Page 1

et livsstilsmagasin fra Spaspa

NR. 2 - mai 2013

Skjønnhetstips fra

Iselin Steiro

Jet Peel ny og revolusjonerende hudbehandling

N N I V sklusivel

Ek enPe !! Gre ndling a beh

GreenPeel

helt naturlig - passer til alle

Utgavens spaSpa Mann:

knut erik sundquist

Farvel ”Flinke Pike”

Hun har alltid vært lett å ha med å gjøre, men da ungen hennes ble bortført lærte Monica Larssen seg internasjonalt lovverk og gikk til krig.


spaSpa

by Mikkelborg I 2005 realiserte Kjersti Mikkelborg og Turid Mikkelborg sin drøm om et spasenter i nord. Basert på mange års erfaring fra bransjen, åpnet de spaSpa by Mikkelborg i Harstad. I 2010 utvidet spaSpa med en avdeling i Narvik.
 Foto smileHullet.com

I våre spa finner du et unikt fristed hvor fagpersonell med høy ekspertise vil skreddersy behandlinger spesielt tilpasset deg. Sammensetningen av personale er svært viktig hos oss. Enhver nyansettelse vurderes derfor alltid i samråd med personalet. Slik har vi skapt et balansert arbeidsmiljø, der terapeutene utfyller hverandre både faglig og sosialt. Det rolige og harmoniske miljøet forsterker kundens totale opplevelse. Hvert år deltar vi på flere seminarer, produktkurs, salgskurs og studiereiser. Vi samarbeider med leger innen hudhelse og er til enhver tid oppdatert på hva som skjer. spaSpa har valgt ledende produkter på markedet - din tid hos oss vil være av beste kvalitet!

spaSpa by Mikkelborg avd. Narvik Bak fra venstre: Gro Løkås og Nina Sundby. Midten: Beathe Strømsnes, Marita Haugland, Mathilde Danielsen og Charlotte Arntzen. Foran: Ida Karlsen og Kristin Nilssen.

spaSpa by Mikkelborg avd. Harstad Fra venstre: Elisabeth Myrvang, Katrine Olsen, Kristin Fredriksen, Turid Mikkelborg, Kjersti Mikkelborg, Liv Kornbakk, Franziska Steinhöfel, Gitte Jensen.

del og vinn

stor instagram konkurranse

Ta bilde av ditt beste velvære-øyeblikk. Hva betyr ordet velvære for deg? Delta i vår Instagram-konkurranse, og du kan vinne en eksklusiv GreenPeel behandling til en verdi av kr. 4.800,-(les om behandlingen på side 24) hos spaSpa by Mikkelborg i Harstad eller Narvik. 1. Scan QR til venstre eller gå til adressen: http://instagram.com/spaspaharstad 2. Følg spaSpa Harstad eller spaSpa Narvik på Instagram 3. Del ditt bilde med tema: Velvære. Merk bildene med @spaspaharstad og tag #spaspa Vinneren kåres 31. august 2013.


NYHET

BB CREAM

SKIN PERFECTER

5

IN ONE

HYDRATES 24H BRIGHTENS CORRECTS ANTI-UV SPF 15 ANTI-POLLUTION

Veil. pris 369,-

THE POWER OF PROFESSIONAL AROMATHERAPY SKINCARE Finn din nærmeste Decleor-forhandler på www.decleor.no Følg oss på facebook: www.facebook.com/Decleor Norge


innhold spaspamagasinet NR. 2 - mai 2013

8

8 14 20 26

LESESTOFF Farvel “Flinke Pike” Skjønnhetstips fra Iselin Steiro Reisereportasje Verdensmester i Ull-lester

12 16 17 24 29 31

HUD & HÅR Restylane Vital Fra langt til kort og kort til langt Jet Peel - Ny og revolusjonerende behandling Green Peel - Helt naturlig, passer til alle Bertine Zetlitz - Kremer med Karma Drømmevipper hver dag

DET GODE LIVET 13 En helt vanlig sommerdag 18 Med hjerte i senter 32 Sommerfin med spaSpa

14

22

26

MAT OG DRIKKE 22 Sommerlig tradisjon med moderne tvist 34 Sommerlig Rosé


NordNorges største utstilling av tapeter!

VELKOMMEN TIL FARGERIKE I SENTRUM

Meget godt utvalg av flis – se www.modena.no

Meget godt utvalg av tregulv – se www.sagaparkett.no Hans Egedesgt. 19, 9406 Harstad Mandag – fredag 09.00 – 16.30 (18) Lørdag 10.00 – 14.00

www.fargerike.no Lik oss på Facebook: fargerike interiør

5


Velkommen

Nå blir dagene lengre og nettene lysere… Og i år som i fjor - og året før... gir vi ALDRI opp håpet om at det nettopp I ÅR skal bli en ekstra fin sommer. Det er dette som kalles å være EKTE nordlending! Vi gir aldri opp håpet - og vi ser alltid en mulighet. Foto smilehullet.com

Menneskene som gir av seg selv i denne utgaven, har akkurat dette til felles. De har håp, ser muligheter og de jobber beinhardt for å nå sine mål. Alle på sin egen måte. Monica Larssen har valgt å se skjønnheten i hverdagslige detaljer, selv da hennes verden raste sammen. Knut Erik Sundquist droppet prestisjejobben i Bergensfilharmonien for å komme til Harstad å være upretensiøs. Og ble likevel en av verdens beste bassister. Iselin Steiro har fortjent tittelen supermodell gjennom et helt tiår, selv om hun valgte å prioritere utdanning underveis. På side 14 og 15 deler hun sine skjønnhetstips med spaSpa Magasinets lesere. Når vi nå entrer ferietiden, slår spaSpa Magasinet et slag for å ta vare på, og sette pris på, de skattene vi har her i nord. Det er lett å glemme det som ligger rett foran nesen på oss, men har du først opplevd Hamn i Senja, glemmer du det ikke så lett. Les mer på side 20. Sesongens to store nyheter hos spaSpa by Mikkelborg byr definitivt på muligheter for deg. GreenPeel og JetPeel passer for de aller fleste, og både kjennes og synes i flere dager, noen påstår i uker, etter behandling. Vi har fokus på det naturlige, og GreenPeel er basert på urter - bl.a. Spirulina - så man kan fint smake på peelingen! JetPeel utføres med lufttrykk og saltvann. Til og med den mest sensitive huden tåler disse behandlingene. Kom og prøv! Mitt mål for våren og sommeren er å gjennomføre gateløpet KK-mila i Oslo sentrum 7. september med stil. Jeg er godt i gang, men den travle hverdagen griper meg ofte. Da er det greit å sette seg mål sammen med en god venn, som både forplikter og oppmuntrer en litt. Hvilke mål har du satt deg fremover? Kanskje sees vi på KK-mila?

Kjersti Mikkelborg sjefsredaktør

favoritter i vår og sommer! Mine to

Decleor Gradual Tan

Solarium er ikke bra for huden og selvbruning kan kreve litt planlegging… Denne gir masse fukt, og en naturlig, gradvis glød. Lekkert!

6

BB-Cream

BB-cream erstatter både serum, fuktighetskrem, primer, solbeskyttelse og foundation. Riktig for huden, enkelt for oss klart vi elsker det!


Bidragsytere

Ann-Mari Rognli Bloch Har jobbet i frisørbransjen i 22 år. Eier av Front Hairdesign. Er også daglig leder/kursholder for Hårologi og Pivot Point Norge. Makeup og negledesigner.

utgiver spaspa by mikkelborg ansv. redaktør kjersti mikkelborg journalist hege eriksen grafisk design chili harstad as opplag 19 000 eks. foto smilehullet as Med forbehold om trykkfeil og prisendringer.

Janne Vang

Sara og Hilde

Nils Arthur Gjeitanger

Har 21 års frisørerfaring og er en av gründerne bak Hårny Salongene. Hun er visepresident i InterCoiffure, og fikk i 2012 utmerkelsen “Calivier Knight” i Roma. Janne var konsulent for Joico fra 2006 til 2011, og har vært “Årets herrefrisør nord- og midt Norge”.

Sara Al-Haddad og Hilde Haug Larsen, fotografer ved Smilehullet. Sara etablerte Smilehullet i 2006, og Hilde har arbeidet som fotograf siden 1988.

Har vært i bransjen i over 30 år. I 2005 etablerte han Hoelstuen, som er rangert blant Harstads beste restauranter. Han legger vekt på gode matopplevelser rundt lokale råvarer og spesialtilpasser vin til alle rettene.


