Page 1

интернет издание - 7 октомври 2011 г.

2

АНГЛИЈА ЛИГА 1

14

ИРСКА ДИВИЗИЈА 1

3

АНГЛИЈА ЛИГА 2

15

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2012

4

АНГЛИЈА КОНФЕРЕНЦИЈА

19

РЕПРЕЗЕНТАЦИИ ДО 21 ГОД. - ЕВРО 2013

6

АРГЕНТИНА 2

22

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА КУП НА АФРИКА 2012

7

БЕЛГИЈА 2

24

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА СП 2012 - ЈУЖНА АМЕРИКА

8

БРАЗИЛ 1

25

МЕКСИКО

10

БРАЗИЛ 2

26

САД МЛС

11

ВЕЛС

27

СЕВЕРНА ИРСКА / ФИНСКА 1

12

ИТАЛИЈА СЕРИЈА Б

28

ФРАНЦИЈА НАЦИОНАЛ

13

ИРСКА ПРЕМИЕР

30

ШПАНИЈА СЕГУНДА

ВЕЌЕ НЕМА УСЛОВИ

ü

ИГРАЈ ШТО САКАШ, БЕЗ ОГРАНИЧУВАЊА Oслободувањето од ограничувањата важи за сите игри освен за игрите „Паѓаат повеќе голови“, „Голови во лига“, „Победник“ и игрите од „Специјален сингл“.

7 октомври 2011 год.

www.sportlife.com.mk

1


АНГЛИЈА ЛИГА 1 Чарлтон – Транмер

Хадерсфилд (5) - Стивенејџ (14)

1

Убедливиот Чарлтон и понатаму не знае за пораз. Во дербито минатото коло, без проблеми на гости го совлада Шефилд јунајтед, па сега пред своја публика оди на уште една победа. Противник му е Транмер, тим со кого секогаш имал проблеми, ретко кога го победувал, но и никогаш не загубил од него. Работите сезонава се на страната на Чарлтон. Транмер не е убедлив како минатите сезони кога се бореше за висок пласман, па затоа малку е веројатно дека ќе може да го повтори резултатот од лани и да остане непоразен.

Хадерсфилд Д + Транмер Г + Шефилд јун. Г x Милтон Кејнс Д x Лејтон Г + Брентфорд Г Ексетер Д Престон сабота

НАШ ПРЕДЛОГ Колчестер (11) - Јеовил (21)

Колчестер Д x Лејтон Г x Брентфорд Г - Шефилд јун. Д + Валсал Г + Честерфилд Г Рочдејл Г Шефилд вензди Меѓусебни дуели 10/11 2-4, 0-0 09/10 сабота

08/09 2-0, 1-0 Реален тип

05/06

Бурнемаут Д - Честерфилд Г + Лејтон Г + Ексетер Д - Хартлпул Г x Транмер Г Милтон Кејнс Д Бјури Меѓусебни дуели 10/11 1-2, 0-0 09/10 сабота

3-4 (1-1) 1-0 (1-0) 2-3 (2-1) 1-2 (1-1) 1-3 (1-1)

0-0, 3-2

1

Бјури (18) - Ексетер (23) Бјури Д - Рочдејл Г - Честерфилд Г - Хартлпул Д x Милтон Кејнс Г + Јеовил Г Лејтон Г Бурнемаут Меѓусебни дуели 10/11 2-0 (Kуп) 08/09 сабота

0-0, 0-1 16 ч.

07/08 1-0 (Куп) Реален тип

02/03

Шефилд вензди Д + Милтон Кејнс Г - Стивенејџ Г + Јеовил Д + Ексетер Г + Хартлпул Г Шефилд јун. Д Колчестер Меѓусебни дуели 04/05 3-1, 2-2 03/04 сабота

0-2 (0-1) 1-1 (1-1) 0-2 (0-1) 0-3 (0-2) 2-0 (1-0)

2-1, 1-0

X

Карлајл (10) - Брентфорд (9) Карлајл Д - Хартлпул Г + Транмер Г - Честерфилд Д + Стивенејџ Г x Валсал Г Јеовил Г Чарлтон Меѓусебни дуели 10/11 1-2, 2-0 09/10 сабота

1-3, 1-3 16 ч.

06/07 0-0, 2-0 Реален тип

Рочдејл 0-3 (0-1) Г + Бјури 3-1 (1-1) Д + Сканторп 2-0 (1-0) Д - Чарлтон 1-2 (1-1) Г - Нотс каунти 0-0 (0-0) Д + Вајкомб Д Колчестер Г Ексетер 0-0, 0-4 16 ч.

3-1 (0-0) 1-5 (0-4) 3-2 (1-2) 3-0 (2-0) 1-0 (1-0)

1-3, 0-0 16 ч.

Престон Д + Јеовил Г + Брентфорд Д + Транмер Г + Вајкомб Г - Лејтон Г Валсал Г Хадерсфилд Меѓусебни дуели 10/11 3-1, 0-1 09/10 сабота

1-0 (1-0) 1-1 (0-0) 1-3 (1-2) 2-0 (1-0) 0-4 (0-1)

97/98

1-2, 1-0

2-3

4-3 (1-1) 3-1 (2-1) 2-1 (1-0) 4-3 (2-3) 1-2 (1-2)

2-1, 0-1 16 ч.

08/09 4-0, 1-1 Реален тип

   

1. Чарлтон 2. Милтон Кејнс 3. Престон 4. Шефилд вензди 5. Хадерсфилд 6. Шефилд јун. 7. Хартлпул 8. Нотс каунти 9. Брентфорд 10. Карлајл 11. Колчестер 12. Транмер 13. Олдам 14. Стивенејџ 15. Сканторп 16. Честерфилд 17. Рочдејл 18. Бјури 19. Валсал 20. Бурнемаут 21. Јеовил 22. Вајкомб 23. Ексетер 24. Лејтон

2

Вкупно 11 11 10 11 11 11 10 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11

8 6 7 7 5 6 5 6 6 5 4 4 4 3 2 3 3 3 2 3 2 2 2 1

3 4 1 1 6 2 4 1 1 2 4 3 2 4 6 2 2 2 4 1 2 2 2 3

0 1 2 3 0 3 1 4 4 4 3 4 5 4 3 6 6 6 5 7 7 7 7 7

4-2 (3-1) 1-0 (0-0) 2-3 (0-2) 0-2 (0-1) 2-1 (1-1)

1-1, 3-3

0-2

Честерфилд Г + Бурнемаут Д + Бјури Д + Карлајл Г - Чарлтон Д - Колчестер Д Нотс каунти Д Хартлпул

23 9 27 21 10 22 22 15 22 20 16 22 22 9 21 17 10 20 17 9 19 18 14 19 15 13 19 13 16 17 16 15 16 11 10 15 12 17 14 17 14 13 15 16 12 13 17 11 14 21 11 11 19 11 11 13 10 11 19 10 12 18 8 10 18 8 6 16 8 9 22 6

1

Шефилд јун. Г x Сканторп Д - Хадерсфилд Д + Колчестер Г - Вајкомб Д - Чарлтон Д Шефилд вензди Г Лејтон 08/09 0-1, 1-1 Реален тип

Дома 5 6 5 5 5 6 5 5 6 5 5 6 5 6 5 6 6 5 6 5 6 5 6 6

3 3 4 5 3 4 2 4 2 2 2 2 1 2 1 2 2 1 1 1 2 1 2 1

2 3 0 0 2 0 2 0 1 0 2 3 2 2 3 2 2 1 3 0 0 1 1 0

0 0 1 0 0 2 1 1 3 3 1 1 2 2 1 2 2 3 2 4 4 3 3 5

08/09

11 4 11 14 6 12 11 8 12 13 4 15 11 5 11 12 7 12 6 2 8 11 6 12 9 10 7 5 9 6 7 5 8 5 3 9 4 6 5 12 9 8 6 6 6 6 5 8 8 9 8 5 9 4 5 6 6 4 10 3 7 9 6 5 8 4 6 8 7 6 13 3

Гости 6 5 5 6 6 5 5 6 5 6 6 5 6 5 6 5 5 6 5 6 5 6 5 5

5 3 3 2 2 2 3 2 4 3 2 2 3 1 1 1 1 2 1 2 0 1 0 0

1 1 1 1 4 2 2 1 0 2 2 0 0 2 3 0 0 1 1 1 2 1 1 3

0 1 1 3 0 1 0 3 1 1 2 3 3 2 2 4 4 3 3 3 3 4 4 2

12 5 16 7 4 10 11 7 10 7 12 7 11 4 10 5 3 8 11 7 11 7 8 7 6 3 12 8 7 11 9 10 8 6 7 6 8 11 9 5 5 5 9 10 6 7 12 3 6 12 3 6 10 7 6 7 4 7 9 7 5 9 2 5 10 4 0 8 1 3 9 3

1-1, 4-0 16 ч.

0-2 (0-1) 1-2 (0-2) 2-0 (1-0) 1-2 (0-1) 0-0 (0-0)

1

Реален тип

Сканторп Д x Шефилд јун. Г - Рочдејл Г x Валсал Д + Јеовил Г + Стивенејџ Г Брентфорд Г Милтон Кејнс Меѓусебни дуели 08/09 2-1, 2-2 06/07 сабота

Лејтон 1-1 (1-0) Г x Колчестер 0-1 (0-0) Д - Бурнемаут 2-2 (0-1) Д - Олдам 2-1 (1-1) Г x Хадерсфилд 2-1 (1-0) Д + Престон Д Бјури Д Шефилд јун. 2-2, 3-1 16 ч.

1-1 (0-1) 1-3 (1-1) 1-3 (1-0) 2-2 (0-1) 2-1 (2-1)

ГГ

Реален тип

Вајкомб (22) - Валсал (19)

3-0 (1-0) 1-0 (0-0) 4-1 (2-1) 1-3 (0-2) 0-1 (0-1)

Реален тип

дома

     

02/03

Транмер 2-0 (1-0) Г - Хадерсфилд 3-2 (2-0) Д - Карлајл 3-1 (2-0) Д + Вајкомб 1-1 (0-1) Г - Престон 2-0 (0-0) Д x Бурнемаут Д Олдам Д Валсал

Сканторп (15) - Лејтон (24)

Вајкомб Г - Јеовил Г - Транмер Д + Шефилд јун. Д - Престон Г - Рочдејл Г Хартлпул Г Олдам Меѓусебни дуели 09/10 1-2, 2-3 00/01 сабота

Валсал 0-1 (0-1) Г - Нотс каунти 0-2 (0-1) Д - Олдам 1-0 (1-0) Д x Сканторп 3-4 (3-2) Г - Колчестер 1-2 (1-1) Д x Карлајл Д Престон Г Транмер 1-5, 3-1 16 ч.

98/99 2-2, 1-2 Реален тип

97/98

1-2 (0-1) 0-1 (0-1) 2-2 (1-0) 0-1 (0-1) 1-1 (1-0)

1-0, 4-2

3+

Нотс каунти (8) - Хартлпул (7) 1-1 (0-1) 0-3 (0-3) 3-0 (2-0) 0-1 (0-1) 0-2 (0-0)

0-0, 0-1

НГ

Нотс каунти 2-1 (1-0) Д + Валсал 1-1 (1-1) Г x Ексетер 2-0 (1-0) Г + Стивенејџ 2-0 (1-0) Д + Рочдејл 0-3 (0-1) Г - Милтон Кејнс Г Честерфилд Д Брентфорд Меѓусебни дуели 10/11 1-1, 3-0 03/04 0-4, 1-0 недела 17:30 ч.

Голови

Англија Лига 1 Тим

3+

Престон (3) - Шефилд јун. (6)

Брентфорд Г + Вајкомб Д x Колчестер Д - Престон Г + Олдам Д - Хадерсфилд Д Сканторп Г Нотс каунти

1-2 (0-2) 2-1 (2-0) 1-4 (1-2) 1-0 (1-0) 1-1 (0-1)

1-1 (1-1) 5-1 (4-0) 0-2 (0-1) 0-1 (0-1) 1-2 (0-1)

Шефилд вензди (4) - Честерфилд (16)

Ексетер Г - Чарлтон Д x Нотс каунти Д - Бурнемаут Г - Шефилд вензди Д + Олдам Д Хадерсфилд Д Рочдејл

2-4 (1-3) 0-1 (0-0) 0-3 (0-1) 0-0 (0-0) 3-1 (1-1)

16 ч.

Чарлтон (1) - Транмер (12) Чарлтон Д + Ексетер Г + Рочдејл Д + Честерфилд Г x Милтон Кејнс Г + Шефилд јун. Г Стивенејџ Д Карлајл Меѓусебни дуели 10/11 1-1, 1-1 09/10 сабота

Бурнемаут (20) - Рочдејл (17)

Јеовил 1-1 (1-0) Г - Престон 1-1 (0-0) Д + Вајкомб 0-3 (0-2) Д - Шефилд вензди 1-0 (1-0) Г - Сканторп 1-0 (1-0) Д - Бјури Д Карлајл Г Стивенејџ 1-0, 2-1 16 ч.

2-0 (1-0) 3-0 (3-0) 1-1 (1-0) 2-2 (1-0) 4-0 (1-0)

Стивенејџ Г x Олдам Д + Шефилд вензди Д - Нотс каунти Г - Карлајл Д - Сканторп Д Чарлтон Д Јеовил Реален тип

гости

2-0 (1-0) 2-1 (2-0) 3-0 (1-0) 2-1 (1-1) 0-1 (0-1)

X

Реален тип

Олдам (13) - Милтон Кејнс (2) сер.

дал при. дал при. 2.20 0.80 2.00 0.83 +1 2.33 1.00 1.40 0.80 +1 2.20 1.60 2.20 1.40

Хартлпул Д + Ексетер Г + Карлајл Д + Бјури Г + Бурнемаут Д - Шефилд вензди Д Вајкомб Г Честерфилд

-1

2.60 0.80 1.17 2.00 +3 2.20 1.00 1.83 0.67 +1 2.00 1.17 1.00 0.60

-2

1.20 0.40 2.20 1.40

-1

2.20 1.20 1.17 1.33

-1

1.50 1.67 1.20 0.60

-1

Олдам 1-1 (1-1) Д x Стивенејџ 1-0 (1-0) Г + Валсал 3-1 (0-1) Г + Лејтон 0-2 (0-1) Д - Брентфорд 0-2 (0-1) Г - Ексетер Г Транмер Д Вајкомб Меѓусебни дуели 10/11 1-2, 0-0 09/10 0-0, 2-1 понеделник 20:45 ч.

Милтон Кејнс Г - Шефилд вензди Д x Хадерсфилд Г x Бјури Д x Чарлтон Д + Нотс каунти Д Бурнемаут Д Сканторп 08/09 2-6, 2-0 Реален тип

05/06

1-3 (0-0) 1-1 (0-1) 0-0 (0-0) 1-1 (1-0) 3-0 (1-0)

1-2, 1-0

2

1.00 1.80 1.33 1.17 =1 1.40 1.00 1.50 1.67 +2 0.83 0.50 1.20 1.40 =1 0.80 1.20 1.33 1.83

-2

2.00 1.50 1.00 1.00

-3

1.20 1.20 1.50 1.67 +2 1.00 0.83 1.40 2.40

-2

1.33 1.50 1.20 2.40 +1

Статистика - Англија Лига 1 Одиграни натпревари

131

Постигнати голови

356

Просек гол по натпревар

2,72

Победа на домаќини

53 (40,46%)

Реми

32 (24,43%)

1.00 1.80 1.00 1.67 +1

Победа на гости

0.83 1.00 1.20 1.40 =1

2+п.п.

/

46 (35,11%) 3+

63 (48,09%)

0.80 2.00 1.17 1.50 =1

0-1 гол

/

4+

36 (27,48%)

1.17 1.50 1.00 1.80

-3

0-2 гола

68 (51,91%)

7+

3 (2,29%)

1.00 1.60 0.83 1.67

-2

1.00 1.33 0.00 1.60 +1 1.00 2.17 0.60 1.80 +1

интернет издание


АНГЛИЈА ЛИГА 2 Нортхемптон (14) - Кроли таун (2) Нортхемптон Д x Торквеј Г + АФЦ Вимблдон Г - Маклсфилд Д + Даг & Ред Г + Барнет Г Порт Вејл Г Брадфорд сабота

Гилингам (9) - Порт Вејл (7)

Кроли таун 0-0 (0-0) Г - Моркомб 3-0 (1-0) Д - Свиндон 1-3 (1-1) Д + Брадфорд 2-1 (1-0) Г + Алдершот 2-1 (0-1) Д + Плимут Д Шрусбери Г АФЦ Вимблдон 13:45 ч. Реален тип

Гилингам Д x Акрингтон Г - Саутенд Г + Херфорд Д + Бартон Г - АФЦ Вимблдон Г Торквеј Д Оксфорд Меѓусебни дуели 10/11 3-0, 0-0 08/09 сабота

0-6 (0-2) 0-3 (0-1) 3-1 (0-1) 1-0 (0-0) 2-0 (1-0)

2

Оксфорд (6) - Бристол роверс (15) Оксфорд Д x Бартон Г + Даг & Ред Г + Барнет Д x Акрингтон Г + Херфорд Г Маклсфилд Г Гилингам Меѓусебни дуели 05/06 1-0, 1-1 04/05 сабота

3-2, 0-2 16 ч.

03/04 1-1, 0-0 Реален тип

Алдершот Д x АФЦ Вимблдон Г + Херфорд Г + Бристол роверс Д - Кроли таун Г - Акрингтон Г Барнет Г Даг & Ред Меѓусебни дуели 10/11 0-0, 0-2 09/10 сабота

2-2 (1-0) 1-0 (1-0) 0-1 (0-1) 3-2 (1-0) 1-3 (0-2)

02/03

0-1, 2-0

1

Ротерам (8) - Бартон (11) Ротерам Д + Даг & Ред Г x Акрингтон Г x Торквеј Д - Саутенд Г - Порт Вејл Г Бристол роверс Д Шрусбери Меѓусебни дуели 10/11 4-2, 3-3 09/10 сабота

3-1 (3-1) 1-1 (1-0) 3-3 (3-2) 0-4 (0-1) 0-2 (0-2)

1-0, 2-2 16 ч.

1-1 (0-1) 2-0 (1-0) 1-0 (1-0) 0-1 (0-0) 2-3 (2-1)

1-1, 0-0 16 ч.

Плимут Д - Порт Вејл Г - Барнет Г - Саутенд Д + Маклсфилд Г - Кроли таун Г Даг & Ред Д Свиндон сабота

2-2 (0-1) 1-0 (1-0) 2-0 (1-0) 1-3 (1-1) 2-2 (2-2)

Маклсфилд Г - Челтенам Д x Моркомб Д + Нортхемптон Г - Плимут Д + Свиндон Д Оксфорд Г Кру

0-2 (0-1) 0-2 (0-1) 0-2 (0-0) 2-0 (1-0) 0-2 (0-1)

16 ч.

08/09 1-1, 2-4 Реален тип

Даг & Ред 2-0 (1-0) Г - Ротерам 2-2 (2-1) Д - Оксфорд 1-4 (0-2) Д - Моркомб 0-0 (0-0) Г - Нортхемптон 3-1 (2-0) Д + Кру Д Плимут Д Алдершот

Брадфорд Д x Бристол роверс Г - Порт Вејл Г - Кроли таун Д - АФЦ Вимблдон Г x Бартон Г Херфорд Д Нортхемптон Меѓусебни дуели 10/11 0-3, 0-2 09/10 сабота

1-3 (1-3) 0-1 (0-1) 1-2 (0-0) 1-2 (0-1) 2-1 (0-0)

1

Реален тип

 

1. Саутенд 2. Кроли таун 3. Моркомб 4. АФЦ Вимблдон 5. Шрусбери 6. Оксфорд 7. Порт Вејл 8. Ротерам 9. Гилингам 10. Челтенам 11. Бартон 12. Свиндон 13. Торквеј 14. Нортхемптон 15. Бристол роверс 16. Маклсфилд 17. Алдершот 18. Акрингтон 19. Кру 20. Даг & Ред 21. Барнет 22. Брадфорд 23. Херфорд 24. Плимут

Вкупно 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11 11

7 7 6 6 6 5 5 5 5 5 4 5 3 4 4 4 4 3 4 4 2 1 1 1

1 1 3 2 2 4 3 3 2 2 5 0 6 3 3 2 2 5 1 1 3 4 3 1

3 3 2 3 3 2 3 3 4 4 2 6 2 4 4 5 5 3 6 6 6 6 7 9

7 октомври 2011 год.

18 11 22 21 17 22 22 9 21 20 17 20 15 12 20 14 10 19 24 17 18 21 18 18 19 14 17 16 14 17 16 14 17 17 12 15 16 15 15 14 14 15 14 17 15 14 12 14 10 11 14 11 14 14 13 15 13 9 13 13 12 22 9 15 20 7 4 21 6 5 21 4

0-2

6 6 5 6 5 5 6 5 5 5 6 5 6 5 6 6 5 6 5 6 6 5 6 5

4 5 2 3 4 1 3 3 3 3 3 4 1 1 2 3 1 3 2 2 1 1 1 1

1 0 1 1 1 4 1 1 1 1 3 0 4 2 1 2 1 1 1 1 2 1 0 0

1 1 2 2 0 0 2 1 1 1 0 1 1 2 3 1 3 2 2 3 3 3 5 4

9 3 13 14 5 15 11 5 7 13 11 10 10 3 13 7 5 7 15 11 10 9 7 10 8 3 10 7 3 10 9 5 12 13 4 12 12 11 7 4 6 5 5 7 7 10 3 11 2 4 4 8 8 10 9 7 7 5 7 7 6 9 5 8 9 4 2 16 3 3 9 3

Гости 5 5 6 5 6 6 5 6 6 6 5 6 5 6 5 5 6 5 6 5 5 6 5 6

3 2 4 3 2 4 2 2 2 2 1 1 2 3 2 1 3 0 2 2 1 0 0 0

0 1 2 1 1 0 2 2 1 1 2 0 2 1 2 0 1 4 0 0 1 3 3 1

2 2 0 1 3 2 1 2 3 3 2 5 1 2 1 4 2 1 4 3 3 3 2 5

9 8 9 7 12 7 11 4 14 7 6 10 5 9 7 7 5 12 9 6 8 12 11 8 11 11 7 9 11 7 7 9 5 4 8 3 4 4 8 10 8 10 9 10 8 4 9 3 8 7 10 3 6 4 4 8 6 4 6 6 6 13 4 7 11 3 2 5 3 2 12 1

3+

Свиндон Д + Саутенд Г + Кроли таун Г - Бартон Д + Барнет Г - Маклсфилд Г Акрингтон Г Плимут Меѓусебни дуели 08/09 3-0, 1-1; 2-1 06/07 сабота

Херфорд 2-0 (1-0) Г - Шрусбери 3-0 (1-0) Д - Алдершот 0-2 (0-1) Д - Гилингам 4-0 (3-0) Г x Челтенам 0-2 (0-0) Д - Оксфорд Д Брадфорд Д Барнет 0-0, 1-2 16 ч.

1-3 (0-1) 0-2 (0-1) 1-6 (0-3) 0-0 (0-0) 0-1 (0-1)

01/02 3-2 (Куп) Реален тип

1

Кру (19) - Саутенд (1) 0-0 (0-0) 2-2 (1-2) 3-3 (2-3) 0-2 (0-1) 1-1 (0-0)

2

Реален тип

гости

сер.

дал при. дал при. 1.50 0.50 1.80 1.60 +4 2.33 0.83 1.40 2.40 +3 2.20 1.00 1.83 0.67 =1 2.17 1.83 1.40 1.20 +3 2.00 0.60 0.83 1.50

-1

1.40 1.00 1.17 0.83 +1 2.50 1.83 1.80 1.20 +1 1.80 1.40 2.00 1.83

-2

1.60 0.60 1.83 1.83

-1

1.40 0.60 1.50 1.83 +1 1.50 0.83 1.40 1.80 =1 2.60 0.80 0.67 1.33

Кру Д + Барнет Г - Бартон Г + Акрингтон Д x Порт Вејл Г - Даг & Ред Г АФЦ Вимблдон Д Маклсфилд Меѓусебни дуели 10/11 1-0, 2-0 сабота

Саутенд 3-1 (1-0) Г - Свиндон 0-1 (0-1) Д + Гилингам 2-0 (2-0) Д + Плимут 1-1 (0-0) Г + Ротерам 1-2 (0-0) Д + Шрусбери Д Моркомб Д Торквеј

16 ч.

-1

Шрусбери Д + Херфорд Г - Бристол роверс Г + Порт Вејл Д + Торквеј Г - Саутенд Г Кроли таун Г Ротерам Меѓусебни дуели 10/11 1-1, 2-1 09/10 сабота

Барнет 3-1 (1-0) Г - Кру 0-1 (0-1) Д + Плимут 3-2 (2-1) Д - Оксфорд 2-0 (1-0) Г - Свиндон 0-3 (0-1) Д - Нортхемптон Д Алдершот Г Херфорд 2-0, 2-2 16 ч.

08/09 0-0, 2-2 Реален тип

132

Постигнати голови

360

0.80 1.20 1.67 1.33 +2

Просек гол по натпревар

2,73

0.83 1.17 1.80 2.00

Победа на домаќини

57 (43,18%)

1.67 0.50 0.80 1.80 +1

Реми

31 (23,48%)

0.40 0.80 1.33 1.17

Победа на гости

-1 -2

1.33 1.33 0.60 1.20 +1 -1

0.83 1.17 0.80 1.20 +1 -3

07/08

1-3 (0-1) 2-0 (1-0) 0-2 (0-2) 0-4 (0-3) 1-2 (1-0)

1-4, 1-0

1

Статистика - Англија Лига 2 Одиграни натпревари

1.00 1.50 1.20 2.60

2

Реален тип

2.00 1.83 0.80 0.80 =1

1.80 1.40 0.67 1.33

0-2 (0-1) 1-0 (0-0) 2-0 (0-0) 4-0 (1-0) 3-0 (1-0)

Шрусбери (5) - Барнет (21)

Голови

Дома

1-1 (1-0) 0-3 (0-1) 4-1 (2-0) 2-1 (1-1) 3-1 (3-0)

Свиндон (12) - Херфорд (23) 1-1 (0-0) 1-1 (0-1) 0-2 (0-2) 1-1 (0-1) 3-2 (1-2)

Торквеј 2-2 (0-1) Г x Нортхемптон 2-3 (1-2) Д x Челтенам 1-3 (1-0) Д x Ротерам 1-2 (1-1) Г - Шрусбери 2-2 (2-2) Д x Моркомб Д Гилингам Г Саутенд 2-1, 2-0 16 ч.

АФЦ Вимблдон 6-0 (2-0) Г x Алдершот 1-1 (1-1) Д - Нортхемптон 2-1 (0-0) Д + Челтенам 2-3 (0-1) Г + Брадфорд 1-1 (0-0) Д + Гилингам Д Кру Д Кроли таун 16 ч. Реален тип

0-2

Акрингтон Г x Гилингам Д x Ротерам Д - Кру Г x Оксфорд Д + Алдершот Д Свиндон Д Челтенам Реален тип

дома

Тим

0-2 (0-1) 1-1 (1-1) 3-1 (1-1) 0-2 (0-1) 2-0 (0-0)

Моркомб Д + Кроли таун Г x Маклсфилд Г + Даг & Ред Д - Бристол роверс Г x Торквеј Г Саутенд Г Порт Вејл сабота

Брадфорд (22) - Торквеј (13)

Англија Лига 2       

НАШ ПРЕДЛОГ

Моркомб (3) - АФЦ Вимблдон (4)

ГГ

Реален тип

16 ч.

X

Реален тип

1

По единаесет кола Шрусбери котира високо на табелата и најавува борба за висок пласман. Тоа е една од најдобрите екипи кога игра пред своја публика - досега не е поразена, а само еднаш ремизирала. Игра против Барнет, тим кој во моментов ја има најлошата серија во лигата. Според меѓусебните дуели, во последните четири години Шрусбери на домашен терен само еднаш не успеал да го совлада Барнет, а лани победи со 2-1. Против послабиот противник домаќинот ќе ја продолжи победничката традиција.

Плимут (24) - Акрингтон (18)

Бартон Г x Оксфорд Д + Кру Д + Свиндон Г - Гилингам Д x Брадфорд Д Челтенам Д Бристол роверс

Челтенам (10) - Даг & Ред (20) Челтенам Д + Маклсфилд Г x Торквеј Г - АФЦ Вимблдон Д x Херфорд Г + Бристол роверс Г Бартон Г Акрингтон Меѓусебни дуели 09/10 2-0, 1-1 сабота

3-1, 1-0 16 ч.

2-0 (1-0) 3-2 (2-1) 2-3 (1-2) 1-1 (0-0) 2-0 (2-0)

Алдершот (17) - Маклсфилд (16)

Бристол роверс Г x Брадфорд Д + Шрусбери Д - Алдершот Г + Моркомб Д - Челтенам Д Ротерам Г Бартон

2-2 (1-0) 1-0 (1-0) 2-0 (2-0) 1-1 (1-0) 1-0 (1-0)

Порт Вејл 1-1 (0-0) Г + Плимут 0-1 (0-0) Д + Брадфорд 6-1 (3-0) Д - Шрусбери 3-1 (1-1) Г x Кру 1-3 (0-3) Д + Ротерам Д Нортхемптон Д Моркомб

Шрусбери – Барнет

44 (33,33%)

2+п.п.

/

3+

67 (50,76%)

0-1 гол

/

4+

42 (31,82%)

0-2 гола

65 (49,24%)

7+

1 (0,76%)

1.60 1.80 1.17 1.83 =1 0.33 2.67 0.40 1.00

-1

0.60 1.80 0.33 2.00

-1

www.sportlife.com.mk

3


АНГЛИЈА КОНФЕРЕНЦИЈА Кидерминстер – Лутон

Алфретон (22) - Кетеринг (21)

ГГ

Во еден од најинтересните натпревари во англиската Конференција се среќаваат петтопласираниот Кидерминстер, како домаќин, и шестиот Лутон. Кидерминстер има цел конечно да го совлада овој противник, по четири порази по ред. Лани двапати ремизира со Лутон, па се надева дека оваа сезона конечно ќе успее да победи. Лутон, пак, во овој противник гледа старт муштерија и, исто така, размислува само на трите бода. Од меѓусебната статистика можеме да видиме дека секогаш двете мрежи биле затресени, па најсигурен тип би бил гол-гол.

Алфретон Г - Кидерминстер Д + Бароу Д x Ебсфлит јун. Г - АФЦ Телфорд Г - Гримсби Г Кембриџ Д Флитвуд таун Меѓусебни дуели 04/05 2-1, 0-0 сабота

НАШ ПРЕДЛОГ Бат сити (24) - Дарлингтон (16)

Бат сити Г - АФЦ Телфорд Д x Лутон Д - Кетеринг Г - Ебсфлит јун. Г - Линколн Г Брејнтри Д Стокпорт Меѓусебни дуели 10/11 1-3, 2-2 10/11 сабота

Ебсфлит јун. Д - Флитвуд таун Г - Кембриџ Г x Алфретон Д + Бат сити Г - Врексам Г АФЦ Телфорд Д Гримсби Меѓусебни дуели 09/10 2-0, 3-1 сабота

1-1 (0-0) 2-2 (2-1) 0-2 (0-1) 0-3 (0-1) 2-0 (2-0)

ГГ

Реален тип

Кидерминстер (5) - Лутон (6) Кидерминстер Д + Алфретон Г - Флитвуд таун Г + Мансфилд Д x Гримсби Г + Кетеринг Г Дарлингтон Д Брејнтри Меѓусебни дуели 10/11 3-3, 1-1 09/10 сабота

1-3, 1-2 16 ч.

Мансфилд Г + Бароу Д x АФЦ Телфорд Д - Кидерминстер Г + Врексам Г x Форест грин Д Саутпорт Г Линколн Меѓусебни дуели 10/11 0-2, 2-7 07/08 сабота

1-0 (0-0) 1-1 (1-0) 0-3 (0-3) 0-1 (0-0) 5-1 (1-1)

01/02 0-1, 1-4 Реален тип

ГГ

Тамворт (11) - Линколн (19) Тамворт Г + Кетеринг Д - Форест грин Д x Стокпорт Г - Брејнтри Г x Гејтсхед Г Њупорт Д Хејс & Јидинг сабота

2-0 (1-0) 0-1 (0-1) 1-1 (0-0) 1-3 (1-1) 1-1 (0-1)

16 ч.

Гејтсхед 1-3 (1-0) Г - Линколн 0-2 (0-2) Г + Хејс & Јидинг 2-2 (2-0) Д + Јорк 3-0 (1-0) Д x Тамворт 0-1 (0-0) Д - Врексам Г Лутон Д Саутпорт

16 ч.

3-2 (2-1) 1-1 (0-0) 0-3 (0-3) 3-1 (1-0) 1-1 (1-1)

1-2, 0-1 16 ч.

Гримсби Г - Стокпорт Д + Кетеринг Д - Врексам Г x Кидерминстер Д + Алфретон Г Јорк Г Ебсфлит јун.

Јорк Г + Врексам Д x Дарлингтон Д + Лутон Г - Гејтсхед Г + Стокпорт Д Гримсби Д Кембриџ сабота

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.

Врексам Флитвуд таун Гејтсхед Брејнтри Кидерминстер Лутон Јорк Мансфилд Кембриџ Саутпорт Тамворт Бароу АФЦ Телфорд Гримсби Форест грин Дарлингтон Стокпорт Хејс & Јидинг Линколн Ебсфлит јун. Кетеринг Алфретон Њупорт Бат сити

0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-1) 0-1 (0-1) 2-0 (2-0)

1

4

3-0 (3-0) 2-2 (1-2) 3-0 (3-0) 2-3 (1-2) 2-1 (0-0)

16 ч.

9 8 8 8 7 6 7 6 6 6 5 5 4 5 3 4 2 3 3 2 3 2 1 0

2 3 3 1 3 5 2 5 4 3 4 2 5 2 7 4 8 4 3 5 2 3 5 3

3 26 14 29 2 25 17 27 3 25 19 27 4 24 12 25 3 23 17 24 2 24 13 23 4 24 13 23 2 22 14 23 3 14 9 22 4 18 22 21 4 14 14 19 6 21 22 17 4 16 17 17 6 16 20 17 3 19 14 16 5 12 16 16 3 14 15 14 6 18 24 13 7 11 16 12 6 16 20 11 8 14 25 11 8 12 29 9 7 13 22 8 10 5 22 3

4 3 4 4 2 5 3 2 4 3 3 3 3 4 1 3 2 2 2 1 1 1 1 0

1 3 3 1 3 1 1 3 1 2 2 1 2 0 3 2 2 2 2 2 1 2 3 1

2 0 1 2 1 1 2 1 1 2 1 2 2 3 3 2 3 2 3 3 5 3 2 5

10 7 13 11 5 12 13 9 15 14 7 13 11 8 9 17 5 16 9 5 10 11 6 9 9 4 13 9 12 11 7 5 11 12 7 10 8 8 11 14 11 12 8 9 6 8 8 11 8 9 8 10 9 8 6 7 8 8 9 5 9 18 4 6 14 5 8 7 6 2 9 1

2-1 (1-1) 1-1 (0-0) 2-2 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0)

3+

Форест грин 3-1 (0-1) Д - Саутпорт 5-2 (1-0) Г + Тамворт 2-2 (0-1) Г x Линколн 4-2 (1-1) Д x Њупорт 2-1 (1-1) Д x Мансфилд Д Кетеринг Д АФЦ Телфорд

16 ч.

2-3 (0-1) 1-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-1 (0-1) 1-1 (1-1)

1

Реален тип

Њупорт (23) - Саутпорт (10) 0-2 (0-1) 2-1 (0-1) 1-3 (1-1) 1-1 (0-1) 5-2 (0-1)

2-1, 1-2

2

Њупорт Г - Брејнтри Д x Стокпорт Д x Бароу Г x Форест грин Г - Дарлингтон Д Тамворт Д Кетеринг Меѓусебни дуели 10/11 1-2, 2-0 сабота

Саутпорт 0-1 (0-1) Г + Форест грин 1-1 (1-0) Д x Врексам 2-2 (1-1) Д - Брејнтри 1-1 (1-0) Г + Дарлингтон 0-2 (0-2) Д + Кембриџ Г Мансфилд Г Гејтсхед

16 ч.

3-2 (1-0) 0-0 (0-0) 0-4 (0-2) 3-0 (1-0) 1-0 (1-0)

2-3

Реален тип

Хејс & Јидинг (18) - Врексам (1) 1-0 (1-0) 2-1 (1-1) 4-0 (2-0) 3-1 (1-1) 1-2 (1-1)

1

Хејс & Јидинг Г x Дарлингтон Д - Брејнтри Д - Гејтсхед Г + Кетеринг Г x АФЦ Телфорд Г Бароу Г Тамворт Меѓусебни дуели 10/11 2-0, 0-3 09/10 недела

Врексам 1-1 (0-0) Г x Саутпорт 1-2 (1-1) Г + Гримсби 2-3 (0-3) Д - Мансфилд 5-3 (3-1) Д + Ебсфлит јун. 1-1 (0-1) Г + Гејтсхед Д Стокпорт Г Лутон 0-1, 2-0 16 ч.

