Page 1

SEPTEMBER 2012 MUSIK OG MODE

10 GODE

MUSIKAPPS

DJ’S I KRIG!

SMADRER SKRILLEX OG DEADMAU5 ELEKTRONISK MUSIK?

PRIKKEN OVER i’ET

ACCESSORIES

DER LØFTER DIT LOOK

Mørkets mestre taler ud

+

ANIMAL COLLECTIVE THE RAVEONETTES ARIEL PINK THE RUMOUR SAID FIRE THE VACCINES DET BEDSTE FRA MODEUGEN

CHRISTIAN HJELM SOLO EFTER FIGURINES

»JEG HAR BRÆKKET NYE SANGE UD« 06.09.12 - 26.09.12

9 771603 753709

KR. 49,95

00066

BK returuge 39 DKK 49,95

NOK 60

EUR 7


90

TEKST NANNA SKOV FOTO PETRA KLEIS

LINK THEXX.INFO

Det var med en inderlig minimalisme og famlende uskyld, at The xx forsigtigt sneg sig ind på musikscenen for tre år siden med deres skelsættende debut. Nu er storbybriterne blevet voksne, mindre generte, og selv om sangene stadig handler om kærlighed, er de mere realistiske.

Et dansegulv fuld af tårer


91

D

et er næsten svært at huske tiden, før The xx’s intenst intime debut første gang indhyllede os i et dystert, musikalsk tusmørke. Men det er faktisk ikke mere end tre år siden, at det britiske bands følelsesmættede album sneg sig ind på livet af os og langsomt krøb ind under huden. Bygget op af spartanske molekyler – en bas, en guitar og elektroniske beats – og med en intuitiv fornemmelse for så simple hooks, at de næsten kunne virke kedsommelige ved første lyt, skabte The xx et originalt og minimalistisk lydbillede. Hvert enkelt anslag på guitarstrengene fik lov til at dirre i luften, og med uskyldigt famlende teenagetekster om at se på gamle videobånd og forsigtigt indflettede kærlighedserklæringer sunget med tilbageholdte åndedræt fra hviskende dreng/pige-vokaler, var det ideel musik til midnatstimerne og ensomme ture gennem storbyens rå tristesse. Akkurat som deres underspillede musik er de tre The xx-medlemmer, bassist og sanger Oliver Sim, beatmager og producer Jamie ’xx’ Smith og guitarist og sangerinde Romy Madley-Croft, et stilfærdigt og efter-tænksomt selskab at befinde sig i. Af få ord, høfligt smilende og med forsigtigt observerende blikke, der flakker rundt i det kønsløse konferencelokale, som Radissonhotellet ved Københavns Hovedbanegård har stillet til rådighed til interviewet, mens hverdagstrafikken uden for de store panoramavinduer brager forbi. Men alt ved The xx – selv det næsten selvudslettende bandnavn, der skrives med insisterende små bogstaver – er også et studie i høflig beskedenhed. Ingen store


ACCESSORIES

86

HERRE

TEKST SIDSEL ALLING

Prikken over i’et. Grove støvler, rummelige rygsække og koboltblåt tilbehør. Her er efterårets fedeste accessories til mænd.

FILSON 2.300 KR.

TOMMY HILFIGER 1.099 KR.

MISMO 2.999 KR.

BEN SHERMAN 690 KR.

WEEKDAY 400 KR.

HERSCHEL 750 KR.

Backpacker

WOOD WOOD × EASTPAK 1.650 KR.

Uanset om du skal i skole, på arbejde eller på forlænget weekend, kan en rygsæk indeholde det mest nødvendige. Vi synes bedst om dem med masser af detaljer som læderremme, ekstra lommer og slidstærke bunde, der leder tankerne hen på gamle skole- og vandretasker.


87 NEW BALANCE 800 KR.

Blå mandag

RASCALS 100 KR. (TO PAR)

Klare blå nuancer som kobolt-, safir- og kongeblå lyser op i efterårets afdæmpede farvepalet og kan snige lidt kulør ind i garderoben. Farven er især god sammen med grå toner og renskuret hvid, hvad end det er et par blå sneakers, et kækt slips eller en printet kasket til en dårlig hårdag.

BRUUNS BAZAAR 399 KR. NIKE 1.400 KR.

WEEKDAY 150 KR.

SAMSØE & SAMSØE 300 KR.

WOOD WOOD 850 KR.

NN.07 499 KR. NORSE PROJECTS 400 KR.

