Page 1

colorexpert Υπηρεσίες • Τάσεις • Εκπαίδευση • Mάνατζμεντ

Απόχρωση Ταιριάζοντας τις αποχρώσεις γρήγορα και εύκολα.

Mάνατζμεντ Πώς να προσεγγίσετε συγκεκριμένες ομάδες. Διατηρώντας την ενέργεια.

Σ’ όλο τον κόσμο Τέχνη στην βαφή.

2010 / 2011 Spies Hecker – απλά πιο κοντά.


2

colorexpert

Από τη σύνταξη

Thomas Melzer, Γενικός Διευθυντής International.

Επιτυγχάνοντας στόχους. Αγαπητοί Αναγνώστες, Είναι η εταιρεία σας πραγματικά έτοιμη για τις προκλήσεις του μέλλοντος? Έχει κανείς τον χρόνο έστω να κάνει αυτήν την ερώτηση μέσα στην πληθώρα των καθημερινών δραστηριοτήτων του βαφείου? Για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξετάσετε με πνεύμα κριτικής τις καθημερινές δραστηριότητές σας και να αναρωτηθείτε για τις διαδικασίες που ακολουθείτε. Ακόμη και μικρές αλλαγές μπορούν να απομακρύνουν την πίεση από την καθημερινότητα στην επιχείρησή σας και να δώσουν ώθηση προς την επιτυχία. Ωστόσο, οι μέθοδοι εργασίας μπορούν να βελτιωθούν μόνο άν αναλυθούν μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, π.χ. ταυτοποίηση της απόχρωσης και άλλες διαδικασίες μέσα στο βαφείο. Θέλουμε να είμαστε εκεί για σας με συμβουλές και πρακτική βοήθεια καθώς και να σας υποστηρίζουμε με λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

είστε γνώστες των στοιχείων της εταιρείας σας και τα παρακολουθείτε προσεκτικά μπορείτε να διατηρήσετε την πορεία επιτυχίας της επιχειρησής σας. Γι’ αυτό το λόγο, σε αυτό το τεύχος του «colorexpert», δίνουμε έμφαση στις διάφορες εργασίες που αφορούν όλη την επιχείρηση. Σας παρέχουμε συγκεκριμένες συμβουλές και πολύτιμες πληροφορίες έτσι ώστε να μπορείτε να επιτύχετε περισσότερα. Kαι αυτό το τεύχος περιέχει πολλά παραδείγματα από τον κλάδο της επαναβαφής – από τους πελάτες της Spies Hecker διεθνώς – σαν πηγή έμπνευσης για εσάς. Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και επιτυχία στην επιχείρησή σας. Και εξετάστε κατά διαστήματα τις διαδικασίες που ακολουθείτε – φυσικά, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Βελτιώστε την επιχείρησή σας. Αυτό δεν αφορά μόνο τις χειρωνακτικές εργασίες, αλλά και τις εμπορικές δραστηριότητες όπως η απόκτηση νέων πελατών και η συστηματική διαχείριση των εισπράξεών σας. Μόνο αν

Thomas Melzer Γενικός Διευθυντής, Spies Hecker GmbH

colorexpert – συμβουλές και πληροφορίες για τα βαφεία • © SPIES HECKER GMBH/D-50858 Köln • Horbeller Str. 17 • E-mail: Silke.Gursch@deu.spieshecker.com • Διαδίκτυο: www.spieshecker.com • Υπεύθυνος σύμφωνα με την νομοθεσία τύπου στην Γερμανία: Karsten Jürs • Εκδότης: Silke Gursch, Susanne Aping, Christian Simmert • Σύνταξη: Adfactory, Düsseldorf • Κείμενο: Mediaservice GmbH, Neuss • Aνάγνωση και μετάφραση: George Boyatzis, Αναπαραγωγή ακόμη και μέρους, μόνο με την άδεια των εκδοτών. Τα στοιχεία και οι πληροφορίες για την καταλληλότητα και χρήση των προϊόντων μας δεν είναι δεσμευτκά και δεν αφαιρούν από τον χρήστη την ευθύνη να κάνει τις δικές του δοκιμές για την καταλληλότητα των προοριζόμενων χρήσεων και διαδικασιών. Οι ονομασίες των αναφερόμενων προϊόντων στα άρθρα είναι νομικά κατοχυρωμένες.


3

Tεχνολογία

Τέλειος Στόκος. Με το νέο στόκο Raderal Special Putty Set 2011 της Spies Hecker μπορείτε να εφαρμόσετε αξιόπιστα το υλικό σε εξαιρετικά καταπονημένες επιφάνειες του αμαξώματος. Στις επισκευές των ζημιών, τα βαφεία αντιμετωπίζουν αυξανόμενα μεγάλη ποικιλία υλικών όπως είναι οι λαμαρίνες υψηλής αντοχής. Κατά την εργασία στο βαφείο, τα υλικά αυτά απαιτούν μία ευρεία γκάμα μεθόδων επισκευής που επίσης έχουν επίδραση και στα υποστρώματα. Ο στόκος Raderal Special Putty Set 2011 της Spies Hecker είναι ένας υψηλής ποιότητας πολυεστερικός σιδηρόστοκος, ειδικά σχεδιασμένος για να καλύψει τις συγκολλήσεις, τα κενά και τα πριτσίνια της λαμαρίνας. Παρουσιάζοντας εξαιρετική γεμιστικότητα, το προϊόν εξασφαλίζει εντυπωσιακή πρόσφυση. Το σετ αποτελείται από τον στόκο Raderal Special Putty Powder 2011 και τον καταλύτη Raderal Special Putty Hardener 2012, οι οποίοι αναμειγνύονται σε αναλογία 2:1 κατ’ όγκο.

Έγκριση από την αυτοκινητοβιομηχανία. «Ο στόκος Raderal Special Putty Set 2011 ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων για τις επαγγελματικές επισκευές», τονίζει ο Frank Barduna, Διευθυντής της Τεχνικής Υποστήριξης της Spies Hecker GmbH. «Μ’ αυτόν τον τρόπο τα βαφεία μπορούν να είναι σίγουρα ότι εκτελούν τις επισκευές ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή». Για ορισμένα αμαξώματα και εργασίες επαναβαφής, ο Κος Barduna περιμένει ότι οι διάφοροι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα καθορίζουν όλο και περισσότερο την χρήση ειδικών προϊόντων στόκου.

Εξοικονόμηση ενέργειας. Σύγχρονες συσκευές υπέρυθρων ακτίνων μείωνουν τα κόστη και βελτιστοποιούν την διαδικασία. Τα βαφεία συγκαταλέγονται ανάμεσα στις επιχειρήσεις με ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι κυριότεροι παράγοντες κόστους δεν είναι μόνο ο εξαερισμός του θαλάμου ψεκασμού αλλά και η ίδια η διαδικασία στεγνώματος. Η εκκίνηση της συσκευής στεγνώματος για την βαφή μεμονωμένων τμημάτων του αμαξώματος είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κοστίζει μέχρι και 8 € ανά ώρα λειτουργίας. Λαμβάνοντας υπ’όψη την βαθμιαία αύξηση στις τιμές της ενέργειας, αξίζει να εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή η διαδικασία στεγνώματος.

Πώς να μειώσετε τα κόστη της ενέργειας. «Με μια σωστά μελετημένη διαδικασία και την ελεγχόμενη χρήση συσκευών υπέρυθρων ακτίνων, το βαφείο μπορεί να μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας», λέει ο Wolfgang Feyrer, Ειδικός της Spies Hecker. Με τη χρήση υπέρυθρων ακτίνων, η κατανάλωση

ενέργειας είναι σχεδόν 70% χαμηλότερη σε σύγκριση με το θερμαγωγικό στέγνωμα μεμονομένων τμημάτων του αμαξώματος. «Για μια ώρα λειτουργίας της συσκευής υπέρυθρων ακτίνων, υπολογίζουμε 1,50 € περίπου για την ενέργεια. Το κόστος του μηχανικού εξαερισμού, πρέπει να προστεθεί σε αυτό». Είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα κόστους για το βαφείο.