8


Farvel ”Flinke Pike” Hun har alltid vært lett å ha med å gjøre, men da ungen hennes ble bortført lærte Monica Larssen seg internasjonalt lovverk og gikk til krig. tekst hege eriksen Foto Hovedbilde smilehullet.com foto øvrige bilder privat

Eikebordet i spisestua til Monica Larssen (37) i Kilbotn har plass til seks personer, men som oftest er de tre som spiser der. I ett helt år var de bare to. Døtrene Caroline (7) og Victoria (12) tygger brødskiver og drikker melk. Det sorte rufsehodet til Husky-doodle´n Mira snuser under stolene deres. Klokka har så vidt passert syv denne april-morgenen. –Har dere kontroll på tingene til i ettermiddag? spør Monica. Døtrene nikker. Fotball, drama, dans. Tett program. Rett før åtte har Monica kysset og sagt ”vi sees” til både døtrene og hunden. Hun skrur opp musikken i bilen, og synger høyt til en hitlåt på P4 som hun ikke helt kan teksten til. På veien mot jobb brer himmelen over Harstad seg ut foran henne. Rosa, aprikos, grått. Skyene bringer flere nyanser til sola de skjuler. Speiler seg i havet. Monica smiler bredt over synet. Koser seg med den lille hverdagsfryden. Hun mistet aldri den. DA VERDEN FALT Juli 2010. Det traff henne først i magen. Som om verden ble sugd innover til en klump av frykt. Monica var alene da meldingen kom. Hun stod midt i et samlivsbrudd med faren til Caroline. Minstejenta var hos pappaen sin, og Victoria på sommerferie i Irland hos sin far, Monicas tidligere ektemann. Hun skulle komme hjem i morgen. Meldingen gjaldt Victoria. ”Hun kommer ikke tilbake” stod det. Noen minutter var det som lyd og lys forsvant for Monica. Pulsen raste, hjertet dunket vilt. Hun ringte opp det irske telefonnummeret uten å få kontakt. Med stive, skjelvende fingre tastet Monica sin tilbakemelding: ”Hun skal leveres som avtalt”. Så ringte hun

til foreldrene sine som ferierte på hytta 2,5 timer unna. –Mamma, hva gjør vi nå? Mamma Marit og pappa Inge er bautaer i Monicas liv. Med dem og lillesøster Vibeke, vokste hun opp på bygda i Kilbotn. En barndom der tur i fjell og fjære var hverdagskost, og hvor moren lærte henne å se detaljene i naturen. Monica minnes nabogården hvor hun hjalp til, og til gjengjeld fikk lov til å ri hesten på jordet. Naturen var frihet og dyrene kjærlighet. –Mokka kan selv! Var en av de første setningene hun sa som barn. Men Monica var aldri fremst i køa når nissen delte ut godteposer under julegran-tenning. Så overtok fotball, og etter hvert ble det judo hvor hun ble Norgesmester i sin vektklasse. Monica fikk invitasjon til landslaget før en kneskade satte stopper for kampsportkarrieren. I samme periode kom mamma Marit frem til konklusjonen: –Vi må ha verdens sterkeste glass i gangdøra! Men verken de eller Monica visste helt hvorfor hun lot døra få unngjelde iblant. Hun som ellers var så positiv og lett å ha med å gjøre. August 2010. Hun så ham forsøke å megle, agenten fra Thune Security. Monica ventet i skjul av bilene på en parkeringsplass ved lokalbutikken på landsbygda i Irland. Utenfor inngangsdøra til et hvitt hus, knappe 300 meter unna, stod agenten og snakket med Victorias far. Monica hadde engasjert ham for å finne eldstedatteren, og forsøke å få til en avtale i minnelighet.

9


Victorias tøffe topptur er over, nå kan hun se fremover.

Lykken er uovertruffen etter gjenforening i juli 2011.

“Hun måtte dyrke smil for å finne styrke til å fortsette.” Hjemme var advokater i full gang med å klargjøre sak, men Monica kunne ikke vente. Inne i dette huset var ungen hennes! En halv time senere måtte de forlate området. Uten avtale og uten Victoria måtte Monica returnere til Norge. Det skulle bli mange slike turer. IKKE ALENE –Jeg er gift! Budskapet kom i brevs form, telefonering fra USA var ikke så tilgjengelig. Mamma Marit brøt ut i hysterisk latter. Monica var 19 år. Hun hadde reist til Virginia som au pair for ett år siden. Og nå var hun gift med en irsk sjarmør? Den surrealistiske følelsen skulle vare i over syv år. Det unge ekteparet flyttet til Trondheim hvor Monica tok sin utdannelse i informatikk ved NTNU, og i 2000 ble lille Victoria født. Ett år senere kom telefonen til Marit. –Kan jeg og Victoria komme hjem? Monica hadde tatt en tøff avgjørelse. De måtte ut. –Vi har sett mye, Monica, men vi kunne ikke si noe. Nå får vi se fremover. Jeg og pappa kommer og henter dere, svarte Marit. Februar 2011. To kvinner klamret seg til hverandre midt i rettssalen til High Court of Justice i Irland. En ung og en litt eldre. De knuget papirer i hendene. Bak dem ruvet dommeren fra sin opphøyde plass. Monica satt nederst i rommet på en benk sammen med flere fremmede personer. Hun følte seg liten. Snart skulle saken om å få Victoria tilbakeført til Norge opp til behandling. Den yngste kvinnen snakket høyt og skingrende på et fremmed språk. Dommeren ristet på hodet, og gjentok på engelsk noe om hennes to sønner som ble holdt tilbake i Irland av sin far. Det slo Monica med full kraft. –De vet ikke hva de skal gjøre! De skjønner ikke språket, og de har ingen hjelp. Jeg har fem advokater som fører min sak. Jeg skjønner alt de sier. De skjønner meg. Tenk så jævlig hun har det! Herregud, så heldig jeg er!

10

DE SMÅ STORE TINGENE –Er ikke det ”hun som har en unge som er bortført”? Monica syntes hun hørte at de tenkte det. I bittelille Harstad var hun synlig. På butikken, på gata. –Hvordan kan hun smile og være positiv? Var det noen som lurte på. –For å overleve! Hadde hun lyst til å rope. –Fordi det fortsatt er vakkert med solnedgang, og det finnes pølser til å grille i fjæra sammen med Caroline. For fantastiske foreldre og hester som vil på tur! Fordi hun måtte snakke om andre ting. Tenke på andre ting. Hun måtte dyrke smil for å finne styrke til å fortsette. Mars 2011. Nok en rettsak i High Court. De satt utenfor rettssalen på burgunderfargede skinnbenker langs mørke trevegger og ventet. Monica, Marit og en mengde fremmede mennesker med alvorlige ansikter. Det var tett luft og dunkel belysning i rommet. Fra tid til annen strenet advokater forbi i sine sorte kapper og hvite parykker. –Tenk så mange skjebner som er rundt oss nå, sa Marit. Det falt seg naturlig å snakke dempet selv om det neppe var noen rundt dem som forsto norsk. –Det kan være flere barnebortføringssaker, det kan være andre ting. Vi vet jo ikke, svarte Monica. –Men du ser det på ansiktene deres, de har det som oss. Plutselig fløy døra til rettslokalet opp, og ut kom en advokat løpende så både kappe og parykk flagret bak ham. Marit kvapp til, og uten å tenke slengte hun ut med syngende tonefall: –Åh, Superman! Dette var et ord som alle i venteområdet forsto! Monica og Marit brøt ut i latter. Så bredte smilene seg på ansiktene rundt dem. Dette ene ordet løftet dem ut av tankene, og en kort stund var det som om hele venteområdet ble litt lysere.


Nå skjer det mye nytt. Kom innom eller følg oss på Facebook

Søstrene sammen etter ett års adskillelse – på ridetur med «Guro».

