Page 1

NOK 50

NR. 1 2009

fashion

is a drug i can’t live without

INSPIRE

1


A N N O N S E


I’M SO INSPIRED ... And I just can’t hide it! INSPIRE er et resultat av to jenters store drøm om å lage sitt eget moteblad. Helt siden jeg var liten har jeg skilt meg ut fra mengden med mine interesser. Mens de andre barna valgte lekebutikkene satte jeg nesa i retning av nærmeste skobutikk. Det forklarer kanskje min store lidenskap for sko den dag i dag. Men det er ikke bare sko som har fanget min interesse opp gjennom årene. I følge mamma var jeg en bestemt liten pike også når det gjaldt klær. Etterhvert som årene gikk og jeg ble eldre har klær blitt min måte å vise verden hvem jeg er. Da jeg traff Liva for første gang skjønte jeg raskt at vi hadde en stor felles interesse. Fashion! Gjennom det første året på videregående utviklet tanker og ideer seg til et felles mål. Vår elevbedrift skulle være bygget rundt et motemagasin. Med en brennende lidenskap i hjertet, god arbeidsvilje, mange kontakter, støtte fra familie og venner har målet nå blitt til virkelighet. Vi hadde ikke klart dette uten hjelp fra dyktige frilansere - både når det gjelder tekst og design. Vi har møtt mange utfordringer, men støtten fra menneskene rundt oss har vi arbeidet oss gjennom dem. INSPIRE har et bestemt mål, å kunne inspirere verden. Vi vil med dette magasinet vise verden at selv drømmer kan bli virkelighet – if you just believe. Jeg håper INSPIRE gir deg masse glede, og ikke minst inspirasjon. Kos deg med magasinet!

hege

Trykkeri: Tekstforfattere: Design: Foto:

Kai Hansen Hege Johannessen. Liva Adéle Øverland. Erica Helene Mathiesen. Maren Stangeland. Linn HarboDahle. Rebecca Strøm. Hege Johannessen. Liva Adéle Øverland Bulls, Bik Bok, Nelly, H&M, Annelise Norheim, Liva Adéle Øverland, Hege Johannessen


CONTENTS

HOT NEWS

INSPIRE

6

DESEMBER 2009 Sjekk moteserien for flere bilder til inspirasjon.

ET LITE TILBAKEBLIKK

40

9

GRÅTT ER RÅTT 10 STYLEBOOK

14

MICHAEL JACKSON 18

MOTESERIE 20

DIOR VS COCO 28

CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC

34

VARM MEN STILFULL

40

INSPIRE

42

”Looking to get inspired? Honey, you’re in good hands!” INSPIRE

5


HOT STUFF RIHANNA I høst hadde Chanel et moteshow på en låve. Her møtt ttee Rihanna opp i et grått antrekk med m en hot-hot-hot muffe. Stilfullt og elegant. eg gan Dette liker vi! FOTO: BULLS

ELEGANT. KLASSISK. VARM, MEN STILFULL. FASHIONABLY CHIC.

ALEXANDER MCQUEEN Alexander McQueen har nok en gang gitt oss en fantastisk vårkolleksjon å se frem til. I 2010 kolleksjonen er det hans nytenkende sko som vekker mest oppmerksomhet. Bildene taler for seg selv. Dette er ground breaking! Her får verden se noe de aldri har sett før. Skoene er å finne i et stort fargespekter i forskjellige mønstre og fasonger.

HUMANITY WORD BRACELETS Et armbånd fylt med vakre ord som beskriver historier om enkeltpersoner, sosial rettferdighet og miljø. Selskapet “Humanity for all” ble stiftet i august 2007 med mål om å bruke mote som et hjelpemiddel til å øke bevisstheten rundt ulike temaer i verden. Kjøper du et armbånd går 25 % til Røde Kors. Du får et flott armbånd samtidig som du viser at du bryr deg og støtter en god sak.

6 INSPIRE

DYRISK. HOT. METALL. NAGLER. TØFT. GULL. KROKODILLESKINN.


Dinamo Respons

Skolemøblene som får topp karakter! I skolen møtes våre håpefulle til en læreprosess som for de fleste skal vare i mange år. Her møter de også en lærerstab som har sitt daglige virke i og utenfor skoledagen. En ting har de felles: Behov for et læringsmiljø som tar vare på såvel kropp som sjel. Med dette for øyet har vi i Kinnarps utviklet en serie møbler for klasserom og lærerværelser. Vi har vektlagt ergonomiske løsninger som tar vare på små rygger, funksjonalitet som tilfredstiller lærerens behov og designløsninger som skaper trivsel hos begge. På den måten ønsker vi å legge grunnlaget for en en god skoledag.

www.kinnarps.no


GOSSIP GIRL GOSSIP GIRL ER TILBAKE PÅ SKJERMEN I USA OG VI ER KJEMPE KLARE FOR NY DRAMATIKK, MASSE GLAMOUR OG KJEKKE GUTTER. GG inntar norske TV-skjermer rett over nyåret. Serien er full av drama fra begynnelse til slutt. Men det er ikke bare dramaet som fenger oss i INSPIRE. Det er den utrolige klesstilen til mange av karakterene. Uansett hvor, når og hva de skal ser de alltid like gjennomførte ut. Mye av dette er takket være GG sine dyktige stylister med Eric Daman i spissen. Han var tidligere assisterende stylist på Sex and The City. Det var derimot ikke før i Gossip Girl han virkelig slo i gjennom som stylist. Hans arbeid med serien blir betraktet som et eget fashion fenomen.

Antrekkene er gjennomført fra topp til tå og blir sett på som en egen stilart. Stylistene henter inspirasjon fra forskjellige steder. Daman legger ikke skjul på at at jentene i serien er med på å gi han masse inspirasjon. Stilen hans er en lett blanding av dyre designerplagg og klær fra billigere butikker som Hennes & Mauritz. Vi har fått tak i noen snikbilder fra sesongstarten i USA og bildene ser veldig lovende ut. Det blir garantert en sesong med drama, intriger og et hav av vakre antrekk! Vi anbefaler dere alle å sjekke ut serien - både for god underholdning og tonnevis av inspirasjon fra klærne.

ma,

d dra e m g n o s e s y n eg til en

Gled d mote, glamour og kjekke gutter!

