Page 1

Adressen en route-informatie

Bezoek aan de huisartsenpost kan alleen op afspraak

Huisartsenpost Eindhoven

Belt u daarom eerst 0900 - 8861 (0,10 p/m)

Ds. Th. Fliednerstraat 1, 5631 BM Eindhoven De huisartsenpost is gevestigd op het terrein van het Máxima Medisch Centrum (voorheen Diaconessenhuis). Route: Volg de ANWB-borden met de vermelding H MMC. Direct links na de ingang van het parkeerterrein is de huisartsenpost.

Huisartsenpost Helmond Wesselmanlaan 25, 5707 HA Helmond De huisartsenpost is gevestigd in het Elkerliek Ziekenhuis. Route: Volg de ANWB-borden met de vermelding H Elkerliek. De huisartsenpost is bereikbaar via de nachtingang aan de Wesselmanlaan. Borden op het ziekenhuisterrein wijzen de weg.

Huisartsenpost Geldrop Bogardeind 2, 5664 EH Geldrop De huisartsenpost is gevestigd op het terrein van het St. Annaziekenhuis. Route: Volg de ANWB-borden met de vermelding H St. Anna. Borden op het ziekenhuisterrein wijzen de weg.

Openingstijden De huisartsenposten in Eindhoven en Helmond zijn op werkdagen geopend van 5 uur ’s middags tot 8 uur de volgende ochtend. In het weekend en op feestdagen zijn deze posten ook overdag open (24-uursdienst). De post in Geldrop is op werkdagen geopend van 5 uur ’s middags tot 11 uur ’s avonds. In het weekend en op feestdagen is deze post ook overdag open. De post sluit alle dagen om 11 uur ’s avonds; daarna nemen de posten in Eindhoven en Helmond de dienst over.

Om bij de hand te houden als u belt: • • • •

Hebt u dringend medische hulp nodig buiten de praktijkuren van uw eigen huisarts?

Adres en telefoonnummer. Verzekeringspasje of polis. BSN-nummer (staat op paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Namen van medicijnen.

Informatie over openbaar vervoer Bel 0900 - 9292 (0,70 p/m) of kijk op www.9292ov.nl.

Belt u dan de huisartsenpost

Interesse in een baan op de huisartsenpost als doktersassistente? Neem dan contact met ons op via info@chpzob.nl.

0900 - 8861 (0,10 p/m)

Verzorgingsgebied Centrale Huisartsen Posten Zuidoost Brabant

De informatie in deze folder is voor patiënten van huisartsen die zijn aangesloten bij de Centrale Huisartsen Posten Zuidoost Brabant. Dit is een publicatie van de Centrale Huisartsen Posten Zuidoost Brabant, postbus 2117, 5600 CC Eindhoven. Uitgave oktober 2007.

Om bij de telefoon te bewaren Productie: BTC Communicatie, Molenhoek.

Aalst-Waalre, Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Best, De Mortel, De Rips, Deurne, Eindhoven, Elsendorp, Geldrop, Gemert, Handel, Heeze, Helenaveen, Helmond, Heusden, Leende, Lierop, Lieshout, Liessel, Mariahout, Mierlo, Milheeze, Neerkant, Nuenen, Oirschot, Ommel, Someren, Son en Breugel, Sterksel, Vlierden.


De huisartsenpost

0900-nummers geblokkeerd?

Als u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend dringend medische hulp nodig hebt, kunt u de huisartsenpost bellen. Het telefoonnummer is 0900 - 8861. Als u dit nummer belt, hoort u een keuzemenu. Bij een levensbedreigende situatie hoeft u dit niet af te luisteren, maar toetst u de 1 in; u wordt dan meteen doorverbonden met een doktersassistente.

Als u 0900-nummers hebt laten blokkeren, kunt u niet met de huisartsenpost bellen. Wij adviseren u in dat geval de blokkering van service- en informatienummers door uw telefoonmaatschappij ongedaan te laten maken.

Veelgestelde vragen over de huisartsenpost 1. Wanneer moet ik bij de huisartsenpost zijn en wanneer bij de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis? Neemt u bij twijfel eerst contact op met de huisartsenpost. Als het nodig is, wordt u doorverwezen.