Υλικό

Λεπτά

Στόκος 2-3 Aστάρι 3-7 Υπόστρωμα 5-8 Υδατοδιάλυτο διπλής 2-4 Χρώμα Μονής 6-10 Βερνίκι 5-10 Αστάρι σε πλαστικό 7-10 Χρώμα μόνης σε πλαστικό 15-18 Βερνίκι σε πλαστικό 15-18 Τα παραπάνω είδη αναφέρονται στο IRT Hyperion PCAuto series. Πηγή IRT


4

colorexpert

Προϊόντα

Οι χαμηλοί τόνοι στα χρώματα κυριαρχούν. Ασημί, μαύρο, λευκό και γκρι – οι αγοραστές αυτοκινήτων σ’ όλο τον κόσμο προτιμούν τα απλά χρώματα για τη βαφή των οχημάτων τους. κτητών αυτοκινήτων σ’ όλο τον κόσμο, με το μπλε και το κόκκινο να διεκδικούν την πέμπτη και έκτη θέση παγκοσμίως.

Περισσότερες αποχρώσεις, μεγαλύτερη ποικιλία.

Παγκόσμιες Αποχρώσεις Αυτοκινήτου: Aσημί 25 % Μαύρο 23 % Λευκό 16 % Γκρι 13 % Μπλε 9 % Κόκκινο 8 % Καφέ/Μπεζ 4 % Πράσινο 1 % Κίτρινο/Χρυσό 1 % Λοιπά 1 %

Το ασημί, το γκρι, το λευκό και το μαύρο είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο – αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Εκθεσης των Δημοφιλών Αποχρώσεων 2009 της εταιρείας DuPont. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αν οι χρωματικές προτιμήσεις συγκλίνουν σε παγκόσμια κλίμακα, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές σε διάφορες περιοχές. Ενώ το λευκό είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στη Βόρεια Αμερική, το χαρακτηριστικό αυτό χρώμα του iPod κατατάσσεται μόλις πέμπτο στην Ευρώπη. Εδώ κυριαρχεί το μαύρο, ενώ ακολουθούν το ασημί και το γκρι. Η πολύχρωμη βαφή είναι επίσης δημοφιλής μεταξύ των ιδιο-

Mατ κομψότητα. Μια απαλή λάμψη και μια αριστοκρατική εμφάνιση – υπάρχει μια τάση προς το ματ φινίρισμα. Συγκρατημένη κομψότητα παρά γυαλιστερή υπερβολή – ένα αυτοκίνητο που αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Ένα τωρινό παράδειγμα σειράς ματ φινιρίσματος είναι το ειδικό μοντέλο CLS Grand Edition της Mercedes Benz. Αυτό που κάνει το χρώμα «designo magno platin» διαφορετικό είναι το κομψό ματ φινίρισμά του. «Οι ειδικές σειρές με εξίσου ιδιαίτερη βαφή και νέα εφφέ συχνά απαιτούν μία ειδική διαδικασία επαναβαφής», υποστηρίζει ο Frank Barduna, Διευθυντής της Τεχνικής Υποστήριξης της Spies Hecker. Για την Mercedes, τα νέο πρόσθετο Permasolid® Μat Component MA 110, αναμιγνύεται με το βερνίκι Permasolid® HS 8030 με αναλογία 75/25 ή 70/30 τοις εκατό. «Με αυτόν τον τρόπο ο βαφέας επιτυγχάνει ένα ομοιόμορφο ματ αποτέλεσμα. O βαθμός της γυαλάδας μπορεί να προσαρμοστεί με την αρχική βαφή αποτελεσματικά μεταβάλλοντας την αναλογία ανάμειξης αντίστοιχα». Οι πληροφορίες για το σύστημα βαφής με λεπτομερείς οδηγίες χρήσης για μερική ή πλήρη βαφή βοηθάει τον βαφέα να επιτύχει το βέλτιστο ματ αποτέλεσμα.

Βλέποντας μπροστά, το μαύρο, το λευκό και το ασημί θέτονται ως μόνιμοι στόχοι στην ατζέντα του 2010. «Χάρη στην χρήση νέων χρωστικών, δίνονται νέα εφφέ στα παραδοσιακά εργοστασιακά χρώματα ΟΕΜ και μια ποικιλία από ενδιάμεσες αποχρώσεις», εξηγεί η Elke Dirks, Σχεδιάστρια Αποχρώσεων Ευρώπης της DuPont Performance Coatings. Μια τάση στην οποία η Spies Hecker ανταποκρίνεται ήδη στον τομέα επαναβαφής οχημάτων. «Η Spies Hecker προσφέρει νέα ειδικά χρώματα ανάμιξης για να εξασφαλίσει ότι τα τελευταία εργοστασιακά χρώματα ΟΕΜ μπορούν να επιδιορθωθούν. Για να καταστεί αυτό δυνατό, χρησιμοποιούνται οι τελευταίες χρωστικές εφφέ όπως η ColorStream ή η Xirallic», τονίζει ο Frank Barduna της Spies Hecker. «Αυτά είναι απαραίτητα για την τέλεια αναπαραγωγή των εφφέ χρωμάτων από τη μαζική παραγωγή.»


5

Marketing

Προσεγγίζοντας τον πελάτη! Oύτε δύο πελάτες δεν μοιάζουν – πώς να προσεγγίσετε συγκεκριμένες ομάδες στόχους.

Η προσέλκυση νέων πελατών απαιτεί εξειδικευμένες στρατηγικές. Αν θέλετε να προσελκύσετε ιδιώτες, εταιρείες leasing, στόλους οχημάτων, ασφαλιστικές εταιρείες ή αντιπροσωπείες, θα πρέπει να μιλάτε την γλώσσα τους.

Πρώτα αναλύστε ... Διερεύνηστε τις δυνατότητες του βαφείου σας και τις επιλογές σας. Τι υπηρεσίες προσφέρετε; Τι κάνετε καλύτερα και πως το προσαρμόζετε στην πελατειακή σας βάση; Βασικά, αυτό είναι μια ερώτηση του να βρείτε ποιες είναι οι δυνατότητές σας.

... και έπειτα είστε έτοιμοι! Ώστε γνωρίζετε τις ομάδες-στόχους τις οποίες θέλετε να προσελκύσετε; Ωραία. Τώρα αναπτύξτε κατάλληλες ενέργειες διαφήμισης και επιχειρηματολογία. Όποια και αν είναι η μορφή τους – αγγελίες, διαφημιστικά φυλλάδια ή ταχυδρομικές αποστολές – οι επιχειρήσεις επαναβαφής θα πρέπει πάντα να δίνουν έμφαση στις υπηρεσίες που είναι σημαντικές για μεμονωμένες ομάδες πελατών. Για παράδειγμα, η προετοιμασία του οχήματος μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πελάτες μιας εταιρείας που θέλει να μειώσει το κόστος όταν τα μισθωμένα οχήματα επιστρέφονται.

Marketing για πελάτες επαγγελματίες. Για τις εταιρείες, τους στόλους οχημάτων και τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, είναι η επαγγελματική εικόνα του βαφείου που μετράει. Η αποστολή ενός φυλλαδίου με μία ελκυστική εικόνα ή μια γενική αναφορά στις υπηρεσίες θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Συγκεντρώστε πληροφορίες από πριν για τους πιθανούς πελάτες και μην ξεχάσετε να ανταποκριθείτε στο μέγεθος του στόλου τους, την απόσταση από το βαφείο σας και συμπεριλάβετε μια ειδική προσφορά στην επιστολή σας, ή στην προσωπική σας επικοινωνία.

