Page 1

JAARGANG_15

NUMMER_08

1

EDITIE_Mei


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Voorpagina Inhoud Editoriaal Sponsor: Carl Meulders Sponsors: CafĂŠ Ons Huis / Garage Luc Kapoenen Kapoenen Wouters Jonggivers Givers Givers Jins Festiveuzzel Festiveuzzel Festiveuzzel Kalender Contact Contact Sponsor: Dagbladhandel Suply Sponsor: Hopper winkel

2


EDITORIAAL

De Spellonk is een maandelijkse uitgave van 50 / 37 Pius XI/St. – Godelieve Scouts en Gidsen V.Z.W, gevestigd te 2600 Berchem (Antwerpen).

Dag trouwe lezer, Het laatste boekje van het scoutsjaar, met een allerlaatste editoriaal van mijn hand. Volgend scoutsjaar hebben jullie nieuwe groepsleiding!

Verantwoordelijke uitgever: Dieter Permentier Peter Benoitlaan 32 2550 Kontich redactie@de5037.be

Eerst en vooral wil ik via deze weg iedereen nogmaals warm maken voor de 2de editie van ons Festiveuzzel dat volgende zaterdag 15 mei doorgaat. Meer info kan u nog steeds vinden op www.festiveuzzel.be . Tickets zijn nog altijd te koop bij jullie leiding, in dagbladhandel Suply en via de site van het festival. Voor een schamele 6€ in voorverkoop kan u een ganse dag komen genieten van al het muzikale talent dat deze dag de revue passeert. Aan de kassa kosten tickets 8€.

Redactie Dieter Permentier Vormgeving Dieter Permentier Prijs: Kosteloos voor leden Abonnement: 5 euro, exl. verzending Inlichtingen: Voor alle inlichtingen i.v.m. prijzen, artikels, medewerking en publiciteit, gelieve contact op te nemen met de redactie.

Verder wil ik ook al onze takken een welverdiend en zalig kamp toewensen. In dit boekje staan ook de ouderinfoavonden voor elke tak vermeld. Hopelijk kan de leiding hierop iedereen van de ouders verwelkomen. Dit is namelijk de ideale gelegenheid om kennis te maken en om informatie in verband met het kamp door te spelen en eventuele vragen te beantwoorden.

- - - - - - - algemene info - - - - - - Rekeningnummer: 068-2292417-43 op naam van 50 Pius XI 37 St. Godelieve V.Z.W.

Als laatste rest er mij enkel een „dank u‟ aan iedereen die de afgelopen 3 jaar dit editoriaal gelezen heeft en Hanna en mij hebben gesteund tijdens ons groepsleidingsschap.

Lokalen: 50: Edelgesteentestraat 2600 Berchem 37: Hofstadestraat 22 2600 Berchem

We hebben het graag gedaan!

Groepsnummer: A1550

Lila bedachtzame lampongaap

Contact: info@de5037.be (of zie contact pagina‟s) Website:www.de5037.be

3


HERSTELLINGEN IN ANTWERPEN DEGELIJK – GOEDKOOP – SNEL

- ORIGINELE ONDERDELEN - WAARBORG OP HERSTELLINGEN - VERKOOP (laagste prijs!!!)

Toonzaal: DIKSMUIDELAAN 208 Tel: 03/321.86.89 – 03/230.67.00 – Fax: 03/321.86.99 MAANDAG – VRIJDAG 10.00 – 12.00u 13.30 – 17.30u ZATERDAG 10.00 – 16.00u

4


5


Zondag 16 mei Jammer genoeg is het vandaag GEEN vergadering. Vandaag moeten we alles afbreken van ons fantastisch Festiveuzzel. Jullie zijn op 15 mei allemaal welkom op ons eigenste scoutsfestival “festiveuzzel” Het zou heel leuk zijn moesten jullie even dag komen zeggen of iets komen eten of niet te vergeten even komen dansen! Meer info vind je op www.festiveuzzel.be

Donderdag 20 mei om 20u: Infoavond kamp Het is zeer belangrijk dat jullie ouders vandaag naar de scouts komen want het is infoavond over het kamp !!!!!!!!

Zondag 23 mei 10-12u30 Een paar weken geleden hebben we veel pech gehad met het slechte weer. Hopelijk is het vandaag een stralende dag zodat we WATERSPELLETJES kunnen spelen!!!!

