Page 1

X-MAS ISSUE

JULEN 2013 • MUSIK OG MODE

JULEGAVE-GUIDE

QUADRON

PSYCHED UP JANIS

ANNE SOFIE MADSEN

Inspiration til din ønskeseddel

»Vi hviler ikke på laurbærrene«

Genforeningens glæde

Designeren er trådt ud af talentmassen

MØ Danmarks største stjerneskud ser tilbage på et uvirkeligt år

STILET VINTERTØJ / BUTIKSGUIDE / BØGER / KONCERTER / HØRETELEFONER / SOUNDTRACKS / URE / DVD’ER / VINYL / HØJTALERE


Š2013 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBOŽ and related channels and service marks are the property of Home Box Office, Inc.

The Home of Series


Bestil nu p책 www.hbonordic.com 79 kr/m책ned. Ingen bindningstid.


X-MAS ISSUE

Julegaveræset – som vi ser det

Kristian Keller

Christian Wolkoff

Michael Schmidt

MAGASINREDAKTØR

MUSIKREDAKTØR

MODEREDAKTØR

Jeg elsker det åndehul, julen giver. I musikkens verden sørger julehandlen for en pause i strømmen af plader, en pause som jeg i år vil bruge til ekstra fordybelse. Det skal foregå nedgravet i sofaen med en bog i hånden eller en film på fjerneren. Jeg ønsker mig blandt andet dokumentaren ‘We Are Modeselektor’ om den tyske producerduo, der har stået bag nogle af de seneste års bedste elektroniske album. At komme længere ind i deres krøllede hjerner kan kun være interessant og god opvarmning til deres koncert som Moderat i februar. Du kan finde flere gode film og bøger til fordybelse på side 46. God tænkepause.

Jeg har altid været dårlig til at købe julegaver. Julen er bare ikke min kreative tinde. Dét kombineret med at jeg selvfølgelig synes, at lige præcis min familie er umulige at finde ordentlige gaver til. Specielt min storebror. Derfor indgik vi for en håndfuld år siden en julepagt: At vi så vidt muligt skulle finde hinandens gaver i fællesskab. Koncertbilletter er altid oplagte, og på det punkt kunne vi så finde fælles grund i den elektroniske musik. Det startede med Justice-billetter i 2008, og i år giver vi hinanden billetter til duoen Darkside i Pumpehuset. Det er godt nok først i marts, men så er der noget at glæde sig til.

Jeg elsker at gå på jagt efter de gaver, der skal ligge fint pakket ind under juletræet, og normalt satser jeg på klassikere. Kashmirstrik til min far, Chanel No 5 til min mor, og ja, penge til mine brødre. Men sådan skal det ikke være i år. Efter en lang krise er modebranchen begyndt at vågne op, ting behøver ikke længere at være pæne og sikre, og det skal mine gaver heller ikke være. I stedet vil jeg gå efter design, der skiller sig ud. Anne Sofie Madsen-tøj til min mor, Asger Juel Larsen-sneakers til min far og printede Soulland-skjorter til mine brødre. Moden har været en fest i år, så det skal julen også være.

ADM. DIREKTØR

SALG, MEDIE

UDGIVER

Lasse Kyed

Peter Raun (ansv.) Jesper Fuglevig Andersen Sina Ghanbari-Amin Christina Larsen Michael Bjørn Skaarup

Soundvenue A/S Studiestræde 19, 1. sal 1455 København K mail@soundvenue.com Tel. 7020 0012

TEKST

RETTIGHEDER

Sidsel Alling Anders Cold Amira Høg Daimar Hollie Maynard Ingwersen Kristian Keller Cathrine Rodalgaard Michael Schmidt Nanna Skov Terne Thorsen Anna Ullman Christian Wolkoff

Enhver uautoriseret anvendelse, distribution, kopiering samt brug af hele eller dele af Soundvenue er strengt forbudt. Copyright © 2002-2013.

CHEFREDAKTØR

Nicolai Torp MAGASINREDAKTØR

Kristian Keller ART DIRECTOR

Lasse Høgh MUSIKREDAKTØR

Christian Wolkoff MODEREDAKTØR

Michael Schmidt SALG, KONCEPT

Anders Rune Hansen FOTO

Thilde Dehlsen Emil Hartvig

FØLG OS

• Facebook.com/soundvenue • Twitter.com/soundvenue • Instagram.com/soundvenue

9


10

X-MAS ISSUE

All I Want For X-Mas

3 ØNSKER

Jonas Petersen

Høretelefoner, plasmakugler, hundehvalpe og kokkeknive er blandt de gaveønsker, som fem danske musikere håber at finde under juletræet i år.

HYMNS FROM NINEVEH

TEKST KRISTIAN KELLER

INTERVIEW

Anja Lahrmann

ICE CREAM CATHEDRAL

Jul er lig med julemusik. Det fortæller Ice Cream Cathedral om. Julen er en vigtig tid for Anja Lahrmann fra Ice Cream Cathedral. Så bliver hendes julevinyler fundet frem fra gemmerne og støvet af. »Der er noget fint ved, at man går hele året og glæder sig til at sætte den her plade på, som man kun må høre i december«, siger sangerinden, der sammen med resten af trekløveret har lyst op i

det danske musiklandskab i år. På debutalbummet, ‘The Drowsy Kingdom’, skar Anjas klare vokal og skæve fraseringer igennem bandets synth-vædede spacepop, der trak klare og charmerende tråde tilbage til Stereolab og Broadcasts velmagtsdage i 90’erne og de tidlige 00’ere. Julen har også sat sit præg på Ice Cream Cathedrals musikalske output. De har nemlig for tredje år i træk lavet et julenummer, og ‘Til lyset kommer igen’ blev lavet på opfordring af Mads Axelsen fra Det Elektriske Barometer. Det bærer stadig bandets karakteristiske lyd, men tilføjer bjælder og koklokker, og så er det første gang, at Anja

synger på dansk. »Vi skulle lige vænne os til lyden af min stemme på dansk. Også fordi teksten er meget tættere på end på engelsk. Det, du siger, skal være 100 procent i orden«. Det er den melankolske stemning i decembermørket, som bandet har sigtet efter, men faktisk er Anjas yndlingsjulemusik af en helt anden karakter. »Elvis’ juleplade er virkelig et hit hos mig. Det er den helt romantiske stemning. Jeg har den på vinyl. Jeg elsker lyden af pladens knitren og de Disney-agtige korklange, der dominerer mange af hans sange, og så er lyden af Elvis’ stemme lyden af jul for mig«. •

AIAIAI TMA-1HØRETELEFONER »Jeg har brug for et nyt par, og de her er flotte og gode, og så har de den finte, at der medfølger en ledning med mikrofon, så man kan bruge dem sammen med sin telefon«. • Aiaiai.dk, 1.550 kr.

STOR MOLESKINENOTESBOG »Jeg kan godt lide myten om, at Hemingway og alle mulige andre profiler skrev i Moleskine. Så kan man bilde sig selv ind, at det er vigtigt, det man sidder og skriver«. • Moleskineshop.dk, 130 kr.

ICE CREAM CATHEDRALS JULEGAVEØNSKER

PLASMAKUGLE »Som vi kender den fra børne­-tvserien ‘Lågen i bogen’. Vi har altid ønsket os en til øvelokalet, så nu skal det være – og den skal være stor«. • Elektronik-lavpris.dk, 399 kr.

‘I DREAM OF WIRES’-DVD »Super spændende film om modu­ lar-synthesizerens oprindelse og rolle i eksperimenterende musik. Vi accepterer kun den fire timer lange ‘Hardcore Edition’«. • Idreamofwires.org, 165 kr.

HÖVDING CYKEL-AIRBAG »Et vildt koncept fra Malmø, hvor man har sin cykelhjelm om halsen som en airbag. Vi bliver mest af alt nødt til at finde ud af, om teknikken rent faktisk virker«. • Hovding.com, 2.975 kr.

NESPRESSO U-KAFFEMASKINE »Jeg elsker kaffe, men prioriterer ikke at blive den store barista med en vild cafémaskinpark derhjemme. Denne er vist designet til at imødekomme begge følelser«. • Elgiganten.dk, 605 kr.


X-MAS ISSUE

3 ØNSKER

Raske Penge

3 ØNSKER

Fallulah

HARUKI MURAKAMI ‘HVAD JEG TALER OM NÅR JEG TALER OM AT LØBE’ »Jeg er stor fan. Jeg kunne godt tænke mig at læse en bog, der fortæller noget om manden selv og måske åbner op for de tankeprocesser, han har, når han skriver«. • Saxo.com, 249 kr.

BLÅ KENZO-TASKE »Nogle piger samler på sko og smykker, jeg er mest til kjoler og tasker. Jeg vil gerne eje alt, Kenzo laver, og den her blå taske ville se rigtig fin ud til min garderobe«.. • Mytheresa.com, 3.900 kr.

EN ITALIENSK MYNDEHVALP »Jeg er så hundeskruk, at det gør ondt, og jeg må ikke have dyr der, hvor jeg bor. En italiensk mynde er den sødeste hund, jeg har set. Ikke specielt køn, men den ser så godmodig ud«. • Myndeklubben.dk, pris varierer

ABONNEMENT PÅ MISSISSIPPI RECORDS »Det er et sejt pladeselskab, der udgiver musik, som ellers er praktisk talt umulig at opdrive. Du betaler et valgfrit beløb, og så får du udgivelser tilsendt, indtil pengene er brugt«. • Littleaxerecords.com, valgfrit beløb

3 ØNSKER

Linkoban

KAI SHUN KOKKEKNIV »En basse der kan sprætte kød, fisk og grøntsager op. Jeg kan godt lide at snitte og skære mad. Det er klart på min top-10 over optursting«. • Knifeforlife.dk, 1.699 kr.


