Page 1


Advertentie OD?

2|


Samen Jezus ontmoeten Welkom op het vijftiende Soul Survivor festival. Het is soms goed om weer eens na te denken waarom je dingen doet zoals je ze doet, maar ook om na te denken waar het nu eigenlijk allemaal om draait. Wat zijn de dingen waar je warm, of juist koud van wordt? Dit is eigenlijk precies wat we als Soul Survivor Team ook hebben gedaan. We willen zoveel dingen zien gebeuren in ons land, we zouden de Bijbel wel van binnen en buiten willen kennen en alle onrecht uit de wereld zien verdwijnen. Maar bovenal willen we ĂŠĂŠn ding en dat is: Jezus ontmoeten. Daar ligt onze eerste passie! Jezus ontmoeten lijkt heel abstract, maar dat is het niet. Alles draait om relatie en niet om religie. Jezus wil zichzelf laten zien. Hij nodigt ons eigenlijk gewoon uit om dichtbij te komen. We hoeven ons niet beter voor te doen, dan we zijn. We zijn gewoon hartstikke welkom. Juist tijdens een festival als deze, zal je zien dat wanneer we ons focussen, we Jezus gaan ontmoeten. Thuis kan dit soms lastiger zijn, maar samen gaat dit veel makkelijker. Op dit festival draait ALLES om Jezus. Dat merk je tijdens de worship. Maar ook tijdens de ministry-tijden. Je zult ontdekken dat je door het werk en de kracht van de Heilige Geest aangeraakt kunt worden. Een ontmoeting of zelfs een wonder kan dan zomaar gebeuren! Het doel van Soul Survivor is dat jij tijdens deze vijf dagen Jezus gaat ontmoeten. Lekker gaat genieten en dat Hij je nieuwe dingen mag leren. De Heilige Geest is altijd bij je en dat is echt super tof! En we hebben elkaar natuurlijk ook nodig, voor zowel de serieuze momenten als in de fun-momenten. Moedig je vrienden aan en neem ze mee!

het Soul Survivor team

1


Advertentie

4|


Inhoudsopgave 5

15th edition

6

Programmatijden & Extra info

8

Maak kennis met Soul Survivor

11

Interview met Amanda Lock

12

Programma zondag

16

Programma maandag

19

Ik? Christen? EH..

20

Programma dinsdag

22

Een onuitwisbare indruk

24

Programma woensdag

27

Seminaroverzicht

28

Maak kennis met de sprekers

30

Relidaily

32

Ministry, hoe werkt het?

35

Algemene informatie

38

Notities

De Plattegrond van het terrein staat achterin het boekje

3


4|


15th edition Dit is alweer de 15de keer dat het Soul Survivor Festival er is! En dat mag gevierd worden! Misschien kom jij ook al heel wat jaren of is het juist de eerste keer. We kunnen je dan vertellen dat er ongelofelijk veel is gebeurd de afgelopen jaren. Daarom is het ook zo leuk om even terug te kijken. Duizenden jongeren hebben een festival, minifestival, worshipnight of een training meegemaakt. Veel jongelui waren onderdeel van een gebedsgroep of hebben boeken en CD’s thuis van Soul Survivor. Enorm veel vriendschappen zijn ontstaan, en niet te vergeten: zelfs huwelijken! We hebben ontdekt dat de beste plek, om te groeien in geloof en in liefde voor Jezus, de plek is waar ALLES draait om Hem. Jongeren die andere jongeren motiveren om hun leven aan Jezus te geven. Soul Survivor creëert een veilige plek waar jongeren die de ruimte krijgen om vragen te stellen. Maar ook leren om zelf te bidden, woorden door te geven. Aangeraakt te worden door de Heilige Geest en ook de gaven van de Heilige Geest ontdekken en gewoon gaan meedoen. Een plek waar je mag uitstappen, maar ook waar je mag fouten maken. Het tijdperk dat geestelijke zaken alleen voor de ‘ouderen’ is of voor de ‘professionals’ ligt echt achter ons. Het tijdperk dat alleen mannen leiding mogen geven is echt voorbij. We zijn allemaal geroepen om Jezus na te leven op aarde. Maar dat gaat niet zonder een beetje hulp en ondersteuning. We hebben voorbeelden nodig van lui die iets verder zijn dan wij zelf, met net een beetje meer kennis of ervaring. De afgelopen jaren is Soul Survivor een inspiratie geweest voor jongeren in hun zoektocht naar wie Jezus is. Maar ook een ontdekking hoe je kunt uitstappen in de kracht van de Heilige Geest. Ook hebben we samen ontdekt wat de kracht van aanbidding is. Samen Jezus eren en de focus op Hem hebben. Laten we daarbij niet vergeten dat zorg voor elkaar en voor een eerlijke wereld ook aanbidding is, want hiermee eer je God en ga je in Jezus’ voetstappen. Soul Survivor wil ook de komende jaren een plek bieden voor jongeren die geloven dat een leven met God veel meer te bieden heeft dan zonder Hem. Jongeren die gewoon God beter willen kennen een achter Hem aan willen gaan. Gaan doen wat Hij zegt. Wij willen je helpen hoe je Jezus kunt betrekken in alles wat je doet: je studiekeuze, werk, kerk, partnerkeuze en ga zo maar door. Als je dat doet, zul je ontdekken dat God je gaat helpen als alles voor de wind gaat, maar ook als het een beetje tegen zit. Het gaat niet om de theorie of om religie, het gaat over relatie. Relatie met God, met elkaar en met de wereld om ons heen. Doe mee en denk mee! Want een beweging ben je samen. Samen Jezus ontmoeten! Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Lambert Dekkers, voorzitter Soul Survivor 5


Programmatijden Zaterdag

15.00 – 17.00 19.30 – 22.00 22.00 – 24.00

Opening Celebration Plaza, SoulCafé, Lounge, SoulFood, Club Fifteen en ReliDaily tent

Zondag t/m woensdag

09.00 – 10.00 10.30 13.30 – 14.30 15.00 – 16.00 16.30 – 17.30 19.30 – 22.00 22.00 – 24.00

Seminarronde 1 Celebration Seminarronde 2 Seminarronde 3 Seminarronde 4 Celebration Plaza, SoulCafé, Lounge, SoulFood, Club Fifteen en ReliDaily tent

Donderdag

09.00 – 10.00 11.00

Pendeldienst naar NS Deelnemers moeten van het terrein af zijn.

Het dagprogramma is om 24.00 uur afgelopen en het evenemententerrein sluit om 00.30 uur. Iedereen wordt verzocht dan zo snel mogelijk naar zijn of haar slaapplaats te gaan. Om 01.00 uur moet het op het kampeerterrein en in en om de toiletgebouwen stil zijn.

Extra info Prayer room

Bidden is ontzettend belangrijk! We willen wel, maar vaak weten we niet hoe we moeten bidden en daarom doen we het maar weinig of helemaal niet. De discipelen wisten ook niet hoe ze moesten bidden en vroegen daarom aan Jezus: Leer ons bidden! In de Prayer Room willen we jou enthousiast maken voor gebed en je leren hoe je kunt bidden zodat, als je weer naar huis gaat, je precies weet wat je tegen God wilt zeggen. Kijk voor het programma (voorbede, teachings en devotionals) op het bord bij de ingang van de Prayer Room.

Nacht zonder dak

Zoals ieder jaar organiseren we dit jaar ook weer een Nacht zonder Dak op het festival. Je brengt dan één nacht door zoals straatjongeren dit iedere nacht moeten doen. Met een groot aantal jongeren willen we de nacht van maandag op dinsdag in zelfgemaakte krotten doorbrengen. Durf jij de uitdaging aan? Kom dan zondag naar de Soul Action stand en geef je op! Als je meedoet aan Nacht zonder Dak kun je het Soul Survivor programma gewoon blijven volgen.

6| 6


Sport & Fun

Ook voor Sport & Fun is er plek op Soul Survivor. Dagelijks biedt ‘Geloofshelden’ een sportprogramma ­ aan. Zin om een dag te voetballen, volleyballen of ­andere sport? Zoek de mensen van Geloofshelden op! Op het festivalterrein staat een pannakooi. Neem een bal mee en een paar vrienden en geef ze die panna! Wanneer je meer in bent voor de Fun Factor test je jouw kracht en behendigheid op de ­Rodeo Stier. Op maandag & dinsdag is er in de middag een Zumba/streetdance workshop.

Soulbingo

Scoor nu ook een extra voordeeltje als festivalbezoeker! Bij de registratie ontvang je één Soul Action Bingo-kaart. Of jij de Soul Action Bingo op dit festival wint hoor je tijdens de dagjournaals in de diensten. Wees dus op tijd in de dienst en neem je bingokaart mee. Met goede daden kun je extra jokers winnen. Wie weet win jij wel de hoofdprijs!

Kampeerwinkel

Kun je niet goed slapen omdat je het zo koud hebt? Zijn de batterijen van je zaklamp leeg, of heb je je zaklamp thuis laten liggen? Of wil je altijd zeker zijn van wc-papier voor op het toilet? Dit jaar hebben we ervoor gezorgd dat in al deze wensen wordt voorzien door een heuse kampeerwinkel. Tegenover de ingang van het Festivalterrein, naast de EHBO keet zijn wij te vinden voor al je kampeerbenodigdheden! Voor de exacte openingstijden: zie het bord bij de kampeerwinkel.

