 2 2 2 0

2 2 2 1 0 2 2 1 3 2 3 3 2 4 2 3 3 5

11 10 13 6 9 9 16 9 13 9 7 6 6 4 1 4 9 2

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 50 57 33 57 33 29 50 57 17 14 50 43 33 29 17 43 17 43 1.83 0.83

дал 1.57

при. 0.86

6 7 11 4 4 3 6 7 12 7 9 6 5 11 2 7 12 17

15 13 8 8 12 7 15 12 11 10 8 8 12 9 5 5 8 3

+3

17 43 17 14 0

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.

0 17 43 17 29 17 57 17 43 17 43 0 43 1.33

0.33

1.43

1.00

+1

29 17 29 50 14 83 57 83 29 50 57 67 29 67 57 83 43 67 1.71

0.71

2.17

1.83

+1

25 20 13 40 0 20 38 20 25 0 38 40 25 0 50 60 38 20 1.25

0.88

1.20

0.80

+1

17 0 17 17 17 33 50 33 17 17 33 33 17 33 50 50 33 33 1.17

1.33

1.50

0.67

=2

0 40 29 0 57 40 57 60 43 40 71 40 43 40 71 20 57 20 2.14

1.29

1.80

0.60

+2

33 57 33 29 50 43 67 71 17 43 50 71 50 57 67 29 67 29 1.33

1.67

2.29

0.86

-3

17 29 17 29 0 43 17 57 0 14 17 57 0 43 33 71 17 57 0.67

0.67

1.29

1.00

-1 =1

0 25 40 38 20 38 20 63 20 38 20 25 0 25 20 75 20 50 0.80

1.00

1.63

1.50

17 50 17 17 33 17 33 50 33 17 33 67 33 33 50 50 33 50 1.17

1.00

1.50

1.17

-1

17 0 33 14 17 29 50 43 0 14 33 43 17 14 50 43 33 43 1.17

1.17

1.00

1.29

+2

0 14 0 14 17 14 33 29 17 14 33 14 0 14 33 43 17 29 0.83

1.33

0.86

0.86

=1

0

2.57

1.00

0.83

-1

0 29 17 57 17 100 33 43 0 57 33 43 17 100 33 100 33 1.57

0 14 0 14 17 14 50 29 17 29 17 14 0

0 50 0 33 0

1.00

1.50

0.57

1.57

+3

29 20 29 20 14 0 43 0 14 0 43 0 29 0 29 0 29 0

1.29

1.14

0.20

0.40

-1

14 17 14 17 14 0 14 0 14 0 14 17 14 17 14 33 0

0.57

1.00

0.67

1.17

-1

17 14 17 0 50 14 67 43 33 29 33 29 33 14 33 57 33 43 1.17

1.83

1.29

1.71

-1

0

2.14

0.33

2.83

=1

0 43 17 57 33 43 83 29 33 0

0

0

0

0 14 17 14 17 0.14


9 МАКЕДОНИЈА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Напредок Кичево - Ренова

Горно Лисиче (9) - Гостивар (12) Гостивар Д - Турново 1-2 (0-1) Г - Брегалница 2008 0-3 (0-2) Д - Шкендија Т. 0-3 (0-1) Г - Македонија ЃП 1-2 (1-1) Д - Напредок Кичево 2-3 (0-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-0, 2-2 12/13 1-1, 1-2 11/12 1-0, 0-3 10/11 2-1, 1-3 недела 16:30 ч. Реален тип 1 + + -

0-1 (0-1) 3-1 (1-0) 0-1 (0-0) 4-1 (2-0) 0-2 (0-0)

+ -

Напредок Кичево Брегалница 2008 1-3 (0-2) Шкендија Т. 0-4 (0-1) Македонија ЃП 1-3 (0-2) Горно Лисиче 1-4 (0-2) Гостивар 3-2 (0-0)

Брегалница 2008 (7) - Вардар (4) Брегалница 2008 Напредок Кичево 3-1 (2-0) Гостивар 3-0 (2-0) Ренова 0-1 (0-1) Металург Скопје 0-1 (0-1) Пелистер 1-1 (1-0)

+ + x -

Металург Скопје Д + Вардар 2-1 (1-0) Г + Работнички 2-1 (2-1) Д - Турново 1-2 (1-0) Г + Брегалница 2008 1-0 (1-0) Д - Шкендија Т. 1-2 (1-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 0-1, 1-1 09/10 0-0 08/09 1-1, 1-0, 2-0 недела 16:30 ч. Реален тип 2 Д Г Г Д Г -

+ + -

Македонија ЃП Шкендија Т. Горно Лисиче Напредок Кичево Гостивар Ренова

Работнички Г + Ренова 6-2 (2-0) Д - Металург Скопје 1-2 (1-2) Г + Пелистер 2-1 (1-0) Д + Вардар 3-1 (2-0) Д + Горно Лисиче 2-0 (0-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 3-0, 3-5 12/13 3-0, 0-2, 3-0 11/12 5-4, 1-0, 1-1 10/11 1-3, 1-2, 0-2 недела 16:30 ч. Реален тип 3+ Г Д Г Д Г -

+ x + + -

Турново Гостивар Ренова Металург Скопје Пелистер Вардар

2-1 (1-0) 1-1 (1-1) 2-1 (0-1) 1-0 (0-0) 1-2 (0-1)

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.  9.  10.  11.  12.

Работнички Турново Металург Скопје Вардар Шкендија Т. Пелистер Брегалница 2008 Ренова Горно Лисиче Македонија ЃП Напредок Кичево Гостивар

18 17 15 15 15 14 11 10 9 9 3 3

8 6 11 10 9 10 10 13 11 5 8 5

+ + + + + -

Шкендија Т. Македонија ЃП Напредок Кичево Гостивар Ренова Металург Скопје

3-1 (1-0) 4-0 (1-0) 3-0 (1-0) 5-0 (1-0) 2-1 (1-1)

1-0 (1-0) 0-0 1-2 (0-1) 0-1 (0-0) 1-1 (0-1)

0-3

1

Одиграни натпревари

192

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

505

0-1 гол

/

Просек гол по натпревар

2,64

0-2 голови

91 (48,00%)

Победа на домаќини

91 (48,00%)

3+ голови

100 (52,00%)

Нерешено

53 (28,00%)

4-6 голови

/

Победа на гости

47 (25,00%)

7+ голови

/

Дополнителна статистика

6 9 6 7 8 8 11 9 12 18 21 24

66 60 45 55 49 40 34 42 33 39 27 18

Дома 34 33 28 32 32 36 34 46 36 53 75 69

62 57 56 55 54 52 43 43 38 32 17 14

17 16 17 17 15 17 15 17 15 15 15 16

13 11 10 10 8 10 5 8 6 6 2 2

3 3 3 6 4 3 8 5 5 4 5 4

1 2 4 1 3 4 2 4 4 5 8 10

44 38 26 36 29 22 18 28 20 24 15 12

Гости 13 10 14 9 14 16 10 22 18 19 26 25

42 36 33 36 28 33 23 29 23 22 11 10

15 16 15 15 17 15 17 15 17 17 17 16

5 6 5 5 7 4 6 2 3 3 1 1

5 3 8 4 5 7 2 8 6 1 3 1

5 7 2 6 5 4 9 5 8 13 13 14

22 22 19 19 20 18 16 14 13 15 12 6

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 53 27 24 13 47 27 65 47 41 33 76 40 59 33 41 60 35 40 2.59 0.76

дал 1.47

при. 1.40

+3

44 19 13 19 31 13 50 56 44 19 63 50 50 25 38 56 25 50 2.38

0.63

1.38

1.44

-1

47 33 35 20 24 40 53 40 18 27 47 33 29 27 41 53 41 33 1.53

0.82

1.27

0.93

-1

47 7 47 40 47 60 47 67 24 33 47 40 35 20 47 67 24 60 2.12

0.53

1.27

1.53

+1

53 24 13 18 27 18 67 47 47 24 60 41 47 35 27 41 27 35 1.93

0.93

1.18

1.06

+6

29 20 24 20 18 33 47 53 24 33 29 40 18 27 41 53 35 40 1.29

0.94

1.20

1.33

=1

33 6 33 35 27 29 33 47 7 24 33 29 33 12 47 29 20 24 1.20

0.67

0.94

1.41

=1

29 7 24 27 29 27 53 47 29 33 47 20 29 13 65 53 47 27 1.65

1.29

0.93

1.60

+1

27 12 13 24 27 6 53 18 33 6 47 18 33 6 47 35 47 12 1.33

1.20

0.76

1.06

-1

20 6 20 29 13 35 73 65 40 29 53 18 27 12 67 59 60 59 1.60

1.27

0.88

2.00

-1

13 0 13 18 33 41 53 71 40 65 27 24 20 12 60 35 47 35 1.00

1.73

0.71

2.88

+1

6

1.56

0.38

2.75

-9

д 1-1

Вкупно 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32

Пелистер Д + Горно Лисиче Г x Вардар Д - Работнички Г - Турново Д x Брегалница 2008 - - Меѓусебни дуели 13/14 0-0, 0-1 12/13 0-1, 3-1, 1-1 10/11 3-1, 1-0, 4-1 08/09 недела 16:30 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

Статистика - Македонија

Македонија Тим

1-3 (0-1) 1-3 (0-1) 3-1 (2-0) 2-1 (1-1) 2-4 (2-3)

Шкендија Т. (5) - Пелистер (6)

Турново (2) - Работнички (1)

Вардар Металург Скопје Пелистер Горно Лисиче Работнички Турново

Г 1-2 (0-1) Д x 0-0 Д + 1-0 (0-0) Г 1-3 (0-2) Д + 2-1 (1-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1, 0-1 12/13 1-1, 0-3, 1-1 11/12 1-2, 0-3, 2-3 10/11 1-1, 0-0, 2-1 недела 16:30 ч. Реален тип 2 Г Д Г Д Г -

-

Македонија ЃП (10) - Металург Скопје (3)

Ренова Д - Работнички 2-6 (0-2) Г x Турново 1-1 (1-1) Д + Брегалница 2008 1-0 (1-0) Г - Шкендија Т. 0-5 (0-1) Д + Македонија ЃП 4-2 (3-2) - - Меѓусебни дуели 13/14 0-2, 1-1 12/13 1-2, 2-0, 1-1 11/12 0-5, 0-4, 1-1 10/11 1-4, 0-5, 1-0 недела 16:30 ч. Реален тип 2 Д Г Д Г Г -

Погоден фикс: 10/16 +

21 23 14 23 18 20 24 24 18 34 49 44

20 21 23 19 26 19 20 14 15 10 6 4

г 2-2

Г Д Г Д Г -

Горно Лисиче Пелистер Македонија ЃП Вардар Напредок Кичево Работнички

Напредок Кичево (11) - Ренова (8)

-

2

0 25 25 31 31 38 75 19 38 19 6 13 0 44 25 31 25 0.75

гости

сер.


10 НОРВЕШКА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Викинг - Санднес

Бран (12) - Бодо/Глимт (10) Д Г Д Г Г Г Д

Бран + Лилестром - Розенборг - Хаугесун x Старт + Олесун Сондал Волеренга

2009

4-2, 2-0 петок

Хаугесун (15) - Од-Гренланд (9)

Бодо/Глимт Д x Розенборг 2-2 (1-1) Г - Стабек 1-2 (0-1) Д - Лилестром 1-2 (1-1) Г - Стромсгодсет 0-2 (0-2) Д + Хаугесун 2-1 (2-0) Д Старт Г Викинг Меѓусебни дуели 2008 1-3, 4-1 2005 1-2, 2-3 2004 1-1, 3-1 18 ч. Реален тип 1 2-0 (0-0) 2-5 (1-2) 1-3 (1-2) 1-1 (0-1) 1-0 (1-0)

Г Д Г Д Г Г Д

Хаугесун - Викинг - Сондал + Бран - Олесун - Бодо/Глимт Санднес Молде

2013

3-1, 0-4 петок

1-1, 1-0 петок

0-2 (0-2) 0-3 (0-2) 3-1 (2-1) 1-2 (0-1) 1-2 (0-2)

Д Г Д Г Д Г Д

Олесун - Старт x Лилестром - Викинг + Хаугесун - Бран Од-Гренланд Сарпсборг 08

2013

Санднес 2-0 (2-0) Г - Волеренга 2-0 (2-0) Д - Молде 2-1 (1-0) Д + Стабек 1-1 (0-0) Г - Сарпсборг 08 1-1 (0-1) Д - Розенборг Д Хаугесун Г Сондал Меѓусебни дуели 2012 5-0, 2-2 18 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

+ Олесун - Викинг - Молде x Бран - Сондал Бодо/Глимт Од-Гренланд

2013

1

3-1, 1-0 петок

1-2 (0-1) 0-0 1-2 (0-1) 2-1 (1-0) 0-1 (0-1)

1-3 (1-1) 3-0 (2-0) 1-2 (1-1) 0-2 (0-1) 2-1 (0-0)

3-1, 4-1

Г Д Г Д Г Г Д

Волеренга 2-1 (1-0) Д + Санднес 3-0 (1-0) 0-2 (0-2) Г - Сарпсборг 08 0-3 (0-0) 0-2 (0-1) Д + Стромсгодсет 3-0 (1-0) 1-1 (1-0) Г + Стабек 3-0 (2-0) 1-2 (0-0) Д x Викинг 1-1 (1-0) Д Лилестром Г Бран Меѓусебни дуели 2011 1-2, 0-2 2010 1-8, 5-3 2009 2-0, 3-2 18 ч. Реален тип 2

Г Д Г Д Г Д Г

Стабек 2-2 (1-1) Г - Од-Гренланд 5-2 (2-1) Д + Бодо/Глимт 2-1 (1-1) Г - Санднес 0-2 (0-1) Д - Волеренга 2-0 (1-0) Д + Сарпсборг 08 Г Розенборг Д Стромсгодсет Меѓусебни дуели 2011 1-2, 1-2 2010 2-1, 2-0 2009 19 ч. Реален тип

2-0, 3-1 петок

2-0, 2-1 петок

Молде Д + Сарпсборг 08 Г + Санднес Д + Старт Г + Розенборг Д x Стромсгодсет Д Викинг Г Хаугесун Меѓусебни дуели 2012 1-1, 2-3 2011 0-1, 0-3 2010 18 ч. Реален тип 0-2 (0-0) 0-0 2-1 (1-1) 2-0 (1-0) 2-0 (2-0)

5-1 (1-1) 3-1 (2-0) 2-0 (1-0) 2-0 (1-0) 2-2 (1-0)

1-1, 3-3

БХ

Стромсгодсет (2) - Сарпсборг 08 (8)

Розенборг x Бодо/Глимт + Бран + Сондал - Молде + Санднес Стабек Сарпсборг 08

2012

Лилестром - Бран x Олесун + Бодо/Глимт + Сондал + Од-Гренланд Волеренга Стабек

2013

ГГ

Розенборг (4) - Стабек (7)

Старт 0-3 (0-1) 1-3 (0-2) 2-1 (1-0) 1-2 (1-1) 0-2 (0-1)

Лилестром (6) - Молде (1)

Сондал Д - Стромсгодсет Г + Хаугесун Д - Розенборг Г - Лилестром Д + Старт Д Бран Д Санднес Меѓусебни дуели 2012 1-1, 2-2 2011 0-0, 1-0 2008 18 ч. Реален тип

2-1, 2-2 петок

Старт (11) - Волеренга (5)

Викинг + Хаугесун + Старт + Олесун x Од-Гренланд x Волеренга Молде Бодо/Глимт

2013

Олесун (14) - Сондал (13)

Од-Гренланд Д + Стабек 2-1 (0-0) Г - Стромсгодсет 1-2 (1-2) Д + Сарпсборг 08 2-0 (1-0) Г x Викинг 1-1 (0-0) Д - Лилестром 0-2 (0-2) Д Олесун Г Старт Меѓусебни дуели 2012 0-1, 1-2 2011 0-1, 2-1 2010 3-0, 1-4 18 ч. Реален тип 3+

Викинг (3) - Санднес (16) Д Г Г Д Г Г Д

1

+ +

Погоден фикс: 3/5

1-2 (0-0) 2-1 (1-0) 1-2 (0-1) 0-3 (0-2) 3-2 (3-0)

2-1, 1-0

1

Стромсгодсет Сарпсборг 08 3-1 (1-1) Г - Молде + Сондал 2-1 (2-1) Д + Волеренга + Од-Гренланд 0-3 (0-1) Г - Од-Гренланд - Волеренга 2-0 (2-0) Д + Санднес + Бодо/Глимт 2-2 (0-1) Г - Стабек x Молде Стабек Д Розенборг Розенборг Г Олесун Меѓусебни дуели 2013 4-2, 1-1 2011 1-1, 5-2 2006 7-3, 2-1 петок 20:05 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

1-5 (1-1) 3-0 (0-0) 0-2 (0-1) 2-1 (1-1) 2-3 (0-3)

1

Статистика - Норвешка Одиграни натпревари

64

Победа на домаќини

30 (46,88%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

35 (54,69%)

Постигнати голови

182

Нерешено

16 (25,00%)

0-1 гол

4 (6,25%)

4-6 голови

13 (20,31%)

Просек гол по натпревар

2,84

Победа на гости

18 (28,12%)

0-2 голови

29 (45,31%)

7+ голови

1 (1,56%)

Дополнителна статистика

1. 2. Q 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.  15.  16.

Молде Стромсгодсет Викинг Розенборг Волеренга Лилестром Стабек Сарпсборг 08 Од-Гренланд Бодо/Глимт Старт Бран Сондал Олесун Хаугесун Санднес

Вкупно 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8

6 5 4 4 4 4 4 3 3 2 2 2 2 1 1 1

1 2 4 3 2 2 0 2 2 2 2 2 1 3 2 2

1 1 0 1 2 2 4 3 3 4 4 4 5 4 5 5

19 15 11 16 14 11 12 13 9 12 10 9 10 6 8 7

Дома 6 9 5 10 8 6 13 13 10 15 14 15 16 10 15 17

19 17 16 15 14 14 12 11 11 8 8 8 7 6 5 5

4 4 3 4 4 4 5 4 4 5 3 3 4 4 4 5

3 4 1 2 3 2 3 3 3 2 1 1 1 0 0 1

1 0 2 1 1 1 0 1 0 2 1 0 1 1 2 2

0 0 0 1 0 1 2 0 1 1 1 2 2 3 2 2

11 10 3 9 10 6 8 9 6 10 4 4 5 3 3 5

Гости 3 3 1 6 2 2 8 2 4 8 4 5 7 6 7 8

10 12 5 7 10 7 9 10 9 8 4 3 4 1 2 5

4 4 5 4 4 4 3 4 4 3 5 5 4 4 4 3

3 1 3 2 1 2 1 0 0 0 1 1 1 1 1 0

0 2 2 2 1 1 0 1 2 0 1 2 0 2 0 0

1 1 0 0 2 1 2 3 2 3 3 2 3 1 3 3

8 5 8 7 4 5 4 4 3 2 6 5 5 3 5 2

дал 2.00

при. 0.75

3 6 4 4 6 4 5 11 6 7 10 10 9 4 8 9

9 5 11 8 4 7 3 1 2 0 4 5 3 5 3 0

=1

50 0 75 0 75 25 50 75 25 50 100 50 25 25 50 50 50 50 2.50

0.75

1.25

1.50

=1

33 40 33 20 33 20 0 40 0 20 33 60 0 20 33 60 0 40 1.00

0.33

1.60

0.80

=2

50 25 0 25 25 50 50 50 50 25 75 75 50 75 50 75 50 50 2.25

1.50

1.75

1.00

+1

50 25 0 50 25 50 75 50 25 0 75 25 75 25 50 25 25 0

2.50

0.50

1.00

1.50

=1

50 25 0 50 0 50 25 25 25 0 50 50 50 25 25 50 25 25 1.50

0.50

1.25

1.00

+3

60 0 40 33 40 33 80 100 20 0 60 33 40 33 40 100 40 100 1.60

1.60

1.33

1.67

+1

25 0 50 25 50 50 75 50 0 50 75 25 50 0 50 75 25 50 2.25

0.50

1.00

2.75

-1

25 0 25 25 25 25 50 25 0

0 75 0 25 0 50 75 50 25 1.50

1.00

0.75

1.50

-1

20 0 60 33 100 67 80 67 40 33 60 0 40 0 100 67 80 67 2.00

1.60

0.67

2.33

+1

0 20 33 20 33 20 33 60 33 20 33 40 0 20 67 80 33 60 1.33

1.33

1.20

2.00

-1

0 20 67 40 67 40 67 40 33 20 33 20 0 20 67 60 67 20 1.33

1.67

1.00

2.00

+1

0 25 25 25 50 50 75 75 25 25 25 50 0 25 100 25 75 25 1.25

1.75

1.25

2.25

+1

0 25 25 25 0 25 50 25 0

0 25 0 25 75 50 50 25 0.75

1.50

0.75

1.00

-1

0 25 25 75 25 75 50 75 0 50 0 25 0 25 75 75 25 75 0.75

1.75

1.25

2.00

-2

20 0

1.60

0.67

3.00

-2

г 2-2

Тим

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 50 75 25 0 50 25 50 50 50 25 100 75 75 75 50 50 50 50 2.75 0.75

д 1-1

Норвешка

0

0 33 20 33 40 100 20 33 20 0 20 0 80 67 40 67 1.00

гости

сер.


