Page 1

|2013

NYTT FRA SPARESKILLINGSBANKEN DESEMBER

God Jul

BankID på mobil

– vi gleder oss til sommeren

eKonto: 0,- i gebyr


DESEMBER 2013

HOS OSS ER DU ET NAVN En julidag i 1877, for litt mer enn 136 år siden, så en ny bank i Kristiansand dagens lys. Navnet var Christianssand Arbeiderforenings Spareskillingsbank – som snart forkortet navnet til Spareskillingsbanken. Noen tiår senere, i 1911, flyttet banken til de nåværende lokalene i Festningsgaten 11. Helt fra starten av har Spareskillingsbanken vært en bank for folk flest i kristiansandsregionen, det være seg privatkunder eller små næringsforetak. Vi er opptatt av å kombinere topp moderne banktjenester med et nært og personlig forhold til kundene våre. I tillegg ønsker vi å støtte lokalt engasjement innenfor idrett og kulturliv, et engasjement som har økt de senere år gjennom etableringen av Skillingsfondet som hvert år deler ut 2,25 millioner kroner til allmennyttige formål i regionen. Spareskillingsbanken er den eneste lokalbanken igjen i Kristiansand. Vi har vært en del av byen i 136 år – og har ikke tenkt oss noen steder. Isteden skal vi bli enda bedre på det vi er gode på i dag og rendyrke vår identitet som en lokal, servicevennlig og moderne sparebank for dagens og morgendagens bankkunder. Vi liker å være en lokalbank og vi liker å bli kjent med kundene våre. Hos oss finner du ansatte som kjenner byen og som bryr seg om deg og dine. Hos oss er du et navn. Med ønske om en fredelig julehøytid for deg og din familie.

Kenneth Engedal

INNHOLD

ADMINISTRERENDE BANKSJEF SPARESKILLINGSBANKEN

5

ORGELSPILL FOR HELE BYEN

SPONSOR FOR PALMESUS

12

10

6 BankID PÅ MOBIL

8

NYTT KØLAPPSYSTEM I BANKEN

INGRID, KJELL OG OTTO: TRE NAVN I BANKEN

15

BANKEN ER NY GENERAL-

10

eKonto

SKILLINGEN-REBUS

NYTT FRA SPARESKILLINGSBANKEN • UTGITT I KRISTIANSAND • DESEMBER 2013 • Ansvarlig redaktør: KENNETH ENGEDAL Grafisk utforming, tekst & foto: APTUM KOMMUNIKASJON • Trykk: KAI HANSEN TRYKKERI


Jeg liker å skru sammen møbler.

Jeg liker styrke 5 på Mother India. Jeg liker

å se den samme filmen om og om igjen – og jeg liker at banken min kjenner meg. Ingrid M. Fjellestad (25)

– et navn i Spareskillingsbanken siden hun ble født.

3


DOBBELT SÅ GREIT!

HUSK BSU FØR NYTTÅR!

Spar dobbelt så mye til din fremtidige bolig med BSUx2. Inntil 20 000 kr ekstra i året til samme knallgode rente som vanlig BSU-konto. Les mer om BSUx2 på spareskillingsbanken.no

&


ORGELSPILL FOR HELE BYEN Det nye orgelet i Kristiansand domkirke er endelig i full drift. Spareskillingsbankens bidrag på én million kroner bidro sterkt til at byen vår nå har fått et instrument som vil få stor betydning for musikkog kulturliv i distriktet.

Ragna Marie Henden tok høsten 2012 på seg ansvaret for å skaffe private sponsorer til prosjektet. Blant bedriftene som «nappet» på tilbudet, var altså Spareskillingsbanken. – Banken hadde tidligere gitt et stort bidrag i forbindelse med domkirkens 125-årsjubileum i 2011. De syntes det var en god idé å videreføre denne støtten for å skaffe byen dette fabelaktige instrumentet. At Spareskillingsbanken gikk inn som generalsponsor var helt fantastisk, og gjorde det også enklere å skaffe til veie midler fra andre bedrifter, sier Ragna Marie Henden. Orgelet kostet totalt 15 millioner kroner (inkl. mva.). Stemmingen av instrumentet tok hele tre måneder og ble ferdig akkurat tidsnok til Orgelfest 2013, som ble avsluttet med en mektig framføring av Brahms Requiem. – Orgelfest-arrangementet var en ubetinget suksess, fastslår Henden, forøvrig aktiv i Kristiansand kammer- og operakor og deltaker under avslutningskonserten søndag 10. november. – Rosen fra publikum så vel som arrangører og utøvere var overstrømmende, noe som selvsagt er hyggelig når det er lagt ned så mye innsats for å skaffe byen et orgel av dette kalibret, sier hun. For det er ikke hvilket som helst musikkinstrument vi snakker om: Det har 4528 piper og 67 stemmer og er bygget etter tegninger av det originale orgelet i domkirken fra 1885. Det er levert av Johannes Klais Orgelbau i Bonn, som kan skilte med å ha bygget orgelet i selveste Kölnerdomen. – Det nye orgelet vil løfte frem Kristiansand domkirke som en tilleggsarena til Kilden, og på den måten føre til at enda flere besøker kirken. Vi er mange som er glade i domkirken, og takket være Spareskillingsbanken og andre sponsorer vil bygget styrke sin betydning som en scene for hele byen – til glede for dagens og morgendagens generasjoner, avslutter Ragna Marie Henden.