xoxo FOTO: BULLS

8 INSPIRE


ET LITE TILBAKEBLIKK av Maren Stangeland

RETRO, VINTAGE, ANTIKK OG NOSTALGI: DET FINNES MANGE ORD SOM BESKRIVER GAMLE TRENDER SOM VENDER TILBAKE.. MEN NOEN TRENDER KAN MER ENN GJERNE HØRE FORTIDEN TIL. Mange jenter er opptatt av klær helt fra de er små: Man er seks år gammel og tror at blått og orange er supermatch, og kombinasjonen gull, sølv og rosa er den fineste på hele jord. Det handler om hva man liker selv, og hva som glitrer mest. Men så blir man litt eldre og begynner å se oss omkring: Hva har de andre jentene i klassen på seg? Og ikke minst: Hva har Spice Girls og Aqua-Lene på seg? Plutselig ble påvirkningen fra omgivelser, popstjerner og butikkvinduer større. Mitt første trendkjøp var Buffalosko. Jeg gikk i tredje klasse, og “alle” hadde dem. De var høye, stygge, sorte med sølvstriper og kostet 500 kr, som sikkert var det dyreste jeg hadde bedt mamma om noen gang. Uvanlig nok hjalp det å mase, så neste dag spradet jeg rundt på det som ble stylter i forhold til vanlige joggesko. Det var rett og slett et mirakel at jeg ikke brakk foten. Både upraktisk og ulekkert, og skoene kan fint stå igjen som en dårlig one night stand i tusenårskiftes crazy motebilde. Totusenogtre: Britney Spears er ikke lenger en liten pike men likevel not yet a woman. Det var i hvertfall det hun sang, iført slengbukse med pornografisk lavt liv som brakte voksne kvinners bikinilinje-voksing til en helt ny dimensjon. Dette selvfølgelig kombinert med magetopp ingenting var vel hottere enn å vise frem navlen! Samme år skjøt en ny stjerne frem - Britneys erkerival: Christina Aguilera, en dame med samme utfordrende stil. På coveret til albummet “Stripped” var hun kun kledd i

SPICEGIRLS. FOTO: BULLS

det som jeg liker å kalle Naken-buksa: Buksen var hudfarget, tettsittende og hadde brun knytting i sirlig trekantfrom. Det er jo fint å fremheve den kvinnelige kroppen, men kanskje litt unødvendig å skape en illusjon av Evas prakt (les: busk) i full blomst? I syvende skaffet alle jentene i klassen seg G-streng. Den minimale tanntrådtrusas eksistens stammer utrolig nok helt tilbake fra 1800-tallet. Likevel tok det nesten 200 år før vi fikk den eksotiske ideen om å dra den laaangt opp over buksekanten. Noen ganger bare nok til at den forsiktig gle opp av seg selv hver gang man satt seg, og dannet en liten “T” over rumpa. Og det var ikke T for tilfeldig... På ungdomskolen oppsto den verste trenden av dem alle: Logoflash. Verken kvalitet, farge, funksjon eller størrelse betydde noe så lenge man kunne pryde brystet, rumpa, beltespenna - whatever - med et merkenavn alle kjente og visste var dyrere enn klærne på Cubus. Alle disse trendene kunne en hver liten pike gjerne vært foruten. Men sånt skjer når man hører på popmusikk, leser ungdomsblader i en alder av ni og alltid ønsker å være trefire år eldre. Motebilde påvirker gjennom alle kanaler, så jeg spør: Hvilke trender ler vi av om 10 år? Tights? Boblejakker? Alt man føler er normalt og trendy nå, vil en dag fremstå som latterlig. Så hvorfor gidder vi? Hva er det som inspirerer oss, selvom vi vet at det vi kjøper én dag vil bli gjengangeren på et hvert bad-taste-party? Nyt resten av bladet og jeg garanterer at du vil få svar.


TOPSHOP 1200,-

TOPSHOP 1600,-

TOPSHOP 850,-

BIKBOK 699,-

GÅ FOR GRÅTT DENNE SESONGEN Hvem har sagt at grått trenger å være kjedelig? Enten det er en kåpe, bukse, veske eller t-skjorte - så er det den grå fargen som teller nå. Kjendisene har lenge benyttet seg av fargen og nå er det på tide at du gjør det samme. La deg inspirere av godbitene vi har funnet frem. Vi skal hvertfall gå noen grå, men rå dager i møte.

TOPSHOP 500,-

NELLY 199,-

TOPSHOP ca 1200,-

TOPSHOP 350,-

Vi møtte ei jente som fint klarte å kombinere grå, men stilfullt. Stine kombinerer gråfargene på en kul måte som gjør antrekket spennende. AUDRINA. THE HILLS. FOTO: BULLS

10 INSPIRE


. Antrekk til arets julefest! BOLERO

34995

11

b young 299 KJOLE

95

TIGHTS

24995 www.byoung.com

Langgt.40 Sandnes

A N N O N S E

KJOLE

39995


TOMS SHOES FOR ÉN ÉN

TOMS Shoes ble grunnlagt på en enkel forutsetning. For hvert skopar du kjøper, vil de gi et par nye sko til et barn i nød. Én for én. Det hele dreier seg om å bruke kjøpekraften til mennesker i rike land til fordel for dem som ikke har tilgang på de samme godene. Det hele startet i 2006 da amerikaneren Blake Mycoskie reiste til Argentina og traff barn som hadde oppskrapte ben, men ingen sko til å beskytte føttene sine med. Blake ville gjøre det han kunne for å hjelpe barna og løsningen ble TOMS Shoes. En bedrift som skulle tjene penger, samtidig som de skulle gi noe konkret tilbake. Tanken med å gi et par nye sko til et barn i nød for hvert eneste par som ble solgt var enkel og god. og det skulle gjennomføres slik. Én for én. Mange kjøpere likte idéen. Senere det samme året som firmaet ble etablert reiste Mycoskie tilbake til Argentina. Denne gangen sammen med en gruppe familie, venner, personal og 10 000 par sko. Dette er en pågående prosess så det er ikke mulig å si nøyaktig hvor mange sko som er gitt bort per dags dato.

Men vi vet at i løpet av tre år har ideen deres oppmuntret kunder til å kjøpe og gi mer enn 150 000 nye par sko til barn i nød. De fleste barna i utviklingsland vokser opp barnbent. Hver eneste dag blir de utsatt for fare. Ved å spille ball, leke, gjøre husarbeid eller bare komme seg generelt rundt. Å bruke bena er det mest brukte transportmiddelet som gjør at barn i utviklingsland går flere kilometer for å få mat, vann, husly og medisinsk hjelp. Å bruke sko gjør det mulig for dem å nå de distansene som tidligere var uvirkelige.

Innen slutten av året er det forventet at TOMS har gitt bort 300 000 par sko til barn i nød. Usikre og forurensede veier gjør at føttene lett blir påført kutt og sår. Dette kan forhindres ved en løsning; SKO.

