a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

LEIRIKIRJE

HEI ARVOISA PALOKUNTALAINEN! Itä-Suomen palokuntanuorten leirin nimi on Kepa30. Juhlimme pääemäntämme Kerttu Tyrväisen 30-vuotista uraa emäntänä ja kannustamme kaikkia tavoittelemaan vähintäänkin samanlaista saavutusta. Tule Mikkeliin 5.–11.7.2020 ja osallistu mukaville kursseille, vietä aikaa uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa vapaa-ajan ohjelmien parissa ja mikä tärkeintä – tule luomaan hyvää yhteishenkeä muiden leiriläisten kanssa! Edessäsi on leirikirje, josta saat tärkeää tietoa leirin käytännön asioista. Kaikki leiriä koskevat kirjeet ja tiedotteet lähetetään liittojen kautta palokuntiin ja niiden eri osastoihin, joten osastojen vastuuhenkilöiden sähköpostiosoitteet tulisivat olla ajan tasalla liitoilla. Päivittäkää yhteystietomuutokset myös HAKAan. Ensimmäiseksi kerrottakoon, että leirille ovat tervetulleita kaikki. Ihan kaikki ja se koskee myös kavereita, mummoja, kaimoja ja pieniä lapsia. Voit ottaa siis perheen tai kaverin mukaan ja lähteä ikimuistoiselle palokuntaleirille.

TIETOA LEIRISTÄ LEIRIPAIKKA Leiripaikkana toimii Valteri-koulu Mikaelin ympäristö. Osoite on Liuskekatu 1, 50130 Mikkeli. PÄIVÄOHJELMA Päivät koostuvat koulutuksesta, vapaa-ajan ohjelmista ja hyvistä yöunista ruokailujen rytmittäessä näitä. Laitamme lähempänä leiriä tarkemman ohjelman ja tarvikelistaa, mitä on hyvä ottaa leirille mukaan ja paljon muitakin käytännön ohjeistuksia. Vapaa-ajan ohjelmassa on luvassa uintia, saunaa, erilaisia pelejä, kiipeilyä ja disco, jossa pääsemme bailaamaan maamme eturivin artistin tahdissa. Lisäksi vietämme koko leirin yhteisen hauskan vapaapäivän Visulahdessa. Laitamme lähempänä leiriä tarkemman ohjelman ja tarvikelistaa, mitä on hyvä ottaa leirille mukaan ja paljon muitakin käytännön ohjeistuksia.


MAJOITUS Lähtökohtaisesti kaikki majoittuvat teltoissa. Osalla on pieniä telttoja, mutta perinteisesti leirillä on totuttu näkemään myös puolijoukkuetelttoja, jotka saa mukavan lämpimäksi ja kuivaksi sateen yllättäessä. Sisämajoitus on mahdollista esimerkiksi terveydellisistä syistä. Pikkulapsiperheillä on ollut mahdollista valita myös sisämajoitus, vaikka usein teltta viekin voiton. Leirin muonitukseen tuleville emännille tarjotaan sisämajoitus jo hygieniasyistä. Leirialueella on tilaa muutamalle asuntovaunulle/asuntoautolle maksua vastaan. Paikkavaraukset: heli.kari@spek.fi. MINITIIMI MiniTiimi huolehtii alle 7-vuotiaista leiriläisistä vanhempien/ohjaajien ollessa muissa tehtävissä. MiniTiimillä on omat ohjaajat, jotka toteuttavat lasten kanssa yhdessä valittuja aktiviteettejä, unohtamatta päivälepoa ja välipalaa. KOULUTUS Leirillä jokainen nuori suorittaa oman ikätasonsa mukaisen kurssin nuorten koulutusjärjestelmästä. 15-vuotiaat pääsevät valitsemaan jatkokurssivalikoimasta eniten itseään kiinnostavan kurssin. Kaikki alla olevat kurssit toteutuvat, mikäli kullekin niistä on riittävästi osallistujia:

• Alkeiskurssi 1 & 2 (AKU 1 & 2), 7-10 v. • Tasokurssi 1 (TAKU 1), 11 v. • Tasokurssi 2 (TAKU 2), 12 v. • Tasokurssi 3 (TAKU 3), 13 v.

