Page 1

web издание

www.sportlife.com.mk 28 јуни 2013

СОДРЖИНА: БЕЛОРУСИЈА

2

ЛИТВАНИЈА

8

ФИНСКА 1

14

ИРСКА ПРЕМИЕР

3

НОРВЕШКА 1

9

ФИНСКА 2

15

ИРСКА ДИВИЗИЈА 1

4

НОРВЕШКА 2

10

ШВЕДСКА 1

16

ИСЛАНД

5

ПАРАГВАЈ

11

ШВЕДСКА 2

17

ЈАПОНИЈА 2

6

ПЕРУ

12

КИНА

7

САД МЛС

13


2

БЕЛОРУСИЈА

28 јуни 2013

Гомељ (4) - Динамо Брест (9) Г Д Д Г Д Г Д

Шахтјор С. (1) - Торпедо Ж. (7)

Гомељ + БАТЕ Борисов + ФК Минск x Днепар Могилев x Нафтан - Шахтјор С. Торпедо Ж. Динамо Минск

2013

1-1 сабота

Динамо Брест 2-1 (1-0) Д + Славија Мазир 1-0 (0-0) 2-0 (1-0) Г + Нафтан 2-1 (1-0) 0-0 Д + Белшина 1-0 (1-0) 0-0 Г - Шахтјор С. 0-5 (0-1) 0-1 (0-1) Д x Неман 1-1 (0-1) Д БАТЕ Борисов Г Торпедо Ж. Меѓусебни дуели 2012 2-0, 1-2, 1-0 2011 2-0, 2-1, 2-0 2009 3-1, 1-3 17 ч. Реален тип 1

Д Г Д Д Д Г Д

2013

ФК Минск (8) - Белшина (6) Д Г Г Д Г Г Д

0-0 недела

3-0 сабота

Торпедо Ж. 0-0 Г x Неман 1-1 (1-1) 1-0 (0-0) Д - БАТЕ Борисов 0-3 (0-0) 2-0 (1-0) Д + ФК Минск 2-1 (1-0) 2-0 (0-0) Г + Днепар Могилев 4-0 (3-0) 5-0 (1-0) Д - Нафтан 0-3 (0-2) Д Гомељ Д Динамо Брест Меѓусебни дуели 2012 2-0, 3-2, 1-0 2011 3-1, 1-0, 0-1 2010 1-0, 4-1, 1-1 17 ч. Реален тип 1

Г Д Г Д Г Г Д

Белшина 0-1 (0-0) Д x Динамо Минск 1-1 (0-1) 0-2 (0-1) Г + Славија Мазир 1-0 (0-0) 1-2 (0-1) Г - Динамо Брест 0-1 (0-1) 1-2 (0-1) Г - Неман 1-2 (1-0) 3-2 (2-0) Д - БАТЕ Борисов 0-1 (0-1) Д Днепар Могилев Г Нафтан Меѓусебни дуели 2012 2-2, 0-3, 3-0 2011 0-1, 1-2, 2-2 2010 0-2, 3-1, 0-1 17 ч. Реален тип Х

2013

Динамо Минск 2-1 (2-0) Г x Белшина 1-1 (1-0) 1-2 (0-1) Д - Неман 0-2 (0-0) 0-2 (0-0) Д - БАТЕ Борисов 1-2 (0-1) 0-0 Г + ФК Минск 2-1 (1-0) 3-0 (2-0) Д + Днепар Могилев 2-1 (1-1) Д Шахтјор С. Г Гомељ Меѓусебни дуели 2012 1-1, 0-2, 2-4 2011 1-3, 1-4, 1-0 2010 2-0, 0-2, 0-0 17 ч. Реален тип 2

1-1 сабота

Днепар Могилев Славија Мазир 1-2 (0-2) Г - Динамо Брест 0-1 (0-0) - Нафтан 0-2 (0-1) Д - Белшина 0-1 (0-0) - Шахтјор С. 0-0 Д + Неман 1-0 (0-0) x Гомељ 0-4 (0-3) Г - БАТЕ Борисов 1-6 (0-4) - Торпедо Ж. 1-2 (1-1) Д - ФК Минск 2-3 (0-2) - Динамо Минск Белшина Д Нафтан Неман Г Шахтјор С. Меѓусебни дуели 2013 0-0 2005 0-0, 3-0 2004 3-1, 0-2 2003 1-2, 1-1 недела 17 ч. Реален тип Х

Д Г Г Д Г Г Д

Одиграни натпревари

84

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

168

0-1 гол

31 (36,90%)

Просек гол по натпревар

2,00

0-2 голови

56 (66,67%)

Победа на домаќини

33 (39,29%)

3+ голови

28 (33,33%)

Нерешено

24 (28,57%)

4-6 голови

6 (7,14%)

Победа на гости

27 (32,14%)

7+ голови

1 (1,19%)

Дополнителна статистика

     

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Шахтјор С. БАТЕ Борисов Динамо Минск Гомељ Неман Белшина Торпедо Ж. ФК Минск Динамо Брест Днепар Могилев Нафтан Славија Мазир

статистиката е изразена во проценти [%]

14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14

11 9 6 5 5 5 5 4 4 3 2 1

2 2 5 6 5 4 3 4 3 4 6 4

1 3 3 3 4 5 6 6 7 7 6 9

23 27 18 13 15 10 16 12 10 9 9 6

Дома 2 12 14 9 12 13 17 16 20 16 15 22

35 29 23 21 20 19 18 16 15 13 12 7

7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7

4 5 3 3 4 2 2 3 3 3 0 1

2 1 2 3 2 4 0 2 2 1 4 1

1 1 2 1 1 1 5 2 2 3 3 5

13 18 8 7 10 6 5 6 6 7 2 3

Гости 2 7 6 3 5 5 14 4 6 9 6 10

14 16 11 12 14 10 6 11 11 10 4 4

7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7

7 4 3 2 1 3 3 1 1 0 2 0

0 1 3 3 3 0 3 2 1 3 2 3

0 2 1 2 3 4 1 4 5 4 3 4

10 9 10 6 5 4 11 6 4 2 7 3

д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ 43 71 14 57 14 0 29 14 14 0 57 29 43 14 14 0

0 5 8 6 7 8 3 12 14 7 9 12

21 13 12 9 6 9 12 5 4 3 8 3

г 2-2

Вкупно

д 1-1

     

БАТЕ Борисов Неман 1-2 (0-1) Д x Торпедо Ж. 1-1 (1-1) Д - Гомељ 3-0 (0-0) Г + Динамо Минск 2-0 (0-0) Г + Торпедо Ж. 2-1 (1-0) Г - Славија Мазир 0-1 (0-0) Г + Динамо Минск 6-1 (4-0) Д + Белшина 2-1 (0-1) Д + Славија Мазир 1-0 (1-0) Г x Динамо Брест 1-1 (1-0) Г + Белшина Д ФК Минск Г Динамо Брест Г ФК Минск Г Днепар Могилев Меѓусебни дуели 2013 1-2 2012 5-1, 2-1, 2-0 2011 1-0, 3-0, 1-1 2010 1-1, 5-0, 0-0 сабота 17 ч. Реален тип 1

Статистика - Белорусија

Белорусија Тим

БАТЕ Борисов (2) - Неман (5)

Нафтан + Днепар Могилев - Динамо Брест - Шахтјор С. x Гомељ + Торпедо Ж. Славија Мазир Белшина

Днепар Могилев (10) - Славија Мазир (12)

ФК Минск - Шахтјор С. - Гомељ - Торпедо Ж. - Динамо Минск + Славија Мазир Неман БАТЕ Борисов

2013

Нафтан (11) - Динамо Минск (3)

Шахтјор С. x БАТЕ Борисов + ФК Минск + Днепар Могилев + Нафтан + Динамо Брест Динамо Минск Славија Мазир

д г ГГ3+ 0 0

дома

гости

сер.

дал 1.86

при. 0.29

дал 1.43

при. 0.00

+5

43 29 14 29 29 14 71 57 29 0 71 29 43 14 71 43 57 43 2.57

1.00

1.29

0.71

+4

14 29 29 29 14 43 43 29 0 14 29 43 14 43 43 71 29 29 1.14

0.86

1.43

1.14

+2

29 14 14 14 0

0 43 14 29 14 29 57 14 29 1.00

0.43

0.86

0.86

-1

0 57 14 43 0 29 14 0 14 57 29 14 14 57 29 29 14 1.43

0.71

0.71

1.00

=1 -3

0

14 14 29 29 0

0 14 29 0

0 43 14 14 14 0.86

0.71

0.57

1.14

14 43 29 57 29 57 71 43 14 14 29 43 29 14 29 29 29 14 0.71

0 14 29 14 0 14 0

0

2.00

1.57

0.43

-1

29 14 29 0

0 14 14 57 0 14 14 14 0 14 29 57 14 43 0.86

0.57

0.86

1.71

+1

14 14 29 0

0 14 14 43 0 29 14 29 0 14 43 29 14 29 0.86

0.86

0.57

2.00

=1

43 0 43 43 43 29 57 14 14 0 43 0 29 0 43 29 43 14 1.00

1.29

0.29

1.00

-2

0 29 29 43 14 29 14 43 0

0.86

1.00

1.29

+1

1.43

0.43

1.71

-2

0

0

0 29 0 14 29 43 14 14 0.29

0 14 14 29 14 29 29 14 14 14 0

0

0 14 43 14 29 0.43


3

ИРСКА ПРЕМИЕР

28 јуни 2013

Дери сити (2) - Бохемијанс Д. (10)

Дрогеда јун. (8) - Шемрок (5)

Дери сити

Бохемијанс Д. 2-4 Д - Корк сити 1-2 Д - УЦД 3-2 Г x Шемрок 1-1 Г + Дрогеда јун. 1-1 Д - Сент Патрикс 0-2 Д x Корк сити 1-0 Г x Слајго роверс 0-0 Г + Шелбурн 3-2 (2-1) Д - Шелбурн 0-3 (0-2) Г + Бреј вандерерс Д Лимерик Д Дандалк Г Шемрок Г Дандалк Меѓусебни дуели 2013 4-0 2012 2-0, 2-1, 1-0 2011 0-0, 1-0 2011 3-0, 2-0 петок 20:45 ч. Реален тип 1

Г Д Г Д Г Д Г

2013

Шемрок 1-0 (1-0) Г x Сент Патрикс 2-3 Д x Бохемијанс Д. 2-3 (1-1) Д + Шелбурн 0-1 (0-0) Г + Корк сити 0-1 Д + Лимерик Г Бреј вандерерс Д Дери сити Меѓусебни дуели 2012 0-2, 1-3, 1-2 2011 0-4, 0-1 2011 20:45 ч. Реален тип

1-1 петок

Шелбурн (12) - Слајго роверс (3) Г Д Г Д Г Г Д

Шелбурн - Дандалк - Сент Патрикс - Шемрок - Дери сити + Бохемијанс Д. Дрогеда јун. Корк сити

2013

0-2 петок

Сент Патрикс (1) - Бреј вандерерс (9)

Дрогеда јун. + Лимерик - Дери сити - Бреј вандерерс - Дандалк - Корк сити Шелбурн УЦД

0-0 1-1 1-0 2-1 1-0 (1-0)

0-3, 0-4

2

Сент Патрикс Бреј вандерерс 3-0 Д x Слајго роверс 0-0 Г + Шелбурн 2-0 Г + Корк сити 3-1 Г + Бохемијанс Д. 5-0 Д + Дрогеда јун. 3-2 (1-1) Д + УЦД 3-0 (1-0) Г + УЦД 5-4 Д + Лимерик 1-2 (0-0) Д - Дери сити 2-3 (1-2) Г - Дандалк Д Шемрок Г Слајго роверс Г Дери сити Г Лимерик Меѓусебни дуели 2013 1-0 2012 0-1, 3-3, 1-0 2011 3-0, 1-0 2011 1-0, 2-3 петок 20:45 ч. Реален тип 1&3+

Слајго роверс Г x Бреј вандерерс 0-0 Г x Лимерик 0-0 Д - Дандалк 0-1 Д x Бохемијанс Д. 0-0 Д + УЦД 5-2 Г Корк сити Д Сент Патрикс Меѓусебни дуели 2012 1-3, 0-3, 1-1 2006 2-0, 3-0, 1-1 99/00 4-0, 1-0, 4-2 21 ч. Реален тип 2

Д Г Д Г Г Г Д

Лимерик - Дрогеда јун. x УЦД x Слајго роверс - Сент Патрикс - Шемрок Бохемијанс Д. Бреј вандерерс

2013

2-2 сабота

Дандалк Д + Шелбурн 1-0 Д - УЦД 2-3 (1-1) Г + Слајго роверс 1-0 Г + Дрогеда јун. 1-0 (0-0) Д + Сент Патрикс 2-1 (0-0) Г Дери сити Д Бохемијанс Д. Меѓусебни дуели 2008 1-0, 2-0 2008 2-0, 1-2 2007 2-0, 4-1, 0-0 20:45 ч. Реален тип ГГ 0-1 (0-1) 1-1 (1-0) 0-0 0-3 (0-1) 0-1 (0-1)

Сент Патрикс Дери сити Слајго роверс Дандалк Шемрок Корк сити Лимерик Дрогеда јун. Бреј вандерерс Бохемијанс Д. УЦД Шелбурн

12 11 10 10 6 5 4 4 5 3 4 2

3 3 5 3 9 5 7 7 2 5 2 3

2013

1-2 петок

1-1 (0-1) 3-2 0-5 4-5 2-5

Одиграни натпревари

103

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

274

0-1 гол

28 (27,18%)

Просек гол по натпревар

2,66

0-2 голови

50 (48,54%)

Победа на домаќини

37 (35,92%)

3+ голови

53 (51,46%)

Нерешено

27 (26,21%)

4-6 голови

26 (25,24%)

Победа на гости

39 (37,86%)

7+ голови

3 (2,91%)

Дополнителна статистика

3 3 2 4 2 7 6 6 10 9 12 12

31 36 30 25 21 17 20 25 22 13 25 9

статистиката е изразена во проценти [%]

10 18 10 18 10 23 20 26 38 28 46 27

39 36 35 33 27 20 19 19 17 14 14 9

9 8 9 9 9 9 8 8 9 9 8 8

5 4 6 3 5 3 2 2 2 2 2 1

3 2 2 3 4 1 4 3 2 1 1 1

1 2 1 3 0 5 2 3 5 6 5 6

18 14 19 13 17 10 6 13 9 6 9 5

Гости 4 9 6 14 4 14 5 14 15 19 18 13

18 14 20 12 19 10 10 9 8 7 7 4

9 9 8 8 8 8 9 9 8 8 10 9

7 7 4 7 1 2 2 2 3 1 2 1

0 1 3 0 5 4 3 4 0 4 1 2

2 1 1 1 2 2 4 3 5 3 7 6

13 22 11 12 4 7 14 12 13 7 16 4

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 33 56 11 44 11 11 44 44 22 0 44 44 33 11 33 22 11 22 2.00 0.44

дал 1.44

при. 0.67

6 9 4 4 6 9 15 12 23 9 28 14

21 22 15 21 8 10 9 10 9 7 7 5

-1

25 44 13 22 0 56 50 67 25 56 63 56 25 56 63 44 38 33 1.75

1.13

2.44

1.00

+2

44 50 22 25 22 25 56 38 22 13 78 38 67 38 33 25 33 13 2.11

0.67

1.38

0.50

+1

0 38 0 25 33 0 67 38 56 13 56 50 11 25 67 38 67 38 1.44

1.56

1.50

0.50

+3

56 13 44 13 22 13 22 25 11 0 22 13 22 13 44 38 0 25 1.89

0.44

0.50

0.75

+3

0

0 22 13 22 13 56 25 22 0 33 25 22 13 67 63 56 25 1.11

1.56

0.88

1.13

+1

13 22 50 44 25 44 25 78 13 44 25 44 0 44 38 67 25 56 0.75

0.63

1.56

1.67

-2

13 11 25 22 38 22 75 44 50 44 63 44 25 33 88 67 75 44 1.63

1.75

1.33

1.33

-4

0 38 44 0 44 38 56 88 44 50 33 50 33 50 44 63 44 63 1.00

1.67

1.63

2.88

-1

11 13 44 38 67 13 67 38 22 13 22 13 22 13 33 63 33 38 0.67

2.11

0.88

1.13

-1

13 0 25 40 25 60 50 90 25 70 25 50 13 30 38 80 25 80 1.13

2.25

1.60

2.80

-3

13 11 13 22 0 11 50 33 25 22 13 11 13 11 38 11 38 0

1.63

0.44

1.56

+1

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно 18 17 17 17 17 17 17 17 17 17 18 17

Корк сити Г + Бохемијанс Д. 2-1 Д - Бреј вандерерс 1-3 Г x Дери сити 1-1 Д - Шемрок 1-2 Д + Дрогеда јун. 1-0 Д Слајго роверс Г Шелбурн Меѓусебни дуели 2012 3-1, 2-4, 1-0 2008 0-2, 0-2, 0-1 2007 1-2, 1-4, 0-1 20:45 ч. Реален тип ГГ&3+

x Лимерик + Дандалк - Сент Патрикс - Бреј вандерерс - Слајго роверс Дрогеда јун. Шемрок

Статистика - Ирска Премиер

Ирска Премиер Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  11.  12.

Д Г Г Д Г Д Г

Лимерик (7) - Дандалк (4)

0-1 0-3 0-1 0-1 3-0 (2-0)

Тим

УЦД (11) - Корк сити (6) УЦД

0.63

гости

сер.


