Page 1

Specialized 2013 >>Mountain

Road Women Kids Equipment


S-Works Preview 2013

De nieuwe 2013 S-Works Road, Mountainbike en Equipment folder. Vanaf de herfst verkrijgbaar bij je lokale Specialized Dealer.


specialized.com


Specialized 2013 Inhoudsopgave 6

MTB

8 FSR Vering 10 29 Technologie 12 Cross Country

70

Road

120

Equipment

72 FACT Carbon

122 BodyGeometry Fit

74 Smoother is faster

124 Helmen

76 Aerodynamica

130 Kids Equipment 132 Schoenen

14 Epic

78 Competitive

16 Stumpjumper HT

80 Venge

158 Handschoenen

18 Carve

82 Tarmac

166 Banden & Binnenbanden

86 Allez

174 Roval Wielen

20 Trail 22 Stumpjumper FSR

88 Endurance

26 Camber

90 Roubaix

28 All Mountain 30 Enduro 32 Gravity

94 Secteur 98 Triathlon 100 Shiv 102 Transition

34 Status 36 Demo 38 Dirt/Park/Street 40 P.Series 44 Recreational

104 Cyclocross 106 Crux 108 Track 110 Langster

46 Rockhopper

112 Women’s Road

48 Hardrock

114 Amira

50 Women’s MTB 52 Women Technologie 54 Safire 56 Myka FSR 58 Fate 60 Jett 62 Myka HT 64 Kids 66 Hotrock

116 Ruby 118 Dolce

144 Zadels

182 Componenten 194 Pompen 198 Multi Tools 200 Bidon & Bidonhouders 202 Computer, Tassen


Inhoudsopgave

5

Specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden.


Mountainbike


fSr vering Meer controle, Minder verMoeidheid, hogere Snelheid controle

efficiëntie

coMfort

controle

coMfort

efficiëntie

MaXiMale grip betekent Meer controle.

alS de fietS de klappen voor de rijder opvangt, dan wordt de rijder Minder Snel Moe en kan hij langer en/of Sneller fietSen

elke oMwenteling van de crankS MaXiMaliSeren iS de baSiS van een efficiente overbrenging van de trapkracht

Actieve vering absorbeert de trillingen en klappen zodat het lichaam van de fietser die niet hoeft op te vangen en daardoor minder last heeft van vermoeidheid.

De FSR aandrijving wordt niet beïnvloed door de vering zodat je pedaalslag soepel blijft. De kracht die op de ketting gezet wordt beïnvloedt de vering niet. Alle trap–kracht wordt dus gebruikt om de fiets vooruit te stuwen, geen trapkracht gaat verloren in de deining van het veersysteem.

Het FSR ontwerp is onafhankelijk van remkrachten en daardoor vrij om in en uit te veren in het terrein, of je nu remt of niet. Hierdoor blijven de banden meer contact houden met de grond. De achterrem en aandrijflijn zijn ontkoppeld, door 'zwevende' seatstays, waardoor de FSR vering actief blijft tijdens het remmen en zorgt voor maximale controle wanneer die het meest nodig is.


FSR Vering

Wij effenden het pad op vlak van actieve, onafhankelijke vering en zijn sinds de introductie van het FSR systeem blijven ontwikkelen. FSR technologie biedt meer comfort, controle en efficiëntie dan alle andere veersystemen omdat het de rem- en aandrijfkrachten loskoppelt van de vering. In de bijna twintig jaar dat we FSR aan het verfijnen zijn, hebben we ontdekt hoe we de fiets en de vering perfect kunnen afstemmen op het beoogde gebruik. het resultaat is dat dezelfde FSR technologie die Christoph Sauser in staat stelt om een hobbelige helling harder dan wie ook naar boven te knallen ook Sam hill helpt om een ‚verse‘ regenboogtrui in het downhillen te veroveren.

9

autoSag Of het correct instellen van je suspension ingewikkeld is? Echt niet! Het baanbrekende en gepatenteerde AUTOSAGsysteem is te vinden op onze FSR modellen. Met één druk op de knop stel je je volledige suspension setup in. AUTOSAG: snel, gemakkelijk en altijd correct.

DE SPECIALIzED BRAIN TEChNOLOGIE KENT hET vERSChIL TuSSEN DE KRAChT DIE vAN DE RIJDER KOMT EN DE IMPACT DIE vANAF DE GROND KOMT. ONzE MERKEIGEN vORKEN EN DEMPERS EN DE PRODuCTEN DIE WE IN ONzE SAMENWERKING MET ROCKShOX EN FOX ONTWIKKELDEN GEBRuIKEN BRAIN TEChNOLOGIE. DEzE TEChNOLOGIE zORGT ER vOOR DAT DE vERING STRAK STAAT OP EEN EFFEN ONDERGROND EN OGENBLIKKELIJK KAN OvERSChAKELEN NAAR EEN ACTIEvE MODuS OM DE KLAPPEN vAN RuW TERREIN OP TE vANGEN. BRAIN GEEFT JE EFFICIËNTIE EN CONTROLE DAN OOK EEN BOOST.


29er technologie “ieder kleiner wiel iS een coMproMiS.” —CHRiSTOPH SAUSER, XC WORLD CHAMPiOn

brede lijn van paSvorMen

MeeSt directe StuureigenSchappen

gëintegreerde innovatie

waaroM 29erS?

geïntegreerde innovatie

vlieg over obStakelS

geoptiMaliSeerde wielSetS

Sturen

29-inch wielen “vliegen” over stenen, wortels en zand; dit geeft de rijders meer controle.

We hebben 29er XC, Trail en All-mountain specifieke wielsets ontwikkeld met meer spaken en een bredere velg, om te voldoen aan de behoeftes van alle rijstijlen.

We monteren verschillende unieke sturen op onze 29ers, om de hoogte van de voorkant in toom te houden om te voldoen aan de behoeften van de rijders.

aandrijflijn

vering

Om de grotere wielen op snelheid te brengen, gebruiken we speciale 29er-specifieke versnellingscombinaties om te voldoen aan de behoeftes van verschillende rijders.

Onze custom RockShox SID Brain 29er vork combineert de Specialized inertia-ventiel dempingstechnologie met de World-cupproven prestaties van de Rock Shox Sid veerpoten. We halen ieder beetje stijfheid uit de voorkant van de fiets door het zo bouwen van onze OS28 naven, dat ze passend zijn voor alle soorten voorvorken.

rol over oneffenheden Dankzij een 6,1% lagere hoek over een 130mm bult, blijven 29" wielen niet hangen op richels of planken. Meer controle Een groter gedeelte van de band raakt de grond. Dit grotere 'contact met de weg' vertaalt zich direct naar meer controle. rijd harder Als het 29er wiel eenmaal aan het rollen is, blijft het 29er wiel langer rollen dan een standaard 26" wiel..

banden Onze volledige lijn van 29er-specifieke banden, bevat onze snel rollende Renegade, de veelzijdige Fast Trak en Ground Control, plus de nieuwe 2.3-inch Purgatory.


29 Technologie

Innovatie met de nadruk op complete prestaties maakt van onze 29ers de lichtste, snelste en meest efficiënte fietsen in de sport. voor 2013 breiden we onze lijn 29er fietsen uit met meer modellen en vertrouwenwekkende dames specifieke 29ers.

11

de Specialized 29er voordelen brede lijn van paSvorMen

laagSte zwaartepunt

beSte krachtoverbrenging

29ers zijn niet alleen voor lange mensen. We hebben ons huiswerk gedaan om er zeker van te zijn dan onze geometrie geschikt is voor rijders van iedere lengte. Onze 29ers zijn wendbaar en speels, met onze eigen geometrie kenmerken: Lage bottom brackets, korte chainstays en ruime bovenbuizen.

Door het behouden van onze al lage trapassen van de 26" fietsen, zorgen we ervoor dat de rijders dieper kunnen zitten. Dit zorgt voor verbeterde stabiliteit en controle, vergeleken met de typische 29ers.

Onze 29ers bieden ongeëvenaarde bracket en torsiestijfheid om elke watt die je op de pedalen zet in voorwaartse beweging om te zetten. Het lichte PressFit 30 bracket zet de pedalen dichter bij elkaar (kleinere ‚Q-factor‘), biedt meer ruimte voor de enkels, de lagers gaan langer mee, de cranks zijn stijver en sterker en het benodigd minder onderhoud.

MeeSt directe StuureigenSchappen We houden de liggende achtervorken van al onze 29er frames zo kort mogelijk waardoor de achterdriehoek zo klein mogelijk blijft voor een direct sturende fiets. We gebruiken ook kortere, taps toelopende balhoofdbuizen om de voorkant zo laag mogelijk te houden om zo een licht sturende en gemakkelijk te controleren fiets te garanderen.

de lichtSte 29erS Al onze 29er modellen zijn geoptimaliseerd in functie van een laag gewicht. Van de FACT carbon frames tot de tubeless-ready Roval wielen: We schaafden overal het overbodige gewicht weg om betere rijeigenschappen te verkrijgen.


Cross Country >>Epic Stumpjumper HT Carve

Van nature uit is mountainbiken competitief. Rijders gaan de strijd aan met beklimmingen, afdalingen, tegenstanders en zichzelf. Cross-country rijders mogen gezien worden als een uniek slag mensen. Onze passie voor crosscountry zit diep, van Ned Overend’s XC Wereldtitel in 1990, tot Jaroslav Kulhavy’s Wereldtitel op een full suspension 29er in 2011. Van recreanten tot wereldklasse wedstrijdrijders, wij hebben het streven om deze rijders te voorzien van de beste fietsen.


THE ONLY FULL-SUSPENSION 29ER XC WORLD CHAMP

>> De EPIC blijft de enige

full-suspension XC fiets die drie keer de Wereldtitel wist te behalen. De Specialized Epic is

verkrijgbaar in zowel carbon als aluminium modellen. De Epic heeft onze bewezen 29er geometrie, 100mm FSR veerweg en is uitgerust met de unieke Brain technologie die het terrein leest, of je nu omhoog sprint of omlaag vliegt over rotsachtige trails.

·· FACT IS 10m carbon FSR 29” frame, carbon seatstays.

·· Roval Control Carbon 29 142+ carbon wielset.

·· Specialized/FOX Mini Brain achterdemper.

·· Custom SRAM S2200 carbon crankstel.

>>>

Epic Marathon Carbon 29 >

·· RockShox SID 29 Brain Solo Air voorvork met 100mm veerweg.

·· SRAM X0 Twist shifters zijn licht en snel.

(afgebeeld) Satin Carbon/ White/Silver

specialized.com


Epic Expert Carbon Evo R 29 > ·· FACT IS 10m carbon FSR 29” frame, carbon seatstays.

·· Roval Control 29 142+ wielset.

·· Specialized/FOX Mini Brain achterdemper.

·· Magura MT6 hydraulische schijfremmen.

·· RockShox Sid Brain Solo Air Brain voorvork met 100mm veerweg.

·· Custom Specialized EVO XC DMD 1x10 kettinggeleider.

(afgebeeld) >>>

White/Black

Epic Expert Carbon 29 > ·· FACT 9M carbon frame met 100mm veerweg.

·· Roval Control 29 142+ wielset.

·· Fox/Specialized Mini Brain achterdemper.

·· Magura MT6 hydraulische schijfremmen.

·· RockShox Sid Solo Air Brain voorvork.

·· SRAM 10-speed aandrijving.

(afgebeeld) >>>

Epic

Metallic White/ Black/Flo Red

Epic Comp Carbon 29 > ·· FACT IS 9m carbon FSR 29” frame, M5 achterbrug.

·· Custom SRAM S-1250 AM crankstel met PF30.

·· Specialized/FOX Mini Brain achterdemper.

·· Magura MTS hydraulische schrijfremmen.

·· RockShox Reba RL 29 Solo Air voorvork met 100mm veerweg.

·· Shimano XT Shadow Plus 10-speed achterderailleur.

15

(afgebeeld) >>>

Metallic Charc/ Flo Red/Silver

Satin Carbon/ White/Silver

Epic Comp 29 > ·· M5 Competitive XC frame met 100mm veerweg.

·· Specialized Hi Lo naven voor meer stijfheid.

·· Specialized/FOX Mini Brain achterdemper.

·· S-Works Fast Track 2.0“ 2bliss ready voorband.

·· RockShox Reba RL 29 Solo Air voorvork met 100mm veerweg.

·· Custom Magura MTS hydraulische schijfremmen.

(afgebeeld) >>>

Satin Black/ Orange/White

Flo Red/Black/ White


RACE-READY — OUT OF THE BOX

>> Wanneer singletracks vragen om een snel, efficiënt en behendig wapen, beantwoordt de STUMPJUMPER hardtail de oproep. Met tal van wereld- en nationale titels op zijn naam, is deze puur-sang cross-country machine beschikbaar in zowel carbon als aluminium frame opties. De Specialized Stumpjumper HT is uitgerust met een 90 mm verende vork en snel-rollende 29-inch wielen om ruw terrein glad te strijken.

·· FACT IS 8m carbon HT frame met 29er geometrie.

·· Custom SRAM S2200 carbon double crankstel.

·· RockShox SID 29 Brain Solo Air voorvork met 90mm veerweg.

·· Magura MT6 hydraulische schijfremmen.

>>>

Stumpjumper Hardtail Marathon Carbon 29 >

·· Lichte en duurzame SRAM Twist shifters.

(afgebeeld) Flo Red/White

·· Roval Control Carbon 29 wielset met 28mm eindkappen.

specialized.com


Stumpjumper Hardtail Expert Carbon 29 > ·· FACT IS 8m carbon HT frame met 29er geometrie.

·· Magura MT6 hydraulische schijfremmen.

·· RockShox SID 29 Brain Solo Air voorvork met 90mm veerweg.

·· Shimano XTR Shadow Plus 10-speed achterderailleur.

·· Roval Control 29 wielset met 28mm eindkappen.

·· SRAM PG-1050, 10-speed 11-36 cassette.

(afgebeeld) >>>

Stumpjumper Hardtail Comp Carbon 29 > ·· FACT IS 8m carbon HT frame met 29er geometrie.

·· Roval 29 velgen met Specialized Hi Lo naven.

·· Rock Shox Reba RL 29 Solo air voorvork met 90mm veerweg.

·· Custom Magura MTS hydraulische schijfremmen.

(afgebeeld) >>>

Met Charcoal/­­ Flo Red/Silver

Satin Carbon/ White/Silver

Stumpjumper Hardtail Comp 29 > ·· M5 aluminium HT frame met 29er geometrie.

·· Custom SRAM S-1250 XC Double crankstel.

·· RockShox Reba RL Solo Air met 90mm veerweg.

·· Custom Magura MTS hydraulische schijfremmen.

·· S-Works Fast Track 2.0” 2bliss ready voorband.

·· Specialized BodyGeometry Phenom Comp zadel.

(afgebeeld) >>>

Satin Black/ Orange/White

Flo Red/Black/ White

Stumpjumper Hardtail

Metallic White/ Black/Flo Red

17


RACE-PROVEN PERFORMANCE

>> Onze CARVE cross-country machine is ontworpen om rijders van alle leeftijden een

29-inch hardtail te geven die

enorme prestaties levert en met componenten is afgemonteerd die iedere rijder zal waarderen. Met zijn lichtgewicht en duurzame frame, instelbare verende vork, race geometrie en kwaliteitscomponenten is de Carve het ideale middel voor degene die op zoek zijn naar plezier en avontuur, of zelfs naar de top van het podium.

·· Volledig gebutted, M4SL aluminium frame met 29er XC geometrie.

·· Custom SRAM 10-speed XC crankstel met 29er aandrijving.

·· FOX Float Evolution Series 29 voorvork met 100mm veerweg.

·· Avid Elixer 5R schijfremmen, 180mm voor, 160mm achter.

·· Dubbelwandige aluminium velgen.

·· Shimano Deore XT Shadow Plus 10-speed achterderailleur.

specialized.com

>>>

CARVE PRO 29 >

(afgebeeld) Red/Black/White


·· Custom SRAM 10-speed XC crankstel met 29er aandrijving.

·· Rockshox Reba RL 29 Solo Air voorvork.

·· Avid Elixer 3 schijfremmen, 180mm voor, 160mm achter.

·· Dubbelwandige aluminium velgen.

·· Shimano Deore XT Shadow 10-speed achterderailleur.

Black/Gloss Black/Red

(afgebeeld) Cyan/Orange/ Black

Carve

·· Volledig gebutted, M4SL aluminium frame met 29er XC geometrie.

>>>

CARVE EXPERT 29 >

19

·· Volledig gebutted, M4SL aluminium frame met 29er XC geometrie.

·· Custom SRAM 10-speed XC crankstel met 29er aandrijving.

·· Rockshox Recon Gold 29 voorvork, lock-out en rebound/preload.

·· Avid Elixer 1 schijfremmen, 180mm voor, 160mm achter.

·· Dubbelwandige aluminium velgen.

·· SRAM X7 achterderailleur met carbon kooi.

>>>

CARVE COMP 29 >

Black/Red/White

(afgebeeld) Green/Black/ White


Trail >>Stumpjumper FSR Camber

Zeker, deze fietsen hebben geen kentekenplaten, maar denk niet dat ze niet tot het uiterste worden gereden. Iedereen pusht elkaar om hoger te klimmen, harder door de bochten te gaan en sneller te dalen: dat is wat een rit tot een Specialized rit maakt. De schoonheid van onze Stumpjumper FSR en Camber fietsen is hun ongeĂŤvenaarde veelzijdigheid. Het bedwingen van wereldbefaamde singletracks of technische, met wortel en steen bezaaide terreinen, de Stumpjumper FSR en Camber gaan de strijd aan als het op sterke verhalen aankomt.


THE LEGENDARY TRAIL BIKE

>> Onze sport heeft een lange weg afgelegd sinds de Stumpjumper in 1981 debuteerde, maar het hart van de Stumpjumper blijft trouw aan avontuur en het leveren van uitmuntende prestaties op de trails. De veelzijdige STUMPJUMPER FSR is beschikbaar in zowel 29-inch als 26-inch, heeft 150mm veerweg, aangeboden in rijstijl-specifieke Evo

modellen, en is volledig gevuld met geavanceerde componenten. De AUTOSAG vereenvoudigd de setup van de vering, de Dangler begeleidt de ketting en de BlackLite Command Post biedt meerdere zadelhoogtes.

Stumpjumper FSR Expert Carbon Evo 29 | 26 >

·· FOX Float CTD Evolution achterdemper, AUTOSAG. ·· FOX 34 TALAS CTD Performance 29 voorvork met 110-140 mm veerweg.

·· Roval Traverse 29 wielset met 142+ achternaaf. ·· Avid X0 Trail World Cup hydraulische schijfremmen. ·· Ook verkrijgbaar in een 26” model met 150mm veerweg.

specialized.com

>>>

·· FACT 9m carbon 29” EVO frame, M5 achterbrug en 135mm veerweg.

(afgebeeld)

29”: Satin Char/ Orange/Cyan

(afgebeeld) >>> 26”: Satin Char/ Orange/Cyan


Stumpjumper FSR Expert Carbon 29 > ·· Roval Control Trail 29 142+ wielset. ·· Nieuwe SRAM Type 2 X0 mid cage 10-speed achterderailleur.

·· FOX TALAS CTD Performance 29 voorvork.

·· Specialized Command Post BlackLite zadelpen.

Gloss Carbon/ Red

(afgebeeld) Satin Carb/Char/ Moto Green

Stumpjumper FSR

·· FOX/Brain achterdemper met AUTOSAG.

>>>

·· FACT 10m carbon 29” EVO frame en seatstays, M5 chainstays, 140mm veerweg.

23

Stumpjumper FSR Comp Carbon 29 >

·· FOX Float Evolution achterdemper, AUTOSAG. ·· FOX Float CTD Evolution 29 voorvork met 130mm.

·· Roval 29 velgen met 142+ achternaaf. ·· Custom SRAM S-1250 XC Double crankstel.

>>>

·· FACT 9m carbon 29” EVO frame, M5 achterbrug en 130mm veerweg.

·· SRAM PG-1030, 10-speed 11-36t cassette.

(afgebeeld) Satin Carbon/ White


Stumpjumper FSR

>> THE LEGENDARY TRAIL BIKE

·· M5 EVO 29” frame met 135mm veerweg.

·· Bredere Roval velgen met 142+ achternaaf.

·· FOX Float CTD Evolution achterdemper, AUTOSAG.

·· Specialized Command Post BlackLite zadelpen.

·· RockShox Revelation RC3 voorvork met 140mm veerweg.

·· Ook verkrijgbaar in een 26” model met 150mm veerweg.

specialized.com

>>>

Stumpjumper FSR Comp Evo 29 | 26 >

(afgebeeld)

29”: Satin Black/Lime

(afgebeeld) >>> 26”: Satin Char/ White/Black


·· M5 29” aluminium frame met 130mm veerweg.

·· Roval 29 velgen met 142+ achternaaf.

·· FOX Float CTD Evolution achterdemper met AUTOSAG.

·· SRAM X9, Type2, 10-speed achterderailleur.

>>>

Stumpjumper FSR Comp 29 | 26 >

·· Ook verkrijgbaar in een 26” model met 140mm veerweg.

(afgebeeld) 29”: Satin Black/Charcoal

29”: Gloss Black/Red

(afgebeeld) >>> 26”: Satin Black/Charcoal

Stumpjumper FSR

·· FOX Float CTD Evolution 29 met 130mm veerweg.

25

·· M5 29” aluminium frame met 130mm veerweg.

·· Roval 29 velgen met 142+ achternaaf.

·· FOX/Specialized Brain demper met AUTOSAG.

·· Shimano XTR Shadow Plus 10-speed achterderailleur.

>>>

Stumpjumper FSR Elite 29 | 26 >

·· FOX TALAS CTD Evolution voorvork met 120/140mm veerweg.

·· Specialized Command Post BlackLite zadelpen.

(afgebeeld) 29”: Gloss Flo Red/Char/Black

(afgebeeld) >>> 26”: Gloss Flo Red/Char/Black


EVERYTHING YOU NEED, NOTHING YOU DON’T

>> De CAMBER is de perfecte fiets voor zowel de lange als de korte trail ritten. We hebben de Camber ontwikkeld om trail rijders alles te geven wat ze nodig hebben en niets wat ze niet nodig hebben. De 110mm-travel Camber heeft een lichtgewicht FACT carbon of aluminium frame met trail-specifieke geometrie, levendige rijeigenschappen, Roval wielsets (sommige met carbon) en uiteindelijk de perfecte balans tussen een efficiënte en gevoelige afstelling van de demping voor iedere rijder.

Camber Pro Carbon 29 > ·· Custom tuned Fox Float CTD Factory achterdemper met AUTOSAG. ·· FOX Float CTD Factory Series 29 voorvork.

·· Roval Carbon Control Trail 29 SL 142+ wielset. ·· Custom Avid X0 World Cup hydraulische schijfremmen. ·· Specialized Command Post BlackLite zadelpen.

specialized.com

>>>

·· FACT 9m carbon 29” frame.

(afgebeeld)

Gloss/Satin Carbon/Flo Red


Camber Expert Carbon Evo R 29 > ·· FACT 9m carbon 29” frame. ·· Custom tuned Fox Float CTD Evolution achterdemper. ·· Rock Shox SID RLT Solo Air met 110mm veerweg.

·· Roval Control Trail 29 142+ wielset. ·· Custom Formula T1 S hydraulische schijfremmen. ·· SRAM Type 2 X0 mid cage 10 speed achterderailleur.

(afgebeeld) >>>

Gloss Carbon/ Charcoal/Flo Red

Camber Expert Carbon 29 > ·· FACT 9m carbon 29” frame. ·· Custom FOX Float CTD Evolution achterdemper met AUTOSAG. ·· FOX Float CTD Performance Series 29 voorvork.

·· Roval Control Trail 29 142+ wielset. ·· Custom carbon SRAM 2x10 crankstel met X0 mid cage achterderailleur. ·· Specialized Command Post BlackLite zadelpen.

(afgebeeld) >>>

Gloss/Satin Carbon/White

Camber Comp Carbon 29 > ·· Custom FOX Float CTD Evolution achterdemper met AUTOSAG. ·· Rockshox Reba RL 29 Solo Air met 110mm veerweg.

·· Roval 29 wielen met Specialized Hi Lo naven. ·· Custom SRAM 10-speed XC crankstel met 29er aandrijving. ·· Avid Elixer 3 R hydraulische schijfremmen.

(afgebeeld) >>>

Gloss Carbon/ White

Camber Comp 29 > ·· Nieuw M5 aluminium 29”frame.

·· Roval 29 wielen met Specialized Hi Lo naven.

·· RockShox Monarch RL luchtdemper met AUTOSAG.

·· Custom SRAM 10-speed XC crankstel.

·· RockShox Reba RL 29er vork met 110mm veerweg.

·· 720mm breed Specialized XC Mini Riser stuur.

(afgebeeld) >>>

Gloss Red/White

Gloss Black/ Lime

Camber 29 > ·· Nieuw M5 aluminium 29”frame.

·· Snel rollende 2.3” Ground Control banden.

·· RockShox Monarch RL luchtdemper met AUTOSAG.

·· 700mm breed Specialized XC Mini Riser stuur.

·· RockShox XC 30 29er met 100mm veerweg.

·· Betrouwbare Tektro Draco hydraulische schijfremmen.

(afgebeeld) >>>

Satin Black/Red

Gloss Black/ Yellow/Red

Camber

·· FACT 9m carbon 29” frame.

27


All Mountain >>Enduro

In 1991 zong Tom Petty „into the Great Wide Open“, en zonder dat hij het in gaten had, wist hij All-Mountain fietsen te herdefiniëren . Er is geen limiet aan de hoogte of de lengte van de technische afdaling die voor ons ligt. Rijders als Matt Hunter hebben een speciaal gebouwde fiets nodig die ze het land in draagt, dat Tom Petty op muziek heeft gezet. Deze machines moeten lichtgewicht zijn voor het bedwingen van de meest technische klim die moeder natuur ooit gemaakt heeft en duurzaam om naadloos door de schijnbaar eindeloze afdaling te navigeren.


HOGER KLIMMEN, DAAL VERDER

>> De nieuwe ENDURO is gebouwd om de lokroep van avontuur te beantwoorden — van technische ritten naar meerdaagse races. De 165 mm efficiënte FSR vering, het volledig nieuw frame, de steekassen, de kettinggeleider mounts en de Command Post verstelbare zadelpen zorgen voor de ultieme beleving. De Enduro is in deze sport de meest veelzijdige en capabele All-Mountain machine. Met lichtgewicht carbon en aluminium frame opties is er een perfecte Enduro voor rijders van iedere stijl. Van het achterland van British Columbia tot aan de startlijn van de Megavalanche is de Enduro de koning van de bergen.

Enduro Expert Carbon 26 >

·· FOX Float CTD Performance achterdemper, AUTOSAG. ·· FOX 34 TALAS CTD Performance voorvork met 130-160 mm veerweg.

·· Roval Traverse 142+ all-mountain wielset met 15mm steekas voor en 142+ achternaaf. ·· Super licht, custom SRAM carbon S-2200 crankstel. ·· Specialized Command Post BlackLite zadelpen.

specialized.com

>>>

·· FACT IS-X 11mm carbon FSR frame, aluminium achterbrug en 165mm veerweg.

Gloss/Satin Carbon/Cyan

(afgebeeld) Gloss Carbon/ Moto Green


Enduro Expert Evo 26 > ·· M5 aluminium FSR frame met 180mm veerweg. ·· Cane Creek Double Barrel Coil achterdemper. ·· FOX Van RC2 Kashima Coil voorvork, 180mm veerweg.

·· Custom SRAM S2200 carbon crankstel met 36/24t tandwiel. ·· Specialized Command Post BlackLite zadelpen.

·· Roval Traverse 142+ all-mountain wielset met 20mm steekas.

(afgebeeld) >>>

Satin Black/Red

·· M5 frame met ORE tubing en 165mm veerweg.

·· 2bliss ready Butcher Control 2.3” banden.

·· FOX Float CTD Evolution demper met AUTOSAG.

·· Custom SRAM S-1250 AM crankstel met PF30.

·· FOX 34 Float CTD Evolution voorvork, 160mm.

·· Custom Avid Elixer 5 R SL hydraulische schijfremmen.

·· Roval 26 all-mountain velgen met 15mm steekas.

(afgebeeld) >>>

Gloss Red/Black

Enduro Evo 26 > ·· M5 frame met ORE tubing en 165mm veerweg.

·· Roval 26 all-mountain velgen met 15mm steekas.

·· Custom FOX Van R Coil demper.

·· Specialized Butcher SX 26x2.3“ banden.

·· X-Fusion Vengeance Coil voorvork met 170mm.

·· Custom SRAM S-1250 AM crankstel met PF30.

(afgebeeld) >>>

Black/Lime Green

Enduro

Enduro Comp 26 >

31


Gravity >>Status Demo 8

Iedere rijder is een downhiller— sommigen zijn zich daar alleen nog niet van bewust. Tijdens een trail rit met je vrienden of al sprintend naar de finishlijn van een downhill raceparcours, de afdaling is de arena waar je jouw techniek kan laten zien. Van een World Cup circuit tot de nationale kampioenschappen, Downhillen is het zoeken naar de balans tussen gecalculeerde risico’s en vertrouwen in eigen kunnen en uitrusting. Onze Demo 8 en Status downhill fietsen zijn speciaal ontwikkeld om rijders de beste controle en vertrouwen te bieden als ze in de bergen rijden.