Wat doen we met de informatie? Graag altijd eerst bellen De huisartsenpost kan u het best helpen als u eerst telefonisch contact opneemt. De assistente aan de telefoon stelt u enkele vragen en beoordeelt de situatie. Daarna kiest zij een van de volgende mogelijkheden: • U krijgt telefonisch advies van de assistente of huisarts. • U brengt een bezoek aan de huisarts op een van de posten. • De huisarts bezoekt u thuis als u om medische redenen niet naar de post kunt komen.

Uw gesprek met de assistente De assistente die u aan de lijn krijgt, is opgeleid om aan de telefoon te kunnen bepalen welke zorg het best bij uw vraag past en hoeveel haast er bij is. Ook is zij opgeleid om telefonische adviezen te geven. Zij werkt altijd samen met een huisarts. Als het nodig is, kan ze met de huisarts overleggen of u doorverbinden. De huisarts controleert alle adviezen van de assistente binnen een uur.

Bereid uw telefoontje even voor Dat kunt u doen door enkele zaken bij elkaar te zoeken voordat u belt. Denkt u aan het verzekeringspasje (of polis), medicijnen en het Burger Service Nummer (BSN). Het BSN-nummer staat op het rijbewijs, de identiteitskaart of het paspoort. Als u voor een ander belt, noteert u dan ook zijn of haar adres en telefoonnummer. De assistente of huisarts kan vragen om overleg met de patiënt. Het is daarom aan te raden om in de buurt van de patiënt te bellen.

Gegevens over uw contact met de huisartsenpost worden opgeslagen. Huisartsen die op de huisartsenpost werken kunnen die gegevens bekijken. Ook worden de telefoongesprekken met de huisartsenpost opgenomen. Als u contact hebt gehad met de huisartsenpost, wordt dit aan uw eigen huisarts doorgegeven. Zo weet hij of zij wat er aan de hand was en wat de huisartsenpost voor u heeft gedaan.

Niet tevreden over de huisartsenpost? Als u niet tevreden bent over uw contact met de huisartsenpost, kunt u dit het best op het moment zelf bespreken. De kans is groot dat u er samen uitkomt. Lukt dat niet, dan kunt u een klacht indienen bij de klachtenfunctionaris van de CHP. Het postadres is: postbus 2117, 5600 CC Eindhoven. Mailen kan ook: info@chpzob.nl.

Dit is de CHP Zuidoost Brabant De CHP is er voor ruim 520.000 patiënten uit de regio Zuidoost Brabant. 300 huisartsen, 80 doktersassistenten en 20 chauffeurs werken in wisselende diensten samen op het callcenter en de posten in Eindhoven, Helmond en Geldrop. Op een dag in het weekend helpen zij gemiddeld 775 patiënten aan de telefoon. Hiervan krijgen er 430 een afspraak op een van de posten en worden er 80 thuis bezocht. Meer informatie over de huisartsenpost vindt u op www.chpzob.nl.

2. Als ik overdag geen tijd heb om naar de huisarts te gaan, kan ik dan ’s avonds naar de huisartsenpost? Nee, de huisartsenpost is er alleen voor medische hulp die niet kan wachten. Als u de post belt met vragen die niet spoedeisend zijn, wordt u naar het spreekuur van uw eigen huisarts verwezen. 3. Hoe snel kan de arts van de huisartsenpost bij mij thuis zijn? Als de situatie levensbedreigend is, krijgt u voorrang en wordt er alles aan gedaan om zo snel mogelijk bij u te zijn. Zo nodig wordt samengewerkt met de ambulancedienst. 4. Kan de huisartsenpost de gegevens inzien die mijn eigen huisarts over mij bijhoudt? Door computernetwerken met elkaar te verbinden, wordt het over enige tijd mogelijk gegevens van patiënten uit te wisselen. Daardoor kan bijvoorbeeld een huisarts op de huisartsenpost bepaalde gegevens inzien die uw eigen huisarts over u bijhoudt. De uitwisseling van patiëntengegevens wordt met de grootst mogelijke zorg omgeven. Bezwaren tegen deze uitwisseling kunt u met uw eigen huisarts bespreken. 5. Dekt de basisverzekering de kosten van medische hulp door de huisartsenpost? Ja, de kosten worden vergoed.

Folder chp  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you