Zondag 30 mei 10-12u30 Jammer genoeg zit jullie leiding volop in de blokperiode. Daarom hebben we weinig tijd om een spel in elkaar te steken en er op zondagochtend te staan. Jullie hebben het grote geluk dat jullie fantastische papa‟s hebben, want enkele papa‟s hebben tegen vandaag een formidabel spel ineen gestoken. Sommige kapoenen en wouters zullen dus vandaag eens leiding krijgen van hun papa. Doe maar even zot zoals altijd, maar wees braaf éh!! Trouwens een dikke merci aan al die papa‟s! Super om ons zo goed te helpen!

6


Zondag 6 juni 10-12u30 Lang geleden dat we nog eens een echt bosspel hebben gespeeld. Kom maar snel naar de scouts, want het is waarschijnlijk ons laatste bosspel!

Zondag 13 juni 10-12u30 EINDELIJK!!! Na een lange tijd is Florien terug uit het verre Afrika. Waarschijnlijk zal ze heel blij zijn om ons allemaal terug te zien, maar ze zal Afrika toch ook een klein beetje missen. Daarom mogen jullie vandaag allemaal Afrikaans verkleed komen naar de scouts. Je moet maar eens kijken in boeken, op internet enz.! Wees origineel!!! We gaan dan een zoektocht doen, zodat we kunnen zien of Florien Berchem nog een beetje kent!!!

Zondag 20 juni 10-12u30 Helaas pindakaas, vandaag is het de aller aller aller laatste vergadering!!! Geniet zou ik zeggen, want veel van jullie worden volgend jaar een wouter!!! Natuurlijk komt er nog een super leuk en onvergetelijk kamp aan! Vandaag krijgen jullie al een kleine opwarming in verband met het kamp. Komen dus!!!

Groetjes van jullie leiding!!! Jade, Florien en Katrien

7


Wouters, We zijn toe aan de laatste maand scouts want binnenkort beginnen voor ons de examens. Al een geluk gaan we ook zeer snel op kamp. Onze kampdatum is nog steeds van 3 tot en met 10 juli. Ouders, vergeet de infoavond van 26 mei niet. Zondag 16 mei: GEEN VERGADERING Vandaag is het geen vergadering omdat jullie leiding het scoutsterrein aan het opruimen is van Festiveuzzel. Jullie zijn allemaal zeer welkom 15 mei om met mama, papa, broers en zussen te komen genieten van ons festival! Meer info vind je op www.festiveuzzel.be

Zondag 23 mei van 10.00 – 12.30 : De laatste vergadering met jullie leiding Zoals al gezegd moeten wij binnenkort beginnen studeren voor de examens. Daarom vandaag de laatste vergadering met ons als jullie leiding. Als het goed weer is doen we waterspelletjes. Woensdag 26 mei om 20u: OUDERINFOAVOND We verwachten jullie mama en papa om 20u op de scouts om alle informatie met betrekking tot het kamp te kunnen geven. Wouters zijn vanavond verboden! Zondag 30 mei van 10.00 – 12.30: De papa-vergadering Omdat wij moeten studeren, komen er vandaag enkele papa‟s eens leiding geven. Ze hebben een spel ineen gestoken voor kapoenen en wouters samen. Tot op kamp! Groetjes, Dieter, Yanti en Elly

8


Zondag 16 mei: GEEN VERGADERING! De leiding heeft vandaag geen tijd om te komen want we moeten alles opruimen van Festiveuzzel. Hopelijk zien we iedereen van jullie op Festiveuzzel, samen met de hele familie natuurlijk. Meer info vind je op www.festiveuzzel.be

Zondag 23 mei van 10u tot 12u30: waterspelletjes!! Omdat het deze dagen al lekker warm buiten is en het veel te warm is om hard te lopen, gaan we ons vandaag eens goed verfrissen met leuke waterspelletjes. Zorg zeker dat je kleren aan hebt die nat mogen worden. Zondag 30 mei van 13u tot 16u30: zwemmen! Omdat dit onze allerlaatste vergadering van het jaar is gaan we nog eens gezellig met zâ€&#x;n allen zwemmen. Maar deze keer niet in een gewoon zwembad, het is namelijk een wildwaterbaan! Zorg dat je om 13uur, met een volle maag, aan het zwembad staat te lier. Om 16.30 is de vergadering gedaan en dan worden jullie daar ook opgehaald door jullie ouders. Neem zeker je zwemgerief en 5 euro mee en natuurlijk ook je goed humeur . Adres: Zwembad "De Waterperels" Boomlaarstraat 125 2500 Lier Zo dit was het nog voor deze maand en we zien je allemaal terug op het kamp dat doorgaat van 18 tot 28 juli! De infoavond gaat door op donderdag 3 juni om 20u op de 50 (ons lokaal) Groetjes van jullie leiding! 9