Soul in the City veiling

Kom naar de grote Soul in the City veiling! We hebben exclusieve privileges beschikbaar voor wie het meeste biedt! Denk bijvoorbeeld aan voorrang in de lange rij bij de Soul Food of hulp bij het afbreken van je tent. De opbrengsten gaan naar Soul in the City. Bied mee op zondagmiddag van 13.00u – 13.30u buiten bij de Pannakooi!

Avondprogramma zaterdag 28 april Micha de Jonge 22.30 uur, ReliDaily

Gebroken en levendige popsongs over liefde en leven. Laat je gevoel over de kop slaan met de liedjes van Micha de Jonge.

We are more

23.15 uur, ReliDaily

We Are More. Met andere woorden: zes muzikale jonge gasten uit Elburg en omstreken met een passie voor lol en muziek.

7


Even voorstellen... Soul Action

www.soulaction.nl

Soul Action is een samenwerking tussen Soul Survivor en Tear die opkomt voor sociale gerechtigheid in deze wereld. Soul Action wil jou helpen om beter zicht te krijgen op het onrecht in deze wereld en wat jij hier in je dagelijks leven aan kunt doen. We organiseren o.a. Nacht Zonder Dak. Wil jij informatie over onze acties? Kom langs bij onze stand en bezoek de workshops van Soul Action!

Soul.net

www.soulnet.nl

Soul.net is het jeugdleidernetwerk van Soul Survivor. Soul.net wil de kerk in Nederland dienen door jeugdleiders te trainen en te inspireren. Zo kunnen zij op hun beurt jongeren vol energie blijven toerusten om een verschil te maken! Soul.net organiseert events waarbij je andere jeugdleiders ontmoet en tegelijkertijd wordt bijgespijkerd over relevante onder­ werpen. Is je interesse gewekt? Bezoek het (jeugd)leiderseminar op maandag 2 mei.

Soul Worship

www.soulworship.nl

Soul Worship is er om jou te helpen aanbidden. Dit doen we o.a. door het uitbrengen van cd’s en dvd’s en het organiseren van trainingen. Soul Survivor neemt deel aan de partnership Worship Central die trainingsdagen aanbiedt voor iedereen die actief is met aanbidding binnen de kerk. Soul Writers is er voor getalenteerde liedschrijvers. Wil jij meer leren over aanbidding? Kom naar de seminars van Soul Worship!

Soul in the City

www.soulinthecity.nl

Soul In The City wil in Nederland Gods liefde laten zien door te DOEN. Samen met zoveel mogelijk kerken en organisaties willen we verschil maken in Nederland. Dit doen we door sportprojecten op straat, gratis BBQ’s , klusjes doen bij mensen thuis, clubhuizen schilderen, bejaarden bezoeken, dansworkshops geven, eten uitdelen en nog veel meer. In de zomer van 2012 organiseren wij het festival ‘Soul In The City Amsterdam’! Wil jij hieraan meewerken of wil je meer weten over Soul In The City? Kom langs in onze caravan op de Boulevard! 8| 8


Soul Survivor Mobiele Teams

www.soulsurvivor.nl

Soul Survivor Mobiele Teams is een nieuw initiatief van Soul Survivor. Je kunt ons uitnodigen in jouw kerk voor bijvoorbeeld een jeugddienst of -avond. De teams bestaan uit een aanbiddingleider, spreker en een aantal mensen uit het gebedsteam. Samen hebben we een toffe tijd die in het teken staat van God aanbidden, meer leren over Hem en voor elkaar bidden. Enthousiast? Neem contact met ons op via levi@soulsurvivor.nl en wie weet zijn we binnenkort bij jou op bezoek!

Soul Survivor kantoor

info@soulsurvivor.nl

Het kantoor van Soul Survivor zit in Harderwijk vlakbij het station. We werken hier met een team van vaste medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. Op het moment is het team zo’n 5 mensen groot. We organiseren het grote festival, maar ook het Mini-Festival, de Soul Survivor dagen en tour met Jason Upton. Verder beantwoorden we jullie mails, versturen nieuwsbrieven, houden alle administratie, website en facebook bij en ga zo maar door. We staan altijd open voor mensen die een aantal uren per week willen meebouwen of stage bij ons willen lopen.

Sven Leeuwestein Sven Leeuwestein is sinds kort actief op kantoor als directeur en onderdeel van het leidersteam van Soul ­Survivor. Sven is ­getrouwd met Margrethe, heeft vijf kinderen en spreekt regelmatig in kerken door heel Nederland. Hij is ­betrokken bij verschillende jeugdwerk-initiatieven en heeft een passie voor opwekking en ­transformatie. Sven is nieuw bij Soul Survivor, dus als je hem ­tegenkomt; geef hem een High Five! Mocht je hem w ­ illen verrassen, dan houdt hij zich aanbevolen voor een Kadobon van een willekleurig Steak House :)

9


10 |


Interview met Amanda Lock door Anne Starreveld

Ze stond met “Schrijvers voor gerechtigheid” in het voorprogramma van Hillsong en Darlene Zschech, blogt af en toe voor de jongerensite van de EO en is nu ook nog te zien in de clip “Alles” van Ramon Plakke. Amanda Lock (26) is aanbiddingsleider bij Soul Survivor. Tijd om kennis te maken! Hoe is je zangcarrière eigenlijk begonnen? Mijn moeder vertelde me dat ik als klein meisje als ik niet kon slapen al begon met verhaaltjes vertellen aan mezelf. Toen ik de eerste liedjes leerde op de zondagsschool, werd het ’s avonds liedjes zingen in bed! Toen ik 15 was deed ik mee met een koor en kreeg steeds meer solo’s. Toen begon het te dagen… volgens mij is dit echt mijn ding… Nu zing ik nog steeds dagelijks en overal, soms tot irritatie van de mensen om me heen :). Je zingt heel zuiver in de clip van Ramon Plakke. Hoe onderhoud je je stem? Studio-opnames zijn fijn, want die zijn bijna altijd zuiver, met een beetje correctie hier en daar ;). Ik heb vijf jaar zangles gehad en daar heb ik geleerd hoe ik mijn stem goed moet gebruiken. Verder eet ik veel honing! Tijdens het festival gaat er een heel potje doorheen: op brood, in de thee en puur op een lepeltje. Ook inzingen is belangrijk, dat is een soort warming-up voor je stembanden. Ben je nooit zenuwachtig? Het voorprogramma van Hillsong was voor 8600 man. In het begin was het echt spannend, zo’n groot podium en veel mensen. M’n eerste keer Soul Survivor weet ik nog maar al te goed. Doodeng vond ik het! Maar toen ik eenmaal op het podium stond, waren alle zenuwen verdwenen. Bij Soul Survivor voel ik me inmiddels hartstikke thuis. Ik weet dat ik daar helemaal mezelf kan zijn. Dat maakt het enorm relaxed om mensen mee te nemen in aanbidding. Bovendien: it’s not about me. God staat er toch voor. Wat heeft Soul Worship voor ons in petto de komende tijd? Soul Worship brengt nieuwe aanbiddingsliederen Nederland in. Als Soul Survivor zijn we erg ­enthousiast dat zoveel jonge Nederlanders liederen schrijven. We stimuleren dit door schrijversdagen, waar we jong talent helpen met schrijven en samen liedjes (af)maken. In de aanloop naar een festival zoeken we naar nieuwe, veelal engelstalige liederen, hapklaar om in je eigen kerk te gebruiken. Dat is een van onze doelen: wat we op Soul Survivor doen, kan ook in je eigen kerk! Welk advies geef jij aanstormende zangtalent? Als je je talent ontdekt hebt, neem het dan serieus. God heeft je een mooie stem gegeven, dat is geweldig, maar nu aan jou de opdracht om hem nog beter te maken. Neem geen genoegen met wat je hebt, maar ontwikkel je stem, neem zangles, oefen, zing en geniet van dat gave talent! 11

Amanda en Christiaan zijn verloofd! Copyright Henk Dekker Fotografie

Foto Amanda


Seminars zondag 29 april Ronde 1: 9.00-10.00 Groeien in heiligheid - Daniël Hoogteijling Als jij bij ‘heiligheid’ moet denken aan heilige boontjes, engelenkoren, regels en dingen die je niet mag, dan ben je bij dit seminar aan het juiste adres. Ontdek waarom heiligheid iets goeds, moois en waardevols is en hoe jij daarin kunt groeien in jouw leven. (Club Fifteen)

Ronde 2: 13.30-14.30 Ontmoet Jezus in het Oude Testament - Jeroen Koornstra Wist je dat je Jezus al tegekomt in het oude testament? We ontdekken Jezus in verschillende gebeurtenissen, voorwerpen en ­personen die een voorafschaduwing van Hem zijn geweest. Pas op! Je hart kan gaan branden, net als bij de Emmausgangers (Lukas 24). (Club Fifteen) Let creativity be your photography * - Alice Mahran Fotografie stijgt ver uit boven de techniek. Alice geeft creativiteit een 2e plaats in haar werk. “Alle eer gaat naar God die mij de weg wijst naar de schoonheid van alle dingen die te fotograferen zijn.” Wil jij ook Zijn schoonheid weerspiegelen door je eigen creativiteit? Ben jij benieuwd naar het verhaal van Alice? (ReliDaily) * max 25 pers., neem je camera mee!