4

ИРСКА ДИВИЗИЈА 1

Салтхил Девон (8) - Лонгфорд таун (1)

28 јуни 2013 Ватерфорд јун. (4) - Фин Харпс (6)

Салтхил Девон Лонгфорд таун 0-3 (0-2) Д - Фин Харпс 2-3 (0-2) - Вексфорд јутс 1-2 (1-0) Д + Коув рамблерс 5-1 (4-0) - Атлон таун 2-1 (2-0) Г + Мерву јун. 2-1 (0-1) + Коув рамблерс 2-3 (1-2) Д + Вексфорд јутс 3-1 (3-0) - Ватерфорд јун. 2-1 (0-0) Г - Атлон таун 0-2 (0-1) + Фин Харпс Мерву јун. Д Ватерфорд јун. Вексфорд јутс Г Фин Харпс Меѓусебни дуели 2013 1-2, 0-5 2012 2-1, 1-3 2012 0-1, 1-1 2011 1-1, 0-1, 0-2 петок 20:45 ч. Реален тип 2

Г Д Г Г Д Г Д

Атлон таун (2) - Мерву јун. (5)

Ватерфорд јун. Фин Харпс 1-2 (0-1) Г + Лонгфорд таун 3-2 (2-0) - Мерву јун. 0-1 (0-1) Д + Мерву јун. 1-0 (1-0) - Вексфорд јутс 1-0 (0-0) Г - Вексфорд јутс 1-2 (1-1) + Атлон таун 3-2 (2-1) Д - Атлон таун 2-3 (2-1) + Салтхил Девон 2-0 (1-0) Г - Салтхил Девон 1-2 (0-0) + Коув рамблерс Лонгфорд таун Д Коув рамблерс Мерву јун. Д Лонгфорд таун Меѓусебни дуели 2013 1-0, 1-1 2012 2-1, 1-1 2012 1-0, 0-2 2011 0-0, 0-1, 1-0 петок 20:45 ч. Реален тип 0-2

Г Д Г Д Г Г Д

Г Г Д Г Д Г Д

Атлон таун x Коув рамблерс + Салтхил Девон - Ватерфорд јун. + Фин Харпс + Лонгфорд таун Вексфорд јутс Коув рамблерс

2013

Мерву јун. Д + Ватерфорд јун. 2-1 (1-0) Г - Фин Харпс 0-1 (0-1) Д - Лонгфорд таун 1-2 (1-0) Д + Коув рамблерс 1-0 Г - Вексфорд јутс 0-2 (0-1) Д Салтхил Девон Г Ватерфорд јун. Меѓусебни дуели 2012 0-3, 0-2 2012 2-1, 1-0 2011 4-1, 2-1, 1-0 20:45 ч. Реален тип 1

2-2, 0-0 петок

1-1 (1-1) 2-1 (0-1) 0-1 (0-0) 3-2 (1-2) 2-0 (1-0)

Коув рамблерс (7) - Вексфорд јутс (3) Коув рамблерс Вексфорд јутс 1-1 (1-1) Д + Салтхил Девон x Атлон таун 1-5 (0-4) Г + Ватерфорд јун. - Лонгфорд таун 1-2 (0-2) Д + Фин Харпс - Салтхил Девон 0-1 Г - Лонгфорд таун - Мерву јун. 0-2 (0-1) Д + Мерву јун. - Ватерфорд јун. Фин Харпс Д Атлон таун Атлон таун Г Салтхил Девон Меѓусебни дуели 2013 0-3, 5-0 2007 2-2, 0-0 2007 1-0, 0-1 сабота 20:45 ч. Реален тип

Д Г Д Г Д Г Г

3-0 (2-0) 1-0 (1-0) 2-1 (1-1) 1-3 (0-3) 2-0

2

Статистика - Ирска Дивизија 1 Одиграни натпревари

56

Победа на домаќини

26 (46,43%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

32 (57,14%)

Постигнати голови

161

Нерешено

14 (25,00%)

0-1 гол

14 (25,00%)

4-6 голови

15 (26,79%)

Просек гол по натпревар

2,88

Победа на гости

16 (28,57%)

0-2 голови

24 (42,86%)

7+ голови

2 (3,57%)

Дополнителна статистика

Ирска Дивизија 1 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Лонгфорд таун Атлон таун Вексфорд јутс Ватерфорд јун. Мерву јун. Фин Харпс Коув рамблерс Салтхил Девон

14 14 14 14 14 14 14 14

9 6 7 6 5 5 2 2

2 5 1 3 5 4 5 3

3 3 6 5 4 5 7 9

30 22 17 15 22 19 21 15

Дома 17 14 22 16 18 17 29 28

29 23 22 21 20 19 11 9

7 7 7 7 7 7 7 7

5 3 5 2 4 4 2 1

1 3 0 3 2 1 2 2

1 1 2 2 1 2 3 4

17 11 12 6 14 9 17 6

Гости 9 5 5 9 9 5 14 13

16 12 15 9 14 13 8 5

7 7 7 7 7 7 7 7

4 3 2 4 1 1 0 1

1 2 1 0 3 3 3 1

2 2 4 3 3 3 4 5

13 11 5 9 8 10 4 9

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 43 14 57 14 71 14 86 43 43 29 86 43 29 29 100 43 86 29 2.43 1.29

дал 1.86

при. 1.14

8 9 17 7 9 12 15 15

13 11 7 12 6 6 3 4

-1

29 14 43 43 43 57 29 57 29 29 43 57 29 29 29 71 14 57 1.57

0.71

1.57

1.29

+2

29 14 57 57 57 43 57 71 0 57 71 14 57 0 29 43 29 43 1.71

0.71

0.71

2.43

+1

14 14 29 43 29 43 29 57 29 0 14 29 14 29 43 57 14 57 0.86

1.29

1.29

1.00

+3

43 14 29 14 43 29 86 29 43 29 71 29 29 29 86 29 86 14 2.00

1.29

1.14

1.29

-1

43 14 57 14 29 43 29 71 29 43 29 43 14 14 29 86 29 71 1.29

0.71

1.43

1.71

-3

29 0 43 57 71 43 71 43 57 29 57 0 57 0 71 57 57 29 2.43

2.00

0.57

2.14

-4

0 14 14 86 14 86 71 86 14 29 14 43 0 29 71 71 57 71 0.86

1.86

1.29

2.14

+1

г 2-2

Вкупно

д 1-1

  

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.


5

ИСЛАНД

28 јуни 2013

Кефлавик (8) - Тор (9) Д Г Д Г Г Д Д

Кефлавик x Филкир - Валур - Фрам Рејкјавик - Стјарнан + Акранес Брејдаблик ФХ

2011

2-1, 1-2 недела

Стјарнан (3) - ИБВ (6)

Тор Д + Викингур О. Г + Филкир Д - Валур Г - Фрам Рејкјавик Д x Стјарнан Г Акранес Д ИБВ Меѓусебни дуели 2002 2-2, 1-1 1994 4-3, 2-1 19 ч. Реален тип 2-2 (1-0) 0-4 (0-1) 1-2 (0-1) 0-1 (0-1) 3-2 (2-1)

Д Г Г Д Г Д Д

1-0 (1-0) 4-1 (1-0) 3-5 (0-2) 1-4 (0-2) 1-1 (1-1)

Стјарнан x Валур + Фрам Рејкјавик + Акранес + Кефлавик x Тор ФХ КР Рејкјавик

2012

ГГ&3+

1-1, 1-4 недела

Валур (5) - ФХ (2) Г Д Г Д Г Д Д

1-2, 3-1 недела

ИБВ Д - КР Рејкјавик Г x Викингур О. Д + Филкир Г x Валур Д + Фрам Рејкјавик Г Тор Г Акранес Меѓусебни дуели 2011 3-2, 1-2 2010 1-2, 0-2 2009 19 ч. Реален тип 1-1 (1-0) 1-0 (1-0) 3-1 (0-0) 1-0 (1-0) 1-1 (1-1)

0-2 (0-2) 0-0 3-1 (2-0) 1-1 (1-0) 1-0 (0-0)

0-1, 3-0

1

ФХ 1-1 (0-1) Г + Брејдаблик 4-0 (1-0) Д + Акранес 5-3 (2-0) Д - КР Рејкјавик 1-1 (0-1) Г + Викингур О. 0-1 (0-0) Д + Филкир Д Фрам Рејкјавик Г Стјарнан Меѓусебни дуели 2011 2-3, 1-0 2010 1-1, 2-2 2009 21:15 ч. Реален тип

Викингур О. Г Д Г Д Г Д Г

1-0 (1-0) 2-0 (0-0) 2-4 (1-2) 4-0 (2-0) 2-1 (0-1)

Фрам Рејкјавик Брејдаблик 0-2 (0-1) Д - ФХ 0-1 (0-1) - Акранес 0-1 (0-1) Г x КР Рејкјавик 1-1 (1-0) - Стјарнан 2-1 (1-0) Д + Викингур О. 2-0 (1-0) + Кефлавик 4-1 (2-0) Г + Филкир 1-0 (0-0) + Тор 0-1 (0-0) Д + Валур 1-0 (0-0) - ИБВ ФХ Г Кефлавик КР Рејкјавик Г Тор Меѓусебни дуели 2012 3-2, 2-0 2011 1-0, 1-1 2010 3-1, 2-2 2009 3-3, 1-1 недела 21:15 ч. Реален тип 3+

0-2, 0-5

2011

2

0-1 (0-1) 0-0 0-2 (0-1) 0-4 (0-2) 1-2 (1-0)

0-1, 1-1 недела

2-0 (1-0) 0-2 (0-0) 1-3 (0-0) 2-4 (1-0) 2-3 (1-2)

Д Г Д Г Д Г Д

Акранес + Фрам Рејкјавик - ФХ - Стјарнан - КР Рејкјавик - Кефлавик Филкир ИБВ

2010 22 ч.

Г Д Г Д Г Г Д

Филкир x Кефлавик - Тор - ИБВ - Брејдаблик - ФХ Викингур О. Акранес

2012

3-2, 1-2 недела

Акранес (10) - Тор (9)

Акранес Фрам Рејкјавик ФХ Стјарнан КР Рејкјавик Кефлавик

Д + Г Д Г Д Д Тор Г Филкир Меѓусебни дуели

- Тор x ИБВ - Брејдаблик - ФХ - КР Рејкјавик Филкир Валур

Филкир (11) - КР Рејкјавик (1)

Г Д Г Д Г Г Д

Викингур О. (12) - Акранес (10)

Валур x Стјарнан + Кефлавик + Тор x ИБВ - Брејдаблик Викингур О. Филкир

2012

Фрам Рејкјавик (7) - Брејдаблик (4)

2-2, 1-1 среда

0-2

Реален тип

Тор 2-0 (1-0) Д + Викингур О. 0-2 (0-0) Г + Филкир 1-3 (0-0) Д - Валур 2-4 (1-0) Г - Фрам Рејкјавик 2-3 (1-2) Д x Стјарнан Д ИБВ Д Брејдаблик Меѓусебни дуели 2002 2-0, 0-1 20 ч. Реален тип

КР Рејкјавик Г + ИБВ Д x Брејдаблик Г + ФХ Д + Акранес Д + Викингур О. Г Фрам Рејкјавик Г Стјарнан Меѓусебни дуели 2011 2-3, 0-3 2010 0-3, 1-4 2009 21:15 ч. Реален тип 2-2 (0-1) 1-4 (0-1) 1-3 (0-2) 0-1 (0-0) 1-2 (1-0)

2-0 (2-0) 1-1 (0-1) 4-2 (2-1) 4-2 (0-1) 2-1 (0-1)

4-2, 2-2

2

Викингур О. (12) - Филкир (11) Викингур О. 1-0 (1-0) 4-1 (1-0) 3-5 (0-2) 1-4 (0-2) 1-1 (1-1)

Г Д Г Д Г Г Г

- Тор x ИБВ - Брејдаблик - ФХ - КР Рејкјавик Валур Фрам Рејкјавик среда

0-1 (0-1) 0-0 0-2 (0-1) 0-4 (0-2) 1-2 (1-0)

21:15 ч.

Г Д Г Д Г Д Г

Филкир x Кефлавик - Тор - ИБВ - Брејдаблик - ФХ Акранес Валур Реален тип

2-2 (0-1) 1-4 (0-1) 1-3 (0-2) 0-1 (0-0) 1-2 (1-0)

НГ

Х

ФХ (2) - Фрам Рејкјавик (7) Г Д Д Г Д Г Г

ФХ + Брејдаблик + Акранес - КР Рејкјавик + Викингур О. + Филкир Стјарнан Кефлавик

2012

1-0, 1-0 среда

Фрам Рејкјавик Г - Акранес 0-2 (0-1) Д - Стјарнан 0-1 (0-1) Г + Кефлавик 2-1 (1-0) Д + Тор 4-1 (2-0) Г - ИБВ 0-1 (0-0) Д КР Рејкјавик Д Викингур О. Меѓусебни дуели 2011 1-1, 2-1 2010 3-0, 4-1 2009 2-0, 2-1 22 ч. Реален тип 1

Статистика - Исланд

1-0 (1-0) 2-0 (0-0) 2-4 (1-2) 4-0 (2-0) 2-1 (0-1)

Одиграни натпревари

48

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

143

0-1 гол

10 (20,83%)

Просек гол по натпревар

2,98

0-2 голови

22 (45,83%)

Победа на домаќини

21 (43,75%)

3+ голови

26 (54,17%)

Нерешено

9 (18,75%)

4-6 голови

16 (33,33%)

Победа на гости

18 (35,50%)

7+ голови

1 (2,08%)

Дополнителна статистика

Исланд Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.  11.  12.

КР Рејкјавик ФХ Стјарнан Брејдаблик Валур ИБВ Фрам Рејкјавик Кефлавик Тор Акранес Филкир Викингур О.

8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8

7 6 5 5 4 4 3 2 2 1 0 0

1 1 2 1 3 3 2 1 1 0 2 1

0 1 1 2 1 1 3 5 5 7 6 7

20 17 12 14 17 11 10 10 11 9 7 5

Дома 7 7 7 8 9 6 9 16 21 20 16 17

22 19 17 16 15 15 11 7 7 3 2 1

5 5 3 5 3 5 3 3 4 4 4 4

4 3 2 4 1 4 1 0 1 1 0 0

1 1 1 0 2 0 1 1 1 0 0 1

0 1 0 1 0 1 1 2 2 3 4 3

12 9 5 11 6 9 5 3 5 6 2 2

Гости 5 7 3 3 2 4 3 6 9 9 8 9

13 10 7 12 5 12 4 1 4 3 0 1

3 3 5 3 5 3 5 5 4 4 4 4

3 3 3 1 3 0 2 2 1 0 0 0

0 0 1 1 1 3 1 0 0 0 2 0

0 0 1 1 1 0 2 3 3 4 2 4

8 8 7 3 11 2 5 7 6 3 5 3

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 40 100 20 33 20 67 80 33 20 33 80 100 20 67 80 33 60 33 2.40 1.00

дал 2.67

при. 0.67

2 0 4 5 7 2 6 10 12 11 8 8

9 9 10 4 10 3 7 6 3 0 2 0

+3

20 67 40 33 60 33 60 67 20 33 80 67 20 33 80 0 60 0

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.

1.80

1.40

2.67

0.00

+2

67 20 33 60 33 40 33 40 33 20 33 20 33 0 67 60 33 40 1.67

1.00

1.40

0.80

=1

40 0 20 0

0

0 40 33 40 33 60 0 40 0 40 67 40 33 2.20

0.60

1.00

1.67

+3

33 40 0

0 20 33 60 33 40 33 60 33 40 67 80 0 60 2.00

0.67

2.20

1.40

-1

1.80

0.80

0.67

0.67

+1

33 40 33 20 33 20 33 40 33 0 33 40 33 20 67 60 33 40 1.67

1.00

1.00

1.20

-1

0 20 0 60 0 40 67 80 33 60 33 40 33 20 67 60 67 60 1.00

2.00

1.40

2.00

+1

25 25 50 0 50 25 50 100 25 75 25 25 0 25 50 75 25 75 1.25

2.25

1.50

3.00

=1

25 0 25 25 25 0 75 50 75 50 50 25 50 25 75 50 75 50 1.50

2.25

0.75

2.75

-4

0

0

0 25 50 75 25 50 0 25 0

0 50 100 50 75 0.50

2.00

1.25

2.00

-4

0

0 25 25 50 25 75 50 50 25 0 25 0

0 50 50 50 50 0.50

2.25

0.75

2.00

-3

0

60 0 40 33 40 33 40 0 40 0 40 0 40 0 40 67 40 0

0

0


6 ЈАПОНИЈА 2

28 јуни 2013

Мито Холихок (12) - Јамагата (7)

Точиги (5) - Кјото Санга (4)

Мито Холихок Јамагата 1-0 (1-0) Д - Кјото Санга 1-2 (1-0) + Сапоро 0-2 (0-1) Г + ЏЕФ јунајтед 3-1 (1-0) - Висел Кобе 0-0 Д x Токушима Вортис 2-2 (1-0) x Токио Верди 0-2 (0-1) Г x Кусацу 2-2 (0-1) - Гамба Осака 1-0 (0-0) Д + Мацумото Јамага 4-1 (1-0) + Кјото Санга Мацумото Јамага Д Гаинаре Тотори Кусацу Г В-Варен Нагасаки Меѓусебни дуели 2012 2-2, 0-0 2008 0-1, 2-1, 1-3 2007 0-1, 0-1 2007 2-1, 0-1 сабота 11 ч. Реален тип Х

Г Д Г Д Г Г Г

Д Г Д Д Г Г Д

Точиги x Јокохама ФЦ - Гамба Осака + Фукуока x Висел Кобе x Токио Верди Јокохама ФЦ Каталер Тојама

2012

В-Варен Нагасаки (3) - Фукуока (8) Д Г Г Д Г Г Д

В-Варен Нагасаки 2-1 (0-1) + ЏЕФ јунајтед 2-1 (1-0) + Кусацу 1-2 (1-0) - Гифу 2-1 (1-0) + Токио Верди 0-2 (0-1) - Висел Кобе Китакјушу Јамагата сабота 11 ч.

Д Д Г Г Д Д Г

Фукуока + Гифу x Кумамото - Точиги x Окајама + Ехиме Кусацу Сапоро Реален тип

1-2, 0-1 сабота

2-1 (0-0) 1-1 (1-0) 0-2 (0-1) 1-1 (1-1) 2-0 (2-0)

1

0-0, 4-1 сабота

ЏЕФ јунајтед Токио Верди 1-2 (1-0) Г - Токушима Вортис - В-Варен Нагасаки 1-3 (0-1) Д + Ехиме - Јамагата 2-2 (0-1) Д x Мито Холихок x Висел Кобе 1-1 (0-0) Г - В-Варен Нагасаки x Јокохама ФЦ 2-1 (1-0) Д x Точиги + Токушима Вортис Каталер Тојама Д Кјото Санга Гамба Осака Г Гаинаре Тотори Меѓусебни дуели 2012 2-2, 1-2 2011 0-1, 1-1 2010 2-1, 2-1 2008 сабота 12 ч. Реален тип

Гаинаре Тотори 1-2 (1-0) Г + Висел Кобе 1-0 (1-0) 1-2 (0-0) Д + Мацумото Јамага 1-0 (0-0) 3-2 (2-1) Г - Јокохама ФЦ 1-2 1-4 (1-1) Д - Гифу 3-4 (3-2) 0-2 (0-2) Д - Китакјушу 2-3 (2-1) Г Јамагата Д Токио Верди Меѓусебни дуели 2011 4-2, 3-2 12 ч. Реален тип ГГ

Г Г Д Г Д Г Д

Кумамото + Окајама x Фукуока - Кјото Санга - Китакјушу - Кусацу Ехиме Мацумото Јамага сабота

0-0 среда

Кјото Санга 1-2 (0-0) Г + Јамагата 2-1 (0-1) 2-1 (0-0) Д - Китакјушу 1-2 (1-0) 0-0 Г + Кумамото 3-1 (0-0) 1-2 (0-1) Д + Ехиме 4-1 (1-1) 3-3 (2-1) Д - Мито Холихок 0-1 (0-0) Д Гифу Г Мацумото Јамага Меѓусебни дуели 2012 0-1, 0-1 2011 0-1, 1-1 2008 0-0, 0-1 12 ч. Реален тип 0-2

Гифу - Фукуока x Окајама + В-Варен Нагасаки + Гаинаре Тотори - Сапоро Кјото Санга Кумамото

2013

1-2 (0-0) 0-0 2-1 (0-1) 4-3 (2-3) 0-4 (0-1)

2-1 (0-1) 3-0 (3-0) 1-0 (1-0) 2-0 (1-0) 1-1 (1-1)

Д Г Г Д Г Д Г

Окајама - Кумамото x Гифу - Мацумото Јамага x Фукуока x Гамба Осака Јокохама ФЦ Мито Холихок

2

Реален тип

Фукуока (8) - Кусацу (21) + Гифу x Кумамото - Точиги x Окајама + Ехиме Сапоро Точиги

2013

1-0 среда

Д Г Д Г Д Г Д

12 ч.

0-1 (0-1) 2-0 (1-0) 2-2 (1-0) 2-2 (1-1) 2-0 (1-0)

Китакјушу Г x Кусацу 0-0 Г + Кјото Санга 2-1 (0-1) Д - Гамба Осака 0-1 (0-1) Д + Кумамото 7-0 (2-0) Г + Гаинаре Тотори 3-2 (1-2) Д В-Варен Нагасаки Д Токушима Вортис Меѓусебни дуели 2011 1-3, 2-3 2010 1-0, 1-0 12 ч. Реален тип ГГ&3+

1-2, 1-0 сабота

Кусацу 2-1 (0-0) Д x Китакјушу 0-0 1-1 (1-0) Д - В-Варен Нагасаки 1-2 (0-1) 0-2 (0-1) Г x Каталер Тојама 0-0 1-1 (1-1) Д x Јамагата 2-2 (1-0) 2-0 (2-0) Г + Кумамото 3-2 (1-2) Д Мито Холихок Г В-Варен Нагасаки Меѓусебни дуели 2012 0-3, 0-1 2010 2-1, 1-2 2009 2-1, 1-2, 2-3 12 ч. Реален тип 1

Д Д Г Д Г Г Д

2-1, 0-1 сабота

 

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.

