Page 1

SPECIALIZED

2014

mountAIn RoAD womEn


Specialized 2014


Inhoudsopgave 4 Brand Statement

Mountainbike

72

Road

16 Mountainbike Technologie

74 Road Bike Technologie

26 Cross Country

78 Competitive

28 Epic

80 Venge

30 Stumpjumper HT

82 Tarmac

32 Crave

86 Allez

34 Trail

90 Endurance

36 Camber

92 Roubaix

40 Stumpjumper FSR

96 Secteur

42 All Mountain

100 Adventure

44 Enduro

102 Awol

48 Gravity

104 Triathlon

50 Demo

106 Shiv

52 Status

108 Transition

54 Recreational

110 Cyclocross

56 Rockhopper

112 Crux

58 Hardrock 60 Dirt. Park. Street.

120

Equipment

122 Helmen 130 Schoenen 140 Zadels 152 Handschoenen 160 Kids Equipment 162 Banden & Binnenbanden 170 Roval Wielen 178 Componenten 194 Pompen 200 Multi Tools 202 Bidon & Bidonhouders 206 Computer, Tassen

Inhoudsopgave

14

116 Track 118 Langster

62 P.Series 66 Kids

3

68 Hotrock

Specialized Women Welkom bij

228 Women’s Road

208 Specialized Women

230 Amira

210 Women’s Technologie

232 Ruby

214 Women’s Mountainbike

236 Dolce

216 Rumor

238 Women’s Equipment

218 Safire

242 Helmen

220 Fate

244 Schoenen

222 Jett

248 Zadels

224 Myka

252 Handschoenen 254 Componenten

Specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden.


Innovate or die Goed genoeg heeft nog nooit geleid tot iets fantastisch. Bij Specialized worden wij gedreven door ĂŠĂŠn visie: het maken van de beste fiets gerelateerde producten van de wereld. Het is een gedurfd ideaal, maar de basis voor alles wat wij doen. Het streven naar het beste is een constante, soms ook uitputtende uitdaging die de basis vormt van ons succes. Het is een eenvoudig concept dat indrukwekkende resultaten oplevert. Innovatie is verweven in ieder product dat we maken, omdat Specialized gelijk staat aan innovatie.


Wij houden van fietsen. Er op rijden, ze maken en nieuwe rijders op ze laten rijden. Specialized zijn is geen doel, maar een uitdaging om te blijven groeien als mensen, als fietsers en om onszelf uit te dagen om jou de beste fietsen te geven voor jouw rijstijl. Van onze professionele rijders tot aan ons team van product managers, engineers, ontwerpers en dealers: we zijn allemaal fietsers— we are Specialized.


Aero is everything De juiste hoek, de gladste afwerking en de juiste diameters. Als het aankomt op aerodynamica, zijn we hier zo serieus over, dat we in Morgan Hill zelfs onze eigen windtunnel gebouwd hebben. Waarom? Omdat luchtweerstand overal invloed op heeft— de fiets waar je op rijdt, de kleding die je draagt en zelfs je positie op de fiets. We zijn vastberaden om ieder stukje luchtweerstand dat je tegenkomt weg te nemen. We geven het direct toe: Het is grappig dat het meest aerodynamische dat we ooit gemaakt hebben, zo groot is als een fabriekshal.


Body Geometry Be one with your bike > Je lichaam is zo uniek als de ritten die je rijdt en de nieuwe paden waar je iedere keer weer naar zoekt. Body Geometry helpt bij het integreren van deze unieke eigenschappen in je fietspositie. Een fiets die past bij je unieke actieve zitpositie is een fiets die je verder zal brengen dan je had gedacht en met meer comfort. Met Body Geometry schoenen, zadels, handschoenen en de Body Geometry Fit methodologie, bieden we een volledige lijn van producten aan die je helpen sneller te klimmen, met meer vertrouwen te dalen en met meer comfort te fietsen. Hoe minder je na hoeft te denken over je fiets, hoe meer je geniet van de rit. Be one with your bike!

TM


Made in Racing Ieder S-Works product is gemaakt met de puurheid van het belangrijkste doel in het achterhoofd— ‘s werelds beste rijders voorzien van het materiaal dat ze nodig hebben om het beste uit hun eigen potentieel te halen. Ontwikkeld in samenwerking met Wereldkampioenen en winnaars van Olympisch goud, als het aankomt op S-Works dan zijn er geen limieten op het gebied van innovatie en uitvindingen. Geld speelt geen rol en geen traditie is te heilig om vanaf te stappen.

De nieuwe 2014 S-Works Road, Mountainbike en Equipment folder. Vanaf de herfst verkrijgbaar bij je lokale Specialized Dealer.


Mountainbike


Mountainbike Technologie >> FSR Technologie MAXIMale COMFORT, CONTROLe en EFFICIëNtie Wij effenden het pad op vlak van actieve, onafhankelijke vering en zijn sinds de introductie van het FSR systeem blijven ontwikkelen. FSR technologie biedt meer comfort, controle en efficiëntie dan alle andere veersystemen omdat het de rem- en aandrijfkrachten loskoppelt van de vering. In de bijna twintig jaar dat we FSR aan het verfijnen zijn, hebben we ontdekt hoe we de fiets en de vering perfect kunnen afstemmen op het beoogde gebruik. Het resultaat: FSR technologie is gebruikt voor overwinningen in zowel Cross-Country als Downhill Wereldkampioenschappen.

Comfort

CONTROLE

EFFICIëntie

ALS DE FIETS DE KLAPPEN VOOR DE RIJDER

maximale grip betekent meer

IEDERE OMWENTELING VAN DE CRANKS

OPVANGT, DAN WORDT DE rIJDER MINDER

controle >

MAXIMALISEREN IS DE BASIS VAN EEN EFFICIENTE OVERBRENGING VAN DE

SNEL MOE EN KAN HIJ LANGER EN/OF

Het FSR ontwerp is onafhankelijk van

SNELLER FIETSEN > Actieve vering absorbeert

remkrachten en is daardoor vrij om in en uit

TRAPKRACHT > De FSR aandrijving wordt niet

de trillingen en klappen zodat het lichaam van de

te veren in het terrein, of je nu remt of niet.

beïnvloed door de vering zodat je pedaalslag

fietser die niet hoeft op te vangen en daardoor

Hierdoor blijven de banden meer contact houden

soepel blijft. De kracht die op de ketting gezet

minder last heeft van vermoeidheid.

met de grond.

wordt beïnvloedt de aandrijving niet. Alle trapkracht wordt dus gebruikt om de fiets vooruit te stuwen, geen trapkracht gaat verloren in de deining van het veersysteem.


Mountainbike Technologie

>> Wereldkampioen Anneke Beerten in de Enduro World Series

17

>> Autosag HET IS SNEL. HET IS MAKKELIJK. HET IS ALTIJD JUIST. > Denk jij dat het instellen van vering lastig is? Het baanbrekende AUTOSAG systeem is exclusief gemonteerd op Specialized FSR modellen en biedt je de mogelijkheid je vering in te stellen met een druk op de knop.


Mountainbike Technologie >> SWAT INTEGRATIE Leider op het gebied van opbergen Zou jij reserveonderdelen met duct tape op het dak van je sportwagen plakken? Of bandenlichters op de tank van je motor? Uiteraard niet, dus waarom doen mountainbikers en wielrenners dit wel op hun prachtige fietsen? Tot dit moment was er geen geïntegreerde en handige oplossing voor het vervoeren van de belangrijkste onderdelen tijdens een triatlon, of rit op de mountainbike of racefiets.

SWAT: DE Geïntegreerde oplossing

KLEDING

Een afkorting voor Storage, Water, Air en Tools.

opbergmogelijkheden en de vrijheid om te

SWAT technologie is de geïntegreerde oplossing

bewegen. Kleding met SWAT integratie word

voor het meenemen van alles dat je onderweg

onder het shirt en de broek gedragen en zorgt

nodig hebt, op de plek waar je het wilt hebben en

ervoor dat je tijdens de meeste ritten geen rugzak

op een mooie, slanke en aerodynamische manier.

meer mee hoeft te nemen. Het SWAT systeem

Ontworpen als de perfecte synergie tussen

biedt gepatenteerde manieren om voedsel, water, lucht en tools mee te nemen.

De MTB XC Kit Een volledig geïntegreerde manier voor het opbergen van de reserveonderdelen die je onderweg nodig kunt hebben en het dragen van een rugzak onnodig maakt. De Kit bevat een op het frame gemonteerde opbergbox met daarin een 29” binnenband, Co2 kop, bandenlichter en ruimte voor extra onderdelen. Daarnaast wordt de Kit geleverd met twee Zee Cage II bidonhouders, een Top Cap kettingpons en de EMT Mount Tool. Deze EMT tool kan bij de demperaansluiting onderaan de bovenbuis geplaatst worden op de Epic, en op de Stumpjumper HT door gebruik te maken van de tweede bidonhouder.

Road/Triathlon Geïntegreerde opbergmogelijkheden zoals de Fuelcell, Fuelselage en Tripod, bieden aerodynamische manieren aan om voedsel, lucht, water, tools en reservemateriaal te vervoeren op de Shiv.

>> MTB XC Kit


Mountainbike Technologie

19

>> MTB XC Kit

>> ROAD/TRIATHLON


Mountainbike Technologie >> BRAIN TECHNOLOGie TRAP SLIMMer, niet harder > Als de ultieme veerefficiëntie en controle op de trails gevraagd worden, is er niets dat vergeleken kan worden met de Specialized Brain. De Brain is te vinden op Epic en Stumpjumper HT XC race machines, en op de super veelzijdige Stumpjumper FSR trail fiets, en is verfijnd en ontworpen om te presteren op verschillende soorten terrein voor de meest veeleisende rijders en rijdsters van de sport. De Epic is de eerste full-suspension fiets die een CrossCountry Wereldkampioenschap wist te winnen (hij won er feitelijk gezien meerdere), en tijdens al deze overwinningen werden deze rijders naar de overwinning geholpen door de Brain achterdemper.

WAT DOEt de BRAIN?

HOE werkt het?

Simpel gezegd, biedt de Brain rijders de mogelijk

De Brain technologie is ontwikkeld rondom een

om sneller te rijden met meer controle. Het idee

'Inertia Valve' ontwerp. Een massa met gewicht

kwam van het verband tussen hardtails die beter

drukt op een lichte veer en zorgt voor een

presteren op het gebied van pedaalefficiëntie en

gelimiteerde oliedoorstroming. Op vlak terrein

full-suspensions die beter presteren op ruig terrein;

betekent dit dat de olie niet stroomt, de vering niet

de Brain brengt deze twee samen. Door de 'Inertia

werkt en de trapefficiëntie zo hoog mogelijk is. Als

Valve' technologie, kent de Brain het verschil

het wiel over een hobbel heen komt, schiet de massa

tussen de input van de rijder (trappen) en de input

omhoog en begint de olie direct te stromen,

van het terrein (stenen, hobbels, gaten, etc,). Dit

waardoor de vering actief wordt. Als de impact

uit de sport op het gebied van het elimineren van

betekent dat de fiets hard is op vlak terrein en

afgelopen is, zorgt de rebound in combinatie met de

het door kracht bewegen van het achterdemper

ogenblikkelijk kan overschakelen naar een actieve

veer ervoor dat de massa weer in zijn oude positie

systeem. Het actieve en onafhankelijke systeem

modus om de klappen van ruw terrein op te vangen.

terecht komt en de oliedoorstroming weer

blijft neutraal als kracht wordt uitgeoefend op het

gelimiteerd wordt. Hierdoor wordt de vering ook

systeem. We gebruiken de Brain technologie voor

weer inactief. Het Brain reservoir is op de achtervork

het stabiliseren van systeem bij invloed van het

gemonteerd, zodat de 'Inertia Valve' zich zo dicht

gewicht van de rijder en de input die deze rijder

mogelijk bij het wiel en de impact bevindt. Hierdoor

geeft, zoals agressief trappen.

Uiteraard is ook de hoek waaronder de 'Inertia Valve' gemonteerd is essentieel voor de werking.

is het systeem het gevoeligst en zal het zo snel als mogelijk reageren op een verandering. Hetzelfde principe wordt ook gebruikt voor onze Brain voorvorken, waarbij de 'Inertia Valve' zo ver mogelijk onderin de vorkpoot is gemonteerd.

Als het wiel de hobbel raakt, is er een stootbelastingstraject. De 'Inertia Valve' is het gevoeligst wanneer deze uitgelijnd is met dit trajectverloop.

FSR + BRAIN Het FSR linkage systeem is het beste veersysteem


21

Mountainbike Technologie


Mountainbike Technologie >> ÖHLINS SHOCK Baanbrekende samenwerking met ‘s werelds beste ontwikkelaar van vering. De downhill wereld loopt altijd vooruit op de mountainbike technologie, doordat het materiaal in deze sport met ongelooflijk grote krachten af te rekenen krijgt. Ons doel om renners van het beste materiaal te voorzien heeft ertoe geleid dat Specialized een baanbrekende samenwerking met Öhlins heeft opgestart om de ultieme downhill demper te kunnen ontwikkelen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de Öhlins TTX. De ontwikkeling van de Öhlins TTX begon in 2012 en was gericht op de Demo 8 en Enduro EVO, waarbij het doel duidelijk was: een demper ontwikkelen die zorgt voor de optimale controle, de beste prestatie en de instelmogelijkheden biedt waar een downhillrijder om vraagt.

Wie is Ohlins? De Zweedse demperspecialisten van Öhlins zijn

Wat maakt de Ohlins TTX speciaal?

sinds de oprichting in 1976 leidend in de wereld

De TTX is de enige demper technologie die

van dempers. Zo behaalden ze binnen twee jaar

daadwerkelijk de dempingsprestaties biedt waar

hun eerste wereldtitel in de motorsport. Öhlins’

downhillers om vragen. Dit resulteert in een binnen

samenwerkingen met Lotus, Ducati en

de mountainbikewereld onovertroffen absorptie

Lamborghini hebben geresulteerd in

van impacts en grip. Dit prestatievoordeel zorgt

overwinningen van de MotoGP, Le Mans en

ervoor dat iedere rijder kan genieten van meer

verschillende off-road disciplines. Hun oog voor

stabiliteit en verhoogde snelheid in de bochten. De

detail en gedrevenheid om wedstrijden te winnen

demper maakt gebruik van Öhlins gepatenteerde

en de beste producten af te leveren is wat

twin-tube design om de compressie van de

Specialized en Öhlins samenbracht. Mike “Mick”

rebound te scheiden en is speciaal voor

McAndrews en zijn team leidt onze suspension

Specialized doorontwikkeld. De TTX bevat een

afdeling en hebben het contact gezocht met de

bolvormige lagering die zorgt dat de demper

specialisten van Ohlins om de synergie tussen het

meedraait als de fiets impacten van de zijkant moet

FSR systeem en het MTB team binnen Specialized

verwerken. Deze techniek wordt in de motorsport

verder uit te diepen.

gebruikt om de grip in de bochten en op slecht terrein te verhogen.


Mountainbike Technologie

23

>> Mitch Ropelato op zijn Demo


Mountainbike Technologie >> 29 Technologie De voordelen van 'grote' wielen zijn beschikbaar in onze volledige XC, Trail, All-Mountain, Recreation, en Women’s collecties. Van de Hardrock rijder die voor het eerst het bos wil gaan verkennen tot de dame die een Rumor aanschaft omdat deze perfect bij haar actieve levensstijl past, tot de agressieve rijder die de afdalingen aanvalt op zijn Enduro, Specialized 29ers bieden de stabiliteit en controle waar rijders en rijdsters behoefte aan hebben.

WAAROM Specialized 29ERS? brede lijn van pasvormen

MEEST DIRECTE STUUREIGENSCHAPPEN

LAAGST MOGELIJKE ZWAARTEPUNT

29ers zijn niet alleen voor lange mensen. We

We houden de liggende achtervorken van al onze

Door de bottom bracket op de al lage hoogte van

hebben ons huiswerk gedaan om er zeker van te

29er frames zo kort mogelijk waardoor de

onze 26-inch fietsen te houden, helpen we de

zijn dan onze geometrie geschikt is voor rijders van

achterdriehoek zo klein mogelijk blijft voor een

rijder om nog meer tussen de assen te zitten. Dit

iedere lengte. Onze 29ers zijn wendbaar en speels,

direct sturende fiets. We gebruiken ook kortere,

lage zwaartepunt zorgt voor nog meer stabiliteit en

met onze eigen geometrie kenmerken: Lage

taps toelopende balhoofdbuizen om de voorkant

controle over onze 29ers.

bottom brackets, korte chainstays en ruime

zo laag mogelijk te houden om zo een licht

bovenbuizen.

sturende en gemakkelijk te controleren fiets te garanderen.

DE LICHTSTE 29ERS Al onze 29er modellen zijn geoptimaliseerd in functie van een laag gewicht. Van de FACT carbon frames tot de tubeless-ready Roval wielen: We schaafden overal het overbodige gewicht weg om betere rijeigenschappen te verkrijgen.


““ieder kleiner wiel is een compromis.”

Mountainbike Technologie

— Christoph Sauser, XC World Champion

25

Geïntegreerde innovatie Geïntegreerde innovatie met de focus op complete

Geoptimaliseerde Roval wielsets > Om

banden > Ons volledige lijn aan banden bevat

prestaties maakt van onze 29ers de lichtste,

er voor te zorgen dat het hogere gewicht van een

onder andere de snel rollende Renegade, de

snelste en meer efficiënte fietsen van de sport.

groter wiel geen negatieve uitwerking op de

veelzijdige Fast Trak en de nieuwe 2.3-inch

rijeigenschappen heeft, zijn onze Roval XC Race,

Butcher.

Sturen > We monteren verschillende unieke

Trail en All-Mountain wielsets specifiek ontwikkeld

sturen op onze 29ers, om de hoogte van de

om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van

vering > Onze custom RockShox SID Brain 29er

voorkant in toom te houden om te voldoen aan de

iedere rijder of rijdster en zijn of haar rijervaring.

vork combineert de Specialized inertia-ventiel

behoeften van de rijders. Ondanks het feit dat onze

Het volledige aanbod van carbon en aluminium 29

dempingstechnologie met de World-cup-proven

balhoofdbuizen super kort zijn, voldoen ze

wielsets is voorzien van baanbrekende

prestaties van de Rock Shox Sid veerpoten en de

uiteraard aan onze zeer zware testvoorwaarden.

technologieën die zorgen voor een lager gewicht,

stijfheid van 15mm naven en steekassen.

een bredere velg voor meer stabiliteit en duurzaamheid op technische trails en verfijnde tubeless ready technologie voor de ultieme prestaties.


Cross Country >>Epic Stumpjumper HT Carve

De man is een grappige creatie. Als iets wielen heeft, dan wil hij een manier vinden om er op te rijden en ieder prestatievoordeel ontdekken. Onze geschiedenis op het gebied van mountainbiken is groots. Van ‘The Captain’, Ned Overend, die het Wereldkampioenschap XC in 1990 wist te winnen en Jaroslav Kulhavy die op zijn Epic 29er XC Wereldkampioen en Olympisch kampioen wist te worden, tot de competitieve rijders over de hele wereld, allemaal verdienen ze de beste fietsen voor hun crosscountry doelen. Wij streven er naar om te voldoen aan de eisen en behoeftes van al deze rijders.


DE ENIGE 29er MET OLYMPISCH GOUD >> De EPIC was de eerste full-suspension XC fiets die de felbegeerde regenboogtrui wist te veroveren en een gouden Olympische medaille. De nu drievoudig XC Wereldkampioenschap winnaar is verkrijgbaar in zowel carbon als aluminium varianten en voorzien van onze bewezen 29er geometrie, 100mm FSR veerweg en ons unieke Brain veersysteem dat het terrein leest en zorgt voor de best mogelijk rit. Of je nu omhoog sprint of afdaalt op rotsachtig terrein, de Epic is de perfecte keuze.

Epic Marathon Carbon 29 >

·· Nieuwe FOX/Specialized Brain achterdemper ·· Rock Shox SID 29 Brain Solo Air voorvork met 100mm veerweg

·· Roval Control Carbon 29 142+ carbon wielset ·· SRAM X0 trigger shifters en SRAM S2200 Double carbon crankstel ·· Magura MT6 hydraulische schijfremmen

specialized.com

>>>

·· Nieuw FACT IS 10m carbon 29” frame met M5 seatstays en SWAT technologie

(afgebeeld) Gloss Red/Black/ White


Epic Expert Carbon 29 > ·· Nieuw FACT IS 9m carbon 29” frame, M5 achterbrug en SWAT technologie ·· Nieuwe FOX/Specialized Brain achterdemper ·· RockShox SID Solo Air Brain voorvork

·· Roval Control Carbon 29 142+ wielset ·· Custom SRAM S-2200 Double carbon XC crankstel ·· Shimano XTR Shadow Plus 10-speed achterderailleur

(afgebeeld) >>> Satin Carbon/ Black/Charcoal

Epic Expert Carbon 29 World Cup > ·· Nieuw FACT IS 10m carbon 29” frame met 95mm veerweg ·· Voorbereid op SWAT technologie ·· Geoptimaliseerd voor XC racing

·· Nieuwe FOX/Specialized Brain achterdemper ·· Roval Control Carbon 29 142+ wielset ·· RockShox SID Solo Air Brain voorvork met 95mm veerweg

Epic

(afgebeeld) >>> Satin Carbon/ Red

Epic Comp Carbon 29 > ·· Nieuw FACT IS 9m carbon 29” frame met M5 achterbrug

·· Rock Shox Reba RL Solo Air 29 voorvork

·· Voorbereid op SWAT technologie

·· Custom SRAM S-1250 10-speed XC Double crankstel

·· Nieuwe FOX/Specialized Brain achterdemper

·· Formule C1 hydraulische schijfremmen

29

(afgebeeld) >>> Satin Carbon/ Charcoal/White

Gloss White/ Black

Epic Comp 29 > ·· Nieuw M5 aluminium 29” frame met 100mm veerweg ·· Voorbereid op SWAT technologie ·· Nieuwe FOX/Specialized Brain achterdemper ·· Rock Shox Reba RL Solo

Gloss Black/ Charcoal/Red

Air 29 voorvork ·· Specialized Hi Lo Disc naven ·· S-Works Fast Trak 2.0” 2Bliss ready voorband ·· Formule C1 hydraulische schijfremmen

(afgebeeld) >>> Gloss Hyper Green/Black


KLAAR VOOR DE STRIJD DIRECT UIT DE DOOS >> Waar de trails vragen om een snel, efficiënt en veelzijdig wapen, beantwoordt de STUMPJUMPER Hardtail de vraag. Met tal van Wereld- en Nationale kampioenschappen op zijn naam, is deze pure crosscountry machine verkrijgbaar in zowel carbon als aluminium en voorzien van een nieuwe, agressieve geometrie die gemaakt is voor precieze stuureigenschappen en wedstrijdsnelheid.

·· Nieuw FACT IS 10m carbon frame met 29er geometrie en SWAT technologie

·· SRAM X0 trigger shifters met SRAM S-2200 carbon Double XC crankstel

·· Custom Rock Shox SID 29 voorvork, 90mm veerweg

·· Magura MT6 hydraulische schijfremmen

·· Roval Control Carbon 29 142+ wielset

specialized.com

>>>

Stumpjumper HT Marathon Carbon 29 >

Gloss Carbon/ Keronite

(afgebeeld) Gloss Red/Black/ White


Stumpjumper HT Expert Carbon 29 > ·· Nieuw FACT IS 10m carbon frame met 29er geometrie en SWAT technologie ·· Custom Rock Shox SID 29 voorvork, 90mm veerweg ·· Roval Control Carbon 29 142+ wielset

·· Custom SRAM S-2200 carbon XC Double crankstel ·· Magura MTS hydraulische schijfremmen ·· Shimano XTR Shadow Plus 10-speed achterderailleur

(afgebeeld) >>> Satin Carbon/ Black/Charcoal

Stumpjumper HT Expert Carbon World Cup 29 > ·· Nieuw FACT IS 10m carbon frame met 29er geometrie ·· Voorbereid op SWAT technologie

·· Geoptimaliseerd voor XC racing en daardoor enkel geschikt voor een aandrijflijn met een enkel voorblad

·· Chisel voorvork met mono­ coque carbon structuur

·· Magura MTS hydraulische schijfremmen

·· Roval Control Carbon 29 142+ wielset

(afgebeeld) >>> Satin Carbon/ Red

Stumpjumper HT Comp Carbon 29 >

·· Rock Shox Reba RL 29 voorvork, 90mm veerweg ·· Roval 29 velgen met Specialized Hi Lo naven

·· Custom SRAM S-1250 10-speed XC Double crankstel

Stumpjumper Hardtail

·· FACT IS 8m carbon HT frame met 29er geometrie

·· Formule C1 hydraulische schijfremmen

(afgebeeld) >>> Satin Carbon/ Charcoal/White

Gloss White/ Black

Stumpjumper HT Comp 29 > ·· M5 aluminium HT frame met 29er geometrie

·· S-Works Fast Trak 2.0” 2Bliss ready voorband

·· Rock Shox Reba RL 29 voorvork, 90mm veerweg

·· Custom SRAM S-1250 10-speed XC Double crankstel

·· Roval 29 velgen met Specialized Hi Lo naven

·· Formule C1 hydraulische schijfremmen

(afgebeeld) >>> Gloss Hyper Green/Black

Gloss Black/ Charcoal/Red

Stumpjumper HT Evo 29 > ·· M5 aluminium HT frame met 29er geometrie

·· Formule C1 hydraulische schijfremmen

·· Fox Float CTD Evolution 29 voorvork, 100mm veerweg

·· SRAM Type 2 X0 mid cage 10-speed achterderailleur

·· Roval 29 velgen met Specialized Hi Lo naven

(afgebeeld) >>> Satin Black/ Charcoal

31


WEDSTRIJD BEWEZEN PRESTATIES >> Voor de rijders die de stap naar een hoger niveau willen maken op een race-proven 29” hardtail die prestaties en prijs/ kwaliteit combineert, is de CRAVE het perfecte wapen. Deze rijders worden steeds toegewijder aan de sport en

willen hun voordeel halen uit het lichtgewicht en efficiënte frame van de Crave met prestatiegerichte geometrie, luchtgeveerde vork en lichtgewicht 29” wielset.

·· Nieuw, volledig gebutted M4 Premium aluminium frame met XC 29er geometrie ·· Fox Float Evolutions Series 29 vork, 100mm veerweg ·· Specialized Stout SL Disc 29” wielen

·· Custom SRAM 10-speed XC Double crankstel en Shimano Deore XT Shadow Plus achterderailleur ·· Shimano Deore hydraulische schijfremmen met 180/160mm schijven

specialized.com

>>>

CRAVE PRO 29 >

(afgebeeld) Gl Blk/Charcoal/ Rocket Red


CRAVE EXPERT 29 > ·· Nieuw, volledig gebutted M4 Premium aluminium frame met XC 29er geometrie ·· RockShox Reba RL 29 Solo Air vork, 100mm veerweg ·· Specialized Stout SL Disc 29” wielen

Gloss White/ Black/Green

·· Custom SRAM 10-speed XC Double crankstel en Shimano Deore XT Shadow Plus achterderailleur ·· Shimano Deore hydraulische schijfremmen met 180/160mm schijven

(afgebeeld) >>> Gloss Silver/ Black/Red

CRAVE COMP 29 >

·· Rockshox Recon Gold 29 SL Solo Air vork met 100mm veerweg

Gloss Black/ Satin Black/Red

·· Specialized Stout SL Disc 29” wielen ·· Custom SRAM 10-speed XC Double crankstel en Shimano SLX Shadow Plus achterderailleur ·· Shimano Deore hydraulische schijfremmen met 180/160mm schijven

(afgebeeld) >>> Gloss Hyper/ White/Cyan

Crave 29 > ·· Nieuw, volledig gebutted M4 Premium aluminium frame met XC 29er geometrie ·· RockShox XC32 29er vork met 100mm veerweg ·· Specialized Stout SL Disc 29” wielen

Gloss Red/ White/Black

·· Custom SRAM 10-speed XC Double crankstel en Shimano Deore Shadow Plus achterderailleur ·· Tektro Gemini hydraulische schijfremmen met 180/160mm schijven

(afgebeeld) >>> Gl Blk/Satin Blk/ White

CRAVE

·· Nieuw, volledig gebutted M4 Premium aluminium frame met XC 29er geometrie

33


Trail >>CAMBER STUMPJUMPER FSR

Ondanks het feit dat trail rijden tegenwoordig gezien wordt als een ‘categorie’ of ‘stijl’, is het eigenlijk de meest pure manier van mountainbiken die er is. Het bedwingen van wereldbefaamde singletracks of technische, met wortels en stenen bezaaide terreinen. Het echte mountainbiken. Het ultieme full-suspension trail wapen moet licht zijn, maar daarnaast ook beschikken over een betrouwbare Trail geometrie om zelfs de zwaarste afdalingen en beklimmingen te kunnen overwinnen. Om onze machines te kunnen voorzien van deze eigenschappen, maken we gebruik van de kennis die we hebben opgedaan bij het ontwikkelen van onze Wereldkampioenschap-winnende XC en DH fietsen, waarna we de trapefficiëntie, stuureigenschappen en vering zo aangepassen dat we de meest veelzijdige fietsen van de wereld kunnen creëren. Of het nu gaat om het afdalen over een bloedstollende singletrack of het navigeren over een zware beklimming, onze Stumpjumper FSR en Camber modellen beantwoorden de vraag naar plezier en avontuur.


ALLES WAT JE NODIG HEBT, EN NIETS DAT JE NIET NODIG HEBT

>> De CAMBER is de perfecte fiets voor ritten door het lokale bos in het weekend, tot ongelooflijke biketrips met vrienden in het buitenland. We hebben de Camber zo ontwikkeld dat hij fietsers alles geeft waar ze behoefte aan hebben en niets geeft waar ze niet op zitten te wachten. Wat dit precies betekent? Het antwoord is de perfecte mix van prestaties, rijeigenschappen en vertrouwen. Het 29-inch specifieke Camber frame met 110mm veerweg biedt zowel lichtgewicht aluminium als FACT carbon opties, tubeless-ready Roval wielsets en een trail-specifieke opbouw en geometrie. De Camber heeft de ultieme balans tussen efficiëntie, veerweg en prestaties.

Camber Expert Carbon EVO 29 > ·· Custom Formula T1 S hydraulische schijfremmen

·· Fox Float CTD Performance AUTOSAG achterdemper

·· SRAM X0 11-speed aandrijflijn en S-2200 crankstel

·· Nieuwe Rock Shox Pike RC Solo Air, 120mm veerweg

·· Nieuwe Specialized Command Post IR

specialized.com

>>>

·· Nieuw FACT 9m FSR EVO 29 frame met 120mm veerweg

(afgebeeld) Gloss Carbon/Hyper Green/Charcoal


Camber Expert Carbon 29 > ·· Nieuw FACT 9m FSR 29” frame met 110mm veerweg

·· Roval Control Carbon wielset met 15mm steekas

·· Fox Float CTD Performance AUTOSAG achterdemper

·· SRAM X0 trigger shifters en SRAM S2200 Double carbon crankstel

·· FOX Float Performance 29 vork, 110mm veerweg

·· Nieuwe Specialized Command Post IR

(afgebeeld) >>> Gloss Carbon/ Cyan/White

Camber Comp Carbon 29 > ·· Nieuw FACT 9m FSR 29” frame met 110mm veerweg

·· Custom SRAM 10-speed Trail Double crankstel

·· FOX Float CTD Evolution AUTOSAG achterdemper

·· Custom Formula C1 hydraulische schijfremmen

·· FOX Float CTD Evolution Series 29 110mm voorvork

·· Shimano XT Shadow Plus 10-speed achterderailleur

(afgebeeld) >>> Gloss White/ Black/Red

Satin Carbon

Camber Comp 29 > ·· Roval 29 velgen en Specialized Hi Lo naven

·· Rock Shox Monarch RL AUTOSAG achterdemper

·· Custom SRAM 10-speed Trail Double crankstel

·· Rock Shox 30 Gold Solo Air 29 110mm voorvork

·· Nieuwe Tektro Gemini hydraulische schijfremmen

Camber

·· M5 aluminium 29” frame met 110mm veerweg

(afgebeeld) >>> Gloss Charcoal/ Black

Gloss Red/White

Camber Evo 29 > ·· M5 aluminium 29” frame met 120mm veerweg

·· Roval 29 velgen en Specialized Hi Lo naven

·· Fox Float CTD Evolution AUTOSAG achterdemper

·· Custom SRAM 10-speed Trail Double crankstel

·· Rock Shox Reba RL 29 Solo Air 120mm voorvork

·· Specialized 750mm breed alu XC Mini Riser stuur

(afgebeeld) >>> Gloss Black/Red/ White

Gloss White/ Charcoal

Camber 29 > ·· M5 aluminium 29” frame met 110mm veerweg

·· 720mm breed Specialized XC Mini Riser stuur

·· X-Fusion O2 RL Air achterdemper

·· Tektro Draco 2 hydraulische schijfremmen

·· Suntour XCR 29 voorvork met 110mm veeerweg

·· 9-speed Shimano Deore Shadow achterderailleur

Satin Black/ Charcoal/Red

(afgebeeld) >>> Gloss Silver/ Hyper/Black

37


DE LEGENDARISCHE TRAIL FIETS

>> Onze sport is behoorlijk veranderd sinds de Stumpjumper debuteerde in 1981, maar het hart van de Stumpjumper houdt nog altijd vast aan het avontuur en het rijden van trails. De ultra-veelzijdige STUMPJUMPER

FSR is verkrijgbaar in

zowel 26-inch als 29-inch en EVO modellen. De Stumpjumper FSR is overladen met geavanceerde opties als AUTOSAG voor het simpel afstellen van je achterdemper, de Dangler om je ketting rustig te houden en de Command Post Dropper zadelpen die er voor zorgt dat je altijd de juiste zadelhoogte bij de hand hebt.