Dag liefste givertjes, Met grote spijt in ons hart moeten we jullie meedelen dat dit het laatste boekje van het jaar is. Er moet natuurlijk nog een kampboekje komen, maar geniet al toch van dit laatste exemplaar van Bollie en Bokkie. Het zal nooit meer hetzelfde zijn. Kom dus zeker elke week nog af, om samen af te tellen naar het spetterende kamp! Zondag 16 mei 2010 : Geen vergadering Ok deze week nog niet afkomen dus. Maar wel op zaterdag 15 mei naar FESTIVEUZZEL!!!! tickets in voorverkoop kan je bij je leiding krijgen. Vrijdag 21 mei 2010 van 20u tot 22u : Casino-night De titel spreekt voor zich. Kom in sjiek kostuum of kleed en voorzie uzelf van 1 euro. Zondag 30 mei 2010 van 10u tot 12u30 : 3e jaars vergadering Vandaag steken de 3e jaars iets in elkaar. Kom dus zeker allemaal af om hen aan te moedigen of om het hen moeilijk te maken natuurlijk! Zondag 6 juni 2010 van 10u tot 18u : Dagfietstocht Vandaag trekken we er met de fiets op uit, kwestie van jullie fietscapaciteiten al eens te testen. Er wordt nog geen tijdrit gehouden maar we houden het chill. Neem alvast volgende dingen mee: een goede fiets, plakgerief, 4 euro, lunchpakket, zwemgerief+andere zomerattributen. (over het laatste mag je zelf beslissen naargelang de weersvoorspellingen) Zondag 13 juni 2010 van 10u tot 12u30 : Tegelspel Vandaag wordt er gerenoveerd. Tegels plakken is de boodschap. Kom zeker af want het wordt werken en lopen om te winnen!

10


Zaterdag 19 juni 2010 van 19u tot 21u : examenchillmoment Vanavond gaan we lekker relaxen om van de examenstress te ontsnappen. Er worden ontstressdingen voorzien, kom gewoon af en keer ZEN terug. Zondag 27 juni 2010 van 10u tot 12u30 : Kampinleiding Vandaag een vergadering in thema van het kamp. Als we jullie ouders informeren, dan mogen we jullie zeker niet vergeten natuurlijk. Als er nog leden zijn met examens, niet panikeren. Die krijgen dan wel een persoonlijke inleiding. Breng ook allemaal jullie fiets mee waarmee jullie op kamp willen gaan, dan kunnen we die eens grondig inspecteren.

Kampinfo: Ouderinfoavond : Woensdag 2 juni om 20u Alle ouders zijn welkom op de 37, het lokaal in de hofstadestraat. Gelieve een seintje te geven aan de leiding of u komt of niet. Contactinformatie vindt U achteraan in de spellonk. Kampdata:  

 

Vrijdag 2 juli om 20u @ de 37 : Grote rugzak inladen in camion. Maandag 5 juli : vertrek richting kamp met fiets (ergens in de voormiddag, juiste uur en benodigdheden voor de tocht worden nog meegedeeld) Woensdag 7 juli : aankomst kampterrein Zondag 18 juli : terugkeren huiswaarts (meer info volgt)

11


Beste Jins, Het eind van de rit is stilaan in zicht. En Griekenland komt dichterbij. We moeten dus nog wat regelen tegen dan. Een overzichtje van de geldacties die er zeker nog aan zitten te komen. 9 mei filmdag vanaf 9 uur verwachten we jullie aan de 50 tenzij we de dag ervoor alles al hebben kunnen klaarzetten en in orde maken. Daarom spreken we zaterdag om 14u ook even af. 28 mei en 25 juni: hebben we nog 2 jincafé‟s te doen. Bekend recept nu nog een juiste balans van onze gekende ingrediënten en dan maken we er nog 2 toppers van! 6 juni van 10- 13u Carwash: Ondanks dat het examens zijn zouden we toch graag hebben dat jullie 3 uurtjes auto‟s komen wassen. Dit is een heel belangrijke geldactie!!! Wij zorgen voor alles. Maar neem toch een emmer, spons en zeemvel mee. Heb je een hogedruk reiniger neem deze ook zeker mee als dat kan!