ALDO 850 KR. NATIVE 1.099 KR.

Ørevarmer

Skift huen ud med en kasket i uld, tweed eller fleece. Det varmer og passer godt til tykke striktrøjer, uldne skjorter og varme jakker. Vælg en ensfarvet kasket eller noget mere opsigtsvækkende som nistret tweed, mønstret fleece eller farverig fløjl, hvis du tør.

STREET MACHINE 400 KR. NEW BALANCE 900 KR.

GEOX 1.799 KR.

HUF 250 KR.

DIEMME 2.300 KR.

ACNE 630 KR.

ZARA 159 KR.

NORSE PROJECTS 400 KR.

BIANCO 899 KR.

CARHARTT 250 KR.

Take a hike Efterårets støvler inviterer dig ud i naturen. De grove såler, farvede snørebånd og tykt læder, der holder uvejr ude og varmen inde, låner fra både vandrestøvler og langrendsudstyr. De kan kombineres med en enkel skjorte eller sweatshirt og mørke jeans, så du stadig ligner en bybo, selv om du har lidt udlængsel.


106

TEKST ADAM THORSMARK LINK FACEBOOK.COM/ARIELPINKSHAUNTEDGRAFFITI

Han er blevet synonym med uldne optagelser, skøre tekster og genialt kringlet pop. Men i virkeligheden er excentrikeren Ariel Pink bare en musiknørd og hedonist fra Beverly Hills uden computer-skills.

Lo-fi-forfader med forbehold

A

riel Pink og jeg sidder i mit barndomshjem. Han vil vise mig sin favoritfilm, og jeg forventer at se noget Fellini eller Tarkovsky – navne jeg stolt namedropper. Ariel smider en vhs i maskinen, og til min store overraskelse er det en film med Wayne og Garth fra ‘Wayne’s World’, blot som cowboys i det vilde vesten. Vi går ud i køkkenet og spiser en særartet sandwich bestående af avocado, mango, gulerod og ost. »Hvorfor er du her? Er du på tour?«, får jeg endelig spurgt Ariel. Svaret falder prompte: »Nej, det er bare kærestefri fredag«. Jeg kigger op. Pludselig er Ariel Pink blevet til Bethany Consentino fra Best Coast! Ikke underligt får jeg maden galt i halsen, og jeg vågner op i et post-Roskilde hosteanfald. Klokken er fire om natten, og i et øjebliks klarsyn tænker jeg på sangen ‘Only in My Dreams’ fra Ariel Pinks nye album. Jeg tænder computeren og skriver handlingsforløbet ned. Jeg bliver nemlig nødt til at dele min besynderlige drøm med absurdisten Ariel, når jeg skal interviewe ham næste dag. For Ariels eget liv er ikke ulig en drøm. Fyldt med eventyr og tilfæl-

digheder. Efter at have levet i obskuritet og skabt små lo-fi-popperler på kassettebånd siden midten af 90’erne, forærede han en dag i 2003 et af sine bånd til Animal Collective. Og så skete der ting og sager. Dyrekollektivet fik udgivet hans bagkatalog på deres Paw Trackspladeselskab, Ariel Pink blev kult og fik en stadigt voksende fanskare, der elsker hans krøllede hjerne og slidstærke sange i grumset indpakning. Og drømmen fortsætter. Pink har nu udgivet sit niende album, ‘Mature Themes’, der ligesom forgængeren dog ikke er indspillet alene på kassettebånd i soveværelset, men i et studie med sit band, Haunted Graffiti. »Det er stadig nyt for mig at indspille med band, men denne gang lærte vi virkelig hinanden at kende, og jeg skrev helt nye sange for første gang i over fem år«, fortæller manden med det borgerlige navn Ariel Marcus Rosenberg og fremhæver, at der denne gang hverken var en producer, der kiggede dem over skulderen, eller et pladeselskab, der kiggede på uret. »Det var altafgørende. Det betød, at vi kunne slå os løs og have det sjovt«, fortæller han. Og albummet lyder da også som et slaraffenland af godt humør. I en genreanarkistisk lydkulisse, der blandt andet runder kalejdoskopisk psychrock og slibrig synthpop,


107

Jeg er bare glad for, at de famøse 15 minutter ikke er udløbet endnu


68

TEKST RASMUS JUNGE ILLUSTRATION SIMON VÆTH

LINK FRANKOCEAN.COM

Fact Check

Frank Ocean Han tog sig god tid, men ‘Channel Orange’ har været ventetiden værd. Som et trumfkort på bunken af tidens stærke r’n’b-genfortolkninger er Oceans debutalbum et af årets hidtil bedste album. Vi har gravet 12 historier frem fra talentets korte karriere, som du måske ikke har hørt før.

