Page 1

1


3


Νέα Αρχή με ένα Νέο Δήμο... που θα έχει υψηλές δυνατότητες για να έχουν υψηλές προσδοκίες και οι πολίτες από αυτόν. Ο Έξυπνος Δήμος των νέων τεχνολογιών, ο Δήμος της αποκέντρωσης και της δημοκρατίας,ο Δήμος που είναι οικονομικά υγιής και αυτοδύναμος, ο Δήμος της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, ο Δήμος που προσφέρει υπηρεσίες και κοινωνικό έργο, είναι η δική μας επιλογή. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα μας.


...το Δήμο της δημοκρατίας και της αποκέντρωσης... ● Η πρώτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα είναι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στα συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων, των κοινοτήτων και στα τοπικά συμβούλια των χωριών. Μαζί με αυτές θα εκχωρηθούν και οι ανάλογοι πόροι. ● Αυτονομία στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων για κάθε δημοτική ενότητα, δυνατότητα εκτέλεσης έργων και δράσεων για να επιστρέψουν η ζωή και η ελπίδα στα χωριά μας. ● Δημοκρατία, Δημόσια Διαβούλευση και Έλεγχος. Διεύρυνση και αναβάθμιση της Επιτροπής Διαβούλευσης με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών και φορέων. Νέος δημοκρατικός κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

...το Δήμο της διαφάνειας και του δημόσιου ελέγχου... ● Με το Δήμαρχο να κάνει ανοιχτή λογοδοσία, κάθε χρόνο, σε κάθε μία από τις τρεις δημοτικές ενότητες. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάναμε, που πετύχαμε, που αποτύχαμε και γιατί. ● Με την ανάρτηση στο διαδίκτυο, του πόθεν έσχες του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και όσων έχουν θέσεις ευθύνης. Όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος ● Με διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης και ορθής εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

...το Δήμο των νέων τεχνολογιών, που θα εξυπηρετεί έξυπνα και άμεσα... ● Ο Ψηφιακός Δήμος ανεβάζει το επίπεδο της εξυπηρέτησης του πολίτη, που θα μπορεί να καταθέτει αιτήσεις και δικαιολογητικά και να εξυπηρετείται είτε μέσα από το διαδίκτυο είτε από το τηλέφωνο. ● Δημιουργείται γραφείο μιας στάσης για την αδειοδότηση

επιχειρήσεων, ο Δήμος θα αναζητά τα δικαιολογητικά που χρειάζονται από τις υπηρεσίες του και ο πολίτης θα εξυπηρετείται ταχύτατα, οι άδειες θα εκδίδονται άμεσα. ● Σε κάθε δημοτική ενότητα θα υπάρχει αναβαθμισμένη διοικητική δομή, ένα μικρό δημαρχείο. Με όλες τις υπηρεσίες, με εξυπηρέτηση του πολίτη στον τόπο κατοικίας του, χωρίς μετακινήσεις και ταλαιπωρία.

...το Δήμο που θα είναι οικονομικά ισχυρός και αυτοδύναμος... ● Με την ανάταξη των οικονομικών του Δήμου, με τη μείωση του λειτουργικού του κόστους, που θα προέλθει μέσα από την εξάλειψη της σπατάλης, την ενοποίηση του συστήματος των προμηθειών. ● Με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με όρους δημοσίου συμφέροντος. Με γενναίες και τολμηρές ρυθμίσεις για την εξόφληση των χρεών προς το Δήμο, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες κάθε πολίτη. ● Με την επαναξιολόγηση όλων των υπηρεσιών, που σε συνδυασμό με τη μείωση του λειτουργικού κόστους, οδηγεί σε μείωση τελών αλλά και στον εξορθολογισμό του τρόπου που υπολογίζονται σήμερα

...το Δήμο που θα στηρίζει στην πράξη και όχι στα λόγια, τις τοπικές επιχειρήσεις... ● Λειτουργία γραφείου που θα ενημερώνει και θα υποστηρίζει επαγγελματίες και επιχειρήσεις του νησιού για την ένταξη τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την επόμενη επταετία. ● Στήριξη των νέων επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Κάθε νέος ή νέα έως 35 ετών, που ανοίγει μία επιχείρηση στο νησί, θα έχει για μία τριετία μειωμένα τέλη κατά 50%. ● Ενίσχυση της τοπικής επιχείρησης και του εμπορικού κόσμου. Λευκές νύχτες, 3 φορές το χρόνο, με τα καταστήματα ανοιχτά, την πόλη να γεμίζει ζωή και το Δήμο να υποστηρίζει το εγχείρημα με πλήθος εκδηλώσεων.

