__MAIN_TEXT__

Page 1

EINDHOVEN SOWHATSNEXT.NL


2

Avishai Cohen


3

Op �, � en � november ���� vindt het stadsbrede jazzfestival So What’s Next? voor de zesde keer plaats in Muziekgebouw Eindhoven en door de hele binnenstad. Verwacht een driedaagse muziekevolutie met �� optredens van toonaangevende en grensverleggende jazz & beyond artiesten uit het nieuwe millennium. Met o.a. groovemaster Avishai Cohen (bas) met zijn persoonlijke project ‘����’, het hypnotiserende GoGo Penguin, de feestmakers van Jungle by Night, Benjamin Herman met ‘Project S’, Sabrina Starke en Marquis Hill Blacktet met beiden een gloednieuw album, soul queen Georgia Anne Muldrow en all star jazzband SF Jazz Collective uit San Francisco. Dit jaar een speciale festivalfocus op de baanbrekende nieuwe generatie jazzmuzikanten uit Londen met Young British Jazz: Moses Boyd Exodus, Nubya Garcia, Poppy Ajudha, Theon Cross, Oscar Jerome en Dinosaur. Zangeres Zara McFarlane brengt samen met het ��-koppige Noordpool Orkest en o.a. Ben van Gelder een ode aan Joni Mitchell - die in november �� jaar oud wordt - tijdens een speciale openingsavond op vrijdag � november. Het festival trekt in ���� nog verder de stad in met het nieuwe en gratis fringeprogramma Eindhoven, So What’s Jazz? Overal waar je het niet verwacht duikt muziek op. Met brassbands op straten en pleinen en jazzoptredens in hotellobby’s, winkels en cafés. Ga rondlopen en ontdekken en laat je verrassen door de �� gratis optredens kriskras door de stad. En natuurlijk is er opnieuw het ontdekkersprogramma So What’s Next Downtown met �� optredens van up-andcoming artiesten in bars, clubs en cafés van Eindhoven maar dit jaar ook voor het eerste in het Van Abbemuseum. GAAT DAT ZIEN! GAAT DAT HOREN! WELKOM BIJ SO WHAT’S NEXT!


4

INFO TICKETS Tijdens het festival kan je tickets kopen via: –– sowhatsnext.nl –– Ticketbureau Muziekgebouw Eindhoven Heuvel Galerie ���, ���� DK Eindhoven Tel: ���–��� �� �� Open van maandag – zaterdag: ��:��–��:�� –– Alle locaties van So What’s Next? Downtown op zondag � november

WAAR EN WANNEER SO WHAT’S NEXT? OPENING NIGHT SONGS OF JONI MITCHELL  VR �� NOV   ��:��–��:��  MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

Heuvel Galerie ���, ���� DK Eindhoven

EINDHOVEN, SO WHAT’S JAZZ? (GRATIS)  VR �� NOV   ��:��–��:��  CATHARINAPLEIN, EMMABUURT, PIAZZA, STATIONSBUURT, HEUVEL

SO WHAT’S NEXT?  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

Heuvel Galerie ���, ���� DK Eindhoven

HET WILD � SO WHAT’S NEXT?  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  DE SOCIALE DIENST

Deken van Somerenstraat �, ���� KX Eindhoven

EINDHOVEN, SO WHAT’S JAZZ? (GRATIS)  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  VAN MOLL

Keizersgracht ��A ���� GD Eindhoven

VAN PIERE

Nieuwe Emmasingel �� ���� AM Eindhoven


INFO BIJENKORF

Piazza � ���� AE Eindhoven GRAND CAFÉ CENTRAAL

Markt � ���� EB Eindhoven CARROUSEL

Markt �� ���� EC Eindhoven

SANDTON HOTEL

Stratumsedijk ��D ���� NA Eindhoven QUEEN HOTEL

Markt � ���� EB Eindhoven THE STUDENT HOTEL

Stationsweg � ���� AA Eindhoven

NOVOTEL

Anthony Fokkerweg ��� ���� EJ Eindhoven

SO WHAT’S JAZZ? DOWNTOWN  ZON �� NOV   ��:��–��:��  VAN ABBEMUSEUM

Bilderdijklaan �� ���� NH Eindhoven CLUB ROUGE

Stratumseind �� ���� ER Eindhoven OUDE RECHTBANK (RECHTSZAAL + BRASSERIE)

Stratumseind �� ���� ET Eindhoven

STAGE MUSIC CAFÉ

Stratumseind �� ���� EN Eindhoven

DYNAMO (MAIN HALL + BASEMENT)

Catharinaplein �� ���� DE Eindhoven MENEER FRITS’ BLUE NOTE CLUB

Jan van Lieshoutstraat � ���� EE Eindhoven STADSFOYER MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

Jan van Lieshoutstraat � ���� EE Eindhoven

EINDHOVEN, SO WHAT’S JAZZ? (GRATIS)  ZON �� NOV   ��:��–��:��  PULLMAN HOTEL

Vestdijk �� ���� CA Eindhoven

5


6  ALGORHYTHM   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, De Oude Rechtbank (Rechtszaal)  ZAT �� NOV   ��:��–��:��   ��:��–��:��  GRATIS EINDHOVEN, SWJ? Novotel

Sinds de band in ���� werd opgericht, is improvisatie de leidraad voor Algorhythm. Net zoals het leven zelf zich onderwerpt aan wetmatigheden, maar tegelijkertijd gevormd wordt door onze ideeën en fantasie. De enige constante voor Algorhythm is de vrije artistieke expressie: de weerspiegeling van de emoties en gedachten van de moderne mens.

 AVISHAI COHEN ‘����’   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Grote Zaal, Muziekgebouw Eindhoven

De virtuoze Israëlische bassist, zanger, componist en bandleider Avishai Cohen beperkt zichzelf niet tot jazz. Ook latin, Balkan, klassiek, Afrikaanse folk en pop weerklinken in zijn muziek, als het maar groovy is. Op zijn laatste album ����-zijn geboortejaar-zingt en swingt Cohen zich een weg door een rits funky songs. Zijn passie is haast tastbaar.

 BASKAR   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Club Rouge

Baskar brengt instrumentale Space Funk: een mengelmoes van bedwelmende melodieën, Afrobeat ritmes en grommende grooves. De heren trekken je onstuimig uit je comfortzone om je er het volgende moment weer rustig in terug te laten glijden. Net zo lang totdat het publiek een deinende massa is.