5


BankID på mobil:

Logg inn i nettbanken uten kodebrikke BankID er en personlig, elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nett. Nå kan du også skaffe deg BankID på mobil, en tjeneste som gjør at du kan logge deg inn i nettbanken fra PC/Mac og nettbrett uten kodebrikke.

6


Slik er den nye påloggingssiden til nettbanken. Du velger selv hvordan du vil logge deg inn i nettbanken; med kodebrikke, BankID eller BankID på mobil – alt etter hva du foretrekker.

I tillegg til å være et sikkert og enkelt alternativ til kodebrikken er BankID på mobil uavhengig av programmet Java. Dette åpner for at tjenesten kan benyttes på flere enheter, som iPad og noen andre typer nettbrett. – BankID på mobil er så enkelt og praktisk at det nesten er for godt til å være sant, konstaterer Svein-Erik Svendsen, avdelingsleder IT i Spareskillingsbanken. Bruksområdene for BankID på mobil er langt på vei de samme som for vanlig (banklagret) BankID. Alt du trenger for å benytte deg av BankID på mobil er en mobiltelefon som er fem år eller nyere, og et SIM-kort som BankID kan lastes ned til. Din mobil og SIM-kort kan du enkelt teste fra våre nettsider om BankID på mobil. Dersom du trenger nytt SIM-kort bestilles det fra din mobiloperatør. – Når du har mobil og rett type SIM-kort, kan BankID på mobil i løpet av noen få minutter bestilles selvbetjent i nettbanken. Din mobil vil da umiddelbart være klar for å logge inn i nettbanken.

BankID på mobil brukes både til identifisering i nettbanken og til å godkjenne betalinger. Først blir du bedt om å oppgi mobilnummer og fødselsdato. Når dette er gjort, vises en referanse (to tilfeldig valgte ord) som nettstedet sender til mobilen. Når du ser at referansen på logg inn-siden på nettstedet og mobiltelefon stemmer overens, er det bare å taste din selvvalgte ID-PIN (fire til åtte siffer) på mobilen og innloggingen fullføres. For å få BankID på mobil må du logge deg inn i nettbanken på vanlig måte og velge «BankID» i toppmenyen for å starte bestilling. Underveis velger du din ID-PIN.

– BankID på mobil er en like sikker tjeneste som vanlig BankID. Mobiltelefonen har vi i tillegg med oss overalt, slik at det raskt vil oppdages hvis den er borte. Uansett er risikoen for misbruk liten, siden tyvene må vite din ID-PIN for å kunne misbruke BankID-en. Likevel; blir mobilen borte må du kontakte din mobiloperatør for å få den sperret, samt kontakte banken for å sperre din BankID på mobil, fastslår Svein-Erik Svendsen.

– Når du skal registrere den selvvalgte koden, lønner det seg å velge en tallkombinasjon som er lett for deg å huske, men vanskelig for andre å gjette. Derfor må du aldri benytte fødselsdatoen din eller telefonnummeret ditt som ID-PIN! understreker Svein-Erik Svendsen, – men bruk likevel så mange siffer som mulig.

7


Samstemt samarbeid Fra venstre: Adm. banksjef Kenneth Engedal; festivalsjef Jesper E. Krumm; markedssjef i Spareskillingsbanken Lene Heia og Leif Fosselie, styreleder i Palmesus.