·· FACT 9m carbon EVO 29 frame met 135mm veerweg

·· Nieuwe Avid Elixer 7 Trail hydraulische schijfremmen

·· FOX Float CTD Factory AUTOSAG achterdemper

·· SRAM X0 11-speed aandrijflijn en S-2200 crankstel

·· 750mm breed Mini rise stuur en Rock Shox Pike RC 29 voorvork

·· Nieuwe Specialized Command Post IR ·· Ook verkrijgbaar in een 26” model met 150mm veerweg

>>>

Stumpjumper FSR Expert Carbon Evo 29 | 26 >

(afgebeeld) 29” Satin Carbon/ Black Multi Decal

(afgebeeld) >>>

26” Satin Carbon/ Black Multi Decal

MultiDecal: Stickersets worden mee­geleverd >>> Rocket Red

specialized.com

Hyper Green

Moto Green

Cyan

Chrome


Stumpjumper FSR Expert Carbon Evo 29 Frame > ·· FACT 9m carbon frame met 135mm veerweg ·· FOX Float CTD Factory AUTOSAG achterdemper ·· De nieuwe Specialized Command Post IR

(afgebeeld) >>> Gloss Carbon/ Cyan/White

·· FACT 9m carbon 29” frame met 130mm veerweg

·· Roval Control Carbon 29 142+ wielset

·· FOX/Specialized Brain AUTOSAG achterdemper

·· Custom SRAM S-2200 carbon Trail crankstel

·· Fox Float CTD Performance 29 series voorvork met 130mm veerweg

·· Nieuwe Specialized Command Post IR

(afgebeeld) >>> Gloss Carbon/ Silver/White

Gloss Red/Silver/ Black

Stumpjumper FSR Elite 29 > ·· M5 aluminium 29” frame met 130mm veerweg

·· Roval 29 velgen met 142+ achternaaf

·· FOX/Specialized Brain AUTOSAG achterdemper

·· Shimano shifters en custom SRAM S-2200 carbon Trail Double crankstel

·· Fox Float CTD Evolution 29 series vork, 130mm veerweg

Gloss White/ Black

·· Specialized Command Post BlackLite

(afgebeeld) >>> Satin Gloss Black/ Moto Green/White

Stumpjumper FSR

Stumpjumper FSR Expert Carbon 29 >

39


·· FACT 9m FSR 29” frame met 130mm veerweg

·· Roval 29 velgen met 142+ achternaaf

·· FOX FLOAT CTD Evolution AUTOSAG achterdemper

·· Custom SRAM S-1250 10-speed Trail crankstel

·· Rock Shox Revelation RC3 voorvork, 130mm veerweg

·· Formule C1 hydraulische schijfremmen

specialized.com

>>>

Stumpjumper FSR Comp Carbon 29 >

Gloss Black/ White

(afgebeeld) Gloss Red/Black/ White


·· Custom SRAM S-1250 10-speed Trail crankstel

·· FOX FLOAT CTD Evolution AUTOSAG achterdemper

·· Formule C1 hydraulische schijfremmen

·· Rock Shox Revelation RC3 29 vork, 140mm veerweg

·· Specialized Command Post BlackLite ·· Ook verkrijgbaar in een 26” model met 150mm veerweg

(afgebeeld) 29” Gloss Black/ White

(afgebeeld) >>> 26” Gloss Black/ White

Stumpjumper FSR

·· M5 aluminium EVO 29 frame met 135mm veerweg

>>>

Stumpjumper FSR Comp Evo 29 | 26 >

41

·· M5 aluminium 29” frame met 130mm veerweg

·· Custom SRAM S-1250 10-speed Trail crankstel

·· FOX FLOAT CTD Evolution AUTOSAG achterdemper

·· Formule C1 hydraulische schijfremmen

·· Rock Shox Revelation RC3 vork met 130mm veerweg

·· SRAM X9 10-speed achterderailleur

>>>

Stumpjumper FSR Comp 29 >

Satin Black/ Charcoal

Gloss White/ Red/Black

(afgebeeld) Gloss/Satin Black/ Cyan/White


All Mountain >>Enduro

Avontuurlijk fietsen—dat is hoe wij kijken naar All-Mountain. Of het nu gaat om het rijden in onbekende gebieden opzoek naar nieuwe paden over angstaanjagende bergtoppen, of het plaatsen van een wedstrijdbordje op je fiets voor een strijd tegen moeder natuur, All-Mountain machines moeten lichtgewicht, efficiënt en sterk zijn. Onze iconische Enduro staat synoniem aan avontuur, prestaties en veelzijdigheid, en is opnieuw ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de eisen en behoeftes die horen bij jouw rijstijl. Enduro — kies je eigen avontuur.


KLIM HOGER, DAAL VERDER

>> Van technische ritten door de bergen tot meerdaagse enduro wedstrijden, de nieuwe ENDURO is gemaakt voor het beantwoorden van de vraag naar avontuur. De meest veelzijdige machine van de bergen is nu beschikbaar in zowel 26-inch als 29-inch varianten en in aluminium en carbon. De 26-inch Enduro biedt een all-mountain geometrie, 165mm FSR veerweg en een Command Post IR verstelbare zadelpen voor een optimale rijpositie.

·· FACT IS-X 11m carbon FSR 29 frame, 155mm veerweg

·· Roval Traverse 29 142+ AllMountain wielset

·· Fox Float CTD Performance AUTOSAG achterdemper

·· Custom SRAM carbon S-2200 11-speed crankstel

·· Rock Shox Pike 29 vork met instelbare veerweg

·· Nieuwe Specialized Command Post IR ·· Ook verkrijgbaar in een 26” model met 165mm veerweg

>>>

Enduro Expert Carbon 29 | 26 >

(afgebeeld) 29” Satin Carbon/ Multi Decals MultiDecal: Stickersets worden mee­geleverd >>>

specialized.com

(afgebeeld) >>>

26” Satin Carbon/ Multi Decals

Rocket Red

Hyper Green

Moto Green

Cyan

Chrome

Roots


>> Er werd gezegd dat het niet mogelijk was, een 29er met 155mm veerweg. Met een geometrie die ontwikkeld is voor het navigeren door technisch terrein, een korte wielbasis voor snel stuurgedrag, en lichtgewicht wielsets en onderdelen, is

29 een echte All-Mountain machine.

Enduro

de ENDURO

45

·· M5 aluminium FSR 29 frame, 155mm veerweg

·· Roval 29 All-Mountain velgen en Hi Lo naven

·· Custom FOX RP2 AUTOSAG achterdemper

·· 2.3” Butcher en 2.2” Purgatory Control banden

·· Nieuwe 750mm aluminium stuur en Rock Shox Pike RC 160mm voorvork

·· Custom SRAM S-1250 AM Double crankstel met PF30

>>>

Enduro Comp 29 | 26 >

(afgebeeld) 29” Gloss Black/ Cyan

(afgebeeld) >>>

26” Gloss Black/ Cyan


Enduro Evo >> Ergens tussen de all-mountain avonturiers en downhillers leeft een groep gepassioneerde freeriders. Speciaal voor hen hebben we de Enduro Evo ontwikkeld. Zonder de ziel te verliezen van het beoogde inzetgebied, zijn EVO fietsen ontwikkeld om rijders meer vertrouwen te geven in afdalingen door de veerweg te vergroten, een breder stuur te monteren en de fiets te voorzien van agressievere banden. De ENDURO

EVO is ontwikkeld voor rijders die hun

grenzen willen verleggen in technische afdalingen, maar ook een fiets willen die zo wendbaar is dat ze iedere bult die ze onderweg tegenkomen kunnen promoveren tot schans.

·· M5 aluminium FSR frame EVO 26, 180mm veerweg

·· Roval Traverse All-Mountain wielset met DT Swiss naven

·· Specialized/Öhlins TTX22M achterdemper

·· Custom SRAM S-2200 Double carbon crankstel

>>>

Enduro Expert Evo 26 >

·· FOX 36 Van RC2 Kashima voorvork, 180mm veerweg

·· Nieuwe Specialized Command Post IR

(afgebeeld) Satin Black/Red

·· M5 aluminium FSR EVO 26 frame met 180mm veerweg

·· P.Disc 26 velgen met Hi Lo naven

·· FOX VAN R achterdemper met instelbare rebound

·· Specialized Butcher SX 26x2.3” banden

·· Nieuwe 780mm aluminium stuur en nieuwe X-Fusion Venge 170mm voorvork

·· Custom SRAM S-1250 AM Double crankstel met PF30

specialized.com

>>>

Enduro Evo 26 >

(afgebeeld) Gloss Black/ White


Enduro SX 26 Frame >> De SX is gemaakt om de Dual Slalom en 4-Cross banen te domineren. Het Wereldkampioenschap winnende

ENDURO SX frame is opnieuw ontwikkeld om sneller te accelereren en de bochten beter aan te snijden dan ooit te

voren. Net als de originele SX, zal het nieuwe 2014 model weer onderdeel worden van Enduro familie. De sleutel tot de SX‘s wereldklasse rijeigenschappen is de super lage geometrie en FSR vering die superieur is tijdens zowel het sprinten als het opzuigen van grote klappen. Het nieuwe frame verbetert de trapefficiëntie, terwijl de geometrie trouw blijft aan

Enduro

wat racers willen: wendbaarheid op hoge snelheid.

47

Enduro SX 26 Frame >

·· FOX Float CTD Factory achterdemper met Kashima coating ·· Thomson Elite aluminium zadelpen

>>>

·· M5 IS-X stijl aluminium frame met 100mm veerweg

(afgebeeld) Ano Black/Red


Gravity >>Demo 8 Status

Zes piepjes. Dat is wat je nog scheidt van een drie minuten lange overlevingstocht die alles vraagt van je behendigheid en je materiaal in de strijd tegen de klok. Natuurlijk, Downhill racing is voor een selecte groep rijders die houden van de fysieke en mentale uitdagingen die deze sport met zich meebrengt. Maar in de realiteit, is iedereen een downhiller. Of je nu met je vrienden op een trail rijdt of naar de finish van een downhill wedstrijd toesprint, afdalingen zijn het terrein waar vaardigheden en techniek worden blootgelegd. Van het World Cup circuit tot de Nationale Kampioenschappen, downhill is de balans tussen ingecalculeerde risico’s en het vertrouwen in je eigen kunnen en je materiaal. Onze Demo 8 en Status downhill fietsen zijn ontwikkeld om je het vertrouwen te geven dat je nodig hebt om de afdalingen te kunnen aanvallen


PUSHING THE BOUNDARIES

>> Waarom willen ‘s wereld beste racers rijden op de fiets met 4 Wereldkampioenschappen en meerdere World Cups op zijn naam? Misschien is het de DEMO

8’s speciale 135mm inbouwbreedte achter, de Microdrive, DH Race Geometrie

of de Butcher banden? Eigenlijk zijn we er vrij zeker van dat het komt doordat we hem ontworpen en ontwikkeld hebben om de ultieme downhillfiets te zijn, voorzien van 200mm FSR vering en bewezen componenten voor maximale controle op de lastigste terreinen. De Demo’s lage zwaartepunt, korte chainstays en duurzame en lichtgewicht carbon frame zorgen voor de rijeigenschappen waar ze bekend om staan. Verkrijgbaar in zowel FACT carbon als M5 aluminium modellen.

·· M5 aluminium FSR frame met 200mm veerweg

·· SRAM X0 DH crankstel met carbon crankarmen

·· Specialized/Öhlins TTX22M achterdemper

·· SRAM X0 9-speed achterderailleur met Shimano HG-70 Capreo, 7-speed, Micro 9-20S cassette

·· Rock Shox Boxxer WC met 200mm veerweg ·· Specialized Butcher DH 26x2.5” banden

specialized.com

>>>

Demo 8 II >

(afgebeeld) Gloss Black/ Hyper Green


Demo 8 I Carbon > ·· Demo 8 FACT carbon frame met oversized aluminium link ·· Cane Creek Double Barrel achterdemper ·· Rock Shox Boxxer RC met 200mm veerweg

·· Roval DH velgen, 30mm breed met DT Swiss spaken ·· Specialized Butcher DH 26x2.5” banden ·· Specialized DH Low Rise stuur, 780mm breed

(afgebeeld) >>> Gloss/Satin Carbon/Cyan

Demo 8 I > ·· Specialized Butcher DH 26x2.5” banden

·· FOX VAN RC achterdemper met instelbare rebound

·· Aluminium Belly DH Race pedalen

·· Rock Shox Boxxer RC met 200mm veerweg

·· Specialized DH Low Rise stuur van 780mm breed

Demo 8

·· M5 aluminium FSR frame met 200mm veerweg

Gloss Red/White

51

(afgebeeld) >>> Gloss/Satin Black Multi Decal

MultiDecal: Stickersets worden mee­geleverd >>>

Demo 8 Frame > ·· M5 aluminium FSR frame met 200mm veerweg ·· Specialized/Öhlins TTX22M achterdemper met Öhlins gepatenteerde ‚twintube‘ design

(afgebeeld) >>> Gloss Indigo/ Yellow

Rocket Red

Hyper Green

Cyan

Chrome

Moto Green


PUSHING THE BOUNDARIES

>> STATUS Deze aspirant-downhillers hebben een fiets nodig met de balans tussen veel veerweg en een

vertrouwenwekkende positie. Ze houden van het vol overgave aanvallen van downhill parcoursen, op zoek naar de steilste afdalingen en het ruigste terrein. Of ze nu gaan rijden in een downhillpark of meedoen aan een wedstrijd, ze willen een technologisch hoogwaardige fiets met high-end onderdelen en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

·· M4 aluminium FSR frame met 200mm veerweg

·· Specialized Butcher DH 26x2.5” banden

·· FOX VAN RC achterdemper met instelbare rebound

·· Custom Truvativ Descendant crankstel

·· Rock Shox Boxxer RC met 200mm veerweg

·· Specialized Direct Mount 40mm stuurpen

specialized.com

>>>

Status II >

(afgebeeld) Gloss Black/ Hyper Green


·· 32mm P.Disc velgen met Specialized Hi Lo naven

·· X-Fusion Vector R achterdemper

·· Specialized Butcher SX 26x2.3” banden

·· X-Fusion Vengeance voorvork, 170mm veerweg

·· 780mm breed Specialized DH Low Rise stuur

Gloss Red/ White/Black

(afgebeeld) Gloss Black/ Charcoal/Cyan

Status

·· M4 aluminium FSR frame met 200mm veerweg

>>>

Status I >

53

Status Frame > ·· FOX VAN RC achterdemper met instelbare rebound, compressie en preload >>>

·· M4 aluminium FSR frame met 200mm veerweg, 1.5” balhoofdbuis en ISCG bevestigingen

(afgebeeld) Satin Silver/Red/ Black


Recreational >>Rockhopper Hardrock

Als het weekend begint, maken de eerste kilometers van de zaterdagochtend rit de stress van het werk of de examens weer helemaal goed. Als je favoriete trails zowel in buurt als verder weg liggen, is een veelzijdige hardtail de perfecte machine voor een snelle rit van 2 uur. Of het nu gaat om een ritje naar de sportschool of een rit door het bos, de Rockhopper en Hardrock zijn de perfecte fietsen voor wat er ook op het programma staat.


TRUE TRAIL PERFORMANCE

>> Prestaties, betrouwbaarheid en comfort. De ROCKHOPPER is ontworpen voor prachtige ritten door het bos. Met hydraulische schijfremmen, verende voorvork met 100mm veerweg en een lichtgewicht A1 aluminium frame, biedt de Rockhopper de prestaties die rijders waarderen.

·· EVO 29” A1 Premium aluminium frame

·· Tektro Draco 2 hydraulische schijfremmen

·· RockShox XC32 Solo Air voorvork, 120mm veerweg

·· SRAM X7 10-speed achterderailleur

·· Aluminium 10-speed crankstel met e.thirteen bash guard

specialized.com

>>>

Rockhopper Pro EVO 29 >

Satin Black/ Gloss Black/Red

(afgebeeld) Gloss Green/ Black/White


·· RockShox XC28 voorvork met lock-out

·· SRAM X5 10-speed achterderailleur

·· Aluminium 10-speed crankstel

·· Ook verkrijgbaar in een 26” model

(afgebeeld) 29” Gloss Char/ Black/Cyan

29” Gloss White/ Black

(afgebeeld) 26” Gloss Black/ Red

29” Gloss Black/ Red

Rockhopper

·· Tektro Draco 2 hydraulische schijfremmen >>>

·· A1 Premium aluminium 29er frame met ORE onderbuis

>>>

Rockhopper Comp 29 | 26 >

57

·· Betrouwbare Tektro hydraulische schijfremmen

·· SR Suntour XMO-LO verende voorvork met lock-out

·· Shimano Alivio 9-speed achterderailleur

·· SR Suntour crankstel met vervangbare kettingbladen

·· Ook verkrijgbaar in een 26” model.

(afgebeeld) 29” Gloss Cyan/ Hyper Grn/White

>>>

·· A1 Premium aluminium 29er frame met ORE onderbuis

>>>

Rockhopper 29 | 26 >

29” Gloss Red/ Charcoal/White

29” Satin Black/ Gloss Black

29” Gloss Black/ Satin Black/White

(afgebeeld) 26” Gloss Red/ Charcoal/White


THE REAL MOUNTAINBIKE

>> Of het nu gaat om het rijden op een fietspad of een singletrack in het bos, de HARDROCK biedt veelzijdigheid en plezier. De 29 inch wielen, de schijfremmen en de instelbare verende voorvork zorgen voor vertrouwen en veiligheid, waardoor de Hardrock de ideale metgezel is voor je dagelijkse rit naar school of naar het werk en een weekendrit door het bos.

·· Specialized Fast Trak Sport banden

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg

·· SR Suntour XCR crankstel, 9-speed, 11-34 cassette

·· Lichte en duurzame dubbelwandige 29” velgen

·· Tektro hydraulische schijfremmen ·· Ook verkrijgbaar in een 26” model

specialized.com

(afgebeeld) 29” Gloss Black/ Hyper/Cyan

>>>

·· A1 Premium aluminium 29er frame met ORE onderbuis

>>>

Hardrock Sport Disc 29 | 26 >

29” Black/ Gloss Black/Red

29” Gloss White/Red/Black

(afgebeeld) 26” Gloss White/Red/Black

26” Gloss Black/ Hyper/Cyan


Hardrock Sport 29 > ·· A1 Premium aluminium 29er frame met ORE onderbuis

·· Specialized Fast Trak Sport banden

·· SR Suntour Coil vork met 80mm veerweg

·· SR Suntour XCR crankstel, 9-speed, 11-34 cassette

·· Lichte en duurzame dubbelwandige 29” velgen

·· Specialized Body Geometry Hardrock zadel

(afgebeeld) >>> Gloss White/ Red/Black

Gloss Black/ Hyper/Cyan

Hardrock Disc 29 > ·· A1 Premium aluminium 29er frame met ORE onderbuis

·· Tektro Novela mechanische schijfremmen

·· SR Suntour Coil vork met 80mm veerweg

·· Sunrace 8-speed, 11-34 cassette

·· Specialized Fast Trak Sport banden

·· Specialized Body Geometry Hardrock zadel

Satin Black/Sil/ Charcoal/Red

(afgebeeld) >>> Gloss Cyan/ Hyper/Black

Gloss Red/Black/ White

·· A1 Premium aluminium 29er frame met ORE onderbuis

·· Tektro Novela mechanische schijfremmen

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg

·· Shimano 7-speed 12-32 cassette

·· Specialized Fast Trak Sport banden

·· Specialized Body Geometry Hardrock zadel

Hardrock

Hardrock Disc SE 29 >

59 (afgebeeld) >>> Gloss Black/ Char/White/Red

Gloss Cyan/ Hyper/Black

Hardrock 29 | 26 > ·· A1 Premium aluminium 29er frame met ORE onderbuis

·· Shimano 7-speed 12-32 cassette

·· SR Suntour Coil vork met 75mm veerweg

·· Specialized Body Geometry Hardrock zadel

·· Specialized Fast Trak Sport banden

·· Ook verkrijgbaar in een 26” model

29” Gloss Red/ White

(afgebeeld) >>> 29” Gloss Black/ Char/Red/White

26” Gloss Black/ Char/Red/White

(afgebeeld) >>> 26” Gloss Red/ White


Dirt. Park. Street. >>P.Series

Freeride of Freestyle, hoe je het ook wilt omschrijven, de functieomschrijving van deze rijders is “het tarten van de zwaartekracht”. Als je onze rijders Martin Söderström, Mike Montgomery en Darren Berrecloth in actie ziet, dan begrijp je waarom de P.Bikes niet alleen gebouwd zijn om te presteren maar ook dat ze overeind blijven in deze extreme omstandigheden. Door onze ervaringen in wedstrijden en evenementen zoals de Post Office Jump in Aptos tot het mega grote Crankworx Slopestyle event in Whistler B.C. blijven we de fietsen verbeteren en doorontwikkelen.


P. STAAT VOOR PROGRESSIEF

>> Van pumptrack tot halfpipe, P.BIKES zijn gebouwd om hard, snel en met stijl te worden bereden. Perfect voor de “Dirt-Jump” tot en met de verharde weg. Deze modellen zijn ontworpen voor iedereen. Van een 20” BMX’er tot een mountainbiker en van dirt-jumper tot fixed gear rijder. Deze fietsen zijn vanaf een wit blad af ontworpen om een breed scala rijders te voorzien van de perfecte fiets voor hun rijstijl.

P.Slope | Frame >

·· Rock Shox Monarch RT3 achterdemper ·· Rock Shox Argyle RCT voorvork, 100mm veerweg

·· 36-spaaks wielset met 20mm steekas ·· SRAM Descendant PF30 crankstel, alu crankarmen

>>>

·· A1 Premium aluminium singlespeed slopestyle frame met 85mm veerweg

·· Avid Elixer 1 hydraulische schijfremmen

(afgebeeld) Gloss Candy Red

specialized.com

(afgebeeld) >>> Gloss Candy Red


·· SRAM Descendant PF30 crankstel, alu crankarmen

·· Rock Shox Argyle RCT voorvork, 100mm veerweg

·· 750mm breed P.Series MTB Dirt stuur

·· 36-spaaks wielset met 20mm steekas

·· Avid Elixer 1 hydraulische schijfremmen

(afgebeeld) Gloss Rocket Red/Black/White

(afgebeeld) >>> Gloss Black Chrome/ Hyper/White

P.Series

·· A1 Premium P. 3 frame, taps toelopende balhoofdbuis

>>>

P.3 | Frame >

63

P.26 AM >

·· Manitou Circus Sport voorvork

·· 36-spaaks dubbelwandige 26” specifieke wielset ·· BMX-stijl 3-piece Cr-Mo crankstel ·· Cr-Mo P.Series MTB Street 735mm breed stuur

>>>

·· Singlespeed 26” Reynolds 520 Cr-Mo frame met geïntegreerd balhoofd, horizontale dropouts en MID BB

(afgebeeld) Gloss Hyper/ Cyan/Green


P.20 Pro > ·· Reynolds 520 Cr-Mo frame met 21” bovenbuis, geïntegreerd balhoofd en MID BB

·· P.Series SL one-piece zadel/zadelpen combinatie

·· P.Series Cr-Mo voorvork

·· Lichtgewicht 36-gaats velgen

·· BMX-stijl 3-piece Cr-Mo crankstel

(afgebeeld) >>> Satin Raw Black/ Cyan/White

P.20 AM > ·· Hi-Ten frame met 20.5” bovenbuis

·· BMX-stijl 3-piece Cr-Mo crankstel

·· P.Series voorvork ·· 36-gaats velgen

·· Singlespeed met 9 tands kransje achter

·· Specialized Compound Street banden

·· P.Series SL one-piece zadel/zadelpen combinatie

(afgebeeld) >>> Satin Purple/ Cyan/Hyper

P.18 AM > ·· Hi-Ten stalen frame voor duurzaamheid

·· Specialized Rhythm Lite banden

·· P.Series voorvork

·· BMX-stijl 3-piece Cr-Mo crankstel

·· 36-gaats velgen met 3/8” as in de voornaaf een 14mm achteras

·· Hi-Ten P.Series BMX stuur

(afgebeeld) >>> Satin Cyan/ Lime/Green

P.20 Grom > ·· Hi-Ten stalen frame voor duurzaamheid

·· Freewheel dat gebruikt maakt van industrielagers

·· BMX-stijl U-brake voor betrouwbare remeigenschappen

·· Specialized Rhythm Lite banden

(afgebeeld) >>> Gloss Red/ White/Black

P.16 Grom > ·· Hi-Ten stalen frame voor duurzaamheid

·· Freewheel dat gebruikt maakt van industrielagers

·· BMX-stijl U-brake voor betrouwbare remeigenschappen

·· Specialized Rhythm Lite banden

(afgebeeld) >>> Green/Black/ White

specialized.com


·· A1 Premium aluminium frame met ORE onderbuis ·· SR Suntour voorvork

·· Promax hydraulische schijfremmen en remhendels

·· Suntour crankstel

·· SRAM X4 aandrijflijn

·· 720mm breed aluminium stuur

>>>

P.Street 2 >

(afgebeeld) Satin Black/ Hyper/Cyan

P.Series

Gloss Rocket Red/ Black/White

65

·· A1 Premium aluminium frame met ORE onderbuis ·· SR Suntour voorvork

·· Tektro Novela mechanische schijfremmen voor betrouwbare remprestaties

·· Suntour crankstel met SRAM X3 aandrijflijn

·· P.Series Dirt Seat met stalen zadelrails

·· 720mm breed aluminium stuur

>>>

P.Street 1 >

Gloss Hyper/ Black/White

Gloss Green/ Black/White

(afgebeeld) Gloss Black/ Silver/Purple


Kids >>Hotrock

Plezier is niet alleen bestemd voor ons als grote kinderen! Kan je je de ritten die je als kind maakte door de buurt nog herinneren? En het bijbehorende gevoel van vrijheid? Natuurlijk was dat vroeger, zijn we nu opgegroeid en kunnen we genieten van fietsen als de Tarmac en Camber, maar deel dit gevoel van vrijheid met je kinderen, met de lichtgewicht en betrouwbare Hotrock modellen voor kinderen van alle leeftijden!


ONTWIKKELD VOOR VEILIGHEID, ONTWORPEN VOOR PLEZIER >> De kinderen die er op rijden --en de ouders die hem kopen-- willen de kwaliteiten en technologieën van een echte fiets in het klein. Deze jonge rijders hebben een fiets nodig die licht, veilig, duurzaam en makkelijk berijdbaar is. Of ze nu voor het eerst het bos in willen op een 24” fiets met vering, of hun eerste meters maken op de 12” loopfiets, de

HOTROCK is klaar voor ieder avontuur!

Hotrock 24 XC Pro >

·· SR Suntour voorvork met 63mm veerweg en lock-out ·· Lichtgewicht schijfrem wielen

·· Custom SRAM XC double crankstel ·· Shimano Deore hydraulische schijfremmen ·· Shimano Deore XT Shadow Plus 10-speed achterderailleur

specialized.com

>>>

·· 24” A1 Premium aluminium frame gebouwd als een volwassen XC fiets

(afgebeeld) Red/Black/White


Hotrock 24 XC Disc > ·· 24” A1 Premium aluminium frame gebouwd als een volwassen XC fiets ·· SR Suntour verende voorvork met 63mm veerweg met lock-out

·· Lichtgewicht 32-spaaks aluminium velgen ·· Junior triple crankstel met 14-34 cassette ·· SRAM X3 7-speed achterderailleur

(afgebeeld) >>> Black/Green/ White

Hotrock 24 XC Girl | Boy > ·· 24” A1 Premium aluminium frame gebouwd als een volwassen XC fiets ·· SR Suntour verende voorvork met 50mm veerweg met lock-out

·· Lichtgewicht 32-spaaks aluminium velgen ·· Specialized Fast Trak Sport banden ·· SRAM X3 7-speed achterderailleur ·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

Hotrock

(afgebeeld) >>> Girl Black/ Pink/White

(afgebeeld) >>> Boy Black/Red/ White

Hotrock 24 21spd Girl | Boy > ·· 24” A1 Premium aluminium frame met verende voorvork met 50mm veerweg

·· Shimano Revo 7 speed shifters

·· Specialized Roller banden

·· Specialized Body Geometry Kids zadel

·· Vlak stuur met Ahead stuurpen

·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

Girl Purple/ White

Boy Orange/ Black/White

(afgebeeld) >>> Girl Blue/Blue

(afgebeeld) >>> Boy Black/ White/Cyan

69


Hotrock 20 6spd Girl | Boy >

·· Specialized Roller banden

·· Specialized Body Geometry Kids zadel ·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

(afgebeeld) Girl Pink/Pink

>>>

·· Lichtgewicht, 32-spaaks 20” aluminium velgen

·· Shimano Revo 6-speed shifters >>>

·· 20” A1 Premium aluminium frame met verende voorvork met 40mm veerweg

Girl White/ Purple

(afgebeeld) Boy White/Red/ Black

Boy Blue/White/ Black

·· 28-spaaks aluminium velgen

·· Specialized Rhythm Lite Sport banden

·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

·· Specialized Body Geometry Kids zadel

specialized.com

(afgebeeld) Boy Black/ Cyan/Orange

>>>

·· 16” A1 Premium aluminium coaster-style frame

>>>

Hotrock 16 Coaster Boy | Girl >

Boy Red/White/ Black

(afgebeeld) Girl Pink/ Purple/White

Girl Purple/ White


Hotrock 12 Coaster Girl | Boy >

·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie.

(afgebeeld) Girl White/ Purple

(afgebeeld) Boy Blue/White/ Black

Boy Orange/ White/Black

Hotrock

·· Specialized Body Geometry Kids zadel

·· Lichtgewicht aluminium velgen >>>

·· Specialized Rhythm Lite Sport banden

·· Verstelbare stuurhoogte

>>>

·· 12” A1 Premium aluminium coaster-style frame

71

Hotrock Hotwalk Boy | Girl >

·· Verstelbare stuurhoogte ·· vlak stuur

·· Verkrijgbaar in Boy/Girl geometrie. >>>

·· Specialized Rhythm Lite Sport banden

·· Zachte Kraton handvatten

>>>

·· 12” A1 Premium aluminium loopfiets

(afgebeeld) Boy Red/White/ Black

(afgebeeld) Girl Pink/Pink


Road


Road Bike Technologie >> FACT CARBON Goud maken van Carbon > Voluit staat FACT voor “Functional Advanced Composite Technology”. Het is terug te brengen naar een totaal- aanpak voor het verwerken van composietmaterialen. Net zoals alle andere projecten binnen Specialized gaan we voor de ontwikkeling van FACT fietsen en onderdelen uit van de wensen en behoeftes van de rijder. Daarna komen vier kritieke stappen in het ontwikkelingsproces aan bod om onze ontwerpdoelen te realiseren: ontwerp & ontwikkeling, materiaalkeuze, productieproces en testwerk. Het resultaat van het FACT proces zijn superieure carbon fietsen en onderdelen die de rijder een effectief voordeel bieden.

STAP 1: DE WENSEN VAN DE RIJDEr

Stap 3: Materiaalselectie

Stap 4: Fabricatieproces

Nog voor het ontwikkelingsproces begint gaan onze

Voor de productie begint, selecteren we de specifieke

De meest geavanceerde materialen van de wereld zijn

ontwerpers en ingenieurs samen zitten om voor elke

vezels, harsen en wevingen voor iedere fiets. Net zo

onbruikbaar als deze niet op de juiste manier worden

fiets te bepalen wat de beoogde doelgroep met deze

belangrijk als het type carbon dat we kiezen, is de

toegepast. Bij het creëren van frames uit meerdere

fiets wil en wat hij/zij van deze fiets verwacht. Op

vezeloriëntatie of ‚Layup Schedule Development‘

monocoque structuren voor bijvoorbeeld de

basis van dat verlanglijstje (bijvoorbeeld: competitief

(hoe het carbon gewikkeld of geplaatst wordt op het

balhoofdbuis/bovenbuis/onderbuis en bottom bracket

crosscountry, kilo­meters vreten op de weg, ...)

frame). Een goed voorbeeld is de S-Works Roubaix:

en chainstay uit een stuk, is het mogelijk om de

bepalen ze voor elk product de beste combinatie van

de onderbuis, het trapashuis en de bovenbuis maken

carbon vezels continue door te laten lopen, van buis

eigenschappen zoals stijfheid, souplesse, sterkte en

bij deze fiets gebruik van een hoger mengsel van

naar buis. Dit biedt voordelen op het gebied van

gewicht.

E390 High Modulus carbon, wat stijver is en daardoor

gewicht, stijfheid en sterkte.

torsionale flex voorkomt voor een betere

Stap 2: Ontwerp & Ontwikkeling

krachtoverbrenging.

Stap 5: Testen

Innovatie en optimalisatie. Dit is waar we beginnen

Testen is een cruciaal onderdeel van de FACT carbon

met het dromen over nieuwe technologieën om iedere

ontwikkelingscyclus. Om zeker te zijn dat onze fietsen

fiets tot de beste van zijn ras te maken. Bijvoorbeeld:

voldoen aan uw (en onze) verwachtingen, ondergaan

Het ontwerp van het trapashuis en de chainstays uit

onze fietsen allemaal uitgebreide laboratoriumtesten,

een stuk voorkomt doorbuiging onder pedaal­

maar ook op de weg en in het bos. We testen de

belasting, voor een verbeterde krachtoverbrenging.

prototypes op alle belastingspunten, laten ze testen

Deze innovatie is voortgekomen uit dit proces.

door onze pro’s en herhalen dit proces tot we tevreden zijn. De resultaten spreken voor zich.