Disse skadene er nemlig ikke bare smertefulle, men det er en stor risiko for at såret blir betent. Hovedårsaken til at sykdommer spres i disse landene er gjennom jord som overfører parasitter inn i åpne sår. Det kan til og med føre til at de må amputere. Noe så enkelt som å bruke sko kan avgjøre fremtiden deres. På hjemmesiden til TOMS Shoes forteller de hvor viktig sko er for barna. Det er blant annet en viktig del av skoleuniformen som barna blir pliktet til å bruke. Mangel på sko kan føre til at de ikke kan får lov til å gå på skolen som senere vil påvirke utdannelsen, yrkesvalg og resten av livet deres. Bare på grunn av mangel på sko! I Norge selges skoene i 60 butikker. Retro og utvalgte DNA butikker blant annet. Skoene ser bra ut, går til en god sak og på toppen av kransekaken er de produsert av miljøvennlig materialer - en kombinasjonen du ikke finner hvor som helst.

FOTO: BULLS


Visjonen til TOMS gjør kundene til veldedighetsgivere. På hjemmesiden skriver de at prinsippet fører til at TOMS vokser til å bli en bærekraftig bedrift som man kan stole på. Man vet at skoene kommer frem til barna. Noe som ikke er en selvfølge, selv om man både skulle håpe og tro det.

I tillegg inspirert de andre firmaer. Ralph Lauren selger undermerket Polo Rugby som følger TOMS prinsipp. Element Skateboards har lansert sko og skateboards i begrenset opplag med samme utgangspunkt. Ved salg av ett skateboard gir de ett til et barn på Indigo Skate Camp i Sør Amerika.

Dette er troverdige bevis på at TOMS håp om at idéen om én for én blir en bevegelse som fortsetter å vokse på flere fronter.

TIL HØYRE: BLAKE MYCOSKIE FOTO: BULLS

CitybagStorm Flintergt. 4 4307 Sandnes

Reiseutstyr, vesker og sko...


how to

DU TRENGER: SAKS LIM BOK/PERM BLADER INSPIRE

STYLEBOOK Det finnes mange plasser å hente inspirasjon fra og det er veldig individuelt hva som inspirerer hver enkelt. Noen henter inspirasjon fra motebloggere, noen finner inspirasjon i forskjellige motemagasin, mens andre henter inspirasjon fra folk de ser på gaten. Uansett hvor du henter inspirasjon fra kan det være gøy og samle det på en plass.

Det handler om å finne ting du liker og forvandle det til ditt eget.

DU KAN HA MED: ANTREKK SMINKE HÅRFRISYRER ACCESSORIES SKO, KLÆR O.L.

Ved å klippe ut bilder som inspirere deg får du et klart bilde av din egen personlige stil. Ofte kan det å klippe ut ting du liker også være med på å videre utvikle din personlige stil. Vi bruker forskjellige metoder til å samle inspirasjon på. Noen velger å dekorere skaper og vegger med utklipp som inspirerer dem, mens andre samler inspirasjon i en stylebook og det skal vi vise dere nå. Vi i INSPIRE synes det er helt genialt å ha en bok full av flotte ting som inspirere oss. Her kan du samle alt mulig vakkert du finner i både motemagasiner og på internett.

Enten det er et nydelig par med sko, en drømmevekse eller et fantastisk antrekk.

Dette er en aktivitet som fungerer utmerket nå som kulden setter inn og man leser mer magasiner enn vanlig. Vinteren er en tid med mye innekos. Lag stemning med stearinlys, fyr i peisen og god musikk.

14 INSPIRE


N O I H S FA LIFE IS INSPIRE

15


SETT DEG NED I EN GOD STOL OG LES

MOTEBØKER Vinterkulden har kommet for fullt og det er ikke mye som frister mer enn å surre seg inn i et godt, varmt tepper med nesen i en god bok. Markedet er fullt av bøker i alle former og fasonger. INSPIRE har funnet frem noen av tidenes beste motebøker og vil gjerne dele dem med dere. Bøker inneholder masse inspirasjon og lærdom, så hvorfor ikke bruke vinteren til å utvide motekunnskapene litt? Det skal hvertfall vi gjøre!

FASHION BIBLE - Signy Fardal, Vendela Kirsebom og Petra Middelthon. Fashion Bible tar deg med en tur gjennom de forskjellige århundrene og gir deg et innblikk i hvordan moten var på den tiden. En får også et innblikk i den tidens største moteikoner. Boken inneholder mange inspirerende og vakre utsagn sitert fra noen av moteverdens viktigste personer. Du kan også lese hvordan du skal kle deg etter alder, lynkurs i styling, hvordan mikse klær og hvilken makt tilbehør har på et antrekk. Boken inneholder også tips for hvordan du kan kle deg etter forskjellige dresskoder. Enten det er cocktail, pent, casual chic eller bryllup. Dette er Norges første komplette motebibel og anbefales på det varmeste!

HARPER’S BAZAAR GREAT STYLE:

THE LITTLE BLACK BOOK OF STYLE - Nina Garcia

THE BEST WAY TO UPDATE YOUR LOOK - Jenny Levin

The Little Black Book Of Style gir råd og

Da Harper’s Bazaar hadde 140 års jubileum i 2007 feiret dagen

tips til hvordan man

med utgivelsen av Great Style – The Best Way To Update

kan lage sin egen

Your Look. Bokens emne ligger i navnet. Den går kort sagt ut

stil. Det du kler deg i

på hvordan du kan oppdatere

viser din identitet

garderoben og finne din egen stil.

og historie. I boka får

Boken inneholder masse vakre

du et kort innblikk

bilder av velkledde kjendiser,

hvordan farger og

en guide til hvilke tilbehør du

tekstiler kan kombi-neres, når og hvor

bør ha, hvordan se vakker ut i

forskjellig outfits kan brukes og ikke

alle alder og gode råd fra kjente

minst massevis av inspirasjon til utvikle

designere.

sin egen signaturlook.

16 INSPIRE


INFLUENCE - Mary Kate & Ashley Olsen Influence er skrevet av de verdensberømte tvillingene Mary Kate og Ashley Olsen som i dag er 23 år og har allerede lansert to kleskolleksjoner i en så ung alder. Denne boka er den første de har utgitt og den omhandler personer som har hatt stor påvirkning i livet deres. Du vil finne intervjuer med John Galliano, Christian Louboutin, Diane Von Furstenberg og Karl Lagerfeld i boka. Tvillingene har en brennende interesse for mote og har en helt unik stil. Dette er jenter som virkelig tørr å eksperimentere i klesveien og både kjendisene, kjedebutikker og folk lar seg inspirere.