Ronde 3: 15.00-16.00 Holland, Christendom, getuigen van onze hoop! - Dirk Jan Riphagen In 1 Petrus 3:15 staat dat we moeten getuigen van de hoop die in ons leeft, door Jezus ­gegeven. Maar hoe doe je dat in 2012? 600 jaar geleden geloofde i­edereen dat er een God is en dat we van Hem afhankelijk zijn. In 2012 zijn er miljoenen Nederlanders die zeggen die hoop op redding niet nodig te hebben. Dat heeft consequenties voor het in praktijk brengen van 1 Petrus 3:15. Ik neem je mee op reis waarin ik uitleg hoe het zover kon komen. Ik geloof dat de hoop die in ons leeft nog steeds gehoord moet worden! (Club Fifteen) Pesten - Henk Vink Pesten komt het meeste voor op school, ruim 11% geeft aan gepest te worden. Maar ook als jong volwassene kun je er op je werk mee te maken krijgen. Wat kun je doen als er in een groep gepest wordt? Wat zijn de gevolgen voor de slachtoffers? Een nieuw verschijnsel is digitaal pesten. Een seminar met antwoorden en een aanpak die werkt! (ReliDaily) Hart van aanbidding - King’s Kids Wanneer we God aanbidden geven we iets aan Hem. Vaak denken we hierbij aan muziek. Natuurlijk is muziek een geweldige manier om God te aanbidden, maar er zijn nog veel meer manieren! In deze seminar laten een aantal inspirerende kunstenaars zien hoe zij God aanbidden door hun kunst. (Celebration Tent) 12 | 12


Ronde 4: 16.30-17.30 Samen Jezus ontmoeten - Mike Pilavachi Mike is een ‘oude’ bekende van Soul Survivor. Hij deelt graag met je over zijn reis met God, de dingen die hij geleerd heeft, de fouten die hij heeft gemaakt (zodat jij ze niet hoeft te maken!) en daagt je uit om het avontuur van een leven met God aan te gaan. Mike is een echte verhalenverteller met flink wat diepgang en een goede dosis humor. (Club Fifteen) The big three - Soul Worship Drie korte enthousiasmerende seminars over de praktische kant van aanbidding. 1: Soul Writers - Songwriting. Erg gaaf of zonde van je tijd? 2: Eljakim Okkerse - Theorie: Nooit meer transponeren? Ken de trappenleer 3: Soul Worship - Opening: Hoe kun je gezamenlijke aanbidding op een spontane manier beginnen? (ReliDaily)

Avondprogramma Karaoke

22.30 uur, Club Fifteen

Heb jij stiekem een ondergeschoven talent of zing je publiekelijk de sterren van de hemel. Of vind je het gewoon leuk om wat mee te bléren op wat gouwe ouwes? Kom naar de Karaoke in Club Fifteen en zing het uit!

58 [Film]

22.30 uur, Celebration Tent

Vijf bijzondere verhalen van mensen in armoede laten zien hoe heftig onrecht is, maar ook hoeveel hoop er is en hoe christenen wereldwijd het leven van mensen volledig veranderen. De makers van 58: stellen dat extreme armoede in onze gerenatie uit te bannen is. Mee eens, of te hoog gegrepen? Kom en oordeel zelf!

Rogier Pelgrim

22.30 uur, ReliDaily

Nergens is hij meer op zijn gemak dan op een podium. Rogier Pelgrim is een geboren performer die zijn liedjes brengt met overgave en overtuiging. Gewapend met een gitaar, zijn stem en z’n persoonlijke teksten, brengt hij melancholieke en tegelijkertijd pakkende popliedjes.

13


Vraag de brochure aan via www.windesheim.nl of neem contact op met Marchien Timmerman, e-mail: ma.timmerman@windesheim.nl

Meer weten?

http://windesheim.onlineproefstuderen.nl

Online proefstuderen?

Geef je op via e-mail: sj.vande.minkelis@windesheim.nl

Een dag meelopen?

Denk dan eens aan onze hbo-opleidingen Theologie en Levensbeschouwing met de afstudeerrichtingen: • Godsdienst-Pastoraal Werk • Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing We behandelen verschillende religies en levensbeschouwingen, maar ook ethiek en filosofie.

Houd je je graag bezig met zingevingsvraagstukken op het gebied van geloof, cultuur en samenleving? Ben je nieuwsgierig naar wat anderen beweegt en wil je mensen helpen hun weg te vinden in de maatschappij?

Veelzijdige theologieopleidingen op het snijvlak van geloof, cultuur en samenleving

14 | Journalistiek & Communicatie

Educatie

*** ook in deeltijd en digitaal

* ook in deeltijd

overtuigend anders

Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede, T (0318) 696300, E info@che.nl, www.che.nl

Post-hbo, master, cursus, advies of onderzoek? Kijk voor het aanbod van CHE-Transfer op de website.

** ook in deeltijd en duaal

Maatschappelijk Werk & Dienstverlening* Sociaal Pedagogische Hulpverlening**

Sociale Studies

Theologie

Godsdienst Pastoraal Werk*** Leraar Godsdienst / Levensbeschouwing*

Journalistiek Communicatie

Leraar Basisonderwijs**

Bedrijfskunde MER Human Resource Management (P&A)

Mens & Organisatie

Verpleegkunde**

Gezondheidszorg

Check ook de website www.che.nl

Donderdag 21 juni 2012 18.30 - 21.00 uur

Open Avond

Woensdag 9 mei 2012 10.00 - 14.00 uur

Experience Day

Studeren met overtuiging?


_12095_ADV_THEOLOGIE_SOUL_SURVIVOR.indd 1

20-03-12 16:53 -CHE-105x148 ALG-OD.indd 1

14-0


Seminars maandag 30 april Ronde 1: 9.00-10.00 Versta ik het nou goed? - Lambert Dekkers Bij Soul Survivor hebben we het vaak over ‘Gods stem verstaan’. We geloven dat iedereen dat kan leren! Maar hoe weet je of het echt God is en niet je eigen gedachten? En heb je echt een beeld van God ontvangen, of is het fantasie? Allemaal vragen waar we tijdens dit seminar op ingaan. Uiteraard nemen we uitgebreid de tjid om te oefenen. (Club Fifteen)

Ronde 2: 13.30-14.30

Bingo

Het goede nieuws over onrecht - Martijn Moens & Erik Jan Houmes (Compassion) Iedereen weet het: er gaat verschrikkelijk veel fout in de wereld. Honger, oorlogen, ­onderdrukking, slavernij, misbruik en nog veel meer. De problemen zijn gigantisch. Kun jij als jonge, Nederlandse christen in een wereld vol onrecht goed nieuws brengen dat écht effect heeft? Wat is dat goede nieuws en hoe kun jij dat doen? Een seminar om je te ­inspireren! (Celebration Tent)

Soulsista vs. Superwoman - Soul Girl Een seminar voor alle dames, om samen na te denken over identiteit, dromen, onzekerheid, relaties, schoonheid en idealen. Hoe kijken we naar onszelf en wat heeft God daar eigenlijk mee te maken? Hoe kunnen wij een echte Soul Sista zijn zonder Superwoman te hoeven worden? Stella en Suzanne zijn gewapend met een dosis humor en relativeringsvermogen en zijn niet bang voor moeilijke vragen. (ReliDaily)

Ronde 3: 15.00-16.00 Je bent wat je denkt - Jan Pool Je denken beïnvloedt elk aspect van je bestaan, op een positieve of negatieve manier. Je gedachten hebben invloed op je relaties, je gezondheid, op hoe je naar de wereld om je heen kijkt en hoe je naar jezelf kijken. Veel jongeren hebben een negatief zelfbeeld. Ze zijn onzeker en denken minderwaardig over zichzelf. Het is daarom heel belangrijk om te ontdekken hoe God over je denkt! (Club Fifteen) Hoe word ik superchristen? - Stella Kralt Wil jij ook altijd overal de beste in zijn? Niet een gemiddelde, gewone christen, maar zeg maar ‘de beste van de klas’? Stella geeft je allemaal tips en tricks om de nieuwste, beste, heiligste superchristen te worden. Of toch niet? Kom en ontdek waar het verhaal WEL over gaat. (ReliDaily)

16 | 16


Gods hart voor aanbidding (praktisch) - King’s Kids Wil jij God aanbidden op een andere manier dan je gewend bent? In deze workshop nemen we je mee in aanbidding door schilderen, fotografie, drama of dans! (Celebration Tent)

Ronde 4: 16.30-17.30 Theologisch seminar - Mike Pilavachi Mike is een ‘oude’ bekende van Soul Survivor. Hij deelt graag met je over zijn reis met God, de dingen die hij geleerd heeft, de fouten die hij heeft gemaakt (zodat jij ze niet hoeft te maken!) en daagt je uit om het avontuur van een leven met God aan te gaan. Mike is een echte verhalenverteller met flink wat diepgang en een goede dosis humor. (Club Fifteen) No more shame! - Daniël Hoogteijling Wie kent het niet, dat knagende gevoel dat er iets mis is, dat je niet ok bent, nooit goed genoeg. Maar je bent gemaakt om vrij te zijn! In dit seminar gaat Daniël in op schaamte en schuldgevoelens, en hoe je deze, samen met God, kunt overwinnen. (ReliDaily)

Avondprogramma Mensenkinderen 22.30 uur, ReliDaily

Vrolijke, intieme, grappige en toch diepgaande Nederlandstalige liedjes, dat is wat Bas van Nienes brengt met Mensenkinderen. Heerlijk luisteren, genieten en meedansen! Kom lekker mee swingen op deze bijzondere indie-electro muziek!