Avishai Cohen


7  BEN LAMAR GAY  ELECTRIC FEEL  ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Dynamo (Basement)

Onvoorspelbaar, avontuurlijk en grensverleggend: Ben LaMar Gay uit Chicago is een muzikale alleskunner met een sound die raakt aan zowel avant-garde jazz, indie rock als Braziliaanse tradities en experimentele elektronica. Kornettist, vocalist en componist Gay werkte o.a. met jazz drummer Makaya McCraven, R&B-artiest Coultrain en Braziliaanse componist Celso Fonseca. In ���� bracht hij zijn debuutalbum, Downtown Castles Can Never Block the Sun, uit op International Anthem.

 BENJAMIN HERMAN ‘PROJECT S’   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Kleine Zaal, Muziek­gebouw Eindhoven

Nederlands jazzicoon Benjamin Herman kijkt graag over de grenzen van de jazz en laat zich inspireren door uiteenlopende genres, van surf en punk tot free jazz en traditionele klanken van over de hele wereld. Ter ere van zijn ��ste verjaardag bracht Herman in ���� Project S uit, een ode aan de legendarische Citroën SM – een Citroën met een Maserati-motor. Ofwel: ‘Serge Gainsbourg meets Fausto Papetti’, aldus de jarige zelf.

 BRASS RAVE UNIT  GRATIS  VR �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Piazza  VR �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Catharinaplein  VR �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Heuvel

Brass Rave Unit bestaat uit Ko Zandvliet (drum), Bo Floor (trompet) en Dirk Zandvliet (baritonsax). Deze drie boys maken explosieve raves gebaseerd op long- en spierkracht. In een muzieklandschap dat gedomineerd wordt door elektronica en gevoelige muziek is Brass Rave Unit precies dat wat je feest nodig heeft.


8

Braxton Cook

 BRAXTON COOK   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Meneer Frits' Blue Note Club,Muziekgebouw Eindhoven

Saxofonist en vocalist Braxton Cook brak in ���� door met solo debuutalbum Somewhere in Between. John Coltrane, D’Angelo en Frank Ocean zijn van grote invloed geweest op de jonge artiest, maar ook zijn ervaring als zwarte jazzmuzikant in het Amerika van nu draagt bij aan die mix van jazz en R&B die Cook zich eigen heeft gemaakt: Future Jazz Soul.

 COLLECTIVE CONSCIENCE   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Stage Music Café

Collective Conscience: onthoud de naam. Dit muzikaalexperimenterende trio uit Antwerpen verlegt de grenzen tussen electronica, jazz, en hip-hop. Hun spaced-out grooves zijn even aanstekelijk als die van Thundercat of Flying Lotus.

 DALDURO  GRATIS  VR �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Catharinaplein  VR �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Emmabuurt  FRI �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Piazza

Caraïbische brassband Dalduro weet wel hoe je een feestje bouwt. Hun latin en jazz beats en blazers funken de pan uit. Op vrijdag, de openingsdag van So What’s Next?, duiken ze overal op in de stad.


9  DALTONES   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Kleine Foyer, Muziekgebouw Eindhoven

Daltones is het trio van Erik Verberne, Stef Joosten en Harm van Venrooij – vernoemd naar de gebroeders Dalton omdat ze de eerste keer op het conservatorium in Tilburg allemaal een gestreept shirt droegen. De Daltones houden van Wes Montgomery en Harmen Fraanje, maar ook van Radiohead. Op So What’s Next? spelen ze hun eigen moderne composities.

 DAN TEPFER'S NATURAL MACHINES   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Van Abbemuseum

Een buitengewoon samenspel tussen mens en machine. De Frans-Amerikaanse pianist en componist Dan Tepfer gebruikt zijn achtergrond in natuurkunde en programmeren om zijn vleugel ogenschijnlijk uit zichzelf noten te laten aanslaan. Tepfer: ‘De beste muziek is voor mij de delicate combinatie tussen het spirituele en het algoritmische.’ Met zijn computer creëert Tepfer een heel nieuw instrument. Pure magie.

 DHD TRIO   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, De Oude Rechtbank (Rechtszaal)

Ze komen muzikaal en cultureel uit andere werelden, maar de liefde voor Afro-Cubaanse muziek brengt Daan, Humberto en Damien samen. DHD Trio speelde op North Sea Jazz ���� en won in ���� Leiden Jazz Awards en de prijs voor beste solist van de Erasmus Jazz Competitie. In oktober 2018 komt hun debuutalbum uit op Challenge Records.

Dan Tepfer


10  DIEGO PINERA   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Meneer Frits' Blue Note Club

Drummer Diego Pinero speelde met o.a. Dan Tepfer, Donny McCaslin en Danilo Pérez. Pinero groeide op in Uruguay en dat hoor je. Met zijn trio benadert hij latin jazz op een ongewone manier, soms tussen pop en moderne jazz, soms gefocust op de oorspronkelijke jazzritmes - maar altijd geworteld in de Latijns-Amerikaanse traditie.

 DINOSAUR  YOUNG BRITISH JAZZ  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Meneer Frits' Blue Note Club,Muziekgebouw Eindhoven

Dinosaur verkent de wereld van ‘synth-pop meets jazz band’, en met succes. Met trompettist Laura Jurd aan kop brak Dinosaur in 2016 door met debuutalbum Together, As One. Sindsdien speelde de band op grote festivals en breidde zijn muzikale palet nog verder uit. Jazzrockgrooves, elektronisch minimalisme en mainstream jazz komen terug in de composities, met als vaste prik die eighties synthesizer pop.

 DORIAN CONCEPT  LIVE   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  HET WILD � SO WHAT'S NEXT? De Sociale Dienst

Na het hoofdprogramma in Muziekgebouw Eindhoven, gaat het feest door in club De Sociale Dienst. Nachtprogramma HET WILD � So What’s Next? brengt de Oostenrijkse Dorian Concept (live-set) met zijn experimentele sound van rollende melodieën, bombastische jazzmotieven en coole, laidback hiphop. Erna draait Jameszoo (dj-set), oftewel Mitchel van Dinther uit Den Bosch, muzikale alleseter en graag geziene gast bij So What’s Next? en HET WILD. Beiden komen uit de stal van Brainfeeder.