11 ПОЛСКА

16 мај 2014

ФИКС на колото Виѓев Лоѓ (8) - Јагелонија Б. (1) Д Г Г Д Г Г Д

Лехија Гдањск (7) - Лех П. (2)

Виѓев Лоѓ + Висла Краков - Погон Шчечин x Корона Кјељце + Краковија Краков - Шлонск Вроцлав Подбескидзе Пјаст Гливице

13/14

0-1, 1-1 петок

Јагелонија Б. 2-1 (1-0) Г - Лех П. 1-6 (0-3) 0-1 (0-0) Д x Пјаст Гливице 1-1 (0-1) 2-2 (2-0) Д + Пјаст Гливице 4-3 (2-1) 2-0 (1-0) Г - Подбескидзе 1-2 (0-0) 0-1 (0-0) Д + Заглембје Љубин 1-0 (1-0) Д Шлонск Вроцлав Д Корона Кјељце Меѓусебни дуели 12/13 3-0, 2-2 11/12 1-4, 4-2 10/11 3-1, 4-1 18 ч. Реален тип БХ

Лехија Гдањск Лех П. 2-1 (1-1) Д + Јагелонија Б. Д + Заглембје Љубин 0-1 (0-0) Г + Гурник Забже Г - Шлонск Вроцлав 0-0 Д + Висла Краков Г x Рух Хожув 0-1 (0-0) Г + Завиша Б. Д - Легија 2-0 (2-0) Д + Гурник Забже Г + Погон Шчечин Д Погон Шчечин Г Завиша Б. Д Висла Краков Д Рух Хожув Меѓусебни дуели 13/14 1-2, 1-4 12/13 2-4, 2-0 11/12 1-2, 0-0 10/11 петок 20:30 ч. Реален тип

Погон Шчечин (6) - Завиша Б. (8) Погон Шчечин Завиша Б. 2-2 (1-1) Г - Легија Г x Пјаст Гливице 1-0 (0-0) Д - Рух Хожув Д + Виѓев Лоѓ 2-2 (2-1) Г - Легија Д x Гурник Забже 0-5 (0-3) Д - Лех П. Г - Висла Краков 0-2 (0-2) Г - Рух Хожув Д - Лехија Гдањск Д Лехија Гдањск Г Лех П. Д Легија Д Гурник Забже Меѓусебни дуели 13/14 1-1, 1-1 11/12 1-2, 1-0 сабота 20:30 ч. Реален тип

+

Заглембје Љубин - Краковија Краков 0-2

0-3 (0-0) 0-3 (0-1) 0-2 (0-0) 1-2 (0-1) 1-3 (0-0)

0-2

6-1 (3-0) 3-0 (2-0) 3-0 (2-0) 2-1 (1-0) 2-1 (1-1)

2-1, 0-2

2

Погоден фикс: 10/21 + -

Шлонск Вроцлав (2) - Подбескидзе (4)

Корона Кјељце (3) - Пјаст Гливице (5)

Шлонск Вроцлав Подбескидзе 3-3 (2-1) Д x Шлонск Вроцлав 3-3 (1-2) Г x Подбескидзе 1-0 (0-0) Г + Висла Краков 1-0 (1-0) Д + Лехија Гдањск 1-0 (0-0) Г + Краковија Краков 1-0 (0-0) Д + Заглембје Љубин 0-0 Д + Јагелонија Б. 2-1 (0-0) Г x Пјаст Гливице 1-0 (0-0) Г - Корона Кјељце 2-3 (1-1) Д + Виѓев Лоѓ Д Виѓев Лоѓ Г Јагелонија Б. Д Краковија Краков Д Заглембје Љубин Меѓусебни дуели 13/14 3-3, 4-0 12/13 1-1, 1-1 11/12 1-1, 1-0 07/08 2-0, 0-3 сабота 15:30 ч. Реален тип 1

Корона Кјељце Пјаст Гливице 0-2 (0-1) Д x Погон Шчечин 2-2 (1-1) - Рух Хожув 1-0 (0-0) Г x Јагелонија Б. 1-1 (1-0) + Краковија Краков 2-2 (0-2) Г - Јагелонија Б. 3-4 (1-2) x Виѓев Лоѓ 0-0 Д x Шлонск Вроцлав 0-0 x Заглембје Љубин 3-2 (1-1) Г + Краковија Краков 5-1 (2-0) + Подбескидзе Краковија Краков Д Заглембје Љубин Јагелонија Б. Г Виѓев Лоѓ Меѓусебни дуели 13/14 1-1, 2-0 12/13 1-1, 4-0 09/10 0-1, 3-2 04/05 1-0, 2-0 сабота 18 ч. Реален тип БХ

Заглембје Љубин (7) - Краковија Краков (6)

Гурник Забже (5) - Легија (1)

Заглембје Љубин Краковија Краков 1-2 (1-1) Д + Гурник Забже 2-0 (1-0) Г - Лехија Гдањск 1-3 (0-3) Г - Корона Кјељце 0-1 (0-0) Д - Легија 0-1 (0-0) Д - Подбескидзе 0-1 (0-0) Г - Шлонск Вроцлав 0-0 Г - Виѓев Лоѓ 0-2 (0-1) Д x Корона Кјељце 0-1 (0-1) Д - Пјаст Гливице 1-5 (0-2) Г - Јагелонија Б. Д Корона Кјељце Г Пјаст Гливице Г Подбескидзе Г Шлонск Вроцлав Меѓусебни дуели 13/14 0-2, 0-1 11/12 2-0, 1-1 10/11 2-2, 0-0 09/10 0-0, 1-1 недела 15:30 ч. Реален тип 0-2

Гурник Забже Легија 0-2 (0-1) Д + Завиша Б. 3-0 (0-0) Г - Краковија Краков 0-3 (0-2) Г + Заглембје Љубин 3-1 (3-0) Д - Лех П. 2-2 (1-2) Д + Завиша Б. 2-0 (0-0) Г x Погон Шчечин 2-0 (2-0) Г + Лехија Гдањск 1-0 (0-0) Д + Рух Хожув 1-2 (1-1) Д + Висла Краков 5-0 (3-0) Г - Лех П. Д Рух Хожув Г Висла Краков Г Завиша Б. Г Погон Шчечин Меѓусебни дуели 13/14 0-3, 1-2 12/13 0-3, 2-2 11/12 2-0, 1-3 10/11 1-1, 1-2 недела 18 ч. Реален тип 2

Г Д Д Г Д Г Г

Рух Хожув (3) - Висла Краков (4) Висла Краков Г - Виѓев Лоѓ 1-2 (0-1) Д - Подбескидзе 0-1 (0-1) Г - Лех П. 0-3 (0-2) Д + Погон Шчечин 5-0 (3-0) Г - Легија 0-5 (0-3) Д Гурник Забже Г Лехија Гдањск Меѓусебни дуели 13/14 1-0, 1-1 12/13 1-1, 1-2 11/12 1-0, 2-3 10/11 1-3, 2-0 понеделник 18 ч. Реален тип 1 Д Г Д Г Д Г Г

Рух Хожув + Корона Кјељце + Завиша Б. x Лехија Гдањск - Гурник Забже + Завиша Б. Легија Лех П.

2-0 (1-0) 3-0 (1-0) 0-0 0-2 (0-2) 3-1 (0-0)

Статистика - Полска Одиграни натпревари

264

Победа на домаќини

124 (46,97%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

127 (48,11%)

Постигнати голови

699

Нерешено

78 (29,55%)

0-1 гол

68 (25,76%)

4-6 голови

72 (27,27%)

Просек гол по натпревар

2,65

Победа на гости

62 (23,48%)

0-2 голови

137 (51,89%)

7+ голови

5 (1,89%)

Полска - Плејоф Тим

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Легија Лех П. Рух Хожув Висла Краков Гурник Забже Погон Шчечин Лехија Гдањск Завиша Б.

Вкупно 3 3 3 3 3 3 3 3

3 3 1 1 1 0 1 0

0 0 1 0 1 1 1 0

0 0 1 2 1 2 1 3

8 7 3 5 5 2 2 2

Полска - - Плејаут

Дома 0 2 3 8 4 9 1 7

41 36 29 26 25 25 24 21

2 2 2 1 1 2 1 1

2 2 1 1 1 0 0 0

0 0 1 0 0 1 0 0

0 0 0 0 0 1 1 1

7 5 3 5 2 2 0 1

Гости 0 1 1 0 0 4 1 2

6 6 4 3 3 1 0 0

1 1 1 2 2 1 2 2

1 1 0 0 0 0 1 0

0 0 0 0 1 0 1 0

0 0 1 2 1 1 0 2

1 2 0 0 3 0 2 1

Тим 0 1 2 8 4 5 0 5

3 3 0 0 1 0 4 0

1. Јагелонија Б. 3 2. Шлонск Вроцлав 3 3. Корона Кјељце 3 4. Подбескидзе 3 5. Пјаст Гливице 3 6. Краковија Краков 3 7. Заглембје Љубин 3 8. Виѓев Лоѓ 3

Вкупно 2 2 1 2 1 0 0 1

0 1 2 0 1 0 1 1

1 0 0 1 1 3 2 1

6 2 5 5 8 1 0 4

Дома 5 0 4 4 5 8 2 3

26 24 24 22 21 20 16 15

2 2 2 1 1 2 1 1

2 2 1 1 0 0 0 1

0 0 1 0 1 0 1 0

0 0 0 0 0 2 0 0

5 2 5 2 0 1 0 2

Гости 3 0 4 1 0 6 0 0

6 6 4 3 1 0 1 3

1 1 1 2 2 1 2 2

0 0 0 1 1 0 0 0

0 1 1 0 0 0 0 1

1 0 0 1 1 1 2 1

1 0 0 3 8 0 0 2

2 0 0 3 5 2 2 3

0 1 1 3 3 0 0 1

 


12 РОМАНИЈА

16 мај 2014

ФИКС на колото

ФЦ Брашов - Универзитатеа Клуж

ФЦ Брашов (15) - Универзитатеа Клуж (9)

13/14

0-2 петок

Универзитатеа Клуж 3-1 (1-0) Г + Поли Темишвар 2-1 (0-1) 0-3 (0-1) Д + ФЦ Васлуј 1-0 (1-0) 2-0 (2-0) Г - Виторул Констанца 0-1 (0-0) 1-0 (1-0) Д - Стеауа 0-1 (0-1) 0-1 (0-0) Г + Корона Брашов 2-0 (1-0) Д Пандури - Меѓусебни дуели 12/13 0-0, 1-1 11/12 1-1, 0-1 10/11 1-1, 3-1 18:30 ч. Реален тип 0-2

Г Д Г Д Г Г -

13/14

0-3 сабота

ФЦ Васлуј 0-2 (0-1) Д + Корона Брашов 8-1 (4-1) 0-1 (0-1) Г - Универзитатеа Клуж 0-1 (0-1) 2-0 (1-0) Д + Пандури 1-0 (0-0) 0-0 Г - Петролул Плоешти 0-3 (0-1) 1-1 (0-0) Д - Оцелул Галац 1-4 (1-4) Д Астра Плоешти - Меѓусебни дуели 12/13 0-2, 3-4 11/12 1-3, 2-1 09/10 0-1, 0-1 14 ч. Реален тип БХ

Оцелул Галац (13) - Виторул Констанца (14)

Астра Плоешти (2) - Поли Темишвар (16)

Динамо Букурешт Сагеата Наводар 2-0 (0-0) Д - Петролул Плоешти 2-3 (2-3) Д + Астра Плоешти 1-0 (0-0) Г + Конкордија Кјажна 3-1 (3-0) Г + Оцелул Галац 0-2 (0-2) Д - Чахлеул 0-2 (0-1) Г - ФЦ Брашов 0-3 (0-1) Г - Астра Плоешти 0-2 (0-0) Д - ЦФР Клуж 1-1 (1-0) Д + Конкордија Кјажна 4-0 (2-0) Г x Метан Медијаш Д ЦФР Клуж Г Ботосани - - Меѓусебни дуели 13/14 1-0 петок 18:30 ч. Реален тип БХ

Оцелул Галац Виторул Констанца 2-0 (1-0) Д - Стеауа 0-3 (0-2) Г + Метан Медијаш 0-1 (0-0) Г + Корона Брашов 4-0 (2-0) Д - Сагеата Наводар 1-3 (0-2) Д + Универзитатеа Клуж 1-0 (0-0) Г - Ботосани 1-0 (0-0) Г x Пандури 1-1 (0-0) Д + Поли Темишвар 4-1 (4-1) Д + Петролул Плоешти 2-0 (0-0) Г + ФЦ Васлуј Д Чахлеул Г Стеауа - - Меѓусебни дуели 13/14 3-4 12/13 0-0, 1-1 петок 18:30 ч. Реален тип БХ

Астра Плоешти Поли Темишвар 0-2 (0-0) Д - Универзитатеа Клуж 1-2 (1-0) - Динамо Букурешт 1-0 (1-0) Г + Пандури 1-0 (1-0) + ЦФР Клуж 0-0 Д - Петролул Плоешти 0-3 (0-3) x Метан Медијаш 2-0 (0-0) Г - Оцелул Галац 0-1 (0-0) + Сагеата Наводар 2-0 (1-0) Д x Чахлеул 1-1 (0-0) + Ботосани ФЦ Васлуј Д Конкордија Кјажна - Меѓусебни дуели 13/14 2-1 петок 20:30 ч. Реален тип 1

Конкордија Кјажна (12) - Ботосани (8)

Петролул Плоешти (3) - Стеауа (1)

Конкордија Кјажна Ботосани 1-3 (0-1) Д + Пандури 3-2 (3-1) Г - ФЦ Брашов 1-3 (0-3) Г - Петролул Плоешти 0-3 (0-1) Д - Динамо Букурешт 1-1 (0-1) Д + Оцелул Галац 3-1 (2-0) Г x ЦФР Клуж 1-0 (1-0) Г x Чахлеул 0-0 Д + Метан Медијаш 0-4 (0-2) Д - Астра Плоешти 0-2 (0-1) Г - Сагеата Наводар Д Динамо Букурешт Г Поли Темишвар - - Меѓусебни дуели 13/14 2-0 10/11 1-0, 1-0 09/10 1-1, 1-0 08/09 1-2, 3-1 сабота 17 ч. Реален тип 0-2

Петролул Плоешти Стеауа 3-2 (3-2) Г + Виторул Констанца 3-0 (2-0) Г + Сагеата Наводар 3-0 (1-0) Д + ФЦ Брашов 3-0 (1-0) Д + Ботосани 3-0 (3-0) Д + Корона Брашов 3-0 (1-0) Г + Поли Темишвар 3-0 (1-0) Г + Универзитатеа Клуж 1-0 (1-0) Д + ФЦ Васлуј 2-2 (2-0) Г - Виторул Констанца 0-2 (0-0) Д x Пандури Д Оцелул Галац Г Корона Брашов - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1 12/13 2-2, 1-2 11/12 1-2, 0-3 03/04 1-2, 1-1 сабота 20:30 ч. Реален тип ГГ

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.  15.  16.  17.  18.

Стеауа Астра Плоешти Петролул Плоешти Динамо Букурешт ФЦ Васлуј ЦФР Клуж Пандури Ботосани Универзитатеа Клуж Метан Медијаш Чахлеул Конкордија Кјажна Оцелул Галац Виторул Констанца ФЦ Брашов Поли Темишвар Сагеата Наводар Корона Брашов

22 20 17 15 15 12 12 12 11 10 9 10 11 9 9 9 9 2

9 6 13 8 6 12 8 6 6 8 11 8 4 10 9 8 8 8

1 6 2 9 11 8 12 14 15 14 12 14 17 13 14 15 15 22

69 61 50 46 37 40 51 34 29 30 25 33 37 27 31 24 29 20

Дома 18 26 20 32 26 30 39 49 43 34 30 45 49 46 39 37 49 61

75 66 64 53 51 48 44 42 39 38 38 38 37 37 36 35 35 14

16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16

12 12 10 10 9 8 5 7 8 7 6 7 7 5 7 4 7 2

Статистика - Романија Одиграни натпревари

288

Постигнати голови

674

Просек гол по натпревар

2,34

Победа на домаќини

134 (46,53%)

Нерешено

73 (25,35%)

Победа на гости

81 (28,12%)

2+ п. п.

/

3+ голови

123 (42,71%)

0-1 гол

98 (34,03%)

4-6 голови

50 (17,36%)

0-2 голови

165 (57,29%)

7+ голови

8 (2,78%)

3 3 6 2 3 6 4 4 3 4 5 4 2 7 5 5 1 7

1 1 0 4 4 2 7 5 5 5 5 5 7 4 4 7 8 7

43 31 31 30 25 29 22 22 17 20 14 20 16 13 24 12 20 15

Гости 7 7 7 15 10 13 18 19 14 14 11 19 18 15 18 17 21 26

39 39 36 32 30 30 19 25 27 25 23 25 23 22 26 17 22 13

16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16

10 8 7 5 6 4 7 5 3 3 3 3 4 4 2 5 2 0

6 3 7 6 3 6 4 2 3 4 6 4 2 3 4 3 7 1

0 5 2 5 7 6 5 9 10 9 7 9 10 9 10 8 7 15

26 30 19 16 12 11 29 12 12 10 11 13 21 14 7 12 9 5

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 75 38 31 50 44 56 75 44 38 13 81 50 69 25 31 63 19 38 2.69 0.44

дал 1.63

при. 0.69

=1

50 25 56 25 44 25 44 56 19 44 56 50 25 25 38 50 25 44 1.94

0.44

1.88

1.19

+2

44 25 13 31 13 31 44 31 13 6 69 31 50 13 31 56 13 25 1.94

0.44

1.19

0.81

-1

31 6 25 38 25 31 56 31 25 13 50 19 25 6 50 56 38 31 1.88

0.94

1.00

1.06

=1

38 13 38 25 25 13 25 25 19 0 25 19 19 13 25 31 13 19 1.56

0.63

0.75

1.00

-2

38 6 19 25 25 25 38 31 25 19 38 19 31 6 56 19 38 13 1.81

0.81

0.69

1.06

+2

13 25 13 25 25 38 50 44 19 44 38 44 13 38 63 56 44 38 1.38

1.13

1.81

1.31

=2

19 19 25 31 31 31 50 63 31 25 38 19 19 19 63 44 50 44 1.38

1.19

0.75

1.88

-1

31 6 44 6 31 19 31 44 13 13 25 19 19 13 38 50 25 31 1.06

0.88

0.75

1.81

+1

13 13 13 38 13 19 38 38 19 13 31 19 6

д 1-1

Вкупно 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32

Г Д Г Д Г Г -

Дополнителна статистика

Романија Тим

-

Динамо Букурешт (4) - Сагеата Наводар (17)

Чахлеул (11) - ФЦ Васлуј (5) Чахлеул - ЦФР Клуж - Метан Медијаш + Сагеата Наводар x Ботосани x Поли Темишвар Виторул Констанца -

Погоден фикс: 16/22 +

11 19 13 17 16 17 21 30 29 20 19 26 31 31 21 20 28 35

36 27 28 21 21 18 25 17 12 13 15 13 14 15 10 18 13 1

г 2-2

Д Г Д Д Г Г -

ФЦ Брашов + Конкордија Кјажна - Стеауа + Динамо Букурешт + Корона Брашов - ЦФР Клуж Метан Медијаш -

+

0-2

гости

сер.

6 44 38 31 31 1.25

0.88

0.63

1.25

=1

6 25 6 13 6 25 44 13 13 0.88

0.69

0.69

1.19

=2

38 6 31 25 19 19 44 44 31 31 25 19 19 6 50 38 38 25 1.25

1.19

0.81

1.63

-1

0 19 19 31 13 44 44 50 6 38 25 31 6 13 50 63 38 50 1.00

1.13

1.31

1.94

+2

6

+1

25 13 25 44 13 25 19 19 6

6 25 44 13 38 0.81

0.94

0.88

1.94

44 6 38 25 31 25 50 38 25 6 38 6 31 0 63 31 44 25 1.50

6 25 0 25 19 25 69 13 44 19 19 0

1.13

0.44

1.31

-1

13 13 13 38 13 25 31 50 6 13 19 25 19 25 38 38 25 38 0.75

1.06

0.75

1.25

=1

25 0 44 19 44 19 50 38 31 19 31 6 19 0 38 44 38 19 1.25

1.31

0.56

1.75

+1

13 0 44 38 50 19 50 50 25 19 25 6 13 6 63 25 44 25 0.94

1.63

0.31

2.19

-5


13 САД МЛС

16 мај 2014

ФИКС на колото

Вашингтон ДЦ - Монтреал

Торонто (9) - Њујорк (4)

Филаделфија (7) - Њу Ингланд (2)

Торонто - Солт Лејк + Колумбус - Колорадо - Далас - Њу Ингланд Канзас Сити Колумбус

Њујорк 0-3 (0-2) Д + Филаделфија Г 2-0 (1-0) Д + Хјустон Г 0-1 (0-0) Г x Колумбус Д 1-2 (1-1) Г + Далас Г 1-2 (1-1) Д - Чикаго Д Д Портланд тимберс Г Д Г Канзас Сити Меѓусебни дуели 2013 0-2, 0-0, 1-2 2012 1-4, 1-1 2011 1-1, 0-5 2010 сабота 22:30 ч. Реален тип

2-1 (0-0) 4-0 (2-0) 1-1 (0-1) 1-0 (0-0) 4-5 (2-1)

1-4, 0-1

2

Солт Лејк (2) - Колорадо (5) Колорадо 2-2 (1-0) Д x Сан Хозе 0-0 Г 1-0 (0-0) Г - Сиетл 1-4 (0-1) Д 2-2 (2-0) Д + Лос Анџелес 1-0 (1-0) Д 3-2 (0-2) Г x Сан Хозе 0-0 Г 5-2 (3-1) Д - Чивас УСА 1-3 (0-0) Г Д Монтреал Д Г Д Хјустон Меѓусебни дуели 2013 2-2, 0-1, 1-1 2012 0-1, 2-0, 2-0 2011 0-0, 1-0 2010 2-2, 1-1 недела 03:30 ч. Реален тип 1

Чикаго (8) - Канзас Сити (1)

Вашингтон ДЦ (3) - Хјустон (5)

Чикаго x Филаделфија x Монтреал x Њу Ингланд - Солт Лејк + Њујорк Колумбус Лос Анџелес

Канзас Сити Д + Монтреал 4-0 (1-0) Г - Њу Ингланд 0-2 (0-0) Д + Колумбус 2-0 (1-0) Г + Монтреал 3-0 (2-0) Д - Филаделфија 1-2 (0-0) Д Торонто Д Њујорк Меѓусебни дуели 2013 1-0, 1-2, 0-0 2012 0-2, 1-0, 2-1 2011 0-0, 3-2 2010 0-2, 2-2 недела 21 ч. Реален тип 2 2-2 (1-2) 1-1 (0-1) 1-1 (1-1) 2-3 (2-0) 5-4 (1-2)

Солт Лејк x Филаделфија + Портланд тимберс x Ванкувер В. + Чикаго + Хјустон Далас Сиетл

Тим 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Канзас Сити Њу Ингланд Вашингтон ДЦ Њујорк Хјустон Колумбус Филаделфија Чикаго Торонто Монтреал

10 10 9 11 11 10 12 9 7 9

5 5 4 3 4 3 2 1 3 1

2 2 2 5 2 3 5 6 0 3

3 3 3 3 5 4 5 2 4 5

15 14 13 18 15 10 12 17 7 7

Вашингтон ДЦ Хјустон 1-0 (1-0) Г - Њујорк 0-4 (0-2) + Њујорк 1-1 (1-0) Д x Портланд тимберс 1-1 (1-1) x Колумбус 4-1 (1-1) Г + Чивас УСА 4-1 (3-1) + Далас 2-3 (1-2) Д + Колумбус 1-0 (0-0) - Портланд тимберс 1-0 (1-0) Д - Солт Лејк 2-5 (1-3) + Филаделфија Њу Ингланд Г Сан Хозе Канзас Сити Г Колорадо Меѓусебни дуели 2013 1-2, 0-4, 0-2 2012 1-1, 1-3, 0-4 2012 0-1, 3-2 2011 2-2, 1-4 четврток 01 ч. Реален тип БХ

17 17 14 14 14 12 11 9 9 6

6 4 5 5 6 5 5 4 3 5

3 3 3 2 3 1 1 0 1 1

2 1 1 2 1 2 3 3 0 2

1 0 1 1 2 2 1 1 2 2

9 9 9 12 10 4 4 6 2 4

Гости 3 0 6 8 10 6 4 7 3 8

11 10 10 8 10 5 6 3 3 5

4 6 4 6 5 5 7 5 4 4

2013

Сан Хозе 2-1 (1-1) Г x Колорадо Г 4-1 (1-0) Д + Чивас УСА Д 2-1 (0-1) Г - Ванкувер В. Д 2-1 (0-1) Д x Колорадо Д 0-5 (0-4) Д + Далас Г Д Хјустон Г Д Г Далас Меѓусебни дуели 2013 0-1, 4-0, 0-1 2012 1-2, 1-2 2011 2-1, 2-2 2010 недела 04 ч. Реален тип

0-0 1-0 (0-0) 2-3 (1-3) 0-0 2-1 (1-0)

1-0, 0-1

1

1-0 недела

Лос Анџелес + Чивас УСА + Ванкувер В. x Ванкувер В. - Колорадо x Портланд тимберс Филаделфија Чикаго

3-0 (2-0) 1-0 (0-0) 2-2 (1-0) 0-1 (0-1) 1-1 (0-0)

1-4, 0-2

ГГ

Портланд тимберс Колумбус 1-1 (1-0) Д x Вашингтон ДЦ Д x Чивас УСА 0-1 (0-0) Д x Њујорк Г - Солт Лејк 1-1 (1-1) Г - Канзас Сити Г x Хјустон 3-2 (2-1) Г - Хјустон Д + Вашингтон ДЦ 1-1 (0-0) Д - Ванкувер В. Д x Лос Анџелес Д Чикаго Г Њујорк Г Чивас УСА Г Торонто Меѓусебни дуели 2013 0-1 2012 0-0 2011 0-1, 1-0 недела 04:30 ч. Реален тип

1-1 (0-1) 1-1 (1-0) 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1)

0-2

Статистика - САД МЛС

Далас Д + Торонто 2-1 (1-1) Г - Вашингтон ДЦ 1-4 (1-1) Д - Њујорк 0-1 (0-0) Г - Сиетл 1-2 (1-0) Г - Сан Хозе 1-2 (0-1) Г Солт Лејк Д Сан Хозе Меѓусебни дуели 2013 3-3, 2-0, 0-1 2012 2-0, 1-0, 1-1 2011 3-1, 1-2 2010 0-3, 2-1, 1-0 четврток 04:30 ч. Реален тип 1

Г Д Г Г Г Д Г

Лос Анџелес Г + Чивас УСА Д + Ванкувер В. Г x Ванкувер В. Г - Колорадо Г x Портланд тимберс Д Далас Д Филаделфија Меѓусебни дуели 2012 1-3, 2-1 2011 0-1, 3-1, 0-1 2010 02:30 ч. Реален тип 0-4 (0-2) 1-1 (1-1) 4-1 (3-1) 1-0 (0-0) 2-5 (1-3)

3-0 (2-0) 1-0 (0-0) 2-2 (1-0) 0-1 (0-1) 1-1 (0-0)

Одиграни натпревари

93

Постигнати голови

261

Просек гол по натпревар

2,81

Победа на домаќини

38 (40,86%)

Нерешено

30 (32,26%)

Победа на гости

25 (26,88%)

2+ п. п.