Αντιπροσωπείες, στόλοι οχημάτων κλπ. Εσείς, σαν επαγγελματίες πάροχοι υπηρεσιών πρέπει να δώσετε μεγάλη έμφαση στην καλή εξυπηρέτηση, στην υψηλή ευελιξία, στην άψογη ποιότητα και τις εγγυήσεις. Η κεντρική απαίτηση στην οποία το βαφείο σας πρέπει να ανταποκρίνεται είναι οι επιδιορθώσεις χαμηλού.

Κερδίζοντας τους ασφαλιστές. Απαιτείται τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα. Η γρήγορη, επαγγελματική διαχείριση των ζημιών, η ακριβής κοστολόγηση και η ηλεκτρονική διαχείριση των απαιτήσεων πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του μηνύματός σας.

Πελάτες ιδιώτες. Για τους ιδιώτες πελάτες, είναι επίσης σημαντική η ενεργή και στοχευμένη προσέλκυση πελατών. Οι ηλικίες άνω των 50 ετών για παράδειγμα, εκτιμούν το υψηλό επιπέδο εξυπηρέτησης, την διαφάνεια, την αξιοπιστία και την σταθερή επαφή. Οι οικογένειες εκτιμούν τους φιλικούς για τα παιδιά χώρους αναμονής και τις υπηρεσίες περισυλλογής και παράδοσης. Η πιστότητα στις εκτιμήσεις και οι ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της επιχείρησης βοηθούν στη θεμελίωση της εμπιστοσύνης του ιδιώτη πελάτη με το βαφείο σας.


6

colorexpert

Πρακτική

Aριστοκρατικά και δυνατά. Καθαρόαιμα, δυνατά και εξατομικευμένα – τα σπορ αυτοκίνητα Wiesmann είναι χειροποίητα και έχουν αριστοκρατική εμφάνιση. Καθαρές γραμμές, εντυπωσιακές αναλογίες και έντονες λεπτομέρειες – τα σπορ αυτοκίνητα είναι δημοφιλή. Και έχουν ένα πράγμα κοινό. Είναι ειδικά σχεδιασμένα, μοναδικά στο είδος τους και προέρχονται από μικρούς αλλά καταξιωμένους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Όπως ο Wiesmann. Όποτε εμφανίζονται τα σπορ αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της βιομηχανίας Wiesmann, αιχμαλωτίζουν το βλέμμα. Κάθε όχημα είναι χειροποίητο και μοναδικό. 350 ώρες εργασίας, μέχρι και οχτώ εβδομάδες για την κατασκευή και το όνειρο ενός προσωπικού σπορ αυτοκινήτου γίνεται πραγματικότητα.

Μοναδικό σύστημα βαφής. Στα αμαξώματα των σπορ αυτοκινήτων παρέχεται ένα εξατομικευμένο φινίρισμα στο γερμανικό βαφείο του Ralf Buran, μακροχρόνιο συνεργάτη της Spies Hecker. Η επιχείρησή του έχει δώσει λάμψη σε πάνω από 300 σπορ αυτοκίνητα από το 2003. Για το σύνολο του συστήματος βαφής, χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα εξελιγμένα προϊόντα της Spies Hecker. Ο «κατασκευαστής» προμηθεύει το εργαστήριο βαφής με τα μέρη του οχήματος που είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο από γυαλί. Eκεί τα μέρη βάφονται για εννέα με δέκα ώρες, τρίβονται και μετά, εφαρμόζεται ο στόκος. Η ομάδα του Ralf Buran τρίβει ξανά και ξανά με το περιστροφικό τριβείο, εφαρμόζοντας στόκο και αστάρι μέχρι οι καμπύλες να είναι τέλειες.

Προσωπική επιλογή των αποχρώσεων. Είτε πρόκειται για χρωματισμούς κατ’ αποκλειστικότητα, διακριτικές αποχρώσεις ή έντονα χρώματα, είναι ο πελάτης της Wiesmann που αποφασίζει για το χρώμα του αυτοκινήτου του. «Γι’ αυτόν τον λόγο εφαρμόζουμε δείγματα βαφής σε ένα πάνελ το οποίο ο αγοραστής εξετάζει, διαλέγει και εγκρίνει», εξηγεί ο ιδιοκτήτης της επιχειρήσης

Ralf Buran. Για να είναι η απόχρωση του αυτοκινήτου πάντα σε συμφωνία με τις τρέχουσες τάσεις, συντονίζουμε τα νέα χρώματα με τον Martin και Friedhelm Wiesmann προσωπικά». Η υποστηρίξη παρέχεται από την Spies Hecker. Οι τεχνικοί και οι υπάλληλοι του Color Service βρίσκονται σε ετοιμότητα όταν πρόκειται να εφαρμοστούν στην πράξη εξεζητημένες επιθυμίες πελατών.

Βάφοντας με πάθος. Στην συνέχεια ο βαφέας David Ruppert και η ομάδα του πιάνουν δουλειά. Κομμάτι κομμάτι, κάθε προ-επεξεργασμένο μέρος βάφεται με Spies Hecker Υδατοδιάλυτο Χρώμα Διπλής Σειράς 280/285. Είτε πρόκειται για βαφή διπλής ή τριπλής επίστρωσης και όσο εξατομικευμένο και αν είναι το αυτοκίνητο και η επιλογή της απόχρωσης, η ιδιαίτερη βαφή εφαρμόζεται με πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια. Μετά την πρώτη επίστρωση, η ομάδα εφαρμόζει το βερνίκι με αυτοσυγκέντρωση και φροντίδα ώστε να δοθεί σε κάθε μέρος του οχήματος ένα γυαλιστερό φινίρισμα. Συνολικά, οι 20 υπάλληλοι στο βαφείο του Buran εργάζονται πάνω από 120 ώρες για την βαφή – χωρίς τον χρόνο στεγνώματος. Τέλος, τα μέρη του αμαξώματος επιστρέφονται στην αυτοκινητοβιομηχανία Wiesmann, έτοιμα για να συναρμολογηθούν και να αποτελέσουν ένα αστραφτερό καινούργιο όχημα.


7

Tο σύστημα βαφής Spies Hecker για την Wiesmann. • Στόκος Raderal® Glass Fibre Putty 2507 • Πολυεστερικός Στόκος Πιστολιού Raderal® Surfacer 3508 νέο • Σουρφασέρ Permasolid® HS Premium 5310 • Υδατοδιάλυτο Χρώμα Διπλής Permahyd® Σειράς 280/285 • Βερνίκι Permasolid® HS 8035

Φωτογραφία: Wiesmann


8

colorexpert

Ολοκληρωμένη λύση

Permafleet®, ένα αξεπέραστο σύστημα βαφής. Όποιος χρησιμοποιεί το σύστημα προϊόντων Permafleet® της Spies Hecker μπορεί να είναι βέβαιος για μια οικονομική λύση, όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις. • Ένα σύστημα προϊόντος από το αστάρι μέχρι το βερνίκι, ισορροπημένο σύνολο, αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση. • Δυνατότητα προσαρμογής στις ποικίλες απαιτήσεις της επαναβαφής των επαγγελματικών οχημάτων, υψηλή μηχανική και χημική αντοχή, μη ολισθηρό, ελαστικό, και κατάλληλο για διαφορετικά υποστρώματα. • Τρεις κατηγορίες διαθέσιμες: το High Class για εξαιρετικής ποιότητας βαφή 3 και 4 σταδίων με τη χρήση του σουρφασέρ Permafleet® HS Βus Surfacer 5530 – το Top System για οικονομικές βαφές 3 και 4 σταδίων για εμπορικά οχήματα εφαρμoσμένο υγρό-σε-υγρό – και το Economy για αποτελεσματικά φινιρίσματα COB. • Διάφορες βαθμίδες λείων και σαγρέ επιφανειών είναι επίσης δυνατές. • Γρηγορότερο στέγνωμα μεμονωμένων επιστρώσεων κατά τη διάρκεια της βαφής πολλαπλών σταδίων. • Πλήρεις υπηρεσίες: Εξειδικευμένες συμβουλές, συστάσεις για το σύστημα βαφής και εκπαίδευση.