5


...με την Κω να ξαναπιάνει το νήμα της τουριστικής ανάπτυξης... και να το κρατάει γερά στα χέρια της. Είμαστε η Κως, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να απαιτούμε την ανάλογη αντιμετώπιση. Η Κως θα κάνει πρωταθλητισμό, είναι, είμαστε μια κορυφαία ομάδα. Ενισχύουμε και προσθέτουμε νέα στοιχεία στην τουριστική μας ταυτότητα, η Κως θα έχει πλέον τη δική της πολιτική προβολής και προώθησης του τουρισμού.


...με Νέο Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, ένα σύγχρονο και ευέλικτο οργανισμό... ● Ο Δήμος Κω, μαζί με τους όλους τους φορείς και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό,δημιουργούν το Νέο Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, με μεικτή και επαρκή χρηματοδότηση. ● Φεύγουμε από τη μονοδιάστατη λογική του παλιού σχήματος. Ο Ενιαίος Φορέας θα χαράσσει πολιτικές για τον τουρισμό, θα λειτουργεί με όρους σύγχρονου marketing,θα πραγματοποιεί έρευνες, θα είναι ένα επιτελικό και ευέλικτο όργανο. ● Ο Ενιαίος Φορέας θα αναλάβει τη δημιουργία ενός σύγχρονου portal,διασυνδεδεμένου με όλες τις επιχειρήσεις του νησιού(ξενοδοχεία,εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταξί, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων του νησιού κ.α) μέσα από το οποίο θα μπορούν να γίνουν κρατήσεις και συναλλαγές.

...με πρωτοποριακές δράσεις διαφήμισης και προβολής του νησιού...

καλύτερες τιμές εισιτηρίων για όλους. Το συμφέρον της Κω υπερτερεί έναντι κάθε άλλου συμφέροντος. ● Είναι ανεπίτρεπτο για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό να μην υπάρχει συγκοινωνία από και προς το αεροδρόμιο. Η δημοτική συγκοινωνία θα έρθει για να καλύψει αυτό το κενό και να προσφέρει υπηρεσίες.

...με ουσιαστικές δράσεις ανάπτυξης και προσέλκυσης της κρουαζιέρας... ● Δημιουργία νέων υποδομών στη χερσαία ζώνη του λιμανιού σε πρώτη φάση για να υπάρχουν καλύτερες, ποιοτικότερες και ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες για την κρουαζιέρα. Ολοκληρωμένη στρατηγική προβολής της Κω, ως προορισμού για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. ● Αναβάθμιση της λειτουργίας της Μαρίνας με business plan,με νέες υπηρεσίες που θα οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων για το Δήμο. Δημιουργία δύο νέων μαρινών σε Κέφαλο και Καρδάμαινα.

● Αλλάζουμε το μοντέλο προβολής και διαφήμισης, δίνουμε έμφαση στη διαδικτυακή διαφήμιση αλλά και στη διαδραστική προβολή, που έχει άμεσα αποτελέσματα. ● Η Κως αποκτά, με πρόταση χρηματοδότησης , που θα υποβληθεί στο πρόγραμμα ‘’Ψηφιακή Σύγκλιση’’, ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό περίπτερο με το οποίο θα συμμετέχει στις διεθνείς εκθέσεις και θα κάνει τη διαφορά. ● Με την εγκατάσταση infotubes και infokiosks σε κεντρικά σημεία όλου του νησιού από τα οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να παίρνει οποιαδήποτε χρηστική πληροφορία για το νησί και τα σημεία ενδιαφέροντος.

...με μία επιθετική πολιτική προσέλκυσης των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους... ● Η Κως, μέσα από κοινές πρωτοβουλίες Δήμου-Ενιαίου Φορέα και ΕΒΕΔ, σχεδιάζει και υλοποιεί μια επιθετική πολιτική προσέλκυσης των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους. Περισσότεροι επισκέπτες για το νησί,

7


... να αξιοποιεί το πολιτιστικό της κεφάλαιο... αυτό το τεράστιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα που μένει αναξιοποίητο. Ο Πολιτισμός δεν αποτελεί μόνο αναπόσπαστο τμήμα του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Αποτελεί μέσο και δίαυλο κοινωνικής ανάπτυξης για το νησί, δημιουργεί υψηλά ιδανικά και ιδεώδη, ανεβάζει το αισθητικό επίπεδο των πολιτών του νησιού.


...με έργα που αναδεικνύουν και προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού...