0-0 (0-0) 3-1 (1-1) 1-3 (0-1) 1-0 (0-0) 4-1 (1-0)

04/05 0-4 (Куп)) Реален тип

2

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

Дома 7 6 8 7 6 7 6 6 6 7 6 6 7 7 7 7 7 6 7 6 7 6 6 6

Флитвуд таун Г + Ебсфлит јун. Д + Кидерминстер Д x АФЦ Телфорд Г + Стокпорт Г + Брејнтри Г Линколн Г Алфретон Меѓусебни дуели 10/11 2-0, 0-1 сабота

Гости 7 7 6 6 7 6 7 7 7 6 7 7 6 6 6 6 6 7 6 7 6 7 7 7

5 5 4 4 5 1 4 4 2 3 2 2 1 1 2 1 0 1 1 1 2 1 0 0

1 0 0 0 0 4 1 2 3 1 2 1 3 2 4 2 6 2 1 3 1 1 2 2

1 2 2 2 2 1 2 1 2 2 3 4 2 3 0 3 0 4 4 3 3 5 5 5

16 7 16 14 12 15 12 10 12 10 5 12 12 9 15 7 8 7 15 8 13 11 8 14 5 5 9 9 10 10 7 9 8 9 15 7 8 9 6 2 9 5 11 5 10 4 8 5 6 6 6 8 15 5 5 9 4 8 11 6 5 7 7 6 15 4 5 15 2 3 13 2

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 43 29 14 29 14 43 43 71 14 57 43 71 43 57 29 71 14 71 1.43 1.00

дал 2.29

при. 1.00

+2

17 14 0 43 0 57 50 71 50 57 50 71 17 29 50 57 50 57 1.83

0.83

2.00

1.71

+2

25 33 38 50 38 67 38 83 25 67 38 67 25 33 63 83 25 83 1.63

1.13

2.00

1.67

-1

43 50 43 50 43 50 57 50 43 33 43 50 43 50 57 33 43 33 2.00

1.00

1.67

0.83

-1

0 57 17 57 50 29 50 57 50 29 67 57 33 0 83 43 50 43 1.83

1.33

1.71

1.29

+1

29 17 14 33 43 33 43 33 43 17 57 33 43 17 57 67 43 17 2.43

0.71

1.17

1.33

+1

33 29 50 43 50 43 50 86 33 29 50 71 33 29 33 71 33 71 1.50

0.83

2.14

1.14

+1

33 43 33 57 50 57 50 43 17 29 33 43 33 29 50 57 0 29 1.83

1.00

1.57

1.14

=1

33 14 33 57 33 29 33 14 0 0 50 0 17 0 50 43 33 14 1.50

0.67

0.71

0.71

-1

29 50 29 0 57 17 71 67 57 33 43 50 14 50 57 50 57 50 1.29

1.71

1.50

1.67

+2 =1

г 2-2

Вкупно 14 13 14 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13

05/06

Брејнтри Д + Њупорт Г + Хејс & Јидинг Г + Саутпорт Д + Тамворт Д - Флитвуд таун Д Бат сити Г Кидерминстер Реален тип

д 1-1

    

0-1 (0-0) 3-2 (3-0) 3-2 (2-1) 1-1 (1-0) 1-4 (0-1)

Јорк (7) - Брејнтри (4)

Линколн Г - Лутон Д + Гејтсхед Д x Форест грин Г - Бароу Д + Бат сити Д Флитвуд таун Д Мансфилд Реален тип

АФЦ Телфорд 2-3 (1-2) Д + Бат сити 1-2 (1-0) Г x Мансфилд 2-2 (1-1) Г x Флитвуд таун 1-0 (1-0) Д + Алфретон 1-5 (1-1) Д x Хејс & Јидинг Д Ебсфлит јун. Г Форест грин 16 ч. Реален тип

Флитвуд таун (2) - Форест грин (15)

2

Реален тип

06/07 1-2, 1-1 Реален тип

Бароу Д - Мансфилд Г - Алфретон Г x Њупорт Д + Линколн Г - Лутон Д Хејс & Јидинг Г Дарлингтон сабота

X

Реален тип

Англија Конференција Тим

0-2 (0-1) 1-2 (1-0) 1-0 (1-0) 3-5 (1-3) 0-1 (0-1)

Мансфилд (8) - Гримсби (14)

Лутон Д + Линколн Г x Бат сити Г - Јорк Д - Кембриџ Д + Бароу Д Гејтсхед Д Врексам

3-1 (1-1) 2-5 (0-1) 3-0 (3-0) 1-1 (1-0) 1-0 (1-0)

16 ч.

Бароу (12) - АФЦ Телфорд (13)

Ебсфлит јун. (20) - Гејтсхед (3)

Дарлингтон 1-2 (1-1) Д x Хејс & Јидинг 1-1 (0-1) Г x Јорк 0-1 (0-1) Г - Кембриџ 0-3 (0-1) Д - Саутпорт 0-2 (0-2) Д + Њупорт Д Кидерминстер Д Бароу 1-4 (Kуп) 16 ч.

1-3 (1-1) 2-1 (0-1) 2-2 (0-2) 0-1 (0-0) 2-5 (1-0)

Кетеринг Д - Тамворт Г - Гримсби Г + Бат сити Д - Хејс & Јидинг Д - Кидерминстер Г Форест грин Г Њупорт

гости

сер.

0 29 17 0 0 14 33 29 17 14 33 29 17 29 50 43 33 14 1.17

0.83

1.00

1.29

33 0 67 14 50 57 67 86 50 43 50 29 33 29 67 86 50 86 2.00

1.17

1.29

2.14

-1

0 0 29 17 29 17 43 50 0 50 29 50 29 17 71 67 43 50 1.14

1.14

1.33

1.50

=1

14 17 29 17 43 17 86 17 29 17 57 0 29 0 71 17 71 0

2.00

1.57

0.33

1.50

+1

14 33 43 33 29 17 29 17 14 17 29 17 14 17 57 83 14 17 1.14

1.29

1.83

0.83

=3

29 17 29 33 29 33 29 33 14 17 29 33 14 0 43 33 14 33 1.14

1.14

0.67

1.33

+1

14 0 0 17 14 17 29 0 14 0 29 0 29 0 57 100 29 0

1.14

1.29

1.00

1.00

-2

17 14 50 0 67 14 67 57 50 29 50 14 17 14 83 57 67 29 1.67

1.50

1.14

2.14

=1

14 0 57 33 43 17 14 50 0 33 14 33 0 17 43 50 14 50 0.86

1.00

0.83

1.50

+1

17 0 17 14 17 43 67 43 17 43 17 43 17 14 83 57 50 43 1.33

1.50

1.14

1.57

-1

0 17 43 17 43 0 57 33 57 0 43 17 14 0 57 33 57 17 1.29

2.57

0.83

1.17

-2

0 14 50 14 50 29 67 43 50 43 33 14 0 14 67 57 67 43 1.00

2.33

0.86

2.14

-2

17 0 17 43 17 43 50 43 50 29 33 14 33 14 50 57 33 29 1.33

1.17

0.71

2.14

-1

0 0 17 57 0 57 17 43 0 0 0 0 0 0 33 43 17 14 0.33

1.50

0.43

1.86

-3

интернет издание


АНГЛИЈА КОНФЕРЕНЦИЈА Алфретон (22) - Линколн (19) Алфретон Г - Кидерминстер Д + Бароу Д x Ебсфлит јун. Г - АФЦ Телфорд Г - Гримсби Г Кембриџ Д Флитвуд таун вторник

1-3 (1-1) 2-1 (0-1) 2-2 (0-2) 0-1 (0-0) 2-5 (1-0)

20:45 ч.

Линколн Г - Лутон Д + Гејтсхед Д x Форест грин Г - Бароу Д + Бат сити Д Флитвуд таун Д Мансфилд Реален тип

Бат сити (24) - Кембриџ (9) 0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-1) 0-1 (0-1) 2-0 (2-0)

X

Бат сити Г - АФЦ Телфорд Д x Лутон Д - Кетеринг Г - Ебсфлит јун. Г - Линколн Г Брејнтри Д Стокпорт Меѓусебни дуели 10/11 4-0, 2-1 вторник

Флитвуд таун (2) - Њупорт (23) Флитвуд таун Г + Ебсфлит јун. Д + Кидерминстер Д x АФЦ Телфорд Г + Стокпорт Г + Брејнтри Г Линколн Г Алфретон Меѓусебни дуели 10/11 3-1, 1-1 вторник

Њупорт 3-1 (0-1) Г - Брејнтри 5-2 (1-0) Д x Стокпорт 2-2 (0-1) Д x Бароу 4-2 (1-1) Г x Форест грин 2-1 (1-1) Г - Дарлингтон Д Тамворт Д Кетеринг

20:45 ч.

0-1 (0-1) 1-1 (1-0) 2-2 (1-1) 1-1 (1-0) 0-2 (0-2)

Гримсби Г - Стокпорт Д + Кетеринг Д - Врексам Г x Кидерминстер Д + Алфретон Г Јорк Г Ебсфлит јун. Меѓусебни дуели 10/11 2-0, 1-1 вторник

Кетеринг (21) - Брејнтри (4) Кетеринг Д - Тамворт Г - Гримсби Г + Бат сити Д - Хејс & Јидинг Д - Кидерминстер Г Форест грин Г Њупорт вторник

0-2 (0-1) 1-2 (1-0) 1-0 (1-0) 3-5 (1-3) 0-1 (0-1)

20:45 ч.

Брејнтри Д + Њупорт Г + Хејс & Јидинг Г + Саутпорт Д + Тамворт Д - Флитвуд таун Д Бат сити Г Кидерминстер Реален тип

20:45 ч.

Реален тип

Ебсфлит јун. (20) - Лутон (6) 1-1 (1-1) 2-0 (2-0) 2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 0-1 (0-1)

2

Ебсфлит јун. Д - Флитвуд таун Г - Кембриџ Г x Алфретон Д + Бат сити Г - Врексам Г АФЦ Телфорд Д Гримсби Меѓусебни дуели 09/10 1-6, 3-2 вторник

Гримсби (14) - Бароу (12)

1

Реален тип

1-2 (1-1) 1-1 (0-1) 0-1 (0-1) 0-3 (0-1) 0-2 (0-2)

Кембриџ Г x Гејтсхед Д + Ебсфлит јун. Д + Дарлингтон Г + Лутон Г - Саутпорт Д Алфретон Г Јорк

Бароу 0-2 (0-1) Д - Мансфилд 2-1 (0-1) Г - Алфретон 1-3 (1-1) Г x Њупорт 1-1 (0-1) Д + Линколн 5-2 (0-1) Г - Лутон Д Хејс & Јидинг Г Дарлингтон

20:45 ч.

Реален тип

1-0 (1-0) 2-1 (1-1) 4-0 (2-0) 3-1 (1-1) 1-2 (1-1)

2

3-1 (1-1) 2-5 (0-1) 3-0 (3-0) 1-1 (1-0) 1-0 (1-0)

20:45 ч.

АФЦ Телфорд Д + Бат сити Г x Мансфилд Г x Флитвуд таун Д + Алфретон Д x Хејс & Јидинг Д Ебсфлит јун. Г Форест грин Реален тип

20:45 ч.

1-0 (0-0) 1-1 (1-0) 0-3 (0-3) 0-1 (0-0) 5-1 (1-1)

3+

Реален тип

Хејс & Јидинг (18) - Форест грин (15) 2-3 (1-2) 1-2 (1-0) 2-2 (1-1) 1-0 (1-0) 1-5 (1-1)

X

Хејс & Јидинг 1-1 (0-0) Г x Дарлингтон 1-2 (1-1) Д - Брејнтри 2-3 (0-3) Д - Гејтсхед 5-3 (3-1) Г + Кетеринг 1-1 (0-1) Г x АФЦ Телфорд Г Бароу Г Тамворт Меѓусебни дуели 10/11 0-1, 3-4 09/10 2-3, 0-0 вторник 20:45 ч.

Кидерминстер (5) - АФЦ Телфорд (13) Кидерминстер Д + Алфретон Г - Флитвуд таун Г + Мансфилд Д x Гримсби Г + Кетеринг Г Дарлингтон Д Брејнтри вторник

Лутон 1-3 (1-0) Д + Линколн 0-2 (0-2) Г x Бат сити 2-2 (2-0) Г - Јорк 3-0 (1-0) Д - Кембриџ 0-1 (0-0) Д + Бароу Д Гејтсхед Д Врексам

Форест грин Д - Саутпорт Г + Тамворт Г x Линколн Д x Њупорт Д x Мансфилд Д Кетеринг Д АФЦ Телфорд 01/02 1-1, 1-2 Реален тип

00/01

2-3 (0-1) 1-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-1 (0-1) 1-1 (1-1)

1-0, 2-1

2

Саутпорт (10) - Јорк (7)

2-1 (1-1) 1-1 (0-0) 2-2 (1-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0)

1

Саутпорт 3-2 (1-0) Г + Форест грин 0-0 (0-0) Д x Врексам 0-4 (0-2) Д - Брејнтри 3-0 (1-0) Г + Дарлингтон 1-0 (1-0) Д + Кембриџ Г Мансфилд Г Гејтсхед Меѓусебни дуели 10/11 4-0, 0-2 06/07 0-1, 2-2 вторник 20:45 ч.

Јорк Г + Врексам Д x Дарлингтон Д + Лутон Г - Гејтсхед Г + Стокпорт Д Гримсби Д Кембриџ 05/06 0-0, 1-4 Реален тип

3-0 (3-0) 2-2 (1-2) 3-0 (3-0) 2-3 (1-2) 2-1 (0-0)

2

Стокпорт (17) - Дарлингтон (16) Стокпорт 2-0 (1-0) Д + Гримсби 1-1 (0-1) Г x Њупорт 1-1 (0-0) Г x Тамворт 2-4 (1-1) Д - Флитвуд таун 1-2 (0-0) Д - Јорк Г Врексам Г Бат сити Меѓусебни дуели 07/08 1-0, 0-4 06/07 5-2, 5-0 вторник 20:45 ч.

Дарлингтон Д x Хејс & Јидинг Г x Јорк Г - Кембриџ Д - Саутпорт Д + Њупорт Д Кидерминстер Д Бароу 05/06 0-3, 0-2 Реален тип

7 октомври 2011 год.

1-1 (0-0) 2-2 (2-1) 0-2 (0-1) 0-3 (0-1) 2-0 (2-0)

Статистика - Англија Конференција Одиграни натпревари

157

2+п.п.

Постигнати голови

426

0-1 гол

/ /

Просек гол по натпревар

2,71

0-2 гола

83 (52,87%)

Победа на домаќини

61 (38,85%)

3+

74 (47,13%)

Реми

44 (28,03%)

4+

45 (28,66%)

Победа на гости

52 (33,12%)

7+

4 (2,55%)

02/03 1-0 (Куп)

0-2

www.sportlife.com.mk

5


АРГЕНТИНА 2 Уракан – Ривер плате

2

Атл. Тукуман (19) - Деп. Мерло (12)

Ривер повторно киксна пред своја публика. Нерешениот исход не влијаеше на изгледот на табелата, но може да предизвика нервози во соблекувалната, како и на трибините. Работите мора да дојдат што побргу на свое место, сепак се работи за Ривер плате, кој викендов игра со Уракан, тим кој многу подобро игра на гости отколку пред своја публика - загуби на последните две домашни средби. Ривер плате е фаворит во овој дуел, како и на другите, но мора да го докаже тоа доколку ги сака трите бода.

Атл. Тукуман 2-0 (1-0) Г + Гилјермо браун 2-3 (1-1) Д - Бока унидос 1-0 (0-0) Г + Алмиранте браун Д - Индепендиенте Рив. 0-1 (0-0) 0-2 (0-1) Г - Килмес Г Оесте Д Уракан Меѓусебни дуели 10/11 2-3, 2-1 сабота 00 ч.

НАШ ПРЕДЛОГ Атланта КА (17) - Институто (2)

Атланта КА 0-0 (0-0) Д x Чакарита 0-2 (0-0) Г - Сп. Десампрадос Д x Дефенса и хустисија 1-1 (1-1) 2-1 (1-0) Г + Химнасија ЛП 1-7 (0-3) Г - Ривер плате Г Химнасија Хухуј Д Гилјермо браун сабота 21:10 ч.

0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-1 (0-1) 1-1 (1-0)

3+

Реален тип

Патронато Г x Институто Д + Химнасија Хухуј Г - Гилјермо браун Д x Бока унидос Г - Алмиранте браун Г Килмес Д Деп. Мерло Меѓусебни дуели 10/11 0-3, 2-2 сабота

Алдосиви (15) - Оесте (9)

Институто Д x Патронато 0-0 (0-0) Г + Чакарита 1-0 (0-0) Д x Сп. Десампрадос 1-1 (1-1) Г + Дефенса и хустисија 3-1 (2-1) Д + Химнасија ЛП 1-0 (0-0) Д Ривер плате Д Химнасија Хухуј 2 Реален тип

Алдосиви 0-2 (0-1) Г - Бока унидос 0-0 (0-0) Д x Алмиранте браун Г x Индепендиенте Рив. 2-2 (1-1) 0-0 (0-0) Д x Килмес 1-1 (0-1) Г x Деп. Мерло Г Уракан Г Ривер плате Меѓусебни дуели 10/11 5-1, 1-3 09/10 1-2, 2-1 недела 02:10 ч.

Чакарита (20) - Алмиранте браун (6) Чакарита 0-3 (0-1) Д - Химнасија ЛП 0-0 (0-0) Г x Атланта КА 0-1 (0-0) Д - Институто 1-2 (1-0) Д - Гилјермо браун 0-0 (0-0) Г x Бока унидос Г Индепендиенте Рив. Д Килмес Меѓусебни дуели 10/11 1-0, 0-1 07/08 0-0, 3-1 недела 21:10 ч.

Патронато (11) - Индепендиенте Рив. (14)

Деп. Мерло Г x Килмес Д x Ривер плате Д x Оесте Г - Уракан Д x Алдосиви Д Росарио сентрал Г Патронато

Алмиранте браун Д + Уракан Г x Алдосиви Д - Атл. Тукуман Г x Росарио сентрал Д + Патронато Д Сп. Десампрадос Г Дефенса и хустисија

07/08

Химнасија ЛП Д x Сп. Десампрадос Г - Дефенса и хустисија Г - Ривер плате Д - Атланта КА Г - Институто Г Гилјермо браун Д Бока унидос недела

0-3 (0-2) 1-0 (1-0) 0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-1 (0-0)

2-1 (1-1) 0-0 (0-0) 0-1 (0-0) 0-0 (0-0) 1-0 (1-0)

X

Реален тип

Химнасија Хухуј 1-1 (1-0) Г + Атл. Тукуман 0-1 (0-1) Д + Росарио сентрал 0-2 (0-0) Г - Патронато 1-2 (0-1) Г x Сп. Десампрадос 0-1 (0-0) Д + Дефенса и хустисија Д Атланта КА Г Институто 19 ч. Реален тип

2-0 (2-0) 2-0 (1-0) 1-2 (1-0) 2-2 (2-1) 2-0 (0-0)

2

3-0, 2-4

ГГ

Уракан (8) - Ривер плате (1) Уракан 1-2 (1-1) Г - Алмиранте браун Д + Индепендиенте Рив. 3-0 (3-0) 0-2 (0-0) Г - Килмес 1-0 (1-0) Д + Деп. Мерло 1-0 (0-0) Г + Оесте Д Алдосиви Г Атл. Тукуман недела 23:30 ч.

00 ч.

3-0 (2-0) 0-3 (0-3) 2-2 (1-1) 1-0 (0-0) 2-0 (1-0)

Химнасија ЛП (16) - Химнасија Хухуј (3)

Оесте Г - Индепендиенте Рив. Д + Килмес Г x Деп. Мерло Д x Ривер плате Д - Уракан Д Атл. Тукуман Г Росарио сентрал 08/09 1-3, 1-0 Реален тип

Индепендиенте Рив. 0-0 (0-0) Д + Оесте 2-1 (0-1) Г - Уракан 0-2 (0-1) Д x Алдосиви 3-3 (0-1) Г + Атл. Тукуман 0-1 (0-1) Д + Росарио сентрал Д Чакарита Г Сп. Десампрадос

Сп. Десампрадос (10) - Бока унидос (7)

Ривер плате Д x Дефенса и хустисија Г x Деп. Мерло Д + Химнасија ЛП Г x Оесте Д + Атланта КА Г Институто Д Алдосиви Реален тип

2-2 (1-1) 0-0 (0-0) 2-0 (0-0) 0-0 (0-0) 7-1 (3-0)

2

Сп. Десампрадос 1-1 (0-1) Г x Химнасија ЛП 2-0 (0-0) Д + Атланта КА 1-1 (1-1) Г x Институто 2-2 (1-2) Д x Химнасија Хухуј 1-0 (0-0) Г + Гилјермо браун Г Алмиранте браун Д Индепендиенте Рив. понеделник 01:30 ч.

Бока унидос Д + Алдосиви Г + Атл. Тукуман Д - Росарио сентрал Г x Патронато Д x Чакарита Д Дефенса и хустисија Г Химнасија ЛП Реален тип

2-0 (1-0) 3-2 (1-1) 0-1 (0-0) 3-3 (1-0) 0-0 (0-0)

3+

0-2

Реален тип

Росарио сентрал (5) - Килмес (4) Статистика - Аргентина 2 Одиграни натпревари

89

2+п.п.

Постигнати голови

187

0-1 гол

/

Просек гол по натпревар

2,10

0-2 гола

60 (67,42%)

Победа на домаќини

41 (46,07%)

3+

29 (32,58%)

Реми

29 (32,58%)

4+

/

Победа на гости

19 (21,35%)

7+

/

/

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Ривер плате Институто Химнасија Хухуј Килмес Росарио сентрал Алмиранте браун Бока унидос Уракан Оесте Сп. Десампрадос Патронато Деп. Мерло Дефенса и хустисија Индепендиенте Рив. Алдосиви Химнасија ЛП Атланта КА Гилјермо браун Атл. Тукуман Чакарита

6

9 9 8 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 8

5 5 5 4 4 4 3 4 3 3 3 2 3 3 1 2 1 2 2 1

4 3 2 3 3 2 4 1 4 3 3 5 2 1 6 2 5 2 1 2

0 1 1 2 2 3 2 4 2 3 3 2 4 5 2 5 3 5 6 5

19 6 19 13 6 18 12 4 17 9 5 15 8 8 15 6 5 14 14 11 13 11 11 13 5 5 13 10 10 12 11 12 12 4 4 11 13 14 11 9 12 10 11 9 9 8 10 8 7 15 8 8 17 8 7 13 7 2 10 5

статистиката е изразена во проценти [%]

5 5 4 5 4 5 5 4 5 4 4 5 4 5 4 4 4 5 4 4

4 3 3 3 2 4 2 2 3 2 3 2 2 2 1 1 0 1 0 1

1 2 1 2 2 0 2 1 1 1 1 3 0 1 3 2 4 1 1 0

0 0 0 0 0 1 1 1 1 1 0 0 2 2 0 1 0 3 3 3

15 6 5 7 5 6 6 6 4 6 11 3 6 8 7 5 2 4 2 2

Гости

0-0 (0-0) 0-1 (0-1) 2-0 (0-0) 0-0 (0-0) 2-0 (1-0)

0-2

4 1 0 1 3 2 3 4 1 4 8 1 5 6 2 5 2 7 6 6

13 11 10 11 8 12 8 7 10 7 10 9 6 7 6 5 4 4 1 3

4 4 4 4 5 4 4 5 4 5 5 4 5 4 5 5 5 4 5 4

1 2 2 1 2 0 1 2 0 1 0 0 1 1 0 1 1 1 2 0

3 1 1 1 1 2 2 0 3 2 2 2 2 0 3 0 1 1 0 2

0 1 1 2 2 2 1 3 1 2 3 2 2 3 2 4 3 2 3 2

4 7 7 2 3 0 8 5 1 4 0 1 7 1 4 3 5 4 5 0

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 60 25 20 25 60 25 60 25 60 25 80 25 60 25 60 50 60 25 3.00 0.80

дал 1.00

при. 0.50

2 5 4 4 5 3 8 7 4 6 4 3 9 6 7 5 13 10 7 4

6 7 7 4 7 2 5 6 3 5 2 2 5 3 3 3 4 4 6 2

+1

40 25 60 25 60 25 0 75 0 50 40 50 0 25 20 75 0 75 1.20

0.20

1.75

1.25

+2

50 50 25 75 0 75 0 50 0 25 50 75 25 0

0 50 0 50 1.25

0.00

1.75

1.00

+1

40 0 20 25 20 25

20 25

25 1.40

0.20

0.50

1.00

+1

0 50 20 25 0 50 20 25 0 50 20 50 20 1.25

0.75

0.60

1.00

-1

1.20

0.40

0.00

0.75

+1

г 2-2

Дома

д 1-1

   

Вкупно

Килмес Д x Деп. Мерло Г - Оесте Д + Уракан Г x Алдосиви Д + Атл. Тукуман Д Патронато Г Чакарита Реален тип

Дополнителна статистика

Аргентина 2 Тим

Росарио сентрал 0-2 (0-1) Г - Химнасија Хухуј 2-2 (1-0) Д x Гилјермо браун 1-0 (0-0) Г + Бока унидос 0-0 (0-0) Д x Алмиранте браун Г - Индепендиенте Рив. 0-2 (0-1) Г Деп. Мерло Д Оесте вторник 02 ч.

25 0 25 0

0

25

60 0 60 25 20 25 20 0 20 0

0

20

0 40 0 40 0 20 0 20 0

сер.

0 20 25 20 75 20 75 40 75 40 50 40 75 20 75 1.20

0.60

2.00

2.00

=2

50 0 75 40 50 60 50 40 25 20 50 20 25 20 25 40 25 40 1.50

1.00

1.00

1.40

+2

20 0 20 25 0 25 0 25 0

0.80

0.20

0.25

1.00

-1

25 0 50 40 25 40 50 20 25 20 50 0 25 0 50 60 50 20 1.50

1.00

0.80

1.20

+1

25 0

0 40 25 0 100 0 75 0 100 0 50 0 100 0 100 0

2.75

2.00

0.00

0.80

-1

0

0 75 0 25 0

0.60

0.20

0.25

0.75

=1

50 0 75 20 50 40 75 60 25 40 25 60 25 20 50 80 50 60 1.50

1.25

1.40

1.80

-2

40 0 40 25 60 25 60 25 40 0 60 0 60 0 40 0 40 0

1.60

1.20

0.25

1.50

+2

0 20 25 20 50 20 50 20 50 20 50 20 25 60 25 20 1.75

0

25 0

0

25 60

гости

0

0

0 20 0

0

0

0

0

0

0

0 25 0

0 20 25 0

0

0

0.50

0.80

1.40

=4

1.25

1.25

0.60

1.00

-4

0 20 25 0 25 40 0 60 0 40 0 40 0 40 50 60 0 60 0.50

0.50

1.00

2.60

-1

20 0 20 0 40 25 20 75 20 50 20 50 20 0 40 50 20 50 0.80

1.40

1.00

2.50

-1

0 20 25 20 50 40 25 20 25 20 25 40 25 20 25 20 25 20 0.50

1.50

1.00

1.40

-2

25 0 25 50 0 25 50 25 0

1.50

0.00

1.00

=1

25 20

40 25

50 20 25

25 20 25 20 75

0

0

0

0

50

0 25 0 25 0

0.50

интернет издание


БЕЛГИЈА 2 КВСК Јунајтед (5) - Васланд-Беверен (2) КВСК Јунајтед Д + Тубиз Г + Тинен Г - Остенде Д + Роселаре Г x Хаист Д ВС Волве Г ФЦ Брисел Меѓусебни дуели 10/11 2-1, 1-4 09/10 сабота

2-0 (0-0) 3-1 (1-1) 0-1 (0-0) 2-1 (0-0) 1-1 (1-1)

0-0, 0-1 20 ч.

Васланд-Беверен Г + Боринаж БД Д + Шарлроа Д + Стандард В. Г x Алст Д - Ојпон Г Визе КС Д Антверпен 08/09 3-0, 1-1 Реален тип

07/08

Ојпон (1) - Остенде (4)

2-0 (0-0) 3-1 (1-0) 2-0 (1-0) 1-1 (1-0) 0-1 (0-1)

2-1, 0-0

2-3

Ојпон Д + Дендер Г + Тубиз Г x Роселаре Д + Тинен Г + Васланд-Беверен Д Хаист Г ВС Волве Меѓусебни дуели 09/10 0-1, 1-1 08/09 сабота

Шарлроа (8) - ФЦ Брисел (17) Шарлроа Д x Остенде Г - Васланд-Беверен Г + ВС Волве Д x Хаист Г + Боринаж БД Г Синт-Никлас Д Алст Меѓусебни дуели 07/08 1-0, 2-1 06/07 сабота

2-2 (1-1) 1-3 (0-1) 3-1 (2-1) 1-1 (1-1) 3-0 (1-0)

1-0, 2-0 20 ч.

ФЦ Брисел Д + Хаист Г - ВС Волве Д - Боринаж БД Г - Синт-Никлас Д - Алст Г Стандард В. Д КВСК Јунајтед 05/06 1-0, 2-2 Реален тип

04/05

2-1 (0-1) 0-1 (0-0) 1-3 (0-2) 0-1 (0-0) 0-2 (0-0)

1-2, 2-1

1

0-1 (0-1) 0-0 (0-0) 0-2 (0-1) 1-2 (1-0) 0-2 (0-0)

20 ч.

Хаист Г - ФЦ Брисел Д x Боринаж БД Д - Алст Г x Шарлроа Д x КВСК Јунајтед Г Ојпон Д Визе КС

07/08 1-2, 3-3 Реален тип

2-2 (1-1) 3-2 (2-0) 1-0 (0-0) 2-1 (0-1) 1-2 (0-1)

06/07

НАШ ПРЕДЛОГ

1-1, 0-4

X

1-2, 2-2 20 ч.

Антверпен (6) - Тинен (13)

Тубиз Г - КВСК Јунајтед Д - Ојпон Д - Антверпен Г - Визе КС Д x Синт-Никлас Д Тинен Г Роселаре

2-3 (1-2) 0-0 (0-0) 3-1 (0-0) 0-0 (0-0) 2-1 (1-1)

Антверпен Г - Визе КС Д + Синт-Никлас Г + Тубиз Д x Дендер Г + Роселаре Д Остенде Г Васланд-Беверен Меѓусебни дуели 10/11 5-1, 3-1 09/10 сабота

0-2 (0-0) 1-3 (1-2) 0-1 (0-1) 0-4 (0-2) 1-1 (0-0)

06/07 1-0, 2-0 Реален тип

3+

Синт-Никлас (11) - Боринаж БД (15) 1-2 (1-0) 1-1 (0-0) 1-3 (0-2) 1-1 (1-1) 1-1 (1-1)

Синт-Никлас Д + ВС Волве Г - Антверпен Г - Дендер Д + ФЦ Брисел Г x Тубиз Д Шарлроа Г Тинен недела

3-2 (1-1) 0-2 (0-2) 1-3 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0)

15 ч.

1&3+

Антверпен четири меча по ред е без пораз - освои десет бода, постигна шест, а не прими ниту еден гол, пред своја публика ќе го пречека стариот муштерија Тинен, кого лани на двапати го совлада давајќи му вкупно осум гола. Тинен и оваа година не може да се пофали со добра форма, во досегашни седум кола двапати победил и петпати загубил. На последните два првенствени меча прими дури шест гола, а постигна само еден. Антверпен ќе оди не само на три бода туку и на билдање на гол-разликата.

Дендер (10) - Тубиз (16) Дендер Г - Ојпон Д x Визе КС Д + Синт-Никлас Г x Антверпен Г + Тинен Д Роселаре Г Остенде Меѓусебни дуели 10/11 2-3, 2-0 09/10 сабота

Стандард В. (18) - Хаист (14) Стандард В. Д - Тинен Г x Роселаре Г - Васланд-Беверен Д - Остенде Г - ВС Волве Д ФЦ Брисел Г Боринаж БД Меѓусебни дуели 10/11 0-3, 1-1 сабота

3-2 (2-1) 3-1 (2-1) 2-2 (0-1) 4-0 (1-0) 1-0 (1-0)

3-1, 0-0 20 ч.

Антверпен – Тинен

Остенде Г x Шарлроа Д + Алст Д + КВСК Јунајтед Г + Стандард В. Д - Визе КС Г Антверпен Д Дендер

Боринаж БД Д - Васланд-Беверен Г x Хаист Г + ФЦ Брисел Д - ВС Волве Д - Шарлроа Г Алст Д Стандард В. Реален тип

Тинен 0-1 (0-0) Г + Стандард В. 2-0 (2-0) Д - КВСК Јунајтед 1-0 (1-0) Д + Визе КС 0-0 (0-0) Г - Ојпон 3-0 (1-0) Д - Дендер Г Тубиз Д Синт-Никлас 3-1, 3-4 20 ч.

08/09 1-0, 2-2 Реален тип

1-0 (1-0) 1-3 (1-1) 4-1 (1-1) 0-4 (0-1) 1-2 (1-1)

07/08

3-2, 1-0

1&3+

Алст (3) - ВС Волве (9) Алст Д + Роселаре Г - Остенде Г + Хаист Д x Васланд-Беверен Г + ФЦ Брисел Д Боринаж БД Г Шарлроа недела

0-2 (0-0) 1-1 (0-0) 3-1 (2-0) 1-3 (1-2) 0-3 (0-1)

1

ВС Волве 3-1 (2-0) Г - Синт-Никлас 2-3 (0-2) Д + ФЦ Брисел 3-1 (2-0) Д - Шарлроа 1-1 (0-1) Г + Боринаж БД 2-0 (0-0) Д + Стандард В. Г КВСК Јунајтед Д Ојпон 15 ч. Реален тип

2-3 (1-1) 1-0 (0-0) 1-3 (1-2) 3-1 (2-1) 2-0 (0-0)

1

2-3

Реален тип

Визе КС (7) - Роселаре (12) Визе КС Д + Антверпен Г x Дендер Г - Тинен Д + Тубиз Г + Остенде Д Васланд-Беверен Г Хаист Меѓусебни дуели 10/11 1-3, 0-3 04/05 недела

Роселаре 1-0 (0-0) Г - Алст 0-0 (0-0) Д x Стандард В. 1-4 (1-1) Д x Ојпон 4-0 (2-0) Г - КВСК Јунајтед 2-1 (1-0) Д - Антверпен Г Дендер Д Тубиз 0-1, 0-2 15 ч.

03/04 0-1, 1-1 Реален тип

02/03

1-3 (0-2) 0-0 (0-0) 2-2 (1-0) 1-2 (0-0) 0-3 (0-1)

Статистика - Белгија 2 Одиграни натпревари

63

2+п.п.

Постигнати голови

160

0-1 гол

/

Просек гол по натпревар

2,54

0-2 гола

31 (49,21%)

Победа на домаќини

26 (41,27%)

3+

32 (50,79%)

Реми

16 (25,40%)

4+

20 (31,75%)

Победа на гости

21 (33,33%)

7+

/

1-0, 1-1

3+

Дополнителна статистика

Белгија 2

  

Дома

1. Ојпон 7 6 1 0 17 6 19 3 3 0 0 8 2 9 4 3 2. Васланд-Беверен 7 5 1 1 13 5 16 4 3 0 1 7 3 9 3 2 3. Алст 7 4 2 1 15 7 14 3 1 2 0 4 2 5 4 3 4. Остенде 7 4 2 1 12 9 14 4 3 0 1 7 5 9 3 1 5. КВСК Јунајтед 7 4 1 2 9 5 13 3 2 0 1 4 2 6 4 2 6. Антверпен 7 4 1 2 8 4 13 3 1 1 1 3 3 4 4 3 7. Визе КС 7 4 1 2 10 7 13 3 3 0 0 7 1 9 4 1 8. Шарлроа 7 3 2 2 12 11 11 3 1 2 0 5 4 5 4 2 9. ВС Волве 7 3 1 3 10 10 10 4 2 0 2 5 6 6 3 1 10. Дендер 7 2 3 2 7 6 9 3 1 1 1 3 2 4 4 1 11. Синт-Никлас 7 2 2 3 8 11 8 3 2 1 0 5 3 7 4 0 12. Роселаре 7 1 3 3 8 11 6 4 1 2 1 5 5 5 3 0 13. Тинен 7 2 0 5 9 16 6 4 1 0 3 7 10 3 3 1 14. Хаист 7 0 5 2 6 9 5 4 0 3 1 3 5 3 3 0 15. Боринаж БД 7 1 2 4 7 13 5 4 0 1 3 2 9 1 3 1 16. Тубиз 7 1 2 4 3 11 5 4 1 1 2 3 5 4 3 0 17. ФЦ Брисел 7 1 1 5 5 11 4 4 1 1 2 4 7 4 3 0 18. Стандард В. 7 0 2 5 1 8 2 3 0 1 2 1 3 1 4 0

7 октомври 2011 год.

Гости 1 1 0 2 1 0 1 0 1 2 1 1 0 2 1 1 0 1

0 0 1 0 1 1 2 2 1 1 3 2 2 1 1 2 3 3

9 6 11 5 5 5 3 7 5 4 3 3 2 3 5 0 1 0

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 67 75 33 75 33 50 67 75 67 75 67 75 67 25 33 75 33 75 2.67 0.67

дал 2.25

при. 1.00

4 2 5 4 3 1 6 7 4 4 8 6 6 4 4 6 4 5

10 7 9 5 7 9 4 6 4 5 1 1 3 2 4 1 0 1

75 33 25 33 0 33 50 33 25 33 75 67 75 33 50 67 50 33 1.75

0.75

2.00

0.67

-1

33 25 0

0 33 75 33 75 33 75 33 100 33 50 67 75 33 75 1.33

0.67

2.75

1.25

+1

25 0 25 0 50 33 75 67 25 33 50 67 50 33 75 100 75 67 1.75

1.25

1.67

1.33

-1

0

0.67

1.25

0.75

=1

г 2-2

Вкупно

статистиката е изразена во проценти [%]

д 1-1

Тим

/

0 33 25 0 50 33 25 0 25 67 25 0 25 33 50 33 25 1.33

33 75 67 50 67 0 33 25 33 0 33 25 0 25 33 0 33 0

гости

сер. +2

1.00

1.00

1.25

0.25

+1

0 33 25 67 50 33 25 67 25 67 25 33 50 33 50 2.33

0.33

0.75

1.50

+2

0 50 33 25 67 25 67 100 33 50 67 50 33 50 100 50 67 50 1.67

1.33

1.75

1.75

+1

0 33 50 33 50 67 50 67 50 67 25 67 0 67 50 67 50 67 1.25

1.50

1.67

1.33

+2

0

0

0 50 0 50 33 50 33 25 33 50 0 50 33 50 33 50 1.00

0.67

1.00

1.00

+1

0

0

0 25 33 25 33 50 33 25 33 0 33 0 67 75 33 50 1.67

1.00

0.75

2.00

=1

0

0 33 75 67 25 33 50 0 50 0 25 100 25 67 1.25

1.25

1.00

2.00

-2

0 33 25 33 100 0 100 67 75 33 25 0 25 0 100 33 100 33 1.75

2.50

0.67

2.00

-2

0

0 75 100 25 33 0.75

1.25

1.00

1.33

=2

0 33 25 33 25 67 50 67 25 33 0 33 0 33 50 100 25 67 0.50

2.25

1.67

1.33

-2

25 0 75 0 25 33 25 33 25 33 0

0.75

1.25

0.00

2.00

=1

0

0 75 33 50 33 1.00

1.75

0.33

1.33

-4

0

0 33 0 33 0

1.00

0.00

1.25

-3

67 25 0

25 0

0

0 25 33 50 33 25 33 25 0

0

0

0

0 33 25 0

0

0

0 0

0 25 0 50 33 25 0 25 0 0 33 0

0

0

0

0

0 0

0 50 0 25 0

0.33

www.sportlife.com.mk

7


БРАЗИЛ 1 Коринтијанс – Атлетико ГО

1-1

Коринтијанс минатото коло, на дерби-натпреварот со Васко де Гама, како гостин си замина непоразен, а со тоа најавува дека кризата е завршена и дека почнува нова победничка серија. Прв на листата на тимови од кого ќе бидат освоени трите бода е Атлетико ГО, којшто се наоѓа на средината на табелата, но и кој на последните пет меча сè уште не забележал пораз. Коринтијанс игра одлично пред своја публика, за разлика од Атлетико, кој не може да се пофали со добра игра на гости.

