Page 1

5

PIN Mark-up your creativity path

PIN


PIN

Το παραπάνω outdoor εμφανίστηκε σε δύο θέσεις στο κέντρο της Νέας Υόρκης και σε μία στη Sunset Blvd του Los Angeles το Σαββατοκύριακο 10/11 Ιουλίου. Ήταν ένα teaser για τη νέα σειρά X Jeans του Calvin Klein. Οι κάτοχοι smartphone με qr reader (βλ. προηγούμενο PIN) μπορούσαν να σκανάρουν τον κώδικα και να δουν ένα video μία εβδομάδα πριν το επίσημο λανσάρισμα της σειράς. Εδώ και λίγες ημέρες όλα είναι online και για τον υπόλοιπο κόσμο. Εδώ και η ταινία!

Υ π ε ρ α ι σ ι ό δ ο ξ ο , ακατόρθωτο και σίγουρα έξυπνο... Το impossible brief είναι ένα project

της Saatchi &

Saatchi. Μπείτε online και δείτε το.

PIN\ ISSUE 5

II


µι

PIN κρά 10 things project

Keep Exploring Vancouver Μία interactive καμπάνια που στήθηκε σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Σικάγο και είχε στόχο να αναδείξει το Βανκούβερ σαν ένα προορισμό διακοπών για τους αμερικάνους. Τεράστια multitouch billboards στήθηκαν σε κεντρικά σημεία των 3 πόλεων που ενημερώνονταν συνεχώς με feeds από το Βανκούβερ αξιοποιώντας facebook, twitter, youtube. Έτσι άμεσα, ζωντανά και -κυρίως- αληθινά έδινε στους αμερικάνους μία πραγματική εικόνα για το Βανκούβερ.

Η Virgin Media (UK) και η

Η ενέργεια υλοποιήθηκε για λογαριασμό του Καναδικού

εταιρία digital Start

Οργανισμού Τουρισμού.

δημιούργησαν το “10 things project” για να γιορτάσουν 10

Για να δείτε ένα video demo κλικ εδώ.

χρόνια broadband. Oι επισκέπτες της ιστοσελίδας καλούνται να δημιουργήσουν το προσωπικό τους timeline παρουσιάζοντας τα 10 digital πράγματα που τους άρεσαν την προηγούμενη δεκαετία (π.χ.: τραγούδι, YouTube video, εικόνα κλπ).

Η... επανάσταση στη ζαχαροπλαστική... έρχεται μέσω augmented reality!. Δύο φοιτητές από τη σχολή Design του Rhode Island κατάφεραν να “μετατρέψουν” δύο ταπεινά cookies σε ένα απολαυστικό επιδόρπιο αξιοποιώντας την τεχνολογία augmented reality. Για την... καλή απόλαυση υπάρχει και το σχετικό video εδώ.

Reel Roulette: graphic designers μ π ο ρ ε ί ν α γ ί ν ε ι στην τύχη Μία “καλή ιδέα”

“φοβερή ιδέα” αν καταφέρεις να την

Με την ίδια λογική του Chat Roulette εδώ μπορείς να δεις reels. 15ʼ φήμης και για τους designers.

π ο υ λ ή σ ε ι ς . Ενδιαφέρουσες απόψεις και “κόλπα” στο νέο βιβλίο του Sam Harrison.

PIN\ ISSUE 5

III


µι

PIN κρά

Samsung 3D Projection Mapping!

5 brands που τόλµησαν να παίξουν chat roulette και τους... “βγήκε”.

Σε ένα ιστορικό κτίριο του Άµστερνταµ η Samsung παρουσίασε ένα τριήµερο εντυπωσιακού 3D projection mapping στα πλαίσια του λανσαρίσµατος της νέας 3D τηλεόρασής της. Δείτε το video.