Maarten Visser

22.30 uur, Club Fifteen

Al jaren een bekend gezicht op Soul Survivor, maar nu voor het eerst een dj-set op Strand Nulde waar we allemaal van kunnen genieten. Positieve muziek die zeer geschikt is om de voetjes van de vloer te krijgen!

17


18 | 18


Ik? Christen? Eh...

door Soul in the City

Je hebt ze vast wel eens gehoord: Verhalen van gepassioneerde christenen die altijd Gods stem lijken te verstaan, zomaar op straat voor iemand durven te bidden, of voor hun plezier elke week naar het bejaardentehuis gaan om die ene oude man gezelschap te houden. Klinkt goed, al die verhalen, maar mij niet gezien! Die ‘superchristenen’ zijn daar vast voor geroepen. Zij hebben heel duidelijk van God gehoord dat ze de straat op moeten en moeten bidden voor iemand. Anders doe je dat toch niet? Jij hebt niks van God gehoord, dus jij zit prima waar je zit! Straks zeg je iets wat volledig de plank mis slaat. Of kan het ook anders? Moet je meteen voor iemand bidden en een perfecte profetie uitspreken? Laten zien dat je christen bent betekend niet dat je met een groot kartonnen bord om je nek moet lopen waarop staat ‘ik ben christen’. Je hoeft niet persé naar mensen toe te ­stappen om te vragen of ze Jezus al kennen. Christen zijn is meer dan dat. God is liefde, dat weten we allemaal. We mogen op Hem lijken en dat kan heel goed als we ‘onze naasten liefhebben’. Daar begint het mee. Bijvoorbeeld een potje van de bovenste plank pakken in de supermarkt, als dat kleine mannetje er niet bij kan. Dat meisje uit je klas eens als eerste kiezen voor je team bij gym. Een bloemetje voor de deur leggen bij de oude buurvrouw die daar alleen woont. Als je durft: vraag dat jongetje dat altijd alleen zit in de pauze eens of hij bij jullie komt zitten. Kleine dingetjes die daden van liefde zijn. Voor jou misschien heel simpel, voor de ander van grote impact! Wij christenen weten dat God van ons houdt. We kunnen het compleet verknoeien en dan nog heeft Hij ons onvoorwaardelijk lief. Maar er zijn meer dan genoeg mensen in ons land die daar nog nooit van hebben gehoord. Samen met jou gaan we daar verandering in ­brengen! Van 25-28 juli gaan we in grote groepen de straten van Amsterdam op, om ­simpele daden van liefde te doen. Denk bijvoorbeeld aan voetbaltoernooien met kinderen van de straat, rozen uitdelen in de Rosse buurt, eten uitdelen aan daklozen, spelletjes spelen met bejaarden. Noem het maar op. Alle mensen die we ontmoeten nodigen we uit voor het avondprogramma, waar we hen zullen vertellen dat God van hen houdt. Tijdens de week zijn er ook diensten speciaal voor jou, met aanbidding, onderwijs en gebed waarin we je zullen inspireren en aanmoedigen! Met hoe meer mensen we de stad in gaan, hoe meer mensen we bereiken! Doe je mee? SOUL IN THE CITY – 25 T/M 28 JULI 2012 – AMSTERDAM – WWW.SOULINTHECITY.NL 19


Seminars dinsdag 1 mei Ronde 1: 9.00-10.00 Hoe word je een leider? - Daniël Renger Hoe word je een leider? Wat zijn eigenschappen van een goede leider? Daniël bespreekt wat jou tot een goede leider maakt. (Club Fifteen)

Ronde 2: 13.30-14.30 Is er meer tussen hemel en aarde? - Hans Esbach Hans Eschbach is projectleider van Project MEER, een groot missionair project waar 21 kerkgenootschappen en organisaties aan meedoen. Het project richt zich op de vier miljoen spirituele zoekers in ons land, die het overal zoeken behalve bij Jezus. In september moet heel Nederland geconfronteerd worden met die ene vraag: ‘Is er meer’? In deze workshop droomt hij als oudere dromen met ons en daagt hij ons als jongeren uit om visioenen te zien. (Club Fifteen)

Bingo

God’s mission - Jaap Vogelaar (Soul Action) De bijbel heeft verschillende rode draden. Eén daarvan is de boodschap van herstel en recht. In dit seminar spitten we de bijbel door en ontdekken we Gods bijzondere liefde voor de armen, verlorenen en verdrukten en zijn verlangen om jou hiervoor in te zetten. (ReliDaily)

Ronde 3: 15.00-16.00 Vriendschap - Johnny Meijerink Vriendschap kent vele vormen. De waarde en diepte van je vriendschappen is bepaald in de wijze hoe je tot iemand verhoudt. Toen Jezus tegen zijn volgelingen zei: “Ik noem ­jullie vrienden”, doorbrak hij daarmee de eeuwenoude afstand tussen God en de mens. Dit seminar gaat over vriendschap.  We kijken naar het voorbeeld van Jezus: vanuit een intieme vriendschap met God, een intieme vriendschap met je vrienden. (Club Fifteen) Eigen schuld, dikke bult - Robbert Steensma In deze tijden van omvallende banken, onzekere euros en stijgende schulden lijkt er niemand helemaal aan de crisis te ontkomen. Vraag jij je weleens af hoe je financieel gezond kunt zijn in deze koortsachtige kredietcrisis? Heb je aan het eind van je geld altijd een stuk maand over? Zou God hier eigenlijk een mening over hebben? Robbert Steensma deelt uit zijn rijke ervaring in de financiële sector over hoe jij in je dagelijks leven op een verantwoorde manier met je geld om kunt gaan. Praktisch, relevant en een tikkeltje uitdagend. (ReliDaily) Aanbidding in je jeugdgroep - Erik Jan van Dorp (Soul Worship) Hoe kunnen we met aanbidding omgaan op een jeugdgroep? Hoe pak je het aan zonder band, en wat zijn belangrijke waarden om op te letten? Erik-Jan (Soul Worship) is onder 20 | 20


­andere ­betrokken bij het aanbiddingsteam van Soul Survivor. (Celebration Tent)

Ronde 4: 16.30-17.30 Samen Jezus ontmoeten - Mike Pilavachi Mike is een ‘oude’ bekende van Soul Survivor. Hij deelt graag met je over zijn reis met God, de dingen die hij geleerd heeft, de fouten die hij heeft gemaakt (zodat jij ze niet hoeft te maken!) en daagt je uit om het avontuur van een leven met God aan te gaan. Mike is een echte verhalenverteller met flink wat diepgang en een goede dosis humor. (Club Fifteen) Heb jij Soul voor de City? DEEL 1 - Reinier Blijleven (Soul in the City) Jona was een persoon in de Bijbel die eigenlijk niet echt ‘hart’ had voor de stad waar God hem naartoe geroepen had. Toch had zijn leven zo’n impact op Ninevé ‘die grote stad’ dat de hele stad uiteindelijk op z’n kop kwam te staan voor God. Aan de hand van het verhaal van Jona en andere voorbeelden vanuit de Bijbel én het hier en nu gaan we kijken welke impact jij kan hebben in de wereld om je heen met als bonus een aantal vooruitblikken op Soul in the City Amsterdam in de zomer van 2012. (ReliDaily)

Avondprogramma Schrijvers voor gerechtigheid

22.30 uur, ReliDaily

Schrijvers voor Gerechtigheid bestaat uit schrijvers en muzikanten die via vernieuwende en inspirerende liederen christenen willen inspireren om Gods passie voor gerechtigheid uit te leven. Ontmoet de ‘schrijvers voor gerechtigheid’ en luister naar een aantal van hun liedjes.

Hanne de Vries & band

Relidaily

Hanne de Vries is van jongs af aan al bezig met muziek. Hij speelde een aantal jaar in de Achterhoekse band Hanze en daarnaast begon hij aanbidding te leiden in kerken. Hier ontdekte hij zijn passie voor het leiden van aanbidding. Hij voelt zich geroepen om mensen te helpen in Gods aanwezigheid te komen door middel van muziek.

Rob van Rossum

22.30 uur, club fifteen

Rob van Rossum is ook dit jaar weer aanwezig om een feestje te bouwen! Zoals hij in voorgaande jaren heeft laten zien voelt hij het publiek goed aan en draait hij wat jullie willen horen. Sluit een geweldige dag op een geweldige manier af en kom dansen in Club Fifteen. 21


Een onuitwisbare Indruk door Suzanne struiksma

Een collega van me is fan van Madonna. Nee, correctie. Ze is geobsedeerd door ­Madonna. Ze weet alles over haar, heeft alles dat met haar te maken heeft en als ze ook maar ­enigszins in de buurt van Nederland komt, al is het om een lintje door te knippen of een interview te geven, mijn collega zorgt dat ze in de buurt is. Zo kan ze in ieder geval een glimp van haar idool opvangen. Als mijn collega ooit de kans krijgt om een meet & greet met Madonna te hebben, zou volgens mij ze bijna doodgaan van geluk. Ik ben zelf nooit zo enorm fan geweest van iemand, maar ik weet me nog te herinneren dat ik ooit, zo’n 15 jaar geleden (toen ik nog puber was en Soul Survivor in de kinder­ schoenen stond) op een muziekfestival de kans had om een van de bands te ontmoeten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nu niet meer weet welke band dat toen was, maar op het moment zelf was het nogal een big deal. Ik kwam thuis met als trofee (in mijn tas vol stinkende kleren en een natte handdoek) een T-shirt vol handtekeningen. Je raadt het al. Mijn immer zorgende moeder wilde haar vermoeide kind een handje helpen, en voor ik het wist hing mijn shirt aan de waslijn te drogen. Met ergens vaag herkenbaar nog wat vlekken, waar ooit die o zo waardevolle handtekeningen hadden gestaan. De slogan van Soul Survivor is ‘Samen Jezus Ontmoeten’. Nadenkend over die woorden, word ik in mijn fantasie meegevoerd naar de tijd van het Nieuwe Testament, en naar een ‘meet & greet’ met Jezus, hoe zou dat zijn? Ik stel me zo voor dat Jezus’ reputatie hem ver vooruitging. Johannes de Doper had al aangekondigd dat Hij zou komen, en al eeuwenlang waren er profetieën over de Messias die verlossing zou brengen aan het volk. Wat voor verwachtingen zouden er opgebouwd zijn? Hoe stelden de mensen zich deze Messias voor? Als Jezus die Messias was, dan moest hij wel een soort superster zijn. De film Jesus Christ Superstar maakte in de jaren ‘70 overigens gretig gebruik van dit idee.

