Page 1

The Twilight Saga …Ελληνικό Περιοδικό…


Εισαγωγή Το καλοκαίρι τελειώνει και το φθινόπωρο παίρνει την θέση του. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία ανοίγουν και θα φέρουν μαζί άχρηστα σχολικά βιβλία και στραβόξυλα καθηγητές.

Όμως μην μας στεναχωριέστε!

Το καλοκαίρι δεν εξαρτάται από ένα νούμερο, μια θερμοκρασία. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που κυριαρχεί η ελευθερία, η ανεμελιά και φυσικά η χαρούμενη διάθεση.

Γιατί να μην διατηρήσουμε το καλοκαίρι όλο τον χρόνο;

Έχουμε το φόρουμ με την φανταστική παρέα μας και έχουμε και την Χαραυγή. Η οποία Χαραυγή κάνει πρεμιέρα σε μόλις 10 εβδομάδες!!

Καλή ανάγνωση και…. Καλή Πρόοδο σε όλους…!!

Η δημοσιογραφική ομάδα του φόρουμ

2


Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία BY BELLA CULLEN

Οι περισσότεροι από μας έχουμε φτάσει ή κοντεύουμε στην ηλικία για να πάνε στο επόμενο στάδιο μάθησης. Το λύκειο. Η υπουργός παιδείας και δια βίου μάθησης αποφάσισε πως είναι καιρός για αλλαγές (τώρα το θυμήθηκε). Σύμφωνα με ανακοινώσεις της ίδιας οι αλλαγές αυτές θα ξεκινήσουν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του σχολικού έτους 2013-2014. Στο νέο λύκειο αλλάζουν ριζικά όλα. Από τα μαθήματα μέχρι τον τρόπο διδασκαλίας.

• Α’ Λυκείου: Συμφώνα πάντα με την υπουργό η Α λυκείου θα λειτούργει ως τάξη γέφυρα ανάμεσα στο γυμνάσιο και το λύκειο. Κάτι που υποτίθεται θα έπρεπε να ήταν τόσα χρόνια. Ο αριθμός μαθημάτων θα μειωθεί από 16 σε 8 και δεν θα υπάρχουν κατευθύνσεις αλλά θα υπάρχουν 7 υποχρεωτικά μαθήματα: Μαθηματικά (5 ώρες την εβδομάδα), Ελληνική Γλώσσα (ξέρετε: κείμενα, αρχαία και έκθεση, σύνολο 9 ώρες), Θρησκευτικά (2 ώρες), Ιστορία (δόξα το θεό μόνο δυο ώρες), Χημεία – Φυσική (θα είναι ένα μάθημα και θα είναι 6 ώρες), Ξένη Γλώσσα(3ωρες) και Γυμναστική (δυστυχώς οι 2 βασανιστικές ώρες παραμένουν). Το μάθημα επιλογής θα είναι υποχρεωτικό με όνομα Σχέδιο Έρευνας (δεν έχουν τι να κάνουν και λένε να μας παιδεύσουν κι άλλο). Θα διδάσκεται 3 ώρες και οι μαθητές θα επιλέγουν ένα σχέδιο έρευνας κάθε 4 μήνες. Δηλαδή, περίπου ότι γινόταν και στην Τεχνολογία.

3


• Β’ Λυκείου: Στην β λυκείου τα πράγματα αλλάζουν περισσότερο. Οι κατευθύνσεις από τρεις γίνονται δυο: οι λεγόμενες Α κατεύθυνση και Β κατεύθυνση (τα σκεφτήκαν πολύ τα ονόματα?). Τα μαθήματα μειώνονται από 17 σε 12. Ο παρακάτω πινάκας θα σας βοηθήσει στην κατανόηση των μαθημάτων υποχρεωτικών και επιλογής.

• Γ’ Λυκείου: Και περνάμε στο τελευταίο στάδιο. Τρίτη λυκείου. Το τέλος των μαθητικών μας χρονών. Οι κατευθύνσεις από δυο που ήταν στην δευτέρα λυκείου γίνονται τρεις. Με ονόματα Α, Β και ΑΒ(αλήθεια φαντασία δεν έχουν?). Ο αριθμός μαθημάτων μειώνεται από 16 σε 10. Η Α κατεύθυνση απευθύνεται σε όσους θέλουν να ακολουθούσουν θετικές επιστήμες, η Β κατεύθυνση σε κοινωνικές-οικονομικές επιστήμες και η ΑΒ είναι οι φιλοσοφικές, νομικές και πολιτικές επιστήμες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μπορείτε να επισκεφτείτε το site του υπουργείου ή κάποιο άλλο εύρο site. Μια αξιοσημείωτη 4


αλλαγή ακόμα στην γ λυκείου είναι ότι το μηχανογραφικό θα δηλώνεται από τον κάθε μαθητή μέσω του ιντερνέτ (ναι! Η υπουργός ανακάλυψε το ιντερνέτ!). Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές μπορούν να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέσω διαδικτύου στο σπίτι ή το σχολειού τους.

Ανακεφαλαιώνοντας, το παρακάτω σχεδιάγραμμα δείχνει τις αλλαγές στις κατευθύνσεις των λυκείων:

5


Μακιγιάζ και ντύσιμο για το σχολείο BY ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΕΝ

Όλες θέλουμε να δείχνουμε ωραίες ακόμα και στο σχολείο. Γι' αυτό και προσέχουμε τι αγοράζουμε και τι φοράμε αλλά και το πως βαφόμαστε.

Βέβαια πολλοί γονείς είναι ενάντια στο να βάφονται τα παιδιά τους και να φοράνε συγκεκριμένα ρούχα(μιλώ από προσωπική εμπειρία).

Όπως και να έχει, είτε κάποιος ακολουθεί την μόδα είτε έχει το δικό του στυλ, καλό θα είναι να το δείχνει χωρίς να υπερβάλει. Το ίδιο και με το μακιγιάζ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν πηγαίνουμε για πασαρέλα αλλά απλώς στο σχολείο.

ΝΤΎΣΙΜΟ Άρα για μια συνηθισμένη ημέρα στο σχολείο (που στο πρόγραμμα δεν γράφει γυμναστική),ένα τζιν με ένα απλό T-shirt είναι ότι πρέπει. Αν φυσικά η μέρα είναι ζεστή.

