Page 1

JAARGANG_17

NUMMER_01

EDITIE_Oktober


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Voorpagina Inhoud Editoriaal Sponsor: Carl Meulders Sponsors: CafĂŠ Ons Huis / Garage Luc Kapoenen Wouters Jonggivers Jonggivers Givers Givers Jins Jins Kalender Contact Contact Contact Sponsor: Dagbladhandel Suply Sponsor: Hopper winkel

2


De Spellonk is een maandelijkse uitgave van 50 / 37 Pius XI/St. – Godelieve Scouts en Gidsen V.Z.W, gevestigd te 2600 Berchem (Antwerpen).

EDITORIAAL Beste leden, ouders en sympathisanten,

Verantwoordelijke uitgever: Yanti Simanjuntak Pastorijlaan 11 2110 Wijnegem yanti@de5037.be

Het nieuwe scoutsjaar is nu officieel van start gegaan. Goed nieuws dus! We zijn weer helemaal klaar om een fantastisch jaar te bezorgen aan onze (al dan niet nieuwe) leden. Dit doen we met een relatief jonge leidingsploeg: maar liefst 8 nieuwe leiders en leidsters mogen we verwelkomen! Nieuw, maar des te gemotiveerd om hun eerste jaar tot een goed einde te brengen en te laten zien wat ze waard zijn. Ik mag mezelf ook voorstellen als nieuwe redacteur van de Spellonk en ik zal dit jaar Katrien Bekkers versterken als groepsleidster.

Redactie Yanti Simanjuntak Vormgeving Yanti Simanjuntak Prijs: Kosteloos voor leden Abonnement: 5 euro, excl. verzending Inlichtingen: Voor alle inlichtingen i.v.m. prijzen, artikels, medewerking en publiciteit, gelieve contact op te nemen met de redactie.

Jammer genoeg betekent dit ook dat er enkelen zijn van wie we afscheid moeten nemen. Hen bedanken we voor hun (jarenlange) inzet en we wensen hen succes met hun ‘post-scouts’-leven. Uiteraard worden zij, samen met alle ouders en sympathisanten, nog warm verwelkomd op onze activiteiten dit jaar, want we kunnen ieders steun gebruiken om onze scouts nog vele jaren te kunnen laten voortbestaan. Verder in dit boekje vindt u de kalender met onze acties. Rest ons enkel nog jullie een fijn scoutsjaar te wensen!

- - - - - - - algemene info - - - - - - Rekeningnummer: 068-2292417-43 op naam van 50 Pius XI 37 St. Godelieve V.Z.W. Lokalen: 50: Edelgesteentestraat 2600 Berchem 37: Hofstadestraat 22 2600 Berchem Groepsnummer: A1550G

Groeten, Volhardende Steltkluut

Contact: zie contact pagina’s Website: http://www.de5037.be

3


HERSTELLINGEN IN ANTWERPEN DEGELIJK – GOEDKOOP – SNEL

- ORIGINELE ONDERDELEN - WAARBORG OP HERSTELLINGEN - VERKOOP (laagste prijs!!!)

Toonzaal: DIKSMUIDELAAN 208 Tel: 03/321.86.89 – 03/230.67.00 – Fax: 03/321.86.99 MAANDAG – VRIJDAG 10.00 – 12.00u 13.30 – 17.30u ZATERDAG 10.00 – 16.00u

4


5


Dag lieve kapoentjes, na een super leuke overgang gaan we er stevig invliegen! Jullie nieuwe Fantastische leiding is er helemaal klaar voor, wij hopen jullie ook? Als jullie willen weten wat we gaan doen lees dan vlug verder! Zondag 2 oktober van 10.00 tot 12.30 Vandaag gaan we elkaar allemaal een beetje beter leren kennen! Dus gaan we hele hele leuke spelletjes spelen zeker komen dus!

Zondag 9 oktober van 10.00 tot 12.30 Kom vandaag, met elk vervoersmiddel je maar wilt naar de scouts, als het maar op wieltjes is, want het is vergadering op wieltjes!

Zondag 16 oktober van 10.00 tot 12.30 Vandaag spelen we een heeeeeel leuk spel! Ladderspel, Zeker komen dus!

Zondag 23 oktober van 10.00 tot 12.30 Jullie kunnen toch allemaal een beetje dansen? Want het zal nodig zijn vandaag, we gaan een eigen kapoenen dans maken!