GIV DET VIDERE »Der er mange, der har mere brug for ting og penge end mig. Så jeg ønsker mig mest et månedligt bidrag til Amnesty, Greenpeace, Anima, Maps.org, Gadejuristen, Red Barnet, Kræftens Bekæmpelse, Dyrenes Beskyttelse, Ibis og alle de andre, der arbejder for fællesskabet og planeten«.

SONY NEX-6 KAMERA »Et lille all-around kamera. Engang fotograferede jeg en del, men det er ved at være nogle år siden. Det kunne være en fin uforpligtende anledning til at genoptage hobbyen«. •Elgiganten.dk, 5.499 kr.

EN BILLET TIL RUMMET »Dét gad jeg godt – svæve rundt et sted ude i rummet. Jeg tror, der er god inspiration at finde i det øjeblik, man ser Jorden udefra«. • Virgingalactic.com/booking, 1.385.000 kr.

UGENTLIG RENGØRINGSHJÆLP »Det skal helst være én, der også kan sætte plader op på hylderne på de rigtige steder i forhold til genre og alfabet«.

11


12

X-MAS ISSUE

VINYLGUIDE

»Jeg hører kun ny musik på gamle plader« Vinyl har for mange erstattet cd’en på årets ønskesedler. Vi har snakket med vinylnørd og dj Christian d’Or om hans passion. TEKST CATHRINE RODALGAARD FOTO POLINA VINOGRADOVA

ØNSK DIG EN PLADESPILLER

Den klassiske

Dj-pladespilleren SL-1210 fra Technics så dagens lys i 1972 og har siden været en favorit på både klubber og hos vinylentusiaster på grund af sin slidstyrke og skarpe lyd. • Djstorexl.com, 10.995 kr. DJ CHRISTIAN D’OR SYNES, AT LYDEN ER BEDRE OG MERE ÆGTE PÅ VINYL.

an har været dj i snart 20 år og dedikeret vinylsamler hele vejen. »Jeg startede som hiphop-dj, og der i 90’erne måtte man kun spille vinyl. Hvis man holdt op med at købe vinyler, så var man med til at ødelægge grundstammen i rapmusikken – to pladespillere og en mikrofon«, fortæller Christian d’Or, der for tiden står bag klubaftenen Happy End på Bakken i Kødbyen.

H

Som dj spiller han primært plader med tidlig disco og Chicago house, og han har længe jagtet de numre, der har formet musikhisto­ rien. Det startede, da han begyndte at opsøge de oprindelige samples fra sine hiphopplader. »Jeg fik kendskab til rigtigt meget musik igennem samplingen, for i takt med at folk begyndte at sample fra alle mulige mærkelige plader, begyndte jeg at interessere mig for den musik«.

Så i stedet for at købe nye cd’er jagtede Christian d’Or gamle vinyler med musik, som de færreste kendte – og det gør han stadig. »Jeg hører kun ny musik på gamle plader. Det kan godt være, at pladen er genudgivet, udsendt på cd, eller kan downloades, men jeg vil hellere købe originalen. Simpelthen fordi lyden er bedre og mere ægte«, siger dj’en, der lige har udgivet sin debut-ep, ‘Hot Pants’ – naturligvis på vinyl. •

Kulfiberbørste

Rensevæske

Den designede

Pro-Jects minimalistiske pladespiller RPM 9.1 er, hvad der er tilbage, hvis man skærer helt ind til benet. Med sit clean design bibeholder den kun essensen af en pladespiller. • Lydspecialisten.dk, 12.395 kr.

PAS PÅ DINE VINYLER Et must for at opnå god lyd. Børsten fjerner støvpartikler på vinylen og i dens riller, der ellers forårsager knitren under afspilning. Den gør også pladerne antistatiske, så de ikke tiltrækker yderligere støv. • Stereostudio.dk, 70 kr.

Hold vinylerne fri for både snavs og fedtede fingre ved at rengøre dem med lidt rensevæske på en blød klud. Væsken må dog ikke anvendes på gamle schellak-plader. • Runforcover.dk, 80 kr.

Pickup-rensebørste

Pladespillerens pickup skal også holdes fri for støv og smuds, så lyden under afspilning er klar. Rengør pickuppen med en rensebørste og rensevæske som Stylus Cleaner. • Lp-tilbehoer.dk, 89 kr.


14

X-MAS ISSUE

LOU REED

Farvel til en rocklegende I år mistede vi Lou Reed, der igennem næsten 50 år satte sit tydelige præg på rockmusikken. Her er tre album, alle musikfans bør eje. TEKST ANDERS COLD

‘THE VELVET UNDERGROUND & NICO’ (1967) Andy Warhols engagement i bandet og det ikoniske omslag har undertiden overdøvet musikken på The Velvet Undergrounds legendariske debut. Det er unfair, for sangene, som stort set alle er skrevet af Reed, brænder igennem som et tidløst profeterende krystalkugleblik. Albummet banede vejen for en hel bølge af kras og kompromisløs alternativ rock, befriet for midtsøgende hitlistelefleri.

‘TRANSFORMER’ (1972)

‘CONEY ISLAND BABY’ (1975)

For et album delvist bestående af levninger fra The Velvet Underground-dagene­, er det chokerende helstøbt og rummer evergreens som ‘Perfect Day’ og ‘Walk on the Wild Side’. David Bowie producerede albummet og udnyttede Reeds begrænsede vokale rækkevidde til fulde i tornede udkrængninger som åbneren ‘Vicious’ og ‘Satellite of Love’, hvor Bowie selv sang med.

Efter års forsøg på at leve af sin kompro­ misløshed som util­nærmelige ‘Metal Machine Music’ var albummet et friskt pust med smagfuld produktion og tekster, der både var sjældent bundærlige og fattige på Reeds vanligt nihilistiske karaktergalleri af ludere, s/m-transve­stitter og junkier. Hvem skulle tro, at han drømte om, at »play football for the coach«, som titelnummeret ind­ rømmer?

GUIDE

Stemningsfulde soundtracks Fra det hårdt pumpede moderne til tilbagelænet folk-nostalgi. Her er fire nye soundtracks, du roligt kan ønske dig. TEKST REDAKTIONEN

OSCAR ISAAC OG JUSTIN TIMBERLAKE I ‘INSIDE LLEWYN DAVIS’

Timberlake som folk-stjerne

Befriende umiddelbarhed

Super rich kids

Jon Hopkins på film

‘INSIDE LLEWYN DAVIS’

‘FRANCES HA’

‘THE BLING RING’

‘HOW I LIVE NOW’

Coen-brødrenes film har altid stærke soundtrack, og her er det skuespillerne fra filmen, der har indspillet sangene. Derfor er det blandt andre Oscar Isaac, Carey Mulligan og Justin Timberlake, man finder på tracklisten med sprøde folk- og bluesnumre, der læner sig elegant op ad den afdøde folkmusiker Dave Van Ronk, inspirationen til både filmens hovedperson og lydside. • Cdon.dk, 139 kr.

Filmen er allerede blevet en ny indie-klassiker. Mens det filmiske udtryk nikker i retning af både Woody Allens ‘Manhattan’ og fransk nybølge, så er soundtracket proppet med både potente pophits som Hot Chocolates ‘Everyone’s a Winner’ og David Bowies ‘Modern Love’, såvel som numre der oprindeligt er skrevet til franske filmklassikere fra start-60’erne. • Apple.com, 89 kr.

Sofia Coppolas film om en amerikansk teenagebande, der bryder ind i Hollywood-kendissers luksusvillaer for at stjæle deres sko, smykker og dyre designertasker, foregår til et tempofyldt soundtrack med numre, der lyder, som var de skabt til filmen. Soundtracket tæller blandt andet M.I.A.’s ‘Bad Girls’, Frank Oceans ‘Super Rich Kids’, Kanye Wests ‘Power’ og Azealia Banks-singlen ‘212’. • Wowhd.dk, 79 kr.

Den engelske elektroniske musiker og producer Jon Hopkins har tidligere arbejdet tæt sammen med Brian Eno, med hvem han blandt andet har kreeret lydsiden til Peter Jacksons ‘The Lovely Bones’. Her har han komponeret soundtracket, der også tæller vokalbidrag fra kunstnere som Bat for Lashes og Daughter. • Amazon.com.uk, 80 kr.


16

X-MAS ISSUE

INTERVIEW

»Det var fucking sindssygt« I år har utallige udenlandske musikmedier og fans forsøgt at udtale det danske ‘ø’, for Mø er kommet på alles læber. TEKST CATHRINE RODALGAARD FOTO EMIL HARTVIG

et har været et hektisk år for den danske sangerinde Mø. Men på den gode måde. Året har nemlig givet Karen Marie Ørsted både et internationalt gennembrud og national succes med hendes melodistærke electropop. »2013 har på alle måder været det vildeste år i mit 25-årige liv«, siger hun. »Der har været så meget fart på, at jeg nok ikke helt har nået at forstå det hele endnu«. Året var kun lige begyndt, da hun udsendte sin første officielle single, ‘Glass’, der for alvor var med til at sætte Mø på årets musikalske verdenskort. I løbet af året har hun spillet på den toneangivende amerikanske festival South by Southwest, modtaget Kronprinsparrets Kulturpris, indspillet et nummer sammen med Diplo og turneret med Major Lazer og AlunaGeorge. For bare at nævne et par af de begivenheder, der må have været store fede krydser i hendes kalender.