April 2013. De hører henne allerede i gangen, der hun tripper gjennom korridoren i fjerde etasje på kommunehuset med høye hæler og et strålende smil. Monica er kommet på jobb, og kollega Turid Norlunn Hanssen gleder seg til morgenkaffen og til å høre historier om alt hun har sett på tur i skog og mark sammen med kjæresten i helga. Monica har møtt omsorg her i det tøffeste året av sitt liv. Arbeidsplassen ble et fristed der tankene måtte fokuseres på andre ting. Og samtidig et sted for åpenhet og et annet perspektiv på situasjonen. –Du er litt dårlig til å sette grenser, sier Turid. –Du gir for mye av deg selv for å tilfredsstille andre. –Jeg vil jo gjerne være med på ting, ler Monica. –Men jeg har jo blitt bedre! Turid skakker på hodet og kikker på Monica med et smil. Hun vet godt at kollegaen stadig sier ja til nye verv, til tross for alle posisjoner og prosjekter hun alt er engasjert i. Det spøkes om at Monica snart kan ta fagbrev som advokat. Hun har pløyd lovverk og internasjonale veiledninger for Haag konvensjonen, diskutert muligheter og begrensninger for barnebortføringssaker med Justisdepartementet og snakket med Kripos, Interpol og politiet i flere land. Det er en unik kompetanse og erfaring hun sitter på. Gleden i livet er å slippe å bruke den. –Det er i alle fall godt å se at du har det bra nå, at du stråler igjen, sier Turid. Over eikebordet i spisestua til Monica henger en alt for dyr krystallkrone. Kjøpt på supertilbud på flyplassen i Praha sommeren 2011, på den aller siste reisen i kampen for Victoria. Reisen som endte med at Monica endelig kunne ta jenta si med seg hjem. Se henne, snakke med henne, og etter hvert holde henne inntil seg! De tar fortsatt en dag av gangen, og bygger trygghet trinn for trinn. De har kjærligheten og de har hverandre. Fra bordet ser man inn i kjøkkenet. Med hvitmaling har Monica frisket opp både veggene og kjøkkeninnredningen fra 1950. På gulvet minner oransje vinylbelegg om at noen ting må skje gradvis. Nedover langs dørkarmen til yttergangen er teksten ”follow your dreams” malt. Og på halv-veggen inn mot spisestua står oppskriften på kjærlighet med sølvbokstaver. Den første ingrediensen er ”respekt”.

Åpent: ma, ti, on & fr: 10 - 16:30 | to: 10-18 | lø: 10-16 Harstad Sentrum | Tlf: 77 06 10 11


Før behandling med Restylane Vital

Etter behandling med Restylane Vital

Restylane Vital Naturlig, forynget utseende Behandlinger med Restylane Vital gir økt fukt i underhuden og fører til at huden selv produserer mer kollagen og elastin. Tekst kjersti mikkelborg foto smilehullet.com

Etterspurte behandlinger er: Halsen/brystparti: • Tynn, sårbar hud • Fuktfattig og små linjer • Lite elastisitet i huden

Under øynene: Føler du at du ser du trøtt ut rundt øynene? • Mørke ringer • Linjer/rynker • Kråketær Sykepleier Turid Mikkelborg

utfører medisinske behandlinger hos spaSpa i Harstad og Narvik. Hun har lang erfaring og er kjent som en av Nordens beste innen sitt fagfelt. Hun underviser leger og sykepleiere og jobber tett med firmaet Q-med Galderma som eier Restylane®. Hun oppnår også internasjonal interesse for sitt arbeid, og da spesielt for Restylane Vital og forming av ansiktskontur.

Mange glemmer å ha fokus på halsen og brystpartiet - og oppdager for sent at det er et misforhold mellom ansikt og dette området. Den beste måten du effektivt kan forebygge dette med er behandling med Restylane Vital.

Øynene dine er senteret for oppmerksomhet ved kommunikasjon med andre – et dystert uttrykk kan gi inntrykk av at du ikke er så energisk som du føler deg, eller ønsker å se ut.

Start gjerne tidlig, rundt 40 år, å forebygge slapp hud på halsen og brystpartiet.

Etter en Restylanebehandling av dine øyenbryn, kråketær, eller tear trough (øyekrok), kan du føle at du ser mer opplagt ut.

Tørre, grove hender: • Utsettes for vær og vind • Første alderstegn vises på hender • Hendene er ditt “visittkort” Hender som er tørre/grove behandles effektivt med Restylane Vital. I likhet med hals, er dette et område man ofte glemmer. Normalt behandles de ulike områdene ca. 3 ganger og vedlikeholdes 1 gang i året.

Turids beste sommertips

Hvorfor velge Restylane Vital Skinbooster

• • • •

• • • • •

Bruk solkrem med minimum faktor 15. Ikke stress med å bli brun - bruk heller en god selvbruningskrem! Sov gjerne med en fuktmaske som nærer - etter en dag i solen. Ta betakaroten (anbefaler pulver fra Supernature) som setter fart på produksjon av egne fargepigmenter. • Nyt deilig frukt i sommer når du har lyst på noe søtt - og pass på å drikke godt med vann.

Restylane er naturlig. Det ligner kroppens egen hyaluronsyre og inneholder ingen giftstoffer. Gir et naturlig utseende uten å påvirke mimikken. Tilbakefører din naturlige skjønnhet. Behandlingen er ikke permanent og dufår dermed ikke et varig utseende som du kan angre på ettersom ansiktet endres over tid.


En helt vanlig

sommerdag Tekst kjersti mikkelborg

Kl. 09.00...

står du opp, tusler på badet og renser huden… Så en dagkrem som gjør ALT! BB-Cream er serum, dagkrem, primer, solfaktor og foundation i en og samme krem! Perfekt! Matis BB-Cream: pris 459,-

Kl. 11.00...

pakker du bagen for en tur på stranden. Du tar med solkrem til kroppen. Tips: Sett en 0 bak solfaktoren – så vet du hvor mange minutter til neste gang du skal smøre. Eks. Spf. 30 = 300 min. Protecting hydrating milk spf 30: pris 385,-

Kl. 17.00...

har kroppen fått nok sol og du drar hjemover. Etter en deilig dusj smøres hele kroppen inn med en nærende og helende Aloe Vera gelé. Den stopper brenningen i huden – og bevarer fargen du har fått! After Sun Refreshing Jelly 425,-

Kl. 19.00... smører du deg inn med en nydelig, velduftende gullolje som får den sommerfriske huden og håret til å stråle! Litt solpudder i kinnene setter prikken over i-en, og du er klar for hyggelig middag med gode venner. Gull Olje: pris 359,Kl. 23.00...

er du kanskje klar for å ta kveld? Etter rens, smører du inn ansiktet med after sun Nattkrem for ansiktet – som du sover med! Den gir huden all næring den trenger, slik at du er klar for en ny sommerdag i morgen! Anti age After sun Cream: pris 1055,-

13


Skjønnhetstips fra

Iselin Steiro Harstads egen supermodell!

I ti år har Iselin Steiro vært supermodellen som hele verden vil ha! Nå deler hun sine skjønnhetstips med spaSpa Magasinets lesere. Tekst Hege Eriksen

Harstad-jenta Iselin Vollen Steiro (27) og storesøster Cecilie Jacobsen Steiro (35) slapper av i loungerommet hos spaSpa by Mikkelborg etter søster-spa. De minnes sommeren for ti år siden. Med Cecilie som ”barnevakt”, reiste Iselin til New York for å gå på sine første castings. –Det der fiksa du, smiler Cecilie. –Og du klarer deg selv. Ingen divanykker. Det er vel det nordnorske som slår inn. Søstrene ler. –Humøret gjør det nok enklere, samtykker Iselin. –Man treffer stadig nye folk og må samarbeide med alle typer mennesker. Det er viktig å være jordnær i møtet med penger og maktfolk, og jeg har sagt nei en del ganger. I 2006 valgte Iselin å flytte hjem til Norge for å prioritere arkitektstudiet, mens motebransjen rev seg i håret over supermodellen som ikke hoppet når de sa hopp. –Hodet er viktig for meg, det at jeg skaper min egen karriere. Jeg har mer myndighet nå, mer respekt. I modellbransjen er jeg prisgitt at andre vil ha meg. Men enn så lenge vil de tydeligvis det, smiler Iselin.

14

I vinter var hun igjen å se i kampanjer for motegiganter som Prada, og nå i vår flyttet hun, sammen med ektemannen Anders Danielsen Lie (34), tilbake til New York for å jobbe som modell på heltid. Etter prestisjerollen som den unge David Bowie i videoen til hans nye singel, «The Stars (Are Out Tonight)» i mars, er Iselin Steiro nok en gang modellen alle snakker om. –Hva har gjort deg så attraktiv for motebransjen, og over så lang tid? –Det er vel ikke det at jeg er så fryktelig pen, men mer at jeg er god foran kamera. At jeg skjønner hva fotografen mener, og jeg liker å eksperimentere med uttrykk. Jeg skjønner ”språket”. –Hvilke utfordringer har du med huden din, og hvordan tar du vare på den? –Jeg flyr en del lange flyturer. Siden jeg har litt tørr hud som blir lett irritert, sørger jeg for å tilføre fukt ofte. Forsøker å huske å ta med fuktmaske, men omså smører jeg med håndkrem fra veska om det er det jeg har. Og så drikker jeg mye, fukt er viktig både på innsiden og utsiden. Oljebasert rens var en revolusjon for min tørre hud, og jeg bruker serum under dagkremen.


”Fukt er viktig både på innsiden og utsiden.”