...με πολιτισμό για όλους και για όλο το χρόνο...

● Το έργο της λειτουργικής ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων επιταχύνεται και ολοκληρώνεται. Αποκατάσταση της Casa Romana και λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου. ● Δημιουργία λαογραφικού μουσείου αλλά και ενός Ψηφιακού Μουσείου στην Κω, αφιερωμένου στον Ιπποκράτη και στην Ιπποκρατική Ιδέα.

● Αναβάθμιση των Ιπποκρατείων, που πρέπει να έχουν μία αίγλη και μία αισθητική αντάξια ενός κορυφαίου θεσμού πολιτισμού για το νησί μας. ● Δικαίωμα στον πολιτισμό έχουν όλοι. Το Πυλί θα φιλοξενεί το ετήσιο φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών και στην Καρδάμαινα θα γίνεται σε ετήσια βάση ‘’η συνάντηση των πολιτισμών’’ με τη συμμετοχή των παροικιακών συλλόγων που υπάρχουν στην Κω.

...με νέους θεσμούς πολιτισμού, με εμβληματικές εκδηλώσεις...

...με ριζική αλλαγή της λειτουργίας του ΔΟΠΑΒΣ και με το Παρατηρητήριο Πολιτισμού

● Διεκδικούμε τη σύνδεση της Κω με το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. Το Ρωμαϊκό Ωδείο έχει την αισθητική αλλά και την υποδομή να φιλοξενήσει εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. ● Τα Δίκαια και τα Ηράκλεια, ως θεσμοί πολιτισμού, περνούν στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των δημοτικών ενοτήτων Δικαίου και Ηρακλειδών και των τοπικών συλλόγων.

● Ο ΔΟΠΑΒΣ αλλάζει φιλοσοφία και λειτουργία, γίνεται το συντονιστικό κέντρο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ανοίγει τις πόρτες του και συνεργάζεται με όλους τους συλλόγους και τους φορείς. ● Αναβαθμίζεται η Φιλαρμονική και με τη συμμετοχή μουσικών θα μπορεί να λειτουργεί ως ορχήστρα μουσικών συνόλων, να παρουσιάζει μεγάλα έργα. Οι χορωδίες αναδιοργανώνονται, αποκτούν δικό τους χώρο και αναπτύσσουν δικιά τους δραστηριότητα.

9


...να αναγεννηθεί ο πρωτογενής τομέας... γιατί δεν μπορεί η τοπική μας οικονομία να είναι εγκλωβισμένη σε λογικές μονοκαλλιέργειας του τουρισμού. Η Κως μπορεί να ανασυστήσει τον πρωτογενή τομέα, να αναπτύξει μεταποιητικές δραστηριότητες, που χρηματοδοτούνται και ενισχύονται, με πρώτη ύλη τα προϊόντα του αγροτικού τομέα. Ο στόχος μας είναι να προσδώσουμε μία ισχυρή τοπική ταυτότητα στα προϊόντα μας, ο Δήμος θα σταματήσει να επιδεικνύει αδιαφορία για τον πρωτογενή τομέα.


...μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα ΚΑΠ και η προγραμματική περίοδος 2014-2020... ● Ο Δήμος στηρίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους με γραφείο που θα ενημερώνει και θα λειτουργεί υποστηρικτικά για την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Υπάρχουν νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης από τομεακά προγράμματα και τα περιφερειακά ταμεία της Ε.Ε

...με τη ΒΙΜΕΛ να λειτουργεί ως κανονική εταιρεία, να προσφέρει εισόδημα στους μελισσοκόμους ● Το μέλι της Κω θα γίνει προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της ΒΙΜΕΛ , με πενταετές επιχειρηματικό και αναπτυξιακό σχέδιο για την επανατοποθέτηση της εταιρείας στην αγορά και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της.

...με τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό ● Μέσα από μία τοπική συμφωνία, τα αγροτικά μας προϊόντα γίνονται μέρος του συνολικού τουριστικού προϊόντος του νησιού, μπαίνουν στα ξενοδοχεία και στις επιχειρήσεις. Στις διεθνείς εκθέσεις, που συμμετέχει ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Κω, θα προβάλλονται τα προϊόντα του νησιού.

