__MAIN_TEXT__

Page 1


VOOR WOORD In het voorjaar 2009 onstond het idee om het Soulclap magazine te maken. In september van dat jaar zag het eerste magazine het levenslicht. Ons doel was en is nog steeds om met gelijkgestemde zielen een publicatie te creëren waarin de liefde voor muziek de rode draad is. Soulclap heeft samen met café de Singel, Minstrel Music, IJgenweis, Communicatie Koetsier en café in de Buurt de krachten gebundeld en zie daar; alweer de 7e editie van het magazine is van de pers. Wederom een keur aan concerten, dj-avonden en andere culturele aangelegenheden. De Singel presenteert met trots o.a. optredens van TenTemPiés en “The Tribute to The Band” met Bauke Bakker en consorten. Minstrel Music gaat onverdroten door met het organiseren van concerten met verrassende internationale acts op onverwachte locaties. In de Buurt gaat ook door met het bieden van een podium aan dj’s. Daarnaast wordt het Ghana School-project eem warm hart toegedragen met het “Brak in de buurt-ontbijt”. Soulclap is zeer verguld met het feit dat residents van The Wicked Jazz Sounds hun naam graag willen verbinden aan het Soulclapmagazineinitiatief. Ze komen in november zelfs twee keer draaien. Zonder onze Sanne (Communicatie Koetsier) en Richard (IJgenweis Visuele Vormgeving) zou het magazine er niet uitzien en onleesbaar zijn, dus many regards en kudo’s voor dit tweetal!

INHOUD VOORWOORD 02 SOULCLAP 03 CAFE DE SINGEL 04 LEGENDARY MINSTREL SESSIONS 18 IN DE BUURT 20 IJGENWEIS VISUELE VORMGEVING 24

Have fun met het lezen en beleven! Dirk & Donny COLOFON SOULCLAP MAGAZINE NO.7

www.soulclap.nl TEKSTEN Donny Thé, Dirk Eisenga, Arjan Snoeijer, Helga Wup. TAALCONTROLE Sanne Koetsier | www.communicatiekoetsier.nl

EXPOSITIESAMENSTELLER Judith Kleinsmit FOTOGRAFIE Wybe Pieter Feenstra, Attle - Alwin Rozendal GRAFISCHE VORMGEVING, OPMAAK & LAYOUT IJgenweis - Richard Vermijs | www.ijgenweis.nu

C O M M U N I C AT I E

KOETSIER sprekende teksten


Soulclap is in 2006 opgericht door Ome Funk die bekend staat als een muzikale alleseter. Hij draait het beste uit diverse muziekstijlen: funk, lounge, (nu) jazz, feel good soul, latin, disco, 70’, 80’s & 90’s classics, soulful house, wereldmuziek, broken beats, funky breakbeats, hiphop en alternatieve muziek. Afhankelijk van de setting en wensen voor de desbetreffende avond legt hij de nadruk op één of meerdere van de bovenstaande genres, waarbij de soul & funk in de muziek de rode leidraad is.

“ Funkiness alom met grooves vanuit de ziel ” Soulclap is te boeken voor clubs, fashion-events, presentaties, bedrijfsfeesten, poppodia, restaurants, festivals en meer. www.soulclap.nl info@soulclap.nl twitter @omefunk

03


Zaterdag 1 oktober soulclap Itchy (UK) & Ome Funk draaien dat mengelmoesje van mashed up boombastic beats, fizzling soul, straight up funk and go-golicious grooves. Funkin’ that Saturdays up!

Café de Singel Groot Wezenland 4 8011 JV Zwolle 038 4211539 7 dagen geopend zo-wo vanaf 20:00 uur do-za vanaf 16:00 uur www.cafedesingel.nl twitter.com/desingelzwolle

04

Aanvang 22:00 uur gratis entreew w w.soulclap.nl

donderdag 6 oktober

Thursty tunes

The Hangin Dj’s

Van de nieuwste indiepop/(stoner) rockbands tot aan de oude klassiekers en obscure liedjes; vanavond komen ze allemaal voorbij. Een hutspot van herkenning; van wave, grunge, rock-‘n-roll en dansbare melodietjes.