/

3+ голови

47 (50,54%)

0-1 гол

22 (23,66%)

4-6 голови

25 (26,88%)

0-2 голови

46 (49,46%)

7+ голови

3 (3,23%)

САД МЛС - Западна конференција

Дома 8 10 11 17 19 11 15 18 9 17

Г Д Г Д Д Г Г

1

Лос Анџелес (7) - Далас (4)

Д Г Д Г Г Г Д

Вкупно

2-2 (1-2) 1-1 (1-0) 0-4 (0-1) 1-0 (1-0) 0-3 (0-2)

Портланд тимберс (8) - Колумбус (6)

Сиетл + Чивас УСА + Колорадо + Филаделфија + Далас - Њу Ингланд Ванкувер В. Солт Лејк

САД МЛС - Источна конференција     

Хјустон (5) - Лос Анџелес (7) Хјустон - Њујорк x Портланд тимберс + Чивас УСА + Колумбус - Солт Лејк Вашингтон ДЦ Сан Хозе

Сиетл (1) - Сан Хозе (6)

Чивас УСА 2-1 (1-1) Г x Портланд тимберс 1-1 (0-1) Д + Торонто 1-4 (1-1) Д - Сиетл 1-2 (1-1) Г - Вашингтон ДЦ 0-1 (0-0) Г - Сан Хозе 0-1 (0-0) Д - Њујорк 1-2 (1-0) Д - Хјустон 1-4 (1-3) Г - Сиетл 1-2 (0-1) Г + Колорадо 3-1 (0-0) Г - Сан Хозе Д Портланд тимберс Г Лос Анџелес Г Солт Лејк Д Филаделфија Меѓусебни дуели 2014 3-1 2013 3-1, 0-0, 1-3 2012 2-2, 1-1 2011 1-0, 2-1 недела 02:30 ч. Реален тип 1

Д Г Д Д Г Г Д

Вашингтон ДЦ Монтреал 1-0 (1-0) Д x Њујорк Д + Њујорк 1-1 (1-0) Д x Чикаго Г x Колумбус 4-1 (1-1) Г - Канзас Сити Д + Далас 2-3 (1-2) Д + Филаделфија Г - Портланд тимберс 1-0 (1-0) Д - Канзас Сити Г + Филаделфија Г Колорадо Д Хјустон Г Њу Ингланд Д Њу Ингланд Меѓусебни дуели 2013 1-2, 3-1 2012 0-3, 3-0, 1-1 недела 01 ч. Реален тип

+ + -

Погоден фикс: 5/8

Вашингтон ДЦ (3) - Монтреал (10)

Филаделфија Њу Ингланд 0-0 Д + Хјустон 2-0 (0-0) Д x Хјустон 0-1 (0-1) Г x Чикаго 1-1 (1-1) Г - Монтреал 1-2 (1-0) Д + Канзас Сити 2-0 (0-0) Г - Сиетл 0-1 (0-1) Г + Торонто 2-1 (1-1) Д - Вашингтон ДЦ 2-1 (0-0) Д + Сиетл 5-0 (4-0) Г + Канзас Сити Д Вашингтон ДЦ Г Лос Анџелес Г Чивас УСА Г Монтреал Меѓусебни дуели 2014 1-0 2013 1-5, 0-2, 1-0 2012 1-0, 0-0 2011 4-4, 3-0 недела 01 ч. Реален тип 2

Далас (4) - Чивас УСА (9) Далас

1

2 2 1 1 1 2 1 1 2 0

0 1 1 3 1 1 2 3 0 1

2 3 2 2 3 2 4 1 2 3

6 5 4 6 5 6 8 11 5 3

Тим 5 10 5 9 9 5 11 11 6 9

6 7 4 6 4 7 5 6 6 1

1. Сиетл 2. Солт Лејк 3. Ванкувер В. 4. Далас 5. Колорадо 6. Сан Хозе 7. Лос Анџелес 8. Портланд тимберс 9. Чивас УСА

Вкупно 11 10 10 11 10 9 7 10 10

7 5 4 5 4 2 2 1 2

1 5 4 1 3 4 3 6 3

3 0 2 5 3 3 2 3 5

22 21 16 20 11 10 8 13 12

Дома 19 12 12 19 12 11 6 16 19

22 20 16 16 15 10 9 9 9

6 4 5 6 5 6 2 6 5

4 2 3 4 2 2 1 1 1

0 2 1 0 1 3 0 5 1

2 0 1 2 2 1 1 0 3

11 7 12 12 6 8 1 11 6

Гости 7 3 8 9 6 7 1 10 12

12 8 10 12 7 9 3 8 4

5 6 5 5 5 3 5 4 5

3 3 1 1 2 0 1 0 1

1 3 3 1 2 1 3 1 2

1 0 1 3 1 2 1 3 2

11 14 4 8 5 2 7 2 6

12 9 4 10 6 4 5 6 7

10 12 6 4 8 1 6 1 5

    


14 СЛОВАЧКА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Нитра - Спартак Трнава

Д Г Д Г Г Г Д

Нитра + Ружомберок - Жилина - Злате Моравце x Банска Бистрица x Дунајска стреда Слован Братислава Сеница

13/14

0-0, 0-1 петок

Жилина (10) - Тренчин (2)

Спартак Трнава Д + Кошице 1-0 (1-0) Г + Ружомберок 2-0 (1-0) Д + Жилина 3-1 (1-1) Г + Злате Моравце 2-1 (0-0) Д + Банска Бистрица 4-0 (2-0) Г Дунајска стреда Д Слован Братислава Меѓусебни дуели 12/13 3-3, 0-2, 1-3 11/12 0-2, 2-1, 1-3 10/11 3-2, 1-4, 1-0 18:30 ч. Реален тип 2 3-1 (1-0) 0-3 (0-2) 0-3 (0-1) 0-0 1-1 (1-1)

Г Д Г Д Г Д Д

Жилина - Банска Бистрица + Нитра - Спартак Трнава + Слован Братислава + Сеница Мијава Кошице

13/14

1-2, 1-3 сабота

Кошице (5) - Дунајска стреда (11)

Тренчин Г - Сеница 1-2 (0-0) Д + Дунајска стреда 3-0 (2-0) Д + Мијава 4-1 (1-0) Г x Кошице 1-1 (0-1) Д + Ружомберок 3-0 (2-0) Д Злате Моравце Г Банска Бистрица Меѓусебни дуели 12/13 2-1, 0-0, 2-0 11/12 2-2, 3-3, 0-0 07/08 4-0, 2-2, 7-1 15 ч. Реален тип 2 1-4 (1-1) 3-0 (2-0) 1-3 (1-1) 2-0 (1-0) 4-1 (2-1)

Злате Моравце (9) - Сеница (4)

Банска Бистрица (8) - Слован Братислава (1)

Злате Моравце Сеница 0-1 (0-1) Д + Тренчин 2-1 (0-0) - Дунајска стреда 1-3 (0-1) Г - Мијава 0-2 (0-0) - Банска Бистрица 3-0 (1-0) Д + Кошице 3-2 (2-2) + Нитра 1-2 (0-0) Г x Ружомберок 0-0 - Спартак Трнава 1-4 (1-2) - Слован Братислава 0-2 (0-0) Д - Жилина Тренчин Д Банска Бистрица Мијава Г Нитра Меѓусебни дуели 13/14 1-2, 2-2 12/13 0-1, 0-2, 0-3 11/12 1-3, 0-1, 0-0 10/11 0-2, 0-0, 1-0 сабота 17:30 ч. Реален тип БХ

Банска Бистрица Слован Братислава 4-1 (1-1) Д - Мијава 0-1 (0-1) + Жилина 3-1 (1-0) Г + Кошице 2-0 (0-0) + Злате Моравце 0-4 (0-2) Д - Ружомберок 1-2 (0-2) - Дунајска стреда 0-0 Г - Жилина 0-2 (0-1) x Нитра 0-4 (0-2) Д + Злате Моравце 2-0 (0-0) - Спартак Трнава Сеница Д Нитра Тренчин Г Спартак Трнава Меѓусебни дуели 13/14 0-2, 2-4 12/13 1-0, 0-2, 1-1 11/12 1-1, 2-3, 1-2 10/11 1-3, 0-0, 0-2 сабота 17:30 ч. Реален тип БХ

Г Д Г Д Г Г Д

Д Г Г Д Г Г Д

Г Д Г Д Г Д Г

Кошице - Спартак Трнава - Слован Братислава - Сеница x Тренчин + Мијава Ружомберок Жилина

13/14

0-0, 4-1 сабота

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.  12.

Слован Братислава Тренчин Спартак Трнава Сеница Кошице Мијава Ружомберок Банска Бистрица Злате Моравце Жилина Дунајска стреда Нитра

21 17 16 13 12 12 12 11 10 9 7 4

3 5 5 6 7 6 5 7 5 7 8 8

6 8 9 11 11 12 13 12 15 14 15 18

57 68 46 43 36 43 47 44 32 45 26 27

66 56 53 45 43 42 41 40 35 34 29 20

16 17 15 16 15 17 15 14 13 13 15 14

11 12 9 11 8 6 5 7 6 6 6 4

Дунајска стреда Д + Злате Моравце 1-0 (1-0) Г - Тренчин 0-3 (0-2) Д + Банска Бистрица 4-0 (2-0) Г x Мијава 1-1 (0-1) Д x Нитра 1-1 (1-1) Д Спартак Трнава Г Ружомберок Меѓусебни дуели 11/12 0-2, 3-0, 1-0 10/11 0-0, 1-0, 0-1 09/10 2-1, 1-1, 2-0 17:30 ч. Реален тип БХ 0-1 (0-1) 0-2 (0-0) 2-3 (2-2) 1-1 (1-0) 1-0 (0-0)

Ружомберок Мијава 1-3 (0-1) Г + Слован Братислава - Нитра 0-2 (0-1) Д + Сеница - Спартак Трнава + Слован Братислава 2-1 (2-0) Г - Тренчин 0-0 Д x Дунајска стреда x Сеница 0-3 (0-2) Д - Кошице - Тренчин Кошице Г Жилина Дунајска стреда Г Злате Моравце Меѓусебни дуели 13/14 3-0, 0-3 12/13 0-1, 0-1, 0-4 сабота 17:30 ч. Реален тип Г Д Г Д Г Г Д

Одиграни натпревари

180

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

514

0-1 гол

45 (25,00%)

Просек гол по натпревар

2,86

0-2 голови

79 (43,89%)

Победа на домаќини

91 (50,56%)

3+ голови

101 (56,11%)

Нерешено

36 (20,00%)

4-6 голови

63 (35,00%)

Победа на гости

53 (29,44%)

7+ голови

2 (1,11%)

1-0 (1-0) 2-0 (0-0) 1-4 (0-1) 1-1 (1-0) 0-1 (0-0)

НГ

2 2 2 2 3 6 3 4 3 3 3 3

3 3 4 3 4 5 7 3 4 4 6 7

31 48 23 31 24 28 21 27 16 22 15 18

Гости 12 14 16 21 16 26 25 15 13 16 16 20

35 38 29 35 27 24 18 25 21 21 21 15

14 13 15 14 15 13 15 16 17 17 15 16

10 5 7 2 4 6 7 4 4 3 1 0

1 3 3 4 4 0 2 3 2 4 5 5

3 5 5 8 7 7 6 9 11 10 9 11

26 20 23 12 12 15 26 17 16 23 11 9

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 50 36 44 21 44 29 44 50 19 36 63 71 38 50 38 50 25 50 1.94 0.75

дал 1.86

при. 1.21

+1

47 8 41 23 35 38 76 69 53 38 82 38 47 15 47 77 41 62 2.82

0.82

1.54

1.38

+1

13 33 20 33 33 27 60 53 40 33 40 53 20 27 53 47 53 47 1.53

1.07

1.53

1.33

+8

19 7 50 36 44 43 75 36 38 36 69 29 38 21 75 43 69 36 1.94

1.31

0.86

1.50

-1

33 7 20 33 20 20 47 27 40 20 47 20 33 13 53 27 47 13 1.60

1.07

0.80

1.20

+1

18 31 29 31 35 23 65 62 47 31 47 23 24 15 53 31 41 31 1.65

1.53

1.15

1.62

-1

33 33 40 47 47 60 67 73 40 47 47 53 33 33 53 60 47 60 1.40

1.67

1.73

1.60

-1

29 19 21 25 50 31 57 63 50 38 57 19 36 19 50 56 50 44 1.93

1.07

1.06

1.75

-1

38 18 31 29 15 18 38 53 23 29 31 24 15 12 38 41 31 41 1.23

1.00

0.94

1.65

-2

31 12 31 35 46 47 54 65 38 41 54 35 38 29 46 71 46 65 1.69

1.23

1.35

1.82

+2

27 7 33 33 20 33 33 60 13 40 20 13 13 7 33 53 20 40 1.00

1.07

0.73

2.47

=2

21 0

1.43

0.56

2.56

=2

д 1-1

Дома 29 32 36 42 34 47 49 43 41 47 53 61

Ружомберок (7) - Мијава (6)

Дополнителна статистика

Вкупно 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30 30

+

Статистика - Словачка

Словачка Тим

-

Погоден фикс: 10/18 -

17 18 20 21 18 21 24 28 28 31 37 41

31 18 24 10 16 18 23 15 14 13 8 5

г 2-2

Нитра (12) - Спартак Трнава (3)

2

7 25 21 44 50 63 29 44 43 13 36 13 43 31 36 19 1.29

гости

сер.


15 СЛОВЕНИЈА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Заврч - Копер

Рудар Велење (3) - Крка (9)

Заврч (5) - Копер (2)

Рудар Велење Крка 1-0 (1-0) Д + Олимпија Љ. Д + Целје 1-0 (1-0) Г x Домжале Г + Триглав 3-2 (2-1) Д - Марибор Д + Горица 0-0 Г - Заврч Г x Домжале 2-3 (0-2) Д x Целје Д - Заврч Д Триглав Г Копер - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1, 0-1, 0-0 07/08 4-1, 1-1, 7-0 сабота 17 ч. Реален тип

Заврч Д Г Д Д Г Г -

1-0 (0-0) 0-0 0-4 (0-0) 1-2 (0-1) 2-2 (1-0)

+ Триглав - Горица x Домжале + Крка + Рудар Велење Олимпија Љ. -

13/14 1-2, 1-0, 1-1 сабота

1

Погоден фикс: 10/19 + -

Домжале (6) - Олимпија Љ. (7)

Копер 5-1 (1-0) Д - Марибор 0-4 (0-2) Г + Целје 0-0 Д + Триглав 2-1 (1-0) Г + Горица 3-2 (2-0) Д x Домжале Д Рудар Велење - Меѓусебни дуели 17 ч.

+

БХ 0-1 (0-1) 3-2 (3-1) 3-0 (2-0) 1-0 (1-0) 1-1 (1-1)

БХ

Реален тип

Горица (4) - Марибор (1)

Домжале x Горица x Крка x Заврч x Рудар Велење x Копер Марибор -

Олимпија Љ. 1-1 (1-0) Г - Крка 0-1 (0-0) Д 0-0 Г - Марибор 0-2 (0-1) Д 0-0 Д - Целје 0-1 (0-0) Г 0-0 Г - Триглав 2-5 (1-3) Д 1-1 (1-1) Д - Горица 0-2 (0-1) Г Д Заврч Г - Меѓусебни дуели 13/14 0-0, 1-2, 3-0 12/13 0-4, 2-1 12/13 0-2, 2-1 11/12 0-1, 0-2, 0-1 сабота 17 ч. Реален тип 1

Марибор Г + Копер 1-0 (1-0) Д + Олимпија Љ. 2-0 (1-0) Г + Крка 4-0 (0-0) Г + Целје 4-0 (2-0) Д + Триглав 2-1 (2-1) Д Домжале - Меѓусебни дуели 13/14 0-2, 1-2, 1-1 12/13 1-2, 1-6 12/13 0-4, 1-3 11/12 0-0, 1-2, 1-1 сабота 17 ч. Реален тип 2 Г Д Г Д Г Г -

Горица x Домжале + Заврч - Рудар Велење - Копер + Олимпија Љ. Целје -

1-1 (0-1) 4-0 (2-0) 2-3 (1-2) 0-1 (0-1) 2-0 (1-0)

Триглав (10) - Целје (8) Триглав

Целје Г - Рудар Велење 0-1 (0-1) Д - Копер 2-3 (1-3) Г + Олимпија Љ. 1-0 (0-0) Д - Марибор 0-4 (0-2) Г x Крка 2-2 (0-1) Д Горица - Меѓусебни дуели 13/14 0-2, 2-2, 0-1 12/13 1-0, 2-1 12/13 0-0, 0-1 11/12 4-3, 0-3, 0-1 сабота 17 ч. Реален тип БХ - Заврч - Рудар Велење - Копер + Олимпија Љ. - Марибор Крка -

1-5 (0-1) 0-1 (0-1) 0-3 (0-2) 5-2 (3-1) 1-2 (1-2)

Статистика - Словенија Одиграни натпревари

170

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

453

0-1 гол

46 (27,06%)

Просек гол по натпревар

2,66

0-2 голови

80 (47,06%)

Победа на домаќини

78 (45,88%)

3+ голови

90 (52,94%)

Нерешено

38 (22,35%)

4-6 голови

39 (22,94%)

Победа на гости

54 (31,76%)

7+ голови

6 (3,53%)

Дополнителна статистика

Тим

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.  9.  10.

Марибор Копер Рудар Велење Горица Заврч Домжале Олимпија Љ. Целје Крка Триглав

Вкупно 34 34 34 34 34 34 34 34 34 34

23 19 17 15 16 10 10 9 7 6

4 6 9 10 5 14 6 7 7 8

7 9 8 9 13 10 18 18 20 20

76 47 50 47 55 46 33 29 26 34

Дома 30 34 28 30 58 34 53 56 60 70

73 63 60 55 53 44 36 34 28 26

17 17 17 17 17 17 17 17 17 17

10 11 11 8 11 6 6 6 4 5

4 4 0 5 3 7 3 3 5 4

3 2 6 4 3 4 8 8 8 8

42 24 33 32 30 27 19 15 16 19

Гости 22 12 18 12 19 13 23 22 28 27

34 37 33 29 36 25 21 21 17 19

17 17 17 17 17 17 17 17 17 17

13 8 6 7 5 4 4 3 3 1

0 2 9 5 2 7 3 4 2 4

4 7 2 5 10 6 10 10 12 12

34 23 17 15 25 19 14 14 10 15

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 47 53 18 41 35 35 65 53 41 24 76 53 47 47 71 18 59 18 2.47 1.29

дал 2.00

при. 0.47

+5

41 41 47 47 29 24 41 53 0 29 47 41 24 29 59 29 35 29 1.41

0.71

1.35

1.29

=1

53 18 35 35 29 24 65 24 35 0 53 24 47 24 41 47 41 18 1.94

1.06

1.00

0.59

-1

47 41 41 35 35 29 53 35 29 24 41 35 41 29 47 59 29 35 1.88

0.71

0.88

1.06

+1

53 24 47 35 41 53 71 88 29 41 59 35 35 35 59 71 53 59 1.76

1.12

1.47

2.29

+2

18 18 29 35 24 29 47 47 29 24 41 35 24 18 47 41 29 29 1.59

0.76

1.12

1.24

=5

35 6 59 35 47 24 47 47 24 29 29 24 12 12 29 47 24 41 1.12

1.35

0.82

1.76

-5

12 6 24 24 24 24 47 53 18 35 35 24 24 12 29 41 29 35 0.88

1.29

0.82

2.00

=1

12 0 41 29 24 24 47 59 29 18 29 6 24 0 35 41 24 35 0.94

1.65

0.59

1.88

=1

18 0 29 53 29 53 47 71 29 41 24 18 24 6 47 71 35 59 1.12

1.59

0.88

2.53

-1

д 1-1

Словенија 8 22 10 18 39 21 30 34 32 43

39 26 27 26 17 19 15 13 11 7

г 2-2

Г Д Г Д Г Г -

гости

сер.