НАШ ПРЕДЛОГ

Ботафого (4) - Бахија (14) Ботафого Г - Коритиба ПР Д x Фламенго Г + Гремио Д x Сао Пауло Г - Атлетико ГО Г Коринтијанс Д Атлетико ПР Меѓусебни дуели 2011 1-1 2002 сабота

Америка МГ (20) - Атлетико МГ (18) Америка МГ Д x Аваи Г x Крузеиро Д - Сантос Г - Фламенго Г x Палмеирас Г Фигеиренсе Д Гремио Меѓусебни дуели 2011 0-2 2001 сабота

2-2 (2-0) 0-0 (0-0) 1-2 (0-0) 1-2 (1-0) 1-1 (1-1)

0-1 23 ч.

Атлетико МГ Д + Бахија Г - Атлетико ГО Д x Фламенго Г - Интернасионал Д x Сеара Д Сантос Г Васко де Гама 2000 1-0 Реален тип

1998

2-0 (1-0) 0-1 (0-0) 1-1 (0-0) 1-2 (0-1) 1-1 (1-1)

0-2

0-2

3-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-1 (0-1) 2-1 (1-0) 0-2 (0-0)

1-0, 2-3 21 ч.

Васко де Гама Г x Фигеиренсе Д + Гремио Д x Атлетико ГО Г + Крузеиро Д x Коринтијанс Г Атлетико ПР Д Атлетико МГ 2008 0-4, 1-0 Реален тип

2007

Фигеиренсе 1-1 (1-0) Д x Васко де Гама 0-4 (0-2) Г x Атлетико ПР 0-1 (0-1) Д x Интернасионал 3-2 (2-1) Г + Сантос 1-1 (1-1) Д x Коритиба ПР Д Америка МГ Г Палмеирас

23 ч.

Реален тип

2001 3-2 Реален тип

Сантос Г + Коринтијанс Г + Америка МГ Д - Фигеиренсе Г - Флуминенсе Г - Гремио Г Атлетико МГ Д Гремио Меѓусебни дуели 2011 0-3 2010 недела

Q Q

   

3-1 (1-1) 2-1 (0-0) 2-3 (2-2) 2-3 (1-1) 0-1 (0-1)

1-1, 1-2 21 ч.

2009 1-3, 1-1 Реален тип

1-1 (1-1) 4-0 (2-0) 1-1 (1-1) 3-0 (1-0) 2-2 (2-1)

2-1, 0-2

2

Коринтијанс Г - Флуминенсе Д - Сантос Г x Сао Пауло Д + Бахија Г x Васко де Гама Д Ботафого Г Крузеиро Меѓусебни дуели 2011 1-0 2010 недела

0-1 (0-1) 1-3 (1-1) 0-0 (0-0) 1-0 (0-0) 2-2 (1-2)

3-4, 1-3 23 ч.

0-3 (0-1) 1-1 (1-1) 1-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-1 (1-1)

1-2, 2-4

1

1-1 (1-1) 0-0 (0-0) 1-1 (1-0) 3-2 (2-2) 0-0 (0-0)

X

Сао Пауло Д + Сеара Д x Коринтијанс Г x Ботафого Д - Фламенго Г x Крузеиро Г Атлетико ГО Д Коритиба ПР Меѓусебни дуели 2011 3-0 2010 среда

Интернасионал 4-0 (2-0) Г + Палмеирас 0-0 (0-0) Д x Коритиба ПР 2-2 (0-2) Г x Фигеиренсе 1-2 (0-0) Д + Атлетико МГ 3-3 (0-1) Г - Атлетико ПР Д Аваи Д Коринтијанс 1-3, 2-0 21 ч.

2009 1-0, 2-2 Реален тип

2008

Гремио 5-0 (1-0) Г - Васко де Гама 1-1 (0-1) Д - Ботафого 2-1 (1-0) Г + Аваи 2-3 (1-2) Д + Крузеиро 0-0 (0-0) Д + Сантос Г Сантос Г Америка МГ 0-2, 2-1 23 ч.

2008 1-2, 0-1 Реален тип

0-4 (0-2) 0-1 (0-0) 2-1 (1-0) 2-0 (1-0) 1-0 (1-0)

2004

2-1, 1-1

2-3

Фламенго Д - Атлетико ПР Г x Ботафого Г x Атлетико МГ Д + Америка МГ Г + Сао Пауло Д Палмеирас Г Сеара Меѓусебни дуели 2011 1-0 2010 недела

Флуминенсе 1-2 (0-1) Д + Коринтијанс 1-1 (0-1) Г - Бахија 1-1 (0-0) Д + Аваи 2-1 (0-1) Г x Атлетико ПР 2-1 (0-0) Д + Сантос Д Коритиба ПР Г Палмеирас 3-3, 1-2 21 ч.

2009 2-0, 0-0 Реален тип

1-0 (1-0) 0-3 (0-1) 3-1 (2-1) 1-1 (0-0) 3-2 (1-1)

2008

2-2, 1-0

1

Аваи (19) - Атлетико ПР (17) 1-1 (0-1) 1-0 (0-0) 1-1 (1-1) 1-1 (0-1) 2-0 (2-0)

1-1

Реален тип

Коритиба ПР Д + Ботафого Г x Интернасионал Д + Крузеиро Г - Сеара Г x Фигеиренсе Г Флуминенсе Д Бахија Меѓусебни дуели 2011 0-2 2009 сабота

Фламенго (5) - Флуминенсе (6)

Сао Пауло (3) - Интернасионал (7)

Аваи Г x Америка МГ Д x Палмеирас Г - Флуминенсе Д - Гремио Г - Бахија Г Интернасионал Д Ботафого Меѓусебни дуели 2011 0-0 2010 недела

Атлетико ПР 2-2 (0-2) Г + Фламенго 1-1 (1-1) Д x Фигеиренсе 1-3 (1-2) Г - Бахија 1-2 (0-1) Д x Флуминенсе 2-3 (0-1) Д + Интернасионал Д Васко де Гама Г Ботафого 0-1, 0-1 23 ч.

2-1 (1-0) 0-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-1 (0-0) 2-0 (0-0)

2009 2-0, 3-1 Реален тип

0-2

Гремио (9) - Фигеиренсе (12) 3-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-1 (0-1) 2-1 (1-0) 0-2 (0-0)

3-0, 0-2

1

Гремио Г - Васко де Гама Д - Ботафого Г + Аваи Д + Крузеиро Д + Сантос Г Сантос Г Америка МГ Меѓусебни дуели 2011 0-0 2008 среда

Фигеиренсе 0-4 (0-2) Д x Васко де Гама 0-1 (0-0) Г x Атлетико ПР 2-1 (1-0) Д x Интернасионал 2-0 (1-0) Г + Сантос 1-0 (1-0) Д x Коритиба ПР Д Америка МГ Г Палмеирас 1-1, 7-1 21 ч.

2007 1-2, 0-1 Реален тип

1-1 (1-1) 0-0 (0-0) 1-1 (1-0) 3-2 (2-2) 0-0 (0-0)

2006

1-2, 0-2

1

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

Гости 6 5 7 4 5 4 4 1 3 3 2 4 4 3 1 3 2 2 3 0

3 5 4 3 7 2 5 8 2 6 4 4 2 3 4 2 2 2 3 6

4 4 3 6 2 7 5 4 8 4 8 5 8 7 9 9 9 9 8 8

18 19 21 16 14 20 23 19 25 10 17 15 25 22 22 11 20 14 20 17 17 12 17 11 9 22 11 17 18 15 13 22 10 15 21 16 18 25 14 12 20 12 9 30 7 14 20 11 11 23 8 14 27 8 16 33 12 12 28 6

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 36 23 29 54 36 46 43 54 21 31 57 38 36 23 50 54 21 38 1.79 0.79

дал 1.38

при. 1.46

=1

23 14 31 36 46 29 62 36 31 21 62 36 23 21 54 50 54 36 1.77

1.08

1.14

1.00

=1

29 43 14 14 36 21 64 50 29 29 50 57 50 36 57 50 50 36 1.57

1.14

1.64

1.36

=1

54 8 38 15 62 23 69 31 54 15 69 23 46 15 69 31 54 23 2.31

1.00

0.77

1.31

-1

15 14 15 29 23 29 46 57 31 43 31 50 15 43 54 79 38 57 1.46

1.00

1.79

1.57

+2

36 31 21 38 21 31 57 54 36 8 57 15 36 15 43 54 43 38 1.86

0.93

0.85

1.54

+1

31 14 23 14 38 21 62 36 46 21 54 29 31 14 62 57 54 21 1.77

1.38

1.43

1.21

-1

29 0 43 23 43 38 36 23 14 23 36 15 21 8 36 69 14 23 1.50

0.64

0.92

1.31

=2

36 23 29 15 29 23 43 54 21 23 57 23 21 15 50 38 36 38 1.64

0.79

0.69

1.69

+3

29 8 43 23 21 38 21 46 14 31 36 38 21 31 29 69 14 46 1.21

0.79

1.31

1.38

+1

46 7 15 14 38 29 62 50 38 36 62 21 46 21 62 57 38 50 2.38

0.92

0.93

1.57

=1

21 23 36 23 36 38 29 54 14 31 43 31 0 23 50 54 29 38 1.21

0.86

1.15

1.62

=1

50 0 67 50 50 57 50 64 33 29 50 50 25 29 67 64 50 57 1.67

1.33

1.29

1.79

-3

29 8 21 38 21 38 50 46 21 15 36 23 36 0 64 46 43 31 1.43

1.07

0.92

1.54

+1

46 0 15 36 31 36 69 50 31 50 62 7 46 7 46 50 31 29 1.92

1.15

0.64

2.14

=1

14 7 21 21 21 14 50 50 21 7 43 21 36 14 50 57 36 43 1.43

1.29

1.00

1.43

=1

14 15 29 23 29 46 36 62 21 23 43 23 29 23 57 46 36 38 1.14

1.07

0.85

1.77

+1

29 0 36 15 36 38 50 77 21 38 43 23 29 15 50 69 36 62 1.36

1.29

1.08

2.08

=1

0 14 23 43 31 43 69 79 46 64 31 36 15 21 77 50 69 50 1.23

1.85

1.14

2.36

-3

15 0 15 36 38 43 69 57 38 36 46 29 15 14 85 57 62 43 1.62

1.62

0.86

2.00

=1

г 2-2

Дома

1. Васко де Гама 27 14 8 5 43 30 50 14 8 5 1 25 11 29 13 2. Коринтијанс 27 14 6 7 39 28 48 13 9 1 3 23 14 28 14 3. Сао Пауло 28 13 8 7 45 35 47 14 6 4 4 22 16 22 14 4. Ботафого 26 13 6 7 40 30 45 13 9 3 1 30 13 30 13 5. Фламенго 27 11 11 5 44 35 44 13 6 4 3 19 13 22 14 6. Флуминенсе 27 14 2 11 37 33 44 14 10 0 4 26 13 30 13 7. Интернасионал 27 10 10 7 43 35 40 13 6 5 2 23 18 23 14 8. Палмеирас 27 9 13 5 33 26 40 14 8 5 1 21 9 29 13 9. Гремио 27 11 6 10 32 33 39 14 8 4 2 23 11 28 13 10. Атлетико ГО 27 10 8 9 34 29 38 14 7 2 5 17 11 23 13 11. Коритиба ПР 27 10 7 10 44 34 37 13 8 3 2 31 12 27 14 12. Фигеиренсе 27 9 10 8 32 33 37 14 5 6 3 17 12 21 13 13. Сантос 26 10 5 11 38 41 35 12 6 3 3 20 16 21 14 14. Бахија 27 8 9 10 32 35 33 14 5 6 3 20 15 21 13 15. Сеара 27 8 7 12 34 45 31 13 7 3 3 25 15 24 14 16. Крузеиро 28 8 6 14 34 38 30 14 5 4 5 20 18 19 14 17. Атлетико ПР 27 6 9 12 27 38 27 14 4 7 3 16 15 19 13 18. Атлетико МГ 27 7 5 15 33 45 26 14 5 3 6 19 18 18 13 19. Аваи 27 5 7 15 32 57 22 13 2 4 7 16 24 10 14 20. Америка МГ 27 3 11 13 33 49 20 13 3 5 5 21 21 14 14

8

2008

Атлетико ГО Г x Сеара Д + Атлетико МГ Г x Васко де Гама Д x Палмеирас Д + Ботафого Д Сао Пауло Г Крузеиро

д 1-1

Вкупно

0-2

1

Палмеирас Д - Интернасионал Г x Аваи Д + Сеара Г x Атлетико ГО Д x Америка МГ Г Фламенго Д Флуминенсе

Бразил 1 Тим

2000

0-2 (0-1) 3-0 (1-0) 1-0 (0-0) 0-1 (0-0) 3-2 (1-0)

Коринтијанс (2) - Атлетико ГО (10)

Сеара (15) - Фигеиренсе (12) Сеара Д x Атлетико ГО Г - Сао Пауло Г - Палмеирас Д + Коритиба ПР Г x Атлетико МГ Д Фламенго Г Атлетико ПР Меѓусебни дуели 2011 1-1 недела

2-1 23 ч.

Коритиба ПР (11) - Гремио (9)

Сантос (13) - Палмеирас (8)

Интернасионал (7) - Васко де Гама (1) Интернасионал Г + Палмеирас Д x Коритиба ПР Г x Фигеиренсе Д + Атлетико МГ Г - Атлетико ПР Д Аваи Д Коринтијанс Меѓусебни дуели 2011 0-2 2010 недела

0-5 (0-1) 1-1 (1-0) 1-0 (0-0) 2-2 (2-0) 0-2 (0-2)

Бахија Г - Атлетико МГ Д + Флуминенсе Д + Атлетико ПР Г - Коринтијанс Д + Аваи Д Крузеиро Г Коритиба ПР

гости

сер.

интернет издание


Аваи (19) - Атлетико ГО (10) Аваи Г x Америка МГ Д x Палмеирас Г - Флуминенсе Д - Гремио Г - Бахија Г Интернасионал Д Ботафого Меѓусебни дуели 2011 1-0 2010 среда

2-2 (0-2) 1-1 (1-1) 1-3 (1-2) 1-2 (0-1) 2-3 (0-1)

3-0, 2-2 21 ч.

Атлетико ГО Г x Сеара Д + Атлетико МГ Г x Васко де Гама Д x Палмеирас Д + Ботафого Д Сао Пауло Г Крузеиро

Америка МГ (20) - Сеара (15) 1-1 (0-1) 1-0 (0-0) 1-1 (1-1) 1-1 (0-1) 2-0 (2-0)

X

Реален тип

Фламенго (5) - Палмеирас (8) Фламенго 1-2 (0-1) Д - Атлетико ПР 1-1 (0-1) Г x Ботафого 1-1 (0-0) Г x Атлетико МГ 2-1 (0-1) Д + Америка МГ 2-1 (0-0) Г + Сао Пауло Г Сеара Д Сантос Меѓусебни дуели 2011 0-0 2010 1-3, 1-0 четврток 02:50 ч.

Палмеирас Д - Интернасионал Г x Аваи Д + Сеара Г x Атлетико ГО Д x Америка МГ Д Флуминенсе Д Фигеиренсе 2009 2-0, 1-2 Реален тип

2008

0-3 (0-1) 1-1 (1-1) 1-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-1 (1-1)

5-2, 0-1

X

Сантос Г + Коринтијанс Г + Америка МГ Д - Фигеиренсе Г - Флуминенсе Г - Гремио Д Гремио Д Ботафого 2009 3-1, 3-2 Реален тип

7 октомври 2011 год.

2008

2-2 (2-0) 0-0 (0-0) 1-2 (0-0) 1-2 (1-0) 1-1 (1-1)

21 ч.

Коринтијанс (2) - Ботафого (4)

Сеара Д x Атлетико ГО Г - Сао Пауло Г - Палмеирас Д + Коритиба ПР Г x Атлетико МГ Д Фламенго Г Атлетико ПР

1-1 (1-0) 0-4 (0-2) 0-1 (0-1) 3-2 (2-1) 1-1 (1-1)

2

Реален тип

Коринтијанс 0-1 (0-1) Г - Флуминенсе 1-3 (1-1) Д - Сантос 0-0 (0-0) Г x Сао Пауло 1-0 (0-0) Д + Бахија 2-2 (1-2) Г x Васко де Гама Г Крузеиро Г Интернасионал Меѓусебни дуели 2011 2-0 2010 1-1, 2-2 четврток 02:50 ч.

Бахија (14) - Крузеиро (16)

Атлетико МГ (18) - Сантос (13) Атлетико МГ 2-0 (1-0) Д + Бахија 0-1 (0-0) Г - Атлетико ГО 1-1 (0-0) Д x Фламенго 1-2 (0-1) Г - Интернасионал 1-1 (1-1) Д x Сеара Г Васко де Гама Г Флуминенсе Меѓусебни дуели 2011 1-2 2010 2-2, 0-2 петок 01:30 ч.

Америка МГ Д x Аваи Г x Крузеиро Д - Сантос Г - Фламенго Г x Палмеирас Г Фигеиренсе Д Гремио Меѓусебни дуели 2011 0-4 среда

Бахија 0-2 (0-1) Г - Атлетико МГ 3-0 (1-0) Д + Флуминенсе 1-0 (0-0) Д + Атлетико ПР 0-1 (0-0) Г - Коринтијанс 3-2 (1-0) Д + Аваи Г Коритиба ПР Д Васко де Гама Меѓусебни дуели 2011 1-2 2003 0-7, 2-5 четврток 02:50 ч.

0-0 (0-0) 1-2 (0-1) 0-3 (0-1) 0-2 (0-1) 3-3 (1-0)

2001

1-1

3+

Атлетико ПР (17) - Васко де Гама (1) 3-1 (1-1) 2-1 (0-0) 2-3 (2-2) 2-3 (1-1) 0-1 (0-1)

0-0, 3-2

3+

Атлетико ПР 2-1 (1-0) Г + Фламенго 0-0 (0-0) Д x Фигеиренсе 0-1 (0-0) Г - Бахија 1-1 (0-0) Д x Флуминенсе 2-0 (0-0) Д + Интернасионал Г Ботафого Д Сеара Меѓусебни дуели 2011 1-2 2010 0-0, 1-3 петок 01:30 ч.

Васко де Гама Г x Фигеиренсе Д + Гремио Д x Атлетико ГО Г + Крузеиро Д x Коринтијанс Д Атлетико МГ Г Бахија 2008 2-2, 3-1 Реален тип

2007

2009 3-3, 0-0 Реален тип

2007

0-5 (0-1) 1-1 (1-0) 1-0 (0-0) 2-2 (2-0) 0-2 (0-2)

0-1, 3-2

1

Флуминенсе (6) - Коритиба ПР (11)

Крузеиро Д x Америка МГ Г - Коритиба ПР Д - Васко де Гама Г - Гремио Д x Сао Пауло Д Коринтијанс Д Атлетико ГО 2002 1-2 Реален тип

Ботафого Г - Коритиба ПР Д x Фламенго Г + Гремио Д x Сао Пауло Г - Атлетико ГО Д Атлетико ПР Г Сантос

Флуминенсе 1-0 (1-0) Д + Коринтијанс 0-3 (0-1) Г - Бахија 3-1 (2-1) Д + Аваи 1-1 (0-0) Г x Атлетико ПР 3-2 (1-1) Д + Сантос Г Палмеирас Д Атлетико МГ Меѓусебни дуели 2011 1-3 2009 1-1, 1-3 петок 01:30 ч.

Коритиба ПР Д + Ботафого Г x Интернасионал Д + Крузеиро Г - Сеара Г x Фигеиренсе Д Бахија Г Сао Пауло 2008 2-3, 1-2 Реален тип

2005

5-0 (1-0) 1-1 (0-1) 2-1 (1-0) 2-3 (1-2) 0-0 (0-0)

0-0, 2-4

ГГ

Статистика - Бразил 1 1-1 (1-1) 4-0 (2-0) 1-1 (1-1) 3-0 (1-0) 2-2 (2-1)

1-0, 0-1

2

Одиграни натпревари

270

Постигнати голови

729

Просек гол по натпревар

2,70

Победа на домаќини

127 (47,04%)

Реми

77 (28,52%)

Победа на гости

66 (24,44%)

2+п.п.

/

3+

139 (51,48%)

0-1 гол

/

4+

78 (28,89%)

0-2 гола

131 (48,52%)

7+

2 (0,74%)

www.sportlife.com.mk

9


БРАЗИЛ 2 Понте Прета – Спорт Ресифе

Сао Каетано (16) - Вила Нова (18)

1

Вториот на табелата, Понте Прета, кој иако успева на секој втор натпревар да освои три бода, сè уште може да се рече дека се наоѓа во криза на која никако не се гледа крајот. Од друга страна, Спорт Ресифе, кој до пред еден месец беше во конкуренција за првата позиција, сега се наоѓа во низа од три порази и која сака што побргу да ја прекине. Понте Прета е еден од најдобрите тимови кога игра пред своја публика, а со вака разнишан противник најверојатно е дека ќе си обезбеди нови три бода.

Сао Каетано 1-1 (0-0) Д x Американа 2-2 (1-0) Д x Икаса 3-1 (0-1) Г + Дуке ди Кашијас 3-3 (1-2) Д x Португеса Д. 3-1 (2-0) Г + Спорт Ресифе Г Арапирака Г Гремио Пруденте Меѓусебни дуели 2011 0-2 2010 1-2, 1-2 сабота 01:30 ч.

НАШ ПРЕДЛОГ Парана (10) - Арапирака (13)

Парана 1-1 (0-1) Д x Гојас 2-0 (1-0) Д + Наутико ПЕ 1-3 (1-1) Г - Икаса 1-1 (1-1) Д x Виторија 0-0 (0-0) Г x Дуке ди Кашијас Г Вила Нова Д Крисиума Меѓусебни дуели 2011 2-4 2010 1-0, 2-1 сабота 01:30 ч.

Арапирака Д + Крисиума Д x Гремио Пруденте Г x Вила Нова Д + Икаса Г - Португеса Д. Д Сао Каетано Г Гарани

Реален тип

Икаса Д - Итуиутаба Г x Сао Каетано Д + Парана Г - Арапирака Д + Вила Нова Д Гремио Пруденте Д Дуке ди Кашијас

3-1 (0-1) 1-1 (0-1) 1-1 (0-0) 2-1 (0-0) 0-2 (0-0)

3+

0-1 (0-0) 2-2 (0-1) 3-1 (1-1) 1-2 (0-0) 1-0 (1-0)

1

Реален тип

Гарани Д - Португеса Д. Г + Американа Д + Брагантино Г x Вила Нова Д + Наутико ПЕ Д Понте Прета Д Арапирака

Реален тип

1-1 (1-0) 0-1 (0-1) 0-3 (0-1) 0-1 (0-0) 2-1 (1-0)

01:30 ч.

2-1 (2-1) 1-1 (1-0) 2-2 (1-0) 0-1 (0-1) 2-1 (2-0)

21:20 ч.

   

Понте Прета 1-2 (1-2) Г - Гремио Пруденте 2-1 (1-0) Д + Дуке ди Кашијас 0-2 (0-1) Г - Виторија 1-0 (0-0) Д + Салгеиру 1-2 (0-1) Г - Гојас Г Гарани Г Брагантино Меѓусебни дуели 2011 1-3 2010 3-1, 1-1 сабота 21:20 ч.

0-2 (0-1) 2-1 (0-1) 3-1 (1-1) 0-0 (0-0) 3-1 (0-1)

0-2

Вкупно

1. Португеса Д 28 16 9 3 59 27 57 14 10 2. Понте Прета 28 14 7 7 45 32 49 14 9 3. Наутико ПЕ 28 13 9 6 34 28 48 14 10 4. Американа 28 14 6 8 34 31 48 14 8 5. Итуиутаба 28 13 6 9 32 24 45 14 7 6. Спорт Ресифе 28 12 7 9 45 36 43 14 10 7. Брагантино 28 12 6 10 47 43 42 14 8 8. Крисиума 28 11 8 9 31 32 41 14 9 9. Виторија 28 11 7 10 38 33 40 14 8 10. Парана 28 10 7 11 34 32 37 14 7 11. Гарани 28 10 7 11 37 36 37 14 6 12. Гремио Пруденте 28 10 7 11 36 37 37 14 6 13. Арапирака 28 10 7 11 35 43 37 14 10 14. АБС 28 8 12 8 36 38 36 14 4 15. Икаса 28 8 11 9 40 39 35 14 5 16. Сао Каетано 28 7 12 9 41 45 33 14 4 17. Гојас 28 10 3 15 36 44 33 14 8 18. Вила Нова 28 7 8 13 24 32 29 14 4 19. Салгеиру 28 7 4 17 26 43 25 14 4 20. Дуке ди Кашијас 28 1 9 18 22 57 12 14 1

10

2-3

1-3 (1-0) 0-2 (0-2) 1-0 (1-0) 2-2 (1-0) 3-1 (1-0)

2

Реален тип

Брагантино Г + Вила Нова Д x Португеса Д. Г - Гарани Д x Крисиума Г x Американа Г Спорт Ресифе Д Понте Прета Меѓусебни дуели 2011 1-4 сабота

Дуке ди Кашијас Д x Спорт Ресифе Г - Понте Прета Д - Сао Каетано Г x Наутико ПЕ Д x Парана Д АБС Г Икаса

2 3 4 3 4 2 4 4 2 3 3 4 3 8 6 8 1 5 2 5

2 2 0 3 3 2 2 1 4 4 5 4 1 2 3 2 5 5 8 8

36 14 32 14 27 13 30 14 23 9 34 14 16 13 27 14 18 7 25 14 28 9 32 14 26 16 28 14 20 8 31 14 24 12 26 14 18 12 24 14 22 15 21 14 17 15 22 14 29 17 33 14 19 16 20 14 21 15 21 14 25 22 20 14 24 18 25 14 16 17 17 14 16 23 14 14 13 23 8 14

Гости 6 5 3 6 6 2 4 2 3 3 4 4 0 4 3 3 2 3 3 0

7 4 5 3 2 5 2 4 5 4 4 3 4 4 5 4 2 3 2 4

1 23 13 25 5 18 19 19 6 11 19 14 5 18 18 21 6 14 17 20 7 17 27 11 8 21 27 14 8 11 24 10 6 14 21 14 7 16 20 13 6 15 21 16 7 19 22 15 10 6 26 4 6 17 22 16 6 19 24 14 7 16 23 13 10 12 26 8 8 8 15 12 9 10 20 11 10 9 34 4

01:30 ч.

2-0 (1-0) 1-1 (1-0) 3-0 (1-0) 3-3 (2-1) 2-0 (0-0)

2

Реален тип

1-1 (1-1) 1-2 (0-1) 1-3 (1-0) 1-1 (0-0) 0-0 (0-0)

1

Реален тип

Спорт Ресифе Г x Дуке ди Кашијас Д + Виторија Г - Крисиума Г - АБС Д - Сао Каетано Д Брагантино Г Салгеиру

Виторија 2-1 (2-0) Г x АБС 1-1 (0-1) Г - Спорт Ресифе 1-3 (1-1) Д + Понте Прета 2-2 (0-1) Г x Парана 1-1 (0-1) Д - Гремио Пруденте Д Гојас Г Португеса Д.

21:20 ч.

0-0 (0-0) 0-4 (0-2) 2-0 (1-0) 1-1 (1-1) 1-2 (0-2)

ГГ

Реален тип

Итуиутаба (5) - Американа (4) Итуиутаба 1-0 (0-0) Г + Икаса 2-0 (2-0) Д + Крисиума 2-2 (0-1) Г x Гремио Пруденте 1-0 (0-0) Д + Гојас 1-0 (1-0) Г + Салгеиру Г АБС Д Брагантино Меѓусебни дуели 2011 1-2 сабота 21:20 ч.

Американа Г x Сао Каетано Д - Гарани Г + Салгеиру Г + Гремио Пруденте Д x Брагантино Г Гојас Д Португеса Д.

1-1 (0-0) 1-2 (1-0) 1-0 (1-0) 1-0 (1-0) 1-1 (1-0)

X

Реален тип

Португеса Д. (1) - Итуиутаба (5) 1-1 (1-1) 4-0 (2-0) 0-1 (0-1) 0-3 (0-2) 1-3 (0-2)

1

Реален тип

Португеса Д. Г + Гарани Г x Брагантино Д + Гојас Г x Сао Каетано Д + Арапирака Д Виторија Г Американа Меѓусебни дуели 2011 2-1 среда

Голови Дома

Португеса Д. 0-1 (0-0) Г + Гарани 1-0 (1-0) Г x Брагантино 0-1 (0-1) Д + Гојас 0-1 (0-0) Г x Сао Каетано 0-1 (0-1) Д + Арапирака Д Виторија Г Американа

Брагантино (7) - Виторија (9)

Крисиума Г - Арапирака Г - Итуиутаба Д + Спорт Ресифе Г x Брагантино Д + АБС Д Салгеиру Г Парана

дома

   

1-2, 1-0

Понте Прета (2) - Спорт Ресифе (6)

Бразил 2 Тим

2008

1-2 (0-2) 2-1 (1-0) 1-1 (0-0) 0-0 (0-0) 0-1 (0-1)

Гремио Пруденте (12) - Дуке ди Кашијас (20) Гремио Пруденте Д + Понте Прета Г x Арапирака Д x Итуиутаба Д - Американа Г + Виторија Г Икаса Д Сао Каетано Меѓусебни дуели 2011 3-2 сабота

АБС (14) - Гарани (11) АБС 0-0 (0-0) Д x Виторија 1-2 (0-1) Д - Вила Нова 0-2 (0-1) Г - Наутико ПЕ 3-0 (2-0) Д + Спорт Ресифе 1-3 (0-1) Г - Крисиума Г Дуке ди Кашијас Д Итуиутаба Меѓусебни дуели 2011 2-1 2009 0-1, 1-1 сабота 21:20 ч.

2009 3-1, 0-1 Реален тип

Салгеиру (19) - Португеса Д. (1) Салгеиру Г - Наутико ПЕ Г + Гојас Д - Американа Г - Понте Прета Д - Итуиутаба Г Крисиума Д Спорт Ресифе Меѓусебни дуели 2011 0-1 сабота

Гојас (17) - Крисиума (8) Гојас Г x Парана Д - Салгеиру Г - Португеса Д. Г - Итуиутаба Д + Понте Прета Г Виторија Д Американа Меѓусебни дуели 2011 0-2 сабота

Наутико ПЕ (3) - Икаса (15) Наутико ПЕ 1-0 (0-0) Д + Салгеиру 0-2 (0-1) Г - Парана 2-0 (1-0) Д + АБС 1-1 (0-0) Д x Дуке ди Кашијас 1-3 (1-0) Г - Гарани Д Вила Нова Г Виторија Меѓусебни дуели 2011 2-1 2010 1-0, 1-3 сабота 21:20 ч.

Вила Нова Д - Брагантино Г + АБС Д x Арапирака Д x Гарани Г - Икаса Д Парана Г Наутико ПЕ

гости

сер.

1.93 0.93 1.29 1.36

-1

1.64 0.64 0.79 1.36

-1

1.14 0.93 1.29 1.29 =1 1.29 0.50 1.00 1.21 +2 -3

1.86 1.14 1.50 1.93 =2 1.43 0.57 0.79 1.71 +1 1.71 0.86 1.00 1.50

01:30 ч.

1-0 (0-0) 2-0 (2-0) 2-2 (0-1) 1-0 (0-0) 1-0 (1-0)

1

Реален тип

Американа (4) - Наутико ПЕ (3)

дал при. дал при. 2.57 1.00 1.64 0.93 +1

2.00 0.64 1.21 1.93

Итуиутаба 2-0 (1-0) Г + Икаса 1-1 (1-0) Д + Крисиума 3-0 (1-0) Г x Гремио Пруденте 3-3 (2-1) Д + Гојас 2-0 (0-0) Г + Салгеиру Г АБС Д Брагантино

Американа 1-1 (0-0) Г x Сао Каетано 1-2 (1-0) Д - Гарани 1-0 (1-0) Г + Салгеиру 1-0 (1-0) Г + Гремио Пруденте 1-1 (1-0) Д x Брагантино Г Гојас Д Португеса Д. Меѓусебни дуели 2011 2-3 2010 1-0, 1-0 среда 01:30 ч.

Наутико ПЕ Д + Салгеиру Г - Парана Д + АБС Д x Дуке ди Кашијас Г - Гарани Д Вила Нова Г Виторија

Реален тип

1-0 (0-0) 0-2 (0-1) 2-0 (1-0) 1-1 (0-0) 1-3 (1-0)

ГГ

-1

1.29 0.86 1.14 1.43 =2

Статистика - Бразил 2

1.57 1.07 1.07 1.50 +1 1.21 1.07 1.36 1.57 +1

Одиграни натпревари

280

2.07 1.21 0.43 1.86

-1

Постигнати голови

731

1.36 1.14 1.21 1.57

-1

Просек гол по натпревар

2,61

1.50 1.07 1.36 1.71 +1

Победа на домаќини

137 (48,93%)

1.79 1.57 1.14 1.64 +1

Реми

77 (27,50%)

1.71 1.29 0.86 1.86 +1

Победа на гости

66 (23,57%)

1.14 1.21 0.57 1.07

-1

1.14 1.64 0.71 1.43

-3

0.93 1.64 0.64 2.43 =2

2+п.п.

/

3+

129 (46,07%)

0-1 гол

/

4+

71 (25,36%)

0-2 гола

151 (53,93%)

7+

5 (1,79%)

интернет издание


ВЕЛС Бангор сити (4) - Порт Талбот (7) Бангор сити 4-2 (2-2) Г + Ербас УК 0-3 (0-1) Д - Њу сејнтс 2-1 (0-1) Г + Кармартен таун 4-0 (3-0) Д + Њутаун 2-1 (1-1) Г + Бала таун Г Ланели Д Нит атлетик Меѓусебни дуели 10/11 2-1, 2-2 10/11 8-1, 2-1 сабота 15:30 ч.

Ланели (3) - Абериствит Т. (9)

Порт Талбот Г - Бала таун Г + Абериствит Т. Д x Престатин Г - Ланели Д - Нит атлетик Д Ербас УК Г Њу сејнтс 09/10 1-1, 1-2 Реален тип

Ланели 3-0 (3-0) Г + Кармартен таун 9-2 (4-1) Д + Њутаун 4-2 (2-0) Г + Бала таун 2-0 (1-0) Д + Порт Талбот 2-0 (0-0) Г + Престатин Д Бангор сити Г Афан лидо Меѓусебни дуели 10/11 2-0, 2-3 09/10 1-1, 4-0 сабота 15:30 ч.

0-2 (0-1) 2-0 (2-0) 0-0 (0-0) 0-2 (0-1) 1-2 (1-1)

08/09

1-2, 4-2

1-1

Њу сејнтс (1) - Кармартен таун (10) Њу сејнтс 3-0 (1-0) Д + Нит атлетик 3-0 (1-0) Г + Бангор сити 3-0 (2-0) Д + Афан лидо 2-1 (0-0) Г + Ербас УК 3-2 (1-1) Д + Абериствит Т. Г Бала таун Д Порт Талбот Меѓусебни дуели 10/11 3-1, 7-0 09/10 2-1, 2-0 сабота 15:30 ч.

Кармартен таун Д - Ланели Г - Нит атлетик Д - Бангор сити Г - Афан лидо Д + Ербас УК Г Њутаун Д Бала таун 08/09 8-0, 3-2 Реален тип

08/09 1-1, 3-0 Реален тип

07/08

Бангор сити – Порт Талбот 0-2 (0-2) 1-1 (1-0) 1-3 (0-1) 0-0 (0-0) 2-3 (1-1)

0-0 (0-0) 0-3 (0-2) 1-0 (1-0) 0-0 (0-0) 1-2 (0-1)

15:45 ч.

Бала таун Д + Порт Талбот Г + Престатин Д - Ланели Г - Нит атлетик Д - Бангор сити Д Њу сејнтс Г Кармартен таун Реален тип

1-1

Со победата од минатото коло над Бала таун, на гости, Бангор си ги зголеми апетитите и почна да се искачува нагоре на табелата. Актуелниот вицешампион имаше слаб старт, но сега е во серија од три победи по ред. Нареден противник му е Порт Талбот, тим кој се наоѓа на средината на табелата и кој секогаш знае да изненади. Но овој пат нема да биде така. Бангор атакува на врвот, па мечот, се разбира, ќе го почне офанзивно со цел да го реши уште во првото полувреме.

НАШ ПРЕДЛОГ

2-1, 1-0

3+

Афан лидо (8) - Бала таун (5) Афан лидо Д x Ербас УК Г - Њу сејнтс Д + Кармартен таун Д x Абериствит Т. Г - Њутаун Г Престатин Д Ланели сабота

0-3 (0-3) 0-1 (0-0) 1-2 (1-0) 0-1 (0-1) 3-1 (3-1)

07/08

Абериствит Т. Д - Порт Талбот Г x Ербас УК Д - Престатин Г x Афан лидо Г - Њу сејнтс Д Нит атлетик Г Њутаун

Ербас УК (12) - Њутаун (11) 2-0 (1-0) 1-0 (1-0) 2-4 (0-2) 0-4 (0-2) 1-2 (1-1)

0-2

0-3, 3-0

1

Ербас УК 2-4 (2-2) Д - Бангор сити 0-0 (0-0) Г x Афан лидо 1-1 (0-1) Д x Абериствит Т. 1-2 (0-0) Д - Њу сејнтс 1-3 (1-3) Г - Кармартен таун Г Порт Талбот Д Престатин Меѓусебни дуели 10/11 0-3, 0-1 10/11 3-2, 1-1 недела 15:30 ч.

Њутаун Д - Престатин Г - Ланели Д - Нит атлетик Г - Бангор сити Д + Афан лидо Д Кармартен таун Д Абериствит Т. 09/10 3-3, 2-0 Реален тип

1-2 (0-2) 2-9 (1-4) 0-4 (0-2) 0-4 (0-3) 2-1 (1-0)

08/09

3-1, 1-0

ГГ

Нит атлетик (2) - Престатин (6) Нит атлетик 0-3 (0-1) Г - Њу сејнтс 1-0 (0-0) Д + Кармартен таун 4-0 (2-0) Г + Њутаун 4-0 (2-0) Д + Бала таун 2-1 (1-1) Г + Порт Талбот Г Абериствит Т. Г Бангор сити Меѓусебни дуели 10/11 3-2 10/11 1-1, 1-1 недела 15:30 ч.

Престатин Г + Њутаун Д - Бала таун Г x Порт Талбот Г + Абериствит Т. Д - Ланели Д Афан лидо Г Ербас УК 10/11 2-1, 1-1 Реален тип

Статистика - Велс

2-1 (2-0) 0-1 (0-1) 0-0 (0-0) 3-1 (1-0) 0-2 (0-0)

09/10

Одиграни натпревари

54

2+п.п.

