SportAmerika Magazine Nr 12

Page 42

Peter!

De NBA zit in de Twilight Zone tussen All*Star

Weekend en de Playoffs. In de West is het nog spannend, in de East is het wel min of meer beslist. De enige vraag is of Houston, de Lakers en de War­ riors de playoffs gaan halen ten koste van Portland, Dallas en Utah en hoe lang de winning streak van de Heat gaat duren. Meh, gaap. Heb jij een idee voor een column?

Matthijs!

Tijdens het tikken van deze column is Heat ­ Celtics

nog niet gespeeld. We weten dus niet of de winning streak van de Heat in leven blijft. Ook weten we niet of Paul Pierce weer net zo lang gaat trashtalken tegen LBJ totdat laatstgenoemde het beu is en een triple dubbel gooit. Ook weten we niet of Kevin Garnett Chris Bosh gaat slopen onder de rim en of TD­ garden Ray Allen eindelijk eens dusdanig gaat uitjouwen dat hij eindelijk weer eens een paar 3­ punters mist. Dat weten we allemaal nog niet. Daarom mijn suggestie: Laten we onze favoriete NBA­filmpjes op Youtube met onze lezertjes delen.

Peter!

Goed idee, hier zijn mijn tien favoriete YouTube­video's van dit moment.

10. Baron Davis on Kirilenko Ik ben al heel wat jaren fan van de Golden State Warriors. In mijn grote collectie basketballshirtjes hangt die van Jason Richardson, Warriors in de top 3. En die van Stephen Curry ook. Deze dunk, in die onwaarschijnlijke playoff run van de Warriors in 2007, van held Baron Davis, is absoluut een Warriors­ hoogtepunt van de 21e eeuw. Daarom in deze lijst. 9. Mike Conley Handles Mike Conley was ten tijde van deze video nog niet de grote bekende guard van de Memphis Grizzlies. Toch heb ik toentertijd deze video gezien en als speler gedacht: damn, ik kan echt niet dribbelen. Dat kan ik nog steeds niet, maar dankzij Conley weet ik nu waarom. 8. LeBron James pregame warm­up Ergens in deze video zit een dunk waarmee LeBron James per direct de dunkcontest wint. Alleen doet hij het tijdens het warmlopen voor een wedstrijd. Wat een held. 7. Blake Griffin Top 10 Rookie Season Blake Griffin in zijn rookieseizoen. Man, toen wisten we nog niet wat hij allemaal kon. Deze top 10 laat goed zien hoe hij de basketballwereld veroverde. Man, die dunks.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.