Πάντα μια λύση. Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τα βαρέα φορτηγά οχήματα. Η Brixner επιλέγει Permafleet®. Τα επαγγελματικά οχήματα, στην οικογενειακή επιχείρηση Brixner στην Γερμανία, είναι βαμμένα με το σύστημα βαφής Permafleet® της Spies Hecker. Η εταιρεία ειδικεύεται στην επισκευή και την βαφή των επιφανειών βαρέων φορτηγών οχημάτων, όπως είναι τα φορτηγά μεταφοράς αλόγων, τα ρυμουλκά, τα οχήματα σιλό, τα οχήματα ειδικών αποστολών και τα υπηρεσιακά οχήματα του δημοσίου από το 1963. «Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για απλό

και γρήγορο χειρισμό. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την ευελιξία του», αναφέρει ο επιχειρηματίας. Η αποδοτικότητα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. «Έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε αποτελεσματικά τα κόστη της εργασίας και των υλικών, αφού μπορούμε να εφαρμόσουμε την βαφή με διάφορες ποιότητες». Η Brixner χρησιμοποιεί τα ειδικά στοιχεία του συστήματος βαφής Permafleet® για τις διάφορες απαιτήσεις και τις προδιαγραφές της βαφής.

Για την βαφή των επαγγελματικών οχημάτων, οι ειδικοί βασίζονται επίσης στην υποστήριξη από την Spies Hecker: «Οι εξειδικευμένες συμβουλές, το ευέλικτο σύστημα προϊόντων και oι βοηθητικές γραπτές οδηγίες διασφαλίζουν ένα υψηλό επιπέδο ασφάλειας και ποιότητας στην διαδικασία». Παρ’ όλο που τα βαρέα φορτηγά οχήματα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στον δρόμο πολύ γρήγορα.

Κατασκευαστής: Assmann GmbH, Βαφή: Karosserie + Lack Brixner GmbH, Γερμανία.

Υπηρεσίες για επαγγελματικά οχήματα. • • • •

Επισκευές Αμμοβολή Κλούβες και ψυγεία Ευθυγράμμιση σασσί για μεγάλα οχήματα • Βαφή (βαφή για επαγγελματικά οχήματα μέχρι 16 μέτρα)


9

Εντυπωσιακά ευέλικτο. Η βαφείο Cranen Fleetservice BV στο Heeswijk-Dinther (Ολλανδία) επισκευάζει φορτηγά, λεωφορεία, σασί και επαγγελματικά οχήματα από το 1967. Για αυτές τις εργασίες, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Bob Cranen έχει επιλέξει συνειδητά το σύστημα βαφής για επαγγελματικά οχήματα Permafleet®. « Η βαφή μεγάλων επιφανειών απαιτεί ένα εξαιρετικά ευέλικτο σύστημα προϊόντος. Η ευρεία γκάμα του συστήματος βαφής απλά προσφέρει πολλές επιλογές. Με την ακρίβεια στην ανάμιξη των υλικών, μπορούμε να προσαρμοστούμε γρήγορα και με ακρίβεια στις διαφορετικές απαιτήσεις επίστρωσης και να οδηγήσουμε διαφορετικές ποιότητες επιφάνειας στην τελειότητα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!»

Τέλεια εξοπλισμένο. Τα σωστά εργαλεία αποχρώσεων και άλλα βοηθήματα σας εξοπλίζουν πλήρως για την βαφή των επαγγελματικών οχημάτων. ColorDialog spectro. Το φωτοσπεκτόμετρο Spies Hecker για την ψηφιακή ταυτοποίηση αποχρώσεων καθώς και των εργοστασιακών βαφών ΟΕΜ για επαγγελματικά οχήματα – χρησιμοποιείται ιδανικά μαζί με το λογισμικό εύρεσης αποχρώσεων CRplus.

Χρωματολόγιο Permafleet®.

Αφίσα Σύστημα Permafleet®.

3.000 αποχρώσεις σε 28 υπερμεγέθη πάνελ με τις πιο συχνά συναντώμενες αποχρώσεις για φορτηγά, με τους κωδικούς της απόχρωσης στο πίσω μέρος για την ταχεία εύρεση της συνταγής.

Χρώμα μoνής επίστρωσης, υπόστρωμα και αναλογίες ανάμιξης – όλα τα πεδία εφαρμογής με μιά ματιά σε μιά αφίσα. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερη σιγουριά όταν επεξεργάζεστε και εφαρμόζετε τα υλικά Permafleet®.

CRplus. Η σωστή συνταγή προκύπτει από το λογισμικό εύρεσης αποχρώσεων CRplus της Spies Hecker, με αναλυτικά στοιχεία σε πάνω από 3.000 αποχρώσεις για τις βαφές επαγγελματικών οχημάτων. Οι επιπλέον λειτουργίες περιλαμβάνουν την διαχείριση υλικών, μια σφαιρική εικόνα των αποθεμάτων και των παραγγελιών, καθώς και την διαχείριση του χρήστη.

Color Mix Master. Κάνοντας την εύρεση της απόχρωσης ευκολότερη - με αυτή τη γενική επισκόπηση, οι βαφείς μπορούν να διαλέξουν γρήγορα την σωστή ανάμιξη χρωμάτων όταν βάφουν επαγγελματικά οχήματα.

Δίσκος Αναλογιών Ανάμιξης Permafleet®. Μία μόνο περιστροφή και έχετε την ακριβή αναλογία ανάμιξης του σκληρυντή και του διαλυτικού. Δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο.


Σπεκτροφωτόμετρο ColorDialog: Από την μέτ 10 Χρυσοί Κανόνες. 1. Καλιμπράρετε τη συσκευή. Ο χρήστης πρέπει να καλιμπράρει το φωτοσπεκτρόμετρο ColorDialog χρησιμοποιώντας το μαύρο κουτί και το λευκό πλακάκι.

2. Η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή. Καθαρίστε την επιφάνεια με καθαριστικό Permaloid® Silicone Remover 7010 και γυαλίστε την περιοχή που πρόκειται να μετρηθεί.

Προετοιμασίες.

Διαδικασία βήμα-βήμα.

Αυτοκίνητο προς επισκευή.

Μεταφέρατε τη μέτρηση στον υπολογιστή.

Δημιουργήστε μια λίστα συνταγών με την αναγραφή του κατασκευαστή, του κωδικού του αυτοκινήτου και του τύπου χρώματος.

Διπλός έλεγχος με το πάνελ-δείγμα.

• Κολλήστε ένα μικρό πάνελ επάνω σ΄ένα μεγάλο χαρτί. Επικεντρωθείτε στην απόχρωση της επισκευαζόμενης περιοχής.

• Χρησιμοποιήστε ελεύθερα την επιφάνεια του χαρτιού κατά τη διάρκεια της βαφής.

• Ψεκάστε το χρώμα με την ίδια διαδικασία όπως στο αυτοκίνητο.

• Το πάνελ-δείγμα πρέπει να Ετοιμάστε ένα πάνελ-δείγμα χρησιμοποιώντας την κατάλληλη συνταγή.

© Spies Hecker GmbH, 08/2010

βρίσκεται σε όρθια θέση κατά τη διάρκεια της βαφής.