D

»Det er blevet en slags hverdag at have travlt og hele tiden være på farten. Det har altid været min drøm at lave musik. Men det er også noget, der skal arbejdes hårdt for. Det kommer ikke bare af sig selv«, fortæller Mø. På årets Roskilde Festival spillede hun på Pavilion Junior-scenen, hvor ikke kun teltet var fuld­stændigt tætpakket med folk, men også hele pladsen udenfor. Og da hun gik ind på scenen var det til en taktfast klappen og ‘Mø Mø Mø!’-råb fra flere tusinder af forventningsfulde fans. »Efter det første nummer var jeg lige ved at græde. Det var sgu bare så vildt at stå der foran alle de mennesker, der var kommet for at høre Mø«, siger Karen Marie. »Det har altid stået som en stor ting for mig at optræde på Roskilde, og det var fucking sindssygt«. • • Mø udgiver den 24. februar sit debutalbum ‘No Mythologies to Follow’.

ØNSK DIG EN BID AF MØ Karen Marie Ørsted har stu­deret på Det Fynske Kunstakademi, og kreativiteten er flettet tæt sammen med hendes musik. Hendes visuelle stil er gennemført både i hendes musikvideoer, og når det gælder den cover-art, som hun selv laver.

‘Waste of Time’

Singlen fra ‘Bikini Daze’ er udgivet på 7”-vinyl i et begrænset oplag på 500 styk. • Roughtrade.com, 55 kr.

‘Bikini Daze’

Møs debut-ep på 10”-vinyl i særudgave med guldfolie på coveret. • Normanrecords.com, 70 kr.


X-MAS ISSUE

17

ROSKILDE FESTIVAL STÅR SOM ÅRETS ABSOLUTTE HØJDE­PUNKT FOR KAREN MARIE ØRSTED.


18

X-MAS ISSUE

KONCERTGUIDE

FACT CHECK

Live-musik under juletræet

Haim

Hvilke kommende koncerter kan gøre den mørke tid lidt sjovere? Her er fire, vi ønsker os billetter til.

De deler både efternavn, garde­robe og band, men de tre finurlige søstre har alligevel hver deres særlige kendetegn. Få styr på dine facts, før deres koncert i Store Vega den 16. februar.

TEKST CATHRINE RODALGAARD

TEKST CATHRINE RODALGAARD

Pop med alt på spil •

JENNY WILSON

En af Sveriges mest unikke musikere, Jenny Wilson, udgav i år det hårdslående album ‘Demand the Impossible!’. Og live skruer hun yderligere op for både festen og beatsene, når hun banker både nye og gamle numre på plads sammen med sit band og konfronterer poppen med r’n’b og funky synth. P Store Vega, København c 7. februar

Tungsindig teenager •

Vi er stolte over at præsentere en Soundvenue Session med Odd Future-slængets skarpeste rapper, når Earl Sweatshirt for første gang optræder i Danmark. Selv om han stadig er teenager, har han allerede to album under bæltet, og ‘Doris’ fra i år er med sine mørke beats og Earls karakteristiske flow en af årets bedste udgivelser. P Voxhall, Aarhus c 5. marts P Pumpehuset, København c 10. marts

DANIELLE, ALANA OG ESTE EARL SWEATSHIRT

1

Frost Festival •

ERLEND ØYE

Med koncerter på plakaten som Erlend Øye i en nedlagt svømmehal, Indians sammen med et symfoniorkester og de canadiske indiepoppere fra of Montreal sørger paraplyfestivalen Frost for, at vi kan holde varmen med god musik på atypiske locations. Hele programmet er ikke offentliggjort, men det lover allerede godt. P Forskellige locations, København c 7.- 28. februar

MODERAT

To af tidens største stjerner •

DRAKE

Bassist og storesøster Este er berømt for sine ekspressive ansigtsudtryk på scenen, der af Alana er blevet beskrevet som, »hun ser ud som om, hun lugter til noget, der virkelig stinker«. Faktisk er Estes bass face blevet så populært, at der i dag eksisterer adskillige fansites og hyldestprofiler på Twitter. 2

Danielles turnékarriere

Mellemste søster Danielle har ikke kun spillet i familiebandet. Allerede da hun gik ud af high school, besluttede hun sig for, at hun ville være musiker, og inden søstrene startede Haim, nåede hun at turnere som live-musiker med blandt andre Jenny Lewis, Julian Casablancas og i Cee-Lo Greens backingband, ligesom hun har medvirket på Major Lazer-nummeret ‘You’re No Good’ sammen med Santigold.

Tung bas og skønsang •

Moderat er den perfekte fusion af Modeselektors musikalske frækhed og Apparats æstetiske sans. De tre tyskere har sammen fundet opskriften på et elektronisk og melodisk udtryk, der trækker på Gernot Bronsert og Sebastian Szarys berlinske klubmusik, men samtidig har plads til Sascha Rings følelses­ ladede vokal og tekstunivers. P Train, Aarhus c 14. februar P Koncerthuset, København c 15. februar

Estes bass face

Det er med endnu et stærkt album på setlisten, at Drake igen tager sit entourage forbi Forum, og denne gang har han ingen ringere end r’n’b-fornyeren The Weeknd med. Sammen vil de forhåbentlig forvandle den ucharmerende hal til en tilrøget melankolsk festsal, hvor sexsveden driver ned ad væggene. P Forum, København c 3. marts

3

Alanas prisvindende tweets

Haim-søstrene er ekstremt aktive på de sociale medier, hvor de dagligt deler billeder og tanker. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at de alle kan være virkeligt sjove selv på Twitters kun 140 tegn, og lillesøster Alana vandt i år NME’s ‘Twitter Award’ for sine humoristiske tweets. Følg hende på @babyhaim – og Danielle på @haimtheband og Este på @jizziemcguire. P Store Vega, København c 16. februar


20

X-MAS ISSUE

INTERVIEW

»Gud, ‘Swell’ har jubilæum næste år«

TIDEN OMKRING ‘SWELL’

Psyched Up Janis-fans har julelys i øjnene, for det legendariske 90’er-band gendannes næste år for en kort bemærkning. Frontmand Sune Wagner fortæller om jubilæumskoncerterne. TEKST ANNA ULLMAN FOTO MORTEN ELBECH

Psyched Up Janis tog navn efter en pige, Sune Wagner kendte i sin hjemby Sønder­borg. Pigen led af depression og endte med at hænge sig i et træ. I starten af 1994 var singlen ‘I Died In My Teens’ et stort hit på Det Elektriske Barometer, hvor nummeret lå de maksimale otte uger på listen. I maj 1994 spillede Psyched Up Janis på 5-Øren. På bag­siden af sin sorte Fender Stratocaster havde Sune klistret et billede af sit store idol, beatforfatteren Jack Kerouac. Koncerten sluttede med, at han smadrede guitaren.

SUNE WAGNER GLÆDER SIG TIL AT SPILLE DE GAMLE PSYCHED UP JANIS-NUMRE IGEN.

et er en begejstret Sune Wagner, der næste år sammen med bassisten Jakob Jørgensen atter samler ungdomsbandet. Anledningen er 20-års jubilæet for debutalbummet ‘Swell’, og frontmanden glæder sig mindst lige så meget som sin fanskare til, at han skal spille de numre, han skrev som 20-årig. Det fortæller han fra sin lejlighed i Los Angeles. »Jeg tror, det bliver sindssygt sjovt. Der kommer godt gang i den. Jeg sad lige og lyttede til de gamle numre, og

D

jeg kunne allerede se for mig, hvordan folk vil stå og smile nede i salen«. Nummeret ‘I Died in My Teens’ blev i 1994 slagsang for teenageangste outsidere landet over. Og ‘Swell’s sammenbidte støjrock har tilsyneladende noget universelt over sig. »Pladen har vist sig at holde ved. Vi kan mærke, at den har betydet meget for en masse folk, og måske stadig gør det«. Og albummet har også be­ tydet meget for Sune og Jakob. Oplevelserne med ‘Swell’ gjorde dem til de personer, de er i dag.

»Mig og Jakob lever hvert vores liv i dag, men vi glæder os afsindigt meget til at snakke om gamle dage og spille noget musik sammen«. Faktisk er det anden gang, Psyched Up Janis bliver gendannet. I 2009 foreslog fotografen Søren Solkær nemlig Sune og Jakob at spille en koncert sammen igen. »Det gik rigtig godt der i 2009. Folk var sgu så glade. Så en aften sad jeg bare og stenede lidt, og så tænkte jeg, gud, ‘Swell’ har jo jubilæum næste år«. Der er foreløbig kun fire kon­ certer planlagt, og de genopstandne støjrockere påtænker ikke at rejse land og rige rundt. »Det ligger ikke til os, og det gjorde det heller ikke i 90’erne. Vi tog aldrig en hel måned på lande­ vejen. Så det skal bare være få koncerter udvalgt med omhu. Du ved, vi tager kun de fede steder«, siger Sune med et grin. •

‘Swell’ udkom i juni 1994. Albummet blev indspillet i Wales og produceret af Craig Leon, der tidligere havde arbej­­det med navne som Blondie, Ramones og Suicide.

PSYCHED UP JANIS’ JUBILÆUMSTURNÉ 3. MAJ Spot Festival, Aarhus 9. MAJ Studenterhuset, Aalborg 10. MAJ Magasinet, Odense 15. + 16. MAJ Store Vega, København • Billetter kan købes via Billetlugen.dk


22

X-MAS ISSUE

GUIDE

Tag gode billeder med mobilen Mobilen er blevet vores fortrukne kamera, men det betyder ikke dårligere billeder. Det beviser fotografen Kenneth Nguyen dagligt på Instagram. TEKST KRISTIAN KELLER

vis du er blandt fotograf Kenneth Nguyens mere end 26.000 followers på Instagram, har du nok opdaget hans blanding af stemningsfulde billeder, skæve vinkler og gruopvækkende klatreture. Kenneth har i flere år skudt billeder professionelt, men i løbet af det seneste år er han begyndt at tage mobilkameraet og Instagram seriøst. »Mobilen er lige til og nem at bruge, men når det gælder arbejde, så er det de store guns, der kommer i brug«, fortæller Kenneth, der mener, at Instagram kalder på nogle lidt mere spektakulære billeder i det konstante flow af billeder. »Jeg kan godt lide at tage billeder, der giver mine followers kriller i røven, når jeg er ude og kravle på tage, eller giver dem lyst til at rejse og opleve de steder, hvor jeg har været«. Det billede, som Kenneth holder mest af fra i år, er netop taget på en af hans mange klatreture. »Det minder mig om sommeren og min kamp mod min højdeskræk, som jeg overvandt. Billedet er taget med en smartphone-mount og en timer-app, så det er faktisk en selfie«, siger Kenneth, der tager sine billeder med en iPhone 5S. •

H

»

Mobilen er lige til og nem at bruge

KENNETHS YNDLINGSBILLEDE FRA INSTAGRAM I ÅR.