16 СРБИЈА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Јагодина - Јавор Ивањица

Нови Пазар (7) - Раднички 1923 (13) Д Г Д Г Д Г -

Нови Пазар - Црвена ѕвезда - Доњи Срем + Вождовац - Спартак С. x Чукарички Раднички Ниш -

13/14

0-2 сабота

Чукарички (4) - Раднички Ниш (6)

Раднички 1923 Д - ОФК Београд 1-3 (1-1) Г x Спартак С. 0-0 Д x Војводина 1-1 (0-1) Г + Чукарички 1-0 (1-0) Д x Јавор Ивањица 3-3 (0-1) Д Јагодина - Меѓусебни дуели 12/13 1-0, 1-1 11/12 1-3, 0-0 17 ч. Реален тип БХ 0-1 (0-1) 1-2 (0-2) 3-2 (1-1) 2-3 (1-1) 0-0

Д Г Д Д Г Г -

Чукарички + Доњи Срем - Вождовац x Спартак С. - Раднички 1923 x Нови Пазар Партизан -

13/14

Доњи Срем (12) - Слобода Ужице (14) Г Д Г Д Г Г -

1-0 сабота

Слобода Ужице 1-3 (0-2) Д - Војводина 1-2 (1-1) 2-1 (2-0) Г + Јавор Ивањица 1-0 (0-0) 1-1 (0-1) Д - Јагодина 0-4 (0-1) 0-5 (0-2) Г - Напредак К. 1-3 (0-2) 0-0 Д - Црвена ѕвезда 0-2 (0-2) Д Вождовац - Меѓусебни дуели 12/13 0-0, 2-2 17 ч. Реален тип БХ

1

+

Спартак С. (10) - Партизан (2)

Раднички Ниш Д + Напредак К. 1-0 (1-0) Г - Црвена ѕвезда 0-2 (0-0) Д x Доњи Срем 1-1 (1-0) Г x Вождовац 0-0 Д + Спартак С. 2-1 (2-0) Д Нови Пазар - Меѓусебни дуели 02/03 2-1, 3-0 00/01 1-2, 3-2 99/00 2-0, 0-3 17 ч. Реален тип БХ 3-1 (2-0) 0-2 (0-0) 1-1 (1-0) 0-1 (0-1) 0-0

Д Д Г Д Г Г -

Спартак С. + Вождовац x Раднички 1923 x Чукарички + Нови Пазар - Раднички Ниш Рад -

13/14

Партизан Д + Јагодина Г - Напредак К. Д + Црвена ѕвезда Г + Доњи Срем Д + Вождовац Д Чукарички - Меѓусебни дуели 12/13 0-5, 2-2 11/12 1-2, 0-2 10/11 17 ч. Реален тип

0-2 сабота

Црвена ѕвезда (1) - ОФК Београд (11)

Доњи Срем - Чукарички + Нови Пазар x Раднички Ниш - Партизан x Рад ОФК Београд -

13/14

0-1 сабота

-

Погоден фикс: 11/19 -

1-0 (1-0) 0-0 1-1 (0-1) 3-2 (1-1) 1-2 (0-2)

Вождовац (8) - Рад (15) Г Д Г Д Г Г -

2-0 (0-0) 0-2 (0-1) 2-1 (1-0) 5-0 (2-0) 5-0 (2-0)

1-2, 0-0

Вождовац - Спартак С. + Чукарички - Нови Пазар x Раднички Ниш - Партизан Слобода Ужице -

13/14

2

Напредак К. (9) - Војводина (5)

Црвена ѕвезда ОФК Београд 1-0 (1-0) Г + Раднички 1923 3-1 (1-1) Г + Нови Пазар 2-0 (0-0) Г - Војводина 0-2 (0-0) Д + Раднички Ниш 1-2 (0-1) Д + Јавор Ивањица 2-1 (1-1) Г - Партизан 2-0 (1-0) Г + Јагодина 2-0 (2-0) Д + Рад 2-0 (2-0) Д + Напредак К. 2-1 (1-0) Г + Слобода Ужице Д Доњи Срем Г Војводина - - Меѓусебни дуели 13/14 2-1 12/13 1-0, 0-1 11/12 1-1, 3-1 10/11 0-0, 1-0 сабота 17 ч. Реален тип 1

Г Д Г Д Г Г -

Војводина 0-1 (0-1) Г + Слобода Ужице 2-1 (1-1) 2-0 (1-0) Д + ОФК Београд 2-0 (0-0) 1-1 (1-1) Г x Раднички 1923 1-1 (1-0) 3-1 (2-0) Г - Јавор Ивањица 1-2 (1-2) 1-2 (0-1) Д - Јагодина 0-1 (0-0) Д Црвена ѕвезда - Меѓусебни дуели 09/10 0-7, 2-0 08/09 0-1, 2-1, 0-1 07/08 1-0, 0-2, 0-1 17 ч. Реален тип 1

1-3 сабота

1-0 (1-0) 1-3 (1-1) 1-1 (1-1) 0-2 (0-1) 0-0

0-2

Јагодина (3) - Јавор Ивањица (16)

Напредак К. - Раднички Ниш + Партизан x Рад + Слобода Ужице - ОФК Београд Јавор Ивањица -

13/14

2-0 сабота

Рад Д + Јавор Ивањица Г - Јагодина Д x Напредак К. Г - Црвена ѕвезда Д x Доњи Срем Д Спартак С. - Меѓусебни дуели 05/06 1-3, 2-1 17 ч. Реален тип 0-1 (0-1) 2-0 (0-0) 2-3 (1-1) 0-0 0-5 (0-2)

Г Д Г Д Г Г -

Јагодина - Партизан + Рад + Слобода Ужице - ОФК Београд + Војводина Раднички 1923 -

13/14

1-0 сабота

Јавор Ивањица Г - Рад 0-1 (0-1) Д - Слобода Ужице 0-1 (0-0) Г - ОФК Београд 1-2 (1-1) Д + Војводина 2-1 (2-1) Г x Раднички 1923 3-3 (1-0) Д Напредак К. - Меѓусебни дуели 12/13 1-0, 1-0 11/12 0-0, 1-0 10/11 0-1, 0-0 17 ч. Реален тип 1 0-2 (0-0) 3-1 (1-1) 4-0 (1-0) 0-2 (0-2) 1-0 (0-0)

Статистика - Србија Одиграни натпревари

224

Победа на домаќини

110 (49,11%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

83 (37,05%)

Постигнати голови

514

Нерешено

59 (26,34%)

0-1 гол

74 (33,04%)

4-6 голови

40 (17,86%)

Просек гол по натпревар

2,29

Победа на гости

55 (24,55%)

0-2 голови

141 (62,95%)

7+ голови

1 (0,45%)

Дополнителна статистика

Србија Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.  15.  16.

Црвена ѕвезда Партизан Јагодина Чукарички Војводина Раднички Ниш Нови Пазар Вождовац Напредак К. Спартак С. ОФК Београд Доњи Срем Раднички 1923 Слобода Ужице Рад Јавор Ивањица

28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28

22 20 13 12 10 9 11 10 9 8 10 6 6 7 7 5

2 5 7 7 11 12 6 6 8 10 3 10 10 6 5 10

4 3 8 9 7 7 11 12 11 10 15 12 12 15 16 13

59 58 38 30 33 26 32 31 39 22 29 28 28 21 16 24

Дома 22 19 28 29 29 22 31 34 38 31 38 40 48 37 34 34

68 65 46 43 41 39 39 36 35 34 33 28 28 27 26 25

14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14

13 11 9 7 7 7 9 7 7 7 7 5 4 3 4 3

1 3 1 4 4 7 4 3 5 4 1 5 6 4 3 4

0 0 4 3 3 0 1 4 2 3 6 4 4 7 7 7

41 33 20 16 19 18 20 18 23 17 17 18 15 11 8 11

Гости 10 11 13 9 12 9 7 8 13 12 18 17 19 19 15 17

40 36 28 25 25 28 31 24 26 25 22 20 18 13 15 13

14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14

9 9 4 5 3 2 2 3 2 1 3 1 2 4 3 2

1 2 6 3 7 5 2 3 3 6 2 5 4 2 2 6

4 3 4 6 4 7 10 8 9 7 9 8 8 8 9 6

18 25 18 14 14 8 12 13 16 5 12 10 13 10 8 13

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 64 64 50 64 57 29 71 29 50 7 86 43 57 21 64 36 64 29 2.93 0.71

дал 1.29

при. 0.86

12 8 15 20 17 13 24 26 25 19 20 23 29 18 19 17

28 29 18 18 16 11 8 12 9 9 11 8 10 14 11 12

+2

36 50 7 21 29 21 50 43 36 21 71 43 50 36 57 21 43 21 2.36

0.79

1.79

0.57

+3

43 7 29 29 29 29 36 36 14 21 50 29 36 14 21 57 21 29 1.43

0.93

1.29

1.07

+1

43 29 21 29 14 21 21 43 14 14 36 29 36 14 36 50 21 36 1.14

0.64

1.00

1.43

=1

29 7 29 36 29 36 43 36 21 0 50 21 21 21 50 71 43 29 1.36

0.86

1.00

1.21

-2

36 7 36 36 29 14 21 21 0

0 36 7 14 0 64 36 21 21 1.29

0.64

0.57

0.93

+1

36 0 43 43 29 50 29 43 14 21 50 14 29 14 29 50 21 43 1.43

0.50

0.86

1.71

=1

29 0 21 36 7 43 21 43 14 29 29 29 14 14 21 43 7 29 1.29

0.57

0.93

1.86

-1

29 7 36 50 36 43 50 57 21 36 57 21 43 14 57 79 43 57 1.64

0.93

1.14

1.79

-1

14 0 29 14 29 14 36 21 14 7 29 0 21 0 43 29 29 7

1.21

0.86

0.36

1.36

-1

36 14 36 29 29 29 50 36 14 21 36 29 14 21 57 36 50 29 1.21

1.29

0.86

1.43

+3

21 0 29 21 21 29 36 43 21 29 29 21 14 14 57 43 21 36 1.29

1.21

0.71

1.64

=1

21 14 36 29 43 29 36 50 21 43 36 21 0 14 50 50 29 43 1.07

1.36

0.93

2.07

=1

7

1.36

0.71

1.29

-3

0 21 36 14 29 0.57

1.07

0.57

1.36

=1

14 7 36 21 21 21 29 36 14 14 14 21 7 14 43 50 29 36 0.79

1.21

0.93

1.21

=1

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

7 36 29 36 21 50 29 14 14 21 14 14 14 50 36 43 29 0.79

14 14 43 29 21 29 14 29 7 14 7

7

0

гости

сер.


17 ТУРЦИЈА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Карабукспор - Сиваспор

Ескисехирспор (12) - Коњаспор (11) Д Г Д Д Г -

x x x -

13/14

Ескисехирспор Трабзонспор Карабукспор Eрџијеспор Кајсериспор Газијантеп

1-4 петок

Кајсериспор (18) - Фенербахче (1)

Коњаспор Бешикташ Ризеспор Акисар Бел. Карабукспор Кајсериспор

Д x Г Д + Г x Д + - - Меѓусебни дуели 10/11 1-0, 1-2 08/09 2-1, 0-0 19 ч. Реален тип 2-2 (0-1) 0-0 0-1 (0-1) 1-4 (1-3) 1-1 (0-0)

Д Г Д Г Г -

1-1 (0-0) 1-3 (0-1) 4-0 (1-0) 2-2 (0-1) 3-0 (1-0)

x + -

Кајсериспор Ризеспор Акисар Бел. Карабукспор Ескисехирспор Коњаспор

13/14

1-5 петок

БХ

Галатасарај (2) - Eрџијеспор (14) Г Д Г Д Г -

+ + + -

13/14

Галатасарај Сиваспор Kaсимпаша Елјазигспор Генчлербирлиги Трабзонспор

3-1 сабота

Г x Д Г + Д + Д x - - Меѓусебни дуели 06/07 0-1, 2-1 05/06 4-2, 2-1 18 ч. Реален тип 1-2 (1-1) 0-4 (0-1) 1-0 (1-0) 3-2 (0-2) 4-1 (0-0)

Д + Г x Д x Г Д + - - Меѓусебни дуели 12/13 1-2, 1-1 11/12 0-4, 0-1 10/11 19 ч. Реален тип

4-1 (2-1) 1-1 (1-1) 0-0 1-3 (0-2) 4-0 (3-0)

0-2, 2-0

Г Д Г Д Г -

+ + x x x -

Ризеспор Кајсериспор Коњаспор Фенербахче Сиваспор Kaсимпаша

13/14

Г Д Г Д Г -

0-0 0-5 (0-3) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0)

x x + + -

Бешикташ Коњаспор Фенербахче Сиваспор Kaсимпаша Елјазигспор

13/14

1

0-1 сабота

+

2-0 (0-0) 3-1 (1-0) 0-0 1-1 (0-0) 1-1 (0-0)

Бурсаспор (10) - Газијантеп (15) 2-1 (1-0) 0-1 (0-1) 0-1 (0-1) 2-1 (0-1) 0-1 (0-1)

Г Д Г Д Г -

x + x x -

13/14

2

Бурсаспор Kaсимпаша Елјазигспор Генчлербирлиги Трабзонспор Eрџијеспор

0-0 сабота

Карабукспор (7) - Сиваспор (4)

Генчлербирлиги Eрџијеспор 0-0 Газијантеп 1-0 (0-0) Бурсаспор 1-0 (0-0) Галатасарај 2-3 (2-0) Анталијаспор 1-2 (0-0)

Д x Г + Д + Г Д - - Меѓусебни дуели 12/13 3-0, 1-1 11/12 3-2, 2-4 10/11 18 ч. Реален тип 1-1 (0-0) 1-1 (1-1) 0-3 (0-0) 2-1 (2-0) 1-0 (1-0)

Елјазигспор Газијантеп Бурсаспор Галатасарај Анталијаспор Бешикташ

Д + Г Д Г + Д - - Меѓусебни дуели 11/12 3-5, 2-0 03/04 5-4, 1-1 12:30 ч. Реален тип

0-1 сабота

2

Бешикташ (3) - Генчлербирлиги (8)

Eрџијеспор Генчлербирлиги Трабзонспор Ескисехирспор Газијантеп Бурсаспор

Погоден фикс: 16/28 +

Ризеспор (13) - Елјазигспор (16)

Фенербахче Анталијаспор Бешикташ Ризеспор Акисар Бел. Карабукспор

0-2 (0-0) 2-2 (0-2) 1-3 (1-2) 4-1 (3-1) 0-3 (0-1)

-

ГГ

2-2, 2-0

1

Карабукспор Акисар Бел. Ескисехирспор Кајсериспор Коњаспор Фенербахче

Сиваспор Галатасарај Анталијаспор Бешикташ Ризеспор Акисар Бел.

Д + Г + Д + Г x Д + - - Меѓусебни дуели 13/14 1-3 12/13 1-2, 1-0 11/12 0-3, 2-1 10/11 недела 18 ч. Реален тип Д Д Г Д Г -

x + x -

0-2 (0-0) 0-0 3-1 (2-1) 2-2 (1-0) 0-4 (0-3)

Газијантеп Г - Елјазигспор 1-2 (0-1) Д - Генчлербирлиги 0-1 (0-0) Г - Трабзонспор 1-2 (0-2) Г - Eрџијеспор 0-1 (0-0) Д x Ескисехирспор 1-1 (0-0) - - Меѓусебни дуели 12/13 1-2, 1-1 11/12 0-2, 2-2 10/11 1-4, 3-0 15 ч. Реален тип БХ 1-1 (1-0) 1-0 (1-0) 0-1 (0-0) 2-2 (1-1) 1-1 (0-1)

Акисар Бел. (9) - Kaсимпаша (6) 2-1 (1-1) 2-1 (0-0) 3-0 (0-0) 1-1 (0-0) 3-1 (0-0)

2-1, 1-5

ГГ

Kaсимпаша Д x Бурсаспор Г + Галатасарај Д + Анталијаспор Г - Бешикташ Д x Ризеспор - - Меѓусебни дуели 13/14 4-2 12/13 1-0, 0-2 11/12 2-1, 2-2 недела 18 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

+ x + -

Акисар Бел. Карабукспор Кајсериспор Коњаспор Фенербахче Сиваспор

2-0 (0-0) 2-2 (2-0) 0-4 (0-1) 3-1 (2-0) 1-3 (0-0)

1-1 (0-1) 4-0 (1-0) 2-0 (0-0) 1-2 (0-2) 1-1 (0-0)

3+

Анталијаспор (17) - Трабзонспор (5) Трабзонспор Г x Ескисехирспор 2-2 (1-0) Г + Eрџијеспор 5-0 (3-0) Д + Газијантеп 2-1 (2-0) Г x Бурсаспор 2-2 (1-1) Д - Галатасарај 1-4 (0-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 1-2 12/13 0-2, 2-1 11/12 2-1, 2-2 10/11 0-0, 0-0 недела 18 ч. Реален тип 2 Г Д Г Д Г -

+ -

Анталијаспор Фенербахче Сиваспор Kaсимпаша Елјазигспор Генчлербирлиги

1-4 (1-2) 1-2 (0-0) 0-2 (0-0) 1-2 (1-0) 2-1 (0-0)

Статистика - Турција Одиграни натпревари

297

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

785

0-1 гол

80 (26,94%)

Просек гол по натпревар

2,64

0-2 голови

137 (46,13%)

Победа на домаќини

141 (47,47%)

3+ голови

160 (53,87%)

Нерешено

79 (26,60%)

4-6 голови

82 (27,61%)

Победа на гости

77 (25,93%)

7+ голови

5 (1,68%)

Дополнителна статистика

Турција 1. Q 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.  16.  17.  18.

Фенербахче Галатасарај Бешикташ Сиваспор Трабзонспор Касимпаша Карабукспор Генчлербирлиги Акисар Бел. Бурсаспор Коњаспор Ескисехирспор Ризеспор Eрџијеспор Газијантеп Елјазигспор Анталијаспор Кајсериспор

33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33

22 17 17 16 13 12 12 13 12 11 11 10 9 10 10 10 6 7

5 11 10 5 11 12 11 5 8 10 8 11 12 7 7 4 13 8

6 5 6 12 9 9 10 15 13 12 14 12 12 16 16 19 14 18

72 57 52 60 51 53 32 38 43 37 47 32 40 33 37 37 34 30

Дома 33 31 32 54 41 38 34 42 52 45 44 34 42 48 55 59 45 56

71 62 61 53 50 48 47 44 44 43 41 41 39 37 37 34 31 29

17 16 16 17 17 17 16 17 16 16 17 16 16 17 17 17 16 16

14 12 10 13 10 7 7 8 9 7 9 7 5 6 5 6 2 4

3 2 5 0 4 4 6 4 4 6 3 5 7 4 7 4 7 4

0 2 1 4 3 6 3 5 3 3 5 4 4 7 5 7 7 8

46 34 25 35 28 33 17 26 29 24 29 20 19 18 23 21 16 12

Гости 11 15 11 21 19 25 12 20 18 18 15 14 15 27 27 19 20 23

45 38 35 39 34 25 27 28 31 27 30 26 22 22 22 22 13 16

16 17 17 16 16 16 17 16 17 17 16 17 17 16 16 16 17 17

8 5 7 3 3 5 5 5 3 4 2 3 4 4 5 4 4 3

2 9 5 5 7 8 5 1 4 4 5 6 5 3 0 0 6 4

6 3 5 8 6 3 7 10 10 9 9 8 8 9 11 12 7 10

26 23 27 25 23 20 15 12 14 13 18 12 21 15 14 16 18 18

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 53 7 24 60 41 67 71 67 47 27 82 47 65 33 47 73 47 60 2.71 0.65

дал 1.63

при. 1.38

22 16 21 33 22 13 22 22 34 27 29 20 27 21 28 40 25 33

26 24 26 14 16 23 20 16 13 16 11 15 17 15 15 12 18 13

+1

56 12 44 29 44 24 63 41 25 24 63 29 38 12 56 59 44 35 2.13

0.94

1.35

0.94

+3

38 29 31 47 38 35 44 53 19 24 50 47 25 35 44 41 31 29 1.56

0.69

1.59

1.24

+2

18 13 24 25 41 44 76 69 41 38 76 44 35 13 53 75 53 56 2.06

1.24

1.56

2.06

+1

25 13 19 25 31 38 63 63 31 50 63 50 44 38 56 44 50 44 1.65

1.12

1.44

1.38

-1

35 25 41 38 65 38 65 50 41 19 53 38 35 13 59 50 41 38 1.94

1.47

1.25

0.81

=1

19 12 25 24 6 29 31 53 19 29 38 24 25 18 38 41 31 41 1.06

0.75

0.88

1.29

-1

24 6 29 31 35 25 59 38 35 19 41 25 24 19 65 31 53 31 1.53

1.18

0.75

1.38

-2

38 0 19 18 38 29 69 53 38 35 75 18 50 12 63 35 63 29 1.81

1.13

0.82

2.00

-1

25 12 31 29 31 29 44 47 31 12 44 18 38 18 56 47 38 35 1.50

1.13

0.76

1.59

=2

35 0 24 31 24 50 53 63 29 38 53 31 35 13 41 69 35 63 1.71

0.88

1.13

1.81

+1

13 6 25 6 13 12 38 24 25 18 50 24 19 12 38 29 38 18 1.25

0.88

0.71

1.18

=1

31 6 31 12 25 18 44 53 19 29 31 24 19 6 56 71 44 53 1.19

0.94

1.24

1.59

=3

12 19 41 25 41 19 47 50 24 25 18 19 0 13 53 38 29 38 1.06

1.59

0.94

1.31

=1

12 19 18 44 41 44 65 50 35 25 47 13 24 13 59 44 47 44 1.35

1.59

0.88

1.75

=1

18 13 24 38 24 69 47 81 18 69 41 25 18 13 47 56 41 56 1.24

1.12

1.00

2.50

-1

6 12 31 12 31 12 50 53 19 24 25 24 0 12 63 65 50 47 1.00

1.25

1.06

1.47

+1

6 12 19 12 19 18 38 65 31 29 19 24 6 18 31 59 25 47 0.75

1.44

1.06

1.94

-1

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.


18 УНГАРИЈА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Диошѓер - Печ

Пушкаш академија (14) - Дебрецин (1) Пушкаш академија Дебрецин 0-1 (0-0) Г - МТК Г - Ференцварош 1-1 (1-1) Г x Пакши Д x Печ 1-3 (0-1) Д + Кечкемет Д - Видеотон 0-1 (0-0) Г + Ломбард Папа Д - Ѓер 1-2 (0-1) Д + Ујпешт Г - МТК Д К. Хонвед Г Кечкемет - - Меѓусебни дуели 13/14 1-2 петок 19 ч. Реален тип

К. Хонвед (10) - МТК (9)

2-5 (2-2) 0-0 5-0 (2-0) 5-1 (1-1) 3-1 (1-1)

Г Д Г Д Г Г -

13/14

1-1 сабота

Ујпешт (13) - Кечкемет (8) Г Д Г Д Г Г -

Ујпешт x Печ - Видеотон - Ѓер - МТК - Дебрецин Ломбард Папа -

13/14

1-1 сабота

МТК 0-2 (0-1) Д + Дебрецин 5-2 (2-2) 0-2 (0-2) Г - Кечкемет 0-3 (0-2) 0-1 (0-1) Д + Ломбард Папа 2-0 (2-0) 0-1 (0-1) Г + Ујпешт 4-0 (1-0) 2-4 (2-2) Д + Пушкаш академија 2-1 (1-0) Д Капошвар - Меѓусебни дуели 12/13 0-1, 1-2 10/11 1-3, 1-2 09/10 4-1, 1-2 14 ч. Реален тип ГГ

Кечкемет Г - Ѓер Д + МТК Г - Дебрецин Г - Пакши Д + Ломбард Папа Д Пушкаш академија - Меѓусебни дуели 12/13 0-1, 2-1 11/12 0-0, 3-1 10/11 18 ч. Реален тип

1-2 (1-0) 3-0 (2-0) 0-5 (0-2) 0-2 (0-2) 1-0 (1-0)

2-1, 3-4

Г Д Г Д Г Г -

Капошвар - Диошѓер + Халадаш - Ференцварош - Печ - Видеотон МТК -

13/14

БХ

0-1 сабота

+

Г Д Г Д Г Г -

Диошѓер (7) - Печ (6)

Пакши x Мезекевешт Зори x Дебрецин + Диошѓер + Кечкемет + Халадаш Ференцварош -

13/14

Ломбард Папа 2-2 (0-2) Г x Видеотон 2-2 (1-0) 0-0 Д - Ѓер 1-2 (0-2) 4-0 (3-0) Г - МТК 0-2 (0-2) 2-0 (2-0) Д - Дебрецин 1-5 (1-1) 1-0 (1-0) Г - Кечкемет 0-1 (0-1) Д Ујпешт - Меѓусебни дуели 12/13 2-0, 0-0 11/12 0-1, 1-1 10/11 2-1, 4-0 16 ч. Реален тип 0-2

0-1 сабота

Капошвар (16) - Ѓер (2)

0-0 1-2 (0-0) 0-1 (0-0) 0-4 (0-1) 1-3 (1-1)

Погоден фикс: 12/20 +

Пакши (11) - Ломбард Папа (12)

К. Хонвед - Халадаш - Ференцварош - Печ - Видеотон - Ѓер Дебрецин -

2

+

БХ Д Г Д Д Г Г -

13/14

Халадаш (5) - Ференцварош (4)

Ѓер Д + Кечкемет 2-1 (0-1) Г + Ломбард Папа 2-1 (2-0) Д + Ујпешт 1-0 (0-0) Г + Пушкаш академија 1-0 (0-0) Д + К. Хонвед 4-2 (2-2) Д Мезекевешт Зори - Меѓусебни дуели 12/13 1-2, 1-2 11/12 1-2, 0-0 10/11 0-2, 3-0 20 ч. Реален тип 2 0-1 (0-0) 2-0 (1-0) 0-1 (0-1) 0-2 (0-0) 0-2 (0-0)

Халадаш + К. Хонвед - Капошвар + Мезекевешт Зори x Диошѓер - Пакши Печ -

1-1 сабота

Печ Д x Ујпешт 0-0 Г x Пушкаш академија 1-1 (1-1) Д + К. Хонвед 1-0 (1-0) Г + Капошвар 2-0 (0-0) Д + Мезекевешт Зори 2-1 (1-1) Д Халадаш - Меѓусебни дуели 12/13 1-2, 1-1 11/12 2-1, 4-0 06/07 0-1, 1-3 16 ч. Реален тип БХ 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) 0-4 (0-3) 1-1 (1-1) 1-2 (0-1)

Мезекевешт Зори (15) - Видеотон (3)

Ференцварош Д + Пушкаш академија 1-0 (0-0) Г + К. Хонвед 2-0 (2-0) Д + Капошвар 1-0 (1-0) Г + Мезекевешт Зори 1-0 (1-0) Д + Диошѓер 2-1 (1-0) Д Пакши - Меѓусебни дуели 13/14 3-0 12/13 0-0, 1-2 11/12 2-1, 2-1 10/11 1-1, 1-2 недела 16:30 ч. Реален тип ГГ Д Г Д Г Д Г -

Диошѓер + Капошвар + Мезекевешт Зори - Пакши x Халадаш - Ференцварош Видеотон -

Мезекевешт Зори Видеотон 2-2 (2-0) Д x Ломбард Папа x Пакши 0-1 (0-0) Г + Ујпешт - Диошѓер 0-1 (0-0) Г + Пушкаш академија - Халадаш 0-1 (0-1) Г + К. Хонвед - Ференцварош 1-2 (1-1) Д + Капошвар - Печ Ѓер Д Диошѓер - Меѓусебни дуели 13/14 0-1 недела 18:30 ч. Реален тип Д Д Г Д Г Г -

2-0 (1-0) 0-2 (0-1) 1-0 (0-0) 1-1 (1-1) 0-1 (0-1)

2-2 (0-1) 2-1 (0-0) 3-1 (1-0) 1-0 (1-0) 2-0 (0-0)

2

Статистика - Унгарија Одиграни натпревари

224

Победа на домаќини

95 (42,41%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

112 (50,00%)

Постигнати голови

616

Нерешено

60 (26,79%)

0-1 гол

51 (22,77%)

4-6 голови

61 (27,23%)

Просек гол по натпревар

2,75

Победа на гости

69 (30,80%)

0-2 голови

112 (50,00%)

7+ голови

6 (2,68%)

Дополнителна статистика

Унгарија Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.  15.  16.