6. Συνθήκες φωτός κατά την μέτρηση της απόχρωσης. Το φως δεν επηρεάζει την μέτρηση της απόχρωσης.

3. Επίπεδη επιφάνεια. Η επιφάνεια που θα μετρηθεί πρέπει να είναι επίπεδη.

ΣΩΣΤΟ

ΛΑΘΟΣ

7. Αναζήτηση της απόχρωσης. Με την αναγραφή του κατασκευαστή, του κωδικού του αυτοκινήτου και τον τύπο του χρώματος, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα συνταγών. 8. Πάνελ-δείγμα για τη ταυτοποίηση της απόχρωσης. Ενα πάνελ-δείγμα πρέπει πάντα να ψεκάζεται. 4. Συνθήκες θερμοκρασίας για το καλιμπράρισμα και την μέτρηση. Η θερμοκρασία και η υγρασία πρέπει να είναι ίδιες κατά το καλιμπράρισμα της συσκευής και κατά την χρήση. 5. Μέτρηση της απόχρωσης. Για κάθε αναγνώριση απόχρωσης απαιτούνται τρείς μετρήσεις.

Στη λίστα των επιλογών, η συνταγή με την πλησιέστερη απόχρωση αναγράφεται πρώτη.

Συγκρίνατε το πάνελ-δείγμα με την απόχρωση του αυτοκινήτου.

9. Φροντίδα και προστασία της συσκευής. Οταν δεν χρησιμοποιείται, η κεφαλή μέτρησης πρέπει πάντα να προστατεύεται με το καπάκι. 10. Χρήση της συσκευής. Πιέστε το κουμπί για να τεθεί σε λειτουργία η συσκευή. Οταν δεν χρησιμοποιείται, η συσκευή τίθεται εκτός λειτουργίας αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Συγκεντρώσατε τις πληροφορίες της συνταγής ανάμιξης.

Χρησιμοποιήστε τη ζυγαριά για την ανάμιξη της συνταγής.

Ψεκάστε το χρώμα.

Ικανοποιημένος πελάτης.

Spies Hecker – απλά πιο κοντά.

ems-p.com

ρηση της απόχρωσης στη συνταγή ανάμιξης.


12

colorexpert

Μάνατζμεντ

Αντιμετωπίζοντας τους οφειλέτες. Πώς μπορούν τα φανοβαφεία να έχουν την απαραίτητητη ρευστότητα ακόμα και σε καιρούς κρίσης. Οι χρεωστούμενοι λογαριασμοί αυξάνονται συνεχώς, και οι πελάτες αργούν περισσότερο να πληρώσουν. Ξαφνικά, η επιχείρηση έχει προβλήματα ρευστότητας. Πριν το φανοβαφείο σας αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, απαιτούνται ικανότητες διαχείρισης της επιχειρήσης. Με την συστηματική διαχείριση των υπολοίπων λογαριασμών και έναν προϋπολογισμό της ταμειακής ροής.

Άμεση πληρωμή από τους πελάτες ιδιώτες. Το κλειδί είναι να κρατηθεί σύντομη η περίοδος πληρωμής. Ειδικά για τους πελάτες ιδιώτες, η πληρωμή θα πρέπει να ζητείται επί τόπου. Όσον αφορά τα μικρά ποσά, είτε με μετρητά είτε με πιστωτική κάρτα, η άμεση πληρωμή είναι απαραίτητη. Αν μετά από διεξοδική επισκευή ο πελάτης επιμένει στη μεταφορά της πληρωμής γι’ αργότερα, μπορεί να συμφωνηθεί μία προκατα-

Διατηρώντας ρευστότητα. • • • • • •

Επί τόπου πληρωμή των μικρών ποσών. Συμφωνία για αυτόματη χρεωστική μεταφορά αντί για κατάθεση. Τακτικός έλεγχος των εισπρακτέων λογαριασμών και των υποχρεώσεων. Προσοχή στο μηνιαίο ανώτατο όριο των εισπρακτέων λογαριασμών. Εφαρμογή ενός συστήματος υπενθύμισης για τους οφειλέτες. Επίτευξη συμφωνίας με υπερήμερους πελάτες για τα σχέδια αποπληρωμής του χρέους ή μέρους αυτού.

βολή ή πληρωμή με δόσεις. Σαν γενικός κανόνας, θα πρέπει να προτιμάται η αυτόματη χρέωση του λογαριασμού με έμβασμα. Μ’ αυτόν τον τρόπο έχετε καλύτερο έλεγχο στις εγγραφές του λογαριασμού σας. Στην περίπτωση νέων πελατών, ο έλεγχος της πιστοληπτικής τους ικανότητας από την τράπεζα μειώνει τον κίνδυνο αθέτησης της πληρωμής. Εκπτώσεις και επιπλέον προνόμια στην περίπτωση της πληρωμής με μετρητά δημιουργούν περαιτέρω κίνητρα για άμεση πληρωμή από τους πελάτες ιδιώτες.

Με προσεκτικό μάτι. Αν συνεργάζεστε με αντιπροσωπείες, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, η αποπληρωμή μπορεί να επιταχυνθεί με την διαχείριση των εισπρακτέων λογαριασμών. Ένας συνεχής έλεγχος των εκκρεμών οφειλών και υποχρεώσεων βοηθάει στην παρακολούθηση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης. Το επίπεδο των εισπρακτέων λογαριασμών γίνεται κρίσιμο όταν υπερβαίνει τον μέσο όρο των μηνιαίων επί πιστώσει πωλήσεων του προηγούμενου έτους – ένα προειδοποιητικό σημάδι επαπειλούμενης πτώχευσης. Ένας γενικός κανόνας για τον υπολογισμό είναι να προστεθούν οι εισπρακτέοι λογαριασμοί από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο και να διαιρέθουν δια δώδεκα. Απ’ αυτό προκύπτει ο μέσος όρος των μηνιαίων εισπρακτέων λογαριασμών της επιχείρησης. Για τον μέσο όρο των μηνιαίων πωλήσεων επί πιστώσει, διαιρέστε τις συνολικές ετήσιες πωλήσεις των επί πιστώσει πελατών διά δώδεκα. Συγκρίνετε τώρα τα δύο ποσά. Ο μέσος όρος των μηνιαίων εισπρακτέων λογαριασμών δεν πρέπει να υπερβαίνει τον μέσο όρο των μηνιαίων επί πιστώσει πωλήσεων. Αν αυτό το μηνιαίο ανώτατο όριο των εισπρακτέων λογαριασμών ξεπεραστεί, πρέπει να ληφθούν μέτρα. Επιστολές υπενθύμισης, συναντήσεις με υπερήμερους πελάτες για συμφωνία σχετικά με την εξόφληση του χρέους ή μέρος του καθώς και εκπτώσεις στα τιμολόγια που πληρώνονται μετρητοίς, συμβάλουν στην ενίσχυση της ρευστότητας. Προφανώς, για να παραμείνετε φερέγγυοι πρέπει να είστε έτοιμοι να πιέζετε επίμονα τους οφειλέτες.