Постигнати голови

165

0-1 гол

/

Просек гол по натпревар

3,06

0-2 гола

23 (42,59%)

Победа на домаќини

26 (48,15%)

3+

31 (57,41%)

Реми

9 (16,67%)

4+

18 (33,33%)

Победа на гости

19 (35,19%)

7+

2 (3,70%)

0-0, 1-1

X

Дополнителна статистика

Велс

     

1. Њу сејнтс 2. Нит атлетик 3. Ланели 4. Бангор сити 5. Бала таун 6. Престатин 7. Порт Талбот 8. Афан лидо 9. Абериствит Т. 10. Кармартен таун 11. Њутаун 12. Ербас УК

статистиката е изразена во проценти [%]

9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9

7 7 6 6 5 4 3 2 1 2 2 0

1 0 1 1 1 2 2 2 3 0 0 5

1 2 2 2 3 3 4 5 5 7 7 4

7 октомври 2011 год.

19 7 22 20 7 21 27 10 19 20 13 19 15 11 16 15 10 14 9 11 11 5 14 8 11 19 6 7 17 6 8 29 6 9 17 5

Дома 5 5 4 5 4 4 4 5 4 5 4 5

4 5 3 3 2 1 2 2 1 2 1 0

1 0 0 1 0 1 1 2 0 0 0 3

0 0 1 1 2 2 1 1 3 3 3 2

12 4 13 14 2 15 15 4 9 12 7 10 7 6 6 8 6 4 6 4 7 2 1 8 5 10 3 6 7 6 3 9 3 6 9 3

Гости 4 4 5 4 5 5 5 4 5 4 5 4

3 2 3 3 3 3 1 0 0 0 1 0

0 0 1 0 1 1 1 0 3 0 0 2

1 2 1 1 1 1 3 4 2 4 4 2

7 3 9 6 5 6 12 6 10 8 6 9 8 5 10 7 4 10 3 7 4 3 13 0 6 9 3 1 10 0 5 20 3 3 8 2

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 60 25 60 0 80 0 80 75 20 0 80 50 60 25 60 50 40 50 2.40 0.80

дал 1.75

при. 0.75

+7

60 25 40 25 60 50 60 75 40 25 80 50 60 50 20 25 20 25 2.80

0.40

1.50

1.25

+4

75 40 25 20 50 60 50 60 50 40 75 80 50 40 50 60 50 40 3.75

1.00

2.40

1.20

+5

20 0 20 50 60 50 80 75 60 25 60 75 60 50 60 75 40 75 2.40

1.40

2.00

1.50

+3

25 40 25 40 50 60 50 40 25 40 75 40 25 20 50 20 50 0

1.75

1.50

1.60

1.00

-3

25 60 50 60 25 40 50 60 50 20 50 40 25 20 50 60 50 60 2.00

1.50

1.40

0.80

-1

0 20 25 20 50 20 75 0 25 0 50 20 25 0 75 20 75 0

1.00

0.60

1.40

-2

г 2-2

Вкупно

д 1-1

     

Тим

/

1.50

гости

сер.

20 0 40 50 0 75 0 100 0 50 0 0 0 0 0 75 0 75 0.40

0.20

0.75

3.25

-1

0 0 25 20 75 40 75 40 75 40 25 40 25 40 50 80 50 40 1.25

2.50

1.20

1.80

-1

40 0 60 50 40 25 60 25 20 25 40 0 20 0 40 25 40 25 1.20

1.40

0.25

2.50

+1

25 20 25 40 50 80 75 80 25 80 25 20 25 20 50 60 50 60 0.75

2.25

1.00

4.00

+1

0 0 20 50 20 50 40 75 20 50 20 25 0 25 100 50 40 50 1.20

1.80

0.75

2.00

-2

www.sportlife.com.mk

11


ИТАЛИЈА СЕРИЈА Б Сампдорија – Сасуоло

Пескара (8) - Читадела (13)

1

Сампдорија е еден од главните кандидати за пласман во повисок ранг поради фактот дека колку-толку успеа да го задржи костурот на екипата од лани, кога се натпреваруваше во Серија А. Сасуоло, пак, неколку години по ред е во врвот во оваа лига, но никако да направи позначаен успех. Екипата од Џенова е фаворит на овој меч, а ако се земе предвид податокот дека веќе два меча по ред е без победа, сега пред своја публика е вистински момент тоа да го стори и да му се приближи на лидерот на табелата.

Пескара Д + Кротоне Г - Реџина Г - Јуве Стабија Д + Албинолефе Г x Сасуоло Г Бреша Д Асколи Меѓусебни дуели 10/11 2-3, 1-0 00/01 сабота

НАШ ПРЕДЛОГ Сампдорија (6) - Сасуоло (4)

Сампдорија Г + Емполи Д x Гросето Г + Албинолефе Д - Торино Г x Верона Г Асколи Д Читадела недела

12:30 ч.

Албинолефе Д + Модена Г - Варезе Д - Сампдорија Г - Пескара Д + Падова Г Сасуоло Д Кротоне Меѓусебни дуели 10/11 2-1, 0-3 08/09 недела

2-0 (0-0) 1-0 (0-0) 1-2 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0)

1

Гросето (7) - Виченца (21) Гросето Д + Верона Г x Сампдорија Д + Кротоне Д x Асколи Г - Торино Г Читадела Д Бреша Меѓусебни дуели 10/11 1-0, 1-2 09/10 недела

08/09 2-1, 0-5 Реален тип

07/08

2-4, 0-2 15 ч.

06/07 3-2, 0-3 Реален тип

1-0, 0-1 15 ч.

Ливорно Г + Варезе Д + Јуве Стабија Г x Виченца Г - Бари Д x Емполи Д Реџина Г Модена 03/04 0-3, 1-1 Реален тип

     

    

1. Торино 2. Падова 3. Бреша 4. Сасуоло 5. Бари 6. Сампдорија 7. Гросето 8. Пескара 9. Ливорно 10. Верона 11. Реџина 12. Албинолефе 13. Читадела 14. Варезе 15. Јуве Стабија (-1) 16. Ночерина 17. Емполи 18. Кротоне (-1) 19. Модена 20. Губио 21. Виченца 22. Асколи (-7)

0-2 (0-1) 2-1 (2-1) 0-2 (0-1) 2-2 (1-1) 0-1 (0-0)

05/06

0-1, 1-0

ГГ

12

1-2 (1-1) 2-2 (2-1) 2-1 (1-1) 1-1 (1-0) 1-1 (1-1)

2-0, 1-3 15 ч.

03/04 1-1, 0-0 Реален тип

6 5 4 5 4 3 3 4 3 3 3 3 3 2 3 2 2 1 1 0 0 2

2 2 4 1 2 4 4 1 3 3 2 1 1 3 1 2 1 3 2 4 3 3

0 1 0 2 2 1 1 3 2 2 3 4 4 3 4 4 5 4 5 4 5 3

11 4 20 16 8 17 11 5 16 10 5 16 8 6 14 16 7 13 12 8 13 19 17 13 8 5 12 11 10 12 16 12 11 14 17 10 11 15 10 4 6 9 10 13 9 11 12 8 12 17 7 5 10 5 7 15 5 7 18 4 6 14 3 11 12 2

2 3 3 2 1 1 3 3 1 1 2 2 3 1 1 0 2 1 1 0 0 0

2 0 1 1 2 2 1 0 2 2 1 1 0 1 0 1 0 2 2 2 1 2

0 0 0 1 1 1 0 0 1 1 1 1 2 2 2 3 2 2 1 2 3 3

4 1 8 4 0 9 8 3 10 7 4 7 4 4 5 9 4 5 9 4 10 10 5 9 3 2 5 5 5 5 10 6 7 6 6 7 10 10 9 2 4 4 4 5 3 4 7 1 8 10 6 5 6 5 5 5 5 4 7 2 1 5 1 4 7 2

Варезе 1-3 (1-2) Д - Ливорно 1-2 (1-2) Д + Албинолефе 3-2 (2-0) Г x Губио 2-4 (1-2) Д - Сасуоло 0-0 (0-0) Г + Виченца Д Падова Г Реџина

15 ч.

0-2 (0-0) 2-1 (1-0) 0-0 (0-0) 0-1 (0-0) 2-0 (0-0)

X

Реален тип

0-1 (0-1) 1-1 (0-1) 1-2 (0-1) 3-1 (2-1) 2-3 (0-1)

0-2

Јуве Стабија Д - Бреша Г - Ливорно Д + Пескара Г + Реџина Г + Ночерина Г Торино Д Бари Меѓусебни дуели 99/00 1-1, 1-2 недела

Асколи 0-1 (0-0) Г + Ночерина 0-3 (0-0) Д - Сасуоло 3-2 (1-1) Д - Верона 2-1 (0-0) Г x Гросето 3-2 (1-0) Д x Реџина Д Сампдорија Г Пескара

15 ч.

1-0 (1-0) 0-1 (0-0) 1-2 (1-1) 3-3 (2-2) 1-1 (0-1)

0-2

Реален тип

98/99

1-0 (0-0) 0-0 (0-0) 2-1 (1-0) 2-1 (1-1) 1-0 (0-0)

0-0, 1-3

2

Реџина 3-1 (0-1) Г + Губио 4-2 (2-0) Д + Пескара 2-3 (0-2) Г - Емполи 1-2 (0-0) Д - Јуве Стабија 1-1 (1-0) Г x Асколи Г Ливорно Д Варезе Меѓусебни дуели 01/02 1-2, 0-0 00/01 1-0, 1-2 недела 20:45 ч.

Бари Г - Падова Д x Ночерина Г + Сасуоло Д + Ливорно Г + Кротоне Д Емполи Г Јуве Стабија

0-1 (0-1) 1-1 (1-0) 2-1 (0-0) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0)

99/00 1-0, 1-1 Реален тип

0-2

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

Гости 4 5 4 4 4 4 4 5 4 4 4 4 3 4 5 4 4 3 4 4 4 3

4 2 1 3 3 2 0 1 2 2 1 1 0 1 2 2 0 0 0 0 0 2

0 2 3 0 0 2 3 1 1 1 1 0 1 2 1 1 1 1 0 2 2 1

0 1 0 1 1 0 1 3 1 1 2 3 2 1 2 1 3 2 4 2 2 0

7 3 12 12 8 8 3 2 6 3 1 9 4 2 9 7 3 8 3 4 3 9 12 4 5 3 7 6 5 7 6 6 4 8 11 3 1 5 1 2 2 5 6 8 7 7 5 7 4 7 1 0 4 1 2 10 0 3 11 2 5 9 2 7 5 7

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 25 25 0 25 0 25 0 75 0 0 25 75 25 50 25 75 0 75 1.00 0.25

дал 1.75

при. 0.75

67 40 67 60 0 60 0 80 0 80 33 80 0 60 0 80 0 80 1.33

0.00

2.40

1.60

-1

75 0

2.00

0.75

0.75

0.50

=2

г 2-2

Дома 4 3 4 4 4 4 4 3 4 4 4 4 5 4 3 4 4 5 4 4 4 5

ГГ

Реален тип

Реџина (11) - Бари (5)

Торино Г + Виченца Д x Бреша Г + Ночерина Г + Сампдорија Д + Гросето Д Јуве Стабија Г Губио

д 1-1

Вкупно 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8

Емполи Д - Сампдорија Г - Кротоне Д + Реџина Д - Падова Г x Ливорно Г Бари Д Сасуоло Меѓусебни дуели 10/11 1-1, 0-0 недела

Верона (10) - Торино (1) Верона Г - Гросето Д x Падова Г + Асколи Г x Губио Д x Сампдорија Г Виченца Д Ночерина Меѓусебни дуели 05/06 0-1, 1-2 04/05 недела

20:45 ч.

1-0 (0-0) 0-0 (0-0) 2-0 (1-0) 1-1 (1-1) 2-2 (1-1)

Јуве Стабија (15) - Асколи (22)

1

Италија Серија Б Тим

2-0 (0-0) 3-0 (0-0) 1-1 (1-1) 0-1 (0-1) 0-0 (0-0)

2

Ночерина 1-3 (1-0) Д - Асколи 1-1 (1-1) Г x Бари 0-0 (0-0) Д - Торино 1-1 (0-1) Г + Читадела 2-2 (1-1) Д - Јуве Стабија Д Модена Г Верона 15 ч. Реален тип

Бреша 1-0 (1-0) Г + Јуве Стабија 2-2 (1-2) Г x Торино 2-0 (0-0) Д + Читадела 4-2 (2-1) Г x Модена 0-1 (0-1) Д x Губио Д Пескара Г Гросето

Емполи (17) - Варезе (14)

0-0, 2-1

Кротоне Г - Пескара Д + Емполи Г - Гросето Д x Виченца Д - Бари Д Губио Г Албинолефе

1-2 (0-0) 1-1 (1-1) 0-2 (0-0) 1-1 (1-1) 0-2 (0-0)

2-1 (0-0) 1-2 (0-1) 1-3 (0-1) 3-5 (0-4) 1-0 (1-0)

Губио Д - Реџина Г x Модена Д x Варезе Д x Верона Г x Бреша Г Кротоне Д Торино недела

0-1 (0-0) 2-4 (1-0) 1-1 (1-1) 2-2 (1-1) 0-2 (0-0)

Модена (19) - Кротоне (18) Модена Г - Албинолефе Д x Губио Г - Падова Д x Бреша Г - Читадела Г Ночерина Д Ливорно Меѓусебни дуели 10/11 1-1, 1-3 09/10 недела

2-3

Реален тип

Губио (20) - Ночерина (16)

Виченца 2-1 (1-1) Д - Торино 0-0 (0-0) Г - Читадела 2-0 (1-0) Д x Ливорно 3-3 (2-2) Г x Кротоне 0-1 (0-0) Д - Варезе Д Верона Г Падова 4-0, 0-0 15 ч.

2-0, 1-1 18 ч.

0-2 (0-0) 4-2 (0-1) 0-2 (0-1) 1-3 (1-2) 2-0 (0-0)

Падова Д + Бари Г x Верона Д + Модена Г + Емполи Г - Албинолефе Г Варезе Д Виченца Меѓусебни дуели 09/10 2-1, 2-3 сабота

Албинолефе (12) - Ливорно (9)

Сасуоло Д + Читадела Г + Асколи Д - Бари Г + Варезе Д x Пескара Д Албинолефе Г Емполи Реален тип

3-1 (2-1) 0-0 (0-0) 3-1 (1-0) 1-2 (1-1) 1-1 (1-1)

2-0 (1-0) 2-4 (0-2) 2-3 (1-1) 5-3 (4-0) 1-1 (0-1)

Падова (2) - Бреша (3)

Читадела Г - Сасуоло Д + Виченца Г - Бреша Д - Ночерина Д + Модена Д Гросето Г Сампдорија

0 50 25 50 50 0 25 0 100 0 100 0 50 50 50 0

25 25 25 25 25 0 50 0 25 0 50 0

+3

1.75

1.00

0.75

0.25

=1

1.00

1.00

0.50

+3

25 50 25 50 50 50 75 50 50 50 50 50 50 50 50 75 50 50 2.25

1.00

1.75

0.75

=1

50 0 75 25 75 25 50 25 25 25 100 25 75 0 50 50 50 25 2.25

1.00

0.75

1.00

-1

100 20 33 0 67 60 67 80 67 60 100 80 100 60 67 100 67 80 3.33

1.67

1.80

2.40

=1

0

0

0 75 0 50 25 25 0

0 75 0 50 0

сер.

0 25 25 25 0 25 25 25 0 50 25 25 25 1.00

25 0 25 25 0

0

гости

0 25 50 0 25 0 50 0 25 0.75

0.50

1.25

0.75

=1

0 25 50 75 50 75 50 75 25 0 25 50 0 25 75 100 50 75 1.25

1.25

1.50

1.25

=2

50 0

0 25 50 25 75 50 50 50 50 50 50 0 100 75 75 50 2.50

1.50

1.50

1.50

=1

25 0 50 25 25 50 75 100 50 50 50 50 25 0 75 100 75 100 1.50

1.50

2.00

2.75

+1

0

2.00

2.00

0.33

1.67

+1

0.50

1.00

0.50

0.50

+1

0 20 33 0 67 0 67 80 33 20 33 40 33 20 67 60 67 60 1.33

1.67

1.20

1.60

+3

0 25 50 50 25 50 50 50 25 50 25 50 0 25 75 75 50 50 1.00

1.75

1.75

1.25

-1

25 0 25 50 75 50 100 75 75 25 75 25 50 25 100 75 100 75 2.00

2.50

1.00

1.75

=1

20 0 40 0 60 0 60 0 20 0 40 0 20 0 60 0 60 0

-1

0 60 0 60 0 80 0 60 0 60 0 20 0 80 33 80 0

25 0

0

0

0

0 25 0

0

0 25 25 25 0 25 0 25 0

1.00

1.20

0.00

1.33

0

0 50 0 75 25 25 50 25 25 25 0 25 0 75 50 25 50 1.25

1.25

0.50

2.50

-1

0

0

0 50 25 100 50 50 50 50 25 25 0 25 75 50 50 25 1.00

1.75

0.75

2.75

=4

0

0 50 0 25 25 0 50 0 50 0 50 0 50 25 75 0 50 0.25

1.25

1.25

2.25

-1

0 67 20 67 20 67 40 67 0 67 0 67 0 67 80 67 40 67 0.80

1.40

2.33

1.67

=2

интернет издание


ИРСКА ПРЕМИЕР Дандалк (7) - Дери сити (3) Дандалк Г x Голвеј јун. Г - Бохемијанс Д. Д - Сент Патрикс Г - УЦД Г - Слајго роверс Д Дрогеда јун. Г Бреј вандерерс Меѓусебни дуели 2011 0-0 2011 сабота

2-2 (1-1) 1-3 (0-0) 0-2 (0-1) 0-3 (0-2) 0-5 (0-2)

1-0, 0-2 15 ч.

Бохемијанс Д. (5) - УЦД (8)

Дери сити Г + Бохемијанс Д. Г x Слајго роверс Д + УЦД Д x Дрогеда јун. Д x Бреј вандерерс Г Шемрок Д Голвеј јун. 2009 1-2, 0-3 Реален тип

2009

1-0 (0-0) 1-1 (1-1) 2-1 (0-1) 2-2 (0-2) 1-1 (0-1)

1-0, 1-0

0-2

Бохемијанс Д. Д + Дандалк Г + Голвеј јун. Г - УЦД Д x Сент Патрикс Г x Шемрок Д Слајго роверс Г Дери сити Меѓусебни дуели 2011 0-2 2011 сабота

Сент Патрикс (4) - Слајго роверс (1) Сент Патрикс 3-0 (0-0) Г + Бреј вандерерс 1-1 (0-1) Д x Шемрок 2-0 (1-0) Г + Дандалк 0-0 (0-0) Г x Бохемијанс Д. 1-2 (0-1) Г - УЦД Д Дери сити Г Дрогеда јун. Меѓусебни дуели 2011 0-0 2011 2-1, 0-2 сабота 20:30 ч.

Слајго роверс Г + Шемрок Д + Бреј вандерерс Г + Дрогеда јун. Д + Голвеј јун. Д + Дандалк Г Бохемијанс Д. Д УЦД 2010 0-1, 0-0 Реален тип

2010

УЦД Д + Голвеј јун. Г - Бреј вандерерс Д + Бохемијанс Д. Д + Дандалк Д + Сент Патрикс Д Шемрок Г Слајго роверс

3-1 (0-0) 3-0 (1-0) 0-2 (0-0) 0-0 (0-0) 1-1 (0-1)

1-0, 2-0 20 ч.

2010 3-1, 2-0 Реален тип

2010

Сент Патрикс – Слајго роверс 2-1 (0-0) 0-4 (0-1) 2-0 (0-0) 3-0 (2-0) 2-1 (1-0)

НАШ ПРЕДЛОГ

0-0, 2-1

1

Голвеј јун. (10) - Дрогеда јун. (9) 2-1 (0-0) 3-0 (2-0) 3-0 (2-0) 7-1 (4-0) 5-0 (2-0)

0-0, 1-0

2

Голвеј јун. 1-6 (0-4) Г - Сент Патрикс 2-2 (1-1) Д x Дандалк 1-2 (0-0) Г - УЦД 0-3 (0-1) Д - Бохемијанс Д. 1-7 (0-4) Г - Слајго роверс Г Дери сити Д Бреј вандерерс Меѓусебни дуели 2011 0-1 2011 1-2, 1-1 сабота 20:45 ч.

Дрогеда јун. Г - УЦД Д - Бохемијанс Д. Г x Дери сити Д - Слајго роверс Г - Шемрок Д Бреј вандерерс Г Дандалк 2010 3-3, 2-1 Реален тип

2010

2

Со фантастичната серија од седум натпревари без пораз, во кои освои вкупно деветнаесет бода, Слајго на три кола пред крајот стана најсериозен кандидат за освојување на лигата. Сепак, тој знае дека има натпревар повеќе од своите конкуренти и дека до крајот не смее да загуби бод. Има тешко гостување кај Сент Патрикс, кој е на четвртата позиција, но веќе со загубени шанси за титулата. Вистински тест за Слајго, играчите уверуваат дека може да се носат со ситуацијата и дека од ова гостување ќе се вратат со целиот плен.

Бреј вандерерс (6) - Шемрок (2) 4-5 (1-2) 0-2 (0-1) 2-2 (2-0) 0-3 (0-2) 0-4 (0-2)

1-0, 3-1

X

Бреј вандерерс Д - Сент Патрикс Г - Слајго роверс Д + УЦД Г - Шемрок Г x Дери сити Г Дрогеда јун. Г Голвеј јун. Меѓусебни дуели 2011 2-5 2011 недела

0-3 (0-0) 0-3 (0-2) 4-0 (1-0) 2-5 (1-1) 1-1 (1-0)

1-0, 1-0 16 ч.

Шемрок Д - Слајго роверс Г x Сент Патрикс Д + Бреј вандерерс Д + Дрогеда јун. Д x Бохемијанс Д. Д Дери сити Г УЦД 2010 2-2, 1-4 Реален тип

2010

1-2 (0-0) 1-1 (1-0) 5-2 (1-1) 4-0 (2-0) 1-1 (1-0)

0-0, 0-1

2

Шемрок (2) - Дери сити (3) Шемрок Д - Слајго роверс Г x Сент Патрикс Д + Бреј вандерерс Д + Дрогеда јун. Д x Бохемијанс Д. Г УЦД Д Голвеј јун. Меѓусебни дуели 2011 0-1 2011 четврток

Дери сити 1-2 (0-0) Г + Бохемијанс Д. 1-1 (1-0) Г x Слајго роверс 5-2 (1-1) Д + УЦД 4-0 (2-0) Д x Дрогеда јун. 1-1 (1-0) Д x Бреј вандерерс Д Голвеј јун. Г Сент Патрикс 1-1, 0-0 20 ч.

2009 1-0, 2-1 Реален тип

2009

1-0 (0-0) 1-1 (1-1) 2-1 (0-1) 2-2 (0-2) 1-1 (0-1)

Статистика - Ирска Премиер Одиграни натпревари

162

2+п.п.

Постигнати голови

449

0-1 гол

/

Просек гол по натпревар

2,77

0-2 гола

77 (47,53%)

Победа на домаќини

65 (40,12%)

3+

85 (52,47%)

Реми

37 (22,84%)

4+

45 (27,78%)

Победа на гости

60 (37,04%)

7+

10 (6,17%)

0-0, 1-2

ГГ

Дополнителна статистика

Ирска Премиер Q 1.

Слајго роверс 2. Шемрок 3. Дери сити 4. Сент Патрикс 5. Бохемијанс Д. 6. Бреј вандерерс 7. Дандалк 8. УЦД 9. Дрогеда јун. 10. Голвеј јун.

33 20 7 6 66 16 67 17 12 32 19 8 5 60 22 65 16 11 31 16 12 3 56 21 60 16 8 33 16 11 6 57 30 59 16 7 33 16 8 9 37 24 56 16 6 32 12 6 14 41 47 42 16 6 33 10 11 12 49 50 41 16 5 33 10 4 19 39 72 34 17 8 32 5 4 23 25 68 19 16 2 32 1 3 28 19 99 6 16 0

7 октомври 2011 год.

Дома 2 3 7 8 4 1 6 1 3 2

3 40 8 38 16 8 2 38 11 36 16 8 1 30 7 31 15 8 1 34 17 29 17 9 6 13 11 22 17 10 9 21 25 19 16 6 5 24 20 21 17 5 8 26 29 25 16 2 11 11 31 9 16 3 14 9 44 2 16 1

Гости 5 5 5 3 4 5 5 3 1 1

3 26 8 29 3 22 11 29 2 26 14 29 5 23 13 30 3 24 13 34 5 20 22 23 7 25 30 20 11 13 43 9 12 14 37 10 14 10 55 4

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 41 38 24 50 41 31 53 44 24 6 65 31 47 25 29 31 24 19 2.35 0.47

дал 1.63

при. 0.50

+5

31 25 19 19 19 19 56 25 44 19 56 25 31 19 44 38 31 19 2.38

0.69

1.38

0.69

=1

31 33 13 33 25 27 31 53 19 20 50 60 25 47 31 53 13 33 1.88

0.44

1.73

0.93

=2

19 12 31 0 44 6 56 35 44 12 56 41 44 18 69 29 44 24 2.13

1.06

1.35

0.76

-1

19 47 6 24 0 12 13 41 6 12 25 53 13 41 25 41 13 29 0.81

0.69

1.41

0.76

=2

25 25 44 25 44 31 75 50 25 25 31 31 19 19 50 56 50 38 1.31

1.56

1.25

1.38

=1

25 12 19 24 38 53 50 71 31 53 31 53 31 41 69 53 50 53 1.50

1.25

1.47

1.76

-4

29 6 24 19 35 31 65 69 24 56 53 13 35 6 53 50 53 44 1.53

1.71

0.81

2.69

+3

13 13 25 13 13 31 56 69 31 25 19 31 13 19 38 44 31 44 0.69

1.94

0.88

2.31

-2

0 0 38 38 38 56 69 69 31 50 19 13 19 6 31 44 31 38 0.56

2.75

0.63

3.44

-3

г 2-2

Вкупно

статистиката е изразена во проценти [%]

д 1-1

Тим

/

гости

www.sportlife.com.mk

сер.

13


ИРСКА ДИвизија 1 Ватерфорд јун. – Шелбурн

2

Салтхил Девон (11) - Корк сити (2)

Шелбурн е прв на табелата и со четири кола до крајот тој има најголеми шанси да се пласира директно во елитата. Пред конкурентот има два бода предност, но може да стравува бидејќи на последните неколку натпревари игра многу променливо. Овој викенд можеби игра еден од најважните натпревари во сезонава, гостува кај Ватерфорд, тим кој повеќе нема никакви амбиции. Ова ќе е натпревар да се биде или не за Шелбурн, па тој мора да стори сè за да го добие.

Салтхил Девон Г x Лимерик Д - Атлон таун Г - Монаган јун. Д - Ватерфорд јун. Г - Фин Харпс Г Лонгфорд таун Д Шелбурн Меѓусебни дуели 2011 0-1, 1-5 2010 сабота

НАШ ПРЕДЛОГ Атлон таун (8) - Мерву јун. (7)

Атлон таун 3-1 (1-0) Г + Салтхил Девон 0-7 (0-3) Д - Корк сити 2-0 (2-0) Г + Лонгфорд таун 0-2 (0-1) Д - Шелбурн 3-3 (1-1) Г x Вексфорд јутс Г Лимерик Д Монаган јун. Меѓусебни дуели 2011 2-1, 1-0 2010 1-0 сабота 20:30 ч.

2009

2-1 20 ч.

3-3 (2-2) 7-0 (3-0) 3-1 (1-0) 5-2 (3-2) 3-1 (2-0)

2010 1-3, 0-1 Реален тип

2

Ватерфорд јун. Г - Монаган јун. Д x Фин Харпс Г + Салтхил Девон Д - Корк сити Г - Лонгфорд таун Г Вексфорд јутс Д Мерву јун. Меѓусебни дуели 2011 1-2, 0-1 2010 сабота

Фин Харпс (9) - Лонгфорд таун (5)

Мерву јун. Д - Корк сити Г x Лонгфорд таун Д - Шелбурн Г + Вексфорд јутс Д - Лимерик Д Монаган јун. Г Ватерфорд јун. 2010 0-1, 1-0 Реален тип

1-1 (0-1) 1-3 (0-1) 0-3 (0-2) 1-3 (1-0) 0-2 (0-0)

Ватерфорд јун. (6) - Шелбурн (1)

Корк сити Д x Лимерик Г + Атлон таун Г + Ватерфорд јун. Д + Фин Харпс Д + Монаган јун. Д Лонгфорд таун Г Шелбурн

1-2 (0-2) 2-2 (1-2) 0-2 (0-1) 3-0 (0-0) 0-1 (0-0)

1-3, 2-2

0-2

Фин Харпс 1-0 (1-0) Г + Атлон таун 0-3 Д - Монаган јун. 0-0 (0-0) Г x Ватерфорд јун. 2-0 (0-0) Д + Салтхил Девон 2-5 (2-3) Г - Корк сити Г Шелбурн Д Вексфорд јутс Меѓусебни дуели 2011 2-3, 1-2 2010 0-1 сабота 20:45 ч.

2009

2-1 20 ч.

2010 0-3, 1-0 Реален тип

3-0 (2-0) 2-0 (1-0) 1-2 (1-0) 2-0 (1-0) 1-2 (0-1)

2009

0-1, 0-1

2

Монаган јун. (3) - Вексфорд јутс (10)

Лонгфорд таун Д x Мерву јун. Г - Лимерик Д - Атлон таун Г - Монаган јун. Д + Ватерфорд јун. Д Салтхил Девон Г Корк сити 2010 2-0, 2-3 Реален тип

Шелбурн 1-3 (1-2) Д + Вексфорд јутс 0-0 (0-0) Г + Мерву јун. 3-1 (0-1) Д - Лимерик 1-3 (0-1) Г + Атлон таун 1-2 (0-2) Д - Монаган јун. Д Фин Харпс Г Салтхил Девон

2-2 (2-1) 0-1 (0-0) 0-2 (0-2) 2-3 (2-1) 2-1 (2-0)

1-0, 0-0

ГГ

Монаган јун. Г + Фин Харпс Д + Салтхил Девон Д + Лонгфорд таун Г + Шелбурн Г - Корк сити Г Мерву јун. Д Лимерик Меѓусебни дуели 2011 2-1, 2-1 2010 недела

Вексфорд јутс 3-0 Д - Лонгфорд таун 3-0 (2-0) Г - Шелбурн 3-2 (1-2) Д - Мерву јун. 2-1 (1-0) Г - Лимерик 1-3 (0-2) Д x Атлон таун Д Ватерфорд јун. Г Фин Харпс 4-1 16 ч.

2010 4-2, 1-0 Реален тип

1-3 (1-0) 0-3 (0-2) 0-3 (0-0) 0-6 (0-3) 3-3 (1-1)

2009

3-0, 2-0

3+

Статистика - Ирска Дивизија 1 Одиграни натпревари

145

Победа на домаќини

59 (40,69%)

2+п.п.

/

3+

76 (52,41%)

Постигнати голови

393

Реми

23 (15,86%)

0-1 гол

/

4+

39 (26,90%)

Просек гол по натпревар

2,71

Победа на гости

63 (43,45%)

0-2 гола

69 (47,59%)

7+

4 (2,76%)

Дополнителна статистика

Ирска Дивизија 1 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

Шелбурн Корк сити Монаган јун. Лимерик Лонгфорд таун Ватерфорд јун. Мерву јун. Атлон таун Фин Харпс Вексфорд јутс Салтхил Девон

14

26 20 27 17 26 18 27 17 27 11 26 10 26 9 27 8 26 7 26 3 26 2

2 9 4 6 3 3 4 5 4 2 4

4 53 20 62 13 1 64 24 60 14 4 52 26 58 13 4 42 21 57 13 13 34 36 36 14 13 32 28 33 13 13 35 38 31 13 14 20 44 29 13 15 24 37 25 13 21 23 59 11 13 20 14 60 10 13

Дома 8 9 9 8 7 5 4 4 4 0 1

2 4 2 2 1 2 3 2 3 1 1

3 27 13 26 13 12 1 35 15 31 13 8 2 22 9 29 13 9 3 19 7 26 14 9 6 21 22 22 13 4 6 15 11 17 13 5 6 15 16 15 13 5 7 7 22 14 14 4 6 12 17 15 13 3 12 13 32 1 13 3 11 9 34 4 13 1

Гости 0 5 2 4 2 1 1 3 1 1 3

1 0 2 1 7 7 7 7 9 9 9

26 7 36 29 9 29 30 17 29 23 14 31 13 14 14 17 17 16 20 22 16 13 22 15 12 20 10 10 27 10 5 26 6

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 31 62 15 31 38 23 62 54 31 23 54 62 38 62 62 31 46 31 2.08 1.00

дал 2.00

при. 0.54

-1

57 31 43 23 50 46 64 54 57 31 71 62 57 38 57 69 50 46 2.50

1.07

2.23

0.69

+4

62 54 77 15 46 38 46 85 15 54 46 77 38 69 46 69 31 69 1.69

0.69

2.31

1.31

-1

38 21 15 36 15 36 31 50 8 21 31 57 31 50 8 64 0 50 1.46

0.54

1.64

1.00

+4

29 8 57 23 57 15 71 31 36 15 50 31 7 0 71 46 71 31 1.50

1.57

1.00

1.08

+1

15 23 23 54 15 31 38 54 23 23 15 38 15 15 31 54 31 46 1.15

0.85

1.31

1.31

-2

15 23 15 31 15 54 54 69 8 31 31 46 15 31 62 38 46 38 1.15

1.23

1.54

1.69

-1

15 14 31 36 23 36 31 36 15 21 15 29 0 14 8 36 0 29 0.54

1.69

0.93

1.57

=1

15 23 38 38 23 23 46 38 15 31 31 31 8 15 31 23 31 23 0.92

1.31

0.92

1.54

-1

0 8 15 38 38 31 69 62 38 23 23 15 15 8 62 38 62 38 1.00

2.46

0.77

2.08

=1

0 0 23 31 46 38 62 46 46 23 15 8 15 0 54 23 46 15 0.69

2.62

0.38

2.00

-4

г 2-2

Вкупно

д 1-1

  

Тим

статистиката е изразена во проценти [%]

гости

сер.

интернет издание


КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2012 Ерменија (3) - Македонија (5) Ерменија Д x Русија Г - Русија Г - Литванија Г + Андора Г + Словачка Г Реп. Ирска - Меѓусебни дуели 2010 2-2 2006 петок

0-0 (0-0) 1-3 (1-1) 0-3 (0-1) 3-0 (1-0) 4-0 (0-0)

1-2, 0-3 17 ч.

Азербејџан (5) - Австрија (4)

Македонија Г - Реп. Ирска Д - Реп. Ирска Г + Азербејџан Г - Русија Д + Андора Д Словачка - -

1-2 (1-2) 0-2 (0-2) 1-0 (0-0) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0)

1996 2-2, 2-1 Реален тип

ГГ

Азербејџан Г - Казахстан Д - Германија Д - Македонија Д x Белгија Д + Казахстан Г Турција - Меѓусебни дуели 2010 0-3 2006 петок

Финска (4) - Шведска (2) Финска 1-0 (1-0) Г + Сан Марино 0-5 (0-3) Г - Шведска 2-0 (0-0) Г + Летонија 4-1 (2-0) Д + Молдавија 0-2 (0-1) Д - Холандија Г Унгарија - Меѓусебни дуели 2010 0-5 2009 0-1 петок 18:15 ч.

4-1 (2-0) 5-0 (3-0) 1-0 (0-0) 1-2 (0-1) 5-0 (0-0)

2004

1-3

3+

Летонија Д - Израел Г - Австрија Д - Финска Г + Грузија Д x Грција Г Хрватска - Меѓусебни дуели 2010 2-0 петок

Словачка (4) - Русија (1) Словачка 1-2 (1-1) Д - Данска 1-0 (0-0) Д + Андора 2-1 (2-0) Г + Австрија 0-0 (0-0) Г x Реп. Ирска 0-4 (0-0) Д - Ерменија Г Македонија - Меѓусебни дуели 2010 1-0 2006 0-0, 1-1 петок 20:15 ч.

А

3-1 (1-1) 0-0 (0-0) 1-0 (0-0) 1-0 (1-0) 0-0 (0-0)

2000 1-1 Реален тип

0-2

2-1 (1-0) 3-1 (2-0) 3-2 (0-0) 6-2 (3-1) 2-2 (0-0)

2000

1-0, 1-1

2-3

Вкупно

Германија Турција Белгија Австрија Азербејџан Казахстан

Ц

8 8 8 8 8 8

8 4 3 2 2 1

0 2 3 2 1 0

0 2 2 4 5 7

19 ч.

Холандија 5-3 (1-0) Д + Унгарија 0-0 (0-0) Г x Бразил 1-1 (0-0) Г x Уругвај 11-0 (3-0) Д + Сан Марино 2-0 (1-0) Г + Финска Г Шведска Г Германија Меѓусебни дуели 2010 1-0 2004 5-0, 2-1 петок 20:30 ч.

Кипар 0-0 (0-0) Д x Исланд 0-1 (0-1) Д - Бугарија 3-2 (1-2) Д + Молдавија 0-4 (0-1) Д - Португалија 0-1 (0-1) Г - Исланд Г Норвешка - Меѓусебни дуели 2010 0-2 1996 0-4, 1-1 петок 20:30 ч.

28 5 24 11 8 14 16 11 12 12 16 8 9 21 7 5 20 3

Тим

Дома 4 3 4 5 4 4

4 3 1 2 2 1

Вкупно 8 8 9 9 8 10

7 4 4 3 2 1

1 2 1 2 3 1

0 2 4 4 3 8

16 1 22 12 10 14 13 13 13 10 7 11 8 8 9 6 26 4

7 октомври 2011 год.

Босна и Херцеговина (2) - Луксембург (6)

Малта Д - Грција Г - Грција Д + Централноафриканска Реп. Д - Хрватска Д x Грузија Д Израел - -

0-1 (0-0) 1-3 (0-2) 2-1 (2-1) 1-3 (1-2) 1-1 (1-1)

1

Реален тип

Босна и Херцеговина 0-3 (0-2) Г - Романија 2-0 (0-0) Д + Албанија 0-0 (0-0) Д x Грција 2-0 (2-0) Г + Белорусија 1-0 (0-0) Д + Белорусија Г Франција - Меѓусебни дуели 2010 3-0 2004 2-1 петок 20 ч.

Реален тип

0 0 2 1 1 0

0 0 1 2 1 3

19 7 9 6 6 2

1-2 (0-1) 1-4 (0-2) 2-3 (2-1) 1-4 (0-2) 0-2 (0-1)

1&3+

12 9 5 7 7 3

4 5 4 3 4 4

4 1 2 0 0 0

Дома 4 4 5 4 4 5

4 2 2 1 1 1

0 1 1 0 2 1

0 1 2 3 1 3

12 7 8 6 4 3

Данска Г x Норвешка Г + Словачка Г + Исланд Г - Шкотска Д + Норвешка Д Португалија - -

Реален тип

Гости 3 3 7 4 6 9

0 2 1 1 0 0

0 2 1 2 4 4

9 4 7 6 3 3

1. 2. 3. 4. 5. 6.