Koulutukseen liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä koulutuspäällikön puoleen: moilanen.anne@outlook.com

• Tasokurssi 4 (TAKU 4), 14 v. • Tiiviskurssi (TIKU), 13 v., jotka eivät ole käyneet aiempia kursseja. • Ryhmänjohtajakurssi (RJK), 15 v. • Action-kurssi, 15 v. • Tulitaistelija, 15v. • Pelastustoiminnan peruskurssi, 16 v. • Vesipelastuskurssi, 15 v. • Konemieskurssi, 15 v. • International Rescue, 15 v. • Ensiavun jatkokurssi, 15 v.


ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen leirille tapahtuu HAKA-turvallisuusosaamisen hallinnointikannan kautta palokunnittain tai yksilöilmoittautumisella. Jokainen nuori voi tarvittaessa hakea HAKA-tunnukset itselleen osoitteesta haka.spek. fi-osoitteesta. Jos leirille lähtijä ei kuulu palokuntaan, hän voi ilmoittautua osoitteeseen koulutus.spek.fi. Ilmoittautuminen on sitova ja viimeinen perumispäivä on 10.5.2020. Tämän jälkeen maksun palauttamiseksi tarvitaan terveydenhuollon ammattilaisen todistus sairastumisesta tms. Nuorten kesätyöt ovat hyväksyttävä syy leirin perumiselle. LEIRIMAKSU 140€/hlö kun ilmoittautuu 10.5.2020 mennessä. Jälki-ilmoittautumisaikana 11.5.-31.5.2020 leirimaksu on 150€. Päivämaksu leirille on 30€/pv jos et pääse osallistumaan koko viikoksi. Pelastuslaitokset maksavat puolet 140€:n suuruisesta leirimaksusta (tämä varmistetaan vielä seuraavaan leirikirjeeseen mennessä). Pelastustoiminnan peruskurssille osallistuvan henkilön leirimaksu on 230€. Jos osaston mukana tulevat ohjaajat joutuvat vaihtamaan kesken viikon henkilöä, niin he menevät samalla leirimaksulla (toinen on esim. su-ke ja toinen jatkaa ke-la), mutta tästä tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä osoitteeseen heli.kari@spek.fi. LEIRITOIMIKUNTA Leiritoimikuntakoostuu toimialavastaavista, sekä muista leirityöhön sitoutuneista tekijöistä. Leiripäällikkö Rauli Pulliainen Koulutuspäällikkö Anne Moilanen Kalusto Tero Vainio Minitiimi Kai Horelli Turvallisuuspäällikkö Petra Kasurinen Emäntä Kerttu Tyrväinen Kanttiini Eeva Suutari Ensiapu Tero Karvonen ja Juho Pohjola Huolto Markku Huuskonen ja Jani Björn Vapaa-aika Sakari Päivinen Leirilehti ja tiedotus Tiina-Veera Mikkonen, Marika Sormunen Toimisto Marika Lipponen SPEK Heli Kari


VIERAILUPÄIVÄT Vierailupäivät ovat tiistaina 7.7. ja torstaina 9.7. kello 12–20. Toivotamme kaikki leiriläisten läheiset, leirin yhteistyökumppanit, sekä pelastuslaitoksien edustajat tervetulleiksi tutustumaan leirin toimintaan! KUVAUS Leirillä kuvataan kuvia, sekä videoita leirin omiin julkaisuihin ja leiriläiset postaavat sosiaaliseen mediaan tunnelmia. Jos joku ei halua missään nimessä näkyä leirin julkaisuissa, niin ilmoittakaa siitä leiritoimistoon leirille saavuttaessa. LEIRI SOSIAALISESSA MEDIASSA Leirin tiedotusta voit seurata myös Itä-Suomen palokuntanuoret Facebook-sivulla, josta löydät myös leirin tapahtuman ”Palokuntanuorten leiri Kepa30”. Lisäksi Instagramin puolella pysyt mukana seuraamalla @ispalokuntanuoret-käyttäjänimeä.

Mukavaa leirin odotusta kaikille. Pian nähdään! Leiritoimikunnan puolesta: Heli Kari koordinaattori, SPEK Etelä-Savo heli.kari@spek.fi 040 733 5448

Profile for Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

KEPA30 leirikirje  

KEPA30 leirikirje  

Profile for spek_ry