Για τον χειμώνα ένα φούτερ με ένα έξυπνο σλόγκαν θα ήταν ωραία επιλογή. Βέβαια όταν υπάρχει η γυμναστική στο πρόγραμμα το τζιν το αντικαταστά η φόρμα. Μην φάμε και καμιά τιμωρία.

Όλα αυτά, μπορούν να συνδυαστούν άνετα με διάφορα αξεσουάρ όπως βραχιόλια, κολιέ ακόμα και κοκαλάκια για τα μαλλιά.

Τα παπούτσια θα είναι κάτι συνηθισμένο όπως All Star, Diesel, Adidas και Vans. Βέβαια ανάλογα με τα γούστα του καθενός!

6


ΜΑΚΙΓΙΆΖ

Το μακιγιάζ πρέπει να φαίνεται φυσικό έτσι ώστε να τονίζει τα χαρακτηριστικά μας με φυσικό τρόπο και να μην μας κάνει να φαινόμαστε σαν πλαστικές κούκλες. Άρα αυτά που χρειαζόμαστε είναι: 1. ένα make up, που να ταιριάζει με το χρώμα της επιδερμίδας μας, για να καλύπτει τα ενοχλητικά σπυράκια, 2. μια μάσκαρα για να τονίζουμε τα μάτια, 3. λίγο ρουζ, αλλά ελαφριά (προαιρετικό) 4. μολύβι στα μάτια (το καλύτερο είναι να βάζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μοιάζει υπερβολικό) 5. το lip-gloss/κραγιόν που δεν το αποχωριζόμαστε ποτέ Όλα αυτά θα αναδείξουν το στυλ μας, την αίσθηση του γούστου και φυσικά θα μας κάνουν να φαινόμαστε φυσικές αλλά και όμορφες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μα το τέλειο αγόρι φυσικά!!

7


Οδηγίες για να γίνετε καλύτεροι μαθητές… χωρίς κόπο!! BY TINA CULLEN

Σίγουρα όλοι θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι μαθητές απ’ότι είμαστε. Το θέμα είναι πως μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό... Μα είναι απλό! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Γιατί... δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Τα βήματα: Πρώτα απ’ολα, πρέπει να φτιάξεις πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, θα έχεις συγκεκριμένο χρόνο για το διάβασμα και συγκεκριμένο για τις υπόλοιπες δραστηριότητές σου. Θα πρέπει να τα ρυθμίσεις όλα, έτσι ώστε να τα προλαβαίνεις και να έχεις και επιπλέον ελεύθερο χρόνο. Τα πάντα χρειάζονται οργάνωση!

Δεύτερον, να προσέχεις στη τάξη! Είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τι λένε οι καθηγητές σου. Με αυτό τον τρόπο τα καταλαβαίνεις καλύτερα, λύνεις τις απορίες σου και δεν χρειάζεται να διαβάσεις τόσο πολύ στο σπίτι αφού θα έχεις πάρει ήδη μια ιδέα.

Επίσης, καλό είναι να σηκώνεις το χέρι σου όσο περισσότερο μπορείς. Και μην φοβάσαι μην τυχόν πεις κάτι λάθος! Οι καθηγητές εκτιμούν πολύ την προσπάθεια. Κανείς δεν θα σου κόψει το κεφάλι.

Δες το μάθημα από διαφορετικό μάτι. Σκέψου πως είναι κάτι σαν παιχνίδι. Έτσι, θα είναι πιο ενδιαφέρον και θα σου φανεί πιο εύκολο.

8


Μην το παρακάνεις με το διάβασμα! Όλα έχουν τα όρια τους. Αν διαβάζεις υπερβολικά πολλές ώρες θα κάνεις κακό στον εαυτό σου με αποτέλεσμα να κουραστείς, να έχεις άγχος και καθόλου ελεύθερο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις.

Τέλος, για να το πετύχεις θα πρέπει να το βάλεις στόχο και να μην τα παρατήσεις μέχρι να τα καταφέρεις και να θυμάσαι ότι το κάνεις για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλο επειδή το θέλεις πραγματικά!

9


Twilight School Stuff BY

SAVEWATERDRINKBLOOD

Τώρα που αναγκαστικά επιστρέφουμε στα θρανία, δεν είναι απαραίτητο να είναι αβάσταχτο. Μπορούμε να κουβαλάμε τους αγαπημένους μας βρικόλακες (και λυκάνθρωπους για όσους είναι Team Jacob) στην τσάντα μας και στο θρανίο μας με τα σχολικά είδη του Λυκόφωτος!

ΣΤΥΛΟ “NEW MOON” Τα στυλό και τα μολύβια του Λυκόφωτος είναι διαθέσιμα για όλους, και γι αυτούς που υποστηρίζουν το βρικόλακα Edward αλλά και για τους φαν του λυκάνθρωπου Jacob!

ΚΑΣΕΤΊΝΑ “ECLIPSE” Αλλά και για να βάλετε τα αγαπημένα σα σχολικά αντικείμενα, υπάρχουν οι κασετίνες του Λυκόφωτος, είτε με τους τρεις κεντρικούς ήρωες της σειράς είτε με το λογότυπο.

ΣΕΛΙΔΟΔΕΊΚΤΕΣ “BREAKING DAWN”

Και για να μη χάνετε τις σελίδες σας, υπάρχουν οι σελιδοδείκτες με τους αγαπημένους μας ήρωες, για τους team Edward, τους team Jacob, αλλά και τους αναποφάσιστους!

ΣΑΚΙΔΙΑ “THE TWILIGHT SAGA” Για να κουβαλάτε τα βιβλία σας με στυλ και με τους αγαπημένους μας βρικόλακες, υπάρχουν τα σακίδια twilight, τα οποία προβλέπω ότι θα γίνουν ανάρπαστα!!

10


ΜΠΡΕΛΟΚ “THE TWILIGHT SAGA” Για να στολίσετε την τσάντα σας, αλλά και τα κλειδιά σας, προτείνω τα μπρελόκ του λυκόφωτος, σε πολλά σχέδια!

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ “THE TWILIGHT SAGA” Για τις σημειώσεις σας, για όλα τα βαρετά θέματα του σχολείου, υπάρχουν τα σημειωματάρια Twilight, για να μην είναι τόσο βαρετή η κατάσταση!