01

Jaget bort af Katrina

Christopher Breaux kom til verden den 28. oktober 1987 i Long Beach, Californien, men da han var fem, ryk-kede familien til New Orleans i Louisiana. Som så mange andre indbyggere i sydstaten blev familien berørt, da orkanen Katrina i 2005 bragede hærgende ind mod den amerikanske sydøstkyst. Franks studieudstyr blev ødelagt, og som en konsekvens kørte den håbefulde musikerspire til Los Angeles med 1.200 dollars på lommen – de 400 gik til benzin – med en ambition om at blive der i seks uger. Han bor der endnu.

02

Bedstefar på stoffer

Frank Oceans far forlod sin kone og tre børn, da Frank var seks, og i hans sted blev moderens far sønnikes rollemodel, om end en lidt speciel én af slagsen. Tidligere i livet havde morfaren nemlig kæmpet med alkohol- og stofmisbrug, og derfor tog han Frank med til møder for anonyme alkoholikere og narkomaner. Oplevelserne med de konsekvenser, afhængighed kan skabe, gjorde et stort indtryk på barnebarnet og bliver blandt andet behandlet på nummeret ‘Crack Rock’ på debutalbummet ‘Channel Orange’.

03

College dropout

Fra barnsben vidste lille Christopher, at han skulle være musiker – ligesom sin far. Som sagt forlod faren familien, så hans mor var lidt loren ved ideen, men sønnike kløede på, og som teenager lavede han forefaldende arbejde for naboerne for at spare op til studietid. Han droppede da også ud af universitet efter få uger for at hellige sig sangskrivergerningen på fuld tid.

07 04

Guilty pleasure: Celine Dion

Nogle af Frank Oceans tidligste musikoplevelser foregik foran moderens bilradio, hvor hun underholdt med Celine Dion-cd’er og soundtracket fra musicalen ‘Phantom of the Opera’. Og selv om den canadiske sangerinde nok ikke er den hotteste reference, så har Ocean faktisk udtalt, at han drømmer om på et tidspunkt at indspille en af hendes sange. Den havde vi ikke lige set komme.

05

Dygtig vovse

Frank Ocean er den stolte ejer af en såkaldt Berner Sennen-hund (placér under nuttet, blød, mørkhåret vovse), og kræet, der bærer navnet Everest, er tilsyneladende lige så talentfuld som sin herre. I covernoterne til ‘Channel Orange’ er den nemlig krediteret som ‘executive producer’ på albummet!

06

Do It Yourself

I slutningen af 2009 skrev Frank Ocean under på en kontrakt med det stilskabende hiphoplabel Def Jam, men til hans store frustration syltede selskabet efterfølgende hans solo-debut. Inspireret af det anarkistiske hiphop-crew Odd Future Wolf Gang Kill Them All, som han blev en del af i 2009, tog han sagen i egen hånd og udsendte i februar sidste år mixtapet ‘Nostalgia, Ultra’ via sin Tumblr til øredøvende applaus fra anmelderkorpset. Og så fik Def Jam ellers travlt med at få gjort debutalbummet færdigt.

Fornuftig storebror

Set udefra kan de øretæveindbydende rødder i Odd Future-kollektivet og den mere modne sangskriver, der er et par år ældre end resten af slænget, virke som et lidt skørt match. Men det har Earl Sweatshirt en forklaring på: »Han er sådan, som jeg forestiller mig, at Rick Rubin er. Alvidende. Han er fornuftens stemme«.

08

Fleksibel sangsmed

Efter ankomsten til L.A. fik Frank hurtigt skub i karrieren, i første omgang dog for andre. Ifølge i-D Magazine har han igennem karrieren solgt over 1.000(!) sange til andre musikere med Brandy, Justin Bieber og John Legend som de største navne. Og siden han fik opmærksomhed for sine solopræstationer, har han kunnet føje Beyoncé, Kanye West og Jay-Z til sin kæbedroppende track record.