Дебрецин Ѓер Видеотон Ференцварош Халадаш Печ Диошѓер Кечкемет МТК К. Хонвед Пакши Ломбард Папа Ујпешт Пушкаш aкадемиja Мезекевешт Зори Капошвар

28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28

17 16 15 15 12 12 11 9 9 9 7 8 7 7 6 4

8 8 6 6 9 8 10 9 7 6 10 6 8 7 5 7

3 4 7 7 7 8 7 10 12 13 11 14 13 14 17 17

65 48 50 44 36 40 41 34 38 35 35 30 39 34 26 21

Дома 31 32 29 33 29 34 37 43 36 37 40 45 48 49 46 47

59 56 51 51 45 44 43 36 34 33 31 30 29 28 23 19

14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14

11 9 9 7 7 5 5 7 6 5 4 5 3 5 4 3

3 3 1 3 5 6 5 4 3 3 5 3 5 3 2 6

0 2 4 4 2 3 4 3 5 6 5 6 6 6 8 5

38 29 29 19 21 16 23 23 24 17 20 13 24 17 13 13

Гости 11 16 12 14 14 14 21 21 17 18 20 18 26 19 17 19

36 30 28 24 26 21 20 25 21 18 17 18 14 18 14 15

14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14

6 7 6 8 5 7 6 2 3 4 3 3 4 2 2 1

5 5 5 3 4 2 5 5 4 3 5 3 3 4 3 1

3 2 3 3 5 5 3 7 7 7 6 8 7 8 9 12

27 19 21 25 15 24 18 11 14 18 15 17 15 17 13 8

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 29 36 14 50 57 57 71 71 57 36 79 57 57 43 57 79 57 57 2.71 0.79

дал 1.93

при. 1.43

20 16 17 19 15 20 16 22 19 19 20 27 22 30 29 28

23 26 23 27 19 23 23 11 13 15 14 12 15 10 9 4

+3

29 21 29 36 36 43 64 57 29 14 64 50 36 7 64 71 50 50 2.07

1.14

1.36

1.14

+5

29 29 36 29 50 29 57 57 29 29 64 50 21 21 43 79 43 57 2.07

0.86

1.50

1.21

+4

36 29 43 21 43 43 43 64 14 43 29 64 29 50 50 71 29 64 1.36

1.00

1.79

1.36

+7

29 29 21 36 36 29 43 29 36 0 43 21 43 14 57 50 43 21 1.50

1.00

1.07

1.07

-1

14 14 50 43 36 50 43 50 14 36 21 36 14 21 71 64 43 50 1.14

1.00

1.71

1.43

+3

21 14 29 14 43 29 57 36 43 21 50 43 43 29 64 50 43 29 1.64

1.50

1.29

1.14

-1

43 7 57 21 50 29 57 43 36 29 50 21 36 0 64 50 43 36 1.64

1.50

0.79

1.57

+1

14 14 29 21 21 36 57 43 29 29 57 36 29 21 57 29 50 21 1.71

1.21

1.00

1.36

+3

21 14 36 43 29 29 43 43 21 29 29 36 21 29 57 50 36 29 1.21

1.29

1.29

1.36

-7

29 14 21 29 43 43 50 43 36 36 50 29 29 14 64 50 50 36 1.43

1.43

1.07

1.43

+3

21 14 36 50 29 43 29 57 14 50 7 43 7 21 50 57 29 50 0.93

1.29

1.21

1.93

-4

21 7 50 29 57 43 64 50 36 36 29 29 14 29 86 50 57 43 1.71

1.86

1.07

1.57

-4

21 7 29 29 29 29 50 79 36 36 21 29 21 14 50 79 36 64 1.21

1.36

1.21

2.14

-3

14 14 21 21 21 29 36 43 29 29 29 14 7 14 29 43 29 21 0.93

1.21

0.93

2.07

-4

7

1.36

0.57

2.00

-3

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

7

7 36 14 36 36 36 21 29 21 7

7

7 50 43 29 36 0.93

гости

сер.


19 ФИНСКА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Јаро - ТПС

Хелсинки (2) - МиПа (1)

Јаро (3) - ТПС (11)

МиПа

Д x ВПС Г + РоПС Г - Мариехамн Д + ТПС Д + Јаро Д КуПС Д Интер Т. Меѓусебни дуели 2013 2-1, 4-2, 2-0 2012 4-1, 1-1, 0-1 2011 4-1, 1-0, 2-0 2010 петок 17:30 ч. Реален тип

Д Д Г Д Г Д Г

2-2 (1-1) 0-1 (0-1) 2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-0 (0-0)

1-1 (1-1) 1-0 (0-0) 1-2 (1-0) 4-1 (1-0) 3-2 (0-2)

1-1, 2-0

ГГ

ТПС 2-1 (0-0) Д - Мариехамн Д + Лахти 3-1 (1-1) Г + Хелсинки Г + Мариехамн 1-1 (0-0) Д - РоПС Г x Хонка 1-0 (0-0) Г - МиПа Д + ВПС 2-3 (2-0) Д + Сеинјоен ЈК Г - МиПа Г Лахти Г Сеинјоен ЈК Г РоПС Д КуПС Меѓусебни дуели 2013 0-3, 2-2, 1-1 2012 2-1, 0-1, 3-2 2011 1-2, 1-1, 3-1 2010 сабота 15 ч. Реален тип

Сеинјоен ЈК (10) - Мариехамн (6)

Јаро

КуПС (12) - Хонка (4)

0-1 (0-0) 1-0 (1-0) 0-2 (0-0) 1-4 (0-1) 2-0 (2-0)

Г Д Г Д Г Д Г

Сеинјоен ЈК 1-2 (1-1) - Интер Т. 2-0 (2-0) + КуПС 1-1 (1-0) x Лахти 0-0 x Хонка 0-2 (0-2) - ТПС Јаро Хелсинки сабота 15 ч.

Хонка 0-2 (0-2) Г x Хелсинки Г 0-2 (0-1) Д + Интер Т. Д 1-1 (0-0) Д x Јаро Г 1-0 (0-0) Г x Сеинјоен ЈК Д 1-1 (1-0) Д + Лахти Г Д Мариехамн Г Г Г ВПС Меѓусебни дуели 2013 4-2, 0-1, 1-2 2012 1-2, 0-2, 0-1 2011 1-4, 1-3, 0-2 2010 сабота 15 ч. Реален тип

БХ

1

Лахти

2-2 (1-1) 3-1 (2-1) 1-1 (0-0) 0-0 1-0 (0-0)

РоПС Д + Интер Т. Д - МиПа Г + ТПС Г - КуПС Д - Хелсинки Г ВПС Д Јаро Меѓусебни дуели 2013 2-3, 0-0, 0-3 2009 1-0, 4-1 2008 3-0, 2-2 2005 сабота 15 ч. Реален тип

Г Г Д Д Г Д Г

1-2, 0-2

2

- Јаро + КуПС x Сеинјоен ЈК x Интер Т. - Хонка ТПС Мариехамн

1-2 (0-0) 2-0 (1-0) 1-1 (0-1) 0-0 0-1 (0-0)

1-0 (1-0) 0-1 (0-0) 2-0 (0-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0)

- РоПС - Хонка x КуПС x Лахти x Мариехамн МиПа Хелсинки

0-1 (0-1) 1-3 (1-2) 1-1 (0-0) 0-0 2-2 (1-1)

1-0 (0-0) 1-1 (1-1) 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 1-1 (0-1)

3-0, 1-0

БХ

1-1, 4-1

Статистика - Финска Одиграни натпревари

44

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

103

0-1 гол

14 (31,82%)

Просек гол по натпревар

2,34

0-2 голови

29 (65,91%)

Победа на домаќини

19 (43,18%)

3+ голови

15 (34,09%)

Нерешено

11 (25,00%)

4-6 голови

9 (20,45%)

Победа на гости

14 (31,82%)

7+ голови

1 (2,27%)

1

Дополнителна статистика

Вкупно 5 5 4 3 3 3 2 2 2 1 2 1

2 1 1 3 2 1 3 3 1 3 0 2

1 2 3 2 2 3 2 2 5 2 5 4

17 11 13 12 8 8 8 8 4 5 4 5

Дома 11 7 10 10 5 10 6 8 8 6 9 13

17 16 13 12 11 10 9 9 7 6 6 5

5 5 3 4 3 5 3 2 5 2 4 3

3 3 2 2 1 2 1 1 1 1 1 1

2 1 0 1 1 1 2 1 1 1 0 0

0 1 1 1 1 2 0 0 3 0 3 2

13 7 3 6 2 7 4 3 2 2 2 2

Гости 8 11 3 2 0 1 4 3 4 10 3 2 0 1 4 3 3 6 5 2 1 2 10 7 4 7 4 1 2 1 6 6 3 4 4 2 1 1 6 2 9 7 2 1 0 1 1 1 2 5 4 1 1 2 4 4 2 4 5 1 2 2 5 6 5 4 3 1 0 2 2 3 0 4 4 0 2 2 3 6 4 3 3 1 0 2 2 5 6 3 4 0 2 2 3 7

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 20 0 20 33 40 33 60 67 60 0 60 33 20 33 100 67 60 67 2.60 1.60

дал 1.33

при. 1.00

+2

40 33 60 33 40 33 40 33 40 33 40 33 40 33 40 33 40 33 1.40

0.80

1.33

1.00

+3

0 20 33 20 33 60 33 60 0 60 33 60 0 40 33 80 33 60 1.00

1.00

2.00

1.40

-1

25 25 50 25 50 25 50 50 25 50 25 50 25 50 75 50 50 50 1.50

1.00

1.50

1.50

+1

0 25 0 25 0 25 0

д 1-1

Тим 8 8 8 8 7 7 7 7 8 6 7 7

ВПС Д + ТПС Г x МиПа Д - Хелсинки Г - Јаро Д x КуПС Д РоПС Д Хонка Меѓусебни дуели 2013 1-2, 2-1, 0-0 2012 2-0, 1-1, 2-0 2011 0-0, 3-3, 3-1 2010 сабота 15 ч. Реален тип

Г Г Д Г Г Г Д

1-0 (0-0) 1-3 (1-1) 2-1 (0-1) 0-1 (0-0) 2-2 (1-1)

1-3, 3-0

Финска МиПа Хелсинки Јаро Хонка ВПС Мариехамн Лахти Интер Т. РоПС Сеинјоен ЈК ТПС КуПС

Интер Т. (8) - ВПС (5) Интер Т.

Лахти (7) - РоПС (9)

КуПС - Сеинјоен ЈК - Лахти x Интер Т. + РоПС x ВПС МиПа ТПС

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.  12.

Г Д Д Г Д Г Д

Мариехамн + ТПС - Јаро + МиПа - Хелсинки x Интер Т. Хонка Лахти Реален тип

+ -

Погоден фикс: 1/3

6 6 7 5 7 3 4 5 3 2 3 2

г 2-2

Хелсинки x Хонка - ТПС + ВПС + Мариехамн + РоПС Сеинјоен ЈК Интер Т.

1

0

0.67

1.00

1.50

0.50

=1

1.40

1.80

0.50

0.50

=1

33 25 33 0 33 0 33 25 33 0 33 25 0 25 67 50 33 25 1.33

0.67

1.00

1.00

-1

0 20 50 60 50 60 50 40 0 40 50 40 50 20 100 40 50 40 1.50

1.00

1.00

1.20

=3

20 0 20 0

-2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0 25 0 25 33 25 0

0.40

1.00

0.67

1.00

0 50 0

0

0

0 75 0 25 1.00

0.00

0.75

1.50

-1

0 33 0 33 25 0

0

0

0 33 0 33 0.50

1.00

0.67

1.67

+1

0

0 33 75 33 25 0.67

2.00

0.75

1.75

=1

50 0 50 50 50 50 0 25 0 25 33 50 33 25 0

0

сер.

0 40 0 60 0 40 0 60 0 20 0 60 0 60 0

0

0

гости

0 33 0

0 50 33 50 33 25 33 25 0

0

0 20 0

0

0


20 ФРАНЦИЈА 1

16 мај 2014

ФИКС на колото

Сошо - Евијан Тоно Г.

Бастија (10) - Нант (12) Г Д Г Д Г -

+ x + -

13/14

Бастија Евијан Тоно Г. Ажаксио Лион Лил Монпелје

0-0 сабота

Лориен

Д + Г + Д x Г x Д - - Меѓусебни дуели 11/12 2-1, 2-0 09/10 1-3, 1-1 07/08 21 ч. Реален тип 1-2 (1-1) 2-1 (1-1) 1-4 (0-2) 1-1 (0-1) 2-0 (1-0)

1-0 (1-0) 6-2 (3-0) 1-1 (0-1) 1-1 (1-0) 1-3 (0-3)

0-2, 0-1

Г Д Г Д Г -

+ x x + + -

Ница Монпелје Рен Ажаксио Лион

13/14

0-1 сабота

0-2

Д Г Д Г Г -

+ -

13/14

0-4 сабота

ПСЖ

Д + ПСЖ Г x Тулуз Д + Бастија Г - Марсеј Д - Лориен - - Меѓусебни дуели 12/13 1-1, 0-3 11/12 4-3, 1-3 10/11 21 ч. Реален тип

Лориен Монако Ремс Сошо Евијан Тоно Г.

1-2 (1-1) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0) 0-2 (0-1) 0-2 (0-1)

1-0 (1-0) 0-0 4-1 (2-0) 2-4 (1-2) 0-1 (0-0)

2-2, 0-1

Г Д Г Д Г -

+ x + -

13/14

1-1 сабота

2

13/14

Тулуз Ремс ПСЖ Ница Рен

Евијан Тоно Г. Д + Бастија Г - ПСЖ Д - Сент Етјен Г - Ремс Д + Ница - - Меѓусебни дуели 12/13 1-5, 2-1 11/12 3-2, 1-1 21 ч. Реален тип 2-0 (1-0) 1-0 (1-0) 1-1 (0-1) 2-0 (1-0) 2-1 (1-0)

1-1 сабота

1-1, 3-6

Г Д Г Д Г -

+ x x + x -

13/14

2

3-1 сабота

Г - Нант Г - Бордо Д + Валенсиен Г x Монако Д + Тулуз - - Меѓусебни дуели 03/04 2-1, 1-0 02/03 0-2, 0-0 01/02 21 ч. Реален тип 3-2 (1-0) 0-0 1-1 (1-0) 4-2 (2-1) 1-1 (1-0)

2-3 (0-1) 4-4 (1-1) 2-1 (0-1) 0-2 (0-0) 0-2 (0-1)

2-2, 1-1

Д Д Г Д Г -

x + -

13/14

1

Ремс Сент Етјен Сошо Ница Евијан Тоно Г. Ажаксио

1. 2. Q 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.  18.  19.  20.

ПСЖ Монако Лил Сент Етјен Лион Марсеј Бордо Лориен Ремс Бастија Тулуз Нант Рен Монпелје Генгамп Ница Евијан Тоно Г. Сошо Валенсиен Ажаксио

2-1 (1-1) 0-1 (0-0) 1-2 (0-2) 0-1 (0-1) 2-0 (1-0)

Г Д Г Д Г -

x x -

Тулуз Сошо Лион Монпелје Нант Генгамп

13/14

1

0-3 сабота

Валенсиен Г - Лил 0-1 (0-0) Д - Нант 2-6 (0-3) Г - Генгамп 0-1 (0-0) Д - Бордо 0-1 (0-0) Д - Монако 1-2 (0-1) - - Меѓусебни дуели 12/13 0-0, 2-2 11/12 0-2, 2-0 10/11 0-0, 1-2 21 ч. Реален тип 1

26 23 19 19 16 15 13 13 12 13 11 12 10 8 11 12 10 10 7 4

2-1, 0-1

Г Д Г Д Г -

+ + + x + -

Рен Ница Ажаксио Генгамп Валенсиен

13/14

2-0 сабота

БХ

1-2 сабота

Бордо Г x Ажаксио Д + Генгамп Г - Лил Г + Валенсиен Д x Марсеј - - Меѓусебни дуели 10/11 1-0, 2-2 09/10 0-0, 0-1 08/09 21 ч. Реален тип 1-0 (0-0) 1-0 (1-0) 4-1 (0-0) 1-1 (0-0) 2-1 (1-0)

1-1 (0-0) 5-1 (3-1) 1-2 (0-1) 1-0 (0-0) 1-1 (0-1)

0-1, 3-4

1

Сент Етјен (4) - Ажаксио (20)

2-2 (1-0) 0-1 (0-1) 0-1 (0-0) 1-0 (1-0) 1-2 (1-2)

Сент Етјен 0-1 (0-0) 0-0 1-1 (0-1) 2-1 (2-1) 1-2 (0-1)

Г Д Г Д Г -

x x + + + -

13/14

БХ

Ажаксио Д x Бордо Г - Бастија Д - Монако Г - Лориен Д + Ремс - - Меѓусебни дуели 12/13 4-2, 0-0 11/12 1-1, 3-1 05/06 21 ч. Реален тип

Ремс Рен Евијан Тоно Г. Монпелје Нант

1-0 сабота

2-2 (0-1) 0-0 2-1 (2-0) 2-0 (0-0) 3-1 (3-0)

0-2 (0-1) 0-0 1-2 (1-0) 1-1 (0-1) 0-2 (0-2)

1-1 (0-0) 1-2 (1-1) 1-4 (0-0) 0-1 (0-1) 2-1 (2-1)

1-3, 0-0

1

Статистика - Франција 1 Одиграни натпревари

370

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

903

0-1 гол

98 (26,49%)

Просек гол по натпревар

2,44

0-2 голови

210 (56,76%)

Победа на домаќини

163 (44,05%)

3+ голови

160 (43,24%)

Нерешено

107 (28,92%)

4-6 голови

82 (22,16%)

Победа на гости

100 (27,03%)

7+ голови

2 (0,54%)

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

8 10 11 9 10 12 13 10 12 9 13 9 13 18 9 6 11 10 8 11

3 4 7 9 11 10 11 14 13 15 13 16 14 11 17 19 16 17 22 22

80 62 42 53 55 52 48 47 43 42 43 38 44 45 34 30 36 37 36 36

23 30 25 33 44 40 42 49 49 56 52 43 44 49 41 43 51 58 62 69

86 79 68 66 58 57 52 49 48 48 46 45 43 42 42 42 41 40 29 23

18 18 19 18 19 18 19 18 18 18 18 19 19 19 19 18 19 18 19 19

14 12 13 11 8 9 10 8 7 10 4 7 5 5 8 10 7 8 4 3

3 5 3 5 7 3 4 7 6 4 9 4 8 9 4 2 6 6 5 6

1 1 3 2 4 6 5 3 5 4 5 8 6 5 7 6 6 4 10 10

47 31 25 33 30 29 31 28 25 24 20 19 24 22 21 22 25 20 23 23

Гости 7 13 10 14 15 20 20 21 23 18 25 19 23 19 16 15 24 15 31 33

45 41 42 38 31 30 34 31 27 34 21 25 23 24 28 32 27 30 17 15

19 19 18 19 18 19 18 19 19 19 19 18 18 18 18 19 18 19 18 18

12 11 6 8 8 6 3 5 5 3 7 5 5 3 3 2 3 2 3 1

5 5 8 4 3 9 9 3 6 5 4 5 5 9 5 4 5 4 3 5

2 3 4 7 7 4 6 11 8 11 8 8 8 6 10 13 10 13 12 12

33 31 17 20 25 23 17 19 18 18 23 19 20 23 13 8 11 17 13 13

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 56 42 22 32 44 21 56 47 39 21 78 53 56 47 28 58 17 37 2.61 0.39

дал 1.74

при. 0.84

16 17 15 19 29 20 22 28 26 38 27 24 21 30 25 28 27 43 31 36

41 38 26 28 27 27 18 18 21 14 25 20 20 18 14 10 14 10 12 8

+1

61 32 44 26 33 37 44 37 17 21 50 58 39 32 61 47 39 32 1.72

0.72

1.63

0.89

+1

47 22 32 44 21 33 32 28 5 17 37 28 32 17 26 39 21 28 1.32

0.53

0.94

0.83

-1

33 32 11 42 6 26 50 42 28 21 61 32 39 16 50 42 39 42 1.83

0.78

1.05

1.00

+3

32 22 32 17 37 33 42 72 32 33 47 50 32 33 47 67 32 67 1.58

0.79

1.39

1.61

-2

39 21 33 32 39 26 61 26 28 21 61 32 39 16 56 63 56 26 1.61

1.11

1.21

1.05

=1

37 11 26 28 16 17 47 28 26 11 47 17 32 11 47 61 37 28 1.63

1.05

0.94

1.22

=1

33 5 33 42 28 37 44 37 28 26 50 32 39 26 50 42 39 26 1.56

1.17

1.00

1.47

+2

22 11 17 16 17 26 44 47 28 21 33 32 22 11 61 47 39 37 1.39

1.28

0.95

1.37

-1

33 11 39 37 28 53 39 58 22 32 44 26 17 11 39 58 33 37 1.33

1.00

0.95

2.00

+1

11 11 33 16 44 21 33 58 28 21 17 42 11 21 61 58 28 53 1.11

1.39

1.21

1.42

-1

26 22 26 17 21 28 47 39 11 28 32 17 21 17 42 39 37 28 1.00

1.00

1.06

1.33

-1

21 22 21 50 32 44 47 50 32 17 42 28 32 11 58 44 42 39 1.26

1.21

1.11

1.17

-1

11 17 21 28 21 33 26 44 16 33 32 39 16 28 58 61 26 44 1.16

1.00

1.28

1.67

-2

16 6 26 28 26 22 26 22 11 11 26 22 11 11 37 44 26 22 1.11

0.84

0.72

1.39

+1

33 5 44 21 28 5 39 26 17 16 33 5 22 0 28 26 28 16 1.22

0.83

0.42

1.47

-2

11 6 26 39 37 33 53 33 16 11 42 6 16 6 68 39 47 17 1.32

1.26

0.61

1.50

+1

28 11 28 21 28 26 17 63 11 37 39 16 22 5 33 68 17 58 1.11

0.83

0.89

2.26

+2

16 6

5 17 11 28 53 56 26 22 37 17 16 11 68 44 47 39 1.21

1.63

0.72

1.72

-6

16 0 53 22 58 22 63 50 37 33 32 11 11 6 84 56 63 39 1.21

1.74

0.72

2.00

+1

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37

0-1 (0-1) 1-5 (1-3) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 2-0 (2-0)

Рен

Д - Монако Г x Сент Етјен Д x Лориен Г + ПСЖ Д - Сошо - - Меѓусебни дуели 12/13 1-0, 0-1 21 ч. Реален тип

Франција 1 Тим

Монако

Ремс (9) - Рен (13)

Монпелје Марсеј Лориен Тулуз Сент Етјен Бастија

0-1 (0-1) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0) 1-2 (1-2) 3-1 (1-0)

Монако (2) - Бордо (7)

Генгамп

Тулуз (11) - Валенсиен (19)

Сошо + + x + + -

1-0 (0-0) 0-0 2-1 (1-0) 1-1 (1-0) 1-3 (0-1)

Д Г x Д + Г Д - - Меѓусебни дуели 12/13 1-0, 1-1 11/12 2-2, 3-0 10/11 21 ч. Реален тип

Лион Евијан Тоно Г. Сошо Рен Лил

Сошо (18) - Евијан Тоно Г. (17) Д Г Д Д Г -

Д + Г x Д + Г x Д - - Меѓусебни дуели 12/13 0-5, 2-0 11/12 0-1, 1-1 10/11 21 ч. Реален тип

Марсеј Монпелје Лил Нант Лион Бордо

ПСЖ (1) - Монпелје (14) Лион

+

Марсеј (6) - Генгамп (15)

Лил Валенсиен Марсеј Бордо Бастија ПСЖ

2-1 (1-1) 4-4 (1-1) 1-1 (1-0) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0)

Ница (16) - Лион (5) Ница

1

Лориен (8) - Лил (3)

Нант Генгамп Валенсиен Марсеј Тулуз Сент Етјен

+

Погоден фикс: 17/27 -

гости

сер.