Το ότι επιστρέφουμε στα θρανία δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε χωρίς στυλ και σε καμία περίπτωση χωρίς το θέμα συζήτησης όλο το καλοκαίρι (δε νομίζω να το αρνηθεί κανείς!!)

Τα αντικείμενα αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε: www.amazon.com www.ebay.com

11


Ανάλυση και σχόλια του τρέιλερ της Χαραυγής BY ELINAKI

Ολόκληρους μήνες περιμέναμε αυτό το πολυαναμενόμενο τρέιλερ. Βλέπαμε εικόνες, διαβάζαμε άρθρα και περιμέναμε αγωνία να έρθει η ημέρα να το δούμε. Και ναι, επιτέλους ήρθε και όλοι μπροστά στις οθόνες είδαμε το τρέιλερ την Χαραυγής του πρώτου μέρους. Οι αντιδράσεις πολλές, ουρλιαχτά, μάτια γουρλωμένα, χέρια να τρέμουν, πόδια να πηγαίνουν πάνω κάτω. Ε, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια εκτενή ανάλυση για το τρέιλερ… Αρχικά ο ήχος των τακουνιών μαζί με την εκπληκτική και δυνατή μουσική «Two Steps From Hell» μας βάζουν αμέσως στο κλίμα της ταινίας. Στην αρχή μπορούμε να δούμε τις αντιδράσεις ανθρώπων και βρικολάκων όταν παίρνουν το προσκλητήριο. Πρώτα τον Άρο, που έχει εμφανώς φουσκωμένο το μαλλί του, χαίρεται για τον γάμο και απλά το βλέπει σαν νίκη, ότι η ώρα έφτασε και η Μπέλλα θα αλλάξει. Έπειτα τον Τσάρλι, που βλέπει το κοριτσάκι του να φεύγει και μάλιστα με τον Έντουαρντ, τον οποίο για να λέμε την αλήθεια δεν συμπαθεί. Εδώ φυσικά έρχεται σε αντίθεση με την Ρενέ, που φαίνεται πιο νέα από ποτέ, που χαίρεται για τον γάμο της κόρη της, ασχέτως αν η ίδια ήταν στην θέση της δεν θα το έκανε. Θα πρέπει να πούμε ότι η θέα του σπιτιού της είναι πραγματικά μαγευτική και ο καθένας θα ήθελε να βρίσκεται εκεί. Τώρα ερχόμαστε και στον Τζεικ, που είναι ένα κεφάλαιο μόνος του. Εδώ είναι που λένε το προσκλητήριο μου έπεσε από τα χέρια. Αρχικά να πούμε ότι φαίνεται ακόμα πιο ψηλός και το θυμωμένο ύφος του δείχνει πόσο πληγώθηκε. Είναι πολύ φυσικό 12


βέβαια, αφού παντρεύεται ο έρωτας της ζωής του. Επιπλέον γνωρίζει ότι μετά από τον γάμο η αγαπημένη του θα γίνει βρικόλακας και θα την χάσει μια για πάντα. Στη σκηνή στην οποία βγάζει την μπλούζα, χιλιάδες κοπέλες μένουν με το στόμα ανοιχτό, αφού φαίνεται ακόμα πιο γυμνασμένος από πριν. Η αλλαγή σε λύκο, είναι εξαιρετική, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Ο πατέρας του ο Μπίλι προσπαθεί να τον συγκρατήσει αλλά αυτό είναι αδύνατον και απλά σηκώνει το προσκλητήριο – το οποίο είναι απλό, λιτό και ταιριάζει απόλυτα με το ζευγάρι που παντρεύεται – και καταλαβαίνει γιατί ο Τζεικ πονάει τόσο πολύ και έφυγε από κοντά του. Τώρα πάμε στην επόμενη σκηνή, σε ένα τοπίο μαγευτικό. Ο χώρος γεμάτος λουλούδια που νιώθεις ότι μπορείς να είσαι εκεί να τα αγγίξεις, να τα μυρίσεις, να ζήσεις και εσύ το όνειρο. Οι καλεσμένοι υπέροχοι και καλοντυμένοι και ανάμεσα τους και η δημιουργός όλων αυτών η Στέφανι Μέγιερ, με ροζ ρούχα να κοιτά τους ήρωες της και να ζει το όνειρο μαζί τους λίγο πριν το τέλος. Φυσικά δεν θα μπορούσα να ξεχάσω το Έντουαρντ, ο οποίος ήταν υπέροχος με το κουστούμι του. Τα μαλλιά του δημιούργησαν ποικίλες αντιδράσεις, σε άλλους άρεσε το καλοφτιαγμένο μαλλί και σε άλλους ήθελαν τον αγαπημένο τους Έντουαρντ με τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά του. Αν θέλετε την δική μου γνώμη, νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα για τον γάμο, είναι πιο επίσημο. Ας προχωρήσουμε τώρα και να πούμε λίγα λόγια για την νύφη. Αρχικά την βλέπουμε να πιάνει το χέρι του Τσάρλι σφιχτά, λόγω της αγωνίας που νιώθει και εμείς έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε αυτό το δακτυλίδι, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την Βικτοριανή Εποχή. Όλοι θυμόμαστε την σκηνή στο δωμάτιο του Έντουαρντ, με τον Έντουαρντ να της προσφέρει το δακτυλίδι και να την ζητάει σε γάμο. Και φυσικά την τελευταία σκηνή, όπου πια αυτό το δακτυλίδι καταλήγει στο χέρι της Μπέλλα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το κουστούμι του Τσάρλι στην ταινία είναι μαύρο, ενώ στο βιβλίο έγραφε προς το γκρι. Έπειτα μπορούμε να δούμε το χτενάκι στα καλοχτενισμένα μαλλιά της Μπέλλα. Είναι και το μοναδικό στοιχείο πάνω στην Μπέλλα που μπορούμε να δούμε, αφού δεν έχουμε κανένα στοιχείο για το νυφικό. Ίσως να είναι όμως καλύτερα. Μας κρατάνε σε αγωνία, δεν θα ήταν ωραίο να έχουμε και το νυφικό. Πάντως το νυφικό βασίστηκε πάνω στον Έντουαρντ, όπως μας ενημερώνει η νύφη στο βιβλίο. Αμέσως μετά στο κοντινό του Έντουαρντ, μπορούμε να δούμε αυτόν αλλά και τους ανθρώπους που είναι δίπλα του πολύ καλύτερα. Πρώτοι οι συγκινημμένοι Καρλαιλ και Έσμε. Δίπλα τους διακρίνουμε για πρώτη φορά νέα πρόσωπα, που θα μας απασχολήσουν περισσότερο στο δεύτερο μέρος. Στην δεξιά μεριά, μπροστά, μπροστά, βλέπουμε την Κάρμεν, την γυναίκα του Ελεαζαρ, όμορφη και λαμπερή.

