__MAIN_TEXT__

Page 30

Zomaar even wat cijfers van Colin

Kaepernick over zeven reguliere en twee playoffwedstrijden in 2012: 2310 pas­

sing yards, 13 passing touch­ downs, 63% pass completion, 76,8 QBR, 100 passer rating, 617 rushing yards, 26 (!) rushing first downs en 7 rushing touch­ downs. Tot zover de twijfels over Jim

Harbaugh’s breed bediscussieerde keuze voor Colin Kaepernick (ten koste van Alex Smith) als startende quarterback van de San Francisco 49ers, middenin een meer dan uitstekend seizoen dat eigenlijk helemaal niet vroeg om een quarterbackswitch. Tenzij je de switch kunt maken naar het grenzeloze talent van iemand als Kaepernick en Jim Harbaugh de coach is die het potentieel van die verandering op waarde schat en ernaar durft te handelen.

Colin Kaepernick veranderde eigen­ handig de lotsbestemming van een team dat niet wist wat het miste. Met Alex Smith under center waren de 49ers 6­2­ 1, hard op weg naar de playoffs en een voorname Super Bowl­kandidaat. Niets aan het handje, zou je zeggen. Maar daar dacht Jim Harbaugh anders over. Het onvermogen van de ‘Alex Smith 49ers’ om een achterstand goed te maken, de ernstige beperkingen van Smith in de passing game en de noodzaak om overmatig te vertrouwen op de running game; het zat Harbaugh niet lekker.

Zeker niet omdat hij een uniek wapen achter de hand had, een wapen dat perfecte paste in zijn offensieve filosofie en naadloos aan­ sloot op het aanwezige aanvallende talent. Een wapen genaamd Colin Kaepernick.

Profile for SportAmerika.nl

SportAmerika Magazine Nr 5  

SportAmerika Magazine Nr 5

SportAmerika Magazine Nr 5  

SportAmerika Magazine Nr 5

Advertisement