Page 5

50

Næringsliv PÅ SØRLANDET

//////////////////////////////////////////////

Foto: Ingrid Michalsen

//////////////////////////////////////////////

cruiseanløp er ventet til Kristiansands nye cruisekai i år

KORT&GODT

KALENDEREN

VEKST I BÅTSALGET Båtbransjeforbundet Norboat ser klare tendenser til at 2017 kan bli et godt år for båtindustrien. De anslår en økning på 10 til 20 prosent fra i fjor. Årene etter finanskrisen i 2008 ble tøffe for båtbransjen, som opplevde et fall i salget fra 2008 til 2015. – Det var en nedgang på 60 til 70 prosent, som begynte allerede i 2007, sier leder i Norboat, Leif Bergaas til E24. I 2015 snudde imidlertid trenden, og siden har utviklingen vært positiv for bransjen. – Sesongen har jo akkurat kommet i gang nå, men det ser lovende ut, sier Bergaas til E24.no

juni

Finn arrangementer på kalender på ­ nikr.no

Får folk i jobb Lisbeth H. Holen, leder Adecco Sørlandet

1

Hva er det beste med jobben din? – Jeg er utrolig stolt av det viktige samfunnsansvaret vi tar hver dag med å skaffe folk jobb. De aller fleste som får jobb hos oss er enten nyutdannet eller arbeidsledige og ville slitt med å få jobb uten oss som inngangsport. Det er ingenting som gleder meg mer enn når en av våre medarbeidere får fast jobb hos kunden!  

TWEET

Eva Grinde harselerer i DN-kommentator med lederes tåkeprat og bruk av grønnsaksmetaforer

De samlet inn 50 000 på én måned via crowdfunding. Nå realiserer Alexander LaPierre og kona Tona Helen ­drømmen om en egen food-truck.

2

Hva opptar deg mest for ­tiden? – Stortingsvalget engasjerer! Det har kommet forslag om at midlertidig ansettelser skal forbys, det vil kunne få store konsekvenser for næringslivet.

SATSER PÅ FOOD-TRUCK Alexander LaPierre (24) og kona Tona Helen (26) realiserer gründerdrømmen med støtte fra «crowdfunding» og UiA. I mai kom deres nye matvogn, eller food-truck, til Norge,

spesialbestilt fra Polen via kristiansandsfirmaet Business on wheels. – Vi har lenge hatt en drøm om å starte egen restaurant. Kona mi er utdannet butikkslakter, og etter å ha blitt inspirert på reise i USA og Mexico valgte vi å satse på en taco-foodtruck, sier Alexander LaPierre, som er økonomistudent ved UiA. – Det å investere i en matvogn er mindre risikabelt enn en restaurant. Og vi ser at det er en bølge i Norge nå med street-food, food-trucks og mexicansk mat, forklarer han. Gjennom UiA Nyskaping har ekteparet fått veiledning og råd om markedsføring og hvordan de går fram for å skaffe kapital. – Vi har fått masse gode råd fra UiAs Rotem Shneor, en av Europas mest anerkjente crowdfunding-eksperter, sier LaPierre. Ekteparet LaPierre satset på å få dekket inn noe av kapitalbehovet via crowdfunding-kampanje på funde.no.

8 SPENN

IRAN – Kontrakts muligheter for leverandørindustrien Sverre Lodgaard, tidligere direktør Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) og Anne K Knausgård, fra K. Ventures, setter søkelyset på den senere tids geopolitiske/sikkerhetspolitiske utvikling relatert til USAs nye president. Kan president Trumps politikk påvirke det økende internasjonale engasjementet i Iran? Kl 12.00–13.30 14.

///

«OM SJEFER OG METAFORER. IKKE ALLTID HELT HELDIG. LEDELSE ER SOM EN FERSKEN. ELLER VAR DET SITRON?»

Sommerfest Women in Business Grønn sommerfest for medlemmer av Women in Business på Grønt Senter på Odderøya. Kl 17.30–22.30 13.

– Vi håpet på 50 000 kroner, og det klarte vi på én måned, forteller LaPierre. 30 prosent av inntektene kommer via bestillinger på catering, i tillegg til en rekke andre oppdrag og bestillinger, og det har kommet inn rene donasjoner. – Det er fantastisk å se at folk bare ønsker å gi penger til prosjektet, uten å forvente noe tilbake. Det er vi utrolig glade for, sier La Pierre. Til sommeren blir food-trucken, som bærer navnet «Taco Santo», å se på flere festivaler langs Sørlandskysten, deriblant Palmesus, Skral Festival i Grimstad og Rosfjord Beach Party i Lyngdal.

3

Hva irriterer deg mest for ­tiden? – Generelt er det lite som irriterer meg, men den politiske diskusjonen om midlertidige ansatte irriterer meg. Det er få som snakker om det viktige samfunnsansvaret vi faktisk tar hver dag, og hvor viktige vi er for næringslivet.

4 5

Hvem fortjener skryt? – Våre medarbeidere er fantastiske! Jeg er så stolt over den jobben de gjør hos våre kunder hver dag.

Sommermingling Vi inviterer til sommermingling for næringsforeningens medlemmer på La Famiglia i Vestre Strandg. 22. Kl 12.00–13.30 16.

august Næringsforeningens 22. store hagefest For femte år på rad inviterer vi til hagefest utenfor Generalboligen i Østre Strandgate 56.

Hvem gir du stafett­pinnen ­videre til? – Agnes Berntsen på Fevik Strand Hotel 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

FIRE I NÆRINGSLIVET

,

HVILKEN SØRLANDS­ BEDRIFT ER DU MEST STOLT AV – OG HVORFOR?

Anette Tyler Green Cleen Norge Henning Olsen Is er den bedriften jeg er mest stolt av. De har en lang og spennende historie, en målrettet markedsføring og bygget opp en kjent merkevare i hele Norge. Henning Olsens is er den beste isen

Mike Befus Trollvegg arkitektstudio Stolt av er veldig sterkt ord. Men jeg er imponert over Tress design. De er enkle å forholde seg til, jordnære og reale. De gjør jobben med innlevelse og mye kreativitet.

Lise Berntsen 07 Media

Jesper E. Krumm Toyota Sør AS

Hennig Olsen Is. I tillegg til å være en merkevare med nydelige iskremer, tar de sin del av samfunnsansvaret. De dyrker mangfold og verdsetter sine medarbeidere uavhengig av bakgrunn.

Jeg velger Brandsdal Group med Bli Vakker i spissen. Det er imponerende hva de har fått til både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Entusiasmen later til å være på topp i alle ledd av bedriften.

Ingrid Michalsen

SPENN 9

SPENN 3/17 - Magasinet for deg i næringslivet  

Utgitt av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen

SPENN 3/17 - Magasinet for deg i næringslivet  

Utgitt av Næringsforeningen i Kristiansandsregionen

Advertisement