Dessuten legger jeg meg aldri med sminke, skrubber huden og bruker ansiktsmaske som renser eller fukter én gang i uken. Hvis jeg har tid. –Opplever du ”under-øynene” problematikk? –Blir sjelden blå, men jeg kan bli hoven under øyene etter ”late-nights”. Da gjelder det å drikke masse vann, og dekke med concealer.

–Hvordan kobler du av? –Da løper jeg! Helst ute, helst med utsikt. –Haha, ja, husker du da vi kom hjem til Harstad etter første turen til New York? Spør Cecilie. –Noe av det første du gjorde var å springe på Hinnstein! Hun er ei skikkelig fjellgeit! –Ja, det var akklimatisering, det, ler Iselin. –Jeg savner naturen i nord. Det å trene handler for meg både om fysisk og psykisk velvære. Og så elsker jeg å treffe venninner for en god prat, eller lage middag med Anders.

–Hva er dine beste makeup-tips? –Jeg bruker ikke makeup til daglig, men gjerne til fest og kafébesøk. Det viktigste å ha med da er vippetang, og gjerne bare det. Ellers bruker jeg concealer, Tinted Moisturizer fra Laura Mercier og mascara. Om det skal være litt ekstra, legger jeg skimmer på highlight-punktene (øyekrok, brynsbein og amorbuen), og litt farge på skyggepunktene (globe-linje, under haka og i tinningene).

–Er det gourmetmat det går i? –Ja, matlaging er en hobby som Anders hadde, og som jeg har oppdaget etter hvert sammen med ham. Dessuten er jeg vokst opp med god mat lagd fra grunn av. Mamma har knapt brukt en ferdigpose i sitt liv, halvfabrikater er på dødslista! Iselin ler høyt. –Og det er jo sånn at huden har det bra når man er snill med hele kroppen!

–Hva gjør du for å føle deg ”fresh”? –Det aller beste er nyvasket hår, skrubbe kroppen og smøre inn hele meg. På behandlingsfronten er skikkelig hard massasje og pedikyr noe av det beste.

–Så du har ingen mirakelkur? –Haha, nei, dessverre! Men man kommer langt med trening, nok søvn, ikke spise mye godteri, ikke mye alkohol. Og å drikke mye vann.

15


Fra langt til kort:

før

Om Beathe: Beathe er ei fresh og travel dame, som lenge bare har latt håret vokse. En del hjemmefarging har gjort håret veldig sort i tuppene. Hun er nå virkelig klar for å Bli Ny. En kort frisyre vil gi Beathe en fin silhuett. Viktig med høyde på krona. Dette får Beathe til å virke lengre. Diagonale klippelinjer blandet med fjoner, gjør henne både tøff, myk og smalere. Den tunge luggen gir henne et tøft uttrykk. Å tynne ut håret er viktig for å få en lett frisyre i det tunge. Avfarging i lengdene for så å ta en kald mørkrød farge etterpå. Dette fremhever hennes flotte øyenfarge. Prikken over i`en er å farge og nappe brynene, dette rammer inn ansiktet hennes. etter

tekst Ann Mari Rognli Block FOTO smilehullet.com

FRA LANGT TIL KORT OG KORT TIL LANGT Fra kort til langt:

før

Om Mariann: Mariann er en type jente som både kler og ønsker å ha langt hår. Etter en ulykke ble Mariann ufrivillig kort på håret. Siden hun nesten alltid har hatt langt hår, var valget om å sette inn extentions en flott løsning for henne. På Mariann som har naturlig lengde på ca 8 cm, har vi først farget hennes eget hår i en nyanse varmere enn hun er naturlig. Deretter valgte vi ut tre forskjellige fargenyanser på extentionhåret - for å skape et spennende og naturlig resultat. Vi anbefaler å bruke extention av høy kvalitet, da disse holder seg bedre og sitter til de blir fjernet ved hjelp. Resultatet er pent i mange måneder. Mange bruker extentions for å få tykkere hår eller litt lengre hår enkelte plasser. For Mariann ble dette akkurat som ønsket og hun tenker til daglig ikke over at dette er påsveiset, da håret er - og føles helt naturlig. etter

16

tekst Janne Vang FOTO smilehullet.com


Jet Peel

Beautiful technology - Outstanding result

Oppdag hva denne revolusjonerende behandlingen kan gjøre for din hud. Opplev den beste hudfornyende behandlingen som er 100 % naturlig! tekst KJERSTI MIKKELBORG FOTO smilehullet.com

JetPeel kombinerer høyt lufttrykk med rent saltvann som smertefritt eksfolierer og dyprenser huden din. Med aktive serum av høy kvalitet og lufttrykk virker behandlingen dypt i huden – smertefritt og naturlig. Ved bruk av serum får du en innslusning i huden – og behandlingen kalles Meso-terapi. Effekten er fantastisk!

Hvor mange behandlinger trenges? For å endre en hudtilstand er det vanlig å ta en kur på 6 behandlinger. Disse taes med 7-12 dagers mellomrom. Dersom det er en velværebehandling – anbefales behandlingen hver 4.-6. uke.

Har jeg effekt av én behandling? Absolutt perfekt å velge om du trenger en umiddelbar effektiv, men beroligende behandling.

Jetpeel behandler: Rynker

behandlingen virker på 4 ulike nivåer samtidig:

Arr

Dyprens

Tørr hud/flassende hud

Eksfolierer

Uren hud

Oksygenererer

Sorte prikker og milier/talg

Øker mikrosirkulasjon

Total hudforbedring Alle fordelene til JetPeel gjør den til den perfekte behandling for alle hudtyper og tilstander. Fest, brud, ferie, alle anledninger passer en JetPeel behandling.

Følg oss på Facebook http://www.facebook.com/bilhusetharstad

Marius B. Novstad Salgsleder Opel Bilhuset Harstad AS Tlf 770 79685 / Mob 90873771 Mail: marius@bilhusetharstad.no


Med i senter At Kirsten har mange baller i luften er det ingen tvil om. Hun kommer inn døren hos spaSpa pratende i telefonen, noen minutter for sent. Straks får hun beskjed om å slå telefonen på lydløs - og senke skuldrene. Nå er det hennes tur til å nyte en hel halv dag med bare seg selv i fokus. Tekst Gro Løkås Foto Rune Dahl

Navn Alder Stilling SIVIlstatus

18

Kirsten Nystrand 58 Senterleder på Narvik Storsenter Gift med Knut


”- Jeg var overrasket over hvor fort jeg fant roen, og synes det var en veldig behagelig opplevelse hele veien,” forteller hun i ettertid.

Kirsten er en travel dame. Som senterleder på Narvik Storsenter er det nok å henge fingrene i. I tillegg er hun engasjert på fritiden. – Jeg har ganske hektiske dager i jobben, sier hun. - Men jeg stortrives, har trivelige kolleger og hyggelige butikkansatte. Men jeg er glad for å ha evnen til å beholde roen når det er på det mest hektiske, legger hun smilende til. Detox Å finne ro på et spa derimot, er ikke noe Kirsten har unnet seg så ofte. – Jeg har tatt en og annen fotbehandling, men det er det, forteller hun. Derfor er hun en smule skeptisk når hun går inn til første behandling, som er en Universal Contour Wrap. Her blir hun surret inn i varme bandasjer som har ligget i et leirebad. Mineralene i leiren har egenskaper som gjør at de trekker ut avfallsstoffer som har satt seg i kroppen, fra for eksempel kaffe, røyking, alkohol og forurensing. Når Kirsten er surret inn fra topp til tå får hun på seg en drakt som hun skal ligge med i en time. I virketiden får hun en herlig fotmassasje og dupper litt av underveis. – Dette var overraskende behagelig, forteller hun. Ikke minst takket være Nina, som er en dyktig terapeut. Når bandasjene er av, er Kirsten noen centimeter mindre som følge av avfallsstoffene som er trukket ut - og huden er oppstrammet og myk.

Innholdsrik og effektiv ansiktsbehandling Hudterapeut Ida ønsker Kirsten velkommen til en spaSpa Carita Luksus Hud – behandling. Dette er en antirynkebehandling som gir huden et skikkelig løft. Musklene blir stimulert med et Ideal Pro-lift apparat, og virker effektivt på rynker og slapp hud. I tillegg tilføres det masse fukt. Behandlingen varer i to timer, og gir vel så mye velvære som effekt. – Dette var en herlig opplevelse. Idas behagelige vesen og gode kompetanse gjorde at jeg følte meg i trygge hender – og totalt avslappet, forteller Kirsten. - For å være helt ærlig, så har jeg alltid vært skeptisk til om slike ting virker. Men det gjorde det! Jeg både så og følte forskjell på huden min. Til slutt får Kirsten lagt makeup av hudterapeut Christin. Hun bruker bareMineralsprodukter, som både er og ser naturlig ut. Kirsten har senket skuldrene betraktelig og stråler idet hun forlater spaSpa. – Dette er noe alle bør unne seg med jevne mellomrom. Om man ikke har mulighet til lange behandlinger – en halvtime eller time gjør også susen!

