Page 1

DISTORTION 2014 Guide til musikken og festerne • Distortion-bossens rebelske rødder Opskrift: Den perfekte gadefest • Pandaen taler ud • Tre gange Final Party stak af


BIBOB.DK

! D U B L I T N O I T R DISTO

bare 1 krone. r fo r e n ro k 9 af 64 et til en værdi s d a e h r jo a M et Marshall istortiontilbud /d k .d b o ib Skift nu og få b å p Gå ind

ANNONCE

FRI 5 TALETID

GB

NET

FRI MUSIK MED WiMP FRI SMS & MMS

169,-

Mindstepris 1. måned: 218 kr.

Pakkens indhold er til normaltakseret indenlandsk trafi k. Mere end 5 GB: nedsat hastighed. Oprettelse 49 kr. Bindingsperiode 3 måneder. Tilbuddet gælder t.o.m. 01.09.2014 eller så læ


ænge lager haves.

MUSIC NONST O

P

Hos Bibob er du altid på med 4G og masser af elsker musik, data. Og fordi giver vi dig W iMP Premium vi 23 millioner m . Det betyder usiknumre fra adgang til din smar tpho ne, laptop og – også når du tablet ikke er på nett et .

WiMP til din Premium sma og hj rtphone emm et.

ANNONCE


06

DISTORTION 2014

FOTO RASMUS NAUTRUP JENSEN

ADM. DIREKTØR LASSE KYED CHEFREDAKTØR NICOLAI TORP REDAKTØR RASMUS JUNGE ART DIRECTOR LASSE HØGH SALG JESPER FUGLEVIG ANDERSEN, ANDERS RUNE HANSEN, CHRISTINA LARSEN, PETER RAUN, MICHAEL BJØRN SKAARUP ØKONOMI BERGTORA DALSGAARD FORSIDEFOTO PETER WITT UDGIVER SOUNDVENUE A/S STUDIESTRÆDE 19, 1. SAL 1455 KØBENHAVN K MAIL@SOUNDVENUE.COM TLF. 7020 0012

FØLG SOUNDVENUE FACEBOOK.COM/SOUNDVENUE TWITTER.COM/SOUNDVENUE INSTAGRAM.COM/SOUNDVENUE I SAMARBEJDE MED

SLÅ ØRERNE UD! adefesterne har længe været essensen af Distortion. Det er dem, der samler flest mennesker, og det er her, vi føler fællesskabet og sammen får lov til at bøje hverdagens regelsæt. Her må man drikke øl midt på vejen, og gangstativer og barnevogne kører herlig slalom mellem lydsystemer og ekstatisk daskende lemmer. Men i år er det særligt tydeligt, at arrangørerne har større ambitioner end høje promiller og spændte basarme. Programmet markerer, at der altså er tale om en musikfestival. Stærke danske acts som When Saints Go Machine, Communions og Lust For Youth står side om side med grænsesøgende, upolerede diamanter fra udlandet som Hudson Mohawke, Blawan, Mykki Blanco, Kingdom, John Wizards, Nils Frahm, Evian Christ, DJ Spinn, Nathan Fake og Trust på en plakat uden hovednavne. Lineup’et er lige så lidt hierarkisk, som Distortion selv. Så lad der herfra lyde en opfordring til at tage en enkelt dag i denne uge, hvor du tæmmer rusen og slår ørerne ud. Festen er måske det centrale, men hjerteblodet i Distortion er musikken.

G

God fornøjelse. NICOLAI TORP Chefredaktør, Soundvenue


08

DISTORTION 2014

DISTORTION BY DAY

FOTO MARCUS PALM ANDREASSEN

FOTO RASMUS NAUTRUP JENSEN

FOTO MIA DERNOFF

FOTO THORBJØRN FESSEL

FOTO THORBJØRN FESSEL


e N J oy wi th aBsolu t respoN siBility ®

Gold lip. N e w siNgle “Birt h day B as h ” out J uN e 6 t h w w w. f a c e B o o k . c o m / a B s o l u t V o d k a d a N m a r k


10

PANDAEN TALER UD Siden 2008 har en mandshøj panda været en fast del af Distortions persongalleri. Manden inden i dyret afslører her, hvordan festivalens uofficielle maskot kom til verden. TEKST RASMUS JUNGE

FOTO KENNETH NGUYEN

H

vordan opstod ideen til pandaen?

»Pandaen blev født i 2008, da jeg var bosat i Dubai. Jeg sad dernede og havde nedtur over at misse Distortion. Jeg kunne ikke tage ferie – så jeg fakede en familiekrise og fik tilladelse til at tage hjem. Jeg bestilte pandaen over nettet og fik den sendt hjem til min far. Jeg kom hjem to dage før Distortion, og jeg havde intet sagt til Klashy-drengene – så jeg brugte de første dage på at tage hjem til dem iført Panda-dragt og overraske dem. Det blev en meget varm Distortion det år, da jeg rendte rundt i dragten alle dagene«, fortæller Stefan Cristopher Petersen fra festkollektivet Klashy.

Hvordan var reaktionerne, første gang pandaen dukkede op?

»De var ret vilde. Vi havde via de tidlige Klashy-­ fester eksperimenteret med maskotkostumer, så jeg vidste godt, at folk generelt får rimelig optur over at feste med full-size dyr. Men det var nogle ret overvældende reaktioner, vi fik på pandaen«.

Hvorfor tror du, at pandaen er blevet så populær? »Jeg tror, pandaens popularitet går hånd i hånd med Klashys gadefester. Vi har været med siden 2009, og dem, der har fulgt vores scener siden dengang, ved, at det handler om fest og friheden i at kunne gå amok. Pandaen har altid gået i front for den stil«.

Hvad er det vildeste, den har oplevet?

»I 2011 på Skt. Hans Torv fik pandaen lov til at crowdsurfe oprejst i en træjolle – det var godt nok vildt«.

Dukker pandaen op på Distortion i år?

»I år er vi tilbage på gaden, hvor vi hører hjemme. Vi holder kæmpe gadefester både på Nørrebro og Vesterbro, og vi har ambitioner om at markere den nok til dato største lydopsætning, vi nogensinde har haft. Alt sammen selvfølgelig dirigeret af pandaen!« Klashy holder block-party ud for Nørrebrogade nr. 90 onsdag og på Halmtorvet torsdag.


DISTORTION 2014

11

AFDØDT IKON HYLDES UNDER DISTORTION i havde glædet os enormt til at opleve det banebrydende footwork- og juke-makkerpar DJ Rashad og DJ Spinn til Sound­ venue, Rust og Bibobs fest i Rust Natklub under Distortion. Men siden vi bookede dem, skete det tragiske, at den blot 34-årige Rashad Harden aka DJ Rashad gik bort. I stedet optræder DJ Spinn nu sammen med Chicago-produceren og dj’en Taso med et hyldest­show, der vil ære DJ Rashads minde. Og til at holde klubben i kog byder vi også på live-sets fra Malou Mørkeberg og Lulu Rouges T.O.M., der kigger forbi med sit soloprojekt T.O.M. & His Computer, mens dj-pulten på main floor også bliver besat af Djuna Barnes og Joakim Skovbjerg. I kælderen kan man få sin techno og house på, når Asmus Odsat, Mads Rehl, Patrick Steen, Andreas OK og Søren Kinch fra de to rutinerede dj-crews Vektor og Bulk støder sammen.