Zondag 30 oktober van 10.00 tot 12.30 Wooeewoe boooeeeee! Het is bijna halloween! Vandaag gaan we leuke knutselwerken maken die ja dan voor je deur kan zetten, en andere kinderen kan bang maken! Kom allemaal zo eng mogelijk verkleed! (als je leuk knutsel gerief hebt mag je dat altijd meenemen!)

Zondag 6 november van 14.00 tot 16.00 Jeeej het is weer zover brunch verkoop, neem vandaag jullie goed humeur mee en een mooie glimlach want we gaan proberen heel veel brunches te verkopen!

Dit was het voor deze maand wij hopen dat jullie het leuk vonden, wij vonden het een hele leuke eerste maand! p.s. als jullie niet kunnen komen laat jullie mama of papa dan even bellen naar iemand van de leiding! Dikke zoenen Michiel, Elly, Judith, Laurian 6


Heey wouters nu jullie allemaal gesmurft zijn kunnen we jullie verwelkomen op ons lokaal voor een maand vol plezier en amusement!! 2 oktober : Hoekse Heisa Feesten Het is weer HHF en naar goede gewoonten gaan we ons daar eens goed amuseren!! Verdere informatie volgt nog :D. 9 oktober van 10u – 12u30: kennismaking Omdat het een nieuw jaar is en er waarschijnlijk ook weer nieuwe gezichten zijn gaan we allemaal leuke spelletjes spelen om elkaar wat beter te leren kennen. Breng allemaal jullie goed humeur en geweldige scouts ‘skills’ mee!! 16 oktober van 10u – 12u30: het grote en geweldige Kleispel!! Neem allemaal jullie creatieve brein mee want we gaan een mega fantastisch super cool kleispel spelen!! 23 oktober van 10u – 12u30: levende stratego Onrust in smurfenland!! Er zijn 2 smurfenfamilies die zware ruzie hebben, en nu hebben ze aan ons gevraagd of we ze willen helpen… en omdat wij flinke scouts zijn gaan we dit natuurlijk doen! 6 november van 10u tot 16u: brunchvoorverkoop We gaan vandaag een beetje centjes proberen te verdienen voor onze scouts. Tijd om ons verkooptalent te laten zien, tijd dus om brunchkes te verkopen! Nog enkele praktische regelingen:  kan je spijtig genoeg eens niet naar de vergadering komen, laat ons dit dan tijdig weten (ten laatste de dag voor de vergadering) je kan ons bellen of een mailtje sturen (contactgegevens vindt u verder in het boekje).  Een echte scouts is trots op zijn uniform! Wij verwachten dan ook jullie zo op de vergadering te zien, in perfect uniform. Dit wil zeggen scoutshemd, groene broek en das van de scouts. Met avontuurlijke groeten van jullie graafste leiding!!!

7


Hallo lieve jonggivers, Het nieuwe scoutsjaar is weeral begonnen ( yeeeeey) en jullie zijn met jullie gat in de boter gevallen, aangezien jullie de ALLERTOFSTE leiding hebben! Het wordt ongetwijfeld een superplezant jaar met veel keileuke spelletjes, coole avonturen en bloederige plundertochten ;). Het wordt dus een jaar om nooit te vergeten! Wij hebber er al heel veel zin in, jullie ook? 2 oktober 10:00-12:30 Hey! Gij daar! Bert!… nee. Hugo!... nee. Baltazar!...nee. Wat waren al die moeilijke namen nu weer? Kwestie van de juiste naam op het juiste scoutshoofd te kunnen plakken, gaan we vandaag de leukste klassieke scoutsspelletjes spelen op een geheime locatie. Hier is alvast een kleine tip:

-nce +

-z

+( √144 ste letter van het alfabet) Wij verwachten jullie op de 50!! 9 oktober 10:00-12:30 Er is een bericht aangekomen van de grote maffiabaas Luigi Macaroni! Hij heeft een uiterst geheime en gevaarlijke missie die enkel de dapperste jonggivers tot een goed einde kunnen brengen. Dus bereid jullie thuis maar al goed voor, en kom verkleed als echte maffia kerels en grieten naar de 50, capiche? 16 oktober 10:00-12:30 Vandaag gaan we smullen! Dat pizza ultralekker is weet iedereen al, maar kan een pizza ook ultramooi zijn?! Dat gaan jullie vandaag onderzoeken, dus neem al jullie pizzageschikte ingrediënten ( snoep, choco en curryworsten zijn dit niet!) mee van thuis. Wij zorgen voor pizzadeeg, tomatensaus, gemalen kaas, champignons en dergelijke. Neem allemaal 2 eurotjes mee en kom naar de 50! :D