Aanvang 22:00 uur gratis entree


Zaterdag 8 oktober

jarno en de tamme dj

Zondag 9 oktober

TUSSEN ALLES WAT DEINT

Dit dj-duo draait van jazz naar electro, rap, boekpresentatie funk, disco, rock, reggae, enz... You know “Tussen alles wat deint” is het vierde boek dat Johan Reitsma in eigen beheer it’s a Booyabase of music... uitgeeft. Op iedere pagina van dit boek weerklinkt muziek. Tientallen albums, liedjes en teksten vormen de basis voor twaalf verhalen. Dj Guus draait tussen de presenAanvang 22:00 uur tatie en voordrachten door de aan het boek gerelateerde muziek.

gratis entree

Aanvang 16:00 uur gratis entree

05


donderdag 13 oktober

Thursty tunes Dj 1000fm

DJ 1000FM is een house en hiphopproducer. Daarnaast draait hij een mix van house, disco, soul, bossa nova, afrobeat, hiphop, etc. Een gepassioneerde liefhebber van vinyl, Detroit house en oude disco-platen.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

soundcloud.com/1000fm

06

Zaterdag 15 oktober

Kool Pete & Ome Funk DJ Kool Pete en Ome Funk geven je voer voor de dansvloer met funk, soul, latin, 80’s, 90’s, balkan, hiphop en andere dansbare beukers.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

((( live ))) Zondag 16 oktober

THE BEAUREGARDS Het repertoire van The Beauregards bevindt zich op een kruispunt van stijlen uit het New Orleans van de jaren ‘60 en ‘70. Blues, gospel, ragtime, dixieland en marsmuziek; als deze band op het podium verschijnt, kun je niet anders dan dansen.

Aanvang 21:00 uur gratis entree


donderdag 20 oktober

Thursty tunes Dj Ruben

Vandaag met DJ Ruben “De lekkerste alternatieve platen van de 90’s tot nu razen in één avond voorbij!”

Aanvang 22:00 uur gratis entree

donderdag 27 oktober Zaterdag 22 oktober

Thursty tunes mystery guest

Lourens LefreAk

Laat je verrassen door deze mystery guest.

Onze ADHD-clini-clown Lourens LefreAk is weer terug in Zwolle en serveert soul, funk, disco-boogie, afro, house en meer. Muziek voor de ziel, vanuit de ziel!

Aanvang 22:00 uur gratis entree

Aanvang 22:00 uur gratis entree

07


Zaterdag 29 oktober

BOYS DON’T CRY NIGHT

DJ’s Ruis & Gekke Henkie

Zondag 30 oktober

((( live )))

Dear Mr Man

(alias Richard Jongetjes en Henk Krol) 80’s New Wave & alternative. Van hits tot obscuur met kekke bands als theCure, New order en Bauhaus maar ook Daf, Blondie en Depeche Mode.

Dear Mr Man bestaat uit vier geïnspireerde muzikanten die samenkomen om muziek te maken. Ze schrijven eigen songs en laten zich daarbij inspireren door de beste muziek uit de jaren ‘60 en ‘70, soul en funk. Ze creëren daarmee een heel eigen geluid. Instrumenten zijn, naast vocals, een hammond orgel, bass keys, clavinet, vintage fender guitars en vintage drums. De uitdaging: instrumenten op zo’n manier te bespelen dat ze de juiste warmte, rauwheid en energie in een nummer brengen.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

Aanvang 21:00 uur gratis entree

08

myspace.com/dearmrmanband


expositie

in café de singel

Egbert.EGD Egbert scheffen tot 30 november 2011 Egbert.EGD (Egbert Scheffen) creëert kunst die geïnspireerd is door StreetArt met Popart invloeden, het werk is opgebouwd door stencils, collages, blije druipers, spetters en verschillende soorten verf, waardoor het levendig, vrolijk, herkenbaar en rauw is. Naast schilderijen faciliteert Egbert.EGD ook in grafische decoraties, bedrijfshuisstijl vormgeving, ondersteunende marketing, gelegenheidskaarten en workshops.

