Page 1

oktober 2016

Realisaties voor allemol door allemol Een greep uit the best of summer Het to-dolijstje van sp.a Mol


realisaties voor allemol

Een bruisende zomer, een warme winter

Dienst Seniorenplus opent de deuren Beste Mollenaar, Fietsen, wandelen, zwemmen, eten, drinken of cultuur opsnuiven: in Mol beleef je altijd een leuke tijd. Dat weten ze zelfs buiten onze gemeentegrenzen. Officiële cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie tonen dat het aantal aankomsten en overnachtingen flink steeg tussen 2007 en 2015: van 145.000 aankomsten naar 173.000 en van 645.000 overnachtingen naar 730.000.

Ouderen én personen met een handicap moeten voortaan slechts naar één adres voor al hun vragen. De gloednieuwe ‘Dienst Seniorenplus’ in de Jakob Smitslaan 28 bundelt de krachten van het OCMW en de gemeente. Snelle en efficiënte dienstverlening, daar gaat sp.a Mol voor.

Fietspunt blijft open

Knappe groeicijfers … sp.a Mol gelooft rotsvast in een groen, gezellig én toeristisch Mol. We willen het toerisme daarom – op een duurzame manier – blijven uitbouwen tot een economische groeimotor voor onze gemeente.

Dankzij het Fietspunt, de verhuur- en herstellingsdienst, komen steeds meer pendelaars met de fiets naar het station. De medewerkers van het Fietspunt (vzw De Sprong) staan bovendien in voor de netheid van de fietsenstallingen en voeren sociale controle uit. Sp.a Mol wou het Fietspunt, ook zonder de financiële steun van de NMBS, openhouden en dat is gelukt.

Talrijke events droegen hun steentje bij tot een sfeervolle, zwoele en zelfs culinaire zomer. Onder andere Mol Feest, Foodvillage en de twee Reuze Strandstoelen waren één voor één voltreffers. Tussen al dit vertier werd er echter ook heel wat werk verzet. De gloednieuwe ‘Dienst Seniorenplus’ bijvoorbeeld biedt voortaan een antwoord op alle vragen van ouderen en personen met een handicap. Ook het Fietspunt blijft, zonder de financiële steun van de NMBS, gewoon verder sporen. Het succes van de Centrum Express bussen is zo groot dat de capaciteit al meer dan verdubbeld is. En het kruispunt Molderdijk tenslotte kreeg netjes op tijd 2 extra afslagstroken. Kunnen we nu op onze lauweren rusten? Zeker niet! Er is nog heel wat werk aan de winkel. Denk maar aan de inleefreis naar Santo Tomas die voor de 8ste keer georganiseerd wordt, de subsidie voor Ons Huis die een belangrijke impuls geeft en Rauw dat een frisse update krijgt. En van winkel gesproken, ben je al een bezoekje gaan brengen aan ‘De Verswinkel’? Kortom, het was een bruisende zomer, op naar een even warme winter.

Door ons allemol, voor jullie allemol!

Centrum Express breidt uit Vorig jaar werd de belbus in Mol afgeschaft. Sp.a Mol bleef echter niet bij de pakken zitten.In de plaats kwam de Centrum Express: rechtstreekse lijn en van de gehuchten naar het centrum en terug. Een eerste evaluatie leerde dat het aantal reizigers bijna 4 keer zo hoog lag dan op de vroegere belbussen. Daarom werd de capaciteit per bus uitgebreid van 18 naar 55 plaatsen. Een mooi project dat ‘klopt als een bus’!

Kruispunt Molderdijk in nieuw jasje Een vlotte verkeersdoorstroming is één van de prioriteiten van sp.a Mol. Om de hinder voor het school- en werkverkeer zoveel mogelijk te beperken, werden er in de zomer een aantal infrastructuurprojecten uitgevoerd. De werken op het kruispunt Molderdijk met de Zuiderring (N71) werden samen het Agentschap Wegen en Verkeer netjes op tijd afgewerkt. Twee extra afslagstroken verminderen het aantal files en verhogen de veiligheid.

het to-dolijstje voor allemol Voor je winkelboodschappen, voor klusjes in de tuin of op het werk … iedereen heeft wel één of meerdere to-dolijstjes in zijn schuif. Ook sp.a Mol heeft heel wat plannen, projecten en voorstellen die het graag wil realiseren. Liever vandaag dan morgen. Een overzicht van het to-dolijstje van sp.a Mol:

tips van allemol

14de Arm-Maar-Proper Quiz | 12 november Ben jij een wandelende weetjesmachine of heb je gewoon zin in een gezellige avond onder vrienden? Maak je klaar voor de 14de Arm-Maar-Proper Quiz in het Volkshuis op zaterdag 12 november om 19u. Inschrijven kan bij roger.alen@skynet.be

Kerstmarkt Mol | 11 december Op zondag 11 december wordt Mol omgetoverd tot de meest sfeervolle plek in de wijde omgeving: breng een bezoek aan de Kerstmarkt en warm op met lekkere hapjes en drankjes.