22 | 22


En daar was Hij dan. Er is denk ik één ding dat alle mensen die Jezus ontmoet hebben met elkaar gemeen hebben: het was anders dan ze verwacht hadden. En misschien nog iets: of ze nu boos waren, teleurgesteld of juist enorm enthousiast, hun leven zou nooit meer ­hetzelfde zijn. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Petrus maakte een carrière­ switch van visser naar fulltime discipel, Zaccheüs werd van een inhalig man ineens ­eerlijk en vrijgevig, een prostituee werd evangelist, talloze mensen werden genezen van hun ­ziektes, Paulus viel van zijn paard, Lazarus stond op uit de dood... Het was geen kwestie van een korte ontmoeting met hun idool, geen verhaal met weg­ gewassen handtekeningen en een vage herinnering. De Messias, de Zoon van God liet een onuitwisbare indruk achter op hun levens. Maar het verhaal stopt daar niet. Het verhaal gaat verder, ook nu nog. Door de eeuwen heen hebben ontelbaar veel mensen getuigd van levensveranderende ontmoetingen met Jezus. Bekende christenen, maar misschien ook wel je oma, je buurjongen, of je klasgenoot. Misschien wel jijzelf. Samen Jezus ontmoeten. Het klinkt misschien raar. Hoe ziet dat er dan uit? Kun je Hem dan zien? Aanraken? Hem ‘liken’ op facebook? Komen er engelenkoren en bliksemflitsen bij kijken, of is het iets heel rustigs, iets met vrede in je hart en gewoon weten dat Hij heel dichtbij je is? Kun je Jezus ontmoeten in de dakloze man die je op straat tegenkomt, of in de alleenstaande moeder die boodschappen nodig heeft? De uitdaging ligt voor je om dat te gaan ontdekken, hier op Soul Survivor, straks als je weer thuis bent, overal eigenlijk. Maar kijk uit: als je Jezus ontmoet, durf ik te beloven dat je onuitwisbaar onder de indruk bent van Hem. En je bent niet de enige. Laten we er samen voor gaan, Hem Zijn hand­ tekening op ons leven laten zetten. Ik kan niet wachten om te zien wat er dan gebeurt...

23


Seminars woensdag 2 mei Ronde 1: 9.00-10.00 Hoe geneest een gebroken hart? - Henk Vink Jezus zegt: ”Ik ben gekomen om de gebrokenen van hart te genezen”. Wat is een ­gebroken hart? Hoe geneest God? Kan alleen God een gebroken hart genezen? Een seminar vol ­nieuwe inzichten en praktische stappen. Je zult verbaasd zijn hoe God werkt en er op uit is om ook jouw hart te genezen! (Club Fifteen)

Ronde 2: 13.30-14.30 Verboden Jezus te ontmoeten - Open Doors Een bijbel in de kast hebben staan, openlijk over je geloof kunnen praten; het lijken heel vanzelfsprekende dingen. Maar in Noord-Korea kan alleen het bezit van een bijbel er al toe leiden dat je met je hele gezin in een concentratiekamp wordt opgesloten. In Iran en andere moslimlanden kunnen christenen vaak alleen maar in kleine groepen samenkomen in het geheim. Een spreker van Open Doors vertelt over christenvervolging onder meer aan de hand van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. De verhalen uit de Vervolgde Kerk zijn vaak schrijnend, maar ze bevatten ook een inspirerende boodschap. Over volharding in geloof, moed en de kracht van gebed. (Club Fifteen) Een sprekend voorbeeld - Freek van Balen Yes we can! Tsjakka! Als je het vaak genoeg zegt en gelooft, komt alles goed. Toch? Misschien is dat niet helemaal zo. Maar toch hebben je woorden (zowel positief als negatief) invloed op jou, je omgeving en je situatie. Freek legt uit wat de Bijbel hierover zegt en hoe je bewust met woorden om kunt gaan zodat je een sprekend voorbeeld kunt zijn! (ReliDaily)

Ronde 3: 15.00-16.00 Heb jij Soul voor de City? DEEL 2 - Reinier Blijleven (Soul in the City) In deze tweede seminar rondom het thema van Soul in the City gaan we dieper in op Gods hart voor de stad en in het bijzonder hoe God werkt in een stad als onze hoofdstad: Amsterdam. Ook als jij nog niet zeker weet of je deze zomer aan Soul in the City mee gaat doen (of misschien wel juist dan) is het de moeite waard om meer te horen over hoe Soul in the City Amsterdam eruit zal gaan zien. We nemen tijd om je op de hoogte te brengen van alle info, gaan zoveel mogelijk van jouw vragen beantwoorden en we gaan met elkaar ook tijdens dit seminar God te zoeken voor Zijn plannen voor Soul in the City Amsterdam. (Club Fifteen)

Bingo

Leading with passion - Jaap Vogelaar (Soul Action) Soul Survivor gelooft in jongeren met een passie voor God die hun omgeving beinvloeden. Maar hoe krijg je die passie? Hoe behoud je haar? Waar leidt zij je naartoe? En wat voor ­effect heeft het op je omgeving? Een seminar voor iedereen met een verlangen naar meer van God. (ReliDaily) 24 | 24


Wat is echte vriendschap? - King’s Kids Wat is echte vriendschap? In deze seminar gaan de jongens en meiden in aparte groepen. Samen zullen jullie ontdekken wat vriendschap met elkaar en met God nou echt inhoudt. (Celebration tent)

Ronde 4: 16.30-17.30 Groeien in je gebedsleven - Daniël Hoogteijling Lees je Bijbel, bid elke dag... Het liedje klinkt makkelijker dan de werkelijkheid soms is. Is ‘ Stille tijd’ een term die jou vooral opzadelt met schuldgevoel? Leer hier waarom dat niet zo hoeft te zijn. God is geïnteresseerd in een persoonlijke relatie met jou. Neem jij de uitdaging op je? (Club Fifteen) Wil de echte man nu opstaan? - Harmen Struiksma & Levi Oussoren (Soul Man) Borsthaar, baardhaar en de baard in de keel; laten groeien of scheren? Ajax of Fijenoord, Ferarri of Maserati; PS3 of XBOX 360; Heineken of Amstel? Een gesprek over mannelijkheid in de 21e eeuw en de levensvragen van elke man. (ReliDaily)

Het Soul Survivor festival wordt mede mogelijk gemaakt door



 

  

25


De grootste christelijke reisorganisatie

Ben jij ook helemaal Beter-uit deze zomer? Beter-uit Reizen heeft een superdikke reisgids met meer dan 200 christelijke jongerenvakanties!

Adriatische Rivièra 10-daagse busreis met vertrek in: juli en augustus Kroatië 10-daagse vliegreis met vertrek in: juli en augustus

Vanaf

199,-

Vanaf

299,-

Lake Ohrid Vanaf 524,Macedonië 8/15-daagse vliegreis met vertrek op: 13, 20, 27 juli en 10 aug. Vanaf Alanya 8/15-daagse vliegreis 474,met vertrek in: juli, aug., sept. en okt.

0172 48 48 48 • www.beter-uit.nl


WOENSDAG 2 MEI

DINSDAG 1 MEI

MAANDAG 30 APRIL

ZONDAG 29 APRIL

SEMINARS SOUL SURVIVOR FESTIVAL 2012 09.00-10.00

Groeien in heiligheid

Daniël Hoogteijling

Club Fifteen

13.30-14.30

Ontmoet Jezus in het Oude Testament

Jeroen Koornstra

Club Fifteen

Let creativity be your photography

Alice Mahran

ReliDaily

Holland, Christendom, getuigen van onze hoop!

Dirk Jan Riphagen

Club Fifteen

Pesten

Henk Vink

ReliDaily

Hart van aanbidding

King’s Kids

Celebration Tent

Samen Jezus ontmoeten

Mike Pilavachi

Club Fifteen

The big three

Soul Worship

ReliDaily

09.00-10.00

Versta ik het nou goed?

Lambert Dekkers

Club Fifteen

13.30-14.30

Het goede nieuws over onrecht

Martijn Moens & Erik Jan Houmes

Celebration Tent

Soul Sista vs. Superwoman

Soul Girl

ReliDaily

Je bent wat je denkt

Jan Pool

Club Fifteen

Hoe word ik superchristen?