Гамба Осака Висел Кобе В-Варен Нагасаки Кјото Санга Точиги ЏЕФ јунајтед Јамагата Фукуока Окајама Сапоро Токио Верди Мито Холихок Мацумото Јамага Токушима Вортис Јокохама ФЦ Ехиме Кумамото Китакјушу Каталер Тојама Гаинаре Тотори Кусацу Гифу

Г Г Д Д Г Д Г

Китакјушу x Кусацу + Кјото Санга - Гамба Осака + Кумамото + Гаинаре Тотори Токушима Вортис Гамба Осака

2013

0-1 среда

0-0 0-3 (0-3) 2-0 (1-0) 2-2 (1-1) 3-3 (1-2)

1-2, 0-2

2

12 12 10 10 9 8 9 8 6 9 6 7 7 8 5 6 5 5 5 4 3 3

Д Г Д Г Д Г Д

Јамагата - Кјото Санга + ЏЕФ јунајтед x Токушима Вортис x Кусацу + Мацумото Јамага В-Варен Нагасаки ЏЕФ јунајтед

2013

Мацумото Јамага Мито Холихок 3-0 (1-0) Г + Сапоро Д + Каталер Тојама 0-1 (0-0) Д - Висел Кобе Г - Гаинаре Тотори 1-0 (0-0) Г x Токио Верди Д + Окајама 0-2 (0-2) Д - Гамба Осака Г - Токушима Вортис 1-4 (0-1) Г + Кјото Санга Г - Јамагата Г Кусацу Г Кумамото Д Кјото Санга Д Окајама Меѓусебни дуели 2013 2-1 2012 2-1, 0-0 среда 12 ч. Реален тип

1-0 (1-0) 0-2 (0-1) 0-0 0-2 (0-1) 1-0 (0-0)

ГГ

6-0 среда

0-1 (0-1) 2-0 (1-0) 2-2 (1-0) 2-2 (1-1) 2-0 (1-0)

3+

Д Г Г Д Д Д Г

Токушима Вортис + Токио Верди 2-1 (0-0) - Каталер Тојама 1-2 (0-1) x Јамагата 2-2 (0-1) + Мацумото Јамага 2-0 (2-0) - ЏЕФ јунајтед 1-2 (0-1) Сапоро Китакјушу Реален тип 1

Гаинаре Тотори Г + Висел Кобе 1-0 (1-0) Д + Мацумото Јамага 1-0 (0-0) Г - Јокохама ФЦ 1-2 Д - Гифу 3-4 (3-2) Д - Китакјушу 2-3 (2-1) Д Токио Верди Д Јокохама ФЦ Меѓусебни дуели 2012 1-2, 5-1 12 ч. Реален тип 1 1-2 (1-0) 3-1 (1-0) 2-2 (1-0) 2-2 (0-1) 4-1 (1-0)

Каталер Тојама (19) - ЏЕФ јунајтед (6) Каталер Тојама ЏЕФ јунајтед 0-3 (0-1) Г - В-Варен Нагасаки 1-2 (1-0) - Мацумото Јамага 2-1 (1-0) Д - Јамагата 1-3 (0-1) + Токушима Вортис 0-0 Г x Висел Кобе 2-2 (0-1) x Кусацу 0-1 (0-1) Д x Јокохама ФЦ 1-1 (0-0) - Сапоро 1-2 (1-1) Г + Токушима Вортис 2-1 (1-0) - Јокохама ФЦ Точиги Д Гамба Осака Висел Кобе Г Јамагата Меѓусебни дуели 2013 2-3 2012 2-0, 1-1 2011 0-0, 1-2 2010 0-1, 1-2 среда 12 ч. Реален тип 2

Г Д Д Г Г Г Г

Токушима Вортис (14) - Сапоро (10)

Реален тип

В-Варен Нагасаки Д + ЏЕФ јунајтед 2-1 (0-1) Г + Кусацу 2-1 (1-0) Г - Гифу 1-2 (1-0) Д + Токио Верди 2-1 (1-0) Г - Висел Кобе 0-2 (0-1) Д Јамагата Д Кусацу Меѓусебни дуели 0-0 2-1 (0-1) 0-1 (0-1) 7-0 (2-0) 3-2 (1-2)

12 ч.

Ехиме (16) - Кумамото (17)

Токушима Вортис Сапоро 2-1 (0-0) Д - Мито Холихок 0-1 (0-1) + Токио Верди 1-2 (0-1) Г + Јокохама ФЦ 2-0 (2-0) - Каталер Тојама 2-2 (0-1) Г - Ехиме 2-3 (1-2) x Јамагата 2-0 (2-0) Д + Каталер Тојама 1-0 (1-0) + Мацумото Јамага 1-2 (0-1) Д + Гифу 4-0 (1-0) - ЏЕФ јунајтед Китакјушу Д Фукуока Ехиме Г Токио Верди Меѓусебни дуели 2013 1-2 2011 0-2, 0-0 2010 0-1, 0-0 2009 3-0, 1-1, 3-3 среда 12 ч. Реален тип Х

Д Г Г Д Д Г Г

Д Г Д Г Г Г Д

Ехиме - Гамба Осака - Токио Верди + Сапоро - Кјото Санга - Фукуока Висел Кобе Токушима Вортис

2013

1-0 среда

Кумамото Г + Окајама 3-2 (1-0) Г x Фукуока 1-1 (0-1) Д - Кјото Санга 1-3 (0-0) Г - Китакјушу 0-7 (0-2) Д - Кусацу 2-3 (2-1) Д Мацумото Јамага Д Гифу Меѓусебни дуели 2012 1-0, 0-0 2011 1-1, 1-2 2010 2-0, 0-1 12 ч. Реален тип 0-2 1-2 (1-0) 1-2 (0-0) 3-2 (2-1) 1-4 (1-1) 0-2 (0-2)

Статистика - Јапонија 2 Одиграни натпревари

220

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

542

0-1 гол

70 (31,82%)

Просек гол по натпревар

2,46

0-2 голови

120 (54,55%)

Победа на домаќини

78 (35,45%)

3+ голови

100 (45,45%)

Нерешено

63 (28,64%)

4-6 голови

47 (21,36%)

Победа на гости

79 (35,91%)

7+ голови

4 (1,82%)

2

Реален тип

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

7 5 5 4 6 8 3 6 11 2 10 6 5 2 8 3 6 5 5 7 7 5

1 3 5 6 5 4 8 6 3 9 4 7 8 10 7 11 9 10 10 9 10 12

38 36 24 34 27 31 39 21 24 24 24 22 19 26 19 21 24 24 18 18 16 13

Дома 16 20 20 21 20 21 27 19 19 21 18 22 21 31 23 28 36 29 29 33 31 37

43 41 35 34 33 32 30 30 29 29 28 27 26 26 23 21 21 20 20 19 16 14

10 10 9 11 10 10 10 11 10 10 11 10 9 11 10 10 9 10 10 10 9 10

4 7 6 4 4 4 6 4 4 3 5 3 2 5 2 4 1 2 3 2 2 1

6 2 1 2 4 4 1 3 5 1 4 3 4 0 3 2 2 2 4 3 3 4

0 1 2 5 2 2 3 4 1 6 2 4 3 6 5 4 6 6 3 5 4 5

17 21 11 18 12 16 20 13 17 11 18 11 10 15 8 15 11 13 8 10 8 5

Гости 7 8 7 13 6 10 10 12 12 13 11 11 9 16 12 13 21 13 11 18 9 12

18 23 19 14 16 16 19 15 17 10 19 12 10 15 9 14 5 8 13 9 9 7

10 10 11 9 10 10 10 9 10 10 9 10 11 9 10 10 11 10 10 10 11 10

8 5 4 6 5 4 3 4 2 6 1 4 5 3 3 2 4 3 2 2 1 2

1 3 4 2 2 4 2 3 6 1 6 3 1 2 5 1 4 3 1 4 4 1

1 2 3 1 3 2 5 2 2 3 2 3 5 4 2 7 3 4 7 4 6 7

21 15 13 16 15 15 19 8 7 13 6 11 9 11 11 6 13 11 10 8 8 8

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 40 70 50 30 40 40 30 60 20 50 40 70 20 40 50 50 20 50 1.70 0.70

дал 2.10

при. 0.90

9 12 13 8 14 11 17 7 7 8 7 11 12 15 11 15 15 16 18 15 22 25

25 18 16 20 17 16 11 15 12 19 9 15 16 11 14 7 16 12 7 10 7 7

=1

50 20 40 20 40 30 50 60 40 30 70 50 40 40 40 60 40 60 2.10

0.80

1.50

1.20

+1

22 27 22 18 22 18 44 45 22 9 33 45 22 27 44 64 44 45 1.22

0.78

1.18

1.18

-1

27 11 27 22 27 11 64 56 27 22 45 56 45 22 55 56 55 44 1.64

1.18

1.78

0.89

-1

30 10 40 20 30 30 30 60 20 20 50 40 40 20 20 50 20 40 1.20

0.60

1.50

1.40

=2

20 20 0 20 20 20 30 50 30 20 30 50 20 30 60 50 30 40 1.60

1.00

1.50

1.10

+1

50 20 30 50 10 60 60 70 40 50 60 50 50 40 60 70 60 60 2.00

1.00

1.90

1.70

+1

18 22 45 56 45 33 45 22 9

0 45 11 9 11 64 44 45 22 1.18

1.09

0.89

0.78

+1

20 10 20 20 20 20 30 10 30 10 50 10 20 0 70 30 30 10 1.70

1.20

0.70

0.70

=2

20 40 20 60 0 40 50 30 30 20 20 50 10 10 50 30 40 30 1.10

1.30

1.30

0.80

+2

36 11 27 22 36 11 55 22 18 0 55 0 27 0 55 56 36 22 1.64

1.00

0.67

0.78

=1

20 30 40 30 30 20 30 30 20 30 30 20 10 10 40 50 30 30 1.10

1.10

1.10

1.10

+1

11 27 11 45 11 18 44 27 0

9 11 18 11 0 67 36 33 27 1.11

1.00

0.82

1.09

-2

36 22 45 11 45 11 73 67 18 33 45 33 9 22 64 67 64 67 1.36

1.45

1.22

1.67

-1

10 20 30 20 30 20 50 30 10 30 30 30 30 10 50 50 50 30 0.80

1.20

1.10

1.10

+1

30 10 40 20 30 20 50 30 30 20 50 10 30 0 50 30 40 30 1.50

1.30

0.60

1.50

-2

11 27 11 18 22 18 78 45 56 27 33 36 11 27 78 45 67 27 1.22

2.33

1.18

1.36

-3

10 10 40 40 40 50 40 60 10 20 10 30 10 10 50 70 30 60 1.30

1.30

1.10

1.60

+2

10 20 10 30 20 20 40 60 10 30 10 30 10 20 50 60 30 50 0.80

1.10

1.00

1.80

-2

0 10 30 20 50 20 40 50 40 10 30 10 10 0 40 60 30 30 1.00

1.80

0.80

1.50

-3

11 0 33 36 0 36 33 45 22 27 22 9 11 9 33 55 33 36 0.89

1.00

0.73

2.00

+1

0

1.20

0.80

2.50

-1

г 2-2

Вкупно 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20

Гамба Осака 2-1 (0-1) + Ехиме 3-0 (3-0) + Точиги 1-0 (1-0) + Китакјушу 2-0 (1-0) + Мито Холихок 1-1 (1-1) x Окајама Гифу ЏЕФ јунајтед сабота 12 ч.

Мацумото Јамага (13) - Мито Холихок (12)

д 1-1

     

Г Д Г Г Д Г Г

Јамагата (7) - Гаинаре Тотори (20)

Сапоро 0-0 Д - Мито Холихок 0-1 (0-1) 1-2 (0-1) Г + Јокохама ФЦ 2-0 (2-0) 0-0 Г - Ехиме 2-3 (1-2) 2-2 (1-0) Д + Каталер Тојама 1-0 (1-0) 3-2 (1-2) Д + Гифу 4-0 (1-0) Г Токушима Вортис Д Фукуока Меѓусебни дуели 2010 1-0, 1-1 2009 2-5, 2-1, 1-2 2007 1-2, 0-3, 2-2 12:30 ч. Реален тип ГГ

Јапонија 2 Тим

1-2 (0-0) 0-0 2-1 (0-1) 4-3 0-4 (0-1)

Кусацу x Китакјушу - В-Варен Нагасаки x Каталер Тојама x Јамагата + Кумамото Фукуока Мито Холихок

2

Висел Кобе Д - Гаинаре Тотори Г + Мито Холихок Д x ЏЕФ јунајтед Г x Точиги Д + В-Варен Нагасаки Д Ехиме Д Каталер Тојама Меѓусебни дуели 12 ч.

Гамба Осака (1) - Токушима Вортис (14)

Кусацу (21) - Сапоро (10)

2-3 (0-1) 0-0 0-1 (0-0) 1-1 (1-1) 1-1 (1-1)

3-3 среда

Каталер Тојама Окајама 0-3 (0-1) Д - Кумамото 2-3 - Мацумото Јамага 2-1 (1-0) Г x Гифу 0-0 + Токушима Вортис 0-0 Г - Мацумото Јамага 0-1 x Кусацу 0-1 (0-1) Д x Фукуока 1-1 (1-1) - Сапоро 1-2 (1-1) Г x Гамба Осака 1-1 (1-1) - Јокохама ФЦ ЏЕФ јунајтед Д Висел Кобе Точиги Д Јокохама ФЦ Меѓусебни дуели 2012 1-1, 1-1 2011 0-2, 1-1 2010 2-1, 4-0 2009 2-0, 1-2, 2-1 сабота 11 ч. Реален тип ГГ

Г Д Д Г Г Д Г

Китакјушу (18) - В-Варен Нагасаки (3)

Фукуока Д Д Г Г Д Г Д

2012

1

Висел Кобе - Гаинаре Тотори + Мито Холихок x ЏЕФ јунајтед x Точиги + В-Варен Нагасаки Окајама Ехиме Реален тип

Јокохама ФЦ Точиги 0-0 Д x Јокохама ФЦ Г x Точиги 0-2 (0-2) Г - Гамба Осака Д - Сапоро 2-1 (1-0) Д + Фукуока Д + Гаинаре Тотори 1-1 (0-0) Д x Висел Кобе Г x ЏЕФ јунајтед 2-1 (1-1) Г x Токио Верди Д + Каталер Тојама Д Каталер Тојама Г Окајама Г Гаинаре Тотори Г Фукуока Меѓусебни дуели 2013 0-0 2012 1-3, 4-3 2011 2-0, 1-2 2010 среда 12 ч. Реален тип

2013 12 ч.

Гифу - Фукуока x Окајама + В-Варен Нагасаки + Гаинаре Тотори - Сапоро Гамба Осака Кјото Санга

Окајама (9) - Висел Кобе (2)

Гамба Осака Г + Ехиме Д + Точиги Г + Китакјушу Г + Мито Холихок Д x Окајама Г ЏЕФ јунајтед Д Китакјушу Меѓусебни дуели

0-2 среда

2-0, 0-3

Г Д Д Г Г Д Г

2011

Гифу (22) - Гамба Осака (1) Г Д Д Г Г Г Г

1-2 (0-0) 2-1 (0-0) 0-0 1-2 (0-1) 3-3 (2-1)

Јокохама ФЦ (15) - Точиги (5)

Токио Верди - Токушима Вортис + Ехиме x Мито Холихок - В-Варен Нагасаки x Точиги Гаинаре Тотори Сапоро

2013

3-2 (1-0) 1-1 (0-1) 1-3 (0-0) 0-7 (0-2) 2-3 (2-1)

Каталер Тојама (19) - Окајама (9)

Гифу (22) - Китакјушу (18)

Г Д Г Д Г Г Д

Токио Верди (11) - Кјото Санга (4) Г Д Д Г Д Г Д

Мацумото Јамага Јокохама ФЦ 3-0 (1-0) Г x Точиги 0-0 + Каталер Тојама 0-1 (0-0) Д - Сапоро 0-2 (0-2) - Гаинаре Тотори 1-0 (0-0) Д + Гаинаре Тотори 2-1 + Окајама 0-2 (0-2) Г x ЏЕФ јунајтед 1-1 (0-0) - Токушима Вортис 1-4 (0-1) Д + Каталер Тојама 2-1 (1-1) - Јамагата Мито Холихок Д Точиги Кумамото Г Окајама Меѓусебни дуели 2012 1-1, 0-2 сабота 11 ч. Реален тип 1

Д Г Д Г Г Д Г

Кумамото (17) - Висел Кобе (2)

Ехиме - Гамба Осака - Токио Верди + Сапоро - Кјото Санга - Фукуока Кумамото Висел Кобе

2012

Кјото Санга Г + Јамагата 2-1 (0-1) Д - Китакјушу 1-2 (1-0) Г + Кумамото 3-1 Д + Ехиме 4-1 (1-1) Д - Мито Холихок 0-1 (0-0) Г Токио Верди Д Гифу Меѓусебни дуели 2011 1-1, 1-0 11 ч. Реален тип 0-2 0-0 0-3 (0-3) 2-0 (1-0) 2-2 3-3 (1-2)

ЏЕФ јунајтед (6) - Токио Верди (11)

Ехиме (16) - Гаинаре Тотори (20) Д Г Д Г Г Д Г

Мацумото Јамага (13) - Јокохама ФЦ (15)

0 20 30 10 40 30 70 10 40 20 20 0 10 30 40 20 40 0.50

гости

сер.