13


Η φράση «that will change everything». Απλά μας κάνει να αγωνιούμε περισσότερο. Στα μάτια της Μπέλλα φαίνονται η αφοσίωση και η λατρεία καθώς κοιτάει τον άνθρωπο που αγαπά όσο τίποτα άλλο στην ζωή. Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα –σχετικά– έντονο βάψιμο στην Μπέλλα, που τονίζει τα μεγάλα καστανά της μάτια. Είναι ιδιαίτερα όμορφη αλλά και διαφορετική. Έπειτα μεταφερόμαστε στο Ρίο, όπου έγιναν τα γυρίσματα για τον μήνα του μέλιτος. Όχι πείτε μου ποιος φαν του twilight, δεν περιμένει την πολυαναμενόμενη σκηνή; Οι σκηνές από το Ρίο, έρχονται να μας επιβεβαιώσουν ότι άξιζε όλη αυτή η αναμονή. Τα λόγια του Έντουαρντ, στην ουσία είναι μια κατάθεση ψυχής. Από εδώ και πέρα η αιωνιότητα θα είναι δική τους. Η σκηνή στη οποία όλοι χορεύουν και διασκεδάζουν, ενώ εκείνοι φιλιούνται – ειλικρινά, σαν να μην τους νοιάζει τίποτα άλλο παρά ο ξεχωριστός ερωτάς τους– είναι καθηλωτική και απαιτεί πολλά replay μέχρι να την χορτάσει κάποιος. Στο βιβλίο δεν αναφέρεται καμιά τέτοια σκηνή, αλλά πολλές φορές βλέπουμε να μην μεταφέρονται ακριβώς τα πράγματα από το βιβλίο, να προστίθενται και να αφαιρούνται σκηνές. Τα τοπία στο Ρίο, σε κάνουν να θες να πας και εσύ και να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά. Έρχεται η επόμενη σκηνή για να μας καθηλώσει μπροστά στις οθόνες μας Την στιγμή που σπάει το κρεβάτι, είναι χαρακτηριστική μέσα από το βιβλίο. Θα ήθελα να σημειώσω ότι μόνο από την πλάτη καταλαβαίνουμε ότι ο Ρομπ έχει γυμναστεί, που να δούμε το και το μπροστινό μέρος. Φυσικά είναι λογικό αφού μέσα από τις περιγραφές της Μπέλλα στο βιβλίο, το σώμα του θα πρέπει να είναι λείο και καλοσχηματισμένο. Για πρώτη φορά (μετά το Λυκόφως) βλέπουμε μια πιστή αντιγραφή του αριστουργήματος της Στέφενι Μέιερ, ως προς την εμφάνιση του Έντουαρντ. Η σκηνή στον καταρράκτη δείχνει την ρομαντική πλευρά. Το τοπίο υπέροχο και δηλώνει με ένα ιδιαίτερο τρόπο τον ερωτά τους. Αφήνω για λίγο την σκηνή με την Αιρίνα και θα πάω στην σκηνή όπου η Μπέλλα κοιμάται και ο Έντουαρντ την φιλά. Εδώ μπορούμε να δούμε πόσο την αγάπα και πόσο τρυφερός είναι μαζί της. Ίσως είναι η σκηνή μετά την πρώτη φορά που κάνουν έρωτα και ο Έντουαρντ νιώθει πόνο για όλα τα σημάδια που της προκάλεσε και δεν μπορεί να συγχωρέσει τον ίδιο του τον εαυτό. Ή πάλι ίσως και να είναι η σκηνή κατά την οποία η Μπέλλα βλέπει «το όνειρο» και μόλις ξυπνάει κλαίει και παρακαλεί τον Έντουαρντ, ο οποίος φαίνεται ήδη ψίλο-αναμένος, οπότε ανάστενάζει ακόμα και το…… κεφαλάρι! Κυριολεκτικά! Να μια ακόμα σκηνή όπου δεν υπάρχει στο βιβλίο. Ο Έντουαρντ να χτυπάει τον Τζεικ και να τον ρίχνει πάνω τον τοίχο. Σύμφωνα με τα σχόλια των πρωταγωνιστών, ο Έντουαρντ χτυπά τον Τζεικ μόλις μαθαίνει ότι ο δεύτερος αποτύπωσε την κόρη του.

14


Στο βιβλίο κάτι τέτοιο δεν υπήρχε, εφόσον ο Έντουαρντ δεν έφυγε από το πλευρό της Μπέλλα ούτε μία φορά. Ερχόμαστε και στην επίμαχη σκηνή. Θα πρέπει να δηλώσω ότι το σώμα της Κρίστεν είναι εξαιρετικό. Ο τρόπος που κρατά την κοιλιά της δείχνει ότι δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει, δεν είναι δυνατόν. Η κλωτσιά του μωρού και το «αου» που βγαίνει από το στόμα της Μπέλλα υποδηλώνει ότι κάτι νέο έρχεται στην ζωή τους, κάτι τόσο πρωτόγνωρο, κάτι που με βάση την λογική δεν θα μπορούσε να συμβεί. Το βλέμμα του Έντουαρντ είναι τόσο τρομαγμένο, αλλά και συνάμα τόσο ξαφνιασμένο σαν να μην πιστεύει αυτό που συμβαίνει. Στο βλέμμα του υπάρχουν πολλά συναισθήματα, αλλά αυτά που επικρατούν είναι ο τρόμος και οι ενοχές. Τέλος μια σκηνή που ίσως δεν περιμέναμε. Να χτυπούν την Αιρίνα ή κατά άλλους την Τζιάνα (ή όποια είναι τέλος πάντων). Είναι μια σκηνοθετική πινελιά που μας δημιουργεί μια αγωνίας για την συνέχεια, φόβο προς τους Βολτούρι και λύπησης προς το πρόσωπο της, όποια και αν είναι. Γενικά έχει γίνει μια πολύ καλή δουλεία και από τον σκηνοθέτη αλλά και από τους ίδιους τους ηθοποιούς. Διακρίνουμε μια μεγαλύτερη πιστότητα πάνω στο βιβλίο σε σχέση με τις άλλες δύο ταινίες και αυτό φυσικά χαροποιεί τους φαν της ταινίας αφού μπορούν να δουν αγαπημένα τους κομμάτια από το βιβλίο μέσα στην ταινία. Το τρέιλερ νομίζω ικανοποίησε πολλούς, άρα η ταινία σίγουρα θα τους ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο. Θα καθηλώσει όλους τους φαν. Αναμένουμε μέχρι το επόμενο τρέιλερ και σίγουρα αγωνιούμε να έρθει η στιγμή που θα δούμε την ταινία στην μεγάλη οθόνη.