Julens nyheter er her.

Langgata 47, Tlf. 51 62 50 30 Mand-Onsdag 10-17, Tors-Fredag 10-18 Lørdag 10-15

VELKOMMEN INNOM FOR EN HYGGELIG JULEHANDEL


FOTO: BULLS


n o s k c a J ael

h c i M

NEVER LET GO

Det er ingen tvil om at Michael Jackson alltid har vært en stor inspirasjon for moteverdenen. Gjennom hele 80- og 90-tallet var han en av de aller største trendsetterne.

Michael Jacksons bortgang tidligere i år sjokkerte en hel verden. Platesalget fløy i skyene og populariteten økte betraktelig. Men det var ikke bare Jacksons musikalske evner som ble lagt merke til etter hans død, hans fantastiske stil ble igjen en stor inspirasjon for designere rundt om i verden. Designere har i mange år latt seg inspirere av pop-kongen, men den siste tiden har også allmennheten fått øynene opp. Den anerkjente ”Jackson” jakken som Balmain har laget en kopi av, var å finne på mange av modellene deres i vår. Kjendisene kom raskt etter og det gikk ikke lenge før både Rihanna og Beyonce hadde hvert sitt eksemplar av den MJ inspirerte jakken. Det ble etter hvert mulig å kjøpe en ”look-a-like” i kjedebutikkene rundt om i landet.

SKULDERPUTER Pop Kongen var en ivrig bruker av skulderputer. Nå er de på igjen for fullt. Her kan det være lurt å ta en titt i mors gamle -skap. Hun har nok garantert brukt skulderputer en gang i løpet av 80-tallet. Om de spisse, store skuldrene blir litt i overkant for deg, finnes det heldigvis andre alternativ. Du kan velge å gå for en genser med paljettpynt på skuldrene. Eller du kan bruke kreativiteten til å pynte en vanlig genser eller jakke med brosjer, slik bloggeren Ida fra lifebyida.com har gjort. Det viktigste er å sette skuldrene i fokus.

Men det var ikke bare når de gjelder MJ-jakken vi har latt oss inspirere av musikktalentet. I det siste har vi også tatt i bruk store mengder med pajletter som var en stor gjenganger i Pop Kongens mange antrekk. I høst har store, spisse skuldre vært det “nye-gamle.” Han er kjent for å eksperimentere med glitter, gull, paljetter og ikke minst skinn. Jeg kan ikke huske en eneste gang hvor jeg så Pop Kongen på scenen, eller noen sted egentlig, uten et godt gjennomtenkt antrekk fra topp til tå. MJ har inspirert en hel verden med sitt sangtalent, dansemoves og sist, men ikke minst sin fantastiske klesstil. Han har berørt utrolig mange gjennom sitt 50 års lange liv. Han har vært en legende så lenge han levde og de fleste vil NEVER LET GO.

PALJETTER har alltid vært et av MJsk jennetegn. De siste sesongene har paljetter vært å finne på mange catwalker og etterhvert i hver eneste butikk rundt om i vårt langstrakte land. Enten det er paljettkjoler, -jakker, -topper eller -tights. Det er hvertfall ingen tvil hvem som har inspirert denne trenden.

”If you wanna make the world a better place, Take a look at yourself and make a change” - Michael Jackson, Man In The Mirror

INSPIRE

19


KISS SLOWLY


Fotograf: H책r & Styling: Make-up:

Annelise Norheim Mette I Falk, Modern Design Nina Kveseth, Modo

INSPIRE

21


22 INSPIRE


love gentely


24 INSPIRE

laugh


uncontrollably INSPIRE

25


...and never regret anything 26 INSPIRE


that once made you smile INSPIRE

27


christian dior

J’adore, ma chère Dior. Christian Dior.

Dior har over lang tid representert luksus og skjønnhet.

GJENNOMBRUDD

Starten på det hele begynte med en manns visjon om

I 1938 fikk han sitt store gjennombrudd. Han ble ansatt av

å gjøre kvinner både vakrere og lykkeligere.

designeren Robert Piguet på et tidspunkt hvor Dior var en

En mann ved navn Christian Dior.

ivrig student som elsket alt arbeidet han ble tildelt. Marcel Boussac, en mann som bygget sin formue på tekstil-

Han blir ansett som en av de mest anerkjente trend-

produksjon, var en mann som lenge hadde vist interesse

settere gjennom historien. Opp gjennom årene har han

for Diors arbeid.

kledd både rike og berømte over hele verden og det hele startet med skjønnheter som Marlene Dietrich, Rita

Han videreførte sin egen drivkraft for å starte noe eget til

Hayworth, Ava Gardner, Eva Perón, Lauren Bacall og

Dior. Drømmen ble gjort til virkelighet i 1946 da han åpnet

Grace Kelly.

sitt eget motehus i Paris. Det er ikke mange som har evnen til å bli verdenskjent over natten, men så er ikke

Christian Dior ble født med en evne til å nå mange. En

Christian Dior som alle andre heller.

spesiell evne som gjorde at han inspirerte både verdenskjente og vanlige kvinner.

En natt i 1947 skjedde det. Christian Dior lanserte sin første kolleksjon: ”The New Look”. En kolleksjon med plagg som

EN LEGENDE BLE FØDT

uttrykte eleganse og sensualitet. Etter sparsomme krigsår

Han kom til for å inspirere verden i 1905 i Normandie,

var dette noe overklassen lengtet etter. De som hadde spart

Frankrike. Som ung startet kreativiteten hans innen

lenge og sjeldent tatt seg råd til noe nytt og glamorøst, fant

arkitektur. Faren var en rik, kjent mann som hadde store

endelig noe som falt i smak. Når de så kolleksjonen til Dior

ambisjoner for sin sønn innen politikken, men til tross for

utstrålte den mer luksus, enn komfort... Dette begeistret

farens ønsker valgte Dior å studere mote og design etter

motebevisste kvinner i hele verden.

mili-tæret. Neste stopp for Dior var Paris hvor han åpnet sitt eget, lille kunstgalleri i 1928.

Denne kolleksjonen var med på å føre Paris tilbake som sentrum av moteuniverset. Begeistringen gikk så lang at

Christian Dior kom aldri godt overens med sin far. De var

han mottok Oscar for sine kostymer i USA. I triumf lan-

sterkt uenige om Christians fremtid og valg av karriere. Av

serte han sin egen linje med parfymer og kom med sin

den grunn inngikk de et kom-promiss om å holde familie-

første duft ”Miss Dior”. I årene etterpå fortsatte han med

navnet unna fasaden. Etter en familietragedie på 30-tallet

sin legendariske fremtreden og entusiasmen økte for

ble han tvunget til å stenge galleriet hvor han solgte sine

kolleksjon til kolleksjon.

egne tegninger. Dermed ble han nødt til å leve på å selge skisser til ulike motedesignere. Selv om Dior ikke var klar over det den gang var dette veldig bra for han, for det tok ikke lang tid før han var blitt en kjent illustratør.