KENNETH NGUYEN BEGYNDTE FOR ALVOR AT BRUGE SIN MOBIL SOM KAMERA FOR ET ÅR SIDEN.

KENNETHS TIP TIL BEDRE BILLEDER 1

2 SMARTPHONES MED GODE KAMERAER

Drop Instagram

»Lad være med at bruge standardfiltrene fra Instagram. De er simpelthen så brugte og grimme at se på«. 2

Brug Snapseed

»App’en er nem at bruge, og man kan blandt andet justere billedet i lys, beskæring og farve. Der er også nogle standardfiltre, hvor jeg især er glad for deres sort/hvide«. 3

Finpuds med VSCO

»App’en kan næsten det samme som Snapseed, men man kan nedtone filtrene, hvis de er for meget. Jeg kører altid mine billeder igennem Snapseed, og så finpudser jeg dem i VSCO«. Snapseed kan downloades gratis via App Store og Google Play, mens VSCO kun findes til iOS.

Ny og bedre iPhone

Selv om Apple ofte har fået kritik for sine kameraer, så har den nye iPhone 5S fået ros for netop kameraet trods dets ’kun’ otte megapixels. Det klarer sig bedre end sine forgængere i begrænset lys med en lavere blænde, har billedstabilisering og en ny dobbelt LED-blitz. Og så kan det tage ti billeder i sekundet i burst mode. • Humac.dk, fra 5.399 kr.

Nokias mastodont

Med hele 41 megapixels er Nokia Lumia 1020 på et niveau for sig og kan nærmest betegnes som et kamera med indbygget telefon. Lige­som på ‘rigtige’ digitalkameraer kan man indstille hvidbalance, ISO, dybdeskarphed, lukkertid og eksponeringskompensation manuelt, hvilket øger de kreative muligheder. • Elgiganten.dk, 4.599 kr.


24

X-MAS ISSUE

GUIDE

Trådløse højtalere De fås i alle størrelser og former. Her er seks højtalere, der bringer musikken til live i alle afkroge af din hverdag.

TRE GODE DVD-ØNSKER I årets løb har tre musikere anbefalet disse tv-serier.

TEKST REDAKTIONEN

Fallulah Udvid hjemmeanlægget

Play:1 er Sonos’ nyeste og mindste model, der er ideel til at udvide dit anlæg til hjemmets mindre rum, og den tåler damp, så du kan få musikken med på badeværelset. Den fungerer dog ikke uden for Sonos-systemet og skal være tilsluttet internettet direkte eller via systemets Bridge-sender. • Hifiklubben.dk, 1.499 kr.

Seriøs transportabel lyd •

Boses miniversion af deres SoundLink-højtaler er på størrelse med en halvlitersflaske, men overrasker med en lyd, der stadig tager bassen seriøst. Den kommer med en base, hvor den let kan sættes til opladning eller tages med ud i verden. Streamer lyden via Bluetooth. • Bose.dk, 1.599 kr.

‘GIRLS’

»For tiden kan jeg gode lide at se serier, der får mig til at grine, så jeg ser (blandt andet, red.) ‘Girls’. En god serie skal få seeren til at føle sig underholdt, samtidig med at den udfordrer én. Og karaktererne skal være gennemførte og troværdige«. • Stereostudio.dk, 150 kr.

Vinnie Who ‘GAME OF THRONES’

Luksus i hjemmet •

Med valnøddetræskabinet og ovalt design vil Tangents Classic BT Speaker visuelt forsøde livet hjemme i stuen, og med to 50 watt-højtalere og wi-fi-streaming har den lyden til at bakke den gode stemning op. Der er også usb-udgang, så du kan tilkoble din mobiloplader. • Lydspecialisten.dk, 4.000 kr.

Ny dansk spiller

Danske Chill Innovation har med deres helt nye bærbare højtalerenhed, SP-1, skabt et veldesignet bud på de mindste af slagsen. Den er lavet i børstet aluminium og har sort bærestrop i kunstlæder. Sammen med en god lydgengivelse er den en solid følgesvend ud i verden, ligesom den er fin i mindre rum derhjemme. • Chill-innovation.com, 699 kr.

God stuelyd

JBL’s Onbeat Venue LT understøtter Bluetooth-streaming og fungerer med firmaets MusicFlow, der automatisk indstiller equalizeren til højtalerens ydeevne. Det er en god højtaler til stuen eller soveværelset, og den fungerer også som en dock for diverse Apple-produkter. • Jbl.com, 1.799 kr.

Suveræn til prisen •

Logitech har formået at holde prisen helt i bund med deres UE Mobile Boombox og stadigvæk ramme en lyd, der kan gøre enhver udflugt lidt sjovere. Den streamer via Bluetooth og er på størrelse med en sodavandsdåse, og så kan den også bruges som en speaker-phone, hvis nogen ringer, imens du hører musik. • Logitech.com, 699 kr.

»Jeg blev grebet af den. Det er med drager og sværd og handler om forskellige magtbegærlige typer, som forråder og bekriger hinanden. Der er masser af intriger og heltemod«. • Cdon.dk, 189 kr.

Turboweekend ‘FUTURAMA’

Silas Bjerregaard: »Matt Groenings sci-fi-tegne­ filmsserie der handler om pizzabuddet Fry, som ved en fejl bliver kryogenisk nedfrosset i 1.000 år og vågner op i New New York. Her bliver han en del af et rumudbringningsfirma«. • Fona.dk, 150 kr.


26

X-MAS ISSUE

GUIDE

Er du typen... Det kan være svært at navigere i det konstante flow af ny musik, men frygt ikke. Hent inspiration til årets ønskeseddel i vores albumguide. TEKST REDAKTIONEN

...der vil udfordres?

FKA TWIGS

...der elsker rå guitar?

ICEAGE

Kanye West ‘Yeezus’ Han kunne have kørt den hjem på autopilot men valgte i stedet at lave endnu et kompromisløst album, der med Rick Rubins hjælp skar ind til kernen af Kanyes vrede og nyfundne techno-­ fascination. Radiosingler var han ligeglad med, det handlede om at udfordre og lave kunst – og det gjorde han.

FKA Twigs ‘EP2’ Sammen med produceren Arca, der også har arbejdet sammen med Kanye West, gav den engelske sangerinde sit anderledes bud på, hvordan en r’n’b-stjerne kan lyde. Produktionerne er sparsomme, men konstant legende og søgende med en tung og mørk bund, mens FKA Twigs’ lyse vokal underbygger den hjemsøgende stemning.

Synd og Skam ‘Center’ Det er længe siden, dansk rock har fået så forfriskende en indsprøjtning, som den vanvidsrockdrengene fra Amager via Svendborg har leveret. På albummet viste de i år flere nuancer af deres i forvejen spraglede musikalske output, der låner fra alt fra jazz til postpunk.

...der bare gerne vil feste?

MAJOR LAZER

Parquet Courts ‘Light Up Gold’ Deres fængende, lakoniske og kantede punkrock skylder mange anerkendende nik mod Wire og Pavement, men det er år og dage siden, at serveringen har været så udsøgt og nødvendig, som når amerikanerne haster igennem albummets 15 hektiske numre med masser af strengeleg og råbevokal.

Savages ‘Silence Yourself’ De leverede en intens energiindsprøjtning med debutalbummet og gjorde ikke overraskelses­ angrebet mindre live, hvor især Jehnny Beth lynede fra både øjne og mund, når hun leverede sine verbale lussinger til resten af samfundet. Alt imens guitaren skabte en lydmur, og bassen satte postpunktrumf på.

Iceage ‘You’re Nothing’ Firkløverets uimodståe­ lige ‘fuck you’-attitude er intakt på deres andet album, og selv om de forfinede melodierne, så eksperimenterede de også og tilførte blandt andet et piano på ‘Morals’. Alt sammen uden at det kompromitterede gruppens kværnende postpunkmaskineri, der drives frem af deres uimodståelige og desperate energi.

Disclosure ‘Settle’ Howard og Guy Lawrence gav den engelske klubmusik et skud energi i år, og du har garanteret allerede danset til brødrenes popinficerede house­ hits. De har i den grad lavet årets festsoundtrack ført an af singlerne ‘Latch’ og ‘White Noise’, hvor det henholdsvis er Sam Smith og AlunaGeorge, der udlåner deres r’n’b-sprøde vokaler.

Major Lazer ‘Free the Universe’ Det findes næppe større festaber end Diplo og hans crew, der igen i år har turneret verden tynd og skabt kogende party-ekstase. Miley Cyrus fik taget luften ud af twerking i år, men rumperne har stadig rystet til Diplos bastunge mashup af dancehall, reggae og synth-vridende EDM.

Jon Hopkins ‘Immunity’ Den engelske producer overraskede, da han fulgte op på sit seneste klaverbårne folktronica­ album med denne technoide perle. Tungt pumpende tager det dig igennem nattelivet fra forberedelse til druk, fest (og sex) og det uundgåelige comedown, når trætheden afløser ekstasen, men også skønheden og tristessen når morgensolens første stråler bryder frem.