Για το “κύµα” του Chat Roulette έχουµε γράψει και στο παρελθόν. Το ενδιαφέρον εδώ είναι 5 µάρκες που τόλµησαν να “κάνουν παιχνίδι” και τα αποτελέσµατα ήταν θετικά. 1. French Connection µε την Manifesto Campaign

Η επιτυχία ήταν µεγάλη και γι’αυτό η Muse -η εταιρία πίσω από το projection mappingπροχώρησε ένα βήµα παραπέρα και δηµιούργησε τη σχετική εµπειρία για το YouTube.

Cola Wars.

2. Burger King

3. Condomerie 4. Sunny Queen Farms 5. Travelocity

15 χρόνια µετά την πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο Joe Pytka η Pepsi επιστρέφει µε το remake. Η ταινία µέχρι τη Δευτέρα που βγαίνει στην αµερικάνικη τηλεόραση θα είναι διαθέσιµη µόνο online. PIN\ ISSUE 5


PIN L E V I ʼS “ready to work” Μία πόλη-φάντασμα στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ζωντανεύει χάρη στη νέα καμπάνια της LEVIʼs Στα πλαίσια της νέας στρατηγικής “Go Forth” για τη μάρκα αλλά και για να γιορταστούν τα 150 χρόνια της η W+K Portland έστησε αυτή την καμπάνια γύρω από την πόλη Μπράντοκ της Πενσυλβάνια, με την πολύτιμη βοήθεια του νεότατου (σε ηλικία) δημάρχου της πόλης (ο οποίος έχει tattoo στο χέρι του τον Ταχυδρομικό Κώδικα της πόλης που μεγάλωσε). “The brief called for a campaign to express the meaning of Go Forth as well as to present a new line of Levi's Work Wear. The idea quickly took off to make something tangible and long-lasting with Levi's exploring the idea of what work means in these times. We were inspired by the Works Progress Administration (WPA) which was formed by the U.S. government during The New Deal. People went to work to put the country back together during the Great Depression. With this in mind, we went looking for a place where a group of people were doing the new work in the interest of rebuilding and reviving their world.”, Tyler Whisnand (Creative Director της W+K):

∆είτε εδώ το πρώτο επεισόδιο

PIN\ ISSUE 5

V


PIN

Με μία νέα καμπάνια που σχεδίασε η C P + B αλλά και με μία σειρά σημαντικών “social” ενεργειών η Dominoʼs έχει μπει ξανά δυνατά στο παιχνίδι (στην αγορά των ΗΠΑ). Η τελευταία ενέργεια “The Pizza Proverbs” καλεί τους καταναλωτές να μπουν online και να δημιουργήσουν τις δικές τους pizza-παροιμίες. Η ενέργεια θα τρέχει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Free issue, δώρα 750000$ και Microsoft tags

Όταν έχεις καλό “περιεχόμενο” τότε σίγουρα θα σου ξεφύγει ο έλεχχος... και θα είναι μόνο για καλό. Δείτε ένα σύντομο video για το πώς αξιοποιήθηκαν τα social networks για λογαριασμό μιας εκπομπής του MTV.

Nike: “everything is practice”

Κάθε Αύγουστο το γνωστό γυναικείο περιοδικό βγάζει το free issue που επιτρέπει στις αναγνώστριες να συμμετάσχουν σε μία ενέργεια και να κερδίσουν δώρα. Φέτος αξιοποιεί τα MS Tags, το QR Code της Microsoft με απλά λόγια. Περισσότερα εδώ και εδώ. PIN\ ISSUE 5

...με τη συμμετοχή του Spike Lee.

VI


PIN Σειρά ΚΧ για ισπανική τράπεζα

Ιt's fixed but it moves. Double Effect Diposit. A fixed rate of interest that goes up if interest rates do.

PIN

Τεύχος 4 (+1)\Περιοδική έκδοση της Ashley & Holmes Athens.\Υπ. έκδοσης: Γ. Σπηλιόπουλος PIN\ ISSUE 5

VII

PIN_5 EDITION  

μία έκδοση αποκλειστικά για το Ashley Worldgroup.