12 7 7 3 5 4

4 4 4 5 4 5

3 2 2 2 1 0

1 1 0 2 1 0

0 1 2 1 2 5

4 5 5 4 4 3

Романија 0-1 (0-1) Г - Бразил 0-2 (0-2) Г - Парагвај 1-0 (0-0) Г + Сан Марино 2-0 (2-0) Г + Луксембург 0-0 (0-0) Д x Франција Г Албанија Д Уругвај Меѓусебни дуели 2010 0-0 2008 3-1, 3-1 петок 20:30 ч.

1. 2. 3. 4. 5. 6.

Чешка Д x Перу Г x Јапонија Г - Норвешка Г x Шкотска Д + Украина Г Литванија Г Грција Меѓусебни дуели 2011 1-2 петок

1-1 (1-0) 2-1 (1-1) 2-0 (0-0) 1-2 (1-2) 2-0 (2-0)

2

Русија Ирска Ерменија Словачка Македонија Андора

1-1&3+

Белорусија Д x Франција Д + Луксембург Д + Бугарија Д - Босна и Херцеговина Г - Босна и Херцеговина Г Полска - 2004 2-0 Реален тип

1-1 (1-1) 2-0 (0-0) 1-0 (1-0) 0-2 (0-2) 0-1 (0-0)

X

Шпанија 0-0 (0-0) Г + САД 0-0 (0-0) Г + Венецуела 0-3 (0-1) Г - Италија 2-2 (0-1) Д + Чиле 4-0 (2-0) Д + Лихтенштајн Д Шкотска - -

20:45 ч.

Вкупно 8 8 8 8 8 8

5 4 4 4 2 0

4-0 (3-0) 3-0 (3-0) 1-2 (1-1) 3-2 (0-2) 6-0 (3-0)

ГГ

Реален тип

2 3 2 2 1 0

1 1 2 2 5 8

10 4 17 11 6 15 17 7 14 6 8 14 6 9 7 1 17 0

Дома 4 4 4 4 4 4

2 2 2 2 1 0

1 1 1 1 1 0

1 1 1 1 2 4

4 7 7 3 3 0

Гости 2 5 2 5 5 8

7 7 7 7 4 0

4 4 4 4 4 4

3 2 2 2 1 0

1 2 1 1 0 0

0 0 1 1 3 4

6 4 10 3 3 1

2 1 5 3 4 9

10 8 7 7 3 0

2 4 4 2 7 8

11 7 4 4 1 0

Квалификации за Евро 2012 Тим

1 10 4 7 7 6 2 8 7 4 19 0

2004 2-0, 1-0 Реален тип

Квалификации за Евро 2012

Д Гости

0 6 6 5 1 7

0-1 (0-0) 0-2 (0-0) 0-5 (0-2) 0-2 (0-2) 2-1 (1-0)

Чешка (2) - Шпанија (1)

Тим 2 12 5 5 4 7 12 1 15 0 11 0

Луксембург Д - Унгарија Г - Белорусија Г - Португалија Д - Романија Д + Албанија - - -

Романија (3) - Белорусија (4)

Молдавија Г - Шведска Д - Шведска Г - Кипар Г - Финска Д - Унгарија Д Сан Марино - -

Б

Квалификации за Евро 2012

1. Италија 2. Србија 3. Естонија 4. Словенија 5. Сев. Ирска 6. Фарски Острови

НАШ ПРЕДЛОГ

2

Реален тип

Кипар (5) - Данска (2)

Германија Г + Австрија Г + Азербејџан Д + Бразил Д + Австрија Г x Полска Д Белгија Г Украина 2005 2-1 Реален тип

1-2 (0-2) 1-3 (0-0) 0-2 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0)

Квалификации за Евро 2012 Тим

1. 2. 3. 4. 5. 6.

1-2 (0-1) 3-1 (0-0) 1-2 (0-2) 2-6 (1-3) 0-0 (0-0)

Холандија (1) - Молдавија (5)

Русија Д + Ерменија Д x Камерун Д + Србија Д + Македонија Д x Реп. Ирска Д Андора - -

Турција (2) - Германија (1) Турција 2-0 (1-0) Д + Австрија 1-1 (1-1) Г x Белгија 3-0 (3-0) Д + Естонија 2-1 (1-0) Д + Казахстан 0-0 (0-0) Г x Австрија Д Азербејџан - Меѓусебни дуели 2010 0-3 2008 2-3 петок 20:30 ч.

0-0, 0-2 18 ч.

1-1&3+

На Босна и Херцеговина � треба уште една победа за место во баражот, а потоа, во последното коло да ја брка првата позиција. Засега најважен е Луксембург, селекција која е последна во групата, но против неа никој не се наигра - минатото коло дури ја победи Албанија. Босанците се во фантастичен ритам, а нападот на чело со Един Џеко, плус босанската публика ќе блесне во вистинско светло во Сараево, каде што домаќинот ќе се обиде да го реши мечот бргу и да ги почести навивачите со многу погодоци.

Летонија (5) - Малта (6)

Шведска Г + Молдавија Д + Финска Г + Украина Г - Унгарија Г + Сан Марино Д Холандија - 2006 0-0 Реален тип

1-2 (0-0) 1-3 (0-2) 0-1 (0-0) 1-1 (0-0) 3-2 (0-1)

Босна и Херцеговина – Луксембург

Австрија Д - Германија Д + Летонија Д - Словачка Г - Германија Д x Турција Г Казахстан Г Украина

Франција БиХ Романија Белорусија Албанија Луксембург

Вкупно 8 8 8 9 8 9

5 5 3 3 2 1

2 1 3 3 2 1

1 2 2 3 4 7

11 3 17 11 7 16 10 6 12 6 5 12 6 10 8 3 16 4

Дома 3 4 4 5 4 5

2 3 2 2 2 1

0 0 2 2 1 1

1 1 0 1 1 3

4 5 7 5 4 2

Гости 1 3 2 3 3 8

6 9 8 8 7 4

5 4 4 4 4 4

3 2 1 1 0 0

2 1 1 1 1 0

www.sportlife.com.mk

0 1 2 2 3 4

7 6 3 1 2 1

15


КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2012 Белгија (3) - Казахстан (6) Белгија 4-1 (3-1) Д + Азербејџан 1-1 (1-1) Д x Турција 0-0 (0-0) Г x Словенија 1-1 (0-0) Г x Азербејџан 1-0 (0-0) Д + САД Г Германија - Меѓусебни дуели 2010 2-0 2008 2-2, 0-0 петок 20:45 ч.

Србија (2) - Италија (1)

Казахстан Г - Германија Д + Азербејџан Д x Сирија Г - Турција Г - Азербејџан Д Австрија - -

Србија 1-2 (0-1) Г - Јужна Кореја 0-0 (0-0) Г x Австралија 0-1 (0-0) Г - Русија 1-0 (0-0) Г + Северна Ирска 3-1 (2-1) Д + Фарски Oстрови Г Словенија - Меѓусебни дуели 2010 0-3 (Слу.) 2005 1-1 петок 20:45 ч.

0-4 (0-3) 2-1 (0-0) 1-1 (0-0) 1-2 (0-1) 2-3 (1-0)

1

Реален тип

Грција (2) - Хрватска (1) Грција 3-1 (2-0) Д + Малта 1-1 (1-0) Г x Еквадор Г x Босна и Херцеговина 0-0 (0-0) 1-0 (0-0) Г + Израел 1-1 (0-1) Г x Летонија Г Грузија Д Чешка Меѓусебни дуели 2010 0-0 2001 2-2 петок 20:45 ч.

3-0 (2-0) 0-2 (0-1) 2-1 (1-1) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0)

2004 1-1, 1-1 Реален тип

X

Северна Ирска 0-5 (0-3) Г - Реп. Ирска 0-2 (0-1) Г - Велс 4-0 (1-0) Д + Фарски Oстрови 0-1 (0-0) Д - Србија 1-4 (1-2) Г - Естонија Г Италија Д Норвешка Меѓусебни дуели 2011 1-4 2006 1-0 петок 20:45 ч.

Велс (5) - Швајцарија (3)

Хрватска Г x Франција Д + Грузија Г x Реп. Ирска Г + Малта Д + Израел Д Летонија - -

Велс 1-3 (1-0) Д - Шкотска 2-0 (1-0) Д + Северна Ирска 1-2 (0-1) Д - Австралија 2-1 (1-0) Д + Црна Гора 0-1 (0-1) Г - Англија Г Бугарија - Меѓусебни дуели 2010 1-4 2000 0-2, 0-2 петок 20:45 ч.

0-0 (0-0) 2-1 (0-1) 0-0 (0-0) 3-1 (2-1) 3-1 (0-1)

1999 3-2 Реален тип

X

Црна Гора (2) - Англија (1) Англија Г + Велс Д x Гана Д x Швајцарија Г + Бугарија Д + Велс Г Јапонија - -

Андора 1-2 (0-0) Г - Молдавија 0-1 (0-1) Д - Словачка 0-1 (0-0) Г - Словачка 0-3 (0-1) Д - Ерменија 0-1 (0-0) Г - Македонија Г Русија - Меѓусебни дуели 2010 1-3 2001 0-3, 1-3 петок 21:30 ч.

21 ч.

Е

Квалификации за Евро 2012

2-0 (2-0) 1-1 (1-0) 2-2 (1-2) 3-0 (3-0) 1-0 (1-0)

0-2

Реален тип

0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 2-2 (2-1) 2-1 (2-0) 3-1 (1-1)

3+

Реален тип

0-4 (0-3) 0-3 (0-1) 0-3 (0-3) 2-1 (1-0) 4-1 (2-1)

2004 1-0 Реален тип

1

Франција Г + Украина Г + Полска Д x Чиле Г + Албанија Г x Романија Д Босна и Херцеговина Г Германија Меѓусебни дуели 2011 2-1 1992 петок

Албанија 4-1 (0-0) Г - Босна и Херцеговина 1-0 (1-0) Г - Аргентина 1-1 (1-0) Д + Црна Гора 2-1 (2-0) Д - Франција 0-0 (0-0) Г - Луксембург Д Романија 0 0 5-0, 1-0 21 ч.

0-2 (0-0) 0-4 (0-2) 3-2 (1-1) 1-2 (0-2) 1-2 (0-1)

1-1

Реален тип

Португалија (1) - Исланд (4)

Реп. Ирска Г + Македонија Г + Италија Д x Хрватска Д x Словачка Г x Русија Д Ерменија - -

Реален тип

Естонија Г - Чиле Г - Уругвај Г - Турција Г + Словенија Д + Северна Ирска Д Украина Г Лихтенштајн

Франција (1) - Албанија (5)

Швајцарија Г x Малта Г x Бугарија Г x Англија Г + Лихтенштајн Д + Бугарија Д Црна Гора Д Аргентина

Андора (6) - Реп. Ирска (2)

Црна Гора Д + Азербејџан Д + Узбекистан Д x Бугарија Г - Албанија Г - Велс Г Швајцарија - Меѓусебни дуели 2010 0-0 петок

2-0 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 2-3 (1-1) 1-2 (0-1)

Северна Ирска (5) - Естонија (3)

Италија Д + Естонија Д - Реп. Ирска Д + Шпанија Г + Фарски Oстрови Д + Словенија Д Северна Ирска Г Полска

2-0 (2-0) 2-0 (1-0) 0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-0 (0-0)

2&3+

Португалија Д x Чиле Д + Финска Д + Норвешка Д + Луксембург Г + Кипар Г Данска - Меѓусебни дуели 2010 3-1 петок

Исланд 1-1 (1-1) Г x Кипар 2-0 (1-0) Д - Данска 1-0 (0-0) Г - Унгарија 5-0 (2-0) Г - Норвешка 4-0 (1-0) Д + Кипар - - -

22 ч.

0-0 (0-0) 0-2 (0-0) 0-4 (0-2) 0-1 (0-0) 1-0 (1-0)

1

Реален тип

Лихтенштајн (5) - Шкотска (3)

Тим 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Холандија Шведска Унгарија Финска Молдавија Сан Марино

Ф

Вкупно 8 8 9 8 8 9

8 6 6 3 2 0

0 2 3 5 6 9

34 5 24 26 8 18 22 14 18 15 14 9 8 15 6 0 49 0

4 4 4 4 4 5

4 4 3 2 1 0

0 0 0 0 0 0

0 0 1 2 3 5

Гости

22 5 12 15 1 12 12 6 9 13 5 6 3 7 3 0 16 0

4 4 5 4 4 4

4 2 3 1 1 0

0 0 0 0 0 0

0 2 2 3 3 4

12 0 12 11 7 6 10 8 9 2 9 3 5 8 3 0 33 0

Квалификации за Евро 2012 Тим

1. 2. 3. 4. 5. 6.

Хрватска Грција Израел Грузија Летонија Малта

Х

Вкупно 8 8 9 9 8 8

6 5 4 2 2 0

1 3 1 4 2 1

1 0 4 3 4 7

16 5 19 10 4 18 11 11 13 6 7 10 7 10 8 4 17 1

Дома 4 4 5 4 4 4

3 3 3 2 0 0

1 1 0 1 2 1

0 0 2 1 2 3

8 7 7 2 3 2

Г Гости

2 3 5 1 7 7

10 10 9 7 2 1

4 4 4 5 4 4

3 2 1 0 2 0

0 2 1 3 0 0

1 0 2 2 2 4

8 3 4 4 4 2

9 8 4 3 6 0

Португалија Данска Норвешка Исланд Кипар

16

Вкупно 6 6 7 7 6

4 4 4 1 0

1 1 1 1 2

1 1 2 5 4

15 7 13 9 4 13 7 6 13 3 9 4 5 13 2

Дома 3 3 3 4 3

2 3 2 1 0

1 0 1 0 1

0 0 0 3 2

8 5 3 3 1

1. 2. 3. 4. 5.

7 9 7 3 1

3 3 4 3 3

2 1 2 0 0

Англија Црна Гора Швајцарија Бугарија Велс

И Гости

5 0 1 7 6

0 1 0 1 1

1 1 2 2 2

7 4 4 0 4

6 4 6 1 1

1. 2. 3. 4. 5.

19:30 ч.

Вкупно 7 6 6 7 6

5 3 2 1 1

3-1 (0-1) 0-1 (0-1) 2-1 (2-1) 2-2 (1-0) 1-0 (0-0)

2

Реален тип

2 2 2 2 0

0 1 2 4 5

15 3 17 5 3 11 10 8 8 3 12 5 3 10 3

Дома 4 3 3 3 3

2 2 2 0 1

2 1 0 1 0

0 0 1 2 2

7 3 8 0 2

Гости 2 1 5 4 4

8 7 6 1 3

3 3 3 4 3

3 1 0 1 0

0 1 2 1 0

0 1 1 2 3

8 2 2 3 1

1 2 3 8 6

9 4 2 4 0

10 3 5 4 0 1 2 6 1 10

9 4 1 3 1

Квалификации за Евро 2012 Тим

2 4 5 2 7

Шкотска 0-2 (0-1) Г + Велс 2-0 (2-0) Г - Реп. Ирска 1-2 (0-2) Д + Данска 0-0 (0-0) Д x Чешка 0-6 (0-3) Д + Литванија Г Шпанија - -

Квалификации за Евро 2012 Тим

3 1 6 6 3 10

Квалификации за Евро 2012 Тим

1. 2. 3. 4. 5.

0 0 0 0 0 0

Дома

Лихтенштајн Г - Чешка Д + Литванија Д - Швајцарија Г x Литванија Г - Шпанија Д Естонија - Меѓусебни дуели 2010 1-2 сабота

Шпанија Реп. Чешка Шкотска Литванија Лихтенштајн

Вкупно 6 6 6 7 7

6 3 2 1 1

0 1 2 2 1

0 2 2 4 5

21 5 18 8 5 10 7 7 8 3 9 5 3 16 4

Дома 3 3 4 3 3

3 2 2 0 1

0 0 1 2 0

0 1 1 1 2

11 3 7 1 2

Гости 2 1 6 3 6

9 6 7 2 3

3 3 2 4 4

3 1 0 1 0

0 1 1 0 1

0 1 1 3 3

интернет издание


КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2012 Казахстан (6) - Австрија (4) Казахстан Г - Германија Д + Азербејџан Д x Сирија Г - Турција Г - Азербејџан - - Меѓусебни дуели 2010 0-2 вторник

0-4 (0-3) 2-1 (0-0) 1-1 (0-0) 1-2 (0-1) 2-3 (1-0)

18 ч.

Австрија Д - Германија Д + Летонија Д - Словачка Г - Германија Д x Турција Г Украина - -

Германија (1) - Белгија (3) 1-2 (0-1) 3-1 (0-0) 1-2 (0-2) 2-6 (1-3) 0-0 (0-0)

2

Реален тип

Грузија (4) - Грција (2) Грузија Г - Израел Г - Хрватска Г - Полска Д - Летонија Г x Малта - - Меѓусебни дуели 2010 1-1 2006 вторник

0-1 (0-0) 1-2 (1-0) 0-1 (0-1) 0-1 (0-0) 1-1 (1-1)

1-3, 0-1 19 ч.

2000 1-2, 0-3 Реален тип

3-1 (2-0) 1-1 (1-0) 0-0 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-1)

ГГ

Ерменија 2-0 (2-0) Д x Русија 2-0 (1-0) Г - Русија 0-0 (0-0) Г - Литванија 0-0 (0-0) Г + Андора 0-0 (0-0) Г + Словачка - - -

19:45 ч.

1-2 (0-1) 1-4 (0-2) 2-3 (2-1) 1-4 (0-2) 0-2 (0-1)

20 ч.

0-0 (0-0) 1-3 (1-1) 0-3 (0-1) 3-0 (1-0) 4-0 (0-0)

1

Реален тип

Сан Марино Д - Финска Д - Унгарија Д - Романија Г - Холандија Д - Шведска - - -

0-1 (0-1) 0-3 (0-1) 0-1 (0-0) 0-11 (0-3) 0-5 (0-0)

1

Реален тип

Велс Д Д + Д Д + Г - - -

7 октомври 2011 год.

1

Малта 0-1 (0-0) Д - Грција 1-3 (0-2) Г - Грција Д + Централноафриканска Реп. 2-1 (2-1) 1-3 (1-2) Д - Хрватска 1-1 (1-1) Д x Грузија - - Меѓусебни дуели 2010 1-3 2004 2-2, 0-2 вторник 19 ч.

Израел Д + Грузија Г + Летонија Г - БСК Д - Грција Г - Хрватска - - -

Реален тип

Русија 3-1 (1-1) Д + Ерменија 0-0 (0-0) Д x Камерун 1-0 (0-0) Д + Србија 1-0 (1-0) Д + Македонија 0-0 (0-0) Д x Реп. Ирска - - Меѓусебни дуели 2010 2-0 2008 1-0, 4-0 вторник 19:45 ч.

Андора Г - Молдавија Д - Словачка Г - Словачка Д - Ерменија Г - Македонија - - 2000 2-1, 6-1 Реален тип

Шведска Г + Молдавија Д + Финска Г + Украина Г - Унгарија Г + Сан Марино - - Меѓусебни дуели 2010 1-4 2008 вторник

Холандија 4-1 (2-0) Д + Унгарија 5-0 (3-0) Г x Бразил 1-0 (0-0) Г x Уругвај 1-2 (0-1) Д + Сан Марино 5-0 (0-0) Г + Финска Г Германија - 1-3 20 ч.

2004 2-2, 0-1 Реален тип

1996

1-3 (1-0) 2-0 (1-0) 1-2 (0-1) 2-1 (1-0) 0-1 (0-1)

3-1

1

Швајцарија Г x Малта Г x Бугарија Г x Англија Г + Лихтенштајн Д + Бугарија Д Аргентина - Меѓусебни дуели 2010 0-1 вторник

0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 2-2 (2-1) 2-1 (2-0) 3-1 (1-1)

20:15 ч.

Црна Гора Д + Азербејџан Д + Узбекистан Д x Бугарија Г - Албанија Г - Велс - - -

Реален тип

Турција Д + Австрија Г x Белгија Д + Естонија Д + Казахстан Г x Австрија - - Меѓусебни дуели 2010 0-1 2009 вторник

2-0 (1-0) 1-1 (1-1) 3-0 (3-0) 2-1 (1-0) 0-0 (0-0)

2-0 19 ч.

Азербејџан Г - Казахстан Д - Германија Д - Македонија Д x Белгија Д + Казахстан - - 2006 1-1 Реален тип

2001

1-2 (0-0) 1-3 (0-2) 0-1 (0-0) 1-1 (0-0) 3-2 (0-1)

3-0, 1-0

2-3

Хрватска (1) - Летонија (5) 1-0 (0-0) 2-1 (2-0) 3-4 (0-2) 0-1 (0-0) 1-3 (1-0)

3+

Хрватска Г x Франција Д + Грузија Г x Реп. Ирска Г + Малта Д + Израел - - Меѓусебни дуели 2010 3-0 2001 вторник

Летонија 0-0 (0-0) Д - Израел 2-1 (0-1) Г - Австрија 0-0 (0-0) Д - Финска 3-1 (2-1) Г + Грузија 3-1 (0-1) Д x Грција - - 4-1, 1-0 19 ч.

Реален тип

1-2 (0-2) 1-3 (0-0) 0-2 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (1-0)

1

Македонија (5) - Словачка (4) 1-2 (0-0) 0-1 (0-1) 0-1 (0-0) 0-3 (0-1) 0-1 (0-0)

1-1&3+

Македонија 1-2 (1-2) Г - Реп. Ирска 0-2 (0-2) Д - Реп. Ирска 1-0 (0-0) Г + Азербејџан 0-1 (0-1) Г - Русија 1-0 (0-0) Д + Андора - - Меѓусебни дуели 2010 0-1 2004 1-1, 0-2 вторник 19:45 ч.

Словачка Д - Данска Д + Андора Г + Австрија Г x Реп. Ирска Д - Ерменија - - 2001 0-5, 0-2 Реален тип

1-2 (1-1) 1-0 (0-0) 2-1 (2-0) 0-0 (0-0) 0-4 (0-0)

0-2

Унгарија (3) - Финска (4) 5-3 (1-0) 0-0 (0-0) 1-1 (0-0) 11-0 (3-0) 2-0 (1-0)

ГГ

Швајцарија (3) - Црна Гора (2)

Шкотска Северна Ирска Австралија Црна Гора Англија

2006 0-0 Реален тип

2004 3-0 Реален тип

4-1 (3-1) 1-1 (1-1) 0-0 (0-0) 1-1 (0-0) 1-0 (0-0)

Шведска (2) - Холандија (1)

Бугарија (4) - Велс (5) Бугарија 1-0 (1-0) Г + Кипар 1-1 (0-0) Г x Црна Гора 0-1 (0-1) Г - Белорусија 0-3 (0-3) Д - Англија 1-3 (1-1) Г - Швајцарија - - Меѓусебни дуели 2010 1-0 2007 0-1 вторник 20:05 ч.

2-0 19 ч.

Турција (2) - Азербејџан (5)

Русија (1) - Андора (6)

Молдавија (5) - Сан Марино (6) Молдавија Г - Шведска Д - Шведска Г - Кипар Г - Финска Д - Унгарија - - Меѓусебни дуели 2010 2-0 вторник

2-1 (1-0) 3-1 (2-0) 3-2 (0-0) 6-2 (3-1) 2-2 (0-0)

Белгија Д + Азербејџан Д x Турција Г x Словенија Г x Азербејџан Д + САД - - -

Малта (6) - Израел (3)

Грција Д + Малта Г x Еквадор Г x Босна и Херцеговина Г + Израел Г x Летонија Д Чешка - -

Реп. Ирска (2) - Ерменија (3) Реп. Ирска Г + Македонија Г + Италија Д x Хрватска Д x Словачка Г x Русија - - Меѓусебни дуели 2010 1-0 вторник

Германија Г + Австрија Г + Азербејџан Д + Бразил Д + Австрија Г x Полска Г Украина Д Холандија Меѓусебни дуели 2010 1-0 2008 вторник

Унгарија Г + Луксембург Г + Сан Марино Д + Исланд Д + Шведска Г + Молдавија - - Меѓусебни дуели 2010 2-1 2001 вторник

Финска 1-0 (0-0) Г + Сан Марино 3-0 (1-0) Г - Шведска 4-0 (2-0) Г + Летонија 2-1 (1-0) Д + Молдавија 2-0 (1-0) Д - Холандија - - 0-0 20 ч.

Реален тип

1-0 (1-0) 0-5 (0-3) 2-0 (0-0) 4-1 (2-0) 0-2 (0-1)

3+

Норвешка (3) - Кипар (5) 2-0 (0-0) 1-0 (0-0) 1-1 (0-0) 2-3 (1-1) 1-2 (0-1)

0-2

Норвешка Г - Португалија Д + Литванија Д + Чешка Д + Исланд Г - Данска Г Северна Ирска - Меѓусебни дуели 2010 2-1 вторник

0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 3-0 (1-0) 1-0 (0-0) 0-2 (0-2)

20:15 ч.

Кипар Д x Исланд Д - Бугарија Д + Молдавија Д - Португалија Г - Исланд - - -

Реален тип

www.sportlife.com.mk

0-0 (0-0) 0-1 (0-1) 3-2 (1-2) 0-4 (0-1) 0-1 (0-1)

1

17


КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2012 Данска (2) - Португалија (1) Данска 1-1 (1-0) Г x Норвешка 2-1 (1-1) Г + Словачка 2-0 (0-0) Г + Исланд 1-2 (1-2) Г - Шкотска 2-0 (2-0) Д + Норвешка - - Меѓусебни дуели 2010 1-3 2009 1-1, 3-2 вторник 20:15 ч.

Португалија Д x Чиле Д + Финска Д + Норвешка Д + Луксембург Г + Кипар - - 2006 4-2 Реален тип

2000

Шпанија (1) - Шкотска (3) Шпанија Г + САД Г + Венецуела Г - Италија Д + Чиле Д + Лихтенштајн - - Меѓусебни дуели 2010 3-2 вторник

1-1 (1-1) 2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 5-0 (2-0) 4-0 (1-0)

1-2

3+

Литванија (4) - Чешка (2) Литванија 0-2 (0-2) Г - Лихтенштајн 0-1 (0-0) Г - Норвешка 3-0 (1-0) Д + Ерменија 0-0 (0-0) Д x Лихтенштајн 0-1 (0-0) Г - Шкотска - - Меѓусебни дуели 2010 1-4 2004 1-2 вторник 20:45 ч.

18

Италија 3-0 (2-0) Д + Естонија 0-2 (0-1) Д - Реп. Ирска 2-1 (1-1) Д + Шпанија 1-0 (1-0) Г + Фарски Oстрови 1-0 (0-0) Д + Словенија Г Полска Д Уругвај Меѓусебни дуели 2010 0-0 2009 3-0 вторник 20:45 ч.

0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-3 (0-1) 2-2 (0-1) 4-0 (2-0)

2

Реален тип

Србија Г - Јужна Кореја Г x Австралија Г - Русија Г + Северна Ирска Д + Фарски Oстрови - - 2001 1-1, 1-1 Реален тип

20:45 ч.

Реален тип

3-1 (0-1) 0-1 (0-1) 2-1 (2-1) 2-2 (1-0) 1-0 (0-0)

1

Италија (1) - Северна Ирска (5)

Чешка Д x Перу Г x Јапонија Г - Норвешка Г x Шкотска Д + Украина Г Грција - -

Словенија (4) - Србија (2) Словенија 0-0 (0-0) Г x Северна Ирска 2-0 (1-0) Г + Фарски Oстрови 0-0 (0-0) Д x Белгија 1-2 (0-1) Д - Естонија 0-1 (0-0) Г - Италија - - Меѓусебни дуели 2010 1-1 2004 1-1 вторник 20:45 ч.

Шкотска 4-0 (3-0) Г + Велс 3-0 (3-0) Г - Реп. Ирска 1-2 (1-1) Д + Данска 3-2 (0-2) Д x Чешка 6-0 (3-0) Д + Литванија - - -

2000

Албанија (5) - Романија (3) 1-2 (0-1) 0-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 3-1 (2-1)

3-3

X

Албанија Г - Босна и Херцеговина 0-2 (0-0) 0-4 (0-2) Г - Аргентина 3-2 (1-1) Д + Црна Гора 1-2 (0-2) Д - Франција 1-2 (0-1) Г - Луксембург - - Меѓусебни дуели 2010 1-1 2008 0-2, 1-6 вторник 21 ч.

Романија Г - Бразил Г - Парагвај Г + Сан Марино Г + Луксембург Д x Франција Д Уругвај - -

Реален тип

Северна Ирска Г - Реп. Ирска Г - Велс Д + Фарски Oстрови Д - Србија Г - Естонија Д Норвешка - 2003 2-0 Реален тип

0-5 (0-3) 0-2 (0-1) 4-0 (1-0) 0-1 (0-0) 1-4 (1-2)

1

Франција (1) - Босна и Херцеговина (2) 0-1 (0-1) 0-2 (0-2) 1-0 (0-0) 2-0 (2-0) 0-0 (0-0)

2

Франција Г + Украина Г + Полска Д x Чиле Г + Албанија Г x Романија Г Германија - Меѓусебни дуели 2010 2-0 2006 вторник

Босна и Херцеговина 4-1 (0-0) Г - Романија 0-3 (0-2) 1-0 (1-0) Д + Албанија 2-0 (0-0) 1-1 (1-0) Д x Грција 0-0 (0-0) 2-1 (2-0) Г + Белорусија 2-0 (2-0) 0-0 (0-0) Д + Белорусија 1-0 (0-0) - - 2-1 21 ч.

2004 1-1 Реален тип

2-3

интернет издание


РЕПРЕЗЕНТАЦИИ ДО 21 ГОД. - ЕВРО 2013 Кипар 21 (4) - Белорусија 21 (3) Кипар 21 3-1 (0-0) Г + Норвешка 21 1-3 (0-1) Д - Србија 21 6-0 (2-0) Д + Сан Марино 21 1-4 (1-2) Г - Германија 21 0-2 (0-0) Д - Грција 21 Г Босна и Херцеговина 21 Д Босна и Херцеговина 21 Меѓусебни дуели 2007 0-1 петок 14:30 ч.

Молдавија 21 (5) - Русија 21 (2)

Белорусија 21 Г - Шпанија 21 1-3 (1-0) Г + Чешка 21 1-0 (0-0) Г + Грција 21 3-2 (2-1) Д x Босна и Херцеговина 21 1-1 (1-1) Д - Германија 21 0-1 (0-1) Д Грција 21 Г Сан Марино 21

Молдавија 21 0-1 (0-1) Д - Романија 21 Д + Фарски Oстрови 21 1-0 (0-0) 1-1 (1-0) Г x Летонија 21 0-2 (0-0) Д - Португалија 21 3-4 (0-0) Г - Албанија 21 Г Португалија 21 Г Полска 21 Меѓусебни дуели 2010 0-3, 1-3 петок 15 ч.

0-2

Реален тип

Македонија 21 (5) - Србија 21 (1) Македонија 21 Г - Англија 21 Д x Португалија 21 Г - Литванија 21 Д - Грција 21 Г - Португалија 21 Д Фарски Oстрови 21 Д Данска 21 Меѓусебни дуели 2000 0-8, 0-2 петок

3-6 (1-2) 1-1 (0-0) 0-1 (0-1) 1-2 (0-1) 1-3 (0-1)

15 ч.

Србија 21 Г - Словачка 21 Д x Хрватска 21 Г + Кипар 21 Д + Сев. Ирска 21 Д + Фарски Oстрови 21 Д Данска 21 Г Сев. Ирска U21

1-2 (0-1) 2-2 (1-2) 3-1 (1-0) 1-0 (1-0) 5-1 (4-1)

18 ч.

1

Грузија 21 Г + Турција 21 Д - Ерменија 21 Г + Хрватска 21 Д - Шпанија 21 Г - Шпанија 21 Г Швајцарија 21 Д Хрватска 21 Меѓусебни дуели 2010 0-0, 0-1 2003 петок

ГГ

Вкупно 3 2 3 3 2 3

3 1 1 1 1 0

0-2, 0-2 19 ч.

0 1 1 0 0 0

0 0 1 2 1 3

Дома

12 1 4 1 4 4 7 6 4 3 0 16

9 4 4 3 3 0

2 0 2 2 1 1

Ерменија 21 Црна Гора 21 Реп. Чешка 21 Велс 21 Андора 21

2 0 0 1 0 0

Вкупно 3 3 2 2 4

2 2 1 1 0

1 0 1 0 0

0 1 0 1 4

6 9 9 2 0

0 0 1 0 0 0

0 0 1 1 1 1

11 0 1 6 2 0

7 октомври 2011 год.

7 6 4 3 0

1 1 2 0 3

Реален тип

15 ч.

1 1 1 0 0

0 0 1 0 0

0 0 0 0 3

4 3 9 0 0

Реален тип

2

Гости 1 0 2 2 3 3

6 0 1 3 0 0

1 2 1 1 1 2

1 1 1 0 1 0

Дома 2 5 1 3 15

Швајцарија 21 Д + Белорусија 21 Д + Чешка 21 Д - Шпанија 21 Г x Естонија 21 Д + Хрватска 21 Д Грузија 21 Г Шпанија 21

Белгија 21 2-2 (1-1) Д + Малта 21 3-2 (3-1) Г + Франција 21 0-1 (0-0) Г x Словенија 21 0-6 (0-3) Г - Исланд 21 1-4 (1-2) Д + Азербејџан 21 Г Норвешка 21 Д Англија 21

0 1 0 0 0 0

0 0 0 1 0 2

1 4 3 1 2 0

Малта 21 (4) - Украина 21 (5) Малта 21 Г - Франција 21 Г x Финска 21 Г + Литванија 21 Д - Словенија 21 Д - Финска 21 Д Литванија 21 Д Шведска 21 Меѓусебни дуели 2010 0-3, 0-1 петок

1-3 (0-2) 1-5 (0-1) 0-0 (0-0) 1-1 (0-1) 0-1 (0-0)

1

3 4 3 0 3 0

4

Гости 1 1 1 0 7

3 3 4 0 0

2 2 0 2 1

1 1 0 1 0

1 0 0 0 0

0 1 0 1 1

2 6 0 2 0

1. 2. 3. 4. 5. 6.

4 3 0 3 0

18 ч.

Турција 21 Д - Грузија 21 Д + Ирска 21 Д + Лихтенштајн 21 Г + Лихтенштајн 21 Д + Ирска 21 Г Италија 21 Д Италија 21 сабота

3-0 (2-0) 1-0 (0-0) 0-2 (0-1) 0-0 (0-0) 4-0 (1-0)

0-2 (0-1) 1-2 (0-0) 0-0 (0-0) 0-3 (0-2) 0-2 (0-0)

2

Реален тип

Унгарија 21 0-1 (0-0) Г + Босна и Херцеговина 21 2-0 (0-0) 1-0 (0-0) Д - Велс 21 0-1 (0-0) 6-1 (3-0) Д x Босна и Херцеговина 21 0-0 (0-0) 3-0 (1-0) Г - Ирска 21 1-2 (1-1) 1-0 (1-0) Д - Италија 21 0-3 (0-0) Г Италија 21 Д Турција 21 1 18 ч. Реален тип

X

Естонија 21 (4) - Хрватска 21 (5) Естонија 21 Г - Грузија 21 Д - Ерменија 21 Д + Турција 21 Г - Ирска 21 Д x Швајцарија 21 Г Шпанија 21 Г Хрватска 21 Меѓусебни дуели 2003 0-0, 1-3 понеделник

1-0 (0-0) 1-0 (1-0) 2-2 (1-0) 1-2 (1-1) 4-1 (2-1)

2

Хрватска 21 0-2 (0-1) Г x Србија 21 2-3 (1-1) Г - Шпанија 21 1-0 (1-0) Д - Шпанија 21 0-5 (0-2) Д - Грузија 21 0-0 (0-0) Г - Швајцарија 21 Д Естонија 21 Д Швајцарија 21

15 ч.

2-2 (2-1) 1-2 (1-2) 0-3 (0-0) 0-1 (0-1) 0-4 (0-1)

2

Реален тип

Репрезентации до 21 година - Евро 2013 Словенија 21 Финска 21 Шведска 21 Малта 21 Украина 21 Литванија 21

Вкупно 4 3 2 4 1 4

3 2 2 1 0 0

0 1 0 1 0 0

1 0 0 2 1 4

7 3 5 4 0 1

Дома 2 1 0 7 2 8

9 7 6 4 0 0

1 2 1 2 0 3

1 1 1 0 0 0

0 1 0 0 0 0

0 0 0 2 0 3

2 1 4 2 0 1

Гости 0 0 0 6 0 4

3 4 3 0 0 0

3 1 1 2 1 1

2 1 1 1 0 0

0 0 0 1 0 0

1 0 0 0 1 1

5 2 1 2 0 0

2 1 0 1 2 4

6 3 3 4 0 0

0 1 0 9 0

0 1 3 0 0

Репрезентации до 21 година - Евро 2013 Тим

1 4 0 3 8

Украина 21 0-2 (0-0) Д - Холандија 21 0-0 (0-0) Г - Чешка 21 2-1 (0-1) Д x Англија 21 1-4 (0-2) Д - Шпанија 21 1-2 (0-2) Г - Словенија 21 Д Финска 21 Д Литванија 21

Турција 21 (1) - Унгарија 21 (4)

Тим 0 1 2 4 0 13

Репрезентации до 21 година - Евро 2013 Тим

1. 2. 3. 4. 5.

1-0 (0-0) 0-2 (0-0) 1-0 (1-0) 2-7 (0-6) 0-2 (0-1)

Азербејџан 21 Г x Шкотска 21 Д + Албанија 21 Г - Белорусија 21 Г - Англија 21 Г - Белгија 21 Д Исланд 21 Г Норвешка 21 Меѓусебни дуели 2011 1-4 понеделник

0-2 (0-1) 0-5 (0-2) 5-0 (0-0) 1-4 (0-1) 3-1 (0-0)

Реален тип

Тим

3

16:45 ч.

Репрезентации до 21 година - Евро 2013

1. Германија 21 2. БиХ 21 3. Белорусија 21 4. Кипар 21 5. Грција 21 6. Сан Марино 21

НАШ ПРЕДЛОГ

2

Азербејџан 21 (5) - Белгија 21 (2)

Црна Гора U21 1-2 (1-1) Г - Шведска 21 1-0 (0-0) Г - Израел 21 0-1 (0-1) Г + Андора 21 1-0 (1-0) Г - Ерменија 21 1-3 (0-0) Д + Велс 21 Д Андора 21 Г Чешка 21

19 ч.

