Page 1

Οι Arcade Fire είναι το μουσικό group που πηγαίνει με κάθε τραγούδι του το μουσικό video αρκετά βήματα μπροστά. Αυτή τη φορά δημιουργούν ένα personalized video το οποίο -σε άψογη συνεργασία με το Google Street View- σου κάνει ένα μικρό multi stage ταξίδι στον τόπο που γεννήθηκες. Μην ψάχνετε Ελλάδα. Πληκτρολογήστε μία διεύθυνση στις ΗΠΑ και απολαύστε το. Επίσης, για την ολοκληρωμένη εμπειρία χρησιμοποιήστε Google Chrome browser.

Σκηνοθέτης είναι ο Chris Milk με τη συνεργασία του Aaron Koblin από τα Google Labs (αυτοί οι δύο ήταν οι δημιουργοί του Johnny Cash Project). H δουλειά που κάνουν εδώ για τους Arcade Fire είναι μία απόδειξη για το πως τεχνολογία και καλές δημιουργικές ιδέες μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα νέο, ενδιαφέρον πεδίο. Διαβάστε περισσότερα στο Google Chrome Experiments. Κάντε και μία “βόλτα” εδώ για άλλα Chrome Experiments όλα γραμμένα σε HTML 5 (κοινώς, τι μπορείς να κάνεις χωρίς Flash)

Mark-up your creativity path \ edition 06 \ 15 sept. 2010

PIN PIN

Αφίσα που έχει κολληθεί γύρω από τα γραφεία του adage, αγνώστου πατρός ,µε QR Code που ακόµα δεν έχουµε µάθει που “οδηγεί.”


PIN

Augmented Reality: µία νέα πραγµατικότητα για τις πόλεις (τώρα και 3D). Δείτε το video εδώ.

Brand Loyalty στο maximum Γιατί κάποιες Μάρκες είναι πιο δηµοφιλείς από κάποιες άλλες; Κάποιοι λένε ότι όλα οφείλονται στη “διαφάνεια” πάνω στην οποία χτίζουν τη σχέση µε τους καταναλωτές τους. Φέτος η apple ζει µία από τις -οικονοµικά- καλύτερες χρονιές της ιστορίας της (µε τη µετοχή της να έχει ξεπεράσει τη microsoft). Όλοι µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να γίνουν apple στην αγορά τους. Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά αυτή τη Μάρκα όµως µόνο “διαφανή” δεν µπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς. Τι είναι αυτό που κάνει τη συγκεκριµένη εταιρία να είναι τόσο αγαπητή; Οι ειδικοί -και έχουν εµφανιστεί αρκετοί τον τελευταίο καιρό- συµφωνούν ότι ο Jobs και τα στελέχη του ξέρουν να ακούν: ακούνε τις ανάγκες των χρηστών τους και τους ικανοποιούν εκπλήσσοντάς τους ευχάριστα.

PIN\ ISSUE 6

II


µι

PIN κρά

Η πραγματική ζωή στο web ή πώς μπορεί ένας τοίχος να γίνει εταιρικό site. Επισκεφθείτε τη Saatchi Ισραήλ για την εμπειρία.

τα 1000 sites με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι εδώ (και η λίστα έχει μεγάλο ενδιαφέρον).

Eco friendly video clip του τραγουδιού Sweetheart τωνThe Wave Pictures που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από χρησιμοποιημένα βιβλία.

PIN\ ISSUE 6

Λέγεται Google Instant, το παρουσίασε η Google προχθές και με τις προτάσεις που σου κάνει κάθε φορά που πληκτρολογείς ένα search σου γλιτώνει 5ʼʼ χρόνο. Το εκπληκτικό video που μπορείτε να δείτε εδώ, λανσάρει τη νέα υπηρεσία με “ιδαίτερο” τρόπο. Με απλά λόγια “γρήγορα όπως ο Dylan”.