09

Fik Beyoncé til at græde

Tusindvis af mennesker har uden tvivl fået renset tårekanalerne til Frank Oceans musik – heriblandt en yderst prominent dame. Til Beyoncés seneste album ‘4’ bidrog Ocean nemlig med nummeret ‘I Miss You’, der blev godkendt til albummet på følgende følelsesladede måde: »Hun kom ind og hørte sangen, og hun fældede en tåre og indspillede den«. Nogen der har en Kleenex?

10

Ud af skabet

En uge inden udgivelsen af ‘Channel Orange’ smed Frank Ocean et statement op på sin Tumblr, hvor han afslørede, at hans første store kærlighed var en mand. Et modigt træk i betragtning af hvor strengt heteronormativ hiphop- og r’n’b-scenen traditionelt er. Efterfølgende har han da også udtrykt håb om at kunne være det forbillede, han selv savnede som ung: »Én procent af det er næstekærlighed. Jeg tænkte på, at jeg, da jeg var 13 eller 14 år, ville ønske, at der var nogen, som jeg så op til, der ville være så åben«.

11

50 Cent har min ryg

Hvis Frank Ocean (og hans pladeselskab) havde frygtet for modtagelsen af hans seksuelle orientering, så viste det sig heldigvis at være ubegrundet, og fra alle dele af hiphop-branchen har der været opbakning. Til MTV erklærede 50 Cent, at »alle, der har et problem med Frank Ocean, er idioter«, mens vennen Tyler, The Creator tweetede følgende salut: »My big brother finally fucking did that. Proud of that nigga cause I know that shit is difficult or whatever. Anyway. I’m a toilet«.

12

Toronto, here I come!

Efter at have slået sit navn fast i Los Angeles overvejer Frank Ocean for tiden, om det er tid til at rykke teltpælene op og søge nye udfordringer. New York er det oplagte bud, men Canadas største by Toronto er også med i overvejelserne, blandt andet fordi den er mere bilvenlig – Ocean har for tiden to BMW’er parkeret i garagen. Han har dog aldrig været i Toronto, så vi anbefaler en udflugt inden den store beslutning.


69


24

TUNE IN

TEKST KRISTIAN KELLER LINK DESIGNMUSEUM.DK

EFTERKLANG ‘UNDER GIANT TREES’ (2007 ) DESIGN: HVASS &HANNIBAL

MA DONN A ‘TRUE BLUE’ (1986) ART DESIGN: JERI MCMA NUDIRECTION: JEFFRE Y KENT S. FOTO: HERB RIT TS ME D RED HOT CHILI PEPPER DESIGN: DAMIEN HIRST S ‘I’M WITH YOU’ (2011)

LS JIM’ (1974) GA SOLIN’ ‘STAK KE NDGA ARD OG TATO-BOB BU R DE PE N: SIG DE

PEPPER’S LONELY THE BE ATLES ‘SGT.CLUB BA ND’ (1967 ) TS AR HE RTH AK E OG JA NN HAWO DESIGN: PE TER BL FOTO: MICH AEL COOPER

THE VELV ET UNDERGROUND ‘THE VELV ET UNDERGROUND AND NICO’ (1966) DESIGN: ANDY WARHOL

Fokus på coveret Den er blevet ikonisk, og flere kender sikkert den gule (erotiske) banan bedre, end albummet ‘The Velvet Underground and Nico’ som den pryder. Det er Andy Warhols umiskendelige pop art. Og det er coverdesign, når det er bedst. Og netop coveret er en af grundene til tidens vinylrevival. For ud over den særlige lyd sætter vinylens større format fokus på coverdesignet og lader det komme til sin ret på en måde, som cd’er og iTunes ikke formår. Og det er der selvfølgelig grund til at gøre. På linje med musikken har cover-

design udviklet sig gennem forskellige perioder og genrer som en særlig kunstform. Og det er noget af det, som Designmuseum Danmark sætter fokus på med særudstillingen ‘Pladecovers – vinylens revival’. Med mere end 400 udvalgte lp-covers dykker udstillingen, der løber fra den 11. oktober til marts næste år, ned i seks årtiers designhistorie og undersøger pladecoverets udvikling og karakteristika inden for forskellige genrer. Fra den psykedeliske stil med coverart som blandt andet Creams ‘Disraeli Gears’ og The Beatles’ legendariske

‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ til stilikoner som David Bowie, Bruce Springsteen, Patti Smith, Grace Jones og Björk. I forbindelse med udstillingen udgiver Forlaget Vandkunsten bogen ‘Pladecovers – vinylens revival’, hvor der blandt andet indgår covers fra nogle af de udstillede kunstnere – eksempelvis Andy Warhol, Damien Hirst og danske Hvass&Hannibal. Udstillingen ‘Pladecovers – vinylens revival’ vises på Designmuseum Danmark fra den 11. oktober til den 10. marts 2013.