PUSHING THE BOUNDARIES

>> Zeker, downhillen is super leuk, Maar een downhiller zijn is nog leuker. Ski resorts over de hele wereld openen

bikeparks in de zomer. Onze STATUS downhill machine levert de prestaties en waarde die iedere rijder aanspreken. Of je nu lokale trails afwerkt of jezelf focust op een race parcours, de 200mm veerweg, de DH Race geometrie en de betrouwbare componenten van de Status houden de rijders op koers en in controle op technische downhill terreinen.

·· M4 aluminium FSR frame met 200mm veerweg.

·· Specialized Butcher DH 26x2.3“ banden.

·· Custom-tuned Fox Van RC Coil achterdemper.

·· Custom Truvativ Descendant crankstel met GXP BB.

·· RockShox Boxxer RC met 200mm veerweg en 20mm steekas.

·· Betrouwbare Avid Elixer 5 R schijfremmen.

specialized.com

>>>

Status II >

(afgebeeld) Gloss Black/ Charcoal


Status

35

·· M4 aluminium FSR frame met 200mm veerweg.

·· 750mm breed Specialized DH Low-rize stuur.

·· Custom X-Fusion Vector R Coil achterdemper.

·· Nieuwe Lock-on SIP Grip handvatten.

·· X-Fusion Vengeance Coil voorvork, 170mm veerweg.

·· Betrouwbare Avid Elixer 1 hydraulische schijfremmen.

>>>

Status I >

Gloss Black/ White/Red

(afgebeeld) Gloss White/ Navy/Red


PUSHING THE BOUNDARIES

>> Ontworpen en ontwikkeld als de ultieme

Downhill race bike. De Wereldkampioenschap winnende DEMO

8 heeft

200mm veerweg en DH Race geometrie om rijders maximale controle te bieden op de meest uitdagende terreinen. Het lage zwaartepunt van de Demo, de korte chainstays en het nieuwe duurzame en lichtgewicht carbon frame werken samen om de wereldklasse rijeigenschappen te leveren waar de Demo 8 bekend voor is. De Demo is verkrijgbaar in zowel FACT carbon als M5 aluminium modellen. Er is een Demo voor weekend strijders en voor rijders met wedstrijd aspiraties.

Demo 8 I Carbon >

·· Custom-tuned Fox Van RC4 Coil achterdemper. ·· RockShox Boxxer RC met 200mm veerweg.

·· 30mm brede Roval DH velgen met 150x12mm steekas achter. ·· Specialized Butcher DH 26x2.3“ banden. ·· 750mm breed Specialized DH Low-rize stuur.

specialized.com

>>>

·· Demo 8 Fact 10m carbon frame, 200mm veerweg.

(afgebeeld) Carb Gloss/ Satin Carb/White


Demo 8 II > ·· M5 aluminium FSR frame met 200mm veerweg.

velgen met 150x12mm steekas achter.

·· Cane Creek Double Barrel Coil achterdemper.

·· SRAM X0 DH carbon crankstel met 36 tands blad.

·· RockShox Boxxer World Cup met 200mm veerweg.

·· Custom Avid X0 World Cup hydraulische schijfremmen.

·· 30mm brede Roval DH

(afgebeeld) >>>

Gloss/Satin Black/Red

Demo 8 I >

·· Custom-tuned Fox Van RC Coil achterdemper. ·· RockShox Boxxer RC met 200mm veerweg.

·· 30mm brede Roval DH velgen met 150x12mm steekas achter. ·· Specialized Butcher DH 26x2.3“ banden. ·· Custom Truvativ Descendant aluminium PF30 crankstel.

(afgebeeld) >>>

White/Black/ Flo Red

Charcoal/Moto Green/Black

Demo 8 FRame > ·· M5 aluminium FSR frame met magnesium link en 200mm veerweg. ·· Cane Creek Double Barrel Coil achterdemper.

(afgebeeld) >>>

Polished/ Satin Black Ano

Blue/White/Red

Demo 8

·· M5 aluminium FSR frame met 200mm veerweg.

37


Dirt. Park. Street. >>P.Series

Freeride of Freestyle, hoe je het ook wilt omschrijven, de functieomschrijving van deze rijders is “het tarten van de zwaartekracht”. Als je onze rijders Martin Söderström, Mike Montgomery en Darren Berrecloth in actie ziet, dan begrijp je waarom de P.Bikes niet alleen gebouwd zijn om te presteren maar ook dat ze overeind blijven in deze extreme omstandigheden. Door onze ervaringen in wedstrijden en evenementen zoals de Post Office Jump in Aptos tot het mega grote Crankworx Slopestyle event in Whistler B.C. blijven we de fietsen verbeteren en doorontwikkelen.


P. IS VOOR PROGRESSIEF

>> Van

pumptrack tot halfpipe, P.BIKES zijn gebouwd om hard, snel en met stijl te worden bereden. Perfect voor de

“Dirt-Jump” tot en met de verharde weg. Deze modellen zijn ontworpen voor iedereen. Van een 20” BMX’er tot een mountainbiker en van dirt-jumper tot fixed gear rijder. Deze fietsen zijn vanaf een wit blad af ontworpen om een breed scala rijders te voorzien van de perfecte fiets voor hun rijstijl.

P.26 PRO >

·· Custom RockShox Argyle voorvork, 80mm veerweg. ·· 36-spaaks singlespeed wielset.

·· 22.2 P.Series stuurpen. ·· Cr-Mo P.Series MTB Street stuur. ·· Avid Elixer 1 hydraulische schijfremmen.

specialized.com

>>>

·· Singlespeed-specifiek 26” Reynolds 520 Cr-Mo frame.

(afgebeeld) Cyan/Yellow


P.26 AM > ·· Singlespeed-specifiek 26” Reynolds 520 Cr-Mo frame.

·· BMX-style 3-piece crankstel.

·· Manitou Circus Coil voorvork.

·· 22.2 P.Series stuurpen.

·· 36-spaaks singlespeed wielset.

·· Cr-Mo P.Series MTB Street stuur.

(afgebeeld) >>>

Green/Purple

·· Hi-Ten frame, 20.5“ bovenbuis, MID BB.

·· Specialized Compound Street banden.

·· P.Series voorvork.

·· Singlspeed aandrijving met 9t tandwiel achter.

·· Lichtgewicht 36 gaats wielen met 3/8“ steekas voor en 14mm as achter.

·· P.Series SL one-piece zadel/zadelpen combinatie.

(afgebeeld) >>>

Black/Red

Cyan/Blue

P.18 AM > ·· Hi-Ten frame, 18.5“ bovenbuis, MID BB.

·· Specialized Rhythm Lite Sport banden.

·· P.Series blade voorvork.

·· BMX-style 3-piece Cr-Mo crankstel.

·· Lichtgewicht 36 gaats wielen met 3/8“ steekas voor en 14mm as achter.

·· P.Series SL one-piece zadel/zadelpen combinatie.

(afgebeeld) >>>

Black/Green

P.Series

P.20 AM >

41


P. STREET 2 > ·· A1 Premium aluminium frame met ORE onderbuis.

·· 720mm breed aluminium stuur.

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg.

·· Betrouwbare Tektro hydraulische schijfremmen.

·· Licht en duurzame dubbelwandige velgen.

·· P.Series Dirt Seat zadel met stalen zadelrails.

(afgebeeld) >>>

Cyan/Yellow

Black/Green

P. STREET 1 > ·· A1 Premium aluminium frame met ORE onderbuis. ·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg. ·· Duurzame dubbelwandige aluminium velgen.

·· Aluminium 35mm stuurpen. ·· Mechanische Tektro Novela schijfremmen. ·· P.Series Dirt Seat zadel met stalen zadelrails.

(afgebeeld) >>>

Black/Cyan

Green/Purple

P.3 FRame > ·· A1 Premium aluminium P.3 frame met 15.5“ chainstays.

·· Inclusief shims voor 25.4, 27.2 en 30.9 zadelpennen.

·· Campy Style geïntegreerd balhoofd.

·· Geïntegreerde single-bolt zadelpenklem.

(afgebeeld) >>>

Black Claw | Decal Kit

specialized.com

Black Soder | Decal Kit


P.Series

P.Series

>> P. IS VOOR PROGRESSIEF

43

·· Nieuw A1 Premium aluminium SS frame.

·· Specialized Rhythm Lite 60 TPI.

·· Custom Rock Shox Argyle 100mm voorvork.

·· SRAM Descendant crankstel.

>>>

P.Slope

·· 20mm steekas voor.

·· 73mm Euro BB.

(afgebeeld) Brushed TC Red


Recreational >>Rockhopper Hardrock

De auto was volgetankt en geladen met onze spullen, afspeellijsten waren klaar om uit de speakers te knallen, en we hadden zoveel energie als alleen overvloedige hoeveelheden energie dranken zou kunnen bieden. De agenda: kamperen, surfen, rijden. De road trip was een broodnodige vakantie, waarin alles, van zoete singletracks tot mooie golven, te vinden was op een steenworp afstand van de camping. De kust als adembenemende achtergrond spreekt voor zichzelf, en onze hardtail fietsen waren de perfecte aanvulling op deze surfreis.


TRUE TRAIL PERFORMANCE

>> Performance, betrouwbaarheid en waarde. De ROCKHOPPER is ontwikkeld om te cruisen over gravelpaden, om

door mooie singletracks te navigeren en alles wat daar tussenin zit. Met zijn hydraulische schijfremmen, 80mm verende voorvork en lichtgewicht A1 aluminium frame, levert de Rockhopper prestaties van huis tot en met de trail die de rijder zal waarderen.

·· A1 Premium aluminium frame met ORE onderbuis.

·· Betrouwbare Avid Elixer 1 hydraulische schijfremmen.

·· RockShox XC30 verende voorvork met lock-out.

·· Shimano SLX Shadow 10-speed achterderailleur.

·· Custom SRAM 10-speed XC double-ring crankstel.

specialized.com

>>>

Rockhopper Pro 29 >

Black/Cyan/ Orange

(afgebeeld) Black/Charcoal/ White


·· Betrouwbare Tektro Draco hydraulische schijfremmen.

·· RockShox XC28 verende voorvork met lock-out.

·· Shimano Deore Shadow 9-speed achterderailleur.

·· SR Suntour aluminium crankstel.

·· Ook verkrijgbaar in een 26” model.

(afgebeeld) 29”: Black/ Green/White

29”: Charcoal/ Red/White/Black

(afgebeeld) >>> 26”: Black/ Green/White

Rockhopper

·· A1 Premium aluminium frame met ORE onderbuis.

>>>

Rockhopper Comp 29 | 26 >

47

·· A1 Premium aluminium frame met ORE onderbuis.

·· Betrouwbare Tektro hydraulische schijfremmen.

·· SR Suntour verende voorvork.

·· Shimano Alivio 9-speed achterderailleur.

>>>

Rockhopper 29 | 26 >

·· SR Suntour crankstel met vervangbare kettingbladen.

·· Ook verkrijgbaar in een 26” model.

(afgebeeld) 29”: Black/ Cyan/White

29”: Red/Black/ White

(afgebeeld) >>> 26”: Black/ Green/White


THE REAL MOUNTAINBIKE

>> Of je nu naar school fietst of de eerste rondes in het lokale bos rijdt, de HARDROCK levert veelzijdigheid en

kwaliteit. De 29-inch wielen maken snel werk van het ruige terrein en met de schijfremmen en de instelbare verende voorvork worden de eerste obstakels snel verwerkt.

·· Tektro hydraulische schijfremmen.

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg.

·· Sunrace 8-speed, 11-34 cassette.

·· Specialized Fast Trak Sport 29x2.0” banden.

·· Ook verkrijgbaar in een 26” model.

(afgebeeld) 29”: White/Red/ Black

specialized.com

>>>

·· A1 Premium aluminium 29er frame met ORE onderbuis.

>>>

HARDROCK SPORT DISC 29 | 26 >

29”: Black/ Cyan/Orange

29”: Black/ Gloss Black/Red

(afgebeeld) 26”: Black/ Cyan/Orange

26”: White/Red/ Black


·· Specialized Fast Trak Sport 29x2.0” banden.

·· SR Suntour Coil vork met 80mm veerweg.

·· Lichtgewicht en duurzame aluminium velgremmen.

·· Duurzame dubbelwandige 29” aluminium velgen.

·· Specialized BodyGeometry Hardrock zadel.

Red/Black/White

(afgebeeld) Black/Charcoal/ White

Hardrock

·· A1 Premium aluminium 29er frame met ORE onderbuis.

>>>

HARDROCK SPORT 29 >

49

·· A1 Premium aluminium frame met ORE onderbuis.

·· Specialized Fast Trak Sport 26x2.0“ banden.

·· SR Suntour Coil voorvork met 75mm veerweg.

·· Shimano 7 speed 14-34 cassette.

·· Duurzame dubbelwandige 26” aluminium velgen.

·· Specialized BodyGeometry Hardrock zadel.

>>>

HARDROCK 26 >

Black/Charcoal/ White

(afgebeeld) Green/Black/ White


Women’s MTB >>Safire Myka FSR Fate Jett Myka HT

Jij en je vriendinnen. Epische trails, glooiende groene heuvels. Meters of kilometers op onverharde wegen zijn niets meer dan glinsterende cijfers op je kilometerteller. Het enige dat telt is je plezier op de fiets. Je Specialized MTB geeft je het vertrouwen dat nodig is om de beklimmingen en afdalingen te trotseren. Met de BodyGeometry onderdelen is deze fiets perfect. Of het nu de ‚Trail Queen‘ Safire, de XC lichtgewicht Fate, het 29er rolwonder de Jett, de Myka FSR of de betrouwbare Myka hardtail is, je hebt geen hulp meer nodig van de mannen. Het is voor hen te hopen dat ze je nog bij kunnen houden.


Specialized woMen we Maken geen daMeS fietSen; we Maken jouw fietS bodygeoMetry fit

daMeS collectieS

innovatief ontwerp

vertrouwen iS kracht Ons motto voor fietsproducten voor dames luidt ‚Confidence is power‘ of ‚Vertrouwen is kracht‘. Voor de ontwikkeling van damesspecifieke fietsproducten werken we nauw samen met het centrum voor Sportwetenschappen in Boulder waar we anthropometrische testen doen om op een wetenschappelijk onderbouwde manier fietsen en fietsonderdelen te ontwikkelen die beter aansluiten op de vrouwelijke anatomie. Een dame die op een fiets zit die haar op het lijf is geschreven en die voorzien is van onderdelen met de juiste maat, die heeft gewoonweg meer vertrouwen en dat heeft niks met de fietservaring van de dame in kwestie te maken. Of misschien put jij wel vertrouwen uit de wetenschap dat je vrouwelijke fietsoutfit de mooiste van allemaal is... Wanneer dames vertrouwen hebben in het materiaal dat ze gebruiken worden ze

daMeS collectieS onmiddellijk betere fietsers. ze zijn mentaal en fysiek sterk en ze zijn extra gemotiveerd om een nieuwe besttijd neer te zetten op een persoonlijk trainingsrondje of om een technische afdaling toch eens op de fiets en niet lopend met de fiets aan de hand te nemen. Of misschien spoort het hen wel aan om voor het eerst aan een wedstrijd deel te nemen of om wereldkampioene te worden! Of het nu om een medisch doordacht ontworpen dameszadel, specifieke veerinstellingen, andere banden of de leest van een schoen draait: Specialized damesproducten zitten altijd perfect en bieden beduidend meer efficiëntie. Deze combinatie gekoppeld aan een mooie vormgeving biedt fietsende dames het vertrouwen dat ze nodig hebben en dat tikkeltje extra kracht.

We doen meer dan het creëren van fietsen voor dames. Bij het bekijken van het totaalplaatje, streven we naar het leveren van samenhangende esthetiek, die zorgt voor het perfecte visuele huwelijk tussen de rijdster, de fiets en de onderdelen. Omdat we alles samen ontwerpen, weten we zeker dat het perfect bij elkaar past.


We nemen de business van het ontwikkelen van producten die zelfverzekerde en blije rijdsters creĂŤren - of ze nu professioneel, recreatief of beginners zijn- zeer serieus. De verschillen zijn meer dan alleen fysiek. De mentaliteit die vrouwen hebben en beloningen die ze zoeken tijdens het rijden op hun fietsen zijn uniek. het weten dat iedere dame een andere connectie heeft tot haar fiets, maakt ons anders dan de concurrentie. We maken geen dames fietsen; we maken jouw fiets.

daMeS-Specifieke acceSSoireS Toen we begonnen met de uitbreiding van onze lijn damesfietsen was het onze bedoeling om een volledig gamma aan te bieden dat specifiek voor dames is ontwikkeld en waarin elk type van fietsende vrouw iets van haar gading vindt. Onze producten zijn honderd procent geĂŻnspireerd door en gebouwd voor de vrouwen die we zijn en die we elke dag ontmoeten.

handSchoenen We ontwerpen onze dameshandschoenen op basis van de vorm van een vrouwenhand voor een strakkere, betere pasvorm. zadelS Met een centrale anatomische uitsparing, een bredere vorm en een dames-specifieke vorm verlagen de druk op het gevoelig weefsel en verhoogd het comfort.

Schoenen Worden op een damesleest gebouwd om de schoen perfect te laten aansluiten op een damesvoet die toch wel flink van een herenvoet verschilt. Sturen Een damesstuur is smaller, heeft een kleinere diameter en bij de racesturen zijn zowel de drop als de reach korter. zeMen Met een extra beschermende vormen, met dempend materiaal op de juiste plaatsen en met vooral de juiste pasvorm.


SHRED WITH CONFIDENCE

>> SAFIRE Bij het zoeken naar avontuur, fit worden of gewoon de perfecte rit met de groep, willen deze veeleisende trail rijdsters een veelzijdige en capabele fiets die goed presteert, van goedlopende singletracks tot technische afdalingen. Omdat ze alles willen ervaren dat de trail hun kan brengen, waarderen de rijdsters de goede geometrie, trail capaciteiten en speciale vering.

·· M5 Women‘s XC Trail frame met 120mm veerweg.

·· Roval Control wielset met 28mm eindkappen.

·· Safire women‘s-tuned achterdemper met Brain.

·· Women‘s BodyGeometry Ariel zadel.

>>>

Safire Expert >

·· FOX TALAS CTD Performance series.

·· Specialized Command Post BlackLite zadelpen.

(afgebeeld) Black/Teal

specialized.com


Safire

55

·· M5 Women‘s XC Trail frame met 120mm veerweg.

·· Custom DT Swiss X420SL velgen.

·· FOX Float CTD Evolution achterdemper.

·· Custom Avid Elixer 5 R SL hydraulische schijfremmen.

>>>

Safire Comp >

·· FOX Float CTD Evolution series voorvork, 120mm.

·· Women‘s BodyGeometry Ariel zadel.

(afgebeeld) Charcoal/Orange


FULL-SUSPENSION PERFORMANCE

>> MYKA FSR rijders gebruiken hun fiets als transportmiddel, voor hun plezier en voor het avontuur. Op de fiets naar school, naar het werk of een lekkere bosrit maken, ze doen het allemaal. Deze dames zoeken een goede prijs/kwaliteit full suspension die duurzaam en betrouwbaar is, maar ook zeker lichtgewicht en efficiënt.

·· M4 hydroformed FSR frame met 100mm veerweg.

·· Specialized Ground Control Sport banden.

·· RockShox Ario RL demper, instelbare rebound, lock-out.

·· Shimano Hollowtech crankstel en XT Shadow achterderailleur.

·· RockShox Recon Gold TK voorvork, 100mm veerweg.

·· Custom Avid Elixer 3 RL hydraulische schijfremmen.

specialized.com

>>>

Myka FSR Elite >

(afgebeeld) White/Orange


Myka FSR

57

·· M4 hydroformed FSR frame met 100mm veerweg.

·· Specialized Ground Control Sport banden.

·· RockShox Ario RL demper, instelbare rebound, lock-out.

·· Betrouwbare Tektro Draco hydraulische schijfremmen.

>>>

Myka FSR Comp >

·· RockShox XC32 voorvork met 100mm veerweg.

·· Women‘s BodyGeometry Riva zadel.

(afgebeeld) Charcoal/White/ Fuchsia


TRAIL CAPABLE, RACE READY

>> FATE Natuurlijk competitief, of het nu tegen zichzelf is op de zwaarste klim, haar favoriete parcours, of haar tegenstanders in een wedstrijd, deze dame eist de prestaties die alleen ’s werelds eerste carbon hardtail kan bieden. Ze eist wendbaarheid, lichtgewicht en de beste resultaten op zware singletrails en goed lopende paden.

·· FACT IS 8m carbon Women‘s XC 29” frame.

·· Custom SRAM S2200 carbon dubbel XC crankstel.

·· Rock Shox Sid Solo Air Brain met 80mm veerweg.

·· Custom Avid X0 World Cup hydraulische schijfremmen.

>>>

Fate Expert Carbon 29 >

·· Roval Control 29 wielset.

·· Nieuw SRAM type 2 X0 10-speed achterderailleur.

(afgebeeld) Carbon/Char/ Neon Pink

·· S-Works Fast Trak 2.0” 2bliss ready voorband.

specialized.com


Fate

59

Fate Comp Carbon 29 >

·· Rock Shox Reba RL 29 Solo air, 80mm veerweg. ·· S-Works Fast Trak 2.0“ 2bliss ready voorband.

·· Custom Sram aluminium crankstel en X9/X7 derailleurs. ·· Custom Avid Elixer 5 R SL hydraulische schijfremmen.

>>>

·· FACT IS 8m carbon Women‘s XC 29” frame.

(afgebeeld) Carbon/Gold/ White


ROLL WITH CONFIDENCE

>> De JETT rijdster is op zoek naar een lichtgewicht en complete crosscountry fiets die ze kan gebruiken tijdens al haar singletrack avonturen met vrienden, maar waarmee ze ook de omgeving kan ontdekken via zandpaden. Als toegewijde en enthousiaste rijdster verwacht ze een speciale dames FIT, een gebalanceerde fiets met goede handling, gecombineerd met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

·· M4 aluminium Women‘s Performance XC 29” frame.

·· Custom SRAM S-1250 XC Double crankstel.

·· RockShox Reba RL 29 met 80mm veerweg.

·· Sram Elixer 3R SL hydraulische schijfremmen.

>>>

JETT EXPERT 29 >

·· Specialized Ground Control Sport banden.

·· BodyGeometry Riva Women‘s zadel.

(afgebeeld) Charcoal/White/ Green

specialized.com


·· Custom SRAM S-1250 XC Double crankstel.

·· RockShox XC30 29” met 80mm veerweg.

·· Betrouwbare Avid Elixer 1 hydraulische schijfremmen.

·· Specialized Ground Control Sport banden.

·· BodyGeometry Riva Women‘s zadel.

(afgebeeld) White/Silver/ Orange

Jett

·· M4 aluminium Women‘s Performance XC 29” frame.

>>>

JETT COMP 29 >

61

JETT 29 >

·· Custom-tuned RockShox 29 met 80mm veerweg. ·· Specialized Ground Control Sport banden.

·· SR Suntour 9-speed crankstel met Shimano Deore achterderailleur. ·· Betrouwbare Tektro Draco hydraulische schijfremmen. ·· BodyGeometry Riva Women‘s zadel.

>>>

·· M4 aluminium Women‘s Performance XC 29” frame.

(afgebeeld) White/Silver/ Purple


DISCOVER YOUR ADVENTURE

>> MYKA HT rijdsters gebruiken hun fiets als transportmiddel, voor hun plezier en voor het avontuur. Op de fiets naar school, naar het werk of een lekkere bosrit maken, ze doen het allemaal. Deze dames zoeken een goede prijs/kwaliteit hardtail die duurzaam en betrouwbaar is, maar ook zeker lichtgewicht en efficiënt.

·· A1 Premium Women‘s Recreational 29” frame.

·· Specialized Fast Trak Sport 29” banden.

·· SR Suntour verende voorvork.

·· Betrouwbare Tektro Draco hydraulische schijfremmen.

>>>

MYKA HT ELITE DISC 29 >

·· Dubbelwandige 29” aluminium velgen.

·· BodyGeometry Riva Women‘s zadel.

(afgebeeld) White/Orange

specialized.com


MYKA HT SPORT DISC 29 | 26 > ·· A1 Premium Women‘s Recreational 29” frame.

·· Specialized Fast Trak Sport 29” banden.

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg.

·· Tektro HDC300 hydraulische schijfremmen.

·· 29” Disc dubbelwandige aluminium velgen.

·· BodyGeometry Riva Women‘s zadel.

(afgebeeld) >>>

29”: White/Blue

(afgebeeld) >>>

26”: Blackberry/ Fuchsia/White

·· A1 Premium Women‘s Recreational 29” frame.

·· Women‘s BodyGeometry XCT handvatten.

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg.

·· Aluminium velgremmen met ergonomische remgrepen.

·· Specialized Fast Trak Sport 29” banden.

·· BodyGeometry Riva Women‘s zadel.

(afgebeeld) >>>

29”: White/Blue

(afgebeeld) >>>

26”: White/Blue

MYKA HT 26 > ·· A1 Women‘s Recreational XC Compact frame.

·· Specialized Fast Trak Sport banden.

·· SR Suntour voorvork met 75mm veerweg.

·· SR Suntour 9-speed crankstel met Shimano Tourney TX 7-speed achterderaileur.

·· Alex 26” Disc aluminium velgen.

·· Women‘s BodyGeometry XCT handvatten.

(afgebeeld) >>>

White/Teal/ Green

Black/Pink

Myka HT

MYKA HT SPORT 29 | 26 >

63


Kids >>Hotrock

Van de openbare weg tot bospaadje, dit plezier is niet alleen voor de grote kinderen. Sommige van onze dierbaarste herinneringen uit onze kindertijd brengen ons terug naar het vrijheidsgevoel wat we hadden toen we als kind op twee wielen door de buurt fietsten. De kinderlijn is speciaal ontworpen voor kinderen en is er in diverse maten voor diverse lengtes en leeftijden. Of het nu de eerste kennismaking met modder is of de eerste rit op de stoep, deze fietsen zijn vanaf de grond af aan ontworpen om op een veilige, lichte en comfortabele manier te kunnen fietsen.


ENGINEERED FOR SAFETY, DESIGNED FOR FUN

>> Ondanks dat deze fietsen specifiek ontworpen zijn met kinderen in het achterhoofd hebben deze fietsen toch de grote jongens kwaliteit. Kwaliteit die door de ouders zeer gewaardeerd zal worden. Van de 12” loopfietsjes tot aan de 24” 7 speed fietsen, zijn deze fietsen ontworpen om de jonge rijders het vertrouwen te geven en ze zonder problemen vader en moeder bij kunnen houden. De lichte aluminium frames zijn makkelijk te transporteren. Daarnaast zijn de zijwieltjes zonder gereedschap te demonteren of te monteren. De HOTROCK modellen zijn voor de kinderen zeer gemakkelijk te berijden. Dit was de grondgedachte bij het ontwerpen van deze fietsen.

·· 24“ A1 Premium aluminium frame.

·· Junior triple crankstel met 7-speed aandrijving.

·· SR Suntour voorvork met 65mm veerweg.

·· Betrouwbare hydraulische schijfremmen.

>>>

HOTROCK 24 XC DISC BOY >

·· Lichtgewicht 32-spaaks aluminium wielen.

·· Shimano Acera 8-speed achterderailleur.

(afgebeeld) Black/Green/ White

specialized.com


·· Specialized Fast Track Sport banden.

·· SR Suntour voorvork met 50mm veerweg.

·· Junior triple crankstel met 7-speed aandrijving.

>>>

·· 32-spaak dubbelwandige aluminium velgen.

·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

(afgebeeld) Girl: Black/Pink/ White

(afgebeeld) Boy: Black/Red/ White

Hotrock

·· 24“ A1 Premium aluminium frame.

>>>

HOTROCK 24 XC GIRL | Boy >

67

HOTROCK 24 21SPD BOY | Girl >

·· Triple crankstel met Shimano 7-speed aandrijving.

·· Shimano Revo 7-speed twist shifters. ·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

Boy: Orange/ Black/White

(afgebeeld) Boy: Black/ White/Cyan

>>>

·· Specialized Roller banden.

·· Aluminium riser stuur.

>>>

·· 24“ A1 Premium aluminium frame met lage standover.

Girl: Purple/ White

(afgebeeld) Girl: Blue/Blue


Hotrock >> ENGINEERED FOR SAFETY, DESIGNED FOR FUN

·· Aluminium cranks met chainguard.

·· Lichtgewicht 32-spaaks aluminium wielen.

·· Shimano Revo 6-speed twist shifters.

·· Specialized Roller Sport banden.

·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

Girl: White/ Purple

(afgebeeld) Girl: Pink/Pink

>>>

·· 20“ A1 Premium aluminium frame met lage standover.

>>>

HOTROCK 20 6SPD GIRL | Boy >

Boy: White/Red/ Black

(afgebeeld) Boy: Blue/White/ Black

HOTROCK 16 Coaster BOY | Girl >

·· 28-spaaks aluminium wielen.

specialized.com

·· Specialized Rhythm Lite Sport banden. ·· aluminium stuurpen. ·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

Boy: Red/White/ Black

(afgebeeld) Boy: Black/ Cyan/Orange

>>>

·· Aluminium voorvork.

>>>

·· 16“ A1 aluminium frame.

Girl: Purple/ White

(afgebeeld) Girl: Pink/ Purple/White


·· Aluminium voorvork.

·· Verstelbare stuurhoogte.

·· Aluminium velgen.

·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

(afgebeeld) Girl: Pink/White

Boy: Orange/ White/Black

(afgebeeld) Boy: Blue/White/ Black

Hotrock

·· Specialized Rhythm Lite Sport banden. >>>

·· 12“ A1 Premium coasterstyle frame.

>>>

HOTROCK 12 Coaster GIRL | Boy >

69

·· Specialized Rhythm Lite Sport banden.