15


The Stars of Twilight through the Years BY ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΕΝ

ROBERT PATTINSON AKA (ALSO KNOWN AS) EDWARD CULLEN Ο Robert Douglas Thomas Pattinson έχει γεννηθεί στις 13 Μαΐου του 1986 (ετών 25), ταύρος στο ζώδιο, κοριτσια! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο και είναι ηθοποιός, μοντέλο, μουσικός και παραγωγός και προσεχώς θα τον δούμε και σχεδιαστή μοδας. Η μητέρα του, Clare, δούλευε σε πρακτορείο μοντέλων και έτσι άρχισε και η δική του καριέρα σε ηλικία 12 ετών. Έχει δύο μεγαλύτερες αδελφές, την τραγουδίστρια Elizabeth “Lizzy” και την Victoria Pattinson.

H καριέρα του ως ηθοποιός άρχισε το 2004. Το 2005 έπαιξε στο Harry Potter and the Goblet of Fire παίζοντας το ρόλο του Cedric Diggory. Αργότερα, έπαιξε το ρόλο του Edward Cullen στην ταινία Λυκόφως, και ήρθε στην παγκόσμια διεθνή του φήμη. Ο Robert κατατάσσεται ως ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Το 2010, αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του κόσμου. Στις επερχόμενες ταινίες του περιλαμβάνονται: το Bel Ami, Water For Elephants, Unbound Captives και The Twilight Saga: Breaking Dawn parts I & II.

Ο Robert παίζει κιθάρα και πιάνο και συνθέτει την δική του μουσική. Επίσης συμμετέχει στο soundtrack του Twilight με δύο τραγούδια του, το "Never Think" το οποίο έγραψε με τον Sam Bradley και το "Let me Sign" το οποίο γράφτηκε από τον Marcus Foster και Bobby Long. Επίσης η ηχητική επένδυση της ταινίας How to Βe με πρωταγωνιστή τον ίδιο περιέχει τρία τραγούδια τα οποία είναι εκτελεσμένα από αυτόν και είναι σε σύνθεση του Joe Hastings. Ο Robert θεωρεί οτι η μουσική είναι το "back-up" σχέδιό του, σε περίπτωση που αποτύχει με την ηθοποιία. Το 2010, του απονεμήθηκε το βραβείο «μεγαλύτερη επιρροή από απροσδόκητο μουσικό του Hollywood».

KRISTEN STEWART AKA BELLA SWAN Η Kristen Jaymes Stewart έχει γεννηθεί στις 9 Απριλίου του 1990 (ετών 21). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Λος Άντζελες και είναι ηθοποιός.Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Cameron Stewart, και έναν υιοθετημένο αδερφό, τον Taylor.

16


Η καριέρα της ως ηθοποιός άρχισε το 1999. Από τότε έχει παίξει σε πολλές ταινίες από μικρή ηλικία. Η πιο γνωστή από αυτές είναι το Panic Room. Αργότερα έπαιξε τον ρόλο της Isabella ''Bella'' Swan στο Λυκόφως, στην οποία έγινε ακόμα πιο διάσημη.

Αυτό που επιθυμεί να κάνει στο μέλλον είναι να πάει στην Αυστραλία και να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, λογοτεχνία.

ASHLEY GREENE AKA ALICE CULLEN Η Ashley Michele Greene έχει γεννηθεί στις 21 Φεβρουαρίου του 1987 (ετών 24). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Είναι ηθοποιός και μοντέλο. Η Ashley έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό τον Τζο ο οποίος μένει ακόμα με τους γονείς τους στο Τζάκσονβιλ.

Η Ashley αρχικά σκόπευε να γίνει μοντέλο αλλά επειδή δεν ήταν αρκετά ψηλή για πασαρέλα ασχολήθηκε με την διαφήμιση. Εκεί ανακάλυψε το ταλέντο της στην ηθοποιία και έτσι το 2005 πήρε τον πρώτο της ρόλο σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Punk'd και Crossing Jordan. Η μεγάλη της επιτυχία ήρθε το 2008 που έπαιξε τον ρόλο της Alice Cullen στο Twilight. Μάλιστα έχει βραβευτεί για αυτόν της τον ρόλο όπως και όλοι οι ηθοποιοί του καστ.

TAYLOR LAUTNER AKA JACOB BLACK Ο Taylor Daniel Lautner έχει γεννηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 1992 (ετών 19). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μίσιγκαν είναι ηθοποιός και κατέχει μαύρη ζώνη στο καράτε.Ο Taylor έχει μια μικρότερη αδερφή ονομαζόμενη Μακένα.

Στην ηλικία των έξι άρχισε να παίρνει μαθήματα καράτε. Αμέσως κατάλαβε πως ήταν ιδιαίτερα καλός στο συγκεκριμένο άθλημα και ένα χρόνο αργότερα άρχισε να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς. Κάποια στιγμή ο προπονητής του τον ενθάρρυνε να δοκιμάσει την ηθοποιία. Από την ηλικία των εννιά και έπειτα οι γονείς τους ταξίδευαν συχνά μέχρι το Λος Άντζελες για να μπορεί ο Taylor να παίρνει μέρος σε οντισιόν.