13

Προϊόντα

Απόλυτη εμπιστοσύνη. Προϊόντα που δίνουν λύσεις, εξυπηρέτηση και εκπαίδευση – κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο βασίζονται στα συστήματα βαφής της Spies Hecker. Η επαναβαφή οχημάτων απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και προϊόντα που δίνουν λύσεις. Και δεν είναι μόνο τα βαφεία, τα κέντρα service και τα δίκτυα αντιπροσωπειών που βασίζονται στην Spies Hecker, αλλά και η αυτοκινητοβιομηχανία. H Spies Hecker βελτιώνει την αποδοτικότητα στο δίκτυο συνεργείων της General Motors Europe (GME). Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της συνεργασίας είναι μία Ευρωπαϊκή συμφωνία-πλαίσιο. Αυτή περιλαμβάνει την χρήση προηγμένων συστημάτων βαφής και την βελτιστοποίηση των μεθόδων εργασίας συν την πρακτική εκπαίδευση και τις συστάσεις μέσα στα εργαστήρια από ειδικούς της Spies Hecker. Η κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων Ford έχει επίσης επεκτείνει την επιτυχημένη μακρόχρονη συνεργασία της με την Spies Hecker. Μαζί με τα οικονομικώς αποδοτικά συστήματα προϊόντων από την κατασκευάστρια εταιρεία χρωμάτων με έδρα την Κολωνία, η Ford Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, επιλέγει επίσης την πρακτική και άκρως επαγγελματική εκπαίδευση της Spies Hecker. Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι τα κέντρα αμαξώματος και βαφής σε περισσότερες από 30 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής, της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής θα χρησιμοποιούν πλέον τα συστήματα προϊόντων Spies Hecker για την επισκευή των οχημάτων της Ford.

Επιπλέον ευελιξία. Νέα συνδετικά υλικά (binders) για βιομηχανικές βαφές: Πώς μπορείτε να βάψετε ευέλικτα διαφορετικές επιφάνειες με το σύστημα προϊόντων Permaflex. Με το βιομηχανικό σύστημα βαφής Permaflex, η διαφορετική υφή του χρώματος και ο βαθμός της γυαλάδας μπορεί να υλοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά υποστρώματα. Αν η επίστρωση αυτή πρέπει να είναι ιδιαίτερα ελαστική ή ανθεκτική, «με το σύστημα Permaflex, το βαφείο μπορεί να ικανοποιήσει κάθε αίτημα του πελάτη», εξηγεί ο Arno Steyns, Ειδικός της Spies Hecker. Τρία νέα binders παρέχουν επιπλέον ευελιξία στο σύστημα.

Μέταλλο Σιδήρου.

Ακρυλικό Plus.

Το Permaflex Iron Mica Binder 510 αποδίδει εξαιρετικά μακροχρόνια προστασία από τη διάβρωση και έχει αντιχαρακτικές ιδιότητες. «Δημιουργεί επίσης ένα τραχύ ματ τελείωμα και μια σκληρή επιφάνεια», εξηγεί ο Arno Steyns. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για την ζωγραφική των αντικειμένων, στοιχεία τοποθέτησης καταστημάτων, κιγκλιδώματα και παγκάκια.

Το Permaflex Ακρυλικό Plus Binder 575 είναι εξαιρετικά ελαφρύ και γρήγορο. Arno Steyns: «Αυτό το binder προορίζεται κυρίως για τη βαφή των στοιχείων που εκτίθενται σε έντονη υπεριώδη ακτινοβολία, π.χ. κουφώματα και πλαστικά καλύμματα».

Προστατευτική βαφή από πετραδάκια. Η βαφή προστασίας Permaflex Stone Paint 515 είναι πολύ ελαστική και ανθεκτική σε μηχανικές καταπονήσεις και δίνει στις επιφάνειες πρόσθετη προστασία από τα πετραδάκια. Ειδικότητα της είναι η επίστρωση των μεγάλων επιφανειών, όπως π.χ. μεγάλες συσκευές και αμαξώματα.


14

colorexpert

Βελτιστοποίηση διαδικασίας

IDENTICA Hans Hoffmann, Γερμανία.

Πολλά καθήκοντα, ένας χώρος εργασίας. Όλα σε ένα. Οι πολυλειτουργικοί χώροι εργασίας βοηθούν στην απλούστευση των διαδικασιών της βαφής και εξοικονομούν ενέργεια. Κάθε βαφέας γνωρίζει ότι ο φούρνος βαφής είναι το σημείο καθυστερήσεων μέσα στο βαφείο κατά την διάρκεια των καθημερινών εργασιών. Εδώ είναι που μπορεί να δημιουργηθεί σειρά αναμονής εργασιών και που τα πράγματα δυσκολεύουν όταν βαφές ανταλλακτικών, μικροεπισκευές και πλήρεις επαναβαφές περιμένουν στην ουρά. Έτσι, ίσως αξίζει μια πιο προσεκτική ματιά στις διαδικασίες εργασίας μέσα στο βαφείο. Πρέπει όντως κάθε κομμάτι να μπεί στον φούρνο βαφής; «Αν μπορείτε να οργανώσετε τις εργασίες σας σε κατηγορίες, μπορείτε να μοιράσετε τις επισκευές αποτελεσματικά μέσα στο βαφείο», λέει με σιγουριά ο Wolfgang Feyrer. Αυτό που εννοεί ο ειδικός της Spies Hecker είναι η καλύτερη οργάνωση των διαδικασιών στο βαφείο. Οι μικροεπισκευές και οι μερικές επαναβαφές μπορούν να διεκπεραιωθούν σε έναν πολυλειτουργικό χώρο εργασίας. «Τότε ο φούρνος βαφής είναι διαθέσιμος μόνο για βαφές μεγάλων επιφανειών και για πλήρεις επαναβαφές». Μ΄ αυτό τον τρόπο η επιχείρηση μπορεί να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας πιο αποτελεσματικά.

Ο σωστός εξοπλισμός . Αλλά τι σημαίνει «πολυλειτουργικός χώρος;» Η αρχή είναι απλή: Στον χώρο εργασίας πραγματοποιείται όχι μόνο η προκαταρκτική εργασία, όπως η εφαρμογή του στόκου και του σουρφασέρ, αλλά και οι βαφές μονής και διπλής επιστρωσης. Το στέγνωμα και η σκλήρυνση όπως και ο καθαρισμός μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν στον ένα και ίδιο χώρο. «Ο δυνατός εξαερισμός, ένας ανελκυστήρας οχημάτων και η σύγχρονη τεχνολογία υπερύθρων ακτίνων αποτελούν στοιχειώδη τμήματα του εξοπλισμού ενός κλειστού χώρου εργασίας», εξηγεί ο Wolfgang Feyrer. «Έτσι, οι μικροεπισκευές και η μερική επαναβαφή καθέτων επιφανειών όπως είναι οι πόρτες και τα φτερά μπορούν να διεκπεραιωθούν αποτελεσματικά». Το βαφείο κρατάει διαθέσιμο τον φούρνο βαφής για τις εργασίες σε μεγάλες επιφάνειες.

Απλά δουλεύοντας γρηγορότερα. «Αυτός ο τρόπος οργάνωσης της επισκευής μειώνει την όλη διαδικασία κατά 25%», εκτιμάει η Spies Hecker.

Το στέγνωμα είναι αυτό που συμβάλει περισσότερο. «Χάρη στην τεχνολογία των υπερύθρων ακτίνων, το χρώμα διπλής επίστρωσης και το βερνίκι στεγνώνουν και σκληραίνουν πολύ πιο γρήγορα. Ο χρόνος που δαπανάται για τις προετοιμασίες στο φούρνο βαφής και την μετακίνηση των οχημάτων πίσω και εμπρός εκμηδενίζεται επίσης». Το βαφείο επιταχύνει τις διαδικασίες και μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του, συντομεύοντας τον χρόνο που τα οχήματα μένουν εκτός δρόμου και οργανώνοντας τις εργασίες του καλύτερα.

Μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Στον πολυλειτουργικό χώρο εργασίας, η χρήση της ενέργειας είναι πιο αποτελεσματική. Επειδή το στέγνωμα με υπέρυρες ακτίνες IR μειώνει την κατανάλωση. «Όταν το στέγνωμα με υπ΄΄ερυθρες ακτίνες χρησιμοποιείται για μικροεπισκευές και μερικές επαναβαφές, το κόστος μειώνεται σαν αποτέλεσμα της συντόμευσης του χρόνου της διαδικασίας», εξηγεί ο Wolfgang Feyrer. «Σε σύγκριση με το στέγνωμα μεμονωμένων τμημάτων του αμαξώματος στον φούρνο, η κατανάλωση ενεργείας είναι ελάχιστη».