·· Aluminium voorvork.

·· Aluminium stuur.

·· Aluminium velgen.

·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

>>>

·· 12“ A1 Premium aluminium loopfiets.

>>>

HOTROCK HOTWALK Boy | Girl >

(afgebeeld) Boy: Red/White/ Black

(afgebeeld) Girl: Pink/Pink


Road


fact carbon goud Maken van carbon ontwerp & ontwikkeling

MateriaalSelectie

fabricatieproceS

teSten

Stap 1: de wenSen van de rijder

Stap 2: ontwerp & ontwikkeling

Stap 3: MateriaalSelectie

Nog voor het ontwikkelingsproces begint gaan onze ontwerpers en ingenieurs samen zitten om voor elke fiets te bepalen wat de beoogde doelgroep met deze fiets wil en wat hij/zij van deze fiets verwacht. Op basis van dat verlanglijstje (bijvoorbeeld: competitief crosscountry, kilometers vreten op de weg, ...) bepalen ze voor elk product de beste combinatie van eigenschappen zoals stijfheid, souplesse, sterkte en gewicht.

Innovatie en optimalisatie. Dit is waar we beginnen met het dromen over nieuwe technologieën om iedere fiets tot de beste van zijn ras te maken. Bijvoorbeeld: Het ontwerp van het trapashuis en de chainstays uit een stuk voorkomt doorbuiging onder pedaalbelasting, voor een verbeterde krachtoverbrenging. Deze innovatie is voortgekomen uit dit proces.

Voor de productie begint, selecteren we de specifieke vezels, harsen en wevingen voor iedere fiets. Net zo belangrijk als het type carbon dat we kiezen, is de vezeloriëntatie of ‚Layup Schedule Development‘ (hoe het carbon gewikkeld of geplaatst wordt op het frame). Een goed voorbeeld is de S-works Roubaix: de onderbuis, het trapashuis en de bovenbuis maken bij deze fiets gebruik van een hoger mengsel van E390 High Modulus carbon, wat stijver is en daardoor torsionale flex voorkomt voor een betere krachtoverbrenging.


wat iS fact? voluit staat FACT voor “Functional Advanced Composite Technology”. het is terug te brengen naar een totaalaanpak voor het verwerken van composietmaterialen. Net zoals alle andere projecten binnen Specialized gaan we voor de ontwikkeling van FACT fietsen en onderdelen uit van de wensen en eisen van de rijder. Daarna komen vier kritieke stappen in het ontwikkelingsproces aan bod om onze ontwerpdoelen te realiseren: design & engineering, materiaalkeuze, productieproces en testwerk. het resultaat van het FACT proces zijn superieure carbon fietsen en onderdelen die de rijder een effectief voordeel bieden.

Fact Carbon

reSultaten

73

LAYuP ONTWERP

LABTEST STIJFhEID

Stap 4: fabricatieproceS

Stap 5: teSten

We creëren de carbon lay-up voor iedere fiets, kiezen de juiste fabricagemethode en bakken het afgewerkte frame. zo heeft de Roubaix een staande achtervork die opgebouwd is van E240, een lagere modulus maar met hogere treksterkte carbon die het mogelijk maakt voor de achtervork om te buigen en trillingen te dempen, maar sterk blijft gedurende de levensduur van de fiets. Deze vezels zijn voornamelijk in een 45 graden hoek geplaatst, waardoor ze verticale bewegingen kunnen maken, maar de torsionale stijfheid behouden.

Testen is een cruciaal onderdeel van de FACT carbon ontwikkelingscyclus. Om zeker te zijn dat onze fietsen voldoen aan uw (en onze) verwachtingen, ondergaan onze fietsen allemaal uitgebreide laboratoriumtesten, maar ook op de weg en in het bos. We testen de prototypes op alle belastingspunten, laten ze testen door onze pro’s en herhalen dit proces tot we tevreden zijn. De resultaten spreken voor zich.

LABTEST KRAChT

LANGDuRIGE RIJDERSTEST

uITEINDELIJKE LAYuP

hERhALEN TOT GEWENST RESuLTAAT


SMoother iS faSter Meer controle. Minder verMoeidheid. hogere Snelheden. Meer controle

Minder verMoeidheid

hogere Snelheden

fSr vering

Soepele Staande achtervork

Levert ongeĂŤvenaard comfort, controle en efficiĂŤntie door de vering los te koppelen van de rem- en aandrijfkrachten.

De staande achtervorken van onze racefietsen en hardtail mountainbikes zijn ontworpen met het oog op verticale comfortflex.

de voordelen van een Slank ontwerp zadelpennen met een kleinere diameter dragen bij tot de verticale comfortflex van onze racefietsen en hardtail mountainbikes.


het is een theorie die we al een tijdje verfijnen en verkondigen. het idee dat een soepele fiets tot snellere ritten leidt vindt zijn oorsprong in ons ontwikkelingswerk aan de FSR vering, maar we namen die gedachte al snel mee voor de ontwikkeling van racefietsen zoals de Roubaix, de Ruby en de Secteur. Intussen vind je deze gedachte ook in onze steeds verder uitbreidende lijn van onderdelen en accessoires terug. Na drie opeenvolgende overwinningen van de Specialized Roubaix in de helleklassieker Parijs-Roubaix, wereldtitels cross-country en downhill mountainbiking is het duidelijk dat een soepele fiets tot snellere ritten leidt.

Smoother is Faster

tevreden fietSerS

75

StuurpreciSie

trillingSdeMping

De balhoofdbuis van de Tarmac SL4 en de balhoofdbuis van de Roubaix hebben een 1-1/8“ lager bovenaan en een 1-3/8“ lager onderaan (terwijl een onderste lager van 1,5“ inch normaal onze standaard is). Ons type balhoofdbuis verhoogt de verticale comfortflex voor een meer soepele rit, maar door de unieke vormgeving zijn we er in geslaagd om de torsiestijfheid te verhogen en op die manier een preciezer sturende fiets te verkrijgen.

zertz viscoelastische dempers in de vorkpoten en staande achtervork vangen de trillingen die vanaf de weg komen op zodat jouw lichaam dat niet hoeft te doen.


aerodynaMica “er iS geen groter voordeel dan atleten gratiS Snelheid geven.” —MARK COTE, AERODynAMiCiST

Scheelt tijd

efficiëntie in actie

Sneller overal

gratiS Snelheid

Scheelt tijd

efficiëntie in actie

Sneller, overal

The Shiv heeft Craig “Crowie” Alexander geholpen 13 minuten van zijn beste tijd ooit op de Ironman Hawaii af te schaven. Hierdoor wist hij een nieuw record te vestigen. Dezelfde aerodynamica prestaties kunnen minuten afschaven van ieders beste tijd.

Ontwikkeld door samenwerking tussen Specialized en McLaren, kan de snelste helm in alle posities en onder alle condities bijna een minuut sneller zijn op een 40km tijdrit of triatlon.

Aerodynamisch snel en stabiel in de wind, kunnen de Roval CLX 60 en CLX 40 wielen tot 45 seconden sneller zijn over een afstand van 40km.


Aerodynamica

Door de integrale aanpak over de gehele lijn bij Specialized, kunnen we aerodynamische producten ontwikkelen die samenwerken en daardoor voordelen bieden voor iedere rijder. Ons proces omvat innovatief ontwerp, zorgvuldige ontwikkeling en meedogenloze testen tegenover echte situaties.

77

gratiS Snelheid

echte Snelheid

De Venge. Het is de snelste fiets in het Pro peloton. Het baanbrekende ontwerp biedt een snelheidsvoordeel tot ongeveer 0,5 km/u ten opzichte van traditionele racefietsen.

Van ontwerptesten in de A2 windtunnel tot het opbouwen van onze rekenmodellen aan de hand van 3D modellen, onze studies in het laboratorium zijn er allemaal op gericht je sneller te maken.


Competitive >>Venge Tarmac Allez

We zien deze waarheid als vanzelfsprekend: het intense verlangen om de competitie aan te gaan brandt in ons allen. Van professional tot en met lokale criterium held, van baan monster tot en met de rijder die zijn eerste rugnummer ooit opspeldt, zij zoeken een fiets waarmee ze het vertrouwen hebben om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen. De racemonsters Venge en Tarmac, de tijd besparende Shiv TT, en de op Tarmac ge誰nspireerde Allez zijn de perfectie machines om de concurrentie te laten lijden.


MORE BIKE THAN AERO

>> De VENGE is pure wetenschap. Deze machine is een één/tweetje tussen de Shiv-geïnspireerde aerodynamica en de stijfheidswaarde van de Tarmac. De Venge is ontwikkeld voor pure snelheid. Met een hele lijst overwinningen, levert het FACT IS 11r carbon frame met sublieme rijeigenschappen de winnende formule van licht gewicht, stijfheid en aerodynamica. Met een voordeel van maar liefst 22 watt vermogen (bij 40 km/h) ten opzichte van de Tarmac SL3 is de Venge op maat gemaakt voor competitieve rijders die de concurrentie willen verpletteren.

Venge Pro Frameset OSBB >

·· Full carbon monocoque voorvork.

·· Stijve, lichte, volledig instelbare aero carbon zadelpen. >>>

·· UCI-legaal S-Works FACT 10r carbon frameset.

White/Black/Red

specialized.com

(afgebeeld) Carbon Satin/ Red/White


Venge Expert Ui2 M2 > ·· UCI-legaal S-Works FACT 10r carbon frameset.

·· FSA SL-K Light carbon BB30 crankstel.

·· Full carbon monocoque voorvork.

·· Shimano Ultegra Di2 10-speed elektronisch schakelen.

·· Specialized Turbo Elite 100 TPI banden.

·· Stijve, lichte, volledig instelbare aero carbon zadelpen.

(afgebeeld) >>>

Carbon Satin/ Charcoal/White

Venge Expert M2 > ·· UCI-legaal S-Works FACT 10r carbon frameset.

·· FSA SL-K Light carbon BB30 crankstel.

·· Full carbon monocoque voorvork.

·· Stijve, lichte, volledig instelbare aero carbon zadelpen.

Venge

·· Specialized Turbo Elite 100 TPI banden.

(afgebeeld) >>>

Carbon Satin/ Charcoal/White

Red/White

Venge Comp M2 > ·· UCI-legaal S-Works FACT 10r carbon frameset.

·· FSA Gossamer Pro BB30 crankstel.

·· Full monocoque carbon voorvork.

·· Shimano 105 STI shifters.

·· Specialized Turbo Elite 100 TPI banden.

·· Stijve, lichte, volledig instelbare aero carbon zadelpen.

(afgebeeld) >>>

Carbon Satin/ Red

81


NOTHING IS LIGHTER AND STIFFER

>> Met het race-geoptimaliseerde FACT IS carbon frame, efficiënte stuureigenschappen, en de 19% hogere stiffness-toweight ratio ten opzichte van zijn voorganger. Als de lichtste, stijfste en snelste fiets van de wereld, is de TARMAC

nog steeds de favoriete fiets van veel professionals.

·· Specialized SL4 FACT IS 10r carbon.

·· Specialized Pro FACT carbon crankstel.

·· Full monocoque FACT carbon voorvork.

·· Verstelbare stuurhoogte.

·· Roval Fusee SLX wielen.

·· Specialized Pro FACT carbon zadelpen.

specialized.com

>>>

Tarmac SL4 Pro M2 >

(afgebeeld) Carbon/White/ Red


Tarmac SL4 Pro Frameset OSBB >

·· Full monocoque FACT carbon voorvork.

·· 1-1/8“ naar 1-3/8“ balhoofd. ·· Specialized Pro FACT carbon zadelpen. >>>

·· Specialized SL4 FACT IS 10r carbon.

(afgebeeld) Carbon Satin/ Black

Tarmac

Carbon/White/ Red

83

·· Specialized SL4 FACT IS 10r carbon.

·· FSA SL-K Light carbon BB30 crankstel.

·· Full monocoque FACT carbon voorvork.

·· Verstelbare stuurhoogte.

·· Specialized Turbo Elite 100 TPI banden.

·· FACT carbon Comp zadelpen.

>>>

Tarmac SL4 Expert Ui2 M2 >

(afgebeeld) Carbon Satin/ Charcoal/Red


Tarmac

Tarmac SL4 Expert M2 >

·· Full monocoque FACT carbon voorvork. ·· Specialized Turbo Elite 100 TPI banden.

·· Verstelbare stuurhoogte. ·· Shimano Ultegra 10-speed shifters. ·· BodyGeometry Toupe Comp RBX zadel.

>>>

·· Specialized SL4 FACT IS 10r carbon.

(afgebeeld) Carbon Satin/ Charcoal/Red

·· FACT IS 8r carbon frame.

·· Verstelbare stuurhoogte.

·· Monocoque FACT carbon voorvork.

·· Shimano Ultegra 10-speed shifters.

·· Race-ready DT Axis 3.0 wielset.

·· Specialized Comp FACT carbon zadelpen.

specialized.com

>>>

Tarmac Comp M2 >

(afgebeeld) Red/Black/White


·· Verstelbare stuurhoogte.

·· Monocoque FACT carbon voorvork.

·· Precieze Shimano 105 STI shifters.

·· Specialized Turbo Elite 100 TPI banden.

·· Specialized Comp FACT carbon zadelpen.

(afgebeeld) White/Red/Black

Tarmac

·· FACT IS 8r carbon frame.

>>>

Tarmac Elite M2 >

85

·· FACT IS 8r carbon frame.

·· Verstelbare stuurhoogte.

·· Monocoque FACT carbon voorvork.

·· Shimano 105 STI shifters.

·· Specialized Espoir Sport 23c banden.

·· FACT carbon Comp zadelpen.

>>>

Tarmac Sport M2 >

(afgebeeld) Carbon/ Charcoal/White


EVERY DAY, ALLEZ

>> Als het gaat om de beste balans tussen budget en kwaliteit dan dekt de ALLEZ 2013 alles. Wil je clubwedstrijden rijden of gewoon met je vrienden een tocht maken, de Allez is de beste aluminium fiets met de juiste rijeigenschappen en het meeste waar voor je geld.

Allez E5 Smartweld Frameset OSBB >

·· Tarmac SL4 monocoque FACT carbon voorvork.

·· 1-1/8“ naar 1-3/8“ balhoofd met Cr-Mo lagers. ·· Nieuwe Specialized Sport aluminium zadelpen.

specialized.com

>>>

·· Specialized Smartweld E5 aluminium frame met OSBB.

(afgebeeld) Black Ano/Black


Allez Expert Z2 > ·· Licht, stijf en snel E5 aluminium frame.

·· Licht FSA SL-K BB30 crankstel.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· Tarmac Comp oversized aluminium racestuur.

·· Lichte en duurzame DT Axis 2.0 wielset.

·· BodyGeometry Riva Road zadel. (afgebeeld) >>> White/Black/Red

Allez Comp M2 > ·· Licht, stijf en snel E5 aluminium frame. ·· Specialized FACT carbon voorvork. ·· Lichte DT Axis wielset.

·· FSA Gossamer BB30 mid-compact aluminium crankstel. ·· Specialized Comp oversized aluminium racestuur.

(afgebeeld) >>> Red/ White/ Black

Allez Elite C2 > ·· Premium dubbel-butted A1 aluminium frame.

·· Shimano Tiagra compact crankstel.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· Tarmac Comp oversized aluminium racestuur.

(afgebeeld) >>> Graphite Satin/ White/Red

Allez

·· Sterke en duurzame DT Axis Classic wielset.

87 Allez Sport C2 > ·· Premium dubbel-butted A1 aluminium frame.

·· Tarmac Comp oversized aluminium racestuur.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· Shimano Sora STI shifters.

·· Sterke en duurzame DT Axis Classic wielset.

·· BodyGeometry Riva Road zadel.

(afgebeeld) >>> Silver/Black/Red

Allez C2 > ·· Premium dubbel-butted A1 aluminium frame.

·· Specialized Comp aluminium racestuur.

·· Specialized A1 aluminium voorvork.

·· Shimano 2300 STI shifters.

·· Duurzame Axis Classic wielset.

·· BodyGeometry Riva Road zadel.

(afgebeeld) >>> Black/Charcoal/ White


Endurance >>Roubaix Secteur

Dit gaat over lange dagen in het zadel, waar de uren niet bepaald worden door de klok maar door jouw schaduw die over de weg wiegt. Dit gaat over rijders zoals Tom Boonen die de kasseien bedwingt, overwint en ons daarmee inspireert om zelf de fiets te pakken en onze eigen tochten te rijden. Dit gaat over geavanceerde machines die jouw uithoudingsvermogen vergroten — de Roubaix en de Secteur.


SMOOTHER IS FASTER

>> Wanneer je opgeroepen wordt ten strijde te trekken, reageert de ROUBAIX alsof het gewoon een verlengstuk

van

lichaam en geest is. Professionals zoals Tom Boonen vertrouwen en rekenen op de soepele en directe rijeigenschappen van de Specialized Roubaix. Dit jaar evenaarde Tom Boonen het record van 4 overwinningen in Parijs-Roubaix op zijn Specialized Roubaix SL4. Smoother is Faster: Beste balans tussen verticale comfortflex, laag gewicht, maatspecifieke framebuizen en voorvork, Zertz en laterale stijfheid.

·· FACT IS 10r carbon SL4 frame met Zertz.

·· 1-1/8“ naar 1-3/8“ (maat specifiek) balhoofd.

·· Nieuwe Specialized FACT carbon voorvork met Zertz.

·· Specialized Pavé SL, FACT carbon zadelpen

>>>

Roubaix SL4 Pro Frameset OSBB >

(afgebeeld) Carbon Satin/ Black

specialized.com


Roubaix SL4 Expert Ui2 C2 > ·· FACT IS 10r carbon SL4 frame met Zertz.

·· Expert racestuur met Roubaix stuurlint.

·· Nieuwe Specialized FACT carbon voorvork met Zertz.

·· Shimano Ultegra Di2 10-speed elektronisch schakelen.

·· Specialized Roubaix PRO 120TPI banden.

·· BodyGeometry Toupe RBX zadel.

(afgebeeld) >>>

Carbon/White/ Red

Roubaix SL4 Expert C2 >

·· Nieuwe Specialized FACT carbon voorvork met Zertz. ·· Specialized Roubaix PRO 120TPI banden.

·· Verstelbare stuurhoogte. ·· Expert racestuur met Roubaix stuurlint. ·· BodyGeometry Toupe RBX Sport zadel.

Roubaix

·· FACT IS 10r carbon SL4 frame met Zertz.

(afgebeeld) >>>

Carbon/White/ Red

Roubaix SL4 Expert X3 > ·· FACT IS 10r carbon SL4 frame met Zertz. ·· Nieuwe Specialized FACT carbon voorvork met Zertz. ·· Race-ready DT Axis 4.0 wielset.

·· Verstelbare stuurhoogte. ·· Expert racestuur met Roubaix stuurlint. ·· BodyGeometry Toupe RBX zadel.

(afgebeeld) >>>

Carbon/White/ Red

91


Roubaix Roubaix Comp C2 > ·· FACT 8r carbon FACT TM Endurance Road frame.

·· Shimano Ultegra 10-speed shifters.

·· FACT full carbon monocoque voorvork.

·· BodyGeometry Toupe RBX Sport zadel.

·· Specialized Espoir 25c banden.

·· FACT carbon Comp zadelpen.

(afgebeeld) >>>

Carbon Satin/ Charcoal/Red

Roubaix Comp X3 > ·· FACT 8r carbon FACT TM Endurance Road frame.

·· Aluminium racestuur met Roubaix stuurlint.

·· FACT full carbon monocoque voorvork.

·· Shimano Ultegra 10-speed shifters.

·· Specialized Espoir Elite 25c banden.

·· BodyGeometry Toupe RBX Sport zadel.

(afgebeeld) >>>

Carbon Satin/ Charcoal/Red

Roubaix Elite C2 > ·· FACT 8r carbon FACT TM Endurance Road frame.

·· Aluminium racestuur met Roubaix stuurlint.

·· FACT full carbon monocoque voorvork.

·· Precieze Shimano 105 STI shifters.

·· Specialized Espoir Elite 25c banden.

·· BodyGeometry Toupe RBX Sport zadel.

(afgebeeld) >>>

White/Charcoal/ Red

Roubaix Elite X3 > ·· FACT 8r carbon FACT TM Endurance Road frame.

·· Aluminium racestuur met Roubaix stuurlint.

·· FACT full carbon monocoque voorvork.

·· Precieze Shimano 105 STI shifters.

·· Specialized Espoir 25c banden.

·· BodyGeometry Toupe RBX Sport zadel.

(afgebeeld) >>>

White/Charcoal/ Red

specialized.com


Roubaix Sport C2 > ·· FACT 8r carbon FACT TM Endurance Road frame.

·· Aluminium racestuur met Roubaix stuurlint.

·· FACT full carbon monocoque voorvork.

·· Precieze Shimano 105 STI shifters.

·· Verstelbare stuurhoogte.

·· BodyGeometry Toupe RBX zadel.

(afgebeeld) >>>

Carbon Satin/ Charcoal/White

Roubaix Sport X3 > ·· Maar specifiek ontwikkeld FACT frame met Zertz.

·· Specialized Comp racestuur.

·· FACT full carbon monocoque voorvork.

·· Precieze Shimano 105 STI shifters.

·· Verstelbare stuurhoogte.

·· BodyGeometry Toupe RBX zadel.

(afgebeeld) >>>

Roubaix

Carbon Satin/ Charcoal/White

Roubaix C2 > ·· FACT 8r carbon FACT TM Endurance Road frame.

·· Specialized Comp racestuur.

·· FACT full carbon monocoque voorvork.

·· Nieuwe Shimano Sora STI shifters.

·· Verstelbare stuurhoogte.

·· BodyGeometry Riva Road zadel.

93

(afgebeeld) >>>

White/Black/ Charcoal


ROUBAIX-PRESTATIES

>> Evenals zijn grote broer de Roubaix, is de Specialized SECTEUR op een missie: om je te inspireren verder rijden en te helpen je doelen te bereiken door maximaal comfort te leveren. Met Zertz en FACT carbon vork om de trillingen van de weg te verminderen, levert de Secteur met het Roubaix-geïnspireerde aluminium frame een rit die soepel, snel en met meer plezier verloopt. Een tocht voor het goede doel, een Gran Fondo, of gewoon je eigen wekelijkse groepsrit — het gaat gemakkelijker op een Secteur.

·· A1 Premium Disc aluminium frame met In-Zertz.

·· Specialized Comp racestuur.

·· Nieuwe FACT carbon discspecifieke voorvork.

·· Shimano 105 STI shifters.

·· DT Axis CXD wielset.

·· Nieuwe Specialized Pro Pavé carbon zadelpen.

specialized.com

>>>

Secteur Expert Disc C2 >

(afgebeeld) Brushed Aluminum Satin


Secteur Comp X3 > ·· A1 Premium aluminium frame met In-Zertz. ·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· Shimano 105 STI shifters. ·· Specialized BodyGeometry Riva Road zadel.

·· Specialized Espoir Sport 25c banden.

(afgebeeld) >>>

Graphite Satin/ White

Secteur Elite C2 > ·· A1 Premium aluminium frame met In-Zertz.

·· Nieuwe 10-speed Tiagra STI shifters.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· Specialized BodyGeometry Riva Road zadel.

Secteur

·· Specialized Espoir 25c banden.

(afgebeeld) >>>

Silver/Black/ Charcoal

Secteur Elite X3 > ·· A1 Premium aluminium frame met In-Zertz.

·· Specialized Comp racestuur.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· Nieuwe 10-speed Tiagra STI shifters.

·· Specialized Espoir Sport 25c banden.

·· Specialized BodyGeometry Riva Road zadel.

(afgebeeld) >>>

Silver/Black/ Charcoal

95


Secteur

>> Roubaix-PRESTATIES

·· A1 Premium aluminium Disc-specifiek frame.

·· Specialized Comp racestuur.

·· Nieuwe FACT carbon discspecifieke voorvork.

·· Nieuwe Shimano Sora STI shifters.

>>>

Secteur Sport Disc C2 >

·· Specialized Espoir Sport 28c banden.

·· Specialized BodyGeometry Riva Road zadel.

(afgebeeld) Black/Charcoal/ Copper

specialized.com


Secteur Sport C2 > ·· A1 Premium aluminium frame met In-Zertz.

·· Specialized Comp racestuur.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· Nieuwe Shimano Sora STI shifters.

·· Specialized Espoir Sport 25c banden.

(afgebeeld) >>>

White/Charcoal/ Red

·· A1 Premium aluminium frame met In-Zertz.

·· Specialized Comp racestuur.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· Nieuwe Shimano Sora STI shifters.

·· Specialized Espoir Sport 25c banden.

·· Specialized BodyGeometry Riva Road zadel.

(afgebeeld) >>>

White/Charcoal/ Red

Secteur X3 > ·· A1 Premium aluminium frame.

·· Specialized Comp racestuur.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· Shimano 2300 STI shifters.

·· Specialized Espoir Sport 25c banden.

·· Specialized BodyGeometry Riva Road zadel.

(afgebeeld) >>>

Black/Charcoal/ Red

Secteur

Secteur Sport X3 >

97


Triathlon >>Shiv Transition

De toewijding is intens. Na maanden van eindeloos trainen en testen, is ĂŠĂŠn ding duidelijk: Het maakt niet uit of je een Wereldkampioen zoals Crowie bent of een beginnende triatleet, de zoektocht naar de perfecte race formule eindigt hier. Parcours verpletterende triatlon-fietsen zoals de Shiv en de Transition zijn een essentieel onderdeel van deze formule, ze helpen je de overgang naar het hardlopen makkelijker te maken, waardoor je meer energie over hebt.


AERO, FUEL, FIT

>> De SHIV is het ultieme triatlon wapen. Het levert niet alleen de perfecte mix van onzichtbare kracht, luchtweerstand en aerodynamica, maar ook slimme en veelzijdige fit opties. Het FACT carbon frame zorgt ervoor dat u door de wind snijdt terwijl je enorme wattages aan race-verpletterende macht trapt. Het geïntegreerde Fuelselage™ hydratatiesysteem geeft gemakkelijk toegang tot de sportdrank.

·· Specialized Pro 10r Carbon FACT IS frame met OSBB.

·· Nieuwe, volledig instelbare Specialized carbon Aerobar.

·· Specialized FACT carbon monocoque voorvork.

·· Geïntegreerde aerodynamische remmen.

>>>

Shiv Pro Ui2 M2 >

·· Specialized Turbo Elite 100 TPI banden.

·· BodyGeometry Romin Evo Comp zadel.

(afgebeeld) Carbon/Silver

specialized.com


Shiv Pro Framset OSBB > ·· Specialized Pro 10r Carbon FACT IS frame met OSBB.

·· Geïntegreerde aerodynamische remmen.

·· Specialized FACT carbon monocoque voorvork.

·· Stijve, lichte, volledig instelbare aero carbon zadelpen.

·· 1-1/8“ balhoofd.

(afgebeeld) >>>

Carbon/Silver

Shiv Expert M2 > ·· Specialized Pro 10r Carbon FACT IS frame met OSBB.

·· Instelbare Specialized aluminium Aerobar stuur.

·· Specialized FACT carbon monocoque voorvork.

·· Geïntegreerde aerodynamische remmen.

·· Specialized Turbo Elite 100 TPI banden.

·· Shimano Dura-Ace 7900 achterderailleur.

(afgebeeld) >>>

Shiv

White/Black/Red

Shiv Comp Rival M2 > ·· Specialized Pro 10r Carbon FACT IS frame met OSBB.

·· Instelbare Specialized aluminium Aerobar stuur.

·· Specialized FACT carbon monocoque voorvork.

·· Geïntegreerde aerodynamische remmen.

·· Specialized Turbo Elite 100 TPI banden.

·· BodyGeometry Romin Evo Comp zadel.

101

(afgebeeld) >>>

Carbon Satin

Shiv Elite A1 Apex M2 > ·· Specialized A1 Premium aluminium aero frame.

·· Instelbare Specialized aluminium Aerobar stuur.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· 10-speed SRAM Apex aandrijving.

·· Specialized Espoir Sport 23c banden.

·· BodyGeometry Romin Evo Comp zadel.

(afgebeeld) >>>

Black/Red


Go fast. Very Fast.

>> TRANSITION rijders zijn niet bang om flink af te zien en ze zijn zeker niet bang om hard te rijden. Heel hard. Deze triatleten en tijdrijders zullen iedere kans aangrijpen om secondes te winnen, of minuten, en hun fiets moet

Transition

aerodynamisch en stijf zijn en moet goed passen, om de snelste tijd mogelijk te maken.

103

Transition Apex M2 > ·· Specialized aerodynamische FACT monocoque triatlon frame.

·· Specialized Espoir 23c banden.

·· Specialized FACT carbon aero voorvork.

·· Geïntegreerde aerodynamische remmen.

>>>

·· Verstelbare stuurhoogte. (afgebeeld) Carbon/Charcoal


CYCLOCROSS >>CruX

Zelfs als barrières zijn afgebroken, het vuil van onze vermoeide, afgeleefde gezichten is geschrobd, glimlachen we. Als onze bevroren vingers terug tot leven komen, en de modder van de cranks en derailleurs van onze race-verpletterende CruX is afgespoten, blijven we lachen.


REAL CYCLOCROSS BIKES. FOR RACING

>> De CRUX is het wapen van keuze voor de non stop longen uit elkaar klappende, hart exploderende,

gazohardalsjekanin60minuten, cross race. Met volledig cross-geïnspireerde frames (carbon en aluminium), cantilever en disc remmen en race-geoptimaliseerde geometrie met taps toelopende balhoofdbuis voor precieze stuureigenschappen, is de Crux waar de serieuze crosser naar uitkijkt.