X-MAS ISSUE

27

...der er gået digital? Streamingtjenesterne fik for alvor fat i os danskere i år, så hvis du har tømt reolerne for cd’er, kan du høre alle de udvalgte plader – og det meste andet musik fra i år – på Spotify, WiMP og alle de konkurrerende tjenester. Hvis du vil forkæle dig selv, kan du ønske dig et gavekort til WiMP HiFi, hvor du får musikken i lossless lydkvalitet. • Wimp.dk/gave, 1.199 kr. for seks måneder.

...der savner ny hiphop?

A$AP FERG

...der elsker alternativ pop?

LORDE

A$AP Ferg ‘Trap Lord’ Sidste år fik A$AP Rocky alle til at snakke om A$AP Mob-slænget, men i år var det hans crew-bror Ferg, der løb med opmærksom­ heden. Fra trap-trommer til Fergs konstant udforskende flow imponerer det ambitiøse debutalbum, der rummer flere ideer i ét nummer, end mange rappere har på et helt album.

Earl Sweatshirt ‘Doris’ Efter mixtapet ‘Earl’ var forventningerne til Odd Futures mærkeligste medlem enorme, og sjældent har hiphop været så mørk, mudret og bevidst monoton som på debutalbummet. Earl snøvler nærmest uinteresseret over de grumsede beats. Det kræver sin lytter, men giver igen tifold.

Ponyblod ‘Ponyblod’ Egentlig er de begge et par gamle ræve på den danske hiphopscene, men partnerskabet mellem Tue Track og Khal Allan virkede forfriskende, da de sendte den overraskende fælles debut på gaden. Produktionerne var sprælske og tilbagelænede og en velfungerende kontrast til Khal’ens kreative provo-flow.

...der vil mærke musikeren?

KING KRULE

Lorde ‘Pure Heroine’ Den nu 17 år gamle Ella Maria Lani Yelich-O’Connor fik sit gennembrud, da singlen ‘Royals’ tog fart. Paradoksalt nok handler sangen om bagsiden ved at være kendt og rig. Folk var hooked, og Lordes dybe vokal og de dystre synth-produktioner slog Miley Cyrus og Katy Perry på toppen af singlelisterne.

Sky Ferreira ‘Night Time, My Time’ I år fik skuespillerinden, modellen og musikeren endelig bevist, at hun er andet end en it-girl. For debutalbummet præsenterer hende som en moderne popstjerne, der gør tingene på sin egen måde. Musikalsk er det fuld af spræl og omfavner både guitarriff og medrivende synth-melodier.

Jenny Wilson ‘Demand the Impossible!’ Den svenske musiker har altid fulgt sin egen ledestjerne. I år bragte den hende ud i et synthpoppet kludetæppe med lån fra mellemøstlig mystik og klubvenlige loops, imens hendes skæve falset satte ord på den oprørske kamp mod kræften i hendes krop. Et seriøst og originalt take på poppens virkemidler.

James Blake ‘Overgrown’ Selv bag alle hans kendetegnende vokal­ manipulationer og under­ grundsskælvende basudladninger føler man sig altid tæt på briten, når man lytter til hans minimalistiske og sjælfulde sange. Den næsten grådfyldte vokal synes at afspejle hans selvudslettende fremtoning på sympatisk vis.

Rhye ‘Woman’ Følelserne er uden på tøjet i Michael Milosh og Robin Hannibals hyldest til kvinden og nyforelskelsen. Hannibals sparsomme produktioner med strygere og horn som fine detaljer sætter stemningen for Milosh’ soulbløde vokal. Og det hele leveres med en inderlig troværdighed, så man føler musikken.

King Krule ‘6 Feet Beneath the Moon’ Archy Marshalls debut­ album er lige så koldt, kynisk og mangfoldigt som et klichefyldt billede af en engelsk arbejderforstad. Og man føler det hele en-til-en med hver en strofe, den rødhårede crooner synger, og med hvert et beat og hver en soulet og jazzet tone, han vrider ud af guitaren.


28

X-MAS ISSUE

INTERVIEW

»Man skal sætte barren rigtig højt« Quadron har charmeret mange nye fans i år og vundet et hav af priser takket være deres forførende soulpop. Men de vil ikke hvile på laurbærrene. TEKST KRISTIAN KELLER OG NANNA SKOV

obin Hannibal og Coco O. har haft et utroligt år. Duoens andet album, ‘Avalanche’, udkom på det multi­nationale pladeselskab Epic og deres varme slow-soul spækket med forførende blæsere, strengeinstrumenter og vuggende rytmer har forført mange – også herhjemme. For selv om de færreste i Danmark opdagede, at Quadrons debutalbum udkom for fire år siden, så har den Los Angeles-bosatte duo nu varmet vores

R

nordiske hjerter og stive danseben grundigt op. Selv ser duoen dog mest fremad. »Vi bryder os ikke om at hvile på laurbærrene. Vi gør det, fordi vi vil lave noget god musik, blive ved med at udvikle os og komme ud til flere mennesker. Vi er selvfølgelig rigtig glade for de oplevelser, vi har haft, men man bliver nødt til at arbejde videre. Man skal sætte barren rigtig højt og hele tiden sætte nye mål«, siger den snart 32-årige producer Robin Hannibal, der ellers ikke mærker så meget til duoens succes i det daglige. Quadron er nemlig et meget opdelt projekt, hvor Robins ansvar er, at musikken bliver lavet færdig, mens Coco O. tager ud og optræder med den. Rollefordeligen skyldes blandt andet en tinnitus, som er så voldsom, at den forstyrrer Robins balancenerve, når musikken bliver for høj. Det er simpelthen for meget at stå på en scene. »Jeg savner selvfølgelig at have den direkte kontakt med publikum. Det vil jeg ikke benægte. Men det er kærligheden til at lave musikken, som giver mig den største tilfredsstillelse. Det er fantastisk, når jeg arbejder med en sang eller et arrangement, og det hele pludselig går op i en højere enhed«, fortæller han og forklarer samtidig, at han i Coco har fundet én, der supplerer hans tilbagetrukkenhed ideelt. »Coco er en fantastisk performer. Jeg har nok set Quadron optræde 100 gange eller mere, og hver eneste gang er det en ny oplevelse. Det bliver ved med at udvikle sig, der kommer nye facetter i hendes stemme og i hendes måde at optræde på. Det er super fedt«. •

»

Jeg savner den direkte kontakt med publikum

COCO O OG ROBIN HANNIBAL ARBEJDER MEST SAMMEN I STUDIET. TINNITUS FORHINDRER ROBIN I AT SPILLE LIVE.

MERE QUADRON? TRE PLADER DU SKAL ØNSKE DIG, HVIS DU ER VILD MED ‘AVALANCHE’.

Boom Clap Bachelors ‘Kort før dine læber’ (2008)

Quadron ‘Quadron’ (2009)

Robin Hannibal ‘Bobby’ (2010)

Man kan høre de første spadestik til Quadron på det andet electro-funky album fra musikkollektivet, der også talte Ronni Vindahl, som nu arbejder med Mø. Og Coco O. synger kor på et nummer.

Duoens debut­ album banede vejen for deres succes og viste især lovende takter med den håndklapbårne single ‘Slippin’’, der stadig er fast på live-setlisten.

Produceren lægger selv falset til sin solo-ep, der har mere af Princes funky groove end Quadrons sensuelle strygere, men stadig bære hans umiskendelige rolige og bløde lyd.


30

X-MAS ISSUE

TRE NYE MUST-HAVE ALBUM

GUIDE

God lyd under træet

Hvis din julegave skal blåstemples af musikere.

De kan være lidt af en udskrivning, så et par gode høretelefoner er et perfekt julegaveønske – og uundværlige for enhver musikelsker. HOWARD LAWRENCE, DISCLOSURE

TEKST REDAKTIONEN

Kanye West ‘Yeezus’ »Jeg elsker albummet, fordi han har alle de her syge ideer. Han laver ikke bare pop for at tjene penge. Han laver det, han har lyst til, hvilket er alt, hvad du kan kræve af en kunstner. Til gengæld gør han meget ud af at pisse folk af, hvilket er fantastisk«.

1 Hverdagsvellyd

Aiaiai har med den nye TMA-1 X lavet ‘lillebroren’ til deres anerkendte dj- og producermodel TMA-1. X’et betyder en billigere letvægtsversion med god lyd, der er balanceret til forskellige genrer og lyttesituationer. Og så har den fjernbetjening på ledningen til at styre musikken og svare mobilopkald. • Aiaiai.dk, 899 kr.

2

Øreforkælelse

B&O’s H6-høretelefoner lever op til forventningerne med både lækre materialer og finurlige tekniske detaljer. De kan blandt andet kobles sammen med andre høretelefoner, så man kan dele musikken. Så selv om prisen er i den højere ende af skalaen, får du noget for pengene. • Beoplay.com, 2.999 kr.

AUTRE NE VEUT

Colin Stetson ‘New History Warfare 3: To See More Light’ »Jeg hørte det, mens jeg spiste nogle fænomenale revelsben med søde kartofler og asparges. Jeg brugte mere eller mindre hele måltidet på at flippe ud. Hvis jeg kunne associere hver lytteoplevelse med et godt måltid, ville jeg sikkert være lykkeligere. Eller måske ikke«.

IGOR HAEFELI, DAUGHTER

3

Perfekt fit

Sennheiser har med deres overear-model Momentum skabt et enkelt design, der sætter fokus på det, det handler om: Kopperne. De er store og har bløde ørepuder, så de sidder godt og lukker omverdenen ude. Høretelefonerne kommer også med fjernbetjening og mikrofon på ledningen til i-devices. • Humac.dk, 2.399 kr.