Frukt, nøtter og drikke må til før neste behandling står for tur. Kirsten føler seg som en dronning!

19


”Ja” på senja Når alterringen erstattes med svaberg, og kirkespiret med majestetiske fjell, da blir det lett å svare riktig på dagens viktigste spørsmål. Tekst Hege Eriksen foto privat

Sola rakk akkurat frem i tide og tørket morgenregnet av svabergene. Et par meter fra havet balanserte en pidestall, og ved siden av stod sorenskriver Henrik Smiseth ikledd dommerkappe med den røde lovboka i hendene. Han hadde akkurat stilt det avgjørende spørsmålet til brudgom Frode Bendiksen. HISTORISK SUS Vibeke Starup Eriksen og Frode Bendiksen ville gjøre noe litt annerledes på sin viktigste dag. Ved det gamle fiskeværet og handelsstedet Hamn i Senja, der historien strekker seg tilbake til 1880-tallet, har det vært drevet reiselivsvirksomhet siden 1994. Anlegget består av flere bygg, noen historiske og noen helt nybygde. De huser mange bryllup i løpet av sommersesongen. – Det var så fint å få alt på en plass, sier Vibeke. –Nydelig mat, trivelig overnatting, vielsen på svabergene og bryllupsfest. Folkene som jobber der er fantastiske! De hadde til og med strødd røde roseblader fra gangdøra og helt inn på senga da vi tok kveld etter bryllupsfesten. Vi følte virkelig at de brydde seg. Og så var det selvsagt naturen, havet og fjellene. En sånn frihetsfølelse! Det passet så godt for oss, høytidelig, men ikke stivt.

20

DRUKKET UT I ”BADESJARK” Paret ankom Senja dagen før dagen. Bak hovedbygningen, mellom restauranten og boenhetene, står en ombygd gammel sjark fylt med deilig varmt vann. En helt spesiell ”badesjark” som ble åsted for et aldri så lite utdrikningslag, der brudeparet og deres brudefølge ble iført gammeldagse rød- og hvitstripete badedrakter. Da lattermusklene var godt trimmet og ”rosinhud” oppnådd på fingre og tær, fikk de på seg tørre klær og kunne avslutte kvelden med reker og vin på kaikanten. GJESTFRIHET OG KORTREIST MAT Det er noe med folkene på Senja. Når ”hvordan går det?” ikke bare er en høflighetsfrase, men et uttrykk for ekte omsorg, da blir liksom skuldrene lavere. Du finner roen til å kjenne etter på hva du egentlig føler. Og når bryllupsmiddagen er så kortreist at den har svømt i fjorden utenfor, eller beitet på slettene ovenfor restauranten der den skal inntas – da blir det hele ganske eksklusivt, i grunn. Det er som det skal være på en bryllupsdag. …OG SVARET ER Man leter seg etter akkurat DET stedet. Det lille ekstra, eksotisk, gjerne med et snev av paradis. Da er det lett å rette blikket ut i verden. Husk da på at den finnes bare noen timers biltur unna – øya med svaberg og hvite strender, under majestetiske fjell og ved langstrakte fjorder. Og at slike omgivelser gjør det enkelt og greit for brudgommer, som for eksempel Frode, å svare riktig på dagens viktigste spørsmål: –Ja!


REISELIVSFAKTA OM SENJA Senja er Norges nest største øy, og ligger i Troms fylke. Med sin kontrastfylte natur med dramatiske fjell, idylliske skjærgårder og sandstrender, og med bølgende åser og skog, blir øya ofte kalt ”et Norge i miniatyr”. I 2011 ble Hamn i Senja utpekt som et av Norges mest attraktive reisemål av Innovasjon Norge i samarbeid med Norges reiseguru Jens A. Riisnæs.

Overnatting Senja har noe for enhver smak. Enten du vil bo på hotell eller rorbu, campingvogn eller telt. Øya har også flere operatører som skreddersyr dine opplevelser. Vær obs på at overnattingsfasilitetene kan være av varierende standard, også innenfor samme anlegg. Vær tydelig i ønskede spesifikasjoner når du bestiller.

Nathanielsen Blomster ble etablert i 1955, og er i dag den eldste blomsterbutikken og hagesenteret i Harstad. Vi holder til i flotte lokaler på Seljestad, en liten spasertur sør for sentrum. Som stolte medlemmer av fagkjedene Interflora og Hageland ønsker vi å tilby deg som kunde et rikholdig utvalg av kvalitetsplanter tilpasset vårt klima, samt inspirasjon og gode råd for deg å lykkes med din hage. Vi tilbyr også et godt utvalg av hagemøbler. Hos oss møter du engasjerte medarbeidere med god fagkunnskap om hage og blomsterdekorering.

HAGELAND

KUPP

Mat og drikke foto www.hamn i senja.no

Grillet tørrfisk eller hvalbiff er retter du bør teste. Ellers er Senja stedet der fisk- og skalldyr er svært kortreist mat. Tips! Det kan være lurt å sjekke åpningstider før du reiser. Flere av serveringsstedene som byr på de beste matopplevelsene, serverer kun mat ved forhåndsbestilling.

10 PK.

49

90

STORBLOMSTRET STEMOR

Opplevelser

foto www.hamn i senja.no

Senja byr på flere museer, for eksempel Kveitemuseet og Gammelbutikken i Skrolsvik og Senjehesten Kystforsvarsmuseum. Man finner også severdigheter både når det gjelder natur og historie. Senjatrollet og Hulderheimen på Finnsæter i Berg er populære mål for de minste. Reiser du i slutten av mai kan du få med deg musikkhappeningen Kråkeslottfestivalen.

.

6.990

Hagemøbelgruppe Wisconsin

Kjøreavstander:
 Fra Narvik: 187 km Fra Harstad: 180 km

Vil du utforske Senja? Mer informasjon finner du på: www.destinasjonsenja.no

Hageland, Nathanielsen Blomster Seljestadvegen 16 C • 9406 Harstad Telefon: 77 07 99 20 E-post: bestilling@nathanielsen.no

Hverdager 9-20 • Lørdager 10-16 • Søndager 12-16 foto www.hamn i senja.no

www.nathanielsenblomster.no - Tilbudene gjelder så langt beholdningen rekker.


Sommerlig tradisjon med moderne tvist

Håkon Vahl Kjøpmann og eier av Cafè og delikatessebutikken MAT av Vahl og SJØMAT av Vahl. Han har fagbrev som kokk og servitør og mer enn 20 års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen.

Nå når snøen har sluppet taket og det våres i luften, er det på tide å finne fram grillen og tenke på mat som gir den gode vår- og sommerfølelsen. Tekst håkon vahl Foto smilehullet.com

Mai og juni er måneder jeg forbinder med grilling, sjømat, tradisjon og nytenkning. Derfor har jeg satt sammen en rett bestående av deilig laks og byggryn, med lange tradisjoner, samt en moderne tvist og sommerlige jordbær i en jordbærtzatziki. Dette er en enkel og lett vår- og sommerrett som er deilig å nyte med et glass hvitvin eller en deilig eplemost.

22

Grillet Laks med Byggrynsalat og JordbærTzatziki 4 Porsjoner INGREDIENSER: • 600 g laks, stykker á 150 g • ½ sitron • 2 ss olivenolje • 1 dl byggryn • 1 avocado • 1 rødløk • ½ ts revet sitronskall • 1 ss olivenolje • 1 ts salt • ¼ ts pepper Vend laksestykkene i en blanding av sitron og olivenolje. Krydre med salt og pepper. Kok byggrynene og avkjøl dem litt. Skjær tomatene og avocadoen i mindre biter. Skjær rødløk i skiver. Bland byggryn med avocado, rødløk og sitronskall. Rør inn litt olje og smak til med salt og pepper. Grill laksen på grillen eller i en grillpanne ca. 3-5 minutter på hver side.

JordbærTzatziki: • • • • •

2 beger Gresk Mat-yoghurt 8 fine jordbær 1/3 agurk 20 mynteblader saften av ½ Lime

Skjær jordbærene i skiver(6 pr. bær avhengig av størrelsen) Skrell agurken og fjern kjernehusene. Riv agurken på grovt rivjern og hakk myntebladene. Bland dette sammen med limesaft og yoghurten til en Tzatziki. Anrett med byggrynsalat i bunn, laks oppå og topp med deilig jordbærtzatziki. Pynt gjerne med jordbær og mynte.