Crux Pro Carbon >

·· Specialized Tracer Pro band met 120 TPI. ·· Lichtgewicht Avid Shorty Ultimate remmen.

·· Soepel en precies schakelen met DoubleTap Sram Black RED shifters. ·· Lichtgewicht Specialized Phenom Comp zadel.

specialized.com

>>>

·· Nieuwe FACT carbon cantilever voorvork.

(afgebeeld) Red/Black/White


Pro Carbon Frameset OSBB Disc | Canti > ·· Specialized FACT 10r carbon cantilever frame.

·· Specialized Pro FACT carbon zadelpen.

·· Nieuwe FACT carbon cantilever voorvork.

·· Ook verkrijgbaar als cantilever frameset.

·· 1-1/8“ naar 1-3/8“ balhoofd met Cr-Mo lagers.

(afgebeeld) >>> Red/Black/White

(afgebeeld) >>> Disc Red/Black/ White

CruX Expert Carbon Disc > ·· Specialized FACT 10r carbon Disc frameset.

·· Avid BB7 mechanische schijfremmen.

·· Nieuwe FACT carbon disc voorvork.

·· SRAM Force 10-speed DoubleTap shifters.

·· Specialized Tracer Pro band met 120 TPI.

·· Lichtgewicht Specialized Phenom Comp zadel.

(afgebeeld) >>> Carbon Satin/ Charcoal/White

Crux Comp Carbon > ·· Specialized FACT 10r carbon cantilever frame.

·· Specialized Tracer Pro band met 120 TPI.

·· Nieuwe FACT carbon cantilever voorvork.

·· FSA Gossamer BB30 crankstel.

·· Race-ready DT Axis 3.0 wielset.

·· Shimano 105 STI shifters.

(afgebeeld) >>> White

CruX E5 Frameset OSBB > ·· Nieuw E5 aluminium frameset met OSBB.

·· 1-1/8“ naar 1-3/8“ balhoofd met Cr-Mo lagers.

·· Nieuwe FACT carbon cantilever voorvork.

(afgebeeld) >>> Brushed/Black/ Red

CruX Elite > ·· Nieuw E5 aluminium frameset met OSBB.

·· Specialized Tracer Sport band met 60TPI.

·· Nieuwe FACT carbon cantilever voorvork.

·· FSA Gossamer BB30 crankstel.

·· Lichte DT Axis 2.0 wielset.

(afgebeeld) >>> Brushed/Black/ Red

Crux

·· Phenom Comp zadel.

107


Track >>Langster

Voor sommigen zijn de meest verleidelijke curven de hellingen van de baan. Hun streven naar geluk begint met de warming-up onderin de baan, gevolgd door bochten hoger in de baan als de snelheid toeneemt. Een plotselinge versnelling is alsof ze met een krachtsexplosie een sprint ontketenen. De prachtige eenvoud en klassieke lijnen van deze specifieke baanfietsen zijn alleen geĂŤvenaard door de fietsen die gebouwd zijn om hier te rijden. Geen remmen, simpel en clean. Dat is hoe baanrenners hun fiets het liefst zien.


GO FAST, TURN LEFT

>> De LANGSTER zegt: Ik ga vol gas vooruit, of het nu om trainen of racen gaat. De klassieke lijnen en het “baanbrekende” frame brengen je pure snelheid. Met zijn ingetogen stijl en meerdere aluminium frame opties, de beleving specifieke geometrieën en de minimalistische aandrijving, kunt je je energie richten op waar het echt om gaat: het verslaan van je tegenstander.

·· A1 Premium Compact frame met geïntegreerd balhoofd.

·· 48t aluminium tandwiel op baanspecifiek crankstel.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

·· BodyGeometry Toupe RBX Sport zadel.

>>>

Langster Pro >

·· Specialized Turbo Pro 127 TPI banden.

·· Stijf, licht, UCI-legale carbon zadelpen.

(afgebeeld) Red/White

specialized.com


Langster

111

Langster > ·· Verstelbare stuurhoogte. ·· Oversized aluminium stuur.

·· Specialized FACT carbon voorvork.

>>>

·· A1 Premium Compact frame met geïntegreerd balhoofd.

·· Baanspecifiek crankstel.

(afgebeeld) White/Red/Black


Women’S Road >>Amira Ruby Dolce

Je stapt op de pedalen en kunt het nauwelijks geloven: de snelheid, het gevoel, onbeschrijflijk. De fiets biedt een gevoel van vrijheid: alleen jij, de weg en het landschap. Of het nu de Amira, de Ruby of de Dolce is, al deze fietsen zijn comfortabel en efficiĂŤnt tegelijk. Dit komt door de BodyGeometry optimalisatie, die is afgestemd op de anatomie en behoeften van vrouwen.


NOTHING IS LIGHTER AND STIFFER

>> Voor de AMIRA rijdster is de weg haar testparcours. Of ze nu gaat voor een persoonlijk record op een lokale klim of wegrijdt uit het peloton voor de sprinterstrui, ze is altijd op zoek naar haar eigen grenzen en die van haar fiets. Omdat deze vrouwen gericht zijn op prestaties, eisen ze een ultralichte, stijve en efficiënte fiets voor pure snelheid.

Amira SL4 Pro Sram C2 >

·· FACT monocoque voorvork met tapered vorkbuis. ·· Roval Fusee SLX wielset met DT Swiss binnenwerk.

·· Specialized Pro BB FACT carbon crankstel. ·· Dames specifiek ergonomisch racestuur.

>>>

·· FACT IS 11r carbon frame met dames Performance geometrie.

·· BodyGeometry Oura Expert damezadel.

(afgebeeld) Team Replica

specialized.com


Amira Elite C2 > ·· FACT IS 8r carbon frame met dames Performance geometrie.

·· FSA Gossamer BB30 mid-compact aluminium crankstel.

·· FACT full-carbon monocoque voorvork.

·· Dames specifieke aluminium racestuur.

·· Lichte en stijve DT Axis 3.0 wielset.

·· Specialized BodyGeometry Jett dameszadel.

(afgebeeld) >>>

White/Green

Amira Sport C2 > ·· FACT IS 8r carbon frame met dames Performance geometrie.

·· FSA Gossamer BB30 mid-compact aluminium crankstel.

·· FACT full-carbon monocoque voorvork.

·· Specialized BodyGeometry Jett dameszadel.

Amira

·· Nieuwe lichte DT Axis 2.0 wielset.

(afgebeeld) >>>

Carbon/Neon Pink

Amira C2 > ·· FACT IS 8r carbon frame met dames Performance geometrie.

·· FSA Gossamer BB30 mid-compact aluminium crankstel.

·· FACT full-carbon monocoque voorvork.

·· BodyGeometry Riva Women‘s zadel.

·· Lichte DT Axis 1.0 wielset.

(afgebeeld) >>>

Carbon/Blue

115


SMOOTHER IS FASTER

>> Van de vrijheid van de weg tot het rijden van een toertocht, RUBY rijdsters willen lange ritten rijden met controle en comfort, maar ze eisen ook snelheid en efficiëntie. Deze enthousiaste rijdsters willen genieten van ieder moment op de fiets met de voordelen van carbon en hoogwaardige onderdelen.

Ruby Comp X3 >

·· Ultralichte FACT carbon monocoque voorvork. ·· Race-ready DT Axis 3.0 wielset.

·· 10-speed Shimano Ultegra triple crankstel. ·· Women‘s ergonomisch aluminium racestuur.

>>>

·· Nieuw FACT Triple monocoque carbon frame met OSBB en Zertz.

·· BodyGeometry Lithia Comp Gel zadel.

(afgebeeld) Carbon/White/ Gold

specialized.com


Ruby Elite X3 > ·· Nieuw FACT Triple monocoque carbon frame met OSBB en Zertz.

·· Sterke DT Axis 2.0 wielen.

·· Ultralichte FACT carbon monocoque voorvork.

·· BodyGeometry Lithia Comp Gel zadel.

>>>

·· Shimano Tiagra triple crankstel.

Ruby

(afgebeeld) White/Blue

117

·· FACT IS 8r carbon frame met Zertz.

·· Nieuw Shimano Sora triple crankstel.

·· Ultralichte FACT carbon monocoque voorvork.

·· BodyGeometry Riva Women‘s 155mm zadel.

·· Sterke DT Axis 1.0 wielset.

>>>

Ruby X3 >

(afgebeeld) White/Crimson


RUBY PRESTATIES

>> DOLCE Van sociale ritten tot wekelijkse trainingen voor evenementen, nieuwe rijdsters willen een vertrouwenwekkende fiets die hun helpt hun doelen te bereiken, zonder een forse uitgave te hoeven doen. Omdat het fietsen niet hun enige focus is (misschien slechts één van de velen), zijn deze dames op zoek naar het comfort, de stabiliteit en de controle die het fietsen bijna moeiteloos laten lijken.

Dolce Comp X3 >

·· Lichtgewicht FACT carbon voorvork. ·· DT Axis 1.0 wielset.

·· Shimano 105 triple crankstel. ·· Specialized Roubaix stuurlint.

>>>

·· A1 aluminium frame met Women‘s Endurance geometrie.

·· BodyGeometry Riva Women‘s 155mm zadel.

(afgebeeld) Black/White/ Gold

specialized.com


Dolce Elite X3 > ·· A1 aluminium frame met Women‘s Endurance geometrie. ·· Lichtgewicht FACT carbon voorvork. ·· Duurzame DT Axis wielset.

·· FSA Tempo 10 -speed crankstel. ·· Specialized Roubaix stuurlint. ·· BodyGeometry Riva Women‘s 155mm zadel.

(afgebeeld) >>>

White/Electric Blue

Dolce Sport X3 EQ > ·· A1 aluminium frame met Women‘s Endurance geometrie. ·· Lichtgewicht FACT carbon voorvork.

·· Nieuwe Shimano Sora Triple crankstel en aandrijving. ·· BodyGeometry Riva Women‘s 155mm zadel.

Dolce

·· Duurzame DT Axis wielset.

(afgebeeld) >>>

Charcoal/Teal

Dolce X3 > ·· Nieuw Dolce aluminium frame met women‘s geometrie. ·· Duurzame DT Axis wielset.

·· Shimano 2300 aandrijving en triple crankstel. ·· BodyGeometry Riva Women‘s 155mm zadel.

(afgebeeld) >>>

Silver/White

119


Equipment


bodygeoMetry fit alleS valt of Staat bij een goede fietSpoSitie

pre fit interview

analySe van het zijaanzicht

follow up

Dit pre Fit interview is een kort gesprek om de flexibiliteitstesten te kunnen uitvoeren. Door de juiste vragen te stellen krijgen we informatie over de blessures uit het verleden en hedendaagse klachten. Hierdoor kan de BodyGeometry FIT techneut beter anticiperen op de flexibiliteitstesten die de zadelpositie, stuurpositie en standbreedte bepalen.

Vanuit de zijkant van de rijder zoeken we de neutrale fietspositie die zowel kracht als comfort oplevert, door het juiste zadel op de juiste hoogte en positie af te stellen, de hoogte van het stuur en lengte van de stuurpen te bepalen en de schoenplaatjes in de juiste stand te plaatsen.

De BodyGeometry Fitter zal ongeveer twee weken na de FIT contact opnemen, om de effectiviteit van de aanpassingen in de fietspositionering te bespreken.

analySe van het vooraanzicht 20 punten fleXibiliteitSteSt Door deze fysieke evaluatie krijgen we een beter beeld van de flexibiliteit en asymmetrie van het lichaam. We kijken onder meer naar de voetstructuur, de positie van de knie, de bekkenstand, het rugpatroon en de heup- en hamstring flexibiliteit.

Deze analyse van het vooraanzicht bepaalt de uitlijning van de heup, knie en voet voor een betere gebalanceerde krachtoverbrenging en meer vermogen door de juiste schoen, zool en pedaalpositie te bepalen, zodat de rijd(st)er recht op het zadel komt te zitten.

raadpleeg voor Meer inforMatie uw Specialized dealer en vraag oM de Speciale bodygeoMetry fit flyer.


RIJ vERDER, SNELLER EN MET EEN BETER GEvOEL – Een verkeerde fietspositie heeft een grote invloed op je fietsplezier en het resultaat van je rit. Specialized BodyGeometry FIT is het meest veelzijdige meetsysteem voor alle fietsers. Ongeacht het merk fiets dat je rijdt of het niveau dat je hebt, de BodyGeometry FIT is een wetenschappelijk bewezen systeem, door uit te gaan van jouw unieke lichaam in combinatie met alle aspecten van jouw positie op de fiets. BodyGeometry FIT is tot stand gekomen door een jarenlange samenwerking tussen Specialized en Dr. Andy Pruitt, Ed. D., PA van het Boulder Center for Sports Medicine en is ontwikkeld om fiets(st)ers sneller, langer en met meer comfort te laten rijden. Een BodyGeometry FIT is alleen te verkrijgen bij een selecte groep Specialized dealers.

Bodygeometry Fit

be one with your bike

123

S-Works Romin

S-Works MTB

Bodygeometry Gel

zadelS

Schoenen

handSchoenen

De BodyGeometry zadels zijn ontwikkeld in samenwerking met ergonomie expert Dr. Roger Minkow, M.D. BodyGeometry zadels en broeken hebben aangepaste vormen, uitsparingen en padding in verschillende dichtheden. Deze verminderen de druk op bloed- en zenuwbanen en zorgen voor een betere bloeddoorstroming en daardoor meer comfort.

De schoenen zijn ontwikkeld in samenwerking met Dr. Andy Pruitt van het ‘Boulder Center for Sports Medicine’. De BodyGeometry schoenen en High Performance zolen hebben ergonomische kenmerken zoals de varuskanteling, voetgewelf ondersteuning en de metatarsale knop om het contactpunt tussen lichaam en fiets comfortabeler en effectiever te maken.

De BodyGeometry handschoenen zijn ontwikkeld in samenwerking met ergonomie expert Dr. Roger Minkow M.D. en hebben een uniek paddingsysteem dat ervoor zorgt dat gevoelloosheid in de hand gereduceerd wordt door de druk op de ulnaire zenuw te verminderen. Handvatten met meerdere materiaaldichtheden en stuurlint gecombineerd met onze handschoenen verbeteren het comfort en het uithoudingsvermogen.


helM technologie

Wat is er cool aan windtunnels? In ons geval is het niet enkel om te zien hoe lucht over en om de helm heen beweegt. het essentiële werk is hoe de lucht in de helm beweegt. hoe koelt de lucht, hoe circuleert het en wat is het uitlaatsysteem? Temperatuurregeling is net zo essentieel als de luchtweerstand coëfficiënt. Onze Prevail en Dissident helmen zijn voorzien van de laatste innovaties op het gebied van ventilatie, aerodynamica, pasvorm en bescherming. Soms is tunnelvisie een cool ding.

prevail

4th diMenSion cooling waaroM het werkt: Ventileren met een doel:

4th Dimension Cooling is een circulatieplan dat er voor zorgt dat de koude lucht blijft stromen. In de eerste plaats zuigt de brede Mouthport lucht aan over het voorhoofd, waarna achtereenvolgende ventilatieopeningen de lucht over het hoofd heen geleiden. Aan de achterkant, zorgen gevormde uitlaat openingen ervoor dat de hete lucht weer naar buiten gaat. Diepe geulen verbinden het hele systeem zodat de ventilatie zowel snel als consistent is, van voor naar achteren. dit betekent: > BETERE KOELING > MINDER OPHOPING VAN ZWEET > CONSTANTE EN EFFICIËNTE LUCHTSTROOM

SchuiM van twee verSchillende dichtheden

trifiX

waaroM het werkt: Lichter en zachter EPS

business’ met helmen. Een vaste, via de oor lopende band vereenvoudigt zowel het aanpassen als de ruimte rond het oor. Ten opzichte van de oude dubbele bandjes vermindert dit systeem het gewicht en past hij beter onder de kin, waardoor onze helmen het makkelijkst aan te passen zijn en daarnaast ook het meest gebruiksvriendelijk zijn. Voor 2013 hebben we alle helmen voorzien van TRIFIX.

schuim wordt op de bovenkant en voorkant van de helm gebruikt om de klap die een helm bij een val te verwerken krijgt over een groter oppervlak te verdelen. De zijkant is voorzien van een harder geperst EPS schuim omdat we daar extra sterkte nodig hebben. Dankzij deze mix van materialen kunnen we een beter geventileerde, lichtere en veiligere helm maken. dit betekent: > OPTIMALE BESCHERMING > LAGER GEWICHT > BETERE VENTILATIE

waaroM het werkt: Er is teveel ‘monkey


diSSident

FRONT AND BROW vENTS

uNOBSTRuCTED INTERNAL ChANNELS

Ons doel voor de Dissident was om een helm te maken die 100 gram lichter en beter geventileerd was dan het op dat moment leidende merk, plus het overschrijden van de huidige veiligheidsnormen voor consumentenhelmen. Om dit te bereiken ontwikkelden we een eigen ‘snap-in/slide-out’ systeem, wat het mogelijk maakte om de padding in de helm te verwijderen terwijl de rijder de helm nog op heeft. Ons systeem werkt erg goed en heeft geen nadelige resultaten op het gewicht. Naast de premium bescherming en comfort, heeft de Dissident het totale pakket van prestaties en stijl. REAR EXhAuST PORTS

kevlar binnenMatriX

beScherMing

ventilatie

waaroM het werkt: Het concept is afkomstig

Ons EMT Removal System is direct in de schaal geïntegreerd. De padding is makkelijk te verwijderen terwijl de helm nog op is, door de speciale ingebouwde verwijderkanalen. Na een val, kan het medische personeel de helm afdoen, zonder de nek of het hoofd daarbij te hoeven bewegen. Het is geruststellend dat de functies van de Dissident naadloos aansluiten op de huidige ‘neckbraces’.

Koeling gaat over het patroon van de luchtstroming, niet alleen over het aantal en grootte van de ventilatiegaten. Ons ‘4th Dimension Cooling’ systeem maximaliseert de luchtstroom door de in- en uitgangs kanalen voor de lucht. Het is als het draaien van een ventilator, waarna de lucht uit de ventilatiegaten blaast. De Dissident is ongeëvenaard in Full-Face helmventilatie.

aerodynaMica

Schaal

eject airbag SySteeM coMpatibel

Als je lang genoeg in de windtunnel leeft, krijgen een aantal radicale ideeën vorm. We hebben de weerstandscoëfficiënt zo naar beneden gebracht, dat niemand onze lab resultaten kan evenaren. Wind bedrogen, concurrentie verslagen.

We stelden de ambitieuze doelstelling van 1000 gram voor de Dissident. Dit gewichtsverlies vereist het gebruik van super licht en sterk 3K carbon weefsel op de buitenschaal en tri-weefsel (carbon, Kevlar en glasvezel) laag daaronder. De Dissident is ongeëvenaard in gewicht, bescherming en stijl.

In eerste instantie ontwikkeld voor motorhelmen, maar nu ook gebruikt voor de Dissident. Het systeem maakt gebruik van een opblaasbare airbag onder de voering van de helm, die verwijdering van de helm mogelijk maakt zonder overbelasting van de nek. De afneembare airbag past in een aangepaste uitsparing aan de bovenkant van de Dissident en is bijna onzichtbaar. Een EMT pompt langzaam lucht in de zak, waardoor de helm langzaam van het hoofd afglijdt zonder spanning op de nek.

uit de bouw: De super krachtige Kevlar werkt als de bewapening in beton. De andere dynamische eigenschap van Kevlar is dat het licht is, waardoor het zowel sterk als licht is. Belangrijk als de laatste grammen tellen. dit betekent: > MEER BESCHERMING > DIEPERE VENTILATIEKANALEN MOGELIJK > LICHTER


Helmen H.

G.

E.

D.

B.

A. specialized.com


C. Vice MTB > ·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

·· Extra bescherming van het achterhoofd.

·· Headset SL fit systeem.

·· Composite Matrix interne versteviging.

·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

Black

White

·· Voldoet aan de hier gelden­ de kwaliteitskeurmerken.

(afgebeeld) Green Decay

Blue Decay

D. Tactic™ MTB > ·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

·· A-FIX vizierbevestiging.

·· Headset SL fit systeem.

·· Extra bescherming van het achterhoofd.

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

·· Voldoet aan de hier gelden­ de kwaliteitskeurmerken.

Black

Moto Green

White

(afgebeeld) Silver

E. ANDORRA MTB WOMEN > F.

·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

·· A-FIX vizierbevestiging.

·· Nieuwe HairPort SL Fit Systeem.

·· Extra bescherming van het achterhoofd.

·· In-mold schaal.

(afgebeeld) White/Teal

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

Black/Pink

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

·· Ontwikkeld om downhillers en extreme fietsers te beschermen.

·· Compatibel met het EJECT systeem.

·· Carbon Matrix schaal.

·· Compatibel met Leatt nekbeschermer.

Helmen

F. Dissident MTB > ·· De meest vooruitstrevende downhill helm ooit.

(afgebeeld) Iced Blue

C. Shredded Clown

Dragboat Black

A. S-WORKS PREVAIL | WOMEN >

G. Deviant™ II MTB >

·· Gepatenteerd Dual Density EPS.

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

·· Volledig systeem van interieurpadding.

·· Gepatenteerde met kevlar versterkte Inner Matrix.

·· Ultralicht Mindset microinstelbaar passysteem.

·· EPS foam.

·· Mega Mouthport optimaliseert de koeling.

·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

(afgebeeld) Black/Neon Blue

White

World Champion

(afgebeeld) Women White/Silver

Black

MTB Team

B. S3 MTB >

·· Draagtas meegeleverd. ·· Voldoet aan de hier gelden­ de kwaliteitskeurmerken

(afgebeeld) Techno White

Black

H. Covert >

·· Gepatenteerde, met kevlar versterkte interne netstructuur.

·· Dunne, zachte en lichte 4X DryLite riempjes.

·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

·· Ultralicht Mindset microinstelbaar passysteem.

·· 4th Dimension

·· A-FIX vizierbevestiging.

White

·· Uitneembare en wasbare voering en wangkussens.

·· Verstelbare klep met nieuw gevormde S-stijl instelschroeven.

Red

ventilatiesysteem.

(afgebeeld) Black

·· Ontwerp gebaseerd op een skatehelm.

·· Maat XS nu ook verkrijgbaar.

·· Geoptimaliseerde schaal en EPS voor een slanke look.

·· Voldoet aan de hier geldende kwaliteitskeurmerken.

·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

Black Digi

White Ice

Black

Red/Flames

(afgebeeld) Mellow Yellow

Pink/Swirls

127


Helmen

G.

F.

D.

C.

B.

A.

specialized.com


C. Propero II Road | Women > ·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

·· Composite Matrix interne versteviging.

·· Headset SL fit systeem.

·· Interne netstructuur van composietmateriaal.

·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

Black

White

·· Voldoet aan de hier gelden­ de kwaliteitskeurmerken.

(afgebeeld) Neon Blue

Red

(afgebeeld) Women Gold/White

H. D. Echelon Road > ·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

·· Composite Matrix interne versteviging.

·· Headset SL fit systeem.

·· Voldoet aan de hier geldende kwaliteitskeurmerken.

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

Ion Safety

(afgebeeld) Reflective Black

Red

E. ASPIRE Road WOMEN > ·· Hairport SL Fit Systeem. ·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

E.

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

·· Vier in-mold schalen en composiet intern verstevigingsnet. ·· Voldoet aan de hier geldende kwaliteitskeurmerken.

(afgebeeld) Charcoal/Purple

White

·· Headset SX fit systeem. ·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes. ·· Reflectie voor betere zichtbaarheid.

Red/White Race

A. S3 Road | Women > ·· Gepatenteerde, met kevlar versterkte interne netstructuur. ·· 4th Dimension ventilatiesysteem. ·· Lichte, low-profile buckle.

Black

Blue/White Race

·· One-size systeem.

·· Ultralicht Mindset microinstelbaar passysteem. ·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

·· Voldoet aan de hier geldende kwaliteitskeurmerken.

Black

(afgebeeld) Silver

White

·· Headset SX fit systeem.

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

·· Gepatenteerd opklikbaar vizier meegeleverd.

(afgebeeld) Red/White

·· Reflecterende strips voor extra veiligheid.

(afgebeeld) Women Black/Blue

White

B. TT2 Road >

(afgebeeld) Charcoal/Pink

Teal

H. Street Smart >

·· Voldoet aan de hier gelden­ de kwaliteitskeurmerken.

·· Hydrofobe 4X DryLite riempjes.

·· In de windtunnel ontworpen profiel.

·· U-Turn glijverstellers.

·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

·· Uniek Pro Fit TM passysteem.

·· Reflectie voor betere zichtbaarheid.

Black

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

G. SIERRA Road WOMEN > Dunne, zachte en lichte 4X DryLite riempjes.

White

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

Helmen

F. Align Road > ·· One-size systeem.

·· Headset SL fit systeem.

(afgebeeld) Red

Black

White

·· Adapter om fietslichten te monteren. ·· Afneembaar vizier voor een persoonlijke look. (afgebeeld) Safety Ion

129


kinderen Equipment

A.

C.

B.

F.

specialized.com


Helmen E.

A. Flash Youth > ·· Eén maat systeem. ·· Headset SX pasvormsysteem. ·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

Red Lava

Blue Flames

·· Reflecterende riempjes voor extra veiligheid. ·· 4th Dimension ventilatiesysteem. ·· Inclusief gepatenteerd clipon vizier.

Teal Swirls

(afgebeeld) Green Lava

White Swirls

B. Small Fry™ Child >

·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes. ·· Reflecterende riempjes

Red Speed Machine

Blue Speed Machine

·· Child maat voor kinderen van 3 tot 7. ·· Geïntegreerd vizier/ zonneklep. ·· Voldoet aan de hier gelden­ de kwaliteitskeurmerken.

Blue Planes

Pink Flowers

(afgebeeld) Charcoal Spiders

Teal Flowers

C. Small Fry™ Toddler >

D.

·· Headset SC pasvormsysteem specifiek voor kinderhelmen. ·· Tri-Fix splitter voor helmriempjes.

·· Toddler maat voor kinderen tot 3. ·· Geïntegreerd vizier/ zonneklep.

·· Reflecterende riempjes

·· Voldoet aan de hier gelden­ de kwaliteitskeurmerken.

Pink Butterflies

White Moto

Green Frogs

(afgebeeld) Blue Kittens

131

HandSchoenen D. Kids Lo Down > ·· LifeLine handpalm constructie.

·· Slip-on design voor onbeperkte pols vrijheid.

·· Single Layer Clarino® palm. (afgebeeld) Flames

Zadels

Black

White/Pink

F. BodyGeometry Kids >

E. BodyGeometry Kids >

·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Waterdichte Micromatrix cover.

·· BodyGeometry padding.

·· Ademende stretch mesh.

·· V-groef verlicht drukpunten.

·· Zijkant versterking voor duurzaamheid.

·· Geperforeerde knokkel padding.

·· Grote opening voor makkelijk aantrekken.

·· Lichtgewicht foam voor duurzaam comfort.

(afgebeeld) Black

·· Single-lager handpalm voor controle tijdens het sturen.

Kinderen Equipment

·· Headset SC pasvormsysteem specifiek voor kinderhelmen.

(afgebeeld) Black


Schoen technologie

In een wedstrijd heb je je benen nodig om te winnen, maar het begint bij de voet. dit is de enige plaats waar krachtoverbrenging, trapmechanisme, pasvorm en comfort allemaal belangrijk zijn. Stap in de juiste fietsschoen en er is direct een verbetering in krachtoverbrenging. Onze ontwerp aanpak begint met een analyse van voetproblemen, van varus tot middenvoetsbeentje tot de vorm van de hiel. Onze obsessie met BodyGeometry heeft ons duizenden inzichten gegeven en is essentieel als je Tour etappes wilt winnen.

bodygeoMetry waaroM het werkt: Als onderdeel van ons

BodyGeometry programma, werken we al jaren samen met Dr. Andy Pruitt van het Boulder Center for Sports Medicine. Hierdoor herdefinieĂŤren we continu de manier waarop we de schoenen ontwerpen en ontwikkelen. In termen van prestatie en comfort, zijn de voordelen drieledig en duidelijk, iedere keer dat je in het pedaal klikt. wat het betekent > VERBETERDE PRESTATIES > VERMINDERDE VERMOEIDHEID

MetatarSale upgrade

> SUPER COMFORT

Gecomprimeerde zenuwen en bloedbanen zorgen voor drukpunten en gevoelloosheid in de voorvoet. De anatomische pasvorm van onze BodyGeometry voetbedden hebben een metatarsale knop die de lange botten van de voorvoet spreid. Hierdoor ontstaat er geen druk of ongemak.

herStellen van het evenwicht van de voet

voetgewelf energie

De menselijke voet is van nature gekanteld voor het lopen en rennen, maar op de fiets kan deze kanteling zorgen voor rotatie in de knie. De voet zakt weer in en dit leidt in veel gevallen tot knieproblemen en krachtsverlies. Onze schoenen hebben een ingebouwde BodyGeometry varus wig in de zool, een 1,5mm hoek die de voet weer in balans brengt.

Het voetgewelf werkt als schokdemper en als krachtoverbrenger. Wanneer het voet- gewelf niet ondersteund wordt, zal er kracht verloren gaan door de flex van het been. Onze BodyGeometry studies zijn de basis voor het ontwerp van de ondersteuning van het voetgewelf. Dit zorgt voor een betere krachtoverbrenging en comfort.