15

«Ένας επανασχεδιασμός αξίζει τον κόπο». Ο Wolfgang Feyrer αναλύει τα οφέλη του πολυλειτουργικού χώρου εργασίας στο βαφείο. Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν την προσέγγιση? Η δημιουργία ενός πολυλειτουργικού χώρου εργασίας είναι πάντα μια απόφαση που λαμβάνεται σε τοπικό επίπεδο με συγκεκριμένο στόχο την βελτιστοποίηση των διαδικασιών στην επιχείρηση. Οι βαφείς που θέλουν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους ή να εργαστούν πιο αποτελεσματικά θα πρέπει εξετάσουν αυτήν την προσέγγιση. Ωστόσο, η εφαρμογή του δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της υπάρχουσας δυναμικότητας στην περιοχή της προετοιμασίας. Μια τέτοια στρατηγική επομένως, θα μπορούσε να σχεδιαστεί σε συνδυασμό με μια επέκτασση της περιοχής εργασίας. Ένα άλλο σημαντικό σημείο για να έχουμε κατά νου είναι η συμμόρφωση με τη νομοθεσία. Μήπως αυτό σημαίνει αλλαγή των μεθόδων εργασίας? Προφανώς οι διαδικασίες είναι διαφορετικές και απαιτούν μεγαλύτερη φροντίδα. Αυτό απαιτεί έναν επανασχεδιασμό στο βαφείο. Πρώτα από όλα θα πρέπει να αποφασιστεί άν η ζημιά μπορεί να επισκευαστεί έξω από τον φούρνο βαφής ή όχι. Στον πολυλειτουργικό χώρο εργασίας, ένας μόνο βαφέας θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την διεκπεραίωση ολόκληρης της εργασίας επισκευής – από το προκαταρκτικό στάδιο μέχρι το καθάρισμα. Οι χρόνοι επεξεργασίας συντομεύουν. Σωστά, περίπου κατά το ένα τέταρτο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο στέγνωμα με υπέρυθρες ακτίνες. Η τεχνολογία δεν είναι νέα, αλλά η διαρκής βελτίωση της πραγματικά κάνει την διαφορά στον πολυλειτουργικό χώρο εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος στεγνώματος για την εφαρμογή του χρώματος διπλής επίστρωσης είναι μειωμένος κατά 60% και για το βερνίκι μέχρι και 70%. Αυτά είναι εντυπωσιακά στοιχεία. Ένας επανασχεδιασμός αξίζει τον κόπο. Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη.

Wolfgang Feyrer. Eιδικός της Spies Hecker.


16

colorexpert

Πρακτική

Αστέρι από τις στάχτες. Ενώ απαιτεί πάθος και ενθουσιασμό, η αναπαλαίωση οχημάτων μπορεί να είναι επίπονη, χρονοβόρα και εκνευριστική. Ειδικές ικανότητες είναι απολύτως απαραίτητες όταν πρόκειται να εφαρμοστεί το συστήμα βαφής.

Είτε πρόκειται για μία σπορ Jaguar E-Type V12 του 1971, είτε για ένα Opel Admiral του 1938 ή μία RollsRoyce 20/25 του 1933 – η επισκευή τέτοιων παλιών διαμαντιών απαιτεί τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις πρακτικές δεξιοτήτες των επαγγελματιών βαφέων. Η σωστή επεξεργασία του υποστρώματος και το ακριβές σύστημα βαφής είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την αποκατάσταση τέτοιων κλασικών αυτοκινήτων.

Η σωστή προετοιμασία. Για να δώσει στα βαφεία την βέλτιστη υποστήριξη για την αποτελεσματική προετοιμασία των Αdmiral, των Rolls Royces και άλλων παρόμοιων, η Spies Hecker διαθέτει ειδικές οδηγίες βαφής, που τηρούν τις τιμές VOC, για την αποκατάσταση των παλαιών οχημάτων – από την λείανση και την εφαρμογή του στόκου μέχρι την εφαρμογή του σουρφασέρ και του χρώματος, σε μια προσεγμένη και περιεκτική παρουσίαση. «Τα Τεχνικά Δελτία εξηγούν λεπτομερώς κάθε βήμα της διαδικασίας και παρέχουν ακριβείς τεχνικές οδηγίες για την σωστή χρήση των προϊόντων», εξηγεί ο Frank Barduna της Τεχνικής Υποστήριξης. «Αυτές οι πηγές δίνουν στον χρήστη μεγαλύτερη σιγουριά για ένα άψογο αποτελέσμα κατά την επισκευή του μετά την αμμοβολή αμαξώματος».

Αφαίρεση του παλιού χρώματος. Η επαναφορά του οχημάτος στην παλιά του δόξα ξεκινάει με την προκαταρκτική εργασία. Η παλιά βαφή πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί μέχρι το απλό υπόστρωμα και οι σκουριασμένες περιοχές πρέπει να καθαριστούν. Frank Barduna: «Μετά το αμάξωμα πρέπει να τριφτεί περιστροφικά με γυαλόχαρτο από P150 μέχρι P180, να αφαιρεθεί

όλη η σκόνη και να καθαριστεί η επιφάνεια με ένα κατάλληλο καθαριστικό σιλικόνης Permaloid®».

Καλή προστασία. Τώρα είναι η σειρά του σουρφασέρ και του στόκου. Μετά το αστάρωμα με Priomat® Wash Primer 4075, σε δύο χέρια και αναμονή 30 λεπτών, το σουρφασέρ Permasolid® HS Vario Surfacer 8590 εφαρμόζεται σε όλη την επιφάνεια. Μόλις στεγνώσει, οι όποιες ανωμαλίες στην επιφάνεια μπορούν να τριφτούν, χρησιμοποιώντας περιστροφικό τριβείο από P180 μέχρι P240. «Μετά από αυτό, το σύνολο του αμαξώματος καθαρίζεται με το κατάλληλο καθαριστικό σιλικόνης». Τώρα εφαρμόζεται ο στόκος. Ο ειδικός συστήνει γι’ αυτό τον στόκο Raderal® IR Premium 2035. Μετά το στέγνωμα, ο βαφέας πρέπει να τρίψει όλη την επιφάνεια με ένα περιστροφικό ή έκκεντρο παλμικό τριβείο ή τάκο τριψίματος με γυαλόχαρτο P80 ως P150, και τελικά με P120 ως P240. Χρειάζεται προσοχή κατά το τρίψιμο του στόκου, καθώς σημεία που έχουν τριφτεί πολύ πρέπει να περαστούν πάλι με αστάρι και σουρφασέρ και να ξανατριφτούν εκ νέου.

Η λάμψη γίνεται πραγματικότητα. Αφού η επιφάνεια ξανακαθαριστεί με το κατάλληλο καθαριστικό σιλικόνης, οι ανωμαλίες της επιφάνειας πρέπει να απαλειφθούν. Για το σκοπό αυτό, εφαρμόστε τον στόκο πιστολιού Raderal® Spray Polyester 3508, μετά τρίψτε στεγνά (με περιστροφικό τριβείο από P150 μέχρι P180, τις γωνίες και τις άκρες με το χέρι) και τελειώστε με προσεκτικό τελικό τρίψιμο (P240). Στη συνέχεια φυσήξτε την επιφάνεια ξανά και καθαρίστε καλά. Και πάλι, σε κάποια πολύ τριμμένα σημεία ψεκάστε αστάρι και σουρφασέρ και τρίψτε τα.