>> Smoother is faster MEER CONTROLE. MINDER VERMOEIDHEID. HOGERE SNELHEDEN. > Het is een theorie die we al

Road Bike Technologie

een tijdje verfijnen en verkondigen. Het idee dat een soepele fiets tot snellere ritten leidt vindt zijn oorsprong in ons ontwikkelingswerk aan de FSR vering, maar we namen die gedachte al snel mee voor de ontwikkeling van racefietsen zoals de Roubaix, de Ruby en de Secteur. Intussen vindt je deze gedachte ook in onze steeds verder uitbreidende lijn van onderdelen en accessoires terug. Met vier overwinning van Parijs-Roubaix op de Specialized Roubaix, blijven onze pro's de prestatievoordelen van een soepelere en comfortabelere rit bevestigen.

75

TRILLINGSDEMPING

STUURPRECISIE

Zertz viscoelastische dempers in de

De balhoofdbuis van de Tarmac SL4 en

vorkpoten, staande achtervork en

de balhoofdbuis van de Roubaix

De staande achtervorken van onze

zadelpen vangen de trillingen die vanaf

hebben een 1-1/8“ lager bovenaan en

racefietsen en hardtail mountainbikes

de weg komen op zodat jouw lichaam

een 1-3/8“ lager onderaan (terwijl een

zijn ontworpen met het oog op verticale

dat niet hoeft te doen.

onderste lager van 1,5“ inch normaal

comfortflex.

onze standaard is). Ons type balhoofdbuis verhoogt de verticale comfortflex voor een meer soepele rit,

SOEPELE STAANDE ACHTERVORK

DE VOORDELEN VAN EEN SLANK ONTWERP Zadelpennen met een kleinere diameter dragen bij tot de verticale comfortflex van onze racefietsen en hardtail mountainbikes.

BREDERE BANDEN We hebben onze Turbo banden zo ontwikkeld dat ze een breder 24mm

maar door de unieke vormgeving zijn

profiel gebruiken en daarnaast een

we er in geslaagd om de torsiestijfheid

breder loopvlak hebben dat verder over

te verhogen en op die manier een preciezer sturende fiets te verkrijgen.

de schouder van de band loopt. Hierdoor verbeteren we de prestaties en het comfort.


Road Bike Technologie >> ALuminium TECHNOLOGie natuurlijke snelheid > Aluminium is een wonderlijk metaal. Licht, sterk en betaalbaar. Bij Specialized, gaan we een stap verder. Door gebruik te maken van onze specifieke buizensets, onze gepatenteerde Smartweld technologie en technologieĂŤn van onze carbon frames, zijn we in staat fietsen te ontwikkelen met alle prestaties en de uitstraling die je nodig hebt, maar dan betaalbaar. Het is alles dat je nodig hebt om verder te groeien.

Smartweld Technologie

Oog voor detail

Normaal gesproken is aluminium niet direct

Al onze aluminium frames zijn met de hand gelast en

comfortabel. Door gebruik te maken van gebutte

geoptimaliseerd voor een specifieke rijervaring. Met

buizen, kunnen we meer materiaal verwijderen waar

prestatiebevorderende details zoals de taps

dit niet nodig is en daardoor kunnen we natuurlijk

toelopende balhoofdbuizen en interne kabelgeleiding,

comfort toevoegen aan onze frames. Wat dit

kan je er zeker van zijn dat je kunt genieten van alle

betekent? Minder misbruik van je lichaam en een

voordelen van onze Specialized innovatie.

comfortabelere rit.

Team Aluminium Elementen van Comfort

Chuck Texeira en Chris D’Aluisio zijn gewend om voorop te lopen in de fietsindustrie. Met decennia aan

Normaal gesproken is aluminium niet direct

ervaring met het bouwen en ontwikkeling van fietsen,

comfortabel. Door gebruik te maken van gebutte

is het niet alleen carbon waar deze pioniers groot mee

buizen, kunnen we meer materiaal verwijderen waar

geworden zijn. Hun ervaring met aluminium zorgt

dit niet nodig is en daardoor kunnen we natuurlijk

ervoor dat dit materiaal bij Specialized niet alleen

comfort toevoegen aan onze frames. Wat dit

geroemd zal worden om zijn stijfheid, maar ook om

betekent? Minder misbruik van je lichaam en een

zijn comfort, iets wat vaak mist bij aluminium fietsen.

comfortabelere rit.

Door de ontwikkeling van bijvoorbeeld onze Smartweld technologie en innovatieve buisvormen, zorgen Chuck en Chris ervoor dat de toekomst voor

Pro-Level Prestaties Meer materiaal op plekken waar dit nodig is. Door het versterken van de bottom bracket en de balhoofdbuis gebieden, was het voor ons mogelijk om ongelooflijk stijve frames te maken die direct reageren op de input van rijders.

aluminium er positiever uitziet dan ooit.


Road Bike Technologie

>> > Chuck Teixeira werkt aan een aluminium frame

77

>> Schijfrem technologie Hydraulische schijfremmen voor op de weg > Betrouwbare remkracht in lange afdalingen

de velg bij langdurig remmen. Daarnaast zijn de remmen

> Beste remprestaties onder alle weersomstandigheden

makkelijk te controleren en kan iedere rijder daardoor met

> Excellente modulatie voor een gecontroleerd gevoel

vertrouwen remmen, wat de weersomstandigheden dan ook

> Geen risico’s op lekke banden door de hoge temperatuur

zijn. Een hydraulisch systeem zorgt ervoor dat er weinig

van de velg bij langdurig remmen

handkracht nodig is om te remmen, waardoor vermoeide handen verleden tijd zijn. Al met al zorgen schijfremmen voor

Hydraulische schijfremmen bieden stabiele en betrouwbare

ongeĂŤvenaarde remprestaties gecombineerd met meer

remprestaties onder alle omstandigheden. Omdat de velgen

veiligheid en controle.

niet gebruikt worden als remoppervlak, slijten deze niet en is er geen kans meer op lekke banden door het opwarmen van


Competitive >>Venge Tarmac Allez

We zien deze waarheid als vanzelfsprekend: het intense verlangen om de competitie aan te gaan brandt in ons allen. Van professional tot en met lokale criterium held, van baan monster tot en met de rijder die zijn eerste rugnummer ooit opspeldt, zij zoeken een fiets waarmee ze het vertrouwen hebben om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen. De racemonsters Venge en Tarmac, de tijd besparende Shiv TT, en de op Tarmac ge誰nspireerde Allez zijn de perfectie machines om de concurrentie te laten lijden.


MORE BIKE THAN AERO

>> De VENGE is een puur wetenschappelijke geest, verpakt in een lichaam die tart met alle wetten. Met de op de Shiv geïnspireerde aerodynamica en op de Tarmac geïnspireerde stijfheid, is de Venge gebouwd om te vliegen. Met meerdere World Tour overwinningen op zak, biedt het FACT carbon frame de winnende formule van aerodynamica, lichtgewicht en stijfheid. Met een gemeten voordeel van 22 watt op 40 km/u ten opzichte van de Tarmac, is de Venge op maakt gemaakt voor rijders die dromen van het breken van hun concurrenten en het verpletteren van hun moraal in kleine stukjes.

Venge Pro Race Force X2 | Pro FrameSet >

·· S-Works carbon monocoque voorvork ·· Roval Rapide CL 60 carbon clincher wielset

·· Specialized Turbo Pro 23c banden met BlackBelt ·· Specialized Pro FACT carbon crankstel met OSSB

>>>

·· UCI-legaal FACT 11r carbon frameset met carbon OSBB/chainstay

·· Volledig instelbare UCIlegale aero carbon zadelpen met twee setback posities

(afgebeeld) Gloss Pearl White/ Satin Black/Red

specialized.com

(afgebeeld) >>> Satin Carbon/ Charcoal/White

Gloss Pearl White/ Satin Black/Red


Venge Expert Ultegra M2 > ·· UCI-legaal FACT 10r carbon frameset met carbon OSBB/chainstay ·· S-Works carbon monocoque voorvork ·· Roval Rapide SL35 wielset

·· Specialized Turbo Elite 23c banden met BlackBelt ·· FSA SL-K Light carbon crankstel ·· Romin Evo Expert zadel met holle titanium zadelrails

(afgebeeld) >>>

Satin Carbon/ Charcoal/Red

Venge Comp Ultegra M2 > ·· UCI-legaal FACT 10r carbon frameset met carbon OSBB/chainstay ·· S-Works carbon monocoque voorvork

·· Romin Evo Comp zadel met holle Cr-Mo zadelrails ·· Volledig instelbare UCIlegale aero carbon zadelpen met twee setback posities

Venge

·· Specialized Turbo Elite 23c banden met BlackBelt

·· FSA Gosammer Pro BB30 crankstel

(afgebeeld) >>>

Gloss White/ Red/Black

Venge Elite 105 M2 > ·· UCI-legaal FACT 10r carbon frameset met carbon OSBB/chainstay ·· S-Works carbon monocoque voorvork ·· Specialized Turbo Elite 23c banden met BlackBelt

·· FSA Gosammer Pro BB30 crankstel ·· Romin Evo Comp zadel met holle Cr-Mo zadelrails ·· Volledig instelbare UCIlegale aero carbon zadelpen met twee setback posities

(afgebeeld) >>>

Gloss Carbon/ Charcoal

81


NIETS IS LICHTER EN STIJVER

>> Met zijn FACT carbon frame, efficiëntie en met 19% verhoogde ‘stiffness-to-weight’ ratio, heeft de TARMAC SL4 tal van Pro Tour overwinningen achter zijn naam staan. Simpel gezegd: niets is lichter en stijver. Dat is waarom de Tarmac SL4 de fiets is waar het profpeloton voor kiest.

Tarmac SL4 Pro Race Force X2 >

·· Full monocoque FACT carbon voorvork ·· Roval Rapide CL 40 carbon clincher wielset

·· Specialized Pro FACT carbon OSBB crankstel ·· Nieuwe SRAM Force 11-speed DoubleTap shifters ·· Lichte Specialized Pro FACT carbon zadelpen

specialized.com

>>>

·· Specialized SL4 FACT 10r carbon frame met taps toelopende balhoofdbuis

Gloss Metallic Sil/ Black/White

(afgebeeld) Gloss/Satin Carb/ White/Blue


Tarmac SL4 Pro DA M2 | Pro Frameset >

·· Full monocoque FACT carbon voorvork

·· Shimano Dura-Ace 11-speed aandrijflijn ·· Specialized Pro FACT carbon zadelpen

(afgebeeld) Gloss Metallic Sil/ Black/White

(afgebeeld) >>>

Satin Red/ Carbon

Gloss Metallic Sil/Black/White

Tarmac

·· Roval Fusee SLX wielset en Turbo Pro 23c banden

·· Specialized Pro FACT carbon OSBB crankstel >>>

·· Specialized SL4 FACT 10r carbon frame met taps toelopende balhoofdbuis

83

Tarmac SL4 Expert Ultegra M2 >

·· Full monocoque FACT carbon voorvork ·· Specialized Turbo Pro 23c banden met BlackBelt

·· Nieuwe Shimano Ultegra 11-speed aandrijflijn ·· Specialized Pro SL FACT carbon zadelpen

>>>

·· Specialized SL4 FACT 10r carbon frame met taps toelopende balhoofdbuis

(afgebeeld) Gloss Pearl White/Red/Black


Tarmac SL4 Comp Ultegra Di2 M2 | Comp Frameset >

·· Full monocoque FACT carbon voorvork ·· Specialized Turbo Elite 23c banden met BlackBelt

·· FSA Gosammer Pro BB30 crankstel ·· Nieuwe Shimano Ultegra Di2 11-Speed aandrijflijn ·· Specialized Comp FACT carbon zadelpen

>>>

·· Specialized SL4 FACT 9r carbon frame met taps toelopende balhoofdbuis

(afgebeeld) Gloss Carbon/ Red/White

(afgebeeld) >>>

Gloss Carbon/ Red/White

Tarmac Sl4 Comp Ultegra M2 >

·· Full monocoque FACT carbon voorvork ·· Specialized Turbo Elite 23c banden met BlackBelt

specialized.com

·· Nieuwe Shimano Ultegra remmen ·· Nieuwe Shimano Ultegra 11-speed aandrijflijn

>>>

·· Specialized SL4 FACT 9r carbon frame met taps toelopende balhoofdbuis

(afgebeeld) Gloss Carbon/ White/Charcoal


Tarmac SL4 Elite 105 M2 > ·· Specialized SL4 FACT 9r carbon frame met taps toelopende balhoofdbuis

·· FSA Gosammer Pro BB30 crankstel ·· Shimano 105 STI shifters >>>

·· Full monocoque FACT carbon voorvork

(afgebeeld) Gloss White/ Carbon/Red

Tarmac

·· Specialized Turbo Elite 23c banden met BlackBelt

85

Tarmac SL4 Sport 105 M2 >

·· Full monocoque FACT carbon voorvork ·· Specialized Turbo Elite 23c banden met BlackBelt

·· FSA Gosammer BB30 crankstel ·· Shimano 105 STI shifters >>>

·· Specialized SL4 FACT 9r carbon frame met taps toelopende balhoofdbuis

(afgebeeld) Gloss Red/Black/ White


SNELHEID DIE JE KAN VOELEN

>> De compleet nieuwe ALLEZ is gebouwd voor het ontdekken van de snelheid en het avontuur van het wielrennen en is klaar voor het behalen van jouw doelen in de wedstrijdsport of tijdens mooie ritten in het weekend. De Allez biedt een pro-level uitstraling, wedstrijdgerichte prestaties en het vertrouwen en de snelheid die je zo ver kunnen brengen als je zelf wilt.

Allez Expert C2 > ·· Shimano Ultegra shifters ·· Body Geometry Toupe Comp zadel met Cr-Mo rails

·· Full monocoque FACT carbon voorvork ·· Fulcrum Racing S Five wielen

specialized.com

>>>

·· Wedstrijd-geïnspireerd E5 Premium aluminium Smartweld SL frame

(afgebeeld) Satin/Gloss Black/Red


Allez Race C2 >

·· Full monocoque FACT carbon voorvork

·· Specialized Espoir banden ·· Shimano 105 STI shifters ·· Body Geometry Toupe Comp zadel met Cr-Mo rails

>>>

·· Wedstrijd-geïnspireerd E5 Premium aluminium Smartweld frame

(afgebeeld) Satin Black/Red

Allez

·· DT Axis 2.0 wielen met semi-aero velgen

87

Allez E5 Smartweld Frameset OSBB > ·· Wedstrijd-geïnspireerd E5 Premium aluminium Smartweld frame

·· Specialized Sport aluminium zadelpen

·· 1-1/8“ naar 1-3/8“ balhoofd met Cr-Mo lagers

>>>

·· Full monocoque FACT carbon voorvork Ano Black Murder

(afgebeeld) Gloss Black/ Multi Keyline


Allez Comp C2 > ·· Aluminium Shimano crankstel

·· Specialized FACT carbon voorvork

·· Tarmac Comp oversized aluminium stuur met S-Wrap stuurlint

·· DT Axis wielset

·· Shimano 105 STI shifters

>>>

·· A1 Premium aluminium frame met wedstrijdgeometrie

Gloss Dream Silver/Red/Black

(afgebeeld) Team Omega Pharma/ Quick Step

Allez Elite C2 >

·· Lichtgewicht Specialized FACT carbon voorvork ·· DT Axis Classic wielset

specialized.com

·· Shimano Tiagra compact crankstel ·· Shimano Tiagra shifters met STI technologie ·· Body Geometry Riva Road Gel zadel

>>>

·· A1 Premium aluminium frame met wedstrijdgeometrie

(afgebeeld) Gloss Metallic White/Red/Black


Allez Sport C2 > ·· A1 Premium aluminium frame met wedstrijdgeometrie

·· Shimano Sora STI Shifters ·· Body Geometry Riva Road Gel zadel >>>

·· Specialized FACT carbon voorvork ·· DT Axis Classic wielset

(afgebeeld) Team Saxo/ Tinkoff

Allez

Gloss Red/Black/ White

89

Allez C2 >

·· Specialized A1 aluminium voorvork ·· Tarmac Comp oversized aluminium stuur met S-Wrap stuurlint

·· Shimano 2400 STI shifters ·· Body Geometry Riva Road zadel >>>

·· Premium double-butted A1 aluminium frame

Gloss White/ Black/Grey

(afgebeeld) Gloss Black/Red/ White


Endurance >>Roubaix Secteur

DIT GAAT OVER LANGE DAGEN IN HET ZADEL, WAAR DE UREN NIET BEPAALD WORDEN DOOR DE KLOK MAAR DOOR JOUW SCHADUW DIE OVER DE WEG WIEGT. DIT GAAT OVER RIJDERS ZOALS TOM BOONEN DIE DE KASSEIEN BEDWINGEN, OVERWINNEN EN ONS DAARMEE INSPIREREN OM ZELF DE FIETS TE PAKKEN EN ONZE EIGEN TOCHTEN TE RIJDEN. DIT GAAT OVER GEAVANCEERDE MACHINES DIE JOUW UITHOUDINGSVERMOGEN VERGROTEN — DE ROUBAIX EN DE SECTEUR.


SOEPELER is SNELLER

>> Als je ten aanval wilt trekken, dan reageert de ROUBAIX alsof het gewoon een verlengstuk van lichaam en geest is. Pro’s als Tom Boonen --die op zijn Roubaix SL4 in 2012 zijn 4e Parijs-Roubaix overwinning wist te behalen-vertrouwen op de superieure rijeigenschappen van de Roubaix om de klus te klaren. Met maat-specifieke buizen in een frame dat de beste balans tussen comfort, lichtgewicht en stijfheid biedt, kunnen rijders van alle lengtes dezelfde rijkwaliteit en prestaties ervaren als Boonen.

Roubaix SL4 Pro Race Force C2 | Frameset >

·· Specialized FACT carbon voorvork met Zertz ·· Roval Rapide CL 40 carbon clincher wielset

·· Specialized Pro FACT carbon crankstel ·· Nieuwe SRAM Force 11-speed DoubleTap shifters

>>>

·· Specialized SL4 FACT 10r frame met Zertz en taps toelopende balhoofdbuis

·· CG-R FACT carbon zadelpen met Zertz en 18mm verticale beweging

(afgebeeld) Gloss Pearl Wht/ Red/Charcoal

specialized.com

(afgebeeld) >>>

Gloss Pearl Wht/ Red/Charcoal


Roubaix SL4 Expert Ultegra Di2 Disc C2 >

·· Full carbon monocoque voorvork

·· Romin Expert Gel zadel met holle titanium zadelrails ·· CG-R FACT carbon zadelpen met Zertz en 18mm verticale beweging

(afgebeeld) Gloss Orange/ Black

Roubaix

·· Specialized Roubaix Pro 23/25c banden

·· Nieuwe Shimano hydraulische schijfremmen >>>

·· SL4 FACT 10R Carbon Disc frame met Endurance geometrie en Zertz

93

Roubaix SL4 Expert Ultegra C2 >

·· Specialized FACT carbon voorvork met Zertz ·· Snelle Specialized Roubaix Pro 23/25c banden

·· Nieuwe Shimano Ultegra 11-speed aandrijflijn ·· Romin Expert Gel zadel met holle titanium zadelrails

>>>

·· Specialized SL4 FACT 10r frame met Zertz en taps toelopende balhoofdbuis

·· CG-R FACT carbon zadelpen met Zertz en 18mm verticale beweging

(afgebeeld) Gloss Silver/ Charcoal/Red


Roubaix SL4 Comp Ultegra X3 | C2 > ·· FACT 8r carbon frame met Endurance geometrie en Zertz

·· FSA Gossamer Pro BB30 Triple crankstel

·· Full carbon monocoque voorvork

·· Romin Comp Gel zadel met holle Cr-Mo zadelrails

·· Espoir Elite 25c banden met Blackbelt technologie

·· Ook verkrijgbaar in een C2 model met Compact crankstel

>>>

·· Shimano Ultegra aandrijflijn (afgebeeld) X3 Satin Carbon/White

(afgebeeld) >>>

C2 Gloss Red/ Black/White

Roubaix SL4 Elite 105 X3 | C2 > ·· FACT 8r carbon frame met Endurance geometrie en Zertz

·· Shimano 105 STI shifters

·· Full carbon monocoque voorvork

·· Ook verkrijgbaar in een C2 model met Compact crankstel

·· Espoir Elite 25c banden met Blackbelt technologie

specialized.com

>>>

·· Romin Comp Gel zadel met holle Cr-Mo zadelrails (afgebeeld) X3 Gloss White/ Red/Black

(afgebeeld) >>>

C2 Gloss White/ Red/Black


Roubaix SL4 Sport Sram Disc C2 > ·· FACT 8r carbon frame met Endurance geometrie en Zertz

·· Specialized Roubaix stuurlint met 2.5 gel pads

·· Full carbon monocoque voorvork

·· SRAM volledig hydraulische schijfremmen en 10-Speed DoubleTap shifters

·· Espoir Elite 25c banden met Blackbelt technologie

·· Romin Comp Gel zadel met holle Cr-Mo zadelrails

(afgebeeld) >>>

Satin Carbon/ Charcoal/Red

Roubaix SL4 Sport 105 X3 | C2 > ·· FACT 8r carbon frame met Endurance geometrie en Zertz

·· FSA Gossamer Pro BB30 Triple crankstel

·· Full carbon monocoque voorvork

·· Romin Comp Gel zadel met holle Cr-Mo zadelrails

·· Espoir Elite 25c banden met Blackbelt technologie

·· Ook verkrijgbaar in een C2 model met Compact crankstel

(afgebeeld) >>>

X3 Satin Carbon/ Charcoal/Red

Roubaix

·· Shimano 105 STI shifters

95

(afgebeeld) >>>

C2 Satin Carbon/ Charcoal/Red

Roubaix SL4 Sora C2 > ·· FACT 8r carbon frame met Endurance geometrie en Zertz ·· Full carbon monocoque voorvork ·· Espoir Elite 25c banden met Blackbelt technologie

·· Nieuw Shimano Sora Compact crankstel ·· Riva Road Gel zadel met Cr-Mo zadelrails ·· Specialized Comp FACT carbon zadelpen

(afgebeeld) >>>

Gloss Silver/ Black/Red


ROUBAIX GEINSPIREERDE PRESTATIES

>> Een vechter tegen de vermoeidheid, de SECTEUR is op een missie: Om jou te inspireren verder te rijden en je doelen te bereiken met maximaal comfort. Het aluminium frame van de Secteur biedt dankzij de trillingsverminderende Zertz en carbon voorvork de snelheid, het comfort en de veelzijdigheid om samen met jou de wegen te gaan ontdekken.

·· E5 Premium aluminium frameset met Zertz insert en OSBB

·· Specialized Comp racestuur met Specialized Roubaix stuurlint

·· FACT carbon disc voorvork

·· Shimano 105 STI shifters

·· Duurzame DT Axis 4.0 Disc wielset

specialized.com

>>>

Secteur Expert Disc C2 >

(afgebeeld) Polished Ano Black/ Blast Ano/Red


Secteur Comp X3 >

·· Specialized FACT carbon voorvork met Zertz

·· Shimano 105 STI shifters ·· Specialized Body Geometry Riva Plus Road zadel

(afgebeeld) Satin Graphite/ Black/Red

Secteur

·· Sterke DT Axis 1.0 wielset met Specialized Espoir Elite banden

·· Specialized Comp racestuur met Specialized Roubaix stuurlint >>>

·· A1 Premium aluminium frame met Zertz

97

Secteur Elite Disc C2 >

·· Specialized FACT carbon disc voorvork met Zertz ·· Sterke DT Axis Classic Disc wielset met Specialized Espoir Elite banden

·· Specialized Comp racestuur met Specialized Roubaix stuurlint ·· 10-speed Shimano Tiagra STI shifters ·· Specialized Body Geometry Riva Plus Road zadel

>>>

·· A1 Premium aluminium frame met Zertz

(afgebeeld) Satin Sterling/ Black/Yellow


Secteur Elite X3 | C2 >

·· Specialized FACT carbon voorvork met Zertz ·· Sterke DT Axis Classic wielen met Specialized Espoir Sport banden

·· Specialized Comp racestuur met Specialized Roubaix stuurlint ·· 10-speed Shimano Tiagra STI shifters ·· Specialized Body Geometry Riva Plus Road zadel

>>>

·· A1 Premium aluminium frame met Zertz

(afgebeeld) X3 Gloss Silver/ Black/White

(afgebeeld) >>>

C2 Gloss Silver/ Black/White

·· Ook verkrijgbaar in een C2 model met Compact crankstel

·· A1 Premium aluminium frame met Zertz

·· Specialized Comp racestuur met Roubaix stuurlint

·· Specialized FACT carbon disc voorvork met Zertz

·· Shimano Sora STI Shifters

·· Sterke DT Axis Classic Disc wielset met Specialized Espoir Sport banden

specialized.com

·· Body Geometry Riva Road zadel

>>>

Secteur Sport Disc C2 >

(afgebeeld) Satin Black/ Charcoal/Red


·· A1 Premium aluminium frame met Zertz

·· Specialized Comp racestuur met Roubaix stuurlint

·· Specialized FACT carbon voorvork met Zertz

·· Shimano Sora STI Shifters ·· Body Geometry Riva Road zadel ·· Ook verkrijgbaar in een C2 model met Compact crankstel

(afgebeeld) X3 Gloss White/ Red/Black

(afgebeeld) >>>

C2 Gloss White/ Red/Black

Secteur

·· Specialized Espoir Sport banden

>>>

Secteur Sport X3 | C2 >

99

·· A1 Premium aluminium frame met Zertz

·· Specialized Comp racestuur met Roubaix stuurlint

·· Specialized FACT carbon voorvork met Zertz

·· Shimano 2400 STI Shifters

·· Specialized Espoir Sport banden

>>>

Secteur X3 >

·· Body Geometry Riva Road zadel Satin Black/ Silver/White

(afgebeeld) Gloss Silver/Red/ Black


Adventure >>Awol

WEET JE WAT VRIJHEID IS? DAT IS DE GEDACHTE DAT JE ALTIJD DOOR KUNT RIJDEN, ZELFS ALS DE WEG OPHOUDT EN JE KUNT VERTROUWEN OP JE FIETS. HET IS OOK HET GEVOEL DAT JE KRIJGT WANNEER JE LANGS ALLE AUTO’S DIE STILSTAAN IN DE FILE FIETST. HET IS JE SPULLEN PAKKEN , EN EEN WEEKEND GAAN FIETSEN OP DE PADEN EN HET TERREIN DAT JE ZELF WILT. FIETSEN ZOALS DE HARDWERKENDE AWOL ZIJN DE PERFECTE METGEZELLEN VOOR DIT GEVOEL VAN VRIJHEID.


ONGELIMITEERD AVONTUUR

>> De AWOL is een avontuurlijke ziel, verpakt in een sterk do-it-all lichaam. Hij zal altijd voor je klaarstaan tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer, maar laat zich ook graag meenemen op een weekendtrip met bepakking. Verwen je zwervende geest en ga op een episch on- of offroad avontuur. De Awol heeft vele gezichten. Alles wat je moet doen, is er een kiezen.

AWOL Comp >

·· Butted Cr-Mo voorvork biedt de mogelijkheid voor het bevestigen van dragers en spatborden

·· Avid BB7 remmen zijn betrouwbaar en sterk in alle weercondities ·· FSA Gossamer compact crankstel en SRAM X9 type 2 10-speed achterderailleur

specialized.com

>>>

·· Butted Reynolds 725/520 Cr-Mo buizen met seatstay uit meerdere delen voor meerdere aandrijfopties

(afgebeeld) Satin Black / Bronze Ano


Awol

103

·· Het sterke en lichte Cr-Mo frame biedt comfort genoeg voor hele dagen in het zadel

·· Avid BB7 remmen zijn betrouwbaar en sterk in alle weercondities

·· Butted Cr-Mo voorvork biedt de mogelijkheid voor het bevestigen van dragers en spatborden

·· Shimano Sora achter­ derailleur en FSA Omega crankstel

>>>

AWOL Deluxe >

(afgebeeld) Satin Tinted Raw / Orange


Triathlon >>Shiv Transition

DE TOEWIJDING IS INTENS. NA MAANDEN VAN EINDELOOS TRAINEN EN TESTEN, IS ÉÉN DING DUIDELIJK: HET MAAKT NIET UIT OF JE EEN WERELDKAMPIOEN ZOALS CROWIE BENT OF EEN BEGINNENDE TRIATLEET, DE ZOEKTOCHT NAAR DE PERFECTE RACE FORMULE EINDIGT HIER. PARCOURS VERPLETTERENDE TRIATLON-FIETSEN ZOALS DE SHIV EN DE TRANSITION ZIJN EEN ESSENTIEEL ONDERDEEL VAN DEZE FORMULE, ZE HELPEN JE DE OVERGANG NAAR HET HARDLOPEN MAKKELIJKER TE MAKEN, WAARDOOR JE MEER ENERGIE OVER HEBT.


AERO, FUEL, FIT

>> De SHIV is het ultieme triatlon wapen en biedt de perfecte mix van kracht, aerodynamica en mogelijkheden om de fiets af stellen op je lichaam. Met het FACT carbon frame en geoptimaliseerde luchtafvoer bij het achterwiel, verzekert de Shiv dat je door de wind kunt snijden tijdens je ultiemste krachtinspanningen. Het geïntegreerde Fuelselage™ hydratatiesysteem geeft je makkelijk toegang tot je sportdrank en de enorme hoeveelheid aan afstelopties geeft rijders van alle lengtes de mogelijkheid het maximale uit de Shiv te halen.

·· Pro 10r carbon FACT IS frame met OSBB, geïntegreerde Fuelselage, Fuelcell en Sitero zadel

·· Specialized Carbon Aerobar met semi-geïntegreerde aerodynamische stuurpen ·· Magura RT6TT remmen

>>>

Shiv Pro Race DA M2 >

·· Specialized FACT carbon monocoque voorvork

·· Roval Rapide CL 60 carbon clincher wielset met CeramicSpeed lagers

(afgebeeld) Satin Carbon/ Black/Charcoal MultiDecal: Stickersets worden mee­geleverd >>> Rocket Red

specialized.com

Hyper Green

Pink

Cyan

White


Shiv Pro Frameset > ·· Het ultieme frame voor alle triatlon afstanden is dit Pro 10r carbon FACT IS frame met OSBB

·· Fuelselage geïntegreerde hydratatiesysteem

·· Specialized FACT carbon monocoque voorvork

·· Volledig instelbare Shiv FACT aero carbon zadelpen

·· Geïntegreerde aerodynamische remmen

(afgebeeld) >>>

Satin Carbon/ Black/Charcoal MultiDecal: Stickersets worden mee­geleverd >>> Rocket Red

Hyper Green

Pink

Cyan

White

Shiv Expert Ultegra M2 > ·· Pro 10r carbon FACT IS frame met OSBB

·· Specialized Hydroformed Alloy Aerobar

·· Specialized FACT carbon monocoque voorvork

·· Sitero zadel met Tri-Pod voor geïntegreerde wateropslag achter de rijder

Shiv

·· Fuelselage geïntegreerde hydratatiesysteem

(afgebeeld) >>>

Gloss Carbon/ White/Red

Shiv Elite 105 M2 > ·· Pro 10r carbon FACT IS frame met OSBB

·· Geïntegreerde aerodynamische remmen

·· Fuelselage geïntegreerde hydratatiesysteem

·· Sitero zadel met Tri-Pod voor geïntegreerde wateropslag achter de rijder

·· Specialized Hydroformed Alloy Aerobar

(afgebeeld) >>>

Gloss Carbon/ White/Charcoal

107


Go fast. Very Fast.

>> TRANSITION rijders zijn niet bang om flink af te zien en ze zijn zeker niet bang om hard te rijden. Heel hard. Deze triatleten en tijdrijders zullen iedere kans aangrijpen om secondes te winnen, of minuten, en hun fiets moet

Transition

aerodynamisch en stijf zijn en moet goed passen, om de snelste tijd mogelijk te maken.

109

Transition Sport 105 C2 >

·· Specialized Turbo Elite banden

·· Geïntegreerde aerodynamische remmen ·· Specialized FACT carbon UCI-legale zadelpen

>>>

·· Specialized aerodynamisch FACT carbon monocoque frame voorzien van Triatlon frame

(afgebeeld) Satin/Gloss Carbon/Charcoal


CYCLOCROSS

>>CruX

ZELFS ALS BARRIÈRES ZIJN AFGEBROKEN, HET VUIL VAN ONZE VERMOEIDE, UITGELEEFDE GEZICHTEN IS GESCHROBD, GLIMLACHEN WE. ALS ONZE BEVROREN VINGERS TERUG TOT LEVEN KOMEN, EN DE MODDER VAN DE CRANKS EN DERAILLEURS VAN ONZE RACEVERPLETTERENDE CRUX IS AFGESPOTEN, BLIJVEN WE LACHEN.


ECHTE CROSSERS. VOOR WEDSTRIJDEN.

>> De CRUX is het perfecte wapen voor de rijders die leven voor het plezier en de intensiteit van het veldrijden. Met cross specifieke geometrie, carbon en aluminium frames, schijfrem- en cantilever opties en een SL4-stijl balhoofdbuis voor precieze stuureigenschappen, is de Crux alles dat deze rijders zoeken.