V

DJ Spinn og DJ Rashad

Soundvenue x Rust x Bibob præsenterer: Distortion Club feat. DJ Spinn & Taso (US) Rust, 4. juni kl. 21

OPSKRIFTEN PÅ DEN GODE GADEFEST FOTO THORBJØRN FESSEL

u har forhåbentlig prøvet at fortabe dig i Distortions kulørte gadefest­ mosaik, hvor sanseindtrykkene får din krop til at sitre af basangreb og lykkerus. Måske har du bagefter tænkt, hvordan du selv kan genskabe den følelse? Pelle Peter Jensen, radiovært og dj til utallige gadefester, giver dig her fire staldtips til, hvordan du stabler den perfekte gadefest på benene.

D

1. Det basale

»Den primære ingrediens er musik. Det kan så være alt fra balkan til westcoast-hiphop eller berliner-techno. Det skal gerne spilles relativt højt. Således tiltrækker man nemlig endnu en vigtig ingrediens – mennesker. Og hvis man så er rigtig heldig, så krydrer man det med godt vejr«.

2. Surprise

»En overraskelse eller to. Det kan være alt fra limbo til konfettibomber til et live-act. Så har du satme en god gadefest«.

FOTO THILDE DEHLSEN

3. God karma

»De bedste fester er dem, hvor vi danser med hinanden og ikke mod hinanden. Så hvis det bliver helt amok, så tag måske lige fem-ti minutter, hvor man spiller noget hyggeligt musik, man ikke behøver at hoppe ind i hinanden til. ‘Love Is in the Air’ giver altid god stemning«.

FOTO THORBJØRN FESSEL

4. Unik location

»Unikke locations kan være med til at danne en boble om festen. Altså føle at man er afskåret fra resten af verden og har en magisk oplevelse. Det gør, at man måske slipper nogle hæmninger, fordi man ikke står på en natklub og skal være lækker«. ² Junge


12

DISTORTION 2014

MIN DISTORTION

KNUD FOLDSCHACK

Advokat og bestyrelsesmedlem i Fonden Distortion.

H

vad betyder Distortion for dig?

»Det er super vigtigt, at en hovedstad som København har en palet af ting at byde på, og jeg synes, der mangler noget i de stærke kontrastfarver – der er lidt for meget Børsen, Den Lille Havfrue og kanalrundfart. Det, at man slipper det hele total løs, synes jeg, er spændende. At man flytter det ud på gaden og gør det til en folkefest«.

MIN DISTORTION

SILAS MOLDENHAWER

When Saints Go Machine og Kenton Slash Demon.

H

vad er det bedste ved Distortion?

»Det bedste er, at Distortion er så uforudsigelig. Man går ud af døren, og så ved man ikke rigtigt, hvad der kommer til at ske, og hvor man præcis skal feste henne, men man ved, at det bliver skide sjovt«.

Hvad er dit forhold til Distortion?

»Jeg tror, jeg har det samme forhold til Distortion, som mange andre københavnere har. Det er en festival, man har fulgt lige fra starten og oplevet vokse sig større fra år til år. Jeg tror, det er derfor, at københavnere har et særligt forhold til Distortion. Og så er den nærmest umulig at undgå, fordi den foregår overalt.

Især gadefesterne har været en helt unik måde at gå til festival på, og det er fedt, at de stadig er en stor del af Distortion. Jeg er ret sikker på, at de i de fleste andre byer var blevet forbudt for længst«.

Hvordan ser dit program ud for i år – har du nogen must sees?

»Jonas (Kenton, red.) og jeg skal dj’e på samme scene som Evian Christ, så ham glæder jeg mig til at se. Og så Nathan Fake, som vi i When Saints Go Machine har været med til at booke«. Silas Moldenhawer spiller med Kenton Slash Demon i Klatrehallen til Distortion Club den 6. juni og med When Saints Go Machine til Final Party den 7. juni.

Hvor meget har du selv været en del af det?

»Jeg har ikke danset i gaderne. Jeg har været øldrikkende iagttager, og så har jeg nydt musikken rundt omkring. Men det med, at man kan tage menukortet og benytte det på forskellige niveauer, er fantastisk Og så kan jeg godt lide, at der er så meget ildsjæl over det. Jeg synes jo om alt, der bygger på, at ‘det her er noget, jeg brænder for’. Meget enkelt handler det om, at hvis man kan gøre en indsats, som gør en selv og andre glade, så har man gjort en god gerning«.

Kan du huske en situation, hvor du var ude og tænkte ‘nu spiller det hele’? »Jeg har kontor i Skindergade, og forrige år var det en stor fornøjelse at opleve livet i gaden. Selv om jeg blev halvanden time forsinket, fordi jeg skulle køre fra Rådhuspladsen, så var det en oplevelse, hvordan folk vinkede til mig og klappede på min bil. Det var samtidig med, at aftalen omkring Christiania var faldet på plads, så der var det hyggeligt at komme halvanden time for sent«.


JE_annonce_banner_Annonce 22/05/14 11.16 Side 1

Hent JUST EAT app'en og se hvor du kan spare 20% p책 din favorit takeaway

Spar 20%


14

DISTORTION 2014

FUN FACTS

HVAD KRÆVER DET AT LAVE DISTORTION?

Tallene* taler deres tydelige sprog: Distortion er et kæmpemonster. TEKST RASMUS JUNGE

1.400 mennesker arbejder eller hjælper til på Distortion

UNDER FESTIVALEN PRODUCERES

120.000 TONS SKRALD

DISTORTION HAR

1.031

FACEBOOK-FANS FRA INDONESIEN

DE FRIVILLIGE:

DISTORTIONS GADEARMBÅND ER KØBT I UNGARN

Alle ansatte får gratis leverpostej

år gamle i gennemsnitalder

700

‘PARKERING FORBUDT’ SKILTE

15 HJEMLØSE FLASKESAMLERE kommer gratis til Final Party

* Tal leveret af Distortion

23,9 80% er udlændinge

 3 MÆND I SPEEDOS

25.000 LITER URIN bliver der tisset til hver gadefest

GØR RENT I BUNDEN AF POOLEN I DGI-BYEN

Det kræver:

KUN

DISCOKUGLER

Til gengæld lavede de Europas største, da de i 2012 hejste raver-bussen op i en kran.