TUNE IN

LibertineLibertine hopper i skjorten Libertine-Libertine kan dette efterår præsentere deres bedste pigekollektion til dato fyldt med tykke frakker, pæne herrebukser og feminine bluser og skjorter. Vi har bedt designer Pernille Schwarz udpege de skjorter, hun drømmer mest om dette efterår. Libertine-libertine.com Alling

Agyness Deyn går grunge med Dr. Martens Agyness Deyn købte sine første Dr. Martens-støvler som 13årig, og siden har supermodellen været en inkarneret fan af det ikoniske mærke. Heldigvis blev kærligheden gengældt, og efter at have været Dr. Martens’ kampagnemodel i et par sæsoner kan Deyn nu også skrive designer på sit bugnende cv. Hendes første kollektion for Dr. Martens består af både sko, tøj og accessories og er blandt andet inspireret af nogle af 90’ernes stilige par som Johnny Depp og Winona Ryder og Brad Pitt og Juliette Lewis. »Jeg elsker friheden omkring grunge-stilen. Jeg ville gerne lave en kollektionen, der giver følelsen af, at du er gået ind i en genbrugsbutik, som jeg selv gjorde som teenager, og kommer ud i et komplet outfit, du netop har købt. Det er meningen, at hele kollektionen skal bruges sammen«, siger Deyn. Kollektionen blander modellens egen stil med klassiske elementer fra 90’er-grunge, som skovmandstern, gamacher, parkacoats, bomberjakker med margueritprintet fór, der går igen igennem hele kollektionen. Dr. Martens’ signaturstøvler har fået ekstra længde og går nu helt til knæet, og der findes også både creepers og støvler i mørkerød lak og læder sammen med hjerteformede lædertasker. »Det har været det perfekte match for mig at designe kollektionen. Jeg har elsket at være epicenteret for et mærke, som jeg i høj grad er vokset op med«. Kollektionen kan købes hos Dr. Martens-forhandlere og i deres webshop. Drmartens.co.uk Alling

COS »Klassiske hvide skjorter kan man aldrig få nok af. Den her er underspillet cool med silkedetaljer på ærmer og krave og med et længere bagstykke«. Cosstores.com, 500 kr.

STELLA MCCARTNEY »Monogramskjorten er et fint og feminint skjortealternativ med en snert af Versaces 80’er-logomania. Jeg er vild med kombinationen af det klassiske snit og det gakkede print«. Stellamccartney.com, 4.200 kr.

KENZO »Fantastisk og festlig ærmeløs skjorte med ruffel-effekt ved halsen. Det er den slags skjorte, der er perfekt til en aften ude«. Farfetch.com, 1.899 kr.


110

FOTO SIGURD GRÜNBERGER STYLING SIDSEL ALLING

MAKEUP/HÅR METTE MUNCH MODEL JENS CHRISTIAN (SCOOP)

Lone Rider Efterårets grå dage går igen i garderoben, hvor enkle farver og rene linjer dominerer. Vi sætter det pæne tøj sammen med sneakers, joggingbukser og kasketter, så det ikke bliver formelt og kedeligt.


111

DENIMJAKKE RALPH LAUREN DENIM & SUPPLY 2.199 KR. JAKKE VELOUR 3.000 KR. JEANS WON HUNDRED 900 KR. SNEAKERS NIKE 900 KR.


48

TUNE IN

TEKST REDAKTIONEN

10 gode musik-apps We know. Der findes en masse affald på app-markedet, der suger både tid og penge. Men her er ti musikrelaterede apps til din smartphone, som du med sikkerhed vil blive glad for.

Discovr iOS/Android, 12 kr. Hvad? Musikalsk stamtræ Hvordan? En fantastisk måde at opdage musik, du ikke kendte i forvejen. Start med at indtaste dit yndlingsband. Herefter viser Discovr dig et stamtræ med fem kunstnere i samme boldgade, som hver især har yderligere fem grene stikkende ud fra sig. Klik på en hvilken som helst af dem og læs biografier, tweets og anmeldelser, hør snippets og se Youtube-videoer. Og så gik den dag.