Stella Kralt

ReliDaily

Gods hart voor aanbidding - praktisch

King’s Kids

Celebration Tent

Theologisch seminar

Mike Pilavachi

Club Fifteen

No more shame

Daniël Hoogteijling

ReliDaily

09.00-10.00

Hoe word je een leider?

Daniel Renger

Club Fifteen

13.30-14.30

Is er meer tussen hemel en aarde?

Hans Eschbach

Club Fifteen

God’s mission

Soul Action

ReliDaily

Vriendschap

Johnny Meijerink

Club Fifteen

Eigen schuld, dikke bult

Robbert Steensma

ReliDaily

Aanbidding in je jeugdgroep

Soul Worship

Celebration Tent

Samen Jezus ontmoeten

Mike Pilavachi

Club Fifteen

Heb jij Soul voor de City? (deel 1)

Soul in the City

ReliDaily

09.00-10.00

Hoe geneest een gebroken hart?

Henk Vink

Club Fifteen

13.30-14.30

Verboden Jezus te ontmoeten

Open Doors

Club Fifteen

Een sprekend voorbeeld

Freek van Balen

ReliDaily

Heb jij SOUL voor de City? (deel 2)

Soul in the City

Club Fifteen

Leading with passion

Soul Action

ReliDaily

Wat is echte vriendschap?

King’s Kids

Celebration Tent

Groeien in je gebedsleven

Daniël Hoogteijling

Club Fifteen

Wil de echte man nu opstaan?

Soul Man

ReliDaily

15.00-16.00

16.30-17.30

15.00-16.00

16.30-17.30

15.00-16.00

16.30-17.30

15.00-16.00

16.30-17.30

27


Maak kennis met de sprekers! Daniël Hoogteijling

Daniel is 15 jaar geleden in het leidersteam gestart van Soul Survivor. Nu woont en werkt hij met zijn vrouw en 2 kinderen in Kenia, waar ze samen de organisatie YouthApart leiden. Hij is gepassioneerd spreker en houdt van een goede grap!

Gor Khatchikyan

Gor is geboren in Armenië en studeert geneeskunde in Amsterdam. Hij is betrokken bij Royal Mission en zit in het kern-en ministryteam van Baan 7. Afgelopen winter heeft hij voor het eerst op schaatsen gestaan!

Hans Eschbach

Hans Eschbach is predikant in de PKN en ook bekend als voormalig directeur van het Evangelisch Werkverband. Hij is getrouwd met Kea. Samen hebben ze twee kinderen en twee kleinkinderen.

Henk Vink

Henk is al jaren betrokken bij Soul Survivor. Henk is in het dagelijks leven business consultant en heeft ruime ervaring met spreken, counseling, ministry en leiderschap.

Jaap Vogelaar

Jaap is onze enige echte Soul Action Man, gymleraar op een middelbare school, leest graag boeken van Gene Edwards en heeft een enorme, niet te stoppen passie voor God!

Johnny Meijerink

Johnny is sinds 2004 werkzaam bij Jeugd met een Opdracht in Heerde. Hij is getrouwd met Tamara. Samen leiden zij kings kids. En zijn ze gezegend met twee kinderen. De 3e is op komst! Wil je meer over hem weten: Just ask and find out!

28 | 28

Lambert Dekkers

Lambert is als voorzitter bij Soul Survivor onmisbaar voor- en achter de schermen. Hij en Sandra hebben jaren jeugdwerk gedaan. Hij is getrouwd met Sandra en samen hebben ze twee kinderen en een hond.

Levi Oussoren

Levi is betrokken bij Soul Survivor mobiele teams en het leidersteam. Hij studeert theologie en geniet van de goede dingen in het leven. Voor koffie een goed gesprek kun je hem altijd

porren!

Martijn Moens

Martijn Moens: Martijn werkt als communicatie coördinator bij Compassion en is al heel wat jaartjes betrokken bij Soul Survivor. Martijn en Rebecca hebben twee kinderen.

Martin Koornstra

Martin is vol van het koninkrijk van God en als vanzelf houdt hij ervan om daarover te spreken. Samen met zijn vrouw Karin is leidt hij de organisatie Royal Mission. Vorig jaar bracht hij met zijn bijzondere verhalen de hele zaal aan het lachen!

Mike Pilavachi

Mike is oprichter van Soul Survivor UK. Daarnaast hij reist hij het hele jaar door over de aardbol. Hij zit vol grappen en grollen en is daarmee onmisbaar op het festival. In Watford leidt hij de Soul Survivor kerk.

Suzanne Struiksma

Sinds vorig jaar getrouwd met Harmen. Houdt van gezelligheid en thee drinken. Suzanne werkt bij het leger des heils als coördinator bij een maatschappelijke opvang.


Sven Leeuwestein

Sven is sinds begin dit jaar bij Soul Survivor actief op kantoor als directeur. Daarnaast is hij onderdeel van het leidersteam. Sven werkt ook al jaren bij Open Doors. Hij is getrouwd met Margrethe en ze hebben 5 kids. Sven spreekt regelmatig in het land en heeft een passie voor Jezus!

Dirk Jan Riphagen

26 jaar oud en getrouwd met Vera. Woont met veel plezier in Harderwijk. Hij werkt nu vier jaar als jeugdwerker in een baptistengemeente. Zijn gebed is dat jongeren een passie voor God krijgen zodat ze zich uitstrekken naar ongelovigen.

Jeroen Koornstra

Erik Jan Houmes

Jeroen Koornstra is geboren en opgegroeid in België in een Nederlands gezin. Sinds 2003 woont hij in Nederland en is lid van de Evangelische Gemeente Zeewolde. Hij spreekt regelmatig in verschillende gemeenten.

Stella Kralt

Kings Kids

Erik Jan is getrouwd met Caroly and werkt hard aan de babykamer in hun nieuwe huis. In het dagelijks leven is hij management cosultant.

Stella schrijft stukken voor soul survivor magazine en heeft haar eigen website: woordwapen.wordpress. com. Ze studeert, is een ochtendmens (!), tikje nuchter en weet dat Jezus haar beste Vriend is.

Alice Mahran

Alice woont vanaf haar tweede levensjaar in Nederland en heeft haar roots in Syrië. Alle mooie dingen in het leven probeert Alice te vangen met haar fotocamera. Op http://alicemahranphotography.com vind je dan ook de meest prachtige plaatjes!

Open Doors

Kings Kids is (onderdeel van Jeugd met een Opdracht) en wil kinderen, jongeren en gezinnen leiden om hun kennis van God en ervaring met God te verdiepen, Hem vreugde te brengen en samen Hem bekend te maken aan alle mensen. Dit doen ze in samenwerking de lokale gemeentes.

Robbert Steensma

Robebert werkt in het dagelijks leven bij de bank en is groot voetballiefhebber. Robbert is onderdeel van het leidersteam van Soul Survivor.

Martijn Piet

Martijn is getrouwd met Olga en is voorganger van Levend Evangelie gemeente in Schiphol-Rijk. Hij heeft gestudeerd aan de Theologische Academie. Martijn en Olga hebben 3 kids.

wereldwijde organisatie opgericht door Anne van de Bijl. Zet zich in voor vervolgde christenen door middel van gebed, geven en gaan!

Harmen Struiksma

34 jaar en nog steeds gek van Spongebob. Een koffieleut met ruige baard en gouden hart. Hij is Webdesigner en Theoloog, Prediker en levensgenieter. Houdt van koffie.

Jan Pool

Freek van Balen

Reist de wereld over om de mensen in het verre oosten, maar ook dichterbij, over Jezus te vertellen. Hij is getrouwd met Angelique en vader van 4 kids.

Jenny van Beinum

Jenny is 22 jaar en actief tijdens het festival als host, samen met haar team. Ze studeert ‘International Public Law’ en houdt enorm veel van Jezus!

Jan Pool is voorganger van de Shelter in Haarlem. Hij is getrouwd met Marijke en houdt van een potje voetbal.

29


Advertentie

Wij zijn Relidaily een online platform voor creatieve christenen. We willen een podium bieden aan mensen die op een creatieve wijze bezig zijn met hun geloof. Dat doen we niet door tekst, want daar zijn we (zoals je misschien al merkt) helemaal niet goed in. We doen dit door video’s. Een paar van onze vrienden hebben we meegenomen naar Soul Survivor. Elke avond staan er in de Relidaily tent een paar hele coole artiesten klaar om samen met jou de festival dag af te sluiten.

30 |

Voor meer info check: www.ReliDaily.nl Facebook.com/ReliDaily Twitter.com/ReliDaily


Werkblad: wie is God voor jou?

We are more Wie is God voor jou? Niet iedereen vind het even makkelijk om hier antwoord op te

6 hippe jongens met een passie voor (harde) muziek. Live brengen ze geven.enIkenergie. bedoel, weet hetlange wel festivaldag. voor jezelf, veel power Déwaarschijnlijk perfecte afsluiter vanje een

maar als iemand het zo even aan je vraagt? Wat zeg je dan? De één kan er een boek over vol schrijven, de ander heeft aan één woord genoeg. Het maakt God in ieder geval niet uit hoe je het omschrijft en of @WeAreMoreMusic het er stuntelig of als een mooi betoog uitkomt. Als het maar uit je hart komt.

e Vries anne d H is aanbiddingsleider Soul Survivor en lanceert We vroegen onze hoofdsprekersHanne wie God voor hen is enbijdagen je uit om het voortijdens jezelfdit

festival zijn 2e CD ‘Face to Face’. Zijn doel is dat iedereen die zijn op te schrijven! Mocht iemand het je dan toch onverhoopt vragen, dan sta je in ieder geval muziek hoort ook iets van God zelf ervaart. Tijdens zijn optreden in niet met je mond vol tanden! de Relidaily tent zal hij zijn album officieel releasen.