MANGE TOILETTER Nok til at et halvfyldt Brøndby Stadion kan tisse på samme tid


edge-of-tomorrow.dk

I BIOGRAFERNE 4. JUNI


16

DISTORTION 2014

KULINARISKE GODTER TIL GADEFESTER Mad-entreprenøren Rasmus Kofoed vil i år tage Københavner­middagene til nye kulinariske højder. istortions organiserede kaos og koge­ kunst i Michelin-klassen er umiddelbart ikke det mest oplagte match. Men da festivalen henvendte sig til Rasmus Kofoed, medejer af Michelin-blåstemplede Kadeau og søsterrestauranten Pony, for at få ham til at stå for årets Københavner­ middage, var betænkningstiden kort. »Vi på Kadeau og Pony går hverken af vejen for en god fest eller hyggeligt samvær med god vin, øl og andet, og det her var bare en rigtig god mulighed for at bidrage til den samlede, store byfest, som man vel nærmest kan kalde Distortion«, fortæller han og fortsætter: »Jeg er generelt tilhænger af at bruge byen på anderledes måder, og at man skal være klar på det, når man bor i en by«. I år står han og hans folk bag middage

D

FOTO THORBJØRN FESSEL

RASMUS KOFOED

onsdag den 4. juni på Kapelvej på Nørrebro og torsdag den 5. juni på Skydebanegade på Vesterbro, hvor folk kan købe en treretters menu for 150 kroner. Samarbejdet skal dog strække sig længere ud i fremtiden, og Rasmus Kofoed »satser bestemt på, at det skal vokse sig større, med mulighed for at tage endnu flere ind de kommende år«. ² Junge

»Jeg er generelt tilhænger af at bruge byen på anderledes måder«

DJ-KLONER STYRER DISTORTIONS STØRSTE SCENE DJ Er Du Dum Eller Hvad har hyret sig selv til at optræde til Havnefesten. lene i kraft af sin størrelse – Distortions største og opbygget på containere – bliver Container Stage et spektakulært syn til Havnefesten og Final Party. Men fredag bliver det ekstra vildt, når DJ Er Du Dum Eller Hvad er vært for et temmelig unikt dagsprogram. Han har nemlig booket sig selv til at optræde fra klokken 14 til 22 bag tre pulte opstillet i en trekant. Den umiddelbart umulige opgave bliver løst med hjælp fra et hold unavngivne dj’s, hvis identitet bliver skjult bag dj’ens signaturagtige ansigtsbandana.

A

Hvordan opstod ideen til at 'booke dig selv'?

»Jeg har spillet nogle fuldstændigt vanvittige gigs på Distortion gennem de seneste år, og vi blev enige om at lave noget sindssygt og ekstraordinært sammen, så jeg foreslog en konstellation, hvor vi dj’s spiller back3back med hinanden på tre pulte fordelt i en kæmpe trekant. Det er et set-up, der aldrig før er set på dansk jord. Distortion er en stor del af mig som dj – det er klart hvert års højdepunkt. Så det er en kæmpe ære, at de har inviteret mig til at spille på min helt egen scene, og det vil jeg gerne vise taknemmelighed for. Det er min måde at betale tilbage for alle de fede oplevelser«. ² Junge


Styles

sommerens tiludendørs

Forbehold for trykfejl. Ikke alle varer findes i alle forretningern.

fester

Gå efter et sporty og feminint look til sommerens udendørs fester. Magasin giver dig bl.a. inspiration til et sikkert sommer look til Distortion fra den 4.-8. juni.

Både funktionelle og fashionable Bryd et feminint look med et par sneakers. Kangaroos 799,-

En god læderjakke er perfekt til de kølige aftener. Star by Julien Macdonald 789,-

En cap er essentielt for det sporty look

åbent Mandag - søndag 10-20 · Køb også på magasin.dK

Nora shorts fra Gestuz 700,-


18

DISTORTION 2014

MIN DISTORTION

J.J. WILD

Producer, dj og en del af Yo Fok-crewet. Hvilken af Distortions gadefester betyder mest for dig?

»Det er Nørrebro. Jeg bor her, så det er ekstra hyggeligt med alle de venner og bekendte, man møder fra sit nabolag. Det er ikke så stramt, som Indre By kan være«.

Hvad er det vildeste, du har oplevet på Distortion? »Sidste år spillede jeg et rimelig hardcore dance­hall-set i en fuldstændigt proppet Kødbyen, mens solen gik ned bagved. Det var et af de helt store øjeblikke. Og så har der været nogen rimelig beskidte busture med bus nr. 666 (Distortions raverbus, red.), som har en dj-pult indbygget, og som, når festen er ved at peake, rent faktisk hopper igennem byen«.

Hvad har været din største musikalske oplevelse?

»Det var på Blegdamsvej i 2011, hvor Eloq, Dixone, Skørmand, Klumben, Kidd og Topgunn spillede. Det var, da hele hypen omkring dem toppede og et vildt øjeblik. Der stod 30 mennesker på scenen, publikum på gaden gik fuldstændigt amok og kastede med ting, der var bål på gaden, og panserne kom og lukkede det hele efter et kvarters tid, fordi de syntes, at situationen var ude af kontrol. Det var fedt«.

Hvad er dine planer for årets Distortion?

»Jeg skal se Pow Pow Movement. Det er et dancehall-soundsystem fra Tyskland, som er rimelig vilde. De plejer at fyre op«. J.J. Wild spiller til DDS-festen på Hive fredag nat.

MIN DISTORTION

DJUNA BARNES Skribent og dj.

Hvad gør Distortion til noget særligt?

»Anarkismen. Og at byen virkelig står på den anden ende. Thomas Fleurquin vil gerne have Rios karneval, og det ligner efterhånden. Måske endda 30 procent for meget«.

Hvad er dit smukkeste Distortion-minde?

»Dunsts poppers-bus i 2003 eller 2004. 30 trash-drags med følge på en åben dobbeltdækker igennem byen, totalt uden nogen form for hæmninger Jeg spillede Vitalics ‘La Rock’ i hvert fald fire gange«. FOTO SIMON BIRK

Djuna Barnes spiller til Soundvenue x Rust x Bibob-festen onsdag nat på Rust og i Klatrehallen til Final Party.


OPLEV RUC PÅ

ROSKILDE FESTIVAL


20

DISTORTION 2014

»JEG ER VED AT BLIVE VOKSEN, IKKE DISTORTION« I medierne bliver han ofte castet som den franske festanarkist, men der er også en anden side af mønten. Distortion-bossen Thomas Fleurquin løfter sløret for sine rebelske rødder, åbner op om den mest stormfulde periode i festivalens historie og giver et hint om, hvornår han giver stafetten videre. TEKST RASMUS JUNGE

i sidder på en græsplæne uden for Distortions kontorer på Refshaleøen, og den 40-årige eksilfranskmand ligner sig selv med en vildfaren mariehøne i det stålgrå hår, tredagesskæg, småkrøllet skjorte og et par shorts med brændehul på låret. Siden 1998 har Thomas Fleurquin sat sit solide fodaftryk i hovedstadens asfalt som hovedkraften bag Distortion, der har udviklet sig til en uomgængelig københavnerbegivenhed. Men der var en tid, før han endte i København af romantiske årsager. De første 25 år af sit liv levede han i Paris, og her finder man en del af forklaringen på, at det blev netop ham, der skulle revolutionere københavnernes måde at feste på. Fleurquin voksede op i et byhus (»lidt Christiania-agtigt, ikke pænt, med gammel gård«) med sin familie og en far, der var ualmindeligt engageret i sin omverden. Faren var erklæret anarkist (»virkelig grøn, feministisk 68’er-­ generation«), han arrangerede demonstra­tioner imod store nye boligprojekter i den franske hovedstad (»han har standset toge for at redde det gamle Paris«) og var på et tidspunkt medlem af byens Borgerrepræsentation som løsgænger. Farfaren var i øvrigt også en karakterfast personlighed og var både general og modstandsmand og deltog i D-dag som pilot. Fleurquins far indpodede i sin søn, at han ikke skulle være bange for autoriteter. Det fik Édouard Balladur (senere konservativ statsminister fra 1993 til 1995) og Jacques Chirac (konservativ præsident i årene 1995-2007) at føle, da de i fællesskab var ude at promovere sidstnævntes genvalg til borgmesterposten i Paris. Faderens protester havde givet så megen genlyd, at de to politikere skiftede side, da de så ham på gaden. Og sønnike fik også markeret sig over for Balladur. »Han kom og lagde materiale, der hvor jeg gik til guitar, da jeg var ni år gammel. Så sagde han: ‘Bor du i kvarteret?’. Du ved, han skulle virkelig charmere eleverne. Og så sagde

V

jeg, hvor jeg boede, og hvem min far var – og så sagde han ikke en gang farvel«, fortæller Fleurquin smilende.