28 INSPIRE

DIOR SKUFFET ALDRI


Christian Dior utstrålte selv luksus og skjønnhet og i

I tillegg til disse rutinene holdt han aldri et moteshow uten

1947 ble han invitert til å lage en visning av sine kollek-

og først å ha konsultert med sin faste spådame i Tarot.

sjoner for den britiske kongefamilien. Kong George V forbød derimot de unge prinsessene Elizabeth og Mar-

DE SISTE ÅRENE

garet å bære antrekkene fra ”The New Look” offentlig.

Christian Dior var middelaldrende da han oppnådde sin

Han mente nemlig at de ga et dårlig signal til folket

berømmelse, og hans fremtoning var sensitiv og høflig.

under rasjoneringen i etterkrigstiden.

Den nyrike moteskaperen kjøpte en blomstergård i Montauroux i hjertet av Provence. Her søkte han avkobling fra

DET DOMINERENDE MOTEHUSET

parisernes hektiske livsstil og fikk utløp for sin kjærlighet

Innen 50-tallet var Christian Dior et navn blant de store.

til kunst, antikviteter og hagestell.

Han hadde det mest veldrevne motehuset i Paris. Dior la føringene for de nye trendene, og i 1955 kom motehuset

Yves Saint Laurent forlot hjemstedet sitt i Algeria til fordel

Diors første kolleksjon med leppestifter.

for Paris i en alder av 17 år, og fremla sine tegninger for redaktøren i franske Vogue, som umiddelbart publiserte

Den eneste virkelige konkurrenten var Coco Chanel som

hans kreasjoner. Christian Dior ansatte Saint Laurent som

i en alder av 71 år gjorde et comeback i 1954. Chanels

sin assistent og protégé i 1953. Saint Laurent fikk raskt tillit

filosofi skapte klær som var behagelige, tidløse, og enkle

og gled rett inn i den feminine atmosfæren i huset Dior og

å bære – altså en komplett motsetning til Christian Dior.

bidro med nesten førti antrekk for høstkolleksjonen i 1957.

Deres forhold kan du bedømme ut i fra måten hun beskrev han på som the “Fifties Horrors” som drev med tortur

Ti dager senere døde Dior av et hjerteinfarkt etter å ha satt

av kvinner som bar hans kreasjoner. Tross dette beholdt

et fiskeben i halsen under en middag. Den Franske avisen

kolleksjonene sin popularitet og han Dior mestret videre.

”Le Monde” hyllet ham som en mann forbundet med god smak, livsnytelse og med kreasjoner som hadde brakt

Dior lagde sine egne rutiner. Hver eneste kolleksjon

Paris ut i verden. Marcel Boussac sendte sitt private fly til

inkluderte en kåpe som bar navnet “Granville” oppkalt

Montecatini for å bringe Christian Diors legeme tilbake til

etter hans fødested, og minst en av hans modeller bar

Paris. I begravelsen kom rundt 2500 mennesker, inkludert

alltid en bukett med hans favorittblomst.

hans stab, berømte kunder, kongelige og filmstjerner. FOTO: BULLS

INSPIRE

29


DIOR UTEN CHRISTIAN DIOR To uker etter begravelsen ble det kalt inn til pressekonf-

Visningen inneholdt kun 17 plagg satt sammen i siste

eranse for å annonsere den videre driften av motehuset

minutt, men John Gallianos suksess var et faktum. Sitt

Dior. Den da 21 år gamle Yves Saint Laurent ble presentert

virkelige gjennombrudd fikk han som designer for Louis

for verdenspressen.

Vuitton og motehuset Givenchy, før han entret scenen med sin design hos Dior.

Som Art Director lanserte Saint Laurent sin første kolleksjon for huset Dior samme år. Kolleksjonen ble en

Da prinsesse Diana kastet glans over Diors 50 års jubileum

umiddelbar suksess. I 1960 skapte Saint Laurent sin revo-

i New York, bar hun John Gallianos første antrekk kreert

lusjonerende ”Beat Look” som raffinerte den hverdagslige

for motehuset Dior. Videre har han tatt opp arven etter

stilen. Antrekkene ble mykere, lysere og mer behagelig å

Christian Dior og latt seg inspirere av ”The New Look”

bære. Hans dramatiske endringer ble til slutt for mye for

til glede for dagens filmstjerner og berømtheter. Dagens

motehuset Dior og etter et nervøst sammenbrudd i 1962

fremtoning har en sensuell undertone, og Gallianos so-

sluttet Saint Laurent i Dior og lanserte sitt eget merke,

fistikerte kombinasjon av frekkhet, glamour og komfort

YSL, som ble finansiert av hans elskede, Pierre Bergé.

er tilpasset dagens moderne kvinne.

Etter Diors død, har firmaet levd videre under ulike

Madonna, Nicole Kidman, Celine Dion og Gwyneth

ledere. I 1997 ble spanske John Galliano direktør for

Paltrow er typiske kvinner for Gallianos forførende

Dior. Han var mannen som igjen fikk vist Diors kreasjoner

kreasjoner. Hans kolleksjoner blir hyllet som mes-

under Oscarutdelinger på berømtheter som Madonna og

terverk, og har hentet inspirasjon fra den fran-

Nicole Kidman.

ske revolusjonen til russisk krigføring og japanske geishaer.

John Galliano ble født i Gibraltar i 1960. Sammen med

&

familien flyttet han til England i en alder av 6 år. Under

Da Christian Dior døde var hans navn blitt

studiene viste Galliano seg som et naturtalent og tok eksa-

synonymt med god smak og luksus. Dior

men som beste elev på den prestisjetunge motelinjen ved

er fremdeles et av verdens største motehus.

Saint Martins i London. Allerede i 1986 ble han kåret til

Det er spennende å tenke på hvordan

årets designer i Storbrittania. Verden lå for hans føtter

han ville ha svart på endringene i stil-

og da hans spektakulære moteshow ble vist første gang

bildet på 60-, 70- og 80-tallet. En av hans

i Paris i 1990 for et entusiastisk publikum, la han sin nye

assistenter mener at hvis Dior hadde

tilværelse til motemetropolen.

levd ville motebildet slettes ikke sett ut slik

det gjør i dag. Selv om Christian Dior gikk bort Supermodeller som Kate Moss, Christy Turlington og

i 1957 har han beholdt sin posisjon som en av verdens

Naomi Campbell – sto modeller som en vennetjeneste for

mest kjente designere gjennom 20 og 21 århundret, og

den fattige Galliano.

vil for alltid bli husket som en legende i motehistorien.