3-0 (2-0) 2-1 (1-0) 0-3 (0-2) 0-0 (0-0) 2-0 (1-0)

Грузија 21 (3) - Швајцарија 21 (2)

Фарски Oстрови 21 Д + Андора 21 3-1 (0-1) Г - Молдавија 21 0-1 (0-0) Д x Сев. Ирска 21 0-0 (0-0) Г - Сев. Ирска 21 0-4 (0-3) Г - Србија 21 1-5 (1-4) Г Македонија 21 Д Македонија 21 1&3+ Реален тип

Велс 21 (4) - Црна Гора U21 (2) Велс 21 Г - Босна и Херцеговина 21 Г + Унгарија 21 Г - Италија 21 Г + Андора 21 Г - Црна Гора U21 Д Чешка 21 Г Ерменија 21 Меѓусебни дуели 2011 1-3 сабота

1-0 (0-0) 0-1 (0-1) 2-2 (0-0) 2-0 (0-0) 3-0 (1-0)

Казахстан 21 Г - Црна Гора U21 Г - Шведска 21 Г x Романија 21 Д x Романија 21 Д - Словачка 21 Д Франција 21 Д Летонија 21 Реален тип

1-1&3+

Франција досега одигра само еден натпревар од квалификациите, во кој лесно победи без да прими гол. Поради натпревар помалку се наоѓа на третата позиција со три бода помалку од лидерот на табелата. Франција е фаворит во оваа група, а за противник го има аутсајдерот Казахстан, со кого не би требало да има проблеми бидејќи не само што е посилна туку и игра на домашен терен, па многу веројатно е дека младите „триколори“ да го начнат противникот уште во првото полувреме.

3+

Реален тип

0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 2-1 (1-1) 1-3 (0-0) 3-0 (1-0)

Реален тип

Франција – Казахстан

Франција 21 (3) - Казахстан 21 (4) Франција 21 Д + Словенија 21 Д - Белгија 21 Г x Украина 21 Д + Малта 21 Г + Летонија 21 Г Романија 21 Д Романија 21 петок

Данска 21 (3) - Фарски Oстрови 21 (4) Данска 21 Г - Србија 21 Д - Швајцарија 21 Д + Белорусија 21 Г - Исланд 21 Г + Сев. Ирска 21 Г Србија 21 Г Македонија 21 петок

Русија 21 Г + Молдавија 21 Д + Летонија 21 Г - Романија 21 Д x Романија 21 Г + Полска 21 Д Португалија 21 Г Албанија 21

1. Србија 21 2. Сев. Ирска 21 3. Данска 21 4. Фарски Острови 21 5. Македонија 21

Вкупно 2 4 1 3 0

2 1 1 0 0

0 1 0 1 0

0 2 0 2 0

6 4 3 1 0

Дома 1 4 0 9 0

6 4 3 1 0

2 2 0 1 0

2 1 0 0 0

0 0 0 1 0

0 1 0 0 0

6 4 0 0 0

Гости 1 3 0 0 0

6 3 0 1 0

0 2 1 2 0

0 0 1 0 0

0 1 0 0 0

www.sportlife.com.mk

0 1 0 2 0

0 0 3 1 0

19


РЕПРЕЗЕНТАЦИИ ДО 21 ГОД. - ЕВРО 2013 Финска 21 (2) - Шведска 21 (3) Финска 21 Д + Полска 21 Д + Лихтенштајн 21 Д x Малта 21 Д + Словенија 21 Г + Малта 21 Г Украина 21 Г Словенија 21 понеделник

Шведска 21 2-0 (1-0) Г + Бугарија 21 3-0 (2-0) Г - Швајцарија 21 0-0 (0-0) Д x Швајцарија 21 1-0 (1-0) Г + Литванија 21 2-1 (2-0) Д + Литванија 21 Г Малта 21 Г Украина 21 18 ч. Реален тип

Норвешка 21 Г - Србија 21 Г - Хрватска 21 Д - Кипар 21 Г + Словачка 21 Г + Исланд 21 Д Белгија 21 Д Азербејџан 21 понеделник

1-0 (0-0) 1-4 (0-2) 1-1 (1-0) 1-0 (0-0) 4-0 (1-0)

3+

Шкотска 21 (3) - Австрија 21 (2) Шкотска 21 Г x Белорусија 21 Д + Австрија 21 Г - Исланд 21 Д - Исланд 21 Д x Бугарија 21 Г Холандија 21 Д Холандија 21 Меѓусебни дуели 2010 2-1, 0-1 понеделник

1-1 (0-1) 2-1 (1-1) 1-2 (1-1) 1-2 (0-0) 0-0 (0-0)

20:30 ч.

5

Летонија 21 Г + Андора 21 Д x Молдавија 21 Г - Словачка 21 Д - Франција 21 Г - Романија 21 Г Франција 21 Г Казахстан 21 Меѓусебни дуели 2011 0-2 2005 вторник

2-2 (0-1) 4-0 (2-0) 3-3 (3-1) 1-2 (1-1) 4-1 (2-1)

2-3

Реален тип

Шпанија 21 Швајцарија 21 Грузија 21 Естонија 21 Хрватска 21

7

2 1 1 0 0

0-0, 1-3 14 ч.

Полска 21 Г - Холандија 21 Г - Финска 21 Д - Шпанија 21 Г + Албанија 21 Д - Русија 21 Д Молдавија 21 Г Молдавија 21 Меѓусебни дуели 2011 3-0 вторник

0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 2-1 (1-1) 1-3 (0-0) 3-0 (1-0)

1

Реален тип

0 1 0 1 0

0 0 2 0 2

9 4 3 0 0

Дома 2 0 9 0 5

6 4 3 1 0

1 1 1 1 1

2-3 (1-0) 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 3-0 (0-0) 0-2 (0-1)

15:30 ч.

1 1 0 0 0

9

Вкупно 3 1 2 2 2

3 1 1 0 0

0 0 0 0 0

0 0 1 2 2

10 3 2 1 1

0 0 0 1 0

0 0 1 0 1

2 4 2 0 0

9 3 3 0 0

2 0 1 1 1

3 3 0 1 0

1 1 2 0 1

1 0 1 0 0

0 1 0 0 0

0 0 1 0 1

7 0 1 0 0

Словачка 21 Романија 21 Франција 21 Казахстан 21 Летонија 21

2 0 1 0 0

20

Вкупно 2 3 1 3 3

2 1 1 0 0

0 2 0 2 0

0 0 0 1 3

3 3 3 1 0

0 0 0 0 0

0 0 0 1 1

7 0 2 0 0

6 5 3 2 0

1 2 0 2 1

1 1 0 0 0

0 1 0 1 0

0 0 0 1 1

2 2 0 1 0

Албанија 21 Д x Австрија 21 Д - Белорусија 21 Г - Азербејџан 21 Д - Полска 21 Д + Молдавија 21 Д Русија 21 Д Португалија 21

Реален тип

3 1 3 0 0

8

1 0 1 3 3

6 0 3 0 0

1 1 1 1 1

1 1 0 0 0

0 0 0 0 0

0 0 1 1 1

3 3 0 1 1

3 3 0 0 0

1. 2. 3. 4. 5.

10

Гости 0 0 0 2 3

3 4 0 1 0

1 1 1 1 2

1 0 1 0 0

0 1 0 1 0

0 0 0 0 2

1 1 3 0 0

Малта 21 Г - Франција 21 Г x Финска 21 Г + Литванија 21 Д - Словенија 21 Д - Финска 21 Д Шведска 21 Г Словенија 21 Меѓусебни дуели 2011 2-1 вторник

1-1 (1-1) 2-1 (1-0) 1-4 (0-1) 2-0 (1-0) 1-0 (0-0)

2

3 1 3 1 0

1. 2. 3. 4. 5.

2-2

Реален тип

Литванија 21 0-2 (0-0) Г - Англија 21 0-0 (0-0) Д - Словенија 21 2-1 (0-1) Д - Малта 21 1-4 (0-2) Д - Шведска 21 1-2 (0-2) Г - Шведска 21 Г Словенија 21 Г Украина 21

15 ч.

0-3 (0-0) 0-1 (0-0) 1-2 (1-0) 0-1 (0-0) 0-4 (0-1)

2-3

Реален тип

Босна и Херцеговина 21 (2) - Кипар 21 (4) Босна и Херцеговина 21 0-2 (0-0) Д - Унгарија 21 0-1 (0-0) Д - Италија 21 0-0 (0-0) Г x Унгарија 21 3-0 (2-0) Г + Сан Марино 21 1-1 (1-1) Г x Белорусија 21 Г Кипар 21 Г Грција 21 вторник 17 ч.

2-2 (1-0) 1-2 (0-2) 2-3 (1-3) 0-3 (0-0) 4-3 (0-0)

Кипар 21 Г + Норвешка 21 3-1 (0-0) Д - Србија 21 1-3 (0-1) Д + Сан Марино 21 6-0 (2-0) Г - Германија 21 1-4 (1-2) Д - Грција 21 0-2 (0-0) Д Босна и Херцеговина 21 Д Германија 21 1-1 Реален тип

1

Вкупно 1 1 2 2 2

1 1 1 1 0

0 0 0 0 0

0 0 1 1 2

2 2 3 4 3

Дома 0 0 2 6 6

3 3 3 3 0

0 0 1 2 1

0 0 0 1 0

0 0 0 0 0

0 0 1 1 1

0 0 0 4 0

Гости 0 0 2 6 2

0 0 0 3 0

1 1 1 0 1

1 1 1 0 0

0 0 0 0 0

0 0 0 0 1

2 2 3 0 3

0 0 0 0 4

3 3 3 0 0

0 2 0 0 10

0 0 3 0 0

0 1 0 0 4

3 3 0 1 0

Репрезентации до 21 година - Евро 2013 Англија 21 Белгија 21 Норвешка 21 Исланд 21 Азербејџан 21

Вкупно 1 2 1 2 2

1 1 1 1 0

0 0 0 0 0

0 1 0 1 2

6 5 2 2 1

Дома 0 3 0 3 10

3 3 3 3 0

1 1 0 2 0

1 1 0 1 0

0 0 0 0 0

0 0 0 1 0

6 4 0 2 0

Гости 0 1 0 3 0

3 3 0 3 0

0 1 1 0 2

0 0 1 0 0

0 0 0 0 0

0 1 0 0 2

0 1 2 0 1

Репрезентации до 21 година - Евро 2013 Тим

0 1 0 0 4

1-1 (0-1) 3-0 (1-0) 4-1 (2-1) 7-0 (3-0) 1-0 (1-0)

Малта 21 (4) - Литванија 21 (6)

Тим 0 0 1 2 6

Германија 21 Г x Чешка 21 Д + Сев. Ирска 21 Д + Кипар 21 Д + Сан Марино 21 Г + Белорусија 21 Г Грција 21 Г Кипар 21

Репрезентации до 21 година - Евро 2013

1. Португалија 21 2. Русија 21 3. Полска 21 4. Албанија 21 5. Молдавија 21

Гости

Дома 0 1 0 2 7

2

Тим 2 0 2 0 4

Репрезентации до 21 година - Евро 2013 Тим

Реален тип

Гости 0 0 7 0 1

Дома 1 0 2 5 9

Словачка 21 Г x Хрватска 21 Д + Србија 21 Д - Норвешка 21 Д + Летонија 21 Г + Казахстан 21 Г Франција 21 Д Романија 21

6

Репрезентации до 21 година - Евро 2013

1. Турција 21 2. Италија 21 3. Ирска 21 4. Унгарија 21 5. Лихтенштајн 21

Сан Марино 21 0-5 (0-4) Г - Чешка 21 0-4 (0-2) Г - Сев. Ирска 21 0-6 (0-2) Г - Кипар 21 Д - Босна и Херцеговина 21 0-3 (0-2) 0-7 (0-3) Г - Германија 21 Д Белорусија 21 Д Кипар 21 Меѓусебни дуели 2011 0-7 2010 0-11, 0-6 понеделник 20:15 ч.

0-0 (0-0) 1-1 (0-1) 0-0 (0-0) 1-2 (0-0) 6-0 (3-0)

Полска 21 (3) - Албанија 21 (4)

Данска 21 Г - Србија 21 Д - Швајцарија 21 Д + Белорусија 21 Г - Исланд 21 Г + Сев. Ирска 21 Г Македонија 21 Д Македонија 21

Вкупно 2 2 3 1 2

Тим

1. 2. 3. 4. 5.

1-0 (1-0) 1-1 (0-1) 0-2 (0-1) 0-3 (0-1) 0-2 (0-1)

Репрезентации до 21 година - Евро 2013 Тим

1. 2. 3. 4. 5.

Англија 21 2-3 (2-1) Г x Романија 21 1-4 (0-2) Г x Шпанија 21 1-3 (0-0) Г x Украина 21 4-1 (1-0) Д - Чешка 21 2-0 (1-0) Д + Азербејџан 21 Д Исланд 21 Г Белгија 21 19 ч. Реален тип

Летонија 21 (5) - Словачка 21 (1)

Австрија 21 Г x Албанија 21 Д + Азербејџан 21 Д x Белорусија 21 Г - Шкотска 21 Г + Луксембург 21 Д Бугарија 21 Г Бугарија 21

Србија 21 (1) - Данска 21 (3) Србија 21 1-2 (0-1) Г - Словачка 21 2-2 (1-2) Д x Хрватска 21 3-1 (1-0) Г + Кипар 21 1-0 (1-0) Д + Сев. Ирска 21 Д + Фарски Oстрови 21 5-1 (4-1) Г Сев. Ирска 21 Г Фарски Oстрови 21 Меѓусебни дуели 2008 1-0, 1-0 вторник 15 ч.

Сан Марино 21 (6) - Германија 21 (1)

Норвешка 21 (3) - Англија 21 (1)

Холандија 21 Австрија 21 Шкотска 21 Бугарија 21 Луксембург 21

Вкупно 2 1 1 2 2

2 1 0 0 0

0 0 1 1 0

0 0 0 1 2

5 4 0 0 1

Дома 0 1 0 1 8

6 3 1 1 0

1 0 1 1 1

1 0 0 0 0

0 0 1 0 0

0 0 0 1 1

4 0 0 0 1

Гости 0 0 0 1 4

3 0 1 0 0

1 1 0 1 1

1 1 0 0 0

0 0 0 1 0

0 0 0 0 1

1 4 0 0 0

интернет издание


РЕПРЕЗЕНТАЦИИ ДО 21 ГОД. - ЕВРО 2013 Русија 21 (2) - Португалија 21 (1) Русија 21 Г + Молдавија 21 Д + Летонија 21 Г - Романија 21 Д x Романија 21 Г + Полска 21 Г Албанија 21 Г Португалија 21 Меѓусебни дуели 2007 0-3, 4-1 2005 вторник

3-0 (2-0) 2-1 (1-0) 0-3 (0-2) 0-0 (0-0) 2-0 (1-0)

0-1, 0-2 17 ч.

Португалија 21 Д + Грција 21 Г + Литванија 21 Д - Англија 21 Д + Македонија 21 Г + Молдавија 21 Д Молдавија 21 Г Албанија 21

Реален тип

Италија 21 (2) - Турција 21 (1) Италија 21 Г + Босна и Херцеговина 21 Д + Велс 21 Д + Белорусија 21 Г - Белорусија 21 Г + Унгарија 21 Г Турција 21 Д Унгарија 21 Меѓусебни дуели 2000 3-1 вторник

2-1 (0-0) 1-0 (1-0) 0-1 (0-1) 3-1 (1-0) 2-0 (0-0)

3+

Бугарија 21 (4) - Луксембург 21 (5) Бугарија 21 Г - Израел 21 Г - Црна Гора U21 Д - Шведска 21 Д - Холандија 21 Г x Шкотска 21 Г Австрија 21 Д Австрија 21 Меѓусебни дуели 2000 3-0, 3-0 вторник

0-4 (0-3) 0-2 (0-1) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-0 (0-0)

18 ч.

Лихтенштајн 21 (5) - Ирска U21 (3)

Грција 21 Г + Македонија 21 2-1 (1-0) Г - Чешка 21 0-3 (0-2) Д - Чешка 21 0-2 (0-1) Д - Белорусија 21 2-3 (1-2) Г + Кипар 21 2-0 (0-0) Д Германија 21 Д Босна и Херцеговина 21

Реален тип

7 октомври 2011 год.

Романија 21 Г - Англија 21 Д x Англија 21 Д x Казахстан 21 Г x Казахстан 21 Д + Летонија 21 Г Франција 21 Г Словачка 21 Меѓусебни дуели 2008 0-0, 1-1 вторник

1

Белорусија 21 (3) - Грција 21 (5) Белорусија 21 1-3 (1-0) Г - Шпанија 21 1-0 (0-0) Г + Чешка 21 3-2 (2-1) Г + Грција 21 Д x Босна и Херцеговина 21 1-1 (1-1) 0-1 (0-1) Д - Германија 21 Г Сан Марино 21 Г Босна и Херцеговина 21 Меѓусебни дуели 2011 3-2 вторник 18 ч.

17 ч.

Турција 21 Д - Грузија 21 Д + Ирска 21 Д + Лихтенштајн 21 Г + Лихтенштајн 21 Д + Ирска U21 Д Италија 21 Г Унгарија 21

Реален тип

0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 6-1 (3-0) 3-0 (1-0) 1-0 (1-0)

0-2

Романија 21 (2) - Франција 21 (3)

Луксембург 21 Г - Италија 21 0-2 (0-1) Д - Италија 21 0-4 (0-1) Д - Босна и Херцеговина 21 0-1 (0-0) Д - Австрија 21 1-4 (1-2) Г - Холандија 21 0-4 (0-1) Д Холандија 21 Г Австрија 21

Реален тип

1-0 (0-0) 1-0 (1-0) 2-0 (1-0) 0-3 (0-2) 3-0 (0-0)

Лихтенштајн 21 Г - Шпанија 21 Д - Холандија 21 Г - Финска 21 Г - Турција 21 Д - Турција 21 Г Ирска U21 Д Унгарија 21 вторник

Ирска U21 1-3 (0-1) Д + Естонија 21 0-3 (0-1) Г - Швајцарија 21 0-3 (0-2) Г - Турција 21 1-6 (0-3) Д + Унгарија 21 0-3 (0-1) Г - Турција 21 Д Лихтенштајн 21 Д Италија 21 19 ч. Реален тип

Франција 21 1-2 (0-0) Д + Словенија 21 0-0 (0-0) Д - Белгија 21 0-0 (0-0) Г x Украина 21 1-1 (1-0) Д + Малта 21 2-0 (1-0) Г + Летонија 21 Д Романија 21 Д Словачка 21

18 ч.

Реален тип

1-0 (0-0) 0-1 (0-1) 2-2 (0-0) 2-0 (0-0) 3-0 (1-0)

X

Велс 21 (4) - Чешка 21 (3) 5-0 (2-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 2-1 (1-1) 0-1 (0-1)

2-2

Велс 21 Г - Босна и Херцеговина 21 1-2 (1-1) 1-0 (0-0) Г + Унгарија 21 0-1 (0-1) Г - Италија 21 1-0 (1-0) Г + Андора 21 1-3 (0-0) Г - Црна Гора U21 Г Ерменија 21 Д Андора 21 вторник 20:15 ч.

Чешка 21 Г + Англија 21 Г - Швајцарија 21 Д - Белорусија 21 Д + Андора 21 Д x Ерменија 21 Г Ерменија 21 Д Црна Гора U21 Реален тип

2-1 (0-0) 0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 8-0 (3-0) 1-1 (0-0)

2

3+

www.sportlife.com.mk

21


КВАЛИФИКАЦИИ ЗА КУП НА АФРИКА 2012 Нигерија – Гвинеја

Конго (3) - Камерун (2)

1

Ова е многу важен натпревар за Нигерија. Се игра последното коло од групната фаза, а таа на свој терен го пречекува лидерот Гвинеја. Три бода е разликата, па доколку „орлите“ победат, бодовно ќе се израмнат, па затоа на овој меч многу важна ќе биде и гол-разликата. Минимална победа, но победата ќе биде доволна Нигерија да биде прва и да избори пласман на континенталниот собир. Домаќинот има многу вакви натпревари од типот да се биде или не во својата историја, па искуството тука ќе одигра клучна улога.

Конго 3-0 (1-0) Д + Маврициус 2-1 (2-1) Г + Маврициус 0-3 (0-2) Г - Гамбија 2-1 (1-1) Г + Ангола 0-2 (0-1) Г - Сенегал Г Свазиленд Д Свазиленд Меѓусебни дуели 2010 1-1 2006 0-2 петок 16:30 ч.

НАШ ПРЕДЛОГ Нигерија (2) - Гвинеја (1)

Нигерија Д + Кенија Д + Аргентина Г x Етиопија Г + Мадагаскар Г - Аргентина Г Гана - Меѓусебни дуели 2010 0-1 сабота

Замбија Г + Свазиленд Г + Мозамбик Д + Мозамбик Г - Зимбабве Г + Коморски остр. - - Меѓусебни дуели 2010 0-1 2001 сабота

1-1 (0-1) 4-1 (2-1) 1-1 (0-1) 1-0 (1-0) 1-2 (0-2)

1

Реален тип

Свазиленд (4) - Конго (3) Свазиленд Д - Судан Д - Боцвана Г x Lesotho Г + Lesotho Г - Гана Д Конго Г Конго Меѓусебни дуели 2010 1-3 сабота

1-2 (0-0) 0-2 (0-1) 0-0 (0-0) 1-0 (1-0) 0-2 (0-1)

15 ч.

4-2, 2-0 15 ч.

0-2 (0-2) 3-1 (2-1) 0-3 (0-2) 1-3 (0-0) 0-1 (0-0)

2-3

2-1 (0-1) 2-1 (0-0) 2-1 (2-1) 0-1 (0-1) 1-0 (0-0)

0-2, 0-2 15 ч.

Тим

Либерија Г - Зелено'ртска Реп. Д + Зелено'ртска Реп. Д + Гамбија Д x Ангола Г - Зимбабве Г Маврициус Д Маврициус Меѓусебни дуели 2010 1-2 2005 сабота

1-2 (1-0) 1-0 (0-0) 0-0 (0-0) 1-2 (1-1) 2-0 (0-0)

2

Реален тип

3

Вкупно 5 5 5 5

3 2 2 1

0 2 1 1

2 1 2 3

7 6 5 5

Дома 4 3 6 10

9 8 7 4

2-4 (1-3) 1-0 (1-0) 3-2 (1-1) 0-0 (0-0) 0-3

1-4, 1-0 17 ч.

Тим

3 3 2 2

3 2 2 1

5

Вкупно 5 5 5 5

4 3 1 0

0 2 1 1

1 0 3 4

11 2 12 6 1 11 1 6 4 2 11 1

0 1 0 1

0 0 0 0

6 5 5 2

9 7 6 4

2 2 3 3

0 0 0 0

0 1 1 0

2 1 2 3

1 1 0 3

0 1 1 0

Дома 2 3 2 3

2 3 0 0

0 0 1 1

0 0 1 2

7 5 0 2

Сенегал Камерун Конго Маврициус

22

Вкупно 5 5 5 5

4 2 2 0

1 2 1 0

0 1 2 5

14 2 13 9 3 8 8 8 7 2 20 0

6 9 1 1

3 2 3 2

2 0 1 0

Дома 3 3 2 2

2

0 2 0 0

1 0 2 2

4 1 1 0

6 2 3 0

3 1 1 0

0 2 0 0

0 0 1 2

10 6 5 2

2002 1-1 Реален тип

9 5 3 0

2 2 3 3

1 1 1 0

1 0 1 0

0 1 1 3

4 3 3 0

2

Гвинеја Нигерија Етиопија Мадагаскар

4 3 4 0

1

Реален тип

Зимбабве 2-1 Г + Мозамбик 1-0 (0-0) Г - Мали 4-2 (3-1) Д + Мали 0-1 (0-1) Д + Замбија 0-3 (0-2) Д + Либерија - - -

17 ч.

3-1 0-1 (0-1) 2-1 (1-0) 2-0 (1-0) 3-0

ГГ

Реален тип

Вкупно 5 5 5 5

4 3 1 0

1 1 1 1

0 1 3 4

Дома

11 3 13 10 3 10 4 11 4 2 10 1

3 2 2 3

3 2 0 0

0 0 1 1

0 0 1 2

6 6 3 1

Гости 1 0 6 4

9 6 1 1

2 3 3 2

1 1 1 0

1 1 0 0

0 1 2 2

5 4 1 1

2 3 5 6

4 4 3 0

1 2 3 7

4 1 1 1

Квалификации за Куп на Африка 2012 Вкупно 5 5 5 5

2 2 1 1

2 2 2 2

1 1 2 2

5 5 5 3

Дома 1 3 6 8

8 8 5 5

2 3 3 2

1 2 1 1

1 1 1 1

0 0 1 0

4 4 3 2

Гости 0 1 3 1

4 7 4 4

3 2 2 3

1 0 0 0

1 1 1 1

1 1 1 2

1 1 2 1

6

Квалификации за Куп на Африка 2012

1. 2. 3.

Буркина Фасо 3 3 0 0 11 2 9 2 2 0 0 7 1 6 1 1 0 0 4 1 3 Гамбија 3 1 0 2 4 5 3 1 1 0 0 3 1 3 2 0 0 2 1 4 0 Намибија 4 1 0 3 3 11 3 2 1 0 1 2 4 3 2 0 0 2 1 7 0

Тим 2 2 4 15

16 ч.

0-3 (0-1) 0-1 (0-0) 1-2 (1-2) 0-1 2-1 (0-0)

Квалификации за Куп на Африка 2012

1. Мароко 2. Централноафрик. Реп. 3. Танзанија 4. Алжир

Гости 0 1 4 5

1

Реален тип

Кенија 1-3 (0-1) Г - Нигерија 1-0 (1-0) Г - Ангола 2-0 (1-0) Д - Судан 2-2 (1-1) Г - Боцвана 0-2 (0-0) Д + Гвинеја-Бисау Г Сејшели Д Сејшели

Зелено'ртска Реп. Д + Гвинеја-Бисау Д + Буркина Фасо Д + Либерија Г - Либерија Г - Мали - - Меѓусебни дуели 2010 0-0 сабота

0-1 (0-1) 1-0 (1-0) 1-2 (0-1) 2-4 3-0 (2-0)

Тим 2 1 4 7

15 ч.

1-1 (0-1) 0-0 (0-0) 2-2 (1-2) 0-2 (0-1) 1-2

Зелено'ртска Реп. (3) - Зимбабве (2)

Мали Г - БСК Д + Зимбабве Г - Зимбабве Г - Тунис Д + Зелено'ртска Реп. - - -

Гости 0 0 2 4

1

Реален тип

Коморски остр. 1-1 (0-1) Д x Либија 0-2 (0-1) Г x Сејшели 2-0 (1-0) Д x Малдиви 0-3 (0-0) Г - Маврициус 0-1 (0-1) Д - Замбија Д Мозамбик - -

Уганда Г - Египет Г + Гвинеја-Бисау Д + Гвинеја-Бисау Г x Ирак Г - Ангола - - Меѓусебни дуели 2010 0-0 сабота

1-1 (0-1) 3-1 (0-0) 1-2 (0-1) 2-0 (1-0) 0-1 (0-1)

2001 0-1, 1-0 Реален тип

4

1-4 (1-2) 0-1 (0-1) 1-1 (1-1) 1-2 (1-0) 0-2

Уганда (1) - Кенија (3)

Гана Г x Англија Д + Конго Г - Јужна Кореја Д + Свазиленд Г - Бразил Д Нигерија - -

1. 2. 3. 4.

15 ч.

Мозамбик Д x Боцвана Д - Замбија Д + Танзанија Г - Замбија Г - Либија Г Коморски остр. - Меѓусебни дуели 2010 1-0 сабота

1-1 3-2 (3-1) 3-0 (1-0) 1-1 (1-0) 1-0 (1-0)

Тим 3 2 4 9

Мадагаскар 3-4 Г - Гвинеја 0-4 (0-1) Г - Иран 1-2 (1-0) Д x Мајоте 2-2 (1-1) Г - Рејунион 0-1 (0-1) Д - Нигерија Г Екваторска Гвинеја Д Екваторска Гвинеја

Мозамбик (3) - Коморски остр. (4)

3+

Реален тип

Гости 1 1 2 1

Квалификации за Куп на Африка 2012 Тим

X

Либија Д x Нигер Д + Бенин Д + Коморски остр. Г x Коморски остр. Д + Мозамбик - - -

2

Квалификации за Куп на Африка 2012

1. Замбија 2. Либија 3. Мозамбик 4. Коморски остр.

2002 0-1 Реален тип

Либерија (4) - Мали (1)

Ангола Г - Кенија Д + Кенија Г x Либерија Д - Конго Д + Уганда - - -

Квалификации за Куп на Африка 2012

1. Мали 2. Зимбабве 3. Зелено'ртска Реп. 4. Либерија

1. 2. 3. 4.

4-0 (1-0) 2-0 (1-0) 3-0 (0-0) 0-2 (0-1) 2-1

Судан Г + Етиопија Г + Свазиленд Г + Кенија Г - Бахреин Г + Конго - - Меѓусебни дуели 2010 0-0 2009 сабота

Гвинеја-Бисау (4) - Ангола (2)

1

1-0 (0-0) 0-1 (0-0) 0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 5-0 (0-0)

Судан (2) - Гана (1)

Конго Г - Судан Д + Свазиленд Д - Гана Г - Гана Д - Судан Г Сао Томе е Принципе Д Сао Томе е Принципе

Реален тип

Гвинеја-Бисау 3-1 (0-1) Г + Гамбија 0-1 (0-1) Д - Уганда 0-2 (0-1) Г - Уганда Г + Екваторска Гвинеја 4-1 (3-0) 1-2 (0-0) Г - Кенија Д Того Г Того Меѓусебни дуели 2010 0-1 сабота 16 ч.

Етиопија Д - Уганда Г - Нигерија Д - Судан Д x Нигерија Г - Гвинеја Г Сомалија Д Сомалија Меѓусебни дуели 2010 1-0 сабота

Замбија (1) - Либија (2)

Гвинеја 3-0 (1-0) Г x Мадагаскар 4-1 (3-0) Д + Мадагаскар 2-2 (1-1) Г x Габон 2-0 Д + Етиопија 1-3 (0-2) Г - Венецуела - - -

15 ч.

Етиопија (3) - Мадагаскар (4)

Камерун Г + Македонија Г - Сенегал Д x Сенегал Г x Русија Д + Маврициус Г Екваторска Гвинеја - -

Вкупно

Дома

Гости

интернет издание


КВАЛИФИКАЦИИ ЗА КУП НА АФРИКА 2012 Египет (4) - Нигер (1) Египет Д + Кенија Д + Уганда Г - ЈАР Д x ЈАР Г - Сиера Леоне - - Меѓусебни дуели 2010 0-1 сабота

ЈАР (2) - Сиера Леоне (3)

Нигер Д + Сиера Леоне Г - Сиера Леоне Д x Того Д + ЈАР Г - Габон - - -

5-1 (3-0) 3-1 (1-0) 0-1 (0-0) 0-0 (0-0) 1-2 (1-1)

17 ч.

ЈАР Д + Египет Г + Танзанија Г x Египет Д + Буркина Фасо Г - Нигер - - Меѓусебни дуели 2010 0-0 2008 сабота

3-1 (0-1) 0-1 (0-0) 3-3 2-1 (1-0) 0-1

1

Реален тип

1-0 (0-0) 1-0 (1-0) 0-0 (0-0) 3-0 (2-0) 1-2 (0-1)

0-0, 0-1 17 ч.

Сиера Леоне Д x ЈАР Г - Нигерија Г - Нигер Д + Нигер Д + Египет - - -

Чад (5) - Малави (3) Чад 2-6 (1-2) Г - Малави 0-0 (0-0) Г x Того Г - Екваторска Гвинеја 0-2 (0-0) 0-1 (0-0) Д - Боцвана 0-5 (0-3) Г - Тунис Д Танзанија Г Танзанија Меѓусебни дуели 2010 2-6 сабота 17 ч.

0-0 (0-0) 1-2 (0-2) 1-3 (1-0) 1-0 (0-0) 2-1 (1-1)

1

Реален тип

Тунис (2) - Того (4) Тунис Д + Централноафрик. Реп. Д + Чад Д + Мали Г x Јордан Г x Малави Г Алжир - Меѓусебни дуели 2010 2-1 сабота

Гамбија Г - Екваторска Гвинеја 0-1 (0-0) 1-0 (0-0) Г + Габон 2-3 (1-1) Г - Либерија 3-0 (2-0) Д + Конго 0-1 (0-0) Г - Намбија - - Меѓусебни дуели 2010 1-3 сабота 18:30 ч.

0-0 (0-0) 1-4 (0-1) 0-1 (0-1) 3-3 1-0 (1-0)

1

Реален тип

Сенегал Д + Гвинеја Д + Камерун Г x Камерун Д - Мароко Д + Конго - - -

1-2 (0-2) 2-0 (1-0) 0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-5 (0-0)

15 ч.

Бенин Г + Руанда Г - Либија Г - БСК Д - БСК Г x Бурунди - - Меѓусебни дуели 2010 3-0 недела

3-0 (1-0) 1-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-2 (0-2) 2-0 (1-0)

2

Реален тип

БСК (1) - Бурунди (2) БСК Д + Мали Д + Бенин Г + Бенин Д + Израел Г + Руанда - - Меѓусебни дуели 2010 1-0 2003 недела

7

6-1, 1-0 16 ч.

9

11

Вкупно

Нигер ЈАР Сиера Леоне Египет

5 5 5 5

3 2 2 0

0 2 2 2

2 1 1 3

6 4 5 2

Дома 5 2 5 5

9 8 8 2

3 2 3 2

3 2 2 0

0 0 1 2

Вкупно

Гана Судан Конго Свазиленд

5 5 5 5

4 4 1 0

1 1 0 0

0 0 4 5

11 1 13 8 1 13 4 10 3 2 13 0

Буркина Фасо Г - Зелено'ртска Реп. Д + Намбија Г + Намбија Г - ЈАР Д + Екваторска Гвинеја - - -

0-1 (0-0) 4-0 (2-0) 4-1 (1-0) 0-3 (0-2) 1-0

0-2

Реален тип

0 0 0 0

Гости

6 3 3 1

2 0 1 1

9 6 7 2

2 3 2 3

0 0 0 0

0 2 1 0

2 1 1 3

3 2 4 4

0 2 1 0

1. 2. 3. 4.

Дома 3 2 3 2

2 2 1 0

1 0 0 0

0 0 2 2

10

Гости

5 5 3 1

1 0 5 5

7 6 3 0

2 3 2 3

2 2 0 0

0 1 0 0

0 0 2 3

БСК Бурунди Бенин Руанда

Вкупно 5 5 5 5

5 1 1 1

0 1 5 8

6 7 0 0

1. 2. 3. 4.

1

Реален тип

Танзанија Д + Централноафрик. Реп. Г - Мозамбик Д - ЈАР Г - Централноафрик. Реп. Д x Алжир Г Чад Д Чад

2-1 (0-1) 0-2 (0-1) 0-1 (0-1) 1-2 (0-1) 1-1 (1-0)

1

Реален тип

0 2 2 0

0 2 2 4

Дома

17 3 15 6 7 5 8 10 5 4 15 3

2 3 2 3

2 1 0 1

0 1 1 0

0 1 1 2

5 4 3 3

Гости 1 3 7 9

6 4 1 3

3 2 3 2

3 0 1 0

0 1 1 0

0 1 1 2

12 2 5 1

2 4 3 6

9 1 4 0

2 5 2 5

4 0 0 0

Квалификации за Куп на Африка 2012 Тим

6 3 1 1

0-0 0-1 3-1 (1-1) 1-3 (0-1) 0-5 (0-3)

Квалификации за Куп на Африка 2012 Тим

0 1 2 1

16 ч.

Мароко 0-1 (0-1) Г - Алжир 1-1 (0-0) Д x Боцвана 4-0 (2-0) Д + Алжир 2-0 (2-0) Г + Сенегал 0-0 Г x Централноафрик. Реп. - - Меѓусебни дуели 2010 1-0 недела 21:30 ч.

0-2

Реален тип

Руанда 3-0 (0-0) Г x Занзибар 2-3 (1-3) Г - Танзанија 1-2 (1-1) Д + Бурунди 2-6 (0-3) Г - Бурунди 1-1 Д - БСК Г Еритреа Д Еритреа

Мароко (1) - Танзанија (3)

Централноафриканска Реп. Г - Тунис 0-3 (0-2) Д + Танзанија 2-1 (1-0) Г - Малта 1-2 (1-2) Д x Мароко 0-0 Г - Екваторска Гвинеја 0-3 - - -

8

Квалификации за Куп на Африка 2012

Уганда Ангола Кенија Гвинеја

Вкупно 5 5 5 5

3 3 2 1

1 0 1 0

1 2 2 4

6 5 4 2

Дома 2 5 4 6

10 9 7 3

2 3 3 2

2 3 2 1

0 0 1 0

0 0 0 1

5 4 4 1

Гости 0 0 2 1

6 9 7 3

3 2 2 3

1 0 0 0

1 0 0 0

1 2 2 3

1 1 0 1

Квалификации за Куп на Африка 2012 Тим

1. 2. 3. 4. 5.

1-1

Квалификации за Куп на Африка 2012

Тим 1. 2. 3. 4.

Алжир Г - Централноафрик. Реп. 0-2 (0-0) 0-0 (0-0) Г x Луксембург 1-0 (1-0) Д + Мароко 0-4 (0-2) Г - Мароко 1-1 (0-1) Г x Танзанија Д Тунис - Меѓусебни дуели 2010 0-2 недела 21:30 ч.

1-1 (0-0) 0-3 (0-2) 1-3 (1-1) 3-1 (1-0) 1-1

Реален тип

Тим 1. 2. 3. 4.

Алжир (4) - Централноафриканска Реп. (2)

Бурунди Д x Танзанија Д - Египет Г - Руанда Д + Руанда Д x Бенин Г Лесото Д Лесото

1-0 (1-0) 2-1 (1-1) 6-2 (3-0) 4-3 (2-0) 5-0 (3-0)

X

Реален тип

Бенин (3) - Руанда (4)

Маврициус (4) - Сенегал (1) Маврициус Г - Сејшели Д + Коморски остр. Г + Мајоте Г - Сејшели Г - Камерун Д Либерија Г Либерија Меѓусебни дуели 2010 0-7 недела

1-0 (1-0) 1-1 (0-0) 0-0 (0-0) 0-1 (0-0) 0-0 (0-0)

Гамбија (2) - Буркина Фасо (1)

Того 3-0 (2-0) Д x Чад 5-0 (3-0) Г - Гана 4-2 Г - Малави 3-3 (2-2) Г x Нигер 0-0 (0-0) Д + Боцвана Г Гвинеја-Бисау Д Гвинеја-Бисау

17 ч.

Малави Д + Того Г x Свазиленд Г x Боцвана Д - Намибија Д x Тунис - - -

Боцвана Тунис Малави Того Чад

Вкупно 8 7 7 7 7

5 3 2 1 0

2 2 5 3 2

1 2 0 3 5

7 октомври 2011 год.