S-workS carbon buitenzool waaroM het werkt: Wat het S-works carbon

onderscheidt is een exacte kennis van de krachtinput. BodyGeometry analyse maakt het voor ons mogelijk te lokaliseren waar de voet kracht uitoefent op het pedaal. We hebben daarna een asymmetrische carbon zool gevormd die stijf is in de krachtzone en uitgesneden is waar het niet essentieel is. We hebben ook carbon over de zijwand van het voetgewelf gelegd, wederom voor stijfheid en kracht. De carbon plaat is slechts 4,5mm dik op het dunste punt, waardoor je dichter bij het pedaal komt en dichter bij het podium.


fact 12.0 carbon zool High-modulus, uni-directioneel carbon met onze TorsionBox constructie duwt de stijfheid-totgewicht ratio in jouw voordeel.

S-workS trivent

launch clip Ren met je fiets uit de wisselruimte en je hebt al tijd gewonnen. Een bij het voetgewelf geplaatste 'launch clip' houdt de schoen in een horizontale positie op het pedaal, waardoor je direct in kunt stappen. boa Sluiting Draai de Boa sluiting en binnen enkele secondes is de Trivent gesloten. Dit is een triatlon-specifieke Boa met grotere sluiting en extra grip. zelfs met natte, koude handen is het geen probleem om de Trivent te sluiten. drawbridge Maak de Boa los, duw de hiel naar achteren en een magneet trekt de achterkant open, zodat je enorm snel in en uit de schoen kan. Draai de Boa dicht, de Drawbridge sluit en je vliegt over de weg heen. barefoot fit Het soepele materiaal in de schoen garandeert sokvrij comfort. Het open-tong ontwerp, de geventileerde carbon zool en de ademende bovenschoen zorgen ervoor dat de voet droogt na het zwemmen.

Triatlons worden verloren tijdens de wissels. Wedstrijdstrategieën schrijven voor dat je snel in en uit de schoenen moet kunnen komen. De S-works Trivent is een revolutionaire Triatlon-specifieke schoen die tijd scheelt van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar hardlopen.

de leeSt koMt alS eerSte De S-Works heeft een compleet nieuwe leest, die ontwikkeld is na 10 jaar van samenwerking met honderden pro rijders. Deze nieuwe vorm van de leest, gecombineerd met onze 'Adaptive Fit' bovenschoen constructie geeft je een exeptioneel goede pasvorm.

boa Sluiting Een oneindige graad van finetuning met snelle, vliegensvlugge, afstelling. De bovenste sluiting sluit de enkel en hiel af en de middelste sluiting sluit het voetgewelf en de voorvoet af. Drukpunten en een dood gevoel zijn verleden tijd.

S-workS road waaroM het werkt: De S-Works road schoen

is de meest technische geavanceerde schoen die we ooit gemaakt hebben. De meeste ontwerpers gaan voor lichtgewicht, of stijfheid, of comfort. Wij waren hebzuchtig en wilden het alle drie. We maakten 35 prototypes, voordat we deze schoenen aan onze pro rijders gaven. wat dit betekent > NAUWKEURIGE KRACHTOVERBRENGING > BIOMECHANISCHE EFFICIËNTIE > LAGER ZOOLGEWICHT > TOTALE VOET NAAR SCHOEN CONNECTIE

wat dit betekent > ONGEËVENAARD COMFORT > DIRECTE KRACHTOVERBRENGING > BETERE CONNECTIE MET HET PEDAAL

Stijfheid tot gewicht ratio De S-Works claimt de titel van lichtste schoen met machanische sluiting. De cadans op de fiets vliegt omhoog!

adaptief coMfort Onze textiel ontwikkelaars ontwikkelden het ideale materiaal voor een plooibare, soepele voorvoet 'wrap', terwijl een apart textiel met hoge treksterkte de hiel afsluit. Deze twee elementen zijn naadloos aan elkaar gemaakt, voor de meest comfortabel zittende schoen ooit.


Schoenen I.

H.

G.

F.

B.

A.

specialized.com


D. Rime MTB > ·· Vibram rubber buitenzool. ·· Composiet plaat als tussenzool. ·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Nieuwe S2 Boa® cartridgesluiting. ·· Duurzame synthetische bovenschoen. ·· Tong in ‚wikkelstijl‘ voor comfort.

(afgebeeld) Black Matte

White/Black

E. E. Comp MTB > ·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Extra bescherming in slijtagezones.

·· Lage en lichte buckle voor zekere sluiting.

·· Duurzame synthetische bovenschoen. (afgebeeld) White/Red

Black/Red

F. Sport MTB >

D.

·· Lichtgewicht composiet zool.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Nieuw drievoudig Velcro sluitsysteem.

·· Montagesleuven voor schoenplaatjes met twee schroeven.

·· Soepele synthetische bovenschoen.

(afgebeeld) Black/Red

a. S-Works MTB > C.

·· Lichte en stijve FACT carbon zool. ·· Volledige BodyGeometry eigenschappen. ·· Lichtgewicht Boa® S1-M sluitingen.

White/Black

G. Defroster™ MTB > ·· Viermaal meer afstelmogelijkheden dan een standaard buckle. ·· Verwisselbare stalen veter ·· Micromatrix bovenschoen.

(afgebeeld) White/Cyan Ltd

·· Lichte geïnjecteerde composietzool.

·· Waterdichte, naadloze bovenschoen.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· 400 gram isolerend materiaal voor extra warmte.

·· Lichte Boa® L4 draaisluiting.

·· Reflecterende details op de hak.

135 (afgebeeld) Black

Black

B. S-Works MTB Evo >

H. Tahoe™ Sport >

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Nieuwe S2 Boa® cartridge sluiting.

·· Lichte en stijve FACT carbon tussenzool.

·· Bovenschoen van Micromatrix.

·· Duurzame composiet buitenzool.

·· Uiterst geventileerde tong voor maximaal ademend vermogen.

·· Vibram® rubber buitenzool. ·· Composiet plaat als tussenzool. (afgebeeld) Black

C. Pro Mtb > ·· Micromatrix bovenschoen.

·· Lichte en stijve, volledig carbon zool.

·· Extra geventileerde tong.

·· D-link sluitsysteem.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Synthetische bovenschoen met ademend mesh. ·· Klittenband bovenste sluiting. ·· Montageslede voor schoen­ plaatjes met 2 boutjes.

(afgebeeld) Black

I. Tahoe™ >

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

White/Red

Schoenen

White/Red

·· Lage en lichte buckle.

(afgebeeld) Black

·· Trail Traction rubber buitenzool.

·· Klittenband bovenste sluiting.

·· Zachte BodyGeometry inlegzool.

·· Montageslede voor schoenplaatjes met 2 boutjes.

·· Suede lederen boven­ schoen met mesh.

Grey/Orange

(afgebeeld) Black


Schoenen

E.

D.

A.

specialized.com


A. S-works MTb Women > ·· Damesspecifieke strak aansluitende bovenschoen.

·· Lichtgewicht Boa® S1-M sluitingen.

·· Lichte en stijve FACT carbon zool.

·· Viermaal meer afstelmogelijk­­heden dan een standaard buckle.

·· Volledige BodyGeometry eigenschappen.

·· Verwisselbare stalen veter.

(afgebeeld) White/Red

B. Pro MTB Women > F.

·· Dames specifieke strak aansluitende bovenschoen met smalle klittenbanden. ·· Lichte en stijve FACT carbon tussenzool. ·· Prestatie bevorderende

Voorzien van BodyGeometry technologie. ·· D-link sluitsysteem. ·· Micromatrix bovenschoen. ·· Low profile en lichte M-Lock SL ratelsluiting.

(afgebeeld) White/Red

C. Motodiva™ MTB Women > ·· Dames specifieke strak aansluitende bovenschoen met smalle klittenbanden. ·· Lichtgewicht geïnjecteerde composiet zool.

Voorzien van BodyGeometry technologie. ·· Low profile en lichte M-Lock SL ratelsluiting. ·· Lichte, sterke bovenschoen.

·· Prestatie bevorderende

(afgebeeld) Black

D. Riata MTB Women > ·· Dames specifieke strak aansluitende bovenschoen met smalle klittenbanden.

·· Drievoudig Velcro sluitsysteem. ·· Geventileerde bovenschoen van duurzaam synthetisch leer.

(afgebeeld) Black

Schoenen

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Lichte geïnjecteerde composietzool.

137

C.

B.

E. Tahoe™ Sport Women > ·· Op damesleest geschoeid voor een perfecte pasvorm.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Vibram® rubber buitenzool.

·· Synthetische bovenschoen met ademend mesh.

·· Composiet plaat als tussenzool.

·· Montageslede voor schoen­ plaatjes met 2 boutjes.

(afgebeeld) Grey/Crimson

F. Tahoe™ Women > ·· Dames specifieke pasvorm. ·· Trail Traction rubber buitenzool. ·· Zachte BodyGeometry inlegzool.

·· Suede lederen boven­ schoen met mesh. ·· Klittenband bovenste sluiting. ·· Montageslede voor schoen­ plaatjes met 2 boutjes.

(afgebeeld) Black/Pink


Schoenen

F.

E.

B.

A.

specialized.com


C. Pro Road > ·· Lichte FACT full carbon zool met TorsionBox technologie. ·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Nieuw laag SL2 buckle sluitsysteem. ·· Thermische bovenkant met adaptieve pasvorm. ·· Verwisselbare hak met verzonken schroefjes.

(afgebeeld) White

Black/Red

H.

D. Expert Road > G.

·· FACT carbon/glasvezel versterkte buitenzool.

·· Thermische bovenkant met adaptieve pasvorm.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Lichtgewicht Boa® L4 sluitingssysteem. (afgebeeld) Black/Silver

E. Comp Road > ·· Nieuwe spuitgegoten geventileerde zool. ·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

met gaasventilatie. ·· Geschikt voor 3-bouts kliksystemen. ·· Beschikbaar in maat 49. (afgebeeld) Black/Red

·· Boa® L4 sluitingssysteem. ·· Synthetische bovenschoen

White

D. ·· Soepele, synthetische bovenschoen.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Geschikt voor 3-bouts kliksystemen.

·· Lichtgewicht SL buckle

·· Beschikbaar in maat 49.

C.

Schoenen

F. Elite Road > ·· Nieuwe gegoten geventileerde zool.

(afgebeeld) White

Black/Red

A. S-Works Road >

G. Sport Road >

·· Nieuwe SL2 FACT carbon zool met TorsionBox technologie.

·· Nieuwe S2 Boa® cartridge sluitingen.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Verwisselbare hak met intern verzonken montageschroeven.

White/Black

·· Nieuwe geventileerde zool.

·· Open back lace. (afgebeeld) White/Red

B. 74 Road > ·· FACT carbon zool. ·· Alle mogelijke BodyGeometry technologie. ·· Lichte Boa ® S1-M sluiting.

Black

·· Soepele synthetische bovenschoen met ventilerend mesh.

·· Betrouwbare sluiting met drie klittenbanden.

·· Geschikt voor 3-bouts kliksystemen.

(afgebeeld) White/Silver

Black/Red

Matte Black

·· Bovenschoen van kangoeroeleder in retro stijl.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

H. Sport Touring Road > ·· Verwisselbare stalen veter met extreem hoge treksterkte. ·· Verwisselbare hak met intern verzonken montageschroeven.

(afgebeeld) White

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Nieuwe spuitgegoten en met glasvezel versterkte zool.

·· Soepele synthetische bovenschoen met ventilerend mesh.

·· Betrouwbare sluiting met drie klittenbanden. ·· Geschikt voor 2-bouts SPD-stijl schoenplaatjes.

(afgebeeld) Black

139


Schoenen

D.

A.

specialized.com


A. S-Works Road Women > ·· Dames specifieke pasvorm. ·· Nieuwe SL2 FACT carbon zool met TorsionBox tech. ·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Nieuwe S2 Boa® cartridge sluitingen. ·· Open back lace. ·· Verwisselbare hak met intern verzonken montageschroeven.

(afgebeeld) White/Silver

B. Torch™ Road Women > ·· Dames specifieke strak aansluitende bovenschoen met smalle klittenbanden. ·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

E.

·· Nieuwe geventileerde zool. ·· Lage SL buckle. ·· Synthetische bovenschoen voor soepele pasvorm. ·· Geschikt voor 3-bouts kliksystemen.

(afgebeeld) White/Silver

C. Ember Road Women > ·· Dames specifieke pasvorm. ·· Nieuwe spuitgegoten geventileerde zool.

·· Synthetische bovenschoen met gaasventilatie. ·· Geschikt voor 3-bouts kliksystemen.

(afgebeeld) White/Purple

Schoenen

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Lichtgewicht Boa® L4 sluitingssysteem.

C.

141

B.

D. Spirita™ TOuring Road Women > ·· Nieuwe geventileerde zool. ·· Voorzien van BodyGeometry technologie. ·· Betrouwbare sluiting met drie klittenbanden.

·· Soepele synthetische bovenschoen met mesh ventilatie. ·· Montagesleuven voor schoenplaatjes met twee schroeven.

(afgebeeld) White/Teal

E. Spirita™ Road Women > ·· Dames specifieke pasvorm. ·· Nieuwe geventileerde zool. ·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Betrouwbare sluiting met drie klittenbanden. ·· Soepele synthetische bovenschoen met mesh ventilatie. ·· Geschikt voor 3-bouts kliksystemen.

(afgebeeld) White/Pink


Schoenen

D.

A.

specialized.com


A. S-Works Trivent Triathlon > ·· Gepatenteerd triatlon specifiek sluitingssysteem.

·· Zijdezachte afwerking van de binnenschoen.

·· FACT 12.0 carbon zool met TorsionBox technologie.

·· Open tong ontwerp voor maximale ventilatie.

·· Lichtgewicht Boa® L4 sluitsysteem.

·· Vervangbare hak met geïntegreerde bouten.

(afgebeeld) White/Red

B. Trivent™ Expert > ·· FACT carbon/glasvezel buitenzool.

·· Ergonomisch BodyGeometry voetbed.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Zijdezachte afwerking van de binnenschoen.

·· Lange hiellus.

·· Gemakkelijk bevestigings­ punt voor vliegende starts.

(afgebeeld) White/Black

E.

C. Trivent™ Sport > ·· Nieuwe geventileerde zool. ·· Voorzien van BodyGeometry technologie. ·· Lange hiellus.

·· Triatlon-specifiek sluitsysteem. ·· Open-air gaas voor maximale ventilatie.

Schoenen

(afgebeeld) White/Black

C.

B.

143

D. Trivent™ Terra > ·· FACT carbon zool. ·· Voorzien van BodyGeometry technologie. ·· Soepele Micromatrix bovenschoen.

·· Zachte afwerking van de binnenschoen. ·· Open tong ontwerp. ·· Gemakkelijk bevestigingspunt voor vliegende starts.

(afgebeeld) Red/White

E. Trivent™ Sport Road Women > ·· Dames specifieke pasvorm.

·· Lange hiellus.

·· Nieuwe geventileerde zool.

·· Triatlon-specifiek sluitsysteem.

·· Voorzien van BodyGeometry technologie.

·· Open-air gaas voor maximale ventilatie.

(afgebeeld) White/Silver


zadel technologie

Bij het ontwikkelen van zadels moet de focus liggen op de biomechanica, anatomie en de pasvorm en niet op irrelevante stijlpunten. Dankzij ons team van BodyGeometry Fitters en Dr. Roger Minkow weten we meer over het menselijk lichaam dan we willen toegeven. Dit gezegd hebbend, is het ook de reden dat onze race- en recreatieve zadels de volledige fietservaring van rijder/sters heeft veranderd.

bodygeoMetry ergonoMie

teSten

waaroM het werkt: We kennen allemaal het

waaroM het werkt: Een correcte zadelpositie

gevoel van gevoelloosheid en zere plekken na een lange dag in het zadel op de fiets. Wij werken samen met Dr. Roger Minkow en ons team van BodyGeometry Fitters om zadels te maken die een uitstekend comfort en ondersteuning bieden waarbij we bij mannen de bloedtoevoer helpen verbeteren en bij dames zorgen voor we voor minder druk op de gevoelige delen. Verregaande drukmat testen hebben ons informatie en aanwijzingen gegeven over comfort. Als een rijder naar de punt van het zadel schuift vergroot de druk op de schaamstreek. Innovaties zoals specifieke groeves en uitsparingen verminderen dit ongemak. Jaren van BodyGeometry studies hebben aangetoond dat vrouwen voordeel hebben van een bredere zandlopervormige uitsparing met afgeronde randen waardoor er minder druk en beknellingen ontstaan aan het zachte weefsel in de schaamstreek.

is de snelste manier om extra comfort te krijgen op de fiets. Om dit te kunnen hebben we ieder zadel ontwikkeld en getest in samenwerking met ons team van BodyGeometry Fitters van over de hele wereld. Duizenden meetresultaten hebben onze kennis van de beste zadel pasvorm vergroot. Daarna hebben we het zadel gereden, aangepast en dit meerdere malen herhaald om zo het perfecte zadel af te leveren. Vraag professional en Parijs Roubaix winnaar Tom Boonen maar. We hebben medische data om te onderbouwen dat ons zadel designs de bloedtoevoer en het zuurstof level verbeteren t.o.v. conventionele zadels. Dit zijn toch belangrijke zaken als je van fietsen houdt. zonder al te persoonlijk te worden meten we bijvoorbeeld de bloedtoevoer in de penis tijdens het fietsen. Hoe meer bloedtoevoer in het zachte weefsel, hoe beter. Kort door de bocht gezegd, houdt dit in minder gevoelloosheid. Bij vrouwen zagen we dat een verminderde bloedtoevoer kan leiden tot urinaire en seksuele problemen. In ons onderzoek naar meer comfort gebruikten we een drukmat met 64 sensoren. De uitkomsten lieten ons zien hoe we het zadel design en uitsparingen konden verbeteren en optimaliseren om de druk op gevoelige delen te verminderen.

wat dit betekent > ERGONOMISCH ONTWIKKELD, WETENSCHAPPELIJK GETEST > DAMES SPECIFIEK DESIGN > MEER COMFORT EN MINDER VERMOEIDHEID > EXTRA KRACHT EN UITHOUDINGSVERMOGEN preSSure Mapping


bodygeoMetry coMfort waaroM het werkt: Dit is het zadel voor de

rest van ons: Niet voor de pro rijders, krankzinnige downhillers of enduro freaks. Dit is voor de mensen die gewoon willen fietsen met een grote lach. wat het betekent > MAXIMAAL COMFORT > ULTIEME VEELZIJDIGHEID > RELAXTE RIJPOSITIE

toupe pro waaroM het werkt: Voor zo'n licht racezadel,

is de Toupe Pro overladen met innovaties. Het zadel is comfortabel, anatomisch intuĂŻtief en voorgevormd stuk fietskunst. wat dit betekent

coMfortabele baSiS

duurzaaMheid

Hij slaagt voor de duimtest voor comfort, maar de sterke basis zorgt voor ongeĂŤvenaarde comfort en ondersteuning.

Een weerbestendige cover beschermt het zadel tegen de elementen, waardoor het zadel er altijd zal blijven uitzien en blijven voelen als de eerste rit.

bodygeoMetry groef Onze 15 jaar studie in anatomy en biomechanica is de reden dat drukpunten en gevoelloosheid verdwijnen.

dubbel-en-trippel dichtheid

Superlicht

adaptieve randen

De Toupe is een van de lichste zadels ooit. Dat is ongelooflijk als je bedenkt hoeveel comfort er in zit.

The Toupe Pro is zo ontworpen dat de zijkanten flexibel zijn en zich aanpassen aan je lichaam. De randen verdwijnen als je trapt, waardoor je bijna op je zadel zweeft.

De gel variatie van dit zadel zorgt voor extra ondersteuning.

Selectieve Stijfheid The Toupe geeft rijders stevige ondersteuning aan de achterkant en in het midden, terwijl de zijkanten flex geven.

> VERHOOGD COMFORT

verSchillende breedteS De pasvorm van de Toupe is gepersonaliseerd met drie verschillende breedtes: 130mm, 143mm en 155mm.

> LICHTGEWICHT > VERSCHILLENDE BREEDTES

bodygeoMetry fit waaroM het werkt: Tuberositas ischiadica

- de twee woorden en botten die je positie en het rijcomfort bepalen. Het is de reden dat we vasthouden aan een grote lijn van zadelbreedtes en -vormen, die geoptimaliseerd zijn voor lichaamstype, rijstijl en zitbotbreedte. De juiste zadelbreedte veranderd de gehele vergelijking: het verlicht de druk op de gevoelige delen, vergroot de bloedstoevoer en verwijderd drukpunten. De vorm is ook functie gedreven. Een gestrekte, agressieve positie vraagt om een gevormd zadel, terwijl een rechtop positie en minder flexibiliteit vraag om een vlak zadel.

Ontworpen voor rijders die kiezen voor een meer agressieve, aerodynamische positie.

Ontworpen voor riijders die kiezen voor een meer rechtop positie.

breedteS

130mm

143mm

155mm

168mm


Zadels

E.

D.

A.

specialized.com


A. Phenom™ Pro MTB > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Oversized FACT™ carbon zadelrails.

·· Super lichte EVA padding.

·· Stootranden voor extra duurzaamheid.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

(afgebeeld) Black

·· Gebruik: MTB/Road.

F.

Team

B. Phenom™ Expert MTB > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Duurzame, holle titanium zadelrails.

·· Super lichte EVA padding.

·· Stootranden voor extra duurzaamheid.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

(afgebeeld) White

·· Gebruik: MTB/Road.

Black

C. Phenom™ Comp Gel MTB > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Stootranden voor extra duurzaamheid.

·· Lichtgewicht en ondersteunend PU foam.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Gebruik: MTB/Road.

(afgebeeld) Black

·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

zadels

C.

147

D. Henge Expert MTB >

B.

·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Stootranden voor extra duurzaamheid.

·· Super lichte EVA padding.

·· Holle titanium zadelrails.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover. ·· Gebruik: MTB.

(afgebeeld) Black

E. Henge Comp MTB > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Stootranden voor extra duurzaamheid.

·· Lichtgewicht en ondersteunend PU foam.

·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

(afgebeeld) Black

·· Gebruik: MTB/Road.

F. Riva MTB > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design. ·· Performance getunede PP basis. ·· Lichtgewichte en comfortabele foam padding.

·· Duurzame, Cr-Mo zadelrails. ·· Duurzaam en waterproof zadel. ·· Gebruik: MTB/Road. (afgebeeld) Black


Zadels F.

E.

A.

specialized.com


A. S-Works Toupe™ Carbon Road > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· FACT™ carbon schaal.

·· Gebruik: Road/Triatlon.

·· Ultra lichte en sterke oversized FACT™ carbon zadelrails.

(afgebeeld) Team

B. Toupe™ Pro Road > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Gepatenteerde Invisi-Edge constructie.

·· Sterke oversized FACT™ carbon zadelrails.

·· Super lichte EVA padding.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

(afgebeeld) Black

·· Gebruik: Road/Triatlon.

Team

D.

C. Toupe™ Expert Road > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Duurzame, holle titanium zadelrails.

·· Super lichte EVA padding.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover. ·· Gebruik: Road/Triatlon.

(afgebeeld) White

zadels

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

C. Black

149

D. Toupé™ RBX Comp Gel Road > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

·· Dikker, lichtgewicht en ondersteunend PU Foam.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Gebruik: Road/Triatlon.

(afgebeeld) Black

B. White

E. S-Works Romin Road > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Sterke oversized FACT™ carbon zadelrails.

·· Stijve, FACT™ carbon schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Super lichte PU padding.

·· Gebruik: Road/Triatlon.

(afgebeeld) Black

Team

F. Romin Pro Road > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Sterke oversized FACT™ carbon zadelrails.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Lichtgewicht en ondersteunend PU foam.

·· Gebruik: Road/MTB/ Triatlon.

(afgebeeld) Team


Zadels

G.

F.

B.

A.

specialized.com


D. Avatar™ Expert Road >

I.

·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Duurzame, holle titanium zadelrails.

·· Super lichte EVA padding.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Gebruik: Road/MTB/ Triatlon.

(afgebeeld) Black

E. Avatar™ Comp Gel Road >

H.

·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

·· Lichtgewicht en ondersteunend PU foam.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Gebruik: Road/MTB/ Triatlon.

(afgebeeld) Black

E.

F. S-Works Chicane Carbon > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Oversized FACT™ carbon zadelrails.

·· Ondersteunend EVA padding.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Stijve, FACT™ carbon schaal.

·· Gebruik: Road/Triatlon.

(afgebeeld) Black

zadels

D.

151 G. Chicane Carbon Road > C. a. Romin Evo Pro Road > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Sterke oversized FACT™ carbon zadelrails.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Super lichte EVA padding.

·· Gebruik: Road/Triatlon.

·· BodyGeometry ontwerp werd in het lab getest.

·· Lichte en sterke holle titanium rails.

·· Schuimvulling van twee verschillende dichtheden.

·· Sterk, licht en waterdicht Micromatrix dek.

·· Full carbon schaal met ingebouwde flex

·· Gebruik: Road/Triatlon.

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) Team

H. Riva Road > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

B. Romin Evo Expert Road > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Duurzame, holle titanium zadelrails.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Super lichte EVA padding.

·· Gebruik: Road/Triatlon.

·· lichtgewicht, comfortabele foam padding.

·· Duurzame Cr-Mo zadelrails. ·· Synthetische waterproof cover. ·· Gebruik: Road

·· Performance getunede PP basis.

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) Black White

C. Romin Evo Comp Gel Road >

I. TTS Triathlon >

·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Super lichte EVA padding.

·· Gebruik: Triatlon/ Road.

·· Lichtgewicht en ondersteunend PU foam.

·· Gebruik: Road/Triatlon.

(afgebeeld) Black

·· Duurzame, titanium zadelrails.

(afgebeeld) Team


Zadels G.

F.

B.

A.

specialized.com


A. Ruby® Pro Road Women > ·· Women‘s BodyGeometry sleuf.

·· Super lichte EVA padding.

·· stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Ultra lichte en sterke oversized FACT™ carbon zadelrails.

·· Gepatenteerde Invisi-Edge constructie.

·· Gebruik: Road/MTB/ Triatlon.

(afgebeeld) Black

B. Ruby® Expert Road Women > ·· Women‘s BodyGeometry sleuf.

·· Duurzame, holle titanium zadelrails.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Super lichte EVA padding.

·· Gebruik: Road/MTB/ Triatlon.

(afgebeeld) Black

C. Oura RBX Expert Gel Road Women >

E.

·· Women‘s BodyGeometry sleuf.

·· Duurzame, holle titanium zadelrails.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Super lichte EVA padding.

·· Gebruik: Road/MTB/ Triatlon.

(afgebeeld) Charcoal

D. Jett™ Comp Gel Road Women > ·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Lichtgewicht en ondersteunend PU foam.

·· Gebruik: Road/MTB/ Triatlon.

(afgebeeld) Black

zadels

D.

·· Women‘s BodyGeometry sleuf.

E. Lithia™ Comp Gel Road Women > ·· Women‘s BodyGeometry sleuf.

·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

·· Lichtgewicht en ondersteunend PU foam.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Stevige, met carbon versterkte schaal.

·· Gebruik: Road/MTB/ Triatlon.

153 (afgebeeld) White

Black

F. Riva Road Women > ·· Women‘s BodyGeometry sleuf.

·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

·· Ondersteunende PP schaal.

·· Synthetische waterproof cover.

·· Medium-density foam padding.

·· Gebruik: Road/MTB/ Triatlon.

(afgebeeld) Black

G. Ariel™ Comp MTB Women > ·· Women‘s BodyGeometry sleuf.

·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

·· Lichtgewicht PU foam.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Stijve, met carbon versterkte schaal.

C.

·· Gebruik: MTB

(afgebeeld) Black


Zadels

E.

D.

A.

specialized.com


A. BodyGeometry Comfort Gel > ·· Zacht schuim voor ongeëvenaard comfort.

·· Anatomisch ontworpen BodyGeometry Groef.

·· Stevige binnen Comfort Core ondersteunt het complete lichaam.

·· Vacuüm gevormde constructie. ·· Gebruik: Recreatief.

(afgebeeld) Black

B. BodyGeometry Comfort > F.

·· Zacht schuim voor ongeëvenaard comfort.

·· Anatomisch ontworpen BodyGeometry Groef.

·· Stevige binnen Comfort Core ondersteunt het complete lichaam.

·· Vacuüm gevormde constructie. ·· Gebruik: Recreatief.

(afgebeeld) Black

C. Milano™ Sport Gel > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Gelvulling met schuim.

·· Gebruik: Recreatief.

·· Duurzame, stalen zadelrails. (afgebeeld) Black

D. Milano™ > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Double-density padding.

·· Gebruik: Recreatief.. (afgebeeld) Black

155

C.

B. E. Sonoma Plus Gel > ·· BodyGeometry V-groef. ·· Medium-density foam padding. ·· Dual-density elastomeren.

zadels

·· Duurzame, stalen zadelrails.

·· Synthetische waterproof cover. ·· Duurzame, stalen zadelrails. ·· Gebruik: Recreatief. (afgebeeld) Black

F. Targa > ·· Gepatenteerd BodyGeometry design.

·· Duurzame, holle Cr-Mo zadelrails.

·· Performance getunede PP basis.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Lichtgewicht en ondersteunend PU foam.

·· Gebruik: Recreatief.

(afgebeeld) Black


Zadels

D.

A.

specialized.com


A. Dolce™ Sport Gel Women > ·· Dames specifieke BodyGeometry uitsparing.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Gelvulling met schuim.

·· Gebruik: Recreatief.

·· Lichte en uiterst betrouw­ bare holle Cr-Mo rails.

(afgebeeld) Black

B. Dolce™ Women > E.

·· Dames specifieke BodyGeometry uitsparing.