Voor de rest gaan we ons op zondag ook nog eens wat bezighouden: Dit vooral met onze laatste maanden te plannen. Er zijn ook nog zeer belangrijke dingen te regelen. 23 mei: Van 10 tot 12 op de 50 Neem wat informatie over jullie gekozen vakantiebestemming mee. En dan kunnen we zeer concreet onze reis plannen. 30 mei: Van 10 tot 12 op de 50 Uitgaslapen van het vorige jincafé? We ruimen het lokaal een beetje op en dan gaan we nog een beetje vergaderen over de lopende zaken. Tot hier gaan we jullie vooral op zondag nog lastigvallen. Veel succes met jullie examens!!! Er zijn nog 1 of 2 mogelijkheden om ergens te gaan helpen voor wat zakcenten in de plaats. Hierover is er nog niets concreet. Vanaf wij iets meer weten laten wij het jullie weten.

Jeroen en Karl 12


13


Beste ouders en leden, Zoals jullie al wel weten doen we zaterdag 15 mei 2010 een festival met onze scouts. Dit zal doorgaan op de 37 (Hofstadestraat). De deuren gaan open om 14.30 en de eerste groep zal het beste van zichzelf geven vanaf 15.00. U kan genieten van een spetterend evenement tot 00.30. Volgende groepen zullen ons podium bestijgen: Merdan Taplak + live saxofoon en trompet Een Antwerpse Dj van Turkse afkomst die bekend is van onder andere Pukkelpop, Sfinks, Tomorrowland en Laundry Day. Hij mixt electro met een vleugje wereldmuziek en zorgt ervoor dat je niet meer kan blijven stilstaan! Dansen zul je!

El Creme Glace Ques Deze groep stond vorig jaar al op Festiveuzzel en wegens groot succes, dit jaar nog eens. Zoals hun naam al laat blijken, brengen deze kerels super zomerse en zwoele muziek waarbij je zeker met je tien vingers in de lucht zult staan. Tijd voor een ijsje?

Exit April Deze band maakte tussen 2005-2008 in Vlaanderen naam door hun felgesmaakte live-optredens. Naast hun eigen herkenbare poprock sound werden ze op handen gedragen door hun ijzersterke live-reputatie. Na een periode van rust en bezinning maken zij hun come-back en zijn ze beter, steviger en straffer dan ooit te voren!

Bed Rugs Bed Rugs is een groep die eerder al enige bekendheid heeft verworven onder de naam The Porn Bloopers. Ze hebben de finale van Humoâ€&#x;s rockrally gespeeld en zijn nadien van naam ĂŠn stijl veranderd. Nu is Bed Rugs een groep met muziek die je kan vergelijken met die van The Beatles, maar met een persoonlijke toets. Maak je dus maar klaar voor een portie fijne pop en rock op festiveuzzel

14


Steamy Grease Steamy Grease is een Rockband uit Antwerpen met blues en rock‟n‟roll invloeden. Ze deden mee aan TMF Road to Fame en behaalden een Finale plaats. Houdt u van vette gitaarriffs, mannen in pak en oerstevige Rock en Roll, dan zal u ongetwijfeld shaken op Steamy Grease!

Skleir SKLEIR ( Antwerps dialect voor het is in orde ) bestaat nu reeds 2 jaar, en heeft in die 2 jaar gezocht naar hun eigen sound. Nu hebben ze die gevonden en zijn ze klaar om dit naar de buitenwereld bekend te maken. Deze jonge snaken brengen speciaal voor jullie fijne pop muziek.