7 3 17 12 6 11 11 6 11 6 8 6 5 18 2

Дома 4 3 4 4 3

3 1 2 1 0

1 1 2 2 1

0 1 0 1 2

4 7 8 3 3

Гости 1 3 3 3 6

10 4 8 5 1

4 4 3 3 4

2 2 0 0 0

1 1 3 1 1

1 1 0 2 3

3 5 3 3 2

2 3 3 5 12

7 7 3 1 1

www.sportlife.com.mk

23


КВАЛИФИКАЦИИ ЗА СП 2012 - ЈУЖНА АМЕРИКА Аргентина – Чиле

Уругвај (8) - Боливија (2)

1

Во Јужна Америка стартува квалификацискиот циклус за пласман на Светското првенство во Бра­зил. Аргентина почнува во Буенос Аирес, а прва пречка � e Чиле, четвртфиналистот од последната Копа Америка. Минатиот циклус „гаучосите“ пред своја публика го совладаа Чиле, но на гости загубија. Бидејќи Бразил е домаќин и не учествува во квалификациите, главен фаворит за првата позиција е токму Аргентина, па со Лео Меси во своите редови, нема што друго освен со победа да стартува во овие квалификации.

Уругвај Д + Мексико Г + Аргентина Г + Перу Д + Парагвај Г + Украина Д Чиле Г Италија Меѓусебни дуели 2010 2-2, 5-0 2007 петок

НАШ ПРЕДЛОГ

1-0 (1-0) 1-1 (1-1) 2-0 (0-0) 3-0 (2-0) 3-2 (1-2)

1-0 21 ч.

Еквадор (5) - Венецуела (9)

Боливија Д - Костарика Г - Колумбија Д - Панама Г x Перу Д x Перу Г Аргентина Г Венецуела 2006 5-0, 0-0 Реален тип

0-2 (0-0) 0-2 (0-2) 1-3 (1-0) 2-2 (1-1) 0-0 (0-0)

2002

1-0, 0-0

1

Аргентина (1) - Чиле (3) Аргентина 1-1 (1-1) Д - Уругвај 1-0 (0-0) Г + Венецуела 3-1 (2-0) Д + Нигерија 0-0 (0-0) Д x Бразил 0-2 (0-0) Г - Бразил Д Боливија Г Колумбија Меѓусебни дуели 2010 2-0, 0-1 2007 0-0 сабота 01:10 ч.

0-2 (0-0) 0-2 (0-2) 1-3 (1-0) 2-2 (1-1) 0-0 (0-0)

0-0, 0-2 22 ч.

2006 2-2, 0-0 Реален тип

Перу 2-0 (0-0) Г + Колумбија 0-2 (0-0) Д - Уругвај 4-1 (1-0) Д + Венецуела 2-2 (1-1) Д x Боливија 0-0 (0-0) Г x Боливија Г Еквадор Д Колумбија Меѓусебни дуели 2010 0-1, 0-0 2009 0-1 сабота 03:15 ч.

1-0 (0-0) 1-2 (0-1) 1-1 (0-1) 2-3 (2-0) 0-1 (0-0)

2002

4-1, 2-0

1

Парагвај (6) - Уругвај (8)

Колумбија Г x Аргентина Д + Боливија Д - Перу Г + Хондурас Д + Јамајка Д Венецуела Д Аргентина 2006 4-0, 0-1 Реален тип

Парагвај 0-0 (0-0) Г + Бразил 0-0 (0-0) Д + Венецуела 0-3 (0-2) Г - Уругвај 2-0 (2-0) Г + Панама 3-0 (1-0) Г + Хондурас Д Еквадор Г Чиле Меѓусебни дуели 2011 0-3 2010 1-0, 0-2 среда 00:45 ч.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Аргентина Боливија Чиле Колумбија Еквадор Парагвај Перу Уругвај Венецуела

0-0 (0-0) 2-0 (2-0) 0-2 (0-0) 2-0 (1-0) 2-0 (0-0)

2002

1-1, 0-2

0-2

24

Вкупно 0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

2010 0-1, 1-3 Реален тип

2006

1-4 (0-1) 1-2 (1-0) 0-2 (0-0) 0-1 (0-0) 2-1 (2-0)

2-0, 1-3

3+

2006 4-1, 0-1 Реален тип

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

1-0 (1-0) 1-1 (1-1) 2-0 (0-0) 3-0 (2-0) 3-2 (1-2)

2002

1-0, 1-0

2-3

Гости 0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

2006 4-1, 1-1 Реален тип

0-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-3 (0-2) 2-0 (2-0) 3-0 (1-0)

2002

2-0, 1-5

X

Чиле 1-0 (0-0) Д + Перу 1-2 (0-1) Д - Венецуела 1-1 (0-1) Г x Франција 2-3 (2-0) Г - Шпанија 0-1 (0-0) Г - Мексико Г Уругвај Д Парагвај Меѓусебни дуели 2011 1-2 2010 2-0, 3-1 среда 00:45 ч.

Перу Г + Колумбија Д - Уругвај Д + Венецуела Д x Боливија Г x Боливија Г Еквадор Д Колумбија 2006 2-1, 1-2 Реален тип

2-0 (0-0) 0-2 (0-0) 4-1 (1-0) 2-2 (1-1) 0-0 (0-0)

2005

3-2, 1-0

1

Венецуела (9) - Аргентина (1)

Дома 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Парагвај Г + Бразил Д + Венецуела Г - Уругвај Г + Панама Г + Хондурас Д Еквадор Г Чиле

Чиле (3) - Перу (7)

Уругвај Д + Мексико Г + Аргентина Г + Перу Д + Парагвај Г + Украина Д Чиле Г Италија

Квалификации за СП 2012 - Јужна Америка Тим

Венецуела Г - Перу Г - Ел Салвадор Г - Хондурас Д - Аргентина Д + Гвинеја Г Колумбија Д Боливија

Перу (7) - Парагвај (6)

Чиле Д + Перу Д - Венецуела Г x Франција Г - Шпанија Г - Мексико Г Уругвај Д Парагвај

Боливија (2) - Колумбија (4) Боливија Д - Костарика Г - Колумбија Д - Панама Г x Перу Д x Перу Г Аргентина Г Венецуела Меѓусебни дуели 2011 0-2 2010 вторник

Еквадор 0-1 (0-0) Г - Венецуела 2-4 (1-1) Г - Бразил 2-0 (0-0) Г + Костарика 5-2 (3-0) Д + Јамајка 4-0 (2-0) Д + Костарика Г Парагвај Д Перу Меѓусебни дуели 2011 0-1 2010 4-1, 0-1 петок 23:05 ч.

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0

Венецуела 1-4 (0-1) Г - Перу 1-2 (1-0) Г - Ел Салвадор 0-2 (0-0) Г - Хондурас 0-1 (0-0) Д - Аргентина 2-1 (2-0) Д + Гвинеја Г Колумбија Д Боливија Меѓусебни дуели 2011 0-1, 1-4 2010 0-2, 0-4 среда 03:20 ч.

Аргентина Д - Уругвај Г + Венецуела Д + Нигерија Д x Бразил Г - Бразил Д Боливија Г Колумбија 2006 0-3, 2-3 Реален тип

1-1 (1-1) 1-0 (0-0) 3-1 (2-0) 0-0 (0-0) 0-2 (0-0)

2002

0-4, 0-5

2

интернет издание


МЕКСИКО Крус Азул (4) - Пуебла (14) Крус Азул Г + Пумас Д - М. Морелија Г + Монтереј Д x Чивас Г - Сантос Л. Г Сан Луис Г Керетаро Меѓусебни дуели 10/11 0-2, 1-0 09/10 сабота

Керетаро (7) - Сантос Л. (6)

Пуебла Г x М. Морелија Д x Монтереј Г + Чивас Д - Сантос Л. Г - Сан Луис Д Керетаро Г Толука

2-1 (1-1) 0-1 (0-0) 2-1 (1-1) 1-1 (0-1) 0-1 (0-1)

1-4, 3-2 00 ч.

09/10 4-4, 4-0 Реален тип

Керетаро Г x Тихуана Д + Пумас Г - М. Морелија Д + Монтереј Г + Чивас Г Пуебла Д Крус Азул Меѓусебни дуели 10/11 2-0, 5-2 09/10 недела

0-0 (0-0) 3-3 (0-1) 4-1 (1-1) 1-2 (0-1) 1-2 (1-0)

08/09

1-2, 2-2

1

Естудијантес Т. (9) - Монтереј (13) Естудијантес Т. 1-2 (0-1) Г - Атланте 0-2 (0-0) Д - Јагуарес 2-0 (0-0) Г + Тихуана 1-2 (1-1) Д - Пумас 2-0 (0-0) Г + М. Морелија Г Чивас Д Сантос Л. Меѓусебни дуели 10/11 3-2, 2-3 09/10 3-4, 2-2 недела 03:10 ч.

0-3, 3-0

ГГ

Атлас (18) - Тихуана (17) Атлас Д - Тигрес Д x Сан Луис Г - Пачука Д - Атланте Г x Јагуарес Г Пумас Д М. Морелија недела

03:45 ч.

06/07 0-0, 2-1 Реален тип

03/04

2-3 (1-0) 1-1 (0-0) 1-0 (1-0) 2-1 (1-0) 1-0 (1-0)

НАШ ПРЕДЛОГ

2-0, 1-2

X

2-2, 4-0 02 ч.

Тигрес (3) - Пумас (1)

Јагуарес Д + Сантос Л. Г + Естудијантес Т. Д + Америка Г x Тигрес Д x Атлас Д Атланте Д Сан Луис

2-0 (1-0) 0-5 (0-3) 4-2 (2-1) 1-1 (1-1) 1-0 (0-0)

08/09 2-0, 3-1 Реален тип

Атланте Д + Естудијантес Т. Г + Америка Д + Тигрес Г + Атлас Д - Пачука Г Јагуарес Д Тихуана Меѓусебни дуели 10/11 0-0, 1-2 09/10 недела

0-1 (0-1) 1-1 (0-0) 0-2 (0-0) 1-1 (1-0) 1-1 (0-1)

08/09

3-2 (0-1) 2-0 (0-0) 5-3 (3-1) 1-1 (0-0) 1-1 (1-0)

5-1, 1-2

2

X

Сан Луис Г x Атлас Г x Америка Д - Сантос Л. Г x Пачука Д + Пуебла Д Крус Азул Г Јагуарес

2-1 (1-0) 1-0 (0-0) 1-0 (1-0) 3-2 (2-1) 0-1 (0-0)

2-3, 1-2 04 ч.

08/09 1-1, 1-0 Реален тип

3+

Ако бараме некоја низа кога е во прашање Атланте, тогаш по поразот во минатото коло ќе можеме да очекуваме уште два до три порази по ред. Почетокот му беше хорор, шест порази по ред, па потоа пет победи по ред. Сан Луис, пак, игра топло-ладно, може да победи секого, а и да загуби од секого. Со Атланте секогаш играле многу интересни мечевисо многу голови, и речиси секогаш имало победник. Бидејќи на нивните натпревари мрежите често се треселе, играта 3+ би била идеален избор.

Тигрес Г + Атлас Д + Пачука Г - Атланте Д x Јагуарес Г x Тихуана Г М. Морелија Д Монтереј Меѓусебни дуели 10/11 0-2, 2-0 09/10 недела

Атланте (11) - Сан Луис (10)

Тихуана Д - Чивас Г x Толука Д - Естудијантес Т. Г x Америка Д x Тигрес Д Пачука Г Атланте Реален тип

0-1 (0-1) 1-1 (1-0) 2-4 (1-2) 2-3 (1-2) 1-1 (0-1)

1-1, 0-2 00 ч.

Пачука Д + Америка Г - Тигрес Д + Атлас Д x Сан Луис Г + Атланте Г Тихуана Д Пумас Меѓусебни дуели 10/11 3-0, 0-2 09/10 недела

2-0 (1-0) 3-3 (1-0) 1-2 (1-1) 1-2 (0-1) 0-0 (0-0)

07/08

1-1 (1-1) 4-0 (2-0) 2-4 (1-3) 2-1 (1-0) 1-0 (1-0)

Атланте – Сан Луис

Пачука (8) - Јагуарес (2)

Монтереј Д + Сантос Л. Г x Пуебла Д - Крус Азул Г - Керетаро Д x Толука Д Америка Г Тигрес 08/09 2-3, 4-2 Реален тип

Сантос Л. Г - Јагуарес Д x Чивас Г + Сан Луис Г + Пуебла Д + Крус Азул Д Толука Г Естудијантес Т.

2-2, 2-1 02 ч.

08/09 1-2, 0-2 Реален тип

1-2 (1-1) 0-4 (0-2) 4-1 (2-1) 2-1 (1-1) 1-0 (0-0)

07/08

2-0, 0-3

0-2

Толука (12) - Чивас (5) 1-1 (0-1) 2-2 (1-0) 0-1 (0-1) 1-1 (1-1) 2-1 (0-1)

07/08

Пумас 1-0 (1-0) Д - Крус Азул 5-0 (3-0) Г - Керетаро 0-1 (0-1) Д + Толука 1-1 (0-0) Г + Естудијантес Т. 1-1 (1-0) Д + Америка Д Атлас Г Пачука

0-2, 4-3

3+

Толука Г x Јагуарес Д x Тихуана Г - Пумас Д + М. Морелија Г x Монтереј Г Сантос Л. Д Пуебла Меѓусебни дуели 10/11 1-2, 0-0 09/10 недела

Чивас 1-1 (0-0) Г + Тихуана 1-1 (0-0) Г x Сантос Л. 1-4 (1-2) Д - Пуебла 2-1 (1-0) Г x Крус Азул 0-0 (0-0) Д - Керетаро Д Естудијантес Т. Г Америка 1-3, 4-3 19 ч.

08/09 2-1, 0-1 Реален тип

1-0 (1-0) 1-1 (0-0) 1-4 (1-1) 1-1 (1-0) 0-1 (0-1)

07/08

0-1, 1-0

2

Америка (16) - М. Морелија (15) Америка Д - Атланте Д x Сан Луис Г - Јагуарес Д x Тихуана Г - Пумас Г Монтереј Д Чивас Меѓусебни дуели 10/11 2-3, 1-2 10/11 недела

М. Морелија 0-1 (0-0) Г + Сан Луис 2-2 (0-1) Г + Крус Азул 3-5 (1-3) Д + Керетаро 1-1 (0-1) Г - Толука 0-1 (0-0) Д - Естудијантес Т. Д Тигрес Г Атлас 1-2, 2-0 23 ч.

09/10 0-2, 1-2 Реален тип

08/09

Статистика - Мексико

3-2 (2-1) 1-0 (0-0) 4-2 (3-1) 1-2 (0-1) 0-2 (0-0)

Одиграни натпревари

98

2+п.п.

Постигнати голови

268

0-1 гол

/

Просек гол по натпревар

2,73

0-2 гола

47 (47,96%)

Победа на домаќини

40 (40,82%)

3+

51 (52,04%)

Реми

26 (26,53%)

4+

22 (22,45%)

Победа на гости

32 (32,56%)

7+

2 (2,04%)

0-1, 1-1

2-3

Дополнителна статистика

Мексико 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.

Пумас Јагуарес Тигрес Крус Азул Чивас Сантос Л. Керетаро Пачука Естудијантес Т. Сан Луис Атланте Толука Монтереј Пуебла М. Морелија Америка Тихуана Атлас

11 11 11 11 11 10 11 11 11 11 11 11 11 11 10 11 11 11

6 5 4 5 5 5 5 5 5 4 5 3 4 3 4 2 1 1

2 4 6 3 3 2 2 2 0 3 0 6 2 4 1 4 5 3

3 2 1 3 3 3 4 4 6 4 6 2 5 4 5 5 5 7

7 октомври 2011 год.

15 12 20 20 17 19 15 8 18 13 11 18 12 12 18 16 12 17 17 15 17 17 18 17 14 13 15 13 13 15 15 17 15 12 15 15 19 15 14 17 19 13 12 14 13 17 20 10 12 17 8 12 20 6

Дома 6 6 6 5 5 4 5 6 5 6 6 5 5 5 5 6 6 6

4 2 2 3 2 2 3 4 1 4 3 2 3 1 1 2 0 1

1 3 4 1 1 1 1 1 0 0 0 3 1 2 1 2 3 1

1 1 0 1 2 1 1 1 4 2 3 0 1 2 3 2 3 4

11 5 13 12 12 9 12 6 10 7 5 10 5 7 7 6 4 7 9 4 10 12 7 13 4 8 3 9 6 12 9 8 9 6 4 9 9 4 10 9 10 5 5 7 4 11 9 8 4 8 3 6 8 4

Гости 5 5 5 6 6 6 6 5 6 5 5 6 6 6 5 5 5 5

2 3 2 2 3 3 2 1 4 0 2 1 1 2 3 0 1 0

1 1 2 2 2 1 1 1 0 3 0 3 1 2 0 2 2 2

2 1 1 2 1 2 3 3 2 2 3 2 4 2 2 3 2 3

4 7 7 8 5 10 3 2 8 6 6 8 7 5 11 10 8 10 8 11 7 5 11 4 10 5 12 4 7 3 6 9 6 6 11 6 10 11 4 8 9 8 7 7 9 6 11 2 8 9 5 6 12 2

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 33 20 67 60 67 60 50 60 17 20 50 20 33 20 67 40 50 40 1.83 0.83

дал 0.80

при. 1.40

+3

17 0 17 20 33 20 50 60 50 0 33 60 17 20 100 80 50 60 2.00

2.00

1.60

1.00

=2

17 20 33 40 33 0 50 0 50 0 50 0 33 0 67 20 33 0

2.00

1.00

0.60

0.40

=2

0 60 33 20 33 80 67 60 33 1.40

1.00

1.00

1.00

-1

0 17 40 17 40 0 60 17 20 0 40 33 20 0 60 50 60 17 1.00

1.40

1.17

0.83

-1

50 50 25 33 25 17 50 50 25 33 25 50 25 50 50 67 25 50 1.50

1.00

1.67

1.33

+3

40 33 0 67 20 50 80 67 20 33 60 33 40 33 60 67 60 50 1.80

0.80

1.33

1.83

+2

50 0 50 20 67 40 50 80 33 40 50 20 50 0 50 60 33 60 2.00

1.17

1.00

2.20

+1

0 17 40 0 40 0 60 50 0

0 20 67 0 17 60 50 60 50 0.80

1.60

1.67

0.83

+1

33 0 50 40 17 40 50 20 17 20 67 20 33 20 50 60 50 20 1.50

1.00

0.80

1.40

+1

50 20 17 20 17 20 50 80 33 20 33 20 33 20 50 60 50 60 1.50

1.33

1.20

1.80

-1

20 17 20 50 20 50 40 67 0 33 40 33 20 0 80 67 40 50 1.20

0.80

1.00

1.83

=1

20 17 20 67 40 50 40 83 20 33 60 33 40 33 40 83 40 83 1.80

0.80

1.67

1.83

=1

20 0 40 17 60 50 100 50 40 33 60 17 0 17 100 67 100 50 1.80

2.00

1.33

1.50

-2

20 20 40 40 20 40 40 60 20 20 20 40 20 40 40 60 40 60 1.00

1.40

1.40

1.40

-2

17 0 17 20 33 40 67 40 33 40 50 40 17 40 83 60 67 40 1.83

1.50

1.20

2.20

-1

0

0 67 0 50 40 17 60 0 40 0 40 0 20 67 100 17 60 0.67

1.33

1.60

1.80

=2

17 0 33 0 17 40 33 60 17 40 33 40 33 40 33 80 17 60 1.00

1.33

1.20

2.40

=1

г 2-2

Вкупно

статистиката е изразена во проценти [%]

д 1-1

Тим

/

20 0

0 67 0 50 60 33 0

гости

www.sportlife.com.mk

сер.

25


САД МЛС Сиетл – Филаделфија

Ванкувер В. (9) - Солт Лејк (3)

ГГ

И двете екипи се наоѓаат на вторите позиции од своите Конференции и ова ќе биде интересен меч. Сиетл, кој е домаќин, може да се пофали дека веќе го обезбеди местото во плејофот, но тоа воопшто не е сигурно за Филаделфија. Поради играњето пред своја публика Сиетл е фаворит, но според статистиката, тие се релативно израмнети екипи, секоја има по една победа и еднаш ремизирала. На нивните натпревари секогаш имало погодоци, па веруваме дека така ќе биде и на овој меч, во кој се очекува и двете мрежи да бидат затресени.

Ванкувер В. 1-0 (0-0) Д + Хјустон 1-1 (1-0) Г x Њујорк 0-3 (0-1) Г - Лос Анџелес 1-3 (1-1) Д - Сиетл Д - Портланд тимберс 0-1 (0-1) Д Вашингтон ДЦ Г Далас Меѓусебни дуели 2011 0-2 петок 03:30 ч.

НАШ ПРЕДЛОГ Сиетл (2) - Филаделфија (2)

Сиетл Д + Колумбус Д - Солт Лејк Д + Вашингтон ДЦ Г + Ванкувер В. Г + Њу Ингланд Д Сан Хозе Г Чивас УСА Меѓусебни дуели 2011 1-1 2010 недела

6-2 (4-0) 1-2 (1-1) 3-0 (2-0) 3-1 (1-1) 2-1 (1-1)

1-3, 2-0 04 ч.

Њу Ингланд (9) - Сан Хозе (8)

Солт Лејк Д + Канзас Сити Г + Њујорк Г - Вашингтон ДЦ Д - Чикаго Г - Лос Анџелес Г Колорадо Д Портланд тимберс

1-0 (0-0) 3-1 (3-0) 1-4 (0-4) 0-3 (0-2) 1-2 (1-0)

2

Реален тип

Њу Ингланд 4-4 (4-1) Г x Филаделфија 2-0 (1-0) Д + Далас Г - Портланд тимберс 0-3 (0-2) 2-3 (0-3) Г - Чикаго 1-2 (1-1) Д - Сиетл Д Колумбус Г Торонто Меѓусебни дуели 2011 1-2 2010 0-0, 0-2 недела 01:30 ч.

Чикаго (7) - Далас (4)

Филаделфија Д x Портланд тимберс Д + Колумбус Г x Канзас Сити Д + Вашингтон ДЦ Г x Чивас УСА Д Торонто Г Њујорк

Чикаго 0-2 (0-1) Г - Сан Хозе 3-2 (2-0) Д + Чивас УСА 3-2 (3-0) Д + Њу Ингланд 3-0 (2-0) Г + Солт Лејк 1-1 (1-1) Г x Хјустон Г Вашингтон ДЦ Д Колумбус Меѓусебни дуели 2011 1-1 2010 0-3, 1-1 четврток 02:30 ч.

0-0 (0-0) 1-0 (1-0) 1-1 (0-0) 3-2 (2-2) 1-1 (0-0)

ГГ

Реален тип

2009 2-1, 1-0 Реален тип

2008

2-0 (1-0) 1-2 (1-0) 1-1 (0-1) 1-1 (1-0) 1-1 (0-0)

0-4, 2-0

X

Ванкувер В. (9) - Вашингтон ДЦ (6)

Далас Г + Канзас Сити Г - Њу Ингланд Д - Њујорк Д - Хјустон Г - Колорадо Д Ванкувер В. Г Сан Хозе 2009 0-3, 3-1 Реален тип

Сан Хозе Д + Чикаго Г - Хјустон Г x Портланд тимберс Г x Колорадо Д x Канзас Сити Г Сиетл Д Далас

3-2 (0-1) 0-2 (0-1) 0-1 (0-1) 0-1 (0-0) 0-1 (0-1)

2008

1-4, 0-1

X

Ванкувер В. 1-0 (0-0) Д + Хјустон 1-1 (1-0) Г x Њујорк 0-3 (0-1) Г - Лос Анџелес 1-3 (1-1) Д - Сиетл Д - Портланд тимберс 0-1 (0-1) Г Далас Д Колорадо Меѓусебни дуели 2011 0-4 четврток 04 ч.

Вашингтон ДЦ Г - Сиетл Д x Чивас УСА Д + Солт Лејк Г - Филаделфија Г - Колумбус Д Чикаго Д Портланд тимберс

0-3 (0-2) 2-2 (1-0) 4-1 (4-0) 2-3 (2-2) 1-2 (1-0)

3+

Реален тип

Статистика - САД МЛС Одиграни натпревари

282

Победа на домаќини

123 (43,62%)

2+п.п.

/

3+

113 (46,45%)

Постигнати голови

727

Реми

101 (35,82%)

0-1 гол

/

4+

77 (27,30%)

Просек гол по натпревар

2,58

Победа на гости

58 (20,57%)

0-2 гола

151 (53,55%)

7+

4 (1,42%)

САД МЛС - Западна конференција     

Тим 1. Лос Анџелес Сиетл 2. 3. Солт Лејк 4. Далас 5. Колорадо 6. Портланд тимберс 7. Чивас УСА 8. Сан Хозе 9. Ванкувер В.

Вкупно

Дома

32 18 10 4 46 25 64 16 11 31 16 9 6 51 33 57 15 8 31 15 6 10 43 32 51 16 10 31 13 7 11 36 34 46 16 8 32 11 12 9 42 40 45 16 6 31 11 7 13 38 44 40 16 9 32 8 12 12 40 39 36 16 5 31 6 14 11 33 40 32 16 4 30 4 10 16 29 50 22 14 4

5 4 3 3 8 3 5 8 5

0 3 3 5 2 4 6 4 5

САД МЛС - Источна конференција Гости

27 8 38 16 30 17 28 16 28 14 33 15 18 11 27 15 25 16 26 16 30 20 30 15 18 14 20 16 20 17 20 15 18 21 17 16

7 8 5 5 5 2 3 2 0

5 5 3 4 4 4 7 6 5

Тим

4 19 17 26 3 21 16 29 7 15 18 18 6 18 23 19 7 17 24 19 9 8 24 10 6 22 25 16 7 13 23 12 11 11 29 5

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Канзас Сити Филаделфија Колумбус Њујорк Хјустон Вашингтон ДЦ Чикаго Торонто Њу Ингланд

     

1. Линфилд 2. Портадаун 3. Колрејн 4. Гленторан 5. Донегал селтик 6. Крусејдерс 7. Клифтонвил 8. Балимена јун. 9. Лисбурн 10. Данганон 11. Карик ренџерс 12. Гленавон Лурган

10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

8 8 4 5 5 4 4 4 3 2 2 1

0 0 4 1 1 2 2 2 2 3 1 2

2 2 2 4 4 4 4 4 5 5 7 7

25 9 24 23 8 24 20 11 16 19 14 16 13 18 16 14 14 14 18 20 14 21 24 14 15 21 11 10 15 9 7 23 7 12 20 5

4 6 3 2 1 0 2 0 1 1 0 1

0 0 1 1 1 2 0 2 0 2 1 0

1 0 1 3 2 3 3 4 4 3 1 4

14 2 12 15 3 18 13 7 10 12 10 7 5 7 4 5 10 2 11 12 6 6 16 2 7 12 3 5 10 5 1 2 1 4 8 3

Гости

Q 1.

2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Хелсинки Интер Т. Јиваскила JK ТПС Хонка КуПС Хака МиПа Мариехамн Јаро ВПС РоПС

26

28 23 1 4 72 18 70 14 14 28 15 7 6 64 37 52 15 10 28 12 11 5 53 42 47 14 9 28 12 9 7 44 37 45 15 9 28 11 11 6 49 36 44 15 6 28 8 10 10 39 48 34 14 7 28 9 6 13 31 51 33 13 4 28 9 4 15 30 42 31 14 6 28 8 6 14 31 41 30 13 5 28 6 9 13 39 49 27 14 4 28 5 12 11 24 38 27 13 3 28 3 8 17 33 70 17 14 2

3 3 3 2 1 5 2 1 1

6 6 3 10 9 4 8 6 6

7 6 9 4 6 7 6 9 9

20 24 15  18 17 15  11 23 12  21 25 16  11 21 12 20 23 19 20 25 14 17 37 9 19 32 9

5 4 5 4 6 5 5 4 5 4 8 5

4 2 1 3 4 4 2 4 2 1 2 0

0 0 3 0 0 0 2 0 2 1 0 2

1 2 1 1 2 1 1 0 1 2 6 3

11 7 12 8 5 6 7 4 6 7 4 9 8 11 12 9 4 12 7 8 8 15 8 12 8 9 8 5 5 4 6 21 6 8 12 2

дал 2.20

при. 1.40

+2

50 25 33 50 33 50 67 50 17 25 83 75 33 50 50 25 50 25 2.50

0.50

2.00

1.25

+4

40 20 20 20 40 20 60 20 60 20 80 20 80 20 60 60 40 20 2.60

1.40

1.40

0.80

+1

33 25 33 25 33 25 67 75 33 25 50 50 17 25 83 75 67 75 2.00

1.67

1.75

1.00

+1

0 17 0

0 25 33 50 67 50 33 50 50 25 17 50 50 50 50 1.25

1.75

1.33

1.83

-1

0 60 20 20 40 20 80 60 20 0 20 80 0 40 80 40 60 40 1.00

2.00

1.80

0.80

+1

0

0

гости

сер.

0 20 60 60 60 60 60 40 60 40 40 20 60 80 60 60 2.20

2.40

1.40

1.60

-2

0 25 33 25 50 75 67 100 33 100 17 100 0 75 67 100 50 100 1.00

2.67

3.75

2.00

=1

0 20 60 0 60 0 100 60 40 60 40 60 20 40 100 60 100 60 1.40

2.40

1.60

1.80

-1

0 25 0 50 17 50 33 50 33 0 17 25 0 25 50 75 33 50 0.83

1.67

1.25

1.25

=1

0 25 0 25 0 38 50 75 0 38 0 25 0 25 50 38 50 38 0.50

1.00

0.75

2.63

-4

20 0 40 20 40 40 60 60 20 40 0 40 0 40 60 80 60 60 0.80

1.60

1.60

2.40

-1

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

0 5 3 2 6 3 3 1 4 6 7 7

0 0 2 4 3 4 6 7 4 4 3 5

47 7 42 14 43 14 35 13 28 14 30 14 30 20 29 13 26 17 24 13 25 21 24 14 13 22 15 15 14 16 19 14 21 19 19 15 25 20 18 14 15 16 16 15 16 20 13 14

Гости 9 5 3 3 5 1 5 3 3 2 2 1

1 2 8 7 5 7 3 3 2 3 5 1

4 25 11 28 6 21 23 17 3 25 28 17 3 14 17 16 3 23 19 20 6 14 27 10 7 18 29 18 8 16 26 12 10 10 22 11 9 14 29 9 8 9 22 11 12 17 50 4

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 71 57 29 29 43 43 64 29 50 21 71 57 57 43 36 29 36 21 3.36 0.50

дал 1.79

при. 0.79

+3

40 15 13 8 53 46 53 62 47 46 80 46 60 38 53 62 40 62 2.87

0.93

1.62

1.77

+1

14 0 36 21 36 50 57 64 29 50 64 64 36 14 50 79 43 64 2.00

1.00

1.79

2.00

-1

40 23 33 31 60 38 73 38 33 15 80 23 33 15 73 62 67 23 2.00

1.33

1.08

1.31

=2

33 23 40 23 53 54 40 69 33 54 47 62 40 38 67 62 40 54 1.73

1.13

1.77

1.46

=1

14 0 21 36 43 43 57 43 21 36 64 21 36 14 71 64 57 36 1.79

1.50

1.00

1.93

+2

23 7 31 20 54 27 46 67 38 13 31 40 23 13 38 80 31 60 1.00

1.69

1.20

1.93

-3

21 14 29 36 21 43 36 50 14 21 43 29 21 21 21 64 21 43 1.00

1.14

1.14

1.86

+1 -3

г 2-2

Дома

д 1-1

Вкупно

Гости

27 16 30 16 23 17 29 15 27 18 32 15 28 17 27 16 29 19 31 16 26 23 19 16 20 15 23 16 16 19 22 16 16 19 18 16

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 60 60 20 40 40 60 60 80 40 40 80 80 60 60 20 80 20 80 2.80 0.40

Финска 1 Тим

2 1 3 3 3 3 2 4 5

г 2-2

Дома 5 6 5 6 4 5 5 6 5 6 2 5

6 8 5 6 4 7 8 7 6

статистиката е изразена во проценти [%]

д 1-1

     

Вкупно

Дома 8 7 9 7 9 4 5 5 4

Дополнителна статистика

Северна Ирска Тим

Вкупно 32 11 12 9 47 40 45 16 31 10 14 7 41 34 44 16 32 12 8 12 38 41 44 17 32 9 16 7 49 42 43 16 32 10 13 9 40 40 43 16 30 9 11 10 46 46 38 14 31 7 16 8 40 40 37 15 32 6 13 13 33 56 31 16 31 5 12 14 35 51 27 15

гости

сер.

0 13 23 33 23 27 54 27 38 7 54 13 15 7 54 33 46 20 1.62

1.46

0.67

1.47

14 0 14 29 29 36 43 57 36 43 29 21 14 14 71 57 36 50 1.79

1.43

1.00

2.07

-2

8 7 31 20 38 20 38 27 15 13 23 7 23 7 69 40 38 20 1.15

1.23

0.60

1.47

+1

7 7 14 29 7 43 43 79 14 57 21 43 7 21 71 50 43 50 1.14

1.43

1.21

3.57

-1

интернет издание


СЕВЕРНА ИРСКА / ФИНСКА 1 Клифтонвил (7) - Данганон (10) Клифтонвил Г + Гленторан Д - Балимена јун. Г x Крусејдерс Д - Донегал селтик Г - Линфилд Г Карик ренџерс Д Крусејдерс Меѓусебни дуели 10/11 3-2 10/11 сабота

Данганон 1-0 (0-0) Д - Крусејдерс 3-4 (2-1) Г + Донегал селтик 2-2 (0-2) Д x Гленавон Лурган 2-3 (0-2) Д - Лисбурн 1-4 (0-2) Г x Балимена јун. Д Донегал селтик Д Гленторан 1-0, 2-0 16 ч.

09/10 4-1, 2-0 Реален тип

09/10

Балимена јун. (8) - Портадаун (2) 0-2 (0-1) 2-0 (1-0) 1-1 (0-0) 0-2 (0-1) 1-1 (0-0)

1-0, 1-1

1

Балимена јун. Д - Линфилд Г + Клифтонвил Д - Колрејн Г + Гленторан Д x Данганон Г Крусејдерс Г Карик ренџерс Меѓусебни дуели 10/11 3-1 10/11 сабота

Колрејн (3) - Линфилд (1) Колрејн Д + Портадаун Д + Карик ренџерс Г + Балимена јун. Г - Гленавон Лурган Д + Донегал селтик Г Портадаун Г Лисбурн Меѓусебни дуели 10/11 1-0 10/11 сабота

Линфилд Г + Балимена јун. Д + Крусејдерс Г - Портадаун Д + Карик ренџерс Д + Клифтонвил Г Гленторан Д Портадаун

4-3 (2-2) 4-0 (2-0) 5-1 (2-1) 0-1 (0-1) 2-0 (1-0)

0-2, 0-1 16 ч.

09/10 4-2 Реален тип

09/10

Портадаун 1-2 (0-1) Г - Колрејн 4-3 (1-2) Д + Гленторан 1-5 (1-2) Д + Линфилд 4-2 (0-1) Г + Крусејдерс 1-1 (0-0) Д + Карик ренџерс Д Колрејн Г Линфилд 3-1, 3-1 16 ч.

09/10 0-1 Реален тип

09/10

Колрејн – Линфилд 3-4 (2-2) 2-1 (0-1) 2-0 (0-0) 3-0 (2-0) 3-0 (2-0)

НАШ ПРЕДЛОГ

0-2, 2-1

3+

Крусејдерс (6) - Гленавон Лурган (12) 2-1 (1-0) 2-0 (0-0) 0-2 (0-0) 3-0 (1-0) 4-1 (2-0)

1-3, 2-2

2

Крусејдерс Г + Данганон Г - Линфилд Д x Клифтонвил Д - Портадаун Г + Лисбурн Д Балимена јун. Г Клифтонвил Меѓусебни дуели 10/11 1-0 10/11 сабота

Гленавон Лурган Д - Донегал селтик Г - Лисбурн Г x Данганон Д + Колрејн Д - Гленторан Д Лисбурн Г Донегал селтик

2-0 (1-0) 0-2 (0-0) 2-2 (2-0) 0-3 (0-2) 2-1 (0-1)

1-2, 5-4 16 ч.

09/10 3-0 Реален тип

09/10

2

Актуелниот шампион на последните две кола постигна седум гола, а прими само еден, а со тоа покажа дека неговите напаѓачи во моментов се наоѓаат во извонредна форма и дека не постои одбрана во Северна Ирска која ќе успее да ги сопре. Во тоа ќе се обиде Колрејн, кој овој викенд го пречекува на домашен терен. Домаќинот може да се пофали со солидна одбрана, која според примените голови е трета во лигата. Сепак, меѓусебните дуели одат на страната на Линфилд, кој успеал да победи на шест од последните десет нивни средби.

Донегал селтик (5) - Карик ренџерс (11)

0-1 (0-0) 1-2 (0-0) 1-1 (0-0) 1-0 (1-0) 1-3 (1-1)

Донегал селтик Г + Гленавон Лурган Д - Данганон Д x Лисбурн Г + Клифтонвил Г - Колрејн Г Данганон Д Гленавон Лурган сабота

Карик ренџерс 1-0 (0-0) Д x Лисбурн 0-2 (0-1) Г - Колрејн 2-2 (0-1) Г - Гленторан 3-2 (2-0) Г - Линфилд 0-2 (0-1) Г - Портадаун Д Клифтонвил Д Балимена јун. 16 ч. Реален тип

0-0 (0-0) 0-4 (0-2) 1-6 (0-6) 0-3 (0-1) 0-3 (0-2)

1

1-1, 3-0

1

Лисбурн (9) - Гленторан (4) Лисбурн Г x Карик ренџерс Д + Гленавон Лурган Г x Донегал селтик Г + Данганон Д - Крусејдерс Г Гленавон Лурган Д Колрејн Меѓусебни дуели 10/11 1-2, 0-2 10/11 сабота

Гленторан 0-0 (0-0) Д - Клифтонвил 2-1 (0-0) Г - Портадаун 2-2 (1-0) Д + Карик ренџерс 2-0 (1-0) Д - Балимена јун. 1-2 (1-0) Г + Гленавон Лурган Д Линфилд Г Данганон 3-1, 1-6 16 ч.

09/10 0-2 Реален тип

09/10

0-1 (0-0) 1-2 (1-0) 6-1 (6-0) 2-4 (1-0) 3-1 (1-1)

Статистика - Северна Ирска Одиграни натпревари

60

2+п.п.

Постигнати голови

197

0-1 гол

/

Просек гол по натпревар

3,28

0-2 гола

22 (36,67%)

Победа на домаќини

21 (35,00%)

3+

38 (63,33%)

Реми

10 (16,67%)

4+

21 (35,00%)

Победа на гости

29 (48,33%)

7+

4 (6,67%)

0-1, 0-4

3+

КуПС (6) - Хонка (5) КуПС 0-1 (0-1) Г - Хелсинки 4-2 (1-1) Д + ВПС 1-1 (0-1) Г x Јаро 2-1 (1-0) Д + Мариехамн 2-1 (0-0) Г + Јиваскила ЈК Г МиПа Д РоПС Меѓусебни дуели 2011 1-3, 0-2 2010 1-2, 0-2 четврток 17:30 ч.