·· Sterke waterdichte Micromatrix™ cover.

·· Gelvulling met schuim.

·· Gebruik: Recreatief.

·· Duurzame, stalen zadelrails. (afgebeeld) Black

C. Sonoma Plus Gel Women > ·· Dames specifieke BodyGeometry uitsparing.

·· Synthetische waterproof cover.

·· Medium-density foam padding.

·· Duurzame, stalen zadelrails. ·· Gebruik: Recreatief. (afgebeeld) Black

zadels

·· Dual-density elastomeren.

C.

157

B.

D. BodyGeometry Comfort Gel Women > ·· Zacht schuim voor ongeëvenaard comfort.

·· Anatomisch ontworpen BodyGeometry Groef.

·· Stevige binnen Comfort Core ondersteunt het complete lichaam.

·· Vacuüm gevormde constructie. ·· Gebruik: Recreatief.

(afgebeeld) Black

E. BodyGeometry Comfort Women > ·· Zacht schuim voor ongeëvenaard comfort.

·· Anatomisch ontworpen BodyGeometry Groef.

·· Stevige binnen Comfort Core ondersteunt het complete lichaam.

·· Vacuüm gevormde constructie. ·· Gebruik: Recreatief.

(afgebeeld) Black


handSchoenen technologie

Of het nu modder of asfalt is, fietshandschoenen moeten zorgen voor de connectie tussen de fiets en de rijder, gedurende de hele rit. hoge snelheid en veeleisende condities vragen om directe feedback, controle en comfort. Lastig om te bereiken, behalve als je al jaren bezig bent met laboratorium testen die diep ingaan op de connectie tussen de hand en het stuur.

bodygeoMetry

technologie

ergonoMie en paSvorM

lifeline palM

waaroM het werkt: Het stuur kan een

waaroM het werkt: Technisch gezien is er

verschrikkelijke plaats zijn voor de handen. Drukkrachten voeren druk uit op de ulnaire zenuw, waardoor pijn, tintelingen en gevoelloosheid veroorzaakt worden. Ons BodyGeometry werk haakt in op de precieze vulling en positionering die de protectie en het comfort verbeteren.

genoeg te controleren tijdens een snelle rit. Remmen, shifters, vering, GPS-apparaat, Command Post en zelf de Boa knop op je schoenen. Lifeline richt zich op de bouw/ anatomie van de handpalm en de patroonconstructie zorgt voor het tegengaan van ophoping van de stof. Hoe extreem of technisch de rijcondities ook zijn, je bent altijd dicht bij de actie.

wat dit betekent > COMFORT, ZELFS OP LANGE AFSTANDEN > PERFECTE PASVORM > WETENSCHAPPELIJK ONTWIKKELD > GOEDE GRIP

wat het betekent > OPTIMALE GRIP > PRECIEZE EIGENSCHAPPEN > ANATOMISCHE PASVORM


ModelS

bodygeoMetry gel handSchoenen

Sl pro road handSchoen Als de hand alleen ontworpen was voor fietsen, zag deze er zo uit als de SL Pro. De LifeLine palm constructie maakt dat het meer een tweede huid is dan een handschoen. De lage, slip-on boord van de handschoen zorgt ervoor dat je de pols volledig kan draaien. Pittards leer zorgt voor een soepel stuurgevoel en de mesh bovenkant van de handschoen is ademend.

enduro Mtb handSchoenen

BodyGeometry Gel op de contactpunten maakt de ulnaire zenuw blij door het verminderen van druk en gevoelloosheid. Gel foam padding op de drukpunten betekenen weer meer comfort. Het duurzame Micromatrix synthetische leer is extreem soepel en zorgt voor totaal comfort.

Op de trails, gaan rijders voor comfort, hyper-mobiliteit en serieuze bescherming voor stenen en bomen. Deze ademende, lichtgewicht, lange handschoen is niet zomaar een handschoen; het is een ziektekostenverzekering. Met technologieĂŤn als LifeLine en WireTap, zijn je handen volledig beschermd.

craSh waardig

touch SenSitivity

Geventileerde Airpreen knokkels houden je beschermd en koel. Een dubbele laag van crash-padding op de handpalm zorgt voor bescherming bij een plotselinge impact.

De enkellaags, vlakke, Clarino palm van de handschoen houdt je op de been met excellent stuurgevoel en duurzaamheid. Met silicone omlegde vingertoppen staan garant voor meer grip op de remhendels.

Materialen wiretap waaroM het werkt: Wiretap is een techno-

logie die het mogelijk maakt een touchscreen telefoon of ander apparaat te bedienen, met je lange handschoen aan. Dunne, elektrisch geleidende vezels zijn geweven in de duim en de vingertoppen om deze verbinding te maken. wat dit betekent > DIRECTE VERBINDING > PROBLEEMLOZE WERKING > BESPAART TIJD

aX Suede

4-way Stretch MeSh

Bekijk de palm van onze BodyGeometry Element WireTap handschoen en je vindt AX Suede, een waterafstotend materiaal met excellente rekeigenschappen. In de winter blijft je hand droog, terwijl de pasvorm zorgt voor bewegingsvrijheid.

Dit is 360 graden bewegingsvrijheid. Een lichtgewicht zomer mesh voor volledig comfort met het herstellende vermogen om ongemak van drukpunten te elimineren.

Microwipe

pittardS

Handschoenen zijn niet alleen gemaakt voor pasvorm en comfort. Onze Microwipe is enorm absorberend, zacht materiaal dat makkelijk zweet opneemt.

Onze klassieke ’74 model handschoenen hebben hun comfort te danken aan dit ultra-soepele prestatiegerichte leer, dat hoog scoort op het gebied van ademendheid en vochtbestendigheid.


HandSchoenen

E.

D.

B.

A.

specialized.com


A. BodyGeometry GEL Wiretap | Women > ·· BodyGeometry gelvulling. ·· Wiretap: Touchscreen gevoelige vingertop.

·· Absorberend Microwipe™ materiaal. ·· Velcro® sluitstrips. (afgebeeld) White

Black

(afgebeeld) Women White/Lt Teal

Women Black

B. BodyGeometry Ridge Wiretap | Women > ·· Wiretap: Touchscreen gevoelige vingertop.

·· Absorberend Microwipe™ materiaal.

·· BodyGeometry mountain padding.

·· Versterkte Micromatrix synthetisch lederen handpalm.

·· Velcro® sluitstrips.

White

(afgebeeld) Red

(afgebeeld) Women Black/Gold

Black

C. XC Lite > ·· Ultra-lichte, geventileerde stretch mesh bovenkant.

·· Wiretap: Touchscreen gevoelige vingertop.

·· Single Layer Clarino® palm. (afgebeeld) Team Authentic

handSchoenen

C.

·· LifeLine handpalm constructie.

Black/Black

D. Enduro® > ·· Wiretap: Touchscreen gevoelige vingertop.

·· Bovenkant van rekbaar en duurzaam mesh.

·· Ademende Airpreen® knokkels.

·· Met silicone getextureerde vingertoppen.

·· Clarino leder op de handpalm.

·· Absorberend Microwipe™ materiaal.

161 (afgebeeld) Charcoal/Moto Green

Black

E. Lo Down | Women > ·· LifeLine handpalm constructie.

·· Airpreen® materiaal voor enorm veel ventilatie.

·· Single Layer Clarino® palm. ·· Het Slip-on design biedt onbeperkte pols vrijheid.

(afgebeeld) Green/Charcoal

(afgebeeld) Black


HandSchoenen E.

D.

B.

A.

specialized.com


F.

A. SL Pro > ·· LifeLine handpalm constructie.

·· Lage, Slip-on cuff voor een goede en stevige pasvorm.

·· Zachte Pittards® leren palm van de handschoen.

·· Ultra lichte, geventileerde stretch mesh bovenkant. (afgebeeld) Black

Black/White

B. 74 > ·· Soepel geperforeerd Pittards® leren bovenkant.

·· Met lycra duimstuk.

·· Lycra flex zones boven op de hand.

·· Absorberend Microwipe™ materiaal.

·· Velcro® sluitstrips.

(afgebeeld) Black

·· BodyGeometry gelvulling.

C. BodyGeometry GEL | Women > ·· BodyGeometry gelvulling.

·· Absorberend Microwipe™ materiaal.

·· Micromatrix synthetisch lederen handpalm. (afgebeeld) White/Black

·· Velcro® sluitstrips.

Black/Black

Red/Black

Navy/White

Women Black/Black

(afgebeeld) Women White/Lt Teal

D. BodyGeometry Comp | Women > ·· BodyGeometry Gel technologie. ·· Clarino® handpalm voor duurzaamheid en controle. ·· Mesh ventilatie voor betere koeling.

Black/Black

Black/White

·· Gemiddelde schuimvulling. ·· Slip-on voor superieure polsvrijheid. ·· Absorberend Microwipe™ materiaal.

Black/Red

Women White/Pink

(afgebeeld) Women White/Lt Teal

(afgebeeld) Women Black/Black

E. BodyGeometry Sport | Women > ·· BodyGeometry Gel technologie.

·· Micromatix synthetisch leder op de handpalm.

·· Gemiddelde schuimvulling.

·· Absorberend Microwipe™ materiaal.

·· Reflecterende strip op de hand.

Blue/Black

Black/White

·· Velcro® sluitstrips.

Black/Black

Women White

(afgebeeld) Charcoal/Black

(afgebeeld) Women Black

F. BodyGeometry Flite > ·· BodyGeometry gelvulling. ·· Aerodynamische pasvorm met extra polsdekking. ·· Synthetische palm. Zacht en duurzaam.

White/Black

·· Slip-on polssluiting zonder klittenband.

(afgebeeld) Black/Black

handSchoenen

C.

·· Gemiddelde schuimvulling.

163


HandSchoenen

E.

D.

B.

A.

specialized.com


A. Wool Liner Winter > ·· Merino wol handschoen. ·· Ingezette duim voor meer vrijheid. ·· Past in winterhandschoenen.

(afgebeeld) Black

B. BodyGeometry Deflect Winter | Women > ·· Winddichte en waterbestendige handpalm.

·· BodyGeometry gelvulling.

·· Slip-on manchet is extra lang.

·· Duimoppervlak van geborsteld microvezel.

·· Uiterst zichtbare reflecterende strips.

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) Women Black

C. BodyGeometry Element Wiretap Winter > ·· Touch Screen compatible. ·· BodyGeometry technologie. ·· Hydroplhobic Ax suéde in de palm.

·· Gore® Windstopper bovenkant. ·· Minimale interne naden. ·· Goed zichtbare reflecterende details.

(afgebeeld) Black

handSchoenen

C.

·· Wind- en waterbestendig membraam.

D. Radiant Winter > ·· Thinsulate™ materiaal voor superieure warmte.

·· Reflectief materiaal voor veiligheid.

·· Waterdicht door ingewerkt Hippora™ membraam.

·· Anti-slip materiaal op de handpalm.

·· Manchet houdt de polsen warm en comfortabel.

·· Absorberend duimstuk.

165 (afgebeeld) Black

E. Subzero Winter > ·· Primaloft™ op de rug van de hand.

·· Winddichte voering van micro-fleece.

·· Fietsspecifieke pasvorm isoleert de wijsvinger.

·· Anti-slip materiaal op de handpalm.

·· Volledig waterproof Hipora™ membraam.

·· Extra lang manchet.

(afgebeeld) Black


banden technologie

We zijn geen bandenfabrikant, we zijn banden ontwikkelaars. Door het focussen op de behoeftes van de rijders, zijn we vrij om te innoveren op het hoogste niveau. We streven naar het ontwikkelen van banden die snel zijn, betere rijeigenschappen hebben en perfect zijn voor de condities waarvoor ze gemaakt worden. Om dit voor elkaar te krijgen, doen we duizenden computertests en laten we de banden testen door onze pro rijders.

finite eleMent analySe waaroM het werkt: Test, test en nog eens

wat dit betekent

testen. We zijn de enige band ontwikkelaars die Finite Element Analyse gebruiken om nieuwe bandprofielen te ontdekken en te testen. We oefenen virtuele krachten uit op nopstructuren om te zien hoe deze reageren en doen verschillende terreinsimulaties -van singletracks tot downhillpaden- om te kijken hoe de banden zich houden. Daarna testen onze pro rijders de banden. Adaptive Tread banden, zoals de nieuwe Purgatory, Ground Control en Fast Trak, blinken allemaal uit in de bergen.

> LAGERE ROLWEERSTAND > VERBETERDE GRIP > BETER BOCHTENWERK > RIJSPEFICIEKE RESPONSE

purgatory waaroM het werkt: 'Revolutionair' is een

makkelijk woord om te gebruiken, maar het kan moeilijk zijn om het daadwerkelijk waar te maken. We denken dat de Purgatory het wel waar kan maken. Ga er maar vanuit dat deze banden de bergen gaat domineren, van Europa tot Noord-Amerika. Beschikbaar in zowel 26" als 29". wat dit betekent > SNELLER ROLLEN > VERBETERDE GRIP > LICHTGEWICHT


S-workS turbo Specialized banden bereikten een mijlpaal door nauw samen te werken met teamrijders en hun mechaniekers om vanaf de grond af een tube te ontwikkelen die voldoet aan de eisen van het Omega Pharma-Quick Step team. De tube werd ontwikkeld om sneller en beter te zijn dan iedere band in het peloton. Hij is voorzien van 24mm breed profiel, voor verhoogde rijkwaliteit en meer snelheid dat de concurrentie. Om te voldoen aan de vraag van de rijders, hebben we het rubber verder over de zijwand heen door laten lopen, voor meer grip in snelle bochten. Ons nieuwe Gripton compound heeft minder rolweerstand, maar meer grip en de 2e generatie Blackbelt voorkomt lekrijden. De ontwikkelingssamenwerking met OPQS brengt niet alleen successen voor het team, maar maakt het voor iedereen mogelijk om zijn of haar voordeel te halen uit de nieuwe S-works Turbo 24 clincher.

S-workS turbo clincher waaroM het werkt: Dit is waar reputaties

adaptief loopvlak De structuur van iedere individuele nop is geoptimaliseerd voor zowel snelheid als grip. De leidende kant van iedere nop wordt versterkt om snelheid te verhogen en de rolweerstand te verlagen. De achterkant van iedere nop is zachter, voor meer tractie.

gebouwd worden. De nieuwe S-works Turbo is de hoogste standaard, zonder compromissen, met exeptionele prestaties en klaar voor het podium. De beste keuze voor een dag in de Alpen of het winnen van een sprint. We geloven dat dit de snelste band ooit is, met de beste rijeigenschappen. wat dit betekent > LAGERE ROLWEERSTAND > BETER BOCHTENWERK > UITSTEKENDE RIJEIGENSCHAPPEN > LEKBESTENDIGER

patroon herkenning We creĂŤrden het loopvlak patroon op de Purgatory zo, dat de band altijd contact houdt met de grond. De Purgatory rolt soepeler en behoudt altijd grip.

2bliSS ready Vooruit denken betekent klaar zijn voor de toekomst. De Purgatory is dan ook voorbereid op een tubeless set-up.

gripton coMpound

blackbelt antileklaag

Rubber alchemie gaat om het vinden van de ideale balans tussen de hardheid en het vervormen van de band. Gripton brengt grip, bochtenwerk en rolweerstand naar het hoogste prestatieniveau.

Onze tweede generatie Blackbelt draagt bij aan het ondoordringbare karakter van de Turbo. Een sterke, maar soepele, laag van extra lekpreventie is nu tot ver in de zijwanden doorgevoerd. Dit zorgt ook voor meer luchtdichtheid.

brede 700X24 Maat Breder is sneller is niet zomaar uit de lucht gegrepen, maar een feit. Breder zorgt er ook voor dat renners met minder druk kunnen rijden, voor meer comfort.


Banden

A.

C.

B.

D.

A. Renegade™ 2Bliss™ >

b. Fast Trak™ >

Cross-country competitie

Cross-country competitie

Deze crosscountry competitieband van wereldklasse is superlicht om snel te accelereren en vlot te klimmen. Het noppenpatroon

We pasten Finite Element Analysis toe om zo elke nop op een wetenschappelijk onderbouwde wijze vorm te geven. Het resultaat is minder

presteert optimaal op hardere ondergronden, heeft een lage rolweerstand en biedt maximale grip tijdens het klimmen.

rolweerstand, meer grip wanneer je die nodig hebt en dat alles in een licht pakket. Adaptive Tread tech voor crosscountry wedstrijdrijders.

Hiel- Gewicht RENEGADE Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Hiel- Gewicht FAST TRAK Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

S-Works

26x1.9 26x2.1 29x1.95

48-559 120 54-559 120 50-622 120

fold fold fold

60a 60a 60a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

420g 470g 470g

Control

26x1.9 26x2.1 29x1.8 29x1.95 29x2.3

48-559 54-559 46-622 50-622 58-622

fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

460g 525g 470g 530g 620g

S-Works

26x2.0 26x2.2 29x2.0 29x2.2

51-559 55-559 51-622 55-622

120 120 120 120

fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

470g 510g 520g 570g

Armadillo Elite

26x2.0

51-559

120

fold

60/50a

Armadillo Elite

630g

Control

26x1.8 26x2.0 26x2.2 29x2.0 29x2.2

46-559 51-559 55-559 51-622 55-622

420D1 420D1 420D1 420D1 420D1

fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

470g 580g 600g 650g 630g

GRID UST

26x2.0 26x2.2 29x2.0

51-559 120 55-559 120 51-622 60

fold fold fold

60a 60a 60a

GRID UST GRID UST GRID UST

780g 825g 875g

Sport

26x2.0 26x2.2 29x2.0

51-559 60 55-559 60 51-622 60

wire 70a wire 70a wire 70a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

650g 750g 715g

specialized.com

420D1 420D1 420D1 420D1 420D1


E.

F.

C. Ground Control >

E. The Captain™ > XC Trail

Vernieuwd met dezelfde wetenschappelijke kennis uit de Finite Element Analysis die we voor de ontwikkeling van de Fast Trak toepasten.

The Captain is de perfecte band voor controle en een voorspelbaar gedrag op elk pad. De centrale noppen hebben scherpe randen en

Met Adaptive Tread tech zijn we nu in staat om XC Trail rijders de snelste en meest gripvolle band aan te bieden.

staan vrij dicht bij elkaar. De stabiele schoudernoppen maken hoge bochtensnel­ heden mogelijk.

Hiel- Gewicht GROUND CONTROLMaat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Hiel- Gewicht CAPTAIN THE Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

S-Works

26x1.9 26x2.1 26x2.3 29x1.9 29x2.1 29x2.3

48-559 120 52-559 120 58-559 120 48-622 120 52-622 120 58-622 120

fold fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a 60a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

490g 520g 580g 540g 605g 650g

S-Works

26x2.0

50-559 120

fold

70/60a

2 Bliss Ready

550g

Control

26x2.0 29x2.0 29x2.2

50-559 420D1 50-622 420D1 56-622 420D1

fold fold fold

70/60a 70/60a 70/60a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

605g 670g 730g

GRID UST

26x1.9 26x2.1 26x2.3 29x2.1 29x2.3

48-559 120 52-559 60 58-559 60 52-622 60 58-622 60

fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a

GRID UST GRID UST GRID UST GRID UST GRID UST

710g 785g 890g 830g 930g

GRID UST

26x2.0 26x2.2

50-559 120 56-559 60

fold fold

70/60a 70/60a

GRID UST GRID UST

775g 830g

Sport

26x2.0 50-559 60 26x2.2 56-559 60 29x2.0 50-622 60

Sport

26x1.9 26x2.1 26x2.3 29x2.1

48-559 60 52-559 60 58-559 60 52-622 60

wire wire wire wire

70a 70a 70a 70a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

555g 700g 745g 755g

Ground Control

26x1.9 26x2.1 26x2.3 29x1.9 29x2.1 29x2.3

48-559 420D1 52-559 420D1 58-559 420D1 48-622 420D1 52-622 420D1 58-622 420D1

fold fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a 60a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

550g 605g 650g 580g 670g 710g

wire 70a wire 70a wire 70a

705g 730g 730g

F. Purgatory™ > All Mountain

Zware klussen vereisen zwaar materiaal. De Purgatory heeft een karkas met groot volume en biedt met bijtende noppen op de zijkant en in het midden

een monsterachtige grip op zachte ondergronden.

Hiel- Gewicht PURGATORY Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

D. Storm™ > XC Trail

High-end crosscountry wedstrijdband voor modderige condities. Het noppenpatroon zorgt voor een minder snelle ophoping

van modder waardoor de grip en tractie niet verloren gaat.

Hiel- Gewicht STORM Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Control

26x2.0 29x2.0

52-559 420D1 52-622 420D1

fold fold

60a 60a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

610g 620g

S-Works

26x2.3 29x2.3

58-559 58-622

120 120

fold fold

60a/50a 60a/50a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

645g 730g

Control

26x2.3 29x2.3

58-559 58-622

420/D1 420/D1

fold fold

60a/50a 60a/50a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

685g 755g

GRID UST

26x2.3 29x2.3

58-559 58-622

120 120

fold fold

60a/50a 60a/50a

GRID UST GRID UST

910g 1000g

Banden

XC Trail

169


Banden

A.

E.

B.

F.

C.

G.

D.

H.

specialized.com


A. Butcher >

E. Rhythm Lite >

Freeride / Downhill

Dirt / Park / Street

Snel en sterk genoeg voor Sam Hill van het Monster Energy team. De Butcher band blinkt uit door zijn snelheid en grip in de

Fiets je in de stad, stunt je in het skatepark en kan je een off-road pad niet links laten liggen? Dat soort werk vraagt om een band als de Rhythm

bochten en op de ergste wortelpaden.

met zijn snel rollend centraal loopvlak terwijl de grotere en dieper uitgesneden schoudernoppen extra off-road grip garanderen.

Hiel- Gewicht BUTCHER Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Hiel- Gewicht RHYTHM LITE Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

DH

26x2.3 26x2.5

58-559 62-559

60, dual ply wire 70a/42a 60, dual ply wire 70a/42a

DH DH

1250g 1290g

Control

26x2.3 58-559 60

fold 60a/50a

620g

Rhythm Lite

24x2.2 55-507 30

wire 60a

625g

SX

26x2.3

58-559

60 + cap ply fold

50a/45a

SX

950g

Control

26X2.3 29X2.3

58-559 58-622

420/D1 420/D1

50a 50a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

730g 810g

fold fold

F. Roller > Recreational MTB / Kids

Een agressief vormgegeven band voor kinderfietsen die je oogappel over alle mogelijke paden loodst.

B. Clutch > Freeride / Downhill

De Clutch DH werd ontwikkeld om door snelle bochten te scheuren.

snelheid, grip en controle op zachtere ondergronden.

Hiel- Gewicht Roller Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Het lage noppenpatroon levert de beste mix van Hiel- Gewicht CLUTCH Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

DH

26x2.3 26x2.5

58-559 62-559

60, dual ply wire 42a/40a 60, dual ply wire 42a/40a

DH DH

1250g 1300g

SX

26x2.3 26x2.5

58-559 62-559

60 + cap ply fold 60 + cap ply fold

SX SX

1000g 1100g

50a/45a 50a/45a

Roller

12x2.125 16x2.125 20x2.125 24x2.125

55-203 55-305 55-406 55-507

22 22 30 30

wire wire wire wire

70a 70a 70a 70a

Flak Jacket Flak Jacket Flak Jacket Flak Jacket

280g 420g 580g 610g

G. Resolution Sport > Recreational MTB

Veelzijdige trail band met op het centrale loopvlak grote noppen voor een lage rolweerstand. De excellente grip garandeert stabiliteit en

C. Storm DH > DOWNhILL

De Storm is de band voor verzopen omlopen en fietsers die geen schrik hebben van een robbertje modderwor­ stelen met de natuur. Met

zachte rubbercompounds die maximale grip bieden op natte boomwortels en rotsen de Storm de grip waarmee jij in het zadel blijft.

voorspelbaarheid voor fietsers van alle niveaus.

Hiel- Gewicht Resolution Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Resolution Sport 26x2.1

54-559 30

wire 70a

735g

Storm DH

26x2.3 55-559 60

wire 70a/42a DH

1130g

Banden

Hiel- Gewicht STORM DH Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

H. Hardrock’R > Recreational MTB

Deze duurzame mountainbikeband op instapniveau heeft een agressief, maar soepel rollend noppenpatroon. De noppen

D. Hillbilly > DOWNhILL

Door het noppenpatroon van de Storm DH aan te passen creëerden we een motor georiënteerd noppenpatroon dat ook in droge condities

functioneert. Gekartelde noppen zorgen voor de tractie op boomstronken, stenen en in kuilen, deze band temt het allemaal.

staan in verschillende richtingen opgesteld voor een goede grip en veel vertrouwen in de bochten.

171

Hiel- Gewicht Hardrock’R Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

HardRock’R

26x1.95

50-559 60

wire 70a

Flak Jacket

650g

Hiel- Gewicht HILLBILLY DH Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Hillbilly DH

26x2.3 26x2.5

58-559 62-559

60, dual ply wire 70a/42a 60, dual ply wire 70a/42a

DH DH

1250g 1300g

I. Binnenbanden MTB

Standard

Brede range binnenbanden met Presta en Schrader ventielen. Verkrijgbaar in vele verschillende maten.

TURBO ULTRALIGHT MTB WITH TALC

Onze lichtste MTB binnenband. Talkpoeder in de verpakking zorgt voor minder lekke banden en een betere rit doordat er minder rolweerstand is. ·· 29X1.9/2.3 ·· 26X1.9/2.3

PUNCTURE RESISTANT TUBES

Rim Strips

Dit is de top als het om lekpreventie gaat. Een coating aan de binnenzijde zorgt voor permanente preventie.

Ultieme bescherming tussen velg en binnenband voor race en MTB.

·· PV 26x1.5/2.2 ·· PV 29X1.9/2.3 ·· SV 26x1.5/2.2

Bewezen duurzaamheid. ·· Rim Strip 700 ·· Rim Strip 26“


Banden

A.

E.

B.

F.

C.

G.

D.

H.

specialized.com


A. Turbo >

E. Trigger >

Wielrennen

Cyclocross wedstrijdgebruik

Wielrenners en toerfietsers die hun makkers willen verslaan hebben een snelle, lichte en lekbestendige band nodig: de Turbo. Met een

De Trigger gaat als een speer over asfalt, gravelpaden en harde omlopen. Het is de ideale band voor ritten op verharde en onverharde

extreem lage rolweerstand en superieure grip in de bochten klim je vlotter, daal je sneller en kan je bochten agressiever aansnijden.

paden en ook de eerste keuze voor veldrijders die met een droge, harde omloop worden geconfronteerd.

Hiel- Gewicht TURBO Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Hiel- Gewicht Trigger Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

S-Works blk 700x23C 23-622 blk/red 700x23C 23-622 blk/wht 700x23C 23-622 blk 700X24C 24-622

Tubular

28”x33mm 33x622 290 N/A 60a

Pro

700x33C 33-622 120

fold 60a

275g

Sport

700x33C 33-622 60 700x38C 38-622 60

wire 60a wire 70a BleckBelt

405g 510g

220 220 220 220

fold fold fold fold

65a/55a 65a/55a 65a/55a 65a/55a

BlackBelt BlackBelt BlackBelt BlackBelt

185g 185g 185g 205g

Pro

blk 700x23C 23-622 127 blk/red 700x23C 23-622 127 blk/wht 700X23C 23-622 127 blk 700X25C 25-622 127

fold 70a/60a fold 70a/60a fold 70a/60a fold 70a/60a

BlackBelt BlackBelt BlackBelt BlackBelt

200g 200g 200g 220g

Elite

blk 700x23C 23-622 60 blk/red 700x23C 23-622 60 blk/wht 700x23C 23-622 60

fold 70a/60a BlackBelt fold 70a/60a BlackBelt fold 70a/60a BlackBelt

245g 245g 245g

Black/Red

(afgebeeld) Black

Black/White

B. Roubaix >

420g

F. Tracer > Cyclocross wedstrijdgebruik

Een cyclocross band waarmee je elke omloop de baas kan. De centrale noppen bieden veel grip terwijl de afgeschuinde zijnoppen

zowel met harde als losse ondergrond overweg kunnen. En met dank aan het lage gewicht accelereert de Tracer ook als een schicht.

Hiel- Gewicht Tracer Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Tubular

28”x33mm 33-622 260 N/A 60a

Pro

700x33C 33-622 120

fold 60a

285g

Sport

700x33C 33-622 60

wire 60a

405g

420g

Kilometers vreten

Het centrale loopvlak is dat van een slick, groefjes op de schouders van de band zorgen voor grip in de bochten.

G. Terra > Cyclocross wedstrijdgebruik

Hiel- Gewicht ROUBAIX Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Armadillo Elite

700x 23/25- 23/25C 622

Pro

700x 23/25- 120 fold 70a/60a Endurant/ 23/25C 622 endurant BlackBelt

260g

Road Tubeless

700x 23/25- 23/25C 622

295g

120

120

fold

70a/60a

fold 70a

Armadillo Elite

Endurant

305g

C. All Condition >

Met zijn profiel van puntige noppen die de modder vlot van zich af gooien is de Terra dé band voor natte en modderige omlopen.

Hiel- Gewicht Terra Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Tubular

28”x33 33-622 260 N/A 60a

425g

Pro

700x33C 33-622 120

305g

fold 60a

H. Borough XC >

Voor elke dag van het jaar

Prestatiegerichte, duurzame en lekbestendige wegbanden voor zware omstandigheden. Deze band is een regelrecht werkpaard: sterk genoeg om

Ligt de ondergrond er verzopen bij en wordt je hartslag constant in de rode zone gezogen, dan is de Terra de enige band die je bijstaat.