...με νέο και σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών στην Κω... ● Τήρηση της νομιμότητας στις λαϊκές αγορές, νέος χωροταξικός σχεδιασμός για τη λειτουργία τους. Αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στο νησί, στο οποίο οι παραγωγοί θα προωθούν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

11


...να γίνει ένας Δήμος πρότυποκαθαριότητας... και να αφήσουμε πίσω μας αυτό το χρεοκοπημένο και αποτυχημένο μοντέλο καθαριότητας. Χρειάζεται ένας συνολικός επανασχεδιασμός της υπηρεσίας καθαριότητας με ευέλικτη και αποκεντρωμένη μορφή. Είναι ο μόνος τρόπος για να κρατάμε καθαρό όλο το νησί.


...με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων...

...με εγκατάσταση κάδων νέας τεχνολογίας, στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες...

● Η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνει με όρους μέλλοντος. Με ένα σύγχρονο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων και όχι με μία κεκαλυμμένη χωματερή, όπως γίνεται σήμερα. Μόνιμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

● Άμεσα προχωρά η μελέτη χωροθέτησης για την εγκατάσταση κάδων μεγάλης χωρητικότητας και νέας τεχνολογίας, που συμπιέζουν τον όγκο των απορριμμάτων, στην Κω και στις δημοτικές ενότητες

...με νέες υποδομές και οχήματα για την καθαριότητα... ● Η υπηρεσία καθαριότητας αναδιαρθρώνεται, με μονάδες σε κάθε δημοτική ενότητα. Με προσωπικό που θα ασχολείται αποκλειστικά με την οδοσάρωση στην πόλη και στα χωριά, κατανεμημένο ορθολογικά. Με ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων.

...με ένα νέο και σύγχρονο μοντέλο ανακύκλωσης... ● Η Κως ανακαλύπτει ξανά την ανακύκλωση, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με διαλογή στην πηγή αλλά και με οικιακή διαχείριση με ειδικούς κάδους και κομποστοποίηση.

13


...’Ενα νησί φιλικό προς το περιβάλλον... γιατί αυτό είναι το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει μία ολοκληρωμένη πολιτική για το περιβάλλον και να αρχίσει να την υλοποιεί. Πρέπει να συνδέσει αυτή την πολιτική με συγκεκριμένα έργα, με δράσεις και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Με ενεργοποίηση των σχολείων, των φορέων του νησιού και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση και συντήρηση χώρων πρασίνου, την υιοθεσία και φροντίδα αυτών των χώρων από τους ίδιους, με τη βοήθεια του Δήμου.


....με ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε Κέφαλο και Καρδάμαινα... ● Προσωπική δέσμευση του Γιώργου Κυρίτση είναι η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού σε Κέφαλο, Καρδάμαινα και Πλατάνι εντός της πρώτης διετίας.

...με ολοκλήρωση των Βιολογικών στην Κέφαλο και στην Αντιμάχεια και στη δημοτική ενότητα Δικαίου... ● Δεν αρκούμαστε στην ολοκλήρωση των βιολογικών ούτε σε απλές εργασίες συντήρησης. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία τους, να υπάρχει η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του νερού αλλά και αποξήρανσης της λυματολάσπης που σήμερα, ανεύθυνα, κάποιοι αφήνουν στο χώρο του παλιού λατομείου.

...με μια νέα δομή πολιτικής προστασίας για όλο το νησί και δράσεις για το περιβάλλον... ● Ο Δήμος αποκτά δομή πολιτικής προστασίας με τη συμμετοχή των εθελοντών αλλά και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η πυρασφάλεια, η πυροπροστασία και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, είναι οι κύριοι άξονες αυτής της δομής. Το Κίνημα των Εθελοντών, τα Σχολεία, οι φορείς και ο Δήμος αναλαμβάνουν κοινές περιβαλλοντικές δράσεις.

...αναβάθμιση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ και σχέδιο διαχείρισης των υδατικών μας πόρων... ● Η ΔΕΥΑΚ εκσυγχρονίζεται, αλλάζει. Η ποιότητα του νερού δεν διασφαλίζεται με αμφίβολης ποιότητας έργα, αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των υδατικών πόρων του νησιού, νέες τεχνολογίες αφαλάτωσης,αντικατάσταση και επανασχεδιασμό του δικτύου. Επαναξιολογείται η συνολική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ, που συνιστά υπέρμετρη επιβάρυνση για ορισμένες περιοχές.

15


...ένα νησί της κοινωνικής αλληλεγγύης... που παρέχει ουσιαστική στήριξη και όχι ελεημοσύνη. Η Κοινωφελής Επιχείρηση αναδιαρθρώνεται, παύει να είναι βραχίονας και μηχανισμός εκμαυλισμού συνειδήσεων και εκμετάλλευσης όσων έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη με αποτελεσματικότητα και χωρίς να θίγουμε την αξιοπρέπεια τους.. Η Κως θα γίνει ένα νησί-φιλικό στα ΑμεΑ, ο Δήμος θα ενισχύσει την προσβασιμότητα αλλά και θα ενεργοποιήσει προγράμματα κατάρτισης και δημιουργικής απασχόλησης.