ВПС (11) - Мариехамн (9)

Хонка Г x Интер Т. Д + МиПа Д + РоПС Г + Хака Д x ТПС Д Хелсинки Г ВПС 2009 0-4, 1-4 Реален тип

2-2 (0-2) 2-0 (0-0) 5-2 (3-0) 4-0 (2-0) 1-1 (0-1)

2008

1-2, 1-2

2-3

ВПС 3-2 (1-1) Д + ТПС 2-4 (1-1) Г - КуПС 0-2 (0-1) Г - Хелсинки 0-0 (0-0) Д x Интер Т. 1-0 (1-0) Г + Јаро Г Јиваскила ЈК Д Хонка Меѓусебни дуели 2011 1-0, 1-0 2010 1-4, 3-0 четврток 17:30 ч.

ТПС (4) - МиПа (8) ТПС 2-3 (1-1) Г - ВПС 2-1 (2-1) Д + Јаро 3-0 (1-0) Г + Мариехамн 2-2 (0-2) Д x Јиваскила ЈК 1-1 (1-0) Г x Хонка Г РоПС Г Хака Меѓусебни дуели 2011 0-0, 2-1 2010 3-0, 2-2 четврток 17:30 ч.

Мариехамн Д + РоПС Г x Хака Д - ТПС Г - КуПС Д - Хелсинки Д Јаро Д Интер Т. 2009 0-0, 0-0 Реален тип

ТПС – МиПа 5-2 (2-2) 1-1 (1-1) 0-3 (0-1) 1-2 (0-1) 0-2 (0-1)

2008

0-0, 2-0

X

2008

0-4 (0-3) 0-2 (0-0) 2-3 (1-1) 1-2 (0-0) 2-0 (1-0)

0-0, 0-1

1

Хака 1-1 (0-1) Г x Јаро 1-1 (1-1) Д x Мариехамн 1-2 (0-0) Г - Јиваскила ЈК 0-4 (0-2) Д - Хонка 0-2 (0-1) Г - МиПа Г Интер Т. Д ТПС Меѓусебни дуели 2011 2-1, 2-0 2009 0-0, 3-1 четврток 17:30 ч.

1

ТПС е во битка за третата позиција, која последна води во Европа. Заостанува само два бода, а се надева дека токму ова коло ќе успее да го мине Јиваскила ЈК. ТПС пред своја публика ќе ја пречека МиПа, од која на последните три одиграни натпревари на домашен терен нема загубено ниту бод - постигнала вкупно осум, а примила сам два гола. МиПа е без шанси за испаѓање, како и без шанси за висок пласман, па прашање е колку ќе има мотивација на овој меч.

НАШ ПРЕДЛОГ

Хака (7) - РоПС (12)

МиПа Г - Јиваскила ЈК Г - Хонка Д - Интер Т. Г - РоПС Д + Хака Д КуПС Г Хелсинки 2009 2-2, 3-1 Реален тип

/

Хелсинки (1) - Јиваскила ЈК (3)

РоПС Г - Мариехамн Д x Јиваскила ЈК Г - Хонка Д + МиПа Г - Интер Т. Д ТПС Г КуПС 2008 2-1, 3-1 Реален тип

2005

2-5 (2-2) 3-3 (2-2) 2-5 (0-3) 2-1 (0-0) 2-6 (0-3)

4-0, 2-2

1

Хелсинки 1-0 (1-0) Д + КуПС 1-1 (1-0) Г x Интер Т. 2-0 (1-0) Д + ВПС 6-0 (1-0) Д + Јаро 2-0 (1-0) Г + Мариехамн Г Хонка Д МиПа Меѓусебни дуели 2011 2-0, 6-2 2010 2-1, 1-0 четврток 17:30 ч.

Јиваскила ЈК Д + МиПа Г x РоПС Д + Хака Г x ТПС Д - КуПС Д ВПС Г Јаро 2009 1-1, 1-1 Реален тип

4-0 (3-0) 3-3 (2-2) 2-1 (0-0) 2-2 (2-0) 1-2 (0-0)

3+

Статистика - Финска 1 Одиграни натпревари

168

Победа на домаќини

79 (47,02%)

2+п.п.

/

3+

85 (50,60%)

Постигнати голови

509

Реми

47 (27,98%)

0-1 гол

/

4+

52 (30,95%)

Просек гол по натпревар

3,03

Победа на гости

42 (25,00%)

0-2 гола

83 (49,40%)

7+

10 (5,95%)

7 октомври 2011 год.

www.sportlife.com.mk

27


ФРАНЦИЈА НАЦИОНАЛ ФЦ Париз – Безансон

Орлеан (11) - Ред Стар Париз (18)

0-2

Дуел на две екипи за кои поимот победа е непознат термин. Домаќинот ФЦ Париз веќе пет кола по ред никако не успева да извлече бод, додека, пак, Безансон, кој се наоѓа на претпоследната позиција, досега постигнал вкупно седум гола. Овој натпревар ќе биде вистинско „мачење“, како за оние што ќе се најдат на теренот така и за публиката, која секогаш доаѓа да види гол повеќе. Но головите на овој натпревар ќе ги нема, а и по некоја случајност да ги има, нема да бидат повеќе од два.

Орлеан Г - Кретеј Д + Ле Пуар-сур-Ви Г - Ван Д x Фрежус Ст. Р. Г - Руан Д Мартиг Г Шербур петок

НАШ ПРЕДЛОГ ФЦ Париз (16) - Безансон (19)

ФЦ Париз Г - Руан Д - Ред Стар Париз Г - Ним Д - Мартиг Г - Шербур Г Ниор Д Бајон Меѓусебни дуели 99/00 1-0, 1-2 петок

Ниор Г - Ван Д + Фрежус Ст. Р. Г x Руан Д + Ред Стар Париз Г - Ним Д ФЦ Париз Г Епинал Меѓусебни дуели 01/02 2-1, 1-1 00/01 петок

1-1 (0-1) 0-2 (0-0) 2-1 (1-0) 2-6 (1-2) 0-1 (0-0)

0-2

Реален тип

Ажаксио Газелек (17) - Ван (4) Ажаксио Газелек Г x Безансон Д + Колмар Г x Лузнак Д - Кретеј Г - Ле Пуар-сур-Ви Д Руан Г Ред Стар Париз Меѓусебни дуели 05/06 0-2, 2-2 сабота

1-1 (1-0) 1-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-3 (1-1)

18 ч.

Лузнак Д + Кевији Г - Бове Д x Ажаксио Газелек Г x Колмар Г + Безансон Д Ван Г Фрежус Ст. Р. Меѓусебни дуели 10/11 0-0, 0-3 09/10 сабота

1-0 (0-0) 3-0 (1-0) 2-0 (0-0) 0-2 (0-2) 1-1 (1-0)

2-3

Бајон (20) - Ним (5) Бајон Г x Ле Пуар-сур-Ви Д - Ван Г - Фрежус Ст. Р. Д - Руан Г + Ред Стар Париз Д Шербур Г ФЦ Париз Меѓусебни дуели 05/06 1-5, 2-0 04/05 сабота

1-1 (0-0) 0-3 (0-1) 0-2 (0-0) 0-1 (0-1) 2-1 (2-0)

1-2, 1-3 19 ч.

6-1, 1-1 20 ч.

3-1 (1-1) 0-2 (0-1) 0-0 (0-0) 1-1 (1-0) 1-0 (0-0)

0-3, 4-1 18 ч.

Бове Г - Колмар Д + Лузнак Г - Кретеј Д - Ле Пуар-сур-Ви Г x Ван Д Ред Стар Париз Г Ним Меѓусебни дуели 10/11 0-1, 1-1 09/10 сабота

4-1 (2-1) 1-1 (0-0) 2-1 (1-1) 2-2 (2-0) 3-2 (2-1)

2

0-4 (0-0) 2-0 (1-0) 0-1 (0-1) 1-2 (1-1) 1-1 (0-1)

1-0, 1-1 20 ч.

  

1. Епинал 2. Руан 3. Ниор 4. Ван 5. Ним 6. Кевији 7. Мартиг 8. Шербур 9. Фрежус Ст. Р. 10. Кретеј 11. Орлеан 12. Колмар 13. Ле Пуар-сур-Ви 14. Бове 15. Лузнак 16. ФЦ Париз 17. Ажаксио Газелек 18. Ред Стар Париз 19. Безансон 20. Бајон

28

10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

7 7 6 5 5 5 5 4 5 4 4 3 3 3 3 3 2 3 1 1

2 2 2 3 2 2 2 4 1 3 1 3 2 2 2 1 3 0 3 2

1 1 2 2 3 3 3 2 4 3 5 4 5 5 5 6 5 7 6 7

25 12 23 15 8 23 21 10 20 15 9 18 19 14 17 13 9 17 16 16 17 16 9 16 12 10 16 10 12 15 9 12 13 15 15 12 12 13 11 10 14 11 8 15 11 10 16 10 7 10 9 10 17 9 7 18 6 5 16 5

1-4 (1-2) 2-0 (0-0) 3-3 (1-1) 2-1 (1-0) 2-1 (1-0)

Колмар Д + Бове Г - Ажаксио Газелек Г - Безансон Д x Лузнак Г + Кретеј Д Фрежус Ст. Р. Г Руан петок

3 4 5 3 4 3 4 3 4 2 3 2 2 2 2 3 2 1 1 0

2 2 0 2 0 1 1 2 0 1 1 2 2 0 1 0 1 0 2 1

0 0 0 0 2 0 1 1 1 2 1 0 1 2 1 2 1 5 2 4

15 7 11 9 4 14 13 1 15 8 3 11 14 8 12 8 1 10 12 8 13 10 4 11 8 2 12 6 6 7 5 2 10 9 3 8 8 6 8 6 6 6 5 3 7 7 7 9 3 1 7 4 11 3 5 6 5 2 9 1

2

Ле Пуар-сур-Ви 4-0 (0-0) Д x Бајон 0-1 (0-0) Г - Орлеан 1-2 (0-1) Д + Кевији 1-1 (0-1) Г + Бове 3-0 (0-0) Д + Ажаксио Газелек Г Кретеј Г Безансон 20 ч. Реален тип

1-1 (0-0) 1-2 (0-1) 2-1 (1-0) 2-1 (1-1) 3-1 (1-1)

X

Епинал (1) - Шербур (8)

Кретеј Д + Орлеан Г x Кевији Д + Бове Г + Ажаксио Газелек Д - Колмар Д Ле Пуар-сур-Ви Г Ван

3-0 (1-0) 1-1 (1-1) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0) 0-3 (0-0)

Епинал Г + Фрежус Ст. Р. Д + Руан Г + Ред Стар Париз Д x Ним Г - Мартиг Д Безансон Д Ниор сабота

Шербур 2-1 (0-1) Г + Ред Стар Париз 3-2 (1-1) Д x Ним 3-0 (1-0) Г x Мартиг 2-2 (0-2) Д + Безансон 1-2 (0-1) Д + ФЦ Париз Г Бајон Д Орлеан 18:30 ч. Реален тип

2-0 (1-0) 1-1 (0-0) 3-3 (1-1) 6-2 (2-1) 2-0 (1-0)

1

2

Реален тип

Фрежус Ст. Р. Д - Епинал Г - Ниор Д + Бајон Г x Орлеан Д + Кевији Г Колмар Д Лузнак

Мартиг (7) - Бајон (20) 1-2 (1-0) 0-2 (0-1) 2-0 (0-0) 0-0 (0-0) 2-0 (0-0)

99/00 5-2, 2-0 Реален тип

Мартиг Г - Ним Д + Безансон Д x Шербур Г + ФЦ Париз Д + Епинал Г Орлеан Д Кевији среда

Бајон 1-4 (1-2) Г x Ле Пуар-сур-Ви 2-0 (0-0) Д - Ван 3-3 (1-1) Г - Фрежус Ст. Р. 2-1 (1-0) Д - Руан 2-1 (1-0) Г + Ред Стар Париз Д Шербур Г ФЦ Париз 20 ч. Реален тип

1-1 (0-0) 0-3 (0-1) 0-2 (0-0) 0-1 (0-1) 2-1 (2-0)

1

X

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

Гости 5 4 5 5 4 6 4 4 5 5 5 6 5 6 6 5 6 4 5 5

4 3 1 2 1 2 1 1 1 2 1 1 1 1 1 0 0 2 0 1

0 0 2 1 2 1 1 2 1 2 0 1 0 2 1 1 2 0 1 1

1 1 2 2 1 3 2 1 3 1 4 4 4 3 4 4 4 2 4 3

10 5 12 6 4 9 8 9 5 7 6 7 5 6 5 5 8 7 4 8 4 6 5 5 4 8 4 4 6 8 4 10 3 6 12 4 4 7 3 4 8 5 3 12 4 3 9 1 4 9 2 6 6 6 2 12 1 3 7 4

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 20 40 0 40 80 40 100 100 80 0 100 80 40 40 80 80 80 80 3.00 1.40

дал 2.00

при. 1.00

-1

33 75 33 75 17 50 50 50 17 25 67 50 50 25 50 50 50 50 1.50

0.67

1.50

1.00

+2

100 20 40 20 40 20 60 80 40 60 80 80 80 60 20 80 20 80 2.60

0.20

1.60

1.80

-1

0 40 0 20 20 40 20 60 20 20 40 60 20 40 60 40 20 40 1.60

0.60

1.40

1.20

=1

50 25 83 0 83 25 100 50 33 25 67 50 50 25 83 75 83 50 2.33

1.33

1.25

1.50

+1

50 17 50 17 50 33 25 50 25 17 50 17 25 0 25 50 0 50 2.00

0.25

0.83

1.33

-1

33 25 0 25 17 25 67 50 33 25 83 25 50 25 67 75 67 50 2.00

1.33

1.00

2.00

+2

33 25 17 25 17 25 17 25 17 25 33 50 33 50 33 50 17 25 1.67

0.67

1.50

1.25

+2

40 20 20 20 0 20 20 40 0 20 60 40 20 0 20 40 20 40 1.60

0.40

0.80

1.60

+1

40 0 20 20 0 40 60 20 0 20 20 0 20 0 40 40 20 20 1.20

1.20

0.80

1.20

-1

60 20 20 20 0 40 20 60 0 20 40 20 40 20 20 40 20 40 1.00

0.40

0.80

2.00

-1

0

0 50 33 25 33 2.25

0.75

1.00

2.00

+1

20 0 20 60 40 20 60 60 20 0 40 20 40 20 100 60 60 60 1.60

1.20

0.80

1.40

+3

25 17 50 33 75 17 75 17 25 17 50 17 50 17 75 33 75 0

1.50

1.50

0.67

1.33

=1

0 25 17 50 33 50 33 25 33 25 0 25 0 50 33 50 17 1.25

0.75

0.50

2.00

+1

40 0 40 40 20 40 60 40 40 20 40 0 20 0 40 60 40 40 1.40

1.40

0.60

1.80

-5

0

0 67 0 50 0.75

0.25

0.67

1.50

-2

0 25 33 25 33 25 67 75 0 50 0 25 0 25 50 25 50 25 0.67

1.83

1.50

1.50

-3

20 0 40 20 40 40 40 40 0 20 20 20 20 20 80 20 40 20 1.00

1.20

0.40

2.40

-2

0 20 20 20 0 20 40 20 20 0 20 20 20 0 20 40 20 20 0.40

1.80

0.60

1.40

+1

0

г 2-2

Дома 5 6 5 5 6 4 6 6 5 5 5 4 5 4 4 5 4 6 5 5

1-0 (1-0) 2-3 (1-1) 2-2 (1-0) 1-0 (1-0) 2-1 (1-1)

1

Реален тип

д 1-1

Вкупно

Руан 1-3 (1-1) Д + ФЦ Париз 1-1 (1-1) Г - Епинал 1-2 (0-1) Д x Ниор 2-0 (2-0) Г + Бајон 0-2 (0-0) Д + Орлеан Г Ажаксио Газелек Д Колмар 19 ч. Реален тип

Колмар (12) - Ле Пуар-сур-Ви (13)

Мартиг 0-1 (0-0) Г - Ним 2-0 (1-0) Д + Безансон 2-2 (0-1) Д x Шербур 4-0 (3-0) Г + ФЦ Париз 2-3 (1-2) Д + Епинал Г Орлеан Д Кевији

Франција Национал   

1

Бове (14) - Фрежус Ст. Р. (9)

Ним Д + Мартиг Г x Шербур Д + ФЦ Париз Г x Епинал Д + Ниор Г Кевији Д Бове

Реален тип

Тим

0-2 (0-1) 4-0 (1-0) 0-3 (0-1) 0-4 (0-3) 1-2 (0-2)

Лузнак (15) - Кретеј (10)

Ван Д + Ниор Г + Бајон Д + Орлеан Г - Кевији Д x Бове Г Лузнак Д Кретеј

Реален тип

19 ч.

Кевији (6) - Руан (2) Кевији Г - Лузнак Д x Кретеј Г - Ле Пуар-сур-Ви Д + Ван Г - Фрежус Ст. Р. Д Ним Г Мартиг петок

Ниор (3) - Мартиг (7)

Безансон 0-1 (0-1) Д x Ажаксио Газелек 0-4 (0-1) Г - Мартиг 1-2 (1-1) Д + Колмар 1-2 (0-1) Г - Шербур 0-2 (0-1) Д - Лузнак Г Епинал Д Ле Пуар-сур-Ви

20 ч.

0-3 (0-1) 2-1 (1-0) 0-2 (0-0) 0-0 (0-0) 1-2 (1-1)

Ред Стар Париз Д - Шербур Г + ФЦ Париз Д - Епинал Г - Ниор Д - Бајон Г Бове Д Ажаксио Газелек Реален тип

0

0

0

0

0

0 50 83 50 33 75 33 0

0 33 0 33 0 50 0 17 25 0

0

0

гости

сер.

интернет издание


ФРАНЦИЈА НАЦИОНАЛ Ван (4) - Колмар (12) Ван Д + Ниор Г + Бајон Д + Орлеан Г - Кевији Д x Бове Г Лузнак Д Кретеј среда

Руан (2) - Бове (14)

Колмар Д + Бове Г - Ажаксио Газелек Г - Безансон Д x Лузнак Г + Кретеј Д Фрежус Ст. Р. Г Руан Реален тип

1-0 (0-0) 3-0 (1-0) 2-0 (0-0) 0-2 (0-2) 1-1 (1-0)

20 ч.

4-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-2 (0-1) 1-1 (0-1) 3-0 (0-0)

1

Руан Д + ФЦ Париз Г - Епинал Д x Ниор Г + Бајон Д + Орлеан Г Ажаксио Газелек Д Колмар Меѓусебни дуели 10/11 1-1, 1-1 09/10 среда

Епинал Г + Фрежус Ст. Р. Д + Руан Г + Ред Стар Париз Д x Ним Г - Мартиг Д Безансон Д Ниор

0-1 (0-1) 0-4 (0-1) 1-2 (1-1) 1-2 (0-1) 0-2 (0-1)

20 ч.

2-1 (0-1) 3-2 (1-1) 3-0 (1-0) 2-2 (0-2) 1-2 (0-1)

Ред Стар Париз Д - Шербур Г + ФЦ Париз Д - Епинал Г - Ниор Д - Бајон Г Бове Д Ажаксио Газелек среда

Ажаксио Газелек Г x Безансон Д + Колмар Г x Лузнак Д - Кретеј Г - Ле Пуар-сур-Ви Д Руан Г Ред Стар Париз

1-2 (1-0) 0-2 (0-1) 2-0 (0-0) 0-0 (0-0) 2-0 (0-0)

0-0, 0-1 20 ч.

ГГ

Реален тип

0-2 (0-1) 4-0 (1-0) 0-3 (0-1) 0-4 (0-3) 1-2 (0-2)

20 ч.

Кевији Г - Лузнак Д x Кретеј Г - Ле Пуар-сур-Ви Д + Ван Г - Фрежус Ст. Р. Д Ним Г Мартиг Реален тип

Ниор 2-0 (1-0) Г - Ван 1-1 (0-0) Д + Фрежус Ст. Р. 3-3 (1-1) Г x Руан 6-2 (2-1) Д + Ред Стар Париз 2-0 (1-0) Г - Ним Д ФЦ Париз Г Епинал 1-3, 1-0 20 ч.

Реален тип

0-1 (0-0) 2-0 (1-0) 2-2 (0-1) 4-0 (3-0) 2-3 (1-2)

3+

Ним (5) - Орлеан (11) 1-3 (1-1) 1-1 (1-1) 1-2 (0-1) 2-0 (2-0) 0-2 (0-0)

2

Ним Д + Мартиг Г x Шербур Д + ФЦ Париз Г x Епинал Д + Ниор Г Кевији Д Бове среда

Орлеан 4-1 (2-1) Г - Кретеј 1-1 (0-0) Д + Ле Пуар-сур-Ви 2-1 (1-1) Г - Ван 2-2 (2-0) Д x Фрежус Ст. Р. 3-2 (2-1) Г - Руан Д Мартиг Г Шербур 20 ч. Реален тип

0-3 (0-1) 2-1 (1-0) 0-2 (0-0) 0-0 (0-0) 1-2 (1-1)

1

2-3

Реален тип

Фрежус Ст. Р. (9) - Ажаксио Газелек (17) Фрежус Ст. Р. Д - Епинал Г - Ниор Д + Бајон Г x Орлеан Д + Кевији Г Колмар Д Лузнак Меѓусебни дуели 99/00 0-1, 1-1 98/99 среда

1-1, 1-1 20 ч.

0-4 (0-0) 2-0 (1-0) 0-1 (0-1) 1-2 (1-1) 1-1 (0-1)

Шербур Г + Ред Стар Париз Д x Ним Г x Мартиг Д + Безансон Д + ФЦ Париз Г Бајон Д Орлеан Меѓусебни дуели 08/09 1-2, 3-3 05/06 среда

Ред Стар Париз (18) - Кевији (6)

ФЦ Париз (16) - Епинал (1) ФЦ Париз Г - Руан Д - Ред Стар Париз Г - Ним Д - Мартиг Г - Шербур Г Ниор Д Бајон Меѓусебни дуели 97/98 3-0, 2-0 среда

1-0 (1-0) 2-3 (1-1) 2-2 (1-0) 1-0 (1-0) 2-1 (1-1)

Шербур (8) - Ниор (3)

Бове Г - Колмар Д + Лузнак Г - Кретеј Д - Ле Пуар-сур-Ви Г x Ван Д Ред Стар Париз Г Ним

97/98 0-3, 1-4 Реален тип

1-1 (1-0) 1-0 (0-0) 0-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-3 (1-1)

0-2

Безансон (19) - Кретеј (10) Безансон Д x Ажаксио Газелек Г - Мартиг Д + Колмар Г - Шербур Д - Лузнак Г Епинал Д Ле Пуар-сур-Ви Меѓусебни дуели 03/04 0-0, 1-1 03/04 среда

1-1 (0-1) 0-2 (0-0) 2-1 (1-0) 2-6 (1-2) 0-1 (0-0)

1-3 (Куп) 20 ч.

Кретеј Д + Орлеан Г x Кевији Д + Бове Г + Ажаксио Газелек Д - Колмар Д Ле Пуар-сур-Ви Г Ван

Ле Пуар-сур-Ви (13) - Лузнак (15) 3-0 (1-0) 1-1 (1-1) 1-0 (1-0) 1-0 (0-0) 0-3 (0-0)

Ле Пуар-сур-Ви Д x Бајон Г - Орлеан Д + Кевији Г + Бове Д + Ажаксио Газелек Г Кретеј Г Безансон среда

Лузнак 1-1 (0-0) Д + Кевији 1-2 (0-1) Г - Бове 2-1 (1-0) Д x Ажаксио Газелек 2-1 (1-1) Г x Колмар 3-1 (1-1) Г + Безансон Д Ван Г Фрежус Ст. Р. 20 ч. Реален тип

3-1 (1-1) 0-2 (0-1) 0-0 (0-0) 1-1 (1-0) 1-0 (0-0)

X

2

Реален тип

Статистика - Франција Национал Одиграни натпревари

100

Победа на домаќини

52 (52,00%)

2+п.п.

/

3+

439 (49,00%)

Постигнати голови

252

Реми

22 (22,00%)

0-1 гол

/

4+

22 (22,00%)

Просек гол по натпревар

2,52

Победа на гости

26 (26,00%)

0-2 гола

51 (51,00%)

7+

1 (1,00%)

7 октомври 2011 год.

www.sportlife.com.mk

29


ШПАНИЈА СЕГУНДА Селта – Лас Палмас

1

Алкоркон (8) - Барселона Б (19)

Селта, по двата кикса пред своја публика, минатото коло успеа да ги освои трите бода на гостувањето кај секогаш незгодната Нумансија. Овој викенд се надева дека ќе ја повтори добрата игра, но овој пат пред своја публика, и ќе го совлада Лас Палмас. Со него сезонава веќе одигра еден меч, и тоа во Купот на Шпанија, кога Селта беше поуспешна, но дури во продолжението. Од меѓусебните дуели во последните две сезони Селта ги освојувала трите бода, па доколку ја задржи добрата форма, ова ќе биде трета година по ред како ги освојува бодовите.

Алкоркон Г + Уеска Д x Вилјареал Б Г + Картагена Д + Ла Коруња Г - Еркулес Г Сабадел Д Рекреативо У. Меѓусебни дуели 10/11 0-2, 1-3 сабота

НАШ ПРЕДЛОГ Мурсија (15) - Ксерес (10)

Мурсија Г - Елче Д - Алмерија Г + Валјадолид Д + Нумансија Г x Лас Палмас Г Уеска Д Вилјареал Б Меѓусебни дуели 08/09 1-2, 3-5 06/07 сабота

3-0, 1-1 18 ч.

05/06 0-2, 0-1 Реален тип

Селта Г + Рекреативо У. Д - Елче Г - Алмерија Д x Валјадолид Г + Нумансија Г Ксерес Д Уеска Меѓусебни дуели 10/11 1-1, 2-0 09/10 сабота

0-2 (0-1) 1-0 (0-0) 0-0 (0-0) 1-2 (0-1) 2-1 (2-0)

04/05

1-1, 1-0

3+

Алкојано (16) - Ла Коруња (5) Алкојано Г - Лас Палмас Д - Ксерес Г x Уеска Д x Вилјареал Б Г + Картагена Г Еркулес Д Барселона Б сабота

22 ч.

0-1 (0-1) 3-2 (3-1) 2-1 (2-0) 0-4 (0-3) 4-0 (3-0)

2

2-1, 0-1 20 ч.

2-0 (1-0) 2-1 (2-0) 3-3 (1-1) 2-0 (1-0) 0-4 (0-3)

12 ч.

Кордоба Г - Валјадолид Д + Нумансија Г + Лас Палмас Д + Ксерес Г + Уеска Г Картагена Д Ла Коруња Меѓусебни дуели 10/11 3-0, 0-0 09/10 недела

2-0 (0-0) 1-1 (1-1) 1-3 (0-2) 1-1 (0-0) 2-1 (0-1)

04/05 1-0, 0-0 Реален тип

1-0, 1-1 18 ч.

Лас Палмас Д + Алкојано Г + Химнастик Д - Кордоба Г - Хирона Д x Мурсија Д Елче Г Алмерија 08/09 0-1, 0-2 Реален тип

     

   

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.

Алмерија Еркулес Сабадел Кордоба Ла Коруња Валјадолид Гвадалахара Алкоркон Селта Ксерес Вилјареал Б Елче Лас Палмас Рекреативо У. Мурсија Алкојано Хирона Нумансија Барселона Б Уеска Химнастик Картагена

3+

30

0-2 (0-0) 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) 2-1 (1-0) 1-0 (0-0)

0-4, 3-1 22 ч.

Вилјареал Б Д - Сабадел Г x Алкоркон Д x Гвадалахара Г x Алкојано Д + Химнастик Д Хирона Г Мурсија

4 4 4 4 4 3 3 3 3 3 2 3 2 2 2 1 1 1 1 1 0 0

2 1 1 1 0 2 2 1 1 1 3 0 2 1 1 3 2 2 1 1 2 0

0 1 1 1 2 1 1 2 2 2 1 3 2 3 3 2 3 3 4 4 4 6

10 4 14 7 3 13 12 9 13 6 4 13 10 8 12 10 6 11 10 9 11 10 3 10 9 6 10 5 5 10 13 11 9 9 8 9 8 8 8 5 6 7 7 9 7 7 8 6 9 12 5 3 6 5 9 10 4 8 12 4 4 12 2 3 15 0

1 3 2 2 3 2 2 1 0 1 1 1 1 1 1 0 1 1 0 0 0 0

1 0 1 1 0 0 1 1 1 1 1 0 1 0 0 2 1 1 1 1 0 0

0 1 0 0 1 1 0 1 1 1 1 1 1 2 2 1 1 1 3 2 3 3

3 5 6 4 7 5 5 5 2 2 9 2 2 2 3 2 6 1 4 3 2 1

08/09 1-3, 2-0 Реален тип

1

Нумансија 1-0 (0-0) Д x Химнастик 2-1 (1-1) Г - Кордоба 0-1 (0-0) Д + Хирона 1-3 (0-1) Г - Мурсија 1-2 (1-0) Д - Селта Д Алмерија Г Валјадолид 0-1, 1-4 20 ч.

07/08 1-0, 1-1 Реален тип

0-0 (0-0) 0-1 (0-0) 1-0 (0-0) 1-2 (1-2) 0-2 (0-1)

06/07

1-2, 2-3

0-2

Химнастик (21) - Картагена (22) 1-0 (1-0) 0-1 (0-0) 2-1 (0-0) 1-1 (1-1) 1-0 (1-0)

2

Химнастик Г x Нумансија Д - Лас Палмас Г x Ксерес Д - Уеска Г - Вилјареал Б Г Ла Коруња Д Еркулес Меѓусебни дуели 10/11 2-0, 2-2 09/10 недела

Картагена 0-0 (0-0) Д - Барселона Б 1-3 (0-1) Г - Сабадел 0-0 (0-0) Д - Алкоркон 1-3 (0-2) Г - Гвадалахара 2-3 (1-1) Д - Алкојано Д Кордоба Г Хирона 3-2, 2-0 18 ч.

0-4 (0-2) 2-3 (1-1) 0-2 (0-0) 0-2 (0-1) 1-2 (1-2)

ГГ

Реален тип

Сабадел (3) - Рекреативо У. (14) 3-4 (1-1) 1-1 (0-0) 3-3 (1-1) 1-1 (1-1) 3-2 (1-1)

Сабадел Г + Вилјареал Б Д + Картагена Г - Ла Коруња Д x Еркулес Г + Барселона Б Д Алкоркон Г Гвадалахара понеделник

Рекреативо У. 4-3 (1-1) Д - Селта 3-2 (1-1) Г + Еркулес 1-2 (0-2) Д + Елче 1-1 (1-1) Г x Барселона Б 1-0 (1-0) Д - Алмерија Д Валјадолид Г Алкоркон 21 ч. Реален тип

1-2 (0-1) 1-0 (0-0) 1-0 (0-0) 2-2 (1-2) 0-1 (0-1)

1

Дополнителна статистика статистиката е изразена во проценти [%]

Гости 2 2 4 2 2 4 2 2 3 3 9 3 2 3 6 3 7 2 8 7 9 8

4 9 7 7 9 6 7 4 1 4 4 3 4 3 3 2 4 4 1 1 0 0

4 2 3 3 2 3 3 3 4 3 3 4 3 3 3 3 3 3 2 3 3 3

3 1 2 2 1 1 1 2 3 2 1 2 1 1 1 1 0 0 1 1 0 0

1 1 0 0 0 2 1 0 0 0 2 0 1 1 1 1 1 1 0 0 2 0

0 0 1 1 1 0 1 1 1 1 0 2 1 1 1 1 2 2 1 2 1 3

7 2 6 2 3 5 5 5 7 3 4 7 6 3 4 5 3 2 5 5 2 2

дома д г д г д г д г д г д г д г д г 1>2 2+ p 3+ 4+ T 2+ ДТ ГГ ГГ3+ дал при. 0 75 0 25 50 0 50 25 50 25 50 50 0 50 50 50 50 25 1.50 1.00

дал 1.75

при. 0.50

2 1 5 2 6 2 7 1 3 2 2 5 6 3 3 5 5 4 2 5 3 7

10 4 6 6 3 5 4 6 9 6 5 6 4 4 4 4 1 1 3 3 2 0

+4

50 50 25 100 0 50 25 0

г 2-2

Дома 2 4 3 3 4 3 3 3 2 3 3 2 3 3 3 3 3 3 4 3 3 3

2-0, 2-2 18 ч.

0-3 (0-0) 1-2 (0-2) 3-3 (2-2) 3-1 (2-0) 0-1 (0-0)

1

Реален тип

д 1-1

Вкупно 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6

0-1, 2-0

1

Еркулес Г + Ла Коруња Д - Рекреативо У. Д + Барселона Б Г x Сабадел Д + Алкоркон Д Алкојано Г Химнастик Реален тип

Шпанија Сегунда Тим

1-0 (0-0) 3-1 (1-0) 0-1 (0-0) 2-4 (2-1) 1-1 (0-1)

07/08

Уеска 2-2 (0-2) Д - Алкоркон 1-1 (1-1) Г - Гвадалахара 0-1 (0-0) Д x Алкојано 4-2 (1-2) Г + Химнастик 1-2 (0-2) Д - Кордоба Д Мурсија Г Селта

Елче (12) - Нумансија (18) Елче Д + Мурсија Г + Селта Г - Рекреативо У. Д - Алмерија Г - Валјадолид Г Лас Палмас Д Ксерес Меѓусебни дуели 10/11 1-0, 0-2 09/10 сабота

Кордоба (4) - Вилјареал Б (11)

Валјадолид Д + Кордоба Г x Хирона Д - Мурсија Г x Селта Д + Елче Г Рекреативо У. Д Нумансија

2-2 (2-0) 2-0 (1-0) 1-0 (0-0) 3-1 (1-0) 1-0 (1-0)

2-1 (1-0) 1-2 (1-1) 0-1 (0-0) 1-1 (0-0) 2-0 (1-0)

Гвадалахара Г + Ксерес Д + Уеска Г x Вилјареал Б Д + Картагена Г - Ла Коруња Г Барселона Б Д Сабадел недела

Алмерија (1) - Валјадолид (6) Алмерија Д x Хирона Г + Мурсија Д + Селта Г + Елче Г + Рекреативо У. Г Нумансија Д Лас Палмас Меѓусебни дуели 06/07 3-2, 2-2 05/06 недела

2-3

Реален тип

Хирона Г x Алмерија Д x Валјадолид Г - Нумансија Д + Лас Палмас Г - Ксерес Г Вилјареал Б Д Картагена Меѓусебни дуели 10/11 1-0, 3-1 09/10 сабота

Гвадалахара (7) - Еркулес (2)

Ла Коруња Д - Еркулес Г + Барселона Б Д + Сабадел Г - Алкоркон Д + Гвадалахара Д Химнастик Г Кордоба Реален тип

0-1 (0-0) 0-1 (0-0) 3-3 (2-2) 1-1 (1-1) 2-1 (2-1)

18 ч.

4-0 (2-0) 2-3 (1-3) 1-2 (0-0) 2-2 (2-1) 0-1 (0-1)

Селта (9) - Лас Палмас (13)

Ксерес Д - Гвадалахара Г + Алкојано Д x Химнастик Г - Кордоба Д + Хирона Д Селта Г Елче

0-1 (0-0) 0-2 (0-1) 3-1 (2-0) 2-1 (2-1) 1-1 (1-0)

Барселона Б 3-0 (0-0) Г + Картагена 1-1 (0-0) Д - Ла Коруња 2-0 (0-0) Г - Еркулес 4-0 (3-0) Д x Рекреативо У. 0-1 (0-1) Д - Сабадел Д Гвадалахара Г Алкојано

Хирона (17) - Уеска (20)

0.50

1.00

0.50

+1

0 33 33 67 67 67 67 67 33 33 67 33 33 33 100 67 67 67 2.00

1.33

2.00

1.67

+1

33 0

1.33

0.67

0.67

0.67

+4

75 50 100 100 50 100 50 100 25 100 50 50 25 0 25 50 25 50 1.75

0.50

1.50

3.00

+1

0 33 0 67 33 67 67 33 33 0 67 33 0

1.67

1.33

1.67

0.67

+1

67 33 33 33 33 67 33 67 0 67 67 67 33 67 67 33 33 33 1.67

0.67

1.67

2.33

-1

33 0 33 33 33 0 33 33 33 0 33 67 33 0 33 0

1.67

0.67

1.67

0.33

-1

0 75 50 25 50 25 50 50 0 25 0 75 0 75 100 50 50 50 1.00

1.50

1.75

0.75

+1

33 0 33 0 33 0 33 33 0

0

0

0 33 0

0

0 50 0 25 0 25 50 25 0

сер.

1.25

0

0

гости

0 33 0 33 0 67 0 33 0

0 33 0

0

0 67 67 67 0 0

0

0 33 33 33 33 0.67

1.00

1.00

0.67

+1

3.00

3.00

1.33

0.67

+1

0 25 0 25 0 50 50 75 50 25 0 50 0 50 50 75 50 75 1.00

1.50

1.75

1.25

-3

0 33 0

0 33 0 67 0 67 0 67 0 33 33 100 0 67 0.67

0.67

2.00

2.00

=1

0 33 0 33 100 33 100 0 100 0 100 33 100 33 100 67 100 0

0

0

0 33 67 0 33 33 33 0 33 0 33 0 33 33 33 33 33 0.67

1.00

1.00

1.00

-1

33 33 67 0 67 33 67 33 33 33 33 33 0 33 67 67 67 33 1.00

2.00

1.33

1.00

=1

0 33 33 67 33 67 0 67 0 33 0 67 0 33 67 67 0 67 0.67

1.00

1.67

1.67

+1

0

0 33 33 100 67 67 67 67 33 33 33 33 0 100 67 67 67 2.00

2.33

1.00

1.67

-1

0

0

0 67 0 33 0.33

0.67

0.67

1.33

-2

0 50 75 0 50 50 50 100 50 50 50 50 25 50 50 50 50 50 1.00

2.00

2.50

1.00

-1

0 33 33 33 33 67 67 100 33 33 33 33 33 33 33 100 33 100 1.00

2.33

1.67

1.67

-1

0

0 33 0 67 33 100 33 67 33 0 33 0 33 67 33 67 33 0.67

3.00

0.67

1.00

-2

0

0 33 0 67 33 67 33 33 33 0 33 0 33 33 33 33 33 0.33

2.67

0.67

2.33

-6

0 33 0 33 0 33 0

0

0

0

0

0

интернет издание

SPORT MANIJA - WEB17  

Sports Statistics

SPORT MANIJA - WEB17  

Sports Statistics