7

КИНА

28 јуни 2013

Чингдао Јонун (7) - Пекинг Гуоан (4)

Шангај ЕА (11) - Џиангсу Сејнти (6)

Чингдао Јонун Пекинг Гуоан 0-0 Д x Тианчин Теда 2-2 (1-0) x Шангај Шенџин 1-0 (1-0) Г - Шангај Шенхуа 0-1 (0-0) + Шангај ЕА 1-1 (1-0) Д + Лиаонинг 4-0 (1-0) x Вухан Зал 1-2 (1-0) - Хуангжу Евергранде 1-3 (0-0) Г - Хангжу 0-3 (0-1) Д + Шандонг Луненг 3-0 (1-0) - Џиангсу Сејнти Гижу Рене Г Шангај ЕА Далиан Ербин Д Вухан Зал Меѓусебни дуели 2012 0-2, 0-0 2011 1-0, 0-2 2010 0-0, 1-1 2009 0-1, 1-3 сабота 09:35 ч. Реален тип 0-2

Д Д Г Д Г Д Г

Шангај ЕА Џиангсу Сејнти 0-1 (0-0) Д x Шангај Шенхуа - Шандонг Луненг 0-1 (0-1) Г x Лиаонинг - Чингдао Јонун 6-1 (2-0) Д + Хангжу + Шангај Шенџин 1-0 (0-0) Г + Шандонг Луненг + Вухан Зал - Хуангжу Евергранде 0-1 (0-0) Д + Чингдао Јонун Пекинг Гуоан Г Вухан Зал Гижу Рене Д Хуангжу Евергранде Меѓусебни дуели 2008 1-4, 0-2 сабота 13:45 ч. Реален тип

Г Г Г Д Г Д Г

Хангжу (9) - Далиан Ербин (12) Хангжу Далиан Ербин 0-1 Д x Чангчун Јатаи Г - Вухан Зал 0-1 Г - Гуангжу Р&Ф Д - Хуангжу Евергранде 1-2 (0-0) Д + Тианчин Теда Г - Џиангсу Сејнти 2-1 (0-1) Г x Шангај Шенхуа Д + Пекинг Гуоан 0-0 Г - Лиаонинг Г x Гижу Рене Д Шандонг Луненг Г Чангчун Јатаи Г Гуангжу Р&Ф Д Чингдао Јонун Меѓусебни дуели 2012 1-2, 1-1 недела 13:35 ч. Реален тип

2-2 (0-0) 2-3 (1-1) 1-0 (0-0) 0-0 0-2 (0-1)

ГГ

Тианчин Теда (16) - Шангај Шенџин (10) 2-2 (2-2) 1-1 (1-1) 2-1 (0-0) 2-1 (1-1) 3-0 (1-0)

2

Тианчин Теда Шангај Шенџин 2-2 (0-1) Г + Чангчун Јатаи 3-1 (1-1) x Пекинг Гуоан 0-1 (0-0) Д - Шангај ЕА 1-6 (0-2) - Гижу Рене 0-1 (0-0) Г - Гижу Рене 0-1 (0-1) - Далиан Ербин 1-0 (0-0) Г - Гуангжу Р&Ф 0-2 (0-0) + Чангчун Јатаи 1-2 (0-1) Д + Вухан Зал 1-0 (0-0) - Гуангжу Р&Ф Шангај Шенхуа Д Хуангжу Евергранде Лиаонинг Г Шангај Шенхуа Меѓусебни дуели 2012 1-0, 0-0 2011 0-0, 3-0 2010 1-0, 2-2 недела 13:35 ч. Реален тип НГ

Г Д Г Д Г Д Д

Шандонг Луненг (2) - Гижу Рене (3)

Шангај Шенхуа (13) - Гуангжу Р&Ф (8)

Шандонг Луненг Гижу Рене 1-0 (0-0) Г - Хуангжу Евергранде 0-4 Д + Шангај ЕА 4-1 Д x Шангај Шенхуа 2-2 (0-2) Д + Вухан Зал 0-0 Д + Шангај Шенџин 1-0 (1-0) Г x Хуангжу Евергранде 1-2 (1-1) Г x Лиаонинг 0-0 Д - Џиангсу Сејнти 0-3 (0-1) Д x Хангжу 0-0 Г - Пекинг Гуоан Г Чингдао Јонун Г Далиан Ербин Г Чангчун Јатаи Д Шангај ЕА Меѓусебни дуели 2012 3-1, 1-2 2011 1-2, 2-1 2010 1-0, 0-1 2009 2-1, 1-0 недела 13:35 ч. Реален тип ГГ&3+

Шангај Шенхуа Гуангжу Р&Ф 2-2 (2-2) Г - Гижу Рене 2-3 (0-1) Г x Џиангсу Сејнти 1-0 (0-0) Д + Далиан Ербин 3-2 (1-1) Д + Пекинг Гуоан 2-2 Г x Чангчун Јатаи 2-2 (2-1) Г x Гижу Рене 0-0 Д + Шангај Шенџин 2-0 (0-0) Д x Далиан Ербин 0-1 (0-1) Д + Тианчин Теда 2-1 (1-0) Г - Чангчун Јатаи Г Лиаонинг Г Тианчин Теда Д Шангај Шенџин Д Хангжу Меѓусебни дуели 2012 1-1, 1-0 2010 2-1, 0-2 2009 2-1, 0-1 2008 1-1, 2-0 недела 13:45 ч. Реален тип 0-2

Лиаонинг (5) - Чангчун Јатаи (14) Лиаонинг Чангчун Јатаи 2-2 (0-0) - Хуангжу Евергранде 1-4 (0-1) Г x Далиан Ербин 1-1 (1-1) Д - Шангај Шенџин 1-3 (1-1) x Џиангсу Сејнти 0-4 (0-1) Д x Гуангжу Р&Ф 2-2 (1-2) - Пекинг Гуоан 0-0 Г - Тианчин Теда 0-1 (0-0) x Гижу Рене 2-0 (1-0) Д + Шангај Шенхуа 1-0 (1-0) + Далиан Ербин Гуангжу Р&Ф Д Хангжу Тианчин Теда Д Шандонг Луненг Меѓусебни дуели 2012 1-2, 3-3 2011 1-0, 0-0 2010 5-1, 0-0 2008 3-0, 0-0 недела 13:35 ч. Реален тип 1

Г Д Г Д Д Д Г

Вухан Зал (15) - Хуангжу Евергранде (1) Д Г Д Г Г Д Г

Вухан Зал + Хангжу - Шандонг Луненг x Чингдао Јонун - Шангај ЕА - Шангај Шенџин Џиангсу Сејнти Пекинг Гуоан

2008 0-3, 0-3 (Сл.) понеделник

Хуангжу Евергранде Г + Хангжу 1-0 (1-0) Д + Гижу Рене 4-0 (2-0) Д x Шандонг Луненг 0-0 Г + Чингдао Јонун 3-1 (0-0) Д + Шангај ЕА 1-0 (0-0) Г Шангај Шенџин Г Џиангсу Сејнти Меѓусебни дуели 1-0 (0-0) 1-4 (1-1) 1-1 (0-1) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0)

13:45 ч.

2

Реален тип

Статистика - Кина Одиграни натпревари

112

Победа на домаќини

53 (47,32%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

57 (50,89%)

Постигнати голови

294

Нерешено

34 (30,36%)

0-1 гол

33 (29,46%)

4-6 голови

29 (25,89%)

Просек гол по натпревар

2,62

Победа на гости

25 (22,32%)

0-2 голови

55 (49,11%)

7+ голови

2 (1,79%)

Дополнителна статистика

Кина

 

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Хуангжу Евергранде Шандонг Луненг Гижу Рене Пекинг Гуоан Лиаонинг Џиангсу Сејнти Чингдао Јонун Гуангжу Р&Ф Хангжу Шангај Шенџин Шангај ЕА Далиан Ербин Шангај Шенхуа (-6) Чангчун Јатаи Вухан Зал Тианчин Теда (-6)

14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14

12 9 7 6 5 5 5 5 4 4 4 4 4 1 1 2

2 2 5 4 6 5 5 3 5 4 3 3 8 5 3 5

0 3 2 4 3 4 4 6 5 6 7 7 2 8 10 7

38 26 18 23 22 17 12 19 17 17 18 16 16 9 13 13

Дома 6 15 14 15 23 17 16 23 18 26 18 18 16 24 25 20

38 29 26 22 21 20 20 18 17 16 15 15 14 8 6 5

8 8 8 8 7 8 7 8 7 6 5 6 7 7 6 6

7 7 5 4 3 4 2 4 3 2 3 2 3 1 1 2

1 0 2 4 4 2 3 1 3 1 1 2 3 3 2 2

0 1 1 0 0 2 2 3 1 3 1 2 1 3 3 2

26 17 14 19 11 13 5 11 11 7 6 11 7 5 5 8

Гости 3 5 8 7 6 8 6 12 8 12 3 9 7 8 8 8

22 21 17 16 13 14 9 13 12 7 10 8 12 6 5 8

6 6 6 6 7 6 7 6 7 8 9 8 7 7 8 8

5 2 2 2 2 1 3 1 1 2 1 2 1 0 0 0

1 2 3 0 2 3 2 2 2 3 2 1 5 2 1 3

0 2 1 4 3 2 2 3 4 3 6 5 1 5 7 5

12 9 4 4 11 4 7 8 6 10 12 5 9 4 8 5

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 63 33 13 17 38 0 75 50 50 17 75 67 63 17 38 50 38 33 3.25 0.38

дал 2.00

при. 0.50

3 10 6 8 17 9 10 11 10 14 15 9 9 16 17 12

16 8 9 6 8 6 11 5 5 9 5 7 8 2 1 3

38 0 38 17 50 33 63 67 25 33 63 50 25 33 50 50 50 50 2.13

0.63

1.50

1.67

-2

50 0 38 0 38 17 75 17 25 17 63 0 25 0 63 33 63 0

1.75

1.00

0.67

1.00

=2

50 17 13 17 13 0 63 50 50 0 75 0 63 0 63 33 38 33 2.38

0.88

0.67

1.33

+1

29 14 14 29 29 57 29 86 29 71 43 43 43 29 71 86 29 71 1.57

0.86

1.57

2.43

+1

25 0 38 67 13 67 63 50 25 0 75 17 25 17 50 50 50 17 1.63

1.00

0.67

1.50

+3

29 14 43 14 0

0.86

1.00

1.43

-2

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

0 14 57 14 0

0 29 0

0 43 57 14 29 0.71

гости

сер. +2

13 17 0 33 25 33 50 50 25 50 63 50 38 17 50 67 50 50 1.38

1.50

1.33

1.83

+2

29 14 29 14 29 0 57 57 29 29 57 14 43 0 71 57 57 57 1.57

1.14

0.86

1.43

=1

17 13 33 13 33 13 50 63 33 50 33 50 17 38 67 63 50 63 1.17

2.00

1.25

1.75

+1

20 11 40 22 40 33 20 56 0 33 20 22 0 22 40 56 20 56 1.20

0.60

1.33

1.67

-1

17 13 0 38 17 25 83 25 33 13 50 13 33 13 67 25 67 25 1.83

1.50

0.63

1.13

-1

0 14 0 43 14 29 57 43 14 43 43 43 0

0 43 57 43 43 1.00

1.00

1.29

1.29

-1

14 0 43 29 29 43 29 29 29 29 14 14 14 0 43 43 29 29 0.71

1.14

0.57

2.29

+1

0

0

0

0

0 38 17 63 17 38 17 25 17 25 33 75 17 63 0.83

1.33

1.00

2.13

-2

0

0

0

0 17 0 50 50 33 13 33 13 17 0 67 50 50 38 1.33

1.33

0.63

1.50

-1


8

ЛИТВАНИЈА

28 јуни 2013

Судува (4) - Шиуљај (6) Д Г Д Г Г Г Д

Жалгирис (1) - Атлантас (3)

Судува - Екранас + Круоја Пакруојис + Банга Гаргждај - Жалгирис - Атлантас Таурас Дајнава

2013

1-1, 0-0 петок

Шиуљај 0-1 Г + Таурас 2-0 (1-0) 2-0 (1-0) Д - Дајнава 1-5 (0-2) 2-1 (0-1) Г - Екранас 1-2 (1-0) 0-2 (0-1) Д - Круоја Пакруојис 3-4 (2-1) 2-3 (2-1) Д - Банга Гаргждај 0-1 (0-1) Д Жалгирис Г Атлантас Меѓусебни дуели 2012 0-1, 1-0 2012 3-3, 4-1 2011 0-0, 0-1, 0-0 18 ч. Реален тип 0-2

Д Г Д Г Д Г Д

Жалгирис + Дајнава + Екранас + Круоја Пакруојис + Банга Гаргждај + Судува Шиуљај Таурас

2013

1-0, 1-2 сабота

Атлантас 7-0 (4-0) Г + Дајнава 2-1 (1-1) 3-0 (2-0) Д x Екранас 1-1 (0-1) 4-0 (3-0) Г - Круоја Пакруојис 0-2 (0-1) 5-1 Д + Банга Гаргждај 3-0 (0-0) 2-0 (1-0) Д + Судува 3-2 (1-2) Д Шиуљај Г Таурас Меѓусебни дуели 2012 4-3, 3-1 2012 1-0, 7-0 2011 3-0, 3-0, 8-1 13 ч. Реален тип 1

Банга Гаргждај (7) - Таурас (9)

Круоја Пакруојис (5) - Дајнава (8)

Банга Гаргждај Таурас 0-0 Г - Атлантас 0-4 (0-2) Д x Круоја Пакруојис 1-2 (1-0) Д - Шиуљај 0-2 (0-1) Г - Судува 1-5 (0-4) Г - Дајнава 1-2 (1-1) Д - Жалгирис 0-3 (0-0) Д - Екранас 0-3 (0-1) Г - Атлантас 1-0 (1-0) Д - Круоја Пакруојис 2-3 (2-2) Г + Шиуљај Д Судува Г Дајнава Д Екранас Г Жалгирис Меѓусебни дуели 2013 4-1, 2-0 2012 3-1, 4-0 2012 2-3, 1-0 2011 0-1, 3-0, 1-1 сабота 17:30 ч. Реален тип 1

Круоја Пакруојис Дајнава 0-2 (0-1) Г - Жалгирис 0-7 (0-4) Д - Судува 0-4 (0-3) Д - Атлантас 1-2 (1-1) Г - Жалгирис 2-0 (1-0) Г + Шиуљај 5-1 (2-0) Д + Атлантас 4-3 (1-2) Д + Таурас 2-1 (1-1) Г + Шиуљај 3-2 (2-2) Д - Екранас 0-3 (0-1) Г + Таурас Д Банга Гаргждај Г Екранас Д Банга Гаргждај Г Судува Меѓусебни дуели 2013 1-1, 2-0 2012 2-0, 2-1 2012 2-0, 0-0 2011 2-2, 0-1, 0-0 недела 17:30 ч. Реален тип 0-2

Статистика - Литванија Одиграни натпревари

76

Победа на домаќини

28 (36,84%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

46 (60,53%)

Постигнати голови

243

Нерешено

12 (15,79%)

0-1 гол

15 (19,74%)

4-6 голови

22 (28,95%)

Просек гол по натпревар

3,20

Победа на гости

36 (47,37%)

0-2 голови

30 (39,47%)

7+ голови

6 (7,89%)

Дополнителна статистика

Литванија Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Жалгирис Екранас Атлантас Судува Круоја Пакруојис Шиуљај Банга Гаргждај Дајнава Таурас

16 17 17 17 17 17 17 17 17

13 12 12 7 7 4 5 3 1

2 2 2 4 4 5 2 2 1

1 3 3 6 6 8 10 12 15

47 37 32 29 24 22 22 18 12

Дома 6 18 15 22 26 30 34 44 48

41 38 38 25 25 17 17 11 4

8 8 9 8 8 9 8 9 9

7 5 5 3 3 1 2 2 0

0 1 2 1 2 2 2 1 1

1 2 2 4 3 6 4 6 8

22 19 22 9 11 12 9 10 5

Гости 4 13 10 9 7 23 12 18 28

21 16 17 10 11 5 8 7 1

8 9 8 9 9 8 9 8 8

6 7 7 4 4 3 3 1 1

2 1 0 3 2 3 0 1 0

0 1 1 2 3 2 6 6 7

25 18 10 20 13 10 13 8 7

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 63 63 63 38 50 50 50 63 38 38 63 63 50 50 25 25 25 13 2.75 0.50

дал 3.13

при. 0.25

2 5 5 13 19 7 22 26 20

20 22 21 15 14 12 9 4 3

+6

25 56 38 22 63 11 100 44 38 22 75 56 50 33 88 33 88 22 2.38

1.63

2.00

0.56

+3

33 38 44 38 56 25 67 38 56 0 67 38 44 25 56 38 44 38 2.44

1.11

1.25

0.63

+2

13 22 25 33 13 44 50 67 25 56 38 78 13 33 13 78 13 67 1.13

1.13

2.22

1.44

-2

38 22 0 56 13 67 25 56 25 44 50 44 50 44 25 56 13 44 1.38

0.88

1.44

2.11

+3

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.

0 13 22 25 44 13 56 38 56 13 22 38 22 25 78 63 56 38 1.33

2.56

1.25

0.88

-4

13 33 13 33 25 44 38 89 25 56 25 33 13 33 50 56 38 56 1.13

1.50

1.44

2.44

+1

11 13 67 38 67 63 89 75 22 63 22 13 22 13 67 50 56 50 1.11

2.00

1.00

3.25

-1

0

3.11

0.88

2.50

-8

0 33 25 33 50 67 75 44 38 11 25 0 25 44 50 44 50 0.56


9 НОРВЕШКА 1

28 јуни 2013

Молде (15) - Сарпсборг 08 (9) Г Д Г Д Г Г Д

Бран (5) - Санднес (16)

Молде x Санднес - Хаугесун x Розенборг + Хенефос БК x Волеренга Тромсо Викинг

2011

3-1, 0-3 сабота

Сарпсборг 08 0-0 Г - Тромсо 1-5 Г - Розенборг 0-0 Д x Волеренга 4-0 (1-0) Г - Бран 3-3 (2-1) Д + Старт Д Од-Гренланд Д Лилестром Меѓусебни дуели 2007 1-0, 2-1 15:30 ч. Реален тип

0-5 (0-1) 2-4 (0-2) 3-3 (1-2) 1-3 (0-2) 2-1 (1-0)

Г Д Г Д Г Г Г

Бран - Стромсгодсет + Олесун - Тромсо + Сарпсборг 08 - Хаугесун Хенефос БК Старт

2012

1

3-3, 3-1 сабота

Лилестром (10) - Волеренга (12) Г Д Г Д Г Г Г

2-1, 1-1 недела

15:30 ч.

0-0 2-2 0-1 (0-0) 0-3 1-3 (0-1)

1

Реален тип

Стромсгодсет Тромсо 2-0 Д + Сарпсборг 08 Д + Бран 3-1 Г - Волеренга Д + Сондал 6-0 (4-0) Д + Бран Г + Старт 2-1 (2-1) Г - Викинг Д + Олесун 0-1 (0-1) Д + Лилестром Г - Розенборг Д Молде Г Хаугесун Г Санднес Д Сондал Меѓусебни дуели 2012 0-4, 2-0 2011 0-2, 1-1 2010 1-2, 2-1 2009 сабота 18 ч. Реален тип

Од-Гренланд (14) - Хаугесун (6)

Лилестром - Олесун x Санднес - Хенефос БК + Хаугесун - Тромсо Розенборг Сарпсборг 08

2012

Стромсгодсет (1) - Тромсо (7)

Санднес 0-2 Д x Молде 2-0 Г x Лилестром 0-2 (0-0) Д - Викинг 3-1 (2-0) Г - Од-Гренланд 1-2 (0-1) Д - Сондал Д Старт Д Стромсгодсет Меѓусебни дуели

Волеренга 1-7 Г - Хаугесун 0-1 2-2 Д + Тромсо 2-0 0-1 (0-0) Г x Сарпсборг 08 3-3 (2-1) 3-0 Д - Розенборг 1-2 (0-0) 0-2 (0-0) Д x Молде 3-3 (1-2) Д Викинг Г Хенефос БК Меѓусебни дуели 2011 0-1, 1-1 2010 1-2, 1-4 2009 1-0, 1-2 15:30 ч. Реален тип 1

Сондал (8) - Хенефос БК (11) 5-0 (1-0) 0-2 2-0 (0-0) 1-2 2-0 (0-0)

1-2, 2-1

Д Г Г Д Г Г Г

Сондал + Од-Гренланд - Стромсгодсет + Хаугесун x Старт + Санднес Олесун Тромсо

2012

1

0-0, 0-0 сабота

Старт (13) - Олесун (3)

Од-Гренланд Хаугесун 0-2 Д + Волеренга Г - Сондал 0-1 (0-0) Г + Молде Д - Старт 0-2 (0-1) Д - Сондал Г - Олесун 3-0 Г - Лилестром Д + Санднес 1-1 (0-0) Д + Бран Г x Хенефос БК Д Стромсгодсет Г Сарпсборг 08 Г Розенборг Д Олесун Меѓусебни дуели 2012 1-0, 2-1 2011 1-0, 1-2 2010 0-3, 4-1 2008 недела 18 ч. Реален тип

Викинг (4) - Розенборг (2)

Старт

1-0 5-1 (2-1) 0-1 0-3 2-1 (1-0)

1-1, 4-1

2

Олесун 1-2 (1-1) Д + Лилестром Д - Викинг 1-0 (0-0) Г - Бран Г + Од-Гренланд 0-6 (0-4) Д + Од-Гренланд Д - Стромсгодсет 1-1 (0-1) Г - Стромсгодсет Г x Сондал 1-2 (0-1) Д + Викинг Г - Сарпсборг 08 Д Сондал Г Санднес Д Бран Г Хаугесун Меѓусебни дуели 2011 0-0, 2-3 2010 1-0, 0-2 2009 0-1, 1-1 2007 недела 18 ч. Реален тип

Хенефос БК Д - Розенборг 1-2 (0-2) Г x Викинг 0-0 Д + Лилестром 1-0 (0-0) Г - Молде 0-4 (0-1) Д x Од-Гренланд 1-1 (0-0) Д Бран Д Волеренга Меѓусебни дуели 2009 0-0, 2-2 2008 4-0, 3-1 2007 0-0, 4-1 20:05 ч. Реален тип Х 2-0 1-3 1-0 1-1 (1-0) 3-1 (1-0)

Викинг 7-1 0-2 2-0 1-2 (1-2) 2-1 (1-0)

1-2, 4-2

2

Г Д Г Д Г Г Г

+ Старт x Хенефос БК + Санднес + Тромсо - Олесун Волеренга Молде

2012

1-1, 1-4 недела

Розенборг Г + Хенефос БК 2-1 (2-0) Д + Сарпсборг 08 4-2 (2-0) Д x Молде 0-0 Г + Волеренга 2-1 (0-0) Д + Стромсгодсет 1-0 (1-0) Д Лилестром Д Од-Гренланд Меѓусебни дуели 2011 2-3, 0-0 2010 1-1, 1-2 2009 0-0, 0-1 19 ч. Реален тип Х 2-1 (1-1) 0-0 1-0 (0-0) 2-1 1-2 (0-1)

Статистика - Норвешка 1 Одиграни натпревари

104

Победа на домаќини

55 (52,88%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

54 (51,92%)

Постигнати голови

286

Нерешено

25 (24,04%)

0-1 гол

24 (23,08%)

4-6 голови

28 (26,92%)

Просек гол по натпревар

2,75

Победа на гости

24 (23,08%)

0-2 голови

50 (48,08%)

7+ голови

2 (1,92%)

Дополнителна статистика

Норвешка 1 Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.  14.  15.  16.