4

Læder-finish

Højttalerproducenten Bowers & Wilkins har gjort sin entré på høretelefonsmarkedet. Nu sætter de trumf på med den velpolstrede og vellydende over-ear-model P7, der i klassisk design med ægte læder kræser for både øjnene og ørerne. Har også mikrofon og fjernbetjening på ledningen til Apple-brugere. • Hifiklubben.dk, 2.899 kr.

5

Ekstra features

Hvis du er på jagt efter lidt lir, er Parrots Zik-model perfekt. Udover et enkelt design tilbyder de trådløs afspilning via Bluetooth, og så kan du styre volumen og skippe numre ved at stryge en finger op og ned på siden af kopperne, ligesom du kan styre equalizerniveauer via en gratis app. • Store.apple.com, 2.790 kr.

Rhye ‘Woman’ »Den ene af dem er dansker, ikke? Det er virkelig rart og afslappende, men egentlig slet ikke, hvad jeg normalt lytter til. Elena (Tonra, sangerinde i Daughter og Igors kæreste, red.) spillede det for mig. Hun er god til at få mig til at lytte til musik, jeg ellers ikke ville have hørt«.


32

X-MAS ISSUE

MERCHANDISE

Køb en bid af dit yndlingsband Bandmerchandise er ikke længere begrænset til kedelige t-shirts. Det beviste When Saints Go Machine i år med deres flotte guldhalskæder. TEKST KRISTIAN KELLER

e signerede et af årets bedste danske album med ‘Infinity Pool’. Et album der tog deres melodistærke synthpop nye steder hen og beviste When Saints Go Machines lyst til at udfordre både sig selv og deres fans. Og det var faktisk den samme lyst, der førte til den flotteste merchandise, vi har set i lang tid. »Vi snakkede om, at vi ville lave en anden form for merchandise. På coveret havde vi berørt et mellemøstligt popart-tema, hvor vi havde lavet ‘Infinity Pool’-logoet guldfarvet. Og så snakkede vi om, at det kunne være grineren at have en rød dug og sælge guld i merch-boden«, fortæller Silas Moldenhawer om de første tanker bag de to guldhalskæder. Netop det at bruge det grafiske albumlogo til at sprede budskabet var en vigtig del af ideen for

D

When Saints Go Machine-halskæderne kan købes via Tambourhinoceros.net.

bandet. De kunne godt lide tanken om, at folk ville høre om musikken, hvis de spurgte folk med halskæden på, hvad det var for noget. Silas tog den løse idé om at lave en guldhalskæde ud af logoet med hjem til sin kæreste, Nina Holmgren, der tidligere har været guldsmed, og så løb hun med ideen. »Vi fandt så ud af, at det eneste sted, vi ikke kunne sælge dem, var i merch-boden, fordi der ikke er så mange, der har 750 kroner

i kontanter med til en koncert, og man kan ikke betale med dankort. Så det blev lidt anderledes, end vi havde regnet med, og der var heller ikke nogen rød dug«, siger Silas, der selv sætter pris på bands, som gør noget ekstra ud af deres merchandise. Han var for eksempel vild med, at Wavves lavede sine egne weed grinders som merchandise. »Man ved, at ideen kommer fra ham. Så det er endnu en måde at fortælle lidt om artisten på – måske med et glimt i øjet. Men det er kreativt lavet og ikke bare et produkt til mersalg«. •

ENKELT GULD ER IN »Det enkle guld om halsen er en god investering, der passer til hele din garderobe, uden at løbe med al opmærksomheden. Og selv om store smykker kommer og går, har danske smykkedesignere som Trine Tuxen og Sofie Bille Brahe markeret, at det er guldet i sit mest rene udtryk, der er kommet for at blive«, siger Soundvenues moderedaktør, Michael Schmidt.

MERE MÆRKELIGT MERCHANDISE

»

Det er kreativt lavet og ikke bare et produkt til mersalg Atoms For Peacepuslespil

Det er svært at sige det bedre end bandet selv: » Måske det dyreste aggregat til at spilde tiden med, du kommer til at se i år«. • Store.atomsforpeace.info, 600 kr.

The Flaming Lipsslikkranie

Først var det et foster, og nu er de skøre amerikanere tilbage med fire sange på en usb gemt inde i et vingummikranie. Værsgo at spise. • Store.flaminglips.com, 820 kr.

Kanye Westt-shirts

Han er ikke til at blive klog på. Det beviste Kanye igen, da han fyldte ‘Yeezus’-turneens merchandisebod med t-shirts med sydstatsflag på. • Ebay.com, 375 kr.


DEN PERFEKTE JULEGAVE GAVEKORT

6 NUMRE 300,-

GAVEKORT

GAVEKORT

GAVEKORT

3 NUMRE AF SOUNDVENUE

6 NUMRE AF SOUNDVENUE

12 NUMRE AF SOUNDVENUE

+ AIAIAI PIPE IN-EAR

350,-

+ AIAIAI TRACKS

650,-

SOUNDVENUE.COM/GAVEKORT

+ AIAIAI CAPITAL

950,-


36

X-MAS ISSUE

INTERVIEW

Fra talent til stjerne

»

For designeren Anne Sofie Madsen var 2013 året, hvor hun med sine couture-lignende kreationer slog sit navn godt og grundigt fast i dansk mode.

Det har været et godt, men travlt år

TEKST TERNE THORSEN

et har været et godt, men travlt år«, er Anne Sofie Madsens kortfattede svar, da jeg spørger ind til det forgangne år. Den danske designer har heller ikke haft mange rolige øjeblikke, siden hun for to år siden åbnede den københavnske modeuge med sit debutshow, der fik den samlede modebranche til at falde på halen over hendes futuristiske krigerkvinder. Siden er Anne Sofie Madsen blevet udråbt til dansk designs nye håb op til flere gange, og i år fik hun papir på, at hun er en af landets mest lovende nye designere. Med en kollektion skabt til Oh Land, der kombinerede designerens hårdtslående futurisme med sangerindens feminine drømmerier, vandt hun Magasins nyoprettede designpris, DANSK Design Award. »Det var nok årets højdepunkt«, fortæller Anne Sofie Madsen. »Det er jo altid dejligt at vinde«. Udover designprisen ligger det at få taget billeder af den norske modefotograf Sølve Sundsbø højt på hendes liste over årets bedste oplevelser. »Han er den ene af mine tre yndlingsfotografer«, siger hun. »Det var virkelig en oplevelse. Billederne blev taget til Love Magazine, og vi tog dem to timers kørsel nord for London på en øde parkeringsplads med en masse måger«. Selv om Madsen i år har taget skridtet ud af talentmassen og er blevet en af dem, der definerer dansk mode, kom det fuldstændigt bag på hende, da hun blev optaget i Kraks Blå Bog, der er et opslagsværk over kendte danskere. »Det var virkelig en pudsig oplevelse«, fortæller hun. »Det var ikke fordi, jeg ikke var glad. Jeg havde bare slet ikke tænkt, at det var noget, jeg kunne være med i«. •

3 TING ANNE SOFIE MADSEN ØNSKER SIG TIL JUL

D

1

At redde en bjørn

»Jeg kan godt lide bjørne«. • Internationalanimalrescue.org, valgfrit beløb

ANNE SOFIE MADSEN HAR BLANDT ANDET DESIGNET EN MINI­KOLLEKTION TIL OH LAND I ÅR. STYLES FRA ANNE SOFIE MADSENS AW13-KOLLEKTION.

2

Fred Perry-polo

»Det er en, jeg lige mangler«. • Fredperry.com, 495 kr.

3

Oh Land ‘Wishbone’

»Det er et sejt album, og Oh Land er en stjerne«. • Fona.dk, 150 kr.


38

X-MAS ISSUE

STYLE WISE

Cool i camel Efter at være blevet stemplet som en umoderne farvefiasko gør camel nu sin entré. Vi guider til gode gaver i den fine farve. TEKST MICHAEL SCHMIDT

3

1 2 1

Fine fornemmelser

Den pudderfarvede camel-nuance fungerer særlig godt på H&M’s bud på en festlig silkeskjorte. • Hm.com, 499 kr. 2

Made for walking

Timberlands signaturstøvle er tilbage i modebilledet og egner sig perfekt til vinteren med sin tykke gummisål og robuste design. • Zalando.dk, 1.695 kr. 3

Farvede fingre

Neglelak gør ethvert look mere festligt, og Essies lyse nuance klæder dine fingre uden at stjæle for meget opmærksom fra resten af dit tøj. • Essie.com, 75 kr.

5

4

4

Klassikeren

Acnes overdimensionerede halstørklæde i 100 procent lammeuld er gået hen og blevet en garderobeklassiker, der holder år efter år. • Acnestudios.com, 895 kr.

7

5

6

6

Cat-eyes

Når vintersolen skærer i øjnene, redder Kaibosh dagen med deres 60’er-fine cat-eye-solbriller. • Kaibosh.com, 750 kr.

In the shadow

Til vinter er der hatte alle vegne, men du kan sagtens skille dig ud med Whistles camelfarvede bud. • Whistles.com, 490 kr. 7

8

Bjørnekram

Max Mara er frontløber blandt vinterens camelfarvede jakker. Versionen i alpaka og mohair sørger med sikkerhed for, at du holder varmen. • Matchesfashion.com, 13.915 kr. 8

Blondepige

Der er highstreet-kup at gøre hos Monki, som bruger festlige blonder til et par hipsters. • Monki.com, 60 kr.


40

X-MAS ISSUE

BUTIKSGUIDE

Lad butikken inspirere Med et håndplukket lille sortiment skiller nogle butikker sig ud. Her er to af Københavns bedste bud og tre imponerende webshops. TEKST REDAKTIONEN

Henrik Vibskov Boutique Krystalgade 6 kridtet gennem døren til Henrik Vibskovs butik betyder et skridt ind i den danske de­signers univers. De små lokaler er spækket med Vibskovs farverige kollektioner, hans genkendelige print og finurlige snit. Butikken byder dog på meget mere og rummer også et håndplukket udvalg af alverdens designspirer med mærker som asiatiske Juun.J, svenske Altewai­ Saome og bel­giske Walter Van Beirendonck, der er svære at støve op andre steder i Danmark. Det er også her, du finder modemagasiner, du ikke har hørt om før, nyt smykkedesign og et lille udvalg af gode parfumer. •

S

TIKKIE OESTRICH IVERSEN STÅR BAG ADÉLIE, DER BÅDE ER EN BUTIK, WEBSHOP OG BLOG.

