Page 1

SPILSTRAAT Nieuwsflits • Juli 2011

Buitenspeeldag was groot succes

Terugblik op de geslaagde buitenspeeldag 1 juni 2011 Als vrijwilligster begaf ik mij om half één naar de locatie. De straat was al afgezet. De zon stond stralend aan de hemel, de grote tent was al geplaatst. Veel mannen en vrouwen waren bezig om de spellen op de juiste plekken klaar te leggen. Ook kwamen de jongelui van het Dalton College om ons te assisteren.

WIE IS WIE ? Overlast varende jongeren

Els Dekker van Artiance kwam met een bus vol attributen om te knutselen. Als vanzelfsprekend, namen de vrijwilligers hun plaatsen in bij de verschillende spellen. Ikzelf nam plaats op de stoel die aan de achterkant van het PENhuisje stond. Hier stonden de bierflesjes en de touwtjes met spijkers klaar voor het spijkerzitten. Aangezien het zonnetje behoorlijk heet was, heb ik snel mijn zonnehoed gehaald. Het spektakel begon langzaam, maar de kinderen bleven komen en het werd steeds drukker. Enthousiast namen de kinderen deel aan de spelletjes en lieten trots hun kaartjes knippen. Er was muziek, drinken, ijsjes, kortom de sfeer was geweldig en iedereen was vrolijk. Opeens was het half vijf en werd er weer hard gewerkt om de boel op te ruimen. Toen alles aan kant was, werd er voor alle vrijwilligers twee grote pannen soep neergezet met stokbrood en salade. Dit alles bereid door Stefan en Annebeth. Onder het genot van dit heerlijke eten, keken wij terug op een zeer geslaagde dag waarop 150 kinderen hebben meegedaan. Ik wil iedereen bedanken die meegewerkt heeft om dit mogelijk te maken. Greetje Varga

In de sloot varen veel mensen met plezier rondom onze straat. Helaas zijn er ook een zestal jongeren die zeer veel overlast veroorzaken met hun gedrag op en om het water.

Mijn naam is Swjetlana van Petten

De gemeente vraagt ook úw hulp!

Ik zit in de werkgroep om...

Jonge watervogels worden overhoop gevaren en door te hard varen gaat de beschoeiing kapot. Ook andere wijken hebben er last van en door samen actie te ondernemen krijgt stadstoezicht meer mogelijkheden om ze aan te pakken. U kunt helpen door bij overlast zo snel mogelijk een melding te doen bij onderstaand telefoonnummer:

onze mooie opgepimpte straat meer kleur te geven. Binnen de werkgroep ben ik actief met het adoptiegroen en hoop ik andere buren te enthousiasmeren mee te doen.

Wat ik leuk vind aan de Spilstraat 20 jaar geleden woonde ik ook al in de Spilstraat maar ben toen door overlast verhuisd. Maar het is zo’n heerlijke straat dat ik blij ben alweer sinds 13 jaar terug te zijn.

❝ Bloemen van geluk moet je zelf planten ❞

De overlast bestaat o.a. uit: • te snel varen • illegaal aanleggen • geluidsoverlast

Wat ik zou willen veranderen Ik zou graag meer straatbewoners actief in de straat willen zien meedoen, bijvoorbeeld als vrijwilliger tijdens activiteiten of als adoptant van een stukje groen.

Stadstoezicht tel.nr 072-5489600 (na 17:00 en in het weekend kunt u bellen naar 0900–8844)


Internet

Adoptiegroen

Twee jaar geleden was er een website opgezet voor onze straat. Dat was een gratis community waar iedereen foto’s en filmpjes, nieuwtjes en onderling contact kon vinden en delen. Voor deze community moest helaas betaald gaan worden. Inmiddels is de spilstraat te vinden op Hyves en Facebook maar sinds kort ook op Google.

Op 11 mei hadden we weer een mooi feest in de straat. Alle bewoners kregen de gelegenheid om een stukje groen in onze straat te adopteren.

Op onderstaand adres vindt u o.a. foto’s van de straatactiviteiten en t.z.t. zal ook daar de nieuwsflits komen te staan. Heeft u zelf foto’s? Stuurt u ze vooral door dan plaatsen wij ze erbij.

http://profiles.google.com/spilstraat

KIDSCORNER Kindertuin Op 11 mei hebben we op de Fleur en Kleurdag gewied, compost geschept, plantjes geplant en uitgedeeld en natuurlijk water gegeven. Jullie hebben die dag heel hard gewerkt.