«Όταν η επιφάνεια στεγνώσει, τρίβουμε το σουρφασέρ Permasolid® HS Vario Surfacer 8590 με το περιστροφικό τριβείο χρησιμοποιώντας P400 ή P500», εξηγεί ο Frank Barduna. «Αφού φυσήξετε αρκετές φορές και καθαρίσετε καλά με καθαριστικό σιλικόνης, το χρώμα μπορεί να ψεκαστεί. Γι’ αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Υδατοδιάλυτο Χρώμα Σειράς 280/285 της Spies Hecker». Οι χρόνοι αναμονής μεταξύ και μετά τις στρώσεις θα πρέπει πάντοτε να τηρούνται. Ο επαγγελματίας της Spies Hecker: «Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, είναι απαραίτητο ο βαφέας να λαμβάνει υπ’όψη του την επιφάνεια και τις συνθήκες του περι-


17

Frank Barduna, Τεχνική Υποστήριξη.

βάλλοντος μέσα στο βαφείο». Στο τελευταίο βήμα εφαρμόζεται το βερνίκι, π.χ. το Permasolid® 2K HS Clear Coat. Για το τελικό αποτέλεσμα, καθαρίστε το αυτοκίνητο – και το πανέμορφο παλιό όχημα είναι τόσο λαμπερό σαν καινούργιο!

1933 Rolls-Royce 20 / 25, Autolakk A / S, Νορβηγία.


18

colorexpert

Σ’ όλο τον κόσμο

H Ines Braun στον Kήπο των Πεταλούδων.

Bαφή επάνω στο φτερό. O Kήπος με τις Πεταλούδες της Πριγκίπισσας του SaynWittgenstein-Sayn στο Bendorf, κοντά στο Koblenz της Γερμανίας είναι ένα περιβάλλον με υψηλή υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες, με πουλιά που πετούν, πολύχρωμες πεταλούδες και πυκνώδη βλάστηση – ένα πραγματικό τροπικό θερμοκήπιο. Η πραγματοποίηση μιάς έκθεσης εδώ είναι προφανώς μία πραγματική πρόκληση. Ωστόσο, η Ines Braun που συμμετέχει στη έκθεση «Ασπόνδυλα», έκανε ακριβώς αυτό με εφευρετικότητα και με έξοχο τρόπο. Τα «Megaptera» της, («Μεγάλα Φτερά») ταιριάζουν απόλυτα στο σκηνικό ζούγκλας του τροπικού σπιτιού – και προσφέρουν τέρψη σε όλους τους θεατές με την ιδιοσύστασή τους. Η δημιουργία των «Μεγάλων Φτερών» δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολη, καθώς τα αντικείμενα θα έπρεπε να αντέχουν σε ακραίες συνθήκες. «Θα έπρεπε να είναι παντός καιρού και αρκετά μεγάλα για να σταθούν στο περιβάλλον ζούγκλας». Είχε την αιφνίδια έμπνευση της στην Spies Hecker. Κατά την διάρκεια ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τεχνικούς βαφείς στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Κολωνίας, η Ιnes Braun παρατήρησε δύο φτερά αυτοκινήτου να στέκονται φρεσκοβαμμένα το ένα δίπλα στο άλλο έξω από τον θάλαμο βαφής. Μία μόνο ματιά και η ιδέα γεννήθηκε. Τα υλικά για το έργο της είναι φτερά αχρήστων αυτοκινήτων, βαμμένα με τα ίδια χρώματα και με τα φωτεινά προϊόντα βαφής της Spies Hecker. Κάθε «Mεγάλο Φτερό» είναι μοναδικό. Τα «Μεγάλα Φτερά» είναι πλέον μέρος των δραστηριοτήτων της Ines Braun «Insecta Urbanica». Δύο εκθέσεις προγραμματίζονται για το 2010, και τα έργα ζωγραφικής της είναι και πάλι στο προσκήνιο.


19

Φλογερές ρόδες. Στην εποχή του έχει βάψει ένα πλαστικό γαϊδουράκι σε φυσικό μέγεθος για έναν διαγωνισμό γραφείου. Σε φανταχτερά χρώματα. Και έβαψε ένα Golf σε λαμπερό χρυσαφί, συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών, των παραθύρων και των καθρεφτών του. Και τα δύο αυτά είναι αντικείμενα τα οποία ο Jürgen Grass, παλαίμαχος τεχνικός βαφέας οχημάτων και ιδιοκτήτης της εταιρείας Grass GmbH στο Einbeck της Γερμανίας, χαρακτηρίζει με ένα χαμόγελο ως «εκκεντρικές επαναβαφές». Αρκετές έχουν παρουσιαστεί, με την πάροδο των ετών, στην επιχείρηση των τεσσάρων γενεών, κάποιες από αυτές έχουν εκτεθεί ακόμα και σε μουσείο. Πάρτε για παράδειγμα τα τριάντα ποδήλατα που εκτίθενται στο μουσείο ποδήλατων. Αντικείμενα τέχνης από ένα βαφείο; Απολύτως σωστά! Καθαρίσαμε τις ρόδες και τις περάσαμε με ένα καυστικό διάλυμα. Μετά εφαρμόσαμε λευκό σουρφασέρ υγρό-σε-υγρό και τα περάσαμε με μία ειδική κίτρινη φωσφορίζουσα βαφή και δύο κιλά βερνίκι σαν στερεοποιητικό», εξηγεί ο Jürgen Grass. Το κόλπο εδώ είναι ότι οι χρωστικές ουσίες φωσφορίζουν τώρα σε φωτεινό κίτρινο με το υπεριώδες UV φως του μουσείου. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται με αυτήν την φουτουριστική “ομάδα ποδηλάτων". www.grass-einbeck.de

Πάθος για τη βαφή.

Τα Αριστουργήματα 2010 προέρχονται από τη Νότια Αφρική, τη ανία και τη Γερμανία.

Κλασικά αυτοκίνητα, ελικόπτερα, αγωνιστικά αυτοκίνητα, φορτηγά – όχι λιγότερο πολυποίκιλα από τα οχήματα στις πάρα πολλές μορφές τους είναι τα εντυπωσιακά εκθέματα βαφής στο Διεθνές Ημερολόγιο Αριστουργήματα 2010 της Spies Hecker . Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πάνω από 200 βαφεία απ’ όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν για τις πολυπόθητες δώδεκα θέσεις του ημερολογίου και έστειλαν τα καλύτερα έργα τους. εδομένων των τόσων

πολλών εξαιρετικών έργων, η επιλογή ήταν δύσκολη – αλλά έπρεπε να γίνει. Τα καλύτερα των καλύτερων από τα Αριστουργήματα 2010 προέρχονται από τη Νότια Αφρική, τη Δανία και τη Γερμανία. Παρεμπιπτόντως, μας ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ακόμα και από την Ινδονησία – όταν πρόκειται για φανοποιία και βαφή, η δημιουργικότητα και το πάθος προφανώς δεν γνωρίζουν όρια.


ems-p.com

Πολλοί βαφείς στηρίζονται σ’ εμάς – σ’ όλο τον κόσμο.

Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, κάνουμε χρήση όλης της εμπειρίας μας και ακολουθούμε τις παγκόσμιες τάσεις στην αγορά της επαναβαφής. Αναπτύσσουμε έτσι προϊόντα που δίνουν λύσεις και υπηρεσίες που σας δίνουν ώθηση προς τα εμπρός. Αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να είστε σίγουροι.

Spies Hecker – απλά πιο κοντά. YANLACK, AE • Ασπ. Πιτσιλού 7 • 13672 Αχαρνές www.spieshecker.com

colorexpert Greece 2010  

Spies Hecker Magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you