Dinosaur


11

Gabriel Royal

 DR. BRASS  GRATIS  VR �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Emmabuurt  VR �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Piazza  VR �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Heuvel

De energieke Dr. Brass zet een geweldige live show neer. Hun repertoire bestaat uit instrumentale versies met eigen arrangementen van songs van o.a. Adèle, Lady Gaga en Chaka Khan.

 FORESIGHT   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Kleine Foyer, Muziekgebouw Eindhoven

Foresight geeft ruim baan aan improvisatie, met als resultaat energieke, speelse en uitdagende muziek. Het jazztrio bestaat uit bassist Freek Mulder, drummer Jens Meijer en gitarist Prashant Samlal. Die laatste won dit jaar de Conservatorium Talent Award op Jazz in Duketown.

 GABRIEL ROYAL  GRATIS  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Van Piere  ZAT �� NOV   ��:��–��:��   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Sandton Hotel

Geboren in Oklahoma, getogen in Brooklyn: cellist en zanger Gabriel Royal brengt zijn ‘volwassen slaapliedjes’ ten gehore in de metro van New York. Daar onder de forenzen van The Big Apple, zijn favoriete publiek, vond hij ook zijn manager. Nu reist hij zelf af naar Eindhoven om So What’s Next? te betoveren met zijn jazzy serenades.


12

Georgia Anne Muldrow

 GEORGIA ANNE MULDROW  ELECTRIC FEEL  & THE RIGHTEOUS   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Dynamo (Main Hall)

De reputatie van vocalist, songwriter, producer en muzikant Georgia Anne Muldrow is even indrukwekkend als haar veelzijdige carrière. ‘She’s incredible. She’s like [Roberta] Flack, Nina Simone, Ella Fitzgerald, she’s something else’, aldus Mos Def. Sinds ���� is Muldrow onlosmakelijk verbonden met de hiphop/jazz/soul avant-garde van Los Angeles. Ze werkte samen met Madlib, Erykah Badu en Robert Glasper to name but a few. In ���� tekende ze op Flying Lotus’ Brainfeeder-label.

 GOGO PENGUIN  ELECTRIC FEEL  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Grote Zaal, Muziekgebouw Eindhoven

Een van de meest verfrissende acts van de toch al zo levendige Britse jazzscene. De drie leden van GoGo Penguin hebben hun wortels in Manchester, maar de muzikale oorsprong van hun akoestische elektronica is minder goed vast te pinnen. Het trio smelt rock, jazz, triphop, dance en klassieke muziek samen tot hun kenmerkende hypnotische, ritmische sound. Zo toerden ze in ���� met een nieuwe score voor cultfilm Koyaanisqatsi. Begin dit jaar kwam het lovend ontvangen derde album A Humdrum Star uit.

 GUY SALAMON GROUP   ZON �� NOV   ��:��– ��:��  SWN? DOWNTOWN, Meneer Frits' Blue Note Club

De Israëlische drummer Guy Salamon levert alle energieke en eclectische composities van de internationale, prijswinnende Guy Salamon Group. Denk aan Charles Mingus, Frank Zappa, folk en Balkanmuziek als voornaamste invloeden en het behoeft geen verrassing dat het repertoire van deze band bol staat van plezier, geluk en melancholie.


13  HANDSOME COUPLE   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, De Oude Rechtbank (Brasserie)  ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Stage Music Café

Drums en banjo, wat heb je nog meer nodig? Dit Duitse duo bewijst dat deze twee instrumenten genoeg zijn voor een fascinerende band.

 JAMESZOO  DJ  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  deur sluit om ��:�� HET WILD x SO WHAT'S NEXT? De Sociale Dienst

Na het hoofdprogramma in Muziekgebouw Eindhoven, gaat het feest door in club De Sociale Dienst. Nachtprogramma HET WILD � So What’s Next? brengt de Oostenrijkse Dorian Concept (live-set) met zijn experimentele sound van rollende melodieën, bombastische jazzmotieven en coole, laidback hiphop. Erna draait Jameszoo (dj-set), oftewel Mitchel van Dinther uit Den Bosch, muzikale alleseter en graag geziene gast bij So What’s Next? en HET WILD. Beiden komen uit de stal van Brainfeeder.

 JAZZ JUNKIES   VR �� NOV   ��:��–LAAT  SWN? OPENING NIGHT, Muziekgebouw Eindhoven  ZAT �� NOV  tussen de concerten door SWN, Muziekgebouw Eindhoven

De Jazz Junkies draaien het allerliefste jazz voor de dansvloer. Om met Cannonball Adderley te spreken: “We Think That You Will Dig This!”

 JEFF   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  GRATIS EINDHOVEN, SWJ? Van Moll  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Kleine Foyer, Muziekgebouw Eindhoven

Dit Duits-Nederlandse gitaartrio uit Arnhem weet precies hoe een sound op te bouwen uit grooves, sfeer en de ultieme vrijheid van improvisatie. JEFF laat zich inspireren door gitaristen als Bill Frisell en John Scofield, maar ook bands als The Ploctones en Rudder.


14  JOEL ROSS/IMMANUEL WILKINS QUINTET   ZON �� NOV   ��:��–��:� �  SWN? DOWNTOWN, Meneer Frits' Blue Note Club

De Amerikaanse saxofonist Immanuel Wilkins studeert nog aan Juilliard in New York, maar heeft al opgetreden met Jason Moran, Lalah Hathaway, Solange Knowles, Bob Dylan en Wynton Marsalis. In een quintet met landgenoot en vibrafonist Joel Ross - die o.a. met Herbie Hancock, Christian McBride en Ambrose Akinmusire samenspeelde – sluit Wilkins een swingende alliantie die zijn impact niet zal missen op So What’s Next?.

 JOSEF LEIMBERG   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Dynamo (Main Hall)

Hij wordt de kosmische trompettist van de West Coast jazz scene genoemd en zijn sound roept echo’s op van Miles Davis in diens elektronische periode. In ���� debuteerde Leimberg met Astral Progressions, maar zijn mix van jazz fusion, world music, R&B en instrumentale hiphop was al bekend van Kendrick Lamar’s To Pimp a Butterfly en van albums van Snoop Dogg, Erykah Badu en Robin Thicke. Een reeks ‘game-changers’ uit de jazz, hiphop en soul speelde op zijn album mee: Kamasi Washington, Bilal, Georgia Anne Muldrow, Kurupt, Terrace Martin en Miguel Atwood Ferguson.