17


Το 2005 παίζει στην ταινία The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D στον ρόλο του Sharkboy, αφού είχε πάρει μέρος και σε άλλες ταινίες και διάφορες σειρές στην τηλεόραση. Το 2008 έπαιξε στο Λυκόφως στον ρόλο του Jacob Black. Από τότε έχει γίνει το αντικείμενο λατρείας πολλών κοριτσιών.

KELLAN LUTZ AKA EMMETT CULLEN O Kellan Christopher Lutz γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1985 (ετών 26). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ντίκινσον της Βόρειας Ντακότα. Είναι ηθοποιός και μοντέλο. Ο Kellan έχει μια αδερφή και έξι αδέρφια(!).

O Kellan στον ελεύθερο του χρόνο απολαμβάνει να κάνει πολλές δραστηριότητες όπως skateboarding, weight training, track, baseball, basketball, lacrosse, swimming, tennis, racquetball, badminton, snow skiing, snowboarding, dance και πολλά ακόμη. Επίσης στις ταινίες του προτιμά να κάνει μόνος του τις επικίνδυνες σκηνές.

Αρχικά πήγε να σπουδάσει χημική μηχανική αλλά την παράτησε για την ηθοποιία. Στην αρχή της καριέρας έπαιζε σε τηλεοπτικές σειρές. Έχει παίξει και σε πολλά βίντεο κλιπ. Το 2008 Έγινε πιο γνωστός παίζοντας τον Emmett Cullen στο Twilight.

18


Τα πάντα για τον Taylor Lautner BY VENO BLACK

Ο Taylor Lautner Daniel (γνωστός και ως Jacob Black στο έπος του Λυκόφωτος) είναι γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου του 1992 στο Grand Rapids, Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σαν παιδί ο T. Lautner ασχολούταν με τις πολεμικές τέχνες και κατετάγη νούμερο ένα στην κατηγορία του από την αμερικανική Sports Karate Association.

Άρχισε σύντομα την καριέρα του ως ηθοποιός με της κωμικές ταινίες The Bernie Mac Show και Μy wife and kids. To 2005 πρωταγωνίστησε στην ταινία Οι περιπέτειες του Sharkboy και Lavagirl. Ο μεγαλύτερος ρόλος στη καριέρα του άρχισε το 2008, όταν υποδύθηκε τον Jacob Black στο Έπος του Λυκόφως(Twilight, New Moon, Eclipse)και αναμένεται να εμφανιστεί στη τελευταία ταινία του έπους Twilight saga με τίτλο Breaking Dawn η οποία θα χωριστεί σε δύο μέρη. Ο T. Lautner κέρδισε για την ταινία Twilight και Eclipse τα εξής βραβεία: Βραβείο Κοινού, Teen Choice Award, βραβείο αγαπημένου ηθοποιού και βραβείο αγαπημένου ζευγαριού μαζί με την Kristen Stewart.

19


The Twilight Saga In Comic Con BY

LIZZY CULLEN

2008. Το Λυκόφως ξεκινάει την πορεία του και οι δυνατότητες του φανερώνονται μέσα από το comic con αυτής της χρονιάς. Κάτι που οφείλεται κυρίως στις αντιδράσεις που είχαν οι φαν στα αποσπάσματα της ταινίας και στην παρουσία και μόνο των ηθοποιών. Οι οποίοι ηθοποιοί και η σκηνοθέτης Chatherine Hardwicke απάντησαν σε όσες ερωτήσεις τους τέθηκαν.

2009. Το ταξίδι της σάγκα συνεχίζεται. Αυτήν την φορά προωθώντας την Νέα Σελήνη οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, Chris Weitz, εμφανίστηκαν σε μεγαλύτερη αίθουσα και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού ενώ προβλήθηκαν και σκηνές από την ταινία.

2010. Η Έκλειψη είχε ήδη προβληθεί στην μεγάλη οθόνη οπότε ο David Slade και οι τρεις αγαπημένοι μας σταρ απάντησαν σε όσες ερωτήσεις τους έκαναν.

20


2011. Τρία πανέμορφα χρόνια κατά τα οποία η σάγκα μάς ταξίδευε μέσα στο υπέροχο και ονειρικό της κόσμο. Τρία χρόνια πέρασαν και τώρα ξεκινάει η αρχή του τέλους. Το πρώτο μέρος της Χαραυγής θα προβληθεί τον Νοέμβριο. Στο comic con παρευρέθηκαν οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς (Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Nikki Reed, Booboo Stewart, Elizabeth Reaser….) όπως επίσης και ο, βραβευμένος με Όσκαρ, σκηνοθέτης Bill Condon. Η συνέντευξη τύπου –γιατί περί συνέντευξης τύπου πρόκειται τώρα πια– έγινε στο «Hall H», την μεγαλύτερη αίθουσα.

ΓΕΝΙΚΆ Το soundtrack θα περιέχει 15 τραγούδια

Οι περισσότερες σκηνές στις οποίες η Μπέλλα είναι βρικόλακας γυρίστηκαν στον Καναδά.

Για να γυριστεί η γέννηση της Ρένεσμι χρειάστηκαν δύο μέρες. Δύο μέρες!!

Η σκηνή του γάμου ήταν από τις τελευταίες σκηνές που γυρίστηκαν. Βασικά, ήταν η τελευταία απλώς μετά ξαναγύρισαν κάποιες σκηνές στην Βραζιλία, ενώ δεν ήταν στο πρόγραμμα.

MEYER Όχι μόνο από τις μικρο-συνεντεύξεις αλλά και από το καθαυτό comic con ενημερωνόμαστε ότι η Stephenie Meyer (για όσους δεν την ξέρουν –οι οποίοι θα έπρεπε να ντρέπονται– είναι η συγγραφέας των φανταστικών αυτών βιβλίων που λατρέψαμε) βρισκόταν στα γυρίσματα συνέχεια και βοηθούσε τους ηθοποιούς να καταλάβουν τον χαρακτήρα τους σε βάθος και να βγει η σκηνή τέλεια.

BILL 21


Ο σκηνοθέτης, ο οποίος – οφείλω να ομολογήσω ότι τελικά τον παρεξήγησα – είναι πολύ καλός, λέει ότι συζητούσανε όλοι μαζί τις ιδέες τους και μετά ακόμα και στα γυρίσματα σταματούσαν για να συζητήσουν.