Martin “Hoe kan je dat op papier zetten? God is de adem in mijn mond en de@HanneDeVriesMusic kleur in mijn leven. Het vuur in mijn botten en de rust in mijn ziel. De vreugde in mijn ogen en de stilte nsenkMet Mezinloos. in mijn gedachten. Zonder Hem is mijn leven indHem erenis elke dag een avontuur en leef ik het echte leven!” Vrolijke, intieme, grappige en toch diepgaande Nederlandstalige liedjes, dat is wat Bas van Nienes brengt met Mensenkinderen. Heerlijk luisteren, genieten en meedansen! Kom lekker mee swingen op deze Michelle “Ik kan niet echt in woorden vatten wat Hij voor mij bijzondere indie-electro muziek!

is zonder in clichés te vallen! Hij is mijn oorsprong, mijn doel en het centrum waar alles om draait.”

@MensenKinderen

Mike “Vader”

r Gerechtigheid jvers voo

i naar mij toe kwam toen ik dat niet verwachtte. Hij heeft Michiel “God is degene Schrdie Schrijvers voor Gerechtigheid bestaat uit schrijvers en muzikanten die me laten ervaren wat echte liefde En hij leertenme stap voorliederen stap om net als Hij vaninspireren de via is. vernieuwende inspirerende christenen willen passie voor gerechtigheid uit te leven. mensen om me heen te houden om metGods echte liefde.” Daniël “Hmm.. dat is bijna moeilijk te verwoorden. Ik heb mijn leven aan Hem te danken. @ SVgerechtigheid Ik ben hier vanwege God en alles draait om Hem. Zonder Hem valt alles wat belangrijk en M i ah goed.” sing goed is weg. God geeft mijn leven zin en maaktchet

De muziek van Micha is niet te omschrijven, dus pak je telefoon, ga naar Youtube, type ‘Micah 3FM’ en je bent direct overtuigd. Niet overtuigd of geen smartphone? Kom dan naar de Relidaily Tent Voor is God: en laat je LIVE mij overtuigen! Micah Sings bestaat uit Micha de Jonge en zijn gitaar en neemt je mee in heerlijke muziek om jouw festivaldag mee af te sluiten

s

@MicahSings

er Pelgrim Rogi Hij is een geboren performer. Samen met zijn gitaar brengt hij

gevoelige, melancholieke en pakkende popliedjes. Na ruim 130 huiskamer concerten, radio optredens, optredens op festivals en optredens in zalen staat hij dit jaar in de Relidaily Tent op Soul Survivor. Zorg dat je er bij bent. @RogierPelgrimNL

Wil je weten wanneer je favoriete artiest speelt? Check het programma!


MINISTRY: Wat is het en hoe werkt het? Tijdens Soul Survivor evenementen is er vaak een ‘gebedsoproep’ of ‘ministry moment’. Wees niet bang als je niet gewend bent aan deze manier van gebed of als je niet zeker weet hoe je precies moet bidden. Soul Survivor heeft een ervaren Ministry Team dat altijd aanwezig is om je te helpen. Daarnaast zijn er op het festival een aantal seminars over de Heilige Geest en over bidden voor anderen, dus bezoek er eens eentje! Wat gebeurt er? Ministry tijd begint meestal met een uitnodiging door iemand vanaf het podium om te reageren op de Heilige Geest. Bij het bidden voor mensen is het belangrijkste te weten dat dit Gods werk is, niet dat van ons. God kan iedereen gebruiken om mensen te helpen Hem te ontmoeten. Een aantal dingen zijn daarom handig om alvast te weten: Ogen Houd je ogen open als je bidt voor iemand. Dit betekent dat je alert bent en je meer bewust bent van wat God aan het doen is en hoe de persoon hierop reageert. Het betekent ook dat je erop voorbereidt bent wanneer het lijkt dat iemand in de Geest zal vallen. Blijf bij iemand zolang dat nodig is en bemoedig de ander te blijven ontvangen van God. Mond Vraag iemand gerust waar hij of zij graag gebed voor zou willen en wat de Heilige Geest aan het doen is. (In Lucas 18:40 vraagt Jezus aan de blinde man: ‘Wat wilt u dat ik voor u doe?’) Als het passend is, spreek dan in de situatie in Jezus’ naam. Als je een profetie, een woord of beeld hebt voor iemand, bied deze dan aan in de vorm van gebed of op zo’n manier dat de ander zelf kan bepalen in hoeverre dit bij hem aansluit. Zeg nooit dat wat je zegt direct van God komt, maar zoek ernaar op te bouwen, te troosten en te bemoedigen. (1 Cor 14:3) Handen Bemoedig iemand om te ontvangen van God en stil te zijn. Sommige mensen laten deze houding zien door hun handen te openen voor Hem. Je kunt ook je handen op iemand leggen (als ze dat okay vinden). In de bijbel zie je dit ook terug, in 32 | 32


het bijzonder ten opzichte van genezing (in Marcus 1:40-45 geneest Jezus een man van melaatsheid, in Mattheüs 19:13-15 zegent Jezus de kinderen). Wees bedachtzaam over waar je je handen legt. Oren Luister zorgvuldig naar de persoon voor wie je bidt en naar God. Vraag de Heilige Geest om leiding en bemoediging. De persoon voor wie je bidt kan je iets vertellen over wat er in zijn leven is gebeurd. Reageer niet geschokt onder welke omstandigheid dan ook. Beloof nóóit om iets geheim te houden (zeker niet als het gaat om mishandeling). Vraag in zo’n geval naar iemand van het Ministryteam. Zij zijn er om zowel jou als de persoon voor wie je bidt te supporten. M/V Bid alleen voor iemand van hetzelfde geslacht. Gebedsministry kan allerlei dingen naar boven brengen en het is een goed getest en uitgeprobeerd principe dat er altijd ten minste één persoon met dezelfde lichamelijke deeltjes bij is. Zelfs als je getrouwd bent, vragen we je hier bewust van te zijn en mee om te gaan om verwarring bij anderen om je heen te voorkomen. Thanks! Het hele lichaam Het is belangrijk dat er ruimte is voor het uiten van gevoelens en dit kan betekenen dat mensen schudden of op andere manieren

33

reageren op wat God aan het doen is. Dit is helemaal okay, maar wees voorzichtig dat je de situatie niet onderdrukt of opzweept. We willen dat God kan doen wat Hij wil doen en Hem niet in de weg staan. Ten slotte Niet iedereen is bekend met Ministry en gebedstijd en sommige mensen zijn bang als ze merken dat God door de Heilige Geest werkt. We mogen mensen die ‘ontvangen’ helpen om zich op hun gemak en veilig te voelen en ze bemoedigen zich uit te strekken naar God. Wees altijd bedachtzaam en respectvol, houd in gedachten hoe jij zou willen dat er voor je gebeden wordt en vraag steeds Gods hulp. Als er gevraagd wordt naar verdere Ministry, moedig iemand dan aan om naar de ‘nazorg’ te gaan. Hier zijn mensen aanwezig die met hen kunnen bidden (zie badge). Moedig mensen ook aan om hulp te zoeken bij hun eigen kerk, waar de ministry verder kan gaan.


een samenwerking van soulsurvivor en tear

SOUL ACTION Vrije ruimte

daagt je uit dit festiva l...

Slaap een nacht in een krot en hel p mensen die altijd zo moeten slapen! Geef je snel op bij onze stand! Spaar mee voor leuke prijzen me t de Soul Action Bingo. Let goed op tijdens het dag journaal en verdien extra jokers!

twee

Onze allernieuwste actie! Dinsdag hoor je meer...

...en als je weer thuis be nt! Gratis workshopserie voor jeugdg roepen over alles wat je liever niet wilde weten. Vra ag hem aan via www.soulaction.nl Adopteer een project in een ontwik kelingsland! adopt Zoek hen op, zamel geld in en ga sam a en met je project jeugdgroep deze te gekke uitdaging aan! Wil jij je ook met andere jongeren je inzetten tegen armoede en onrecht? Check dan www.tear.nl/indepth Soul

Action

reikt

uit

naar

mensen

Door jou en je jeugd groep handvatten te geven om je op jouw manier in te zetten voor je naaste. Ver we g en heel dichtbij. kijk op soulaction.nl en kies een toffe actie! kom ook langs bij onze infostand! 34 |

34

in

nood.


Algemene Informatie Soul Survivor huisregels

Welkom! Je bent inmiddels goed aangekomen, je tentje is opgezet en je hebt je geregistreerd bij de informatiebalie. Hier heb je van de lieftallige dames (en moge-lijk een of twee uitzonderlijke heren) het welgewilde tasje met info gekregen. Gedurende het hele festival staan zij klaar met goed humeur (mits nog vroeg in de middag) om je vragen te beantwoorden en je van muntjes te voorzien. Maar voordat zij worden overladen met honderden vragen, hier alvast de belangrijkste informatie (en huisregels!) op een rijtje. Neem ze in acht (klinkt mooi he), dan beleven we zeker een gaaf en veilig festival met elkaar!