Adélie

»

Guldbergsgade 20 ra Rust til Empire Bio ligger et par hundrede meter ægte Nørrebro­hygge med små butikker og cafeer, der har fået Guldbergsgade til at blomstre. En af de nyeste butikker er Adélie, der sælger tøj, smykker og accessories til kvinder. »Adélie er et dansk modeunivers, som både omfatter en blog, butik og webshop. Vores sortiment tæller mest skandinaviske mærker, men vi har også lidt fra Paris og London. Vi lægger stor vægt på vores æstetik og ved, at det er noget vores kunder værdsætter«, fortæller Tikkie Oestrich Iversen, der står bag konceptet sammen

Vi lægger stor vægt på vores æstetik

F

3 GODE WEBSHOPS

med sin kæreste, Mads Elsøe. Udvalget er vigtigt i den lille butik, hvor Tikkie håber, at man føler sig inspireret, når man har været forbi. Mærker som Rika, Carin Wester, Stine Goya og Libertine-Libertine udvælges, fordi de passer ind i butikkens æstetik. »Jeg har en ret præcis idé om, hvem vores kunder er, og de

minder nok lidt om mig. Vores kunder kan lide at være feminine i kjoler og små fine jakker med peplum, men for at det ikke skal blive for pænt, kan man style med et par sneakers eller en oversize frakke. Det er i kombinationen og sammensætningen af sortimentet, at vi har vores styrke«. •

TIL HERRETØJ

TIL DAMETØJ

TIL SNEAKERS

Tres-bien.com

Net-a-porter.com

Rezetstore.dk

Fra sneakers til international luksus lægger den svenske butik et stilsikkert skandinavisk filter på udvalget, der gør det nærmest umuligt at ramme ved siden af, når du shopper.

En virtuel virkelighedsflugt, en oase af luksusvarer og meget mere end blot en webshop. Her findes blandt andet guides til tendenser, inspiration til beautyrutinerne og luksuriøst lingeri.

Shoppen skiller sig ud ved et vel­ assorteret udvalg af sneakers fra mærker som Nike, Adidas, Reebok og Puma. Ofte kan du forudbestille de nyeste modeller, før de rammer butikshylderne.


42

X-MAS ISSUE

All I Want For X-Mas Fra flybilletter til Los Angeles til Soullands nye samarbejde med Playtype. Her er, hvad tre modepersonligheder ønsker sig i julegave. TEKST MICHAEL SCHMIDT

3 ØNSKER

3 ØNSKER

3 ØNSKER

Trine Tuxen

Asger Juel-Larsen

Andree Hoxfeldt

FLYBILLET TIL LOS ANGELES »Jeg er netop kommet hjem fra Los Angeles og er blevet helt forelsket. Min mave siger mig, at jeg skal opsøge byen igen både arbejdsmæssigt og privat«. • Norwegian.com, prisen varierer

APPLE IPOD HI-FI-HØJTALER A1121 »Jeg har haft modellen de seneste tre år, og de har stort set været igennem ild og vand, men nu er den ene højtaler sprunget, så det er tid til en ny«. • Amazon.com, 6.850 kr.

SOULLAND SØREN-SHIRT »Marmor er alle steder lige for tiden, men det er også pænt. Jeg ønsker mig den åndsvagt flotte Soulland-skjorte, der er noget af det pæneste, jeg har set i år«.. • Soulland.com,1.200 kr.

SIMON P. HENNINGSEN TIVOLI-LAMPE »Den har været et stort ønske i snart syv år. Sammensætningen af farver og de skarpe former gør den til et kunstværk, og så er det en fin københavnerting med sine rødder i Tivoli«. • Fildefer.dk, 8.900 kr. (brugt)

PLAYTYPE FAUX SOULLANDSKATEBOARD »Boardet fra Soullands samarbejde med Playtype er et stykke nice artwork, der vil klæde min allerede eksisterende samling af skateboards«. • Soulland.com, 600 kr.

BERNHARD WILLHELM × CAMPER × OPENING CEREMONY-SKO »Et lidt sært mix af brands, men det fungerer. Jeg har dem allerede i en anden farve, men jeg er blevet så glad for dem, at jeg også bliver nødt til at eje denne model«. • Openingceremony.us, 1.520 kr.

NYTÅRSKJOLE FRA IDA SJÖSTEDT »I år skal jeg se helt smashing ud til nytår. Da jeg spottede kjolen på et Instagram-billede, vidste jeg, at jeg skal glimte i den, når jeg skal til middag og fest med 12 gode venner«. • Bubbleroom.se, 2.500 kr.

H. P. GIGER ‘BIRTHMACHINE BABY’ »Giger er på min top-5-liste over yndlingskunstnere, så skulpturen står øverst på ønskesedlen«. • Hrgiger.com, ca. 110.000 kr.

ØRERING FRA KIA UTZON-FRANK »Én ring er egentlig helt fin, for jeg har kun hul i det ene øre. Jeg har smidt den, jeg havde, væk i en brandert, men ellers havde jeg nærmest ikke haft den ude af øret i et år«. • Kiautzon.com, 580 kr.

SMYKKEDESIGNER

DESIGNER

STYLIST OG BLOGGER


Rucksack No. 21 Large Klassisk rygsæk i kraftig g-1000 med detaljer i naturfarvet læder. Topfyldt hovedrum med snelås og lommer til computer, termoflaske (ikke i størrelse l) og siddehynde. Topklappen er inspireret af 1960’ernes og 70’ernes populære rygsækmodeller og fastgøres med remme på forsiden. Varenr: 24206.

NyE klassikErE Flotte detaljer i en ekstra kraftig variant af vores robuste G-1000®

Duffel No. 4 Large / Duffel No. 4 Klassisk rejsetaske, som henter egenskaber fra Fjällrävens første rejsetaske fra 1973. Syet i slidstærkt g-1000 med bæreremme og detaljer i læder. Stort hovedrum med sikkerhedslomme og to udvendige lommer. Tasken kan bæres både i hånden, på skuldrene og oven i købet på ryggen. Varenr: 24201 / 24200.

Vintage 20L Rygsæk, som udviser tradition og klassiske materialer uden at slække på de moderne funktioner. Slidstærk g-1000-stof med en dejlig blød fornemmelse. Remme i læder og metalspænder til låg og sidelommer. Air Vent bæresystem gør den luftig at bære. Snelås øverst oppe i hovedrummet og lomme i toplåget. Rygsæk, der er perfekt til dagsturen. Varenr: 23084.

www.fjallraven.dk


44

X-MAS ISSUE

TENDENS

Stjerner i dansk design Når Jay Z og Frank Ocean bliver fotograferet i en designers tøj, går det ikke ubemærket hen. Det oplevede Soulland i år, hvor de, blandt flere danske designere, fik udenlandske skulderklap. TEKST REDAKTIONEN

ANDRE DANSKERE MED SUCCES

ED DROSTE

FRANK OCEAN

SILAS ADLER HAR OPLEVET SOLID SUCCES I UDLANDET MED SIT TØJ.

oullands klassiske herretøj med et street­twist har igennem de seneste år støt øget interessen omkring brandet både i Danmark og udlandet. Og selv om størstedelen af salget af Soullands kollektioner i dag foregår uden for hjemlandets grænser, så var det en særlig oplevelse, da et billede af Jay Z i mærkets ‘Bourgeoisie’-sweatshirt tidligere i år dukkede op på nettet. Senere viste det sig oven i købet, at Jay Z selv havde købt sweatshirten i butikken Odin i New York. »Jeg blev selvfølgelig super glad, da jeg så, at Jay Z gik i vores sweatshirt. Den er let genkendelig og var en af vores mest populære

S

JAY Z OG DRAKE

»

Jeg blev selvfølgelig super glad, da jeg så, at Jay Z gik i vores sweatshirt

styles i foråret. Jeg er fan af Jay Z. Hvem er ikke det? Så det er da et dejligt skulderklap«, fortæller designer Silas Adler, der dog stadig holder begge ben på jorden. »For at være helt ærlig er jeg ikke sikker på, at han kendte Soulland. Måske syntes han bare, at det var et sjovt statement. Det er fedt at opleve, når et produkt holder, fordi det kan noget i sig selv og ikke kun fordi, der står et navn i nakken«. Senere på året florerede der også billeder af Frank Ocean og Grizzly Bear-sanger Ed Droste i Soulland-designs, ligesom David Beckham blev fanget af paparazzi med en ‘Babar’-sweatshirt på. Men selv om der røg en del ‘Bourgeoisie’-sweatshirts i størrelse XL af sted til web­shopkunder i Queens efter Jay Z-opbakningen, så er effekten svær at måle, fortæller Silas. »Jeg tror, at det har haft størst betydning hos vores forhandlere, producenter og samarbejdspartnere. Det er lidt sjovere at stå på messe eller besøge vores producenter i Portugal, når man kan namedroppe Jay Z«. •

Asger Juel Larsen

Rihanna havde eftersigende personligt efterspurgt tøj fra den fremadstormende herretøjsdesigner til sin verdensturné, og hun optrådte blandt andet i et fuldt, hvidt sæt fra hans kommende SS14-kollektion.

Niklas Kunz

Selv om Kunz kun lige er færdig­uddannet fra Designskolen Kolding, har han haft vind i sejlene i år med blandt andet en pris fra Designer’s Nest og så et rygklap fra rapperen Kendrick Lamar, der i en billedserie havde en bomberjakke på fra Kunz.