·· Specialized FACT 10r carbon disc frame ·· FACT carbon disc voorvork

·· Hydraulische SRAM RED 22 schijfremmen en 10-spd DoubleTap shifters

·· Roval Rapide CL 40 Disc Tubular wielen

·· Specialized Pro Carbon Pave SL zadelpen

·· Specialized Pro FACT carbon crankstel met SRAM RED 22 kettingbladen

·· Voor de trainingen, wordt er een DT Axis 2.0 wielset bij deze fiets geleverd

specialized.com

>>>

CruX Pro Race Carbon Red Disc >

(afgebeeld) Satin Carb/Char/ Multi Keyline


CruX Pro Carbon Frameset Disc | Canti >

·· FACT carbon disc voorvork

·· 1-1/8” bovenste en 1-3/8” onderste geïntegreerde balhoofdlagers ·· Lichtgewicht Specialized Pro Carbon Pave SL zadelpen

(afgebeeld) Disc Gloss Neon Blue/ Charcoal/Hyper

(afgebeeld) >>>

Canti Satin Carb/Char/ Multi Keyline

Canti Gloss Neon Blue/ Charcoal/Hyper

Crux

·· Ook verkrijgbaar in een Canti model

>>>

·· Specialized FACT 10r carbon disc frame met cross-specifieke geometrie, taps toelopende balhoofdbuis en OSBB

113

CruX Expert Carbon Red Disc >

·· FACT carbon disc voorvork ·· Specialized Terra Pro 2Bliss Ready banden ·· SRAM carbon BB30 crankstel

·· Nieuwe, hydraulische SRAM RED 22 schijfremmen en DoubleTap 10-spd shifters ·· Specialized Body Geometry Phenom Comp zadel met holle Cr-Mo zadelrails

>>>

·· Specialized FACT 10r carbon disc frame

(afgebeeld) Gloss Pearl White/ Charcoal/Red


CruX Elite Carbon Rival Disc >

·· FACT carbon voorvork ·· Specialized Tracer Sport banden ·· SRAM aluminium BB30 crankstel

·· SRAM hydraulische schijfremmen en 10-speed DoubleTap shifters ·· Specialized Body Geometry Phenom Comp zadel met holle Cr-Mo zadelrails

>>>

·· Specialized FACT 10r carbon disc frame

(afgebeeld) Gloss Red/ Burgundy/Black

·· Specialized FACT 10r carbon frame

·· FSA Gossamer BB30 crankstel

·· FACT carbon voorvork met taps toelopende vorkbuis

·· Shimano 105 STI shifters

·· Specialized Tracer Sport banden

specialized.com

·· Specialized Body Geometry Phenom Comp zadel met holle Cr-Mo zadelrails

>>>

CruX Sport Carbon 105 >

(afgebeeld) Gloss Carb/Char/ Red Keyline


CruX Sport E5 Apex Disc >

·· Specialized Tracer Sport banden

·· Specialized Body Geometry Phenom Comp zadel met holle Cr-Mo zadelrails

(afgebeeld) Gloss Charcoal/ Pearl White/Hyper

Crux

·· SRAM aluminium BB30 crankstel

SRAM hydraulische schijfremmen en 10-speed DoubleTap shifters >>>

·· E5 aluminium frameset met OSBB en FACT carbon taps toelopende vorkbuis

115

CruX E5 Sora | Frame >

·· FACT carbon cantilever voorvork ·· Specialized Tracer Sport banden

·· FSA Gossamer BB30 crankstel ·· Nieuwe Shimano Sora Shifters

>>>

·· E5 aluminium frameset met OSBB en FACT carbon taps toelopende vorkbuis

(afgebeeld) Gloss Blk/Char/ Red Keyline

(afgebeeld) >>>

Gloss Blk/Char/ Red Keyline


Track >>Langster

VOOR SOMMIGEN ZIJN DE MEEST VERLEIDELIJKE CURVEN DE HELLINGEN VAN DE BAAN. HUN STREVEN NAAR GELUK BEGINT MET DE WARMING-UP ONDERIN DE BAAN, GEVOLGD DOOR BOCHTEN HOGER IN DE BAAN ALS DE SNELHEID TOENEEMT. EEN PLOTSELINGE VERSNELLING IS ALSOF ZE MET EEN KRACHTSEXPLOSIE EEN SPRINT ONTKETENEN. DE PRACHTIGE EENVOUD EN KLASSIEKE LIJNEN VAN DEZE SPECIFIEKE BAANFIETSEN ZIJN ALLEEN GEËVENAARD DOOR DE FIETSEN DIE GEBOUWD ZIJN OM HIER TE RIJDEN. GEEN REMMEN, SIMPEL EN CLEAN. DAT IS HOE BAANRENNERS HUN FIETS HET LIEFST ZIEN.


GA HARD, STUUR NAAR LINKS

>> Of je nu wedstrijden op de wielerbaan rijdt of er graag je trainingskilometers maakt, de LANGSTER’s klassieke lijnen en baan-specifieke eigenschappen houden de snelheid er altijd in. Met ingetogen stijl, verschillende aluminium frameopties, specifieke geometrie en een minimaal aantal versnellingen, hoef je alleen nog maar bezig te zijn met het belangrijkste: je tegenstander verslaan.

Langster Pro >

·· Stijve Specialized FACT carbon voorvork

·· DT Axis 4.0 baan specifieke wielset ·· Truvativ Omnium aluminium crankstel met 48 tands tandwiel ·· Stijf oversized aluminium stuur

specialized.com

>>>

·· A1 Premium aluminium compact frame met geïntegreerd balhoofd en Track geometrie

(afgebeeld) Gloss Pearl White/ Navy Blue/Red


Langster

119

Langster >

·· Stijve Specialized FACT carbon voorvork

·· Baan specifieke wielset ·· Baan specifiek crankstel ·· Stijf oversized aluminium stuur

>>>

·· A1 Premium aluminium compact frame met geïntegreerd balhoofd en Track geometrie

(afgebeeld) Satin Black/ Charcoal/Silver


Equipment


Helm Technologie >> Wat is er cool aan windtunnels? In ons geval is het niet enkel om te zien hoe lucht over en om de helm heen beweegt. Het essentiële werk is hoe de lucht in de helm beweegt. Hoe koelt de lucht, hoe circuleert het en wat is het uitlaatsysteem? Temperatuurregeling is net zo essentieel als de luchtweerstand coëfficiënt. Onze Prevail en ­Dissident helmen zijn voorzien van de laatste innovaties op het gebied van ventilatie, aero­ dynamica, pasvorm en bescherming. Soms is tunnelvisie een cool ding. TRIFIX

AERODYNAMICA

Een vaste, via het oor lopende band vereenvoudigt

Om de meest aerodynamische fietshelmen ooit te

zowel het aanpassen als de ruimte rond het oor.

ontwikkelen en te testen, spenderen we enorm veel

Ten opzichte van de oude dubbele bandjes

tijd in windtunnels. Een nieuwe door Specialized

vermindert dit systeem het gewicht en past het

ontworpen mannequin en prototype systeem heeft

beter onder de kin, waardoor onze helmen het

geleid tot het testen van meer dan 60 nieuwe

makkelijkst aan te passen zijn en daarnaast ook

concept modellen gedurende 8 dagen testen in de

het meest gebruiksvriendelijk zijn. Voor 2014

windtunnel. Door het optimaliseren van de helm voor

hebben we alle helmen voorzien van TRIFIX.

prestaties onder verschillende hoofdposities en windrichtingen, biedt de uiteindelijke vorm een

EJECT AIRBAG SYSTEEM In eerste instantie ontwikkeld voor motorhelmen, maar nu ook gebruikt voor de Dissident. Het systeem maakt gebruik van een opblaasbare

substantiële hoeveelheid gratis snelheid voor iedere rijder onder alle windcondities.

MOUSSE DOUBLE DENSITÉ

airbag onder de voering van de helm, die

Ventileren met een doel: 4th Dimension Cooling is

verwijdering van de helm mogelijk maakt zonder

een circulatieplan dat er voor zorgt dat de koude

overbelasting van de nek. De afneembare airbag

lucht blijft stromen. In de eerste plaats zuigt de brede

past in een aangepaste uitsparing aan de

Mouthport lucht aan over het voorhoofd, waarna

bovenkant van de Dissident en is bijna onzichtbaar.

achtereenvolgende ventilatieopeningen de lucht over

Een EMT pompt langzaam lucht in de zak,

het hoofd heen geleiden. Aan de achterkant, zorgen

waardoor de helm langzaam van het hoofd afglijdt

gevormde uitlaat openingen ervoor dat de hete lucht

zonder spanning op de nek.

weer naar buiten gaat. Diepe geulen verbinden het hele systeem zodat de ventilatie zowel snel als

BESCHERMING Ons EMT Removal System is direct in de schaal geïntegreerd. De padding is makkelijk te verwijderen terwijl de helm nog op is, door de speciale ingebouwde verwijderkanalen. Na een val,

consistent is, van voor naar achteren.

Schuim van twee verschillende dichtheden Waarom het werkt: Lichter en zachter EPS schuim

kan het medische personeel de helm afdoen,

wordt op de bovenkant, voorkant en zijkant van de

zonder de nek of het hoofd daarbij te hoeven

helm gebruikt om de klap die een helm bij een val te

bewegen. Het is geruststellend dat de functies van

verwerken krijgt over een groter oppervlak te

de Dissident naadloos aansluiten op de huidige

verdelen. De zijkant is voorzien van een harder

‘neckbraces’.

geperst EPS schuim omdat we daar extra sterkte nodig hebben. Dankzij deze mix van materialen kunnen we een beter geventileerde, lichtere en veiligere helm maken.


>> Wereldkampioen Troy Brosnan

Helmen

en zijn Dissident helm

>> Mark Cavendish accelereert naar de

123

overwinning met zijn Evade helm. Â

Dissident Comp

S-Works Evade

Door verder te bouwen op het succes van de

De S-Works Evade is een aerodynamische helm

Dissident, was het voor ons mogelijk om de nieuwe

met significante luchtweerstandsvermindering ten

Dissident Comp te maken, met Elite level

opzichte van een traditionele helm. Het is geen

bescherming voor een lagere prijs. Voorzien van

compromis op het gebied van ventilatie. De vorm

een composiet schaal, 4th dimension Cooling en

en het ventilatieontwerp zijn ontwikkeld tijdens het

mogelijkheid voor het monteren van het Eject

S-Works + McLaren TT helm project.

Airbag systeem of Neck Brace, biedt de Dissident Comp veel, voor een lagere prijs.


Helmen

A.

B.

A. S-WORKS PREVAIL >

B. S3 MTB >

·· Gepatenteerd Dual Density EPS.

·· 4th Dimension ventilatie­ systeem.

·· Gepatenteerde met kevlar versterkte Inner Matrix.

·· Ultra lichte Mindset draaipassysteem.

·· Mega Mouthport optimaliseert de koeling.

·· Tri-Fix splitter voor afstellen van de helmriempjes.

Black

World Champion

White

specialized.com

MTB Team

·· Gepatenteerde, met kevlar versterkte interne netstructuur. (afgebeeld) Black/Moto Green

·· DryLite riempjes nemen geen zweet of water op.

·· Tri-Fix systeem.

·· Ultralicht Mindset microinstelbaar passysteem.

·· 4th Dimension ventilatie met Mega Mouthport

·· aFIX systeem om de modderklep te monteren.

Black

White

(afgebeeld) Red


Helmen

C.

125

D.

C. Vice MTB >

D. Tactic™ II MTB >

·· 4th Dimension Cooling Systeem met Mouthport.

·· Extra bescherming van het achterhoofd.

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen.

·· aFIX systeem om de modderklep te monteren.

·· Headset SL passysteem, micro-instelbare draaischijf.

·· Composite Matrix interne versteviging.

·· Headset SL passysteem, micro-instelbare draaischijf.

·· Extra bescherming van het achterhoofd.

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen.

·· Voldoet aan de hier geldende normeringen.

·· 4th Dimension Cooling Systeem.

·· Voldoet aan de hier geldende normeringen.

Black

Hyper Green

Black

White

(afgebeeld) Moto Green

White

(afgebeeld) Neon Blue


E.

F.

E. Dissident MTB >

F. Dissident Comp MTB >

·· De meest vooruitstrevende downhill helm ooit.

·· 4th Dimension ventilatie­ systeem.

·· Voldoet aan de hier geldende normeringen.

·· 4th Dimension ventilatie­ systeem.

·· Ontwikkeld om downhillers en gravity fietsers te beschermen.

·· Geschikt voor EJECT systeem.

·· Ontwikkeld om downhillers en gravity fietsers te beschermen.

·· Geschikt voor het EJECT systeem.

·· Lichte Carbon Matrix schaal.

Red Octane

·· Wordt geleverd met een beschermende reistas.

Matte Raw Carbon Neon Blue Root Canal

specialized.com

(afgebeeld) Troy Brosnan Signature

·· Lichte composiet schaal.

·· Geschikt voor de Leatt nekbeschermer.

Hyper Green Rift

Race Red

Neon Blue Rubble

(afgebeeld) Raw Black


B.

Helmen

A.

C.

127

D.

A. Street Smart >

C. Chamonix >

·· SL passysteem met vier posities in de hoogte.

·· Adapter om fietslichten te monteren.

·· Eén helmmaat met een ruim instelbereik.

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen

·· Afneembaar vizier voor een persoonlijke look.

·· Heasdset SX passysteem met instelbare draaischijf.

·· Interne schalen beschermen het foam en je hoofd.

·· 4th Dimension ventilatie­ systeem.

·· Gepatenteerd opklikbaar vizier meegeleverd.

Black

Moto Green

(afgebeeld) Black

·· Reflectie voor betere zichtbaarheid.

White

B. Covert >

Red

(afgebeeld) White

Neon Blue

D. Align >

·· Ontwerp gebaseerd op een skatehelm.

·· Diep doorgetrokken schaal met dikke kussentjes

·· Eén helmmaat met een ruim instelbereik.

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen.

·· Geoptimaliseerde schaal en EPS voor een slanke look.

·· Voldoet aan de hier geldende normeringen.

·· Heasdset SX passysteem met instelbare draaischijf.

·· Interne schalen beschermen het foam en je hoofd.

(afgebeeld) Neon Blue Ridin

·· 4th Dimension ventilatie­ systeem.

·· Gepatenteerd opklikbaar vizier meegeleverd.

(afgebeeld) Blue Pulse

White Ice

Black

Silver

Safety Ion

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen.

Black Reflective

Silver Reflective

Neon Blue Wedge

Mellow Yellow

White

Red/White Race


A.

B.

A. S-Works Evade Road >

B. TT2 Road >

·· Geavanceerde aerodynamica.

·· Ultralicht Mindset microinstelbaar passysteem.

·· In de windtunnel ontworpen profiel.

·· DryLite riempjes nemen geen zweet of water op.

·· Gepatenteerde met Kevlar versterkte Inner Matrix.

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen.

·· 4th Dimension ventilatie­ systeem.

·· U-Turn glijverstellers zijn gebruiksvriendelijker.

·· 4th Dimension koelsysteem met diepe interne kanalen.

·· 4X DryLite bandjes nemen geen zweet of water op.

·· Uniek Pro Fit™ passysteem biedt de juiste pasvorm.

·· Beschikbaar in twee maten: XS/S en M/L.

White/Red

specialized.com

(afgebeeld) Black/Red

(afgebeeld) Black


D.

Helmen

C.

129

E. D. Propero II Road >

C. S3 Road >

·· 4th Dimension ventilatie met Mega Mouthport.

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen.

·· Composiet Matrix interne versteviging.

·· 4X DryLite bandjes nemen geen zweet of water op.

·· Headset SL passysteem met instelbare draaischijf.

·· Reflectie voor betere zichtbaarheid.

Black

Titanium

White

Silver/Red

E. Echelon II Road >

·· Met kevlar versterkte interne netstructuur

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen.

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen.

·· Composiet Matrix interne versteviging.

·· 4th Dimension ventilatie­ met Mega Mouthport.

·· 4X DryLite bandjes nemen geen zweet of water op.

·· Headset SL passysteem met instelbare draaischijf.

·· Reflectie voor betere zichtbaarheid.

·· Ultralicht Mindset microinstelbaar passysteem.

·· Gepatenteerd opklikbaar vizier meegeleverd.

Black

Silver

White

(afgebeeld) Neon Blue

(afgebeeld) Red/White

(afgebeeld) White

·· 4th Dimension ventilatiesysteem.

Black

Red

Ion Safety


Schoen Technologie >> ALS HET AANKOMT OP HET ONTWERPEN VAN DE PERFECTE FIETSSCHOEN, ZIJN KRACHTOVERBRENGING, PASVORM EN COMFORT CRUCIAAL. WE HOUDEN OVERAL REKENING MEE— VAN DE BIOMECHANICA EN ANALYSE TOT DE KEUZE VAN HET MATERIAAL—OM ER ZEKER VAN TE ZIJN DAT DE SCHOENEN STIJF ZIJN WAAR DIT NODIG IS VOOR DE ULTIEME KRACHTOVERBRENGING, EN SOEPEL EN COMFORTABEL OP ALLE ANDERE PLAATSEN VOOR DAGENLANG RIJCOMFORT. AL ONZE SCHOENEN ZIJN ONTWIKKELD OM EEN KRACHTIGE CONNECTIE TE BIEDEN MET DE FIETS, IEDERE KEER DAT JE INKLIKT.

S-Works Road We hebben een schoen geïntroduceerd die wij beschouwen als de meest technologisch geavanceerde schoen ooit gemaakt: De S-Works Road schoen. Voor deze schoen was alles nodig— jaren van onderzoek en ontwikkeling, onze expertise in Body Geometry technologie en feedback van onze professionele atleten. De S-Works Road schoen is stijf, licht, efficiënt en

Ongeëvenaarde prestaties Onze S-Works Road schoen biedt een exceptionele connectie tussen de rijder en de fiets en zorgt voor maximale krachtoverbrenging. Wat dat betekent? Dat betekent een voordeel van 7 seconden over 10 kilometer voor een professionele rijder in een tijdrit.

Nieuwe leest Een nieuwe voet vorm, gecombineerd met onze Adaptive Fit bovenschoen constructie biedt een exceptionele pasvorm.

ongelooflijk comfortabel.

Nieuwe S-WORKS XC Schoen In XC racing telt iedere seconde. Onze World Cup XC mountainbikers hebben ons onder druk gezet om een schoen te ontwikkelen met de prestaties van onze S-Works Road schoen, maar dan met een moddervriendelijk platform. De S-Works XC is de stijfste, meest efficiënte lichtgewicht mountainbikeschoen die we ooit gemaakt hebben. Deze elementen, gecombineerd

BOA sluiting

met een perfecte pasvorm maken deze schoen tot de nieuwe maatstaf in de mountainbikewereld.

Een oneindige graad van finetuning met snelle, vliegensvlugge, afstelling. De bovenste sluiting sluit de enkel en hiel af en de middelste sluiting sluit het voetgewelf en de voorvoet af. Drukpunten en een

Nieuwe S-Works Trail Schoen

dood gevoel zijn verleden tijd. Een ideale trail schoen zou de perfecte combinatie

Stiffness-To-Weight Ratio

van efficiëntie, lichtgewicht, duurzaamheid, grip en

Met een gewicht van slechts 210 gram en met een

Trail is stijver dat zijn EVO voorganger en heeft

zool stijfheidsindex van 13.0, is de S-Works Road

meer bescherming bij hetzelfde lage gewicht. De

schoen de lichtste fietsschoen met mechanische

ingebouwde teen bescherming biedt extra

sluiting.

vertrouwen tijdens het afdalen op het zwaarste

bescherming moeten hebben. De nieuwe S-Works

terrein. Door het gebruik van een volledig rubber

Adaptive Comfort Onze textiel engineers ontwikkelden het ideale materiaal voor een buigzame en soepele omslag voor de voorvoet. Een losse textielsoort met een hogere treksterkte omsluit de hiel. Deze twee elementen zijn naadloos met elkaar verbonden en zorgen voor onze meest comfortabele schoen ooit.

loopvlak, biedt de schoen superieure grip tijdens het lopen.


Schoenen

131

>> Curtis Keene | Enduro World Series in Punta Ala

S-WORKS XC

S-WORKS TRAIL

>> Mark Cavendish | Sprint in Giro d’Italia


Schoenen

A.

a. S-Works XC MTB >

B.

B. S-Works Trail >

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Twee Boa® S2 sluitingen voor een secure afstelling.

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Duurzame synthetisch microfiber bovenschoen.

·· Powerline carbon zool: 13.0 Stijfheidsindex.

·· Adaptive Fit bovenschoen ondersteunt de enkel.

·· Volledig FACT carbon zool: 12.0 stijfheidsindex.

·· Hard gegoten stuk bij de tenen voor bescherming.

·· Thermoplastic rubber noppen voor de beste grip.

·· Verbeterde Body Geometry SL zolen.

·· Twee Boa® S2 sluitingen voor een secure afstelling.

·· Verbeterde Body Geometry SL zolen.

Black/Black

White/Silver

specialized.com

(afgebeeld) Team Black/Red

Black/Black

(afgebeeld) White/Black


D.

Schoenen

C.

133

C. Pro XC Mtb >

D. Comp MTB >

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Enkele Boa® S2 voor secuur sluiten van de schoen.

·· Composiet buitenzool: 6.0 stijfheidsindex.

·· Hak van hard plastic

·· Powerline carbon/composiet zool: 11.0 Stijfheidsindex.

·· Adaptive Fit bovenschoen is soepel bij de tenen.

·· Enkele Boa® S2 voor secuur sluiten van de schoen.

·· Gestikte synthetische bovenschoen met gaas

·· Thermoplastic rubber noppen voor beste grip.

·· Verbeterde Body Geometry SL zolen.

·· Complete draaiknop in luttele seconden te

·· 2-bouts SPD-stijl bevestigingen.

White/Black

(afgebeeld) Black/Hyper Green

Black/Red

White/Black

vervangen.

(afgebeeld) Titanium/Black


A.

B.

C.

A. Sport MTB > ·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Duurzame synthetisch lederen.

·· Composiet zool: 6.0 stijfheidsindex.

·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten.

·· Drie Velcro sluitingen met klittenband

(afgebeeld) Titanium/Black

Black/Black

B. Rime MTB >

C. Defroster™ MTB >

·· Vibram rubber buitenzool voor grip en duurzaamheid.

·· Nieuwe S2 Boa® cartridgesluiting

·· Thinsulate® 400 grams waterdicht materiaal.

·· Enkele Boa® L4 voor secuur sluiten van de schoen.

·· Composiet tussenzool: 7.0 stijfheidsindex.

·· Duurzame synthetische bovenschoen

·· Neopreen afsluiting zorgt voor droge voeten.

·· Reflecterende accenten op de schoenen.

·· Body Geometry welvingen in de buitenzool en inlegzool.

·· Tong in ‚wikkelstijl‘ voor een betrouwbare klemming

·· Composiet zool: 6.0 stijfheidsindex.

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

Black Matte

specialized.com

(afgebeeld) White/Black

(afgebeeld) Black


E.

Schoenen

D.

135

D. Tahoe™ Sport >

E. Tahoe™ >

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Synthetische bovenschoen met gaas.

·· Trail Traction rubber buiten­ zool: 3.0 stijfheidsindex.

·· Vibram® rubber buitenzool voor grip en vertrouwen.

·· Sluitstrip met klittenband aan de bovenkant.

·· Body Geometry binnenzool.

·· Sluitstrip met klittenband aan de bovenkant voor zekere sluiting.

·· Composiet zool: 6.0 stijfheidsindex.

·· 2-bouts SPD-stijl bevestigingen.

·· Suede buitenzool met ademend gaas.

·· 2-bouts SPD-stijl bevestigingen.

(afgebeeld) Black

Grey/Orange

(afgebeeld) Black


A.

B.

C.

D.

A. S-Works Road >

B. 74 Road >

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Draaiknop is binnen luttele seconden te vervangen.

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Twee lichtgewicht Boa® S1-M sluitingen.

·· Powerline carbon zool: 13.0 stijfheidsindex.

·· Adaptive Fit bovenschoen ondersteunt de enkel.

·· Kangoeroeleren bovenschoen.

·· Verwisselbare geweven stalen veter.

·· Twee Boa® S2 sluitingen voor een secure afstelling.

·· Verbeterde Body Geometry SL binnenzolen.

·· FACT carbon zool: 12.0 stijfheidsindex.

·· Verwisselbare hak.

White/Red

Matte Black

specialized.com

(afgebeeld) White/Black

White

(afgebeeld) Black


F.

Schoenen

E.

137

C. Pro Road >

E. Comp Road >

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Minimalistische Thermo­ bonded bovenschoen.

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· FACT carbon zool: 11.0 stijfheidsindex.

·· Verbeterde Body Geometry SL binnenzolen.

·· Composiet zool voor extra stijfheid: 6.0 stijfheidsindex.

·· Lage SL2 buckle voor een zekere sluiting.

·· Vervangbare hak.

(afgebeeld) White

Black/Red

·· FACT carbon/composiet buitenzool: 8.5 index. ·· Lichtgewicht Boa® L4 sluitingen.

White/Black

·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten.

(afgebeeld) White

Black/Red

D. Expert Road > ·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Lichtgewicht Boa® L4 sluitingen.

·· Synthetische bovenschoen met gaas voor optimale ventilatie.

F. Elite Road > ·· Synthetische bovenschoen voor laag gewicht en superieure pasvorm. ·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten.

·· Body Geometry buitenzool en voetbed. ·· Composiet zool voor extra stijfheid: 6.0 stijfheidsindex. (afgebeeld) Black/Silver

·· Lage SL buckle voor een zekere sluiting.

Black/Red

·· Gestikte synthetische bovenschoen voor een comfortabele pasvorm. ·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten.

(afgebeeld) White


A.

B.

A. Sport RBX Road >

B. Sport Road >

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Synthetische bovenschoen met gaas voor ventilatie.

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Synthetische bovenschoen met gaas voor ventilatie.

·· Nylon zool met SlipNot™: 6.0 stijfheidsindex.

·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten.

·· Nylon zool met SlipNot™: 6.0 stijfheidsindex.

·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten.

·· Drie Velcro sluitingen met klittenband

(afgebeeld) Black/Red

·· Drie Velcro sluitingen met klittenband

Black/Red

specialized.com

(afgebeeld) White/Silver


D.

Schoenen

C.

139 E.

D. Trivent™ Expert > ·· Body Geometry buitenzool en voetbed. ·· FACT carbon/composiet buitenzool: 8.5 index. ·· Body Geometry binnenzool is geperforeerd.

·· Thermobonded constructie. ·· Verchroomde vezels in de buitenzool. ·· Gemakkelijk bevestigings­ punt voor vliegende starts. ·· Vervangbare hak.

C. S-Works Trivent Triathlon >

E. Trivent™ Sport >

·· FACT 12.0 carbon zool en TorsionBox constructie

·· Gemakkelijk bevestigings­ punt voor vliegende starts.

·· Body Geometry buitenzool en voetbed.

·· Gemakkelijk bevestigings­ punt voor vliegende starts.

·· Lichtgewicht Boa® L4 sluitsysteem.

·· Zijdezachte afwerking van de binnenschoen.

·· Nylon zool: 6.0 stijfheidsindex.

·· Twee triatlon-specifieke sluitingen met klittenband.

·· Makkelijk vervangbare stalen veter in de sluiting.

·· Open tong ontwerp voor maximale ventilatie.

(afgebeeld) White/Red

·· Lange hiellus voor makkelijke wissels.

(afgebeeld) White/Black

(afgebeeld) White/Black


Zadel Technologie >> Na duizenden Body Geometry Fit metingen met rijders op alle niveaus hebben we een aantal dingen geleerd over de menselijke anatomie en hoe deze effect heeft op je rit. Het zadelontwerp zou moeten focussen op biomechanica en pasvorm, en niet op irrelevante styling. Dankzij ons team van Body Geometry fitters en Dr. Roger Minkow, weten we meer over het menselijk lichaam dan we zouden willen toegeven. Dat gezegd hebbende, is dat ook de reden dat onze zadels hebben gezorgd voor een ommekeer in de volledige ervaring van het zitten op een mountainbike of racefiets. Body Geometry Sommige rijders hebben de voorkeur voor een agressieve positie, terwijl anderen een relaxte zithouding prefereren. Wij focussen ons op het ontwerpen van een brede lijn van zadelbreedtes en vormen die geoptimaliseerd zijn voor specifieke lichaamstypes, posities en zitbotbreedtes, en helpen de druk op het zachte weefsel te verlagen, waardoor het comfort op de fiets vergroot wordt.

Body Geometry Ergonomie We kennen allemaal het gevoel van gevoelloosheid en zere plekken na een lange dag in het zadel op de fiets. Wij werken samen met Dr. Roger Minkow en ons team van Body Geometry Fitters om zadels te maken die een uitstekend comfort en ondersteuning bieden waarbij we bij mannen de bloedtoevoer helpen verbeteren en bij dames zorgen voor minder druk op de gevoelige delen.

Testen Een correcte zadelpositie is de snelste manier om extra comfort te krijgen op de fiets. Om dit te kunnen hebben we ieder zadel ontwikkeld en getest in samenwerking met ons team van Body Geometry Fitters van over de hele wereld. Duizenden meetresultaten hebben onze kennis van de beste zadel pasvorm vergroot. Daarna hebben we het zadel zelf getest, aangepast en dit meerdere malen herhaald om zo het perfecte zadel af te leveren. Vraag professional en Parijs-Roubaix winnaar Tom Boonen maar.


zadels

141

>> Mark Cavendish | Giro d’Italia


Zadels

A.

B.

C.

D.

A. Phenom Pro > ·· Body Geometry ontwerp werd in het lab getest ·· EVA schuimvulling met gel inzetstukken ·· Met carbon versterkte zadelschaal

White

specialized.com

B. Phenom Expert > ·· Oversized FACT carbon rails

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Lichtjes naar onder afgebogen zadelpunt

·· EVA schuimvulling met gel inzetstukken

·· Zacht rubber onder de neus ·· Gebruik: MTB/Road

(afgebeeld) Black

·· Met carbon versterkte zadelschaal

Black

·· Holle titanium rails ·· Lichtjes naar onder afgebogen zadelpunt ·· Zacht rubber onder de neus ·· Gebruik: MTB/Road

(afgebeeld) White


F. zadels

E.

143

C. Phenom Comp Gel > ·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp ·· EVA schuimvulling met gel inzetstukken ·· Met carbon versterkte zadelschaal

E. Henge Expert > ·· Holle Cr-Mo rails ·· Lichtjes naar onder afgebogen zadelpunt ·· Zacht rubber onder de neus ·· Gebruik: MTB/Road

(afgebeeld) Black

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Versterkte zijkanten voor een langere levensduur

·· EVA schuimvulling van gemiddelde densiteit

·· Holle titanium rails

·· Met carbon versterkte onderschaal

·· Waterbestendig Micromatrix Zadeldek ·· Gebruik: MTB

(afgebeeld) White

Black

D. Riva MTB > ·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp ·· Kunststof zadelschaal ondersteunt het lichaam ·· Schuimvulling van gemiddelde densiteit

F. Henge Comp > ·· Holle Cr-Mo rails ·· Zijpanelen voor bescherming in zware omstandigheden ·· Gebruik: MTB

(afgebeeld) Black

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Versterkte zijkanten voor een langere levensduur

·· EVA schuimvulling van gemiddelde densiteit

·· Holle Cr-Mo rails

·· Met carbon versterkte onderschaal

Moto Green

Black

·· Waterbestendig Micromatrix Zadeldek ·· Gebruik: MTB

(afgebeeld) Cyan


A.

A. S-Works Toupé >

C. Toupé Expert Gel >

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Sterk, licht en waterdicht Micromatrix dek

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Titanium zadelrails

·· Stijve, met FACT™ carbon versterkte schaal

·· Gebruik: Road/Triatlon

·· Gepatenteerde Invisible Edge constructie

·· Gebruik: Road/Triatlon

·· FACT™ carbon rails

(afgebeeld) Black

Team

·· Waterdicht Micromatrix dek

(afgebeeld) White

·· Carbon versterkte schaal met flexibele Adaptive Edge

Black

B. Toupé Pro >

D. Toupé Comp Gel >

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Carbon versterkte schaal met flexibele Adaptive Edge

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Licht PU schuim

·· Gepatenteerde Invisible Edge constructie

·· FACT™ carbon zadelrails

·· Gepatenteerde Invisible Edge constructie

·· Waterdicht Micromatrix dek

·· Licht EVA schuim

·· Gebruik: Road/Triatlon

Black

specialized.com

·· Waterdicht Micromatrix dek (afgebeeld) White

·· Carbon versterkte schaal met flexibele Adaptive Edge

White

·· Cr-Mo zadelrails ·· Gebruik: Road/Triatlon

(afgebeeld) Black


C.

zadels

B.

145

D.

E.

E. Riva Road > ·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Waterdicht Micromatrix dek ·· Gebruik: Road

·· Lichtgewicht schuimvulling ·· Polypropyleen onderschaal ·· Duurzame stalen zadelrails

White

(afgebeeld) Black


A.

B.

C.

D.

A. S-Works Romin > ·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

B. Romin Evo Pro > ·· Waterdicht Micromatrix dek

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Gebruik: Road/Triatlon

·· Met FACT carbon versterkte schaal ·· Licht PU schuim ·· FACT™ carbon rails

Team

specialized.com

·· Waterdicht Micromatrix dek ·· Gebruik: Road/Triatlon

·· Met FACT carbon versterkte schaal (afgebeeld) Black

·· Licht EVA schuim ·· FACT™ carbon rails

Black

(afgebeeld) White


F. zadels

E.