...με ένα δημοτικό δίκτυο δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ... ● Ο Δήμος προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους δημότες με την πρόσληψη τριών γιατρών(γενικής ιατρικής, καρδιολόγου και παιδιάτρου) που θα στελεχώσουν το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου της Κω.

...με μέτρα στήριξης των ανέργων, των ανασφάλιστων, των ανθρώπων με χαμηλό εισόδημα, των πολυτέκνων... ● Δημιουργείται το κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΥΑΚ, με μειωμένες χρεώσεις για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι μαθητές, οι πολύτεκνοι και οι εργαζόμενοι σε εποχικά επαγγέλματα θα διακινούνται δωρεάν με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας.

...με υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας για τους κατοίκους των χωριών και τους ηλικιωμένους ● Αλλάζουμε τη μορφή και τη διάρθρωση του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’. Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται και εφοδιάζονται με εξοπλισμό για να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους ηλικιωμένους και στα άτομα με κινητικά προβλήματα στα χωριά.

...με ουσιαστική βοήθεια στους νέους ανθρώπους να ξεκινήσουν μια νέα δουλειά... ● Θέλουμε να στηρίξουμε πραγματικά τους νέους ανθρώπους, με τη δημιουργία ενός δικού μας προγράμματος egg-enter-grow-go στο κτίριο της Αλεξάντερ Φάσιον. Με τη στήριξη του Δήμου, του ΕΒΕΔ και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, θέλουμε να προσφέρουμε δωρεάν επαγγελματική στέγη και υποδομές σε όσους νέους έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

17


...ένα νησί της παιδείας και του αθλητισμού... αφού εμείς εκεί επενδύουμε. Ο Δήμος, αντί να σπαταλά πόρους, με τη μείωση του λειτουργικού του κόστους, εξοικονομεί πόρους και τους διαθέτει σε τρεις τομείς: κοινωνική πολιτική, παιδεία και αθλητισμό.


...με στήριξη των μαθητών που έχουν ανάγκη... ● Ο Δήμος δημιουργεί υποδομή e-learning, ενταγμένη στο site του. Οι μαθητές, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων, να τυγχάνουν ενισχυτικής διδασκαλίας και υποστήριξης, να μαθαίνουν ξένες γλώσσες.

...με βιβίοθήκες σε κάθε σχολείο του νησιού και ενίσχυση των υποδομών ... ● Βιβλιοθήκες σε κάθε σχολείο του νησιού, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μας για την επόμενη πενταετία. Ολοκλήρωση του σχολείου στο Ασφενδιού και επαρκής συντήρηση όλων των σχολείων, με την εποπτεία να περιέρχεται πλέον στα συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων.

...με έργα για τον αθλητισμό σε όλο το νησί... ● Δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών και αθλητικού κέντρου στο Ζιπάρι, παράλληλα με την ανακατασκευή του γηπέδου στην Καρδάμαινα. Το παλιό γήπεδο του Ανταγόρα ανακαινίζεται και δεν πρόκειται να αλλάξει χρήση. Στενή συνεργασία με όλους τους συλλόγους και με το Δήμο να στηρίζει τα τμήματα υποδομής στα ομαδικά αθλήματα.

...με την Κω να διεκδικεί την κατασκευή κολυμβητηρίου... ● Ένα μεγάλο νησί, όπως η Κως είναι ντροπή να στερείται κολυμβητηρίου. Μετά την επιλογή του χώρου, προχωρούμε στη μελέτη και διεκδικούμε τη χρηματοδότηση του έργου.

19


... η Κως αλλάζει με νέες υποδομές... με αλήθεια, τόλμη και έργα. Ο Γιώργος Κυρίτσης έχει αποδείξει ότι ξέρει να σχεδιάζει και να υλοποιεί. Ο δικός μας στόχος είναι η αλλαγή της εικόνας του νησιού την επόμενη πενταετία, η δρομολόγηση και η υλοποίηση έργων που θα αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον. Η δημιουργία νέων υποδομών.


...με την ολοκλήρωση της μελέτης και την χρηματοδότηση του έργου του περιφερειακού... ● Ολοκληρώνουμε τη μελέτη χάραξης για το έργο του περιφερειακού. Αποτελεί κορυφαίο στόχο της επόμενης πενταετίας, η κατασκευή του περιφερειακού, που θα αλλάξει την εικόνα της Κω και θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία.