Стромсгодсет Розенборг Олесун Викинг Бран Хаугесун Тромсо Сондал Сарпсборг 08 Лилестром Хенефос БК Волеренга Старт Од-Гренланд Молде Санднес

13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13

9 8 7 7 7 6 5 5 4 4 3 4 3 3 2 2

2 3 2 2 0 2 4 4 5 3 5 2 4 3 5 4

2 2 4 4 6 5 4 4 4 6 5 7 6 7 6 7

26 24 26 16 17 17 20 18 18 18 15 16 16 11 18 10

Дома 9 12 17 13 17 16 14 20 25 23 19 22 25 15 20 19

29 27 23 23 21 20 19 19 17 15 14 14 13 12 11 10

7 7 7 6 7 6 6 6 6 7 6 7 6 7 6 7

6 4 5 4 7 4 5 2 3 3 2 3 2 3 2 0

1 2 2 2 0 0 0 3 2 3 2 1 2 2 0 3

0 1 0 0 0 2 1 1 1 1 2 3 2 2 4 4

14 12 20 9 15 9 13 8 11 14 6 10 8 9 12 4

Гости 4 5 7 3 2 6 3 8 10 9 5 11 13 5 12 9

19 14 17 14 21 12 15 9 11 12 8 10 8 11 6 3

6 6 6 7 6 7 7 7 7 6 7 6 7 6 7 6

3 4 2 3 0 2 0 3 1 1 1 1 1 0 0 2

1 1 0 0 0 2 4 1 3 0 3 1 2 1 5 1

2 1 4 4 6 3 3 3 3 5 3 4 4 5 2 3

12 12 6 7 2 8 7 10 7 4 9 6 8 2 6 6

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 86 50 57 50 57 33 43 50 29 17 71 50 43 33 57 33 43 17 2.00 0.57

дал 2.00

при. 0.83

5 7 10 10 15 10 11 12 15 14 14 11 12 10 8 10

10 13 6 9 0 8 4 10 6 3 6 4 5 1 5 7

-1

43 33 43 33 29 50 43 83 29 50 43 67 14 17 43 67 29 67 1.71

0.71

2.00

1.17

+2

57 17 29 17 43 33 71 50 43 17 86 17 71 17 57 50 57 50 2.86

1.00

1.00

1.67

+1

50 14 33 43 33 43 50 57 17 14 50 14 50 14 50 57 50 57 1.50

0.50

1.00

1.43

-1

86 0 14 17 29 17 29 50 29 33 86 0 71 0 29 33 29 33 2.14

0.29

0.33

2.50

-1

33 14 0 14 33 29 50 57 33 14 50 14 50 14 50 43 50 29 1.50

1.00

1.14

1.43

+1

50 0 17 14 17 29 50 57 17 29 83 29 33 14 33 71 33 57 2.17

0.50

1.00

1.57

+1

33 29 17 14 33 29 50 71 50 57 50 43 50 29 50 71 33 71 1.33

1.33

1.43

1.71

+1

33 0

+1

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.

0 14 17 43 67 57 33 57 67 29 50 14 83 57 67 43 1.83

1.67

1.00

2.14

14 17 29 33 29 33 71 50 57 17 86 17 43 17 57 50 57 50 2.00

1.29

0.67

2.33

-1

0 14 17 29 17 29 17 57 0 43 17 43 0 29 50 71 17 43 1.00

0.83

1.29

2.00

=1

43 17 29 33 29 50 71 50 14 33 43 33 43 17 57 50 57 50 1.43

1.57

1.00

1.83

=1

17 0 67 14 67 29 67 43 50 29 33 29 0 14 67 71 50 43 1.33

2.17

1.14

1.71

-1

29 0 43 33 43 17 29 17 0

0 43 0 29 0 43 33 14 17 1.29

0.71

0.33

1.67

=1

0 43 33 57 100 29 50 14 33 14 33 14 83 57 83 29 2.00

2.00

0.86

1.14

=1

0 17 14 17 14 0 29 50 14 33 0 33 0 17 57 33 29 33 0.57

1.29

1.00

1.67

-3

33 0


10 НОРВЕШКА 2

28 јуни 2013

Хамкам (5) - Конгсвингер (10) Д Г Д Г Г Г Д

Ход (3) - Брине (7)

Хамкам x Бодо/Глимт - Фредрикштад + Стромен + Ранхајм - Брине Кристијансунд Мјондален

2012

0-5, 3-0 недела

Конгсвингер 0-0 Г x Вард Хавесунд 0-3 (0-1) Г x Уленсакер/Хиса 2-0 (1-0) Г - Кристијансунд 3-0 (2-0) Д + Фоло 0-1 (0-0) Д - Бодо/Глимт Д Стромен Г Сандефјорд Меѓусебни дуели 2011 0-2, 3-3 2009 1-0, 2-3 2007 13 ч. Реален тип

2-2 (1-2) 1-1 (0-0) 0-1 (0-0) 4-0 (2-0) 1-4 (1-2)

4-0, 1-0

1

Брине 2-0 (1-0) Г + Мјондален Г + Елверум 0-2 (0-1) Д - Сандефјорд Д - Вард Хавесунд 2-2 (2-0) Г x Фоло Г x Фоло 1-1 (0-1) Г + Вард Хавесунд Г x Уленсакер/Хиса 2-0 (2-0) Д + Хамкам Г + Сандефјорд Д Уленсакер/Хиса Г Вард Хавесунд Д Фредрикштад Г Стромен Меѓусебни дуели 2012 0-1, 0-1 2011 0-1, 1-0 2008 1-6, 0-1 2006 недела 18 ч. Реален тип

Уленсакер/Хиса (12) - Мјондален (11) Уленсакер/Хиса Мјондален 0-1 (0-0) Д - Брине Г - Стабек 1-1 (0-0) Г - Ход Д x Конгсвингер 1-1 (0-0) Д - Бодо/Глимт Г x Сандефјорд 1-1 (1-0) Г - Фредрикштад Д x Ход 4-3 (2-0) Д + Вард Хавесунд Г + Фоло Д Сандефјорд Г Брине Д Бодо/Глимт Г Хамкам Меѓусебни дуели 2012 1-2, 5-0 недела 18 ч. Реален тип

Ранхајм (4) - Бодо/Глимт (1)

Ход

3-0 (1-0) 1-2 (1-1) 0-0 3-2 (0-0) 1-0 (0-0)

0-0, 0-2

Г Д Г Д Г Г Д

2012

0-2

0-3 (0-1) 0-1 (0-0) 0-3 (0-2) 0-3 (0-0) 2-1 (1-0)

Г Г Г Д Г Г Д

2010

3+

0-2, 0-2 недела

Бодо/Глимт 3-2 (1-1) Г x Хамкам 0-0 1-0 (0-0) Д + Кристијансунд 2-0 (1-0) 1-4 (0-2) Г + Мјондален 3-0 (2-0) 0-3 (0-2) Д + Стабек 2-1 (1-1) 0-1 (0-0) Г + Конгсвингер 4-1 (2-1) Д Фредрикштад Г Уленсакер/Хиса Меѓусебни дуели 2011 3-2, 1-1 2010 1-3, 2-1 18 ч. Реален тип ГГ&3+

1-1, 3-0 недела

Д Г Д Г Д Г Д

Фоло

Д x Брине Д - Фредрикштад Д x Ход Г - Конгсвингер Д - Уленсакер/Хиса Д Ранхајм Г Фредрикштад Меѓусебни дуели 2008 3-2, 2-1 18 ч. Реален тип 1-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-2 (0-1) 0-3 (0-0) 1-2 (0-2)

0-0 0-1 (0-0) 2-2 (0-2) 0-4 (0-2) 3-4 (0-2)

Д Д Г Д Г Г Д

Вард Хавесунд 2-2 (2-1) x Конгсвингер 1-2 (0-1) - Фоло 2-0 (1-0) + Ход 2-3 (0-0) - Брине 1-2 (0-1) - Мјондален Стабек Ход недела 18 ч.

Д Д Д Д Д Г Г

Елверум x Стромен - Стабек - Ход - Сандефјорд - Фредрикштад Ранхајм Брине Реален тип

Сандефјорд + Вард Хавесунд + Брине x Уленсакер/Хиса + Елверум - Ход Мјондален Конгсвингер

2010

Вард Хавесунд (14) - Елверум (16)

Стромен (13) - Фоло (15) Стромен x Елверум - Ранхајм - Хамкам - Кристијансунд - Стабек Конгсвингер Брине

Сандефјорд (2) - Стабек (9)

Ранхајм + Конгсвингер + Стромен - Стабек - Хамкам - Кристијансунд Фоло Елверум

1-2, 1-1 недела

Стабек Д + Уленсакер/Хиса Г + Елверум Д + Ранхајм Г - Бодо/Глимт Д + Стромен Д Вард Хавесунд Г Кристијансунд Меѓусебни дуели 2009 1-3, 1-4 2007 2-3, 1-1 2006 18 ч. Реален тип 3-1 (3-0) 2-1 (1-1) 1-1 (0-0) 1-0 (0-0) 0-2 (0-2)

1-0 (0-0) 4-3 (2-1) 4-1 (2-0) 1-2 (1-1) 2-1 (2-0)

3-1, 0-0

1

Фредрикштад (8) - Кристијансунд (6) Д Г Д Г Д Г Д

1-1 (0-0) 3-4 (1-2) 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0)

1

Фредрикштад 4-0 (1-0) + Стабек 1-2 (1-0) - Стромен 3-0 (1-0) + Хамкам 1-0 (0-0) + Фоло 3-0 (0-0) + Мјондален Бодо/Глимт Фоло понеделник 19 ч.

Г Д Г Д Г Д Д

Кристијансунд + Уленсакер/Хиса - Ход - Бодо/Глимт + Конгсвингер + Стромен Хамкам Стабек Реален тип

4-1 (2-0) 0-1 (0-1) 0-2 (0-1) 1-0 (0-0) 3-0 (0-0)

ГГ

НГ

Статистика - Норвешка 2 Одиграни натпревари

104

Победа на домаќини

48 (46,15%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

61 (58,65%)

Постигнати голови

287

Нерешено

20 (19,23%)

0-1 гол

27 (25,96%)

4-6 голови

30 (28,85%)

Просек гол по натпревар

2,76

Победа на гости

36 (34,62%)

0-2 голови

43 (41,35%)

7+ голови

1 (1,92%)

Дополнителна статистика

Норвешка 2

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Бодо/Глимт Сандефјорд Ход Ранхајм Хамкам Кристијансунд Брине Фредрикштад Стабек Конгсвингер Мјондален Уленсакер/Хиса Стромен Вард Хавесунд Фоло Елверум

13 13 14 13 13 13 12 13 13 13 13 13 13 13 13 13

9 8 8 8 7 7 6 7 6 4 5 2 2 2 2 1

2 2 2 1 2 2 4 1 4 4 1 5 4 2 2 2

2 3 4 4 4 4 2 5 3 5 7 6 7 9 9 10

27 19 19 21 21 18 20 22 23 18 12 16 10 16 15 10

Дома 11 12 13 16 13 11 11 15 20 20 19 23 21 26 29 27

29 26 26 25 23 23 22 22 22 16 16 11 10 8 8 5

7 7 6 6 6 7 6 6 6 7 6 7 6 6 7 8

7 4 4 3 4 4 4 4 4 3 3 1 2 0 1 0

0 1 0 1 2 1 0 1 2 1 0 3 2 2 2 2

0 2 2 2 0 2 2 1 0 3 3 3 2 4 4 6

17 11 7 6 10 9 10 16 11 12 8 7 6 7 10 7

Гости 2 9 6 5 4 6 5 6 4 13 11 11 9 13 12 17

21 13 12 10 14 13 12 13 14 10 9 6 8 2 5 2

6 6 8 7 7 6 6 7 7 6 7 6 7 7 6 5

2 4 4 5 3 3 2 3 2 1 2 1 0 2 1 1

2 1 2 0 0 1 4 0 2 3 1 2 2 0 0 0

2 1 2 2 4 2 0 4 3 2 4 3 5 5 5 4

10 8 12 15 11 9 10 6 12 6 4 9 4 9 5 3

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 86 33 71 33 71 33 71 83 14 50 86 50 86 33 29 50 29 50 2.43 0.29

дал 1.67

при. 1.50

9 3 7 11 9 5 6 9 16 7 8 12 12 13 17 10

8 13 14 15 9 10 10 9 8 6 7 5 2 6 3 3

29 17 43 33 43 33 57 50 29 0 57 50 29 50 71 33 57 33 1.57

1.29

1.33

0.50

-1

0 50 17 50 17 38 33 25 17 25 33 63 0 38 33 38 33 25 1.17

1.00

1.50

0.88

+1

17 14 17 14 17 57 50 71 0 71 33 57 17 43 17 71 17 71 1.00

0.83

2.14

1.57

-3

33 29 0 14 0 14 50 71 33 14 67 57 50 29 50 29 50 29 1.67

0.67

1.57

1.29

-1

14 17 43 17 29 33 43 50 29 17 29 33 0 17 43 33 43 33 1.29

0.86

1.50

0.83

+3

17 17 50 0 50 0 67 67 17 50 50 67 17 33 50 50 50 50 1.67

0.83

1.67

1.00

+2

50 0 33 14 50 14 100 57 50 0 83 0 67 0 50 43 50 43 2.67

1.00

0.86

1.29

+4

33 14 17 29 33 57 50 86 33 71 67 57 33 43 50 71 50 71 1.83

0.67

1.71

2.29

+1

43 0 29 17 57 33 86 33 57 33 57 33 57 17 57 50 57 33 1.71

1.86

1.00

1.17

-1

17 14 33 29 33 14 83 14 17 0 50 14 33 0 50 14 50 0

1.33

1.83

0.57

1.14

+1

14 17 29 0 43 50 29 67 29 50 14 33 0 33 71 83 29 67 1.00

1.57

1.50

2.00

+1

0

0 50 57 33 29 1.00

1.50

0.57

1.71

-4

0 29 17 43 17 43 83 71 50 29 50 43 0 29 67 71 67 71 1.17

2.17

1.29

1.86

-2

14 17 14 33 57 50 57 100 57 50 57 17 14 17 57 67 57 67 1.43

1.71

0.83

2.83

-2

0 20 13 60 38 60 38 60 38 40 25 0 13 0 50 40 38 40 0.88

2.13

0.60

2.00

-4

г 2-2

Вкупно

д 1-1

     

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

0

0 43 0 43 50 43 17 0 33 0

0

гости

сер. +4


11 ПАРАГВАЈ

28 јуни 2013

Хенерал Дијаз (6) - Либертад А. (3) Г Д Г Д Г -

x + + -

2013

Хенерал Дијаз Рубио Њу Насионал А. Серо Портењо Деп. Карапегуа С. Портењо ПФ

Олимпија А. (5) - Сол де Америка (7)

Либертад А. С. Портењо ПФ Сол де Америка Деп. Капијата Олимпија А. Сп. Лукењо

Г + Д + Д + Г Д - - Меѓусебни дуели

0-2 петок

1-1 (0-0) 1-3 (0-2) 2-3 (0-1) 1-0 (1-0) 3-1 (2-0)

Г Д Г Д Г -

3-2 2-1 2-1 (0-0) 1-2 0-2 (0-1)

x + + + x -

Олимпија А. Рубио Њу Деп. Карапегуа С. Портењо ПФ Либертад А. Деп. Капијата

2013 21 ч.

Х

Реален тип

Д Г Д + Г x Д + - - Меѓусебни дуели 2012 1-0, 1-1 2012 1-0, 1-0 2011 23 ч. Реален тип

2-3 петок

Насионал А. (1) - Серо Портењо (4)

Сол де Америка Гарани 0-4 (0-2) Либертад А. 1-2 Рубио Њу 1-0 Деп. Капијата 1-1 Насионал А. 2-1 (1-1)

0-0 3-2 (3-1) 2-1 (1-0) 2-1 1-1 (0-0)

1-0, 3-1

Д Г Д Г Г -

+ -

Насионал А. Сп. Лукењо Хенерал Дијаз Гарани Рубио Њу Сол де Америка

2013

Д x Г Д + Г Д x - - Меѓусебни дуели 2012 0-1, 1-1 2012 1-2, 2-0 2011 01:15 ч. Реален тип

4-1 сабота

ГГ

0-1 3-1 (2-0) 0-2 0-1 1-2 (1-1)

Рубио Њу (10) - Деп. Карапегуа (12)

Серо Портењо Олимпија А. 1-1 Сп. Лукењо 1-2 Хенерал Дијаз 3-2 (1-0) Гарани 0-2 (0-1) Рубио Њу 2-2

3-1, 1-1

Д Г Г Д Г -

x + + x -

2013

1

Рубио Њу Олимпија А. Гарани Сол де Америка Насионал А. Серо Портењо

2-3 сабота

Деп. Карапегуа Д - Деп. Капијата 0-2 (0-1) Г - Олимпија А. 2-3 (1-3) Д - Сп. Лукењо 0-2 Г - Хенерал Дијаз 0-1 (0-1) Д x Гарани 1-1 (1-0) - - Меѓусебни дуели 2012 1-2, 1-1 2012 1-2, 1-2 21 ч. Реален тип ГГ&3+ 0-0 4-2 (2-1) 0-1 1-0 2-2

Сп. Лукењо (9) - Деп. Капијата (8) Г Д Г Д Г -

+ + + x + -

2013

Сп. Лукењо Насионал А. Серо Портењо Деп. Карапегуа С. Портењо ПФ Либертад А.

0-1 недела

Деп. Капијата Г + Деп. Карапегуа Д + С. Портењо ПФ Г - Либертад А. Д x Сол де Америка Д x Олимпија А. - - Меѓусебни дуели 1-0 2-1 2-0 0-0 2-0 (1-0)

21:30 ч.