147

C. Romin Evo Expert Gel >

E. Avatar Expert >

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Waterdicht Micromatrix dek ·· Gebruik: Road/Triatlon

·· PU schuim met gel inlegstukken

·· Met carbon versterkte schaal (afgebeeld) White

·· Licht EVA schuim ·· Holle titanium rails

Black

·· Gebruik: Road/MTB/Triatlon (afgebeeld) White

Black

F. Avatar Comp Gel >

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Holle Cr-Mo rails

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Met carbon versterkte schaal

·· Gebruik: Road/Triatlon

White

·· Waterbestendig Micromatrix dek

·· Met carbon versterkte onderschaal

D. Romin Evo Comp Gel >

·· Gel bovenop het lichte PU schuim

·· Holle titanium rails

·· Waterdicht Micromatrix dek

·· PU schuim met gel inlegstukken (afgebeeld) Black

·· Met carbon versterkte onderschaal

·· Holle Cr-Mo rails ·· Waterbestendig Micromatrix dek ·· Gebruik: Road/MTB/Triatlon (afgebeeld) Black


A.

B.

C. A. S-Works Chicane > ·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp ·· Foam van twee verschillende hardheden

·· FACT™ carbon rails ·· Waterbestendig Micromatrix zadeldek ·· Gebruik: Road/Triatlon (afgebeeld) Team

·· Met FACT™ carbon versterkte onderschaal

Black

B. Chicane Pro > ·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp ·· Foam van twee verschillende hardheden ·· Met carbon versterkte onderschaal

C. Chicane Expert > ·· FACT™ carbon rails

·· Gepatenteerde Body Geometry ontwerp

·· Waterbestendig Micromatrix zadeldek

·· Foam van twee verschillende hardheden

·· Gebruik: Road/Triatlon (afgebeeld) Black

·· Met carbon versterkte onderschaal

White

specialized.com

·· Holle titanium rails ·· Waterbestendig Micromatrix dek ·· Gebruik: Road/Triatlon (afgebeeld) Black


E.

zadels

D.

149

F. D. Sitero Pro > ·· Met carbon versterkte schaal voor tijdrit en triatlon

·· Speciaal materiaal op het zadeldek

·· Padding in drie verschillende hardheden

·· Geïntegreerde bevestiging voor een bidonhouder

·· FACT™ carbon zadelrails

·· Een maat voor dames/heren ·· Gebruik: Triatlon

(afgebeeld) Black

E. Sitero Expert Gel >

F. TTS >

·· Met carbon versterkte schaal voor tijdrit en triatlon

·· Speciaal materiaal op het zadeldek

·· Met carbon verstevigde schaal voor tijdrit en triatlon

·· Padding in drie verschillende hardheden

·· Geïntegreerde bevestiging voor een bidonhouder

·· EVA schuimvulling

·· Holle titanium zadelrails

·· Een maat voor dames/heren ·· Gebruik: Triatlon

Black

Red

·· Waterdicht Micromatrix dek ·· Gebruik: Road/Triatlon

·· Titanium rails (afgebeeld) White

(afgebeeld) Team


A.

B.

A. Body Geometry Comfort Gel >

C. Milano™ Gel >

·· Zacht schuim gecombineerd met gel inserts

·· Vacuüm gevormde waterproof constructie

·· Gepatenteerd Body Geometry design

·· Vacuüm gevormde waterproof constructie

·· Binnen Comfort Core ondersteunt het lichaam

·· Gebruik: Recreatief

·· Lichtgewicht foam voor duurzaam comfort

·· Gebruik: Recreatief

(afgebeeld) Black

·· Anatomisch ontworpen Body Geometry Groef

(afgebeeld) Black

·· Comfort Core biedt lichaam ondersteuning

B. Body Geometry Comfort >

D. Sonoma Plus Gel >

·· Zacht schuim voor ongeëvenaard comfort.

·· Vacuüm gevormde waterproof constructie

·· Body Geometry V-groef ontwerp

·· Vacuüm gevormde waterproof constructie

·· Binnen Comfort Core ondersteunt het lichaam

·· Gebruik: Recreatief

·· Medium zachte schuim vulling met gel inserts

·· Super duurzame stalen zadelrails

·· Elastomeren die verbonden zijn aan de zadelrails

·· Gebruik: Recreatief

·· Anatomisch ontworpen Body Geometry Groef

specialized.com

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) Black


D.

zadels

C.

151

E.

E. P.Series Seat Dirt > ·· Lichtgewicht Dirt Jump specifiek zadel.

·· Super lichte schuimvulling ·· Gebruik: Dirt Jump

·· Specifieke vorm voor no-handers ·· 7mm stalen zadelrails

(afgebeeld) Black


Handschoen Technologie >> Of het nu modder of asfalt is, fietshandschoenen moeten zorgen voor de connectie tussen de fiets en de rijder, gedurende de hele rit. Hoge snelheid en veeleisende condities vragen om directe feedback, controle en comfort. Lastig om te bereiken, behalve als je al jaren bezig bent met laboratorium testen die diep ingaan op de connectie tussen de hand en het stuur.

OUTDRY

Cutting-Edge Materialen

Fietsen met natte handschoenen is oncomfortabel,

Ademend, flexibel en comfortabel. We gebruiken

je hebt minder controle en kan een rit minder leuk

verschillende materialen in onze handschoenen,

maken. Onze nieuwe Deflect H20 handschoenen

zoals het waterafstotende Ax Suede (om je handen

zijn ontwikkeld om in nat weer te rijden en zijn

droog te houden in onze winterhandschoenen), het

voorzien van Outdry, een waterdicht systeem dat

zachte en zweet opnemende Microwipe, Pittards

beschikt over een compleet waterdichte

leer op onze 74 handschoenen, of het lichtgewicht,

binnenlaag. Doordat de twee lagen aan elkaar

flexibele 4-way stretch mesh. Ieder materiaal dat

zitten, heb je niet het gevoel dat je een

we kiezen zorgt ervoor dat je rit zo comfortabel als

binnenhandschoen draagt.

mogelijk wordt.

Lifeline Palm Technologie

BODY GEOMETRY ERGONOMIE EN PASVORM

Lifeline richt zich op de bouw/anatomie van de handpalm en de patroonconstructie zorgt voor het

Onze Body Geometry handschoenen zijn alleen

tegengaan van ophoping van de stof. Hoe extreem

voorzien van padding op plekken waar je deze

of technisch de rijcondities ook zijn, je bent altijd

echt nodig hebt. Dit zorgt voor betere

dicht bij de actie.

bescherming en comfort. De wetenschappelijk bewezen Body Geometry techniek zorgt verder voor vermindering van vermoeidheid in de

Wiretap

handen, ideaal voor lange ritten in het zadel.

Wiretap is een technologie die het mogelijk maakt een touch-screen telefoon of ander apparaat te bedienen, met je lange handschoen aan. Dunne, elektriciteit-geleidende vezels zijn geweven in de duim en de vingertoppen om deze verbinding te maken. Ulnaire zenuw

Body Geometry Gel Body Geometry Gel neemt de druk van de ulnaire zenuw weg en gaat zo vermoeidheid van de handen tegen. Gel foam padding in de drukzones zorgen voor nog meer comfort.


153

handSchoenen


HandSchoenen

A.

B.

C.

D.

A. Body Geometry GEL Long WireTap™ >

B. Body Geometry Ridge WireTap™ >

·· Body Geometry gelvulling gaat verdoofde gevoelens tegen

·· Zachte Body Geometry gelvulling in de handpalm

·· Body Geometry mountain padding

·· Superlichte geweven mix van nylon en spandex.

·· Micromatrix synthetisch lederen handpalm

·· Touchscreen gevoelige vingertop

·· Micromatrix synthetisch lederen handpalm

·· Wiretap: Touchscreen gevoelige vingertop

·· Absorberende Microwipe™ ·· Velcro® sluitstrips

Black/Black

specialized.com

(afgebeeld) White

·· Velcro® sluitstrips ·· Absorberende Microwipe™

White

Black

(afgebeeld) Red


handSchoenen

E.

155

D. Enduro >

C. XC Lite >

·· Lifeline handpalm constructie

·· Ademende Airpreen® knokkels

·· Touchscreen gevoelige vingertop

·· De handpalm is voorzien van Clarino leder

·· Lasergesneden patroon om de pols

·· De bovenkant is van rekbaar en duurzaam mesh

Hyper Green

Black/Carbon

Carbon/Moto Green

(afgebeeld) Neon Blue

E. LoDown >

·· Lifeline handpalm constructie

·· Clarino lederen handpalm voor een maximale grip

·· Lifeline handpalm constructie

·· Touchscreen gevoelige vingertop

·· Dubbele laag crashprotectie op de hiel van de hand

·· Clarino leder handpalm voor een perfecte grip

·· Ultralichte, geventileerde rekbare mesh bovenkant

·· Slip-on design

Black/Red Team

Black/Black

Moto Green/ Carbon

(afgebeeld) Hyper Green/ Cyan

·· Airpreen® materiaal zorgt voor enorm veel ventilatie

(afgebeeld) Hyper Green

·· Slip-on design

Black/Neon Blue

Green/Carbon

Black/Carbon


A.

A. SL Pro > ·· LifeLine handpalm constructie

·· Ultra lichte, geventileerde stretch mesh bovenkant.

·· Pittards® leren palm ·· Slip-on design (afgebeeld) Black/Red Team

Black/White

Black/Black

B. SL Comp > ·· Body Geometry gelvulling gaat een verdoofd gevoel tegen ·· Gemiddelde schuimvulling in andere contactzones

C. 74 > ·· Mesh ventilatie in de handpalm

·· Soepel geperforeerd Pitards leren bovenkant.

·· Met lycra duimstuk.

·· Clarino® handpalm voor meer gevoel met het stuur

·· Lycra flex zones boven op de hand.

·· Zachte en absorberende Microwipe™

·· Absorberend duimstuk ·· Slip-on design

Black/Red

Black/White

specialized.com

(afgebeeld) Black/Black

·· Body Geometry gelvulling gaat een verdoofd gevoel tegen

·· Velcro® sluitstrips

(afgebeeld) Black


C.

handSchoenen

B.

157

D.

E.

D. Body Geometry Gel >

E. Body Geometry Sport >

·· Body Geometry gelvulling gaat een verdoofd gevoel tegen

·· Micromatrix synthetisch lederen handpalm

·· Body Geometry gelvulling gaat een verdoofd gevoel tegen

·· Gemiddelde schuimvulling in andere contactzones

·· Velcro® sluitstrips

Cyan

Red/Black

·· Absorberende Microwipe™ (afgebeeld) Moto Green

White/Black

Black/Black

·· Gemiddelde schuimvulling in andere contactzones

·· Reflecterende strip op de zijkant ·· Micromatrix synthetisch lederen handpalm ·· Absorberend duimstuk ·· Velcro® sluitstrips

Black/Red

Black/White

Black/Carbon

(afgebeeld) Black/Neon Blue


A.

B.

A. Deflect H2O >

C. Element 1.5 >

·· Volledig waterdicht Outdry® membraam.

·· Reflecterende strip op de zijkant

·· Gore® Windstopper bovenkant

·· Reflecterende strip op de zijkant

·· Handschoen met extra grip

·· Absorberend duimstuk

·· Body Geometry gelvulling gaat een verdoofd gevoel tegen

·· Touchscreen gevoelige vingertop

·· Touchscreen gevoelige vingertop

(afgebeeld) Black

B. Body Geometry Deflect >

D. Radiant >

·· Bovenkant met wind- en waterdicht membraam

·· Slip-on polsgedeelte is extra lang

·· Primaloft™ technologie

·· Touchscreen gevoelige vingertop

·· Reflecterende strip op de zijkant

·· Absorberend duimstuk ·· Ax suede palm

specialized.com

·· Touchscreen gevoelige vingertop ·· Slimfit technologie (afgebeeld) Black/Black

·· Slip-on design

·· Ax suede palm

·· Reflecterende strip op de zijkant

(afgebeeld) Black

·· De handschoen biedt extra grip ·· Absorberend duimstuk om zweet gemakkelijk mee weg te kunnen vegen

(afgebeeld) Black


D.

handSchoenen

C.

159

E.

F.

E. Sub Zero > ·· Primaloft™ technologie ·· Touchscreen gevoelige vingertop ·· Volledig waterdichte Hipora™ schaal

F. Mesta Wool Liner > ·· Reflecterende strip op de zijkant

·· Merino wol is een natuurlijk product dat isoleert als het nat is en de temperatuur perfect reguleert.

·· Absorberend duimstuk ·· Slip-on polsgedeelte is extra lang, voor extra warmte

(afgebeeld) Black

·· Touchscreen gevoelige vingertop

·· Ingezette duim voor extra vrijheid ·· Slank ontwerp, zodat de handschoen in een andere handschoen past

(afgebeeld) Black


Kids Equipment

B.

A.

C.

Helmen A. Flash Youth >

B. Small Fry™ Child >

·· Eén maat systeem geschikt voor kinderen

·· Interne schalen beschermen het foam en je hoofd

·· Headset SC pasvorm­ systeem voor kinderhelmen

·· Reflectie voor betere zichtbaarheid

·· Headset SX pasvorm­ systeem

·· Reflectie voor betere zichtbaarheid

·· Tri-Fix splitter maakt het afstellen makkelijker

·· Geïntegreerd zonneklep/ vizier biedt bescherming

·· In-mold schaal voor een maximale sterkte

·· Child maat voor kinderen van 3 tot 7

Blue Planes

Red Speed Machine

(afgebeeld) Hyper Green Crackle

·· 4th Dimension ventilatie­ systeem

Pink Clouds

Black Flames

Green Lava

Red Lava

Blue Speed Machine

Pink Flowers

(afgebeeld) Hyper Green Bugs

Teal Flowers

C. Small Fry™ Toddler > Teal Swirls

specialized.com

·· Headset SC pasvorm­ systeem voor kinderhelmen

·· Reflectie voor betere zichtbaarheid

·· Tri-Fix splitter maakt het afstellen makkelijker

·· Geïntegreerd zonneklep/ vizier biedt bescherming

·· In-mold schaal voor een maximale sterkte

·· Toddler maat voor kinderen tot 3

Red Dinos

White Moto

Pink Butterflies

(afgebeeld) Purple Animals


E.

Kids Equipment

D.

F.

Zadels

HandSchoenen

D. Body Geometry Kids >

E. Kids LoDown >

·· Gepatenteerd Body Geometry design

·· Waterdichte Micromatrix cover

·· Lifeline handpalm constructie

·· V-groef verlicht drukpunten

·· Zijkant versterking voor duurzaamheid

·· Lichtgewicht foam voor duurzaam comfort

161

(afgebeeld) Black

·· Het Slip-on design biedt onbeperkte pols vrijheid

·· De handpalm is voorzien van Clarino leder zonder vulling voor een perfecte grip op het stuur

White/Pink

(afgebeeld) Hyper Green

Black

F. Body Geometry Kids > ·· Body Geometry gelvulling: vermindering van druk op de gevoelige ellepijpzenuw ·· Gemiddelde schuimvulling in andere contactzones ·· Absorberend duimstuk

Black/Pink

·· Mesh ventilatie in de handpalm ·· Clarino® handpalm voor meer gevoel met het stuur ·· Slip-on design biedt onbeperkte pols vrijheid

(afgebeeld) Black/Blue


Band Technologie >> Het eerste Specialized product dat we ooit gemaakt hebben was een band. Tot op de dag van vandaag streven we naar het maken van banden die sneller zijn en de beste eigenschappen voor jouw rijstijl hebben. Welk terrein of welke weersomstandigheden dan ook, we hebben ons huiswerk gedaan om je de beste connectie met de modder te kunnen garanderen. Om dit te kunnen bereiken, hebben we duizenden computer simulaties uitgevoerd, getest met de meest veeleisende rijders en inspiratie gezocht op de meest uiteenlopende gebieden. Wij zijn bijvoorbeeld de enige bandontwerpers die gebruik maken van Finite Element Analysis om noppenpatronen te testen. We gebruiken deze analysetechniek om te kijken hoe een band gaat reageren om verschillende terreinen. Door Adaptive Tread technologie kunnen we structuur van iedere individuele nop optimaliseren voor snelheid en grip. Road Banden

MTB Banden

S-Works Turbo Specialized banden bereikten een mijlpaal door nauw samen te werken met teamrijders en hun mechaniekers om vanaf de grond af een band te ontwikkelen die voldoet aan de eisen van het Omega Pharma-Quick Step team. De nieuwe Turbo werd ontwikkeld om sneller en beter te zijn dan iedere band in het peloton. Hij is voorzien van 24mm breed profiel, voor verhoogde rijkwaliteit en meer snelheid dat de concurrentie. Om te voldoen aan de vraag van de rijders, hebben we het rubber verder over de zijwand heen door laten lopen, voor meer grip in snelle bochten. Ons nieuwe Gripton compound heeft minder rolweerstand, maar meer grip en de 2e generatie Blackbelt voorkomt lekrijden. De ontwikkelingssamenwerking met OPQS brengt niet alleen successen voor het team, maar maakt het voor iedereen mogelijk om zijn of haar voordeel te halen uit de nieuwe Turbo banden

Nieuw Gripton Compound

Nieuw GRID 2BLISS READY Mountainbikers van alle disciplines hebben een bandconstructie nodig die zorgt voor een betere lekbestendigheid op ieder terrein. De band moet tegen de impacts kunnen waar deze aan blootgesteld wordt en de rijder het vertrouwen en

De prestaties van een band komen direct voort uit

de prestaties geven die het mogelijk maken om je

de keuze van het compound. De ontwikkeling van

grenzen te verleggen. Voor deze rijdershebben wij

dat compound wordt nu 100% gecontroleerd door

onze nieuwe GRID 2Bliss Ready constructie

ons. Of, specifieker, door de beste compound

ontwikkeld. GRID 2BR is een robuustere

specialist van de wereld: Wolfgang Arenz. Met

constructie die over ons Control karkas

meer dan 30 jaar ervaring met rubber, spendeerde

heengelegd is en zorgt voor een betere

Wolfgang 8 maanden aan de perfecte formule voor

bescherming van de zijwand. Verkrijgbaar op onze

Gripton, met het doel om de best presterende band

Fast Trak, Ground Control, Purgatory, en Butcher

te maken die ooit gemaakt is.

banden. We hebben de bescherming met

Deze prestatiegerichte rubbermix, biedt pure

gemiddeld 18% verbeterd, zonder veel gewicht

snelheid en is 70 seconden sneller in een 40

aan de banden toe te voegen.

kilometer tijdrit dan de vorige versie van de Turbo. Het best gewaardeerd in blinde testen met de pro‘s van het Omega Pharma - Quick Step team. De nieuwe turbo is dit seizoen de band geweest waarom Tony Martin en Mark Cavendish verschillende overwinningen wisten te behalen.


Banden

>> Het Omega Pharma-Quick Step Team | Tirreno-Adriatico

163


Banden

A.

B.

C.

D.

A. Renegade™ 2Bliss™ >

b. Fast Trak™ >

Cross-country competitie

Cross-country competitie

Deze crosscountry competitieband van wereldklasse is superlicht om snel te accelereren en vlot te klimmen. Het noppenpatroon presteert optimaal op hardere ondergronden, heeft een lage rolweerstand en biedt maximale grip tijdens het klimmen.

We pasten bij de ontwikkeling van de Fast Trak Finite Element Analysis toe om zo elke nop op een wetenschappelijk onderbouwde wijze vorm te geven. Het resultaat is minder rolweerstand, meer grip wanneer je die nodig hebt en dat alles in een lichtgewicht totaalpakket.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI RENEGADE draad Compound Tech ca.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI FAST TRAK draad Compound Tech ca.

S-Works

29x1.95 29x2.3 26x1.9 26x2.1 26x2.3

50-622 58-622 50-559 54-559 58-559

120 120 120 120 120

fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

470g 495g

S-Works

26x2.0 26x2.2 29x2.0 29x2.2

51-559 55-559 51-622 55-622

120 120 120 120

fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

470g 510g 520g 570g

Control 2BR

29x1.8 29x1.95 29x2.3 26x2.1 26x2.3

46-622 50-622 58-622 54-559 58-559

420D1 420D1 420D1 420D1 420D1

fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

470g 530g 620g 525g 550g

Control

29x2.0 29x2.2 26x1.8 26x2.0 26x2.2

51-622 55-622 46-559 51-559 55-559

420D1 420D1 420D1 420D1 420D1

fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

580g 620g ca. 540g 580g

GRID UST

29x2.0 26x2.0 26x2.2

51-622 60 51-559 120 55-559 120

fold fold fold

60a 60a 60a

GRID UST GRID UST GRID UST

875g 780g 825g

Armadillo Elite

26x2.0

51-559

120

fold

60a/50a

Armadillo Elite

630g

Armadillo

26x2.0

51-559

120

fold

70a

Armadillo Elite

785g

Sport

29x2.0 26x2.0 26x2.2

51-622 60 51-559 60 55-559 60

wire 70a wire 70a wire 70a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

715g 650g 750g

specialized.com

470g 570g


F.

C. Ground Control >

E. The Captain™ >

XC Trail

XC Trail

De Ground Control is een exceptioneel veelzijdige XC Trail band. We optimaliseerden het loopvlak door het gebruik van Finite Element Analysis, wat resulteert in een band met minder rolweerstand die meer grip biedt onder alle omstandigheden.

De perfecte band voor controle en voorspelbaar gedrag op ieder terrein. De centrale noppen hebben scherpe randen en staan vrij dicht bij elkaar, wat de mix geeft van grip en snelheid. De stabiele schoudernoppen maken hoge bochten­snelheden mogelijk.

GROUND Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI CONTROL draad Compound Tech ca.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI THE CAPTAIN draad Compound Tech ca.

S-Works

29x2.1 29x2.3 26x1.9 26x2.1 26x2.3

52-622 58-622 48-559 52-559 58-559

S-Works

26x2.0

50-559 120

fold

70a/60a

2 Bliss Ready

550g

Control 2BR

29x2.0 29x2.2 26x2.0

50-622 420D1 56-622 420D1 50-559 420D1

fold fold fold

70a/60a 70a/60a 70a/60a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

670g 730g 605g

2BR

29x2.1 29x2.3 26x1.9 26x2.1 26x2.3

Sport

29x2.0 50-622 60 26x2.0 50-559 60 26x2.2 56-559 60

GRID UST Sport

120 120 120 120 120

fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

605g 650g 490g 520g 580g

52-622 420D1 58-622 420D1 48-559 420D1 52-559 420D1 58-559 420D1

fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

660g 720g 550g 585g 610g

29x2.1 29x2.3 26x1.9 26x2.1 26x2.3

52-622 120 58-622 120 48-559 120 52-559 120 58-559 120

fold fold fold fold fold

60a 60a 60a 60a 60a

GRID UST GRID UST GRID UST GRID UST GRID UST

830g 930g 710g 785g 890g

29x2.1 26x1.9 26x2.1 26x2.3

52-622 60 48-559 60 52-559 60 58-559 60

wire wire wire wire

70a 70a 70a 70a

Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread Adaptive Tread

755g 555g 700g 745g

wire 70a wire 70a wire 70a

730g 705g 730g

F. Purgatory™ > All Mountain

Zware klussen vereisen zwaar materiaal. De Purgatory heeft een karkas met groot volume en biedt met bijtende noppen op de zijkant en in het midden een monsterachtige grip op zachte ondergronden.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI PURGATORY draad Compound Tech ca.

D. Storm™ > XC Trail

De Storm is de band voor verzopen omlopen en fietsers die geen schrik hebben van een robbertje modderworstelen met de natuur. De Storm biedt zachte rubber compounds en grote noppen die ver uit elkaar staan om de band zichzelf te laten reinigen. Hiel- Gewicht STORM Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Control

29x2.0 26x2.0

52-622 420D1 52-559 420D1

fold fold

60a 60a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

620g 610g

Control 2BR

29x2.3 26x2.3

58-622 58-559

420/D1 420/D1

fold fold

60a/50a 60a/50a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

Grid 2BR

29x2.3

58-622

420/D1

fold

60a/50a

GRID 2 Bliss Ready 620g

755g 685g

Banden

E.

165


A.

E.

B.

F.

C.

G.

D.

H.

specialized.com


A. Butcher >

E. Rhythm Lite >

Freeride / Downhill

Dirt / Park / Street

De Butcher blinkt uit in het meest extreme terrein met snel rollende noppen in het midden en perfecte zijnoppen voor grip in de bochten. Control: Naar het succes van de Butcher in de DH wereld, hebben we dit loopvlak omgebouwd naar een band voor All-Mountain rijders.

Fiets je in de stad, stunt je in het skatepark en kan je een off-road pad niet links laten liggen? Dat soort werk vraagt om een band als de Rhythm. Met zijn snel rollende centrale loopvlak en grotere en dieper uitgesneden schoudernoppen kan je alle soorten ondergronden aanvallen.

Hiel- Gewicht BUTCHER Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI RHYTHM LITE draad Compound Tech ca.

DH

26x2.3 26x2.5

58-559 62-559

60, dual ply wire 70a/42a 60, dual ply wire 70a/42a

DH DH

1250g 1290g

Control

26x2.3 58-559 60

fold 60a/50a

620g

SX

26x2.3

58-559

60 + cap ply fold

50a/45a

SX

950g

Control 2BR

26x2.3 29x2.3

58-559 58-622

420/D1 420/D1

50a 50a

2 Bliss Ready 2 Bliss Ready

730g 810g

Rhythm Lite

12x2.0 16x2.0 18x2.0 20x2.0 24x2.2

wire 70 Flak Jacket wire 70 Flak Jacket wire 70 Flak Jacket wire 70 Flak Jacket wire 60a

260g 360g 460g 525g 625g

fold fold

B. Clutch >

F. Roller >

Freeride / Downhill

De Clutch DH werd ontwikkeld om door snelle bochten heen te scheuren. Het lage noppenpatroon levert de beste mix van snelheid, grip en controle op zachtere ondergronden.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI CLUTCH draad Compound Tech ca.

DH

26x2.3 26x2.5

51-203 30 51-305 30 50-355 30 52-406 30 55-507 30

58-559 62-559

60, dual ply wire 42a/40a 60, dual ply wire 42a/40a

DH DH

1250g 1300g

Recreational MTB / Kids

Een agressief vormgegeven band voor kinderfietsen die je oogappel over alle mogelijke paden loodst.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI Roller draad Compound Tech ca.

Roller

12x2.125 16x2.125 20x2.125 24x2.125

55-203 55-305 55-406 55-507

22 22 30 30

wire wire wire wire

70a 70a 70a 70a

Flak Jacket Flak Jacket Flak Jacket Flak Jacket

280g 420g 580g 610g

C. Storm DH > DOWNhILL

De Storm is de band voor verzopen omlopen en fietsers die geen schrik hebben van een robbertje modderworstelen met de natuur. De Storm biedt zachte rubber compounds en grote noppen die ver uit elkaar staan om de band zichzelf te laten reinigen. Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI DH draad Compound Tech ca. STORM

26x2.3 55-559 60

wire 70a/42a DH

Recreational MTB

Veelzijdige trail band met op het centrale loopvlak grote noppen voor een lage rolweerstand. De excellente grip garandeert stabiliteit en voorspelbaarheid voor fietsers van alle niveaus.

1130g Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI Resolution draad Compound Tech ca.

Resolution Sport 26x2.1

54-559 30

wire 70a

735g

D. Hillbilly >

Banden

Storm DH

G. Resolution Sport >

DOWNhILL

Door het manipuleren van het noppenpatroon van de Storm DH band voor nat weer, hebben we een noppen­patroon ontwikkeld voor vochtige en droge condities. De kartelvormige noppen verbeteren de grip op worlens, rotsen en drops. Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI HILLBILLY DH draad Compound Tech ca.

Hillbilly DH

26x2.3 26x2.5

58-559 62-559

60, dual ply wire 70a/42a 60, dual ply wire 70a/42a

DH DH

1250g 1300g

167

H. Hardrock’R > Recreational MTB

We ontwikkelden deze duurzame mountainbikeband op instapniveau opnieuw en hebben deze voorzien van een agressief, maar soepel rollend noppenpatroon. De noppen staan in verschillende richtingen opgesteld voor een goede grip en veel vertrouwen in de bochten. Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI Hardrock’R draad Compound Tech ca.

HardRock’R

26x1.95

50-559 60

wire 70a

Flak Jacket

650g

I. Binnenbanden MTB

Standard

Brede range binnenbanden met Presta en Schrader ventielen. Verkrijgbaar in vele verschillende maten.

TURBO ULTRALIGHT MTB WITH TALC

Onze lichtste MTB binnenband. Talkpoeder in de verpakking zorgt voor minder lekke banden en een betere rit doordat er minder rolweerstand is. ·· 29X1.9/2.3 ·· 26X1.9/2.3

PUNCTURE RESISTANT TUBES

Rim Strips

Dit is de top als het om lekpreventie gaat. Een coating aan de binnenzijde zorgt voor permanente preventie.

Ultieme bescherming tussen velg en binnenband voor race en MTB.

·· PV 26x1.5/2.2 ·· PV 29X1.9/2.3 ·· SV 26x1.5/2.2

Bewezen duurzaamheid. ·· Rim Strip 700 ·· Rim Strip 26“


A.

E.

B.

F.

C.

G.

D.

H.

specialized.com


A. Turbo >

E. Trigger >

Wielrennen

Cyclocross wedstrijdgebruik

Wielrenners en toerfietsers die op zondagochtend hun makkers willen verslaan hebben een snelle, lichte en lekbestendige band nodig: de Turbo. Met een lage rolweerstand en superieure grip klim je vlotter, daal je sneller en kan je bochten agressiever aansnijden.

De Trigger gaat als een speer over asfalt, gravelpaden en harde omlopen. Het is de ideale band voor ritten op verharde en onverharde paden en ook de eerste keuze voor veldrijders die met een droge, harde omloop worden geconfronteerd. Nu ook in een 2Bliss Ready.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI TURBO draad Compound Tech ca.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI Trigger draad Compound Tech ca.

S-Works Blk Blk

700x24C 24-622 220 700x26C 26-622 220

fold 60a fold 60a

BlackBelt BlackBelt

205g 220g

Tubular

28”x33mm 33x622 290 N/A 60a

Pro 2BR

700x33C 33-622 120

fold 60a

355g

Tubeless Blk

700x24c 24-622 180

fold Gripton

BlackBelt

240g

Tubular Team

28“x23mm

290 N/A 65a/55a

Sport

700x33C 33-622 60 700x38C 38-622 60 700x42C 42-622 60

wire 60a wire 70a BlackBelt wire 70a BlackBelt

405g 515g 560g

wire 70a wire 70a

520g 565g

270g

Blk/Red 700x23C 23-622 127 Blk/Blu 700x23C 23-622 127 Blk/Wht 700x23C 23-622 127 Blk 700x23C 23-622 127 Blk 700x25C 25-622 127

fold 70a/60a fold 70a/60a fold 70a/60a fold 70a/60a fold 70a/60a

BlackBelt BlackBelt BlackBelt BlackBelt BlackBelt

200g 200g 200g 200g 220g

Elite

Blk 700x23C 23-622 60 Blk/Red 700x23C 23-622 60 Blk/Wht 700x23C 23-622 60 Blu/Blk 700x23c 23-622 60

fold 70a/60a fold 70a/60a fold 70a/60a fold 70a/60a

BlackBelt BlackBelt BlackBelt BlackBelt

245g 245g 245g 245g

Black/Red

Black/Blue

(afgebeeld) Black

Black/White

B. Roubaix > Kilometers vreten

De Roubaix is een Endurance Road band voor heroïsche tochten over goede en veel minder goede wegen. Het is zo snel als een wedstrijd­band, maar voegt daar lekbescherming en een unieke karkastechnologie die meer comfort biedt aan toe. Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ROUBAIX ca.

Pro

700x23/25C 23/25-622 120 fold 700x25/28C 25/28-622 120 fold

70a/60a Endurant/BlackBelt 260g 70a/60a Endurant/BlackBelt 300g

Tubeless

700x23/25C 23/25-622 180 fold

70a

Endurant

295g

70a/60a

Armadillo Elite

305g

Armadillo Elite 700x23/25C 23/25-622 120

fold

Sport Reflect 700x38C 38-622 60 700x42C 42-622 60

BlackBelt BlackBelt

F. Tracer > Cyclocross wedstrijdgebruik

Een cyclocross band waarmee je elke omloop de baas kan. De centrale noppen bieden veel grip terwijl de afgeschuinde zijnoppen zowel met harde als losse ondergrond overweg kunnen. En met dank aan het lage gewicht accelereert de Tracer ook nog ongelooflijk snel. Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI Tracer draad Compound Tech ca.

Tubular

28”x33mm 33-622 260 N/A 60a

Pro 2BR

700x33c 33-622 60

fold

Sport

700x33C 33-622 60

wire 60a

60a

2 Bliss Ready

425g 365g 405g

G. Terra > Cyclocross wedstrijdgebruik

Op sommige dagen worden veldrijders en zij die toerritten met de crossfiets afwerken door Moeder Natuur niet gespaard. Ligt de ondergrond er verzopen bij en wordt je hartslag constant in de rode zone gezogen, dan is de Terra de enige band die je bijstaat. Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI Terra draad Compound Tech ca.

Tubular

28”x33 33-622 260 N/A 60a

425g

Pro

700x33C 33-622 120

305g

fold 60a

C. All Condition > Voor elke dag van het jaar

De lijn van All Condition Armadillo banden is nog altijd de top op het vlak van prestatiegerichte, duurzame en lekbestendige wegbanden voor zware omstandigheden. De Armadillo Elite versie is lichter en richt zicht op de kilometervreter voor wie prestaties belangrijk zijn.

H. Borough XC >

169

Allroad

De vernieuwde Borough heeft een brede centrale zone die soepel en snel over verharde en onverharde wegen rolt. De grote schoudernoppen garanderen betere off-road prestaties.

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI All Condition draad Compound Tech ca.