Når ansvaret rammer én fysisk

Som teenager levede Thomas Fleurquin et forholdsvist roligt liv som en »middelmådig matematikstuderende«, der hellere ville holde privatfester med vennerne end frekventere Paris’ snobbede natteliv, hvor køer og betalt entré var normen. »Mit udgangspunkt er meget det med ikke at betale noget og have det sjovt med dine venner. Og jeg havde en rigtig fed ungdom med mine venner, hvor vi bare hyggede os«, fortæller han. Og før han kom til Danmark og tog hul på et nyt kapitel af sit liv, havde han ikke arrangeret andet end privatfester for 30-40 mennesker. Filosofien bag Distortions gadefester udspringer altså direkte fra Thomas Fleurquins oplevelser som ung pariser. Det er hans tanker om den ultimative åbne fest, befriet for gæste­ liste og vip-område, der er festivalens dna. Kombineret med faderens do-it-yourself-attitude, der nægter at tage et nej for et nej, selv om afsenderen sidder bag et bureaukratistyret offentligt skrivebord. Til at starte med, fra 1998 til 2008, da Distortions fester mere eller mindre kunne tælles på en hånd eller to, var det skæg og ballade. Værre blev det i 2009 og 2010, da festivalen på to år tredoblede antallet af gæster fra cirka 30.000 til tæt på 100.000. Det var også i de år, at økonomien sejlede, og pressen begyndte at gå hårdere til Fleurquin, der hidtil primært var blevet castet som den sjove franske festanarkist. »Det blev for meget. Det var sikkerheden, ikke at have styr på hvad der foregår hvor, piratfester og så videre. Og at begribe fysisk at man ikke har penge nok til at holde den fest, som man er i gang med at holde. I 2009 og 2010 ramte det mig fysisk. Den der bekymring og det stress, der opstår, uanset hvor meget


DISTORTION 2014

21

»Det blev for meget. Det ramte mig fysisk«

FOTO MARCUS PALM ANDREASSEN


22

DISTORTION 2014

FOTO MARTIN DAN OLSEN

øl og whatever man prøver at drikke for bare at have det sjovt«, erindrer han. I 2009 blev han endda ramt af en nervesygdom, der paralyserede halvdelen af hans ansigt.

Vildere end nogensinde

Tilbage til 2014. Efter de stormfulde år i start-10’erne står Distortion stærkere end nogensinde før, efter at organisationen er blevet trimmet og i 2012 overdraget til en fond, der skal give penge tilbage til Københavns kulturliv. De mere ordnede forhold trigger nærmest chefarkitektens kontrære side: »Jeg føler en lille frustration over, at vi er blevet så tjekkede, for jeg føler, jeg skal problemløse mindre. Jeg savner problemerne! Men til gengæld er det fantastisk at have styr på økonomien, og det er fantastisk, hvad der er i gang med at ske med gadearmbåndene og vores musikprogram«. Der er to uger til, at årets Distortion løber af stablen, og som han flader ud med velsmurt motormund under den gavmilde pastelblå sommerhimmel, virker Fleurquin afslappet og i kontrol med situationen. At Distortion er blevet voksen, nægter han dog. »Jeg er ved at blive voksen, ikke Distortion! Det er en eller anden forestilling, der opstår i folks hoveder. Den er ikke hemmelig længere,

»Jeg føler en lille frustration over, at vi er blevet så tjekkede« FUN FACTS OM FLEURQUIN Oprindelig var hans plan at blive lærer. Han gennemførte to år af uddannelsen, inden han flyttede til Danmark. Frem til år 2008 begyndte han hvert år først at planlægge Distortion den 1. maj. Efter hver festival tager han ti dage, hvor han spiser fem gange om dagen og sover ti timer om natten. Han kan køre 42,1 km/t op ad bakke på sin cykel (ifølge manden selv).

men den er meget vildere, end den nogensinde har været. I stedet for at der er 500 mennesker, der rider på grænsen af kontrollen, så er der 50.000«, slår han fast. »Den eneste forskel er, at man (i Distortions begyndelse, red.) havde den der følelse af at være med i en eksklusiv klike, men det folk ikke forstod dengang, det var, at hele energien kommer fra, at der ikke skal være nogen eksklusiv klike. Det vil sige, at den følelse, som mange af de folk, der var der dengang, elskede, er den, jeg kæmper imod. Nu er der ti gange så mange smarte og 50 gange så mange almindelige mennesker«. At der lurer et liv efter Distortion, er så småt begyndt at dæmre for Fleurquin (»jeg er på vej ud, men det kommer til at tage 20 år«), og i takt med at hans folk får flere og flere år på bagen og mere og mere ansvar, ændrer hans arbejde karakter. Men han har stadig en rolle at udfylde. »Mit arbejde er fuldstændig udført, når jeg kan skride. Det er min mission at gøre mig selv overflødig. Det gode ved at jeg er her er, at det giver os den her ekstreme hurtighed, hvis vi skal rykke på noget. Det er det, Distortion mister, hvis jeg ikke er der, for ingen ville have selvsikkerheden til at sige ‘det koster 20.000 for meget – fuck it, det gør vi bare!’«.


26

DISTORTION 2014

ONSDAG DEN 4. JUNI

Dronning Louises Bro ? 1

GADEFESTER NØRREBRO Distortion er et uoverskueligt stort tagselvbord af gadefester. Vi guider dig til førstedagens potentielle højdepunkter.

ActionHygge hylder campinglivet på Dronning Louises Bro, hvor der bliver linet campingvogne op med blandt andet biograf-, sauna- og oldschool gamer-tema. Derfra kan du tage til standup eller Ibiza-fest i den nærliggende Ravnsborggade.

Fælledvej og Blegdamsvej ? 2

To af de største gadefester finder sted på Fælledvej, hvor Coma Club fyrer op for sit hedonistiske festkoncept, og et stenkast derfra, på Blegdamsvej, hvor Morten Breum og Sunday inviterer til asfaltbal.

Nørrebrogade ? 3

Soundsplashs superheltefest på Nørre­ brogade 72 er din undskyldning for at lufte Superman-dragten. Rundt om hjørnet, i Peter Fabers Gade, er der love parade med non stop electro og techno. Bliver du sulten, kan du hoppe over til københavnermiddag på Kapel­vej.

FOTO MARCUS PALM ANDREASSEN

NØRREBROS RUNDDEL

Nørrebros Runddel ? 4

Det lugter af seriøs vildskab, når natklubben Molly, festivalen Frostgun og dj-­ duoen ToManyLeftHands danner fælles festfront ved Nørrebros Runddel. Samme udskejelsesniveau kan man forvente ud for Sjællandsgade til Klashys block party. Alternativt er der Børne­distortion i Prinsesse Charlottes Gade.