Vinforslag Groebe à la Carte Riesling 2009 (Bestillingsutvalget, varenummer: 5516801) Alkoholfritt: Eplemost fra Frisk og Frodig


Er du klar for

Våren?

Kristin Mai-Evy

Ann-Mari

Kom innom oss for fantastiske frisøropplevelser!

Vi tilbyr blant annet: • Hår-og hodebunnspleie • Klipp og fargedesign • Grønne produkter • Stil-og formanalyse (BLI NY) Se reportasje med Beate, side 16 • Kosttilskudd • Vippe-/bryndesign • Makeup tips og mye mer! Malén

Velkommen til oss!

Hege Nan-Silje

Åpningstider: 10:00 - 17:00 (10:00-15:00) Timebestilling: 77 06 77 25 Seljestadveien 59 (Coop prix bygget) 9406 Harstad

Du kan også følge oss på facebook!

GJør DEt sELv

ALLE KAN få et HtH kjøkken

Prøv PrisbAromEtErEt på HtH.no

Uansett hvor mye du ønsker å bruke på det nye kjøkkenet ditt, kan du få kjøkkendrømmen oppfylt hos HTH. Noen tror at HTH Kjøkken er dyrt – men det stemmer ikke. Sannheten er at vi har kjøkken i alle prisklasser. Fra rimlige gjør-det-selv-modeller, der du selv monterer kjøkkenskapene, til HTH Premium, vår nye serie med eksklusive designkjøkken. Prøv prisbarometeret på hth.no – og finn ut hvor mye kjøkken du faktisk får for pengene hos HTH. Eller kom innom HTH-butikken for å oppleve mulighetene med egne øyne.

HTH KjøKKenforum HarsTad • Autoveien 1 • 9408 Harstad • Tlf: 77 00 24 80 • www.hth.no

23


GreenPeel Fra Dr. Schrammek

24


Helt naturlig - passer til alle Green Peel er kåret til nummer én i verden på naturlig hudfornyelse. En medisinsk utviklet peeling på ren plantebasis, uten kjemiske ingredienser som kan irritere huden. Tekst kjersti mikkelborg Foto smilehullet.com

Den optimaliserer hudens funksjoner fra innerst til ytterst, og er en behandling med synlige resultater på et minimum av tid. Green Peel er en trygg metode til optimal hudhelse. Ikke uten grunn har metoden eksistert i over 50 år i over 50 land verden over. Nytt i Norge er at metoden er utvidet til tre forskjellige styrker og gir derfor synlig hudforbedring til alle hudtyper og alle aldersgrupper. Alle styrkene gir en unik glød samtidig som du kjenner at huden stimuleres i flere dager etterpå.

1

Urtepeelingen pensles på rengjort hud.

2

Green Peel er så naturlig at du kan spise den. Den er utviklet av hudlege Dr. Christine Schrammek, med spesialitet i aldring og allergi på 50 tallet. Peelingen består av 10 ulike urter. Ettersom den ikke inneholder noen kjemiske ingredienser som kan skade eller irritere huden, kan den også brukes av de med sensitiv hud. Urtene som brukes virker sterkt beroligende, betennelsesdempende og næringsgivende. Urteblandingen pensles på ansiktet og masseres inn for å virke innenfra og ut. Resultatet er som en real treningsøkt for huden.

Urtepeelingen ligger på huden, og virker som en beroligende maske.

3

Først når terapeuten starter massasjen, aktiveres peelingen.

Green Peel finnes i disse tre variantene: Green Peel Fresh Up:

Green Peel Energy:

Green Peel Classic:

Den mildeste av de tre urtepeelene blir populært kalt “Party Peel”. Årsaken er at huden får en så flott glød rett etter behandling at du kan gå rett på fest. Samtidig virker peelingen både forebyggende og behandlende på rynker, pigmentflekker, store porer og akne. Denne peelen er også ideel som tilvenning til de dypere behandlingene.

Dette er en mildere variant av den grønne peelen og en behandling som er helt i tiden ettersom den gir umiddelbar effekt uten at den setter begrensninger i hverdagen. Du vil være litt rød etterpå, men som regel ikke verre enn at du faktisk kan gå på fest samme dag.

Dette er den opprinnelige Green Peel og den dypeste av de tre utgavene. Den bidrar til å stramme vevet og forbedrer og bekjemper ujevn, ru hud, tap av elastitet, rynker, store porer, akne og arr. Rett etter behandlingen vil du være rød, og etter 3-4 dager vil du som regel flasse. Etter 5-6 dager må du tilbake til hudklinikken for en oppbyggende behandling. Deretter vil du gradvis se de positive resultatene.

Veil. pris: kr 1100,-

Veil. Pris: kr 1200,-

VINN denne

Veil. Pris: kr 4800,Inkl. 2 behandlinger og 5 hjemmeprodukter

behandlingen. Se side 2.

25


Verdensmester i

ull-lester Utgavens spaSpa Mann: Knut Erik Sundquist

V

i blir tatt imot med en klem i det hvite gamle huset hans, på landet nesten midt i Harstad sentrum. Knut Erik Sundquist (51) har vært på fotspa for første gang i sitt liv, noe som han karakteriserer som ”sykt deilig!”. –Føttene har ikke vært så myke og fine siden jeg var kanskje to og et halvt år, hahaha! Hele herr Sundquist ser litt sånn guttpå-to-og-et-halvt ut. Rufsehår, hodet på skakke og latter i blikket. Og grå lester brettet over kanten på design-dongerien. –Så du synes det var verdt å bruke tida på? –Ja, jeg tenkte som så at jaja, jojo, det kan man koste på seg når man går her oppe i isødet, hehe! Og så er det jo en perfekt gave, sånt kommer jeg til å gi mer av fremover. Akkurat det å gå her oppe i isødet, har Knut Erik valgt selv. Han ble født i Narvik, vokste opp i Tromsø, utdannet seg blant musikkfiffen i Wien og jobbet som solobassist i Bergensfilharmonien. For 20 år siden flyttet han til Harstad for å bli upretensiøs, og endte med å bli regnet som en av verdens beste bassister! – Var det dette du drømte om som tenåring? – Aldri! Det vil si, til jeg hørte den ene plata som ødela alt, hehehe!

Knut Erik Sundquist er en helt vanlig fyr som digger Liverpool og rock. Det er bare det at det gikk litt skeis på slutten av tenårene, og plutselig satt han i Wien og øvde bass… Tekst Hege Eriksen Foto Smilehullet.com

Han sikter til ”Ludwig Streicher Spielt Bottesini”. Plata han snublet over i Brighton som 16-åring, og som førte ham til Wien for å studere bass. Allerede der stilte han med ull-lester i stedet for lakksko… Når Knut Erik ikke er på konsertjobber, har han viktige ting fore. Det skal trenes på Actic treningssenter, for det tar bare en time og da rekker han kaffe og skitprat i byen før han går hjem. Så skal han kikke og lure litt på oppgaver hjemme, og kanskje glane litt i vinduet. Ha litt ekstra tid med minstemann Richard, og kanskje ta en liten tur på Utheim for å se fotballkamp. Og selvsagt øve masse. I alle fall tre timer om dagen! –Men om du ikke er på scenen da, hvor føler du deg størst og best? –På fotballbanen, hehe! –Okey? –Nei, ikke nå lengre, hahaha! –Men du har en litt sånn autistisk hang til detaljer når det kommer til fotball?

26


–Hehehe, ja, det er helt sykt! Det er litt sykt, faktisk. Så kjører herr Sundquist i gang en demonstrasjon av sin fotballkunnskap. Det hele verifiseres med gjentatte oppslag i den 992 siders ”Rothman´s Guide to English Football”. Og ja - han har rett hver gang! – Har du fått noen snodige forespørsler? Hehehe, ja, man får jo alltids forespørsler… Meneh, jeg prøver å takke nei til de her private forespørslene. Det blir så nært, det er deiligere når det er mange folk. –Hvorfor er det sånn? – Det som man holder på med er jo veldig personlig. For det er jo det som er mitt liv, på en måte. – Du har blitt omtalt som standupbassisten, hva synes du om det? – Jojo, det er jo greit å kunne være artig av og til, men det er jo ikke artig bestandig. Det viktigste er jo den fine musikken… Men det er klart at om du både kan flire og skrike på en konsert, så er jo det bra.

Rudi

Morten

Jeg tror humor åpner opp for det andre. – Hva berører deg mest, da? – Sukk, ja, nei… jeg er jo en lettrørt type. Jeg har en liten fyr som er seks år nå, og det

foto Stian Klaussen, Vizuelli

er utrolig deilig. De tingene han gjør, det blir man jo berørt av. Ellers blir jeg alltid rørt når jeg hører de fine Terje Nilsen låtene. Det er så ekte og flott!