2-0 (1-0) 2-1 1-2 (0-0) 1-1 (1-0) 1-1 (0-0)

Статистика - Парагвај Одиграни натпревари

127

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

337

0-1 гол

36 (28,35%)

Просек гол по натпревар

2,65

0-2 голови

66 (51,97%)

Победа на домаќини

52 (40,94%)

3+ голови

61 (48,03%)

Нерешено

35 (27,56%)

4-6 голови

30 (23,62%)

Победа на гости

40 (31,50%)

7+ голови

5 (3,94%)

0-2

Реален тип

Дополнителна статистика

Парагвај 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Насионал А. Гуарани А. Либертад А. Серо Портењо Олимпија А. Хенерал Дијаз Сол де Америка Деп. Капијата Сп. Лукењо Рубио Њу С. Портењо ПФ Деп. Карапегуа

21 22 21 21 21 21 21 21 21 21 22 21

15 11 10 10 8 7 6 7 6 5 4 3

1 7 5 4 7 6 8 5 6 7 7 7

5 4 6 7 6 8 7 9 9 9 11 11

40 38 28 36 30 24 28 23 17 25 27 21

Дома 23 21 22 29 29 26 33 28 23 28 38 37

46 40 35 34 31 27 26 26 24 22 19 16

10 11 11 11 10 10 11 11 10 10 11 11

8 5 6 6 5 4 6 3 2 2 3 2

0 3 2 3 1 3 3 4 4 4 3 5

2 3 3 2 4 3 2 4 4 4 5 4

19 17 13 23 19 12 20 11 4 8 17 12

Гости 10 13 9 14 17 11 16 16 9 10 19 18

24 18 20 21 16 15 21 13 10 10 12 11

11 11 10 10 11 11 10 10 11 11 11 10

7 6 4 4 3 3 0 4 4 3 1 1

1 4 3 1 6 3 5 1 2 3 4 2

3 1 3 5 2 5 5 5 5 5 6 7

21 21 15 13 11 12 8 12 13 17 10 9

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 50 27 60 9 50 36 50 64 30 45 50 55 20 27 40 55 40 55 1.90 1.00

дал 1.91

при. 1.18

13 8 13 15 12 15 17 12 14 18 19 19

22 22 15 13 15 12 5 13 14 12 7 5

-3

36 36 55 18 64 36 55 45 18 27 55 45 18 27 73 55 55 27 1.55

1.18

1.91

0.73

+1

18 30 27 30 18 30 36 60 0 30 45 40 9 20 45 60 36 50 1.18

0.82

1.50

1.30

-2

55 20 9 30 27 20 73 50 55 30 64 40 55 30 64 60 55 50 2.09

1.27

1.30

1.50

=1

30 17 20 42 30 25 60 42 50 17 70 33 40 25 70 58 60 33 1.90

1.70

1.00

1.09

=1

20 18 40 18 20 18 30 36 20 36 30 27 10 9 70 55 30 36 1.20

1.10

1.09

1.36

+2

27 0 36 70 45 70 64 40 55 20 55 10 45 10 64 70 55 30 1.82

1.45

0.80

1.70

+1

9 20 0 20 18 10 27 50 18 10 27 30 18 20 45 60 18 50 1.00

1.45

1.20

1.20

=2

20 27 20 27 0 27 30 36 10 27 10 36 10 36 20 36 20 36 0.40

0.90

1.18

1.27

+1

0

=1

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.

9 20 45 10 36 30 55 0 36 0 45 0 27 60 73 30 55 0.80

1.00

1.55

1.64

18 9 36 18 55 27 73 45 45 18 36 18 36 18 82 73 73 45 1.55

1.73

0.91

1.73

-2

9

1.64

0.90

1.90

=1

0 27 20 27 30 45 50 27 30 27 30 27 30 64 40 36 40 1.09


12 ПЕРУ

28 јуни 2013

Хуан Аурич (10) - Хозе Галвес (14) Г Д Г Д Г Г Д

Хуан Аурич - ФСБ Мелгар - Реал Гарсиласо - Спортинг К. - Универзитарио Д. + У. Комерсио Сесар Валјехо У. Сан Мартин

2013

2-2 петок

Инти гас (7) - Спортинг К. (3)

Хозе Галвес Г - Инти гас 0-2 (0-0) Г - Сесар Валјехо 1-3 (0-1) Д - У. Сан Мартин 1-2 (0-1) Г - Спорт Уанкајо 1-4 (0-2) Д + Чиенчијано 3-2 (2-2) Д Алијанца Лима Г Леон де Уануко Меѓусебни дуели 2012 1-2, 1-3 2010 1-0, 3-0 2009 1-3, 1-2 20 ч. Реален тип ГГ&3+ 0-2 (0-1) 0-1 (0-1) 0-1 (0-1) 1-2 (1-1) 1-0 (0-0)

Д Д Г Д Г Г Д

Инти гас + Хозе Галвес - УТК Кахамарка - Пасифико + ФСБ Мелгар - Реал Гарсиласо Универзитарио Д. У. Комерсио

2013

0-5 сабота

Пасифико (13) - ФСБ Мелгар (11) Г Д Г Д Г Д Д

Пасифико x Хуан Аурич - Алијанца Лима - Леон де Уануко + Инти гас x УТК Кахамарка Реал Гарсиласо Спортинг К.

2013

ФСБ Мелгар 0-0 Д + Хуан Аурич 1-2 (0-0) Г - Алијанца Лима 0-3 (0-1) Д x Леон де Уануко 1-0 (0-0) Г - Инти гас 1-1 (0-0) Д x УТК Кахамарка Г У. Комерсио Д Реал Гарсиласо Меѓусебни дуели

0-2 недела

УТК Кахамарка Реал Гарсиласо 2-0 (1-0) Г + Хуан Аурич + Инти гас 0-2 (0-1) Д + УТК Кахамарка - Реал Гарсиласо 1-2 (1-0) Д x Алијанца Лима - Сесар Валјехо 1-1 (0-0) Г - Леон де Уануко x Пасифико 0-0 Д + Инти гас x ФСБ Мелгар Спортинг К. Г Пасифико Универзитарио Д. Г ФСБ Мелгар Меѓусебни дуели 2013 0-2 сабота 22:30 ч. Реален тип

Г Г Г Д Г Г Д

2-0 (1-0) 0-1 (0-1) 1-1 (0-0) 1-2 (1-1) 0-0

Д Д Д Г Д Г Д

0-1 недела

1-0 (1-0) 2-0 (1-0) 0-0 0-1 (0-1) 4-2 (2-2)

2

Алијанца Лима (4) - У. Комерсио (15) Алијанца Лима У. Комерсио 2-1 (0-0) Д x Сесар Валјехо 1-1 (1-0) + Пасифико 1-0 (1-0) Г - У. Сан Мартин 1-3 (0-2) + ФСБ Мелгар 0-0 Д + Спорт Уанкајо 4-0 (1-0) x Реал Гарсиласо 1-0 (0-0) Г + Чиенчијано 2-0 (1-0) + Спортинг К. 0-1 (0-0) Д - Хуан Аурич 0-1 (0-0) - Универзитарио Д. Хозе Галвес Д ФСБ Мелгар Сесар Валјехо Г Инти гас Меѓусебни дуели 2013 1-2 2012 1-1, 1-2 2012 0-0, 3-2 2011 0-0, 4-1 недела 00:45 ч. Реален тип 1

Г Д Г Д Г Г Д

Леон де Уануко (9) - Универзитарио Д. (2)

Чиенчијано + Пасифико x ФСБ Мелгар + Спортинг К. x Универзитарио Д. - У. Комерсио У. Сан Мартин Спорт Уанкајо

0-2

Реален тип

Спортинг К. Д x Спорт Уанкајо 2-2 (2-1) Г - Чиенчијано 0-2 (0-1) Д + Хуан Аурич 1-0 (1-0) Г - Алијанца Лима 0-1 (0-0) Д + Леон де Уануко 3-1 (1-1) Д УТК Кахамарка Г Пасифико Меѓусебни дуели 2012 0-4, 1-1 2012 0-2, 2-1 2011 0-0, 2-0 20:15 ч. Реален тип Х 2-0 (0-0) 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 2-1 (1-1) 2-4 (2-2)

Чиенчијано (8) - Сесар Валјехо (5)

2013 18 ч.

УТК Кахамарка (12) - Реал Гарсиласо (1)

Сесар Валјехо 1-0 (0-0) Г x У. Комерсио 1-1 (0-1) 0-0 Д + Хозе Галвес 3-1 (1-0) 2-0 (1-0) Д + УТК Кахамарка 2-1 (0-1) 0-0 Г x У. Сан Мартин 0-0 0-2 (0-1) Д x Спорт Уанкајо 1-1 Д Хуан Аурич Г Алијанца Лима Меѓусебни дуели 2012 2-0, 0-1 2011 0-2, 1-0 2010 0-0, 1-1, 2-0 20:15 ч. Реален тип 1

Леон де Уануко Универзитарио Д. 0-0 Д + У. Сан Мартин 2-0 (2-0) Д x Инти гас 1-2 (1-0) Г x Спорт Уанкајо 1-1 (0-1) Г - УТК Кахамарка 3-0 (1-0) Д x Чиенчијано 0-0 Д + Пасифико 1-1 (0-0) Г + Хуан Аурич 2-1 (1-1) Г x ФСБ Мелгар 1-0 (1-0) Д + Алијанца Лима 1-0 (0-0) Д + Реал Гарсиласо Д Инти гас Г Спорт Уанкајо Д Хозе Галвес Г УТК Кахамарка Меѓусебни дуели 2013 0-4 2012 0-0, 1-2 2011 1-2, 2-0 2010 1-1, 1-0 недела 22:30 ч. Реален тип 2

Спорт Уанкајо (6) - У. Сан Мартин (16) Спорт Уанкајо У. Сан Мартин 2-2 (1-2) Г - Универзитарио Д. 0-2 (0-2) x Спортинг К. 1-1 (1-0) Д + У. Комерсио 3-1 (2-0) x Универзитарио Д. 0-4 (0-1) Г + Хозе Галвес 2-1 (1-0) - У. Комерсио 4-1 (2-0) Д x Сесар Валјехо 0-0 + Хозе Галвес 1-1 Д + Пасифико 3-1 (1-0) x Сесар Валјехо Леон де Уануко Д Чиенчијано Чиенчијано Г Хуан Аурич Меѓусебни дуели 2013 1-1 2012 0-2, 0-1 2012 2-1, 2-1 2011 1-2, 2-0 понеделник 20 ч. Реален тип 1

Г Д Г Д Г Д Г

Статистика - Перу Одиграни натпревари

165

Победа на домаќини

83 (50,30%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

70 (42,42%)

Постигнати голови

392

Нерешено

50 (30,30%)

0-1 гол

55 (33,33%)

4-6 голови

38 (23,03%)

Просек гол по натпревар

2,38

Победа на гости

32 (19,39%)

0-2 голови

95 (57,58%)

7+ голови

3 (1,82%)

Дополнителна статистика

Перу 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Реал Гарсиласо Универзитарио Д. Спортинг К. Алијанца Лима Сесар Валјехо Спорт Уанкајо Инти гас Чиенчијано Леон де Уануко Хуан Аурич ФСБ Мелгар УТК Кахамарка Пасифико Хозе Галвес У. Комерсио У. Сан Мартин

18 20 20 21 21 21 21 20 21 21 21 21 21 21 21 21

11 11 11 10 9 7 8 7 5 6 6 6 5 5 4 4

5 5 3 4 6 9 5 6 10 7 7 7 9 5 7 5

2 4 6 7 6 5 8 7 6 8 8 8 7 11 10 12

26 26 40 23 24 32 30 18 24 23 23 19 17 30 20 18

Дома 8 14 20 21 22 32 32 23 24 23 24 21 23 45 28 33

38 38 36 34 33 30 29 27 25 25 25 25 24 20 19 17

10 11 10 10 11 10 10 10 10 9 11 10 9 11 11 11

7 7 7 6 9 5 5 5 3 5 6 4 5 4 3 2

3 2 3 1 1 4 2 3 6 1 2 3 3 4 6 5

0 2 0 3 1 1 3 2 1 3 3 3 1 3 2 4

20 15 29 9 18 18 16 9 14 11 14 13 11 21 13 13

Гости 4 4 7 8 8 11 13 5 9 6 8 11 5 21 10 16

24 23 24 19 28 19 17 18 15 16 20 15 18 16 15 11

8 9 10 11 10 11 11 10 11 12 10 11 12 10 10 10

4 4 4 4 0 2 3 2 2 1 0 2 0 1 1 2

2 3 0 3 5 5 3 3 4 6 5 4 6 1 1 0

2 2 6 4 5 4 5 5 5 5 5 5 6 8 8 8

6 11 11 14 6 14 14 9 10 12 9 6 6 9 7 5

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 50 25 20 50 30 0 40 13 30 0 60 13 50 0 30 25 20 13 2.00 0.40

дал 0.75

при. 0.50

4 10 13 13 14 21 19 18 15 17 16 10 18 24 18 17

14 15 12 15 5 11 12 9 10 9 5 10 6 4 4 6

+1

45 11 36 11 27 11 27 44 18 33 36 33 18 22 9 56 9 33 1.36

0.36

1.22

1.11

+2

50 20 60 30 60 20 80 60 80 0 80 40 50 20 40 20 40 20 2.90

0.70

1.10

1.30

+1

30 18 30 36 20 27 20 55 20 27 10 55 0

9 20 55 20 55 0.90

0.80

1.27

1.18

-1

36 0 36 40 27 40 36 30 27 20 36 10 27 10 45 50 36 20 1.64

0.73

0.60

1.40

=2

40 20 20 50 30 70 50 70 30 50 50 40 30 20 70 70 40 50 1.80

1.10

1.27

1.91

=1

20 9 20 18 30 36 50 55 30 45 60 45 50 9 60 55 50 45 1.60

1.30

1.27

1.73

-1

30 0 30 50 10 40 0 50 0 30 20 30 20 10 20 50 0 30 0.90

0.50

0.90

1.80

-2

30 9 20 0 20 27 50 36 30 27 50 9 30 9 50 36 40 27 1.40

0.90

0.91

1.36

-1

22 0 44 17 22 25 44 42 0 33 44 33 11 25 33 58 33 42 1.22

0.67

1.00

1.42

+1

55 0 36 30 18 30 36 50 0 20 36 20 36 20 36 60 27 40 1.27

0.73

0.90

1.60

=1

10 9 20 0 20 0 40 18 10 0 30 9 10 9 60 27 30 18 1.30

1.10

0.55

0.91

=2

0

0 33 17 33 17 44 33 0 25 33 8 22 8 44 42 33 25 1.22

0.56

0.50

1.50

-1

18 10 45 30 64 20 82 60 64 50 64 20 27 10 91 40 82 40 1.91

1.91

0.90

2.40

+1

9 10 0 40 0 40 36 40 18 30 36 10 18 10 45 50 18 40 1.18

0.91

0.70

1.80

-1

17 10 0 40 17 20 50 30 42 10 42 20 17 10 58 20 42 20 1.18

1.45

0.50

1.70

+1

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.


13 САД МЛС

28 јуни 2013

Торонто (9) - Солт Лејк (2) Д Г Д Г Г Д Г

Торонто - Колумбус - Њу Ингланд x Филаделфија + Вашингтон ДЦ x Хјустон Монтреал Канзас Сити

2012

2-3 сабота

Филаделфија (2) - Далас (3)

Солт Лејк Г + Чивас УСА Д x Чикаго Д + Сан Хозе Д + Лос Анџелес Д + Сиетл Д Филаделфија Г Далас Меѓусебни дуели 2011 1-0, 1-3 2010 0-0, 1-2 2009 19 ч. Реален тип 0-1 0-2 1-1 (0-0) 2-1 (2-1) 0-0

4-1 1-1 (0-0) 3-0 (3-0) 3-1 (1-1) 2-0 (1-0)

1-0, 0-3

2

Филаделфија Далас 1-0 (1-0) Г - Сиетл + Чикаго 3-5 Д + Сан Хозе - Монтреал 1-1 (0-0) Г x Колорадо x Торонто 3-0 (3-0) Г - Портланд тимберс + Колумбус 3-0 (1-0) Д x Канзас Сити + Њујорк Солт Лејк Д Чивас УСА Хјустон Г Лос Анџелес Меѓусебни дуели 2012 1-1 2011 2-2, 0-2 2010 1-3, 1-1 сабота 23:30 ч. Реален тип

Д Г Г Д Д Г Г

Канзас Сити (5) - Колумбус (7) Канзас Сити + Хјустон x Вашингтон ДЦ x Хјустон - Монтреал x Далас Ванкувер В. Чикаго

2-4 1-0 (1-0) 2-2 (0-0) 0-1 (0-0) 2-2 (0-1)

Д Д Г Г Д Г Д

Монтреал + Солт Лејк + Филаделфија + Канзас Сити - Колумбус + Хјустон Торонто Чивас УСА

2012

ГГ

Сан Хозе (8) - Лос Анџелес (4)

Колумбус Г x Њујорк Д x Хјустон Г - Филаделфија Д + Монтреал Д - Чикаго Г Лос Анџелес Д Портланд тимберс Меѓусебни дуели 2012 1-1, 1-2, 2-0 2011 2-1, 0-1 2010 1-0, 0-1 2009 недела 02:30 ч. Реален тип

Г Г Д Д Г Д Г

Монтреал (1) - Колорадо (7)

1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 1-1 (0-1) 1-2 2-2 (1-0)

2-2 1-1 (0-1) 0-3 (0-3) 2-0 (2-0) 1-2 (1-0)

0-2, 2-3

1

Сан Хозе x Колорадо - Далас - Солт Лејк + Колорадо - Вашингтон ДЦ Чикаго Њу Ингланд

Торонто (9) - Монтреал (1)

1-1 (0-1) 0-1 (0-1) 0-3 (0-3) 2-1 (1-0) 0-1 (0-1)

4-0 (4-0) 0-5 (0-1) 1-3 (1-1) 0-0 1-0 (1-0)

1-0, 2-2

Д Г Д Г Д Г Г

Монтреал 0-1 (0-1) Д + Солт Лејк Д 0-2 (0-1) Д + Филаделфија Г 1-1 (0-0) Г + Канзас Сити Д 2-1 (2-1) Г - Колумбус Г 0-0 Д + Хјустон Г Д Чивас УСА Г Г Г Њујорк Меѓусебни дуели 2013 1-2 2012 0-0, 3-0, 1-2 четврток 01 ч. Реален тип

3-2 (1-1) 5-3 (3-1) 2-1 (0-1) 0-2 (0-2) 2-0 (2-0)

2

2012

2

3-3 недела

Сан Хозе 1-1 (0-0) Д x Колорадо Г 2-0 (1-0) Г - Далас Д 2-2 (0-1) Г - Солт Лејк Д 2-1 (1-1) Г + Колорадо Д 2-1 (0-1) Г - Вашингтон ДЦ Г Г Њу Ингланд Д Г Д Сиетл Меѓусебни дуели 2012 1-1 2011 0-2, 2-2 2010 3-0, 1-2 2009 четврток 02:30 ч. Реален тип

Вашингтон ДЦ 4-2 (2-0) Д - Портланд тимберс 0-2 (0-1) Д + Далас 0-4 (0-4) Г - Чикаго 0-2 (0-1) Г - Лос Анџелес 2-0 (2-0) Г x Њу Ингланд 0-0 Г + Чивас УСА 3-2 (1-2) Д - Торонто 1-2 (1-2) Д + Ванкувер В. 0-2 (0-1) Д + Сан Хозе 1-0 (1-0) Г - Солт Лејк Г Колорадо Г Ванкувер В. Г Сан Хозе Г Чикаго Меѓусебни дуели 2012 0-0 2011 3-0, 1-2 2010 1-0, 2-3 2009 2-1, 3-3 четврток 04 ч. Реален тип 1

1

Реален тип

Вашингтон ДЦ Ванкувер В. 0-2 (0-1) Д x Портланд тимберс - Портланд тимберс 0-2 (0-1) Г + Њујорк - Чикаго 0-0 Г - Сиетл x Њу Ингланд 1-2 (1-2) Д + Њу Ингланд - Торонто 1-0 (1-0) Д + Чивас УСА + Сан Хозе Сиетл Г Канзас Сити Колорадо Д Сиетл Меѓусебни дуели 2012 0-0 2011 1-2, 4-0 недела 01 ч. Реален тип

Д Г Г Д Д Г Г

1-1 (0-1) 0-1 (0-1) 0-3 (0-3) 2-1 (1-0) 0-1 (0-1)

2-0, 3-3

Х

Њу Ингланд Г + Хјустон 2-0 (0-0) Д + Торонто 2-0 (1-0) Д + Лос Анџелес 5-0 (1-0) Д x Вашингтон ДЦ 0-0 Г - Ванкувер В. 3-4 (2-3) Д Сан Хозе Д Хјустон Меѓусебни дуели 2011 3-2, 3-0 2010 2-0, 4-0 2009 2-0, 0-2 04:30 ч. Реален тип 3+ 1-4 (0-1) 0-2 0-2 (0-2) 1-3 (1-2) 0-1 (0-1)

Хјустон Д - Њу Ингланд Г x Канзас Сити Г x Колумбус Г - Монтреал Д x Торонто Д Филаделфија Г Њу Ингланд Меѓусебни дуели 2012 2-0, 0-2, 1-0 2011 2-2, 1-1 2010 2-2, 2-1 2009 недела 20 ч. Реален тип