Guldbergsgade ? 5

Gaderne omkring Guldbergsgade er en festmosaik. I Birkegade er der college­fest med red cups og twerking-show, og i Ahornsgade havefest med kunstgræs og hvidt stakit. På Guld­bergsgade fyrer Rust og Soupanatural traditionen tro op for deres street party med blandt andre Benal, Wafande og Jonasforfanden.

Blågårds Plads ? 6

På Blågårds Plads kan du lufte din indre latino. Her blaster CPH Karneval og Supa Soca Bass et mix af soca, reggae, afrobeat og hiphop.

4

GU

LDB

EJ TV G JA

DE

DE

GA

GA

RO

GS

EB

ER

RR ASSISTENS KIRKEGÅRD

5

3

BL SKT. HANS TORV

G

AD

DV

RO

LE

EB

E

FÆ L

RR

EJ

2

Ø

6

E

1

BLÅGÅRDS PLADS

AD

E

SG

AD

D

FOLKETS PARK

ÅR

SG

G

AU

TZ

B

N

ST

RA

EN

G

AD

E

N

DR. LOUISES BRO

D EG

AM

SV

EJ


28

DISTORTION 2014

ONSDAG DEN 4. JUNI

MUSIKANBEFALINGER DISTORTION CLUB I år har Distortion lagt ekstra mange kræfter i musikprogrammet, og festivalens første aften byder på potentielt enestående musikalske oplevelser.

SUN RA ARKESTRA FUTURISTISKE JAZZ-PIONERER ? JAZZHOUSE, KL. 20

En af jazzhistoriens mest visio­ nære kræfter er uden tvivl Sun Ra, der tidligt udvidede rammerne for genren med sin blanding af ægyptisk mytologi, kosmisk sci-fi-æstetik, avantgarde-jazz, psykedelisk rock og tidlige synthesizer-eksperimenter. Han døde i 1993, men hans orkester er fortsat garant for en bevidsthedsudvidende live-­ oplevelse.

HOCKEYSMITH DYSTRE SYNTH-SØSTRE ? NØRREBRO TEATER, KL. 22 FOTO PETER STANNERS

COPYFLEX BRINGER VERDEN TIL DANMARK ? GLOBAL, KL. 22.

an er blevet kaldt ‘Danmarks Diplo’, og sandt er det, at Åsmund Boye Kverneland (der oprindeligt stammer fra Norge) er en af de mest prominente musikalske globetrottere herhjemme. Med en smittende nysgerrighed og eventyrlyst har han siden 2008, hvor han blev introduceret for cumbia under en rejse til Brasilien, under genre­betegnelsen tropical bass pushet ekso­ tiske tracks til danske klubgængere under aliasserne Copyflex og Copia Doble Sistema og som en del af Nørrebro-crewet Yo Fok. På spørgsmålet om, hvad hans musiks vigtigste funktion er, fremhæver han da også det at åbne folks ører for andet end de etnocentriske, vestlige genrer, der dominerer dele af klubmiljøet. »Først og fremmest vil jeg lavet noget, der både er opløftende og overskudsfyldt. Der­ efter holder jeg meget af at inkludere inspi-

H

ration fra musikgenrer fra hele verden. Jeg er også meget glad for at bruge andre sprog end engelsk eller dansk i meget af musikken, jeg er med til at lave. Bare for at bidrage med en modvægt til, hvad der er mest af på denne del af planeten«, erklærer Åsmund. For tiden har han travlt med projektet Alo Wala, der ifølge ham selv »går all in på sci-fisound, der møder både punjabi, hiphop, dance­ hall og tropical bass-inspiration«. Gruppen er signet til Buraka Som Sistemas label Enchufada, og optræder også til august til Roskilde Festivals nye elektroniske festival, Corabelle. Inden da er han med til at arrangere et tropical bass-arrangement på Nørrebro-spille­ stedet Global under Distortion. Og byfestivalen har en helt særlig plads i hans hjerte: »Jeg har været med til Distortion fra dens allerførste aften med turistbus, NASA-club­ crashing med en flok fra Woodstock og alle mulige vilde aftener og happenings, både som gæst og arrangør. Distortion har lært mig at elske gadefest, kaos og balstyriske Final Parties, at lade opfindsomhed være en del af festen og altid sørge for at udfordre folk med spændende og risikable bookinger«.

Søstrene Annie og Georgi Hockeysmith bor på en gård i landsbyen Falmouth i Cornwall, men deres musik er langt fra idyllisk eller landlig. Kombinationen af melankolsk elektronisk pop, distanceret sirenesang og sitrende og kradsende støjlag emmer nemlig af rastløs, sortrandet storbystemning. Aphex Twin er erklæret fan.

MALOU MØRKEBERG SONISKE SKÆVVRIDNINGER ? RUST, KL. 22

Noget af den bedste danske wonky for tiden kommer fra danske Malou Mørkeberg, aktuel med debut-ep’en ‘Artificiel’. Hun har sans for at pakke sin abstrakte lydbilleder med syrede samples, skævvredne soniske effekter og spændsigt hoppende beats og kan nemt blive overraskelsen til Soundvenue, Rust og Bibobs store nattefest.


30

DISTORTION 2014

TORSDAG DEN 5. JUNI

Halmtorvet ? 1

Sønder Boulevard ? 5

Café De Fire Årstider har fået fingre i en klassisk engelsk dobbeltdækkerbus, hvorfra navne som Emil Lange og Kenneth Bager vender plader. I den anden ende af pladsen basbomber Klashy publikum.

GADEFESTER VESTERBRO

Festerne står på rad og række på Sønder Boulevard. Bassdrop, Namunël og Wicked inviterer til elektronisk extravaganza ved nr. 65, samme sted som Drop Dead bringer hiphop til folket. Ud for nr. 81 residerer RAW og Maze, mens Sound of Copenhagen og disco:wax inviterer til ‘live label clash’ ved nr. 108.

Skydebanegade ? 2

Distortions anden dag har alt, hvad festhjertet begærer – fra drag-queens og pole-dans til afrikanske dj’s og punkrock.

Med Stille Og Rolig Distortion, Københavnermiddag og Børnedistortion virker Skydebanegade som en fest­oase. Med mindre man svinger forbi Sort Kaffe & Vinyl og hører punkrock.

Dybbølsgade ? 6

Det går givetvis ikke stille for sig, når Red Bull er vært ved sin første gadefest, og det samme er tilfældet med Kushi, der lokker med crazy happenings og pole-dansere.

Istedgade ? 3

Ved nr. 99 inviterer Radio24syv til radio­singalong og sækkepibeparade. Ud for nr. 66 er der tipi rave med indianer­ klædte drag queens, fredspibe og ildvand, og ved nr. 121 kan du opleve afrikanske dj’s til Sort Distortion.

Enghaveparken ? 7

Et af dagens mest atypiske arrangementer finder sted i Enghaveparken, hvor man kan dulme lyttelapperne med klassisk musik. På skate-banen på Enghave Plads kan man flashe sine talenter, mens navne som Topgunn og EaggerStunn dj’er.