THE NEW LOOK VAR MED PÅ Å FØRE PARIS TILBAKE SOM SENTRUM AV MOTEUNIVERSET T

30 INSPIRE


coco chanel

av Erica Helene Mathiesen

Mademoiselle Gabrielle

Få har vel satt større preg på moteverdenen en selveste

når hun blir trettini, er hun absolutt uimotståelig. Og har

Coco Chanel. Bare navnet bringer frem assosiasjoner til

en kvinne først opplevd å være uimotståelig, vil hun siden

glamour, luksus og fransk chic. Hun oppfant uttrykket

aldri være mer enn trettini”. Så da var vel Coco 39 for

”den lille sorte”, en kjole enhver kvinne med respekt for

59ende gang da hun døde i 1971. Navnet Coco fikk hun

seg selv burde ha i klesskapet. Men hvem var egentlig

fra en kort karriere som bar og konsert sangerinne i Paris.

denne kvinnelige designeren ingen hadde sett maken til? EN HATTEBUTIKK Moter er skapt for å bli umoderne sa Madam Chanel en-

Gabrielle ble født på fattighuset hvor moren jobbet en dag

gang. Men kanskje hun bør spise sine ord, for hennes

i 1883. Hun var den andre datteren til den omreisende

kolleksjoner er fortsatt like aktuelle i dag som da de ble

salgsmannen Albert Chanel og Jeanne Devolle. Moren

skapt på tegnebrettet for over 50 år siden. Klærne er

gikk bort da Gabrielle var bare seks år, og faren forlot

selvfølgelig mer moderne nå enn da, men kvinner går fort-

familien kort etter. Han måtte reise rundt med jobben for å

satt i buksedresser designet av Coco, og oser av Chanel

forsørge barna, så da ble Gabrielle og hennes søsken sendt

Nr. 5. Hvem drømmer vel ikke om engang å eie Chanels

på et barnehjem hvor de ble oppdratt av nonner. Her lærte

2.55 håndveske i lammeskinn? Prisen er noe stiv, men en

hun å sy og de enkle og strenge nonnedraktene inspirerte

investering som aldri vil miste sin verdi. Hvis man ikke

hennes egne kreasjoner senere i karrieren.

&

finner på å sette fyr på den, søle rødvin, eller lage rifter

i den. Basert på egen erfaring foreslår jeg en øvre alders-

Da hun var 18 år møtte hun Etienne Balsan og ble hans

grense på 30 år før en går til anskaffelse.

elskerinne. Han overøste henne med luksuriøse gaver, og hun åpnet sin første hattebutikk i første etasje av Bal-

FOR ALLTID 39

sans leilighet i Paris 1909, selv om ifølge henne selv deres

Coco, født Gabrielle, hadde en tøff oppvekst som vi ikke

forhold på det tidspunkt allerede var over. Balsan-hjemmet

vet altfor mye om. Hun påstod at hun var født i 1893 i

var en møteplass for jakteliten i frankrike, og mennene tok

Auvergne, men egentlig var hun født i 1883 i Saugmur.

med seg sine moteriktige elskerinner til leiligheten. Dette

Som hun sier selv ” En kvinne kan være betagende når

ga Coco muligheten til å kle opp datidens IT-girls i Paris i

hun er nitten og henrivende når hun er tjueni. Men først

sine dekorerte hatter.

FOTO: BULLS


LEGENDARISK

Moten var avslappet og skjørtene var korte. Og klærne

Hattebutikken ble det slutt på etter hvert, men livet går

hun skapte stod i sterk kontrast til tidligere århundres

ikke alltid som en planlegger, og når en mulighet forsvin-

korsetter. Coco selv kledde seg mannlig, etter datidens

ner, dukker det gjerne opp en annen. Det er viktig å ha

standard, og andre kvinner fulgte kjapt hennes eksempel.

drømmer, og gjøre det du kan for å følge disse. Og nettopp

Chanel utvidet sin merkevare med å introdusere Chanel

det gjorde Gabrielle. Når hun ikke hadde råd til å kjøpe

parfymen i 1922, og smykker og tilbehør til kolleksjonene.

seg datidens moderne antrekk fant hun ut at hun likeså

1925 kom hennes signatur cardigan jakke, og den lille sorte

godt kunne lage sine egne klær. Så da åpnet hun sin første,

kom i 1926. Men det som er så unikt med Cocos design er

og nå legendariske, Chanel butikk på 31 rue Cambon i

at kjolene som ble laget for nesten 100 år siden ikke har

Paris ved hjelp av sin venn Arthur Capel, som hun hadde

forandret seg mye til den dag i dag.

et forhold til. Butikken står der den dag i dag, og er vel verdt et besøk, selv om det kanskje blir et tilfelle av bare se

ALDRI GIFT

men ikke røre for de fleste av oss.

Andre verdenskrig satte sitt spor på moteindustrien som så mye annet. Hun stengte butikkene sine fordi hun mente

KVINNER KLEDD SOM MENN

at dette ikke var riktig tid for mote. Det ble også et avbrekk

Tilbake på 1920-tallet kledde man seg konservativt.

i hennes karriere på grunn av et forhold med den tyske

Kvinner skulle se ut som kvinner, ofte tilknappet og i

nazioffiseren Hans Gunther Von Dincklage. Hun gjorde

lange kjoler og skjørt, med bluser med høy hals. Kvinner

Hotel Ritz Paris til sitt av og på hjem i de neste 30 årene,

sto langt under mannen, og hadde lite de skulle sagt. Men

hun bodde der også under hele naziokkupasjonen. Fransk

Coco Chanel var ikke redd for hva andre syntes, og lot seg

mennene hadde problemer med å tilgi Coco etter affæren

aldri styre av en mann. Hun tok sine ideer, design som på

med den tyske offiseren og spionen, og hun ble også

den tiden egentlig var helt galskap, og kjørte på. Det første

arrestert for å ha samarbeidet med tyskerne under krigen.

klesplagget hun virkelig ble kjent for var den tideligere nevnte lille sorte kjolen. Hun designet kjolen ved å bruke

