Page 1

UITSTAPPEN

ONTSPANNING//

SPEL //////////// 1 2

CREATIEF ////

SPORT //////////

JEUGDVERENIGING S P E E L P L E I N 3SJE

3

4 5

30/06 24/08


Voorwoord //// Beste ouders, Beste speelplein-kids, Vakantie… dat betekent speelpleinplezier! Inderdaad, de voorbereidingen voor ‘Speelplein 3sje’ zijn klaar. Samen met een enthousiaste ploeg vrijwilligers zoeken we de leukste activiteiten om het voor iedereen naar zijn zin te maken. We zijn een uniek initiatief in Wemmel en hebben als doel een fijne vakantie voor alle schoolkinderen uit Wemmel en omgeving te organiseren. Dit alles door jongeren georganiseerd. In deze brochure vinden jullie informatie terug over onze werking deze zomer. Neem deze maar eens rustig door. Indien er nog vragen zijn, vinden jullie onze contactgegevens op het einde van deze brochure. Samen maken we er een ontzettend fijne zomer van! Sara Vos Namens het speelpleinbestuur en enthousiaste moniploeg


Algemene informatie //// Voor wie?

Alle kinderen en jongeren van 2,5 jaar tot en met 14 jaar zijn welkom.

Wanneer? Van maandag 30 juni to vrijdag 22 augustus 2014. We

zijn doorheen de vakantie slechts gesloten op 21/07, 15/08 en maandag 18/08 (Wemmelse Jaarmarkt).

Waar?

Deze zomer gaat onze werking door in het gemeentelijke complex ‘Zijp’ (Zijp 101, Wemmel). De ingang voor het speelplein bevindt zich aan de voorzijde van het gebouw. Aan de rechterzijde is een parking waar je de kinderen veilig kan laten uitstappen.

Hoe ziet een speelpleindag eruit?

8u – 9u30 9u30 – 12u 12u – 14u 14u – 16u30 16u30 – 18u

de kinderen kunnen worden gebracht, vrij spelen knutsel-, sport- en spelactiviteiten met de kinderen middagpauze: de kinderen eten, vrij spel knutsel-, sport- en spelactiviteiten met de kinderen de kinderen kunnen worden opgehaald, vrij spelen

Opgepast: Er wordt een extra kost van € 3,00 per begonnen kwartier en per gezin aangerekend als je na 18u je kind komt ophalen.


Inschrijving:

Vooraf inschrijven voor een speelpleindag is niet verplicht, maar kan via de website www.speelplein3sje.be. Daar vind je ook een inschrijvingsformulier voor alle nodige gegevens dat je reeds meebrengt op de eerste dag dat je kinderen komen. Het kan dan immers druk zijn aan de speelpleinpoort. Voor de uitstappen van de week kan elke maandag ingeschreven worden telefonisch of aan de kassa.

Momenteel zijn we nog in gesprek met de gemeente over de tarieven. Meer info hierover is binnenkort terug te vinden op onze website. (In deze prijs zit een drankje, de verzekering, het materiaal en de begeleiding.)

Verloren voorwerpen:

De verloren voorwerpen worden slechts bewaard tot de laatste speelpleindag 18u. Daarna worden ze aan een ‘goed’ werk geschonken.

Een woordje uitleg //// Groepsindeling

De kinderen worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. Voor hen staat er elke week wel iets spannends te beleven. Dit gaat van sport tot spel en van een leuke quiz tot een heus bouwproject. De indeling van de groepen worden zo veel mogelijk gerespecteerd, ten voordele van de werking. De Mini-Rockers: 2011, 2010 (vanaf 2,5 jaar) Onze Feest-Beesten: 2009, 2008 De Lol-Broeken: 2007, 2006, 2005 De oudste groep zijn onze Cool-Kasten, van 10 tot 14 jaar


Eten en drinken:

Tijdens de middagpauze nuttigen de kinderen een lunchpakket en een drankje dat ze meekrijgen van thuis. Voorzie voor tijdens de pauzes een tussendoortje. Om 4 uur krijgen ze van marva de kip een vieruurtje, er wordt voor elk kind een koekje en drankje voorzien. Doorlopend is er altijd water beschikbaar, zeker op dorstige dagen.

Verzekering (Crefi):

Ieder kind en elke monitor die deelneemt aan een activiteit van ons speelplein, is verzekerd tijdens deze activiteit voor burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en rechtsbijstand. De volgende kosten kunnen niet worden terugbetaald door onze verzekering: • Ziekten die geen gevolg zijn van een ongeval gebeurd tijdens de activiteiten • Een kapotte bril of verloren contactlenzen. (De bril kan enkel worden gedekt wanneer deze stuk gaat bij een ongeval met lichamelijke schade, meestal met een maximumbedrag tussen € 25 en € 125. Wanneer een opname in het ziekenhuis nodig is, dekt de verzekering de kosten van een eenpersoonskamer ook niet.)