8


22 oktober 19:45-22:00 Vandaag gaan we lekker knus bij elkaar zitten met een dekentje, chipjes en cola om samen een leuke film te zien! Heb je thuis een leuke film liggen? Neem hem dan zeker mee! CinĂŠma jonggi zal plaatsvinden op de 50. 30 oktober 10:00-12:30 Kennen jullie dat gevoel dat je zooooooo'n grote honger hebt dat je echt moet eten of je zult sterven van de honger, of het gevoel dat je dringend , maar echt dringeeeeeeeeeeeend naar het toilet moet of anders zal er iets heel zots gebeuren, of het gevoel dat je verdrietig bent en even liefde nodig hebt van iemand,wel de sims hebben dat gevoel ook en jij moet zorgen dat je ze kan laten overleven, want overleven is nog niet zo simpel als je denkt, bereid je dus maar voor op het allergrootste simsspel allertijden en het allerbelangrijkste is dat de sims echt tot leven komen en niet alleen leven op je computerscherm, rep je poep dus uit die bureaustoel, kom achter je computer vandaan en beleef een magische wereld met de echte simsmensen op de 50. 6 november 10:00-16:00 Je kent ze wel, die zakken met dat overheerlijke ontbijt die de scouts jaarlijks verkoopt. Vandaag gaan we andere mensen overtuigen om deze fantastische brunchkes ook te bestellen! Kom in piekfijn verzorgd uniform naar de 37!

!!! als je een vergadering niet kan komen, vergeet dan alsjeblieft niet om ons even te bellen!! Groetjes van jullie lieve, knappe leiding, Gijs, Margot en Potto!!

9


Heej givertjes, nu jullie weten dat wij jullie supertoffe leiding zijn gaan we er echt een fantastisch jaar van maken!  Zondag 2 oktober van 10.30 tot 15.30u: HHF Zoals jullie al wel weten is het dit weekend Hoekse Heisa Feesten. Jullie taak dit jaar is opdienen, joepie!! Dit opdienen is tijdens de brunch. Het is niet zo lang dus allemaal zeker komen, nadien zijn er nog leuke activiteiten die we dan misschien samen kunnen doen. We verzamelen buiten voor het parochie centrum. Zondag 9 oktober van 10.00 tot 12.30: WC-madammen spel Wendy, de onderhoudster van het sanitair in café ‘De gulzigen bever’ is depri. Haar baas wil haar ontslaan, haar toiletten zijn vuil, al haar schoonmaakproducten zijn op, haar zwabber is kapot. Ze ziet het niet meer zitten. Wendy heeft onze hulp nodig om opnieuw te kunnen starten aan haar werk zodat de baas tevreden wordt van haar. Zondag 16 oktober van 10.00 tot 12.30: Wedden dat… Wedden dat de givers sneller kunnen lopen dan de kapoenen? Wedden dat de meisjes slimmer zijn dan de jongens? Wedden dat de leiding toffer is dan de givers? Zijn we fout? Kom het tegendeel dan bewijzen. 21-22-23 oktober: Weekend Zie bijgevoegde brief. Hou dit weekend zeker allemaal vrij, want het is echt de moeite!!! Zondag 30 oktober: Filmontbijt Na het zware maar supertoffe weekend gaan we eens rustig chillen op het lokaal in onze pyjama. Neem allemaal 2euro en een warm dekentje mee. PS; Teddy mag ook mee Zondag 6 november van 10.00 tot 16.00: VVK Brunch Het is weer tijd om jullie liefste lachjes boven te halen en om jullie overtuigings- en verkooptalent boven te halen. Het is weeral Brunch-tijd! We rekenen op een massale opkomst van jullie, zo is het ook sneller gedaan en zijn jullie er sneller vanaf.

Dit was het voor deze keer! Vele groetjes van jullie allerleukste leiding 4 ever!!