 JUNGLE BY NIGHT  ELECTRIC FEEL  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Grote Zaal, Muziekgebouw Eindhoven

Van Turkije tot Frankrijk, van Vlieland tot Mount Fuji, overal kennen ze Jungle by Night. De Amsterdamse band, die beïnvloed is door afrobeat en elektro, weet hoe je een festival laat kolken en een zaal laat koken. Ze betreden het podium van So What's Next? met spiksplinternieuwe muziek van album Livingstone op zak: nummers die schreeuwen om een dansende menigte.

Jungle by Night


15

Lawrence

 KUHN FU   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  GRATIS EINDHOVEN, SWJ? Grand Café Centraal  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  GRATIS EINDHOVEN, SWJ? The Student Hotel  ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Club Rouge

De band Kuhn Fu is een extreem gefocuste, post-romantische jazz/rock stoornis die een geheel eigen positie inneemt in het huidige jazzklimaat. Niet in woorden te vatten. Wel in muziek!

 LAWRENCE   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Stadsfoyer Muziekgebouw Eindhoven

Een broer en zus als Clyde en Gracie Lawrence kom je maar zelden tegen. Van jongs af aan zijn deze New Yorkers aan de muziek van Stevie Wonder, Randy Newman en Aretha Franklin verslingerd en schrijven ze eigen nummers. Hun achtkoppige band Lawrence bestaat uit jeugdvrienden en maakt energieke en catchy pop-soul songs met aanstekelijke zang van Clyde en Gracie.

 LUCHTMAN   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, De Oude Rechtbank (Brasserie)

Gewapend met een drumstel, bas en synthesizers spraken drie jonge musici een paar jaar geleden af in een oude scheepscontainer op de NDSM-werf te Amsterdam. Ze creëerden een nieuw soort muziek: elektronische spacedisco met een vleugje avant-garde pop. Hoe je het ook noemt, de muziek van Luchtman is energiek en dansbaar met een humoristische ondertoon.


16  LYDIAN COLLECTIVE   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Stadsfoyer Muziekgebouw Eindhoven

Met �,� miljoen views op hun YouTube-kanaal en ���K album streams in drie maanden tijd, vestigt het Londense Lydian Collective zich als een opvallend nieuw geluid. Een combinatie van toegankelijke melodieën, hypnotiserende ritmes, en een aanstekelijke vibe gecreëerd door vier zeer ervaren muzikanten die in dit collectief een nieuwe stem vinden.

 MADISON MCFERRIN   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, De Oude Rechtbank (Rechtszaal)

Zangeres Madison McFerrin werpt een nieuwe blik op a capella zang. Haar track “No Time to Lose” werd opgepikt door Gilles Peterson (BBC�) en Pitchfork noemde de single “insane”. De appel valt niet ver van de boom: zanger Bobby McFerrin is haar vader en broer Taylor McFerrin is ook muzikant. Op So What’s Next? creëert zij haar eigen wereld solo, gewapend met een loopstation.

 MARQUIS HILL BLACKTET   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Kleine Zaal, Muziekgebouw Eindhoven

Trompettist Marquis Hill maakt grote indruk met zijn debuut The Way We Play, waarop hij jazz verbindt met spoken word, hiphop en de eigentijdse beats en breaks. In Blacktet speelt hij met musici uit zijn geboortestad Chicago, die kunnen improviseren over duizelingwekkende grooves, zoals te horen op Hills net nieuwe plaat Modern Flows Vol. �. Hill is winnaar van de Thelonious Monk Competition en “A dauntingly skilled trumpeter” volgens de New York Times.

 MATTEO MYDERWYK   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Van Abbemuseum

Matteo Myderwyk zweert bij variatie. Hij speelt jazz in bands, kerkorgel in kerken, in zijn eentje piano op Into The Great Wide Open, een elektronische live-set op Red Light Radio. Op So What’s Next? speelt hij solo piano in het Van Abbemuseum, een museale ruimte voor een heel eigen sound die in de verte appelleert aan Philip Glass, Steve Reich, Keith Jarrett en Nils Frahm.


17

Madison McFerrin

 MELISSA ALDANA   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Meneer Frits' Blue Note Club, Muziekgebouw Eindhoven  ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Meneer Frits' Blue Note Club

De Chileense tenorsaxofoniste Melissa Aldana was in ���� de eerste vrouwelijke instrumentalist die de prestigieuze Thelonious Monk Competition won. Aldana’s techniek is fenomenaal en haar composities lyrisch: je hoort vele lagen klassieke jazz maar ook een moderne, eigen stem. Afgelopen jaar was haar optreden op North Sea Jazz een van de highlights.

 MOSES BOYD EXODUS  YOUNG BRITISH JAZZ

 ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Tweede Foyer, Muziekgebouw Eindhoven

“I see jazz as a way of approaching things creatively,” zegt drummer Moses Boyd uit Londen. Hij combineert jazz met swingende urban music en wordt beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie. Boyd is de hoeksteen van de band van Zara McFarlane en vormt een fascinerend duo met saxofonist Binker Golding. Op So What’s Next? speelt hij met zijn eigen groep Exodus en neemt hij een groep jonge muzikanten uit de levendige muziekscene van London mee.

 MUNGO BUNGO   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, De Oude Rechtbank (Brasserie)

Een groove machine van vijf man sterk die live een energieke cocktail voorzet met invloeden uit de Balkan, West- en Zuid-Afrika en eigentijdse jazz. Alles draait om het ritme. Het maakt niet uit in wat voor bui je bent, deze band krijgt iedereen aan het dansen!


18  MYRTHE VAN DE WEETERING   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Stadsfoyer Muziekgebouw Eindhoven

In ���� bracht Myrthe van de Weetering haar debuutalbum Dégoût uit: een verzameling van cinematografische jazzcomposities met intieme strijkduo’s en energieke jazzcombo’s. Voor dit project werd Van de Weetering geïnspireerd door Miles Davis’ beroemde soundtrack voor film noir Ascenseur pour l’échafaud (����).