Finn Håkon

Besøksadresse: Hans Egedes gt. 19 Postadresse: PB 265, 9483 Harstad

Rune

Tove

Sentralbord: 99 29 40 00 Faks: 77 06 27 28

–Hvis jeg sier at alt er mulig, hva tenker du da? Ja, det er rett. Men du må ha nok lyst, og du må ha lyst til å gjøre det som skal til for å klare det, og det tror jeg kan være mye av og til. Du er nødt til å tørre å ta de litt utrygge valgene, tror jeg. På samme måte som da jeg bare dro til Wien og var. Ta noen sjanser. –Er det et råd? –Ja, faktisk! Hehe! Ja, det er lett å stivne i greiene. Du trenger jo ikke reise til Playa Del Ingles… Selv reiser han på turné gjennom Italia, Sveits, Spania og Ungarn med prestisjeorkesteret til dirigent Claudio Abbado i vår. Men han kommer tilbake. I juni stiller han som Festspillprofil på Festspillene i Nord-Norge. Det gjenstår å se om han kommer i ull-lester…

Maren

Stian

post@advokatfirmaetfinn.no www.advokatfirmaetfinn.no

27


Slik virker det:

1.

Hud med underliggende fettceller før behandling.

2.

LipoCryo behandling der fettcellene fryses.

3.

Prosessutvikling, fettcellene reduseres.

4.

Etter behandling, færre fettceller.

LipoCryo Frys vekk fettet!

20-30% fettreduksjon på første behandling! Har du et område med fett som ikke forsvinner? LipoCryo er en fettreduksjonsmetode der behandlingen går ut på å kjøle ned fettceller uten å skade huden. Behandlingen er smertefri og krever ingen rekonvalesens. Priser fra

2500,-

Universal Contour Wrap Gå inn mellom 15 og 35 cm på under 2 timer! UCW tilbyr cm-garanti, og har vunnet utallige tester på verdensbasis. Behandlingen gir deg fantastiske resultater på slapp hud, cellulitt og strekkmerker, og er perfekt etter LipoCryo. spaSpa by Mikkelborg er blant eliteklinikkene i Norge.

HVEDINGSGT. 4, 9405 HARSTAD | ÅPNINGSTIDER: MAN, TIRS OG TORS 10-18 | ONS OG FRE 10-1630 | LØR 10-16

NARVIK STORSENTER, 8514 NARVIK | ÅPNINGSTIDER: MANDAG - FREDAG 10-20 | LØRDAG 10-18 HARSTAD/NARVIK TLF 77 07 55 66 | POST@SPASPA.NO | ONLINE BOOKING PÅ WWW.SPASPA.NO

28


kremer med karma Bertine Zetlitz’ mamma lærte henne tidlig å ta vare på huden med både kremer og solfaktor. Når man kan gi kvinner verden over litt ”girl power” på toppen av å få finere hud, ja da snakker vi hudpleie med stjernefaktor.

Det var etter at Marion Ravn skrøt av hva Dermalogica hadde gjort for hennes hud, da de var dommere i Idol, at Bertine bestemte seg for å teste ut den kjente merkevaren. “Jeg visste jo at Dermalogica hadde vunnet priser for produktene sine, men det er jo først når man selv ser at kremer holder hva de lover at man blir overbevist.” Etter å ha mottatt Dermalogicas signaturbehandling, som inkluderte den helt unike hudanalysen Face Mapping, forelsket Bertine seg i hudpleieserien. “Face Mapping var jo både nedslående og oppløftende på samme tid”, ler Bertine. “Jeg fikk se og høre at huden min var tørr både her og der. Må si at jeg virkelig fikk hjelp av produktene jeg fikk foreskrevet til akkurat min hud». Bertine har Power Rich fra AGE Smart-segmentet som favorittprodukt, en kollagenstimulerende dag- og nattkrem med peptider. “Denne forandret huden min, og har blitt et må ha-produkt på badet. Jeg elsker at den har masse aktive ingredienser”.

I dag er Bertine ambassadør for FITE, mikrolånprosjektet Dermalogica driver i samarbeid med organisasjonen Kiva. “Jeg synes tanken på å gi kvinner muligheten til å investere i evnene sine, og til å tjene egne penger, er fantastisk. Dette er noe hele verden tjener på!” Bertines hjerte banker for tanken om kvinnesolidaritet. “Konseptet - kvinner som hjelper kvinner - har en verdighet som jeg elsker. Kvinnene investerer pengene de tjener i lokalsamfunnet, og bedrer igjen hverdagen for andre kvinner.” Selv har Bertine «lånt bort» penger gjennom FITE til en kvinne i Irak. “Hun ville kjøpe seg en symaskin for å kunne tjene penger på å sy. Og jeg kunne hjelpe. Jeg elsker at man kan gi en hånd på en likeverdig måte, for det ligger mye stolthet i det å kunne betale tilbake også.” “Ikke bare har Dermalogica produkter jeg elsker, men de gjør også noe for noen - det gir god karma!”

Helse og trening for sunn kropp De fire ess i Bailine gir deg den hjelpen du trenger Slankemetoder Bailine underviser i ulike slankemetoder. Gå ned i vekt eller inn en til to størrelser. Vi lykkes der streng diett mislykkes. “Jeg er kjempefornøyd! Jeg har over flere år slitt med smerter i ryggen. Har forsøkt flere ting uten at det har blitt større bedring. Da jeg hørte om Bailine hadde jeg ikke noen stor tro på at dette kunne hjelpe meg, men jeg valgte å gi det en sjanse. Det er jeg i dag svært glad for! Behandlingene på Bailine har lindret en stor del av smertene mine og hjulpet meg til å kunne fungere i hverdagen igjen. Salongen har profesjonelle ansatte som er trivelige og oppmuntrende. Jeg er svært fornøyd med Bailine og kan trygt anbefale det til andre!” Hege Sørensen, Narvik

Smertedemping HELSENYHET. Har du noen ømme punkter? Prøv om Bailine kan gi deg smertehjelp også. Sunnhetsterapi Hold huden glatt og stram. Vi har spesialprogram for cellulitt og ansiktsbehandling. Styrketrening Musklene strammes opp og figuren blir slankere og fastere.

Bailine Harstad, telefon 77069085 - Bailine Narvik, telefon 76944717


30


Våkn opp med

Drømmevipper hver dag!

Glem vippetang og mascara!

Vippeforlengelse gir deg et naturlig utseende – og du får lange, flotte øyevipper som alle kvinner drømmer om! Naturtro sorte vipper limes èn og èn på dine egne vipper. Selv korte, tynne vipper kan bli lange og fyldige, og resultatet er sensasjonelt vakkert! før behandling

spaSpa i Harstad har lang erfaring med vippeforlengelse, og har utført dette siden 2005. Nå tilbyr vi også denne behandlingen hos spaSpa i Narvik. Når man først har prøvd vippeforlengelse - ønsker man å beholde sine drømmevipper. Dette gjøres ved at man kommer til en påfyll ca. hver 2.- 4. uke. Ser 100% naturlig ut Er ikke skadelig

etter behandling

passer til alle vipper flere forskjellige lengder

Harstads største nisjebutikk! Vi har håndplukket det beste innenfor mote og interiør og har flere nye og spennende leverandører. Vakre håndlagede lys og unik keramikk fra Trastad Design.

Åpningstider Man- fre 09.00-16.30 Torsdag 09.00-18.00 Lørdag 10.00-15.00 Følg oss på

IIS of Norway • Cop Copine • Culture • Chill Norway • Odd Molly • Himmelblaa • Plus Fine • Line of Oslo • Black Orchid • Maison Scotch • Soulemate • Steeam • Ettika • Cooee • Tag Oslo • By nord • Wik & Walsøe • Trastad Lysstøperi • Trastad Design • Pip Studio • LG BelysninG • Henrik Steen • pluss flere

31


Sommerfin med spaspa

Trude er ei sporty dame som ser strålende ut med årets vår- og sommerlook. Her skal det være full fokus på øyne. Sterk eyeliner og klare, friske farger. Solpudder er et must for glød i kinner, og sterke rosafarger til leppene går igjen for sesongens look. Tekst/styling liv kornbakk Foto smilehullet.com

Trude er aktiv og trenger en makeup som sitter. Derfor er en primer perfekt for henne. Når en silkemyk primer legges over dagkremen, før foundation, sitter makeupen hele dagen! Årets heteste farge innenfor øyeskygge er marineblå. Vi lot oss inspirere av trendene og brukte duoskyggen «The grand finale» fra bareMinerals. Frisk glød med gull som base, et løft i ytterkant og globallinjen ble markert med duoens herlige blåfarge. Eyeliner er lagt med fuktig pensel for å få en mer markert liner. Trude er ei voksen dame, men det finnes ingen regel for at hun ikke kan ha skygge i gode farger rundt øynene. Kinnene har fått en ferskenfarget blush som gir en frisk sommerlook. På leppene har vi valgt en frisk farge som sitter svært godt. Vi har bare brukt makeup fra bareMinerals.