Enghavevej ? 4

Klods op ad Enghave Station kan du komme til fest på Q8-stationen, der i dagens anledning erstatter kølervæske og benzin med øl og elektronisk musik.

FOTO MARCUS PALM ANDREASSEN

GA Æ SV

1

RK

HALMTORVET

SV

J E VE H AV ENG

OEHLENSCH LÆGERSGA DE

3

E I ST

ENGHAVEPARKEN

DG

AD

DGI-BYEN

I ST

E

A DG

DE

2

E

LITAUNS PLADS SØ

7

ND

ER

BO

E UL

R VA

D

KØDBYEN

SK

ENGHAVE PLADS

EJ

SKYDEBANE HAVEN

EL

6

BÆ A KG DE

5 Ø LS

GAD

E

E VE

J

DY B B

ENG

H AV

DYBBØLSBRO ST.

4

ENGHAVE ST.

IN G E

R

SG A S LE V

DE


32

DISTORTION 2014

TORSDAG DEN 5. JUNI

MUSIKANBEFALINGER DISTORTION CLUB Torsdag aften er der noget at komme efter, uanset om du er til neo-disco, psykedelisk folk eller støjende punkrock.

MATMOS DYBT ORIGINAL SAMPLERKUNST ? JAZZHOUSE, KL. 20

Få har gennemført så mange radikale sample-eksperimenter som Matmos. San Francisco-duoen har gennem deres knap 20 år lange karriere blandt andet baseret albums på optagelser fra nyklippet hår, blod og fedtsugninger. Derudover har de også arbejdet med Björk på albummene ‘Vespertine’ og ‘Medulla’, så talentet er mangesidet.

WHITE MAGIC MILDT HALLUCINERENDE TRIP ? OEHLENSCHLÆGERSGADES SKOLES SKOLEGÅRD, KL. 18

COMMUNIONS ER MAYHEM-PUNK MED POPØRE ? PUMPEHUSET, KL. 22

iljøet omkring undergrundsspille­ stedet Mayhem i Nordvest-kvarteret har fostret kompromisløse punkrock­grupper som Iceage og Lower, der har fået international opmærksomhed. Men i starten af i år dukkede et nyt band op, der ganske vist deler førnævnte gruppers lo-fi-lyd, men som besidder en poppet sensibilitet med potentiale til at nå bredere ud end til ‘blot’ den hårde rockkerne. Den purunge kvartet Communions har kun én 7” på cv’et, men ambitionerne er store. Som trommeslager Frederik Lind Køppen har formuleret det til Soundvenue: »Jeg vil fucking gerne spille på et stadion. Jeg gider ikke at være ydmyg og sige, at jeg gerne vil blive i undergrunden. Jeg har intet imod at lave kommerciel rockmusik«. De oplagte sammenligninger med andre Mayhem-bands vil de gerne frabede sig, og på spørgsmålet om de er en slags musikalsk

M

lillebror til Iceage, stejler trommeslageren da også: »Det, synes jeg, overhovedet ikke er rigtigt. Vores sange er meget mere popinspirerede, end Iceages musik er. Når vi spiller koncerter, kommer musikken hurtigt til at lyde mere rå, næsten punket. Den måde, vi indtil videre har indspillet vores sange på, får også musikken til at lyde mere kaotisk, end det egentlig er meningen«. »Det har måske noget at gøre med, at vi er havnet på et pladeselskab som Posh Isolation (københavnsk noise-label, red.), der ikke tidligere har udgivet noget, der har vores lyd. Så automatisk bliver vi sammenlignet med de andre bands«, forklarer forsanger og guitarist Martin Rehof, inden Frederik tager over: »Jeg kan for eksempel rigtig godt lide Iceage og Lower, men lydmæssigt er det slet ikke det, vi går efter«. Martin fortsætter: »Vi går meget op i sangteksten, og at der er en form for melodi. Det ville jo også være kedeligt, hvis vi alle sammen lød ens«. Spørger man til deres inspiration, dukker både Madonna, Depeche Mode, The Strokes, Morrissey, The Smiths og The Libertines da også op. Hvilket på forunderlig vis giver mening, bandets uspolerede rockenergi, effektive hooks og catchy melodier taget i betragtning.

Siden start-00’erne har Mira Billotte stået i spidsen for gruppen med rødder i Brooklyns psykedeliske folk-scene. Deres sange er løst strukturerede ekskursioner, centreret omkring Billottes stemme og klaverspil og bakket op af en smidigt broderende rytmegruppe. Resultatet er et mildt hallucinerende musikalsk trip.

TODD TERJE NORSK DISCO-KONGE VENDER TILBAGE ? SVØMMEHALLEN I DGI-BYEN, KL. 22

Efter et succesfuldt show på sidste års festival vender den norske neo-disco-stjerne tilbage. Med i rygsækken har han albummet ‘It’s Album Time’, der udkom i april og blandt andet rummer en gæste­ optræden fra crooner-legenden Bryan Ferry. Han kommer dog næppe med på scenen i DGI-Byen.


k ø b e n h av n s u n i v e r s i t e t

Tværfaglig

IT

fremtiden På KU udbyder vi nu 4 tværfaglige it-uddannelser: • Informationsvidenskab og kulturformidling • It og sundhed • Kommunikation og it • Naturvidenskab og it

Husk ansøgningsfristen d. 5. juli Find din tværfaglige it-uddannelse her:

www.studier.ku.dk/IT


34

DISTORTION 2014

FREDAG DEN 6. JUNI

SPISESALEN

FESTER PÅ HAVNEN For andet år i træk inviterer Distortion til havnefest i det stemningsfulde wasteland på Refshaleøen. Som noget nyt kræver det Gadearmbånd eller Turpas at komme ind – til gengæld er det musikalske udbud massivt.

DANSESALEN

1

ROYAL CONTAINER STAGE

6 5

WC

CIRCUS TENT

ACTIONHYGGE ARMY TENT

2 COLBERG TRUCK

3

7

TEKNO TUNNEL

FIRETRUCK MEMBRANE TENT WC

MAD OG DRIKKE

Royal Container Stage ? 1

DJ Er Du Dum Eller Hvad er vært på årets største scene, hvor han har booket sig selv i flere udgaver. Hvordan gør man så det? Kodeord: unavngivne dj’s iklædt hans karakteristiske maske!

GYDEN TELTET

Colberg Truck ? 2

Hiphop-bloggen DrozDailySteezin og det hollandske tøjmærke Patta står for programmet, der blander danske navne som Pede B, Gilli og Hukaos-crewet med hollandske kunstnere som DJ Abstract og Mr. VI.

MAD OG DRIKKE

WC

4 TIPI TENT

Membrane Tent ? 3

Pladeselskabet Byens Børn laver ifølge sig selv »lyd, der rører og ryster dig«. Forhåbentlig er det også tilfældet, når bands som Svin, Mig&Mikkel og Bottled in England optræder.

INDGANG

Tipi Tent ? 4

Der bliver smæk på, når den elektroniske Phono Festival kuraterer deres egen scene. Her kan man opleve live-shows med svenske A.O.T, schweiziske Echo 106 og franske Deb­m aster.

Army Tent ? 5

Til lejligheden har CPH:DOX skabt en spektakulær væg af gamle tv-apparater. Mens man dvæler ved denne installation, dj’er blandt andre Nikolaj Vonsild fra When Saints Go Machine og Cæcilie Trier.