elvis costello

e.scheffer[at]egbertegd.nl www.egbertegd.nl 09


donderdag 3 november

Thursty tunes Dj Frank

Dj Frank draaide al in Hedon en Metropool en op Broekrock en Dauwpop. Vanavond is hij in De Singel te bewonderen.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

Zaterdag 5 november

Dj Leroy Rey wicked jazz sounds

Deze muzikale alleskunner is inmiddels een veteraan in het soul-, jazz- en hiphop-circuit. Als resident van het succesverhaal Wicked Jazz Sounds in Amsterdam is hij gewend om in korte tijd een breed muzikaal spectrum aan elkaar te mixen. Altijd energiek, altijd warm en soulful.

Aanvang 22:00 uur gratis entree www.djleroyrey.com

10


Zaterdag 12 november donderdag 10 november

Thursty tunes Flamingo

Flamingo draait van alternatieve rock tot aan soul.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

Sjemig Soundsystem! $imon & Pauluz op hun best en de rest!

Aanvang 22:00 uur gratis entree

donderdag 17 november

Thursty tunes meSijas

Onze meSijas komt voor een sessie smakelijke ritmes en bouncin’ grooves. Verwacht een lekkere mix van cumbia, funk, soul, hiphop, beats en meer.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

11


Zaterdag 19 november TENTEMPIÉS

((( live )))

TenTemPiés is een internationaal collectief van muzikanten, met Amsterdam als thuisbasis. De muziek die de band speelt, is een vernieuwende en zeer dansbare mix van rock, ska, reggae en Latijns-Amerikaanse folklore: Damsko Mestizo! De frontman Maurino Alarcón schrijft de nummers. Invloeden van bands als Manu Chao en Gogol Bordello zijn nooit ver weg.

afterparty Soulclap

Na afloop draaien de dj’s van Soulclap weer de dikste tunes. Dans het rubber van je zolen maar lekker aan gort.

Aanvang 22:00 uur gratis entree www.tentempies.com

12

donderdag 24 november

Thursty tunes

Itchy (UK) & Kool Pete

Itchy (UK) en Kool Pete draaien voor het eerst samen en brouwen een lekkere ratatouille van funk, soul, breaks & Reggae-mash-ups.

Aanvang 22:00 uur gratis entree


Zaterdag 26 november

Phil Horneman & wicked jazz sounds Mr Jeep the beat (radio 6) De jongens van De Singel zijn altijd fan geweest van de Wicked Jazz Sounds. De zeven WJS-compilatie-cd’s zijn letterlijk en figuurlijk grijsgedraaid en het fantastische optreden van Phil en consorten op het 30-jarig jubileum van het café is ons altijd bijgebleven. Terug van weggeweest heeft Phil Horneman voor deze avond zijn Radio 6 collega Jaap Brienen a.k.a. Mr Jeep uitgenodigd. It’s gonna be a futuristic journey through jazz, hiphop, soul, funk, broken-beat, house, drum & bass and beyond.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

www.wickedjazzsounds.com

13


Donderdag 1 december

Thursty tunes Serch & Sanne

Serch & Sanne draaien een flinke dosis soul, funk, hiphop en rhythm & blues.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

14

Zaterdag 3 december Soulclap

Cabrón brengt met Ome Funk die Funkiness Alom en muziek voor de ziel!!

Aanvang 22:00 uur gratis entree

donderdag 8 december

Thursty tunes

De meisjes in vinyl

De meisjes in vinyl draaien weer bij ons. Lekker dansen op een knotsgekke mix van 80’s rock tot stomping Latin boogaloo...

Aanvang 22:00 uur gratis entree


Zaterdag 10 december

HUBBLE ORKESTAR

((( live )))

Hubble Orkestar is een nieuwe akoestische formatie uit Zwolle die een feestje niet schuwt! Gewapend met gitaren, driestemmige zang, accordeon en trompet, gedragen door contrabas en een loeistrakke eenmans ritmesectie, openen ze de aanval op jouw muzikale hart. Acoustic roots, balkan & swing, pakkend en zeer dansbaar.....Get Hubbled!