Fiscaal attest:

Voor uw kinderen tot en met 11 jaar die deelnemen aan het speelplein, ontvangt u in de loop van 2015 een fiscaal attest. We maken enkel attesten op voor de kinderen waarvan de inschrijvingsfiches volledig en correct zijn ingevuld. Met dit attest kan je de opvangkosten voor kinderen die de leeftijd van 12 jaar nog niet hebben bereikt, recupereren via de aangifte van je personenbelasting. De speelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar tot € 11,20 per opvangdag, per kind.


Uitstappen

Tijdens het speelplein gaan de groepen af en toe op uitstap. We vragen hiervoor een kleine toelage voor de toegang tot de domeinen. De kinderen die niet mee gaan op uitstap kunnen op het speelplein blijven. ELKE vrijdag gaan we zwemmen. Voor deze uitstap vragen we een toelage van €4 per kind. Min zesjarigen zijn verplicht zwembandjes te dragen. Deze kinderen jonger dan 6 jaar die nog niet kunnen zwemmen, krijgen van ons een opvallende badmuts aan. Dag / uren

Wat

Wie

Toelage

Do 3 juli 8u00 - 17u30

Planckendael

Mini-rockers, Feest-beesten, Lol-broeken

€7

Di 8 juli 8u00 - 17u30

Avonturensportdag (en binnenspeeltuin)

Cool-kasten (Minirockers-Feestbeesten)

€5 (€ 5)

Di 15 juli 14u - 16u30

Circusinitiatie

Mini-rockers, Feest-beesten, Lol-broeken

€7

Do 24 juli 8u00 - 17u30

Technopolis

Feest-beesten, Lol-broeken, Cool-kasten

€7

Di 29 juli 14u - 16u30

Kinderboerderij (en dansinitiatie)

Mini-rockers, Feest-beesten, (Lol-broeken, cool-kasten)

€5 (€ 4)

Wo 6 aug 8u00 - 17u30

Walibi

Lol-broeken Cool-kasten

€ 15

Di 12 aug 14u - 17u00

Binnenspeeltuin Bowling

Mini-rockers, Feest-beesten, Lol-broeken, Cool-kasten

€5

Di 19 aug 14u - 16u30

Dansinitiatie + Fietstocht

Lol-broeken Cool-kasten

€5

WEMMEL PRESS Steenweg op Merchtem 4 1780 Wemmel 02/460.11.09


Themawerking

Week 1 + 2 -- Expeditie kipson (avontuur) Week 3 + 4 -- Kot Kot Kotrock (muziek) Week 5 + 6 -- Zolderkipken (middeleeuwen) Week 7 + 8 -- Kipzilla en de 70 kuikens (helden)

Wij spreken Nederlands op het speelplein

We willen er de nadruk op leggen dat er op het speelplein Nederlands wordt gesproken. Als je kind tweetalig of anderstalig wordt opgevoed, gelieve hem/ haar hierop te wijzen. De monitoren doen hun best om alles duidelijk uit te leggen als er problemen zijn. De speelpleinperiode kan een ideale gelegenheid zijn om het Nederlands van je zoon of dochter bij te schaven.

Onder wiens hoede vallen uw spruiten? Babs De Winde, Jarmo Dherdt, Lien Van Ransbeeck, Henk Van Everbroeck, Hannes Van Everbroeck, Nele Verhasselt, Saskia Gilson, Sara Vos, Sarah Discart En al onze animatoren.


Speelpleinvakantie Tips //// 1. Trek de kinderen kledij aan die tegen een stootje kan. Fijn gespeeld is immers vaak synoniem van vuile kledij. 2. Merk de kledij en de knapzak van uw spruit. (ook het zwemgerief) 3. Geef geen waardevolle voorwerpen mee. 4. Gelieve aan de kleuters iets van reservekleren mee te geven. 5. Geef bij regenweer een k-weetje mee. 6. Bij warme dagen is het handig om badgerief en handdoek te voorzien voor eventuele waterspelletjes. 7. Zet je wekker! De activiteiten starten om 9u30 en stoppen om 16u30. Maak het je kind en ons gemakkelijk en kom op tijd. 8. Kijk regelmatig eens in de koffer met verloren voorwerpen, misschien zit er iets van je kind tussen. 9. Heb je aanmerkingen spreek dan zeker ĂŠĂŠn van de animatoren of hoofdanimator aan. 10. Je kan op de eerste dag reeds een volledig ingevulde inschrijvingsfiche meebrengen (niet voor diegene die reeds in de paasvakantie zijn geweest).

Meer info: SPEELPLEIN 3SJE VZW Zijp 101 1780 Wemmel E-mail: speelplein3sje@gmail.com Telefoon: 0479 / 18 06 48 Website: www.speelplein3sje.be

Correspondentie: kaasmarkt 75, Wemmel

Speelplein3sje zomer2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you