Skate-rampe og Water Stage ? 6

Hvis du er ankommet på skateboard, kan du brænde kalorier af her, mens hiphop-legenden Phase 5 sætter stemningen fra den flydende scene.

Tekno Tunnel ? 7

Denne nye indendørs scene byder – som titlen antyder – på hårdkogte elektroniske toner. Hvis det lyder for barskt, er Master Fatmans Stille Og Rolig Distortion-scene et oplagt alternativ.

KLATREHALLEN

FOTO MARTIN DAN OLSEN


36

DISTORTION 2014

FREDAG DEN 6. JUNI

MUSIKANBEFALINGER DISTORTION CLUB Fredag rykker festen til Refshaleøen, hvor et væld af scener faldbyder musikalske oplevelser.

FOTO TONE G. KOKSVIK

KINGDOM

BLAWAN

SKREAM

JONAS FREDERIKSEN

BRITISK BAS OG R’N’B ? KLATREHALLEN, KL. 22

FODFLYTTENDE TECHNO-TALENT ? CULTURE BOX, KL. 23

WOBBLE BAS-ANGREB ? BLOCKS & WALLS, KL. 22

DRØMME OG DRONER ? KUNSTHAL CHARL., KL. 22.

Som drivkraft bag de to labels Fade To Mind og Night Slugs er Kingdom en af tidens mest interessante producere. Hans måske fremmeste præstation er den isnende smukke slowburner ‘Bank Head’ med Kelela, og netop krydsfeltet mellem r’n’b og britisk basmusik er hans store styrke.

Før Blawan blev udråbt til et af de største technotalenter de seneste år, var han trommeslager. Og det kan man godt mærke i hans køligt komplekse, stedvis støjende, men også fodlyttende produktioner, der ofte er bygget op omkring et spændstigt percussion- eller trommespor.

Hvis man blot har fulgt sporadisk med i dubsteppens fremmarch de seneste ti år, er britiske Oliver Denne Jones alias Skream fuldstændig umulig at komme udenom. Siden sin 2006-debut har han været med til at definere genren med sine dundrende wobble bas-angreb.

Både som medlem af den 80’er-synth-fetischistiske gruppe Girlseeker og som soloartist er danskeren lidt af et excentrisk bekendtskab. Hans instrumentale kompositioner indeholder alt fra droner, cheesy synths og guitarakkorder til samplinger og effekter, der tilsammen skaber et hypnotisk drømmende udtryk.

EVIAN CHRIST ER KANYES DYSTRE PRODUCER-YNGLING ? KLATREHALLEN, KL. 22

usikbranchen moves in mysterious ways nu om dage. Det er i hvert fald svært helt at begribe de mekanismer, der førte til, at Evian Christ, en 24-årig læreruddannet brite, på baggrund af det otte numre lange instrumentale mixtape ‘Kings and Them’ endte som producer på Kanye West-tracket ‘I’m in It’, et af højdepunkterne på ‘Yeezus’. Også for hovedpersonen selv. »Kanye bor i den her virkelig smukke to­ etagers-lejlighed med fantastisk kunst, fantas­ tiske møbler, fantastisk lydsystem og skøn mad. Det er virkelig sindssygt at opleve, hvordan folk som ham lever«, fortæller han om sit første møde med den amerikanske superstjerne, der foregik i dennes privatbolig i Paris. Et møde der førte til, at Evian Christ nu er signet som producer på Kanyes label, G.O.O.D. Music, og regelmæssigt bliver fløjet ind til hovedkontoret i New York. Kontrakten med pladeselskabet, der udover Kanyes seneste album blandt andet har udgivet

M

Pusha T, John Legend og Kid Cudi, har dog ikke ændret Evian Christs kompromisløse, dystert futuristiske sound, der ligesom ‘I’m in It’ er karakteriseret ved kølige klangflader, kværnende beats, bratte bas-drop og skingert hvinende synths – i hvert fald ikke hvis man skal tage hans seneste ep, ‘Waterfall’, som strømpil. Han slår da også fast, at han ikke er i gang med at transformere

til en rundhjørnet mainstream-producer. »Det kaster dig ikke ind i en ny verden lige med ét. En masse folk laver mere poppet og mere radio-orienteret musik end mig, så enhver, der bruger et af mine tracks, løber en risiko. Jeg ved godt, det track (‘I’m in It’, red.) er et stort øjeblik i min karriere, men jeg vil altid arbejde hen imod det næste«


38

DISTORTION 2014

LØRDAG DEN 7. JUNI

MUSIKANBEFALINGER TIL FINAL PARTY

LUST FOR YOUTH ? GYDEN

Lørdag bliver Refshaleøen omdannet til et pulserende party-wasteland. Udbuddet er bugnende, men her er seks navne, du ikke må misse.

Det tidligere enmandsprojekt har gennemgået en hørbar udvikling fra 2013-albummet ‘Perfect View’s grovkornede synthpop til opfølgeren, ‘International’, der udkommer umiddelbart efter Distortion. Ikke alene er Loke Rahbek og det tidligere Oh No Ono-medlem Malthe Fischer kommet til, men stilen er nu også mere lys, luftig og imødekommende.

SPISESALEN

DANSESALEN ROYAL CONTAINER STAGE WC CIRCUS TENT

ACTIONHYGGE ARMY TENT

COLBERG TRUCK FIRETRUCK MEMBRANE TENT

TEKNO TUNNEL

MICHAEL MAYER ? KLATREHALLEN

42 år er ingen alder, i hvert fald ikke hvis man hedder Michael Mayer. Ikke alene er hans evner som dj, producer og remixer uovertrufne, han var også med til at starte det legendariske elektroniske Køln-label Kompakt, der har udgivet The Orb, The Field og danske WhoMadeWho – for blot at nævne en lille håndfuld.

WC

MAD OG DRIKKE

GYDEN TELTET

HUDSON MOHAWKE ? ROYAL CONTAINER STAGE

MAD OG DRIKKE

KLATREHALLEN WC

TIPI TENT

INDGANG

28-årige Ross Richard fik sit store gennembrud som en del af producerholdet på Kanye Wests skelsættende ‘Yeezus’-album. Skotten er også en del af trap-duoen TNGHT, og så har han som soloartist produceret bevidsthedsudvidende, hektisk zappende mutationer i grænselandet mellem knitrende 8-bit, p-funk, sukker-synth og bolle-soul.


DISTORTION 2014

39

TRE GANGE DET STAK AF TIL FINAL PARTY IFØLGE FESTIVALBOSS THOMAS FLEURQUIN

45 ORD

2007

MYKKI BLANCO

»Alle ombord var så fulde, at Søkoen (en hjemmebygget flydepram, red.) ikke kunne komme nogle steder. Der var ingen styring – overhovedet. Der var en surrealistisk stemning, for orkesteret spillede bare, mens vi mere eller mindre sank. Jeg havde halvtravlt med at komme til Final Party og var nødt til at kravle op ved Knippelsbro-søjlerne. Med tårer i øjnene af at grine så meget«.