Aanvang 22:00 uur gratis entree

www.myspace.com/hubbleorkestar

Pushin Wood Soundsystem

Naar aanleiding van de Groningse skatefilm “Pushin Wood� ontstond dit dj-trio begin 2006 uit liefde voor de onbekendere muziek met de lekkerste grooves. De platenverzameling rijkt van funk tot balkan, jazz tot hiphop, cumbia, breaks, bossa en meer. De boys doen de muzikale omlijsting op deze birthday-bash van Mesijas!

Donderdag 15 december

Thursty tunes mystery guest

Onze mystery guest draait rock, soul, pop, electro en andere kekke deuntjes.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

Aanvang 00:00 uur gratis entree

www.pushinwoodsoundsystem.nl

15


Zaterdag 17 december

The dawgster meets The Beat The Dawgster & Mr Jeep (The Beat Radio 6) vormen vandaag een uniek duo. Beide heren nemen een koffer vol jazz, soul, latin, afrobeat en disco mee.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

16

Zondag 18 december THE BAND

((( live )))

tribute

In de serie tributes door Bauke Bakker en co. vandaag een ode aan The Band. The Band was een Canadees-Amerikaanse rockband. Ze maakten voor het eerst naam in de late jaren ‘60 als begeleidingsgroep van Bob Dylan. Later werden ze op eigen kracht zeer invloedrijk als vertolkers van Americana en zorgden ze mede voor het opnieuw populair worden van diverse vormen van Amerikaanse traditionele muziek. In hun muziek versmolt country met folk en rock-‘n-roll.

Aanvang 21:00 uur gratis entree


Donderdag 22 december

Thursty tunes meSijas

Onze meSijas komt voor een sessie smakelijke ritmes en bouncin’ grooves. Verwacht een lekkere mix van cumbia, funk, soul, hiphop, beats en meer.

Aanvang 22:00 uur gratis entree

Zaterdag 24 december

a Sörf Pönk, Cöuntry & Röck-’n-Röllcarol!

Donderdag 29 december

Thursty tunes Klaske

Klaske komt de boel weer opruien met deuntjes uit haar muziekkoffertje. Montell baby!!

Bent u Höfterprööf?! HÖFTER ANNE zal Aanvang 22:00 uur u een onvergetelijke kerstavond bezorgen.

gratis entree

Aanvang 22:00 uur gratis entree

17


VRIJDAG

4 NOVEMBER

SNOW BLINK

LUTHERSE KERK Aanvang: 20.00 uur Entree: 10,00 euro Lutherse Kerk Koestraat 2 Zwolle

VOORVERKOOP & RESERVERINGEN

Minstrel Music Assendorperstraat 95-1 Zwolle Tel: 038-4233419 www.minstrel.nl info@minstrel.nl twitter.com/minstrelzwolle 18

Een nieuwe Legendary Minstrel Session op vrijdag 4 november met de Canadese band Snowblink. Dit keer in een bijzondere locatie, de Lutherse Kerk, in samenwerking met Studentertainment en café de Singel. SNOWBLINK bestaat uit Daniela Gesundheit en Dan Goldman. Het uit Toronto komende duo maakt semi-acoustic ‘art-folk’. Grootste troef is de betoverende en ontwapenende zang van Daniela. Fragiel fluisterend, maar ook ineens intens dwingend. De muziek is soms haast minimalistisch en licht dreigend, dan weer rijk georkestreerd en euforisch.

De ingenieus opgebouwde en bedriegelijk eenvoudig lijkende poëtische songs worden omlijst door gitaar, viool, banjo en pedal steel. Samples en loops zorgen voor onverwachte wendingen in de ritmes en melodieën, die golven tussen ontladen en opbouwen. Niet de minsten als Patti Smith, MGMT, Jeff Tweedy (Wilco) en Howe Gelb (Giant Sand) hebben gespeeld en het podium gedeeld met Snowblink. Voor de liefhebbers van Alela Diane, Feist, Davendra Banhart en Kate Bush.