 NUBYA GARCIA  YOUNG BRITISH JAZZ  ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Dynamo (Main Hall)

Tenorsaxofoniste Nubya Garcia is één van de up-and-coming talenten uit de opwindende Londense jazzscene. Op de compilatie-cd ‘We Out Here’ (Brownswood), waar Londense muzikanten zich presententen, is ze op vijf van de negen tracks te horen. Haar toon is fantastisch en de rijkdom van invloeden is groot: van gospel, soul en latin van het thuisfront tot urban stijlen als grime, garage en dub uit de clubs.

 OSCAR JEROME  YOUNG BRITISH JAZZ  ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Tweede Foyer, Muziekgebouw Eindhoven

Oscar Jerome is nog zo’n talent uit Londen. De singersongwriter is geïnspireerd door Gil Scott-Heron, George Benson, John Martyn, The Clash, Ali Farka Touré en J Dilla. Zijn liedjes zijn politiek gekleurd en gaan ook over zijn eigen ervaringen.

 PHILIPP RÜTTGERS   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Meneer Frits' Blue Note Club, Muziekgebouw Eindhoven

Pianist Philipp Rüttgers onthult een sprookjeswereld ontleend aan Hans Christian Andersen, in zijn compositie gemaakt in opdracht van North Sea Jazz ����. Rüttgers groeide op in Berlijn in de roerige jaren ‘�� en zocht zijn toevlucht in sprookjes. In zijn eigen fantasieverhaal schemert een kritische blik door op de huidige samenleving. “Zonder te verzanden in overdaad bestookt Rüttgers zijn modern jazzensemble met talloze ritmewisselingen en melodiewendingen. Geen maat is hetzelfde.” (Jazzenzo)


19  POPPY AJUDHA  YOUNG BRITISH JAZZ  ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Dynamo (Main Hall)

Poppy Ajudha is pas ��, maar in haar liedjes klinkt de sound van oude jazz en soul door. Tegelijkertijd klinkt ze fris en tijdloos. Haar vader komt van Saint Lucia en zo groeide Ajudha in Londen op met roots reggae. Via haar Britse moeder komen invloeden uit rare funk en soul. Behalve muzikant is Poppy Ajudha model en dichteres en brengt ze een sociaal bewogen boodschap.

 KEYNOTE KENNETH KILLEEN  ELECTRIC FEEL

 ZON �� NOV   ��:��–��:��  PROFESSIONALS PROGRAM SWN? DOWNTOWN, Van Abbemuseum

Kenneth Killeen is artistiek directeur van het �� Points Festival en van Improvised Music Company (IMC), Ierlands belangrijkste agentschap voor jazz en etnische muziek. Killeen zal een keynote geven over de invloed van digitale ontwikkelingen op de manier waarop muzikanten muziek maken. En hoe heeft dat het geluid van muziek verandert?

 Q&A BRAINFEEDER  ELECTRIC FEEL  ZON �� NOV   ��:��–��:��  PROFESSIONALS PROGRAM SWN? DOWNTOWN, Van Abbemuseum

Radiojournalist Simon Rentner (WGBO) uit New York modereert een Q&A met Dorian Concept, Jameszoo en Georgia Anne Muldrow – allen getekend op het Brainfeederlabel – over hoe dance en elektronische muzieklabels de jazz weer cool maken onder een jong publiek.

 PANEL LONDON JAZZ  YOUNG BRITISH JAZZ

 ZON �� NOV   ��:��–��:��  PROFESSIONALS PROGRAM SWN? DOWNTOWN, Van Abbemuseum

Muziekjournalist Ashley Kahn modereert een paneldiscussie over de levendige Londense jazz scene. Speciale gast is Gary Crosby, founding father van muziekeducatieproject Tomorrow’s Warriors uit Londen, die zal vertellen over hoe festivalartiesten als Nubya Garcia, Theon Cross en Moses Boyd Exodus erin geslaagd zijn een leven op te bouwen als artiest en daarbij een jong publiek aanspreken.


HEUVEL

STATIONSBUURT

PIAZZA

EMMABUURT

CATHARINAPLEIN

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

Songs of Joni Mitchell

Jazz Junkies (DJ)

Dalduro

Brass Valvetronic Rave Unit Brassband Dr. Brass Dalduro Brass Dr. Brass Dalduro Rave Unit Valvetronic Brassband Valvetronic Brass Brassband Rave Unit Dr. Brass

18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 23:00 23:15 23:30 23:45

GRATIS PROGRAMMA DIVERSE LOCATIES IN EINDHOVEN

Reinier Baas & Ben van Gelder

18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 23:00 23:15 23:30 23:45

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN


JEFF

NOVOTEL

Foresight

GoGo Penguin

Sarenville

Algorhythm

Theon Cross

Melissa Aldana

Sabrina Starke

Moses Boyd Exodus

Braxton Cook

Marquis Hill Blacktet

Daltones GabrielRoyal Algorhythm

Kuhn Fu Gabriel Royal Kuhn Fu

Dorian Concept (00:00-01:00) & Jameszoo (01:00-03:00)

JEFF

Jungle by Night

15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 23:00 23:15 23:30 23:45

THE STUDENT HOTEL

SANDTON HOTEL

QUEEN HOTEL

Gabriel Royal

Tino Derado

Oscar Jerome

Dinosaur

SFJAZZ Collective

GRATIS PROGRAMMA DIVERSE LOCATIES IN EINDHOVEN

Daltones

Avishai Cohen '1970'

Philipp Rüttgers

Benjamin Herman 'Project S'

Valvetronic Brassband

GRAND CAFÉ CENTRAAL

CARROUSEL

BIJENKORF

VAN PIERE

VAN MOLL

DE SOCIALE DIENST

STADSFOYER

TWEEDE FOYER

KLEINE FOYER

MENEER FRITS' BLUE NOTE CLUB

KLEINE ZAAL

GROTE ZAAL

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30 21:45 22:00 22:15 22:30 22:45 23:00 23:15 23:30 23:45