Hiphop er mere end pistol-samples og tunge guldkæder, og et af tid­ens mest interessante bud på genren kommer fra New Yorks queer rap-­scene. Her udfordres kønsstereotyper, homofobi og macho-attitude tilsat dunkle elektroniske produktioner. Og Mykki Blanco er en af bevægelsens absolutte frontfigurer, hans musik har et eskapistisk sigte: »Jeg vil have folk til at danse. Min musik skal løfte folk op på en nat, hvor de er nede, jeg vil være soundtracket til deres natlige udskejelser«, har han sagt til Soundvenue. »Min musik skal nå ud til folk på en pop­ kulturagtig måde og derefter undergrave deres forestillinger om, hvad en rapsang kan være«.

SYNKENDE SKUDE UNDER KNIPPELSBRO

2008

? DANSESALEN

GOLFBIL-RÆS PÅ AMAGER FÆLLED

»Efter den uden tvivl sindssygeste produktion i Distortions daværende historie – Final Party i VM Bjerget, et otte-etagers parkeringshus i Ørestaden – var der efterfest på en græsplæne på Amager Fælled med en golfvogn, som jeg havde lånt. Vi var omkring 14 personer, der kørte cross, og et af de store party-ikoner fra Berlin faldt af og knækkede skulderen«.

2012

SUMOBRYDERI I PAINTBALL-HALLEN

»Vi gik en morgentur på Refshaleøen for at få lidt frisk basfri luft og fandt en åben bagdør til paintball- og action-hallen. Vi var fire personer, som sneg os ind, men to af de andre forsvandt. Pludselig angreb vi vores to fortabte gæster iklædt sumobryder-kostumer, som vi lige havde fundet. Der var ret meget Benny Hill-ræs-stemning«.

GILLI & HØJER ØYE

GARY WAR

? COLBERG TRUCK

? GYDEN

2014 har været et hæsblæsende år for Gilli med både spillefilmsdebut i ‘Ækte vare’, udgivelse af ep’en med samme titel og gæsteoptræden på Medinas ‘Arrogant’-ep. På Distortion bakkes han op af kumpanen Højer Øye (også kendt som Benny Jamz).

Under aliasset Gary War har Brooklyn-baserede Greg Dalton siden 2008 udsendt sære musikalske signaler til omverdenen i form af hjemmerullet, synth-baseret psychpop, der matcher de oplagte forbilleder Ariel Pink og John Maus. Sidstnævnte har sågar proklameret at ‘GARY WAR IS THE FUTURE’ på sin Twitter-profil!


40

DISTORTION 2014

HVORFOR SKAL JEG KØBE GADEARMBÅNDET? 1

FORDI DU VIL STØTTE DISTORTIONS GADEFESTER

Distortion får støtte fra blandt andre kommunen, men kun nok til at betale for én gadefest, så pengene til rengøring, oprydning og produktion af gadefest nummer to skal hentes ind på anden måde. Hvis du køber et gadearmbånd, er du med til at sikre, at festivalen kan blive ved med at lave gadefester på både Nørrebro og Vesterbro.

2

FORDI DET ER BILLIGT

3

FORDI DET GIVER ADGANG TIL FESTER

4

FORDI DU ER SOLIDARISK

100 kroner for et armbånd designet af Silas ‘Soulland’ Adler er nærmest billigt i sig selv. Og så følger der endda en gratis øl med. I år kræver det et gadearmbånd på håndleddet at komme ind til Havnefesten fredag på Refshaleøen. Armbåndet giver også gratis adgang til Distortions raverbus, som ikke alene transporterer gæster rundt mellem de forskellige fester, men også er en af de vildeste fester i sig selv. Distortion er en fest, vi er sammen om at skabe.

»Jeg vidste, at jeg kunne få lov til at lave præcis det, jeg ville«

Køb Gadearmbånd via Cphdistortion.dk/gadearmband.

DESIGNEREN BAG SILAS ADLERS GADEARMBÅND PUNKTERER KLICHEER TEKST MARIE ULRICH ØSTERGAARD

oulland-designer Silas Adler har trofast deltaget i Distortion siden 2003 og har i år designet festivalens gadearmbånd. Han fandt samarbejdet interessant, fordi Distortion gav ham helt frie tøjler. »Distortion har en rodet æstetik, som er mærkelig og knaldet, og jeg vidste, at jeg kunne få lov til at lave præcis det, jeg ville«, fortæller Silas. »En af de stærke ting ved Distortion er, at de kan tage pis på sig selv, og der er ironi i alt, hvad de laver«. Netop humor har været en vigtig ingrediens i Silas’ tilgang til designet, der består af sætninger, som typisk fyres af under Distortion. »En af sætningerne er ‘Fleurquin said that

S

he would put me on the guest list’, som alle, der sidder i døren til et Distortion-arrangement, nok hører en del gange i løbet af aftenen«, forklarer Silas med henvisning til Distortions stifter, Thomas Fleurquin. Sætningerne er en slet skjult kommentar til dobbeltmoralen i det københavnske natteliv. »Klubkulturen i København er præget af, at folk gerne vil være en del af den, men ikke vil betale det, det kræver, for at den kan eksistere. Det er Distortion om noget et godt eksempel på«, siger Silas, der har svært ved at blive træt af den københavnske festival. »Distortion samler så mange mennesker i København på godt og ondt. Det bliver ved med at være fascinerende«.


42

DISTORTION 2014

DISTORTION BY NIGHT

FOTO MARCUS PALM ANDREASSEN

FOTO RASMUS NAUTRUP JENSEN

FOTO SHAHAB MIRSADRI

FOTO THORBJØRN FESSEL

FOTO MARCUS PALM ANDREASSEN


bliv inspireret TEGN ABONNEMENT I DAG OG FÅ LÆKRE HØRETELEFONER I TOPKVALITET FRA AIAIAI MED I PAKKEN. SOUNDVENUE.COM/ABONNEMENT

LIGHT

MEDIUM

LARGE

3 NUMRE + AIAIAI PIPE IN-EARS

6 NUMRE + AIAIAI TRACKS

12 NUMRE + AIAIAI CAPITAL

DKK 350,NORMAL 615,-

DKK 650,NORMAL 1.105,-

DKK 950,NORMAL 1.785,-


Bliv lyddesigner

Har du gode ører? Brænder du for god lyd? Er du musikalsk? Er du vild med lækre produktlyde? Dine evner og interesse kan være indgangen til en spændende karriere. Læs på en af Europas mest målrettede uddannelser i lyddesign!

Tjek soniccollege.org 140205.Lyddesigner.indd 1

2/20/14 1:09 PM


STÅ SKARPT TIL SOMMEREN Nu kan du komme i sommerform, så du kan stå skarpt til alle sommerens fester. Hos Fresh Fitness har vi døgnåbent, så du kan træne når det passer dig. Vi tilbyder store områder med funktionel træning, cardio og styrke, så du har alt der skal til for at blive sommerlækker!

00543, FF Sommer Annonce Distortion 420x280.indd All Pages


Køb nu på freshfitness.dk Tilbuddet gælder til og med 31. august 2014. Minimumsalder 15 år.

22/05/14 15.52


Sammen med Distortion har vi lavet den officielle dåse til årets fest.

Køb den og Keep the Streets Alive!

SOUNDVENUE / Distortion 2014  
SOUNDVENUE / Distortion 2014  

• Guide til musikken og festerne • Distortion-bossens rebelske rødder • Opskrift: Den perfekte gadefest • Pandaen taler ud • Tre gange Fi...

Advertisement