Spareskillingsbanken

og Palmesus har funnet rytmen 8


Palmesus har siden oppstarten i 2009 vokst seg større og større. Årets arrangement var en knallsuksess og planene for 2014 er å gjøre Skandinavias største strandfest til en enda større opplevelse. Spareskillingsbanken har nå gått inn som generalsponsor i Palmesus for å hjelpe arrangørene til å nå dette målet. – Dette er fantastiske nyheter! jubler Leif Fosselie og Jesper E. Krumm, henholdsvis styreleder og festivalsjef i Palmesus. – Med Spareskillingsbanken som generalsponsor blir det enklere å legge langsiktige planer ut fra trygge, økonomiske rammer. Det er en betydelig tillitserklæring å få en så solid virksomhet med på laget, og avtalen vil bidra til å styrke merkevaren Palmesus blant folk flest, understreker Fosselie og Krumm. Også fra bankens side knytter det seg store forventninger til samarbeidet. Spareskillingsbanken har vært en av Palmesus’ hovedsponsorer i ett år allerede, en erfaring som ifølge adm. banksjef Kenneth Engedal har gitt mersmak:

PALMESUS – Skandinavias største strandfest • Ble arrangert første gang i 2009, da som nå på Bystranda i Kristiansand • En rekke kjente artister fra inn- og utland spiller på festivalen • Over 500 frivillige er involvert • Nedre aldersgrense er 18 år • 18 til 35 år regnes som musikalsk målgruppe • På dagtid avholdes gratisarrangementer som er åpne for alle • 25 000 personer deltok under Palmesus 2013

– Med å gå inn som generalsponsor får vi en bedre mulighet til å kommunisere med en yngre målgruppe. Vi ser også dette som en del av bankens samfunnsansvar; Palmesus skaper liv og engasjement i byen og som en ekte lokalbank ønsker vi å bidra aktivt til at strandfesten kan utvikle seg videre i årene som kommer, utdyper han. – Arrangørene gjør en kjempejobb med å skape en folkefest med musikk og sosialt samvær i sentrum, supplerer markedssjef Lene Heia. – Vi har merket oss at Palmesus har et veldig positivt omdømme blant byens befolkning, noe som har hatt avgjørende betydning for at banken har valgt å støtte opp om dette fantastisk flotte arrangementet, sier hun. Lene, Kenneth, Jesper og Leif ser nå med forventning frem mot 4. juli da startskuddet går for Palmesus 2014. Billettsalget er i gang og de første artistene blir snart offentliggjort. Allerede i januar starter Spareskillingsbanken opp med konkurranser der heldige vinnere kan innkassere festpass til musikkfesten på Bystranda.

9


NYTT KØLAPPSYSTEM I BANKEN

– Automaten ble installert ved middagstider 19. november, og vi fikk umiddelbart mange positive tilbakemeldinger, sier avdelingsleder Ingunn Holberg. Kølappsystemet er ifølge Holberg innført etter påtrykk fra kundene, som har gitt uttrykk for at de liker å ha en fast plass i køen og å vite at de blir hjulpet etter tur.

eKonto 0,– i gebyr ved varekjøp i Norge, utlandet og på Internett

eKonto er et smart alternativ for de fleste av bankens kunder. Med ordinær lønnskonto påløper det et gebyr når du handler varer innenlands, utenlands og på nettet – disse omkostningene slipper du med vår eKonto-avtale. For å opprette eKonto må følgende kriterier oppfylles: Du må ha Spareskillingsbanken som hovedbank, NettBank med Nettpost, faste lønns- eller pensjonsinngang samt BankID eller BankID på mobil utstedt av banken. – Dette er kriterier som mange av kundene enkelt kan oppfylle, sier assisterende banksjef Arild Hobbesland. Han viser til at eKonto er

10

– I banken er vi opptatt av å lytte til kundenes ønsker og behov. Også skrankepersonalet er fornøyd med denne måten å organisere køen i banken på. Vi ser kontinuerlig etter nye måter å forbedre oss på, og håper den nye kølappautomaten skal gjøre det enda greiere å være kunde i banken, påpeker Ingunn Holberg.

skreddersydd for kunder som foretrekker å få kontoutskrifter og annen informasjon fra banken elektronisk, istedenfor å motta dette i posten. – Det eneste som koster litt mer er kontantuttak under 1000 kroner i andre bankers minibanker; på alle andre områder er eKonto en fordelaktig ordning.

Arild Hobbesland oppfordrer alle som ønsker å skaffe seg eKonto til å kontakte banken eller sin kunderådgiver på telefon eller e-post. – Det hele ordnes med noen få tastetrykk fra vår side, så for alle som ønsker å kutte i gebyrene er det ingen ting å vente på!

eKonto

Standard lønnskonto

0,- / 0,-

0,- / 2,-

Varekjøp i utlandet*

0,-

2,-

Varekjøp på Internett*

0,-

2,-

Mobilbank app

0,-

0,-

Mobilbank SMS (pr. melding)

1,5,-

3,-

Mobilvarsel SMS (pr. melding)

1,5,-

3,-

0,-

0,-

6,- / 0,-

0,- / 0,-

Varekjøp i Norge* (over 300 kr / under 300 kr)

Uttak i Spareskillingsbankens minibanker Uttak i andre bankers minibanker (under 1000 kr / over 1000 kr) *Gjelder pr. transaksjon ved betaling med Visa Classic-kort


Jeg liker detektimen på fredag. Jeg liker å hale i land en slugger i Vestergabet.