ROB Ο Ρομπ σε μία από τις μικρο-συνεντεύξεις που δίνει λέει ότι τα πράγματα πάνε «καλά» και χαρούμενα στην ταινία για 4 μέρες και μετά όλα καταστρέφονται. Που σημαίνει ότι δεν θα δούμε και πολλούς περισπασμούς (6ο κεφάλαιο). Κρίμα!

Ακόμα, αποκαλύπτει ότι είναι φαν των μικρών γαλανών πλασμάτων. Ναι, καλέ! Τα Στρουμφ εννοώ!! Μάλιστα εάν γίνει και δεύτερη ταινία είναι πολύ πιθανόν να δανείσει την βρετανική σέξι φωνή του σε ένα στρουμφάκι. Το φαντάζεστε; Ααααχ…

Σε μία ερώτηση που αφορούσε τον Σέντρικ απάντησε ότι τότε δεν ήξερε τι έκανε, ήταν σαν να «έπαιζε» και αυτό το έκανε (fun λέει εκείνος) ελκυστικό. Συμπληρώνει λέγοντας ότι το Λυκόφως του άλλαξε την ζωή και του έδωσε ευκαιρίες.

Η αγαπημένη μου ερώτηση…. ever! Ένα μικρό κοριτσάκι λέει «I have a question for Rob. Do you like having the baby with Bella?». Αν παρατηρήσετε μπορείτε να δείτε το ελαφρύ κοκκίνισμα στον Ρομπ αλλά και στην Κρις. Σας παραθέτω την απάντηση του Ρομπ. «For some reason when I look at your face it looks like you’re asking something else. […] I really like babies, embarrassingly for a guy. […] It was really fun, especially in the series, as well. You’re playing this statuesque guy and as soon as you have a baby it makes everything more human inevitably. And also babies, just do –in terms of acting with them– their own thing, so basically you improvising as soon as you have a baby so… its really fun, I loved it.». Βγαίνει λίγο από το θέμα ή μου φαίνεται;; Δηλαδή εντάξει… ξεκινάει λέγοντας ότι είναι ντροπιαστικό που είναι άντρας και του αρέσουν τα παιδιά αλλά μετά αρχίζει για την σειρά, για το πόσο πιο ανθρώπινος γίνεται και το γύρισμα αναγκάζεται να προσαρμοστεί στο μωρό. Κάτι που του άρεσε. Κρίστεν δώσε του ένα παιδάκι! Θα τον κάνεις τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον πλανήτη!

ROBSTEN

22


Η «φαινομενική», σύμφωνα με τον Τέιλορ, σκηνή της γέννας ήταν η αγαπημένη και του Ρομπ και της Κρις. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Ο λόγος του Ρομπ είναι επειδή σε αυτήν την σκηνή ο Έντουαρντ είναι αληθινά αβοήθητος και απελπισμένος –όπως θα ήταν και κάθε άνθρωπος– αντί να είναι ο βρικόλακας που έχει τα πάντα υπό έλεγχο.

Θέλετε απόδειξη εσείς οι team Jacob ότι ο Ρόμπ δεν είναι γκέι; Ορίστε η απόδειξη. Έρχεται μια κοπέλα να θέσει την ερώτηση της και μόλις την βλέπει γουρλώνει μάτια (όχι υπερβολικά) και κάθεται και την κοιτά προσηλωμένος. Και ρίχνει και ένα χαμόγελο… ααχ! Η Κρίστεν το παίζει κουλ αλλά μόλις γυρνάει προς τον Ρομπ εκείνος κατευθείαν κοιτάει αλλού και όχι την κοπέλα που κάνει την ερώτηση (στον Τέιλορ). Η Κριστεν τον πιάνει και του ψιθυρίζει κάτι και εκείνος παρόλο που χαμογελά μετά από λίγα δευτερόλεπτα σοβαρεύει απότομα.

Όταν ο Ρομπ ερωτήθηκε πώς είναι να βρίσκεται ανάμεσα σε καστ πανέμορφων γυναικών εκείνος απάντησε «Είναι τρελό», ενώ η Κρίστεν αμήχανα λέει «είναι η πρώτη φορά που το ρωτάει κάποιος αυτό». Ο Ρομπ όμως της λέει «όχι, μου το ρωτάνε αυτό κάθε χρόνο». Κάπου εδώ παίρνει θέση και ο Τέιλορ ρωτώντας τον «Και τι απαντάς;». Μετά από λίγο του απαντάει και ο Ρομπ. Χιχι. «Με όποιον τρόπο και να το προσεγγίσεις το θέμα η απάντηση θα είναι είτε ακατάλληλη είτε απλά λάθος.»

KRISTEN Αναφέρει ότι ενίοτε μπορούσε να νιώθει μέσα της –κατά κάποιον τρόπο– τον EJ (Edward Junior/Edward Jacob) όπως έλεγε η Μπέλλα.

Θα προτιμούσε να κάνει «φωνή» και όχι ηθοποιία γιατί έτσι θα είχε το ελεύθερο να φοράει άνετες φόρμες και όχι συγκεκριμένη ενδυμασία.

Άκουγε μουσική για να προετοιμαστεί συναισθηματικά για τον ρόλο της. Αφηγείται μάλιστα μια ιστορία… Την ημέρα που γυρίστηκε ο γάμος άκουγε ένα τραγούδι που το βρίσκει τέλειο και «κολλούσε» απόλυτα σε εκείνη την στιγμή. Ένα τραγούδι από το soundtrack της Νέας Σελήνης.

TAYLOR

23


Στις περισσότερες σκηνές μάχης ο Τζέικομπ είναι λύκος. Ο Τέιλορ σε όλες τις ταινίες του προτιμά να κάνει ο ίδιος τις σκηνές του εκτός και αν είναι υπερβολικά επικίνδυνες. Έτσι όταν τον ρωτούν σχετικά απαντάει ότι ζηλεύει τον CGI λύκο του παρόλο που είναι πολύ γλυκός και χνουδωτός. Προσθέτει ότι ο Έντουαρντ του δίνει μια ωραία γροθιά όταν μαθαίνει ότι αποτύπωσε στην κόρη του (Κάτι που δεν συμβαίνει στο βιβλίο. Η αποτύπωση γίνεται, η γροθιά δεν γίνεται). Ο Ρομπ λέει κάτι για κυνηγητό και σκάλες. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή 10 εβδομαδούλες που θα περάσουν στο άψε σβήσε για να μάθουμε τι εννοεί.