PULLMAN HOTEL

CLUB ROUGE

STADSFOYER MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

STAGE MUSIC CAFÉ

DE OUDE RECHTBANK BRASSERIE

DE OUDE RECHTBANK RECHTSZAAL

DYNAMO BASEMENT

Matteo Myderwyk

Kuhn Fu

Lydian Collective

Collective Conscience

Madison McFerrin

Ben LaMar Gay

Lawrence Sarenville

Handsome Couple Simio Jazz Trio

Mungo Bungo

Guy Salamon Group Poppy Ajudha

Algorhythm

Braxton Cook

Melissa Aldana

Luchtman

Nubya Garcia

Joel Ross/ Immanuel Wilkins Quintet

Whocat

Whocat

12:00 12:15 12:30 12:45 13:00 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45

GRATIS PROGRAMMA DIVERSE LOCATIES IN EINDHOVEN

12:00 12:15 12:30 12:45 13:00 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45

Baskar

Sarenville

Myrthe van de Weetering

Handsome Couple

G. A. Muldrow & The Righteous

Vernon Chatlein

Dan Tepfer

DHD Trio

Josef Leimberg

Panel London Jazz Scene

DYNAMO MAIN HALL

Q&A Brainfeeder

Diego Pinera

Kenneth Killeen

12:00 12:15 12:30 12:45 13:00 13:15 13:30 13:45 14:00 14:15 14:30 14:45 15:00 15:15 15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45

MENEER FRITS' BLUE NOTE CLUB

VAN ABBEMUSEUM

DIVERSE LOCATIES IN EINDHOVEN


Mathias Eick

JAZZ HIGHLIGHTS DO 24 JAN

Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal

VR 8 FEB

Fatoumata Diawara

ZA 23 FEB

MEDfest: Orange Blossom & MEDfest Ensemble featuring Martin Fondse, Eric van der Westen e.a.

VR 8 MRT

Mathias Eick Quintet

DO 28 MRT

Jazz Orchestra of The Concertgebouw invites Fuse

WO 1 MEI

Paolo Fresu & Rembrandt Frerichs Trio

ELKE ZATERDAG:

Blue Note Club Sessions 16-19u in de Stadsfoyer met live concert en dj’s. Gratis entree t/m december, daarna € 2,50 (voorverkoop) / € 5 (aan de deur).


24  REINIER BAAS & BEN VAN GELDER   VR �� NOV   ��:��–��:��  SWN? OPENING NIGHT, Muziekgebouw Eindhoven

Gitarist Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder stonden de afgelopen jaren meer dan ��� keer samen op het podium, maar blijven elkaar het vuur aan de schenen leggen. Zij gebruiken een uiteenlopend repertoire van onder meer Thelonious Monk en Duke Ellington als uitgangspunt voor improvisatie, maar spelen ook eigen composities, waarmee zij beiden in de prijzen vielen. Hun muziek ontstaat grotendeels ter plekke en verliest nooit de schoonheid en lyriek uit het oog.

 SABRINA STARKE   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Kleine Zaal, Muziekgebouw Eindhoven

Het is alweer tien jaar geleden dat de Rotterdamse soulzangeres haar eerste single ‘Do For Love’ uitbracht, en het bijbehorende debuutalbum Yellow Brick Road, dat platina werd. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse soul- en jazzwereld die niet alleen opvalt door haar warme stemgeluid en feilloze gevoel voor de juiste noot, maar ook door haar positieve boodschap. Sabrina Starke presenteert haar gloednieuwe album Underneath the Surface op So What’s Next?

 SARENVILLE   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  GRATIS EINDHOVEN, SWJ? Carrousel Eindhoven  ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Stage Music Café  ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Club Rouge

Sarenville is een sample-based laidback beatloving alternative hiphop-rooted band met een attitude. En ze komen uit Eindhoven. Verwacht hiphop beats met weldadige orkestrale arrangementen en gelaagde, soulvolle zang.

Sabrina Starke


25

SFJAZZ Collective

 SFJAZZ COLLECTIVE   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Kleine Zaal, Muziekgebouw Eindhoven

Het San Francisco Jazz Collective bestaat alléén maar uit grote Amerikaanse jazznamen, waaronder altsaxofonist Miguel Zénon, tenorsaxofonist David Sánchez, trompettist Sean Jones en vibrafonist Warren Wolf. De acht muzikanten hebben de handen ineengeslagen om eigentijdse, frisse versies te maken van het werk van moderne jazzmasters als Herbie Hancock, Thelonius Monk, Horace Silver, John Coltrane en Stevie Wonder.

 SIMIO JAZZ TRIO   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Stadsfoyer Muziekgebouw Eindhoven

Simio Jazz Trio bewijst dat jazz springlevend is onder een jonge generatie. Ook al zijn de leden van dit trio piepjong, hun spel is van hoog niveau. Simio maakt moderne jazz met soms explosieve improvisaties en is beïnvloed door The Bad Plus, Ari Hoenig, Mark Guiliana Jazz Quartet en Robert Glasper.


26  SONGS OF JONI MITCHELL 

NOORDPOOL ORKEST FT. ZARA MCFARLANE, ANNA SERIERSE, BEN VAN GELDER EN JORRIT WESTERHOF

 VR �� NOV   ��:��–��:��  SWN? OPENING NIGHT, Muziekgebouw Eindhoven

Joni Mitchell is een levende legende. In november van dit jaar wordt ze �� jaar. Een aanleiding om haar te eren met een bijzonder concert op de openingsavond van So What’s Next? in Muziekgebouw Eindhoven. Het ��-koppige Noordpool Orkest speelt Mitchells mooiste, voor orkest gearrangeerde songs met als speciale gasten jazzzangeres Zara McFarlane uit Londen, stersaxofonist Ben van Gelder, aanstormend zangeres Anna Serierse en virtuoos gitarist Jorrit Westerhof. Voor al deze jonge muzikanten is Joni Mitchells muziek van grote invloed geweest op hun eigen muzikale ontwikkeling. En dat hoor je in hun interpretaties van haar liedjes. In Eindhoven klinken arrangementen van Vince Mendoza, van Herbie Hancock en nieuwe arrangementen van Martin Fondse en Reinout Douma.

Joni Mitchell

 THEON CROSS ‘FYAH’  YOUNG BRITISH JAZZ

 ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Tweede Foyer, Muziekgebouw Eindhoven

Tubaspeler Theon Cross is een van de opvallende talenten uit de levendige jazz scene van Londen. Hij werd bekend met zijn opzwepende, pompende baslijnen op de tuba bij o.a. Sons Of Kemet van Shabaka Hutchings, maar werkte met veel meer muzikanten uit Londen samen, zoals Moses Boyd, Emile Sandé en Kano. Op So What’s Next? komt hij met zijn eigen groep die niet voor niets ‘Fyah’ (vuur) genoemd wordt en waarin allerlei geluiden uit meltingpot Londen zullen doorklinken.