21 ФРАНЦИЈА 2

16 мај 2014

ФИКС на колото

Кретеј - Ним

Анже (9) - Истр (19) x x -

13/14

4-2 петок

Оксер (16) - Нанси (4) Истр

Оксер

Г - Ним Д x Шатору Г - Нанси Д - Ленс Д - Дижон - - Меѓусебни дуели 12/13 0-0, 0-1 11/12 1-0, 3-1 10/11 20:30 ч. Реален тип 1-1 (1-0) 1-2 (0-0) 0-0 2-3 (1-2) 1-3 (0-0)

0-1 (0-0) 0-0 1-3 (1-3) 1-6 (0-1) 2-4 (0-3)

1-1, 1-1

Г Д Г Д Г -

+ + -

13/14

0-0 петок

1

Г Д Г Д Г -

+ + x + -

Д + Дижон Г x Ленс Д + Истр Г - Лавал Д + Анже - - Меѓусебни дуели 11/12 1-3, 0-0 10/11 1-3, 2-2 09/10 20:30 ч. Реален тип

13/14

3-2 петок

3-0 (2-0) 2-0 (1-0) 1-2 (0-1) 1-1 (1-0) 2-0 (0-0)

1-5 (0-2) 1-1 (1-0) 3-2 (2-1) 2-1 (1-1) 1-1 (1-1)

1-1, 1-1

Г Д Г Д Г -

+ + + + -

Нанси Ним Клермон Шатору Истр

Г Д Г Д Г -

x x x + -

13/14

1-2 петок

2-2 (0-2) 1-2 (0-0) 1-1 (1-0) 2-2 (1-2) 3-1 (1-0)

1-0, 1-3

Г Д Г Д Г -

+ + x + -

Ниор Клермон Ним Каен Ленс

13/14

3-3 петок

БХ

13/14

1-3 петок

ГГ

Г + Анже Д + Бастија СА Г + Брест Д - Тур Д x Ним - - Меѓусебни дуели 12/13 2-2, 1-0 11/12 2-0, 0-3 09/10 20:30 ч. Реален тип

2-1 (0-0) 6-1 (3-0) 1-0 (1-0) 1-3 (0-1) 1-1 (1-1)

1-1, 0-1

Г Д Г Д Г -

x x + -

13/14

ГГ

Лавал Арле-Авињон Ниор Шатору Нанси Ним

  

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Мец Каен Ленс Нанси Ниор Дижон Брест Тур Анже Троа Кретеј Арле-Авињон Ле Авр Клермон Ним Оксер Лавал Шатору Истр Бастија СА

Троа 1-1 (0-1) 0-2 (0-1) 0-1 (0-1) 1-1 (1-0) 0-3 (0-1)

1-3, 3-2

Д Г Г Д Г -

+ + -

Кретеј Тур Ле Авр Мец Клермон

13/14

1

1-1 петок

Ниор Д - Брест Г + Лавал Д + Оксер Г x Кретеј Д x Бастија СА - - Меѓусебни дуели 07/08 0-0, 1-1 04/05 1-1, 1-0 03/04 20:30 ч. Реален тип 0-3 (0-2) 2-1 (0-0) 1-2 (0-0) 0-1 (0-0) 3-0 (1-0)

22 18 16 16 15 14 14 14 13 14 12 10 10 10 10 10 10 10 9 4

2-1, 2-1

Г Д Г Д Г -

x x x -

13/14

БХ

Мец Арле-Авињон Каен Клермон Ниор

0-1 петок

0-1 петок

1-1 (0-1) 2-4 (1-2) 1-1 (0-1) 1-0 (0-0) 1-2 (1-1)

Ленс Г x Шатору Д x Нанси Д x Анже Г + Истр Д - Брест - - Меѓусебни дуели

1-1 (1-0) 1-1 (0-0) 0-0 6-1 (1-0) 0-1 (0-0)

20:30 ч.

2

0-1 (0-0) 2-2 (2-1) 1-6 (0-3) 1-1 (0-1) 1-1 (0-0)

Реален тип

Ле Авр 1-0 (0-0) 3-0 (2-0) 1-1 (0-1) 1-0 (0-0) 3-0 (3-0)

3-3, 2-3

БХ

Д Г Д Г Г -

x + -

13/14

Тур Кретеј Троа Оксер Мец

0-2 петок

Арле-Авињон Д x Лавал 1-1 (1-0) Г x Бастија СА 2-2 (1-2) Д + Кретеј 2-1 (1-0) Г x Тур 2-2 (2-1) Д - Оксер 0-2 (0-0) - - Меѓусебни дуели 12/13 1-1, 1-2 11/12 1-1, 0-1 09/10 1-2, 0-1 20:30 ч. Реален тип 0-2 2-2 (2-0) 0-2 (0-1) 2-1 (0-0) 1-2 (0-0) 0-3 (0-3)

1-2 (0-0) 4-2 (2-1) 1-0 (1-0) 1-1 (0-1) 1-1 (0-0)

1-2, 1-0

Статистика - Франција 2 Одиграни натпревари

370

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

916

0-1 гол

106 (28,65%)

Просек гол по натпревар

2,48

0-2 голови

207 (55,95%)

Победа на домаќини

169 (45,68%)

3+ голови

163 (44,05%)

Нерешено

119 (32,16%)

4-6 голови

83 (22,43%)

Победа на гости

82 (22,16%)

7+ голови

6 (1,62%)

0-2

Дополнителна статистика

Вкупно 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37

1-1 (0-1) 0-0 1-1 (1-0) 1-2 (0-0) 0-2 (0-0)

Ле Авр (13) - Арле-Авињон (12)

Мец Бастија СА Оксер Тур Троа Ле Авр

Д + Г + Д x Г + Д + - - Меѓусебни дуели 11/12 0-0, 2-2 10/11 0-4, 1-0 09/10 20:30 ч. Реален тип

9 9 14 12 13 14 11 10 13 7 13 16 15 15 13 12 11 10 9 12

6 10 7 9 9 9 12 13 11 16 12 11 12 12 14 15 16 17 19 21

55 63 56 47 50 51 35 60 45 52 56 35 41 31 48 35 44 43 48 21

Дома 28 42 40 37 43 40 32 56 45 43 57 36 42 35 53 45 52 56 73 61

75 63 62 60 58 56 53 52 52 49 49 46 45 45 43 42 41 40 36 24

19 19 19 19 19 18 18 18 18 18 18 19 18 19 19 18 18 19 19 18

14 11 9 10 10 11 8 9 7 10 7 9 6 7 7 8 8 9 7 2

4 5 8 5 7 5 5 6 7 2 6 8 7 8 7 6 5 4 5 9

1 3 2 4 2 2 5 3 4 6 5 2 5 4 5 4 5 6 7 7

28 33 28 28 30 35 19 36 22 31 28 24 24 17 29 24 32 28 28 15

Гости 8 16 15 19 16 17 13 24 18 19 23 13 18 14 23 17 24 22 31 27

46 38 35 35 37 38 29 33 28 32 27 35 25 29 28 30 29 31 26 15

18 18 18 18 18 19 19 19 19 19 19 18 19 18 18 19 19 18 18 19

8 7 7 6 5 3 6 5 6 4 5 1 4 3 3 2 2 1 2 2

5 4 6 7 6 9 6 4 6 5 7 8 8 7 6 6 6 6 4 3

5 7 5 5 7 7 7 10 7 10 7 9 7 8 9 11 11 11 12 14

27 30 28 19 20 16 16 24 23 21 28 11 17 14 19 11 12 15 20 6

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 26 22 32 22 21 44 32 50 5 33 37 61 21 44 32 39 16 39 1.47 0.42

дал 1.50

при. 1.11

+2

37 22 37 50 42 56 47 72 26 28 37 50 32 22 58 83 37 72 1.74

0.84

1.67

1.44

=1

16 17 32 39 42 33 37 44 21 33 42 44 21 33 53 61 32 44 1.47

0.79

1.56

1.39

-1

42 22 37 22 26 11 47 39 32 11 53 33 32 22 58 50 47 28 1.47

1.00

1.06

1.00

+1

37 22 21 22 21 28 47 44 26 22 53 22 32 11 58 56 42 33 1.58

0.84

1.11

1.50

=2

33 16 28 26 50 26 61 37 33 32 56 21 39 16 61 42 50 37 1.94

0.94

0.84

1.21

+4

28 11 33 16 11 11 22 32 6 11 33 16 17 11 33 37 17 26 1.06

0.72

0.84

1.00

+1

39 26 33 16 50 32 67 63 50 37 61 42 39 21 78 58 67 47 2.00

1.33

1.26

1.68

+1

17 16 33 16 28 32 33 47 17 26 33 32 17 21 56 58 33 42 1.22

1.00

1.21

1.42

-2

39 11 28 21 28 11 50 53 22 5 56 26 33 11 39 58 39 37 1.72

1.06

1.11

1.26

+1

28 11 33 26 44 58 56 74 33 42 50 47 33 26 56 79 39 63 1.56

1.28

1.47

1.79

+1

21 0

5 44 11 28 32 22 11 11 32 17 16 11 42 44 21 17 1.26

0.68

0.61

1.28

-1

22 16 28 32 33 32 39 37 22 21 33 26 17 21 56 47 39 32 1.33

1.00

0.89

1.26

-2

16 17 37 28 11 28 21 22 5 11 26 22 16 17 37 39 16 17 0.89

0.74

0.78

1.17

-1

26 6 47 39 47 39 53 44 32 33 47 22 42 17 63 67 47 44 1.53

1.21

1.06

1.67

=1

17 5 28 32 22 26 39 26 17 16 39 21 17 11 44 26 28 16 1.33

0.94

0.58

1.47

+2

22 11 22 37 39 26 61 37 39 5 56 0 28 0 61 53 56 26 1.78

1.33

0.63

1.47

-1

42 0 11 22 21 28 42 44 21 33 58 22 42 11 32 50 21 33 1.47

1.16

0.83

1.89

-2

26 0 37 39 42 50 53 72 37 61 42 33 26 28 63 67 47 67 1.47

1.63

1.11

2.33

-3

11 5 17 32 22 21 44 21 28 11 17 0 11 0 56 21 39 11 0.83

1.50

0.32

1.79

=2

д 1-1

  

Д x Ленс Г x Истр Д x Лавал Г - Дижон Д - Кретеј - - Меѓусебни дуели 09/10 2-1, 1-1 08/09 1-5, 2-0 07/08 20:30 ч. Реален тип 2-1 (0-0) 2-0 (1-0) 1-1 (0-1) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0)

Бастија СА

Лавал (17) - Мец (1) Каен

Франција 2 Тим

Бастија СА (20) - Ленс (3)

Шатору

Троа (10) - Ниор (5)

Клермон Анже Брест Дижон Бастија СА Троа

Д x Г Д Г x Д - - Меѓусебни дуели 12/13 2-1, 1-1 11/12 2-1, 1-0 10/11 20:30 ч. Реален тип

Ле Авр Троа Мец Арле-Авињон Каен

2-1 (1-0) 1-1 (0-0) 3-1 (3-1) 0-1 (0-0) 3-1 (0-0)

1-2 (0-1) 5-1 (2-0) 1-0 (1-0) 2-1 (0-0) 4-2 (3-0)

Тур (8) - Клермон (14) Тур

0-1 (0-0) 0-3 (0-2) 0-1 (0-1) 2-1 (0-0) 2-0 (0-0)

Дижон

Г - Дижон Д x Брест Г + Анже Д + Лавал Г x Каен - - Меѓусебни дуели 11/12 0-2, 3-3 07/08 1-1, 2-0 01/02 20:30 ч. Реален тип

Троа Ле Авр Арле-Авињон Ниор Шатору

Брест

Дижон (6) - Каен (2)

Ним

-

Брест (7) - Шатору (18)

Нанси

Каен Мец Ниор Ле Авр Арле-Авињон

Кретеј (11) - Ним (15) Кретеј

ГГ

20 26 25 18 27 23 19 32 27 24 34 23 24 21 30 28 28 34 42 34

29 25 27 25 21 18 24 19 24 17 22 11 20 16 15 12 12 9 10 9

г 2-2

Г Д Г Д Г -

Анже Клермон Каен Ленс Ним Нанси

-

Погоден фикс: 12/28 -

гости

сер.


22 ХРВАТСКА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Осиек - Хрв. драговољац

НК Сплит (4) - Локомотива (5) Локомотива Д + Истра 1961 Г x Хајдук Сплит Д x Динамо Загреб Г + Задар Д - Риека - - Меѓусебни дуели 13/14 0-0, 3-0, 1-1 12/13 0-1, 2-3, 1-1 11/12 0-1, 1-0 10/11 петок 18 ч. Реален тип Д Г Д Г Г -

+ x -

НК Сплит Динамо Загреб Задар Риека Осиек Хрв. драговољац

Динамо Загреб (1) - Хајдук Сплит (3)

0-3 (0-2) 1-0 (1-0) 2-2 (0-2) 1-3 (0-1) 2-3 (0-1)

0-0, 1-0

БХ

+ + x + -

Динамо Загреб НК Сплит Хрв. драговољац Локомотива Славен Копривница Истра 1961

Погоден фикс: 12/21 -

Осиек (8) - Хрв. драговољац (10)

Хајдук Сплит Г - Хрв. драговољац 1-4 (0-2) Д x Локомотива 2-2 (1-0) Г - Славен Копривница 0-3 (0-2) Д - Истра 1961 0-1 (0-0) Д + Осиек 4-2 (2-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-0, 2-2, 0-2 12/13 3-1, 2-1, 3-1 11/12 2-1, 1-1 10/11 2-0, 1-1 сабота 15 ч. Реален тип 1 Г Д Г Д Г -

3-2 (0-1) 2-2 (0-1) 1-1 (1-0) 4-3 (2-1) 1-5 (1-3)

+

1

3-0 (2-0) 5-0 (1-0) 1-1 (0-1) 3-0 (1-0) 1-2 (1-0)

Хрв. драговољац Д + Хајдук Сплит 4-1 (2-0) Г - Динамо Загреб 0-5 (0-1) Д + Задар 2-1 (1-0) Г - Риека 1-3 (0-1) Д + НК Сплит 3-2 (1-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 0-2, 1-1, 0-1 10/11 0-0, 1-1 01/02 2-2, 6-1 00/01 0-1, 6-2 сабота 19 ч. Реален тип 1 Г Д Г Д Г -

+ x + -

Осиек Славен Копривница Риека Истра 1961 НК Сплит Хајдук Сплит

Риека (2) - Славен Копривница (7)

1-2 (1-1) 2-0 (1-0) 0-0 3-1 (1-0) 2-4 (0-2)

Славен Копривница Д + Осиек 2-1 (1-1) Г x Истра 1961 3-3 (1-1) Д + Хајдук Сплит 3-0 (2-0) Г - Динамо Загреб 0-3 (0-1) Д + Задар 5-1 (3-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 3-0, 2-2, 1-0 12/13 2-1, 0-0, 3-1 11/12 1-1, 0-1 10/11 1-0, 2-1 сабота 19 ч. Реален тип 1 Д Г Г Д Г -

+ x + + -

Риека Задар Осиек НК Сплит Хрв. драговољац Локомотива

3-0 (2-0) 0-2 (0-1) 2-2 (2-0) 3-1 (1-0) 5-1 (3-1)

Задар (9) - Истра 1961 (6) Истра 1961 Г - Локомотива 2-3 (1-0) Д x Славен Копривница 3-3 (1-1) Д x Осиек 0-0 Г + Хајдук Сплит 1-0 (0-0) Д + Динамо Загреб 2-1 (0-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-0, 0-4, 1-0 12/13 3-2, 1-1, 1-1 11/12 0-0, 1-1 10/11 0-1, 2-0 сабота 19 ч. Реален тип Х2 -

Задар Риека НК Сплит Хрв. драговољац Локомотива Славен Копривница

0-3 (0-2) 0-1 (0-1) 1-2 (0-1) 3-4 (1-2) 1-5 (0-3)

Статистика - Хрватска Одиграни натпревари

175

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

506

0-1 гол

36 (20,57%)

Просек гол по натпревар

2,89

0-2 голови

75 (42,86%)

Победа на домаќини

81 (46,29%)

3+ голови

100 (57,14%)

Нерешено

41 (23,43%)

4-6 голови

57 (32,57%)

Победа на гости

53 (30,29%)

7+ голови

2 (1,14%)

Дополнителна статистика

Тим

Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.  9.  10.

Динамо Загреб Риека Хајдук Сплит НК Сплит Локомотива Истра 1961 Славен Копривница Осиек Задар Хрв. драговољац

Вкупно 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35

25 20 17 14 15 12 7 8 9 7

6 10 11 9 6 8 11 8 5 8

4 5 7 12 14 15 17 19 21 20

80 70 58 40 56 45 46 37 34 40

Дома 26 35 41 40 58 55 63 61 67 60

81 70 62 51 51 44 32 32 32 29

17 17 18 17 18 18 18 17 17 18

16 10 11 10 8 4 6 7 4 5

1 7 5 2 3 6 5 5 3 4

0 0 2 5 7 8 7 5 10 9

49 41 30 24 25 21 30 25 17 21

Гости 10 16 15 17 28 27 33 18 32 27

49 37 38 32 27 18 23 26 15 19

18 18 17 18 17 17 17 18 18 17

9 10 6 4 7 8 1 1 5 2

5 3 6 7 3 2 6 3 2 4

4 5 5 7 7 7 10 14 11 11

31 29 28 16 31 24 16 12 17 19

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 65 39 24 33 59 28 82 50 53 28 82 50 65 33 53 50 53 39 2.88 0.59

дал 1.72

при. 0.89

-1

35 44 35 28 47 33 65 44 47 33 71 56 59 33 65 39 47 33 2.41

0.94

1.61

1.06

+2

44 24 28 24 28 53 44 59 28 35 56 47 33 35 50 71 39 47 1.67

0.83

1.65

1.53

+1

35 11 35 22 41 11 59 39 24 22 41 22 29 11 35 56 35 39 1.41

1.00

0.89

1.28

-2

17 29 17 12 28 29 61 76 28 41 39 59 17 29 61 82 50 71 1.39

1.56

1.82

1.76

-1

11 35 22 35 33 41 44 59 22 41 33 41 17 41 67 41 44 41 1.17

1.50

1.41

1.65

+2

17 0 33 24 50 41 72 59 39 24 50 24 28 12 72 53 61 47 1.67

1.83

0.94

1.76

+1

29 0 24 39 18 56 47 56 35 44 35 11 35 6 59 56 41 44 1.47

1.06

0.67

2.39

-1

12 17 24 17 35 33 53 61 35 39 24 22 18 17 53 44 41 39 1.00

1.88

0.94

1.94

-8

22 6 11 18 17 29 44 71 28 29 33 18 22 12 50 76 44 59 1.17

1.50

1.12

1.94

+1

д 1-1

Хрватска 16 19 26 23 30 28 30 43 35 33

32 33 24 19 24 26 9 6 17 10

г 2-2

Г Д Г Д Г -

гости

сер.