ZATERDAG 26 NOVEMBER

STATENZAAL

CENTRALE BIBLIOTHEEK, ZWOLLE

Diezerstraat 80 Aanvang: 20.30 uur Entree: 12,00 euro

VOORVERKOOP & RESERVERINGEN

Minstrel Music Assendorperstraat 95-1 Tel: 038-4233419 www.minstrel.nl info@minstrel.nl twitter.com/minstrelzwolle

Ruim twee jaar geleden begonnen we met het organiseren van een reeks live concerten onder de naam Legendary Minstrel Sessions. De eerste artieste, die we naar Zwolle wilden en wisten te halen was Marissa Nadler. We zijn echt ontzettend blij dat zij, na een voor haar vrij turbulente periode, op zaterdag 26 november opnieuw onze stad aandoet. Zodra je de eerste tonen van haar muziek en betoverende stem hoort, weet je dat ze zich momenteel op een creatief hoogtepunt bevindt. De fijnzinnige mengeling van dream folk en shoegaze is gedreven en wonderschoon. Grote gevoelens passeren de revue. Marissa stelt zich kwets-

baar op met haar poĂŤtische teksten en soms aardedonker gekleurde liedjes over verdriet en vreugde, liefde en vergankelijkheid. Ze beschrijft het bedachtzaam, houdt het puur en beheersbaar waardoor ze de valkuil van het valse sentiment stijlvol ontwijkt. De stuwende muzikale begeleiding, vooral het hypnotiserende gitaarspel, voorziet haar sensuele stem van extra glans. Voor de liefhebbers van Alela Diane, Espers en Joanna Newsom. Dankzij de samenwerking met de centrale Bibliotheek van Zwolle en Studentertainment zal het optreden plaats vinden in de prachtige Statenzaal in de Diezerstraat. 19


luttekestraat 6 8011 lR Zwolle 038-4235010 www.jebentindebuurt.nl twitter.com/indebuurt

20


VRIJDAG 7 OKTOBER

ZATERDAG 22 OKTOBER

HOMELESS

Vinyl Debiel

casper Grey De inspriratiebronnen van een club-dj.

u vraagt, Vinyl Debiel draait!

ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR

ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR

ZATERDAG 15 OKTOBER

ZATERDAG 29 OKTOBER

Höfter Anne

Cabrón

50’s, 60’s, 70’s, maar vooral gitaar.

Funksoulbrother

ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR

ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR

21


ZONDAG 13 NOVEMBER

VRIJDAG 4 NOVEMBER

BRAK in de Buurt ontbijten voor het goede doel. Voor ¤10,- steun je www.ghanaschoolproject.nl terwijl je riant ontbijt!

HOMELESS

casper Grey alternatieve dansplaatjes, 80’s & Indie door de oren van een clubhouse-dj. ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR

ENTREE 10 EURO AANVANG 10:00 UUR

ZATERDAG 12 NOVEMBER

Cabrón

Kom, luister en geniet van de platen van funksoulbrother cabrón! ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR

22

www.ghanaschoolproject.nl

ZATERDAG 26 NOVEMBER

Höfter Anne Draait uitsluitend gitaar!

ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR


VRIJDAG 2 DECEMBER

VRIJDAG 23 DECEMBER

Casper Grey & Vinyl Debiel

2 jaar in de Buurt

ome Funk draait plaatjes voor de jarigen want In de Buurt viert feest! al twee jaar staan Harold en Helga klaar. Reden voor een feestje! waar blijft toch die tijd?

casper Grey & Vinyl Debiel gaan het muzikale experiment aan. ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR

ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR

ZATERDAG 10 DECEMBER

Cabr贸n

De boodschapper van Funk, soul & Blues. ENTREE VRIJ AANVANG 21:30 UUR

23


gra fisch ontwerp bureau ijgen weis

new website www.ijgenweis.nu

Profile for Ome  Funk

Soulclap magazine 7  

soulclap, café de singel, café in de buurt, minstrel, zwolle

Soulclap magazine 7  

soulclap, café de singel, café in de buurt, minstrel, zwolle

Advertisement