Jeg liker å slå tunnel på gutta – og jeg liker at banken min kjenner meg. Otto Haavik (74)

– et navn i Spareskillingsbanken siden 1950.

11


Ingrid, Kjell og Otto – takk for innsatsen! Tre av bankens kunder stilte sporty opp da de ble spurt om å være modeller i vår nye kampanje som tar utgangspunkt i bankens slagord: «Hos oss er du et navn.» Gjennom å ta utgangspunkt i kundenes egenopplevde erfaringer, gleder og interesser i livet, ønsker vi å fremheve at vi er en bank for folk flest i distriktet. Ingrid, Kjell og Otto liker som oss andre mye forskjellig, og stilte villig opp for å være bankens ansikt utad. Det liker vi!

Den blide 25-åringen Ingrid M. Fjellestad er oppvokst og bosatt i Vennesla. Hun jobber til daglig i en barnehage. I tillegg til å like barn, er Ingrid ei praktisk jente som liker å ha det pent hjemme, å lese tykke bøker på engelsk og danse på høye hæler. Hun liker også veldig godt sterk mat og lyste opp da vi foreslo fotoopptak på favorittrestauranten Mother India.

Kjell Tambini jobber som pilot i Norwegian. Han bor i Posebyen sammen med sin kone og tre viltre gutter. Kjell er en racer når det kommer til oppussing og restaurering – hele syv år har det tatt å sette i stand boligen deres, men så skal den etter sigende være noe helt utenom det vanlige. Ellers liker Kjell å ta seg et bad, men ikke bare i sommersesongen: Badebildet er tatt i begynnelsen av oktober da temperaturen både på land og i vannet (8 grader) tilsa noe helt annet enn bombehopping i Bertes.

Finnes det en sprekere 74-åring her i byen enn Otto Haavik? Vi tviler. Da vi spurte Otto om hva han liker å holde på med, ble vi nesten andpustne av å høre på ham: Han danser med kona hver uke og deltar på «Hjertetrimmen» i Gimlehallen to ganger i uka. Han går så å si daglig turer i Ravnedalen og Baneheia – og han spiller fotball mandag, tirsdag og torsdag året rundt. Og som den ekte Våg-gutten han er, ville han mer enn gjerne ikle seg den grønne og hvite drakta til ære for fotografen!

12


Jeg liker å ta bomba i Bertes.

Jeg liker et godt krabbelag.

Jeg liker Metallica på full guffe i bilen – og jeg liker at banken min kjenner meg. Kjell A. Tambini (40)

– et navn i Spareskillingsbanken siden 1999.

13


Gleder mange! Det nye orgelet i Kristiansand domkirke, realisert med midler fra Skillingsfondet.

Gjennom Skillingsfondet ønsker Spareskillingsbanken å stimulerer til engasjement og utvikling i kristiansandsregionen. Hvert år deler Skillingsfondet ut 2,25 millioner kr til prosjekter, arrangementer og andre tiltak av allmennyttig karakter. Skillingsfondet er en støtteordning for deg – eller dere – som viser dugnadsånd, idealisme og et brennende engasjement i møte med andre mennesker. NY SØKNADSRUNDE: Søk om beløp fra 50 000,- til 1 350 000,- til ditt prosjekt, tiltak eller din aktivitet. I denne søknadsrunden vil det bli tildelt midler til ett eller flere større formål som gleder mange. Les mer om søknadskriterier og frister på spareskillingsbanken.no/skillingsfondet SØKNADSFRIST: 31. DESEMBER 2013

14


rebus

Løsningen er seks korte ord som har noe med Spareskillingsbanken å gjøre. Fyll ut løsningsordet på: spareskillingsbanken.no/rebus og send det til oss innen 10. januar 2014. Vi trekker ut en heldig vinner som får 2 festpass til Palmesus 2014! Vinneren vil bli kontaktet.

15


B

Festningsgt.11 • 4611 Kristiansand • telefon 38 17 26 00 • telefaks 38 17 26 01 www.spareskillingsbanken.no

SKILLINGEN 2-2013  

Nytt fra Spareskillingsbanken 2-2013