23 ШВАЈЦАРИЈА 1

ФИКС на колото

16 мај 2014

Луцерн - Тун

Базел (1) - Лозана спортс (10) + x + + -

Базел Цирих Грасхоперс Сент Гален Луцерн Јанг бојс

БХ

Цирих (6) - Арау (8)

Лозана спортс Г x Сент Гален 0-0 Д - Јанг бојс 0-1 (0-0) Г - Арау 1-3 (0-0) Д - Тун 1-3 (1-2) Г + Луцерн 4-3 (2-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 3-1, 2-1, 2-0 12/13 2-0, 2-1 12/13 1-1, 2-0 11/12 3-1, 2-0, 3-2 недела 16 ч. Реален тип 1 Д Д Г Д Г -

+ x -

Цирих Базел Луцерн Тун Сион Сент Гален

-

Јанг бојс (3) - Сент Гален (7)

Арау Д - Луцерн 1-2 (1-1) Г - Сион 0-2 (0-0) Д + Лозана спортс 3-1 (0-0) Г x Јанг бојс 2-2 (0-1) Д + Грасхоперс 4-0 (1-0) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-1, 1-5, 1-2 09/10 0-1, 3-1 09/10 2-0, 1-1 08/09 3-0, 2-1, 4-0 недела 16 ч. Реален тип ГГ Г Д Г Г Д -

4-2 (1-0) 1-1 (1-1) 3-0 (2-0) 3-1 (2-1) 1-3 (0-1)

+

Погоден фикс: 14/24 -

2-4 (0-1) 1-2 (1-0) 2-1 (2-0) 0-1 (0-0) 2-2 (1-0)

Сент Гален Д x Лозана спортс 0-0 Г - Тун 0-4 (0-1) Д - Базел 0-3 (0-2) Г - Грасхоперс 0-2 (0-1) Г x Цирих 2-2 (0-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 1-1, 1-0, 0-0 12/13 1-3, 2-0 12/13 0-0, 1-1 10/11 4-2, 2-0, 1-1 недела 16 ч. Реален тип 1 Д Г Г Д Д -

x + x + -

Јанг бојс Сион Лозана спортс Грасхоперс Арау Базел

Сион (9) - Грасхоперс (2)

0-0 1-0 (0-0) 0-5 (0-2) 2-2 (1-0) 3-1 (1-0)

Сион

Грасхоперс Д - Тун 0-5 (0-4) Г x Базел 1-1 (1-1) Д + Јанг бојс 5-0 (2-0) Д + Сент Гален 2-0 (1-0) Г - Арау 0-4 (0-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-4, 2-0, 0-0 12/13 0-4, 1-1 12/13 1-1, 2-0 11/12 3-2, 2-0, 1-2 недела 16 ч. Реален тип БХ Г Д Г Д Д -

x + + + + -

Јанг бојс Арау Луцерн Цирих Тун

0-0 2-0 (0-0) 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) 3-1 (2-0)

Луцерн (5) - Тун (4) Тун Г + Грасхоперс 5-0 (4-0) Д + Сент Гален 4-0 (1-0) Д - Цирих 1-2 (0-2) Г + Лозана спортс 3-1 (2-1) Г - Сион 1-3 (0-2) - - Меѓусебни дуели 13/14 1-2, 1-1, 1-1 12/13 1-1, 0-0 12/13 2-1, 1-2 11/12 0-1, 1-1, 1-3 недела 16 ч. Реален тип БХ + + -

Луцерн Арау Цирих Сион Базел Лозана спортс

2-1 (1-1) 2-1 (0-1) 0-1 (0-0) 1-3 (1-2) 3-4 (1-2)

Статистика - Швајцарија 1 Одиграни натпревари

170

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

486

0-1 гол

37 (21,76%)

Просек гол по натпревар

2,86

0-2 голови

75 (44,12%)

Победа на домаќини

76 (44,71%)

3+ голови

95 (55,88%)

Нерешено

40 (23,53%)

4-6 голови

59 (34,71%)

Победа на гости

54 (31,76%)

7+ голови

2 (1,18%)

Дополнителна статистика

Тим

Q 1. Q 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 

Базел Грасхоперс Јанг бојс Тун Луцерн Цирих Сент Гален Арау Сион Лозана спортс

Вкупно 34 34 34 34 34 34 34 34 34 34

17 18 15 13 14 13 10 12 11 7

15 8 8 9 6 7 12 5 7 3

2 8 11 12 14 14 12 17 16 24

63 62 54 57 44 48 35 52 35 36

Дома 31 39 50 47 50 50 45 66 42 66

66 62 53 48 48 46 42 41 40 24

17 17 17 17 17 17 17 17 17 17

10 9 9 9 8 6 7 7 8 3

6 3 3 5 3 6 6 3 4 1

1 5 5 3 6 5 4 7 5 13

37 30 30 32 23 26 20 33 25 13

Гости 16 20 25 21 22 22 18 30 16 27

36 30 30 32 27 24 27 24 28 10

17 17 17 17 17 17 17 17 17 17

7 9 6 4 6 7 3 5 3 4

9 5 5 4 3 1 6 2 3 2

1 3 6 9 8 9 8 10 11 11

26 32 24 25 21 22 15 19 10 23

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 35 12 29 18 35 24 59 41 41 29 59 47 47 29 71 65 47 35 2.18 0.94

дал 1.53

при. 0.88

41 12 18 12 29 35 53 47 29 41 53 53 47 29 53 59 41 35 1.76

1.18

1.88

1.12

-1

41 24 35 29 41 35 71 65 47 41 59 41 35 18 59 59 59 47 1.76

1.47

1.41

1.47

+1

35 12 35 12 35 35 65 65 47 47 59 35 29 12 71 65 59 59 1.88

1.24

1.47

1.53

-1

24 18 6 41 24 41 35 59 29 24 29 35 29 18 53 71 35 53 1.35

1.29

1.24

1.65

-3

35 12 18 18 35 24 65 65 47 29 41 47 41 12 59 65 53 65 1.53

1.29

1.29

1.65

=1

24 12 12 24 24 12 29 47 18 29 29 24 24 6 41 41 24 24 1.18

1.06

0.88

1.59

=1

24 24 24 24 35 35 76 71 53 41 59 47 24 24 76 59 65 59 1.94

1.76

1.12

2.12

+1

24 12 18 24 24 24 53 29 24 29 47 12 35 6 47 29 41 29 1.47

0.94

0.59

1.53

+4

6 12 29 24 18 35 53 71 24 47 12 41 6 35 41 59 41 59 0.76

1.59

1.35

2.29

+1

д 1-1

Швајцарија 1 15 19 25 26 28 28 27 36 26 39

30 32 23 16 21 22 15 17 12 14

г 2-2

Г Г Д Г Д -

гости

сер. -1


24 ШВАЈЦАРИЈА 2

ФИКС на колото

16 мај 2014

Вил - Киасо

Бил-Биен (7) - Винтертур (6) + x -

Бил-Биен Вил Сервет Вадуц Локарно Киасо

1

Вил (4) - Киасо (8)

Винтертур Д - Лугано 0-1 (0-0) Г x Локарно 2-2 (1-2) Д - Сервет 1-2 (1-2) Г x Киасо 0-0 Д - Волен 0-2 (0-1) - - Меѓусебни дуели 13/14 2-2, 0-1, 2-1 12/13 2-2, 2-4 12/13 1-4, 3-2 11/12 1-2, 1-2 сабота 17:30 ч. Реален тип ГГ Г Г Д Д Г -

+ + + -

Вил Бил-Биен Шафхаузен Локарно Вадуц Сервет

+

Лугано (2) - Вадуц (1)

Киасо Д + Шафхаузен Г - Лугано Г x Волен Д x Винтертур Д + Бил-Биен - - Меѓусебни дуели 13/14 0-0, 0-0, 3-0 12/13 2-2, 0-1 12/13 3-2, 4-1 11/12 сабота 17:30 ч. Реален тип Д Г Д Д Г -

4-5 (3-2) 1-2 (0-1) 2-1 (1-1) 2-2 (1-1) 0-2 (0-0)

+

Погоден фикс: 13/20 -

5-4 (2-3) 3-2 (1-1) 1-2 (1-2) 2-0 (1-0) 1-2 (0-0)

2-0 (2-0) 0-2 (0-1) 2-2 (0-0) 0-0 2-0 (0-0)

1-2, 1-1

1

Вадуц Д + Сервет Д + Волен Г - Бил-Биен Г - Вил Д x Шафхаузен - - Меѓусебни дуели 13/14 0-2, 0-0, 1-2 12/13 1-0, 3-3 12/13 0-1, 3-1 11/12 сабота 17:30 ч. Реален тип Г Д Д Г Г -

+ + + + -

Лугано Винтертур Киасо Шафхаузен Сервет Локарно

1-0 (0-0) 2-0 (1-0) 2-1 (0-0) 0-1 (0-1) 3-0 (2-0)

Волен (9) - Сервет (3) 2-0 (0-0) 3-0 (1-0) 1-2 (1-1) 0-2 (0-1) 1-1 (0-1)

1-1, 2-0

0-2

Сервет Г - Вадуц Д + Бил-Биен Г + Винтертур Д + Лугано Д + Вил - - Меѓусебни дуели 13/14 5-1, 0-1, 1-2 10/11 0-3, 0-0 09/10 1-1, 2-2 08/09 сабота 17:30 ч. Реален тип Д Г Д Г Г -

+ x x + -

Волен Локарно Вадуц Киасо Шафхаузен Винтертур

3-0 (0-0) 0-3 (0-1) 2-2 (0-0) 1-1 (0-0) 2-0 (1-0)

0-2 (0-0) 2-1 (1-0) 2-1 (2-1) 1-0 (1-0) 2-1 (0-0)

0-0, 3-2

2

Шафхаузен (5) - Локарно (10) x x -

0-2 (0-2) 2-3 (1-1) 1-2 (0-0) 1-1 (0-0) 1-1 (1-0)

0-3 (0-0) 2-2 (2-1) 2-1 (2-1) 2-2 (1-1) 0-3 (0-2)

Статистика - Швајцарија 2 Одиграни натпревари

175

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

500

0-1 гол

39 (22,29%)

Просек гол по натпревар

2,86

0-2 голови

79 (45,14%)

Победа на домаќини

76 (43,43%)

3+ голови

96 (54,86%)

Нерешено

46 (26,29%)

4-6 голови

46 (26,29%)

Победа на гости

53 (30,29%)

7+ голови

8 (4,57%)

0-0, 2-1

1

Дополнителна статистика

Тим 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Вадуц Лугано Сервет Вил Шафхаузен Винтертур Бил-Биен Киасо Волен Локарно

Вкупно 35 35 35 35 35 35 35 35 35 35

21 18 18 17 17 11 9 7 6 5

10 7 7 9 8 8 9 12 11 11

4 10 10 9 10 16 17 16 18 19

69 52 49 71 55 43 54 35 42 30

Дома 31 44 43 45 39 48 66 49 67 68

73 61 61 60 59 41 36 33 29 26

18 17 18 17 17 18 17 18 17 18

14 8 10 9 9 8 6 6 4 2

4 5 3 3 4 5 4 5 6 7

0 4 5 5 4 5 7 7 7 9

46 24 24 38 31 24 26 19 21 13

Гости 14 23 19 24 19 21 28 21 30 35

46 29 33 30 31 29 22 23 18 13

17 18 17 18 18 17 18 17 18 17

7 10 8 8 8 3 3 1 2 3

6 2 4 6 4 3 5 7 5 4

4 6 5 4 6 11 10 9 11 10

23 28 25 33 24 19 28 16 21 17

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 50 35 50 24 61 24 67 35 50 18 78 29 44 29 61 59 50 29 2.56 0.78

дал 1.35

при. 1.00

=1

29 28 12 44 24 44 53 56 24 28 53 44 41 44 53 56 47 50 1.41

1.35

1.56

1.17

+1

33 35 39 24 22 29 44 59 28 24 39 47 22 24 50 47 44 35 1.33

1.06

1.47

1.41

+4

29 17 47 28 53 44 71 61 35 33 53 50 41 33 59 61 59 50 2.24

1.41

1.83

1.17

-1

41 33 6 33 24 28 53 50 29 17 65 33 53 28 53 56 35 39 1.82

1.12

1.33

1.11

=2

17 12 17 29 28 29 44 53 28 29 33 35 17 29 61 35 44 35 1.33

1.17

1.12

1.59

-1

24 6 35 17 47 39 71 61 29 44 41 39 29 33 71 72 59 56 1.53

1.65

1.56

2.11

-1

11 6 28 35 28 35 44 41 22 35 33 24 17 12 39 59 39 41 1.06

1.17

0.94

1.65

+1

6 11 29 11 35 22 59 61 35 39 35 33 18 17 59 61 35 56 1.24

1.76

1.17

2.06

+1

6 18 17 35 28 53 44 71 28 41 17 35 6 24 44 41 22 41 0.72

1.94

1.00

1.94

-1

д 1-1

Швајцарија 2 17 21 24 21 20 27 38 28 37 33

27 32 28 30 28 12 14 10 11 13

г 2-2

Локарно Г - Волен Д x Винтертур Г + Вил Г x Бил-Биен Д - Лугано - - Меѓусебни дуели 13/14 1-0, 4-0, 3-0 10/11 2-1, 1-3 09/10 3-1, 2-2 08/09 сабота 17:30 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

Шафхаузен Киасо Вил Лугано Волен Вадуц

гости

сер.


25 ШВЕДСКА

16 мај 2014

ФИКС на колото

Мјелби - Малме

Еребро (8) - Јефле (13) 2-2 (1-0) 3-2 (3-0) 0-2 (0-1) 0-0 1-2 (1-1)

2-2 (1-1) 0-2 (0-2) 1-1 (1-0) 1-1 (1-0) 0-1 (0-0)

2-0, 0-2

ГГ

Бромапојкарна Д x Еребро 2-2 (0-1) Г - Ѓургарден 2-3 (0-2) Д + Норчепинг 3-0 (1-0) Г - Хекен 1-3 (1-1) Д - Хелсингборг 0-1 (0-0) Г АИК Д Малме Меѓусебни дуели 2013 2-2, 1-1 2012 3-0, 2-0 2010 2-0, 0-1 2009 1-2, 0-1 понеделник 19 ч. Реален тип БХ

Д Г Г Д Г Г Д

Халмштад + Хелсингборг - Елфсборг - Мјелби x АИК - Малме Атвидаберг Калмар

Ѓургарден (7) - Гетеборг (5) Г Д Г Д Г Г Г

Ѓургарден x Малме + Бромапојкарна x Атвидаберг x Калмар - Фалкенберг Јефле Еребро

2013

2-1, 0-0 среда

Хекен (4) - Калмар (3)

2-1 (1-1) 1-4 (1-2) 1-2 (0-1) 2-2 (0-0) 1-3 (0-1)

Калмар Д x Гетеборг Г + Јефле Д + Еребро Г x Ѓургарден Д + Норчепинг Д Хелсингборг Г Халмштад Меѓусебни дуели 2013 0-1, 0-0 2012 1-2, 1-3 2011 1-2, 0-2 2010 вторник 19 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

Хекен + Мјелби x АИК + Малме + Бромапојкарна - Атвидаберг Фалкенберг Гетеборг

Гетеборг Г x Калмар Д + Фалкенберг Д x Елфсборг Г x Јефле Д + Еребро Д Норчепинг Г Хекен Меѓусебни дуели 2012 0-1, 3-2 2011 1-2, 4-0 2010 19:05 ч. Реален тип

1-1 (0-0) 1-0 (0-0) 0-0 1-1 (0-1) 2-1 (1-1)

2-0, 1-1

БХ

Малме Д x Ѓургарден Г + Норчепинг Д - Хекен Г + Хелсингборг Д + Халмштад Д АИК Г Елфсборг Меѓусебни дуели 2013 0-1, 2-2 2012 1-1, 2-2 2011 1-1, 0-1 2010 четврток 19 ч. Реален тип

Д Г Д Г Г Д Г

Мјелби - Хекен - Хелсингборг + Халмштад - Елфсборг - АИК Атвидаберг Калмар

1-4 (0-3) 1-3 (0-0) 2-1 (1-0) 1-3 (1-0) 1-2 (1-1)

2-2 (1-1) 2-1 (0-0) 1-2 (0-2) 1-0 (1-0) 3-1 (1-0)

Малме Елфсборг Калмар Хекен Гетеборг АИК Ѓургарден Еребро Атвидаберг Норчепинг Хелсингборг Фалкенберг Јефле Бромапојкарна Мјелби Халмштад

7 6 5 5 4 4 3 3 3 3 3 2 1 1 1 1

0-2

1

Одиграни натпревари

72

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

195

0-1 гол

15 (20,83%)

Просек гол по натпревар

2,71

0-2 голови

31 (43,06%)

Победа на домаќини

34 (47,22%)

3+ голови

41 (56,94%)

Нерешено

20 (27,78%)

4-6 голови

21 (29,17%)

Победа на гости

18 (25,00%)

7+ голови

0 (0,00%)

0-2, 4-2

2

Дополнителна статистика

1 2 4 1 4 3 4 3 3 2 1 2 4 2 2 2

1 1 0 3 1 2 2 3 3 4 5 5 4 6 6 6

18 16 14 19 13 15 14 11 13 8 11 6 10 10 9 8

Дома 7 7 5 13 7 14 10 12 16 12 12 13 12 16 19 20

22 20 19 16 16 15 13 12 12 11 10 8 7 5 5 5

5 4 5 4 5 5 4 4 5 4 4 5 5 5 4 4

3 4 2 3 3 2 2 2 3 2 2 2 1 1 1 1

1 0 3 1 1 1 1 1 2 1 1 1 1 2 1 2

1 0 0 0 1 2 1 1 0 1 1 2 3 2 2 1

10 11 7 10 8 6 8 5 8 6 8 6 5 7 5 5

Гости 5 3 3 3 4 7 5 4 4 4 5 7 6 6 9 5

10 12 9 10 10 7 7 7 11 7 7 7 4 5 4 5

4 5 4 5 4 4 5 5 4 5 5 4 4 4 5 5

4 2 3 2 1 2 1 1 0 1 1 0 0 0 0 0

0 2 1 0 3 2 3 2 1 1 0 1 3 0 1 0

0 1 0 3 0 0 1 2 3 3 4 3 1 4 4 5

8 5 7 9 5 9 6 6 5 2 3 0 5 3 4 3

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 20 75 20 50 40 25 80 75 40 0 60 75 40 50 60 50 60 50 2.00 1.00

дал 2.00

при. 0.50

+2

50 0 50 20 25 20 75 40 75 20 75 20 25 20 75 40 75 40 2.75

0.75

1.00

0.80

+2

20 75 0 25 20 25 20 50 20 25 60 75 40 50 40 50 20 50 1.40

0.60

1.75

0.50

+1

25 40 25 40 50 60 75 80 50 60 100 60 50 20 50 80 50 80 2.50

0.75

1.80

2.00

-1

20 25 40 0 40 0 60 0 20 0 40 25 40 25 20 75 20 0

1.60

0.80

1.25

0.75

+1

20 25 40 0 40 0 60 100 0 75 40 100 40 50 80 100 60 100 1.20

1.40

2.25

1.75

+1

50 0

0 40 25 60 75 20 50 20 75 40 50 20 50 60 50 20 2.00

1.25

1.20

1.00

-1

25 0 25 40 25 40 50 60 25 20 25 40 0 40 50 80 50 60 1.25

1.00

1.20

1.60

-1

20 0 20 50 40 75 40 100 20 75 60 50 40 25 60 75 40 75 1.60

0.80

1.25

3.00

+1

0 20 25 20 25 20 50 40 0

0 50 20 25 0 75 20 50 20 1.50

1.00

0.40

1.60

-1

0 50 40 50 20 50 40 50 0 50 0 25 0 75 40 50 40 2.00

1.25

0.60

1.40

+1

д 1-1

Вкупно 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9

3-1, 1-1

2-2 (1-1) 2-3 (0-3) 1-1 (1-1) 1-2 (1-1) 1-0 (0-0)

Статистика - Шведска

Шведска Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.  14.  15.  16.

Хелсингборг Атвидаберг 1-2 (1-1) Д x Јефле - Халмштад 3-1 (0-0) Г - Еребро + Мјелби 1-2 (0-1) Д x Ѓургарден - АИК 0-1 (0-1) Г - Норчепинг - Малме 1-0 (0-0) Д + Хекен + Бромапојкарна Калмар Д Халмштад Фалкенберг Г Мјелби Меѓусебни дуели 2013 0-3, 3-0 2012 3-0, 2-1 2010 3-0, 3-0 среда 19 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

1-1 (0-0) 2-0 (2-0) 2-0 (1-0) 0-0 2-0 (0-0)

Мјелби (15) - Малме (1)

2-2 (1-1) 3-2 (2-0) 1-1 (1-1) 0-0 0-1 (0-0)

Тим

4-1 (3-0) 2-2 (0-1) 2-1 (2-0) 3-1 (1-1) 0-1 (0-0)

Хелсингборг (11) - Атвидаберг (9)

2 4 2 10 3 7 5 8 12 8 7 6 6 10 10 15

12 8 10 6 6 8 6 5 1 4 3 1 3 0 1 0

0

г 2-2

Еребро x Бромапојкарна + Атвидаберг - Калмар x Фалкенберг - Гетеборг Елфсборг Ѓургарден

Халмштад (16) - Бромапојкарна (14)

Јефле Г x Атвидаберг Д - Калмар Г x Фалкенберг Д x Гетеборг Д - Елфсборг Д Ѓургарден Г Норчепинг Меѓусебни дуели 2012 1-2, 1-2 2011 1-0, 2-3 2010 3-1, 3-1 2009 понеделник 19 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Д

2

+ +

Погоден фикс: 4/5

20 0 40 0 20 0 40 25 40 0 20 0

0

0 60 0 40 0

гости

сер.

1.20

1.40

0.00

1.50

+1

20 0 40 25 40 50 40 50 0 50 20 50 20 25 40 75 20 50 1.00

1.20

1.25

1.50

-1

20 0

0 50 0 75 60 75 20 50 40 25 20 0 60 50 40 50 1.40

1.20

0.75

2.50

-2

25 0 50 20 50 20 75 60 50 40 50 0 25 0 75 80 75 60 1.25

2.25

0.80

2.00

-2

0

1.25

0.60

3.00

-1

0 50 40 50 40 75 100 25 40 50 0 25 0 75 60 75 60 1.25


26 ШПАНИЈА ПРИМЕРА

ФИКС на колото

Реал Сосиедад - Вилјареал

Малага (13) - Леванте (9) Малага Атлетик Билбао Вилјареал Хетафе Елче Атл. Мадрид

Реал Мадрид (3) - Еспањол (12)

Леванте Вилјареал Хетафе Елче Атл. Мадрид Валенсија

Г Д x Г x Д + Д + - - Меѓусебни дуели 13/14 0-1 12/13 2-1, 3-1 11/12 1-0, 0-3 10/11 недела 21 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

+ x -

0-3 (0-1) 2-0 (1-0) 0-1 (0-1) 0-1 (0-1) 1-1 (0-0)

0-1 (0-0) 0-0 1-1 (0-0) 2-0 (1-0) 2-0 (0-0)

1-3, 1-0

БХ

Реал Мадрид Алмерија Осасуна Валенсија Валјадолид Селта

+ + x x -

Вилјареал Леванте Малага Барселона Севилја Рајо Валјекано

Д + Г Д Г x Д + - - Меѓусебни дуели 13/14 1-5 11/12 1-1, 1-1 10/11 1-2, 1-0 06/07 недела 12 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

x + + x x -

2-2 (2-1) 2-1 (1-1) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 1-1 (0-0)

1-0 (0-0) 0-2 (0-1) 2-3 (1-0) 0-0 4-0 (2-0)

x x x -

0-0 1-1 (1-0) 0-4 (0-1) 0-2 (0-2) 1-1 (1-1)

1-0, 3-0

1

1-1, 0-1

ГГ

Хетафе Атл. Мадрид Леванте Малага Барселона Севилја

Д Г x Д + Г x Д + - - Меѓусебни дуели 13/14 1-0 12/13 2-1, 3-1 11/12 2-0, 1-0 недела 18 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

x + + -

2-2 (1-1) 3-1 (2-0) 3-0 (0-0) 0-3 (0-2) 0-4 (0-2)

1. 2. 3. Q 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.  18.  19.  20.