Armadillo Elite

700x23C 23-622

120

fold

Armadillo

700x23C 23-622 700x25C 25-622

60 60

wire 70a wire 70a

70a/60a

Armadillo Elite

290g

Armadillo Armadillo

375g 395g

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI draad Compound Tech ca. Borough XC

Sport

26x1.75 47-559 60 700x45c 45-622 60

wire 70a wire 70a

BlackBelt BlackBelt

550g 565g

D. Espoir > Training

De Espoir is een uiterst betrouwbare wegband die ideaal is voor trainingsritten en lange tochten. Wanneer je je geen zorgen hoeft te maken over lekke banden, kan je alle concentratie benutten om een sprintje te trekken of om een heuvel naar boven te knallen.

I. Binnenbanden Road

Hiel- Gewicht Maat ETRTO TPI Espoir draad Compound Tech ca.

Tubular Blk

28”x25 25-622 220 N/A 70a/60a BlackBelt

Elite

Blk 700x23C Blk/Red 700x23C Blk/Wht 700x23C Blk 700x25C

Sport

23-622 23-622 23-622 25-622

60 60 60 60

fold fold fold fold

Blk Blk Blk

700x23C 23-622 700x25C 25-622 700x28C 28-622

60 60 60

Sport Reflect

700x30C 30-622

60

Black/Red

Black/White

70a/60a 70a/60a 70a/60a 70a

340g

BlackBelt x 2 BlackBelt x 2 BlackBelt x 2 BlackBelt x 2

260g 260g 260g 270g

wire 70a wire 70a wire 70a

BlackBelt x 2 BlackBelt x 2 BlackBelt x 2

340g 370g 405g

wire 70a

BlackBelt x 2

445g

(afgebeeld) Black

TURBO ULTRALIGHT ROAD WITH TALC

Onze lichtste race binnenband in verschillen ventiellengtes. Talkpoeder in de verpakking zorgt voor minder lekke banden en minder rolweerstand is. ·· 700x18/25C ·· LVS 48mm 700x18/25C ·· XLVS 60mm 700x18/25C

Banden

BlackBelt

Pro

420g

Tubular Glue

Omdat we nieuwe tubes toevoegen aan onze lijn, vonden we dat rijders ook moesten voorzien van de best mogelijk tube-lijm om het pakket compleet te maken. ·· Geïntegreerde kwast in het deksel. ·· Latex handschoenen in de bijbehorende doos.


RovAl Wiel Technologie >> Wielen zijn misschien wel het meest opvallende onderdeel dat het ‚gevoel‘ van de fiets bepaalt, dus een goede set wielen is enorm belangrijk voor de complete rijervaring. Onze Roval wielen proberen elk aspect van deze ervaring te verbeteren. Van duurzaamheid en rijeigenschappen tot veelzijdigheid en efficiëntie. Of het nu een volledig carbon of een aluminium model is, iedere Roval wielset is gebouwd met dezelfde ervarings specifieke filosofie als onze andere Specialized producten.

Nieuwe Control SL 29 wielen Onze Control SL 29 mountainbike wielsets zijn een fenomenale combinatie van ontwikkeling en carbon alchemie. Voor 2014 hebben we de wielen nog beter gemaakt door de velgbreedte te verhogen, waardoor de wielen beter tegen impacts kunnen en meer grip bieden voor de banden die er omheen gelegd worden. Daarnaast maakte DT Swiss voor ons de naven voor verbeterde duurzaamheid en een lager gewicht.

Torsionale stijfheid De CLX wielen hebben enorm goede torsionale

HANDgebouwd

stijfheid, die van pas komt tijdens sprinten en lange

Wielen moeten nogal wat misbruik ondergaan. Van

afdalingen.

sprints tot rotsachtig terrein en heftige afdalingen. Het is belangrijk om te weten dat je wielen klaar

Echte AEROdynamica Wind komt normaal gesproken tegen het wiel aan in een 10-15 graden hoek, dus we hebben de wielen geoptimaliseerd voor deze condities. De optimale velgvorm verbetert de rijeigenschappen en stabiliteit.

zijn voor de strijd. Dat is waarom al onze Roval wielen met de hand op spanning gebracht worden.

fact carbon velgen Door het verwijderen van de zogenaamde ‚bead hook‘ wordt de sterkte van het wiel verhoogd. De

snellere acceleratie Door een aantal trucs uit te halen in de carbon lagen en het verwerken daarvan zijn de wielen aanzienlijk lichter geworden. Daarnaast zorgen het DT-Swiss binnenwerk en de ceramische lagers in de naven voor snellere acceleratie.

Betrouwbaar remmen Een extra coating op het remoppervlak zorgt voor doseerbare en betrouwbare remeigenschappen.

SMOOTHER IS FASTER Een brede interne velg zorgt voor een optimaal bandprofiel en de mogelijkheid om met lagere druk te rijden. De voordelen zijn een groter contactoppervlak, betere rijeigenschappen en trillingscontrole.

carbon vezels kunnen hierdoor namelijk doorgelegd worden van de ene zijwand naar de andere. Zero Bead Hook betekent: Makkelijker te produceren, sterker en de band wordt nog steeds goed genoeg vastgehouden.

Tubeless ready Roval mountainbike wielen zijn ontworpen om Tubeless banden te monteren. Het gebruiken van tubeless wielen en banden betekent minder kans op lekrijden, minder roterend gewicht en minder onderhoud. Een ventiel met verwijderbaar binnenwerk zorgt voor makkelijk vullen van de band.


Roval Wielen

171

>> U.S. Nationaal kampioen Todd Wells op zijn Roval Control SL wielset


Roval Wielen

A.

B.

specialized.com


Roval Control MTB Wielen EIGENSCHAPPEN:

>> 29” en 26” Carbon of M5 Aluminium velgen voor draadband, tubeless ready. >> DT spaken, radiaal / 3-kruis (2:1) voor, 3-kruis (1:1) achter, met 32 Spaken (29”) of 24 voor/28 achter (26”) >> DT Pro Lock nippel, zeskant. >> Voornaaf met 15mm steekas, 24/28 mm snelsluit einddoppen meegeleverd. >> Achternaaf: CNC gefreesd aluminium lichaam, kwalitatief hoogstaand DT binnenwerk en pallensysteem. >> Enkel voor 142+ inbouwsysteem of inclusief 135/142 eindkappen. >> Geschikt voor SRAM XX1 11-speed >> Afgedichte industrielagers >> Bouwwijze: handgebouwd A. Roval Control™ SL 29 | 142+ >

D. Roval Control™ 29 | 142+ >

·· Carbon velg, breedte: 28/22mm, extern/intern

·· Afgedichte industrielagers

·· Afgedichte industrielagers

·· Snelsluitingen: Roval RWS

·· E5 aluminium velg, breedte: 24mm extern, 21mm intern

·· DT Revolution spaken, 24 voor en 28 achter

·· 135/142 eindkappen meegeleverd

·· DT Revolution spaken, 32 voor/achter

·· 135/142 eindkappen meegeleverd

·· Voornaaf en achternaaf: alu lichaam

·· Ook beschikbaar voor 142+ inbouwsysteem

·· Voornaaf en achternaaf: alu lichaam

·· Ook beschikbaar voor 142+ inbouwsysteem

Carbon/Charcoal

142+ Black/White

Black/Red

B. Roval Control™ SL 26 >

E. Roval Control™ Trail SL 29 | 142+ >

·· Carbon velg, breedte: 25/22mm, extern/intern

·· Afgedichte industrielagers

·· Carbon velg, breedte: 21mm intern

·· Afgedichte industrielagers

·· Snelsluitingen: Roval Ti

·· DT Revolution/Aerolite spaken, 24/28 voor/achter

·· 135/142 eindkappen meegeleverd

·· DT Super Comp spaken, 32 voor/achter

·· 135/142 eindkappen meegeleverd

·· Voornaaf en achternaaf: alu lichaam

·· Ook beschikbaar voor 142+ inbouwsysteem

(afgebeeld) Carbon/Red

·· Voornaaf en achternaaf: alu lichaam

(afgebeeld) Black/White

·· Snelsluitingen: Roval RWS

(afgebeeld) Carbon/White

Roval Wielen

(afgebeeld) 142+ Carbon/ Charcoal

·· Snelsluitingen: Roval RWS

173 Carbon/Red

142+ Carbon/Wht

142+ Carbon/Red

C. Roval Control™ 29 Carbon >

F. Roval Control™ Trail 29 >

·· Carbon velg, breedte: 27/22mm, extern/intern

·· Afgedichte industrielagers

·· Afgedichte industrielagers

·· Snelsluitingen: Roval RWS

·· E5 aluminium velg, breedte: 26mm extern, 21mm intern

·· DT Revolution spaken, 32 voor/achter

·· 135/142 eindkappen meegeleverd

·· DT Revolution spaken, 32 voor/achter

·· 135/142 eindkappen meegeleverd

(afgebeeld) Carbon/White

·· Voornaaf en achternaaf: alu lichaam

·· Snelsluitingen: Roval RWS

(afgebeeld) Black/Charcoal

·· Voornaaf en achternaaf: alu lichaam

Black/White

C.

D.

E.

F.


A.

specialized.com


Roval Traverse MTB Wielen EIGENSCHAPPEN:

>> 29” en 26” Carbon of aluminium velgen voor draadband, tubeless ready. >> DT Super Comp spaken, radiaal / 3-kruis (2:1) voor, 3-kruis (1:1) achter. >> DT Pro Lock nippel, zeskant. >> Voornaaf: Carbon lichaam met 15mm steekas, 24/28 mm snelsluit einddoppen meegeleverd. >> Achternaaf: CNC gefreesd aluminium lichaam, kwalitatief hoogstaand DT 240 binnenwerk en pallensysteem. >> Geschikt voor SRAM XX1 11-speed. >> Afgedichte industrielagers. >> Roval Cr-Mo Snelsluitingen. >> Bouwwijze: handgebouwd. A. Roval TRAVERSE SL 29 | 142+ >

D. Roval Stout SL 29” | 26” >

·· Carbon velg, breedte: 28mm extern, 22mm intern

·· 135/142 eindkappen meegeleverd

·· Spaken: 32 voor en achter, radiaal / 3-kruis (1:1) voor, 3-kruis (1:1) achter

·· Ook beschikbaar voor 142+ inbouwsysteem

·· Lichte voor - en achternaven met afgedichte cartridge lagers

·· Lichtgewicht aluminium nippels ·· Roestvrij stalen spaken

·· Sterke en duurzame dubbelwandige velgen

(afgebeeld) Carbon/White

Brown Ano

B. Roval TRAVERSE SL 26 | 142+ >

E. Roval Hardrock 29” >

·· Carbon velg, breedte: 29mm extern, 22mm intern

·· 135/142 eindkappen meegeleverd

·· Wielen geschikt voor zowel schijf- als velgremmen

·· Spaken: 27/32 voor en achter, radiaal / 3-kruis (2:1) voor, 3-kruis (1:1) achter

·· Ook beschikbaar voor 142+ inbouwsysteem

·· Sterke en duurzame dubbelwandige velgen (afgebeeld) Carbon/White

·· Roestvrij stalen spaken ·· 8/9-speed achternaaf

(afgebeeld) Black

·· Bewerkt remoppervlak voor superieure remkracht

175

142+ Carbon/Wht

C. Roval TRAVERSE 26 > ·· E5 aluminium velg, breedte: 28mm extern, 24mm intern

F. Roval tubeless rim Tape & Valve Stem > ·· Ontwikkeld voor gebruik met onze Roval Control en Traverse wielsets

·· 135/142 eindkappen meegeleverd

·· Spaken: 27/32 voor en achter, radiaal / 3-kruis (2:1) voor, 3-kruis (1:1) achter

B.

Roval Wielen

142+ Carbon/Wht

(afgebeeld) 29” Black

·· Een rol is voldoende voor zowel het voor- als achterwiel

(afgebeeld) Black/White

C.

D.

·· Ontwikkeld voor gebruik met onze Roval Control en Traverse wielset, bij tubeless gebruik

E.


A.

B. specialized.com

C.

D.


Roval Rapide Road Wielen eigenschappen:

>> Velg profiel: Aero, constructie: gegoten (CLX), gelast (SL). Hoogte remoppervlak: 9mm >> DT Revolution Spaken (CLX), DT Competition Spaken (SL) >> Spaakpatroon voor: radiaal, achter: radiaal/2-kruis (2:1), Disc voor/achter: 2-kruis >> Bouwwijze: handgebouwd. Type nippel: DT aluminium >> Voornaaf: Roval carbon/aluminium naaf >> Achternaaf: Roval CNC gefreesd aluminium lichaam >> Snelsluitingen: Roval Cr-Mo A. Roval Rapide CLX 60+ | Tubular >

C. Roval Rapide CLX 40+ | Tubular >

·· Velg materiaal: carbon met disc remoppervlak

·· Achternaaf: DT 240 ­binnenwerk + pallensysteem

·· Velg materiaal: carbon met carbon remoppervlak.

·· Achternaaf: DT 240 binnenwerk + pallensysteem

·· Hoogte: 60mm, breedte: 17.3/24.4mm (intern/extern)

·· Totale gewicht wielset: 1,495gr

·· Hoogte: 40mm, breedte: 16.2/23mm (intern/extern)

·· Totale gewicht wielset: 1,375gr

·· Spaken: 16 voor, 21 achter

·· Ook beschikbaar in een tube-versie

·· Spaken: 18 voor, 24 achter.

·· Ook beschikbaar in een tube-versie

·· CeramicSpeed lagers

(afgebeeld) Black

·· CeramicSpeed lagers

B. Roval Rapide CLX 40+ DisC | Tubular >

D. Roval Rapide SL 35 >

·· Velg materiaal: carbon met carbon remoppervlak

·· Achternaaf: DT 240 binnenwerk + pallensysteem

·· Hoogte: 40mm, breedte: 16.2/23mm (intern/extern)

·· Totale gewicht wielset: 1,475gr

·· Velg materiaal: aluminium met aluminium remoppervlak

·· Spaken: 24 voor, 28 achter

·· Ook beschikbaar in een tube-versie

(afgebeeld) Black

·· Industrielagers ·· Achternaaf: 3 pallen ·· Totale gewicht wielset: 1,745gr (afgebeeld) Black

·· Spaken: 20 voor, 24 achter

Roval Wielen

·· CeramicSpeed lagers

·· Hoogte: 35mm, breedte: 17/22mm (intern/extern)

(afgebeeld) Black

177

E. F.

E. Roval Pavé SL 25 >

F. Roval Fusée™ SLX 23 >

·· Gelaste aluminium velg met laag profiel

·· DT Competition spaken, butted, 20 voor, 24 achter.

·· Gelaste aluminium velg met laag profiel

·· Spaakpatroon voor: radiaal, achter: radiaal/2-kruis (2:1)

·· Hoogte: 25mm, breedte: 19/25mm (intern/extern)

·· Spaakpatroon voor: radiaal, achter: radiaal/2-kruis (2:1)

·· Hoogte: 22/24mm, breedte: 17/22mm (binnen/buiten).

·· Remoppervlak: aluminium, hoogte: 9mm

·· Snelsluitingen: Roval Cr-Mo.

·· Voornaaf: carbon/ aluminium, achternaaf: aluminium

·· Totale gewicht wielset: 1,690gr

(afgebeeld) Black

·· Remoppervlak: aluminium, hoogte: 9mm ·· DT Competition spaken, butted, 20 voor, 24 achter.

·· Totale gewicht wielset: 1,515gr

(afgebeeld) Black


Pomp Technologie >> De juiste tool voor het werk is essentieel, of het nu 300psi in het AUTOSAG ventiel pompen is of het finetunen van de druk in een mountainbikeband.

Air Tool Compak Een vloerpomp is de snelste en meest effectieve manier om de perfecte hoeveelheid lucht in een band te pompen. Over het algemeen is het echter niet de beste metgezel tijdens het reizen. Maak kennis met de Air Tool Compak, een volledig functionerende vloerpomp die slechts 70% van de ruime inneemt van een normale pomp.

COMPACT DESIGN Klap de roestvrijstalen voet in, bevestig het verwijderbare handvat aan het lichaam van de pomp en plaats de Air Tool Compak in de bijgeleverde tas.

Opbergruimte voor tools Draai de uiteinden van het handvat open en plaats er een set bandenlichters en plakkers in.

PoMP EFFICIĂŤNtie Laat je niet misleiden door het slanke ontwerp van de Air Tool Compak. Hij is nog net zo krachtig als een standaard vloerpomp. In feite, heb je slechts een slag meer nodig op 100 PSI in een band te krijgen dan bij onze Air Tool HP pomp.

SLanke drukmeter Elegant ontworpen drukmeter verzekert je dat je altijd precies weet hoeveel druk je in je banden hebt gepompt.


Bidon Technologie >> De rijervaring is heel belangrijk bij Specialized en een van de meest fundamentele manieren om dit te verzekeren is een goede hydratatie. Innovaties op het gebied van dorstlessen gaan over het leveren van extreem zuiver water, grote hoeveelheden water in een keer uit de bidon en het optimaliseren van ergonomie van de bidon. Onze technologieën als Purist en HydroFlo zijn de toekomst op twee wielen.

PURIST Technologie Met op de natuur geïnspireerde technologie, komt de mogelijk is. We spuiten siliciumdioxide, een natuurlijke dioxide die ook voorkomt in groente en fruit, in de binnenzijde van de bidon. Het creëert een glasachtige barrière die beschermt tegen geuren, vlekken en schimmels.

Componenten

Purist het dichst bij het drinken uit een glas water als

Proef en je zult beseffen wat je hebt gemist. De pure smaak van water.

HYDRO ERGONOMICS We hebben veel technologie en durf in deze bidon geschonken. De Purist HydroFlo™ is de meest flexibele, makkelijk knijpbare bidon ooit met Purist technologie voor schone, pure watersmaak.

WATERGATE dop Zeg maar dag tegen plakkerige resten van je bidoninhoud op het frame. De zelfsluitende Heart Valve zorgt ervoor dat het water stroomt als jij wilt drinken, maar dicht strak af als je dat niet wil.De dop is 100% lekdicht en vergrendeld wanneer je de fiets vervoert en als je je drankje aan het mixen bent.

179


Componenten A.

B.

C.

D.

A. Chisel Carbon 29er Rigid Fork >

C. S-Works Prowess Carbon Mini Rise Bar >

·· Uni-directionele carbon mono­coque structuur met carbon vorkpoten, kroonstuk en vorkbuis

·· FACT SL high-strength carbon

·· Rise: Mini rise (0.4”/10mm)

·· Gewicht: 190gr

·· Sweep: 6-graden upsweep; 10-graden backsweep

·· Aluminium dropouts ge­schikt voor OS-28 eindkappen

·· PM 160 rembevestiging ·· Veerweg-gecorrigeerde 480mm as tot kroon ·· 47mm offset (afgebeeld) Carbon/Charcoal

·· 31.8mm oversized klemdiameter

·· Breedte: 720mm

·· Kleur: Glanzend carbon

B. S-Works Prowess Carbon XC Flat Bar >

D. S-Works Prowess Enduro Low Rise Bar >

·· FACT SL high-strength carbon constructie

·· FACT SL high-strength carbon

·· Rise: Low rise (1.0” / 25mm)

·· Gewicht: 205gr

·· Sweep: 6-graden upsweep; 8-graden backsweep

·· Verkrijgbaar in 25.4mm en 31.8mm diameter ·· Stuurbreedte: 600mm (25.4mm diameter) en 700mm

specialized.com

·· 8 ° naar achter geknikt ·· Unidirectioneel gloss carbon finish (afgebeeld) Black

·· 31.8mm oversized klemdiameter

(afgebeeld) Charcoal

·· Breedte: 720mm

·· Kleur: Glanzend carbon

(afgebeeld) Black


E.

F.

Componenten

G.

H.

181 I. E. S-Works DH Carbon Bar > ·· Ons breedste en sterkste FACT carbon stuur biedt de optimale mix van duurzaamheid en lichtgewicht ·· Rise: 38mm (1,5“)

·· Breedte: 750mm, 780mm ·· Sweep: 6-graden upsweep; 9-graden backsweep ·· 31.8mm oversized klemdiameter

(afgebeeld) Speed Fade

F. Enduro Alloy Low Rise Bar >

H. XC Flat Alloy Bar >

·· High-strength 7050 premium butted aluminium

·· High-strength 2014 premium aluminium

·· Stuurdiameter: Oversized 31.8mm ·· Rise: Low rise (1.0” / 25mm)

·· Breedte: 720mm ·· Sweep: 6-graden upsweep; 8-graden backsweep ·· Kleur: Matzwart geanodiseerd

·· 31.8mm oversized klemdiameter

·· Rise: Flat ·· Breedte: 680mm (afgebeeld) Charcoal

·· Sweep: 8-graden backsweep

G. Demo Alloy MTB Riser Bar >

I. P.Series Bar MTB Dirt >

·· High-strength 7050 premium butted aluminium

·· Butted 6061 aluminium. 31.8m

·· Stuurdiameter: Oversized 31.8mm ·· Rise: Low rise (1.0” / 25mm)

·· Breedte: 750mm ·· Sweep: 6-graden upsweep; 8-graden backsweep ·· Kleur: Matzwart geanodiseerd

(afgebeeld) Black

·· 750mm breed x 38mm ris (afgebeeld) Black/White

·· 9-graden backsweep, 6-graden upsweep

(afgebeeld) Black


A.

B.

C.

E.

C. Dirt Rodz™ MTB Bar Ends > ·· Lichte en sterke gesmede aluminium A1 constructie ·· Mooi afgewerkt klemdesign ·· Zwart of zilver (afgebeeld) Black

Silver

A. S-Works Carbon MTB Overendz™ Bar Ends >

D. TARGA BAR MTB ENDZ >

·· Ultra lichte, holle 100% FACT carbon constructie

·· Loodrecht klemmechanisme

·· Geïntegreerd ontwerp

·· Gebruik Specialized CNC Alloy Bar End Plugs bij carbon sturen

·· Zachte rubber bovenkant

·· Ergonomisch design ·· Brede, low-profile klemzone

·· Geïnjecteerde nylon constructie (afgebeeld) Black

(afgebeeld) Black/Red

Black/White

B. P2 MTB Overendz™ Bar Ends >

E. CNC Alloy MTB Bar End Plugs >

·· Ergonomisch ontwerp

·· Brede, lower profile klemzone

·· 100% CNC gefreesd aluminium ontwerp

·· Slank design

·· Gebruik Specialized CNC Alloy Bar End Plugs bij carbon sturen

·· Cilinder-vorm voor maximale klemming

·· Gewicht: 22g/paar

·· Zachtrubberen oppervlak ·· Geïnjecteerde nylon constructie ·· 6061 aluminium loodrecht klemmechanisme

specialized.com

(afgebeeld) Black

·· Aluminium ‚Lip‘ voor extra bescherming

·· 18.5mm-20.0mm diameter ·· Gemaakt voor Specialized Carbon sturen

(afgebeeld) Silver


F.

D. / H. G.

I.

K.

F. Body Geometry Contour Locking Grip >

I. Enduro Grip >

·· High-density binnenkant

·· Soft-density op de contactpunten.

·· Duurzaam materiaal dat zorgt voor veel grip

·· Diameter: 30mm

·· Harder materiaal aan de binnenkant

·· Flexibele, ergonomisch gevormd platform ·· Medium-density core ·· Makkelijk te installeren klemsysteem

XL: Grey/White

XL: White/Black

·· Ook verkrijgbaar in Maat XL met 32mm diameter

M: Black/Red

M: White/Red

·· XL versie: makkelijk te monteren door middel van 3mm inbus ·· Diameter: 30mm

(afgebeeld) XL/M: Grey/Black

·· Zachter materiaal aan de buitenkant

·· Ook verkrijgbaar in Maat XL met 33mm diameter

(afgebeeld) XL: Hyper Green

M: Navy/White

Black

Hyper Green

XL: Black

Carbon

Red

G. Body Geometry Contour XC Grip >

K. SIP LOCKING GRIP >

·· Ergonomisch ontworpen handvatten die aansluiten bij de anatomie van de hand

·· Strategisch geplaatste wafelstructuur voor meer grip en controle

·· Duurzaam Aramid materiaal

·· Diameter: 28,5mm

·· Strategisch geplaats wafelpatroon voor meer grip

·· Ook verkrijgbaar in Maat XL met 30mm diameter

·· Ontworpen om te voldoen aan de behoeftes van de rijders

·· Duurzaam materiaal dat zorgt voor veel grip

Black

Hyper Green/Cyan

Black/Red

(afgebeeld) Black/Cyan

·· Uniek, moto-geïnspireerd reliëf

(afgebeeld) Black

Raw

H. Body Geometry CONTOUR TARGA GRIP/BAR END >

L. LOCKING RINGS >

·· Medisch ontworpen door Dr. Roger Minkow

·· Medium-density body ·· High-density binnenkant

·· Zeker klemsysteem met 3mm bout

·· Flexibel, ergonomisch gevormd platform

·· Makkelijk te installeren klemsysteem

·· Compatible met Specialized locking grip

·· Soft-density op contactpunten.

·· Past perfect bij de Targa Bar Ends

Black/White

Componenten

L.

(afgebeeld) Black/Red

(afgebeeld) Anodized 5 Pair Mix

·· Verkrijgbaar als losse set of per 5 sets.

Blue Ano

Red Ano

Red Solid

White Solid

183


A.

B.

C.

D.

C. P.Grip Dirt > ·· Lock-on zorgt voor zekere sluiting

E.

·· Pruven® materiaal zorgt voor superieure grip (afgebeeld) Black

A. Commuter Grip > ·· Gevormd voor comfort

D. Globe City Grip > ·· High-density binnenkant

·· Dual-density compound

·· Zacht en comfortabel Kraton rubber

·· Foam lichtgewicht buitenkant

·· Het profiel zorgt voor een betere controle

·· Kleuren overeenkomstig met de Globe modellen en andere onderdelen (afgebeeld) Brown

(afgebeeld) Black

Black

B. P.Grip >

E. Globe Roll Grip >

·· Pruven® materiaal zorgt voor superieure grip

·· Zacht en comfortabel Kraton rubber

·· Lange binnenbus zorgt voor perfecte aansluiting op het stuur

·· Het profiel zorgt voor een betere controle

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) Black

Brown

specialized.com

·· Kleuren overeenkomend met de Globe modellen en andere onderdelen


F.

G.

I.

Componenten

K.

H. COMMAND POST BLACK LITE > ·· Tweede generatie, 100gr lichter ·· Drie versies zadelpen­ verstelbaarheid voor fiets en zadelmaten:125mm, 100mm en 75mm

·· Snelsluiting kabel op de zadelpenkop zorgt voor een simpele setup ·· Diameter: 30,9mm/31,6mm (afgebeeld) Black

H.

F. Pro-Set II 31.8mm MTN Stem >

I. S-Works Carbon Mountain Seatpost >

·· 4-bouts oversized 31.8mm stuurklemming met losse voorplaat

·· 12-graden: 10 posities mogelijk: +/- 8-graden tot 16-graden, met stappen

·· 3K SL high modulus FACT composietweefsel

·· Voorzien van aluminium top cap, en 4-graden, 2-graden en 0-graden

·· Verkrijgbaar in 4 maten ·· Te gebruiken met carbon sturen

·· Aluminium zadelpenkop ·· 30,9 mm diameter (afgebeeld) Black

G. Mtn Stem > ·· 3D gesmede en CNCgefreesde sterke 6601 aluminium stuurpen ·· Beschikbaar in 60,75,90 en 105mm ·· 6-graden rise

·· Natuurlijke matte carbon afwerking

(afgebeeld) Matte Carbon

·· 400 mm lengte ·· Gewicht: 215g

K. Pro II Alloy Mountain Seatpost > ·· Klemdiameter: oversized 31,8mm

·· 2014 aluminium ·· Aluminium eenbouts, makkelijk zadelklemsysteem

·· Geschikt voor carbon sturen

·· Afwerking: Glans/mat zwart geanodiseerd

·· Diameter: 30,9mm (afgebeeld) Black

·· Lengte: 400mm ·· Gewicht: 258g

(afgebeeld) Gloss/Matte Blk

185


B.

A.

C.

B. S-Works MTB Chainring Sets > ·· Kettingbladen van supersterk 7075 Premium Aluminium ·· Ni-Boron gladde oppervlaktebehandeling ·· Gerivetteerde

schakelpinnen van roestvast staal ·· Gewicht: tripel 201g, dubbel 184g (per set met bouten) ·· Dubbel: 42/28t; Triple: 44/32/22

A. S-Works Carbon CRANK ARM MTN >

C. SRAM MTN 10 SPD Chainring Sets & Spiders >

·· Beste stijfheid tot gewichts­ verhouding op de markt

·· Speciaal door SRAM ontwikkelde spider voor MTN cranks

·· 42mm BB30 cardridge lagers ·· Passend in Specialized carbon frames voorzien van

specialized.com

afmeting 84.5mm OSBB ·· Passend in frames met 73 mm BB30 ·· S-Works kettingbladen en spiders verkrijgbaar, ook in triple en dubbel

(afgebeeld) Satin Carb/Grey

·· Compatible met alle 2x10 aandrijvingen


E.

Componenten

D.

187 F.

G.

D. Bennies Platform Pedals >

F. P.Series Platform Pedals >

·· aluminium pedaal body ·· Duurzame industrielagers

·· 100mm breed en 105mm lang

·· Met nylon versterkt plastic platform

·· Holle pedaal body met 24 vervangbare pinnen

·· 17.30mm dik in het midden en 19mm aan de uiteinden

·· Combinatie van gegoten pinnen en patroon biedt de beste balans van grip en vrijheid

·· Gewicht: 430 gram ··

Black Ano

·· As: Cr-Mo

(afgebeeld) Red Ano

White

Black

·· De vorm van het platform zorgt voor de beste connectie van de fiets en de rijder ·· Sterke 9/16“ Cr-Mo assen

White

E. P.Series Pedal Dirt >

G. Command Post Seat Collar Bolt-On >

·· Gemaakt van Nylon composiet, 305 gram/paar

·· Zadelpenklem met geïntegreerde geleiding voor kabel

·· Wave Washer techniek zorgt voor minder pedaalrotatie

(afgebeeld) Black

·· Passend voor ieder frame met 34.9 buitenmaat

·· 24 gram

(afgebeeld) Clear


A.

B.

C.

B. S-Works Carbon Shallow Bend Handlebar > ·· FACT SL high-strength carbon constructie

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm

·· Ergonomisch ovaal gevormde bovenzijde

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm (afgebeeld) Black

·· Gloss Carbon finish ·· Gewicht: 200g (42cm)

A. S-Works Carbon Aerofly Handlebar >

C. Pro Carbon Shallow Bend Handlebar >

·· FACT carbon constructie biedt de optimale mix tussen duurzaamheid en lichtgewicht

·· FACT high-strength carbon constructie

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm

·· Ergonomisch ovaal gevormde bovenzijde

·· Gewicht: 225g (42cm)

·· Geoptimaliseerd voor interne rem- en schakelkabels; Geschikt voor elektronisch schakelen (afgebeeld) Black

specialized.com

·· Shallow gebogen stuur­ bocht voor extra comfort

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm

(afgebeeld) Black


D.

Componenten

E.

F.

189

G.

D. Pro Carbon H2 Ergo Handlebar >

F. Expert Road Alloy Shallow Bend Handlebar >

·· FACT carbon constructie

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm

·· 2014 premium aluminium design

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cc

·· Ergonomisch ovaal gevormde bovenzijde

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm

·· Shallow gebogen stuur­ bocht voor extra comfort

·· Shallow drop: 125mm drop x 75mm reach

·· Geschikt voor clip-on ligstuur ·· Voorkant is geoptimaliseerd voor twee kabels

·· Ergonomic drops: 140mm drop x 85mm reach

(afgebeeld) Black

E. Pro Carbon Tarmac Handlebar >

G. Comp Road Alloy H2 Ergo Handlebar >

·· FACT carbon constructie

·· Kleur: Glanzend carbon

·· 6061 premium gebut aluminium, high-strength design

·· Stuurbreedte: 40/42/44cc

·· Ergonomische bovenkant

·· Stuurbreedte: (midden tot midden): 40/42/44cm

·· Geoptimaliseerde voorkant voor twee kabels

·· Shallow bend drop: 140mm drop x 85mm reach

·· Geschikt voor clip-on ligstuur ·· Voorkant geoptimaliseerd voor twee kabels ·· Gewicht: 240gr (42cm)

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm

·· Deep bend drop: 140mm drop x 84mm reach

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) Black

·· Klemdiameter: oversized 31,8mm

(afgebeeld) Black


A.

B.

C.

D.

E.

F.

A. Body Geometry Bar Phat >

C. S-Wrap Roubaix Tape >

·· 50% reductie van druk op de hand

·· Inclusief Roubaix tape en einddoppen

·· Suede finish

·· Makkelijk rekbaar ·· Inclusief einddoppen

·· Absorberende gel pads

·· Verkrijgbaar in 4.5mm dikte

·· Extra breed tape voor makkelijke installatie

·· Gel pads kunnen hergebruikt worden

(afgebeeld) Black

·· Elastomeer gel onderkant voor extra comfort

Blue

Red

White

B. Body Geometry Bar Shapers >

D. S-wrap velvet tape >

·· Conische vorm die zorgt voor extra ondersteuning

·· Makkelijk schoon te maken synthetisch leer

·· Makkelijk te installeren

·· EVA trillingsdemping

·· Lichtgewicht: 23gr voor 8mm; 40gr voor 13mm

Teal

Purple

Charcoal

Lt Berry

·· Makkelijk rekbaar (afgebeeld) Black

·· Inclusief ‚bolt-on‘ einddoppen

Black

specialized.com

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) White


G.

H.

Componenten

I.

