Page 1

geheugensteuntje Niks vergeten ?

Bij een verhuis gaat u niet over één nacht ijs. Neem uw tijd en plan alles goed. Dit lijstje helpt u om vervelende verrassingen te vermijden. En… om zorgeloos naar ‘de grote dag’ toe te leven.

drie maanden vóór uw verhuis Huurt u ? 1.  Verstuur uw opzegging per aangetekend schrijven naar de eigenaar. Spreek daarna met hem de bezoekdagen en bezoekuren af. 2. Voer kleine herstellingen uit die u anders aangerekend zouden worden.

twee maanden vóór uw verhuis 3. Beslis of u zelf uw verhuis regelt, of een beroep doet op een verhuisfirma.

eén maand vóór uw verhuis 4. Vul uw DO MY MOVE-formulier in en geef het af in een postkantoor. U verzekert er zich van dat uw leveranciers tijdig op de hoogte zijn van uw adreswijziging. 5. Wij raden u ten stelligste aan een geschikte verzekering af te sluiten, ongeacht of u verhuist met vrienden of met professionele verhuizers. 6. Begin de spullen in te pakken die u niet meer nodig hebt (winter-/zomerkleding, reserves, souvenirs, klassementen, boeken,…). 7. Selecteer wat meeverhuist en wat niet.

eén week vóór uw verhuis 8. Indien uw verhuizer dit niet doet, dient u aan de politie te vragen om borden ‘verboden te parkeren’ te voorzien. 9. Voor huurders zou de datum van de plaatsbeschrijving bij einde huur en bij aanvang huur in deze week moeten vallen. 10. Begin de rest van uw bezittingen in te pakken in dozen. Houd de spullen die u dagelijks gebruikt voor het laatste moment. Zorg dat er slechts een minimum niet is ingepakt. 11. Laat uw familie en vrienden weten dat u verhuist.

de avond vóór uw verhuis 12. Schakel de koelkast en de diepvriezer uit en maak ze allebei leeg. 13. Maak de vaatwasmachine en de wasmachine leeg en zet de trommel vast. 14. Demonteer de meubelen. 15. Maak een kleine reiskoffer klaar met uw spullen voor één nacht. 16. Maak iets klaar om te eten (voor uzelf, uw gezin, de vrienden, …). de dag van uw verhuis 17. U zou nu klaar moeten zijn voor een stressloze verhuis. Verhuist u met professionele verhuizers ? Zorg er dan voor dat u aanwezig bent zonder hun werk te hinderen. 18.  Geef instructies om de dozen optimaal te verdelen. Zet op elke doos de kamer waarin ze uiteindelijk moet worden uitgepakt. 19. Zet nu eerst de belangrijkste meubels in elkaar: de bedden.

de dag na uw verhuis 20. Begin uw dozen uit te pakken of pak ze verder uit : er begint een nieuw leven !

p9_post0168_brochure_a4_nl  

http://www.uitgeverijlannoo.be/sites/default/files/books/attachments/p9_post0168_brochure_a4_nl.pdf