Hiel- Gewicht Condition Maat ETRTO TPI All draad Compound Tech ca.

Armadillo Elite

700x23C 23-622

120

fold

Armadillo

700x23C 23-622

60

wire 70a

70a/60a

173

Allroad

alle wegen (inclusief grint en pekel) aan te kunnen op zowel bloedhete als barkoude dagen.

Armadillo Elite

290g

Armadillo

375g

D. Espoir >

De Borough XC heeft een brede centrale zone die soepel en snel over verharde en onverharde wegen rolt. De grote schoudernoppen

garanderen betere off-road prestaties.

Hiel- Gewicht Borough XC Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Sport

26x1.75 47-559 60 700x45C 45-622 60

wire 70a wire 70a

460g 590g

I. Binnenbanden Road

Training

Uiterst betrouwbare wegband die ideaal is voor trainings­ ritten en lange tochten. Wanneer je je geen zorgen hoeft te maken over lekke

banden, kan je alle concentratie benutten om een sprintje te trekken, om een heuvel naar boven te stomen.

Hiel- Gewicht Espoir Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Tubular blk

28”x25 25-622 220 N/A 70a/60a BlackBelt

340g

Elite

blk blk/red blk/wht blk

700x23C 700x23C 700x23C 700x25C

23-622 23-622 23-622 25-622

60 60 60 60

fold fold fold fold

BlackBelt x 2 BlackBelt x 2 BlackBelt x 2 BlackBelt x 2

260g 260g 260g 270g

Sport

blk blk blk

700x23C 23-622 700x25C 25-622 700x28C 28-622

60 60 60

wire 70a wire 70a wire 70a

BlackBelt x 2 BlackBelt x 2 BlackBelt x 2

340g 370g 405g

Black/Red

Black/White

70a/60a 70a/60a 70a/60a 70a

(afgebeeld) Black

TURBO ULTRALIGHT ROAD WITH TALC

Onze lichtste race binnenband in verschillen ventiellengtes. Talkpoeder in de verpakking zorgt voor minder lekke banden en minder rolweerstand is. ·· 700x18/25C ·· LVS 48mm 700x18/25C ·· XLVS 60mm 700x18/25C

Banden

De Roubaix is zo snel als een wedstrijdband, maar voegt daar lekbescherming en een unieke karkastechnologie die meer comfort biedt aan toe.

Tubular Glue

Omdat we nieuwe tubes toevoegen aan onze lijn, vonden we dat rijders ook moesten voorzien van de best mogelijk tube-lijm om het pakket compleet te maken. ·· Geïntegreerde kwast in het deksel. ·· Latex handschoenen in de bijbehorende doos.


roval wielen technologie

Wielen zijn misschien wel het meest opvallende onderdeel dat het 'gevoel' van de fiets bepaalt, dus een goede set wielen is enorm belangrijk voor de complete rijervaring. Onze Roval wielen proberen elk aspect van deze ervaring te verbeteren. van duurzaamheid en rijeigenschappen tot veelzijdigheid en efficiĂŤntie. Of het nu een volledig carbon of een aluminium model is, iedere Roval wielset is gebouwd met dezelfde ervaringsspecifieke filosofie als onze andere Specialized producten.

wiel technologie double drive Spaakverdeling

dt SwiSS Spaken/nippelS

dt SwiSS Star ratchet naaf

Voordelen > Stijver waar nodig, voor verbeterde prestaties

Voordelen: > Reduceert onnodig gewicht

Voordelen > Makkelijke montage

> Reduceert onnodig gewicht

> Duurzaamheid

> Hoge flensen voor wielstijfheid

Hoe werkt het? Waar nodig maken we gebruik van een radiaal gespaakte spaak, tegenover twee aan de andere kant, om de spanning in evenwicht te houden en het totaal aantal spaken te verlagen.

> Rijcomfort

Hoe werkt het? Fijne vertanding in de naaf garandeert betrouwbaarheid en hoge kwaliteit. Maakt onderhoud mogelijk, zonder tools te hoeven gebruiken.

Hoe werkt het? DT Swiss Pro Lock nippels, die de wielen veel langer onder spanning houden dan standaard nippels.

X-12 142 achterwiel Spacing

> Aan de 'drive side' van de achterwielen, zijn de spaken in een 3-kruis patroon gespaakt, waarbij iedere spaak drie andere spaken kruist. Hierdoor wordt de stijfheid en de stabiliteit verhoogd, om de krachten van de aandrijflijn te kunnen verdragen. > Aan de 'disc side' van MTB-voorwielen zijn de spaken in eenzelfde 3-kruis patroon gespaakt om de krachten van het remmen te kunnen verdragen.

Voordelen > Stijver en sterker > Makkelijkere montage van het wiel Oude Roval 135mm

Hoe werkt het? 12mm steekas verbeterd het contact tussen de naaf en de drop-out. Cassette mechanisme is 2mm verder naar buiten geduwd ten opzichte van een standaard X-12 breedte.

Nieuwe Roval 135mm

Flenzen die zo ver mogelijk naar de randen van naaf geduwd zijn, waardoor het wiel stijver en gebalanceerder wordt.

wat dit betekent > STERKER, STIJVER WIEL > VERHOOGDE TORSIESTIJFHEID > SNELLERE WIELWISSELS Roval 142+


roval Mountain waaroM het werkt: Als het gaat om het

veroveren van de bergen, prestaties en laag gewicht, zijn carbon wielsets bijna essentieel. Onze Control SL 29 mountainbike wielsets zijn een fenomenale combinatie van ontwikkeling en carbon alchemie. Het gewicht is ongelooflijk laag (1450 gram), met exceptionele rijeigenschappen en duurzaamheid. wat dit betekent > SNELLERE ACCELERATIE > ONGEĂ‹VENAARDE DUURZAAMHEID > VERBETERDE RIJEIGENSCHAPPEN > EXCELLENTE BETROUWBAARHEID

zero bead hook fact carbon velgen

oS 28 overSized eindkappen

Voordelen > Verminderd rotatiegewicht voor gemakkelijker klimmen en accelereren

Kunnen gemonteerd worden op ieder Roval Mountain wiel; compatibel met Specialized of RockShox vorkpoten. (24mm eindkappen beschikbaar voor FOX vorken)

> Optimale stijfheid, comfort en sterkte. > Verbetert de totale sterkte en duurzaamheid. > Betaalbaarder dan de SL en gemonteerd op de Marathon modellen van de Stumpjumper HT's en Epic's.

Vergroot de stijfheid aan de voorkant van de fiets voor meer controle en vertrouwen, zonder gewichtstoename.

Hoe het werkt? Door het verwijderen van de zogenaamde 'bead hook' wordt de sterkte van het wiel verhoogd. De carbon vezels kunnen hierdoor namelijk doorgelegd worden van de ene zijwand naar de andere. Makkelijker te produceren, sterker en de band wordt nog steeds goed genoeg vastgehouden.

Hoe werkt het? 28mm oversized eindkappen vergroten het contactoppervlak tussen de naaf en de drop-out, waardoor de flex tussen deze onderdelen verkleind wordt. De OS28 eindkappen zijn lichter en stijver dan 15mm steekas systemen.

tubeleSS ready

Voordelen > Lager rotatiegewicht voor makkelijker klimmen en accelereren

Voordelen > Minder lekrijden > Lager rotatiegewicht voor makkelijker klimmen en accelereren > Weinig onderhoud > Geldt voor alle Roval mountainbike wielen

Hoe werkt het? Roval mountainbike wielen zijn ontworpen om Tubeless banden te monteren. Een ventiel met verwijderbaar binnenwerk zorgt voor makkelijk vullen van de band.

clX wielen waaroM het werkt: Deze high-speed carbon

torSionale Stijfheid

wielen zijn het resultaat van jaren intensieve samenwerking. Wiel ontwikkelaars, carbon ontwikkelaars en aerodynamica goeroes maakten samen deze wielsets sneller en sneller.

De CLX wielen hebben enorm goede torsionale stijfheid, die van pas komt tijdens sprinten en lange afdalingen.

Wat dit betekent > SNELLE ACCELERATIE > VERBETERDE STABILITEIT

echte aerodynaMica Wind komt normaal gesproken tegen het wiel aan in een 10-15 graden hoek, dus we hebben de wielen geoptimaliseerd voor deze condities. De optimale velgvorm verbeterd de rijeigenschappen en stabiliteit.

> SUPERIEURE RIJEIGENSCHAPPEN > SOEPELER EN KRACHTIGER REMMEN

Voordelen

Snellere acceleratie Door een aantal trucs uit te halen in de carbon lagen en het verwerken daarvan zijn de wielen aanzienlijk lichter geworden. Daarnaast zorgen het DT-Swiss binnenwerk en de ceramische lagers in de naven voor snellere acceleratie.

vertrouwd reMMen Een eigen coating die aangebracht is op het remoppervlak zorgt voor betere remkracht.

SMoother iS faSter Een brede interne velg zorgt voor een optimaal bandprofiel en de mogelijkheid om met lagere druk te rijden. De voordelen zijn een groter contactoppervlak, betere rijeigenschappen en trillingscontrole.

FACT Carbon velgen

> Optimale rijkwaliteiten, stijfheid, comfort en sterkte > Verbetert de algehele sterkte en duurzaamheid

Hoe werkt het? Carbon heeft een betere stijfheid tot gewicht ratio dan aluminium. Door het ontwikkelen van specifieke carbon lagen voor ieder wiel/velg, kunnen we de optimale combinatie van sterkte, stijfheid en comfort waarborgen.


Roval Wielen

A.

specialized.com


Roval Control MTB Wielen EIGENSCHAPPEN:

>> 29” en 26” Carbon of M5 Aluminium Velgen voor draadband, tubeless ready. >> DT spaken, radiaal / 3-kruis (1:1) voor, 3-kruis (1:1) achter, met 32 Spaken (29”) of 24 voor/28 achter (26”) >> DT Pro Lock nippel, zeskant. >> Voornaaf met 15mm steekas, 24/28 mm snelsluit einddoppen meegeleverd. >> Achternaaf: CNC gefreesd aluminium lichaam, kwalitatief hoogstaand DT binnenwerk en pallensysteem. Voor enkel 142+ inbouwsysteem of inclusief 135/142 eindkappen.

>> afgedichte industrielagers >> Bouwwijze: handgebouwd

D. Roval Control™ Trail SL 29” 142+ | 29 135 >

·· Type lagers: afgedichte industrielagers.

·· Carbon velg, breedte buitenkant: 28mm.

·· Type lagers: afgedichte industrielagers.

·· DT Revolution / Aerolite spaken.

·· Snelsluitingen: Roval Ti.

·· DT Super Comp spaken.

·· Snelsluitingen: Roval Ti.

·· Ook beschikbaar in 29” 135 en 26” 135.

·· Voornaaf: carbon/alu lichaam.

·· Ook beschikbaar in 29” 135.

·· Voornaaf: carbon/alu lichaam.

(afgebeeld) Carbon/White

Carbon/Red

Carbon/Red

B. Roval Control™ 29” 135 Carbon >

E. Roval Control™ Trail 29” 135 | 26 135 >

·· Carbon velg, breedte buitenkant: 27mm.

·· Type lagers: afgedichte industrielagers.

·· E5 aluminium velg, breedte buitenkant: 26mm.

·· Type lagers: afgedichte industrielagers.

·· DT Revolution spaken.

·· Snelsluitingen: Roval Cr-Mo.

·· DT Super Comp spaken, 26”: DT Revolution.

·· Snelsluitingen: Roval Cr-Mo.

·· Voornaaf: alu lichaam.

·· Ook beschikbaar in 26” 135.

·· Voornaaf: alu lichaam.

(afgebeeld) Carbon/White

(afgebeeld) Carbon/White

(afgebeeld) Black/Charcoal

Roval Wielen

A. Roval Control™ SL 29” 142+ | 29 135 | 26 135 > ·· Carbon velg, breedte buiten­: 28mm, (26”: 25mm).

177 C. Roval Control™ 29” 142+ | 29 135 | 26 135 > ·· E5 aluminium velg, breedte buitenkant: 24mm.

·· Type lagers: afgedichte industrielagers.

·· DT Super Comp spaken, 26”: DT Revolution.

·· Snelsluitingen: Roval Cr-Mo.

·· Voornaaf: alu lichaam.

·· Ook beschikbaar in 29” 135 en 26” 135.

Black/Red

B.

(afgebeeld) Black/White

Black/Charcoal

C.

D.

E.


Roval Wielen

A.

specialized.com


Roval Traverse MTB Wielen EIGENSCHAPPEN:

>> 29” en 26” Carbon Velgen voor draadband, tubeless ready. >> DT Super Comp spaken, radiaal / 3-kruis (1:1) voor, 3-kruis (1:1) achter. >> DT Pro Lock nippel, zeskant. >> Voornaaf: Carbon lichaam met 15mm steekas, 24/28 mm snelsluit einddoppen meegeleverd. >> Achternaaf: CNC gefreesd aluminium lichaam, kwalitatief hoogstaand DT 240 binnenwerk en pallensysteem. >> Afgedichte industrielagers. >> Roval Cr-Mo Snelsluitingen. >> Bouwwijze: handgebouwd.

A. Roval TRAVERSE SL 26 142+ | 26 135 | 29 142+ | 29 135 >

D. Roval tubeless rim Tape >

·· Carbon velg, breedte binnen: 22mm.

·· Ontwikkeld voor gebruik met onze Roval Control en Traverse wielsets. Een rol is voldoende voor zowel het voor- als achterwiel.

·· met 32 Spaken (29”) of 24 voor/28 achter (26”).

·· Voor enkel 142+ inbouwsysteem of inclusief 135/142 eindkappen (135mm versie). (afgebeeld) Carbon/White

·· Ook beschikbaar in 29” 135 en 26” 135.

B. Roval Stout SL 29” | 26” >

E. Roval Tubeless Valve Stem >

·· 26/29 inch wiel voor middenklasse mountainbikes.

·· Ontwikkeld voor gebruik met onze Roval Control en Traverse wielset, bij tubeless gebruik.

·· Lichtgewicht aluminium nippels. ·· Stalen spaken roesten niet.

(afgebeeld) Black

Roval Wielen

·· Lichte naven met afgedichte cartridge lagers.

·· Dubbelwandige, disc specifieke velgen.

C. Roval Hardrock 29” > ·· Schijfrem-compatibel wielen ook voor velgremmen.

·· Bewerkt remoppervlak voor superieure remkracht.

·· Sterke en duurzame dubbelwandige velgen.

·· 8/9-speed achternaaf.

179

·· Roestvrij stalen spaken. (afgebeeld) Black

D. E.

B.

C.


Roval Wielen

A. specialized.com

B.

C.

D.


Roval Rapide Road Wielen eigenschappen:

>> Velg profiel: Aero, constructie: gegoten (CLX), gelast (SL, RL). Hoogte remoppervlak: 9mm. >> DT Revolution Spaken (CLX), DT Competition Spaken (SL, RL). >> Spaakpatroon voor: radiaal, achter: radiaal/2-kruis (2:1), Disc voor/achter: 2-kruis. >> Bouwwijze: handgebouwd. Type nippel: DT aluminium. >> Voornaaf: Roval carbon/aluminium naaf. >> Achternaaf: Roval CNC gefreesd aluminium lichaam. >> Snelsluitingen: Roval Cr-Mo. A. Roval Rapide CLX 60+ >

C. Roval Rapide SL 35 >

·· Velg materiaal: carbon met carbon remoppervlak.

·· Velg materiaal: aluminium met aluminium remoppervlak.

·· Hoogte: 60mm, breedte: 17.3/24.4mm (binnen-/buiten). ·· Spaken: 16 voor, 21 achter.

·· Ceramische industrielagers ·· Achternaaf: DT 240 ­binnenwerk + pallensysteem. ·· Totale gewicht wielset: 1,555gr.

(afgebeeld) Black

·· Hoogte: 35mm, breedte: 17/22mm (binnen-/buiten).

B. Roval Rapide CLX 40+ Disc | 40+ >

D. Roval Rapide RL 40 > ·· Velg materiaal: aluminium.

·· Hoogte: 40mm, breedte: 16.2/23mm (binnen-/buiten). ·· Spaken: 24 voor, 28 achter.

·· Totale gewicht wielset: 1,425gr/1,550gr (Disc).

·· Hoogte: 40mm, breedte: 17.1/23mm (binnen-/buiten). (afgebeeld) Black

·· Totale gewicht wielset: 1,745gr. (afgebeeld) Black

·· Spaken: 20 voor, 24 achter.

·· Achternaaf: DT 350 binnenwerk + pallensysteem. ·· Totale gewicht wielset: 1,700gr.

·· Industrielagers.

(afgebeeld) Black

Roval Wielen

·· Ceramische industrielagers

·· Ook verkrijgbaar als Disc wielset

·· Achternaaf: 3 pallen.

·· Spaken: 20 voor, 24 achter.

·· Velg materiaal: carbon met carbon remoppervlak.

·· Achternaaf: DT 240 binnenwerk + pallensysteem.

·· Industrielagers.

181

E. F.

E. Roval Pavé SL 25 >

F. Roval Fusée™ SLX 23 >

·· gelaste aluminium velg met laag profiel

·· DT Competition spaken, butted, 20 voor, 24 achter.

·· gelaste aluminium velg met laag profiel

·· Spaakpatroon voor: radiaal, achter: radiaal/2-kruis (2:1)

·· Hoogte: 25mm, breedte: 19/25mm (binnen/buiten).

·· Spaakpatroon voor: radiaal, achter: radiaal/2-kruis (2:1)

·· Hoogte: 22/24mm, breedte: 17/22mm (binnen/buiten).

·· Remoppervlak: aluminium, hoogte: 9mm

·· Snelsluitingen: Roval Cr-Mo.

·· Voornaaf: carbon/ aluminium, achternaaf: aluminium

·· Totale gewicht wielset: 1,690gr

(afgebeeld) Black

·· Remoppervlak: aluminium, hoogte: 9mm ·· DT Competition spaken, butted, 20 voor, 24 achter.

·· Totale gewicht wielset: 1,690gr

(afgebeeld) Black


coMMand poSt blacklite

Iedereen stelt andere eisen aan een in hoogte verstelbare zadelpen, dit is direct de reden waarom we drie versies van onze Command Post Blacklite verstelbare zadelpen maakte. Alle drie hebben ze een verschillend bereik. Of je nu een cross-country racer bent of eerder van all-mountain avonturen houdt, wij hebben de juiste verstelbare zadelpen voor jou.

keuze uit drie verSieS

drie zadelhoogteS

waaroM het werkt: De versie met 75mm

waaroM het werkt: Drie vooraf ingestelde

bereik is lichter en beter geschikt voor cross-country rijders die geen extreem verschil tussen de hoogste en de laagste zadelstand willen. Deze versie is ook ideaal om kleinere fietsers gemakkelijk op fietsen met een klein frame te laten rijden. Het is de eerste instelbare zadelpen die zich specifiek op de cross-country rijders richt. De 125mm versie richt zich op fietsers die op de meest technische afdalingen een zo laag mogelijk zwaartepunt nastreven, de 100mm versie biedt het beste van twee werelden.

zadelhoogtes voorkomen giswerk onderweg en garanderen constante prestaties. In de ‘Power Positie’ staat het zadel op zijn hoogste stand, dit is je normale zadelhoogte. Verlaag het zadel 35mm en je zit in de ‘Cruiser Positie’, hier krijg je maximale trapkracht met een iets lager zwaartepunt voor meer controle en snelheid op technische paden. In de ‘Descender Positie’ zakt het zadel naar zijn laagste stand en krijg je alle bewegingsruimte die je nodig hebt om de steilste afdalingen snel te kunnen nemen.

dit betekent:

dit betekent:

> MEER OPTIES WAARONDER EEN CROSS-COUNTRY SPECIFIEK DESIGN

> DRIE HOOGTEPOSITIES VOORAF INGESTELD

> LICHTER

> BEDIENINGSGEMAK

> PERFECT VOOR IEDER TERREIN

> PRESTATIES OP MAAT

MechaniSche activering waaroM het werkt: Ons gepatenteerd mechanische systeem gebruikt een standaard derailleurkabel en een hendel die op het stuur wordt gemonteerd om een metalen ring te bedienen die in één van de drie gefreesde sleuven valt. Het zadel zakt naar een lagere positie onder druk van het lichaamsgewicht van de rijder, een luchtveer zorgt er voor dat de zadelpen opnieuw naar een hogere positie kan uitschuiven. Vergeleken bij de kwetsbare hydraulisch gestuurde zadelpennen die vertrouwen op olie en druk om het zadel op de juiste hoogte te houden is ons mechanische systeem veel betrouwbaarder omdat het geen ongewenste druk op de dichtingen en O-ringen zet. Bij een val kan het systeem ook niet lek slaan en olie verliezen. Bovendien zorgt het sleuvensysteem er voor dat het zadel niet ongewenst scheef komt te staan. dit betekent: > UITERST DUURZAAM > BETROUWBARE PRESTATIES > GEPATENTEERD ONTWERP

In drie hoogteposities in te stellen voor verschillende stijlen en maten.

Mechanisch bedienbaar hulsdesign voorzien van instelbare airspring, voor snellere outbound.


bidon technologie

De rijervaring is heel belangrijk bij Specialized en een van de meest fundamentele manieren om dit te verzekeren is een goede hydratatie. Innovaties op het gebied van dorstlessen gaan over het leveren van extreem zuiver water, grote hoeveelheden water in een keer uit de bidon en het optimaliseren van ergonomie van de bidon. Onze technologieën als Purist en hydroFlo zijn de toekomst op twee wielen.

puriSt technologie

watergate dop

waaroM het werkt: Met op de natuur

waaroM het werkt: zeg maar dag tegen

geïnspireerde technologie, komt de Purist het dichst bij het drinken uit een glas water als mogelijk is.

plakkerige resten van je bidoninhoud op het frame. De zelfsluitende Heart Valve zorgt ervoor dat het water stroomt als jij wilt drinken, maar dicht strak af als je dat niet wil. De dop is 100% lekdicht en vergrendeld wanneer je de fiets vervoert en als je je drankje aan het mixen bent.

We spuiten siliciumdioxide, een natuurlijke dioxide die ook voorkomt in groente en fruit, in de binnenzijde van de bidon. Het creëert een glas-achtige barrière die beschermt tegen geuren, vlekken en schimmels. Proef en je zult beseffen wat je hebt gemist. De pure smaak van water. wat dit betekent > PUURDER, SCHONER WATER > GEEN VLEKKEN EN SCHIMMELS > BPA VRIJ EN 100% RECYCLEBAAR

wat dit betekent > SNELLERE HYDRATATIE > GEEN LEKKAGE

hydro ergonoMicS waaroM het werkt: We hebben veel technolo-

gie en durf in deze bidon geschonken. De Purist HydroFlo™ is de meest flexibele, makkelijk knijpbare bidon ooit met Purist technologie voor schone, pure watersmaak. wat dit betekent > BIDON MET SUPER GRIP > MAKKELIJK KNIJPBARE FLES > BETERE WATERTOEVOER


Componenten H.

E.

D.

C.

B.

A.

specialized.com


D. Enduro Alloy MTB Low Rise Bar > ·· High-strength 7050 premium butted aluminium. ·· Stuurdiameter: Oversized 31.8mm. ·· Rise: Low rise (1.0” / 25mm)

·· Breedte: 720mm. ·· Sweep: 6-graden upsweep; 8-graden backsweep. ·· Kleur: Matzwart geanodiseerd.

(afgebeeld) Charcoal

K. E. Demo Alloy MTB Riser Bar > ·· High-strength 7050 premium butted aluminium.

I.

·· Stuurdiameter: Oversized 31.8mm. ·· Rise: Low rise (1.0” / 25mm)

·· Breedte: 750mm. ·· Sweep: 6-graden upsweep; 8-graden backsweep. ·· Kleur: Matzwart geanodiseerd.

(afgebeeld) Black/White

F. S-Works Carbon MTB Overendz™ Bar Ends >

G.

·· Ultra lichte, holle 100% FACT carbon constructie.

·· Loodrecht klemmechanisme.

·· Ergonomisch design.

·· Gebruik Specialized CNC Alloy Bar End Plugs bij carbon sturen.

·· Brede, low-profile klemzone.

(afgebeeld) Black

G. P2 MTB Overendz™ Bar Ends > ·· Zachtrubberen oppervlak. ·· Geïnjecteerde nylon constructie. ·· 6061 aluminium loodrecht klemmechanisme.

F.

·· Brede, lower profile klemzone. ·· Gebruik Specialized CNC Alloy Bar End Plugs bij carbon sturen.

(afgebeeld) Black

Componenten

·· Ergonomisch ontwerp.

H. Dirt Rodz™ MTB Bar Ends > ·· Lichte en sterke gesmede aluminium A1 constructie. ·· Mooi afgewerkt klemdesign. ·· Zwart of zilver. (afgebeeld) Black

A. Carbon 29er MTB Rigid Fork >

I. TARGA BAR MTB ENDZ >

·· Uni-directionele carbon mono­coque structuur met carbon vorkpoten, kroonstuk en vorkbuis.

·· Aluminium dropouts ge­ schikt OS-28 eindkappen.

·· Geïntegreerd ontwerp.

·· PM 160 rembevestiging.

·· Geïnjecteerde nylon constructie.

·· Geïntegreerde aluminium kroon race.

·· Veerweg-gecorrigeerde 480mm as tot kroon. ·· 47mm offset.

·· Zachte rubber bovenkant.

B. S-Works Prowess MTB Carbon XC Flat Bar > ·· FACT SL high-strength carbon constructie. ·· Verkrijgbaar in 25.4mm en 31.8mm diameter. ·· (31.8mm diameter).

·· 1.5” mid rise . ·· 680mm breedte. ·· 6° naar boven geknikt; 9° naar achter geknikt.

Black/White

·· Stuurbreedte: 600mm (25.4mm diameter) en 680mm. ·· 8 ° naar achter geknikt. ·· Unidirectioneel gloss carbon finish.

(afgebeeld) Black

C. S-Works Prowess MTB Carbon Enduro Riser Bar > ·· FACT carbon constructie.

(afgebeeld) Black/Red

(afgebeeld) Carbon/Charcoal

·· Oversized 31.8mm stuurpen klemdiameter. ·· Unidirectioneel gloss carbon afwerking. (afgebeeld) Black

K. CNC Alloy MTB Bar End Plugs > ·· 100% CNC gefreesd aluminium ontwerp.

·· Slank design.

·· Cilinder-vorm voor maximale klemming.

·· Gewicht: 22g/paar.

·· Aluminium ‚Lip‘ voor extra bescherming.

·· 18.5mm-20.0mm diameter. ·· Gemaakt voor Specialized Carbon sturen.

(afgebeeld) Silver

185


Componenten M.

L.

K. I.

H.

G.

F.

E.

A.

D.

C.

B.

specialized.com


A. BodyGeometry Contour Locking Grip >

G. Myka™ Grip women >

·· High-density binnenkant.

·· Design elementen die matchen met onze damesartikelen.

·· Flexibele, ergonomisch gevormd platform. ·· Medium-density core. ·· Medisch ontworpen door Dr. Roger Minkow.

·· Makkelijk te installeren klemsysteem. ·· Soft-density op contactpunten. ·· Diameter: 10cm.

·· Soft-density op contactpunten. ·· High-density binnenkant.

·· Dual-density compound. (afgebeeld) Grey/Black

(afgebeeld) Black/Grey

·· Lager profiel voor smalle handen.

Women Black/Grey Narrow Grey/Black

White/Black

Black/Black

Black/White

B. BodyGeometry CONTOUR TARGA GRIP/BAR END >

H. ENDURO XL LOCKING GRIP >

·· Medisch ontworpen door Dr. Roger Minkow.

·· Medium-density body.

·· Extra dik, dual-density compound.

·· Makkelijk te installeren klemsysteem.

·· Flexibele, ergonomisch gevormd platform.

·· Makkelijk te installeren klemsysteem.

·· High-density binnenkant.

·· Soft-density op contactpunten.

·· Soft-density op contactpunten.

·· Past perfect bij de Targa Bar Ends.

·· High-density binnenkant.

·· Zachte, dikke padding. (afgebeeld) Black/Red

Black/White

·· Textured patroon voor nonslip performance.

(afgebeeld) Red

Black

C. BodyGeometry CONTOUR XCT GRIP >

I. Enduro Grip >

·· Medisch ontworpen door Dr. Roger Minkow.

·· Flexibele, ergonomisch gevormd platform.

·· Soft-density op contactpunten.

·· Ulnar Nerve ondersteuning.

·· Makkelijk te installeren klemsysteem.

·· Dual-density compound.

·· Agressieve, diepe texture voor ultieme grip.

·· Soft-density op contactpunten.

·· Zachte, dikke padding.

·· Makkelijk te installeren klemsysteem.

·· High-density binnenkant.

White

·· Dual-density compound.

(afgebeeld) Blue

Red

Ion

Green

(afgebeeld) Black

·· High-density binnenkant.

Grey

·· Textured patroon voor nonslip performance.

·· Textured patroon voor nonslip performance.

·· Zachte, dikke padding. (afgebeeld) Black

D. Rocca™ Locking Grip > ·· Soft-density op contactpunten.

Black

·· Diameter: 11cm.

Red

Green

Componenten

Grey/White

Ion

K. LOCKING RINGS > ·· Zeker klemsysteem met 3mm bout.

·· Compatible met Specialized locking grips.

Red Anodized

Purple Anodized

Blue Anodized

Gold Anodized

187 (afgebeeld) Green Anodized Red Solid

Black Solid

E. XC Locking Grip > ·· Makkelijk te installeren klemsysteem.

·· Soft-density op contactpunten.