Ο Τζέικομπ ωριμάζει. Ναι από το comic con το μαθαίνουμε. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά, γιατί στο βιβλίο μου φαινόταν ο ίδιος. Ναι μεν αλλάζει αφού βρει την αδελφή ψυχή του αλλά αυτό δεν θα το έλεγα «ωρίμανση χαρακτήρα». Θα το έλεγα «ολοκλήρωση χαρακτήρα». Υπάρχει μια διαφορά. Βέβαια μπορούμε να δούμε μερικά δείγματα ωριμότητας.

JULIA Δίνει στην Λία την ευκαιρία να μην είναι στην αγέλη του Σαμ. Έτσι η καρδιά της ανοίγει και νιώθει διάφορα συναισθήματα.

NIKKI Σύμφωνα με την Νίκη ήταν ωραίο να χαμογελάει η Ρόζαλι μερικές φορές. Λογικά θα αναφέρεται στο γάμο (Μακάρι να παίζει πιάνο όπως στο βιβλίο. Δυστυχώς όμως δεν λέει τίποτα άλλο πέρα από αυτό.). Επίσης μιλάει και για τις πιο ανάλαφρες στιγμές με χιούμορ, οι οποίες πρέπει να είναι τα πειράγματα-ανέκδοτα ανάμεσα σε Ρόζαλι και Τζέικομπ.

Η Νίκη, την συμμαχία Μπέλλα-Ρόζαλι την βλέπει όπως την περιγράφει η Μπέλλα. Ότι κάτι τους ενώνει και αγωνίζονται και οι δύο για να προστατέψουν ένα αγέννητο και αθώο μωρό. Οπότε ας ξεχάσουμε το μίσος προς την Ρόζαλι γιατί προφανώς ποτέ δεν σκέφτηκε να αφήσει την Μπέλλα να πεθάνει για να μεγαλώσει η ίδια το παιδί.

ELIZABETH Επιτέλους θα δούμε μια δυνατή Έσμε. Να παίρνει μέρος στην πλοκή και να προστατεύει την οικογένεια που αγαπά. Είναι στιγμές που σαν οικογένεια οι Κάλλεν 24


ήταν ευάλωτοι και εκεί η Έσμε βρήκε τρόπο να δείξει τον χαρακτήρα της σε όλο του το μεγαλείο.

Το σπίτι των Κάλλεν γέμισε! Ναι, έτσι ακριβώς λέει η οικοδέσποινα των επισκεπτών Έσμε (Elizabeth Reaser).

25


Harry Potter Vs Twilight BY ALICE-BELLA CULLEN

Τα τελευταία χρόνια, με τη μαζική πώληση και την μεταφορά των βιβλίων στη μεγάλη οθόνη, οι φαν των δύο αυτών βιβλίων έχουν ξεσπάσει σε μία διαμάχη που δεν έχει σταματημό. Φυσικά ο κάθε φαν προβάλλει τα δικά του επιχειρήματα για τις δύο σειρές best seller, αλλά ποια είναι η πραγματικότητα; Προσωπικά, ως μεγάλη φαν και των δύο σειρών βιβλίων, θεωρώ πως το αντικείμενο διαφέρει ως προς το περιεχόμενο, τη δομή και την αφήγηση… Ας εξηγήσω όμως αναλυτικότερα τι εννοώ.

HARRY POTTER Το Harry Potter, αναφέρεται σε ένα αγόρι που έμεινε ορφανός σε πολύ μικρή ηλικία και τον μεγάλωσαν ο θείος και η θεία του χωρίς όμως να του προσφέρουν ένα ζεστό σπιτικό. Το αγόρι αργότερα μαθαίνει για τη ζωή των μάγων γονιών του, καθώς και για το δικό του ρόλο στη μυστική κοινωνία των μάγων. Η αποστολή που του έχει ανατεθεί δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού πρέπει να νικήσει το σκοτεινότερο μάγο όλο των εποχών… Η περιγραφή των χαρακτήρων, όπως και ο αριθμός τους, είναι τόσος ώστε να χρησιμεύουν όλοι στην πλοκή της ιστορίας. Η συγγραφέας, χρησιμοποιεί το τρίτο πρόσωπο στην αφήγηση και προσδίδει στον πρωταγωνιστή τη χαρά του να αποκτά κανείς πραγματικούς φίλους που σε στηρίζουν σε κάθε σου βήμα.

26


THE TWILIGHT SAGA Το Twilight Saga, αναφέρεται σε ένα εφηβικό ειδύλλιο και την ιστορία μιας κοπέλας που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αγάπες που δεν είναι καν κανονικοί άνθρωποι. Είναι μυθολογικά “τέρατα”. Ένας “χορτοφάγος” βρικόλακας και ένας λυκάνθρωπος. Η πρωταγωνίστρια περιγράφεται ως μία μοναχική και εσωστρεφής κοπέλα που βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο και οι βρικόλακες με τους λυκάνθρωπους προσπαθούν να τη σώσουν, γιατί σημαίνει πολλά για ένα μέλος από κάθε “οικογένεια”. Η συγγραφέας περιγράφει την ιστορία μέσα από την πρωταγωνίστρια, καθώς και από το λυκάνθρωπο και προσδίδει στην κοπέλα τα χαρακτηριστικά της απόμακρης έφηβης.

Από τα παραπάνω μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τα δύο έπη, αναφέρονται σε δύο διαφορετικούς κύκλους ιστοριών και δεν πρέπει να γίνεται καμία συσχέτιση, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι κοινό στην πλοκή για να θεωρηθεί το ένα καλύτερο από το άλλο. Το καθένα διαφέρει με ένα δικό του, μοναδικό τρόπο και πιστεύω πως και τα δύο αξίζουν όλη τη δημοσιότητα που έχουν αποκτήσει…

27

The Twi-Light Saga Greek Magazine 3  

The Twilight Saga Greek Magazine 3 Το 3ο τεύχος του περιοδικού του φόρουμ μας! http://www.thetwilightsagagreek.net/

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you