Men hun ble aldri stilt for retten, dette på grunn av inn-

jersey-stoff, hvilket på den tiden var meget oppsiktsvekk-

blandelse fra det Britiske kongehus. Chanel hadde mange

ende. Hun brukte perler, smykker og blonder for å gjøre et

forhold til innflytelsesrike menn, men hun giftet seg aldri,

helt vanlig klesplagg til et usedvanelig kunststykke.

og fikk aldri barn. Når hun engang ble spurt hvorfor hun aldri giftet seg med Hertugen av Westminister svarte hun

Hun ble senere kjent for å designe kvinnens ”powersuits”, hvilket var et under. Kvinner i bukser. Det var uhørt, og snudde hele moteverdenen på hodet. Hun hadde gjort noe

“DET FINNES MANGE HERTUGINNER AV WESTMINISTER, DET FINNES BARE ÉN COCO CHANEL.“

ingen hadde turt å gjøre før henne. Hun designet klær som opprinnelig var tiltenkt menn til kvinner. Hennes følelser,

Hun gjorde comeback i 1954, og hun ble igjen dronnin-

tanker og uttrykk kom tydelig frem i klærne hennes. Hun

gen av Haute Coutoure. Hun var spesielt populær blant

brydde seg ikke om hva folk måtte mene eller om stilen

Britene og Amerikanerne. Hun reintroduserte en avslap-

hennes skulle bli akseptert, og det kan man se i hennes

pet men elegant klesstil, inkludert Chanel drakten og

oppfinnsomme og spontane design.

håndvesken, som igjen ble en klassiker blant kvinner. (Og menn visste igjen hva som var en sikker vinner under

DEN SORTE LILLE Det var også på 1920-tallet at hennes moteimperium for alvor slo gjennom. Hun gikk fra å være en respektert designer til å bli Haute Couture. Bedre enn det blir det ikke. Chanel var trenden med den litt gutteaktige stilen.

32 INSPIRE

juletreet).


THE TIMES Coco Chanel ble kåret til en av århundrets 100 viktigste og mest innflytelsesrike personligheter av The Times Magazine, og var den eneste innen moteindustrien som kom på listen.

I 2008 BLE DET PRODUSERT TRE FILMER OG EN TV-SERIE OM HENNE, NOEN AV FILMENE GÅR PÅ KINO I DAG. Leiligheten står fortsatt i Paris akkurat som den var da hun bodde der, og er et populært lokale for fotografer og designere til å lage moteserier, og nysgjerrige fashionistas.

FOTO: BULLS


CONFESSIONS

OF A SHOPAHOLIC LINA FRA FASHIONJUNKIIE.COM MEDDELER GLEDELIG SINE PERSONLIGE ERFARINGER ANGÅENDE NETTSIDER.

FOREVER21.COM

EBAY.COM

De gangene jeg har benyttet med av denne nettsiden har jeg som regel blitt skuffet når de kommer frem. Klærne ser nemlig mye finere ut på bilde enn i virkeligheten. Du burde være klar over at de kan være litt store i størrelsen. Prisen er billig, men det merker du på kvaliteten. Skal du kjøpe sko burde du også vite at disse kan se litt annerledes ut på bildet enn du forventer. De er normale i størrelsen. Betalingen utføres med Visa eller Mastercard. Du må taste inn alle opplysninger. Jeg har opplevd siden som trygg og har aldri blitt svindlet. Husk at i tillegg til dyr frakt, får som som reglem toll på produktene.

Ebay er en side for seg selv. Her kan du finne de rareste ting, men også de fineste skatter. For å finne gode kupp på Ebay er nøkkelordet erfaring. Alt blir så mye letter hvis du vet hva du vil ha og vet hvilke søkeord du skal bruke. Derfor vil jeg gi dere noen tips.

GOJANE.COM På denne nettsiden har jeg bare kjøpt sko. De er billige og normale i størrelsen. Her må du være klar over at det er mye de gjør for å få produktet til å se bra ut på bildet. Gojane er ingen luksus butikk og heller ingen favoritt, men fine sko kan de ha! Dette er en type butikk som enten har mye fint eller så har de ingenting. Frakten er ganske dyr, så det lønner seg å bestille litt når du først er i gang.

SØKEORD Søk på engelsk. Hold de korte og presise. For eksempel hvis du ønsker en t-skjorte med bilde av Madonna på, skriver du rett og slett Madonna t-shirt. Da blir søket så presist som mulig. Kommer det opp mange alternativer kan det være lurt å skrive inn størrelsen.

E-BAY STORES Ebay stores er en butikk som drives av enkelt personer. De selger masse fint du kan bruke. Tryggeste betalingsmåte er gjennom Paypal. Der kan du sende inn klager om det skulle oppstå et problem med varen du har mottatt. For å betale slik må du opprette en Paypal konto hvor du legger inn kort informasjon, etter det kan du shoppe i vei.


INSPIRE

35


Tekst: Maren Stangeland. Foto Maren Stangeland. Bik Bok. H&M

Rett fra leveren Bærer man på en indre fashionista, er det lett å la seg blende når motebilde til stadighet forteller hva som er in. Men hva synes egentlig gutta om siste skrik? Tre 17 år gamle gutter har fått lov til å kommentere mote – rett fra leveren.

Simon Pedersen Sivilstatus: Singel

Cato Aase Sivilstatus: Singel

HVA ER DET FLOTTESTE EN JENTE KAN HA PÅ SEG?

HVA ER DET VERSTE EN JENTE KAN HA PÅ SEG?

Cato: TIGHTS!! Arvid: Stram svart kjole som ser ut som en sokk. (Les: tubekjole) Simon: Ja, pluss høye hæler. Cato: Og magebelte er litt nice. Arvid: Hva er det? Simon: Jeg liker egentlig litt avslappa sessionstil. Cato: Sofastil, mener du? Arvid: Hehe, sånn som en 14 år gammel tøs går med…

Cato: Kjæledress! Arvid: Uggs og paljettjakke. Og sånn du kan se litt gjennom, men ikke helt… (Les: blonder) Simon: Brunkrem! Spesielt hvis de i tillegg har bretta opp buksa slik at man kan se at leggene er hvite.

36 INSPIRE

Arvid Lillebø Sivilstatus: Kjæreste

Guttene blir vist bilder av diverse trender opp gjennom tidene, og får lov til å kommentere og diskutere fritt.

PALJETTER: Arvid: HALLO! Simon: Sånt hører til på diskogulvet, aldri til hverdags. Cato: Veldig spesielt… Kanskje det hadde gått i sølv? Arvid: Ja, hvis du er Michael Jackson.


PELS:

SKINNTIGHTS:

FLØYELTIGHTS:

Cato: Hvis du er opptatt av mote, men ikke hvis du er fjorten. Simon: Ulrikke Lund passer det. Arvid: Nei, det blir litt voksent.