G. S-Works CLP MULTI STEM > ·· 3D gesmede en CNC gefreesde sterke aluminium stuurpen

·· Voorzien van afdekdop en 4°, 2° en 0° CNC gefreesde shims

·· C-Clip 4-bouts oversized 31,8mm stuurklem

·· Verkrijgbaar in 12° hoeken: 10 mogelijke posities

·· Titanium bouten

·· 1-1/8“ stuurbuis diameter

E. S-Wrap Classic Tape >

H. S-Works SL Stem >

·· Makkelijk schoon te maken synthetisch leer

·· 3D-gesmede en CNCgefreesde 7075 aluminium race stuurpen

·· 6-graden rise

·· Titanium bouten

·· 31.8mm klemdiameter

·· 70, 90, 100, 110, 120, 130mm

·· 1-1/8” vorkbuis

·· EVA trillingsdemping ·· Makkelijk rekbaar (afgebeeld) Red/White

·· Inclusief einddoppen

Black/White

Black/Black

·· Gewicht: 110-115g (in 110 mm)

·· 40mm klemhoogte

F. S-Wrap Cork Tape >

I. Comp Multi Stem > ·· 3D gesmede en CNC gefreesde sterke aluminium stuurpen

·· Verkrijgbaar in 12°, 17° en 24° hoeken

·· 4-bouts oversized 31,8mm stuurklem

·· Compatibel met carbon sturen

·· Elastomeer gel onderkant voor extra comfort ·· Makkelijk rekbaar (afgebeeld) Blue

·· Inclusief einddoppen

White

(afgebeeld) Black

White/Black

·· Cork/EVA foam stuurlint

Black

(afgebeeld) Black

Red

·· Voorzien van top cap en 4°,

2° en 0° shims

(afgebeeld) Black

191


A.

B.

C.

D.

A. S-Works SL Carbon 2-Bolt Seatpost >

C. COBL GOBL-R Carbon Seatpost >

·· FACT SL high-strength carbon constructie

·· Revolutionair ontwerp biedt 18mm verticale beweging

·· 350mm lengte ·· Gewicht: 200g

·· 2-bouts zadelpenkop bevestiging (afgebeeld) Satin Carbon

·· 25mm setback ·· 27.2mm diameter

B. VENGE POST >

·· FACT carbon constructie mixt duurzaamheid en comfort

voor verbeterd comfort ·· Cilindrische aluminium kop ·· Diameter: 27.2mm ·· Lengte: 350mm

·· Trillingsdempende Zertz

D. S-Works Carbon Road Crank Arms >

·· 3 tot 1 UCI-legale zadelpen voor Venge fietsen

·· 2812-3308 voor -20mm/0mm setback

·· Beste stijfheid tot gewichts­ verhouding op de markt

·· Omkeerbare symmetrische vorm

·· 281E-3309 voor 40mm/0mm setback

·· Holle carbon crank armen

·· Passend voor Specialized Road frames met OSBB of PF30

·· Verkrijgbaar in twee setbacks:

·· Lengte: 350mm

·· Oversized aluminium as met Hirth koppeling interface

·· Beschikbare lengtes: 170, 172.5, 175mm.

·· Inclusief alle hardware

·· Natuurlijke carbon finish

specialized.com

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) Satin Carbon

(afgebeeld) Charcoal


F.

G.

H.

Componenten

E.

I.

193 E. S-Works SL Road Chainrings >

H. Pro Alloy Crank Spider >

·· High-strength 7075 Premium Aluminium kettingbladen

·· Aluminium bladboutjes

·· Zeer lichte, stijve en sterke aluminium crank spider voor optimale prestaties.

·· CNC gevreesde bladen voor perfecte krachtoverbrenging

·· Beschikbare maten: 130 x 53/39, 110 x 50/34

schakelpinnen voor extra schakelgemak

·· Gerivetteerde

(afgebeeld) Black Ano

·· Verkrijgbaar in standaard 130mm en compact 110mm

(afgebeeld) Black Ano

F. S-Works Road Chainrings >

i. Anodize Seat Collar Bolt-On >

·· 7075 T6 premium aluminium kettingbladen

·· 35mm binnendiameter voor alle Specialized aluminium frames met 30.9 zadelpen en 35mm buitendiameter

·· CNC-gefreesd profiel ·· Geklonken roestvrijstalen schakelhulpen

(afgebeeld) Black Ano

·· Aluminium bladboutjes

G. S-Works Team Alloy Chainrings > ·· 7075 T6 aluminium kettingbladen ·· Geklonken roestvrijstalen schakelhulpen ·· Aluminium bladboutjes ·· Beschikbare normale

·· Beschikbare TT maten: 130x53/39, 54/42, 55/44

(afgebeeld) Red

Gold

maten: 130 x 52/36, 53/38, 53/39, 53/42, 54/39, 110x46/36 (afgebeeld) Black Ano

·· 37mm binnendiameter voor alle Specialized carbon frames met 30.9 zadelpen en 37mm buitendiameter


Pompen

A.

C.

B.

D.

E.

A. AIRTOOL™ MTB >

C. Airtool™ MTB Switch >

·· Groter volume om meer lucht per slag te kunnen pompen

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd

·· Aluminium schacht, hendel en kamer

·· Lijmloze bandenpleisters meegeleverd

·· Lichaam met groter volume

·· Lijmloze bandenpleisters meegeleverd in de hendel

·· Aluminium schacht, hendel en kamer

·· Smart Head‘ pompkop past op alle ventielen

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd

·· Opbergruimte in de pomp

(afgebeeld) Black

B. AIRTOOL™ MTB MINI > ·· Eindkap is open te schroeven

·· Grotere kamer pompt meer lucht

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd

specialized.com

(afgebeeld) Black

D. MTB Double Barrel >

·· Aluminium schacht, hendel en luchtkamer

·· Schrader en Presta aansluiting

·· Opbergruimte in de pomp

·· Groot pomplichaam voor zoveel mogelijk pompvolume (afgebeeld) Black

·· Dubbel volume per pompbeweging ·· Compleet van aluminium

·· Compact model door overlappende hendel ·· Bevestiging voor onder de bidon wordt meegeleverd (afgebeeld) Polish Al


G.

H.

Pompen

F.

G. Airtool™ MTB Flex > ·· Schrader en Presta aansluiting ·· Double-barrel techniek

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd

·· Lichtgewicht, compacte en flexibele slang

(afgebeeld) Black

I. Polished

E. Airtool™ MTB SHOCK PUMP >

H. Air Tool™ Combo2 >

·· Super flexibele hogedruk slang

·· Maakt gebruik van een 16gr patroon

·· Compact ontwerp

·· Het patroon kan in de body van de pomp worden opgeborgen

·· Micro air bleed (afgebeeld) Black

·· Comfortabele T hendel

·· Het ongebruikte CO2 patroon kan veilig worden vervoerd ·· Schader pompkop met Presta adapter

F. Airtool™ MTB FRAME SHOCK PUMP >

I. Air Tool™ MTB CO2 Mini Pump >

·· Snel van oppomp modus naar high-pressure modus (tot 300 psi)

·· Unieke pompkop is geschikt voor alle CO2 patronen met draad

·· Aluminium schacht, hendel en kamer

·· Ook voorzien van een Presta opening voor het oppompen met de hand

·· Alles met een simpele draai aan elkaar te monteren

·· Lijmloze bandenplakkers ·· Inclusief houder voor op de fiets

·· Soepele, draaiende slang ·· Duurzame aluminium constructie

(afgebeeld) Black

Black

(afgebeeld) Black

·· Extra groot volume body (afgebeeld) Polished

195


A.

B.

C.

D.

E.

A. Air Tool™ Carbon Road Pump >

C. AIRTOOL™ ROAD >

·· Carbon handvat en luchtkamer gecombineerd met een aluminium schacht voor duurzaamheid

·· Aluminium schacht, hendel en luchtkamer

·· Verkrijgbaar in gepolijst aluminium, zwart of wit

·· Stalen locking handgreep

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd

·· Minimalistische pompkop; enkel voor Presta ventielen

(afgebeeld) Carbon Gloss

·· Minimalistisch design; Presta only

(afgebeeld) Black

Polish Al

B. AIRTOOL™ Carbon Road MINI >

D. AIRTOOL™ Road MINI >

·· Carbon handvat en schacht

·· Verkrijgbaar in gepolijst aluminium, zwart of wit

·· Stalen locking handgreep ·· Minimalistisch design; Presta only

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd

·· Aluminium schacht, hendel en luchtkamer (afgebeeld) Carbon Gloss

·· Minimalistisch design; Presta only

Black

specialized.com

White

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd ·· Klein genoeg voor in zakje fietsshirt

(afgebeeld) Polish Al


G.

H.

Pompen

F.

G. AIRTOOL™ CPRO2 Trigger > ·· Eenvoudig, betrouwbaar ontwerp

·· Biedt plaats aan 16g en 25g patronen met schroefdraad

·· Knop om de druk af te laten maakt een veilige opslag van ongebruikt CO2 mogelijk

·· Eén 16g CO2 patroon meegeleverd ·· Klein genoeg voor in zakje fietsshirt

(afgebeeld) Black

I. Silver

E. Airtool™ Flex Road >

H. Air Tool™ CO2 Mini Kit ROAD/MTB >

·· Presta aansluiting op T-vormige kop

·· Gemaakt voor zadelpendiameters van 27.2 tot 30.9

·· Hoge druk voor race banden

·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd

·· Lichtgewicht, compacte en flexibele slang

(afgebeeld) Polished

·· De plastic clip houdt de 2 plakkers op hun plek ·· Slechts 104 gram

·· Siliconen body houdt het 16gr patroon, de pompkop en de bandenlichter op zijn plek

(afgebeeld) Black

Black

F. Air Tool™ CO2 Road Mini Pump > ·· Pompkop is geschikt voor alle CO2 patronen met draad ·· Ook voorzien van een Presta opening ·· Aluminium schacht, hendel en kamer

Polish

I. CO2 Cannister >

·· Lager volume body

·· 25g biedt voldoende druk voor een 29x2,3“ mountainbikeband

·· Alles met een simpele draai aan elkaar te monteren ·· Houder om de pomp onder de bidonhouder te monteren meegeleverd

(afgebeeld) Black

·· 16g biedt voldoende druk voor een raceband

·· Compatibel met CO2 patronen met schroefdraad en Specialized CPRO2

197


A.

B.

C.

D.

A. AIRTOOL™ PRO Floor Pump >

C. Airtool™ MTB Floor Pump >

·· Grote 3“ drukmeter voor gemakkelijke afleesbaarheid

·· Inclusief extra rubber voor de kop

·· Ergonomische hendel

·· Aluminium basis en constructie

·· 110cm lange slang

·· Grote 3“ (76mm) meter met precieze afleesbaarheid tot 70 PSI (4,8Bar) ·· Het enorme volume van 508cc biedt voldoende lucht voor tubeless banden

·· Auto selecting SwitchHitter II technologie

·· Ergonomische handgreep

·· Auto selecting SwitchHitter II technologie

(afgebeeld) Polished

·· Inclusief extra rubber voor de kop (afgebeeld) Bronze

Green

B. AIRTOOL™ COMP Floor Pump >

D. AIRTOOL™ HP Floor Pump >

·· groet 3“ drukmeter

·· Verwisselbare interne onderdelen

·· Auto-Selecting SwitchHitter II technologie

·· Ergonomisch ontworpen handgreep

·· Auto-Selecting SwitchHitter II technologie

·· 2,5“ drukmeter, tot 180psi (13bar)

·· 30% makkelijker om banden op te pompen

·· Stalen basis en aluminium constructie

·· Langere 42“ (106cm) slang

·· Stalen basis en aluminium constructie ·· Ergonomisch ontworpen handgreep

White

specialized.com

(afgebeeld) Red/White

Ion

(afgebeeld) Sliver


F.

Pompen

E.

G.

199 H.

E. Airtool™ UHP Floor Pump >

G. Air Tool™ Compak Floor Pump >

·· Micro luchtventiel voor het bereiken van de ideale druk

·· Aluminium basis voor lange levensduur

·· 2 bandenlichters en plakkers in de hendel.

·· Super flexibele hogedruk slang

·· Inclusief een Presta adapter en een extra o-ring

·· Hendel met snelsluiter, vouwbare voet en gevoerde box om de pomp in te vervoeren.

·· Grote 3“ (76mm) meter

·· Ergonomisch ontworpen handgreep

·· Makkelijk af te lezen ingebouwde drukmeter.

·· Opgebouwd uit aluminium.

(afgebeeld) Polished

F. AIRTOOL™ Sport Floor Pump >

H. Starter Kit >

·· Nieuwe ergonomische Wing handgreep

·· Mini-Wedgie zadeltas

·· Dubbele pompkop voor Presta/Schrader ventiel

·· Aluminium Zee Cage

·· Compleet stalen constructie

·· Presta/Schrader kop.

(afgebeeld) Black

·· Meerdere kleuren beschikbaar

·· Airtool Road Mini Frame pomp

·· 2“ (50mm) grote drukmeter ·· 110mm lange slang

·· Maximale druk: 200psi (13,9bar).

(afgebeeld) Black

·· EMT Pro Road bandenlichters

Black/Pink

(afgebeeld) Black


Multi Tools

A.

B.

C.

D.

E.

F.

A. emt Pro MTB multi tool >

D. emt Road multi tool >

·· Dun aluminium casco.

·· 2/3/4/5/6/8 inbussleutels.

·· L-vormige 2/3/4/5/6/8 inbussleutels. ·· Uitgeholde inbussleutels voor gewichtsbesparing.

·· Kettingpons van 7075 aluminium.

·· 4,5 mm platte schroevendraaier en +1 kruiskop.

·· Remblok verwijder, 2 spaakspanners, flesopener. (afgebeeld) Alloy

·· T25 Torx/#2 kruiskop.

·· 110 gram. ·· 8,5 cm lang.

B. emt MTB multi tool >

E. emt micro multi tool >

·· 3/4/5/6/8 inbus.

·· Met 6 tools.

·· T25 Torx/+1 kruiskop schroevendraaier.

·· Dun aluminium casco. ·· Anti roest coating.

·· Kettingpons. (afgebeeld) Bronze

·· 6 cm lang. ·· Slechts 144 g.

·· 2,5/3/4/5/6 inbussleutel. ·· +1 kruiskop.

C. emt Pro Road Alloy multi tool >

F. Mechanic’s Wrench Set >

·· Met 8 tools.

·· 1.5/2/2.5/3/4/5/6/8 inbus.

·· T25 Torx/+2 kruiskop.

·· CNC gevreesd, met chroom bedekt gereedschap.

specialized.com

(afgebeeld) Titan

·· Multi-bruikbare verscherpte priem.

·· Dun aluminium casco.

·· Uitgeholde inbussleutels voor gewichtsbesparing.

(afgebeeld) Titan

(afgebeeld) Alloy

·· Rubber handvat voor extra grip. ·· T25/T30 Torx.

(afgebeeld) Red/Black


H.

I.

K.

Multi Tools

G.

L.

201

G. Specialized Torque Wrench >

I. MTB SWAT Kit >

·· 45 in-lbf (5.1 Nm) voor Road en MTB 4-bouts stuurpennen, Shiv en Shiv TT zadelpennen, MTB boltstyle zadelpenklemmen.

Complete SWAT technologie oplossing voor mountainbikers. Integratie van water, lucht, tools en opbergruimte op iedere op SWAT voorbereide Specialized MTB.

·· 55in-lbf (6.2 Nm) voor Venge zadelpennen, Road zadelpenklemmen. ·· 120 in-lbf (13.5Nm) voor one bolt zadelpennen. ·· Vooraf ingestelde waarde van het moment.

(afgebeeld) Black

H. EMT PRO Lever > ·· Bandenlichters die specifiek voor MTB of Road velgen en banden werd ontwikkeld. Met metalen basis en flesopener.

MTB: Blk/Red

MTB: Blk/Pink

·· Past in iedere 1-1/8 vorkbuis met minimaal 32mm diepte ·· Geschikt voor 8, 9, 10, en 11-speed kettingen (afgebeeld) MTB: Black/Gold

·· Biedt plaats aan powerlinks (niet bijgeleverd)

·· Gemaakt van gehard staal met anti-roest coating en met een aluminium frame ROAD: Blk/Pink

·· Voor gebruik met SWAT Level 3 voorbereide frames.

(afgebeeld) Black

·· Aluminium versie wordt geleverd inclusief tool om je Star Nut op de juiste manier te plaatsen ·· Carbon versie inclusief expander plug voor je carbon vorkbuis

(afgebeeld) Black

L. Cage Mount Tool > ·· Kan bevestigd worden onder iedere Zee Cage II

ROAD: Blk/White

·· Exclusief 25 grams CO2 patroon.

K. Top Cap Chain Tool > ·· Een magneet houdt de twee bandenlichters samen zodat ze weinig plaats innemen en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen.

·· Met flesopener

MTB: Blk/White

·· Inclusief 2x Zee Cage II, Top Cap Chain Tool, EMT Cage Mount Tool, SWAT Box, EMT Tire Lever, CO2 kop en Turbo 29er binnenband.

·· Platte schroevendraaier, 3mm/4mm/5mm/6mm/ 8mm inbus en T25 torx. ·· De Mount Tool wordt trillingsvrij geleverd.

(afgebeeld) Black


Bidonhouders

A.

B.

C.

D.

E.

A. Zee Cage II Carbon Left/Right >

B. Zee Cage II Left/Right >

·· SWAT technologie zorgt voor integratie van opbergmogelijkheden ·· FACT carbonconstructie, slechts 28 gram ·· Geschikt voor MTB XC Kit Storage Box (enkel op geschikte Epic en SJ HT)

·· SWAT technologie

specialized.com

·· Verkijgbaar in een versie voor vanaf links inzetten en versie voor vanaf rechts inzetten

(afgebeeld) LEFT (large) Carbon/Charcoal

·· Composiet materiaal, slechts 43 gram ·· Minimalistisch design

RIGHT (small) Carbon/Charcoal

·· Geschikt voor MTB XC Kit Storage Box (enkel op geschikte Epic en SJ HT) ·· Verkijgbaar in een versie voor vanaf links inzetten en versie voor vanaf rechts inzetten

(afgebeeld) LEFT (large) Black w/Tool RIGHT (small) Black w/Tool

Left/right Black/White

Left/right Blk/Moto Green

Left/right Black/Pink

Left/right Black/Teal

Left/right Gloss Blk/Char

Left/right Matte Blk/Char

Left/right White/Black/Red

Left/right Red/Black/White

Left Cyan/Black

Right Hyper Green/Blk


G.

C. Zee Cage II Alloy > ·· SWAT technologie

H.

F. Mantacage > ·· Geschikt voor de EMT Cage Mount Tool

·· Unieke vleugelvorm houdt de bidon stevig vast

·· Gemakkelijk uitnemen en terugplaatsen van de bidon

·· Vleugels voorkomen dat de bidon verschuift

·· 5.0 mm diameter

·· Veelzijdig en geschikt voor alle voorderailleur systemen

·· Geschikt voor MTB XC Kit Storage Box (enkel op geschikte Epic en SJ HT) ·· Slechts 50 gram

(afgebeeld) White/Red

·· Lichter dan een standaard aluminium bidonhouder

Matte Black

Charcoal

Teal

Black/White

·· Deze bidonhouder kant je vanaf de linke zijkant laden bij de onderbuis

Black/White

Pink

D. Rib Cage® Carbon > ·· Minimalistisch en slank design voorzien van stijlvolle graphics

·· De FACT carbonconstructie zorgt voor sterkte en lichtgewicht

·· Veelzijdig en geschikt voor alle voorderailleur systemen

(afgebeeld) Red/White

Silver/Black

·· Minder dan 23 gram

·· Stijlvol en functioneel ·· Zekere bidonbevestiging ·· Geschikt voor kleine en grote bidons (afgebeeld) Carbon

(afgebeeld) Black

·· slechts 50 gram

Carbon/Red

E. RIB CAGE® road/mtb >

H. E-Cage 6.0/5.0 >

·· Het design zorgt dat de bidon veilig op zijn plaats gehouden wordt

·· Minimalistisch en slank design voorzien van stijlvolle graphics

·· Lichtgewicht ontwerp met 5.0mm diameter. Geschikt voor racefietsen

·· Composiet materiaal voor extra duurzaamheid zonder extra gewicht

·· Veelzijdig en geschikt voor alle voorderailleur systemen

Black

·· Weegt slechts 45 gram

G. CASCADE™ II MTN Composite CAGE >

·· Het design zorgt dat de bidon veilig op zijn plaats gehouden wordt

White/Red

Bidon & Bidonhouders

F.

Matte Blk/Wht

White

·· Slechts 36 gram

White/Red

Red

(afgebeeld) Silver/White

Red/White

·· Vlakke voorkant houdt de bidon stevig vast

·· Lichtgewicht ontwerp met 6.0mm diameter. Geschikt voor mountainbikes

6.0 Ano Black

5.0 Ano Silver

(afgebeeld) 6.0 Ano Silver

5.0 Ano Black

203


Bidon

A.

B.

C.

A. Purist Hydroflo >

D.

C. Watergate >

·· Beschermt de bidon tegen geur, vlekken en schimmels

·· Watergate ventiel met Heart Valve™

·· Beschermt de bidon tegen geur, vlekken en schimmels

·· Heart Valve™ zorgt voor voorkomen van lekken

·· Meest flexibele bidon ooit ontworpen

·· O-ring gesealde dop

·· Makkelijk te openen watertoevoer

·· Rubber overgoten dop voor maximale grip

·· 100% lekdicht

·· BPA-vrij plastic gemaakt van 100% FDA materiaal

·· Ergonomisch driezijdig ontwerp

·· BPA-vrij plastic gemaakt van 100% FDA materiaal

(afgebeeld) Translucent

B. Big Mouth™ | Little Big Mouth™ >

D. Mo’Flo >

·· Opening is groot genoeg voor ijsklontjes

·· BPA-vrij plastic gemaakt van 100% FDA materiaal

·· Beschermt de bidon tegen geur, vlekken en schimmels

·· Brede watertoevoer

·· Grote, zachte dop voor gemakkelijk drinken

·· 600 ml en 700 ml modellen

·· O-ring gesealde dop

·· BPA-vrij plastic gemaakt van 100% FDA materiaal

·· Makkelijk vast te houden

specialized.com

(afgebeeld) Translucent

·· Opening is groot genoeg voor ijsklontjes

(afgebeeld) Translucent

·· Verwijderbare dop

(afgebeeld) Translucent


F.

Bidon & Bidonhouders

E.

205

G.

H.

I.

E . VIRTUE™ AERO BOTTLE AND CAGE >

G. Shiv Fuelselage Hydration System >

·· Ontworpen voor naadloze aansluiting bij onze Transition

·· Beschikbaar in twee maten: 0932-1001 voor XS/S Shiv

frames en 0932-1003 voor M/L/XL Shiv frames

·· Dual-position aansluitingen (afgebeeld) White/Black

·· Lichtgewicht design

H. MTB Rear Cage Mount > ·· lichtgewicht aluminium bidonhouderbevestigingen

F. Shiv Fuelcell > ·· Gemaakt voor gebruik met alle maten Specialized Shiv Carbon frames ·· Zachte bovenkant biedt plaats voor acht gelletjes of twee energierepen en drie gelletjes

·· Beschikbaar in 27.2mm en 30.9mm

I. Reserve Rack > ·· Harde onderkant biedt plaats aan een 60mm binnenband, CO2 kop en een ventielverlenger ·· In de windtunnel getest

(afgebeeld) Black

·· Houdt 1 bidon achter het zadel in een aerodyna­mi­ sche positie

·· Wing houdt een Mini Road pomp en twee CO2 patronen op zijn plaats

·· Kan gebruikt worden met Wing voor reserve­ onderdelen

·· Wing enkel geschikt voor gebruik met het Sitero zadel

(afgebeeld) Black


Computers

A.

B.

C.

A. SpeedZone® Digital Comp >

C. Speed Zone® Sport | Wireless | Cadence >

·· Inclusief snelheid/cadans en hartslag sensor

·· Auto-stop, ronde, en interval timer functie

·· Makkelijk te programmeren en simpele installatie

·· Vijf programmeerbare trainingszones

·· Snelheidsvergelijker, batterij-indicator

·· Automatische functies Auto-wake en auto-timer

·· Vijf programmeerbare hartslagzones

·· Mogelijkheid tot het instellen van twee wielmaten en odometer totalen

·· Huidige, maximale en gemiddelde snelheid ·· Odometer en tripmeter

(afgebeeld) Black

·· Huidige, maximale en gemiddelde snelheid

·· Power save modus met auto-wake functie White

B. Speed Zone® Elite Altitude > ·· Huidige hoogte, maximale hoogte en hellingshoek

·· Auto-stop, ronde, en interval timer functie

·· Huidige, maximale en gemiddelde snelheid

·· Batterij-indicator en temperatuur

·· Odometer en tripmeter

·· Power save modus met auto-wake functie

Black

specialized.com

(afgebeeld) White

Black/Red

·· Odometer en tripmeter ·· Snelheidsvergelijker en batterij-indicator ·· Ook beschikbaar in wireless of cadence versie

(afgebeeld) Black


Tassen

A.

C.

Computers | Tassen

B.

D.

207

A. Micro Wedgie > ·· Volume: 30cu ·· Slank en minimalistisch ontwerp ·· Interne neopreen sok houdt de gereedschappen op zijn plaats

C. Wedgie > ·· Nylon buitenkant is voorzien van een waterdichte coating ·· Waterbestendige rits houdt water en vuil buiten ·· Smal profiel

(afgebeeld) Black/Charcoal

B. Mini Wedgie > ·· Synthetisch leren onderkant

·· Nylon buitenkant is voorzien van een waterdichte coating

·· Waterbestendige rits houdt water en vuil buiten

·· Interne neopreen sok houdt de gereedschappen op zijn plaats

·· Smal profiel

Black/Red

·· Synthetisch leren onderkant

·· Nylon buitenkant is voorzien van een waterdichte coating

·· Onderste rits maakt het zadeltasje groter

·· Interne neopreen sok houdt de gereedschappen op zijn plaats

·· Waterbestendige rits houdt water en vuil buiten ·· Smal profiel

(afgebeeld) Black

D. Vital Pack >

·· Volume: 52.5cu

Blk/Hyper Green

·· Volume: 105cu./136.5cu

·· Magnetische sluiting voor makkelijk openen

(afgebeeld) Black

·· Het gaaspatroon aan de bovenkant zorgt voor een heldere kijk op wat er in het Vital Pack aanwezig is

·· Binnenzak voor optimale organisatie van spullen

(afgebeeld) Black


Welkom bij

SPECIALIZED WOMEN >> STREVEN NAAR ZOVEEL MOGELIJK DAMES OP DE FIETS

Voor meer dan een decennium al zijn we toegewijd aan het ontwikkelen van de beste dames specifieke fietsen voor op de weg, op de trails en alles daar tussenin. We worden geĂŻnspireerd door de gepassioneerde dames die we ontmoeten en alles wat we doen is gebaseerd op een groot doel: om te voldoen aan je wensen en behoeften, deze te overtreffen en je helpen je doelen te bereiken. We streven niet alleen het doel na om de mooiste, best passende en meest technisch geavanceerde fietsen en accessoires te ontwikkelen. We doen het ook. We zijn trots op de nieuwe 2014 lijn die we hebben ontwikkeld voor jullie als dames en zijn er van overtuigd dat dit de meest uitgebreide damescollectie is die op dit moment verkrijgbaar is. Lichtgewicht en comfortabele fietsen voor dagelijks gebruik, prestatiegerichte racefietsen en vertrouwenwekkende 29ers: we hebben alles dat je nodig hebt voor vele gelukkige kilometers in het zadel. Het is tijd om op de fiets te stappen, verder te rijden, hoger te klimmen en om te proberen je grenzen te verleggen.

Veel plezier tijdens je volgende ritten! Het Specialized Women’s team


209

Specialized Women


Women’s Technologie “ieder kleiner wiel is een compromis.” — Christoph Sauser, XC World Champion

>> De voordelen van 'grote' wielen zijn beschikbaar in onze volledige XC, Trail, All-Mountain, Recreation, en Women’s collecties. Van de Hardrock rijder die voor het eerst het bos wil gaan verkennen tot de dame die een Rumor aanschaft omdat deze perfect bij haar actieve levensstijl past, tot de agressieve rijder die de afdalingen aanvalt op zijn Enduro, Specialized 29ers bieden de stabiliteit en controle waar rijders en rijdsters behoefte aan hebben. brede lijn van pasvormen 29ers zijn niet alleen voor lange mensen. We hebben ons huiswerk gedaan om er zeker van te zijn dan onze geometrie geschikt is voor rijders van iedere lengte. Onze 29ers zijn wendbaar en speels, met onze eigen geometrie kenmerken: Lage bottom brackets, korte chainstays en ruime bovenbuizen.

MEEST DIRECTE STUUREIGENSCHAPPEN We houden de liggende achtervorken van al onze 29er frames zo kort mogelijk waardoor de achterdriehoek zo klein mogelijk blijft voor een direct sturende fiets. We gebruiken ook kortere, taps toelopende balhoofdbuizen om de voorkant zo laag mogelijk te houden om zo een licht sturende en gemakkelijk te controleren fiets te garanderen.

LAAGST MOGELIJKE ZWAARTEPUNT Door de bottom bracket op de al lage hoogte van onze 26-inch fietsen te houden, helpen we de rijder om nog meer tussen de assen te zitten. Dit lage zwaartepunt zorgt voor nog meer stabiliteit en controle over onze 29ers.


211

WOMEN’S TECHNOLOGIE


Women’s Technologie >> Het is niet nodig om je uitstraling te verliezen voor meer fietsplezier. Of je nu op de mountainbike het bos ingaat, een mooie tocht op de racefiets gaat maken of naar de stad gaat, je kan er mooi uitzien dankzij onze zeer complete lijn van functioneel geavanceerde producten. We praten niet alleen over kleding. We zetten de lijn van 2013 door en bieden in 2014 nog meer verschillende producten aan die matchen op het gebied van kleuren. We doen meer dan het creÍren van fietsen voor dames. Bij het bekijken van het totaalplaatje, streven we naar het leveren van samenhangende esthetiek, die zorgt voor het perfecte visuele huwelijk tussen de rijdster, de fiets en de onderdelen. Omdat we alles samen ontwerpen, weten we zeker dat het perfect bij elkaar past.


213

WOMEN’S TECHNOLOGIE


Women’s MTB >>Rumor Safire Fate Jett Myka

Of je nu met een grote groep dames klaarstaat voor een belangrijke wedstrijd of gewoon iedere minuut die je hebt graag samen met je vriendinnen op de fiets zit, al onze dames specifieke mountainbikes zijn ontwikkeld en ontworpen met jouw persoonlijke wensen en behoeftes in het achterhoofd. Onze dames mountainbikes zijn ontwikkeld aan de hand van baanbrekende technologieën en onze eigen Body Geometry expertise, waardoor ze voorzien zijn van alle essentiële eigenschappen waar over een dames mountainbike zou moeten beschikken. Dit maakt het voor ons mogelijk om dames fietsen te kunnen bieden die voldoen aan al hun eisen en behoeftes.


TOTALE TRAIL OBSESSIE

>> De geruchten zijn waar: onze eerste full suspension speciaal voor dames is gearriveerd. Deze XC Trail fiets zal dames de mogelijkheid geven om nog niet ontdekte paden te gaan ontdekken. Van goedlopende singletracks tot technisch terrein, de RUMOR is ontworpen en ontwikkeld voor het bieden van de beste rijeigenschappen van de wereld. Met 110mm FSR veerweg en dames specifieke geometrie, geeft de Rumor dames de complete controle over hun avonturen op de fiets.

·· Nieuw M5 aluminium frame met 110mm veerweg

·· Roval Control Trail 29 142+ wielset

·· FOX Float CTD Evolution achterdemper

·· Custom Formula T1 S hydraulische schijfremmen

>>>

Rumor Expert >

·· FOX Float CTD Performance 29 voorvork met 110mm veerweg

·· SRAM Type 2 X0 mid cage 10-speed achterderailleur

(afgebeeld) CharcoalTeal

specialized.com


·· Roval 29 velgen met 142+ achternaaf

·· RockShox Monarch RL achterdemper

·· Custom SRAM S-1250 XC Double crankstel

·· RockShox Reba RL Solo Air met 110mm veerweg

·· Custom Avid Elixer 5 R SL hydraulische schijfremmen

Satin Black/ Hyper

(afgebeeld) Gloss White/ Charcoal/Purple

Rumor

·· Nieuw M5 aluminium frame met 110mm veerweg

>>>

Rumor Comp >

217

·· Nieuw M5 aluminium frame met 110mm veerweg

·· Tektro Draco 2 hydraulische schijfremmen

·· X-Fusion RL Air achterdemper

·· 9-speed Shimano aandrijflijn

·· SR Suntour XCR 29 voorvork met 110mm veerweg en lock-out

·· Women‘s Body Geometry Riva Comp zadel

>>>

Rumor >

(afgebeeld) Gloss Black/Flo Red


RIJD MET VERTROUWEN

>> Bij het zoeken naar avontuur, fit worden of gewoon de perfecte rit met de groep, willen deze veeleisende trail rijdsters een veelzijdige en capabele fiets die goed presteert, van goedlopende singletracks tot technische afdalingen. Omdat ze alles willen ervaren dat de trail hun kan brengen, waarderen deze rijdsters de goede geometrie, trail capaciteiten en speciale vering van de SAFIRE.