·· Laag profiel voor meer controle.

·· High-density binnenkant. (afgebeeld) Black

·· Dual-density compound.

White Solid

Silver Solid

Ion Yellow Solid

L. Commuter Grip > ·· Gevormd voor comfort.

·· High-density binnenkant.

·· Dual-density compound. ·· Foam lichtgewicht buitenkant. Red

(afgebeeld) Black

White

F. SIP XL LOCKING GRIP > ·· Duurzaam Aramid materiaal.

·· Diameter: 9.5mm.

(afgebeeld)

·· Strategisch geplaats wafelpatroon voor meer grip. ·· Uniek, moto-geïnspireerd reliëf.

M. Globe City and Roll Grip > ·· Zacht, comfortabel Kraton rubber.

·· Kleuren matchen met alle Globe fietsen.

·· Lage profiel zorgt voor betere controle.

(afgebeeld) City: Brown Roll: Grey

Black

City: Grey

City: Black

Roll: Brown

Roll: White

Roll: Black


Componenten H.

E.

F.

D.

C.

A.

B.

specialized.com

vergelijkbare foto’s


C. S-Works Carbon Mountain Seatpost > ·· 3K SL high modulus FACT composietweefsel.

·· Natuurlijke matte carbon afwerking.

·· Aluminium zadelpenkop. ·· 30,9 mm diameter. (afgebeeld) Matte Carbon

·· 400 mm lengte. ·· Gewicht: 215g.

I.

D. Pro II Alloy Mountain Seatpost > ·· 2014 aluminium.

·· Gewicht: 258g.

·· Aluminium eenbouts, makkelijk zadelklemsysteem.

·· Afwerking: Glans/mat zwart geanodiseerd. (afgebeeld) Gloss/Matte Blk

·· Diameter: 30,9mm. ·· Lengte: 400mm.

E. S-Works Carbon CRANK ARM MTN > ·· Beste stijfheid tot gewichts­ verhouding op de markt. ·· 42mm BB30 cardridge lagers. ·· Passend in Specialized carbon frames voorzien van

afmeting 84.5mm OSBB. ·· Passend in frames met 73 mm BB30. ·· S-Works kettingbladen en spiders verkrijgbaar, ook in triple en dubbel.

(afgebeeld) Satin Carb/Grey

F. S-Works MTB Chainring Sets >

·· Ni-Boron gladde oppervlaktebehandeling. ·· Gerivetteerde

G.

schakelpinnen van roestvast staal.

Componenten

·· Kettingbladen van supersterk 7075 Premium Aluminium.

·· Gewicht: tripel 201g, dubbel 184g (per set met bouten). ·· Dubbel: 42/28t; Triple: 44/32/22

189 G. SRAM MTN 10 SPD Chainring Sets & Spiders > ·· Speciaal door SRAM ontwikkelde spider voor MTN cranks. ·· Compatible met alle 2x10 aandrijvingen.

A. Pro-Set II 31.8mm MTB Stem >

H. Custom Snap-on Chainstay Protector >

·· 4-bouts oversized 31.8mm stuurklemming met losse voorplaat.

·· 12-graden: 10 posities mogelijk: +/- 8-graden tot 16-graden, met stappen.

·· Duurzame, gegoten plastic beschermer.

·· Voorzien van aluminium top cap, en 4-graden, 2-graden en 0-graden.

·· Verkrijgbaar in 4 maten. ·· Te gebruiken met carbon sturen.

(afgebeeld) Black

·· Makkelijk te installeren en verwijderen.

·· Meegegoten rubber buitenkant voor het voorkomen van kettinggeluiden.

B. COMMAND POST BLACK LITE >

I. Bennies Platform Pedals >

·· Tweede generatie, 100gr lichter.

·· aluminium pedaal body.

·· Drie versies zadelpen­ verstelbaarheid voor fiets en zadelmaten:125mm, 100mm en 75mm.

·· Snelsluiting kabel op de zadelpenkop zorgt voor een simpele setup. ·· Diameter: 30,9mm/31,6mm.

·· Duurzame industrielagers. ·· Holle pedaal body met 24 vervangbare pinnen. (afgebeeld) Black

(afgebeeld) Red Ano

Black Ano

White


Componenten I.

E.

F.

G.

H.

A.

B.

C. D.

specialized.com


K.

L.

M.

A. S-Works Road Carbon SL Classic Handlebar > ·· FACT SL high-strength carbon constructie.

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm.

·· Ergonomisch ovaal gevormde bovenzijde.

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm.

N.

(afgebeeld) Black

·· Klassieke ronde stuurbocht. ·· Gewicht: 182g (42cm)

B. S-Works Road Carbon Shallow Bend Handlebar >

I. BodyGeometry Bar Phat >

·· FACT SL high-strength carbon constructie.

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm.

·· 50% reductie van druk op de hand.

·· Inclusief Roubaix tape en einddoppen.

·· Ergonomisch ovaal gevormde bovenzijde.

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm.

·· Absorberende gel pads.

·· Verkrijgbaar in 2.5 of 4.5mm dikte.

(afgebeeld) Black

·· Gloss Carbon finish. ·· Gewicht: 200g (42cm)

·· Gel pads kunnen hergebruikt worden.

(afgebeeld) Black

C. Pro Road Carbon Shallow Bend Handlebar >

K. S-Wrap Roubaix Tape >

·· FACT high-strength carbon constructie.

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm.

·· Suede finish.

·· Makkelijk rekbaar. ·· Inclusief einddoppen.

·· Ergonomisch ovaal gevormde bovenzijde.

·· Gewicht: 225g (42cm)

·· Extra breed tape voor makkelijke installatie.

·· Shallow gebogen stuur­ bocht voor extra comfort.

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm.

(afgebeeld) Black

·· Elastomeer gel onderkant voor extra comfort.

(afgebeeld) Black

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm.

·· Compatibel met clip-on ligstuur.

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm.

·· Ergonomisch ovaal gevormde bovenzijde.

·· Ergonomic drops: 140mm drop x 85mm reach.

White

(afgebeeld) Black

Red

Componenten

D. Pro Road Carbon H2 Ergo Handlebar > ·· FACT high-strength carbon constructie.

Blue

L. S-wrap velvet tape > ·· Makkelijk schoon te maken synthetisch leer. ·· EVA trillingsdemping.

E. Expert Road Alloy Shallow Bend Handlebar > ·· 2014 premium aluminium design.

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm.

·· Ergonomisch ovaal gevormde bovenzijde.

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm.

·· Shallow gebogen stuur­ bocht voor extra comfort.

·· Shallow drop: 125mm drop x 75mm reach.

(afgebeeld) Black

·· Makkelijk rekbaar. (afgebeeld) White

·· Inclusief ‚bolt-on‘ einddoppen.

Black

F. Expert Road Alloy Shallow Bend Handlebar Women >

M. S-Wrap Classic Tape >

·· 2014 premium aluminium design.

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm.

·· Makkelijk schoon te maken synthetisch leer.

·· Dames specifieke kortere drop.

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 36/38/40/42/cm.

·· EVA trillingsdemping.

·· Shallow gebogen stuurbocht.

·· Shallow drop: 125mm drop x 75mm reach.

·· Makkelijk rekbaar. (afgebeeld) Black

(afgebeeld) Red/White

·· Inclusief einddoppen.

G. Comp Road Alloy H2 Ergo Handlebar > ·· 6061 premium gebut aluminium, high-strength design.

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm.

·· Ergonomische bovenkant.

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm.

·· Geoptimaliseerde voorkant voor twee kabels.

·· Shallow bend drop: 140mm drop x 85mm reach.

Black/White

(afgebeeld) Black

Black/Black

White/Black

N. S-Wrap Cork Tape > ·· Cork/EVA foam stuurlint. ·· Elastomeer gel onderkant voor extra comfort.

H. Comp Alloy Shallow Bend Handlebar > ·· 6061 premium gebut aluminium, high-strength design.

·· Makkelijk rekbaar.

·· Ergonomische bovenkant.

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm.

·· Geoptimaliseerde voorkant voor twee kabels.

·· Shallow bend drop: 123mm drop x 75mm reach.

(afgebeeld) Blue

·· Inclusief einddoppen.

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm.

(afgebeeld) Black

Black

White

Red

191


Componenten E.

I.

F.

A.

G.

H.

B.

C.

D.

specialized.com


K. L.

A. S-Works CLP MULTI STEM >

G. VENGE POST >

·· 3D gesmede en CNC gefreesde sterke aluminium stuurpen.

·· Voorzien van afdekdop en 4°, 2° en 0° CNC gefreesde shims.

·· 3 tot 1 UCI-legale zadelpen voor Venge fietsen.

·· 2812-3308 voor -20mm/0mm setback.

·· C-Clip 4-bouts oversized 31,8mm stuurklem.

·· Verkrijgbaar in 4°, 12° en 17° hoeken.

·· Omkeerbare symmetrische vorm.

·· 281E-3309 voor 40mm/0mm setback.

·· Verkrijgbaar in 21 maten.

·· Verkrijgbaar in twee setbacks:

·· Lengte: 350mm.

·· Titanium bouten.

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) Black/White

H. COBL GOBL-R Carbon Seatpost > White

·· Revolutionair ontwerp biedt 18mm verticale beweging.

B. S-Works SL Stem >

·· FACT carbon constructie mixt duurzaamheid en comfort.

·· Titanium bouten. ·· 75, 90, 100, 110, 120, 130mm.

·· 6-graden rise.

·· C-Clip 4-bouts oversized 31,8mm stuurklem.

·· 31.8 klemdiameter. ·· 40mm klemhoogte.

(afgebeeld) Black

2° en 0° CNC gefreesde shims . ·· Verkrijgbaar in 12° en 17° hoeken. ·· Verkrijgbaar in 12 maten.

·· 3D gesmede en CNC gefreesde sterke aluminium stuurpen.

·· Verkrijgbaar in 12°, 17° en 24° hoeken.

·· 4-bouts oversized 31,8mm stuurklem.

·· Compatibel met carbon sturen.

(afgebeeld) Black

2° en 0° shims .

·· Verkrijgbaar in 15 maten.

I. S-Works Carbon Road Crank Arms > ·· Beste stijfheid tot gewichts­ verhouding op de markt.

·· 42mm BB30 cardridge lagers.

·· Oversized aluminium as voorzien van Hirth koppeling.

·· Passend in frames met OSBB of PF30.

·· BB30 compatibel.

D. Comp Multi Stem >

(afgebeeld) White

·· Beschikbare lengtes: 170, 172.5, 175mm.

·· Gerivetteerde schakelpinnen voor extra schakelgemak.

·· CNC gevreesde bladen voor perfecte krachtoverbrenging.

·· Aluminium bladboutjes. ·· Beschikbare maten: 130 x 53/39, 110 x 50/34, 52/36.

·· Beschikbare TT maten: 130x53/39, 54/42, 55/44.

E. S-Works SL Carbon 2-Bolt Seatpost >

M. Anodize Pave Clamp >

·· FACT SL high-strength carbon constructie.

·· 7x7mm en 7x9mm vervangbare klemset.

·· Gewicht: 200g.

(afgebeeld) Satin Carbon

·· 25mm setback. ·· 27.2mm diameter.

(afgebeeld) Black

F. Pro Road Carbon 2-Bolt Seatpost > ·· 350mm lengte. ·· Gewicht: 215g.

·· 2-bouts zadelpenkop bevestiging. ·· 27.2mm diameter.

(afgebeeld) Black Ano

·· Nieuw ontwerp voor betere klemming.

·· 2-bouts zadelpenkop bevestiging.

·· 25mm setback.

(afgebeeld) Black Ano

maten: 130 x 52/36, 53/38, 53/39, 53/42, 54/39, 110x46/36.

·· Beschikbare normale

·· 350mm lengte.

193

L. S-Works Team Alloy Rings > ·· 7075 T6 aluminium kettingbladen.

·· Aluminium bladboutjes. Black

(afgebeeld) Satin Carbon

K. S-Works SL Chainrings > ·· High-strength 7075 Premium Aluminium kettingbladen.

·· Geklonken roestvrijstalen schakelhulpen.

·· FACT SL high-strength carbon constructie.

(afgebeeld) Black

·· Gewicht: 110-115g (110mm)

·· Voorzien van top cap en 4°,

·· Voorzien van top cap en 4°,

·· Lengte: 350mm.

·· Trillingsdempende Zertz

C. PRO CLP Multi Stem > ·· 3D gesmede en CNC gefreesde sterke aluminium stuurpen.

·· Diameter: 27.2mm.

(afgebeeld) Satin Carbon

M.

Componenten

·· 3D gesmede en CNC gefreesde sterke aluminium stuurpen.

voor verbeterd comfort. ·· Cilindrische aluminium kop.


Pompen E. A.

F.

B. G.

C.

L. D.

M. H.

K. N.

I.

O.

specialized.com


A. AIRTOOL™ MTB >

H. Airtool™ CombO2 >

·· Groter volume om meer lucht per slag te kunnen pompen.

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd.

·· Lijmloze bandenpleisters meegeleverd in de hendel.

·· Aluminium schacht, hendel en kamer.

·· Opbergruimte in de pomp.

·· Gebruikt 16grams patronen met schroefdraad.

(afgebeeld) Black

B. AIRTOOL™ MTB MINI >

·· Luchtpatroon wordt opgeslagen in pomplichaam.

·· Drukventiel zorgt voor een gecontroleerde vrijgave van de CO2 druk. ·· Thread-on Schrader head met Presta adapter.

I. AIRTOOL™ CPRO2 Trigger >

·· Aluminium schacht, hendel en luchtkamer.

·· Eindkap is open te schroeven.

·· Eenvoudig, betrouwbaar ontwerp.

·· Biedt plaats aan 16g en 25g patronen met schroefdraad.

·· Grotere kamer pompt meer lucht.

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd.

·· Knop om de druk af te laten maakt een veilige opslag van ongebruikt CO2 mogelijk.

·· Eén 16g CO2 patroon meegeleverd.

·· Schrader en Presta aansluiting.

(afgebeeld) Black

C. Airtool™ MTB Switch > ·· Aluminium schacht, hendel en kamer.

·· Lijmloze bandenpleisters meegeleverd.

·· Lichaam met groter volume.

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd.

·· Smart Head‘ pompkop past op alle ventielen.

(afgebeeld) Bronze

·· Opbergruimte in de pomp.

·· Klein genoeg voor in zakje fietsshirt.

(afgebeeld) Black

Silver

K. CO2 Cannister > (afgebeeld) Black

·· 25g biedt voldoende druk voor een 29x2,3“ mountainbikeband.

·· Compatibel met CO2 patronen met schroefdraad en Specialized CPRO2.

·· 16g biedt voldoende druk voor een raceband.

D. MTB Double Barrel > ·· Groot pomplichaam voor zoveel mogelijk pompvolume. ·· Dubbel volume per pompbeweging.

·· Compact model door overlappende hendel.

L. AIRTOOL™ Carbon Road MINI >

·· Bevestiging voor onder de bidon wordt meegeleverd. (afgebeeld) Polish Al

·· Compleet van aluminium.

·· Carbon handvat en schacht. ·· Nieuwe stalen locking handgreep.

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd.

·· Minimalistisch design; Presta only.

Pompen

(afgebeeld) Carbon Gloss

E. Airtool™ MTB SHOCK PUMP > ·· Super flexibele hogedruk slang. ·· Compact ontwerp.

M. AIRTOOL™ ROAD >

·· Micro air bleed.

·· Aluminium schacht, hendel en luchtkamer.

·· Verkrijgbaar in gepolijst aluminium, zwart of wit.

·· Nieuwe stalen locking handgreep.

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd.

(afgebeeld) Black

·· Comfortabele T hendel.

·· Minimalistisch design; Presta only.

195 (afgebeeld) Black

F. Airtool™ MTB FRAME SHOCK PUMP > ·· Snel van oppomp modus naar high-pressure modus (tot 300 psi).

·· Lijmloze bandenplakkers. ·· Inclusief houder voor op de fiets.

Polish Al

·· Soepele, draaiende slang. (afgebeeld) Black

·· Duurzame aluminium constructie.

N. Airtool™ Flex Road > ·· Presta aansluiting op T-vormige kop. ·· Hoge druk voor race banden.

G. Airtool™ MTB Flex > ·· Schrader en Presta aansluiting. ·· Double-barrel techniek.

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd.

·· Lichtgewicht, compacte en flexibele slang.

·· Klein genoeg voor in zakje fietsshirt.

·· Lichtgewicht, compacte en flexibele slang.

(afgebeeld) Polished

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd. ·· Klein genoeg voor in zakje fietsshirt.

(afgebeeld) Polished

O. AIRTOOL™ Road MINI > ·· Verkrijgbaar in gepolijst aluminium, zwart of wit. ·· Aluminium schacht, hendel en luchtkamer. ·· Minimalistisch design; Presta only.

Black

White

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd. ·· Klein genoeg voor in zakje fietsshirt.

(afgebeeld) Polish Al


Pompen

C.

B.

A.

G.

specialized.com


F. E.

D. AIRTOOL™ HP Floor Pump > D.

·· Auto-Selecting SwitchHitter II technologie.

·· Nieuwe ergonomisch ontworpen handgreep.

·· 2,5“ drukmeter, tot 180psi (13bar).

·· Langere 42“ (106cm) slang. (afgebeeld) Sliver

Pompen

·· Stalen basis en aluminium constructie.

Ion

A. AIRTOOL™ PRO Floor Pump >

E. Airtool™ UHP Floor Pump >

·· Grote 3“ drukmeter voor gemakkelijke afleesbaarheid.

·· Inclusief extra rubber voor de kop.

·· Micro luchtventiel voor het bereiken van de ideale druk.

·· Aluminium basis voor lange levensduur.

·· Aluminium basis en constructie.

·· 110cm lange slang.

·· Super flexibele hogedruk slang.

·· Inclusief een Presta adapter en een extra o-ring.

·· Grote 3“ (76mm) meter.

·· Compact ontwerp met een laag gewicht.

·· Nieuwe ergonomische handgreep.

·· Auto selecting SwitchHitter II technologie.

(afgebeeld) Polished

B. AIRTOOL™ COMP Floor Pump >

F. AIRTOOL™ Sport Floor Pump >

·· groet 3“ drukmeter.

·· Verwisselbare interne onderdelen.

·· Nieuwe ergonomische Wing handgreep.

·· Auto-Selecting SwitchHitter II technologie.

·· Compleet stalen constructie.

·· Stalen basis en aluminium constructie. ·· Nieuwe ergonomisch ontworpen handgreep.

(afgebeeld) Red/White

197

(afgebeeld) Polished

(afgebeeld) Black

·· 2“ (50mm) grote drukmeter. ·· 110mm lange slang.

G. Starter Kit > ·· Mini-Wedgie zadeltas.

White

·· Aluminium Zee Cage. ·· Airtool Road Mini Frame pomp.

C. Airtool™ MTB Floor Pump > ·· Grote 3“ (76mm) meter met precieze afleesbaarheid tot 70 PSI (4,8Bar). ·· Het enorme volume van 508cc biedt voldoende lucht voor tubeless banden.

Green

·· EMT Pro Road bandenlichters.

·· Nieuwe ergonomische hendel. ·· Inclusief extra rubber voor de kop. ·· Auto selecting SwitchHitter II technologie.

·· Meerdere kleuren beschikbaar.

(afgebeeld) Bronze

Black/Pink

(afgebeeld) Black


Multi Tools

E. F.

D.

C.

B.

A.

specialized.com


H.

G. I. A. emt Pro MTB multi tool >

F. Mechanic’s Wrench Set >

·· Dun aluminium casco.

·· 1.5/2/2.5/3/4/5/6/8 inbus.

·· Uitgeholde inbussleutels voor gewichtsbesparing.

·· Multi-bruikbare verscherpte priem.

·· Remblok verwijder, 2 spaakspanners, flesopener. (afgebeeld) Alloy

·· T25 Torx/#2 kruiskop.

·· Rubber handvat voor extra grip.

(afgebeeld) Red/Black

·· T25/T30 Torx.

B. emt MTB multi tool >

G. Specialized Torque Wrench >

·· 3/4/5/6/8 inbus.

·· 45 in-lbf (5.1 Nm) voor Road en MTB 4-bouts stuurpennen, Shiv en Shiv TT zadelpennen, MTB boltstyle zadelpenklemmen.

·· T25 Torx/+1 kruiskop schroevendraaier. ·· Kettingpons. (afgebeeld) Bronze

·· 6 cm lang. ·· Slechts 144 g.

·· 55in-lbf (6.2 Nm) voor Venge zadelpennen, Road zadelpenklemmen. ·· 120 in-lbf (13.5Nm) voor one bolt zadelpennen. ·· Vooraf ingestelde waarde van het moment.

(afgebeeld) Black

Multi Tools

·· L-vormige 2/3/4/5/6/8 inbussleutels.

·· Kettingpons van 7075 aluminium.

199 C. emt Pro Road Alloy multi tool >

H. EMT PRO MTB Lever >

·· Met 8 tools.

·· Met een flesopener.

·· T25 Torx/+2 kruiskop.

·· Dun aluminium casco.

·· Een magneet houdt de twee bandenlichters samen.

·· CNC gevreesd, met chroom bedekt gereedschap. ·· Uitgeholde inbussleutels voor gewichtsbesparing.

(afgebeeld) Alloy

D. emt Road multi tool >

(afgebeeld) Black/Gold

Black/White

Black/Red

Black/Pink

·· 2/3/4/5/6/8 inbussleutels. ·· 4,5 mm platte schroevendraaier en +1 kruiskop. ·· 110 gram. ·· 8,5 cm lang.

(afgebeeld) Titan

I. EMT PRO Road Lever > ·· Een magneet houdt de twee bandenlichters samen.

(afgebeeld) Black/Pink

E. emt micro multi tool > ·· Met 6 tools. ·· Dun aluminium casco. ·· Anti roest coating. ·· 2,5/3/4/5/6 inbussleutel. ·· +1 kruiskop.

(afgebeeld) Titan

Black/White


Bidon & Bidonhouders

A.

B. C.

D.

E. F. G.

H.

I. K. L. M.

N.

O. specialized.com


A. VIRTUE™ AERO BOTTLE AND CAGE >

E. RIB CAGE® road/mtb >

·· Ontworpen voor naadloze aansluiting bij onze Transition.

·· Makkelijk in/uit halen van bidon.

·· Maximale veelzijdigheid. ·· slechts 36 gram.

·· Duurzaam composiet materiaal.

·· Dual-position aansluitingen. (afgebeeld) White/Black

·· Lichtgewicht design.

(afgebeeld) Red/White

·· Minimalistisch design.

B. Zee Cage > ·· Maximale veelzijdigheid. ·· Minimalistisch design. ·· Zij-inzet voor bidon. ·· slechts 43 gram.

Matte Black

Red/Black

·· Duurzaam composiet materiaal.

Matte Black/ White

·· Links/rechts versies voor inzetten bidon. (afgebeeld) Black/White

Black

White

Red

White/Red

F. Mantacage > ·· Unieke vleugelvorm houdt de bidon stevig vast.

·· Gemakkelijk uitnemen en terugplaatsen van de bidon.

·· Vleugels voorkomen dat de bidon verschuift.

·· 5.0 mm diameter. ·· Weegt slechts 45 gram. (afgebeeld) Alloy

·· Lichter dan een standaard aluminium bidonhouder.

Silver/White

Silver/White

C. Zee Cage Alloy > ·· Zij-inzet voor bidon.

Black

·· Links/rechts versies voor inzetten bidon. ·· Maximale veelzijdigheid. (afgebeeld) Charcoal

·· Slechts 50 gram.

Red

G. CASCADE™ MTN Composite CAGE > ·· Makkelijk in/uit halen van bidon. ·· Voor kleine en grote bidons. (afgebeeld) Black

White/Red

D. Rib Cage® Carbon >

H. E-Cage 6.0/5.0 | Titan >

·· Makkelijk in/uit halen van bidon.

·· 5mm of 6mm dik lichtgewicht design.

·· Extreem duurzaam.

·· FACT carbon constructie.

·· Platte voorkant.

·· Maximale veelzijdigheid.

·· Minimalistisch design.

·· Titan versie Gemaakt van titanium.

·· Slechts 32 gram.

(afgebeeld) Carbon

·· Maximale veelzijdigheid.

White/Red

Black

·· Minimalistisch design.

(afgebeeld) Titan

201

Silver

L. Watergate >

I. Purist Hydroflo >

·· Beschermt de bidon tegen geur, vlekken en schimmels.

·· Heart Valve™ zorgt voor voorkomen van lekken.

·· Makkelijk te openen watertoevoer.

·· Rubber overgoten dop voor maximale grip.

·· 100% lekdicht.

·· BPA-vrij plastic gemaakt van 100% FDA materiaal.

·· Watergate ventiel met Heart Valve™.

·· Beschermt de bidon tegen geur, vlekken en schimmels.

·· Brede watertoevoer.

·· Meest flexibele bidon ooit ontworpen.

·· O-ring gesealde dop.

·· O-ring gesealde dop.

·· BPA-vrij plastic gemaakt van 100% FDA materiaal.

·· Opening is groot genoeg voor ijsklontjes.

·· BPA-vrij plastic gemaakt van 100% FDA materiaal.

(afgebeeld) Translucent

K. Big Mouth™ | Little Big Mouth™ > ·· Opening is groot genoeg voor ijsklontjes.

·· BPA-vrij plastic gemaakt van 100% FDA materiaal.

·· Grote, zachte dop voor gemakkelijk drinken.

·· 600 ml en 700 ml modellen.

·· Makkelijk vast te houden.

(afgebeeld) Translucent

M. Mo’Flo >

·· Beschermt de bidon tegen geur, vlekken en schimmels.

·· Ergonomisch driezijdig ontwerp.

·· Verwijderbare dop.

(afgebeeld) Translucent

N. Shiv Fuelselage Hydration System > ·· Beschikbaar in twee maten: 0932-1001 voor XS/S Shiv

(afgebeeld) Translucent

frames en 0932-1003 voor M/L/XL Shiv frames.

o. MTB Rear Cage Mount > ·· lichtgewicht aluminium bidonhouderbevestigingen.

Bidon & Bidonhouders

Matte Black

·· Beschikbaar in 27.2mm en 30.9mm.


Computers A. Speedzone® Expert > ·· Vierkanaals gecodeerde draadloze zender: kracht, snelheid, cadans en hartslag. ·· Vijf programmeerbare krachttraining en hartslag zones.

·· Huidige hoogte, totaal aan­ tal en hellingspercentage. ·· Huidige, maximale en gemiddelde snelheid. ·· PC/MAC download moge­ lijk­heden met USB dongel.

(afgebeeld) Red

Black

B. SpeedZone® Digital Comp > D.

·· 5 programmeerbare krachttrainingszones.

·· Auto-stop, ronde en interval timer functie.

·· 5 programmeerbare hartslag-trainingszones.

·· Snelheidsvergelijker, batterij-indicator.

·· Kilometerteller, tripmeter.

·· Power save met auto-wake mode.

(afgebeeld) Black

White

C. C. Speed Zone® Elite Altitude > ·· Een op barometer georiënteerde hoogtemeter op basis van luchtdruk, aantal hoogtemeters en stijgingspercentage. ·· Odometer en tripmeter.

·· Huidige, maximale en gemiddelde snelheid. ·· Auto-stop, ronde tijden en interval timer functies. ·· Snelheidvergelijker en batterij-indicator.

(afgebeeld) White

·· Power save en auto wake/ sleep mode.

Black

D. Speed Zone® Sport + Wireless > B.

·· Makkelijk te programmeren en simpele installatie. ·· Automatische functies en een extreem intuïtieve interface. ·· Auto-wake en auto-timer.

A.

White

specialized.com

Black/Red

·· Snelheid, maximum snelheid en gemiddelde snelheid. ·· Odometer en tripmeter. (afgebeeld) Black


Tassen A. Mini Wedgie > ·· 840D nylon-laag voor waterdichtheid.

·· Smal profiel voorkomt schuren langs benen.

·· Waterbestendige rits houdt water en vuil buiten.

·· Geborduurd logo. (afgebeeld) Black

·· Plaats voor 2 binnenbanden en essentiële onderdelen.

B. Wedgie > ·· 840D nylon-laag voor waterdichtheid.

·· Smal profiel voorkomt schuren langs benen.

·· Uit te breiden voor meer capaciteit.

·· Geborduurd logo. (afgebeeld) Black

·· Waterbestendige rits houdt water en vuil buiten.

D.

C. Dirtbag > ·· 840D nylon-laag voor waterdichtheid.

·· Smal profiel voorkomt schuren langs benen.

·· Uit te breiden voor meer capaciteit.

·· Geborduurd logo.

D. Survival Kit > ·· Zwart Mini-Wedgie zadeltasje.

·· FlatBoy bandenplakkers.

·· SK EMT tool. ·· 3/4/5/6 inbussleutels, bandenlichter en schroevendraaier.

(afgebeeld) Black

203

E. Duffel Bag Comp > ·· Afmeting: 30 x 36 x 71 cm inhoud +/- 81 liter. ·· Duurzaam nylon met een waterbestendige coating. ·· Metalen hardware en afneembare schouderband.

E.

A.

B.

C.

Computers | Tassen

(afgebeeld) Black

·· Waterbestendige rits houdt water en vuil buiten.

·· Losse zak voor vuile was. ·· Groot hoofd compartiment met losse zijcompartimenten met rits. (afgebeeld) Black


SPECIALIZED 2013 Š 2012-2013, Specialized Europe B.V., www.specialized.com Uw Specialized dealer

Vindt uw SPECIALIZED dealer over de hele wereld! www.specialized.com

Specialized Main Catalog  

Specialized Main Catalog 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you