Vamos a … Santo Tomas In 2018 zullen voor de 8ste keer 40 jongeren en 20 begeleiders de oversteek maken van Mol naar Santo Tomas in Nicaragua. Een unieke ervaring en eentje die de nodige voorbereiding vraagt. De eerste infovergadering vond daarom alvast plaats. Meer info: www.nicamol.be Nog meer ‘Ons Huis’ In ‘Ons Huis’ komen arme mensen op de eerste plaats: ze kunnen er raad vragen, sociale contacten leggen en over hun problemen praten. Een zeer waardevol initiatief voor sp.a Mol, het steunde daarom de uitbreiding en modernisering van deze warme ontmoetingsplek. Frisse update voor Rauw Binnenkort krijgt Rauw een stevig update: niet alleen het Kerkplein wordt volledig heraangelegd, ook de schoolomgeving krijgt een betere beveiliging, en last but not least verrijst een spiksplinternieuw speelplein. Ontworpen door de kinderen zelf...


een greep uit...

‘The best of summer’ in Mol Foodvillage ‘Den Boulevard’ smaakt naar meer Was jij er bij op het foodtruckfestival ‘Foodvillage’? Op ‘Den Boulevard’ kon je heerlijk proeven van zo’n 20 wereldse lekkernijen. Een streepje muziek, leuke bars, toffe zithoeken en heel veel volk … dat smaakt naar meer.

Vonken en vuur met Clouseau en 2Fabiola Niemand minder dan dé Vlaamse topgroep Clouseau en hitmachine 2Fabiola’ speelde het podium plat op ‘Mol Feest!’. Tickets kopen was niet nodig, want dit spektakel was helemaal gratis. Beide acts zorgden voor een prettig avondje meebrullen en onweerstaanbaar dansen. In de horecazaken in de Corbiestraat hielden feestvierders achteraf nog een stevige zomerse afterparty.

#Reuzestrandstoelen in #Mooimol Vanaf begin juni was er één plaats in Mol waar je kon relaxen als de beste: de reuzegrote strandstoel voor het oude gemeentehuis. Met deze blikvanger verwelkomde Mol de vele toeristen en Mollenaars. Al snel verscheen een 2de strandstoel aan de Kanaalplas. Om de twee weken won de leukste foto, gemaakt aan of in één van de strandstoelen, bovendien een mooie prijs. En dat leverde heel wat leuke plaatjes op.

lifestyle in Mol

Sarah koos doelbewust voor een pand in de Statiestraat, waar ze een voormalige apotheekzaak ombouwde tot een gezellige voedingswinkel met open keuken. Bovendien is er een soort van moestuin in de vitrine. “Ik had al langer het idee om iets rond duurzaam en ecologisch koken te doen. Koken zit in mij en net als mijn mama kan ik daar erg intensief mee bezig zijn. Mensen hebben tegenwoordig weinig tijd om zelf nog gezond en lekker te koken. Het kan echter niet altijd pizza of friet zijn. De Verswinkel speelt daar op in”, vertelt Sarah enthousiast. In ‘De Verswinkel’ kan je elke dag een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht afhalen, vers bereid zoals je het thuis ook zou doen. Ook voor een gezonde snelle hap en lokale producten kan je in de winkel terecht. “Ik ben heel dankbaar voor deze kans. Het is niet alleen de financiële ondersteuning, maar ook de coaching en promotie die echt top zijn. Ik hoop heel wat Mollenaren te verwelkomen” besluit Sarah. Wij wensen haar alvast veel succes!

Volg ons op www.facebook.com/molsp.a

“Een gezonde snelle hap en lokale producten”

Samen met jou willen we – onder de noemer Allemol –tal van initiatieven op poten zetten om Mol nog gezelliger, aantrekkelijker en aangenamer te maken. Wil je graag meewerken aan Allemol? Of heb je ideeën over de toekomst van Mol? Laat het weten via idee@allemol.be.

V.U. Marc Smets, Rozenberg 115, 2400 Mol

(H)eerlijke maaltijden in hartje Mol

Mol is een nieuwe winkel rijker, en niet zomaar één: ‘De Verswinkel’ verkoopt (h)eerlijke maaltijden en producten op basis van lokale ingrediënten. De Molse Sarah Beenaerts kon de jury van ‘Win een Winkel’ overtuigen en kreeg – met een cheque van 25.000 euro – een stevige duw in de rug.

Sp.a mol Allemol okt 16  

De nieuwsbrief van sp.a Mol

Advertisement