PIN INFOGRAFIC


PIN “ H a p p y I n s i d e ” στην αγγλική IKEA

100 γάτες κάνουν βόλτα στο κατάστηµα IKEA του Wembley, η Mother Λονδίνου τις κινηµατογραφεί και δηµιουργεί τη νέα ταινία που βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα το περασµένο Σάββατο στο XFactor του iTV. Όλα είναι πραγµατικά και δεν χρησιµοποίησαν καθόλου CGI (Computer Generated Imagery). Νέο brand positioning και σλόγκαν (Happy Inside) καθώς και η πρώτη δουλειά που βγαίνει στον αέρα µετά το αγγλικό σπεκ του Ιανουαρίου. Η καµπάνια περιλαµβάνει επίσης διαγωνισµό στο facebοοκ όπου ο χρήστης πρέπει να βρει σε ποιά έπιπλα “αράζουν” οι γάτες για να τα κερδίσει. Στο microsite της IKEA υπάρχει ένα making off της ταινίας και ένα µικρό φιλµάκι για τους ιδιοκτήτες των “πρωταγωνιστών”.

Η πραγματική ζωή κοστίζει

...έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η Volkswagen που παρουσίασε το νέο site True Life Costs -μέρος της Unbelievable Value καμπάνιας. Στόχος τους μέσα από το μικρόκοσμο του site είναι να ξανασκεφτούμε που ξοδεύουμε τα χρήματά μας, όχι μόνο σε σχέση με τα αυτοκίνητα αλλά με όλους σχεδόν τους τομείς της καθημερινότητάς μας: οικογένεια, φαγητό, διασκέδαση, σπίτι, διακοπές κ.ά. Φυσικά υπάρχει και η σχετική ενότητα για τα μοντέλα Golf, Tiguan, Polo.


PIN Animation από τον motion designer Andrey Nepomnyaschev Πώς να ξεκινήσεις µία φωτιά χρησιιµοποιώντας προϊόντα ΙΚΕΑ!

Pop-Up βιβλίο

Viral από τη Samsung: “Use Your Influence”!

Απίστευτο light painting µε τη χρήση iPad

από τον Benjamin Lacombe


PIN We b T V: τ ο π α ι χ ν ί δ ι τ ώ ρ α α ρ χ ί ζ ε ι ( α λ λ ο ύ , ε ; ) ...και είναι ένα παιχνίδι όπου όλα θα κριθούν σε αρκετές παρτίδες (όρεξη και τα studio µε το µέρος σου να έχεις). Η λογική είναι απλή: πώς µπορώ να κάνω και να βλέπω τα πάντα µε άξονα την τηλεόρασή µου; Και το υλικό που έχω στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή µου αλλά και ό,τι κυκλοφορεί “εκεί έξω” (από video στο YouTube µέχρι το πιο πρόσφατο επεισόδιο της αγαπηµένης µου τηλεοπτικής σειράς µε µόλις 99 cents ενοικίαση). Η apple παρουσίασε την ανανεωµένη έκδοση της apple tv βασισµένη στο λειτουργικό iOS µε δυνατότητα streaming. Στην ίδια λογική (streaming) θα είναι και η Google TV απλά θα µπορεί να υποστηρίζει και τη συνδροµή στην καλωδιακή (βλ. Αµερική). Ο µεγάλος παίκτης όµως που µπορεί να κάνει και την έκπληξη είναι η Boxee TV. Βασισµένη και αυτή στη λογική set top box (συνδέω το κουτάκι µου για να κάνω τη δουλειά µου) έχει µία µεγάλη διαφορά ακόµα και µε την ανοικτού κώδικα GTV: δηµιουργείται από ένα community “εθελοντών” άρα απλά ό,τι µπορείς να φανταστείς µπορεί να ενσωµατωθεί στο περιεχόµενο. Πέρα από τα τεχνικά -που είναι και µεγάλη κουβέντα- έχουν αρχίσει να πέφτουν τα στοιχήµατα για την ενσωµάτωση διαφηµιστικού περιεχοµένου. Υ.Γ.: Το YouTube ανακοίνωσε ότι δοκιµάζει live streaming (ενώ εδώ και λίγο καιρό “ανοίγει” σιγά σιγά την ενοικίαση τηλεοπτικών προγραµµάτων). Προς το καλοκαίρι του 2011 τίποτα δεν θα είναι όπως σήµερα και αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουµε αυτές τις αλλαγές.

PIN

Τεύχος 5 (+1)\Περιοδική έκδοση της Ashley & Holmes Athens.\Υπ. έκδοσης: Γ. Σπηλιόπουλος

PIN_6 EDITION  

Mark-up your creativity path \ edition 06 \ 15 sept. 2010 Αφίσα που έχει κολληθεί γύρω από τα γραφεία του adage, αγνώστου πατρός ,µε QR Code...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you