Safire Comp >

·· FOX Float CTD Evolution achterdemper met AUTOSAG en ProPedal ·· Fox Float CTD Evolution voorvork, 120mm veerweg

·· Purgatory Control banden ·· Custom SRAM S-1250 10-speed XC Double crankstel ·· Women‘s Body Geometry Ariel zadel

specialized.com

>>>

·· M5 aluminium frame met 120mm veerweg

(afgebeeld) Black/Hyper Green


Safire

219

Safire >

·· FOX Float CTD Evolution achterdemper met AUTOSAG en ProPedal ·· Suntour XCR 26 voorvork met 120mm veerweg

·· Shimano Alivio crankstel en Deore Shadow achterderailleur ·· Tektro Draco 2 hydraulische schijfremmen ·· Body Geometry Riva Comp zadel

>>>

·· M5 aluminium frame met 120mm veerweg

(afgebeeld) Metallic White/ Black/Purple


GESCHIKT VOOR DE TRAILS, KLAAR VOOR DE WEDSTRIJDEN

>> Als de eerste carbon 29er die speciaal ontwikkeld is voor dames, is de baanbrekende FATE het toppunt van

crosscountry prestaties. Fate-rijdsters zijn van nature competitief, of het nu tegen zichzelf is op de zwaarste klim, haar favoriete parcours of haar tegenstandsters in een wedstrijd. Deze dames eisen de prestaties die alleen ‘s werelds eerste carbon hardtail kan bieden. De wendbaarheid, het vertrouwen en de beste rijeigenschappen maken de Fate verleidelijker dan ooit te voren.

Fate Expert Carbon 29 > ·· Rock Shox Sid 29 Solo Air Brain voorvork met 80mm veerweg

·· Custom SRAM S-2200 Double carbon crankstel ·· Custom Magura MTS hydraulische schijfremmen

·· Roval Control Carbon wielset

specialized.com

>>>

·· FACT 8m carbon frame

(afgebeeld) Carbon/Hyper Green/White


Fate

221

Fate Comp Carbon 29 > ·· Rock Shox Reba RL 29 Solo Air voorvork met 80mm veerweg en lock-out ·· Stijve en duurzame Roval 29 wielset

·· Custom SRAM aluminium crankstel (36/22) ·· Custom Formula C1 hydraulische schijfremmen

>>>

·· FACT 8m carbon frame

(afgebeeld) Carbon Titanium/ Black/Teal


FIETS MET VERTROUWEN

>> De JETT rijdster is op zoek naar een lichtgewicht, comfortabele en veelzijdige crosscountry fiets die ze kan gebruiken tijdens al haar singletrack avonturen met vrienden, maar waarmee ze ook de omgeving kan ontdekken via zandpaden. Als toegewijde en enthousiaste rijdster verwacht ze een speciale dames FIT, een gebalanceerde fiets met goede rijeigenschappen, en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

JETT EXPERT 29 > ·· RockShox Reba RL 29 voorvork met 80mm veerweg en Lock-Out

·· Shimano Deore hydraulische schijfremmen ·· Women‘s Body Geometry Riva Comp zadel

·· Custom SRAM S-1250 XC double crankstel

specialized.com

>>>

·· M4 aluminium 29er frame

(afgebeeld) Satin Black/Flo Red/Gloss


JETT COMP 29 > ·· RockShox XC32 29“ voorvork met 80mm veerweg

·· Tektro Gemini hydraulische schijfremmen ·· Women‘s Body Geometry Riva Comp zadel

>>>

·· M4 aluminium 29er frame

(afgebeeld) Gloss Silver/ Moto Green

Jett

·· Custom SRAM S-1250 XC double crankstel

223

·· M4 aluminium 29er frame

·· Custom Samox crankstel

·· Custom-tuned RockShox 29 voorvork met 80mm veerweg en lock-out

·· Tektro Draco hydraulische schijfremmen

·· Lichtgewicht en duurzame dubbelwandige velgen

>>>

JETT 29 >

·· Women‘s Body Geometry Riva Comp zadel Gloss Pearl White/Orange

(afgebeeld) Charcoal Tint/ Teal


ONTDEK JE AVONTUREN

>> MYKA rijdsters gebruiken hun fiets als transportmiddel, voor hun plezier en voor het avontuur. Op de fiets naar school, naar het werk of een lekkere bosrit maken, ze doen het allemaal. Deze dames zoeken een goede prijs/kwaliteit 26” of 29” hardtail die duurzaam en betrouwbaar is, maar ook zeker lichtgewicht en efficiënt.

·· A1 Premium Aluminium frame

·· Tektro hydraulische schijfremmen

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg

·· Women‘s Body Geometry Riva Plus zadel

·· SR Suntour 9-speed crankstel met Shimano Alivio aandrijflijn

specialized.com

>>>

MYKA ELITE DISC 29 >

(afgebeeld) Gloss White/ Charcoal/Flo Red


Myka

225

·· Women‘s Body Geometry Riva Plus zadel

·· Betrouwbaar SR Suntour XCR 9-speed crankstel

·· Ook verkrijgbaar in een 26” model

·· Tektro hydraulische schijfremmen

>>>

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg en lock-out

>>>

MYKA SPORT DISC 29 | 26 >

(afgebeeld) 29” Gloss Charcoal/Teal

(afgebeeld) 26” Gloss Charcoal/Teal


·· Specialized Fast Trak Sport banden

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg en lock-out

·· Betrouwbaar SR Suntour XCR 9-speed crankstel

·· Duurzame en sterke 29“ dubbelwandige velgen

·· Women‘s Body Geometry Riva Plus zadel ·· Ook verkrijgbaar in een 26” model

specialized.com

>>>

·· A1 Premium Aluminium frame

>>>

MYKA SPORT 29 | 26 >

(afgebeeld) 29” Gloss Silver/ Crimson

(afgebeeld) 26” Gloss Silver/ Crimson

26” Gloss Charcoal/Teal


·· A1 Premium Aluminium frame

·· Tektro Novela mechanische schijfremmen

·· SR Suntour voorvork met 80mm veerweg en lock-out

·· Women‘s Body Geometry Riva Plus zadel

>>>

MYKA DISC 29 >

(afgebeeld) Gloss White/ Moto Green

Myka

·· Shimano Acera 8-speed achterderailleur

227

MYKA 26 >

·· SR Suntour voorvork met 75mm veerweg ·· Shimano Altus 7-speed achterderailleur

·· Women‘s Myka handvatten ·· Women‘s Body Geometry Riva Plus zadel >>>

·· A1 Premium Aluminium frame

Gloss Black/ Cyan

(afgebeeld) Gloss White/ Silver/Seafoam


Women’S Road >>Amira Ruby Dolce

Je stapt op de pedalen en kunt het nauwelijks geloven: de snelheid, het gevoel, onbeschrijflijk. De fiets biedt een gevoel van vrijheid: alleen jij, de weg en het landschap. Of het nu de Amira, de Ruby of de Dolce is, al deze fietsen zijn comfortabel en efficiĂŤnt tegelijk. Dit komt door de Body Geometry optimalisatie, die is afgestemd op de anatomie en behoeften van vrouwen. Samen met je vriendinnen of alleen, het maakt niet uit. Ga onderweg en geniet!


NIETS IS LICHTER EN STIJVER

>> De AMIRA is geboren voor het rijden van wedstrijden en om altijd snel te reageren. Het stijve en lichtgewicht SL4 frame zorgt voor ongelooflijke acceleraties, terwijl de taps toelopende balhoofdbuis zorgt voor precieze stuureigenschappen in scherpe bochten of angstaanjagende afdalingen. De Amira is de fiets waar de dames van Team Specialized-Lululemon altijd voor kiezen en heeft een grote rol gespeeld in de 65 overwinningen die het team heeft behaald afgelopen seizoen. Of je nu wegrijdt bij je concurrentes of een gat dichtrijdt, de Amira is je beste wapen.

·· Specialized FACT 10r carbon frame

·· Dames specifieke ergonomische racestuur

·· FACT carbon monocoque voorvork

·· Specialized Body Geometry Oura Comp Gel dameszadel

·· Fulcrum S4 wielset ·· FSA SL-K Light carbon BB30 crankstel

specialized.com

>>>

AMIRA SL4 EXPERT ULTEGRA C2 >

(afgebeeld) Satin Team Replica


Amira Comp Ultegra C2 > ·· FACT 8r carbon frame ·· FACT carbon monocoque voorvork ·· Fulcrum S5 wielen

·· Dames specifieke ergonomische racestuur ·· Specialized Body Geometry Oura Comp Gel dameszadel

·· Het FSA Gossamer Pro BB30 crankstel

(afgebeeld) >>>

Satin Silver Tint Carbon

Amira Sport 105 C2 > ·· FACT 8r carbon frame ·· FACT carbon monocoque voorvork

·· Specialized Body Geometry Oura Comp Gel dameszadel

Amira

·· DT Axis 2.0 wielen

·· Duurzaam FSA Gossamer Compact BB30 aluminium crankstel

231 (afgebeeld) >>>

Gloss White/ Moto Green

Amira Sora C2 > ·· FACT 8r carbon frame ·· FACT carbon monocoque voorvork ·· DT Axis 1.0 wielset ·· Women‘s Body Geometry Riva zadel

(afgebeeld) >>>

Satin Purple Tint Carbon/White


SOEPELER IS SNELLER

>> Niets maakt deze fiets blijer dan het rijden van lange ritten. Met het FACT carbon frame, biedt de RUBY vertrouwen, comfort en minder vermoeidheid na iedere rit. Dit maakt van de Ruby de beste keuze voor het rijden van Gran Fondo’s, trainingsritten en weekenden in de bergen. Klimmen, snel rijden, lang rijden, de Ruby reageert op een manier die vertrouwen wekt en door haar verfijnde schoonheid, ziet de Ruby er ook nog eens goed uit.

Ruby Pro DA C2 >

·· Ultra lichte FACT carbon monocoque voorvork met Zertz ·· Roval Fusee SLX wielset

·· Specialized Pro OSBB FACT carbon crankstel ·· Dames specifiek ergonomisch aluminium stuur ·· Body Geometry Ruby Expert Gel zadel

specialized.com

>>>

·· FACT carbon frame voorzien van OSBB en Zertz

(afgebeeld) Satin Black/ Hyper Green


Ruby

233

Ruby Comp Ultegra C2 >

·· Ultra lichte FACT carbon monocoque voorvork met Zertz ·· Fulcrum S5 wielen

·· FSA Gosammer Pro crankstel ·· Dames specifiek ergonomisch aluminium stuur ·· Body Geometry Lithia Comp Gel zadel

>>>

·· FACT carbon frame voorzien van OSBB en Zertz

Gloss Crimson/ White

(afgebeeld) Satin Charcoal/ Bright Blue


·· FACT carbon frame voorzien van OSBB en Zertz

·· Body Geometry Lithia Comp Gel zadel

·· Utra lichte FACT carbon monocoque voorvork met Zertz

·· Shimano Triple crankstel

>>>

Ruby Elite 105 X3 EQ >

·· Twee bijpassende Zee Cage bidonhouders en Mini Wedgie zadeltasje

(afgebeeld) Satin Black/Teal

·· Fulcrum S5 wielen

·· FACT carbon frame met OSBB en Zertz

·· Lichtgewicht en duurzame Shimano R501 wielset

·· FACT carbon monocoque voorvork met Zertz

·· FSA Gossamer Compact crankstel

>>>

Ruby Sport 105 C2 EQ >

·· Body Geometry Lithia Comp Gel zadel met Cr-Mo zadelrails

·· Twee bijpassende Zee Cage bidonhouders en Mini Wedgie zadeltasje

(afgebeeld) Gloss Metallic White/Pink

specialized.com


Ruby

235

Ruby Sora X3 > ·· FACT carbon frame voorzien van OSBB en Zertz

·· Shimano R501 wielset

·· Ultra lichte FACT carbon monocoque voorvork met Zertz

·· Women‘s Body Geometry Riva zadel

>>>

·· Shimano Sora Triple crankstel (afgebeeld) Gloss Metallic Black/Silver


FIETS MET VERTROUWEN

>> De DOLCE is een fiets die je zal helpen je sportieve doelen te bereiken, met respect voor je behoeftes en je

portemonnee. Door de Zertz in de carbon voorvork en de Women’s Endurance geometrie, is de Dolce de perfecte fiets voor lange weekendritten of wekelijkse groepsritten met je vriendinnen.

Dolce Comp X3 > ·· Lichtgewicht FACT carbon voorvork ·· DT Axis 1.0 wielset

·· Shimano 105 triple crankstel ·· Women‘s Body Geometry Riva zadel

>>>

·· A1 aluminium frame

(afgebeeld) Gloss White/ Moto Green

specialized.com


Dolce Elite X3 > ·· A1 aluminium frame ·· Lichtgewicht FACT carbon voorvork ·· DT Axis Classic wielset

·· Shimano Tiagra triple aandrijflijn ·· Women‘s Body Geometry Riva zadel

(afgebeeld) >>>

Gloss Metallic Blk/Wht/Flo Red

Dolce Sport X3 EQ > ·· A1 aluminium frame ·· Lichtgewicht FACT carbon voorvork ·· DT Axis Classic wielset

·· Twee aluminium Zee Cage bidonhouders en Mini Wedgie zadeltasje

Dolce

·· Shimano Sora triple aandrijflijn

·· Women‘s Body Geometry Riva zadel

237 (afgebeeld) >>>

Gloss Metallic Wht/Sil/Pur

Dolce X3 > ·· A1 aluminium frame ·· Lichtgewicht FACT carbon voorvork ·· DT Axis Classic wielset

·· Betrouwbare Shimano 2400 aandrijflijn ·· Women‘s Body Geometry Riva zadel

(afgebeeld) >>>

Gloss Silver/ White


Women’s Equipment


Women’s Equipment >> wetenschappelijk bewezen: Of het nu door medisch ontworpen dames zadels, specifieke vering, buizensets, of schoenen komt, Specialized Women‘s producten bieden een perfecte pasvorm en verbeteren de efficiëntie. De combinatie van verbeterde prestaties en speciale styling geven de dames het vertrouwen en de kracht die ze zoeken.

HELMEn

Schoenen

Onderweg naar je werk? Een mooie rit maken met

Worden op een damesleest gebouwd om de schoen

je vriendinnen? Opweg naar de sportschool? Waar

perfect te laten aansluiten op een damesvoet die toch

je ook naartoe rijdt, het is belangrijk om je hoofd te

wel fl ink van een herenvoet verschilt.

beschermen. Uiteraard hoeft dit niet ten koste te gaan van je uitstraling! Het damesteam van Specialized streeft naar het integreren van technische slimmigheden in onze helmen, zoals bijvoorbeeld het innovatieve HairPort systeem dat het haar uit je nek houdt en er zo voor zorgt dat je comfortabel onderweg kan en er fantastisch uitziet!.

HAIRPORT

Zadels Een lange dag in het zadel zou niet moeten voelen als een lange dag. Onze dames specifieke zadels zijn ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest en het resultaat van intensief testen, pressure mapping en ontwikkeling met medische experts. Uiteraard met het doel om jou als rijder te kunnen voorzien van het ideale zadel voor jouw gebruik. We verfijnden de zadelvormen

Zorg dat je comfortabel onderweg bent en houd je

en de dichtheid van de vulling, en ontwikkelden

haar uit je nek. Het HairPort systeem zorgt ervoor

anatomische zadelgleuven die de druk van de gevoelige

dat je met een paardenstaart kunt fietsen met een

delen wegneemt voor meer comfort tijdens iedere rit.

helm op.

VERSCHILLENDE BREEDTES Onze zadels zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes

Handschoenen Of het nu modder of asfalt is, fietshandschoenen moeten zorgen voor de connectie tussen de fiets en de rijder, gedurende de hele rit. Hoge snelheid en veeleisende condities vragen om directe feedback, controle en comfort. Lastig om te bereiken, behalve als je al jaren bezig bent met

om in te kunnen spelen op de verschillende zitbotbreedtes van de rijders. Door het aanbod van verschillende breedtes, kan je altijd een zadel vinden dat de ondersteuning geeft waar je naar opzoek bent voor een comfortabele rit.

HET GAAT ALLEMAAL OM DE VORM

laboratorium testen die diep ingaan op de

De vorm van de vleugels van onze dameszadels is

connectie tussen de hand en het stuur.

specifiek voor dames ontwikkeld, om ervoor te zorgen dat de dijbenen van dames meer ruimte krijgen en ze

BODY GEOMETRY Onze Body Geometry handschoenen bieden comfort zonder daarvoor de connectie tussen de rijdster en het stuur minder te hoeven maken. Deze handschoenen zijn wetenschappelijk getest en

minder last hebben van schuren. Daarnaast helpt de kortere neus tegen zadelproblemen.

SPECIFIEK ONTWIKKELDE ONDERSTEUNING

zorgen voor minder vermoeide handen en zijn

We ontwikkelen de schuimdichtheid en de basis van het

voorzien van specifieke materialen die zorgen dat

zadel specifiek voor dames, waarbij we rekening

je altijd comfortabel onderweg bent.

houden met het gemiddelde gewicht van deze dames. De schuimvulling biedt ondersteuning aan een lager lichaamsgewicht, terwijl de basis van het zadel zorgt voor een comfortabele rit.


241

Women’s Equipment


Women’s Helmen

A

B.

C.

D.

A. Women’s S-WORKS PREVAIL >

c. Women’s Duet >

·· Gepatenteerd Dual Density EPS

·· 4th Dimension ventilatie­ systeem

·· Eén helmmaat met een ruim instelbereik

·· Tri-Fix systeem voor verbeterd comfort

·· Gepatenteerde met kevlar versterkte Inner Matrix

·· Ultra lichte Mindset draaipassysteem

·· HairPort SX passysteem met instelbare draaischijf

·· Interne schalen beschermen het foam en je hoofd

·· Mega Mouthport optimaliseert de koeling

·· Tri-Fix splitter voor afstellen van de helmriempjes

·· 4th Dimension ventilatiesysteem

·· Gepatenteerd opklikbaar vizier meegeleverd

Charcoal/Teal

White/Moto Green

(afgebeeld) White/Silver

b. Women’s Andorra > ·· HairPort SL passysteem met vier posities in de hoogte ·· 4th Dimension ventilatiesysteem ·· Tri-Fix systeem

Black/Pink

White/Teal

specialized.com

Black/Pink

(afgebeeld) White

d. Women’s Sierra > ·· Interne schalen beschermen het foam en je hoofd

·· Eén helmmaat met een ruim instelbereik

·· Tri-Fix systeem voor verbeterd comfort

·· Extra bescherming van je achterhoofd

·· Headset SX passysteem met instelbare draaischijf

·· Interne schalen beschermen het foam en je hoofd

·· 4th Dimension ventilatiesysteem

·· Gepatenteerd opklikbaar vizier meegeleverd

·· aFIX systeem

(afgebeeld) Purple

White

Black/Pink

(afgebeeld) Teal


F.

Women’s Helmen

E.

243

G.

e. Women’s S3 >

g. Women’s Aspire >

·· Met kevlar versterkte interne netstructuur

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen

·· HairPort SL passysteem met vier posities

·· Interne schalen beschermen het foam en je hoofd

·· 4th Dimension ventilatie­ met Mega Mouthport

·· 4X DryLite bandjes nemen geen zweet of water op

·· 4th Dimension koelsysteem voor optimale ventilatie

·· Ultralicht Mindset microinstelbaar passysteem

·· Gepatenteerd opklikbaar vizier meegeleverd

·· Voldoet aan de hier geldende normeringen voor fietshelmen

(afgebeeld) Black/Blue

·· De Tri-Fix splitter verbetert het comfort

White

f. Women’s Propero II > ·· 4th Dimension ventilatie met Mega Mouthport

·· Tri-Fix systeem voor makkelijk aanpassen

·· Composiet Matrix interne versteviging

·· 4X DryLite bandjes nemen geen zweet of water op

·· HairPort SL passysteem met instelbare draaischijf

·· Reflectie voor betere zichtbaarheid

(afgebeeld) White/Silver

(afgebeeld) Black/Pink


Women’s Schoenen

A.

B.

C.

D.

A. Women’s S-works XC MTb >

b. Women’s Cascade XC MTB >

·· Dames-specifieke pasvorm

·· Dames-specifieke pasvorm

·· Body Geometry buitenzool en voetbed ·· Ultralichte Powerline carbon zool: 13.0 Stijfheidsindex

specialized.com

·· Thermoplastic rubber noppen voor beste grip

·· Body Geometry buitenzool en voetbed

·· Twee onafhankelijke Boa® S2 sluitingen ·· Adaptive Fit bovenschoen ondersteunt de enkel

(afgebeeld) Titanium/Black

·· Powerline carbon/ composiet zool: 11.0 Stijfheidsindex

·· Thermoplastic rubber noppen voor beste grip ·· Enkele Boa® S2 voor secuur sluiten van de schoen ·· Adaptive Fit bovenschoen ondersteunt de enkel

(afgebeeld) Black/Teal


F.

Women’s Schoenen

E.

245

c. Women’s Motodiva MTB >

e. Women’s Tahoe Sport >

·· Dames-specifieke pasvorm

·· Hard gegoten stuk bij de tenen

·· Body Geometry buitenzool en voetbed

·· Synthetische bovenschoen met gaas

·· Gestikte synthetische bovenschoen

·· Vibram® rubber buitenzool voor grip en vertrouwen

·· Sluitstrip met klittenband aan de bovenkant

·· Composiet zool: 6.0 stijfheidsindex

·· 2-bouts SPD-stijl bevestigingen

·· Body Geometry buitenzool en voetbed ·· Composiet zool: 6.0 stijfheidsindex ·· Enkele Boa® S2

·· 2-bouts SPD-stijl bevestigingen

(afgebeeld) Black/Pink

(afgebeeld) Grey/Crimson

Titanium/Black

d. Women’s Riata MTB > ·· Dames-specifieke pasvorm ·· Body Geometry buitenzool en voetbed ·· Composiet zool: 6.0 stijfheidsindex

Black/Hyper

F. Women’s Tahoe > ·· Drie Velcro sluitingen met klittenband

·· Trail Traction rubber buiten­ zool: 3.0 stijfheidsindex

·· Sluitstrip met klittenband aan de bovenkant

·· Synthetisch leren en geventileerde bovenschoen

·· Onze meest comfortabele Body Geometry binnenzool

·· 2-bouts SPD-stijl bevestigingen

·· 2-bouts SPD-stijl bevestigingen

(afgebeeld) White/Silver

·· Suede buitenzool met ademend gaas

(afgebeeld) Black/Pink


A.

B.

C.

D.

A. Women’s S-Works Road >

c. Women’s Torch Road >

·· Dames-specifieke pasvorm

·· Dames-specifieke pasvorm

·· Body Geometry buitenzool en voetbed ·· Powerline carbon zool: 13.0 stijfheidsindex ·· Twee Boa® S2 sluitingen

·· Draaiknop is binnen luttele seconden te vervangen

·· Body Geometry buitenzool en voetbed

·· Adaptive Fit bovenschoen ondersteunt de enkel ·· Verbeterde Body Geometry SL binnenzolen

(afgebeeld) White/Silver

b. Women’s Pro Road > ·· Dames-specifieke pasvorm ·· Body Geometry buitenzool en voetbed ·· FACT carbon zool met TorsionBox constructie: 11.0 stijfheidsindex

specialized.com

·· Nylon zool: 6.0 stijfheidsindex

·· Synthetische bovenschoen met gaas ·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten

·· Lage SL buckle

(afgebeeld) White/Silver

d. Women’s Ember Road > ·· Lage SL2 buckle voor een zekere sluiting

·· Dames-specifieke pasvorm ·· Body Geometry buitenzool en voetbed

·· Thermobonded bovenschoen ·· Verbeterde Body Geometry SL binnenzolen

(afgebeeld) White

·· Nylon zool: 6.0 stijfheidsindex ·· Boa® L4 sluitingen

·· Gestikte synthetische bovenschoen met gaas ·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten

(afgebeeld) Black/Blue


F.

Women’s Schoenen

E.

G.

247

e. Women’s Spirita RBX Road >

G. Women’s Trivent Sport Road >

·· Dames-specifieke pasvorm

·· Drie Velcro sluitingen

·· Dames-specifieke pasvorm

·· Body Geometry buitenzool en voetbed

·· Synthetische bovenschoen met gaas voor ventilatie

·· Body Geometry buitenzool en voetbed

·· Nylon zool voor efficiëntie en SlipNot™ eigenschappen: 6.0 stijfheidsindex

·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten

·· Nylon zool: 6.0 stijfheidsindex

(afgebeeld) White/Teal

F. Women’s Spirita Road > ·· Dames-specifieke pasvorm ·· Body Geometry buitenzool en voetbed ·· Nylon zool: 6.0 stijfheidsindex ·· Drie Velcro sluitingen

·· Synthetische bovenschoen met gaas voor ventilatie ·· Voor optimale prestaties, zorgt u voor de juiste zool en shims bij uw voeten

(afgebeeld) White/Pink

·· Lange hiellus

·· Gemakkelijk bevestigings­ punt voor vliegende starts ·· Twee triatlon-specifieke sluitingen met klittenband ·· 3-bouts bevestiging voor plaatjes

(afgebeeld) White/Silver


Women’s Zadels

A.

A. Women’s Ruby Pro > ·· Dames specifieke Body Geometry uitsparing ·· Carbon versterkte schaal met Adaptive Edge ·· Gepatenteerde Invisible Edge constructie

C. Women’s Oura Pro > ·· Superlichte schuimvulling ·· Lichte en duurzame FACT carbon zadelrails ·· Zadeldek van water­ bestendig Micromatrix

(afgebeeld) Black

·· Dames specifieke Body Geometry uitsparing

·· Lichte en duurzame FACT carbon zadelrails

·· Stijve, met carbon versterkte schaal

·· Sterk, licht en waterdicht Micromatrix dek (afgebeeld) Black

·· Superlichte EVA schuimvulling

B. Women’s Ruby Expert Gel >

D. Women’s Oura Expert Gel >

·· Dames specifieke Body Geometry uitsparing

·· Dames specifieke Body Geometry uitsparing

·· Zadeldek van sterk, licht en waterbestendig Micromatrix

·· Carbon versterkte schaal met Adaptive Edge ·· Superlichte schuimvulling ·· Holle titanium rails

Black

specialized.com

·· Carbon versterkte schaal (afgebeeld) White

·· Superlichte schuimvulling met gel inserts

White

·· Holle titanium rails ·· Sterk, licht en waterdicht Micromatrix dek (afgebeeld) Charcoal


C.

Women’s zadels

B.

249

D.

E.

E. Women’s Lithia Comp Gel > ·· Dames specifieke Body Geometry uitsparing ·· Gelvulling en schuim van gemiddelde dichtheid ·· Stevige zadelschaal met carbonversterking

Black

·· Holle Cr-Mo rails ·· Zadeldek van sterk, licht en waterbestendig Micromatrix (afgebeeld) White


A.

B.

C. A. Women’s Riva > ·· Dames specifieke Body Geometry uitsparing

·· Lichte en supersterke holle Cr-Mo rails

·· Polypropyleen onderschaal

·· Sterk, licht en waterdicht Micromatrix dek

·· Schuimvulling van gemiddelde hardheid

(afgebeeld) Black

B. Women’s Ariel Comp >

C. Women’s Dolce Gel >

·· Dames specifieke Body Geometry uitsparing

·· Gepatenteerd Body Geometry design

·· Licht EVA foam van gemiddelde densiteit ·· Stijve, met carbon versterkte zadelschaal

specialized.com

·· Holle Cr-Mo rails ·· Waterbestendig Micromatrix zadeldek

·· Zacht schuim voor ongeëvenaard comfort (afgebeeld) Black

·· Binnen Comfort Core ondersteunt het lichaam

·· De vacuüm gevormde constructie creëert een duurzaam en waterproof zadel (afgebeeld) Black


E.

Women’s zadels

D.

251

F. D. Women’s Body Geometry Comfort Gel > ·· Lichtgewicht foam voor duurzaam comfort ·· Comfort Core biedt onder­ steuning aan het lichaam

·· De vacuüm gevormde constructie creëert een duurzaam en waterproof zadel

·· Anatomisch ontworpen Body Geometry Groef

(afgebeeld) Black

E. Women’s Body Geometry Comfort >

F. Women’s Sonoma Plus Gel >

·· Body Geometry comfort zadel met Comfort Core technologie

·· Anatomisch ontworpen Body Geometry Groef

·· Body Geometry dames specifieke V-groef

·· De vacuüm gevormde constructie creëert een duurzaam en waterproof zadel

·· Medium zachte schuim vulling met gel inserts

·· De vacuüm gevormde constructie creëert een duurzaam en waterproof zadel

·· Elastomeren die verbonden zijn aan de zadelrails

·· Licht en super duurzame stalen zadelrails

·· Stevige binnen Comfort Core ondersteunt het complete lichaam

(afgebeeld) Black

(afgebeeld) Black


Women’s HandSchoenen

A.

B.

B. Women’s Body Geometry Ridge WireTap™ >

C.

·· Handschoen aangepast aan een dameshandpalm

·· Velcro® sluitstrips

·· Body Geometry mountain padding

·· Superlichte geweven mix van nylon en spandex.

·· Touchscreen gevoelige vingertop

·· Micromatrix synthetisch lederen handpalm

·· Absorberende Microwipe™

(afgebeeld) White

Black/Gold

A. Women’s Body Geometry GEL Long WireTap™ >

C. Women’s LoDown >

·· Handschoen aangepast aan een dameshandpalm

·· Wiretap: Touchscreen gevoelige vingertop

·· Handschoen aangepast aan een dameshandpalm

·· Body Geometry gelvulling gaat verdoofde gevoelens tegen

·· Zachte Body Geometry gelvulling in de handpalm

·· Lifeline handpalm constructie

·· Absorberende Microwipe™

·· Micromatrix synthetisch lederen handpalm

(afgebeeld) White/Light Teal

·· Clarino leder handpalm voor een perfecte grip

·· Velcro® sluitstrips

Black

specialized.com

Black

·· Slip-on design ·· Airpreen® materiaal zorgt voor enorm veel ventilatie (afgebeeld) White/Light Teal


E.

Women’s handSchoenen

D.

253 F.

G.

F. Women’s Body Geometry Sport >

D. Women’s SL Comp > ·· Handschoen aangepast aan een dameshandpalm

·· Gemiddelde schuimvulling in andere contactzones

·· Handschoen aangepast aan een dameshandpalm

·· Gemiddelde schuimvulling in andere contactzones

·· Body Geometry gelvulling gaat verdoofde gevoelens tegen

·· Mesh ventilatie in de handpalm

·· Body Geometry gelvulling gaat verdoofde gevoelens tegen

·· Reflecterende strip op de zijkant

·· Absorberend duimstuk

·· Clarino® handpalm voor meer gevoel met het stuur

(afgebeeld) Black/Black

·· Absorberend duimstuk

White/Pink

White/Pink

E. Women’s Body Geometry Gel >

G. Women’s Body Geometry Deflect >

·· Handschoen aangepast aan een dameshandpalm

·· Gemiddelde schuimvulling in andere contactzones

·· Handschoen aangepast aan een dameshandpalm

·· Body Geometry gelvulling gaat verdoofde gevoelens tegen

·· Micromatrix synthetisch lederen handpalm

·· Bovenkant met wind- en waterdicht membraam

·· Absorberende Microwipe™

Black/Black

(afgebeeld) Black/Red

·· Velcro® sluitstrips

·· Slip-on design

White/Light Teal

·· Micromatrix synthetisch lederen handpalm

·· Velcro® sluitstrips

(afgebeeld) White/Light Teal

·· Touchscreen gevoelige vingertop

·· Body Geometry gelvulling gaat verdoofde gevoelens tegen ·· Absorberend duimstuk ·· Ax suede palm ·· Slip-on polsgedeelte is extra lang

(afgebeeld) Black/Black


Women’s Componenten

A.

A. Women’s Expert Alloy Shallow Bend Handlebar > ·· 2014 premium aluminium design ·· Smaller ergonomisch gevormde bovenkant ·· Dames specifieke kortere drop

specialized.com

·· Shallow stuurbocht ·· Oversized 31.8mm klemdiameter ·· Bar: 38/40/42cm c-to-c ·· Shallow drop: 123mm drop x 75mm reach

(afgebeeld) Black


B.

C.

Women’s Componenten

D.

E.

255

B. Women’s Body Geometry Contour Locking Grip >

D. Women’s Enduro Locking Grip >

·· Ergonomisch ontworpen handvatten die aansluiten bij de anatomie van de hand

·· Medium-density body

·· Duurzaam materiaal dat zorgt voor veel grip

·· Makkelijk te monteren door middel van 3mm inbus.

·· Harder materiaal aan de binnenkant

·· Harder materiaal aan de binnenkant ·· Flexibel, ergonomisch

gevormd platform

·· Zacht materiaal op de contactpunten

(afgebeeld) Black/Teal

Black/Grey

·· Zachter materiaal aan de buitenkant

Moto Green

Pink

·· Motief in de buitenlaag garandeert grip onder alle omstandigheden ·· Makkelijk te monteren door middel van 3mm inbus

Black

C. Women’s Body Geometry Contour XC Grip >

E. Women’S Myka GRIP >

·· Ergonomisch ontworpen handvatten die aansluiten bij de anatomie van de hand

·· Design elementen passen goed bij onze gehele dameslijn

·· Strategisch geplaatste wafelstructuur voor meer grip en controle

Black/Teal

Black

·· Duurzaam materiaal dat zorgt voor veel grip

(afgebeeld) Black/White

·· Twee lagen van verschillende dichtheid

(afgebeeld) Purple

·· Kleinere diameter voor kleinere handen ·· Zachter materiaal aan de buitenkant ·· Harder materiaal aan de binnenkant

(afgebeeld) Black/Grey


SPECIALIZED 2014 Š 2013-2014, Specialized Europe B.V., www.SPECIALIZED.Com Uw Specialized dealer

vindt uw Specialized dealer over de hele wereld! www.Specialized.com

Specialized Catalogus MTB/ROAD 2014  
Specialized Catalogus MTB/ROAD 2014  

De officiële Specialized Catalogus voor het modeljaar 2014 in het Nederlands.