Handleliste

32

Liner:

Coffeebeen

Lepper:

Pretty Amazing,farge: Courage, og gloss i Buxon Lips, Farge: Trixie

Kinn:

Ready: Aphrodisiac

Mineral Foundation:

Medium tan

Solpudder:

Ready: The skinny dip

Duo øyenskygge:

The grand finale

Mascara:

Curl and lenghten mascara, black


North Wiew Rustic Reloaded

HA+HB HA+HB

NYHET HOS BOHUS

Urban Active

MOSJØEN MOSJØEN Sentralbord: 75 11 14 50

-fredag 10-18, lørdag 10-15 10-18, lørdag ø.redag Tlf.: 75 54 92 00 10-15 Tlf.: 75 54 92 00

Sentralbord: 75 11 14lør: 5010-15 ÅPNINGSTIDER: Man-fre: 9-17, tors: 9-18, ÅPNINGSTIDER: Man-fre: 9-17, tors: 9-18, lør: 10-15

Stemninger LP og + LTtrender LP + LT

tekstiler og interiør

LOFOTENASAS LOFOTEN

NARVIKAS ASExotic Crush NARVIK

HAGEBYVEIEN 2, 8370 LEKNES. TLF: 76 06 09 60 HAGEBYVEIEN 2, 8370 LEKNES. TLF:lofoten@bohus.no 76 06 09 60 e-post: e-post: lofoten@bohus.no ÅPNINGSTIDER: Hverdager 09.30-16.30, tors. 09.30-19, lørd.10-15 ÅPNINGSTIDER: Hverdager 09.30-16.30, tors. 09.30-19, lørd.10-15

Summer Club

agernesveien 20, 8514 Narvik. Tlf 76 94 77 50 gernesveien 20, 8514 Narvik. Tlf 76 94 77 50 ngstider: Man-fre 10-17, tors 10-18, lør 10-15 gstider: Man-fre 10-17, tors 10-18, lør 10-15

FD, SVA FD, AP,AP, FI,FI, SVA

Untamed Passion

HENRIKSEN HENRIKSEN

ØBEL-SVENAS AS ØBEL-SVEN

AMFI Tlf.44 7866 4422 66 22 AMFI ALTAALTA Tlf. 78 HAMMERFEST Tlf.40 7876 4000 76 00 HAMMERFEST Tlf. 78 KIRKENES Tlf.00 9476 0020 76 20 KIRKENES Tlf. 94 E-post: henriksen@bohus.no E-post: henriksen@bohus.no

SENTERET, 8624 MO, TLF: NTERET, 8624 MO, TLF: 7575 1313 9696 0000 GSTIDER: Man-fre: 09-19, lørdag: 10-15 STIDER: Man-fre: 09-19, lørdag: 10-15

Strandgt. Strandgt.32 32- Sortland - Sortland

6 1010 9696 0101 7610 1096 960000• •Fax Fax7676

Interiør-/møbeltips? Interiør-/møbeltips?

Vi kan komme hjemhjem til deg. RingRing oss: oss: Vi kan komme til deg. ElkeElke 77 01 Eirin 77 01 77 93 01 09 93 I09 I Eirin 7793 0108 93 08

HARSTAD HARSTADAS AS Telefon: 77 01 Telefon: 7793 0100 93 00

Åpningstider: Man-fre: 10-18, tors 10-19, lør 10-15 Åpningstider: Man-fre: 10-18, tors 10-19, lør 10-15

amedia ressurs harstad

AX MØBLER MAX MØBLERAS AS

Sports Club

HT, HÅL.AVIS HT, HÅL.AVIS


JENTESPRELL

humor, inspirasjon og velvære Det blir salgsmesse, motevisninger og bankett. Sett av helga allerede nå!

Sommerlig Rosé Tekst Nils Arthur Gjeitanger

H

emmeligheten er å drikke så ofte som mulig, å drikke opp så sjelden som mulig og å bruke restene til noe fornuftig. Om vi tenker at resten av vinen kan gå i maten er det lettere å stoppe i tide. Man kan lage fantastiske sauser, koke kjøtt, dampe fisk eller skalldyr ved å bruke vin.

Nå går det mot lysere tider, det våres, sommeren er her snart og det begynner å bli varmt i lufta. Vi venter på lange lyse sommernetter, kjenner det begynne å krible og vi blir yr. Hva skal vi så ha i glasset? Etter å ha feriert flere år i Provence lærte jeg å sette pris på rosévin - både med og uten bobler. Hva er mer fantastisk enn å nyte et glass kald rosé på verandaen etter en lang dag på jobb, eller etter en varm dag på stranda? En skånsom og kort kontakt med drueskallet på blå druer gir rosévinen den flotte rosa fargen. Med noen unntak fremstilles rosévin ofte som hvitvin, - det er nemlig mulig å tilsette most av blå druer straks etter at gjæringen er begynt. Det er ikke lov å tilsette rødvin i hvitvin for å lage rosévin. Rosévin kan gjerne drikkes alene, men passer også utmerket til mat. Den egner seg spesielt godt til lyst kjøtt, kalvefilet, grillmat eller sushi. Stort sett krever lett mat en lett vin og tung mat en vin med litt tyngde. Man bør også tenke på å balansere våre fem smakssanser; retter med mye syre må for eksempel ha en vin med syrlighet, og salte retter trenger litt sødme. Rosévin serveres kjølig, gjerne ved 7 – 10 °C. Rosévin selges konsumklar og er med andre ord klar til å nytes straks, med eller uten mat. God fornøyelse !

Jentesprell nr 8 arrangeres lørdag 12. oktober 2013 på Rica Hotel Harstad Velkommen til ei helg med humor, inspirasjon og velvære! For program og mer informasjon; følg med på vår facebookside og på www.jentesprell.no

Tips til kjøp: Santa Carolina Carmenère Rosé 2011 vnr 1010001

Kr. 99,90

Ayala Rosé Majeur Brut vnr 9685601

Kr. 358,50

Bollinger la Grande Année Rosé 2002, Brut Kr. 1099,vnr 4398201

34

Jentesprell-priser 11 – 13. oktober 2013 | Kun kr. 495,- pr. pers. i dobbeltrom! Gratis trening på Actic Treningssenter! Velkommen til oss! www.nordic.no


MODULBYGGER!

-bygg din egen sofa!

London Symphony oppsett 7 stoff West

Du kan nå sette sammen din egen modulsofa akkurat slik du ønsker med vår modulbygger. Du kan også velge ferdige oppsett. Mange farger, stoff- og hudvarianter. Gå inn på www.fagmobler.no og finn den sofaen som passer deg!

www.fagmobler.no

Trenger du kontakt med en

RØRLEGGER? Comfort Harstad AS, rørleggeren i nærheten.

COMFORT HARSTAD

Comfort Harstad AS Kongsveien 14, 9408 HARSTAD 95 25 90 60, harstad@comfort.as

HELT NYE VOLVO V40 ”Volvo V40 ligger foran BMW …”

VOLVO V40 D2

Auto Motor og Sport 5/2012

94 g, 115 hk, MAN

”Volvos beste kjørebil hittil” Dagens Næringsliv 30. juni 2012

”Et meget bra kjøp” Autofil 10/2012

Bil i Nord Harstad tlf: 77 05 70 00 www.BiliNord.No

Geir frantzen geir.frantzen@bilinord.no tlf.: 920 77 666

robin danielsen robin@bilinord.no tlf.: 476 55 444

Fra kr

267 800,-*

* Pris inkl. frakt-, leverings- og adm. kostnader levert forhandler. Gj.sn. forbruk 3,6–5,5 l/100 km, co2-utslipp 94-136 g/km (V40 D2 Start/Stop – V40 D4). Alle Volvos dieselmodeller har partikkelfilter som standard. Forbehold om trykkfeil. Avbildet bil kan ha ekstrautstyr.

35


MIN AUTORISASJON DIN TRYGGHET

FØR

ETTER

FØR

ETTER

behandling med Restylane gir et naturlig og trygt resultat. Vi er stolte av å ha en av Norges desidert dyktigste behandlere. Velkommen til gratis og uforpliktende konsultasjon.

www.spaspa.no I Telefon: 77 07 55 66

36

www.restylanenorge.no

facebook.com/spaspaHarstad

spaSpa Magasinet utgave 2  

Et livstilsmagasin fra spaSpa by Mikkelborg

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you