Simon: NEI! Cato: JO! Arvid: Hvis du har en Harley.. Simon: Ja, kanskje hvis du kjører motorsykkel. Cato: Kombinert med tunkia.

Cato: ato: Ikke fint dette heller.. lignende. Arvid: Farmor har noe lig Simon: Går virkelig folk sånn?

LÅRHØYE STØVELETTER: Arvid: Gudd, men det må være høye hæler. Cato: Ja, tynne og høye. Ikke noe sånn der massive cowboyhæler. Simon: Enig!

HULLETE BUKSER: Simon: Kult! Cato: Men må ikke være overdrevet. vet. Arvid: Max 3 hull. Ellers kan det fort bli voldsomt. Gutt ene er altså ikke så veldig G ttene begeistret for det vi jenter har siklet etter opp gjennom tidene. Syntes ntes du dette var deprimerende, kan du trøste deg med at gutter generelt ikke bryr seg særlig om hva du har på deg:

HAREMSBUKSE: Alle: NEI! Cato: Mulig hvis du bare er hjemme. Simon: Hvorfor er det ”kaffefilter” dinglene? Cato: Ikke noe du snur deg etter akkurat... Arvid: Kanskje du snur deg, men ikke på en positiv måte. Gi oss heller tights!

LAPPEBUKSE: Cato: Hull er kult, men lapp? Arvid: Ser ut som du røyker hasj. Simon: Den må være smal uten sleng og minimalt med lapper.

Simon: Er det en søt og snill jente, så kan hun egentlig gå i hva som helst. STYLINGTIPS FRA GUTTA: Cato: Tights, høyhælte støvletter med glidelås og tunika. Simon: Slimfit bukse, sko med høye hæler og dongerijakke! Arvid: Stram dongeri og plain genser.

HIGHWAIST: Arvid: Nei off.. Cato: Ikke bra. Simon: Jo, hvis du har en hvit bluse og et svart skjørt. Det er fint! Cato: På enkelte folk.

INSPIRE

37


DYRT VS BILLIG HVORFOR GÅR DU I TIGER OF SWEDEN JEANS, LACOSTE PIQUE OG BURBERRY KÅPE? HAR DU TENKT OVER DET? Har du noen gang spurt deg selv? Hvorfor går du ikke i jeans fra Hennes & Mauritz, t-skjorte fra Cubus og en kåpe fra Lindex? Jeg kan love deg at prisen blir mer en halvert. Hvorfor? Kvalitet, kvantitet og status. Det å ha råd til å kjøpe det du vil, er i seg selv et privilegium. For mange uttrykker dette status. Å ha penger. Det mange ikke ser, er at det hele dreier seg om ”å ta seg råd”. De fleste kan kjøpe Lacoste, Burberry, Tiger, Odd Molly og Marc Jacobs – hvis de er villig til å ta seg råd. Nøkkelordet er prioritering. Hva vil du ha? En topp med god kvalitet – eller fem med dårlig kvalitet? Jeg må selv innrømme at jeg handler dyre merkeklær. Du ser, for meg har det en egen verdi. En veske fra Hennes og Mauritz til 299 betyr veldig lite for meg.

Den har en glede som varer i et par dager, inntil du oppdager at tre andre jentene i klassen har lik. Velger du derimot å kjøpe en veske til – la oss si 2999 kroner betyr den så mye, mye mer. Du gjør en investering. Du velger én veske, fremfor mange. Du skiller deg ut. Og du treffer sjeldent noen med lik. Det finnes mange grunner til å argumentere for og i mot dyrt og billig. Alle har sin mening og ingenting er riktig. Ønsker du å gjøre som mange stjerner i Hollywood har du en mulighet. MIX AND MATCH. Slik vi har gjort her. Ta ett enkelt hovedplagg og velg tilbehør ut i fra det. Da får du en fint antrekk - til en overkommelig pris. Det gjelder bare å se mulighetene. Get inspired...

KVALITET, KVANTITET OG STATUS! BRILLER - SANDNES OPTIKK

Tekst og foto: Liva Adéle Øverland

38 INSPIRE


STRIKKEGENSER Finnes det bedre måter å tilbringe den kalde vinteren i enn en god strikkegenser? Svaret må bli nei. Her holder du deg varm og god gjennom hele vinteren.

BIKBOK 399,-

BIKBOK 349,-

Varm men stilfull Gradestokken synker, fuglene flyr og det blir bare mer og mer vinter. Noen dager frister det mest og bare tulle seg inn i ullundertøy å gå ustelt både til skole og jobb. Heldigvis finnes det bedre løsninger. Selv om gradestokken faller i minus trenger ikke du å gjøre det. Det finnes masse godbiter som holder deg både stilfull og varm hele vinteren lang.

NELLY 249,H&M 399,-

SKINNHANSKER er både hot og praktisk. Det finnes mange fine hansker med kule detaljer som kan sette prikken over i’en på et hvert antrekk.

40 INSPIRE

H&M 699,-


HØSTNYTT FRA ' 34!2s'!.4 POLO JEANS COMPANY RALPH LAUREN

Langgaten 39, 4300 Sandnes

Langgaten 39, Sandnes, Tlf. 51 66 44 22. www.knuts.no Åpent: 10-19 (15)


“In every living thing there is the desire for love.� - D.H. Lawrence


“Det finnes bare én lykke i livet: å elske og bli els”ket.” - George Sand

Til venstre Kjole - B-young Clutch - B-young Sko - DNA

Til høyre Kjole - Bik Bok Hårpynt - Bik Bok Sko - DNA Tusen takk til Trygve Watne for lån av leilighet.


“Being happy doesn’t mean that everything is perfect. It means that you’ve decided to look beyond the imperfections.” - Ukjent


Til venstre a Rosa k - Villilla Antrekk

e Til høyre rsen & Lauth Kjole - Ande M Hårpynt - H& Sko - DNA


“Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success., If you love what you are doing, you will be successful.” - Herman Cain quotes quote uotes otees


Till ve Ti vens nstrtre e Kjol Kj o e - Bol B-yo youn ung g Sko Sk o - DN DNA A

Til høyre Korssett - Bik Bok Skinnskjørt - Villa Rosa Sko - DNA Ma e og vvififte Maske te stylistens egne


HÅR, MAKE-UP & STYLING C TEAM M OD ER N D ES I G N | FOTO AN N E LI S E N OR H EI M | DESIGN M ODER N DE S I GN

INSPIRE  
INSPIRE  

Fashion magazine produced by Liva Adéle Øverland and Hege Johannessen

Advertisement