SARA

IANTHE 10


WEEKEND GIVERS: 21-22-23 oktober Zijn jullie klaar om het allerleukste weekend van jullie leven mee te maken? Deinzen jullie niet achteruit voor avontuur? Zegt een ritje met de trein je wel iets? KOM DAN ZEKER ALLEMAAL MEE!!! Jullie gaan echt spijt hebben als jullie er niet bij zijn! We spreken af vrijdag 21 oktober om 18u45 buiten voor Berchem station, aan de kant van de panos. Wees zeker allemaal op tijd want anders missen we onze trein. Zorg dat je al gegeten hebt, is dit niet het geval omdat er te weinig tijd was kan je altijd een lunchpakketje meenemen voor op de trein. Wat mogen jullie zeker niet vergeten? *Matje *Slaapzak *Eventueel een extra dekentje *Kussen *Toiletgerief *Zwemgerief!! *Kledij (wees ook voorzien op regen) *Pillamp *Gamel + bestek Zorg dat dit alles in een zo compact mogelijke rugzak zit, jullie dragen namelijk alles zelf. We komen zondag 23 oktober om 16.00 aan terug op het lokaal (edelgesteentenstraat)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ik …………………………………………………. Ouder van ……………………………………………….. geef mijn zoon/dochter de toestemming om mee op weekend te gaan. Hierbij stort ik 30euro op dit rekeningnummer: BE16 0634 8736 1074. Vermeld duidelijk de naam van de giver. De betaling dient gestort te worden voor woensdag 12 oktober.

11


Hej jins! Jullie hebben vandaag heel goe verkocht (haha dat weten we natuurlijk niet, want we schrijven dit op voorhand, maja) goe gedaan dus, hip hip  nu de eerste centjes binnen zijn, beginnen we aan het serieuze werk. We present: de allereerste scoutsmaand! 1 oktober 19. 00 uur aan het parochiecentrum. We beginnen al meteen met een klassieker. Dit weekend gaan we onze eerste centjes verdienen op de Hoekse Heisa Feesten. Ook wel bekent als HHF! We gaan een handje helpen op de Quiz avond! Trek alvast jullie perfect uniform aan, zoda we ne goeien eersten indruk maken eej. 9 oktober om 10 uur. Vandaag spreken we af aan ons lokaal  (de 50 dus). We doen een MAKE OVER! Het hele jinlokaal moet dringend worden opgefrist, geverfd, bemeubeld, versierd, … naar onze eigen goesting  yes yes. Dus: neem allemaal mee wat je mooi vindt, en wat een jinlokaal niet mag missen. Verf, zetels, lampjes, kaarsen, posters, … alles is welkom! Maar neem ni nog meer rommel mee he mannen  vandaag zullen we ook eens stevig brainstormen over vanalles en nog wa. Over wat jullie dit jaar allemaal willen doen, over onze vakantiebestemming (!!), over geldacties, en al wat jullie hartje begeerd  neem dus ook allemaal jullie agenda mee, altijd handig. 14 oktober tot 15 oktober. Het eerste JINCAFE! Hopelijk kunnen jullie allemaal  ’s avonds na ons fantastische café, blijven we met zen allen eens op de scouts slapen. Neem dus zeker slaapgerief mee. En twee eurootjes om de volgende ochtend een goei ontbijtje te doen. En, NODIG AL JULLIE VRIENDEN UIT!  en familie, kennissen, buren, ouders, liefjes, vrienden van vrienden, of random strangers zijn ook altijd welkom!

12


23 oktober, zondagavond, 18 uur. We gaan is goe eten me zen allen! Aleeja, we spreken af aan ‘t lokaal, en iedereen moet iets lekkers meenemen.  pizza, pasta, slaatje, vegetarische dinges, kaviaar, tiramisu, brownies, of weetikveel. Verzin maar wat. Maar het moet dus wel een beetje als avondeten dienen he. En dan delen we alles samen, gezellig, zoals een echte scouts het hoort te doen  drankjes mogen ook altijd, maar we hebben er natuurlijk ook op ’t lokaal. En je agenda kan je best ook altijd meenemen. Ohja, en een leuk gezelschapsspelletje. Dolle pret. 6 november, 10 uur tot 16 uur. Vandaag trekken we weer eens ons perfect uniform aan, om jawel, brunchkes te verkopen aan random people. Of aan u bomma van achter den hoek natuurlijk. Voila, c’est ca. Bisous de votre chêre jinleiding (en nee we gaan niet op kamp naar Wallonië, zot ) JADE en MARGRIET!