Ook de kinderen van onze straat zijn niet vergeten. Het perk op de rotonde is een heuse kindertuin geworden. We hadden geluk met het prachtige weer en de grote schare kinderen die was gekomen. Na een feestelijke opening zijn we met z’n allen aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn. We hebben zelfs de krant gehaald! Er zijn op 11 mei heel veel foto’s gemaakt en die kunt u vinden op ons nieuwe internetadres: http://profiles.google.com/spilstraat Er zijn nog steeds bloembakken en andere stukken groen die geadopteerd kunnen worden. Dus als u interesse heeft, neem dan contact op met de werkgroep.

Het onkruid groeit ook hard en daarom willen we voor de zomervakantie samen de adoptietuintjes aanpakken. Zaterdagmiddag 16 juli of woensdagmiddag 20 juli verzamelen we bij de kindertuin rond 14.00 uur. Een beetje afhankelijk van het weer.

Volle stegen

Ieders hulp is welkom: kleine harkjes, schepjes, werkhandschoenen, emmers, groene bakken, limonade en wat lekkers!

Steeds vaker worden de stegen in onze straat gebruikt als extra tuinruimte. Er worden veel spullen verzameld zoals tegels, bootjes, grof vuil en rolemmers. U vindt het

misschien handig maar andere bewoners hebben er last van wanneer ze met hun fiets door de steeg willen. En daarbij, het hoort natuurlijk niet. Wilt u daarom uw spullen in uw eigen tuin laten staan?

Schakel 25/26 Schakel 25/26 is een nieuw project in onze buurt en heeft als doel wijkbewoners met een psychiatrische achtergrond nog meer mee te laten doen in hun eigen buurt of wijk. Meedoen kan door deelname aan buurtactiviteiten, inzet als vrijwilliger, volgen van cursussen en door het ontmoeten van buren en nieuwe vrienden, al dan niet met ondersteuning van vrijwilligers, organisaties en de gemeente Alkmaar. Schakel 25/26 bestaat uit een werkgroep enthousiaste voortrekkers met diverse achtergronden. Dit zijn: • Gerard Plugge (ervaringsdeskundige) • Joris Hanraads (spv GGZ-NHN) • Sandra Böhm (Kern8) • Greetje Varga (werkgroep Spilstraat) • Hans Bragonje (St. BAM) • Karin van Ophem (coördinator AC Alkmaar) • Henk Willem Klaassen (netwerktafel GGZ). Wilt u meer weten, kunt u altijd bij Greetje Varga terecht of mail naar: sandra.bohm@kern8.nl of netwerktafelalkmaar@ggz.nl

Creatieve middag In de eerste week van de zomervakantie op woensdagmiddag 27 juli is er weer een creatieve middag ter hoogte van Spilstraat nummer 88 en 90. Uiteraard als het weer het toelaat. Vorig jaar hebben jullie houten platen e.d. vrij beschilderd, die aan het groene hek zijn opgehangen om voor wat kleur te zorgen. Dit jaar willen we jullie vragen een Bah-Hondenpoep affiche te ontwerpen. Het is nl. zo zonde dat de tuintjes (ook de kindertuin) vol zit met hondenpoep. Maar daarnaast mogen jullie natuurlijk je fantasie de vrije loop laten.  Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Van 13.30 tot 15.30 uur.

Agenda:

CONTACT

16 juli 2011 werken in de adoptietuintjes !!! 27 juli 2011 creatieve kindermiddag !!! 24 september 2011 burendag

U kunt de Werkgroep Spilstraat bereiken met vragen, ideeën, op- en/of aanmerkingen via: Web: http://profiles.google.com/spilstraat Email: werkgroep-spilstraat@live.nl Post: Spilstraat 63

(u wordt nog geïnformeerd over de activiteiten) Deze nieuwsflits is tot stand gekomen met hulp van:

Wijkmeester De Mare, Sabine Bruin Arubastraat 2 (Mare Nostrum) Telefoon: 072-5488176 Email: sbruin@alkmaar.nl

Nieuwsflits Spilstraat Alkmaar  
Nieuwsflits Spilstraat Alkmaar  

Nieuwsflits Spilstraat Alkmaar Juli 2011

Advertisement