46

X-MAS ISSUE

STYLE WISE

Sømand om bord Vinterens herregarderobe omfavner livet til søs med alt fra sømandsfrakker til grove strik og navyfarvede striber. Vi har fundet otte essentielle julegaveideer.

6

TEKST MICHAEL SCHMIDT

1 2

7

3

4

8

5

1

På krogen

Svenske The Archives designer læderarmbånd med maritime referencer til ankre og kroge, der er enkle og flotte til herrehåndleddet. • Thearchives.se, 195 kr. 2

Darling denim

Slidstærkt denim hører hjemme i en ægte sømandsgarderobe, og Weekday leverer den perfekte vask til looket. • Weekday.com, 350 kr.

3

Kaptajnen

Sømandsjakken er genopstået, og britiske Ben Shermans solide navyblå uldfrakke med dobbeltradet knaplukning beskytter mod vinterkulden. • Bensherman.com, 1.335 kr. 4

Stormklar

Når minusgraderne bider i kinderne, holder du nemt varmen i Gant Ruggers stribede strik, der er designet med klassiske sømands­ trøjer som inspiration. • Mrporter.com, 1.120 kr.

5

Bølgeklar

Ankelstøvlen har gjort comeback, og Valentinos bud i læder og med gummisål er god mod vind og vejr og har samtidig et festligt skinnende ydre. • Colette.fr, 4.775 kr. 6

Ohøj matros

NN.07 er kendt for tøj inspireret af naturen, og selv om den hvide og navyblå farve trækker på sømands­ looket, gør prikkerne skjorten fin til fest. • Mrporter.com, 895 kr.

7

Til søs

På bedste Jacques Cousteau­manér er franske Ciré Béton aktuel med en lille sømandshue, der er udført i slidstærkt kanvas holdt i et enkelt men velfungerende design. • Colette.fr, 525 kr. 8

Let ankeret

Det bliver ikke mere maritimt end J.Crews sailorsokker, der både satser på hvide striber, navyblå og ankermotivet. • Jcrew.com, 95 kr.


48

X-MAS ISSUE

URGUIDE

Det handler om æstetik Mobiluret er godt nok lige ved hånden, men et pænt armbåndsur er en investering på linje med et smykke. Sådan har butiksindehaver Rasmus Storm det med sit Georg Jensen-ur fra 1978. TEKST TERNE THORSEN FOTO THILDE DEHLSEN

TRE BUD PÅ FLOTTE ARMBÅNDSURE

Clean til ham RASMUS STORM GÅR MED GULDUR, FORDI DET HAR EN TIDLØS KLASSE.

eg går ikke med ur, fordi jeg skal se, hvad klokken er«, fortæller Rasmus Storm. »For mig handler ure om æstetik«. Storm er indehaver af design­ butikken i Indre By, der bærer hans navn og i år har samarbejdet med blandt andet det svenske urfirma Triwa om at designe et kulsort ur. Her sigtede Storm efter at lave noget både tidløst og tidssvarende, fortæller han. Selv ejer han kun ét ur. »Jeg er ikke sådan en med mange ure. Det er mit eneste, og jeg har det på hver dag«, fortæller han om det Georg Jensen Koppel-ur, der sidder på hans venstre håndled. Remmen er i sort læder, og huset skinner gyldent på Henning Koppels klassiker fra 1978. »Jeg valgte det i guld, fordi jeg synes, at det giver det en klasse, der er uden for tid og sted«, siger han »Modellen er også flot i stål, men der går meget hurtigt arkitekt i den«. For Rasmus Storm er et godt ur først og fremmest harmonisk. Det skal ikke være for

Der er ikke så mange dikke­ darer på Certina-uret, der holder sig til det enkle og klassiske design. • Anytimewatches.com, 1.500 kr.

J

Unisex digitalisme

Casios G-Shock-ur fejrer 30års jubilæum med en version lavet i samarbejde med Medicom Toys Bearbrick-figur. • Colette.fr, 900 kr.

stort til håndleddet, og forholdet mellem de størrelser, der er i uret, altså hvor lange og hvor brede viserne er, og hvor meget plads der er mellem tallene, er det vigtigste. Storm mener, at alle ure har forskellige sprog, og mens nogle signalerer, at man har penge, er andre maskuline eller sporty. »For mig er det ene ikke bedre end det andet, så længe det er harmonisk og æstetisk flot til den, der bærer det«. •

DIGITALT VS. OPTRÆK »For mig er det ikke nogen religion, og selv om jeg ikke selv går med et digitalt ur, synes jeg, at det kan være mindst lige så flot«, siger Rasmus Storm.

Klassiker til hende

Designbutikken Storm har sat lidt kulør på Ole Mathiesens klassiske ure. Du kan vælge mellem syv farver, men vores favorit er den skarpe pink. • Stormfashion.dk, 6.985 kr.


50

X-MAS ISSUE

GUIDE

Til dig der har alt

1

Hvis du er en af dem, der har svært ved at finde på noget at ønske sig, så er her lidt hjælp. TEKST REDAKTIONEN

1

TRE SJOVE IPHONE-COVERS

Tjek på toiletsagerne

Det er nemt at pakke Paul Smiths toilettaske, for printet fungerer nærmest som en slags huske­ seddel før afrejsen. • Mrporter.com, 1.155 kr. 2

Poker face

Lanvins designer Alber Elbaz har et særligt talent for at tegne, og nu kan hans finurlige figurer kigge op på dig fra en solid pokerhånd. • Net-a-porter.com, 450 kr. 3

2

3

Øjne i nakken

Den klarer jeg

Med DIY Print Shops starterkit får du alt, hvad du har brug for til at printe dine egne t-shirts. Og så er det kun fantasien, der sætter grænser. • Diyprintshop.com, 1.100 kr. 4

4

Nullermænd

En fnugrulle er en piges bedste ven, og H&M har pimpet det praktiske redskab med fine prikker. • Hm.com, 20 kr. 5

6

Schwings

Det kan godt være, du ikke har råd til Jeremy Scotts bevingede Adidas-sneakers, men nu kan du pimpe dine egne sneaks med disse guldvinger. • Urbanoutfitters.co.uk, 90 kr. 6

5

Kanin bag øret Skytsengel får en helt ny betydning, hvis du har Moshinos kanin nervøst klamrende til din mobil. • Net-a-porter.com, 360 kr.

Wood Wood på væggen

Rorschach-testen har ageret inspiration for Wood Woods efterårskollektion, og nu kan du også hænge københavnernes print på væggen. • Woodwood.dk, 750 kr. 7

Kenzos øjeprint gør kun mærkets finurlige billede på deres iPhone-cover endnu bedre. • Kenzo.com, 260 kr.

7

Shine bright

Se skarp ud med nypudsede sko. Trickers ved alt om pæne snuder, og med skopudsersættet kan selv en nybegynder finde ud af at groome sine sko. • Endclothing.co.uk, 940 kr. 8

Rumrejsen 2014

Noget så jordnært som dine nøgler tager sig bedre ud i selskab med KG&Co.’s bronzenøglering med et rumskib i kredsløb. • Stormfashion.dk, 500 kr.

8

Altid i tasken Læbestiften er der nok ikke plads til, men du har i hvert fald altid mobilen lige ved hånden. • Zgallerie.com, 80 kr.


52

X-MAS ISSUE

GUIDE

Kom under huden på musik og mode Bøger og film er altid glimrende julegaver, der opfordrer til fordybelse. Her er otte titler, der især har imponeret i år. TEKST REDAKTIONEN

Vigtig musikhistorie •

Mick Jagger og Bono er blandt de mange, der i dokumentarfilmen ‘Muscle Shoals’ fortæller historien om den lille by i Alabama, der påvirkede en stor del af 60’ernes og 70’ernes musik i USA. • Amazon.co.uk, 95 kr.

Imponerende designer •

Forlaget Taschens serie af modebøger er et mekka for designfans. I front står bogen om Dior-designer Raf Simons, der kortlægger hans imponerende karriere i billeder og tekst. • Taschen.com, 300 kr.

Et legendarisk studie •

I dokumentarfilmen ‘Sound City’ fortæller Dave Grohl historien om det hedengangne studie, hvor Fleetwood Mac og mange andre har indspillet, og hvor han og Nirvana skabte ‘Nevermind’. • Stereostudio.dk, 150 kr.

All hail McQueen •

Få hele historien om den afdøde designer i bogen ‘Alexander McQueen’, der hylder englænderen, som tog alle med storm og igen gjorde London til en af de vigtigste modebyer. • Amazon.com, 200 kr.

Rundt om en folk-stjerne •

I den første dybdegående biografi om Justin Vernon fortæller forfatteren Mark Beaumont igennem originale interview med folk omkring den amerikanske folk-stjerne historien om ‘Bon Iver’. • Saxo.com, 190 kr.

God stilguide •

Webshoppen Mr. Porter emmer af god stil, og nu deler de ud af deres viden om herremode med bogen ‘The Mr. Porter Paperback’, der er fyldt med tip, regler og egne ikoner. • Mrporter.com, 185 kr.

Skandinavisk mode •

‘Fashion Scandinavia‘ stiller skarpt på nordiske designeres indtog på den internationale modescene. Bogen præsenterer over 50 af de største designere og deres virke. • Saxo.com, 120 kr.

Vigtig genforening •

De har betydet utrolig meget for britisk rock, og det bliver tydeliggjort i dokumentarfilmen ‘The Stone Roses: Made of Stone’, der følger bandet og fans under sidste år genforeningsturné • Stereostudio.dk, 199 kr.


SOUNDVENUE X-MAS 2013  

SOUNDVENUE samler årets fedeste julegaver på musik-, tech- og modefronten i en særudgave.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you