Атл. Мадрид Барселона Реал Мадрид Атлетик Билбао Севилја Реал Сосиедад Вилјареал Селта Леванте Валенсија Рајо Валјекано Еспањол Малага Елче Хетафе Алмерија Гранада Валјадолид Осасуна Бетис

Севилја 0-2 (0-1) 1-3 (0-2) 0-1 (0-0) 2-3 (0-0) 4-3 (1-1)

0-0, 0-2

Г Д Г Д Г -

+ + x -

Бетис Гранада Атлетик Билбао Вилјареал Хетафе

13/14

1

1-1 недела

+ + x x -

28 27 26 20 17 16 16 14 12 12 13 11 11 9 10 11 11 7 9 6

0-1 (0-1) 2-1 (0-0) 3-2 (0-1) 2-2 (1-1) 0-0

Валенсија (10) - Селта (8) Валенсија 2-0 (1-0) 2-0 (0-0) 1-0 (1-0) 0-2 (0-1) 1-1 (0-0)

Д Г Д Г Г -

+ x x -

13/14

0-2

БХ

Алмерија Реал Мадрид Селта Еспањол Бетис Гранада

1-2 сабота

+ + + -

0-4 (0-1) 2-4 (1-1) 2-1 (0-1) 3-2 (0-0) 2-0 (1-0)

2-1 (1-1) 1-1 (0-1) 0-1 (0-1) 2-2 (1-0) 0-2 (0-0)

2-2 (1-2) 4-2 (1-1) 4-1 (2-0) 2-0 (2-0) 2-0 (1-0)

1-0, 2-0

ГГ

Валјадолид (18) - Гранада (17)

Атлетик Билбао Малага 3-0 (1-0) Барселона 1-2 (0-0) Севилја 3-1 (1-0) Рајо Валјекано 3-0 (2-0) Реал Сосиедад 1-1 (0-0)

Д + Г Д + Г + Д x - - Меѓусебни дуели 13/14 1-6 10/11 1-3, 0-1 09/10 1-4, 1-4 08/09 недела 18 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

Селта Д x Реал Сосиедад Г + Алмерија Д + Валјадолид Г + Осасуна Д + Реал Мадрид - - Меѓусебни дуели 12/13 1-0, 2-1 06/07 1-0, 2-3 05/06 22 ч. Реален тип

Елче Осасуна Атл. Мадрид Реал Мадрид Леванте

Алмерија (16) - Атлетик Билбао (4) 0-2 (0-1) 0-0 1-0 (1-0) 2-2 (1-1) 1-0 (0-0)

Елче Г - Валенсија Г - Атл. Мадрид Д x Леванте Г + Малага Д x Барселона - - Меѓусебни дуели 2-0 (1-0) 4-0 (1-0) 1-3 (0-1) 0-0 0-1 (0-0)

21 ч.

1-2 (1-1) 0-2 (0-0) 1-1 (0-0) 1-0 (1-0) 0-0

2-1, 3-1

ГГ

Гранада Д + Барселона Г - Севилја Д - Рајо Валјекано Г x Реал Сосиедад Д - Алмерија - - Меѓусебни дуели 13/14 0-4 12/13 1-1, 1-0 недела 18 ч. Реален тип Г Г Д Д Г -

x + x -

Валјадолид Осасуна Селта Еспањол Реал Мадрид Бетис

0-0 1-4 (0-2) 1-0 (1-0) 1-1 (0-1) 3-4 (1-1)

1-0 (1-0) 0-4 (0-1) 0-3 (0-0) 1-1 (0-0) 0-2 (0-1)

1

Статистика - Шпанија Примера Одиграни натпревари

370

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

1021

0-1 гол

103 (27,84%)

Просек гол по натпревар

2,76

0-2 голови

176 (47,57%)

Победа на домаќини

174 (47,03%)

3+ голови

194 (52,43%)

Нерешено

84 (22,70%)

4-6 голови

109 (29,46%)

Победа на гости

112 (30,27%)

7+ голови

11 (2,97%)

1

Реален тип

Дополнителна статистика

5 5 6 9 9 11 8 7 12 10 4 9 9 13 9 6 5 15 9 7

4 5 5 8 11 10 13 16 13 15 20 17 17 15 18 20 21 15 19 24

76 99 101 68 66 61 58 48 35 49 45 40 38 29 33 43 31 38 30 35

статистиката е изразена во проценти [%]

25 34 37 39 51 53 43 52 42 52 78 48 46 47 53 71 56 59 61 76

89 86 84 69 60 59 56 49 48 46 43 42 42 40 39 39 38 36 36 25

19 18 18 19 18 18 19 19 19 18 18 19 18 19 19 18 19 18 18 19

15 16 15 13 10 11 9 6 7 9 8 7 7 6 6 6 7 6 5 5

4 1 1 4 4 4 6 7 6 3 0 5 2 8 6 5 1 9 5 3

0 1 2 2 4 3 4 6 6 6 10 7 9 5 7 7 11 3 8 11

49 63 60 44 37 37 36 23 19 33 27 23 23 13 20 26 18 20 18 19

Гости 10 14 16 18 20 17 21 23 16 23 34 22 21 12 24 31 22 16 24 31

49 49 46 43 34 37 33 25 27 30 24 26 23 26 24 23 22 27 20 18

18 19 19 18 19 19 18 18 18 19 19 18 19 18 18 19 18 19 19 18

13 11 11 7 7 5 7 8 5 3 5 4 4 3 4 5 4 1 4 1

1 4 5 5 5 7 2 0 6 7 4 4 7 5 3 1 4 6 4 4

4 4 3 6 7 7 9 10 7 9 10 10 8 10 11 13 10 12 11 13

27 36 41 24 29 24 22 25 16 16 18 17 15 16 13 17 13 18 12 16

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 53 33 32 28 42 22 58 33 37 11 68 56 42 33 37 33 26 28 2.58 0.53

дал 1.50

при. 0.83

15 20 21 21 31 36 22 29 26 29 44 26 25 35 29 40 34 43 37 45

40 37 38 26 26 22 23 24 21 16 19 16 19 14 15 16 16 9 16 7

=1

72 42 22 37 61 37 94 53 67 42 94 47 89 37 56 42 56 37 3.50

0.78

1.89

1.05

=2

61 42 28 42 44 42 83 68 61 47 94 58 72 47 44 58 44 47 3.33

0.89

2.16

1.11

-1

42 28 16 33 26 44 68 44 32 17 68 39 42 28 68 56 53 39 2.32

0.95

1.33

1.17

=1

33 32 22 11 56 21 72 58 50 42 61 53 56 32 61 74 56 58 2.06

1.11

1.53

1.63

-1

33 16 17 32 33 37 56 58 39 47 56 37 50 21 44 68 33 53 2.06

0.94

1.26

1.89

=2

32 28 11 44 32 33 53 44 32 17 53 33 47 28 68 33 42 33 1.89

1.11

1.22

1.22

+1

16 17 21 22 32 39 37 61 26 22 37 44 32 28 47 33 32 33 1.21

1.21

1.39

1.61

+4

21 6 42 6 37 17 32 39 11 22 32 28 16 17 32 39 21 28 1.00

0.84

0.89

1.44

+2

33 5 44 11 44 26 72 47 39 32 61 16 39 11 67 53 61 42 1.83

1.28

0.84

1.53

-1

28 11 28 26 44 42 72 63 44 53 44 26 33 16 44 37 44 32 1.50

1.89

0.95

2.32

-2

11 11 11 33 37 28 47 56 32 22 26 28 26 17 53 50 47 50 1.21

1.16

0.94

1.44

=1

22 16 39 26 33 16 39 37 28 21 33 26 28 16 33 37 28 26 1.28

1.17

0.79

1.32

=1

11 11 11 39 0 50 16 67 0 33 16 22 11 17 32 56 16 44 0.68

0.63

0.89

1.94

=1

16 11 58 22 37 28 37 28 26 22 37 28 26 17 37 22 32 17 1.05

1.26

0.72

1.61

+1

11 16 22 37 33 32 61 58 50 37 50 26 28 11 50 47 50 47 1.44

1.72

0.89

2.11

+3

21 17 32 17 21 33 37 50 16 28 21 17 5 11 26 33 26 22 0.95

1.16

0.72

1.89

-1

22 5 33 37 17 68 33 63 22 47 28 26 0 21 44 53 28 42 1.11

0.89

0.95

2.26

-1

28 16 44 37 44 37 44 53 17 21 28 11 17 5 44 42 33 32 1.00

1.33

0.63

1.95

=1

16 0 32 22 32 50 47 72 26 61 26 22 11 17 42 61 42 56 1.00

1.63

0.89

2.50

+1

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37 37

Атл. Мадрид Хетафе Елче Валенсија Леванте Малага

Г + Д + Г + Г Д x - - Меѓусебни дуели 13/14 0-0 12/13 2-1, 4-1 недела 18 ч. Реален тип Г Д Г Д Г -

Шпанија Примера Тим

+

Севилја (5) - Елче (14)

Бетис Севилја Рајо Валјекано Реал Сосиедад Алмерија Валјадолид

Д Г Д Г Д + - - Меѓусебни дуели 13/14 2-1 12/13 1-2, 0-0 11/12 0-1, 2-1 08/09 недела 18 ч. Реален тип Д Д Г Д Г -

2-2 (1-1) 1-2 (1-1) 1-2 (1-0) 0-1 (0-1) 1-1 (1-1)

Барселона Гранада Атлетик Билбао Вилјареал Хетафе Елче

Рајо Валјекано (11) - Хетафе (15) Рајо Валјекано Еспањол Бетис Гранада Атлетик Билбао Вилјареал

Осасуна (19) - Бетис (20) Осасуна Валјадолид Валенсија Реал Мадрид Селта Еспањол

4-0 (1-0) 4-0 (1-0) 2-2 (0-1) 1-1 (1-0) 0-2 (0-1)

+ асдас Погоден фикс: 15/29 -

ГГ

Барселона (2) - Атл. Мадрид (1)

Еспањол Рајо Валјекано Реал Сосиедад Алмерија Валјадолид Осасуна

Д x Г Д Г Д x - - Меѓусебни дуели 13/14 1-0 12/13 1-1, 2-2 11/12 5-0, 4-0 10/11 недела 16 ч. Реален тип Д Д Д Г Г -

Реал Сосиедад (6) - Вилјареал (7) Реал Сосиедад Селта Еспањол Бетис Гранада Атлетик Билбао

16 мај 2014

гости

сер.


27 ШПАНИЈА СЕГУНДА

ФИКС на колото

Понферадина - Нумансија

Мајорка (18) - Реал Хаен (17) Г Д Г Д Г Г Д

Мајорка - Понферадина - Ла Коруња - Алавес - Еибар x Нумансија Хирона Лас Палмас

13/14

1-2 сабота

Сарагоса (12) - Сабадел (8)

Реал Хаен 0-2 (0-1) Д - Барселона Б 0-3 (0-1) Г - Сарагоса 0-1 (0-0) Д + Тенерифе 0-2 (0-0) Г x Реал Мадрид Б 1-1 (1-0) Д + Рекреативо У. Д Понферадина Г Ла Коруња Меѓусебни дуели

0-3 (0-1) 0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 3-1 (2-0)

Г Д Г Д Г Г Д

Сарагоса x Нумансија + Реал Хаен - Хирона - Лас Палмас + Кордоба Мурсија Спортинг Хихон

13/14 18:15 ч.

БХ

Реален тип

0-1 сабота

Тенерифе (7) - Кордоба (9) Г Д Г Д Г Г Д

0-1 сабота

Кордоба 2-1 (0-1) Д + Алкоркон 3-2 (1-0) Г + Еркулес 0-1 (0-0) Д x Мирандес 0-1 (0-0) Г + Барселона Б 0-1 (0-0) Д - Сарагоса Д Реал Мадрид Б Г Рекреативо У. Меѓусебни дуели 10/11 1-2, 2-2 08/09 2-0, 0-2 07/08 21 ч. Реален тип

3-1 (1-1) 1-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-0 (0-0) 1-2 (1-0)

2-2, 0-0

Г Д Г Д Г Г Д

Барселона Б + Реал Хаен + Хирона + Лас Палмас - Кордоба - Сабадел Спортинг Хихон Алкоркон

13/14

БХ

Рекреативо У. (10) - Хирона (19) Рекреативо У. Хирона 0-2 (0-1) Д + Мирандес - Ла Коруња 0-2 (0-1) Г - Барселона Б - Алавес 0-0 Д + Сарагоса x Еибар 0-0 Г + Тенерифе x Нумансија 1-3 (0-2) Д x Реал Мадрид Б - Реал Хаен Лас Палмас Д Мајорка Кордоба Г Понферадина Меѓусебни дуели 13/14 1-1 12/13 1-3, 2-5 11/12 0-0, 3-0 10/11 недела 20 ч. Реален тип Г Д Г Д Г Г Д

4-0 (1-0) 1-2 (1-0) 2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0)

4-0, 0-0

ГГ

1-3 сабота

2-0 (0-0) 1-3 (1-2) 2-1 (1-0) 2-2 (1-2) 2-1 (1-0)

Г Д Г Д Г Г Д

0-2

Реален тип

2-3 сабота

Д + Луго Г x Спортинг Хихон Д x Алкоркон Г + Еркулес Д + Мирандес Д Сарагоса Г Тенерифе Меѓусебни дуели 12/13 1-1, 0-1 11/12 1-0, 2-0 21:30 ч. Реален тип 3-0 (1-0) 2-1 (0-1) 2-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-2 (0-1)

3-1 (0-0) 0-0 1-1 (1-0) 3-2 (1-1) 5-0 (3-0)

Д Г Д Г Г Г Д

Ла Коруња + Рекреативо У. + Мајорка - Понферадина x Луго x Алавес Нумансија Реал Хаен

13/14

ГГ

1-2 недела

 

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.

Ла Коруња Еибар Лас Палмас Мурсија Барселона Б Спортинг Хихон Тенерифе Сабадел Кордоба Рекреативо У. Алкоркон Сарагоса Луго Мирандес Понферадина Нумансија Реал Хаен Мајорка Хирона Реал Мадрид Б Алавес Еркулес

38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38 38

18 17 17 14 17 14 15 16 14 14 13 13 13 13 12 9 12 11 10 11 10 10

11 12 9 16 6 14 9 6 11 11 11 11 11 10 12 20 11 12 14 10 12 11

9 9 12 8 15 10 14 16 13 13 14 14 14 15 14 9 15 15 14 17 16 17

44 45 44 52 50 57 46 48 42 48 38 45 39 38 42 37 41 43 46 44 50 41

Еибар 2-0 (1-0) Д - Тенерифе 3-0 (1-0) Г + Реал Мадрид Б 0-3 (0-1) Д x Рекреативо У. 2-2 (2-0) Г + Мајорка 1-1 (0-0) Д x Понферадина Д Алавес Д Луго Меѓусебни дуели 12 ч.

Реален тип

1-2 (1-0) 1-0 (1-0) 0-0 2-0 (0-0) 0-0

БХ

Понферадина Нумансија 2-0 (1-0) Д x Сарагоса 2-2 (1-2) + Мајорка 0-3 (0-1) Г - Тенерифе 2-3 (0-1) - Луго 3-0 (1-0) Д x Реал Мадрид Б 0-0 + Ла Коруња 2-1 (0-1) Г x Рекреативо У. 0-0 + Алавес 0-0 Д x Мајорка 1-1 (0-1) x Еибар Реал Хаен Д Ла Коруња Хирона Г Алавес Меѓусебни дуели 13/14 0-2 12/13 1-1, 1-0 10/11 0-3, 0-4 06/07 0-1, 2-0 недела 21 ч. Реален тип 0-2 Д Г Г Д Г Г Д

19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 20 18

7 9 9 9 10 10 10 13 8 7 7 7 9 9 10 6 9 7 6 6 5 6

8 6 5 6 2 6 4 3 6 6 7 5 5 5 4 8 5 5 9 5 10 5

4 4 5 4 7 3 5 3 5 6 5 7 5 5 5 5 5 7 4 8 5 7

Алавес Д x Реал Мадрид Б Г + Рекреативо У. Д + Мајорка Г - Понферадина Д x Ла Коруња Г Еибар Д Нумансија Меѓусебни дуели 13/14 1-2 10/11 2-1, 0-0 09/10 1-1, 0-0 недела 18:15 ч. Реален тип Г Д Г Д Г Г Г

- Мурсија + Понферадина - Спортинг Хихон x Ла Коруња - Алкоркон Еркулес Еибар

1-3 (0-0) 3-0 (1-0) 0-2 (0-1) 2-2 (0-2) 0-1 (0-0)

2-2 (1-2) 2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 1-2 (1-0) 1-1 (0-0)

БХ

Статистика - Шпанија Сегунда Одиграни натпревари

418

Постигнати голови

980

Просек гол по натпревар

2,34

Победа на домаќини

179 (42,82%)

Нерешено

125 (29,90%)

Победа на гости

114 (27,27%)

2+ п. п.

/

3+ голови

185 (44,26%)

0-1 гол

137 (32,78%)

4-6 голови

98 (23,44%)

0-2 голови

233 (55,74%)

7+ голови

0 (0,00%)

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

22 23 22 34 26 35 27 33 25 26 17 19 27 25 27 21 25 25 31 26 29 19

Гости 18 12 15 22 17 21 16 18 18 23 12 18 20 22 16 16 17 26 20 23 28 18

29 33 32 33 32 36 34 42 30 27 28 26 32 32 34 26 32 26 27 23 25 23

19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 19 18 20

11 8 8 5 7 4 5 3 6 7 6 6 4 4 2 3 3 4 4 5 5 4

3 6 4 10 4 8 5 3 5 5 4 6 6 5 8 12 6 7 5 5 2 6

5 5 7 4 8 7 9 13 8 7 9 7 9 10 9 4 10 8 10 9 11 10

22 22 22 18 24 22 19 15 17 22 21 26 12 13 15 16 16 18 15 18 21 22

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 32 32 16 32 21 16 37 26 16 5 37 32 32 16 47 21 32 16 1.16 0.95

дал 1.16

при. 0.63

12 14 25 17 25 28 27 37 24 27 23 30 25 29 27 20 27 30 26 27 25 39

36 30 28 25 25 20 20 12 23 26 22 24 18 17 14 21 15 19 17 20 17 18

=2

32 26 5 11 5 11 37 26 11 11 26 42 26 26 26 37 21 26 1.21

0.63

1.16

0.74

=1

16 21 11 53 5 42 32 58 16 16 37 37 16 21 32 53 26 42 1.16

0.79

1.16

1.32

+2

21 16 26 21 32 26 63 26 42 21 58 21 26 16 68 42 58 26 1.79

1.16

0.95

0.89

+2

16 26 32 21 32 21 42 63 11 26 47 47 21 32 32 53 26 53 1.37

0.89

1.26

1.32

-2

26 21 32 26 42 32 58 58 42 32 68 37 37 32 63 63 53 47 1.84

1.11

1.16

1.47

+1

42 11 16 11 16 21 42 47 21 26 47 37 37 21 21 47 16 42 1.42

0.84

1.00

1.42

-3

42 5 21 26 37 26 63 53 32 32 53 16 47 11 42 47 37 37 1.74

0.95

0.79

1.95

+1

16 11 11 16 16 16 32 42 21 26 32 21 26 16 53 42 32 37 1.32

0.95

0.89

1.26

-1

21 26 26 21 32 21 53 53 26 26 42 37 26 26 58 47 47 42 1.37

1.21

1.16

1.42

-1

26 26 21 21 11 21 21 47 11 26 26 26 21 16 21 53 16 42 0.89

0.63

1.11

1.21

+2

11 11 21 16 26 42 42 53 11 37 26 47 16 32 42 63 37 47 1.00

0.95

1.37

1.58

+1

21 0 26 16 37 21 53 26 26 16 32 11 16 0 53 26 42 21 1.42

1.05

0.63

1.32

-1

11 16 26 37 26 21 53 37 21 26 47 16 21 16 58 37 47 21 1.32

1.16

0.68

1.53

-1

26 11 16 32 21 26 32 37 21 21 47 21 37 16 37 42 32 21 1.42

0.84

0.79

1.42

=1

11 5 21 0 21 16 26 47 21 26 32 32 21 21 37 42 21 42 1.11

0.84

0.84

1.05

=3

32 5 21 32 37 21 53 37 21 11 37 21 32 16 42 47 37 26 1.32

0.89

0.84

1.42

+1

32 0 32 16 32 37 53 53 32 32 53 21 26 11 47 58 47 42 1.32

1.37

0.95

1.58

=1

21 5

5 11 16 16 42 47 32 21 42 21 26 5 63 42 32 37 1.63

1.05

0.79

1.37

=1

26 16 42 37 32 32 53 32 32 21 37 32 21 21 58 37 47 26 1.37

1.21

0.95

1.42

=3

10 22 25 22 40 28 50 44 35 17 45 33 40 17 70 44 45 39 1.45

1.40

1.17

1.39

=1

11 15 44 20 33 55 39 60 17 40 39 30 22 10 39 65 33 50 1.06

1.00

1.10

1.95

-5

г 2-2

Дома 65 63 60 58 57 56 54 54 53 53 50 50 50 49 48 47 47 45 44 43 42 41

2-0 сабота

Луго (13) - Алавес (21)

Реал Мадрид Б Лас Палмас 2-2 (2-1) Д + Еркулес 2-1 (0-1) x Алавес 0-1 (0-1) Г - Мирандес 1-2 (1-1) - Еибар 0-0 Д - Барселона Б 0-2 (0-0) x Нумансија 1-1 (0-0) Г + Сарагоса 2-1 (2-1) x Реал Хаен 1-1 (0-0) Д + Тенерифе 1-0 (0-0) x Хирона Кордоба Д Рекреативо У. Сабадел Г Мајорка Меѓусебни дуели 13/14 2-0 12/13 0-2, 3-2 06/07 0-3, 1-2 04/05 0-2, 0-1 недела 20 ч. Реален тип 0-2 Г Д Г Д Г Г Д

30 26 40 39 42 49 43 55 42 50 35 48 45 51 43 36 44 56 46 50 53 57

13/14

Алкоркон Г - Кордоба 1-3 (1-1) Д + Сабадел 3-1 (2-1) Г x Мурсија 1-1 (0-1) Д + Спортинг Хихон 1-0 (1-0) Д + Луго 1-0 (0-0) Д Мирандес Г Барселона Б Меѓусебни дуели 12/13 3-0, 0-1 11/12 0-0, 1-1 11/12 0-1, 1-0 20 ч. Реален тип 0-2 1-2 (1-0) 0-1 (0-1) 1-2 (0-1) 2-3 (1-1) 1-2 (1-1)

Луго

Понферадина (15) - Нумансија (16)

д 1-1

   

Г Д Г Д Г Д Г

Еркулес - Лас Палмас - Кордоба - Сабадел - Мурсија - Спортинг Хихон Луго Мирандес

Ла Коруња (1) - Еибар (2)

Мурсија

Реал Мадрид Б (20) - Лас Палмас (3)

Вкупно

+

Еркулес (22) - Алкоркон (11)

Спортинг Хихон 0-4 (0-1) Г - Сабадел 0-2 (0-0) 2-1 (1-1) Д x Мурсија 0-0 1-1 (0-1) Д + Луго 2-0 (1-0) 2-2 (2-1) Г - Алкоркон 0-1 (0-1) 0-5 (0-3) Д + Еркулес 2-1 (1-1) Д Барселона Б Г Сарагоса Меѓусебни дуели 12/13 2-1, 1-1 20 ч. Реален тип ГГ

Шпанија Сегунда Тим

0-2

Мирандес - Хирона + Лас Палмас x Кордоба x Сабадел - Мурсија Алкоркон Еркулес

13/14 20 ч.

-

Погоден фикс: 19/31 -

Мирандес (14) - Спортинг Хихон (6)

Сабадел 2-2 (2-1) Д + Спортинг Хихон 1-0 (0-0) Г - Алкоркон 0-2 (0-1) Д + Еркулес 1-2 (1-2) Г x Мирандес 2-1 (0-1) Д + Барселона Б Д Тенерифе Г Реал Мадрид Б Меѓусебни дуели

Барселона Б (5) - Мурсија (4)

Тенерифе + Еибар + Нумансија - Реал Хаен - Хирона - Лас Палмас Сабадел Мурсија

13/14

16 мај 2014

гости

сер.

Sport Manija - 139 Web  

Фудбалска статистика, традиција, претходни средби, форма, табели, распоред на натпреварите.

Sport Manija - 139 Web  

Фудбалска статистика, традиција, претходни средби, форма, табели, распоред на натпреварите.

Advertisement