13


Feniksstam5037.blogspot.com

September 

25/9: Overgang

30/9: Hoekse Heisa Feesten Oktober

1-2/10: Hoekse Heisa Feesten

6/10: Ouderavond

8-9/10: Werkweekend op de 50

9/10: Pannenkoekenfeniks

21/10: Dag van de Jeugdbeweging

23/10: Fenikscafé

29/10: OLA (oudleidingsavond) November

6/11: VVK brunch + fenikscafé

12/11: Mosselsouper

20/11: Fenikscafé

27/11: Brunch December

4/12: Sinterklaas + fenikscafé

10-11/12: Kerstbomen

18/12: Fenikscafé Januari

8/1: Nieuwjaarsreceptie feniks

22/1: Fenikscafé Februari

5/2: Fenikscafé

11/2: Fuif

19/2: Fenikscafé 14


Maart 

4/3: Fenikscafé

10/3: Italiaanse avond

18/3: Fenikscafé

25/3: Groepsdag April

1/4: Fenikscafé

15/4: Paasfeniks

20-22/4: LAW (leidingsanimatieweekend)

29/4: Fenikscafé Mei

13/5: Fenikscafé

27/5: Fenikscafé Juni

10/6: Fenikscafé

23/6: BBQ

15


Groepsleiding

groepsleiding@de5037.be

Katrien Bekkers

katrien@de5037.be Binnenplein 11 2600 Berchem 0472 86 03 70 Speelse Chinchilla

Yanti Simanjuntak

yanti@de5037.be Pastorijlaan 11 2110 Wijnegem 0498 04 37 55 Volhardende Steltkluut

Kapoenen

kapoenen@de5037.be

Elly Marcq

elly@de5037.be Bouwhandelstraat 136 2140 Borgerhout 0474 87 58 37 Eigenzinnige Bergbever

Judith Willems

judith@de5037.be Eikblokstraat 11 2100 Deurne 0497 07 99 28

Laurian Meskens

laurian@de5037.be Amethiststraat 27 2600 Berchem 0474 01 62 47 Zelfzekere Ani

Michiel Bekkers

michiel@de5037.be Binnenplein 11 2600 Berchem 0486 90 86 50 Gezellige Sitta

16


Wouters

wouters@de5037.be

Tom Claeys

tom@de5037.be Saffierstraat 211 2600 Berchem 0479 70 37 83 Aangename Spreeuw

Olmo Brood

olmo@de5037.be Herculesstraat 11 2600 Berchem 0496 39 30 33 Instinctieve Seriema

Thomas De Ryck

thomas@de5037.be Helderstraat 61 2600 Berchem 0472 51 57 46 Vreugdevol Winterkoninkje

Siemon Verdonck

siemon@de5037.be Morpheusstraat 25 2600 Berchem 0494 36 47 55 Pronkende Arasari

Jonggivers

jonggivers@de5037.be

Gijs Brood

gijs@de5037.be Herculesstraat 11 2600 Berchem 0496 29 66 79 Nieuwsgierige Kookaburra

Pieter Steyaert

pieter@de5037.be Kortemarkstraat 25 2600 Berchem 0473 34 44 58 Afwachtende Potto

Margot Van Daele

margot@de5037.be Berchemlei 213 2140 Borgerhout 0496 89 73 62

17


Givers

givers@de5037.be

Sara Vermeulen

sara@de5037.be Woningenstraat 19 2600 Berchem 0495 73 47 25 Levenslustige Hati

Ianthe Boermans

ianthe@de5037.be Vosstraat 25 2140 Borgerhout 0472 52 80 12 Trotse Schroefhoorngeit

Jins

jins@de5037.be

Jade Sips

jade@de5037.be Lambertbriesstraat 19 2600 Berchem 0474 49 33 31 Zeldzame Stekelstaarteekhoorn

Margriet Wellens

margriet@de5037.be Justitiestraat 27 bus 4 2018 Antwerpen 0478 57 73 11

Materiaalmeesters

materiaal@de5037.be

David Smets

david@de5037.be Notelarenweg 18/6 3020 Herent 0473 73 13 69 Bruin Polyvalente Panda

Jeroen Bekkers

jeroen@de5037.be Hofstadestraat 6 2600 Berchem 0479 93 28 13 Rood Energiek Winterkoninkje

18


19


Adres Telefoon E-mail

Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen 03 297 37 34 winkel.antwerpen@hopper.be

Openingsuren Dinsdag tot en met vrijdag van 10u tot 12u en van 12u30 tot 18u Zaterdag van 10u tot 12u en van 12u30 tot 17u In juli ook maandag open van 10u tot 12u en van 12u30 tot 18

20

boekje oktober  

programma oktober

boekje oktober  

programma oktober

Advertisement