Plaza Het epicentrum van de gezelligheid, het centrum van de community. De plaats om eens even lekker in rond te dolen. Je vind er de bookshop, verschillende stands, de informatiebalie en natuurlijk de Soul Coffee. In de Bookshop kun je terecht om je collectie boeken te vergroten. Naast boeken en bijbels, hebben ze er cd’s, dvd’s en nog veel meer. Een goede kans om te zien welke nieuwe producten er afgelopen jaar zijn verschenen, ze hebben er namelijk zo’n beetje alles! Soul Coffee, de plek waar je jezelf lekker kunt verwennen met een heerlijk bakkie leut, of natuurlijk een espresso of cappuccino. En ook hebben ze er heerlijke koeken en brownies, een must om geproefd te hebben! Ook vind je in deze tent verschillende stands van diverse interessante jongerenorganisaties. Maak een rondje langs de

promotiestands en laat je inspireren door de verschillende organisaties en hun missies. Ben je bijna klaar met school en wil je er even een jaartje uit, wie weet vind je een leuke organisatie om een jaartje bij te helpen/meedoen.

Lounge

De Lounge is dé plek om relaxed met je vrienden bij te kletsen. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een drankje en wat lekkers. De bar van Soul Coffee is namelijk binnen handbereik. Lekkere banken in plaats van die plastic stoelen is een aangename afwisseling.

Soul Food

Verder is er natuurlijk ook nog genoeg te snacken. Vette hap, of een gezonde snack, ze hebben het allemaal. Je hoeft dus zeker niet om te komen van de honger. Uiteraard gaat het eten ook gepaard met veel gezelligheid. Bij Soul Food en Soul Coffee wordt er betaald met muntjes. Deze kun je kopen bij de dames van de info. Verder kun je daar ook geld opnemen (transactiekosten € 0,25). Je hoeft dus niet helemaal naar Putten of Ermelo om geld te halen.

Maaltijdservice

Iedereen die het maaltijdenpakket heeft besteld ontvangt op zaterdag bij de registratie zijn/haar maaltijdenkaart. De maaltijden zijn in de vorm van een lopend buffet in Soul Meals. Op je maaltijdenkaart staan de tijden vermeld wanneer je kunt komen eten. Hartstikke gezellig, met een boel gekheid, zoals een echte maaltijd zou moeten zijn!

Het polsbandje

Voor alle mannen die niet gewend zijn armbandjes te dragen: Nee, het is niet net als een halsband voor een hond en ook staat het in geen verband met een chip onder de huid. Zie het als een sierraad, als een verlengde van je

35


persoonlijkheid, net als het hoofddoekje van Captain Sparrow. Bovendien kunnen we ook zien dat je niet een verdwaalde badgast bent. Dus houd hem ten allen tijde om je pols: - omdat je zonder bandje niet op het terrein mag komen. - Is hij vies geworden? Dan weet je dat het tijd is om te douchen Mocht je je bandje verloren zijn, dan kun je op vertoon van je legitimatie en voor â‚Ź15,- een nieuwe kopen bij de informatiebalie.

Parkeren

Ingeschreven? Het festival terrein verkend? Vergeet dan niet je auto, of die van je vader, zelf of door een chauffeur, naar het parkeerterrein (te laten) brengen. Hoe eerder je dit doet, hoe korter de terugweg naar de tent zal zijn.

Stewards

De mensen in de gele jasjes zijn de stewards, de vervanging van je ouders thuis. Ze checken je polsbandje, geven aan wanneer het bedtijd is en weten wat goed en slecht voor je is. Luister daarom goed naar ze en geef ze af en toe een hug. Ze zijn er om je te dienen en uiteindelijk zijn zij ook gewoon mensen die liefde nodig hebben.

Op de camping

Je tentje of de caravan van pa of ma kun je opzetten op de verschillende velden. Er is alleen geen stroom beschikbaar, dus je xbox had je beter thuis kunnen laten! Wel zijn er wc, en douches over het terrein verspreid. Soms zelfs met warm water!

Wat mag er niet op het terrein?

- Open vuur op de camping is niet toegestaan. Dus geen kampvuur, gasbranders, BBQ, aanstekers of vlammenwerpers in of bij 36 | 36

de tenten. - Verder mag er op het binnenterrein en op de camping, in de buurt van tenten, niet gerookt worden. Verder mag er op het binnenterrein, voor de hoofdingang binnen een straal van 15 meter en op de camping, in de buurt van tenten, niet gerookt worden. - Alcohol, drugs en vuurwerk zijn op het terrein en de omliggende terreinen ook verboden. Lekker thuis laten dus. - Skaten en fietsen is in het donker niet toegestaan zonder goede verlichting. - Het is verboden om vanaf de geluidswal naar vrachtwagens te zwaaien (even serieus je mag er niet op klimmen, lopen, staan, zitten). - O, en doe het afval in de afvalbakken, dat voorkomt dat ratten er mee weg lopen.

Jongens en meisjes

Het klinkt misschien beetje flauw, maar jongens en meiden worden geacht in aparte tenten te slapen, tenzij je getrouwd bent. We willen gewoon een goede standaard voor de omgang van jongens en meisjes neerzetten, en we hopen dat jullie hieraan meehelpen.

De Celebration tent

Toch ook enkele regels voor binnen de Celebration tent: - Het reserveren van stoelen in de Celebration tent of seminarruimtes is niet toegestaan. - Het is niet toegestaan om tijdens seminars, concerten en in de Celebration tent eigen geluidsapparatuur mee te nemen - Gebruik van gashoorns is niet toegestaan. Je mag wel klappen of fluiten. - Ruim je eigen gebrachte spulletjes op, zodat je het net zo netjes achterlaat als je het vond. - O, en gevonden voorwerpen worden verzameld en naar de informatiebalie gebracht.


Afloop

Het festival is op woensdag 4 mei rond 24:00 uur afgelopen. We verzoeken iedereen vriendelijk op donderdag 5 mei v贸贸r 11.00 uur het festivalterrein te verlaten. Kampeerders kunnen hun vuilnis in de daarvoor aanwezige afvalcontainers deponeren.

Laatste waarschuwing

Denk goed na wat je met waardevolle spullen doet, ga ook niet mee met vage bekenden of onbekenden.

Last but not least! Noodgevallen

In geval van nood kun je bellen met de centrale meldkamer van de festivalorganisatie. Deze is 24 uur per dag bereikbaar via 0341363278. Alleen bellen bij een ernstig noodgeval!

EHBO

Mocht je EHBO nodig hebben, dan kun je terecht in de EHBO-post. Als jij specifieke zorg nodig hebt of bijzondere medicijnen gebruikt, is het goed om op zaterdag alvast kennis te maken met het EHBO-team. Zo weten zij van jouw situatie en kunnen ze je adequaat helpen.

Medicijnen

Als je medicijnen neemt, vergeet ze dan niet in te nemen! Als je astma hebt, denk er dan aan je inhalators bij je te hebben. Het kan in de tenten benauwd en stoffig zijn.

Verantwoording en 颅aansprakelijkheid

Alhoewel we een mooi strandje hebben, vragen we je voorzichtig te zijn met zwemmen in het Randmeer. Het water is nog behoorlijk koud en de diepte van de vaargeul kan je verrassen. Wij organiseren alles zo veilig

mogelijk, maar er kunnen incidenten plaatsvinden. Soul Survivor, RGV en het bestuur en/of directie van deze organisaties kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor lichamelijk letsel, diefstal en/of schade aan persoonlijke eigendommen. Deelname aan de activiteiten is op eigen verantwoording. Ben je jonger dan 16 jaar, overleg dan eerst met je begeleider of jeugdleider over deelname.

Jeugdleiders zijn 颅verantwoordelijk

Op elk moment van het festival is de jeugdleider verantwoordelijk voor zijn tieners. Soul Survivor doet zijn best om dit festival een veilige plaats te laten zijn, maar heeft daarbij wel hun hulp nodig.

Wat te doen bij een calamiteit?

Blijf rustig. Meld het incident aan een medewerker. Vertel wat er aan de hand is en waar het incident plaatsvindt. Vermeld zonodig aanvullende gegevens, stel jezelf en anderen in veiligheid. Wacht op een veilige plek op instructies van medewerkers en bel nooit zelf naar 112. Wanneer het terrein niet meer veilig is, ga dan naar het strand of de parkeerplaats bij de jachthaven van Strand Nulde. Het veiligheidsteam is er voor jou en zal er alles aan doen om jouw veiligheid te waarborgen. Volg altijd hun aanwijzingen op.

Gevonden en vermiste voorwerpen

Gevonden voorwerpen kun je afgeven bij de informatiebalie. Als je zelf iets mist, kun je daar navragen of het gevonden is. Na afloop van het festival blijven gevonden voorwerpen nog 3 maanden in het Soul Survivor kantoor in Harderwijk liggen.

Voor meer informatie: www.soulsurvivor.nl 37


Notities

38 | 38


39


40 | 40


PLATTEGROND


Soul Survivor Postbus 155 / 3840 AD Harderwijk 0341-425890 / info@soulsurvivor.nl

www.soulsurvivor.nl

42 |

Programmaboekje Soul Survivor 2012  

Programmaboekje van het Soul Survivor 2012. Voor meer info kijk op www.soulsurvivor.nl of http://www.facebook.com/soulsurvivor

Programmaboekje Soul Survivor 2012  

Programmaboekje van het Soul Survivor 2012. Voor meer info kijk op www.soulsurvivor.nl of http://www.facebook.com/soulsurvivor

Advertisement