Djay iOS, 6 kr. Hvad? Mixerpult Hvordan? Vil du gerne tage dine fest-dj-skills til et nyt niveau, så dansegulvet ikke dør, imens du roder efter det næste crowdpleaser-track? Denne app forvandler din smartphone til en mini-mixerpult, hvorfra du sømløst kan crossfade mellem sange i dit bibliotek. Med lidt træning kan du også scratche, tilføre effekter, synce beats og optage og eksportere dit mix.

Songkick iOS/Android, gratis Hvad? Koncertguide Hvordan? Vi går et vildt koncertefterår i møde, og det kan være svært at overskue det store udbud. Songkick scanner dit musikbibliotek og skaber en koncertkalender, der matcher netop din smag. Den kan også give dig et overblik over alle koncerter i et udvalgt geografisk område og sende dig tip, når billetsalg starter, så du ikke ender bagest i køen.

SongPop iOS/Android, 12 kr. Hvad? Musikquiz Hvordan? Er du træt af, at du aldrig kan finde et brætspil eller en tv-kanal med en musikquiz, der matcher din ekspertise? I quiz-app’en SongPop kan du selv vælge hvilke genrer, du vil testes i – der er alt fra indierock og new wave til punk og klassisk country. App’en spiller en sang, og du gætter titel eller kunstner og konkurrerer mod udvalgte venner eller tilfældige musiknørder.


TuneIn Radio iOS/Android, gratis

BRANCHEMANDENS VALG THOR MARTIN JENSEN

ER REDAKTIONEL CHEF OG TALSPERSON FOR MUSIKTJENESTEN WIMP, DER NETOP HAR LANCERET EN OPDATERING AF DERES IPHONEOG IPAD-APP. HER ER HANS APP-ANBEFALINGER.

SONOS CONTROLLER iOS/Android, gratis »Sonos-enheden giver dig mulighed for at streame din musiksamling til alle rum i hjemmet. Og tilslutter du Controller-app’en forvandles din smartphone eller tablet til en fjernbetjening, hvorfra du kan styre dit iTunes-bibliotek, samt WiMP og andre musiktjenester, trådløst«.

DAYTROTTER iOS/Android, gratis »Hver eneste dag udgiver Daytrotter en eksklusiv session med en ny artist, typisk fra den alternative musikscene. Alle disse optagelser er nu tilgængelige i en gratis app til iPhone og Android. Det betyder timevis af fantastisk livemusik med alt fra Beach House til Bon Iver«.

Soundcloud iOS/Android, gratis Hvad? Musikmekka Hvordan? Soundcloud er stille og roligt ved at blive det mest benyttede redskab for kunstnere til at sprede deres musik, simpelthen fordi playeren er så let og elegant at benytte og embedde på blogs. Hvis du henter app’en, kan du følge dine yndlingskunstnere og -labels og høre gratis musik – inklusiv demoer og remixes. Og selv optage lyd og dele med dit sociale netværk.

Ringtonium iOS/Android, gratis

WiMP iOS, gratis »I den nye iOS-app har vi fået plads til vores danske redaktion samt de bedste musikmedier fra ind- og udland. Du får dagligt anbefalinger fra musikeksperter og artister og kan læse de nyeste anmeldelser fra blandt andre Soundvenue og Pitchfork, alt imens du lytter til musikken«.

Hvad? Design din ringetone Hvordan? App’en gør det nemt og overskueligt at lave dine egne ringetoner fra enten egne optagelser eller musiknumre i dit iTunes-bibliotek. Pro-versionen koster seks kroner og giver dig blandt andet mere kreativt albuerum, når du for eksempel kan afspille ringetonen baglæns og tilføje ekkoeffekter. Apple gør det stadig besværligt at gøre brug af ringetonerne, men app’en giver en pædagogisk guide.

Hvad? Live-radio Hvordan? Dyk ned i alverdens radiostationer og stream udsendelser live eller hør gamle podcasts. Søg efter lokalitet, genre, kunstner eller led efter dine favoritkanaler. App’en fungerer både med wi-fi og mobildata, og du kan følge med i forbruget, så du ikke overskrider dit mobilabonnement. Der findes også en pro-version, hvor du for seks kroner slipper for bannerreklamer og får mulighed for at optage fra radio-streamet.


TEG ABONN

3 NUMRE KLIK


GN NEMENT

E FOR 89,HER

SOUNDVENUE #66 - Preview  
SOUNDVENUE #66 - Preview  

Subscribe? Join us at www.soundvenue.com/abonnement or go to www.soundvenue.com/shop for hard copies and backissues.

Advertisement