TINO DERADO  GRATIS

27

 ZAT �� NOV   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? De Bijenkorf (The Kitchen, �e verdieping)

Op zijn zesde kwam de Duits-Kroatische Tino Derado voor het eerst in aanraking met een piano. Er bleek geen weg terug te zijn. Hij studeerde o.a. aan Berklee College of Music (Boston) en raakte geïnteresseerd in etnische en wereldmuziek. Derado speelde samen met een lange lijst grootheden waaronder Randy Brecker, Bill Evans, Avishai Cohen en Gloria Gaynor.

 VALVETRONIC BRASSBAND   ZAT �� NOV   ��:��–��:��  SWN? Stadsfoyer, Muziekgebouw Eindhoven  VR �� NOV   ��:��–��:��  GRATIS EINDHOVEN, SWJ? Heuvel  VR �� NOV   ��:��–��:��  GRATIS EINDHOVEN, SWJ? Stationsbuurt  VR �� NOV   ��:��–��:��  GRATIS EINDHOVEN, SWJ? Catharinaplein

Er is geen betere manier om het festival te openen dan met de blazers van Amsterdams nieuwste brassband! Valvetronic Brassband maakt een ijzersterke mix van energieke EDM en hiphop beats die ieder publiek in beweging krijgt.

 VERNON CHATLEIN   ZON �� NOV   ��:��–��:��  SWN? DOWNTOWN, Meneer Frits' Blue Note Club

Percussionist en componist Vernon Chatlein komt uit Curaçao, waar hij al vroeg in de greep raakte van latin ritmes. Chatlein woonde twee jaar in Cuba en kwam in ���� naar Nederland. Zijn debuutalbum ‘Peace, Love & Music’ is zowel een ode aan Curaçao, Cuba en Amsterdam, als aan de grondleggers van de latin jazz.

 WHOCAT  GRATIS  ZON �� NOV   ��:��–��:��   ��:��–��:��  EINDHOVEN, SWJ? Pullman Hotel

Whocat’s muzikale universum begint bij singer/songwriter Sara Moonen uit Brussel en heeft een stevige basis met Joris Lindemans op contrabas, Davy Palumbo op drums en percussie en Benoit Minon op elektrische gitaar. De vier zweren bij wendbare en originele grooves.


6x 28

#5 • NOVEMBER/DECEMBER • PRIJS € 7,75

#4 • SEPTEMBER/OKTOBER • PRIJS € 7,75

WIN 3x2

WIN 3x2

kaarten voor

Archie Shepp Bekeerde beeldenstormer

passepartouts voor:

KOVACS “Ik verberg me niet meer”

2 - 4 november

10 november

Julian Lage Speelt in dienst van de muziek

Rewind Special Terugblik op Gent Jazz & North Sea Jazz

Jason Lindner

Van pianist naar klankkunstenaar

Rob Franken Verdient postuum grotere bekendheid

Marcus Miller

Kandace Springs

Geeft zijn visie op hedendaagse muziekstromingen

Schiet als een komeet omhoog

Donny McCaslin

Bowie-saxofonist verrast opnieuw

Makaya McCraven “We zijn allen Universal Beings”

Sociaal bewogen powervrouw

Tijdloze soulheld is 80

Shai Maestro, Phronesis, Marquis Hill, Josef Leimberg, Reisreportage Jazz in Zürich, I.m. Tomasz Stańko, Lionel Loueke, Lead Belly, Poppy Ajudha, Monophonics, JTOTHEC, Bram Weijters, Lucia Cadotsch, Jungle, Shishani & the Namibian Tales, Eddie Rosner, Art Ensemble of Chicago, Jaimie Branch en meer …

The Lost Album van John Coltrane, Nubya Garcia, Ben LaMar Gay, Louis van Dijk, Theon Cross, Dinosaur, Larry Goldings, Ry Cooder, Tin Men & The Telephone, Hannah Williams & The Affirmations, Champagne Charlie, Coen Molenaar, Joey De Francesco, Dijf Sanders, The Juke Joints, Tito Paris, Bill Perkins, Jowee Omicil en meer ...

Bill Withers

Sabrina Starke D U B B E L D I K K E

Z O M E R J A Z Z E D I T I E

#2 • APRIL/MEI • PRIJS € 7,75

#3 • JUNI/JULI • PRIJS € 7,75

WIN 2x2

Who’s Who

Leon Bridges Voorbij sixtiessoul

at North Sea Jazz

Anton Goudsmit Met ziel & zaligheid

kaarten North Sea Jazz Festival 2018 Dag naar keuze!

We Out Here

Alle acts & speelschema’s

Nieuwe Britse jazzwave

Melody Gardot “Muziek is mijn drive”

Pharoah Sanders De twijfelende tovenaar

Benjamin Herman

Chet Baker

92

Zijn laatste etmaal

pagina’s programmagids North Sea Jazz

50 en zijn beste werk komt nog

Kurt Elling Gaat de confrontatie aan Voortrekker van de Britse jazz

Shabaka Hutchings

e.s.t.

Indrukwekkende nalatenschap

Cameron Graves, Michelle David & The Gospel Sessions luistersessie, Omar Hakim, Kaja Draksler, Knower, Edition Records, Boz Scaggs, Cyril Directie, Fatoumata Diawara, Ben Webster, Keyon Harrold, Vels Trio, Nathaniel Rateliff, Isolde Lasoen, Arp Frique, The Cool Quest, Itai Weissman, Deva Mahal en meer …

#1 • FEBRUARI/MAART • PRIJS € 7,75

“Ik heb lak aan conventies”

Kamasi Washington

The O’Jays, Lamont Dozier, Leif de Leeuw, Jaga Jazzist, John Surman, Black Flower, Rootbag, Sietske, Becca Stevens, Trio Da Kali & Kronos Quartet, Durand Jones & The Indications, Alina Engibaryan, Oscar Jerome, Kim Hoorweg, The Reverend Shawn Amos, Fleurine, Savoy Records, Beth Hart, Rembrandt Frerichs en meer ...