...με τη συνέχιση των αναπλάσεων δίνουμε ζωή σε κτήρια-φαντάσματα... ● Συνεχίζουμε αυτό που διεκόπη, τις αναπλάσεις, να αλλάξει μορφή και εικόνα όλη η Κως. Δεν μπορεί να περιστρέφονται όλα γυρω από το Κάστρο. Ολοκλήρωση της ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο και μετατροπή του κτηρίου της ΑΒΙΚΩ σε ένα πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού.

...με την δημιουργία υδατοδρομίου η Κως συνδέεται με τα υδροπλάνα.. ● Το νέο θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί ευέλικτες διαδικασίες για τη λειτουργία και αδειοδότηση υδατοδρομίου. Ο Δήμος, μέσα στο πρώτο εξάμηνο,χωροθετεί το υδατοδρόμιο και εκδίδει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η Κως μπορεί και πρέπει να συνδεθεί με τα υδροπλάνα.

...με ένα 5ετές πρόγραμμα αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου... ● Ένας τουριστικός προορισμός δεν μπορεί να έχει ένα τέτοιο οδικό δίκτυο. Προχωρούμε, με πενταετή σχεδιασμό, στην σταδιακή ανακατασκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου του νησιού.

21


23


Είμαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου, για αυτό το ισχυρό ψηφοδέλτιο που χτίστηκε ενώνοντας την αγωνία, την ελπίδα και την αποφασιστικότητα για μια πιο όμορφη Κω. Άνθρωποι καταξιωμένοι, με ιδέες, προτάσεις, όρεξη και μεγάλη θέληση για δουλειά. Κοινή μας δέσμευση είναι ότι θα τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Η ψήφος σας θα γίνει έργο και ο αποδέκτης αυτού του έργου θα είναι ο δημότης, ο πολίτης της Κω, Είμαστε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε δουλειά. Η επόμενη μέρα για την Κω θα είναι μια νέα μέρα. Θα είναι μια Νέα Αρχή. Γιώργος Κυρίτσης


ΔΡΟΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΖΩΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΕ

ΘΥΜΙΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ

ΚΑΡΑΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΣΛΑΝΗ

ΚΙΑΠΟΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΙΑΡΗΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΑΛΑΧΙΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΑΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΑΡΟΥΚΟΣ ΣΤΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ

25


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ TOY ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΖΕΡΒΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΟΥΖΟΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΛΟΙΖΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΤΙΝΩΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΡΗ ΕΥΤΕΡΠΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΠΕΤΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΩ

ΠΙΣΤΙΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

ALISON CARNE ΤΟΥ STANLEY

OXTON JOANNE LESLEY ΤΟΥ LESLIE

ΤΟΡΟΣΙΑΝ ΕΛΒΙΡΑ ΤΟΥ ΖΑΛΙΟΥ

ΦΡΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΑΓΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΑΛΑΒΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΧΑΝΔΑΚΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΓΕΡΑΚΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

27


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΩ

ΓΙΑΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΙΚΙΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΒΑΣΩ) ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ

ΔΡΟΣΟΥ ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΖΑΜΑΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΛΛΟΥΔΗΣ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ-ΣΑΟΥΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ

ΚΑΣΙΩΤΗ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΚΩΣΤΟΓΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΜΑΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΑΣΠΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΣΠΑΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ

ΠΑΤΟΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΣΙΦΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΩ

29


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΩ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΡΟΥΜΟΥΛΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΦΛΕΡΙΑΝΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΣΑΡΑΓΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΣΚΟΥΦΕΖΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΦΕΣΣΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ

ΒΡΟΝΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΜΙΚΕ

ΖΕΡΒΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

ΚΑΛΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΜΑΛΙΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΑΤΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΠΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΧΑΡΤΟΦΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΦΑΡΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ) ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

31


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΛΙΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΒΑΒΙΘΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΒΡΑΧΝΟΥ ΚΟΝΤΕΣΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΞΕΝΙΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΒΑΣΩ) ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ

ΡΑΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΑΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤ.


ΒΑΒΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΑΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΣΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ

ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΕΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΤΣΕΛΙΟΥ ΧΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΤΣΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΑΔΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩ

33


35


Dinami Allagis 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you