King Kong Killers KING KONG KILLERS is een rockband uit Antwerpen. De band werd in de zomer van 2008 opgericht als een samenvoegsel van de punkrockband „Pain Ball‟ en de indierockband „Delunch‟. Door hun verschillende muziekvisies creeërden ze al snel een orginele rocksound die je in al hun nummers kan terug vinden

Al deze geweldige bands kan u aan het werk zien voor de zeer democratische prijs van 6 € als u uw ticket in voorverkoop koopt. Dit kan via onze site www.festiveuzzel.be , bij Dagbladhandel Suply (Diksmuidelaan 168) of bij de leiding. Aan de kassa kosten tickets 8 €. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen mits begeleiding van een ouder of een voogd. Ouders, kom dus zeker met jullie kinderen! Er zal een springkasteel klaarstaan om jullie bengels in achter te laten. Komt u met minstens 10 man? Bestel dan online je tickets en ontvang op Festiveuzzel 2 drankbonnen per ticket. Onze consumpties zijn verkrijgbaar aan zeer democratische prijs en bovendien is ons assortiment eten dit jaar uitgebreid. Naast hamburgers en hot dogs kan u nu ook nasi goreng krijgen!!!!!!!

Kom met zoveel mogelijk vrienden! Dan kan Festiveuzzel nu al niet meer mislukken! Neem zeker een kijkje op www.festiveuzzel.be Het Festiveuzzel-team

15


Feniksstam5037.blogspot.com

21 februari: Feniks

7 maart: Feniks

13 maart: Italiaanse avond

20 maart: Scoutsfuif

21 maart: Feniks

28 maart: groepsdag

23-25 april: LAW

9 mei: Feniks

15 mei: Festiveuzzel

23 mei: Feniks

6 juni: Feniks

20 juni: Feniks

26 juni: BBQ

16


Groepsleiding Hanna van Kraaij

Tine Holvoet

Materiaalmeesters David Smets

Eelco Hikspoors

Redactie Dieter Permentier Spellonk

Karl Hectors Site

Kapoenen Florien Meskens

Katrien Bekkers

Jade Sips

groepsleiding@de5037.be Hanna@de5037.be P. Verbertstraat 27 2600 Berchem 0498 144 984 tine@de5037.be Velodroomstraat 22 2600 Berchem 0494 487 783

materiaal@de5037.be david@de5037.be J. Helleputtestraat 49 2140 Borgerhout 0473 731 369 eelco@de5037.be Langemarkstraat 68 2600 Berchem 0472 254 669

redactie@de5037.be dieter@de5037.be Peter Benoitlaan 32 2550 Kontich 0494 755 477 karl@de5037.be Torenstraat 79 2160 Wommelgem 0484 167 886

kapoenen@de5037.be florien@de5037.be Amethiststraat 27 2600 Berchem 0472 525 630 katrien@de5037.be Binnenplein 11 2600 Berchem 0472 860 370 jade@de5037.be Lambertbriesstraat 19 2600 Berchem 0474 493 331

17


Wouters Dieter Permentier

Yanti Simanjuntak

Elly Marcq

Jonggivers Naomi Boermans

Olmo Brood

Sara Vermeulen

Givers Jeroen Bekkers

Olivier De Loecker

Jins Jeroen van Damme

Karl Hectors

wouters@de5037.be dieter@de5037.be Peter Benoitlaan 32 2550 Kontich 0494 755 477 yanti@de5037.be Pastorijlaan 11 2110 Wijnegem 0498 043 755 elly@de5037.be Bouwhandelstraat 136 2140 Borgerhout 0474 875 837

jonggivers@de5037.be naomi@de5037.be Vosstraat 25 2140 Borgerhout 0486 258 609 olmo@de5037.be Herculesstraat 11 2600 Berchem 0496 393 033 sara@de5037.be Woningenstraat 19 2600 Berchem 0495 734 725

givers@de5037.be jeroen.b@de5037.be Binnenplein 11 2600 Berchem 0479 932 813 olivier@de5037.be Herentalsebaan 12 2140 Borgerhout 0495 230 485

jins@de5037.be jeroen.vd@de5037.be Diksmuidelaan 53 2600 Berchem 0474 430 868 karl@de5037.be Torenstraat 79 2160 Wommelgem 0484 167 886

18


19


Adres Telefoon E-mail

Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen 03 297 37 34 winkel.antwerpen@hopper.be

Openingsuren Dinsdag tot en met vrijdag van 10u tot 12u en van 12u30 tot 18u Zaterdag van 10u tot 12u en van 12u30 tot 17u In juli ook maandag open van 10u tot 12u en van 12u30 tot 18u

20

De Spellonk Mei  

programma Mei

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you