Page 1

det betaler sig at investere i livskvalitet

bolig i spanien


Boligkøb i Spanien – Hvad er fordelene og faldgruberne? SPARBANK gør det muligt for dig at træffe den rigtige beslutning

En bolig i Spanien er oplagt, hvis du både vil fremtidssikre din investering og have glæde af den her og nu. I SPARBANK har vi flere års erfaring med boligkøb, oprettelse af boliglån og andre forhold i Spanien samt De Kanariske og Baleariske Øer. Den erfaring kommer naturligvis dig til gode som interesseret køber.

Gennemskuelig finansieringsløsning

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at boligkøb i Spanien adskiller sig en del fra boligkøb i Danmark. Kompetent rådgivning og forståelige dokumenter er derfor afgørende for at kunne træffe den rigtige beslutning. I SPARBANK tilbyder vi dig en finansiering baseret på en solid og gennemskuelig dansk løsning. Vel at mærke en løsning der kan tilpasses dine personlige behov. Derudover har vi et netværk af professionelle rådgivere, som kan supplere med viden og ekspertise, hvis det bliver nødvendigt.

Køberbevis

Går du i købstanker, kan du få et køberbevis. Med det i hånden kan du handle, når du vil. Vi beregner på forhånd, hvor dyr en bolig du har råd til at købe. På den måde ved du præcist, hvor meget du kan købe for, samtidig med at du forkorter låneprocessen, når du har valgt boligen. Køberbeviset er gratis og gyldigt i 6 måneder.

Køb af bolig

Det er nødvendigt, at du gør dig nogle tanker om, hvilken type bolig du ønsker: • S kal det være et nyere hus med minimal vedligeholdelse­? • S kal det være et ældre hus, du selv kan renovere? • S kal det være et hus i bjergene med oliven- og mandeltræer­? • S kal det være en lejlighed tæt på stranden og byen?

Når du har afklaret det med dig selv og/eller din partner, kan vi rådgive dig omkring finansieringen og tilbyde dig individuelle løsningsforslag.

Finansiering

Så snart du har besluttet dig for drømmeboligen, skal den finansieres. Måske har du en opsparing, men som regel er det nødvendigt med et supplerende lån. Her har du flere muligheder at vælge i mellem: • S kal lånet være med eller uden afdrag? • S kal lånet være en kassekredit? • H vor mange år skal lånet løbe over? Der er en del ting at tage stilling til, men vi hjælper dig selvfølgelig igennem lånejunglen, så du får præcis den låneaftale, der passer til din økonomi og livsstil.

Belåning af friværdi

Så snart boligens værdi overstiger gælden i boligen, er der friværdi. I bund og grund er friværdi kun mursten, indtil du gør noget aktivt. Du kan for eksempel vælge at tage et lån på basis af friværdien, hvis du har brug for penge til en ny bil, en swimmingpool, ombygning eller hvad du ellers drømmer om.

Ombygning

For at sikre at et ombygningsprojekt forløber godt, er det vigtigt, at du har forberedt dig grundigt og tænkt hele forløbet igennem inden første spadestik. I den forbindelse kan følgende aspekter være værd at overveje: • O mbygningsprojektets omfang – er det en bedre og billigere løsning at sælge huset? • E r det et gør-det-selv projekt, eller skal der professionelle håndværkere til? • P asser projektet ind i husets stil? • F indes alle nødvendige tilladelser?


Fa c t s o m b o l i g k ø b i S pan i e n Omkostninger i forbindelse med hushandel i Spanien

Hushandel i Spanien er pålagt en afgift på 7%. Derudover kommer udgifter til notar, gestoria og tinglysningskontor. I alt skal du regne med omkring 10% udover den aftalte handelspris. Kontakt SPARBANK for en præcis beregning.

Handelen berigtiges hos en notar

I Spanien underskrives skøde ved bolighandel og pantebrev i forbindelse med lån hos notaren. Det betyder, at alle repræsentanter skal være til stede samtidig, for at handlen og låneudbetalingen kan gennemføres. Er du ikke tilstrækkelig god til spansk, skal du have en oversætter med til notarmødet. Er det umuligt for dig at møde op personligt til notarmødet, kan du udstede en fuldmagt. Fuldmagten skal være på spansk (og evt. dansk) og kan laves i Danmark, hvor den skal underskrives på dommerkontoret og legaliseres i Udenrigsministeriet. Kontakt SPARBANK for assistance med fuldmagten.

A og B penge

Som køber kan du blive mødt med krav fra sælgeren om, at ikke hele handelsprisen skal fremgå i skødet. Det er en klar overtrædelse af loven og medfører en risiko for såvel køber som sælger. SPARBANK belåner ikke B penge.

Vurdering af boligen

I forbindelse med lånet sørger SPARBANK for, at ejendom­ men bliver vurderet af et professionelt vurderingsfirma. På den måde kommer du ikke blot til at kende den officielle­ markedspris, men får også kendskab til anden vigtig information vedrørende ejendommen. SPARBANKs undersøgelser af ejendommen er naturligvis også til gavn for dig.

Overholder ejendommen lovgivningen?

I Spanien er det ikke unormalt at nye ejendomme hand­ les uden de nødvendige tilladelser. Det er heller ikke ual­m inde­l igt­, at ældre huse har fået en til­b ygning eller andet, uden at de behørige tilladelser er i orden. SPARBANK kontrollerer ejendommen, inden lånet ud­b etales (og ejendommen købes) og sikrer dig der­m ed i bolighandlen. SPARBANK hjælper med de rette kontakter og har den erfaring, at problemer i de fleste tilfælde kan løses.

SPARBANK DIN BANK

SPARBANK er en fleksibel, uformel og kompetent samarbejdspartner i livets - og hverdagens - økonomiske beslutninger, såvel for privatpersoner som for erhvervsvirksomheder. Vi rådgiver f.eks. ved køb og salg af fast ejendom, ved investering, finansiering af både små og store anskaffelser samt i spørgsmål omkring pension. Med SPARBANK får du en sparringspartner og rådgiver, der har fokus på dig. SPARBANK tilbyder en bred vifte af attraktive produkter, og vi lægger vægt på, at rådgivningen altid tager udgangspunkt i din situation og dine behov. Vi tror på en åben dialog som basis for et konstruktivt samarbejde, og derfor vil du som kunde i SPARBANK opleve, at vi lægger vægt på personlig kontakt. Det sikrer dig individuel og seriøs rådgivning.


Formidlerstempel: H OV E D KO N TO R S PA R B A N K A / S ADELGADE 8 - 7800 SKIVE INFO@SPARBANK.DK T 9616 1616 - F 9616 1615 W W W. S PA R B A N K . D K

sparbank - bo l ig

Bolig i Spanien  
Bolig i Spanien  

bolig i spanien det betaler sig at investere i livskvalitet SPARBANK gøR det muligt foR dig At tRæffe deN Rigtige BeSlutNiNg KøB Af Bolig De...

Advertisement