Г Д Д Д Г Г Д

Њујорк x Њу Ингланд + Лос Анџелес x Колумбус - Ванкувер В. - Филаделфија Колорадо Монтреал

Д Д Д Г Г Д Д

1-4 петок

0-2 (0-0) 1-1 (1-0) 1-1 (1-0) 0-2 (0-2) 0-0

1-1, 0-0

1

Филаделфија Д + Чикаго Г - Монтреал Г x Торонто Д + Колумбус Д + Њујорк Г Хјустон Д Чивас УСА Меѓусебни дуели 2012 0-0 2011 2-1, 1-1 2010 1-1, 3-0 четврток 04 ч. Реален тип

Г Д Д Д Д Г Д

4-1 (1-0) 1-1 (0-0) 3-0 (3-0) 3-1 (1-1) 2-0 (1-0)

1-0 (1-0) 3-5 (1-3) 1-1 (0-0) 3-0 (3-0) 3-0 (1-0)

Х

Лос Анџелес (4) - Колумбус (7)

Колорадо + Чивас УСА x Далас - Сан Хозе - Чикаго - Портланд тимберс Вашингтон ДЦ Њу Ингланд

2012

1-1 (0-0) 1-0 (0-0) 2-2 (1-1) 1-2 (0-0) 0-3 (0-1)

Солт Лејк + Чивас УСА x Чикаго + Сан Хозе + Лос Анџелес + Сиетл Далас Канзас Сити

Колорадо (7) - Њујорк (3)

Чивас УСА 2-4 (0-2) Д - Солт Лејк 1-4 (0-1) Г - Сиетл 1-0 (1-0) Г - Колорадо 0-2 (0-1) Д + Сан Хозе 2-2 (0-0) Д - Сиетл 0-2 (0-2) Г x Колорадо 0-1 (0-0) Г - Ванкувер В. 1-3 (1-2) Г - Портланд тимберс 2-2 (0-1) Д - Лос Анџелес 0-1 (0-1) Д x Канзас Сити Г Монтреал Г Лос Анџелес Д Солт Лејк Г Филаделфија Меѓусебни дуели 2013 1-3 2012 2-2, 1-1, 0-0 2011 1-0, 2-1 2010 1-0, 2-1 петок 03 ч. Реален тип 1

2

Солт Лејк (2) - Филаделфија (2)

Ванкувер В. 1-0 (0-0) Д x Портланд тимберс 2-2 Г 1-1 (0-0) Г + Њујорк 2-1 (0-0) Г 1-1 (0-1) Г - Сиетл 2-3 (2-1) Д 1-2 (1-0) Д + Њу Ингланд 4-3 (3-2) Д 2-2 (1-0) Д + Чивас УСА 3-1 (2-1) Г Д Сиетл Г Д Д Чикаго Меѓусебни дуели 2012 3-1 2011 2-1, 3-3 четврток 03 ч. Реален тип ГГ&3+

Далас

2-2 2-1 (0-0) 2-3 4-3 (3-2) 3-1 (2-1)

Њујорк (3) - Хјустон (4)

Канзас Сити + Хјустон x Вашингтон ДЦ x Хјустон - Монтреал x Далас Чикаго Торонто

Далас (3) - Чивас УСА (9)

Сиетл

2-0 2-2 (0-0) 1-2 (0-1) 1-2 (1-1) 0-3 (0-2)

Канзас Сити (5) - Ванкувер В. (5)

Чикаго x Солт Лејк + Вашингтон ДЦ x Портланд тимберс + Колорадо + Колумбус Канзас Сити Ванкувер В.

Сиетл (6) - Вашингтон ДЦ (10)

01 ч.

Чивас УСА - Солт Лејк - Колорадо - Сиетл - Ванкувер В. - Лос Анџелес Далас Монтреал

Чикаго (8) - Сан Хозе (8)

Торонто - Колумбус - Њу Ингланд x Филаделфија + Вашингтон ДЦ x Хјустон Канзас Сити Чивас УСА

Колорадо Д + Чивас УСА Д x Далас Д - Сан Хозе Г - Чикаго Г - Портланд тимберс Д Њујорк Д Вашингтон ДЦ Меѓусебни дуели 3-2 (1-1) 5-3 (3-1) 2-1 (0-1) 0-2 2-0 (2-0)

Чивас УСА (9) - Њу Ингланд (6)

Лос Анџелес Д + Сиетл Г - Њу Ингланд Г - Солт Лејк Д x Портланд тимберс Г + Чивас УСА Д Колумбус Д Далас Меѓусебни дуели 2012 1-3, 1-0, 2-2 2012 4-3, 3-2 2011 0-2, 0-0 2010 недела 04:30 ч. Реален тип

Д Г Г Г Г Г Г

2-3 недела

Вашингтон ДЦ (10) - Ванкувер В. (5)

Њујорк 2-0 (1-0) Г x Њу Ингланд 2-2 (0-0) Д + Лос Анџелес 1-2 (0-1) Д x Колумбус 1-2 (1-1) Д - Ванкувер В. 0-3 (0-2) Г - Филаделфија Д Монтреал Г Торонто Меѓусебни дуели 2011 4-1, 2-2 2010 1-3, 1-1 2009 03:30 ч. Реален тип

1-1 (0-0) 1-0 (0-0) 2-2 (1-1) 1-2 (0-0) 0-3 (0-1)

4-0, 3-2

Д Г Г Д Г Д Г

Лос Анџелес + Сиетл - Њу Ингланд - Солт Лејк x Портланд тимберс + Чивас УСА Далас Портланд тимберс

2012

Колумбус Г x Њујорк Д x Хјустон Г - Филаделфија Д + Монтреал Д - Чикаго Д Портланд тимберс Д Њу Ингланд Меѓусебни дуели 2011 1-0, 1-0 2010 3-1, 2-0 2009 04:30 ч. Реален тип

1-1 петок

2

4-0 (4-0) 0-5 (0-1) 1-3 (1-1) 0-0 1-0 (1-0)

2-2 (1-1) 1-1 (0-1) 0-3 (0-3) 2-0 (2-0) 1-2 (1-0)

0-2, 1-1

1

Статистика - САД МЛС Одиграни натпревари

150

Победа на домаќини

71 (47,33%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

67 (44,67%)

Постигнати голови

377

Нерешено

41 (27,33%)

0-1 гол

40 (26,67%)

4-6 голови

35 (23,33%)

Просек гол по натпревар

2,51

Победа на гости

38 (25,33%)

0-2 голови

83 (55,33%)

7+ голови

2 (1,33%)

САД МЛС - Источна конференција

САД МЛС - Западна конференција     

Тим 1. Портланд тимберс 2. Солт Лејк 3. Далас 4. Лос Анџелес 5. Ванкувер В. 6. Сиетл 7. Колорадо 8. Сан Хозе 9. Чивас УСА

Вкупно 17 17 16 16 15 14 17 17 15

7 9 8 7 6 6 5 4 3

9 3 5 3 4 3 5 6 2

1 5 3 6 5 5 7 7 10

28 26 25 23 25 19 17 15 14

Дома 16 16 20 18 24 17 19 25 30

30 30 29 24 22 21 20 18 11

8 9 9 7 8 6 8 8 8

5 6 7 4 5 3 3 3 2

2 2 2 2 3 2 2 4 1

1 1 0 1 0 1 3 1 5

14 15 15 12 18 12 10 10 8

Тим

Гости 5 6 6 2 11 6 9 9 15

17 20 23 14 18 11 11 13 7

9 8 7 9 7 8 9 9 7

2 3 1 3 1 3 2 1 1

7 1 3 1 1 1 3 2 1

0 4 3 5 5 4 4 6 5

14 11 10 11 7 7 7 5 6

11 10 14 16 13 11 10 16 15

13 10 6 10 4 10 9 5 4

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Монтреал Филаделфија Њујорк Хјустон Канзас Сити Њу Ингланд Колумбус Чикаго Торонто Вашингтон ДЦ

Вкупно 14 16 17 16 16 15 16 15 15 16

9 7 7 6 6 5 5 5 2 2

2 4 4 5 5 5 5 3 6 3

3 5 6 5 5 5 6 7 7 11

24 25 23 19 20 18 19 15 14 8

Дома 17 24 22 16 15 13 18 21 20 26

29 25 25 23 23 20 20 18 12 9

7 8 8 8 8 8 8 8 7 9

6 4 4 4 3 3 2 4 1 2

1 2 2 2 2 3 3 1 4 1

0 2 2 2 3 2 3 3 2 6

16 13 12 9 11 11 9 11 9 7

Гости 7 10 8 6 7 4 8 10 10 16

19 14 14 14 11 12 9 13 7 7

7 8 9 8 8 7 8 7 8 7

3 3 3 2 3 2 3 1 1 0

1 2 2 3 3 2 2 2 2 2

3 3 4 3 2 3 3 4 5 5

8 12 11 10 9 7 10 4 5 1

10 14 14 10 8 9 10 11 10 10

10 11 11 9 12 8 11 5 5 2

    


14 ФИНСКА 1

28 јуни 2013

Интер Т. (9) - ТПС (5) Интер Т. Д Г Д Г Д Г Д

- Хонка - Хелсинки x МиПа x Јаро - Мариехамн ВПС РоПС

2013

1-2 недела

МиПа (6) - Мариехамн (4) ТПС

Г + Лахти Д + Хонка Г x ВПС Д + РоПС Г x Јиваскила ЈК Д Хелсинки Г МиПа Меѓусебни дуели 2012 0-0, 3-3, 1-4 2011 1-1, 0-0, 1-2 2010 17:30 ч. Реален тип 0-1 (0-0) 0-6 (0-4) 0-0 0-0 0-2 (0-2)

1-0 (0-0) 2-0 (1-0) 0-0 2-1 (1-0) 1-1 (1-0)

1-2, 2-2

Д Д Г Д Г Г Д

2013

2

4-0 недела

КуПС (8) - ВПС (3) Г Г Д Г Д Г Д

2-1 недела

Мариехамн 0-1 (0-0) Д - ВПС 0-1 (0-0) 2-0 (0-0) Д + РоПС 1-0 (1-0) 0-0 Г - Јиваскила ЈК 2-3 (1-0) 2-4 (1-1) Д + КуПС 4-2 (2-1) 0-2 (0-0) Г + Интер Т. 2-0 (2-0) Д Јаро Д Хонка Меѓусебни дуели 2012 2-2, 2-1, 0-0 2011 0-1, 1-1, 0-2 2010 2-1, 2-1 17:30 ч. Реален тип ГГ

Хонка Г Г Д Г Д Г Г

Д + РоПС Д + Јиваскила ЈК Г - КуПС Д x Интер Т. Г x Хелсинки Г Мариехамн Д Лахти Меѓусебни дуели 2012 0-1, 2-0, 1-0 2011 1-1, 2-2, 4-1 2010 17:30 ч. Реален тип

+ Интер Т. - ТПС + Хелсинки x ВПС + МиПа Јиваскила ЈК Мариехамн

2013

1-0 (0-0) 0-2 (0-1) 1-0 (1-0) 1-1 (1-0) 2-0 (0-0)

2-2 недела

ВПС 2-1 (1-0) Г + Мариехамн 0-2 (0-0) Г + Лахти 3-0 (0-0) Д x ТПС 2-4 (1-2) Д x Хонка 0-1 (0-1) Г x РоПС Д Интер Т. Г Хелсинки Меѓусебни дуели 2012 2-1, 1-0, 0-3 2011 4-2, 1-1, 2-1 2010 17:30 ч. Реален тип

Хелсинки

1-0 (0-0) 2-0 (1-0) 0-0 1-1 (0-1) 0-0

1-2, 0-2

2

Лахти Д - ТПС Д - ВПС Д x РоПС Д + Јиваскила ЈК Г + КуПС Д МиПа Г Јаро Меѓусебни дуели 2013 1-0 2012 2-0, 0-3, 2-0 2010 1-0, 0-0 2009 понеделник 17:30 ч. Реален тип

Д Д Г Г Д Г Д

- КуПС + Интер Т. - Хонка + МиПа x Јаро ТПС ВПС

1-2 (0-1) 6-0 (4-0) 0-1 (0-1) 4-2 (1-1) 0-0

0-1 (0-0) 0-2 (0-1) 0-0 2-1 (0-1) 1-0 (1-0)

1

87

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

198

0-1 гол

32 (36,78%)

Просек гол по натпревар

2,28

0-2 голови

50 (57,47%)

Победа на домаќини

41 (47,13%)

3+ голови

37 (42,53%)

Нерешено

20 (22,99%)

4-6 голови

18 (20,69%)

Победа на гости

26 (29,89%)

7+ голови

1-2 (0-1) 0-1 (0-1) 0-0 1-2 (0-1) 0-0

1-1, 1-2

Х

0 (0,00%)

2-1, 1-0

1

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

8 8 7 7 7 6 5 5 4 4 3 2

3 3 5 3 3 2 4 3 5 3 4 4

4 4 2 5 4 6 5 7 6 8 7 8

27 17 14 24 17 18 17 18 12 13 8 12

Дома 14 14 9 21 14 14 17 18 18 18 15 25

27 27 26 24 24 20 19 18 17 15 13 10

8 7 6 8 7 8 7 8 8 7 7 6

3 6 2 3 5 5 3 3 3 4 2 1

2 0 3 2 0 0 3 2 3 2 1 3

3 1 1 3 2 3 1 3 2 1 4 2

12 11 7 11 11 12 12 11 8 10 4 5

Гости 6 5 5 13 7 7 8 7 6 5 7 7

11 18 9 11 15 15 12 11 12 14 7 6

7 8 8 7 7 6 7 7 7 8 7 8

5 2 5 4 2 1 2 2 1 0 1 1

1 3 2 1 3 2 1 1 2 1 3 1

1 3 1 2 2 3 4 4 4 7 3 6

15 6 7 13 6 6 5 7 4 3 4 7

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 38 14 13 14 13 57 38 57 13 57 38 71 38 57 25 57 25 57 1.50 0.75

дал 2.14

при. 1.14

8 9 4 8 7 7 9 11 12 13 8 18

16 9 17 13 9 5 7 7 5 1 6 4

=1

43 0 43 13 29 25 29 25 14 13 57 25 14 25 29 38 29 25 1.57

0.71

0.75

1.13

+1

0 13 17 13 33 13 50 25 17 0 33 25 17 13 67 13 50 13 1.17

0.83

0.88

0.50

=3

38 57 25 43 25 29 63 57 50 43 38 57 25 43 50 57 50 57 1.38

1.63

1.86

1.14

+2

57 0 29 29 14 14 43 14 14 14 71 14 29 0 43 43 43 14 1.57

1.00

0.86

1.00

=1

25 17 25 0 38 17 38 33 13 17 50 17 38 17 25 33 25 17 1.50

0.88

1.00

1.17

-2

29 14 29 43 57 14 71 57 29 0 71 29 71 0 71 43 57 43 1.71

1.14

0.71

1.29

=2

13 29 50 43 25 43 38 57 13 14 25 43 13 29 50 57 25 57 1.38

0.88

1.00

1.57

-2

25 14 38 43 38 29 25 43 25 14 38 14 13 14 25 43 25 29 1.00

0.75

0.57

1.71

-1

57 0 29 13 14 13 43 38 29 13 29 0 29 0 43 38 29 38 1.43

0.71

0.38

1.63

=1

14 14 14 14 0

0 29 29 29 14 0.57

1.00

0.57

1.14

+2

0 50 17 50 33 75 33 50 17 25 0 13 50 50 33 50 0.83

1.17

0.88

2.25

=1

0

г 2-2

Вкупно 15 15 14 15 14 14 14 15 15 15 14 14

3-1, 0-0

Одиграни натпревари

д 1-1

Тим Хелсинки Хонка ВПС Мариехамн ТПС МиПа Јаро КуПС Интер Т. РоПС Лахти Јиваскила ЈК

2-1 (1-0) 3-0 (2-0) 0-3 (0-0) 0-0 0-0

Јиваскила ЈК РоПС 1-0 (0-0) Г - Јаро Г + МиПа 0-3 (0-2) Г - Мариехамн Г - Јаро 3-2 (0-1) Г x Лахти Д + Мариехамн 1-2 (1-0) Г - ТПС Г - Лахти 1-1 (0-1) Д x ВПС Д x ТПС Д КуПС Д Хонка Г КуПС Г Интер Т. Меѓусебни дуели 2013 0-4 2011 3-3, 3-0, 2-1 2009 1-2, 1-1 2007 недела 17:30 ч. Реален тип

Статистика - Финска 1

Финска 1 Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.  12.

Јиваскила ЈК (12) - РоПС (10) Јаро

Хелсинки (1) - Лахти (11)

КуПС + Хелсинки - МиПа + Јаро - Мариехамн - Лахти РоПС Јиваскила ЈК

2013

Хонка (2) - Јаро (7)

МиПа - Јиваскила ЈК + КуПС x Интер Т. - Хелсинки - Хонка Лахти ТПС

0

0 29 14 0 14 14 14 0

гости

сер.


15 ФИНСКА 2

28 јуни 2013

Илвес (5) - Викингит (9) Илвес Д Г Г Д Г Г Д

+ ЈИПО - Хака x Улу x КоТеПе + Кајани Сеинјоен ЈК Хака

2013

1-0 недела

ЈИПО (10) - ПК-35 (6)

Викингит 5-0 (4-0) Г - Кајани 0-3 (0-1) Г - ПК-35 2-2 (1-2) Д + Хака 0-0 Г x Сеинјоен ЈК 2-1 (1-0) Д - Улу Д ОПС Г Улу Меѓусебни дуели

ЈИПО Г Г Д Г Д Г Д

1-2 (0-1) 1-2 (1-0) 1-0 (0-0) 2-2 (1-0) 0-2 (0-2)

- Илвес + Кајани - Сеинјоен ЈК - ОПС - КоТеПе Улу Викингит

2013 17:30 ч.

1

Реален тип

0-1 недела

Кајани (8) - Сеинјоен ЈК (1)

ПК-35

Д - Илвес Г x Хака Д + Викингит Д x Улу Г x КоТеПе Д Кајани Г ОПС Меѓусебни дуели 2012 3-4, 3-1, 1-5 2011 1-0, 0-1 2010 17:30 ч. Реален тип 0-5 (0-4) 1-0 0-2 (0-1) 0-2 (0-1) 0-1 (0-1)

1-3 (0-1) 1-1 (1-0) 2-1 (0-1) 1-1 0-0

0-2, 0-1

Д Г Д Д Г Г Д

Кајани + Викингит x ОПС - ЈИПО - Илвес - Хака ПК-35 КоТеПе

2013

2

0-2 недела

Сеинјоен ЈК 2-1 (1-0) Г + Викингит 3-3 Д + КоТеПе 0-1 (0-0) Г x Хака 1-2 (0-1) Г + ЈИПО 0-1 (0-0) Д x Викингит Д Илвес Д Улу Меѓусебни дуели 17:30 ч.

Реален тип

КоТеПе (3) - Улу (4) Улу Г x ОПС Д x Илвес Г x ПК-35 Д - Хака Г + Викингит Д ЈИПО Д Викингит Меѓусебни дуели 2013 3-3 2012 2-2, 0-1, 1-4 2011 1-3, 2-0 2009 понеделник 17:30 ч. Реален тип

Г Д Г Д Г Г Г

2-1 2-0 0-0 2-0 (1-0) 2-2 (0-1)

2

КоТеПе - Сеинјоен ЈК + ОПС x Илвес x ПК-35 + ЈИПО Хака Кајани

0-2 (0-1) 4-2 0-0 0-0 1-0 (1-0)

0-0 2-2 (2-1) 1-1 0-1 2-0 (2-0)

0-1, 0-1

ГГ

ОПС (7) - Хака (2)

2013 1-3 понеделник

Хака Д + Илвес Д x Сеинјоен ЈК Г - Викингит Г + Улу Д + Кајани Д КоТеПе Г Илвес Меѓусебни дуели 0-2 (0-2) 0-0 3-3 2-4 (1-1) 2-0 (1-0)

17:30 ч.