#6 • DECEMBER 2017/JANUARI 2018 • PRIJS € 6,99

WIN

Al Di Meola Eindelijk in balans

3x2 kaarten voor

WIN

Melody Media audiosysteem

Sven Hammond Het achterste van de tong

GoGo Penguin Album voor de muzikale eeuwigheid

De Beren Gieren Laagdrempeliger en minder eclectisch

Neem nu een jaarabonnement Cécile McLorin Salvant “Ik leer mijzelf steeds beter kennen”

Bassist Avishai Cohen Over blues, Bach en jazz

Fred Hersch Onwaarschijnlijke levenskracht

“Mijn generatie doet echt iets anders”

Jazzism Top 2017 De beste jazz-, soul-, world-, blues en singer-songwriter albums + het beste concert

Gregory Porter voor € 42,35

Christian Scott

Improvrouwen, Anouar Brahem, Adrian Belew, Mathias Eick, Michael Moore, Ruben Hein, Herman Schoonderwalt, Kika Sprangers, Silje Nergaard, Nana Adjoa, Robert Finley, Nai Palm, Oscar Benton, Ellen Andrea Wang, Kapok, Betty Davis, Lee Morgan en meer ...

De stem van zijn vader

Metropole Orkest in Londen, Nordmann, Joss Stone, André Cymone, Onkel Pö, Hoera., Don Bryant, Zara McFarlane, Martin Fondse, BRZZVLL, Luther Allison, New Cool Collective, Ice Music Festival Geilo, So What’s Next?, Jasper van ‘t Hof, Dwight Trible, Joep Beving, Wadada Leo Smith, Buddy Rich en meer...

Volg ons op en en schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.jazzism.nl Telefoon: 085 7600237 (ma-vrij van 8.30 tot 12.30 uur, lokaal tarief) E-mail: abonnement@bcm.nl

www.jazzism.nl


29 BEDANKT Aan alle muziekliefhebbers in het publiek die deze zesde editie van So What’s Next? tot een waar jazz & beyond feest hebben gemaakt en aan alle uitzonderlijke artiesten die hun muzikale meesterschap en spelplezier met ons deelden op de podia van Eindhoven. De vonk sloeg wederom over. So What’s Next? zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van vele toegewijde mensen. PROGRAMMERING Michelle Kuypers, Sander Grande, Frank Veenstra PROGRAMMA ADVIES Meghan Stabile, Simon Rentner, Rio Sakairi, Ashley Khan, Guido van Gieren, Frank Bolder, David Ernst PROJECT MANAGEMENT Marieke Meischke MARKETING & COMMUNICATIONS Liesbeth Beeftink DESIGN Van Lennep, Amsterdam WEBDESIGN René Keser, Donc VIDEO Seven Halsema, Dirk de Graaff PRODUCTIE Jessica Dassen TECHNISCH MANAGEMENT Dennis Voskuil + vele collega’s van Muziekgebouw Eindhoven en Mojo én bedankt aan alle So What’s Next? Downtown en Eindhoven So What’s Jazz locaties voor hun inzet, gastvrijheid en enthousiasme. So What's Next? komt tot stand onder auspiciën van Stichting So What's Next? in samenwerking met partners Muziekgebouw Eindhoven, North Sea Jazz/Mojo Concerts, Brabant C en mediapartner Jazzism.

Tot volgend jaar bij de zevende editie van So What’s Next?


START VERKOOP

3-DAGENKAARTEN 23 NOVEMBER 2018

12 • 13 • 14 JULY 2019 • NORTHSEAJAZZ.COM


TICKET­ OFFICE

INGANG

MENEER FRITS

STADSFOYER

B

B

BEGANE GROND

T

B

T

I

KLEINE FOYER

S

B

GROTE ZAAL

1e VERDIEPING

PODIUM

PO

DI

UM

T

KLEINE ZAAL

PO

PODIUM

DI

TWEEDE FOYER

B

UM

B

BA LK

CRAFT BEER LOUNGE

INFORMATIE ROKEN

I

ETEN

MUNTENKASSA TOILETTEN

T

SWEETS CORNER SINGEERSESSIES + CD/VINYL

UM

ON

BAR

DI

LK

S

PO

BA

T

B

ON

GROTE ZAAL

DAKTERRAS

2e VERDIEPING


Meneer Frits' Blue Note Club Jan van Lieshoutstraat 3

Muziekgebouw Eindhoven Heuvel 140

Grand Café Centraal Markt 8

Heuvel Heuvel Galerie 179

Pullman Hotel Vestdijk 47

Dynamo Catharinaplein 21

Catharinaplein Catharinaplein 1

Stage Music Café Stratumseind 25

Bijenkorf Piazza 1

The Student Hotel Stationsweg 1

Van Piere Nieuwe Emmasingel 48

Emmabuurt Emmasingel 31

Piazza Piazza 1

Stationsbuurt Stationsplein 17

Carrousel Markt 35

Queen Hotel Markt 7

IE

RE C

UT

E HT

ST

ST RA

KE IZ ER R SG

Van Abbemuseum Bilderdijklaan 10

NL O SH

Sandton Hotel Stratumsedijk 23D

E

JK

R.

DI

ST

ST

UW

VE

AC

AL

LE

HA

4 min. lopen

SM

NSWE

G

VE

N

A G ETEN H AT STRA

STATIO

IJK

De Sociale Dienst Deken van Somerenstraat 4

NI

A NV

Club Rouge Stratumseind 75

Novotel Anthony Fokkerweg 101

De Oude Rechtbank Stratumseind 32

GEL ASIN EMM

Van Moll Keizersgracht 16A

14 min. taxi

JA STD

KA

S M HA ALLE VE N

LOCATIES SO WHAT'S NEXT?

VE

R.

AT

HT

NA

AL

STR

AA

T

Profile for So What's Next?

So What's Next? program guide 2018  

On Friday 2, Saturday 3 and Sunday 4 November 2018, the 6th edition takes place in Eindhoven, the Netherlands. A three day music evolution w...

So What's Next? program guide 2018  

On Friday 2, Saturday 3 and Sunday 4 November 2018, the 6th edition takes place in Eindhoven, the Netherlands. A three day music evolution w...

Advertisement