3-0 (1-0) 0-0 0-1 (0-0) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0)

Статистика - Финска 2 Одиграни натпревари

50

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

121

0-1 гол

19 (38,00%)

Просек гол по натпревар

2,42

0-2 голови

29 (58,00%)

Победа на домаќини

22 (44,00%)

3+ голови

21 (42,00%)

Нерешено

15 (30,00%)

4-6 голови

13 (26,00%)

Победа на гости

13 (26,00%)

7+ голови

0 (0,00%)

2

Реален тип

Дополнителна статистика

Финска 2 

 

Тим 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Сеинјоен ЈК Хака КоТеПе Улу Илвес ПК-35 ОПС Кајани Викингит ЈИПО

Вкупно 10 11 11 10 9 10 9 10 10 10

7 5 5 4 4 3 3 2 1 1

2 4 4 4 3 3 3 2 3 2

1 2 2 2 2 4 3 6 6 7

19 14 12 14 15 14 12 11 8 2

Дома 8 6 13 13 11 12 14 16 14 14

23 19 19 16 15 12 12 8 6 5

5 6 5 5 3 5 5 5 6 5

4 4 4 2 1 2 2 2 1 0

1 2 1 2 1 1 3 1 2 1

0 0 0 1 1 2 0 2 3 4

10 11 7 10 7 11 6 6 4 0

Гости 3 13 5 3 1 1 9 5 10 2 14 5 1 2 2 3 4 5 2 13 6 1 3 2 5 11 6 9 8 5 2 2 1 4 4 8 4 4 6 3 2 1 8 7 11 8 7 5 1 2 2 3 4 5 3 9 4 1 0 3 6 11 3 6 7 5 0 1 4 5 10 1 7 5 4 0 1 3 4 7 1 5 1 5 1 1 3 2 9 4

статистиката е изразена во проценти [%] дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 40 40 20 40 20 40 40 60 20 20 100 60 20 40 40 60 40 60 2.00 0.60

дал 1.80

при. 1.00

=1

50 20 33 60 33 20 50 20 17 20 50 20 50 20 33 20 17 20 1.83

0.33

0.60

0.80

+2

20 17 20 50 20 50 20 33 20 33 20 17 20 17 20 33 20 17 1.40

0.40

0.83

1.83

+1

40 40 80 60 80 40 80 20 60 0 80 20 40 0 80 20 80 0

2.00

1.80

0.80

0.80

+1

33 50 67 33 67 17 67 67 67 33 67 50 67 50 33 50 33 50 2.33

1.33

1.33

1.17

+1

20 20 20 40 40 0 80 20 60 0 60 0 40 0 80 40 60 20 2.20

1.60

0.60

0.80

=2

20 0

0 50 20 100 20 75 20 75 40 50 20 50 20 75 20 75 1.20

0.60

1.50

2.75

+1

40 0 40 20 20 40 60 40 20 40 40 40 20 20 60 40 60 40 1.20

1.20

1.00

2.00

-3

0

0 50 0 33 0 17 75 0 25 0 25 0 25 50 75 17 75 0.67

1.17

1.00

1.75

-1

0

0 60 20 0 20 0 20 0 20 0

1.00

0.40

1.80

-3

г 2-2

ОПС - Сеинјоен ЈК x Улу x Кајани - КоТеПе + ЈИПО Викингит ПК-35

д 1-1

Г Д Д Г Д Г Д

0

0

0

0 20 0

0

0.00

гости

сер.


16 ШВЕДСКА 1

28 јуни 2013

Елфсборг (4) - Сиријанска (16) Г Д Г Д Г Д Д

Елфсборг - Хелсингборг + Бромапојкарна + Хекен x Јефле - Малме Атвидаберг Халмштад

2012

1-0, 4-1 недела

Сиријанска Г x Бромапојкарна Д - Хекен Д x Јефле Д - Малме Г - Атвидаберг Д Халмштад Д АИК Меѓусебни дуели 2011 2-0, 2-1 15:05 ч. Реален тип 1-2 (1-2) 6-0 (3-0) 1-0 (1-0) 0-0 1-2 (0-1)

Ѓургарден (12) - Естерс (13) 1-1 (1-0) 0-3 (0-0) 2-2 (0-2) 2-3 (0-1) 0-1 (0-0)

Д Г Д Г Г Г Д

Ѓургарден + Халмштад x АИК + Калмар x Гетеборг x Јефле Мјелби Норчепинг

2006

1

2-0, 3-0 недела

Атвидаберг (6) - Бромапојкарна (14)

Естерс Д - АИК Г - Калмар Д + Гетеборг Г x Јефле Д - Норчепинг Г Мјелби Г Хелсингборг Меѓусебни дуели 2003 5-2, 4-0 2000 1-0, 3-2 17:30 ч. Реален тип 1-0 (0-0) 1-1 (0-1) 1-0 (1-0) 0-0 1-1 (0-0)

2-3 (1-2) 1-3 (0-2) 2-0 0-0 0-2 (0-2)

1

Бромапојкарна Д x Сиријанска 1-1 (0-1) Г - Елфсборг 0-6 (0-3) Д - Малме 1-3 (0-1) Д x Халмштад 1-1 (0-1) Г - АИК 0-4 (0-1) Д Калмар Д Гетеборг Меѓусебни дуели 2011 2-2, 2-1 2010 2-0, 4-1 2008 0-2, 1-0 2006 2-4, 1-0 понеделник 19 ч. Реален тип 1

Г Д Г Г Д Г Г

Атвидаберг - Норчепинг + Мјелби - Хелсингборг + Хекен + Сиријанска Елфсборг Малме

1-2 3-0 (2-0) 0-3 (0-2) 2-0 (0-0) 1-0 (0-0)

АИК (7) - Мјелби (8) Мјелби Д x Малме Г - Атвидаберг Д + Халмштад Д - Калмар Г - Гетеборг Д Естерс Д Ѓургарден Меѓусебни дуели 2012 1-0, 0-0 2011 2-0, 3-0 2010 0-0, 0-0 2005 понеделник 19 ч. Реален тип

Г Г Д Г Д Д Г

АИК - Калмар + Естерс x Ѓургарден + Норчепинг + Бромапојкарна Хекен Сиријанска

1-2 (0-1) 3-2 (2-1) 1-1 (1-0) 1-0 (1-0) 4-0 (1-0)

2-2 0-3 (0-2) 5-1 (1-1) 0-2 (0-0) 2-4 (1-3)

3-1, 1-1

НГ

Статистика - Шведска 1 Одиграни натпревари

105

Победа на домаќини

45 (42,86%)

2+ прво полувреме

/

3+ голови

49 (46,67%)

Постигнати голови

277

Нерешено

31 (29,52%)

0-1 гол

26 (24,76%)

4-6 голови

29 (27,62%)

Просек гол по натпревар

2,64

Победа на гости

29 (27,62%)

0-2 голови

56 (53,33%)

7+ голови

0 (0,00%)

Дополнителна статистика

Шведска 1 Q 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.  14.  15.  16.

Гетеборг Хелсингборг малме Елфсборг Калмар Атвидаберг АИК Мјелби Норчепинг Хекен Јефле Ѓургарден Естерс Бромапојкарна Халмштад Сиријанска

14 12 13 13 14 13 12 13 14 13 14 13 13 13 13 13

8 8 7 6 5 6 5 6 5 5 2 3 3 2 1 2

4 3 5 5 6 2 4 1 3 2 7 4 3 4 6 3

2 1 1 2 3 5 3 6 6 6 5 6 7 7 6 8

21 29 23 22 17 16 20 25 20 16 14 9 12 13 10 10

Дома 11 8 14 11 12 12 14 22 22 19 21 23 18 28 20 22

28 27 26 23 21 20 19 19 18 17 13 13 12 10 9 9

7 6 6 6 7 6 6 7 7 7 7 6 7 7 6 7

5 5 3 3 2 4 2 4 3 3 2 3 2 2 1 1

2 0 3 3 5 0 3 1 0 1 4 1 1 3 3 1

0 1 0 0 0 2 1 2 4 3 1 2 4 2 2 5

12 19 8 12 9 12 11 17 11 9 7 6 8 10 4 7

Гости 3 4 4 3 6 6 6 10 13 8 5 7 10 10 6 14

17 15 12 12 11 12 9 13 9 10 10 10 7 9 6 4

7 6 7 7 7 7 6 6 7 6 7 7 6 6 7 6

3 3 4 3 3 2 3 2 2 2 0 0 1 0 0 1

2 3 2 2 1 2 1 0 3 1 3 3 2 1 3 2

2 0 1 2 3 3 2 4 2 3 4 4 3 5 4 3

9 10 15 10 8 4 9 8 9 7 7 3 4 3 6 3

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 71 29 29 14 14 29 14 57 14 14 57 43 57 29 29 57 14 43 1.71 0.43

дал 1.29

при. 1.14

8 4 10 8 6 6 8 12 9 11 16 16 8 18 14 8

11 12 14 11 10 8 10 6 9 7 3 3 5 1 3 5

+2

83 33 67 0 83 17 100 17 33 17 83 33 50 33 50 67 50 17 3.17

0.67

1.67

0.67

=1

50 29 17 14 0 29 17 71 0 71 33 71 33 43 67 86 17 71 1.33

0.67

2.14

1.43

+3

17 14 17 43 33 43 50 57 33 14 67 29 33 14 33 86 33 57 2.00

0.50

1.43

1.14

-1

29 14 0 29 14 0 43 29 29 0 43 43 43 14 71 29 43 14 1.29

0.86

1.14

0.86

=1

33 0 17 29 50 29 67 29 33 0 33 14 33 0 50 14 50 14 2.00

1.00

0.57

0.86

+2

17 33 0 33 33 17 50 67 50 33 50 50 50 17 50 67 33 67 1.83

1.00

1.50

1.33

+2

14 17 29 67 43 67 71 83 57 17 57 33 57 50 71 50 71 50 2.43

1.43

1.33

2.00

-2

29 14 29 43 43 29 86 43 29 29 43 43 43 0 86 71 86 43 1.57

1.86

1.29

1.29

+1

14 17 29 0 43 17 43 50 29 33 43 50 29 33 14 17 14 17 1.29

1.14

1.17

1.83

+1

0

0 43 14 71 0 57 14 29 0 14 57 71 14 71 1.00

0.71

1.00

2.29

=6

17 0 33 14 17 43 33 43 17 29 17 0 17 0 33 43 17 14 1.00

1.17

0.43

2.29

=2

14 0 29 0 43 33 29 33 29 33 43 17 29 17 43 33 29 33 1.14

1.43

0.67

1.33

-1

14 0 14 17 14 33 43 50 43 50 29 17 14 0 71 33 43 17 1.43

1.43

0.50

3.00

-1

0

0 17 14 17 29 17 29 0 29 0 14 0 14 50 57 17 29 0.67

1.00

0.86

2.00

-1

14 0 14 17 29 17 71 17 43 17 43 0 14 0 43 33 43 17 1.00

2.00

0.50

1.33

-2

г 2-2

Вкупно

д 1-1

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

0

0

0

гости

сер.


17 ШВЕДСКА 2

28 јуни 2013

Дегерфорс (8) - Асириска (4) Д Г Д Д Г Г Г

Енгелхолм (11) - Фалкенберг (2)

Дегерфорс + Естерсундс x Ергрите + Јунгскиле - Хамарби + Фалкенберг Браге Вернаму

2012

4-2, 0-0 петок

Асириска 1-0 (0-0) Д - Ландскрона 0-3 (0-1) 2-2 (1-0) Г - ГАИС 0-1 3-1 Д + Јенкепингс Седра 1-0 (1-0) 0-1 (0-0) Г + Сундсвал 4-2 4-2 (0-1) Д + Варберг 3-0 (1-0) Д Енгелхолм Г Енгелхолм Меѓусебни дуели 2011 1-1, 2-3 2010 2-5, 2-1 2008 0-1, 1-1 19:20 ч. Реален тип 3+

Г Д Г Д Г Г Д

2012

Д Г Г Д Г Г Д

Д Г Д Г Д Д Г

Фалкенберг 2-2 (1-2) Д + ГАИС 4-1 (1-0) 4-1 Г + Јенкепингс Седра 4-2 (2-0) 2-1 Д - Сундсвал 1-2 1-2 Г + Варберг 4-0 (2-0) 1-1 (1-0) Д - Дегерфорс 2-4 (1-0) Д Естерсундс Г Естерсундс Меѓусебни дуели 2011 3-2, 0-1 2010 1-3, 1-1 2009 2-0, 4-0 16 ч. Реален тип ГГ

2-2, 1-3 сабота

Естерсундс (10) - Хамарби (6) Естерсундс 2-2 (2-1) x Енгелхолм 0-2 (0-2) - Еребро 1-2 - Ергрите 2-1 + Јунгскиле 1-0 (1-0) + Вернаму Фалкенберг Фалкенберг сабота 16 ч.

Сундсвал (3) - Ландскрона (9)

Енгелхолм x Естерсундс + Ергрите + Јунгскиле - Вернаму x Хамарби Асириска Асириска

Г Д Г Д Г Д Г

2011

Ландскрона 1-0 Г + Асириска 3-0 (1-0) 1-0 Д + Браге 4-1 2-1 Д - Еребро 1-2 (0-0) 2-4 (1-3) Г - ГАИС 0-3 2-1 (2-0) Д + Јенкепингс Седра 2-0 (0-0) Д Варберг Г Варберг Меѓусебни дуели 2010 1-2, 0-0 2009 2-5, 0-1 2007 1-1, 2-0 16 ч. Реален тип 1

2-0, 2-1 сабота

Браге

0-1 0-1 2-2 1-0 (0-0) 1-1 (0-1)

Дегерфорс Д + Естерсундс 1-0 (0-0) Г x Ергрите 2-2 (1-0) Д + Јунгскиле 3-1 Д - Хамарби 0-1 (0-0) Г + Фалкенберг 4-2 (0-1) Г Вернаму Д Браге Меѓусебни дуели 2012 1-1, 2-3 2011 1-1, 0-5 2010 0-1, 1-1 2009 2-0, 0-2 четврток 19 ч. Реален тип 2

Д Г Д Г Д Г Д

Х

- Еребро - Ландскрона - ГАИС - Јенкепингс Седра - Сундсвал Дегерфорс Енгелхолм

0-1 1-4 0-4 (0-1) 0-4 1-2 (0-2)

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Еребро Фалкенберг Сундсвал Асириска ГАИС Хамарби Јунгскиле Дегерфорс Ландскрона Естерсундс Енгелхолм Јенкепингс Седра Варберг Ергрите Вернаму Браге

10 8 8 7 7 5 6 5 5 4 3 4 4 3 3 1

ГАИС - Фалкенберг + Асириска + Браге + Ландскрона x Еребро Сундсвал Сундсвал Реален тип

Одиграни натпревари

105

2+ прво полувреме

/

Постигнати голови

272

0-1 гол

31 (29,52%)

Просек гол по натпревар

2,59

0-2 голови

50 (47,62%)

Победа на домаќини

50 (47,62%)

3+ голови

55 (52,38%)

Нерешено

22 (20,95%)

4-6 голови

28 (26,67%)

Победа на гости

33 (31,43%)

7+ голови

0 (0,00%)

1-4 (0-1) 1-0 4-0 3-0 1-1 (1-1)

2

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

3 2 2 3 2 4 1 3 3 4 5 2 1 4 3 2

1 3 3 3 4 4 7 4 5 5 5 7 8 7 7 10

23 25 20 22 20 11 15 18 17 18 18 15 20 12 10 8

7 16 13 11 15 9 15 17 17 18 19 20 29 24 17 25

33 26 26 24 23 19 19 18 18 16 14 14 13 13 12 5

8 7 6 7 7 7 7 5 8 6 6 6 6 7 5 7

8 4 3 5 4 3 4 4 4 2 1 2 3 2 1 0

0 1 1 1 1 3 1 0 2 3 2 2 0 3 0 2

0 2 2 1 2 1 2 1 2 1 3 2 3 2 4 5

16 13 9 15 10 8 8 9 12 13 8 10 11 6 3 3

Гости 1 10 8 5 6 6 3 5 8 9 10 9 13 7 6 12

24 13 10 16 13 12 13 12 14 9 5 8 9 9 3 2

6 6 7 6 6 6 7 7 5 7 7 7 7 7 8 6

2 4 5 2 3 2 2 1 1 2 2 2 1 1 2 1

3 1 1 2 1 1 0 3 1 1 3 0 1 1 3 0

1 1 1 2 2 3 5 3 3 4 2 5 5 5 3 5

7 12 11 7 10 3 7 9 5 5 10 5 9 6 7 5

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 50 0 38 33 38 33 25 33 13 0 75 17 25 0 13 83 13 33 2.00 0.13

дал 1.17

при. 1.00

6 6 5 6 9 3 12 12 9 9 9 11 16 17 11 13

9 13 16 8 10 7 6 6 4 7 9 6 4 4 9 3

29 50 43 0 29 50 71 50 29 50 57 50 57 50 86 33 71 33 1.86

1.43

2.00

1.00

-1

50 57 50 43 33 43 67 57 33 14 50 57 50 29 33 29 33 29 1.50

1.33

1.57

0.71

+1

57 17 29 50 29 33 71 17 14 17 57 17 57 17 29 50 14 17 2.14

0.71

1.17

1.00

+3

29 33 14 33 29 17 43 67 29 50 29 33 29 17 43 67 29 50 1.43

0.86

1.67

1.50

=1

43 0 57 33 29 0 29 0 14 0 29 17 14 0 57 0 29 0

1.14

0.86

0.50

0.50

=1

29 14 29 57 14 57 29 71 0 29 29 14 14 0 14 71 14 71 1.14

0.43

1.00

1.71

-1

20 0

0 20 14 60 57 40 57 60 43 40 14 60 57 60 57 1.80

1.00

1.29

1.71

+1

25 20 25 20 38 20 50 80 25 20 50 40 25 20 50 20 50 20 1.50

1.00

1.00

1.80

+1

33 29 67 43 100 29 83 43 67 14 67 14 17 14 83 29 67 29 2.17

1.50

0.71

1.29

+2

17 29 17 43 33 43 50 57 33 29 33 43 33 29 67 71 50 57 1.33

1.67

1.43

1.29

=1

17 0 17 14 33 14 67 43 50 14 67 14 33 0 50 14 50 14 1.67

1.50

0.71

1.57

-1

33 14 33 14 83 29 100 86 67 57 50 43 33 14 67 71 67 71 1.83

2.17

1.29

2.29

-2

14 14 14 43 0 57 29 57 14 43 29 14 14 14 43 43 29 43 0.86

1.00

0.86

2.43

-1

0

0 60 50 20 50 40 50 0

1.20

0.88

1.38

-1

0

0 29 33 29 50 43 67 14 33 0 17 0

1.71

0.83

2.17

-5

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно 14 13 13 13 13 13 14 12 13 13 13 13 13 14 13 13

Г Д Г Д Д Г Д

Статистика - Шведска 2

Шведска 2    

Г Д Г Д Г Д Д

Јенкепингс Седра 1-0 (0-0) + Хамарби 2-4 (0-2) - Фалкенберг 0-1 (0-1) - Асириска 4-0 + Браге 0-2 (0-0) - Ландскрона Еребро Сундсвал сабота 16 ч.

Браге (16) - Дегерфорс (8)

Хамарби - Јенкепингс Седра - Сундсвал x Варберг + Дегерфорс x Енгелхолм Ергрите Ергрите Реален тип

Тим

Јенкепингс Седра (12) - ГАИС (5)

Сундсвал + Вернаму + Хамарби + Фалкенберг - Асириска + Браге ГАИС ГАИС

0

0 20 25 20 25 40 63 40 38 0.60 0 43 50 29 50 0.43

гости

сер. +1

Sport Manija - 104 WEB  
Sport Manija - 104 WEB  

Фудбалска статистика, форма, табели, распоред на натпревари, претходни средби.

Advertisement